Pensioner

Har varit en del snack om pensioner de senaste dagarna, att det är många som har svårt att faktiskt leva på sin pension. Nu finns det som vanligt flera olika definitioner av fattigdom, relativ och absolut och i absolut fattigdom räknar pensionsmyndigheten att det finns cirka 33 000 pensionärer.

Nu är pensionssystemet så uppbyggt att man får ut i relation till hur mycket man betalat in, bland alla som räknas in i båda begreppen finns sådana som aldrig jobbat en enda minut i Sverige men som ändå får pension. Det är också en effekt av invandringen till Sverige då de extremt generösa (bidrags)reglerna ger alla rätt till bland annat pension.

Men vi skiter i de galna bidragsreglerna för tillfället och kollar på siffror istället, det beräknas finnas cirka 250 000 pensionärer i Sverige som lever under den relativa fattigdomsgränsen och Pensionsmyndigheten räknar med att det skulle behövas cirka 4,5 miljarder kronor för att lyfta dem alla över den relativa fattigdomsgränsen. Jag antar att även de 33 000 som lever i absolut fattigdom ingår i de 250 000.

4,5 miljarder är mycket pengar. Men samtidigt så måste det vara det lättaste som finns att skaka fram dem. Pengar finns ju i massor verkar det som när det gäller Migrationsverket, staten betalar ut en summa på 1900 kronor per dag för varje så kallat ”ensamkommande barn” men ofta blir summan högre än så, minska den summan per månad med bara en enda dagsersättning så är man ju i hamn med råge och dela ut till de pensionärer som har det sämst!

Måste vara det enklaste som finns att minska dygnskostnaden, bara att ta bort alla skojare från branschen så är det klart flera gånger om! Varje ensamkommande beräknas kosta i snitt 1 miljon per år, det enklaste är ju att gå ut på alla tusentals boenden som poppat upp, använda ögonen och sortera ut alla 30-åriga 15-åringar så har man ju lätt fått fram 4,5 miljarder som kan användas till pensionärerna? Pengarna finns ju men man har VALT att lägga dem på skojare istället för på pensionärer. Man tycker att skojarna är viktigare än pensionärerna helt enkelt…

reinfeldt-pensionc3a4rerna-ska-jobba

Eller så får pensionärerna göra som Reinfeldt säger, sluta mata duvor och spela golf och börja jobba igen. Det finns ju massor av 30-åriga 15-åringar som måste försörjas!

Jag gissar att de flesta i Sverige inser att det kaos som mannen ovan var med om att skapa tillsammans med Miljöpartiet och som Löfven fortsatte bygga på, också med hjälp av Miljöpartiet, inte kommer att lösa sig själv? Att problemen är så stora och påverkar så mycket att det kommer att hänga med inte bara till våra barn utan också till våra barnbarn? Om det ens går att lösa alltså.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

23 kommentarer

 1. MiT

   /  05/04/2016

  Svara
 2. MiT

   /  05/04/2016

  Blir säkert jättebra det här…
  ”Snart invigs skola utan klassrum”
  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/snart-invigs-skola-utan-klassrum/aRKpeb!c2RP2mIcPUiFDdPxKAvAQg/

  Svara
  • Kristian

    /  05/04/2016

   I ett nummer av Kamratposten från … tidigt 80-tal? … fanns en bild på en slags drömskola där man kunde ”hoppa i skumgummi” och lära sig språk genom att sjunga sånger.

   Edward de Bono föreslog en gång att politiker, när de lägger fram nya förslag, skall ge tydliga kriterier för att utvärdera när det egna förslaget har misslyckats.
   Inom pedagogik liksom politik kan inget förslag någonsin vara ”fel.” Det har bara inte fungerat just den här gången, inte utförts rätt, misstolkats, gjorts av fel personer med fel grupp. Ursprungsförslaget är perfekt och bars ner från ett berg av Moses.

   Staffan Lindéns hade en historia om SMISP – ”Sudda-metoden i skrivprov”: Hela uppsatsen är färdigskriven, och eleverna behöver bara sudda bort de extra bokstäver som lagts till här och var. Det känns faktiskt inte så fjärran.

   Svara
  • Kristian

    /  05/04/2016

   Skön – eller i varje fall ”vad var det jag sade” – läsning för oss gamlingar som längtar tilbaka till riktiga kontor:
   http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/utan-vaggar-gar-vi-in-i-vaggen/
   ”I Niagara, Malmö högskolas nya byggnad på Nordenskiöldsgatan i Västra hamnen, har aktivitetsbaserade arbetsplatser införts. Här är några kritiska röster ur en artikel i ETC (23/10 2015): ”Det är ingen högskola. Det är ett museum”, säger Jean Hudson, professor i lingvistik. Malin Isaksson, lektor i freds- och konfliktvetenskap, berättar om kollegor med utmattningssyndrom och ångest inför arbetsplatsen. Caitlin Dwyer, utbytesstudent från Australien, påpekar att borden att plugga vid är för få i förhållande till eleverna.
   […]
   den Virginia Woolf skriver om i essän ”Ett eget rum” – ett varaktigt, säkert och för individen organiserat eget utrymme ger större potential för integritet i arbetet.
   […]
   Den brittiske organisationspsykologen Matthew Davis har sammanställt mer än hundra studier om kontorsmiljöer: öppna kontorslandskap kan utöva en lockelse på medarbetare – man upplever sig som en del av ett mer tillbakalutat, innovativt företag men produktivitet och tillfredsställelse minskar jämfört med vanliga kontor.

   Svara
 3. MiT

   /  05/04/2016

  Blev ett jäkla drag på deras kommentarsfält efter mitt inlägg och det var massor av folk på twitter som diskuterade KTH och genuskurser på alla teknikutbildningar. Jag såg dock ingen som tyckte det var en bra idé… 😛

  Svara
  • Nykteroklok

    /  05/04/2016

   Måste säga att det är uppfriskande att läsa det där kommentarsfältet. Det verkar trots allt finnas ett kraftigt motstånd mot det trams de båda tjejerna representerar. Signaturen ‘Josefin’ gör sitt bästa för att trycka ner dem i skorna genom ett obehagligt nedlåtande sätt att uttrycka sig (ett kvinnligt privilegium om något – ordet womansplaining finns ju inte), men när jag är på mitt bästa humör kan jag föreställa mig att personer som Josefin är på väg att förlora, och att de känner det på sig. Intressant också att Pernilla Alexandersson vill censurera i kommentarsfältet – det är nästan så jag önskar att hon får som hon vill, bara för att få reda på om Josefins kommentarer försvinner i samma rensning. Min gissning är nej.

   Svara
   • Anonymouse

     /  05/04/2016

    Haha, blir inte sämre av att Josefin är ”Associate Professor” på KTH. En annan roligt typ som är där och tjafsar är den där ”dammskyddsexperten” som nyligen råkade få byxorna neddragna av en professor.

    Svara
    • MiT

      /  05/04/2016

     Hahaha, ja jävlar i det, jag trodde Josefin var ett troll 😛
     Hon har ju typiskt trollbeteende i sina kommentarer, upprepande av samma nonsens hela tiden oavsett 😛

     Svara
     • Anonymouse

       /  05/05/2016

      En sak har jag märkt. Det verkar inte spela någon roll hur hög utbildning eller hur högt i samhällstoppen en feminist lyckats ta sig. När feminismen och genusteoriernas heder står på spel är reaktionerna ganska lika och ofta väldigt instinktiva. 😉

   • Jans

     /  05/05/2016

    Fast det deprimerande är att trots alla sunda invändningar så är de som bestämmer på KTH och andra lärosätetn fullständigt döva för kritiken och missar alla nyanser. Antagligen benämns kommentatorerna som misogyna troll i deras interna kommunikation. Det är som att gjuta vatten på en gås. Jag tror det måste till ett generationsskifte eller ett rejält haveri innan poletten trillar ner hos de som bestämmer på universiteten idag.

    Svara
  • Svenne

    /  05/04/2016

   http://www.nyteknik.se/opinion/racker-inte-att-polera-ytan-for-okad-jamstalldhet-6544275
   Kommentarerna är både vassa och läsvärda, enligt skärmdump i tråden så sitter diverse ‘genusvetare’ och deppar över det ‘varma’ mottagandet…

   Svara
 4. MiT

   /  05/04/2016

  Någon som har tidningen och kan ta några bilder på debattartikeln?

  ”Den falska insändarskribenten krävde bland annat att islamistiska värderingar ska välkomnas i Miljöpartiet, samt att sharia-lagar måste accepteras i mångfaldens namn. De åsikterna kommer inte från Sümeyya Gencoglu.”

  http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.4033975-eskilstuna-kuriren-publicerade-falsk-debattartikel

  Är det inte just sådant som hon vill ha…?
  https://toklandet.wordpress.com/2016/04/20/miljopartistjavisst/

  Svara
 5. Kristian

   /  05/04/2016

  Ser i mitt andanom långa rader av poliser, brandmän och gruvarbetare som glatt jobbar på till 75. Jomen.

  Svara
  • Svenne

    /  05/04/2016

   …byggare, sotare, rörmokare – för att inte tala om fotfolket inom sjukvården mm… Det går lätt att snacka, särskilt om man sitter i ett flygplan och ser ned på ett helt land.

   Svara
   • Kristian

     /  05/04/2016

    Ja, jisses Amalia, sjuksköterskor glömde jag helt!
    Tänk att som genomsnittligt byggd kvinna ännu vid 75 års ålder flytta omkring 100-kiloskolosser som undertecknad. Det är inte bara kalla kompresser de jobbar med.

    Svara
    • Svenne

      /  05/04/2016

     Ja, så visst är det lätt för en politiker, långt ifrån vanligt folks vardag, att stöta sig med stora väljargrupper… #Empati

     Svara
 6. Kristian

   /  05/04/2016

  Apropå bilden av Reinfeldt ovan, så såg jag nyligen Icebreaker (2000, året innan huvudrollens Sean Astin blev hobbit.). Kalkonrekommenderas, eller nåt.

  Bruce Campbell är terrorist med rakad skalle, och hans planer och motivation i filmen är lika diffusa som förre förrädarens. Kärnbränsle skall hittas, och något skall sprängas i luften, men vi vet inte riktigt varför.

  Svara
 7. Sven

   /  05/04/2016

  Jag höll på att ramla av stolen när jag läste artikeln om låg pension för invandrare och att barnen var oroliga att få betala. Invandrarna är ju redan nu galet överkompenserade i pensionssystemet och det vore en oerhörd skymf mot alla som kämpat med Sverige i alla år inte skulle få mer i pension än de som glidit in i hög ålder och erhållit pension utan att ha jobbat ihop något.
  Sen kommer vi till idiotin med aktivitsbaserade kontor eller kontorslandskap som det kallades förr. Aktivitetsbaserade kontor är för övrigt ett jävligt skumt namn. Det bästa jobbet utförs oftast på det gamla hederliga kontoret inom fyra väggar.

  Svara
 8. Svenne

   /  05/04/2016

  OT: Statsvetaren Katarina Barrling levererar en skarp analys:

  ”Men det är klart om man är islamist, ja då kan man inte representera demokratiska partier. Då får man faktiskt gå till Sverigedemokraterna.

  Nalin Pekgul, tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot, sade detta i SVT:s Agenda den 25 april. Orden kom något överraskande.”
  //
  ”Symbolhandlingen vilar i detta fall på den stränga uppdelning mellan rent och orent som mänskliga kulturer håller sig med, där idén är att det orena smittar. Sverigedemokraterna har i svensk politisk kultur fått inta rollen som det orenas främsta företrädare, och det räcker att snudda vid dem för att smittas. Vid minsta kontakt rekommenderas därför avståndstagande som smittförebyggande åtgärd.”

  Svara
 9. MiT

   /  05/04/2016

  Svara
  • Lövet

    /  05/04/2016

   Är inte Monas kön känt – eller är hon binär?

   ….mest 0 i så fall kanske?

   Svara
 10. Nej, vi spelar inte golf och matar inte duvor utan rycker brödet från dom, vi som inte var politiker med avgångsvederlag och förmåner.

  Ni som är unga nu kommer inte att få någon pension från Staten.Trodde ni på det? Systemet kollapsar, som så mycket annat inom offentliga löften. Pappa Staten tar era pensionspengar, precis som Persson gjorde med våra. Det finns många hål att fylla. Sparar ni själva kan Staten ”låna” även de pengarna när det kniper.

  Ett potatisland kommer att vara en bra pensionsförsäkring.

  Svara
 11. Utlandssvensk

   /  05/04/2016

  ”Pengarna finns ju men man har VALT att lägga dem på skojare istället för på pensionärer. ”

  Ja, men så ville ju svenskarna ha det!

  SD gick ut med en reklamfilm inför valet 2010 om just behovet av att välja mellan pensioner och invandring:

  Endast 5% av befolkningen röstade för invandringsbroms 2010 och 2014 var vi uppe i 13%, så resten har inte någon anledning att klaga.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: