Bor vi i ett jävla skämt eller ett land?

Är nåt så in i helvete less på hur det här jävla landet missköts! De enda som belönas är skojare och bedragare. Nu är det ensamkommande barn som är ensamkommande barn trots att deras föräldrar bor i samma kommun!

Hör ni hur jävla sinnesrubbat och sjukt skadat det här landet är? En någorlunda normal människa anser att ett ensamkommande barn ska vara ett barn, det vill säga inte 17 år och 11 månader utan ett BARN på kanske max 13-14 år, som saknar föräldrar helt. Kanske de är döda eller helt förlorade i alla fall, man vet inget om var de finns. Och det ska inte finnas några tvivel om att det är ett barn! Så kan alltså en någorlunda normal människa tänka. Men inte i Sverige. Nej för fan! Det vore ju logiskt och något man kan anta att folk med hjärnceller kvar i sitt jävla huvud kan anse.

Här i Sverige ÖSER vi in mängder med 25-åriga 15-åringar som ljuger om åldern och det finns idioter som tycker att det är alldeles fantastiskt att ljugande små 25-åriga telningar kommit hit!

I Sverige är de ensamkommande barn fast de är ÖVER 18 år OCH har föräldrar som till och med bor i samma kommun! VAD I HELVETE HÅLLER NI PÅ MED? ÄR NI HELT JÄVLA DUMMA I HUVUDET?

Rensa upp i det här jävla träsket NU! OMEDELBART! SÄTT FART FÖR FAN! Man kan fan inte hålla på och belöna skojare hela jävla tiden! Rensa upp och sätt åt alla som missbrukat systemet. Sätt åt dem STENHÅRT! Jaga dem med blåslampa tills de stupar! Varenda jävla ”god man”, asylrättshaverist, aktivist, Rädda barnen och så vidare som hjälpt till att skapa det här jävla skämtet ska jagas tills de stupar!

HELVETE! De enda vi andra har är skyldigheter. Skyldigheter att betala alla jävla skojare och bedragare!

Kom inte dragande med nåt käbbel om att det nog är rätt på något jävla sätt för vet ni, DET FINNS INTE ETT JÄVLA RÄTT I ATT SKOJARE OCH BEDRAGARE FRÅN HELA VÄRLDEN HELA TIDEN BELÖNAS I DET HÄR JÄVLA SKÄMTET TILL LAND!

Fy fan vad less jag är!

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. Kristian

   /  05/05/2016

  Men kan de räknas som föräldralösa?
  Inte en retorisk fråga längre.

  Svara
 2. michael

   /  05/05/2016

  Fascinerande ensamkommande barn som påstår sig vara 15 men kan vara 25 som inte vill flytta hem till mamma(man vill ju vara självständig när man är 25)i Sverige kan få fortsatt stöd och bidrag,som ensamkommande barn.
  Man undrar om mamman även sökt retroaktivt barnbidrag för sina ensamkommande barn,svenska myndigheter verkar ju ha ganska dålig koll när det gäller ensamkommande.Det skulle i så fall vara två flugor smällen.

  Svara
 3. Kurban Said

   /  05/05/2016

  Skulle inte förvåna mig om de lyckas få barnpension eftersom papporna inte är i landet.

  Svara
  • De har rätt till efterlevandepension om föräldrarna antas vara döda. Antas räcker. Sök på FK.
   Så onödigt att klicka ner.

   Svara
 4. Jan

   /  05/05/2016

  Samtidigt är det så att det är de som har röstat på Sjuklövern i de senaste valen som är skyldiga till det här miljardslöseriet. Genom att lägga din röst på S, MP, L, C, KD, M eller V har du nämligen givit ditt bifall till invasionen av ankarbarn. Vare sig du avsåg det eller inte.

  Svara
  • Nykteroklok

    /  05/05/2016

   Exakt vilken skillnad hade det gjort om jag röstat på Sverigedemokraterna?

   Svara
   • Jan

     /  05/05/2016

    Det hade varit en markering mot det etablerade politiska etablissemanget. En missnöjesmarkering. Vilket är nog så viktigt om man vill få till en förändring.

    Svara
    • Jan

      /  05/05/2016

     Förlåt upprepningen i första meningen. Stryk ordet etablerade där!

     Svara
     • Nykteroklok

       /  05/05/2016

      Kruxet är ju just att man inte kan veta hur andra människor kommer att rösta, och att man därför inte kan veta utfallet av den egna rösten heller. Jag har en särskild respekt för de som röstade på SD 2010, eftersom det fanns en överhängande risk att den rösten skulle vara bortkastad. Den risken var betydligt mindre 2014. Men samtidigt undrar jag ibland hur det hade sett ut om inte SD hade funnits. De andra partierna har ägnat de senaste åren åt att ”förhålla sig” till dem, och tävlat om att ha åsikter som ligger så långt från deras som möjligt – Sveriges bästa har kommit i andra hand. Det är inte uteslutet att situationen hade varit bättre om vi inte haft SD – att det hade varit lättare för de andra partierna att ta sitt förnuft till fånga om de sluppit vara rädda för att förknippas med hin håle själv så fort de öppnar munnen.

     • Kristian

       /  05/05/2016

      Alla folkvalda och alla partier är ansvariga för sina egna handlingar. Ser man vartåt det barkar har man en skyldighet att agera.

      Vi har en samling kappvändare i både riksdag och media. Ur perspektivet ”sätt den egna karriären först” är fegheten gick först. Moraliskt sett är sådana bevekelsegrunder dock inte mycket att komma med.

     • Jan

       /  05/05/2016

      Det är möjligt. Fast det är ju ett hypotetiskt resonemang. Det grundläggande problemet är väl att de politiska partierna (utom SD) haft en samsyn i invandringsfrågan. Vilket gjort att det inte funnits någon fungerande opposition i frågan. Som i sin tur nödvändiggjort SD:s uppgång.

      Tyvärr tycks lejonparten av svenska väljare vara fast i ett visst beteendemönster vid valurnorna. Vilket gör att man röstar på samma partier även om vi står inför en systemkollaps. Så hårt sitter detta beteendemönster åt.

     • michael

       /  05/05/2016

      Ja det kan man undra Reinfeldt led ju av SDfobi och tog SDs intåg i riksdagen 2010 inte så bra,och fick det till att bli en personlig vendetta.Vilket framkom av hans tal på Stockholmsuniversitet där han sa att varje person som tänkte rösta på SD skulle veta att det skulle bestraffas med ännu generösare migrationspolitik,därav uppgörelsen med MP 2011.
      Tyvärr fick han med övriga partier på tåget med tvärtom SD politik och även gammelmoderaterna vilka var kritiska tystades på denna kränkthetens tåg.
      Att Reinfeldt ledde Alliansen till två framgångsrika val gjorde att han fick alltför fria händer att modellera Alliansen efter eget huvud,man ska komma ihåg att inför valet 2006 så tog Allianspartierna upp och diskuterade problemen med migrationen,vilket tystnade inför valet 2010 eftersom SD enligt opinionsundersökningar antagligen skulle komma in i riksdagen och då till stor del med hjälp av borgerliga väljare,dessa svikare enligt Reinfeldt.
      Man ska även komma ihåg att Reinfeldt var högst delaktig i utformandet av DÖ dvs han ville även se till att efter sin avgång påverka så att partierna skulle bestraffa SD och deras väljare.
      Om man läser lite historik om presidenter,premiärministrar och statsministrar finner man tyvärr att ödesdigra beslut av dessa ofta kommit till pga personlig sårad stolthet i alltför stor grad.

 5. Jans

   /  05/05/2016

  Det måste ju vara fyllon som skrivit lagen.
  Detta är såpass obegripligt att det är svårt att greppa. För det första, kan man neka vårdnad till sitt eget BARN ens en gång?

  Eller är det helt enkelt så att de här killarna är över 18 och alltså inte är barn? Det gör ju inte heller beslutet begripligt iofs.

  Svara
  • Visst kan du neka vårdnad till sitt eget barn, barn alltså. Det finns familjehem (ont om dom just nu) för dessa barn och Kommunen (du och jag och alla skattebetalare) betalar.

   Svara
  • Lite tautologi där: ”Detta är såpass obegripligt att det är svårt att greppa.”. Men vad är det som är så svårt att greppa? För det första så rör sig rättsfallet om TRE barn, för vilka rätten kom fram till olika beslut. Ja, barn, eftersom det tycks ha rört sig om individer under arton år, åtminstone vid tidpunkten för vårdens inledning.

   Du ställde frågan:
   ”För det första, kan man neka vårdnad till sitt eget BARN ens en gång?”, vilket visar att du inte är såpass insatt att du har fog för att kalla lagstiftarna för varken det ena eller det andra.

   Var i rättsfallet står det att någon förälder har ”nekat vårdnad”? Självklart är det fullt möjligt, genom att undvika att bry sig om barnet, men inte minst kan div. myndigheter sätta, och sätter, käppar i hjulen och få det att framstå som om föräldern ”nekar vårdnad”.

   Läs t.ex. detta: ”Det har inte heller framkommit att föräldern hade fått vårdnaden om honom överflyttad till sig genom rättens beslut.”. Vad säger det dig? Mig säger det att föräldern saknade den juridiska vårdnaden om sitt barn och att det därmed, utlämnades åt myndigheters ”försorg”.

   En grundläggande rättsprincip är:
   oskyldig till dess motsatsen är styrkt bortom allt rimligt tvivel. Det gäller även påståenden om att man har ljugit om sin ålder, t.ex. i syfte att verka yngre.

   1.
   ”Ett av de tre barnen var minderårigt under den aktuella perioden och hade varit familjhemsplacerad utan avbrott. HFD konstaterar därmed att barnet inte tagits om hand av sin förälder, även om föräldern numera bor i Sverige.

   Det har inte heller framkommit att föräldern hade fått vårdnaden om honom överflyttad till sig genom rättens beslut. Kommunen har därmed enligt HFD rätt till ersättning för mottagandet av barnet.”

   Vari ligger det juridiska problemet för dig?

   2.
   ”Det andra barnet hade under en kort period varit folkbokförd hos sin mamma. Eftersom en återförening av familjemedlemmarna därmed ägt rum kan barnet inte därefter på nytt anses vara ensamkommande.

   HFD konstaterar därför att kommunen i detta fal inte har rätt till ersättning för kostnaderna i samband med mottagandet av det barnet.”

   Kommunen fick i det fallet avslag på sitt yrkande om rätt till ersättning.
   Har du något problem med det? Troligen inte.

   3.
   ”Det tredje barnet hade under aktuell period hunnit fylla 18 år. Högsta förvaltningsdomstolen konstaterar att kommunen har rätt till ersättning för kostnader för mottagandet eftersom vården påbörjats innan barnet blivit myndigt.”

   Har inga större problem med den ersättningen, även om man hade kunnat dra en strikt gräns när barnet fyllde arton. Har du?

   Om du på allvar tror att du kan göra ett bättre jobb som lagstiftare än nuvarande lagstiftare, så vem hindrar dig?

   Svara
 6. Sven

   /  05/05/2016

  Var är riksrevisionen och kommunrevisionen i detta ärende?

  Svara
 7. MiT

   /  05/06/2016

  Svara
  • Kristian

    /  05/06/2016

   Det är som Tage Danielsson sade en viss skillnad på före och efter. När apparaten håller på att konstrueras upp är det socialism man bygger. När det har kraschat var det visst något annat.

   De som säger sig vara socialister och kommunister vet aldrig vad de talar om. Romantiker i väst vet bättre. Precis som med våldsdåd i religionens namn går det aldrig att lita på vad utövarna själva säger – det finns alltid en annan orsak.

   Svara
  • Inte hänt?! Så Sovjetunionen hände inte? Och miljontals människor föll aldrig offer för den diktaturen? Och Kina händer inte och Himmelska fridens torg är förstås blott en bortglömd indicent, som helst bör passera under alla utomståendes radar? Inte heller Nordkorea händer på riktigt?

   Det finns en artskillnad mellan kommunism och socialism. Där kommunism må vara en i grunden fin tanke och utopi, så är socialism dess misslyckade avart och rödflaggade släkting i politiken, realiteten och praktiken. Tänkte Johan Ehrenberg på kommunism, när han tänkte fel?

   Hörde att han påstod sig vara en av de två första privatpersoner (den andra förblev okänd men lär ha bott i Västerås) i Sverige, vilka satsade på solenergi, så han kan inte vara enbart utopiker.

   Svara
   • Han kan inte vara enbart utopiker, förutsatt att hans vittnesbörd om sig själv stämmer. I annat fall öppnar det förstås för möjligheten att han är spritt språngande _____. Valfritt ord.

    Svara
   • Kristian

     /  05/06/2016

    Jag undrar om de har en egen definition av socialism och kommunism? Något i stil med ”Allt Marx skrev, plus att allt går bra och alla är glada. Utom de som är dumma.”

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/06/2016

   Pepp!

   Ehrenberg identiferierar sig med stor sannolikhet som en femtonårig gymnasiestudent med starkt världsproblemlösarpatos, första ring på estetisk linje på ett landsortsplugg. Det måste vara så, för den sista gången jag hörde någon på allvar säga att kommunism inte provats på ”riktigt” var när jag umgicks med andra ”intellektuella” innan vi nått fullgången pubertet.

   Att påstå att kommunismen inte provats, att den aldrig fått blomma till sin fulla rätt, att de exempel som vi sett inte är ”äkta” kommunism låter helt likvärdigt som när galenpannorna i svenska motståndsrörelsen påstår att Nationalsocialism inte är samma sak som Nazism, och att Hitlers tredje rike faktiskt inte var ett prov på ”äkta”nationalsocialism.

   Någon vettig journalist skulle behöva ställa den där filuren mot väggen och fråga vad han egentligen menar.

   /Frida

   Svara
 8. Känns onödigt med alla ”CAPS” och svordomar, i och med att det rörde sig om TRE barn, för vilka rätten fattade olika beslut. I övrigt hänvisas till kommentaren till Jans.

  Svara
 9. Svenne

   /  05/06/2016

  OT: petterssonsblogg – Nu granskar vi S:

  Svara
  • Svenne

    /  05/06/2016

   Samt: Nu granskar vi M:

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/06/2016

   Okej, om vi för en liten stund låtsas att det är gulligt att Sahlin inte har ordning på sin privata ekonomi, eller för dem delen, den statliga, då hon behandlat även den som sin privata. Vi struntar i hennes nepotism, att hon kör omkring i en olaglig bil. Det räcker om vi låter oss stanna vid parkeringsfrågorna.

   Där finns inget att skylla på, inget oj vad dåligt av mig, skrapa lite med foten i marken med ett finger i mungipan med huvudet på sned – där lyser föraktet rakt igenom. Om man upprepade gånger parkerar sin bil precis där man känner för det, skiter i handikapplatser, bara stänger av bilen och kliver ut så visar hon oundvikligen vem hon är. En person som både i praktik och teori sätter sig själv främst, som värderar sig själv mer än alla andra, kort och gott en egoistisk skitstövel.

   Sahlins frikort, genom att hennes partikollegor ständigt lyfter hennes goda karraktär i hennes brinnande intresse av att älta politik i dess renaste form, floskler i form av retorik och ideologi, tror jag faktiskt – medvetet eller omedvetet – har mer att göra med att Sahlin säkerligen är en rolig och trevlig person att snacka skit med, men viktigare än så, en kompis som man är gynnad av att känna, då hennes korrupta stil mycket väl kan komma att hjälpa en framtiden.

   Sahlin framstår nästan som en svensk liten Frank Underwood, hennes mystiska relation till sina livvakter gör inte saken mindre suspekt.

   /Frida

   Svara
   • Rikard

     /  05/06/2016

    Hej.

    Sahlin agerar som anarko- och laissez faire-liberaler resonerar: jag gör vad jag vill, och staten skall bara hindra dig från att hindra mig, inte tvärtom.

    Eller som man också kan kalla sådant resonemang: moralisk korruption, egoism, narcissism, egocentrism, samt att ha stannat i utvecklingen på den mest självisk åldersnivån.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 10. Inge Post

   /  05/08/2016

  Fast det Kan ju vara rätt i sak.

  Ensamkommande borde ju betyda att de kom ensamma och vi får väl tolka det som att de kom utan familj,för jag tror inte att 160 000 personer kan komma ensamma(som i helt själva) ens om de försöker.

  Sen att det är ett ”nyord” det är en helt annan sak.
  Jag funderade på att uppfinna ett eget nyord förövrigt, baserat på något Rikard skrev om ”hedersvåld” och det var kulturellt våld. Men det är så O-PK så det skulle förmodligen kastas omedelbart.

  Svara
 1. Absurditeternas olidliga lätthet – Hexanmexan "shake my hand?"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: