Drabbas de av näthat?

Häromdagen hade jag ett inlägg som skapade lite svallvågor, ”Krisen är djup!”, och jag såg många som tog upp det där med att det faktiskt finns studenter på en teknisk utbildning som kräver genuskurser på alla tekniska utbildningar!

Det satte fart på NyTekniks kommentarsfält under artikeln och just nu är det 159 kommentarer och några borttagna. Men så händer det otroliga, det dök upp en del nyreggade konton med uppmuntrande tillrop till artikelförfattarna och de hyllade alla genusets förträfflighet.

Här är i alla fall en orsak till några av dem

Det var Pernilla Alexandersson, som driver ett genusföretag, som påstod att de två studenterna blev påhoppade av 83 antifeminister som kom med personangrepp och inte höll sig till ämnet. Det var nog 83 kommentarer totalt när hon skrev sin status antar jag.

Naturligtvis så blev de inte alls påhoppade av 83 antifeminister utan det är de vanliga överdrifterna som kommer från radikalfeministiskt håll när folk inte håller med. När inte det hjälper så brukar det heta att det är ”näthat”

alexandersson3

Det ovan handlar om att den där Rafem varit inne på Alexanderssons fb-sida och upptäckte att hon har ett genusföretag och att hon pingat in massor av andra radikalfeminister, bland annat Ida ”svenska män uppfostrar sina söner att våldta” Östensson och Genusfotografen, och uppmanar alla att gå in och kommentera. Att upplysa om att hon har ett genusföretag och lever på genusindustrin är alltså näthat.

josefin wangel5

Den ovan var det Rafem postade. Claesson pingade in andra som en galning i kommentarsfältet, 17 stycken!

alexandersson2

Från kommentarerna till hennes status som länkas ovan. Det som ska vara personangrepp var nog den där dumpen från hennes fb antar jag? Man kan se att en Camilla Wagner är pingad

wagner

Jajamensan, hon dyker upp och säger att de två studenterna, som inte alls bara tyckte fler tjejer skulle bli ingenjörer utan att de ville ha in extremvänsterpolitisk indoktrinering på tekniska utbildningar, möts av näthat. Det Rafem skrivit är INTE riktat till de två studenterna utan till en som heter Mattias (vilket man kan se) och handlade om Alexanderssons engagemang i genusindustrin samt att hon uppmanat andra radikalfeminister att gå in och kommentera. Inte ord var alltså sant av det Wagner sa…

Sen dök det upp en ganska tidigt också, en som jag definitivt trodde var ett radfemtroll på grund av hur hon ”argumenterade”

josefin wangel

Det vanliga snömoset från radikalfeminister ”privilegierade position i egenskap av kille/man”, ”strukturer som genomsyrar” och sådant.

josefin wangel1

Så bekvämt deras liv måste vara, allt beror alltid på samma sak oavsett. När män gynnas” Patriarkala strukturer! När män missgynnas? Samma patriarkala strukturer! Hur man rent intellektuellt ihop det ens för sig själv har jag ingen aning om. Skoskav? Patriarkala strukturer! Och så vidare.

Då från början hette hon bara Josefin och det visade sig att hon är lektor på…KTH… Nu står hela hennes namn på kommentarerna.

Vad det hela handlar om är att folk som Alexandersson blir lite oroliga när marken börjar gunga under dem. De har satsat mycket pengar, tid och även socialt kapital på vad som endast är politisk indoktrinering LÅNGT ut på vänsterkanten. När det börjar upptäckas mer och mer så blir de oroliga, det har jag full förståelse för. Förståelse för att de blir oroliga alltså, det betyder inte att jag tycker synd om dem alls, jag hoppas att hela kulissen rasar ihop och ju fortare desto bättre. De har vetat om från början att det endast handlar om politisk indoktrinering men har ändå gjort sitt val.

Klart de blir oroliga när det framkommer för fler att vad de satsat massor tid, pengar och socialt kapital på är helt värdelöst och efterfrågas av ingen. För så kommer det att bli, det finns ingen annan väg än att man slänger sånt på den ideologiska sophögen där det hör hemma. Alternativet är att landet går under till slut och blir ett U-land.

Fi är endast genus”vetenskapens” politiska gren och inget annat. Den producerar endast ideologi och könsmaktsordningen är deras egen lilla gud som de vårdar ömt.

Det var som en sa i kommentarsfältet (vet ej om det är kvar) att när deras lilla specialare ”patriarkala strukturer” motbevisas så drar de fram ”osynliga strukturer” istället, att det aldrig tar slut. Eller nåt sånt.

Här är två versioner av kommentarsfältet, den äldsta är från i natt någon gång och den nya är väl en timma gammal

Äldst

Nyast

En annan som dyker jobbar tydligen också på KTH

kommentarer på ny teknik1

Det enda som behöver vädras ut från ställen som KTH är sådana som grundlurats av radikalfeminismen och deras lögner om jämställdhet. Det räcker så. Om man inte gör det kommer det KTH, som vi känner till det, att gå under. Det kommer nämligen ALLA organisationer som lyssnar på dessa galningar att göra förr eller senare för ”perspektiven” som ska tas hänsyn till kommer aldrig att ta slut, när man gått hela varvet med perspektiven för vänsterhänta, blåögda, brunögda, vänsterfotade, högerfotade, rödhåriga, svarthåriga, tjocka, smala, mittiemellan ochgudvetvadperspektiven så drar man de osynliga perspektiven och kör ett varv till samtidigt som organisationen rasat ihop tyngd av allt nonsens…

Samtliga av alla dessa genusmänniskor som ”utbildningar” spottar ut ska försörjas av Pappa Staten i framtiden. Försörjas för att samtidigt rasera, dålig deal. Vad kallas organismer som lever på andra samtidigt som värddjuret far väldigt illa och ofta till slut dör…?

Och den där devilkitten, är inte det en som hojtar om radikalfeministiska spel och sånt eller kommer jag ihåg fel? En lång rad undersökningar som finns i de hela bibliotek av ”feministisk forskning” som sägs finnas antar jag…?

För det är som Alexandersson faktiskt skrev i en kommentar, att genus inte behöver ha med jämställdhet att göra (jo, hon skrev faktiskt så). Men det är så att genus inte alls har med jämställdhet att göra. Inte på ett enda sätt. Det är ENDAST extremvänsterpolitisk indoktrinering, inget annat. Alla som tror att de har med jämställdhet att göra är totalt grundlurade.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

39 kommentarer

  • Kristian

    /  05/05/2016

   Jävligt kusligt.

   Svara
  • Det där kan ju knappast vara på riktigt. Tror inte SÄPO gör partiärenden. Speciellt inte som han som ringer själv säger flera ggr att det inte var olagligt…

   Svara
 1. MiT

   /  05/05/2016

  Svara
 2. Jag såg bara ett par-tre personangrepp eller ‘näthat’ när jag läste igår kväll. Resten var saklig kritik mot ett korkat förslag

  Svara
  • MiT

    /  05/05/2016

   Och de var väl riktat mot andra i kommentarsfältet som betett sig drygt antar jag? Är sådana jag sett i alla fall, kan dock ha missat några också.

   Svara
 3. MiT

   /  05/05/2016

  Svara
 4. T

   /  05/05/2016

  En examen från KTH kommer snart att vara lika mycket värd som ett diplom från Vitamininstitutet i Schweiz. Inlärningskurvan kommer att vara platt. Om de nån gång får ett jobb utanför den del av arbetsmarknaden som betalas av skattemedel så kommer deras kommunikation med eventuella kunder att vara: Vill du ha en plusmeny?

  Svara
  • Hade liknande funderingar. Det finns en varningslista över sk. bluffuniversitet, som det är möjligt att köpa sig en titel via Internet. Det är väl snart dags att börja föra in svenska universitet och högskolor på den listan, om det fortsätter som det gör. Om man centralt på KTH tar in denna smörja, så bör ansvariga ställa sina anställningar till förfogande till seriösa och ansvarstagande personer.

   Med fullständigt insnöade/indokrinerade högskolor och universitet, så blir det en lätt sak sedan att göra om dom till Koran-skolor …

   Svara
   • T

     /  05/05/2016

    Ska det räknas som något ute i den stora världen så måste man ha en Masters från ett välrenommerat universitet utomlands och/eller väl dokumenterad erfarenhet från näringslivet inom det sökta området. Annars blir det i bästa fall som lågavlönad och körkortslös fordonskonstruktör i Sveriges andra stad.

    Svara
  • Jans

    /  05/05/2016

   KTH är såpass stort att det länge än kommer att finnas riktig ingenjörsforskning på mängder av ställen. Riktiga forskningsresultat kommer att publiceras i riktiga forskarpublikationer. Precis av den anledningen är ett ställe som KTH extra intressant för genusvetare eftersom det skänker en helt annan glans åt deras verksamhet på plats där än om den hade utförts på ett postmodernistiskt haveri som Södertörns lekskola.

   Svara
   • T

     /  05/05/2016

    Kina tackar och skrattar hela vägen till Shanghai.

    Svara
 5. Jan

   /  05/05/2016

  Notera att ledningen på KTH är positiv till genusteorier. Det har förmodligen med statsanslag att göra. De har inte råd att ha någon annan åsikt. Det gäller inte bara statliga myndigheter utan alla stora företag. Även privata. Alla är marinerade i feminism, antirasism och hbtq.

  Näthat? Det räcker med att inte hålla med en feminist så räknas det till näthat. Jag tror att man måste ta med i beräkningen att genusvetare mer eller mindre är hjärntvättade i sin ideologi. De märker man på att de saknar förmåga till kritiskt tänkande i genusfrågor. De tar för givet att deras teorier är överlägsna och vetenskapliga. Vilket de sällan, eller aldrig, är.

  Svara
  • Jans

    /  05/05/2016

   Att sitta i ledningen för ett universitet idag och samtidigt vara kritisk mot genusteori och feminism är en omöjlighet. Det går inte att göra karriär med sådana åsikter i nuläget. Det kommer förmodligen att ändra sig men först skall vi ner i bottenslammet och vända. Minst ett generationsskifte måste dessutom inträffat innan det blir bättre.

   Näthat tror jag är det enda argument som återstod efter debatten i kommentarsfältet. De försökte också med ”läs på” i olika varinater, samt hänvisning till sin fantastiska ”kompetens” men eftersom debatten var ganska konkret så fungerade inte de argumenten så bra. Då får man ta och slå igen dörren med näthatsargumentet.

   Svara
   • Jan

     /  05/05/2016

    ”Läs på” håller ju samma nivå som ”googla patriarkatet”. Notera att det är bara deras källor som har något värde. Man kan ju undra hur mycket de själva ”läst på” om naturvetenskap. Förmodligen ingenting. Ändå är de experter på vetenskap!

    Svara
   • Vi behöver kasta ut dom från universitet och gymnasium

    Svara
 6. Jan

   /  05/05/2016

  Det kostliga är ju när dessa yrkesfeminister försöker förklara för ingenjörer hur vetenskap fungerar!

  Svara
 7. Jans

   /  05/05/2016

  OK, så hon försörjer sig på genusrelaterade grejer och arbetar aktivt med sociala nätverk. Är det helt enkelt så att hennes mission med att delta i diskussionen på Ny Teknik (som då jag lämnade den hade cirka 80 kommentarer, minst hälften seriösa och ingen som ens nuddade näthat) är att försöka blåsa upp en hatstorm eftersom det är sådana fenomen som ingår i det narrativ som hela hennes affärsidé bygger på?

  Svara
  • Professor i anusvetenskap

    /  05/05/2016

   De ingår att utmåla sig själva till offer.

   Svara
 8. Professor i genusvetenskap

   /  05/05/2016

  Hon till vänster högst upp ser ut att ha rökt på.

  Svara
 9. Jan

   /  05/05/2016

  Det vetenskapliga utanpåverket verkar vara särskilt viktigt för genusvetare. Förmodligen för att de tror att det skänker auktoritet till deras teorier. Därav dessa ständiga källhänvisningar och digra källförteckningar. Utanpåverket blir viktigare än innehållet.

  När Einstein publicerade den ”speciella relativitetsteorin” var den bara på några sidor. Förmodligen färre sidor än källförteckningen till en genusvetenskaplig avhandling. Einstein hade nog kuggats på Södertörn….

  Svara
 10. Jans

   /  05/05/2016

  Det mest provocerande är att hon som kallar sig Pernilla ljuger om att det förekommer en mängd näthat i Ny Teknik-kommentarerna. Riktigt smutsig debatt-teknik, skrämmande inte minst eftersom den används av en person som säger sig arbeta mot maktstrukturer och osynliggörande (vilket väl är en rimlig tolkning av vad feminister påstår sig arbeta för?).

  Svara
 11. Genus behövs för alla korkade kvinnor som slutar gymnasiet med endast godkänt i att ta lättklädda selfies…. Dom klarar inte riktig högskola, kinnor i dag är inte smarta… Vi ser bevis på det igen och igen. Dom behöver som alla andra höra om verkligheten, du är dum, det du säger är idoti. Inte hela tiden strykas medhårs

  Svara
 12. jaha

   /  05/06/2016

  NyTeknik publicerar sedan länge radikalfeministiskt nonsens.

  Är damerna i slutet av sin utbildning och söker uppmärksamhet eller vad är problemet?

  Vad hindrar dem från att läsa extra kvälls- eller distanskurser om de intresserar sig för något specialämne, vare sig det är ideologisk flumvetenskap eller något annat. Det finns så väldigt många konstiga kurser man kan läsa på universitet idag om man bara vill.

  Det är förståeligt att högskolor marknadsför sig på ett vilseledande sätt för att locka till sig ännu mer tjejer och således lyfter fram – bara för att ta några exempel från artikeln – design och formgivning av utrustning för stickning och matlagning. Det måste komma som en rejäl chock för en del att tekniska utbildningar berör tekniska ting, som till exempel motorer.

  Gick in för att läsa kommentarerna och ta ställning i frågan, men artikeln råkar av en händelse numer sakna kommentarsfält. Det var väldigt oväntat…

  Hittade några arkiverade kommentarer:

  http://web.archive.org/web/20160503114927/http://www.nyteknik.se/opinion/racker-inte-att-polera-ytan-for-okad-jamstalldhet-6544275

  Bland annat en intressant diskussion mellan en KTH-student och en lektor på KTH:

  ”Jag tror för min del att genusvetenskap är en utmärkt idé om man vill hålla borta killar från en utbildning. Varför 50/50 fördelning överallt är eftersträvansvärt vet jag inte, men jag har förstått att det numera är vad jämställdhet i Sverige går ut på.
  /KTH-student”

  ”Josefin Wangel (lektor KTH):
  Varför tror du att genusvetenskap skulle vara avskräckande för killar? Det är klart att det kan kännas jobbigt att få korn på sin privilegierade position i egenskap av kille/man, och få upp ögonen för hur de patriarkala strukturerna genomsyrar hela samhället. Men om man inte vill ha en utmanande utbildning ska man kanske söka sig någon annan stans än till Sveriges främsta tekniska högskola.”

  Bortsett från den uppenbara frågan: Vad gör en radikalfeminist på KTH?

  Josefins argument är väldigt märkligt. Det är väldigt stor skillnad mellan en ”utmanande utbildning” på en teknisk högskola, och radikalfeministisk ideologi.

  Är det inte snarare tvärtom: Den som inte vill ha en teknisk utbildning med teknisk inriktning. Den som hellre förkovrar sig i genusideologi, osynliga patriarkala strukturer och påstådda manliga könsprivilegier. Är det inte den som borde söka sig någon annan stans än till Sveriges främsta tekniska högskola?

  Är det inte märkligt att lektorer mobbar studenter som inte delar deras personliga ideologiska övertygelse. Vilken högskola tycker hon att ifrågasättande KTH-studenter borde söka sig till. Södertörn?

  Eller för att citera en annan kommentar ur samma kommentarsfält:

  ”Genus är en politisk ideologi, inte ett skolämne. Politiska ideologier ska inte läras ut på skolor.”

  Bra sammanfattat.

  Svara
  • jaha

    /  05/06/2016

   Google har svaren.

   ”För femton år sedan var Josefin Wangel radikal miljöaktivist. Hon blockerade bilar, ockuperade skog. I dag forskar hon på KTH och sticker gärna ut hakan”

   Ok, never mind.

   Svara
   • Jans

     /  05/06/2016

    Fascinerande, det handlar om mediekarriär verkar det som alltså. Hon som kom in i kommentarerna efter ett tag och piskade upp stämningen, Pernilla, är genusproffs med ett ganska känt företag som heter AddGender. Kommentarsdiskussionen var sålededes för henne inte ett mål i sig utan enbart ett medel i marknadsföringen av hennes företag utåt på andra sociala plattformar. Det tjänade naturligtvis hennes syfte att få kommentarsfältet nedstängt så att hon kunde referera till det näthat som växte i dess mylla. Berättelsen om alla rädda teknologer som inte vill ha kvinnor på sin högskola. Naturligtvis en falsk bild av verkligheten men det här är showbusiness. Sanningen är underordnad. Det är en berättelse om ett problem hon säljer in, problemet löses genom att man hyr in tjänster från hennes företag.

    Den intellektuella debatten om genus och postmodernism inom ingenjörsvetenskapen kapades alltså ganska omgående av marknadskrafter som hade ett intresse av att sabotera hela diskussionen.

    Svara
    • jaha

      /  05/06/2016

     Ja.

     Det gäller att ta chansen när den bjuds. 🙂

     Svara
 13. Bamse

   /  05/06/2016

  ** Triggervarning: sarkastisk, helt osaklig kommentar som helt saknar relevans – läs vidare på egen risk **

  LOL! Jag trodde först fotot var någon sorts före-efter bild, speciellt i kombination med rubriken om att ”polera ytan”.

  Varsågod, en äkta trollkommentar 🙂

  /s

  Svara
 14. Jans

   /  05/06/2016

  Nu är kommentarerna öppna igen. Ny Teknik våndas uppenbarligen. Det skall bli att intressant att följa hur det utvecklas. Tror dock själv jag avstår från att delta vidare. Jag ogillar när det schackras med modereringen utan klara uttalade regler.

  Svara
 15. Jans

   /  05/06/2016

  Fasen vad konstigt, jag gick på toa och skulle läsa de nya kommentarerna men nu är det stängt igen, eller så fick jag upp en cachad version. Sorry för falskrykte i så fall.

  Svara
 1. NyTeknik skapar infekterad debatt med publicering av falska argument för Genus i Teknikundervisning | Genusdebatten
 2. Feministisk Teknovetenskap | WTF?
 3. Det borttagna kommentarsfältet | WTF?
 4. KTH är mycket oärliga! Ja de rentav ljuger rakt ut! | WTF?
 5. Maskinteknik på KTH | WTF?
 6. Försök till satir på tidningen Curie | WTF?
 7. Påskgodis | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 9. KTH är sexistiska | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: