Vi måste rensa bort allt olämpligt i böckerna!

Vi vill ju inte att våra små telningar ska påverkas av unkna stereotyper och bete sig dåligt, eller hur? Då krävs att man rensar bort allt som för tillfället anses fel och dåligt, så ingen hamnar fel i livet!

wennstam stereotyper

Exakt som kloka Wennstam skriver, bara unkna stereotyper! Bara hittepå att araber åker runt i jeepliknande bilar med kalasjnikovs uppstickande ur bilen!

araber med kalsjnikovs

Som ni ser är det bara ond osanning och spridande av stereotyper av det onda väst! Cirkulera, finns inget att se!

Den just nu pågående debatten om karikatyrer i barnböcker är viktig, där finns gott om unkna stereotyper. Min egen barndoms bokhylla var tyvärr ganska full av tramsiga ramsor med n-ordet och detektivromaner är boven i dramat alltid var den svartmuskiga gatuförsäljaren alternativt någon i det kringresande cirkussällskapet.

Wennstams bokhylla när hon var liten var full av böcker med unkna stereotyper och hon trodde blint på alltihop! Se bara hur det gick för henne efter den barndomen? Så rensa ordentligt i bokhyllorna!

Debatten om karikatyrer i barnböcker är nödvändig, men är det någon som på allvar tror att det bara är små barn som är lättpåverkade? Dessa små individer vars fjuniga öron vi vill skydda från alla kränkande ord. Vi vuxna vill helst hålla för deras ögon när det dyker upp en teckning på en mörkhyad person som har bastkjol. Samtidigt sväljer vi gott om kameler själva, vi tv-serieknarkar oss genom den ena Hollywood-skildringen efter den andra där ljushylta personer räddar världen till stråkar och fanfarer. Samtidigt som mörkermännen sprängs i luften, och publiken för ett litet kort ögonblick får inbilla sig att Det Goda alltid vinner.

Bäst att göra som Wennstam vill, inrätta ett statligt råd övervakad av en kommissarie som ska bestämma vad vuxna människor ska se för filmer, läsa för böcker och vilka spel som är tillåtna. Så vi inte blir påverkade och börjar spränga folk i luften eller får araber att åka omkring i jeepar med kalasjnikovs som sticker upp. För det är ju exakt det som svenskar är kända för, att påverkas av filmer, böcker och spel. Vi tror att filmer alltid är sanna och verkliga! För inte skulle väl Hollywood hitta på något…?

Va? Menar ni att inte alla araber åker runt i jeepar med kalasjnikovs som sticker upp som fallosar? Men suck, det trodde ju jag eftersom jag sett araber göra det i en film. Jävla Hollywood som lurar mig så!

Nästa gång ni ser ett reportage från Syrien på Aktuellt och det syns några jeepar fyllda med skäggiga män med kalasjnikovs stickande upp ur bilen som fallosar så kan ni tänka på att det bara är en unken stereotyp, det händer inte i verkligheten! Nästa gång det är en självmordsbombning någonstans så tänk på att det också bara är en unken stereotyp och inget annat, att inte det heller händer i verkligheten! Wennstam kan förklara för de söndersprängda kropparna, för de halshuggna, för de som eldats upp i burar, för de stenade, för de piskade, för de som kastats ner från tak, för de som hängts i lyftkranar och så vidare att de bara är offer för unkna stereotyper och att det inte alls hänt egentligen utan att det bara är en illusion skapad av det onda väst och Hollywood.

Måste för övrigt vara svårt att göra en actionfilm om en terrororganisation i Mellanöstern där de INTE åker jeep med kalasjnikovs uppstickandes…?

Men viktigast, rensa i era barns bokhyllor, se hur illa det gick för Wennstam som hade bokhyllan full av unkna stereotyper!

Ni vet väl att om man spelar en gammal grammofonskiva baklänges så finns dolda satanistiska budskap också? Det är antagligen nästa projekt för Wennstam att driva, förbjuda satanistiska budskap som hörs när man spelar gamla skivor baklänges.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

21 kommentarer

 1. Jan

   /  05/14/2016

  Hon föreslår alltså statlig filmcensur för vuxna. Vad har hänt med Stockholms Östermalmstanter? Varifrån kommer stereotyper och schabloner? Wennstam verkar tro att de kommer ur intet.

  Svara
 2. Jan

   /  05/14/2016

  Raljerande och nedlåtande ledare om pojkars antipluggkultur och omogenhet i skolan. Mitt råd till Frans: Ta chansen i musikbranschen nu när du fått in en fot. Välj bort skolan – särskilt som du tycker den är tråkig. Skulle musikkarriären gå i stå finns alltid komvux kvar…. Skolan är inte alltid lösningen på allt som Expressens präktiga ledarskribenter tycks tro.
  http://www.expressen.se/ledare/lyssna-pa-frans-skoltrotta-killar/

  Svara
  • Lövet

    /  05/14/2016

   Tur de inte förordade Zara Larssons approach…

   Svara
 3. Nils

   /  05/14/2016

  Det märklige med såna Wennstam är att de är belägg för att människor blir inte rasister av att komma i kontakt med så kallade stereotyper i barnböcker. Det verkar snarare vara tvärtom, av henne blev det ju en vänsterextrem genuskrönikör. Den effekten skulle möjligen vara skäl att ta bort stereotyperna.

  Svara
  • Jan

    /  05/14/2016

   Wennstam är knappast vänster. Identitetspolitiken (och feminismen) skär genom hela åsiktsspektrat. Det är därför som den är så effektiv. Tyvärr…

   Svara
  • Måste läsa, men inte om du redan bor på ett no go zon för då känns det helt tröstlöst. Men rekommenderas för MP och hela Riksdagen, varje kommunpolitiker och speciellt ungdomsförbunden.
   Nä, ville ingen av de utpekade läsa utan mörka glasögon?

   Svara
   • … eller hur man valt att blunda för kvinnoförtrycket eller hatet mot HBT-personer i vissa förorter. Men i artikeln, eller hans krönika tillhörande, ”det är för komplicerat” (läs: det går inte ihop med min ideologi/fantasivärld).

    Svara
   • Rikard

     /  05/14/2016

    Hej.

    Tänk om Expressen med flera lyssnat på oss som upplevt detta i tjugo år; först som chockartat undantag men de senaste tio till femton åren som normalläget. Tänk om ansvariga kunnat göra prognoser utifrån data istället för planer.

    Det gör mig nästan mer arg, besviken och uppgiven: vad som kunde gjorts för allas bästa. Nu finns bara undergång eller auktoritära metoder kvar att tillgripa. Den svenska staten har att välja mellan att ge upp, eller att sätta in trupp i det egna landet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 4. Leif

   /  05/14/2016

  Vore det trots allt inte bra att Wennstam överlät åt var och en att tänka själv?
  Om inte annat så kan det faktiskt vara stimulerande för människor att på egen hand, utan vägledning av Wennstam och hennes åsiktskommissariekollegor, få bilda sig uppfattningar om allehanda val och åsikter här i livet.
  Vore det inte bra om Wennstam hade en sådan tilltro till sina medmänniskor att hon tillät dem det?
  Hur kan någon vilja betala för att ta del av spalten Wennstams Visdomsord? Jag bara undrar.

  Svara
 5. Jan

   /  05/14/2016

  Egenintresset ljuger aldrig. När jag googlar Wennstam ser jag att hon är sambo med en iranier. Hon önskar, naturligtvis, att män från den delen av världen hade högre anseende i väst. Men det går ju knappast att skriva om verkligheten och nyhetsrapporteringen. Hon får väl trösta sig med att iranier har ett högre anseende än andra perser och araber.

  Svara
 6. Jag ser på nyheterna just nu och det är araber med kalasjnikov, rök, ruiner och fångar.
  Det är den statliga TVn, varför censurerar de inte?

  Svara
 7. Mike E

   /  05/14/2016

  Sverige, Sovjet och Fahrenheit 451.

  Svara
 8. Havre flarnstad

   /  05/14/2016

  Hmm var det black Sabbath eller kiss som hade en kontrovers angående satanist budskap vid baklänges spelande ?

  Om man tar en bok och kastar om bokstäverna lite kan man få fram vad man vill 😉 kanske nästa project .

  Svara
  • T

    /  05/15/2016

   Det var Ozzy och låten Suicide Solution. När Ozzy utfrågades så sa han: Om jag hade något dolt budskap i låtarna så skulle det vara köp mer av mina album.

   Svara
 9. Kristian

   /  05/14/2016

  Ja idel dåliga fantasier. Vad är alternativet? Diskbänksrealism?
  Bevare mig för 70-talets ”realistiska” barnböcker. Alla föräldrar skall skiljas, farfar skall alltid dö, livet som ”nyckelbarn” i storstaden är hemskt med mobbning, läs- och skrivsvårigheter och snatterier.
  Och en barnskötare som heter Kalle.

  (Undrar hur hon ser på fantasiskildringarna i – slumpvis valt exempel – Millenniumtrilogin.)

  Svara
 10. Pelle2

   /  05/15/2016

  Wennstam är en radikalfeminist och identitetspolitiker så man kan ju inte förvänta sig något annat än rena idiotier från henne. Tragiskt att SVD väljer att avlöna en sådan som hon…

  Svara
 11. Sven

   /  05/15/2016

  IS kanske har kommit över någon M16 eller västeuropeiskt vapen också? Otroligt stereotyp upptagning att det bara är Kalashnikov….

  Svara
  • Inge Post

    /  05/16/2016

   Det ”praktiska” med en Kalasjnikov jämfört med en M16 är att man generellt slipper vapenvård av Kalasjnikoven.
   Jag vill minnas att det gjordes ett experiment där det grävdes ner en Kalasjnikov som fick ligga i lera i ett antal år.
   Den plockades sen upp och var skjutklar efter att blivit avsköljd.
   Det blir svårt att få en M16 eller AK att sköta samma uppgift.

   Svara
 12. Lars

   /  05/16/2016

  Ja, och under kalla krigets dagar vimlade det ju av ”ryska skurkar” i alla filmer. Hur många gånger har man inte hört det? Som exempel brukar nämnas James Bond-filmerna, där det tydligen kryllar av ”ryska skurkar” och ”kommunister”. Men vid en närmare granskning av filmerna märker man ju att så inte är fallet. Det blir särskilt tydligt när man jämför med böckerna av Ian Fleming, där det onekligen fanns en del kommunist-skurkar(skurken var oftast någon from av Sovjet-agent). Man kan snarare säga att just frånvaron av dessa skurkar är ganska slående.
  Sen finns ju förstås Dolph Lundgren i den där Rocky-filmen, men den typen av filmer är mer typiska för en kort period under 80-talet. Kanske har det även dykt upp en del ociviliserade araber i filmer som är post-kalla kriget. Men inte är det särskilt vanligt?
  Över huvud taget tycker jag att den här sortens populärkulturell analys (som Katarina Wennstam gör) ”förut var alla skurkarna i filmerna ryssar och nu är de araber” är ganska slentrianmässig och hafsig.

  Svara
 1. Sverige har aldrig tidigare varit så här astryggt! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: