Centerpartiet, det här är viktigare frågor!

Idag har Centerpartiet via Johanna Jönsson, ni vet hon som ville att alla skulle lipa i riksdagen, Fredrik Federley och Annika Qarlsson (jo, stavas med Q, fint ska det vara) skrivit en debattartikel i GP som mest verkar vara till för att slå in vidöppna dörrar. Den handlar om invandring, främst arbetskraftsinvandring och att hederligt folk som varit här i många år kan utvisas med horribla tolkningar av regler.

Det är att slå in öppna dörrar, finns nog knappt någon i Sverige som inte vill fixa sånt. De radar upp några exempel på just sådana horribla fall. Men det är inte det intressanta, ett eller ett par sådana fall om året är lätt att fixa, det är ingen fråga egentligen. Det finns större och viktigare frågor som hör till det här området.

De tre pratar om ”nyanlända” i artikeln, skulle vara intressant att veta hur länge man är nyanländ?

De skriver att ”Människor som kommer hit för att jobba bidrar även till välfärden.” och att det är krångliga regler. Så är det nog säkert. Men en viktigare fråga i dagens Sverige är vad man ska göra med alla som inte kommer för att bidra till välfärden utan tvärtom, kommer för att utnyttja den? Vad vill Centerpartiet göra där?

De skriver ”Möjligheten för hederliga, arbetande människor att få plats i vårt samhälle måste ligga till grund för vår politik om arbetskraftsinvandring.” Kan inte hålla med mer! Men vad vill Centerpartiet göra med de som INTE är hederliga? De som kommer hit och begår grova brott, vad vill Centerpartiet ska ske med dem? Saft och bullar? Gratis inträde på krogarna runt Stureplan?

Det må låta hårt och kallt men det ÄR faktiskt mycket viktigare frågor än några enstaka fall som hamnar i rigida tolkningar av regler för det är jättelätt att lösa. De andra frågorna är nog inte centerpartiet lika villiga att hitta lösningar på…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. Liten

   /  05/14/2016

  Det vore kul att veta hur många ”nyanlända” som faktiskt har ett jobb när de kommer hit. Nu gissar jag bara men jag tror att det kan räknas i promille.

  Svara
 2. Jan

   /  05/14/2016

  Det vore faktiskt på sin plats att förbjuda Centerpartiet. De sysslar med samhällsomstörtande verksamhet och sätter Sverige i pant. Jag betraktar Federley, Lööf med flera som jämförbara med landsförrädare. Själva inbillar de sig att de är goda förmodligen…

  Svara
 3. Jerry

   /  05/14/2016

  ”Människor som kommer hit för att jobba bidrar även till välfärden”
  Om det är sant så kan man fråga sig varför regeringen tvingas låna pengar?
  http://www.svd.se/just-nu-presentation-av-andringsbudgeten
  En mindre arbetskraftsinvandring kan säkert vara bra för ett land. När det kommer 160 000 på bara ett år blir det kaos. Vi har inte lyckats bra med att integrera de som fanns här från början. Mycket talar för att de flesta nyanlända flyktingar hamnar i ett förortsgetto där arbetslösheten är hög. Finns en gräns för hur många kebabställen man kan öppna eller frisörsalonger som klipper för femtio spänn.

  Svara
  • Jan

    /  05/14/2016

   Det är ingen idé att dryfta själva sakfrågan. De här människorna har skygglappar. De är utopister och illusionister. Dessutom har de makt. Det är därför de är så farliga.

   Svara
  • Anti-tokfeministen

    /  05/14/2016

   Då kan man undra varför kommuner som Malmö och Södertälje går i ständig förlust dom senaste decennierna…

   Svara
   • Mikro

     /  05/17/2016

    Det är för att du mäter småaktigt, typiskt svenskt, i pengar. Tänk på den stoooora kulturella vinsten istället! Du hade inte ens kunnat stava till ”quattro stagioni”…

    (pepp?)

    Svara
 4. Urban

   /  05/14/2016

  Det är mycket tal om att nyanlända ska komma i arbete och sedan ska allt vara bra. Tyvärr är det dock inte så enkelt utan det krävs även att vi kan öka vår export av varor och tjänster samt inhemsk produktion av livsmedel med mera, Annars kommer vi bli fattigare per capita. Typen av arbete är lika viktigt som att de kommer i arbete!

  Svara
 5. Jan

   /  05/14/2016

  Politikerna gör allt i fel ordning. Snacket om att ”komma i arbete” är bara slogans för att rättfärdiga invandringen. I själva verket borde ju jobben finnas när invandrarna kommer. Vilket de inte gör. De fanns på 50-, 60- och 70-talen. Men inte idag. Det här vet politikerna Men de fortsätter med samma fraser. Och folket är dumma nog att tro dem…

  Svara
 6. Pelle2

   /  05/15/2016

  Som sagt var, det är naturligtvis fel att utvisa invandrare som har lyckats skaffa arbete
  men Centern och andra utopister vill ju egentligen öppna gränserna på vid gavel för invandrare som förmodligen aldrig kommer få något arbete.
  Dom kommer aldrig bidra till vår välfärd utan kommer tvärtom undergräva den.

  Svara
 7. Skeptisk

   /  05/15/2016

  Här blandar man friskt äpplen och päron. Vi invandrare är en brokig skara. Det finns många olika skäl att komma till Sverige. Att prata om invandrare som en enhetlig grupp är falsk matematik. Som EU-medborgare är det tänkt att du flyttar till ett jobb. Då bidrar man från dag 1. Det missbrukas av vissa från Rumänien och Bulgarien, men fungerar som tänkt för de flesta. Sen har vi studenter och arbetskraftsinvandrare som kommer från länder utanför EU. Där är EUs regler lite krångliga för att EU-medborgare ska ha förtur. De som kommer för jobb bidrar från dag ett. De som kommer för studier betalar numera för sig också. Och om de stannar får de oftast jobb direkt. De flesta utbytesstudenter etc läser inte genusflum, utan användbara utbildningar. Åker de hem efter studier blir de ändå framtida affärspartner etc. Bara plus för Sverige. Svenskar som flyttar hem är en stor grupp som räknas med i statistiken. De får också jobb mer än svenska genomsnittet.
  Nu till elefanterna i rummet. Flykting- och anhöriginvandring. Flyktingar får uppehållstillstånd pga nöd, inte jobb, och då är det knappast säkert att ens utbildning är efterfrågad i Sverige. Invandrargrupper med låg utbildning (Afghanistan, Irak, Kurder, Somalia, Eritrea) har betydligt svårare att få jobb än andra grupper med högre utbildning (Iran, Chile, Balkan). De fastnar i långt utanförskap. Detsamma gäller anhöriginvandrare. Anhöriga till invandrare och Svenskar med jobb får själva jobb i större utsträckning. Anhöriga (fruar) i riktigt patriarkala kulturer hamnar i isolerat utanförskap. Bidrag är högre levnadsstandard än hemlandet.
  Det gäller att veta vilka invandrare man talar om när man pratar om hur ”invandringen” bidrar eller kostar. Gäller politiker och alla andra debattörer ner till kommentarsfältherrar.

  Svara
  • Jan

    /  05/15/2016

   Visst, fast då hamnar man ofta i tekniska diskussioner som blir komplicerade och svåröverskådliga. Säkert utmärkt i ett seminarium men svårare i mer spontana kommentarsfält. Politiker blandar dock ofta ihop begreppen och plockar fram den statistik man vill ha. Den som bäst överensstämmer med propagandan.

   Svara
  • Rikard

    /  05/15/2016

   Hej.

   Mycket bra skrivet, och en väl sammanfattad bild av den allmänna förvirringen. Det ligger nära till hands att anta att medias och i förlängningen politikers och politiskt tillsatta chefers förvirring inte är ofrivillig. Så mycket lättare att bemöta kritik från svenskar om att invandringen sväller över alla bräddar om man kan peka på en människa med flyktbehov, än att diskutera utifrån att olika folkslag har olika seder och vanor och därför mer eller mindre lätt anpassar sig till det svenska sättet att leva. Eliminerar man dessutom detta som krav och dessutom aktivt arbetar bort att svensk skulle vara en egen folkgrupp borde ju kritiken minska ytterligare.

   Det är få svenskar som har något emot främlingar som respekterar vårt land, vår frihet (sådan den är…) och vår historia, samt vill göra rätt för sig (se där en kulturell värdering och norm) och inte tvinga på oss sina seder och sin tro. Var som folk sammanfattar det hela rätt väl.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 8. Frida Gustavlin

   /  05/15/2016

  Aldrig har det varit mer relevant med en Unvis.it länk till DN.

  http://unvis.it/www.dn.se/ledare/peter-wolodarski-en-isande-varning-om-vart-gratisfilosofin-leder/

  Peter Wolodarski klappar sig själv på axeln så hårt att han får blåmärken, den där karln är sällsamt självgod. Gissningsvis är han lite orolig för sin anställning och behöver visa sina ägare i Bonnierfamiljem vilken duktig och viktig publicist han faktiskt är.

  Disposition.
  1. Hylla världens bästa publicist på utländsk tidning, Peter väljer en britt på The Gaurdian.
  2. Låtsasskryta om DN:s otroliga premunationsframgångar med lite siffror.
  3. Slå fast att agendasättande kvalitetsjournalistik är jätteviktigt, implicit att DN ska ha bättre betalt från de som läser hans fantastiskt viktiga tidning.

  Själv har jag för länge sedan sagt upp min mångåriga slentrianmässiga DN-prenumeration och hoppas så klart att många fler med mig gör det samma så länge Wolodarski och Björn Wiman styr på den där skutan.

  /Frida

  Svara
  • Kristian

    /  05/15/2016

   För bara tio år sedan läste jag the Guardian så gott som dagligen. Idag står jag inte ut med den i fem minuter. Antingen har ”Grauniad” gått käpprätt åt vänster, eller så har jag blivit tokhöger. Kanske både och?
   Det finns inte en marknad för hur mycket vänster / feminism / identitetspolitik som helst, särskilt när man kan få det serverat i blogg och videoform.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/15/2016

   Fortsatt OT

   Det är ett stort svek att DN inte vågar säga att de varken vill eller vågar skicka ut ett team till Husby för att göra ett kontrollreportage av vad NRK visar. Rädda för att det inte stämmer överens med deras agenda i övrigt och defintivt rädda för deras journalisters säkerhet. Rädda för att erkänna just de två sakerna, men en liten Ledare med stora vackra ord kan de så klart skriva.

   http://unvis.it/www.dn.se/ledare/huvudledare/normalisera-fororten/

   ”Nu krävs en kraftsamling till stöd för människorna i de utsatta områdena. Polisens närvaro måste fortsätta att öka. Även småbrott ska beivras – det är viktigt för känslan av trygghet. Det är avgörande att samhällets, inte minst polisens, insatser präglas av långsiktighet och uthållighet.”

   Skriv som det är jävla DN:fegis. Nolltolerans, nolltolerans, och åter nolltolerans är det som behövs nu, inte imorgon.

   Hade dock varit betydligt trevligare att läsa följande.

   ”Nu krävs en kraftsamling till stöd för människorna i de utsatta områdena. Journalisternas närvaro måste fortsätta att öka. Även småbrott ska beskrivas och redovisas – det är viktigt för att ge kunskap om hur det faktiskt ser ut och är i dessa förorter. Det är avgörande att samhällets, inte minst journalisternas, insatser präglas av långsiktighet och uthållighet. Vi ska våga ta vårt uppdrag på allvar, sluta med agendasättande journalistik och påbörja det mödosamma arbetet att istället göra vårt bästa för att beskriva tillstånden i förorterna utifrån hur de faktiskt är.”

   /Frida

   Svara
 9. Kristian

   /  05/15/2016

  Westerholm kan formulera sig:
  http://ledarsidorna.se/2016/05/mer-pop-corn/
  ”Miljöpartiets kongress går in i sitt slutskede samtidigt som vi går in i rond tre av det som nu börjar utvecklas till en regeringskris. Ledarsidorna.se redaktion börjar tröttna på pop-corn dieten nu.”

  Svara
 10. Mia K

   /  05/15/2016

  Det fåtal immigranter som har arbete de kan försörja sig och sin familj på, är lätt räknade. I Sverige ska alla försörja sig själva, också kvinnorna, och det är många funktionella analfabeter som kommit hit och givetvis inte klarar undervisning i sfi ens. Vad gör vi med dem som aldrig blir raketforskare?

  Svara
 11. Sven

   /  05/15/2016

  Sverige behöver minst 5 år med låg invandring för att konsolidera den invandring som redan är här. Det KANSKE går att få många i invandrare i meningsfulla jobb MEN så länge invandringen hela tiden varit större än Sveriges förmåga hantera detta så har ju situationen förvärrats hela tiden. Alliansen bortsåg från problemet och det är ju egentligen lika illa med nuvarande regim även om man nu insåg att 10000 flyktingar i veckan faktiskt var en katastrof.
  Rätt ansvar för Sverige är 20000 på en miljon som kommer till EU. Med tanke på vår backlog på 10 års misskött invandringspolitik borde Sverige egentiden få flyktingfritt några år för att seriöst kunna FÖRSÖKA lösa de problem vi har nu, både för de gamla svenskarnas skull och de relativt nyanlända.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: