Sked i trosorna

Snart är det sommarlov och då reser många småtjejer iväg till sina gamla hemländer på ”semester” och ”råkar” återvända (om de får återvända alltså…) som gifta med någon de kanske aldrig ens sett innan, i många fall kanske det till och med är en ganska nära släkting.

sked i trosorna

Det är en medborgarrättsaktivistgrupp i Storbritannien som uppmanar unga tjejer som är i riskgruppen att göra på det här viset, med en sked i trosorna, eftersom larmet då går i säkerhetskontrollen. Då det handlar om på ett intimt ställe så tas man åt sidan och då kan man berätta vad som är på gång utan påtryckningar från föräldrarna.

Tänk att man 2016 ska behöva hålla på sådär bara för att inte tvingas gifta sig med någon äldre släkting som man aldrig sett förut i livet…

Ni vet, exakt så som alla svenska småtjejer också måste göra varje sommar för att inte bli bortgifta med gamla släktingar de aldrig mött…

Det finns ett gäng fjantar som löjlar sig mot Amine Kakabaveh efter att hon delat en film som hon trodde var från SVT men som visade sig vara propagandamaterial från Nordisk Ungdom (tror jag det var). Även Vänsterpartiet, det parti hon är med i själv, är synnerligen delaktiga i hetsen mot henne.

Detta grundar sig i att Vänsterpartiet helt förnekar att till exempel det ovan ens existerar. De förnekar att det förekommer hedersförtryck. Ja de förnekar till och med själva begreppet som sådant utan de menar att det är samma sak som allt annat. Amine däremot har varit väldigt aktiv i den debatten och jobbat hårt mot just hedersförtrycket, det har gjort henne obekväm för Vänsterpartiet så de kommer förmodligen att utesluta henne ur partiet. Filmen hon delade är bara ett svepskäl för att bli av med den där, i deras ögon,  jobbiga jäveln som inte hukar sig under piskrappen från partiet utan fortsätter envisas med att jobba mot det som enligt Vänsterpartiet inte finns.

Jag gissar att Amine ensam har gjort ganska exakt 100% mer nytta när det gäller hedersproblematiken än hela Vänsterpartiet OCH alla somalierna som demonstrerar mot henne gjort tillsammans. Eller nu blir det konstigt, 100% mer än 0 blir ju inget. Men ni fattar vad jag menar, de har nog inte gjort ett enda litet skit överhuvudtaget medan hon har kämpat i motvind till och med från det egna partiet.

Jag gissar att Vänsterpartiet och de som demonstrerar mot henne inte alls tycker det är en bra metod att sätta en sked i trosorna för att slippa bli bortgift under sommaren om man är är en småtjej på kanske i bästa fall 15-16 år, i sämsta kanske 12-13 år. De anser nog att det är en synnerligen dålig idé med skeden gissar jag…

Och jag antar att de har hela Sveriges samlade kår av radikalfeminister bakom sig för de hävdar ju också envist att det finns ingen skillnad i kultur.

Det för mig in på Nordbergs artikel i SvD om det underliga i att, vad hon kallar feminister, välkomnar raka motsatsen med öppna armar. Det är en ganska bra artikel så jag ska inte klanka på den men bara försynt påpeka att det finns massor av folk som undrat detsamma under många år men de har man från medias sida valt att försöka fula bort så mycket det går.

Jo en sak ska jag klanka på och det är att hon kallar dem ”feminister” när hon egentligen menar radikalfeminister. Jag kallar dem också feminister oftast men då och då påpekar jag att det handlar om just radikalfeminister som har kapat feminismen och de galningarna har kapat den fullständigt utan minsta lilla protest eller motstånd. Det som nu räknas som feminism i Sverige är totalbisarr radikalfeminism över hela linjen.

Nu när det är det försent att ta tillbaka begreppet så öppnar en del yrvaket sina ögon och börjar undra vad som hände. Nu har radikalfeminismen förgiftat så mycket av samhällskroppen att det kanske inte ens går att reparera.

Några exempel

Det borttagna kommentarsfältet” (Lögner om ”näthat”…)

Krisen är djup!” (Inlägget som satte fart på NyTekniks kommentarsfält och som sen påstods ”präglades av personangrepp”. Det ovan utvecklades det till alltså)

Feministisk Teknovetenskap” (Helt bisarrt…)

Kritiska djurstudier med genusvinkel” (Ännu en helt totalbisarr sak…)

Genusmiljö ” (Feministisk kärnavfallshantering någon…?)

Som sagt, några få exempel på den bisarra radikalfeminismen från det senaste veckorna bara…

Dags att vakna nu när klockan passerat 12 och yrvaket gnugga sig i ögonen och undra vad som hände?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

55 kommentarer

 1. De allra yngsta är nog inte 12 år utan tillochmed så unga som 6 år. Då profeten gifte sig med en flicka i den åldern anses det vara lämpligt av den värsta sorten…

  Vad gäller feminism kontra radikalfeminism tycker jag det är BRA om gemene man slutligen börjar kalla den så kallade radikalfeminismen för feminism. Eftersom det ÄR svensk normfeminism är det bäst att vanligt folk också tänker på den typen av feminism när de hör ordet ”feminism”. Då kanske folk ÄNTLIGEN slutar tro att feminism har med jämställdhet att göra.

  Svara
 2. MiT

   /  05/08/2016

  ”Tioårig dotter sexofredades när PK-mamma öppnade sitt hjärta för flyktingbarn”
  http://www.friatider.se/oppnade-sitt-hjarta-for-flyktingbarn-tioarig-dotter-sexofredad#.Vy8rfQZKVrw.twitter

  Svara
 3. Kristian

   /  05/08/2016

  Samma spår som Nordberg.
  Ledarsidorna 2016-05-06, Helene Bergman: Feminismen är död
  ”Gudrun Schyman har aldrig brytt sig om vare sig fattigpensionärer eller hederskultur.
  […]
  att som partiledare för ett så kallat feministiskt parti inte stå upp för kvinnligt armod och förtryck är skamligt. Inte bara skamligt utan direkt svekfullt. Det är att lura de väljare som nu enligt Ipsos tröttnat på Miljöpartiet och går till Feministiskt initiativ istället.”

  Svara
 4. Frida Gustavlin

   /  05/08/2016

  Om nu sterotyperna om andra kulturer i Jan Lööfs böcker var så hiskiligt farliga hur kan det komma sig att ingen kunnat identifiera dem som före 2016?

  ”Vi är många kvinnor i redaktionen och därför har ryggmärgsreflexen kanske varit mer självklar när det kommer till ojämställda skildringar, än för den här typen av frågor.”
  Nähä, det menar ni inte, oj vad förvånad jag blev över kvinnors specialkompetens.

  ”Enligt Jan Lööf ska förlaget dessutom ha skickat ett mejl om att man planerar att makulera resterande 5 000 exemplar av nuvarande upplaga av ”Morfar är sjörövare”.”
  Grattis!

  Jan Lööf:
  – Jag är 76 år gammal och orkar inte byta. Det här handlar inte om pengar för mig. Men jag kommer nog inte att göra fler bilderböcker för barn, säger Jan Lööf.

  Perfekt, ordningen är återställd, inga fler rasistiska barnböcker från en av sveriges bästa serietecknare genom tiderna. Grattis!

  http://www.dn.se/kultur-noje/jan-loofs-populara-bocker-kan-stoppas/

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/08/2016

   Här är en film med Reebop Kwaku Baah. Han klär sig färgglatt om man säger så. Lööf hyllar sin polare och får skit för det 50 år senare. Istället för att stå upp för sin författare och säga åt kritikerna att den figuren de tycker är stereotyp är en bild av en faktisk person, kastar man författaren under bussen, som det heter på engelska. Ynklig svensk konflikträdsla.

   Svara
  • Rikard

    /  05/09/2016

   Hej.

   Vi väntar med spänning på att syjuntan upptäcker titlarna ‘ville’ samt ‘Felix’ av Jan Lööf. Där finns mycket att slå mynt av för feminister/rasister.

   Eller dagstidningsversionen av Mumintrollen – blir inte svårt att hitta något att uppröras över.

   Lennart Hellsing kan vi nog också hitta något i, särskilt med Ströyers illustrationer.

   Kanske något av Joakim Lindengrens tidiga serier? Kellermans serier när han publicerades i tidningen Pyton?

   Skall man ta och damma av samlingen av Pox, Epix och andra av Horst Schröders titlar? Där finns mycket att uppröras över för censurivrare, vänsterrasister och mutawa’ah.

   Fantomen, Modesty Blaise, Rip Kirby, Knallhatten, Dick Tracy, Nick Knatterton, Prins Valiant, Åsa-Nietzsche, Tom of Finland, för att bara nämna ett fåtal.

   Tror jag skall hedra alla författare och serieskapare, och andra som hotats med censur, genom att läsa Bulgakovs ‘Mästaren och Margarita’.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare
   Ps Rekommenderad fråga för den har en censurdyrkare i bekantskapskretsen: fråga om historiska verk bör omarbetas. Om ja, föreslå Gamla Testamentet och Koranen. Glöm inte att ducka den verbala spyan som troligen följer. Ds

   Svara
   • Jans

     /  05/09/2016

    Många kallar det som sker för censur men formellt sett är det inte korrekt. När Dan Parks kastas i fängelse och staten bränner hans konst, då är det censur.

    Att ett förlag inte vill ge ut en bok är inte censur. Men så är det det lilla problemet med ensamrätt. Jag förmodar att Bonnier-Carlsen har ensamrätt på dessa titlar. Om böckerna är efterfrågade och författaren vill ge ut dem men förlaget vägrar då får man ju i praktiken en form av censur i alla fall.

    Det finns faktiskt ett sätt som lagen skulle kunna ändras på för att lösa detta dilemma. Ett förlag som inte vill ge ut en bok som författaren vill ge ut borde få sin ensamrätt förverkad så att ett annat förlag kunde ge ut den istället. Eller så kunde författaren själv ge ut boken. Förmodligen den allra bästa lösningen. Vad skall man med förlag till om de vill gömma, eller ännu värre – göra om, böckerna för läsarna?

    Svara
  • Gigas

    /  05/09/2016

   Undrar när de kommer på att de vill ändra på stereotypen Krösus Sork i Bamse?
   Fast han räknas väl att inte som stereotyp enligt deras mall.

   Svara
   • Jans

     /  05/09/2016

    Krösus räknas som vit tror jag eftersom han är kapitalist.
    Vargen däremot, honom får man vara försiktig med. Han kan uppfattas som blackface.

    Svara
   • Hmm

     /  05/09/2016

    Lakristrollet i Pellefant. 😉

    Svara
   • Kristian

     /  05/10/2016

    Andréasson (som kanske var lite år vänster enligt vissa) förklarade det med att om Krösus skulle bli snäll, så kommer det bara en ny kapitalist och tar över. Ungefär som alla andra figurer då…

    Svara
 5. Jans

   /  05/08/2016

  Sådärja, då var det dags igen. Vi har haft Pippi, Tintin och Barna Hedenhös. Nu är det Jan Lööfs tur. Detta har jag väntat på och jag är lite förvånad över att det dröjt så länge.
  http://nyheteridag.se/bonnier-carlsen-vill-stoppa-hans-populara-barnbocker-inte-tillrackligt-pk/

  Ett citat som , i vanlig ordning, visar att PK-iterna har noll koll.
  ”Har man till exempel sitt ursprung i Mellanöstern kan man vara trött på att sällan vara på den goda sidan i litterära skildringar.”

  Det är sant att Omar i den ena boken (Min pappa är en sjörövare) är ond. Men jazzmusikern i den andra boken (Ta fast Fabian) är god och hjälper Fabian. De onda i den boken är två svenska djurparksarbetare. Kanske dags att rensa bort alla böcker där onda är européer också? Det kan ju vara en och annan europé som är trött på att skildras som skurk också.

  Svara
  • Jans

    /  05/08/2016

   Oj, tvåa på bollen. Tur att det uppmärksammas. Det bästa vore om Jan Lööf kunde dra sig ur kontraktet med Bonnier men det är förstås svårt. Det är mycket illa att PK-iter innehar kontrollen över en så stor del av bokbranschen.

   Svara
  • Jans

    /  05/08/2016

   Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen:
   ”Vi har fått reaktioner från läsare på hans böcker, men det är inget som vi har påverkats av.”

   Tänk att hon inte ens kan erkänna orsaken till beslutet. Klart att det handlar om reaktioner från läsare, läsare med inflytande förmodligen.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/08/2016

   ”Som vuxen har man kanske sina nostalgiska glasögon på sig och missar saker som kan upplevas problematiska för andra.”

   PROBLEMATISKT, villet fegt jäva skitord det har blivit. Det är ett ord för ynkryggar som varken vågar säga bu eller bä, men som ändå behöver skicka de rätta signalerna. Om Bonnier inte gillar Jan Lööfs bok så kan de väl sluta sälja den, men då får de stå för det, och lämplogtvis tala om exakt vad det är de inte gillar. Sedan får de stå för vad de tycker är problematiskt. Antikvariaten lär inte gråta över ett sådant beslut.

   Eftersom jag är så snäll så ska jag förtydliga Dahlins uttalande.

   ”Som vuxen har man kanske sina rasifierade-, genus-, intersektionella-, intersexuella glasögon på sig, och kan med viss sannolikhet suggerera fram en känsla av kränkthet, och det kan vi kanske, som kvinnor, uppleva som bekymmersamma och problematiskt.

   Det handlar inte så myclet om barn, utan för känsliga föräldrar och oss lite rädda förläggare. Därför har vi beslutat att be Jan Lööf rita om de sidor som vi kanske känner skulle kunna, med viss möjlig sannolikhet, tolkas som en oförutsägbar bild av det som kan uppfattas som sterotypa, det vill faktiskt säga att samtliga sidor alla hans böcker behöver göras om.

   Därför kommer vi framöver endast ge ut postmoderna versioner av samtliga barnböcker, blankt omslag, blanka grå sidor, inte vita, inte svarta, för då tror vi att vi är helt säkra på att ingen blir kränkt. Diskussionen har funnits internt under en längre tid, men nu vågar vi sätta ned foten.”

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  05/08/2016

    Fyra nyanser av grått får det väl bli?

    Mörkgrå text på ljusgrå botten, inga färger, det kan upplevas könskodat och kränka ickebinära.
    Inga tydliga former, bara blobbar som flyter runt, s.k. ”kroppar i rummet”. Ingen direkt handling för det kan upplevas som ett tvång att historien är konkret. Det kan kränka ickenarrativa personlighetstyper. Fast inte för fritt heller för det kan kränka autister med behov av tydliga strukturer.

    Vete fan vad böckerna skall handla om men det får väl bli någon slags potatisland i grått. Fast potatisen kan uppfattas som kolonial så det är nog ingen bra idé, hmmmm….

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/08/2016

     Precis, potatistryck går fetbort som tryckmetod!

     För en äkta postkolional, icke funkofob, men samtidigt normkritisk (läs Islamistisk) barnteckning krävs järvare grepp, det vill säga att vi bör jobba för imaginära bilderböcker, för då riskerar man ju inte ens att reta upp en ikonklast av värsta sort, bara av misstag.

     Problemfritt och respektfullt mot samtida värderingar.

     Pepp, Frida

     Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/08/2016

    ”– Nej, det här handlar absolut inte om att vi har blivit rädda för att skildra obekväma ämnen. Det här handlar snarare om en medvetenhet och en respektfullhet inför våra yngre läsare. För oss är Jan och hans författarskap otroligt viktigt. Den pågående diskussionen handlar om hur vi på ett respektfullt sätt kan ta hänsyn till samtida värderingar och samtidigt förvalta ett kulturarv, säger Eva Dahlin”

    1. Vi är inte rädda att skildra obekväma ämnen, så länge de obekväma ämnen skildras politiskt korrekt.

    2. För oss är Jan och hans författarskap mindre viktigt än den respekt som vi genom förhöjd medvetenhet har mot våra yngre läsare.

    3. För att förvalta Jan Lööfs viktiga kulturarv på bästa sätt är det viktigt att vi gör om en del av det. Eftersom hans kulturarv ligger så långt ifrån vår respekt mot samtida värderingar.

    Svara
   • Rikard

     /  05/09/2016

    Hej.

    Heja Frida!
    Du sätter klockrent fokus på problemet: med alla dessa glasögon i vägen ser man bara glasögonen.

    Censurivrare trampar hellre ner blommor och svampar för att de kan ge ekivoka associationer, än att de frågar sig vad hos de själva som framkallar associationen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/09/2016

     Bästa Rikard, tack för de vänliga orden, jag brukar vanligvis ha på mig mina Södertörnsglasögon, de har en speciell typ av progressiv slipning vilket gör att de tecknar världen med alla typer av postmoderna teorier, men för dagen så är de inlämnade på omslipning för att även inkludera viktiga nymoralistiska verkligheter, så just idag råkade jag se världen som normal, vilket gör att jag ser den som alla andra.

     Om du har tagit dina blodtryckssänkande piller så rekommenderar jag Barnbokspratarnas superpeppiga analys där de räknar pojkar, män och gubbar på Lööfs bilder.

     http://www.barnboksprat.se/2010/11/08/jan-loofs-varld-ar-full-av-man/

     För att vara lite postmodern, det är ett riktigt peppigt nedvärderande av manlig bokkonst.

     ”Jan Lööf är en duktig illustratör och hans böcker har en särskild slags ”myskänsla” över sig. Många av böckerna är riktigt bra och det är synd att man ska behöva omformulera namn och genus själv för att ge Jan Lööfs värld en rättvis könsrepresentation när man läser för barnen.”

     Frida förtydligar:

     ”Jan Lööf är en duktig illustratör och hans böcker har en särskild slags ”myskänsla” över sig, vi tycker om dem, men skäms för det jättemycket. Många av böckerna är riktigt bra och det är därför problematiskt att man ska tvingas, eftersom det faktiskt är obligatoriskt att läsa hans böcker, att omformulera namn och genus själv för att ge Jan Lööfs värld en politiskt korrekt könsrepresentation när man enligt feministisk konsensus ska indoktrinera barnen. Barn är nämligen idioter som inte begriper ett dugg av nått.”

     Peppigaste av det peppigaste är att Barnbokspratarna inte har några bekymmer med sin egna representation, den är nämligen 100% jämställd, dvs endast peppiga viktiga kvinnor.

     http://www.barnboksprat.se/om-oss/

     /Frida

     Svara
  • Tur att jag har köpt Lööfs böcker till barnbarnen. Mycket uppskattade. Så fort ”de goda som vet bäst” planerar stoppa/skriva om någon barnbok köper jag det till barnbarnen. Det blir ett litet bibliotek över böcker vi inte blev rasister av förr i tiden. Ibland har bokhandeln direkt städat bort de olämpliga så det har inte gått att köpa, som ”lilla hjärtat”.

   Det behövs mer än ordet negerkung för att bli riktig rasist. Om nu någon vet längre vad ordet innebär.

   Svara
 6. michael

   /  05/08/2016

  Ja vi har ju sett hur stat,politiker och gammelmedia levt i en ohälsosam symbios vilket gjorde att alternativmedias framväxt var nödvändig.Men detta är viktigt även på flera områden t,ex att alternativa kulturscener växer fram för författare,konstnärer,filmare osv och då kan välta kulturetablissemanget på samma sätt som alternativmedia gjort inom nyhetsmedia.

  Svara
  • Jans

    /  05/08/2016

   I det sammanhanget är det rätt intressant med alla nya satirtecknare som ploppat upp på nätet och utmanar trista pk-förlag som Galago som numera bara utmanar etablissemanget på låtsas. Kalle Strokirk t.ex.

   Svara
   • Lövet

     /  05/09/2016

    Kokspundaren Virtanen gjorde ett pteemptive tweet där han redan från början brunmålade alla kritiska åsikter – fick mothugg av en kurdisk kvinna och svarade med att kalla henne ”bikinitroll”
    You can’t make this shit up!

    Svara
 7. Sven

   /  05/08/2016

  Det är ju märkligt att just detta område inte tål att utredas och att det görs riskanalyser. Ökar risken för hedersvåld om det sker massinvandring från länder med stark hederskultur? Finns det risk för att islamisk norm om kvinnors klädsel slår igenom i Sverige trots att den strider mot svensk norm? Jag struntar i hur muslimen hälsar men normalt ingår man snabba bindande avtal med ett handslag och vägrar då muslimen att göra ett avtal med en kvinna? Ska hårdmusdlimska kvinnor kunna undvika identifikation genom att vägra visa ansiktet? Apropå handslaget gjorde Sveriges Radios kvinna i Kairo ett intressant reportage där nio av tio tillfrågade herrar i Kairo sade sig problemfritt handhälsa på kvinnor. Det är alltså norm även där att handhälsa och dom sade att det bara var extremt hårdföra muslimer som vägrade handhälsa på kvinnor.
  Riskanalysers hela islamiseringen av Sverige ordentligt och slå ner på religiöst initierade regler som vrider samhället i odemokratiska former.
  Samtidigt blir det ju såsmåningom ett krig mellan islamisterna och radikalfeministerna också för deras politik är ju helt motstående.

  Svara
 8. Rötan går längre ner, trots att kvinnor påpekar problemet.

  Det måste ske en REJÄL utrensning inom vänstern nu om de vill fortsätta existera!

  Svara
  • För att ta det till en personlig nivå – mina föräldrar huserade en finsk-zigenersk tonåring som ville inget annat än att ha en utbildning. En dag så knackades det på. Det var hennes pappa!

   Hon fick fly genom bakdörren medans min far försökte hålla tillbaka idioten. Han sökte genom hela huset, men tji fick han.

   Att några låtsas att det inte finns andra kulturer är ett jävla skämt.

   Svara
 9. Björn

   /  05/09/2016

  ”Sked i trosorna”
  Jag läste det där med skånsk dialekt… (sorry!)

  Svara
  • Nilsson

    /  05/09/2016

   Samma här, för mig hade det varit ett lika stort hinder vid äktenskap.

   Svara
 10. Jans

   /  05/09/2016

  Ledarsidorna.se skriver lite om en trolig kommande regeringsombildning. Men jag skulle nog vilja resa ett varnande finger för att tro på allt som denna blogg skriver. Det verkar vara en blandning av skvaller och mer genuin information som han bygger sina texter på. Svårt att veta vad som är vad.

  I slutet av texten kanske man kan få en sig en tankeställare när det gäller Johan Westerholms egen kontakt med verkligheten:

  ”Stefan Löfven kan nu, om han har modet, att rensa ut […] och därmed börja om processen tillsammans med ‘silverryggar’ som Ingvar Carlsson, Göran Persson, Kjell-Olof Feldt, Erik Åsbrink, Anne-Marie Lindgren och andra trofasta rådgivare.”

  Really? Ingvar Carlsson, Göran Persson och Kjell-Olof Feldt? Vad yrar människan om? Har han vaknat i fel decennium?
  http://ledarsidorna.se/2016/05/det-oppna-fonstret/

  Svara
  • Rikard

    /  05/09/2016

   Hej.

   Bara för att vara djefvulens advokat åt Westerholm (inte för att han behöver det men ändå):
   Kan det tänkas att han syftar på den eventuella maktbas dessa gubbar och tanter kan ha kvar inom rörelsen, och inte någon form av återkomst till det offentliga?

   Det finns ju rätt rejäla förkastningar inom sosseriet vid det här laget – den långa associationen mellan socialdemokratin och militant islam samt muslimsk anti-semitisk terrorism exempelvis. För att inte tala om hur socialdemokraterna i Malmö i tjugo år ignorerat det växande och allt mer öppna judehatet bland staden invandrade befolkning. Malmö är ju mångkulturpolitikens skyltfönster.

   Troligen hoppas Westerholm på att en intern omfördelning av prioriteringar kommer till stånd, så att både maktspelare, ideologer och pragmatiker kommer i samma läge. Själv har han nog bränt alla skepp vid det här laget. Visserligen av omsorg om sitt parti, men om de sittande och framtida grå eminenserna är av samma slag som dagens, lär de värdesätta blind lydnad och opportunistisk personlig lojalitet – något Westerholm inte verkar prioritera längre (om någonsin).

   Rena spekulationer förstås, men Kremlologi är ju smått beroendeframkallande.

   Själv vill jag se fler partier än SD inte bara presentera mål, utan även metod och medel. Demokratin mår inte bra av att alla håller med och håller sams – den är som ett äktenskap; ibland måste man rya om varandra för att inte bli bitter.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Det finns ju en anledning att Göran Persson kan gå ut och domdera utan att bli motsagd. De andra två har nog otroligt mycket större förtroende både innanför och utanför partiet. En sådan revolution hade varit välgörande.

   Svara
 11. MiT

   /  05/09/2016

  ”You can now search the Panama Papers – the secret accounts of the global rich – yourself”
  https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/05/09/you-can-now-search-the-panama-papers-the-secret-accounts-of-the-global-rich-yourself/

  Svara
 12. Svenne

   /  05/09/2016

  OT: ”Må bäste hen vinna”

  En i MP som våga utmana Fridolin:

  Svara
 13. Svenne

   /  05/10/2016

  OT: Per Bolund aktar sig för katapultstolen…

  Svara
 14. Nu har det kommit en replik på insändaren ‘Genuskurser på KTH’. Hon vill inte ha genuskurser, men vill fortfarande minska andelen män på högskolan.

  http://www.nyteknik.se/opinion/kurs-i-genus-okar-inte-andelen-kvinnor-6545280

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/10/2016

   Låt oss stanna vid metoden som Ina Djurstål, föreslår. Eftersom det verkar råda sådan oerhörd konsensus varför det är så viktigt att få in fler kvinnor på just tekniska utbildningar och inte ökad jämställdhet bland högskolestudenter i allmänhet.

   ”Vi kan fortfarande göra mer för att öka andelen kvinnor – men vi kan inte tvinga kvinnor till tekniska utbildningar bara för att bättra på statistiken. Vi kan däremot arbeta med att göra en teknisk utbildning mer attraktiv, något som kommer locka fler kvinnor. Skulle en teknisk utbildning bli mer lönsam skulle incitament skapas för att välja en teknisk utbildning.”

   Vad menar Ina Djurstål egentligen? Fiskar hon efter den där märkliga idéen att kvinnor ska få skriva av sina IT-studielån som var på tapeten för ett tag sedan?

   http://www.dn.se/ekonomi/forslag-kvinnor-far-lasa-it-utan-lan/

   Djurstål är för bövelen Moderat, och sådana brukar ju av politiska principer vara emot bidrag och kvoteringar, så det kan ju inte vara det, och hon kan ju inte tala i egen sak som kvinnlig student. Så det får vi ju låtsas som att gratis kvinnoutbildning inte är vad hon söker.

   Hur ska hon göra det mer lönsamt för just kvinnor att studera teknik? Ett flertal tekniska utbildningar brukar toppa lönelistorna för utbildning som ger hög lön. Moderater försöka låta bli att blanda sig i lönebildningen, det brukar få vara en sak som främst arbetsgivare styr över i relation till tillgång på arbetskraft mot produktionsbehov. Själv verkar hon mer intresserad av politik än tekniska studier, brukar vara så med de som engagerar sig i kåren, politiska studentförbund, och andra karriärsmässigt ”kloka” syokonsulära val under studietiden.

   http://allastudier.se/tips-o-fakta/2649-utbildningarna-som-ger-dig-högst-lön/

   Så vad är det som ska göra utbildningen mer lönsam, gratis iPad med 16Gb minne med WiFi för kvinnor, det smäller säkert jättehögt, eller gratis smink eller kroppsvårdsprodukter som för kvinnor ofta är en större utgiftspost än för män? Känns lite väl socialdemokratiskt för att komma från en Moderat.

   http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/subventionering-av-bindor-och-tamponger_GT02So672

   Så vad är det som ska bli mer lönsamt och vad ska bli attraktivare för att gynna just kvinnor? Oklart, så jag tar hennes debattsvar som ett sätt att få synas, vilket så klart främst gynnar hennes egna politiska karriär.

   /Frida

   Svara
   • Jan

     /  05/10/2016

    Ta steget fullt ut och förbjud män att läsa vidare efter gymnasiet. Och ge en miljon till alla kvinnor som tar examen. Då slipper vi tjatet. Sedan återstår bara att röka ut de manliga lärare och rektorer som återstår så att våra högskolor och universitet blir renodlade flickskolor.

    Svara
    • Kommer inte fungera. Män kommer ta sig fram pga högre motivation och riskvillighet och då kommer de få sura och kämpa mot män på en ny arena.

     Svara
   • Dreadlock

     /  05/10/2016

    ”Vi kan fortfarande göra mer för att öka andelen kvinnor – men vi kan inte tvinga kvinnor till tekniska utbildningar bara för att bättra på statistiken. Vi kan däremot arbeta med att göra en teknisk utbildning mer attraktiv, något som kommer locka fler kvinnor. Skulle en teknisk utbildning bli mer lönsam skulle incitament skapas för att välja en teknisk utbildning.”

    Vad menar Ina Djurstål egentligen?

    Frånsett sista meningen i Djurståls argumentering, som är lite kryptisk ( Tekniska utbildningar är lönsamma på arbetsmarknaden , ingen tvivel om den saken. Inte ens feminister av grövsta kaliber kan ha undgått den faktan) så verkar det ,åtminstone för mig, klart att Djurstål inte ger mycket för att börja experimentera med feministstudier integrerat i undervisningen.

    Det tramsiga i KTH-Studenternas upprop bestod av ett antal saker :

    1. En feministisk teknologi kommer att bana väg för en mer rättvis och jämlik värld överlag.
    2. …genom en typisk feministisk teknik – Att smälla på etiketter på teknologiska företeelser som går att koda som manligt = Mindre bra.
    3. Genom att införa genus och feministstudier i teknologiska grundkurser, så tror man att man har helgarderat hela utbildningen för att inte komma i kontakt med grabbiga explosionsmotorer, och bara kan koncentrera sig på att förbättra världen genom feminin teknik. Som alla vet så är även mekanikens formler och lagar gravt kontaminerade av manliga inslag.
    Vi har därför …
    4. …Att se fram emot en fullständig revolution inom teknologins område där inte ens Newtons lagar rår på feministisk teknologidesign. Så bra är den.

    För för balansen skull, så ställer jag mig faktiskt frågan om det relevanta att labba med antik vetenskap som ottomotorn på teknologigrundkursen. En design som har snart 150 år på nacken. Nu vet jag inte OM det är så. Men det lät ju så på KTH-Studenternas upprop. Kanske någon annan vet hur det ligger till.

    Svara
 15. Svenne

   /  05/10/2016

  OT: Uppror i Saltsjö-Boo…
  http://unvis.it/mobil.dn.se/sthlm/hellre-hells-angels-an-flyktingbarn/

  ””Jag kräver att ni kan garantera att vi (…) ska kunna röra oss fritt, klädda på det sätt vi alltid kunnat utan att bli uttittade eller antastade eller i grövre fall bli våldtagna för att vi inte gömmer oss på det sätt som deras kvinnor tvingas göra.”, skriver en granne i ett mejl.

  ”Jag kommer inte att våga låta min hustru vara utomhus, i trädgården eller gå hem själv från arbetet. Kommer inte att våga låta våra döttrar komma på besök. Vi blir ju tvungna att flytta till en annan kommun? Förstår ni vad ni gör? Vi bor ju här i Nacka för att det är tryggt?”, skriver en annan.”

  Flera boende i området föredrar Hells Angels som granne framför flyktingarna: ”Vi har under våra 10 år aldrig känt obehag eller rädsla för nuvarande hyresgästerna Hells Angels, snarare tvärtom. De har aldrig skrämt våra barn eller betett sig illa. Däremot nu, om det enligt rykten skall placeras 18 flyktingbarn, kommer våra barns spontanlek och öppna dörrar vara ett minne blott”, skriver en granne till kommunen i mejlen som SVT publicerat.”

  Svara
 16. Dreadlock

   /  05/10/2016

  Haha, lite kluven blir man…

  Hells Angels som mer än godkända hyresgäster kontra några snorungar som flyttar in istället.

  Svara
 17. Jan

   /  05/10/2016

  Du har väl inte blivit sjuk, MiT? I normala fall brukar du spinna 2-3 trådar om dagen. Hoppas att du mår bra. Var skulle vi annars kommentera om inte här?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: