Feminismen i Sverige del 2: Skattepengar i arbete

En till film om feminismen i Sverige, den första hittar ni här.

Nästan allt i filmen är finansierat med skattepengar av svenska feminister. En del är några år gammalt och en del lite nyare men det här ÄR svensk feminism som den ser ut här. Den är exakt så här sinnessjuk och vriden.

En del är producerat av Kvinnofolkhögskolan i Göteborg som givetvis är finansierat till 80% av skattepengar. Den skolan verkar mest vara en lekskola för folk som förmodligen är oanställningsbara på vilket jobb som helst, jag har svårt att se dem få ett vanligt jobb i alla fall. Men de vill nog inte ha något heller, de vill nog hellre leva på Pappa Staten så länge det går. Och det är väl tur att den pappan finns i alla fall, hur skulle de annars klara sig?

Just det, Kvinnofolkhögskolan har ett dagis också

En liten bonusfilm

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. Pelle2

   /  05/24/2016

  Som sagt var,dom vill krossa samhället och den kapitalistiska ekonomin som sjukt nog ger dom bidrag för att propagera för deras sjuka ideologier.
  Dom tycker också att de är ok att leva på skattepengar som till stor del har betalats av män och därefter skrika ut hur dom hatar oss män. Vi borde verkligen starta ett uppror där vi vägrar att ge genusdårarna och radikalfeministerna en enda krona.

  Svara
  • Jans

    /  05/24/2016

   Man ser ju vissa likheter med 70-talets punkrörelse. Allt skulle krossas men man skulle ha replokal av kommunen. Fast i ärlighetens namn var det småsmulor i jämförelse mot vad dessa folkhemsanarkister drar in från staten utan motprestation.

   Svara
 2. Bamse

   /  05/24/2016

  Länge leve Anarkin? Dom inser liksom inte vilka det är som brukar vara de första att bli misshandlade och rånade (eller värre) när ett samhälle kollapsar?

  Svara
  • Jans

    /  05/24/2016

   Man saknar inte kon förrän spiltan är tom. De har inte upplevt anarki.

   Svara
 3. Jonas

   /  05/24/2016
  Svara
  • Pelle2

    /  05/24/2016

   Det är väl som vanligt. Det så kallade jämställdhetsarbetet drivs enbart av kvinnor och för kvinnor. Dom skiter fullständigt i vad män tycker.
   Man kan ju också se hur genusutbildningarna är totalt kvinnodominerade och det är aldrig någon feminist som problematiserar det.
   I och för sig är det väl ett friskhetstecken att så få män är sådana självplågare att dom vill läsa genus”vetenskap”.

   Svara
 4. Usch, den där kvinnofolkhögskolan ligger precis vid min närmaste spårvagnshållplats… 😦

  Svara
 5. Jans

   /  05/24/2016

  Tänker på det där med pappagrupper som någon feministman kämpar för i inslaget.
  Jag var själv väldigt aktiv i min papparoll när barnen var små och tyckte det var heltrevligt att t.ex. gå på s.k. öppen förskola med barnen och träffa andra föräldrar. Hade vägen till sådan samvaro gått via något slags krav på att pappor skall samlas och dessutom kanske med genusteoretiska förtecken hade jag förmodligen stannat hemma med barnet istället. Jag tror den där typen av arrangemang kan stöta bort föräldrar och göra det mindre attraktivt för icke väsntervridna pappor att vara föräldralediga. Men det är väl i och för sig bara bra för genusindustrin för då kan de äska ännu mer pengar. Suck…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/24/2016

   Det vore ju intressant att få läsa en genusavhandling på temat öppna förskolan, låt mig gissa slutsatsen, kvinnor är underordnade även där, och män reproducerar heteronormen. Case closed, the patriarkatet är boven, och männen (som grupp *blink *blink) är boven till patriarkatet.

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  05/25/2016

    På den öppna förskola jag var sjöng de dessutom sånger (det var en äldre helt fantastisk dam som höll i det hela) som knappast uppfyllde krav från fält som genusteori och kritiska vithetsstudier. När hon går i pension blir det säkert hensånger och bort med alla leksaksbilar. Sedan, som sagt, kan de ta in en genuscoach för dyra pengar för att försöka förstå varför papporna eller pappor/mammor med små pojkar inte kommer längre.

    Svara
 6. Patrick

   /  05/24/2016

  Antar att dom flesta här redan vet om denne, men en som verkligen bör lyssnas på är:
  Sargon Of Akkad på youtube, https://www.youtube.com/channel/UC-yewGHQbNFpDrGM0diZOLA

  Tänkt på detta länge också, men vill ge lite konstruktiv kritik, hoppas det framgår så också.
  Men personligen tycker jag att det vore bättre återgå till att inte älta vissa saker för mycket och att ”skrika” ut saker, halva vinsten är hur man skriver saker. Personligen känns det som att flesta blogginlägg numer är väldigt hastigt upplagda utan att hålla tillbaka alla känslor när diverse feminister och annat folk skriver/säger/gör dumma saker.. Kritiken är alltså tillägnad vår allas ödmjuke, MiT.

  Svara
  • MiT

    /  05/24/2016

   Nåja, jag låter väldigt sällan känslor ta överhanden på något sätt så var du hittar det vete fan 😛

   Men, meningen med bloggen är inte att vara en samhällsomstörtande världsförbättrare (eller ens Sverigeförbättrare…) eftersom jag vet att det är ganska utsiktslöst, utan att visa upp HUR mycket galenskaper det faktiskt finns, det betyder att man måste upprepa. Och under tiden kan man förfasas, skratta, skrattgråta osv åt alla enorma galenskaper som spottas fram. För varje gång man visar upp det så kanske ännu en ser det? En som kanske levt (o)lyckligt ovetande om man inte upprepat?

   Det finns massor av folk som gör det du efterfrågar, har de lyckats bra i Sverige tycker du…? Blir de inte snarare bortglömda och överkörda jävligt fort om man inte påminns om dem hela tiden? Vem påminner? Och om ingen upprepar så har man ju gett fritt fram för alla galenskaper? För DE upprepar sig jävlar i mig, de är ju som en hackig skiva 😀

   Och sen har jag haft bloggen i snart 4 år och har försökt att komma med minst ett inlägg om dagen, detta har jag gjort snart i 4 år alltså utan att tjäna en enda krona. Inte en enda krona… Just nu tycker jag det är lite halvkul att hålla på med taffliga amatörklippningar och lägga upp på Youtube, sen kanske det är något annat 😛

   Jag gör det alltså för att jag tycker det är lite kul att ha bloggen, kan jag vara en finne i rumpan på några samtidigt så är det bara en bonus 😀

   EDIT: Glömde, du får hemskt gärna skriva ett inlägg och maila så lägger jag ut det, jag lovar! Det är fritt fram för alla. Vill du också skriva ett nytt och initierat i veckan så ännu bättre.

   Svara
 7. Jan

   /  05/24/2016

  Folkhögskolor är väl närmast att jämföra med ett slags ”retreat” för människor som har svårt att finna sin roll i arbetslivet. Eller folk med missbruksproblem av allehanda slag. Ett slags Fas 3-projekt alltså. Alternativ sysselsättning i stället för arbete. Som friluftsdagarna i skolan. Ta bort statsanslagen och folkhögskolorna försvinner omedelbart. No pay, no play…

  Svara
  • Jans

    /  05/25/2016

   Nja, riktigt så enkelt är det inte. Det finns mycket annat på folkhögskolor också. Ibland med relation till hembygdens historia, turism och inte minst det lokala konst- och musiklivet. De samlar både människor på marginalen och målmedvetna studenter på väg mot en karriär som musiker, konstnärer med mera. Jag tycker det finns mycket som är tilltalande med idén om folkhögskolor, problemet är snarare att de precis som all annan utbildning blir en plattform för den postmoderna ideologin som tränger allt djupare in i alla vrår i samhället.

   Men det finns bergis massa att kritisera med hur folkhögskolor drivs och finansieras också.

   Svara
   • Jan

     /  05/25/2016

    Bra att du korrigerar mig. Det finns nog både bra och dåliga sidor med folkhögskolor. Jag målar med den breda penseln ibland. Flummet ovan tillhör definitivt bottenskrapet dock.

    Svara
 8. MiT

   /  05/24/2016

  Svara
  • Nilsson

    /  05/24/2016

   Man nästan hoppas på en ohelig allians mellan dessa två, då blir det ytterligare ett parti som inte är vad de heter.

   Svara
   • Jans

     /  05/25/2016

    Jag har nog mer eller mindre förutsatt att den alliansen redan finns om än i lite mindre utvecklad form än i S, V och MP. Intresset för Fi från muslimska intresseorganisationer är nog lägre eftersom det inte finns så mycket makt och pengar att hämta där.

    Svara
  • Jan

    /  05/24/2016

   Muslimer behöver väl inte lära sig något om mångfald – det är ju de som är själva mångfalden. Mer muslimer, mer mångfald är ju lockropet! Feminism? Det är väl detsamma som att klä sig i skynken, vägra bli hälsad på och kräva separata tider på det kommunala badhuset?

   Svara
  • Gudrun pratar om ”muslimska kvinnors kroppar” och rättigheter? Ok.

   Svara
   • Skeptisk

     /  05/24/2016

    Klart hon kan. Feminister kan tala om hur alla har det och upplever världen. De vet hur det är att vara man, svart och muslim i förorten. Även om de inte är det själva. Gud nåde den man som uttalar sig om hur det är att vara kvinna.
    Klart killarna i moskén inte kan ta in en muslimsk syster att prata om förtrycket. Hon ska ju bara vara tyst och bli bortgift med sin kusin.

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/24/2016

   Milda fucking Matilda! Syntax fucking error!

   Oklart vad Gudruns avsikt är, läxa upp dem, eller mysa med dem?

   Svara
  • Rikard

    /  05/24/2016

   Hej.

   Mor- och farföräldrarna hade Molotov-Ribbentrop pakten att förhålla sig till. Vi får nöja oss med den nog så farliga, men mindre i skala, socialism-islam pakten.

   Alternativa namn skulle ju kunna vara:
   Socialislam
   Femislamiskt initiativ
   Feminaret
   Socialdemoské

   Vem var det som sa att snart kommer svenska feminister att börja konvertera för att de ständigt måste vara +1-progressiva? Eller tror Schyman på allvar att hon skall ändra islam via förortskvinnorna?

   Min fiendes fiende är fortfarande min fiende, inget annat.

   Fast en minaret med feministisk design kan ju vara peppig och spännande.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/25/2016

    En brunn?

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/25/2016

    Det som är lustigt är att normkritiska femuslimer, som Yasri Khan, låtsas vara antiimperalister, ständigt klagandes på västerlandets inskränkthet, sk Västcentrism, men glömmer utan att blinka att Islamsk imperialism också förtjänar en välpolerad medalj. Afrocentrism och existerar förstås icke.

    Svara
 9. Kista folkhögskola ska ha imam-utbildning:

  http://ledarsidorna.se/2016/05/den-svenska-varianten-pa-islam/

  Jättebra om det gick ut på att modernisera synen inom islam på kvinnor, HBT-personer och så vidare – men är det fallet? Ingen vill svara på några punkter. Kista ligger gångväg från Husby om någon mindre bevandrad undrar.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/24/2016

   ”Och staten är på så sätt med och stöttar utbildningen medan Kista folkhögskola är ansvarig för utbildningen.”

   Frågan som journalisten givetvis missar.
   Kommer utbildningen vara öppen för kvinnor och homosexuella? Om inte, kanske läge att köra lite skön kvotering?

   Svara
 10. Dreadlock

   /  05/24/2016

  Tänkte på den här killen ( ” You are a fucking white male ”) Han kan vara i 20-års åldern ? Upp till halsen beväpnad med postkolonial teoribildning, kräver rättvisa och förändring NU bums och är beredd att tysta sina medmänniskor med avvikande uppfattning. Jag undrar uppriktigt : Vad blir det av en sådan människa. Jag menar, han är ändå 20år , eller nånting. Är det här en uppvisning av en individ med försenat mognadsutveckling, eller är detta en individ som under sin livstid kommer att fortsätta demonstrera sitt löjeväckande auktoritära svammel baserat på hudfärg,klass och social identitet ?

  Då jag tror att detta är ett I-lands problem. Det finns inga individer längre. En individ i dagens tappning är någon som hittar andra likasinnade över Facebook, Youtube,internetforum och Twitter – formerar nätverk, experimenterar med roller och identitet , reformerar kursinnehållet på de humanistiska utbildningsgrenarna med slagsida åt postmodern teori.

  Det som slår mig personligen är att det inte verka finnas någon åldersgräns för när föreställningen om ett ofelbart JAG som ”upplever” hinder orsakat av ”Någon annan ” ( Den vite CIS-normativa medelålders mannen mest, men där är variationen stor och endast fantasin sätter gränsen) , det finns opinionsmakare i 30-40-50 års åldern och alla dessa kryptoantimänniskor som egentligen inte är annat än sjukliga omnipotentater med en extremt dogmatisk världsbild, är i krig med första bästa människa som inte delar ideologin.

  Svara
  • Rikard

    /  05/24/2016

   Hej.

   Psykologiskt sett är det närmast en fråga om regression till det förpubertala barnet, om vi ser till populationer och grupper. inget ansvar, inget tålamod, krav som måste tillgodoses samt egocentrism: saker som är normala för ett barn i två- till fyraårsåldern, och som vi via fostran hjälper barnet nyansera och kontrollera.

   Det vi ser nu är hur en hel civilisation på två generationer (fyrtiotalisternas barn och barnbarn) av diverse omständigheter (det trygga samhället/staten huvudsakligen) inte behöver växa upp. Beteenden som var ovanliga och sågs som bortskämda för fyrtio år sedan, är nu legio då tillräckligt många bortskämda barn skaffat barn som själva skaffat barn. Som du så träffande skriver: omnipotentater! Där är vi alla i en viss ålder – diktator över gosedjur, dockor och andra leksaker, men vi byggde av missriktad välvilja bort även nödvändiga hinder och svårigheter, och utan att övervinna sina egna begränsningar kan ingen utveckling ske.

   Regression i psykologisk mognad; devolution i aspekten artens intelligens; fanatisk hatfylld dogmatism ur etisk/moralfilosofisk utvecklingsvinkel; en totalt impuls-, känslo- och luststyrd varelse utan annan makt än den den tilldelas av en alltmer uppgiven och utmattad vuxenvärld. I mörkare stunder är det svårt att hålla tanken på uppfostringsanstalter, pionjärläger och liknande hemskheter stången.

   ”Likt gökungar är de, utan den vuxna gökens vackra läte.
   Som rön för vinden stå vi andra, likt Moloks beläte

   Vad äldre sått de unga skörda må
   var länge god sed hos månget folk
   Nu strax skall lien gå; ej tolk
   den blekes egg behöva då

   Måhända faller det på andras axlar att ånyo resa opp
   ett land, ett rike, grundat på sämja väl som hopp”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Dreadlock

     /  05/24/2016

    Måhända faller det på andras axlar att ånyo resa opp
    ett land, ett rike, grundat på sämja väl som hopp”

    Jodå, Rikard. Så är det nog.

    Utvecklingen vi har fått till idag,har fullständigt naturliga orsaker.

    Svara
   • Svenne

     /  05/25/2016

    Hedonism – anarkism – infantilisering… Det går bra nu.
    #Sverigesnedgångochfall

    Svara
 11. Motkraft

   /  05/24/2016

  Oerhört bortskämda människor som inte vill inse hur privilegierade de är och därför kan kosta på sig kasta skit på allt och alla. I stort så är de så oerhört fria att leva som de vill. En kvinna kan visa sin kärlek till en annan kvinna, en man till en annan man, du får ha ansiktet fullt av metallsmycken, du får färga håret grönt, män får klä sig som kvinnor och kvinnor som män. Du får i stort sett göra vad du vill så länge du inte skadar någon och ingen kommer att säga något (förutom då något enstaka fyllo som inte kan hålla tyst). Visst kan det vara jobbiga saker som jag inte förstår som själv följer normen men jag kan inte tänka mig att det är bättre för de som vill leva utanför normen någon annanstans. Jag förstår inte att de inte kan uppskatta detta.

  Skulle vilja se deras miner när deras frikostighet på andras pengar (syftar på okontrollerad invandring som de som betalar skatt får betala) gör att skatterna höjs, bidragen dras in, projektbidragen, universitetsutbildningar som inte ger jobb läggs ned, folkhögskolorna och annat läggs ned. När de själva plötsligt drabbas, inte har råd med sina smartphones, resor och flumliv längre.

  Fast de kommer så klart skylla på patriarkatet och de vita heterosexuella männen. När det är de själva som omkullkastat den välfärd, sekularisering och annat som gör Sverige till ett fantastiskt land att leva i. Oavsett om tillhör normen eller lever utanför den.

  Svara
  • Jans

    /  05/25/2016

   Jag tror det är precis det att de är fria att göra som de vill som är platsen där skon klämmer. De vill inte vara fria att göra vad de vill för de lockas av själva kampen. De vill ha en fiende att slåss mot, de vill inte ha sämja och frihet under ansvar. De vill ha motstånd från en översittare. Det är därför de hela tiden måste flytta fram positionerna och trycka upp sin ideologi i ansiktet på alla som egentligen mest rycker på axlarna. ”‘De andra’ skall förihelvete inte gå omkring och må bra och ha det bra och låta mig göra vad jag vill.” Typ.

   Svara
 12. MiT

   /  05/24/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/24/2016

   De har liksom skrivit i tredjeperson för att verkligen göra en sak av deras genusteoretiska kärlek.

   Det hade också fungerat att skriva:
   ”Om du inte kommer överens med din lärare, eller dina föräldrar, kanske inte har någon annan som kan hjälpa dig, kom till oss så kan vi snacka å fika, och om du vill så hjälper vi dig med läxläsningen.”

   Icke, poserandet och exkluderandet är viktigast.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/25/2016

   Det är sådan skit som får mig att överväga att sluta att skänka pengar till Röda korset.Jag vill inte finansiera den radikalfeministiska ungdomsavdelningen….

   Svara
  • Jans

    /  05/25/2016

   Rent teoretiskt borde väl ”en” ha ganska lätt att komma överens såvida denne enskilde inte lider av kluven personlighet. 😀

   Svara
 13. Alex Nyström

   /  05/24/2016

  Det där är bara en jävla massa poserande. ”Men mest är det hatets dag”, eller var är det han säger? Visst att ords betydelser kan förändras, men just ordet hats devalvering i modern tid är häpnadsväckande. Det betyder ingenting numera. Det betyder att vara lite missnöjd typ. Att sitta och snacka skit och chilla. Hat för mig är den absolut allra starkaste känslan av aversion, motvilja, avsky. Som i de där Hollywoodrullarna när hjältens fru och barn blivit bestialiskt mördade och han tillbringar resten av sitt liv med att deffa, skaffa vapen, gå ninjakurser och bli high tech-specialist, allt för att sedan ta de onda av daga en efter en. Där kan vi snacka om hat. De här förbannade tomtarna borde använda ett annat ord. Eller ännu hellre, hålla snattran.

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/24/2016

   🙂

   3 pers sitter på en gräsmatta en solig dag och demonstrerar heterohatets dag med en picknickkorg och filt.

   Där har du det brinnande hatet 😀

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/25/2016

    Hanif Bali blir tagen i örat av den moderata riksdagsgruppen, eller snarare, sparkad i rumpan, vilket bara var en tidsfråga.

    http://nyheteridag.se/moderaterna-petar-hanif-bali-har-inte-fortroende-fran-riksdagsgruppen/

    Svara
    • Pelle2

      /  05/25/2016

     Helt sjukt !
     Han ville att man skulle klassa terroristerna i Is som folkmördare och för det får han sparken från arbetsmarknadsutskottet. Det är väl dom andra ryggradslösa mähäna i M som skulle få sparken istället för att dom inte vågar kalla IS för folkmördare…

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  05/25/2016

      Partipiska i realtid, Bali och Wykman håller ryggarna raka, säger att de förstår att piskan behöver vina, men står kvar vid sina beslut.

      ”– Jag förstår partiledningen i deras logik. Jag tycker att det är viktigt att man har ett parti som håller ihop och om man inte gör det får det konsekvenser. Jag har ingen illvilja mot partiets resonemang.”

      Frågan är väl hur länge Hanif Bali förblir trogen Moderat.

      /Frida

 14. Frida Gustavlin

   /  05/25/2016

  Håll tummarna, Anne Ramberg som justiteminister, ger hela 21 gånger insatsen på bettingsidorna, så det verkar inte så lovande, men har vi tur så får vi en ännu tokigare justiteminister än vi någonsin haft. Bodström, släng dig i väggen.

  /Frida

  Svara
 15. Jans

   /  05/25/2016

  OT
  En genusvetare (Mia Eriksson) har tänkt till och producerat en avhandling om den norske massmördaren:
  http://unvis.it/www.svd.se/modig-och-provokativ-avhandling-om-breivik

  Svd:s recensent är med några få reservationer förtjust såklart. Genusvetaren har naturligtvis inte gjort någon egen forskning eller research utan läst resultaten av andras mödor i att försöka förstå massmördaren. Naturligtvis har de andra till stora delar fel, det är sådant som genusvetare kan berätta eftersom de läst saker som kritsik teori. De behöver inte själva ut i verkligheten och arbeta för att veta hur världen fungerar.

  Men bortom det meningslösa i att forskare leker bokrecensenter istället för att forska på riktigt så dyker skrämmande idéer upp, skrämmande därför att genusvetare numera är en betydande maktfaktor i samhället med direkt inflytande på politik som förs. Läs följande citat där genusvetaren kritiserar en rapport om hur man kanske skall kunna bli bättre på att se varningssignaler i framtiden, något som även fick SvD:s recensent att tveka. Genusvetaren skriver:
  ”Jag anser inte att varningssignaler är något som kan hittas och pekas ut utan något som produceras i kunskapandet om vad ’vi’ borde vara rädda för.”

  Ungefär, att försöka jobba förebyggande för att förhindra liknande tragedier i framtiden är meningslöst eftersom det bara är fördomar i vilket fall som helst. Kunskap är bara något som produceras av våra fördomar. Alla och envar förstår ju att detta är precis samma tankefigur som gör att jihadismen växer sig stark i Västvärlden utan att på allvar motarbetas. Istället skall vi rita om barnböcker i tron att det inte skapar nya extremister.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/25/2016

   Tyckte det här var en skrämmande tanke från Eriksson också:
   ”Erikssons enkla, och slående, utgångspunkt är att berättelserna om Breivik ser annorlunda ut än berättelserna om exempelvis islamistisk terrorism. Eftersom Breivik ”hör hemma” i samma land och kultur han attackerar måste hans dåd både individualiseras och patologiseras. Han kan inte förklaras som en produkt av sitt samhälle eller sin religion,”

   Vilken statsbärande religion i t.ex Norge förespråkar mord på människor med andra religiösa åsikter än kristendomen och vilken del av norrmännens kultur gör det ?
   Klart som tusan att Breivik var en galning med extrema åsikter medan t.ex IS är extrema uttolkare av Islam

   Svara
   • Jans

     /  05/25/2016

    Ja IS uttolkning av islam har i vår tid uppbackning av ett betydande antal teologer och imamer. Det är en rätt besvärande skillnad mot massmördarnorskens korstågsfantasier.

    Genom att se skillnader mellan islamistiskt och extremnationalistiskt våld kan man också bli bättre på att försöka motverka båda företeelserna. Om man som genusvetaren förespråkar gör allt till en grå pudding utan kontrast kan man likaväl sätta sig i ett hörn med en osthyvel. Det finns ta mig tusan inte ett spår av konstruktivt tänkande från det där hållet. Det är fel på allt och de har inte konkreta fungerande idéer om lösningar på någonting.

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/25/2016

   Akademisk prosa – vad är det för jävla strunt? Avhandling, tjenare, det handlar om 236 sidor pinsamma bekännelser finansierad av statliga medel.

   ”Det går att rikta fler invändningar mot avhandlingen. Teoriförankringen är solid, men det ges väldigt litet utrymme åt perspektiv som talar emot de egna utgångspunkterna.”

   Förvånad?

   Teoribildningen är solid, ja det är uppriktigt sagt inte så jädrans svårt när det kommer till genusvetenskap.

   Min teori är att genom att göra en egen läsning av 91-Karlssons relation till Lilla Fridolfs fru Selma så kan jag genom att basera min avhandling på mina egna reflektioner skapa en unik substans i både diskurs och kontext, där jag blottlägger mina reflektioner och mitt omdömme om relationen mellan 91-Karlsson och Selma.

   Praktiskt att den ges ut som bok, då slipper hon lägga en full-text på nätet, vilket brukar vara brukligt med avhandlingar, det är ju ändå vi skattebetalare som finansierar dem, så nog vore det sympatiskt om vi kunnat titta i den för att se vad som skrivits utan att betala extra för det.

   Intressant att hon inte vill se det individuella perspektivet, utan istället tittar på det som omger Brevik som något som representerar normer, religion, strukturer, kön, vithet och bla. bla. bla – ni kan tugget. Vore ju intressant om hon vågat skriva i relation till vår egna lilla kära ”Svenska” självmördare: Taimour Abdulwahab, men då kanske hon skulle förlora allt för många genuskompisar, om Drottninggatanterroristens normer, religion, kön, kulör skulle analyseras på ett motsvarande sätt.

   /Frida

   Svara
  • Jan

    /  05/25/2016

   Lustigt att hon lyckats förmå någon av drakarna att kommentera avhandlingen (det kräver sin man bara att läsa igenom en avhandling). Att döma av recensionen innehåller avhandlingen ingenting nytt eller ens något av värde. Däremot ger den en belöning i form av en hög akademisk titel till författaren och en, förmodad, löneökning. Och det var väl det som var målet hela tiden. Grattis Dr Genus!

   Svara

 16. Swedish SCUM having fun

  EDIT: Fixade bort de andra och behöll en 😛 //MiT

  Svara
  • Pelle2

    /  05/25/2016

   Dom är så korkade att dom inte ens vet att cutting up inte är detsamma som shooting..

   Undrar för övrigt var dom rasifierade är ? Nu är det bara de normativa vita,svenska feministiska kvinnorna som får vara med. Var finns den identitetspolitiska analysen och problematiseringen av frånvaron av de rasifierade kvinnorna ?
   Dom är ju också funkofober eftersom ingen funktionshindrad eller fysiskt utmanad person är med 😉

   Rasister !

   Svara
 17. Shit – fumlade, och kan inte redigera i efterhand

  Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  05/25/2016

  ”– Vi har haft det lite rörigt i hela landet, och framförallt i Norrköping, säger Torbjörn Lindqvist.”

  http://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article22880708.ab

  Torbjörn Lindqvist = vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

  Lite rörigt i landet = våldsamma upplopp på väldigt många platser.

  Det debatteras hårdare straff för tillfället. Klokt, det behövs säkert. Men när det gäller våldsamma upplopp så ligger redan straffskalan på upp till tio bast i kurran för anstiftare och anförare, för medlöpare, upp till fyra år.

  Saxat från Wiki:
  ”Den 27 maj hade 44 personer gripits, 17 anhållits och en person var häktad. Dessutom hade fem ungdomar omhändertagits enligt Lagen om vård av unga (LVU).[45] Den första domen efter kravallerna i Husby avkunnades den 4 juli. Domen gällde en 26-årig man som den 29 maj satte två bilar i brand. Han dömdes för grov skadegörelse.[46]”

  Kanske läge att köra lite mer utvecklat polisarbete? Buggning, avlyssning, punktbevakning, bevisprovokation, infiltration, kravallpolis med batonger på häst, you name it, och kanske dags att lägga ned förmildrande språkbruk som ”Lite rörigt” när vuxna män kastar sten och knallskott mot polis, brandmän, ambulans, journalister, bränner bilar och hotar och slåss till höger och vänster samt rekryterar ungdomar som sina springpojkar.

  Att våldsamma upplopp är samma sak som lite rörigt visar bara på vilket normaltillstånd vi befinner oss i.

  /Frida

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/25/2016

   Det gäller att få bort nyckelpersonerna från gatan, hur svårt kan det vara att förstå det?

   Svara
 19. ”NO WHITE PEOPLE WEEK
  Postat 25 augusti, 2014 av Rummet
  Av Sara Homand.

  Jag, tillsammans med sex andra, modererar ett intersektionellt feministiskt forum på Facebook. Forumet har 2 326 medlemmar och växer ständigt. I 1,5 år har vi kontinuerligt, med start första måndagen varje månad, haft en separatistisk vecka som kallas No Cis Men Week (NCMW). Under NCMW får cismän inte göra inlägg, kommentera, like:a i forumet. De får istället observera, dra lärdom, lyssna. Det har varit mycket uppskattat (med undantag av några cismän som anklagat forumet för att vara ett ”manshatarforum” och liknande – dessa har inte fått stanna som medlemmar utan blivit kickade, eller självmant lämnat).

  Av oss sju administratörer är fem stycken rasifierade. Vi hade länge diskuterat att införa även en separatistisk vecka för rasifierade en gång i månaden, utöver det effektiva och peppande NCMW. Därmed uppstod No White People Week (NWPW). I likhet med reglerna för NCMW får vita medlemmar under denna vecka inte göra inlägg eller kommentera, men de får like:a inlägg (om trådstartaren inte angivit annat i sitt inlägg).

  http://rummets.se/blog/no-white-people-week/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: