Svanen goes full Miljöpartiet. Never go full Miljöpartiet!

Ni vet Svanen, de som håller på med märkning av mat och sånt? De har nu gått full Miljöpartiet med identitetspolitik

Visst är tajmingen från Svanen fantastiskt? Bara några veckor efter att Miljöpartiet kollapsat på grund av identitetspolitik så släpper Svanen filmer som ska visa hur fantastisk och nödvändig identitetspolitik är…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Vrb

   /  05/23/2016

  Hädanefter ska jag titta extra noga på förpackningarna i affären, så jag inte får med mig något svanmärkt..

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/23/2016

   Själv kommer jag kvotera bort svanenmärkta produkter från min matkasse framöver, så att ickepriviligerade får en möjlighet att köpa dem, jag tackar nej, så att andra, mindre priviligierade kan tacka ja till dem.

   Identitetspolitik är det närmaste en dumhetens demokrati man kan komma, är det kanske det som kallas idiokrati? I den perfekta idiokratistyrelsen, med sex personer så sitter det personer med följande IQ.

   70 – en lätt förståndshandikappad, svag begåvning. Gärna vit man.
   85 – en studiesvag, Gärna vit man.
   100 – en normalbegåvad, här ska vi sätta en intersexuell person i valfri kulör.
   115 – en studiestark rasifierad kvinna
   130 – en överbegåvad rasifierad kvinna

   http://www.allbright.se/new-page-2/

   Allbright själva är dock ett föredömme. Av 18 personer är 11 kvinnor, dvs 61%. Två är, enligt rättviseförmedlingens rasbiologiska metod, rasifierade, dvs 11%.

   Hädanefter kommer i alla fall jag stava identitetspolitik som IDIOTITETSPOLITIK

   Svara
  • Jans

    /  05/23/2016

   Samma här, det blir så lite svanenmärkt som överhuvudtaget möjligt. Jag vill inte stödja strukturell diskriminering.

   Svara
  • Jerry

    /  05/23/2016

   Samma här. Trodde att Svanen var något som sysslade med miljöfrågor. Tydligen får man en giftig dos feminism på köpet. Det ska ju vara med överallt. Lustigt för det enda feminismen lyckas med är att skjuta snett på de frågor den försöker lösa. Jag kan inte tänka mig ett meningslösare verktyg att ha med i miljöarbetet. Vi kan lika gärna be till gudarna att de fixar saken åt oss.

   Svara
 2. Jan

   /  05/23/2016

  Det är en väldig fixering vid universitet här. Eller akademin som tydligen blivit ett modeuttryck. Kvinnor anser sig alltså ha rätt till professorstjänster och styrelseposter eftersom de läst vid ”akademin”. Om de nu har försprånget av högre utbildning borde de inte dra nytta av den fördelen i arbetslivet istället för att kräva kvoteringar och VD-poster direkt?

  Svara
  • Bamse

    /  05/23/2016

   Detta är problemet med ”jämställdheten” inom dagens feminism. De förväntar sig jämställdhet (minst 50/50) vad det gäller resultat snarare än möjligheter.

   ”Av världens 100 rikaste personer är endast X stycken kvinnor…” och dylikt brukar ju dyka upp rätt ofta det också, i menande tonfall.

   Så vadå? Av världens hundra bästa hockeyspelare är inte en enda kvinna…

   Kvoterade superhjältar, någon? 😉

   Svara
 3. Trolletplit

   /  05/23/2016

  Visst är det fascinerade att få vara med om sånt här i realtid. Det ser som att vara med i Sovjet innan under och efter revoltionen, eller Nazityskland.
  Sverige under kålrötternas era.

  Alla sektorer och alla organ är forgiftade. Frågan är hur nära sammanbrottet vi är. Sen om det blir idpolitik och feminism fall eller samhällets fall vet vi ju inte.
  Men får feminism lite mer utrymme, så kollapser sverige rejalt.

  Men antagligen hinner invandringen fälla Sverige först.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/23/2016

   Som Jan Lööf säger i en bra och intressant intervju på P1 idag, visst är han lite sarkastiskt när han säger sig vara mer sporrad efter den senaste identitetspolitiska påhoppet på hans konstnärskap, Lööf menar att författare som verkade under det sovjetiska tankeförtrycket aldrig var så kreativa och briljanta som då.

   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/736743?programid=767

   Svara
   • Jans

     /  05/23/2016

    Jag tycker oerhört mycket om Jan Lööfs böcker och är helt emot Bonniers censur och kladdmentalitet.

    MEN

    Jan Lööf kan faktiskt ge ut böckerna på annat sätt. Han vet vad Bonniers är för ett förlag, de har varit inne och kladdat i böcker redan tidigare. Det enda raka är att dra sig ur kontraktet med dem om han påstår sig vara censurerad.

    Däremot kan det finnas juridiska problem med detta. Jag är inte jurist så jag vet inte hur lätt det är för Lööf att snabbt flytta förlagsrätten till ett annat förlag, eller ge ut böckerna själv.

    Om Bonniers under lång tid på juridisk väg kan hindra att böckerna ges ut tycker jag det är fel i upphovsrättslagstiftningen. Ett förlag som vägrar ge ut en bok bör omedelbart få sin förlagsrätt förverkad och återlämnad till upphovsrättsinnehavaren. Det borde vara helt självklart att inte ett förlag skall kunna spärra utgivningen av en bok genom juridiska trix.

    Svara
  • Jans

    /  05/23/2016

   Tycker jämförelser med Sovjet och Nazityskland är smaklösa i detta sammanhang. Feminister i Sverige har inte dödsläger, statskupp och konkret avskaffande av demokratin på agendan.

   Däremot är det intressant att följa hur ideologin sprider sig till alla nivåer i samhällskroppen och att den är farlig och osund råder det ingen tvekan om. Det finns inslag i ideologin som påminner om 1900-talets mördarregimer men, sinne för proportioner tack!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/23/2016

    Visst har du rätt i det, Lööf kanske tar i för mycket. Men han pratar om sin egen kreativitet, och jag förstår honom, att han känner sig påhoppad och instängd på ett rätt knepigt sätt.

    Själv tycker jag att det räcker med att gå tillbaka till sjuttiotalets Toksverige med synen på den unkna småborgerligheten kontra det utopiska kollektivtänket.

    Jag är inte heller så pessimistisk, jag tror att man kommer titta tillbaka på den här perioden som en oerhört pinsam tid, och på samma sätt som många av sjuttiotalets livsstilsavantgardister småskäms över sin godhjärtade världsfrånvända idealism idag, så kommer förhoppningsvis många av dagens värsta identitetskramare skruva obekvämt på sig när de ska svara på hur tokigt de tänkte på tvåtusentiotalet.

    /Frida

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/23/2016

    http://www.expressen.se/debatt/apartheid-ar-lika-langt-bort-som-vart-minne/

    Här kan du dock läsa när en snubbe kör fullt ställ i en insändare i Expressen.

    ”Sist jag bevittnade apartheid var när jag bodde i Indien och ett gäng israeler som ägde ett vandrarhem i Norra Goa hade satt upp en skylt på de finare toaletterna, där endast israeler och inte indierna fick gå in. Jag blev förskräckt och lade upp bilden på sociala medier så att mina medsvenskar kunde skaka huvudet åt hur illa det var ställt i andra länder.

    Föga anade jag då att detta beteende snart kan bli en världsnyhet där folk skakar på huvudet åt oss svenskar och vår bortblåsta tolerans.”

    Svara
   • Jerry

     /  05/23/2016

    Visst försöker de avskaffa demokratin men uppfattar nog inte saken så själva. För en feminist är feminismen så jäkla rätt att det är självklart att andra ska dela samma åsikt. De betraktar den inte ens som åsikter utan mer som sunda värderingar. Ur feministers perspektiv är man därför antidemokratisk om man inte tycker som dem. Vi har förresten en Nordisk lobbygrupp som försöker kriminalisera antifeminism. Där sitter bland annat Maria Sveland och ett gäng andra journalister och professorer. Jo, visst försöker de avskaffa demokratin men inte över en natt. Släng en kräfta i kallt vatten och koka den långsamt så märker den aldrig smärtan förrän det är försent.

    Svara
   • Rikard

     /  05/24/2016

    Hej.

    Läs Fi:s partiprogram. Förintelseläger behövs inte när man bedriver folkutbytespolitik, men omskolningsläger nämndes tidigare i programmet. särskilt intressant är att ställa frågor till partiaktiva hur den som inte vill leva efter den av partiet och staten givna värdegrunden skall behandlas: det privata är politiskt är ett slagord och ett ledmotiv för vänstern av en anledning.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 4. Snabb karriär där, från praktikant till VD utan att passera GÅ. Lite Poes lag på såna uttalanden

  Svara
 5. MiT

   /  05/23/2016

  Svara
 6. Nilsson

   /  05/23/2016

  När ska vi börja kvotera in låginkomsttagare på höginkomsttagares platser?
  Eller lågutbildade på högutbildades? Eller vänta nu… Det verkar ju hända hela tiden.
  Tjejen i klippet verkar inte högutbildad, snarare långutbildad, marinerad i många år i den ”rätta” värdegrunden utan en enda kurs i logik.
  Förresten, vad har svanen med filmen att göra? Är hennes åsikter svanenmärkta?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/23/2016

   Eller varför inte kvotera in låginkomsttagande män som pojkvänner till höginkomsttagande kvinnor?

   Svara
  • Jans

    /  05/23/2016

   Det borde finnas en term för människor med hög utbildning inom ett vetenskapligt falsarium. Det är ju i grund och botten ett slags kvacksalveri.

   Svara
   • Svenne

     /  05/24/2016

    Kvackforskeri, kvackfeministeri…?

    Svara
   • Rikard

     /  05/24/2016

    Hej.

    Alkemister?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 7. MiT

   /  05/23/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/23/2016

   Vilken jäkla lirare, märks att tevespelskarln inte är i Sverige allt för mycket.

   Svara
   • Skeptisk

     /  05/23/2016

    Han har gott om ”draåthelvetepengar”.

    Svara
 8. Frida Gustavlin

   /  05/23/2016

  EXTRA EXTRA!

  Nu, peppig stenkastning mot polis, i en populär innerstadsdel nära dig!

  _________________

  Tydligen en ovanlig händelse, så där mitt i dyra fina innerstaden, låt se hur det utvecklas.

  *Blir det lika normalt med sten mot polis på Södermalm som i Husby? Knappast.

  *Kommer opinionen skifta om det blir vanligare? Knappast, se gissning ovan.

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article22872321.ab

  /Frida

  Svara
 9. Pelle2

   /  05/23/2016

  Undrar varför hon tror att vi män skall tacka nej till att gå med i grupper med enbart män ?
  Radikalfeminister och identitetspolitiker som hen excellerar i att skapa grupper där endast kvinnor får ingå men då är det något fint,önskvärt och något som stärker kvinnorna.

  Personligen kommer jag med glädje tacka ja om jag blir inbjuden till en grupp som enbart består av män enbart för glädjen i att reta radikalfeministerna och identitetspolitikerna:-).

  Var som sagt var inte dåligt vilka samhällsproblem som kommer att lösas om ledningsgrupperna till hälften består av kvinnor.. Lite som universalmedicin som botar allt från skavsår till cancer.

  Undrar för övrigt vad det är som får sådana som henne att tro att om en ledningsgrupp
  delvis består av samma kön och ras som en själv så känner man med automatik en större möjlighet att själv bli chef ?
  De flesta styrelseledamöterna är vita,medelålders män som jag själv om man får tro feministerna men inte tusan gör det att jag tror att jag är en lämplig kandidat till att bli en styrelseledamot för det. Jag är så gammaldags att jag tror att utbildning och erfarenhet är en mycket viktigare parameter än mitt kön och ras.
  Om jag hade en lämplig utbildning och erfarenhet och ville ha ett sådant jobb skulle jag söka det oavsett om resten av ledamöterna var rasifierade HBTQZÅÄÖ kvinnor med funktionshinder eller ej.

  Svara
  • Jans

    /  05/23/2016

   Det där att män skall tacka nej till grupper som innehåller enbart eller mest män lär bli svårt att leva upp till eftersom det redan inom många tidigare mansdominerade yrken börjar uppstå subgrupper med nästan enbart kvinnor. Kolla t.ex. in denna bild av det tidigare helt mansdominerade statusyrket utrikeskorre:
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2946&artikel=5811372

   När man ser en sådan bild så fattar man ju att männen som inte längre får vara med där (ca. 80% kvinnor) måste ta vägen någon annan stans. Om det är kvinnodominerat på ett ställe så måste det per definition bli mansdominerat någon annanstans.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/23/2016

    Kvinnor dominerar tjänsterna som utrikeskorrar, trodde du ja! Det där kvinnorna räknas inte om man frågar rasbiologiska näsviseförmedlingen, de säger nämligen motsatsen, kvinnor är osynliga i nyhetsmedia.

    https://rattviseformedlingen.se/saknas-i-mediebilden/

    En propagandarapport som lyftes fram på bred front och helt okritiskt och svaldes med hull och hår utan att problematiseras ett dyft. Jag kan inte minnas att jag läste en enda oberoende expert som fick utrymme att uttala sig om den angående relevansen i vinkeln och den statistiska modellen.

    /Frida

    Svara
 10. Skeptisk

   /  05/23/2016

  ”Kvinnor har dominerat akademin i flera decennier…” Ingen problematisering av det, trots att det rör ganska många. Sen över och prata om styrelseposter i börsbolag som inte ens rör en procent av befolkningen.
  Btw offentlig sektor har flest kvinnor i ledande ställning. Kanske för att det är dit kvinnor med akademisk examen söker sig.

  Svara
  • Jans

    /  05/23/2016

   Och har offentlig sektor blivit mer rättvis och välfungerande allteftersom kvinnor tar plats i ledande position? Ytterst tveksamt säger jag. Jag känner inte till att det forskats på området. Skolresultaten har i vart fall sjunkit men det finns ju annat som hänt så det är svårt att dra entydiga slutsatser annat än att ökat antal kvinnor i vart fall inte haft någon positiv effekt.

   Svara
 11. Jans

   /  05/23/2016

  Om uppgifterna från Fria Tider stämmer så luktar det ju We Are Sthlm lång väg:
  http://www.friatider.se/poliser-p-nattbussen-efter-larm-om-tafsande-asyls-kare

  Har DN skrivit om det än, de som låtsas att de gärna håller ögonen på polisen i sådana här sammanhang? Naturligtvis inte. Det blir väl Nyheteridag som drar ut det i ljuset om det visar sig vara sant. Det är framförallt den nekade anmälan jag tänker på.

  Svara
 12. Dreadlock

   /  05/23/2016

  Svanens lilla video ligger på en pedagogiknivå som , gissningsvis, tillhör lågstadiet, frånsett det kausala sambandet mellan Anders som väljer Anders osv. (Snarare mellanstadiet) ? Har man inte gravt underskattat tittarens intelligens ? En riktig kalkon är det i vilket fall .

  Svara
 13. Dreadlock

   /  05/23/2016

  Jag vill se fler sådana kalkoner 🙂 Det är som om man tittade på 5 myror är fler än 4 elefanter med Brasse som ska förklara sin egen speciella logik. Och allting blir bara fel fel fel

  Svara
 14. Plåster

   /  05/24/2016

  Och tänk på det tjejer, när det kommer till en vårdnadstvist som i statistiken har utgången dominerad av Anna, Carro, Bettan och Amanda,. -Tänk då på att säga nej tack och lämna plats åt några Stefan, Jörgen, Lars, Örjan eller Kenneth som i verkligheten både kan vara bättre förebilder och även bättre vårdnadshavare än er fast de sannolikt aldrig får chansen p.ga förtrycket i det chimära ”whatever-katet” ni tror arbeta emot er.

  Svara
 15. Jan

   /  05/24/2016

  Det finns anledningar till att dessa elitkvinnor vid ”akademien” (en kvinnlig student jämförde lärarhögskolan med ett kravlöst vuxendagis) inte blir professorer, styrelseledamöter eller verkställande direktörer i näringslivet omedelbart efter sina examina: Det kräver nämligen heltidsarbete och mer därtill. Något dessa kvinnor kanske inte är vana vid.

  De är också i barnaföda- och giftasfasen och vill snarare växla ned än upp. Kruxet blir att hitta en man med samma status (eller högre) som redan är etablerad i sitt yrke som kan ge kvinnan möjligheten att växla ner och gå in i en annan roll. Om detta nämns, naturligtvis, ingenting i propagandavideon.

  Svara
 1. Att bara vara normal | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: