Skjut dem bara!

Är ju ständigt aktuellt med kravaller, brinnande bilar, stenkastning mot poliser, ambulanser och brandkåren och så vidare. Inte en jävel grips och lagförs ordentligt utan OM man lyckas få tag på någon så blir det ett ”Fy på dig, så får man inte göra. Vill du ha kaffe förresten?” Den här jävla parodin måste ta slut snart, det fattar alla va?

flinande stenkastare1

Så ser en glad stenkastare ut när han skyddas av Experessen som dock verkar ha tagit bort bilden från artikeln men där finns några andra. Det är jätteviktigt att skydda identiteten på avskum som vill döda poliser enligt Expressen.

stenkastare

Sådär ser samma glada stenkastande ”ungdom” ut när han inte är blurrad av Expressen.

Sluta hjälp till att dölja vilka det är! Visa upp deras flinande ansikten så alla kan se avskummet! Lagför dem ordentligt, han som sköt en raket mot ansiktet på en polis fick 8 månader. Jag upprepar, han fick 8 månader… Ok, döm till 8 månader första gången och skriv in i domen att nästa gång blir det en tiodubbling av antalet månader till 80 månader. Utan minsta lilla möjlighet att komma ut en enda minut tidigare! Och ännu nästa gång så blir det 800 månader…

Om man har svårt att få tag på dem så finns lösningen, skjut dem. Skjut dem som håller på och kravallar maskerade så kommer man definitivt att få tag på dem sen, bara att vänta in vid akuten. Sikta lågt och mata på så slipper folk patrasket och avskummet på gatorna.

Fast hålla på att skjuta folk kanske är lite grovt även om man gott kan försöka träffa benen (eller hoppas på att träffa knäskålarna…). Mannen, förlåt jag menar förstås ungdomen, på bilden ovan, exakt vad bidrar han med för nytta till samhället? Han kanske behöver (och förtjänar) en kula i benet? Han försöker ju för fan ha ihjäl en polis?

Om man nu inte vill skjuta dem som håller på som värst så kanske man kan ta fram en färgkula med en färg som inte går att tvätta eller gnugga bort i första taget och träffar man på ett synligt ställe så ska alla kunna se att här har vi ett riktigt samhällets avskum? Självklart ska kulan göra riktigt jävla ont också! Man kan ha massiva upplysningskampanjer som visar hur färgen ser ut på huden och kläder och tala om för alla att om de ser sin son, arbetskompis (hahaha…), kompis eller liknande med sådan färg på sig eller på kläderna så vet de om att han är ett riktigt avskum som kommer att hittas förr eller senare!

Kaffe och bullar kommer liksom inte att funka, inte fritidsgårdar eller korvgrillning heller. Jag gissar att de flesta vet om det vid det här laget?

ygeman nogo zoner

Ygeman säger att det där med No-go-zoner är överdrivet för han har minsann varit på alla de där ställena säger han. Har han varit där under kvällstid utan 20 poliser och 10 livvakter som skydd också? Har han testat att bo där några månader utan livvakter eller poliser som beskydd? Har han bott där och blivit så allvarligt sjuk att han måste ringa efter ambulans som aldrig kommer för att de blir attackerade av avskum som kastar sten på dem? Om inte så är han en lallande jävla idiot…

islamister på boenden

Det går riktigt bra för Sverige nu…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. T

   /  05/17/2016

  Det finns riot shotguns som kan laddas med gummikulor, tårgas, beanbags och annat. De är ett alternativ till elpistol. Skjut gräv & tig är annars beprövat sätt att göra sig av med besvärliga typer.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Vad mysigt!

   Vars är du samtida Hedenius, du lyser med din frånvaro. Eller är risken för stor för att skriva något motsvarande om den kära profeten Muhameds lära? Vem vill riskera att få sin hals avskuren eller leva med livvakt för resten av livet som Lars Vilks.

   ”Hedenius blev framför allt känd genom sin bok Tro och vetande (1949). Boken gav upphov till en av de mest omfattande kulturdebatter som förts i Sverige. Den handlade om kristendomslärans sanningsanspråk men också om kyrkans ställning i samhället. Han förkastade organiserad kristendom, åtminstone i den tappning som Svenska kyrkan (”Religionsdepartementet”) utgjorde. I boken redogjorde han för tre postulat som teologin inte uppfyller och därmed omöjliggör en rationell diskussion om religion. Enligt Hedenius gör detta att teologin inte kan klassas som vetenskap, utan snarare tillhör kvasivetenskaperna:

   Det religionspsykologiska postulatet: En religiös tro innehåller försanthållanden av metafysiska antaganden som vetenskap och empiri varken kan verifiera eller falsifiera, till exempel påståenden om Guds existens eller själens odödlighet.
   Det språkteoretiska postulatet: Det måste vara möjligt att meddela även icke-troende innebörden i de religiösa uppfattningarna och upplevelserna.

   Det logiska postulatet: Två sanningar kan inte motsäga varandra. Av två motsägande satser kan högst en enda vara sann. Teologin försanthåller inte bara teser som motsäger det vi vet om verkligheten (första postulatet) utan accepterar också inre motsägelser, till exempel det olösta och enligt Hedenius olösbara teodicéproblemet (Gud som allsmäktig och kärleksfull visavi ondskans oberoende existens).

   Hedenius menade att kristendomen bryter mot detta, och att kristendomen därmed är förnuftsvidrig. Kritiken bidrog bland annat till att religionsvetenskap (studiet av religioner och deras utveckling) särskiljdes från teologin och blev en areligiös akademisk disciplin.”

   Svara
   • Rikard

     /  05/17/2016

    Hej.

    Frida, om du gått lärarutbildningen och dragit upp Hedenius, så hade det blivit samtal med prefektur och disciplinnämnd (eller vad det heter på lärarlekskolorna nuförtiden).

    Att ämnen som logik, idé & lärdomshistoria, samt retorik (eller programmering/kodning!) inte ingår i grundskolan istället för flum som ‘elevens val’ (lekstuga) och schemalagd läxhjälp (ersätter annan lektionstid) samt en aldrig sinande ström proggiga projekt och teman säger väl hur hopplöst det är.

    Till och med militärdiktatur börja se lockande ut, om den kan ge Sverige en chans att överleva. Hemska tanke att få uppleva hur demokratin begick självmord via mångkultur, islam och vulgo-socialism.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/17/2016

     Det verkar onekligen dystert, snacka om att kasta ut bebisen med badvattnet när det kommer till att blanda ihop religionsfrihet för islamister, feminism och antirasism – kökken möja.

     Svara
  • Alex Nyström

    /  05/17/2016

   Han har fullständigt rätt i det han säger, i så mån att hans version av islam inte har någon plats i det svenska samhället och (förhoppningsvis) aldrig kommer att ha det. Våra sätt att se på världen är inte kompatibla. Antingen gillar han (och hans likar) läget eller så är dörren därborta *pekar en smula vagt i riktning Öresundsbron*.

   Jag vill inte ha något av det han förespråkar i mitt land. Inte. Något. Detta är jag numera beredd att offentligt kungöra på gator och torg. Och han ska inte tro att svensken i gemen blir mer sugen på att ta till sig ett budskap som peppras av fraser på arabiska om Allahs storhet. DETTA. ÄR. SVERIGE. Ett land byggt på kristna värderingar under tusen år, på arton- och nittonhundratalen sekulariserat med den definitiva brytningen kyrka – stat år 2000. Toleransen för andra religioner i stor i Sverige, med den inskränkningen att de INTE, under några som helst omständigheter, ska beredas plats i beslutsfattande församlingar. Håll det privat. Jag vill inte ha något av det han eller hans gelikar förespråkar. Då hade jag bosatt mig i Saudiarabien eller Iran. Föga originellt råder jag honom att göra just det.

   Om han nu väljer tolkningen att att Kaplan, Khan et consortes avpolletterades på grund av sina religiösa åsikter är han fel ute. Om han menar att det skett på grund av att de inte kunnat hålla dem åtskilda från de företrädelsevis höga ämbeten de satts att företräda, då har han rätt. Och det är precis så det ska vara.

   Han i videon citerar gärna Allah, en favorit får man förmoda. Låt mig kontra med en SVENSK hjälte:

   ”Hä löns int ́ förklar ́ för den som int ́ begrip.”

   PRO PATRIA – CONTRA AMENTIA

   Svara
  • Motkraft

    /  05/17/2016

   Han säger att rätten att lagstifta är bara för Allah. Så fungerar det inte i Sverige, vi har en demokrati och har frikopplat den politiska makten från religion. Oavsett om Kristendom eller Islam så har de inget med vårt styre eller lagstiftning att göra.

   Om inte vill leva i en demokrati så finns det andra länder att bo i. Varför ska en demokrati med starka och lagstiftade värderingar om alla medborgares lika värde, oavsett religion och kön, ge efter för de som flyttar hit och tar med sig sin religion med helt annan syn på demokrati och jämlikhet?

   Otäck kille…

   Svara
   • Daniels

     /  05/18/2016

    Han är helt ute och cyklar när han säger att rätten att lagstifta är förbehållen Allah. Koranen innehåller inte en rad om knark, ändå har te.x Saudi Arabien dödstraff för narkotikasmuggling. Vad islam säger är att de lagar som finns i Koranen mycket riktigt ska styra, men det är helt okej att komplettera med andra lagar.

    Ponera att det han säger skulle stämma? Då skulle inget muslimskt land ha en enda trafikregel eller lag som hanterade något fenomen som uppkommit efter 1400-talet.

    I övrigt är jag av synsättet att Sverige är helt fel land att bo i om man önskar Sharia. Då finns andra länder som faktiskt har det att flytta till.

    Svara
  • Han mumlar något om deras RÅTTIGHETER. WTF!!!!!!

   För farao, det finns länder som tillämpar dina åsikter redan. Vad f-n gör ni här?

   Svara
   • He he, *RÄTTiGHETER

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/18/2016

     Han menar nog deras rättighet att utomparlamentariskt verka för att alla otrogna ska ha skyldigheten att leva, som straffbeskattade andra klassens medborgare, i ett ickedemokratiskt världsomspännande tredje rike, förlåt Kalifat, med många peppiga straff.

     Det här snacket om att de borde åka till ett land där dessa värderingar kommer gratis fungerar inte, en stor del i deras Islamistiska kamp går ut på att sprida Kalifatet, därför ser de inga som helst problem att hetsa för en Islamistisk stat samtidigt som de njuter av ett västerländskt samhälle. Rimligt vore att pröva dessa Islamister, som visserligen säger sig ta avstånd från våld, mot lagstiftningen Hets mot folkgrupp.

     Dricka vin – fyrtio piskrapp
     Dricka vin för fjärde gången – döden
     Snatta – bort med handen
     Jobba som trollkonstnär – fram med sabeln, bort med huvudet.
     Otrohet – då blir det gropen och peppig stening till döds.
     Bögeri – se Otrohet
     Opposition mot Kalifatet – se dricka vin, följt av dricka vin för fjärde gången.

     Någon som vet vad snubben heter?

     Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  05/17/2016

  Det är helt obegripligt att våra politiska publicister är så tysta, att det inte händer något, att inte polisen kraftsamlar, att rättsväsendet inte griper in på riktigt. Hur svårt kan det vara?

  Det har i övermorgon gått tre år sedan upploppen i Husby och efterföljande bråk då över 150 bilar eldades upp till en kostnad, som enligt Wikipedia, snuddade 70 miljoner kronor. Vilket jag visserligen tror är en grovt underskattad siffra.

  Men vad motsvarar 70 miljoner med Virtanenmatematik? Jo, det motsvarar 1481482 flaskor Gato Negro på BiB.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Upploppen_i_Stockholm_2013

  Svara
 3. Alex Nyström

   /  05/17/2016

  Vad gäller personerna på bilden: Här har vi vi ju svart på vitt! Grip dem, för fan! Hur svårt ska det vara? Till och med med det mjäkiga rättsväsende vi har måste man ju kunna ställa dem inför skranket.

  Utöver detta behövs starkare lagstiftning och straffsatser mot den här typen av brott. Kastar man dessutom sten mot ordningsmakten bör detta jämställas med angrepp på demokratin och avspeglas därefter i påföljderna. LAGÄNDRINGAR NU! Ni kan inte svära er fria från åtgärder i och med ”men lagen medger inte att …” Men så ändra lagen då, för helvete! Den ska spegla folkmoralen, och jag kan garantera er att det finns djävligt få ute i stugorna som tycker att sånt här är i närheten av okej.

  Svara
 4. trollan

   /  05/17/2016

  Känns märkligt att ropa Fritidsgårdar när det handlar om en 27-åring för att vara ärlig. Inte konstigt att tjejer drar sig för att gå på dessa gårdar när det är tänkt att vara dagis och nattis för dessa överåriga barnrumpor som verkar tycka att dagens höjdpunkt är att kasta sten mot polisen. Tvi vale för dem.

  Och tvi vale för alla politiker och media som varit med och skapat denna situation.

  Angående Ygeman…gissar att anledningen till att vi inte sett bildbevis på hans besök i no go zonerna var att svensk media lärt sig att inte beträda marken. Tycks bara vara utländsk media som inte insett att de inte är välkomna där.

  Svara
 5. MiT

   /  05/17/2016

  Svara
  • Nej, vi är inte intresserade av A märkningen. De flesta är intresserade av bra filmer oavsett hur många minuter kvinnor pratar om annat än män.
   En garanterat icke A märkt film är Revenant. En film med män om män. Om ni inte sett den, se den.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Är det inte dags med en metapostmodern märkning för artiklar med feministiskt innehåll?

   ”A står för engelskans ”approved” (godkänd). En A-märkt film har minst två namngivna kvinnor som någon gång under filmen talar med varandra, om något annat än män.”

   80% av alla filmer som hade premiär förra året klarade tydligen märkningen. Hisskiligt relevant med en sådan märkning med andra ord. Antalet kvinnliga regissörer gick från 17% till 38,5% från 2014 till 2015, en dubblering, men det går allt för sakta, om jämställdhetsarbetet går i denna snigelfart kommer endast 87% av alla regissörer vara kvinnor 2016, långt ifrån kravet på jämställdhet med 100% kvinnor.

   Vad gäller manus ser det bättre ut, men fortfarande långt ifrån bra, 2014 endast 10% kvinnor, 2015 var det 30%, så om takten håller i sig bör vi ha 90% kvinnliga manus 2016.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6336478

   Kvinnor får verkligen inte ta plats, det kan dröja upp till tre minuter mellan varje tillfälle som en feministiskt vinklad artikel, krönika eller nyhet publiceras i Sverige, för oss feministiska nätaktivister finns endast en målbild, 100% av alla publiceringar ska vara certifierat feministiska med den självklara märkningen F!.

   /Frida

   Svara
  • Kristian

    /  05/17/2016

   Är det en märkning som betyder ”den här filmen skulle aldrig ha gjorts utan statsbidrag”?

   Svara
 6. MiT

   /  05/17/2016

  Apropå den där islamistvideon ovan, man får verkligen Ekmanvibbar av hans rabblande mitt i meningarna hela tiden…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Vilken liten mysklubb! Vore intressant med ett reportage från någon etablerad nyhetskanal som vågade visa, med opixlade ansikten, vilka som står bakom, deras inflytande och utbredning. SVT kan väl skicka ett team utan livvakter till Rinkeby torg, Husbys torg och några andra sköna platser och fråga runt vad boeende där tror. Men det vågar de knappast

   http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/kategori-islamisk-kultur/122-skillnaden-mellan-kultur-och-civilisation

   Den där klubben är ju helt öppna med att de vill ha ickedemokratiska undantag för Muslimer i Europa. Okej, om de envisas, och eftersom de tjatar så mycket om det, låt gå, de kan få lite ickedemokrati, låt oss börja med att dra in religionsfriheten för de som använder den för att försöka begränsa den demokratiska ordningen och människors fri- och rättigheter.

   /Frida

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Det brukar pratas om att de farligaste nazisterna inte är de tjommar som springer omkring med rakade skallar, bomberjackor och stentvättade jeans, heilandes vid helikopterplattan bakom slussens tunnelbanestation, utan rasisterna klädda i kostym.

   Om vi nu ska följa det synsättet får man nog anamma samma försiktighetsprincip när det kommer till islamister.

   Följaktligen är inte de farligaste islamisterna de som springer omkring med ett bombbälte under thwaben eller burkan utan snarare glider omkring med kostym och pratar om fina saker som fred och rättvisa, medan agendan verkar vara det fullständigt motsatta.

   Av någon anledning får jag en känsla av att en känd miljökämpe, som var tänkt att ingå i ett svenskt miljöpartis partistyrelse har låtit sig inspireras av den där lugna och klädsamma stilen, sen är det ju lite lustigt att de förstnämnda, skinnbulorna, och de här islamisterna verkar ha en sak gemensam – deras ovillkorliga ”kärlek” till judar.

   Svara
 7. Anti-antirasisten.

   /  05/17/2016

  Kasta ut alla muslimer från landet! Kan man stänga ute alla ryska idrottare från OS i Brasilien för att några dopar sig så kan man stänga ute muslimer från Europa för att några mördar, våldtar etc etc.

  Svara
 8. Jag fruktar att massor med våld snart är det enda sättet att hindra Sverige att sjunka ner i inbördeskrig. Och de skyldiga är lätta att hitta: politikerna som låtit det gå så här långt! De borde ha dragit en gräns (eller satt ner foten, om ni föredrar det uttrycket) för länge sedan, och påpekat en hel del saker för (främst) invandrarna.

  Å andra sidan så är det väl inte så att det alltid finns något gott i allt: det sägs att Filippinernas nyvalda president rensade upp staden där han tidigare var borgmästare genom det enkla greppet att införa medborgargarde med rätten att göra i stort sett vad som helst med brottslingar. Effekten blev snabbt att de yrkeskriminella antingen försvann/dog eller flydde. Staden sägs numera vara säkrare än Stockholm, och har ungefär lika stor befolkning.

  Jag kan dock inte låta bli att undra: är det verkligen den bästa vägen?

  Svara
  • Var på Filippinerna i slutet av -70 talet. Det var så lugnt, så lugnt och så trevligt, hjälpsamt på alla sätt, men det var ju på Marcos tid.
   Det var inte den rätta vägen.
   Jag tror att den rätta vägen är passerad både här och där och lite varstans.

   Svara
   • T

     /  05/17/2016

    Gör som Rudy (Zero Tolerance) Giuliani, borgmästare i New York 1994-2001. Brottsligheten ungefär halverades under samma tid.

    Svara
  • Kristian

    /  05/17/2016

   Talade med en utvandrad sydafrikan. I hans hemkvarter hjälptes man åt att fånga in eventuella inbrottstjuvar som tagits på bar gärning, varefter man korrekt överlämnade dem till polisen några kvarter bort. På vägen till polisen ”råkade” tjuven allt som oftast ”krocka” med varenda lyktstolpe.
   Min sagesman sade att ”han blev säkert utsläppt inom fem minuter och fortsatte stjäla – men aldrig i det kvarteret igen!”

   På den tiden tyckte jag det lät fruktansvärt inhumant. Valfritt om ”människosyn.”

   Nu börjar jag kunna se saken ur en annan synvinkel.

   Svara
   • Rikard

     /  05/18/2016

    Hej.

    Med tanke på kriminaliteten i Sydafrika, särskilt efter apartheid övergick i den fullt förutsägbara korrupta klan-stat man nu är på väg mot skall man kanske se det som barmhärtighet att din bekant inte hängde brottslingen i lyktstolparna: en bit i varje.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 9. MiT

   /  05/17/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/17/2016

   Snacket med Mads Mikkelsen visar på pricken hur Södermalmsprovinsiellt indoktrinerade och självgoda de är, om man inte tycker precis som dem är man hånfull och endast kritiskt!

   Och sedan när blev det ett ”endast” att bara vara ”kritisk”?

   Mads Mikkelsen kanske är bildad i kritiska vita feministstudier, det vill säga studier som probematiserar vad som kommer ur munnen på vita priviligerade feminister.

   ”– Det blev en liten diskussion, men det slutade inte så bra. Han var bara hånfull och kritisk. Det känns pinsamt tycker vi eftersom vi trodde att en sådan person skulle ha mer kunskap om representationsfrågor.”

   Pinsamt för vem? Och vad då trodde att en sådan person?

   Kan man vara mer dryg, sätter hundra spänn på att de inte känner honom och att de inte har en aning om vem han ”är” eller vad han tycker. Det framgår inte heller i vilket sammanhang som de traksserade honom.

   /Frida

   Svara
 10. Svenne

   /  05/17/2016

  Så kan man också tacka för kaffet…

  Svara
 11. Dreadlock

   /  05/17/2016

  När Göran Greider reagerar på gårdagens bilbarbecue (I dagens Metro) så tar henom fram sitt lilla vacumförpackade paket av gammelsocialistisk smörja och häller över sin krönika så den blir helt flottig och ögonen glider av texten hela tiden. Mycket irriterande.

  Bla bla bla… dom rika ..bla bla bla… Sverige är trasigt , inte förorterna bla bla bla.. Allting skulle vara så bra, om man pumpar in (ännu) mer skattepengar bla. bla. bla.

  Det fanns en tid då jag verkligen strök under på vänsterns sociologiska problemlösningar. Länge sedan nu. Men det var på den tiden innan alla nya invandrare blev kollektivanslutna till vänsterns ”klasskamp”

  Vad Göran G. gör idag, är att han underblåser konflikter mot de som har det något bättre ställt och drar en alltmer svajig linje mellan utnyttjade oskyldiga människor och de elaka kapitalisterna. Men den grejen funkar inte längre. Greider har blivit en total anakronism i det politiska samtalet . En Dinosaurier. Den här artikeln är 50 efter sin tid.

  Svara
 12. Dreadlock

   /  05/17/2016

  ” ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

  Taget härifrån : http://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/

  Svara
 13. Precis som vänstern har ett judehat så har de problem med polishat. Att känna igen att de flesta poliser är som vilken annan svenne som helst är jobbigt.

  Svara
  • Rikard

    /  05/18/2016

   Hej.

   En gång i forntiden, när man själv var i lag med extremvänstern, rådde fortfarande den sanningen att polisen som institution kanske var den imperialistiska kapitalistiska fascismens (fyll på med tomma floskler efter behag; glöm inte att röra om) väpnad pansarnäve, utsänd för att krossa de sanningens apostlar som söker väcka det lurade och köpta folket, men den enskilde polisen var en kamrat. Mot den enskilde polisen fick inte våld riktas, då denne var en kamrat som till följd av kapitalets obönhörliga logik tvingats stå mot sina kamrater.

   Men så var ledarskapet för vänstern förr påläst, hur fel de än hade.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 14. Women’s rights ARE ALL RIGHTS! Förnärmar jag någon?

  Svara
 15. Leif

   /  05/17/2016

  Hör på nyheterna att försvaret har svårt att rekrytera stridspiloter. Var finns kraven på att duktiga kvinnor ska beredas plats?

  Svara
 16. Svenne

   /  05/18/2016

  Del av rapport, Noa:

  Svara
 17. Svenne

   /  05/18/2016

  Säkert bara en tillfällighet…?

  Svara
 18. Svenne

   /  05/18/2016

  Svensk feminism är ‘världsberömd’…

  Svara
 19. Skeptisk

   /  05/18/2016

  På tal om A-märkning av film. Bechdeltestet kom till för att lesbiska tyckte filmer handlade för mycket om heterosexuella relationer. Och då pratar kvinnorna om män, eftersom det dramat är centralt i handlingen. F ö så skulle t o m en sunkig p-rulle klara testet. Brukar vara någon lesbisk scen med…

  Den här ur artikeln är intressant:
  – Studien som vi har publicerat visar att Sverige är bäst på jämställdhet, men när det gäller representationen av icke-vita har vi väldigt långt kvar.

  Då har de en väldigt västcentrerad syn på film. Eftersom de flesta är vita här är det naturligt fler vita i våra filmer. Men Europa och Hollywood är inte de enda ställen det görs film. Det görs faktiskt mest film i Indien (Bollywood) och Nigeria (Nollywood). Hollywood ligger endast trea på listan. Hur ser det ut med representationen i deras filmer? Av någon anledning är det en majoritet indier både framför och bakom kameran i Indien och mest ”etniska” nigerianer framför och bakom kameran i Nigeria.
  Den som är lagd åt det identitetspolitiska hållet kan räkna hudfärg i denna Nollywoodrulle, som dessutom klarar feministmärkningen. Observera specialeffekterna som skulle få Cameron grön av avund.

  Här en actionrulle från Bollywood. Räkna på representationen där.

  Det är inte lätt när debattörer inte inser att deras gloria är deras horisont.

  PS. Jag valde inte ut dem utan tog första actionrullen på YT som dök upp.

  Svara
  • Rikard

    /  05/18/2016

   Hej.

   Om en så kallad feminist till äventyrs skulle våga sig på en debatt utan för ett forum de själva kontrollerar eller har tolkningsföreträde över, skulle dina sakargument och din empiri bemötas med slagord och tomma fraser om strukturer och maktperspektiv. Verkligheten måste ignoreras för att feminism skall fungera.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Skeptisk

     /  05/18/2016

    Vem har makten och tolkningsföreträde i ett filmbolag i Calcutta eller Lagos? Knappast vita män från Europa.
    Världen är betydligt större än Europa och Nordamerika. De flesta människor bor i bortre Asien och Afrika. Även om de har mindre per person att spendera på film blir det en jättemarknad. Och den ökar. ”U-världen” får det bättre och bättre och då konsumerar de mer film. Annan film än vi konsumerar, för de har ju en kultur gubevars. Till skillnad från oss i Sverige som tydligen inte har någon. Typ.

    Nej, jag förväntar mig inte att de ska förstå logiska argument och empiri, eftersom de själva definierar sådana som patriarkala förtryckartendenser. Om de känner att det sker ett förtryck då gör det det. Jag tror faktiskt inte ens de vet om att Hollywood och Västeuropa är trea på bollen när det gäller mängden film.

    Svara
 20. Daniels

   /  05/18/2016

  Det där med färgkulor var en riktigt bra ide. Då kan man måla de kriminella under upploppet för att sedan lugnt plocka in dem efteråt en och en. Men något säger mig att polisledningen har stränga order om att INTE lagföra dessa individer. Speciellt med tanke på hur fantastiskt effektiv polisen kan vara i andra sammanhang, te.x vid statsbesök eller stora idrottsevenemang. Man kan men man vill helt enkelt inte.

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/18/2016

   Ett upphottat paintballvapen med stinkande färgkulor som inte går bort. Ger dessutom fina blåmärken. Då vet alla i omgivningen vad man gjorde dagen innan.

   Svara
   • Rikard

     /  05/18/2016

    Hej.

    Gör PB-kulorna av surströmmingsspad blandat med smörsyra.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Skeptisk

      /  05/18/2016

     Hahaha. Räcker nog med smörsyra och permanent bläck som man använder mot valfusk i mindre utvecklade länder. Man doppar tummen i bläck och sätter ett avtryck på ett papper. Då kan man bara rösta en gång. Den går inte bort på ett par dagar.

     Svara
     • Skeptisk

       /  05/18/2016

      Surströmming tror jag räknas som till ABC-vapen.

 21. Havre flarnstad

   /  05/18/2016

  När jag arbetar tillsammans med folk från övriga Europa och diskuterar läget här blir dom genuint chockade över hur slappt vi behandlar drägg och avskum som i tex central/östeuropa snabbt hade paketerat ihop av ordningsmakten. Berättade om stenkastning och bränderna dom undrar varför inte militären kopplas in och vart tårgas och vattenkanonerna tagit vägen

  Tycker det är överdrivet att skjuta skarpt direkt men i trängt läge borde polisen vara tränade och bereda att skjuta så blir det snabbt stop på det här.

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/18/2016

   Ordningsmakten bör inte öka graden av våld drastiskt. Då svarar korkade trängda människor med värre våld. Om polisen börjar skjuta av lite drägg kommer de andra beväpna sig och vi kommer få regelrätt gatukrig med skarpa vapen mellan dem och polis/militär. Vi undviker att sätta in militär mot civila efter Ådalen 31, eftersom deras våld oftast är oproportionerligt stort jämfört med vad civila demonstranter med stenar klarar av. Militären har ingen lagomnivå. Om de skjuter går människor sönder. Mycket sönder. Det ser vi i t ex Gaza. Militär mot Hamas ok. Militär mot stenkastande ungdomar betyder döda ungdomar. Oproportionerligt och dålig publicitet. Det är ingen bra väg att gå. Poliser i väst går mot mindre dödliga metoder. Utom möjligen i Sverige där polisen har hålspetsammunition, men elpistoler inte är tillåtna. Förvirrat psykfall med kniv får därför två jaktkulor i bröstet istället för två elpilar. Sen är våra poliser mer beväpnade än polisen i t ex England, Danmark och Norge. Där går de flesta poliser obeväpnade normalt, men har tillgång till vapen (inlåsta i bilen) vid behov. Så frågan är inte så lätt svart-vit.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: