Fejktweetar

Jag har ju gjort några fejktweetar då och då, ibland har det varit med text som liknar originaltexten och ibland vad de egentligen menade. Någon kanske handlar om vad de sagt i ett annat sammanhang och så har jag fört över det på twitter istället.

Nu har jag samlat de jag gjort hittills i en film och som extra krydda finns en eller ett par riktiga tweetar också  😛

De flesta av dem har nog förekommit på bloggen tror jag.

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

25 kommentarer

 1. MiT

   /  05/19/2016

  Om ni vill kan ni gå in och kolla på twitter lite, började med att jag postade den här här

  Jag tar bara med mina tweetar, ni får själva kolla om det finns mer än vad som hänger med här

  Videon som Betnér länkade:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/19/2016

   Anar man en söt liten ”härskarteknik” där… Leker ”statistiker”.

   Man kan liksom se framför sig hur Landström ser ut som att han träffats av blixten när han till slut begriper vad brott per hundratusen stycken invånare betyder.

   /Frida

   Svara
   • MiT

     /  05/19/2016

    Alltså, jag är långt ifrån någon statistiker men antal av något per 100k invånare begriper jag och att den ökningen (eller minskning) i procent blir detsamma om du så bryter ner det på individnivå, alltså per person. Om det inte finns några kända/okända negativa effekter som gör att det också ökar markant om man kommer över en viss tröskel eller nåt. Kan säkert finnas sådan som kanske kan utläsas på marginalen, någon procent eller så.

    Att en nästan 240%:ig ökning av våldsbrott per 100k invånare bara skulle bero på randfenomen, ökad anmälningsbenägenhet, ändrade definitioenr om vad som ingår i brottet osv och påhittade anmälningar låter lite FÖR osannolikt för att det ska ligga minsta lilla i det. En del kanske men långt ifrån 240%:ig ökning.

    Det värsta för dem är att de VET att jag har rätt och de har fel.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/19/2016

     Låt oss ändå påstå att den ökande tendensen beror på ökad anmälningsfrekvens och justerad lagstiftning.

     Att efterfråga att detta påstående ska styrkas med källor är typisk rasism, kvinnohat, islamofobi, antifeminism, mansvälde, etc, etc, etc… (följt av etc:ran i all oändlighet).

     Frida skulle själv gissa att mörkertalet för antalet våldsbrott ligger betydligt högre 2016 än 1975. Vilket inte kan styrkas med någon källa, utan endast av Fridas egna bild av samhället, som hon fått genom att titta ut genom fönstret. Hur många våldsbrott finns det inte latent? Om alla skulle vågat ställa normala uppförandekrav på de ca 500-800 yrkeskriminella som befinner sig på järvafältet, inte vikit ner blicken, utan sagt: Dra åt skogen med din dåliga stil – hur mycket bråk skulle inte det generera?

     Svara
   • Lövet

     /  05/19/2016

    Fan, är den där Landström så d…a dum så att han inte förstår att brott/100000 innevånare eliminerar effekten av variationer i den totala populationerna storlek?
    …humanistisk utbildning – elle Moira von Wright-matte?

    Svara
  • Rikard

    /  05/19/2016

   Hej.

   Den här frasen sade mig allt jag behövde veta om din ‘diskussionspartner’:

   ”Inte datan i sig utan hur du använder den som leder till sanning”

   Låt den frasen perkolera i kasketten en stund.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kristian

     /  05/19/2016

    Leder till ”sanning”?
    Den märkliga formuleringen får mig att tro att han tänkte säga ”frälsning.”

    Svara
  • Vissa är för dumma helt enkelt, dom borde inte öppna mun…

   Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  05/19/2016

  ”– Vi vill ju inte kvotera på något sätt”

  Frida rättar:

  ”-Vi vill så klart kvotera på något sätt, men vi vågar inte säga det, för högutbildade inom akademin vet hur korkat det är, men det är det vi ändå vill.”

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/skarpta-krav-for-jamstalldhet-bland-professorer

  Nu har ju inte vår feministminister för högre utbildning, tillika forskningsfeministminister, utan examen från varken högre utbildning eller någon egen erfarenhet av forskning, något ansvar för grundskola och gymnasium, men om man som feministminister inte kan se sambandet med pojkars sjunkande skolresultat och framtida könsfördelning på våra högskolors grundutbildningar så är man förstås helt enkelt FEMINIST.

  Sedan undrar feminister förskräckt varför så många inte kallar sig FEMINIST.

  Svara
  • Jan

    /  05/20/2016

   Vad anställer de för journalister på SVT? ”Ojämställdheten sitter kvar i vägarna på universiteten” citerar han. Vägarna? Vilka vägar? Och förstår någon logiken i följande citat: ”kvaliteten kommer säkert öka, och har redan gjort det, när man inte längre förfördelar män, och kvinnliga talanger får en reell chans”, säger Drude Dahlerup?

   I övrigt är kvoteringarna naturligtvis både korkade och omoraliska. Precis som utnämningen av Husmark till minister för högre utbildning. Redan innan 2030 kommer nämligen problemen att vara de rakt motsatta. Det blir dock en våg som blir svårare att vända eftersom männen då kommer att vara i minoritet på alla nivåer i universitetsvärlden.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/20/2016

    http://www.genus.se/om-oss/vara-uppdrag/jihu/

    Sekretariatet för manskritisk forskning har fått i uppdrag att öka jämställdheten i akademin, kommer så klart gynna män, då män också är slavar under patriarkatet. All tillgänglig genusforskning visar nämligen på att kvinnor i absolut majoritet, dvs endast kvinnor i styrelser och på ledande positioner, råder bot på samtliga jämställdhetsproblem.

    Ta sekretariatets expertråd som ett lovande exempel, där är 63% kvinnor, bra, men långt ifrån tillräckligt, men med rätt typ av uppmuntran och pepp så kan det rättas till.

    F!:s styrelse däremot, mycket bättre, 86% kvinnor, peppigt, inte perfekt, även solen har sina fläckar.

    Genusvetenskapliga institutionen på gubbslemmiga Uppsala Universitet är dock föredömliga! 91% kvinnor, inte okej, men tack och lov är det 100% kvinnor på nyckelpositioner. Och då har jag ändå inte räknat May-Britt ”damforskningssäkerhetsgenusteknogenusforskaren” Öhman som en person med trippel kompetens inom nästan alla ämnen som tangerar genus.

    /Frida

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/20/2016

     På sekretariatet för manskritisk forskning så jobbar det bara skämmiga 87% kvinnor.

     F! fan!

     Ska de jobba för fullständig jämställt med 100% kvinnor inom akademin så får de för bövelen städa framför sin egen port först!

     http://www.genus.se/om-oss/kontakta-oss/personal/

     /Besviken Frida!

     Svara
   • Kristian

     /  05/20/2016

    Låter som om det skulle vara ”väggarna.”
    En annan möjlighet är att det bara är ett nytt ord för ”strukturer.”

    Svara
   • Olof

     /  05/20/2016

    Ja, eftersom de tycks ha lite svårt att begripa statistik och fördelningskurvor så kan de inte fatta att om tillsättningar sker på meriter så kommer fler män att vara på höga positioner med automatik.

    Det är inte för att män i genomsnitt är smartare eller duktigare än kvinnor. Det är för att män är naturens ‘genexperiment’ och har större variation inom gruppen och en flackare fördelningskurva på olika förmågor. Det innebär att det finns fler män både på toppen, men det betalas av att det finns fler män på botten med. Det innebär också att man kan skapa nästan hur skev könsfördelning på universitet och högskolor som helst, bedömt på meriter kommer ändå flest män att vara mest kvalificerade.

    Så vill man ha lika utfall med samma antal kvinnor och män på specifika positioner så måste man kvotera. Men naturligtvis innebär det då även att en kvinnlig professor inte kommer att ha samma krav och därigenom alltså inte ha samma status som en manlig professor. Visst, professor, men det var ju bara en kvinnoprofessur. Bättre än genusprofessur men inte med så mycket.

    Vet inte om det är så uppskattat av de kvinnor som faktiskt tagit sig till sina professurer på egna meriter snarare än att de har en vagina i sitt ämne…

    Svara
  • Johan

    /  05/20/2016

   Menar hon förfördelad eller vet hon inte vad det betyder?

   Svara
 3. Olof

   /  05/20/2016

  Fascinerande. Sverige är enda landet i världen där det mest populära språket att försöka lära sig är det egna språket: http://qz.com/677833/the-languages-the-world-is-trying-to-learn-according-to-duolingo/

  Svara
 4. Gigas

   /  05/20/2016

  Någon som är lässugen?

  Det sista museet : Reflektioner om identitetspolitik, kultur & integration
  http://www.adlibris.com/se/bok/det-sista-museet-reflektioner-om-identitetspolitik-kultur-integration-9789177030140

  Författaren om boken.

  Svara
  • Jan

    /  05/20/2016

   Jag har ingen större tilltro till Timbro. De är direktörernas lobbyister. Dessutom ohederliga kappvändare. Tidigare vurmade de för outrerad nyliberalism och fri invandring. Nu har de börjat kritisera samma invandring de tidigare omhuldade. Kritisera direktörer kommer de dock aldrig att göra. Man biter inte den hand som föder en.

   Svara
  • Kristian

    /  05/20/2016

   Ja! Även om det säkert är deprimerande.
   Har fortfarande inte läst Ljusets Fiender.

   Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: