Fredagen den 13:e, Miljöpartiet Edition

Idag började Miljöpartiets kongress 2016. Fridolin blev omvald trots att det är han som bär störst skuld till den djupa krisen i partiet och inte Romson.

Man verkar ha manövrerat bort Romson för att rädda Fridolin trots att det värsta från Romson egentligen bara är grodor. Grodor är just grodor, de kan bero på något att man uttrycker sig på ett visst sätt i och för sig men i det stora hela är det bara grodor.

Sen finns det mycket annat från henne sen innan som lägger extra börda i hennes ryggsäck, Almedalstalet till exempel. De tankarna från henne är djupt osympatiska och passar utmärkt ihop med islamisters idéer!

Men nu offrades Romson av Fridolin och hon ersattes av Isabella Lövin. Det var snack om Kuhnke innan också och bara det visar vilket bisarrt parti Miljöpartiet är, hon var inte ens med i partiet i senaste valet…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. Borgerlig Kultur

   /  05/13/2016

  Mer fredag den 13:e

  http://www.dn.se/kultur-noje/sara-stridsberg-till-akademien/

  Vad ska man säga? Vi går mot de avgrunden.

  Svara
 2. Liten

   /  05/13/2016

  Nu borde radikalfeministerna få vatten på sin kvarn! Patriarkaliskt gjort av MP att sparka kärringen före en man, hur vågar dom?

  Svara
 3. Svenne

   /  05/13/2016

  KTH: ”Vi antar utmaningen att utbilda i genus”

  Svara
  • Liten

    /  05/13/2016

   Titta! Årets tre stycken stolpskott! Och då är det bara maj ännu.

   Svara
  • Jan

    /  05/13/2016

   Jag tror att det handlar om anslag. De vågar inget annat. Pressen att tycka rätt är stor i styrelser i institutioner och företag. Pengar och positioner står på spel.

   Svara
   • Bo

     /  05/14/2016

    Mycket stor del rätt i det du skriver. Varenda jävla ansökan, till svenska statliga finansiärer och på EU -nivå ska innehålla en massa genustrams. Spelar ingen roll om ämnet är kolnanorör, eller vad tusan som helst, genus ska med i ansökan.

    Svara
  • Rikard

    /  05/13/2016

   Hej.

   Nu emotser vi att Institutionen för Kvinnoforskning, Genuscentrum, eller vad den heter den här veckan antar utmaningen att undervisa i konstruktionsritning och hållfasthetslära.

   Intressant att man valt formuleringen ”…antar utmaningen…” med tanke på hur utmaning används av en och annan beslutsfattare.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/13/2016

    Mekanik I

    Övergripande mål

    Studenten ska kunna:

    Med utgångspunkt från en konkret genusvetenskaplig diskurs göra idealiseringar, och med motiveringar ställa upp (reproducera) en intermatematisk modell, samt med matematiskt kodad, genusnumeriska, binärkritiska metoder analysera modellen och kritiskt granska resultatet, samt kunna bortse från verklighet och teoretisk uppbyggnad, samspelet mellan grundläggande observationer och modellbyggandet och cis-person, axiom, postulat, teorem, lagar och följd-lagar.

    Mätbara mål:
    Kommer diskuteras under kursen ur ett postkolonialt och icke västcentriskt perspektiv, vad är en mekanik?

    Svara
   • Pelle2

     /  05/14/2016

    Inga Problem Rikard.
    Eftersom feministerna ofta även är postmodernister så är det rätta svaret på allt vad var
    och en känner är rätt. Därmed kan dom ju påstå vad som helst om hållfasthet och konstruktioner. Om du inte håller med om att deras version av sanningen är lika sann som din så är du en hatare och förtryckare 😉
    Skämt åsido, om alla utbildningar skall innehålla genuskunskap så tycker jag att vi skall kräva att genusutbildningarna skall ha obligatoriskt utbildning i logik och vetenskapligt baserad fakta.Menar då inte genus”vetenskaplig” fakta utan riktig sådan
    Skulle vara riktigt kul att sitta med på en utbildning bland genusmänniskor där deras postmodernism och hittepå resonemang ogiltigförklaras 🙂
    Skulle förmodligen behövas sjukvårdspersonal och väktare för att hantera
    situationen..

    Svara
  • Probe

    /  05/13/2016

   Newtons universallag:

   F>m, i alla lägen… Feministerna hade rätt.

   Svara
  • Noger

    /  05/14/2016

   Denna gång försökte man inte ens leva upp till begreppet ”Debatt”. Man skippade kommentarsfältet helt och hållet.
   Det blev nog för många avvikande åsikter (flåt näthat) när kvinnor för femtioelfte gången bereddes medieplats för att fokusera på kvinnors situation.

   Svara
 4. Jerry

   /  05/13/2016

  En enstaka groda hade fått passera. Det har kommit en hel groddamm från den munnen.
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/romsons-missar-och-grodor-1.106887
  Min personliga favorit:
  ”För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor, ni vet sådana som har lika värde men som är olika på alla möjliga sätt.”
  Hon anklagade vita medelålders män för att vara miljöbovar. Själv målade hon båten med giftig färg. Skyllde på sambon. Hennes parti arbetar för att giftiga bottenfärger ska fasas ut. Själv letar hon kryphål i lagen och smetar på så mycket giftig färg det går.

  För min del hade Romson gärna fått sitta kvar. Rena blysänket för MP.

  ”Till slut lyckades man komma överens om det man var överens om. Men man var också väldigt tydligt överens om var det var man inte var överens om.”
  – Åsa Romson

  Svara
  • Liten

    /  05/13/2016

   Förmodligen är den genomsnittliga mannen kines eller indier, vad som är säkert är att han inte är vit.

   Svara
 5. Håller inte med om att det värsta från Romson är grodor. Det allra värsta från henne är mycket starkt manshat, det är ju bara att lyssna på hennes Almedalstal. Det var inte grodor där utan helt vanlig svensk feminism.
  Sen att hon som miljöminister hållit på som hon gjort med skutan, det är heller inte grodor.

  Svara
  • MiT

    /  05/13/2016

   Jag tänkte mest på den senaste rundan med Miljöpartiet, det om islamismen och sånt? Där är det ju mest grodor från henne?

   Svara
   • Fast det är det väl från Fridolin också? Även om han varit väldigt vänligt inställd till islamister så är han väl inte någon själv? Och vänligt inställd till dem- det har väl hela partiet varit?

    Svara
 6. MiT

   /  05/13/2016

  Det borttagna kommentarsfältet från senaste NyTeknik-artikeln. De blev så rädda efter hela 4 kommentarer att de stängde det 😛
  https://disqus.com/home/discussion/nyteknik/kth_vi_antar_utmaningen_att_utbilda_i_genus/

  Svara
  • Jan

    /  05/13/2016

   Någon i kommentarsfältet sammanfattade feminismen, genusvetenskapen och talet om jämställdhet ganska bra: Det handlar om positiv särbehandling av kvinnor. Inget annat.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/13/2016

   MiT, den eviga GRU-agenten slår till igen, du såg väl att kommentarerna sprudlade av unket näthat!

   Att sakligt ifrågasätta bevekelsegrunderna för att genus ska få ta plats på KTH är enligt feministisk logik hat, och manar i sig återigen enligt dito logik, till motstånd, och berättigar att än mer genus implimenteras i KTH:s samtliga organisationer.

   Svara
  • Bo

    /  05/14/2016

   ”I huvudet på en censor” Hade varit intressant att höra diskussionen när det stängdes. Uppenbarligen såg de vartåt det barkar redan efter 4st. NyT läses för teknikinnehållet, inte för genustrams. Därför har jag slutat läsa skiten.
   Lika rättigheter och skyldigheter i samhället = jämställdhet. Vilket är självklart oavsett kön. Feminism och genusteorier – nej tack!

   Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Det gick väl på samma sätt som när de två KTH-eleverna krävde genusutbildning i ett inlägg i Ny teknik, dv.s knappast någon höll med dom. Därmed var ju den feministiska tidningen Ny teknik tvungna att censurera kommentarsfältet.
   I deras rosafärgade värld trodde väl dårarna att teknikerna skulle jubla över att tvingas på genusindoktrinering.
   Om det nu är så viktigt med genus inom de tekniska utbildningarna så kan väl Södertörns lekskola starta en genusinriktad teknikutbildning där dom kan undervisa i feministisk,normkritisk och postmodern teknik. Sedan får vi se vilken efterfrågan det blir på dom studenterna i näringslivet…

   Svara
 7. Jan

   /  05/13/2016

  Egentligen fick Romson gå eftersom hon inte är tillräckligt teflonmässig och slick som politiker. Det fastnar för mycket på henne helt enkelt. Politiker har stora likheter med dammsugarförsäljare. Åsa blev aldrig någon bra dammsugarförsäljare. Fridolin är den borne dammsugarförsäljaren. Precis som Schyman.

  Svara
 8. MansHat ger jobb

   /  05/13/2016

  OT. Sara Stridsberg: https://genusnytt.wordpress.com/2011/10/01/prisad-forfattare-vill-skara-av-mannens-organ/
  Väljs in i Svenska Akademin; http://www.expressen.se/nyheter/sara-stridsberg-ny-ledamot-i-akademien/
  Ännu ett exempel hur radikalfeminister tar sig in i olika organisationer.

  Svara
  • Rikard

    /  05/14/2016

   Hej.

   Tänk positivt, käre alfa-plus medborgare! Tänk hur mycket mer snille & smak akademien kommer att framstå som varandes i besittning av jämfört med Stridsberg. Vilket årtionde som helst kommer man att försvara Dan Park och Lars Vilks – det tog ju bara strax över tjugofem år för akademien att uttala ett ljummet stöd för Salman Rushdie. Med Stridsberg i akademien blir det liv och lust och makrobiotisk linsgryta med dekokt på tigersnäcka istället för ärtsoppa och punsch! Hurra?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 9. MiT

   /  05/13/2016

  Svara
 10. Jan

   /  05/13/2016

  Sångerskan Pernilla Andersson om omoralens högborg i Sverige – riksdagen: http://www.expressen.se/debatt/aldrig-skamts-sa-for-vuxnas-brist-pa-moral/

  Svara
  • Inge Post

    /  05/14/2016

   Sen att Pernilla Andersson är jävligt mycket mer privilegierad än den ”vanlige arbetaren” i toklandet Sverige. Det framkommer naturligtvis inte av texten.

   Svara
 11. Svenne

   /  05/14/2016

  OT: Hmm, anar en konspiration här:)

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Var är dom vita tabletterna ? Rasister 😉

   Svara
 12. MiT

   /  05/14/2016

  Svara
  • Svenne

    /  05/14/2016

   Ingen ska ”slippa” genus. Så freudianskt…

   Svara
  • Bo

    /  05/14/2016

   Närmare en politisk kommissarie a la Stalinkommunism går inte att komma!

   Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Helt sjukt att en ideologi skall tvingas på alla människor, Genusutbildningarna är inget annat än en politisk indoktrinering.
   I alla andra sammanhang inom utbildningen så förväntas man förhålla sig neutral inför olika ideologier men nu skall alla bara acceptera genusideologierna rakt av. Helt sjukt !

   Svara
  • Kristian

    /  05/14/2016

   Många som vill se genus i alla utbildningar verkar vilja ha det för att komma till rätta med ”sexism”. Tveksam till att förstöra alla ämnen för att komma till rätta med saker som hamnar under ”uppfostran”.

   Svara
 13. MiT

   /  05/14/2016

  Svara
  • Bo

    /  05/14/2016

   Varför flyttar inte hon till Nordkorea? Passar bra som Kim Jon Ils (?) försteindoktrinerare. Låt barnen vara barn för helvete och nöj dig med att vara förälder. De behöver inte formas till ngn ”Neue Mensch” eller ”Homo Sovjeticus”. Stackars barn, blir dyra psykologräkningar för avprogrammeringen.

   Svara
 14. MiT

   /  05/14/2016

  Svara
  • Bo

    /  05/14/2016

   Wtf? Vad är kopplingen däremellan?

   Svara
  • Kristian

    /  05/14/2016

   ”Vi är också glada för att den erkänner kvinnorättsaktivisters helt centrala roll för att förändra normer och föreställningar kring vem som ska delta i fredsbyggande arbete.”

   Inte ”fredsbyggande arbete” alltså (vad det nu må vara). Utan att förändra norm kring vem som skall delta.

   Life of Brian var väldigt nära verkligheten: ”This calls for immediate discussion!”

   Svara
  • Noger

    /  05/14/2016

   Nästa vecka kommer Sveriges handlingsplan för män, fred och säkerhet!

   Svara
 15. MiT

   /  05/14/2016

  Svara
 16. Svenne

   /  05/14/2016

  Genuspris till Alfred Nobels minne…

  Svara
  • Intenso

    /  05/14/2016

   Priset består inte enbart av en prissumma på flera miljoner utan även en statyett av en Hen som pissar dig i munnen, grattis.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Är det rätt att införa ett genuspris till Alfred Nobels minne ? Skulle inte tro att han hade ställt upp på dom nutida galenskaperna så varför skall dom skända hans minne på det sättet ?

   Svara
 17. MiT

   /  05/14/2016

  Svara
 18. Svenne

   /  05/14/2016

  Nätfeminister vill förbjuda allt de inte gillar:

  ”The latest weary-making feminist outcry over women being requested to wear high-heels in public-facing jobs is further evidence to me that in modern terms, I have probably left the movement. Lump me in with The Patriarchy.”

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Tycker inte att någon skall tvingas gå i högklackade skor. Förstår inte att någon kvinna frivilligt utsätter sig för det.

   Svara
 19. Svenne

   /  05/14/2016

  OT: Sanslöst.

  Svara
 20. Inge Post

   /  05/14/2016

  Jag vet inte hur det gick till men jag snubblade in på Pelle Billings blog och tyckte att han skrev rätt tänkvärt om ”mansfrågor” redan 2011.Jag är nästan säker på att det länkats förut men jag länkar igen.

  bland annat

  ”Vi män vill också att ni kvinnor ska förstå att vi har inte valt vår roll mer än att ni har valt er. Vi valde inte att vara dem som jobbade ute på åkern i bondesamhället, eller att vara dem som jagade på stenåldern. Det bara slumpade sig så att vår muskelmassa och vår oförmåga att bli gravida gjorde att dessa uppgifter föll på vår lott. Och därmed lades grunden för vilket kön som skulle jobba i hemmet respektive utanför hemmet.”

  http://www.pellebilling.se/2011/01/vad-hander-nar-man-borjar-tala/

  Svara
  • Jerry

    /  05/14/2016

   ”Vi män vill också att ni kvinnor ska förstå att vi har inte valt vår roll mer än att ni har valt er. Vi valde inte att vara dem som jobbade ute på åkern i bondesamhället, eller att vara dem som jagade på stenåldern. Det bara slumpade sig så att vår muskelmassa och vår oförmåga att bli gravida gjorde att dessa uppgifter föll på vår lott. Och därmed lades grunden för vilket kön som skulle jobba i hemmet respektive utanför hemmet.”

   Mansplaining! säger en feminist föraktfullt och ber honom kolla sina privilegier. De är helt oförsonliga. För en vettig person är det intressant vad Billing skriver men man kan lika gärna snacka mänskliga rättigheter med Adolf Hitler. Feminismen går inte att resonera med.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Ok, vad är nästa sak hon vill censurera ? Vill hon göra en total historierevision så att historiska händelser passar in i dagens synsätt och moral ?
   Varför skulle inte en familj med utländsk bakgrund kunna resonera om historisk rasism och stereotyper med sina barn ? Är det inte att nedvärdera dom och ha en kolonial syn på dom att påstå att dom inte kan det ?

   Svara
 21. Svenne

   /  05/14/2016

  OT: En lång läsvärd artikel om laglösheten i förorten:
  http://unvis.it/www.expressen.se/kvallsposten/hatet-mot-svennarna/

  Svara
 22. Svenne

   /  05/14/2016

  När Romeo fann en ny Julia…

  Svara
 23. Svenne

   /  05/14/2016

  Foliehatt skyddar:)
  http://unvis.it/www.expressen.se/kvallsposten/kyrkan-kopte-foliehatt–for-nastan-40-000-kr/

  ”Kyrkorådet tog även beslutet att förbjuda mobiltelefoner i kyrkan. Och nu uppger organisten att hon mår mycket bättre.”

  Svara
 24. Jan

   /  05/14/2016

  Opportunisten och historierevisionisten Virtanen är i gång på Bladet igen. Han kallar den ”muslimska flodvågen” för en myt och en fördom. Han kallar uttalandet att ”Miljöpartiet kan ha infiltrerats av islamister” för bisarrt. Allt i bästa Arnstadt-stil. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article22814959.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2016

   Det är ju lördag så rödvinsflaskan var väl framme igår när han skrev krönikan..

   Svara
   • T

     /  05/14/2016

    För honom gäller ”It’s always 5 o’clock somewhere”

    Svara
    • Kristian

      /  05/14/2016

     ”The sun is over the yardarm.”

     Svara
     • T

       /  05/14/2016

      När freda’n kommer super vi som jävla svin
      Och ni börjar spya då är festen fin
      För brännvin, det rensar våra organ
      Och om någon svimmar av och tappar sansen
      Då betalar socialen ambulansen

  • Kristian

    /  05/14/2016

   ”Det finns en djup tragikomik i människans banalitet, dragning till rädsla och behov av att ha någon att se ner på.”
   Sade hela internet om Virtanen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: