Mona Sahlin avgår som samordnare

Hon avgår alltså som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism efter en underlig historia med livvakt, löner, skatter och lägenhet. Tänk så passande Rallys låt ”Mona Sahlin”, som är 15-20 år gammal, är än i dag.

Ränderna går aldrig ur som det heter, lyssna på texten och jämför med vad som kommit fram idag.

Hon beter sig alltså likadant idag som för 20 år sedan, vem kunde ana…

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. HURRA! Det var glada nyheter! 😀 Hoppas att hon blir polisanmäld också för bedrägeri och får skaka galler.

  Svara
  • Hmm

    /  05/05/2016

   Jag tror att hon blev anmäld hos polisen redan i april.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/05/2016

    Nu får en hoppas att Veronica Palm rycker in snarast möjliga, för en kvinna kan inte göra fel, det har nämligen feministisk vetenskap visat så många gånger, och om en kvinna faktiskt gjort fel så döms hen mycket hårdare, det har också feministisk forskning visat, här behövs det viktiga systerskapet.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/kvinnor-far-lagre-straff-an-man/

    Svara
 2. Avgår hon dock verkligen?

  Uppdraget skulle ju ta slut till sommaren ändå. Den konspiratoriska delen av mig får mig att undra om det finns någon som absolut inte vill att hon ska ens tänka på att förnyas (med all rätt! Hon har knappt åstakommit ett jota i en av de hetaste frågorna inom svensk säkerhetspolitik) och sonika läckt till pressen för att förhindra detta.

  Svara
 3. Kristian

   /  05/05/2016

  En annan klassiker:

  En drastisk blandning av emetikum och komedi:
  https://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin

  Svara
 4. Kristian

   /  05/05/2016

  Förresten, när jag berättar för utländska bekanta om Sahlin, hur skall jag översätta ”det är häftigt att betala skatt”?

  Tycker ni det passar bäst med ”cool”, ”groovy” eller ”awesome”?
  Lutar åt ”groovy”, det känns mer hippie.

  Svara
 5. Motkraft

   /  05/05/2016

  Man häpnar, människan lär sig ju aldrig! Och varför försöka ljuga sig ur detta flera gånger när självklart Expressen skulle komma att kontrollera uppgifterna?!

  Hur svårt är det att anlita en redovisningsbyrå när vet att själv inte klarar av det?! Nog måste hon väl ha råd att betala för tjänsten? Och just Mona Sahlin hade nog behövt en PR-konsult också, hon trampar ju i klaveret hela tiden.

  Sedan är det något skumt med de där utbetalningarna, vad hon betalade för och varför, så detta kan växa rejält.

  Men en eventuell anmälan till polisen kommer inte att leda till något. För det är ju det hon vet, att det gäller speciella regler för de som tillhör makten. Och obehagligt nog så sträcker sig deras skyddande av varandra mellan höger och vänsterblocket, att hjälpa varandra att sko sig är viktigare än politiska motsättningar.

  Svara
  • Svenne

    /  05/05/2016

   Ja, Sahlin gav upp väldigt fort – blev kanske lovad en attraktiv reträttpost…
   #landshövding #ambassadör

   Svara
 6. MiT

   /  05/05/2016

  Svara
  • Motkraft

    /  05/05/2016

   Vilket fruktansvärt dravel. Artikeln utgår ifrån att människor är rädda för Islamister för att de tror att alla Islamister skulle utföra våldshandlingar. Det är så klart få som är för våld eller själva skulle utföra våldshandlingar i religionens namn.

   Det stora problemet med Islam är att ”Islamister”, och även icke-extrema, har värderingar som att de inte ser kvinnor och män som lika värda, synen på barnuppfostran är olik vår och att många är öppet fientliga mot homosexuella. De har värderingar som påverkar deras barn men också samhället. Inte så konstigt då de kommer från länder där sekulariseringen inte kommit lika långt och där värderingarna är andra än de vi har här.

   Och artikelns profetsia om en snabb sekularisering kommer inte att hända eftersom vi tar emot så många så snabbt. Det finns inte en chans att vi kommer att klara att integrera dem i vårt samhälle.

   Och ingen tror väl att Kaplan och Khan valde Miljöpartiet för att de ligger nära dem ideologiskt? Ett feministiskt parti med starkt stöd till HBTQ-rörelsen?

   Svara
   • Jans

     /  05/05/2016

    Läste inte artikeln men hela infallsvinkeln är ju tokig. Nej, det är inget farligt med en politiskt aktiv islamist i ett islamistiskt parti. Men i ett parti som MP (eller alla andra riksdagspartierna) är det ju helt uppåt väggarna eftersom islamism går på tvärs mot stora delar av de påstådda ideologierna i de partierna. Islamister bildar lämpligtvis ett eget parti.

    Svara
    • Det hela är bisarrt, som om det vore någon slags rättighet att vara med i ett parti trots att man inte delar ideologin.

     Partipolitik är ju av naturen exkluderande. Startar jag ett politiskt parti så sätter jag ju upp vissa grundstenar i min politik som inte kan åskådas. Nog för att det kan finnas visst svängutrymme i vissa frågor, men inte SÅ stort svängutrymme. Delar du inte grundvärderingarna i mitt parti så får du väl söka dig till ett annat parti eller starta eget… inte underligare än så. Det är… demokrati i praktiken?

     Svara
   • Kristian

     /  05/05/2016

    Angående ”sekularisering” som lösning på allt: första generationen kan ha flytt undan religiöst förtryck och vara så gott som sekulära.
    Flera av det senaste decenniets värsta terrordåd – och en hel del av det som planerats – har gjorts av personer uppvuxna i väst, dvs andra och tredje generationen. Precis som du (och Paul Collier i ”Exodus” säger) bildas en stor diaspora där ”hemlandets” kultur fortsätter att existera utanför det ”svenska” samhället.

    Svara
 7. Cain

   /  05/05/2016

  Kvinnan måste vara osannolikt korkad. Eller utsökt arrogant. Eller både och.

  Det känns som om det finns mycket mer bakom storyn än vad vi hittills fått veta. Har hon ett förhållande med mannen? Är den dyra villan deras tänkta nya hem? Det tog bara timmar innan hon lämnade sin nuvarande post. Hur mycket mer döljer hon?

  Misstänker att vi får höra mer om detta. ”Det är häftigt att betala skatt.” Ett korrupt, lögnaktigt jävla svin är vad hon är.

  Svara
  • Lövet

    /  05/05/2016

   Min tanke också – beteendet förefaller annars obegripligt. Men en hemlig passionerad affär vid sidan om kanske kan mätta dopamindepåerna så att det lilla omdöme hon kanske ändå har haft försvann helt…

   Svara
   • Hur många av er har tappat omdömet vid kärlek? Erkänner mig genast skyldig men jag höll mig inom lagens ramar.

    Svara
   • Kristian

     /  05/05/2016

    Dopamin, ja. Där sade du ett sanningens ord om fröken ”Jag gick inte med i socialdemokraterna, jag gick med i Olof Palme.”
    Hon gillar som bekant UFC.

    För oss som ibland undviker att psykoanalysera finns det istället material för en klassisk tragedi.

    Svara
 8. Jag gillar Fredrik Antonssons blogg där stupstock och skampåle förts på tal, speciellt att det upplevda straffvärdet stiger med social ranking.

  Svara
 9. Jag skulle själv med glädje tillhöra den skränande pöbel som vrålar ut sitt hat och förakt mot den överhet som påkommits med fingrarna i syltburken.
  Det ligger något djupt sympatiskt i att vi maktlösa får se följderna av korruption på ett så tydligt och uppfostrande sätt, androm till varnagel.
  Jag blir varm i själen då jag framför mig ser stora delar av vår politiska/mediala/ekonomiska adel sittande i stupstocken eller stående vid skampålen, hur gott gör det inte för min rättsuppfattning.
  Jag kommer inte ihåg vem som sade att: Ibland måste man skjuta några generaler för att upprätthålla moralen. Men sant är det, även dinosaurierna måste kunna fällas.
  Men var hittar vi ett okorrumperat rättssystem som dömer dem, blint och oväldigt?
  Tänk att så goda idéer skall falla på att vi inte har ett fristående rättssystem med lagens anda som första och högsta ledning.

  Svara
  • Kristian

    /  05/05/2016

   Menar du ”Pour encourager les autres”?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Pour_encourager_les_autres
   https://en.wikipedia.org/wiki/John_Byng
   ‘… Byng was court-martialled and found guilty of failing to ”do his utmost”‘

   Svara
   • Nej, exemplen är sedelärande men jag tänkte närmast på Sun Tzu, den kinesiske general och minister som påstod sig kunna drilla vilken arme som helst.
    Kejsaren ledde ut sina konkubiner på fältet framför palatset och beordrade Tzu exercera med dem, tanken var att göra Tzu till åtlöje för hans självsäkra uttalande om sin skicklighet i att disciplinera soldater.
    Tzu utnämnde kejsarens två favoriter till officerare för kvinnorna och beordrade därefter kvinnorna att ställa upp, vilket de fnittrande misslyckades med.
    Han förklarade då att hans ordergivning inte varit klar och tydlig och gav därefter återigen order till uppställning, nu med militärt kvitto från officerarna att de förstått.
    Återigen fiasko och allmän uppsluppenhet.
    Tzu avrättade omedelbart de bägge officerarna för bristande disciplin och ordervägran,
    samt utsåg två nya konkubiner att efterträda de avrättade.
    Han förklarade för kejsaren och det samlade hovet att som underställd denne var han bunden av sitt åtagande att uppfylla kejsarens varje önskan, i detta fall att exercera konkubinerna.
    Därefter exercerade konkubinerna till kejsarens fulla belåtenhet.
    Sensmoral är att den politiska ledningen är ytterst ansvarig för de lagar den stiftar samt dessas följder.
    Vidare att en lojal ämbetsmannakår gör det tydligt då politikerna misslyckats, ämbetsmannakåren skall verkställa politikernas beslut utan att annan hänsyn än den lagen ger dem.
    Det fulla ansvaret ligger hos den lagstiftande politiska makten.
    Jämför gärna svenska politiker av idag, en mer oansvarig grupp höns är svårt att tänka sig.

    Svara
    • Kristian

      /  05/05/2016

     Ah, intressant. Kom inte ihåg den från Sun Tzu.

     Svara
 10. Nu kysser terrorforskarna Monas fötter.
  -Hon har gjort ett fantastiskt arbete för att synliggöra problematiken, säger terrorforskaren Hans Brun.
  Vi andra, vanliga skitar, var läskunniga och några av oss fick se problemen nära håll. 2 bekanta till nära släkting har mördats av terrorister/asylsökande. Den ena i Sverige, andra i Bryssel. Ingen Mona syntes till.
  Kanske kan terrorforskarna förklara vad hon lyckades med för vi andra fattar föga.
  Folket minns henne som förturs-Mona, för evigt Toblerone, kanske som terroristernas älskling..
  Men var så säker att vi får betala henne till döddagar.

  Svara
 11. MiT

   /  05/05/2016

  Ni vet, näthat…

  Svara
 12. Kristian

   /  05/05/2016

  Den svenska modellen: gör att systemet fungerar så dåligt som möjligt, så behöver du inte tänka om från grunden.
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/ny-flyktingstrom-gar-fran-sverige-till-irak/
  ”Sedan årsskiftet har Migrationsverket sett en stadig nedgång i antalet asylsökande som kommer hit.
  Samtidigt begär allt fler asylsökande att få återta sin ansökan för att de ska resa tillbaka till sitt hemland.”

  Svara
  • T

    /  05/05/2016

   68 miljoner är på gång att vandra norrut. 2015 var bara generalrepetitionen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: