Stämpelklocka löser parasitproblemet i riksdagen

Har ju varit lite surr om alla parasiter i riksdagen som får full lön utan att göra ett skit eller som skolkar väldigt mycket. Inte bara jag som kallar dem parasiter utan även Anders Lindberg på Aftonbladet tycker att skolkarna är parasiter. Men han undvek nogsamt att berätta att hans egen fru tillhör parasiterna i EU, hon skolkade över 80% av tiden i miljöutskottet visade det sig. Men inte minskade lönen med några 80%…

Skillnaden mellan mig och Lindberg är att medan jag tycker alla som fuskar på det viset är parasiter så tycker han att bara de som han ogillar och håller på så är det, de han gillar och som fuskar på exakt samma sätt är inte alls parasiter i hans värld.

Lindbergs fru, Åsa Vestlund, drog väl in cirka 100 000 kronor i månaden netto under sina 10 år som Europaparlamentariker (med all underliga ersättningar och sånt) och Anders på Aftonbladet drar väl in minst 60 000 kronor i månaden netto. Tillsammans har/hade de i alla fall haft MINST 150 000 kronor i månaden tillsammans att leva för, troligen ännu mer. Tänk på Lindbergs 150k+ i månaden nästa gång Lindberg skriver en krönika och anklagar andra människor för än det ena och än det andra när de protesterar mot beslut som påverkar deras liv och vardag på ett dramatiskt och påtagligt sätt…

Nu har även Eric Erfors skrivit om skolkarna och SD.s förslag om hur man kan lösa det. Deras förslag är ju behäftat med diverse svårigheter som Erfors tar upp så det är nog inte möjligt att göra något sådant. Men hur ska man lösa problemet? För det är ju ett jätteproblem, riksdagen befolkas ju av en mängd glidare som parasiterar på samhällskroppen?

stämpelklocka

Inför en fysisk stämpelklocka i riksdagshuset! Se till att det blir lön efter närvaro, har man 100% frånvaro så blir det 100% löneavdrag. Har man 50% frånvaro så blir det 50% löneavdrag. Då ska ni se att det blir en väldig närvaro helt plötsligt. Folk kommer att slåss om att få vara närvarande… Som det är nu finns ju ingen kontroll alls verkar det som och inga konsekvenser om man missköter sig. Är ju helt barockt!

Eller ännu bättre, se bara till att de första 80% som stämplar in registreras så ska ni se att ledamöterna kommer att hänga på låset varje dag likt alkisar hänger på dörren till bolaget klockan 09:59 på måndagen… Har man aldrig sett närvaro förut i riksdagen så lär man se det då. Det lovar jag!

Fast det behöver inte vara en så gammal trotjänare som på bilden utan en mer modern variant med ett personligt kort som måste hållas framför en läsare. Så ingen kan stämpla in och ut åt någon annan. Ärligare än så är inte ju riksdagsledamöter.

Problemen med ledamöter som reser i uppdraget och så vidare och då inte kan stämpla in kan man lösa genom en enkel arbetsrapport varje dag. Eller vecka om det är längre tid. Har man ingen så får man inte betalt helt enkelt. Allt ska vara offentligt givetvis så man kan övervaka att de faktiskt gör skäl för lönen.

Stämpelklocka eller daglig arbetsrapport hade också åtgärdat till exempel Linda Sneckers metod att börja ”arbeta” när semestern började och återigen gå på barnledighet när riksdagen öppnade igen. Alla vet att hon skulle vara hemma och leka med man och barn på arbetstid och spara föräldradagarna. Ett rent fusk som dessvärre är lagligt för dem att göra. Moraliskt är det helt förkastligt och visar med tydlighet vilka korrupta och giriga människor som sitter i riksdagen, inga trix är för dem otillåtna för att skaffa fördelar åt sig själv på arbetares bekostnad. En stämpelklocka hade sett till att hon åtminstone inte lekte med sina barn och sin man på arbetstid och på skattebetalarnas bekostnad…

Om man har stämpelklocka och arbetsrapport så kommer man ju inte åt alla problem men en hel del borde man ju kunna lösa på detta mycket enkla sätt. Inga andra i Sverige kan få betalt för arbete man inte utför så varför ska politiker vara undantagna?

In med stämpelklockan så ska ni få se på närvaro… Antalet parasiter i riksdagen kommer att minska med rekordfart!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. MiT

   /  05/25/2016

  Får se om någon kommer på det roliga i alla tweetarna 😛

  De har alltså inget alls med jämställdhet att göra, he for she…

  Om ni undrar över Alsarve så hittar man honom på Örebro universitet och i forskningsmiljön ”Centrum för feministiska samhällsstudier”
  https://www.oru.se/personal/daniel_alsarve

  Peter Svensson är en MFJ:are som jag sett på twitter ibland, radikalfeminist såklart, var väl han som bajsade i sin egen väska i någon dokusåpa har jag för mig…

  Radikalfeministen Marcus Priftis dyker såklart upp…

  Svara
  • MiT

    /  05/25/2016

   Här hittar man lite mer om projektet, finansierat av Arvsfonden
   http://www.arvsfonden.se/projekt/unga-satsar-jamt-ett-jamstalldhetsprojekt-med-fokus-pa-idrott-maskulinitet-och-normer

   Han hade varit på en internationell konferens…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/25/2016

    Som feministisk nätaktivist och ivrig förespråkare för 100% jämställdhet på alla plan så föreslår Frida att kvinnor och män ska tävla mot varandra i samtliga sporter, kön är bara en social konstruktion!

    För att det ska bli bra så kommer vi dock behöva jobba på värdegrunden hos de manliga atleterna.

    På hundra meter så vill vi t.ex. att de muskelpriviligerade machomännen, istället för att springa framlänges, tar avstånd från patriarkatet och #backar genom loppet.

    Så att det nån gång blir jämställt.

    Svara
   • Jan

     /  05/25/2016

    Sanningen är den att om statsanslagen till idrottsverksamheter togs bort så skulle kvinnlig idrott reduceras till ett minimum. Spontanidrott bland tjejer förekommer knappast. Allt är genomorganiserat och stats- eller kommununderstött. Och det har tamefan ingenting att göra med ”maskulinitetsnormer”!

    Svara
    • Rikard

      /  05/26/2016

     Hej

     Det är alltid en bra mätare på hur stort, eller verkligt, intresset för en aktivitet är: hur mycket kostar det mig?

     Den dolda bonusen är den självdisciplinerande funktionen om det inte finns saft & bulle från staten för att delta – jag måste fatta ett eget beslut och själv stå för hur jag värderat något, och kan inte skylla ifrån mig.

     Häpnadsväckande nog finns det ett eller annat land där människor idrottar, har teaterföreningar, klubbar och allt möjligt pyssel och även hjälparbete utan att statens agnade bidragskrok är inblandad.

     Det kanske är en vägran att acceptera egen oförmåga som skapar det socialistiska/feministiska raseriet över olikheter? Ungefär som om jag som är halvblind och lomhörd skulle skylla på… tja, Schyman t ex för detta, istället för diverse hyss, bus och oinskränkt ‘diggande’ av musik samt industriarbete (fast klassrummet är värre…).

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
   • T

     /  05/25/2016

    Det här får mig att tänka på hur någon beskrev en offentlig toalett i Hollywood. ”Toalettstol, handfat och George Michael i hörnet”

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/26/2016

   Kul att @thehaardway har blivit en #HeForShe på #ihl15

   Virtue signaling, important shit !

   Svara
 2. MiT

   /  05/25/2016

  ”Ann Heberlein: ”Skamligt att Rakel Chukri förnekar vårt samtal””
  http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/05/25/ann-heberlein-skamligt-att-rakel-chukri-fornekar-vart-samtal/

  Svara
  • Jan

    /  05/25/2016

   Starkt av Ann Heberlein att hoppa av även om hon framstår som lite mesig. Hon vill nog vara alla till lags. Vilket är en omöjlighet. Rakel Chukri är en vakt av åsiktskorridoren. Därför är hennes agerande fullt logiskt.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/25/2016

    Vilka tror de att de är, tjänstemän som arbetar under sekretess?

    Fegheten lyser igenom. Kulturchefens kommentar:

    ”– Jag brukar inte kommentera diskussioner jag har med frilansare.”

    Som att det är väldigt vanligt att ha höga principer kring just den ”känsliga” frågan, speciellt när frilansaren i fråga själv kritiserar kulturchefens redaktionella prestation.

    Chefredaktörens kommentar är minst lika ”modig”.

    ”– Jag vill med eftertryck säga att vi, hela ledningen för Sydsvenskan, står bakom det som Rakel sa redan igår. Och i övrigt så är det här ett personalärende för oss och ingenting som vi vill kommentera ytterligare.”

    Vilken jävla dryg stil. Först vill jag säga med eftertryck att att vi har rätt, och i övrigt, trots att det var så viktigt med det där eftertrycket så kommenterar vi det inte mer.

    Här hade redaktörerna möjlighet att dra igång en intressant och rivig debatt, men icke…

    /Frida

    Svara
  • Jans

    /  05/26/2016

   Det kommer att bli en intressant tid framöver i mediesverige. Dels har vi den gamla postkolinala/postmoderna inriktningen på många redaktioner som säkert för en del skribenter börjar kännas rätt kvävande och förmodligen också ganska mossig och omodern.

   Dels börjar allt fler personer med invandrarbakgrund nå chefspositioner i medierna varpå helt nya hänsyn, inte minst av religiös karaktär, kommer att tas nu när de kommit i absolut beslutande position. En lightversion av det MP precis hamnat i med Mehmet och kompani.

   Det kommer att bli sönderfall, bråk men också, som DN, stagnation, lögner och toppstyrning intill dumhetens gräns. Heberlein får väl gå till Teodorescu?

   Svara
   • michael

     /  05/26/2016

    Vem vet kanske kommer den postmodernistiska identitetspolitiken tappa fart eftersom den alltmer även riktar kritik mot vita medelklasskvinnor vilket är feminismens maktbas,och det är ju inte lika roligt att kritiseras på samma idiotiska sätt som man glatt kritiserat män på dvs att man tillhör de priviligerade och gynnade.
    Därför kommer alltmer kritik framföras av detta tankesätt från feministiska vita övre medelklasskvinnor som sitter på sina politik/journaliströvar och ägnar sig åt att hata på vita heterosexuella män,vadå vi tillhör ju också de förtryckta säger dom oförstående.

    Svara
 3. Jan

   /  05/25/2016

  För mig får gärna hela riksdagen stämpla ut!

  Svara
 4. Jan

   /  05/25/2016

  Ett långt inslag om ”tafsandet på festivaler” i Gomorron Sverige i SVT. Mycket prat om värdegrunder, nolltoleranser och jämställdhet. Inte ett ord om grupper av ensamkommande flyktingbarn. Istället låg fokus på förbättrad belysning, mer värdegrunder och vaktpersonal.

  http://www.svtplay.se/klipp/8756090/silvana-imam-i-upprop-mot-tafsandet-pa-festivaler

  Svara
  • Jans

    /  05/26/2016

   Därför att det är precis det som är syftet med en sådan ”satsning” misstänker jag. Tafsandet i sig skiter säkert karriärmusiker och andra i den ”goda” sfären i. Det handlar om att bygga image genom att vara med att laga hålen som syns i det lapptäcke som är vår svenska migrationspolitik. Det ger pluspoäng att hitta en avledande manöver som ändå förefaller lösa problem som upprör publiken.

   Svara
 5. lavazza1891

   /  05/25/2016

  Partistyrelserna vill ju ändå topprida riksdagsmännen så mycket att de kan avskaffas. Inga riksdagsmän behöver närvara någonstans.

  Svara
 6. MiT

   /  05/25/2016

  Hahahaha!
  ”It’s all the host country’s fault! Swedish police blame migrant sex attacks on ‘Nordic alcohol culture’ and European women’s ‘non-traditional gender roles’ in new report”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3608255/Swedish-police-blame-migrant-sex-attacks-Nordic-alcohol-culture-European-women-s-non-traditional-gender-roles-new-report.html

  Svara
  • DailyMail älskar oss verkligen.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/25/2016

   Helt jävla sjukt om dom lägger ansvaret på vissa invandrares sjuka beteende mot kvinnor på oss och vår kultur. Det är väl snarast deras egen, i ordets rätta bemärkelse, patriarkala kultur och ålderdomliga sedvänjor som är problemet.
   Men som vanligt försöker kulturrelativisterna frånta förövarna ansvaret från deras handlingar genom att skylla på social utslagning och annat.
   Det är bara vi vita,medelålders,heterosexuella män som anses kunna ta ansvar för och avkrävs ansvar för våra handlingar oavsett social status..

   Svara
   • Jo, men precis. Samma människor som tjatar om patriarkatet ignorerar det där det verkligen och rätt uppenbarligen finns. Egentligen så kan man nog inte hitta konflikträddare personer än Sveriges feministiska elit, de vågar verkligen inte göra annat än slå in öppna dörrar.

    Svara
  • Rikard

    /  05/26/2016

   Hej.

   Är det inte radikalfeministiskt kätteri att skylla på offret?`Eller är det inte den som blivit utsatt för övergrepp som är ett offer? Kanske det är pojkarna från Bacha Bazi-kulturen som är offren, ovana vid självständiga kvinnor som klär sig så mycket (eller litet) de vill? Usch vad svårt det blir när två offergrupper (enligt strukturell hierarkisk mall) inte följer reglerna och skapar dissonans.

   Vi skyller på den stora vita valen, jag menar den västerländske mannen, istället. Allt är hans fel!

   Vi får väl se om feminismens ‘Pequod’ och dess kapten (kaptinna?) lider samma öde som i förlagan?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Pelle2

     /  05/26/2016

    Feministerna gör väl som vanligt att dom relativiserar brott begångna av invandrare genom att påpeka att dom minsann blev tafsade på av helsvenske Björn när dom gick i mellanstadiet och att det är fel på männen och mansrollen..

    Svara
 7. MiT

   /  05/25/2016

  Svara
 8. Skeptisk

   /  05/25/2016

  På tal om män och idrott. Jag har bidragit en liten del med bygge av en mtb-bana. En mycket liten del där andra dragit ett jättelass, bokstavligen. Av alla ideella som byggt var 100% män. Det är löst organiserat. Bara åka dit på arbetskvällen och köra. Inga trösklar, ingen förkunskap, ingen machokultur. Bara hyggliga män som jobbar gratis för andra. Klubbar drivs i princip av ideellt arbete. Föräldrar som tränare, materialare, som bygger mm. En majoritet män. Som lär pojkar manliga normen att ställa upp för andra. Gissar att de missar dessa normer i sin analys.

  Svara
  • Lövet

    /  05/26/2016

   …den förklaras med att vi ”fjättrar era fruar vid spisen hemma” och odlar våra fritidsintressen. En man kan aldrig göra något bra i deras teoribildning.

   Svara
  • trollan

    /  05/26/2016

   Är själv med i en cykelklubb och har noterat samma trend. Bilder indikerar att det finns ett fåtal kvinnor med och arbetar, men det är få. Däremot ett gäng män som ställer upp och fixar och gör ett bra jobb. (Nej, jag har heller inte varit där och dragit mitt strå till stacken).

   Svara
  • Jans

    /  05/26/2016

   Det jag sett när det gäller den typen av ideella insatser är att både män och kvinnor ofta ställer upp men väljer traditionella roller. Att jobba på en motorbana = män, att fixa i stallet = kvinnor. Helt klart traditionella könsmönster men jag är rätt säker på att det numera går alldeles utmärkt att bryta dessa mönster. Om man vill göra det.

   Det är bara det att de flesta inte vill det. Alldeles frivilligt.

   Svara
   • Skeptisk

     /  05/26/2016

    Det är klart att volontärerna speglar könsmönstret i klubben, men det är ju faktiskt en hel del kvinnor som åker mtb. Jag har svårt att tänka mig manliga ridskoledeltagare drar sig för att mocka i stallet och rykta hästarna. Och med ridskoleexemplet visar det sig att det inte är det fysiska jobbet som hindrar.
    Tror det har med den lösa organisationen att göra. På ridskolan har man oftast ett fast schema och i lösare kvinnliga miljöer ska man bli inbjuden. Killarna som startat projekter tänker manligt. Kom och jobba, på ett allmänt anslag. Som utomstående får man själv ta initiativet. Gå dit och presentera sig. Kanske tjejerna väntar på en kvinnlig personlig inbjudan? Och kanske är det just detta som får en del kvinnor att tycka manliga miljöer är exkluderande. De kvinnor som kommer till manliga miljöer brukar istället tycka de är inkluderande om man bidrar till den centrala aktiviteten. Men måste gå dit själv.

    Svara
 9. Leif

   /  05/26/2016

  MiT, du såg nog i så fall inte SVT:s reportage för många år sedan om stämpelklocksfuskande EU-parlamentariker. På fredagmorgonen köade de för att stämpla in bara för att sedan kasta sig in i en taxi och ta flyget hem. En suverän sådan fuskare var centerpartist minns jag. Det är nog inte så enkelt som du föreslår. Det uppstår lätt ett kameraderi över partigränserna när det gäller köttgrytefrågor.

  Svara
  • Gigas

    /  05/26/2016

   Fotboja kanske kan fungera?

   Svara
  • Jans

    /  05/26/2016

   Just det, det där minns jag. Riktigt uselt.

   Numera kan man ju använda biometriska data. Vad sägs om tre gånger per dag? Morgon middag kväll. Patetiskt att det skall behövas till våra folkvalda.

   En annan variant är ju att tidigare närvaro publiceras i samband med val eller används som utgångspunkt inför följande års lönesättning. Dålig närvaro lika med lägre lön påföljande år. Inte alls orimligt.

   Svara
  • Leif

    /  05/26/2016

   Hans Lindqvist hette han jag syftade på. Han var centerpartisten som var mot EU, men gärna satt i parlamentet. Men det fanns fler fuskare i SVT:s reportage. Har förgäves sökt det utan att hitta det. Synd.

   Svara
  • MiT

    /  05/26/2016

   Men de måste ju stämpla ut också…? Om man måste stämpla in med personligt kort och också stämpla ut med samma kort så blir det i alla fall svårare?

   Svara
   • Leif

     /  05/26/2016

    Tyvärr sviker minnet när det gäller detaljerna, men så mycket minns jag att på fredagsmorgonen köade flera av våra EU-parlamentariker för att markera sin närvaro också under fredagen. Därefter bar det snabbt iväg till en taxi för flyget hem till Sverige. Vanligt sunt förnuft säger naturligtvis att det är fel, men går det så går det. Likaså säger väl vanligt förnuft att man bör skaffa sig en försörjning när man gjort sitt i riksdagen, men går det så går det. Stämpelklocka löser nog inte närvaroproblemet lika lite som instruktioner om ett särskilt förvalsprefix löste Ruwaidas privata användning av mobilen lika lite som kravet om redovisning av taxikvitton funkade i hennes fall, bara som ett exempel. Hon är förresten tillbaka på något departement.

    Svara
 10. Jans

   /  05/26/2016

  Det är verkligen riktigt dåligt att ambitionsnivån hos våra politiker är så låg, eller så är det helt enkelt så att det inte är i kammaren ”det händer”. Jag menar att för den som vill jobba sig upp inom politiken, snarare än representera folket i egenskap av folkvald, så är det ingen större idé att hänga för mycket i kammaren. Det bygger en svag karriär. Men en del är bara lata förmodligen. Eller både och, det är ju i alla fall rätt tydligt att de flesta, när de lämnar politiken, sällan satsar på att arbeta med demokratifrågor, ideellt och liknande.

  Svara
 11. Grodan Boll

   /  05/26/2016

  ID06.

  Kommer med RFID och ska alltid bäras och vid förfrågan kunna visas upp. Kan man tvinga en bransch till det för att förhindra ovälkommet beteende, så kan man tvinga andra.

  För att politruckerna inte ska försöka mygla med bärandet, varför inte koppla ID-brickan till kaffeautomaten?

  Svara
  • Rikard

    /  05/26/2016

   Hej.

   Passande läsning:

   ”This Perfect Day” av Ira Levin. Boken finns på nätet, men då jag inte vet om den gör det lagligt länkar jag inte.

   Annars kan säkert följande kopplas till RFID:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Shock_collar

   Eller ännu ‘strängare’:
   Filmen ”Wedlock” från 1991 med Rutger Hauer: explosiva halsband.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 12. Jans

   /  05/26/2016

  Tänk, ibland avslöjar sig journalisterna och det blir riktigt komiskt. Ni vet den etablerade tankefiguren att alla som sätter sin fot i Sverige för att söka medborgarskap (oftast asyl) omedelbart blir svenskar. Men då denna märkliga händelse igår på presskonferensen när Löfven presenterade sina nya ministrar:

  ”Han [Löfven] skämtade om att det är en fördel att Peter Eriksson – sin nya bostads- och digitaliseringsminister – är ”norrlänning”. Reportrar i rummet protesterade: Eriksson är ju född i småländska Tranås, uppvuxen i sörmländska Strängnäs och flyttade inte norr om Dalälven förrän i vuxen ålder.”
  http://unvis.it/www.svd.se/hur-val-kanner-du-dina-nya-mp-ministrar-lofven/om/lofvens-nya-ministrar

  Ja, ni ser ju själva. Samma människor som protesterar om man säger att en invandrare är en invandrare och inte svensk protesterar när man kallar en smålänning som flyttat till Norrland för norrlänning. Hur skall man kunna ha förtroende för sådana plasthjärnor?

  Svara
  • Jan

    /  05/26/2016

   Klassisk dubbelmoral. En invandrare är per definition svensk så fort han passerar svenska gränsen och dessutom en överkvalificerad vinstmaskin med överlägsen kultur. Den som säger något annat är rasist/fascist/nazist.

   Svara
  • Det största problemet med identitetspolitiken är att den egentligen är rätt identitetslös.

   De människor jag har en tendens att komma överens med mest är kurder – varför? För att de har en sådan jävla stark identitet och integritet. Finns inte en kurd jag haft en kopp kaffe med som jag inte gillat, även när de är brutalt otrevliga.

   Och här har vänstern fått ett problem – de har velat dekonstruera den svenska identiteten bortom absurdum och med det så har de berövat människor på deras identitet och vad de känner igen sig i. Och hur ska människor någonsin bli ”svenskar” om det inte finns en svensk identitet eller svensk kultur?

   Jag är stolt över att vara bög. Jag är stolt över att vara finsk. Jag är stolt över att vara svensk. Jag tar det som en komplimang när någon säger att jag ser ut som en ”jävla Balt”. Det finns inget fel i det. Men jag undrar om alla har en sådan stark identitet som jag har?

   Svara
 13. Nilsson

   /  05/26/2016

  Förstår inte riktigt problemet, det finns ju redan statistik på närvaro, bara att dra ner lönen motsvarande.
  En arbetsgivare börjar protestera vid ca 4% frånvaro, t.ex. att man måste ha läkarintyg från dag ett, kanske borde införas i riksdagen?

  Svara
  • Jans

    /  05/26/2016

   Stryk ”kanske”. Svenska folket har givit dem ett uppdrag, det är deras plikt att närvara.
   Sedan ingår det naturligtvis annat i riksdagsarbetet som gör att man inte alltid sitter i kammaren men det är giltig frånvaro. Inga problem att bokföra. Det är ett otroligt förakt för demokratin att som folkvald inte närvara i riskdagsarbetet. Om det inte fungerar frivilligt bör det naturligtvis lagstiftas om det. Problemet är ju bara att det är slappsäckarna i fråga som stiftar lagarna.

   Svara
   • Varför har vi 349 latmaskar i Riksdagen? 149 st skulle räcka gott och väl. Befolkningen är inte ens 10 miljoner.

    Svara
 14. Gorby

   /  05/26/2016

  OT: PK-hantverkare jobbar i högklackat. Är det ens tillåtet på byggen då skyddsskor med stålhätta brukar användas för att undvika arbetsskador…
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article22877896.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  05/26/2016

   Såg det där fjanteriet. Det lär ju inte vara särskilt många arbetsplatser som kräver att kvinnorna skall bära högklackat. Det skulle väl kanske vara en teater eller motsvarande där rollen kräver detta. Om man inte kan ställa upp på det så är det väl bara att strunta i
   att ta jobbet.
   Det finns ju för övrigt yrken som kräver att man skall använda uniform och yrken där män inte får bära shorts om det är varmt medan kvinnor får bära kjol. Med andra ord får man väl välja bort de yrken/arbetsplatser som har krav man inte kan ställa upp på eller kan påverka.

   Svara
  • Jan

    /  05/26/2016

   Porta Julia Roberts vid nästa Cannes-gala så är problemet löst. Jag skulle dock vilja se om hon vågar göra samma sak vid Oscarsgalan. Förmodligen har hon ett längdkomplex i botten.

   Svara
   • Jans

     /  05/26/2016

    Som om någon annan än mångmiljonären Julia Roberts bestämmer vad Julia Roberts skall ha på sig. Hon kan tacka nej till precis allt hon ogillar.

    Frågan är varför hon nödvändigtvis skulle gå barfota. Varför körde hon inte med Birkenstock eller fotriktiga åttiotals-Ecco a la bilbiotikareietant? Kan det helt enkelt vara så att det handlade om att väcka uppmärksamheten och jobba på PR-bilden mer än något annat?

    Svara
    • Jan

      /  05/26/2016

     Fast om hon inte klarade av dresskoden borde hon väl ha avstått galan i så fall? Skulle hon komma barfota till Oscarsgalan kommer emellertid hennes filmbolag att protestera. Inte ens en multimiljonär som Julia Roberts har råd att göra sig ovän med de som betalar hennes gager.

     Svara
    • Rikard

      /  05/26/2016

     Hej.

     Om du vill få en journalist att skriva om något, och kommer dragandes med din agenda vid en tillställning och s.m.s ‘kör upp den i ansiktet’ på murvlar och paparazzi, så kan planen baktända; de gillar inte när de märker att någon tror sig bättre än de själva.

     Om du däremot är subtilt annorlunda på ett sätt som gör att journalisten vädrar en vinkel, och därmed frågar dig, så kan du enkelt antyda med några få lätt rubriksatta ord att du har en tanke med det hela, men samtidigt inte vill stjäla uppmärksamheten från tillställningens fokus.

     ”Varför har frk Roberts valt att gå barfota?”
     ”Jag tänker på alla de kvinnor som tvingas jobba i högklackat; jag kan i alla fall välja att ta av mig och slippa värkande tår och leder.”

     Ungefär så, skulle jag kunna tänka mig. Det finns trots allt en överlappande arbetsmarknad för beteendepsykologi, marknadsföring och sociologi. Kan du inte manipulera folk direkt kan du kanske manipulera hur de försöker manipulera dig, och så vidare uppåt och utåt i meta-nivåer.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 15. Pelle2

   /  05/26/2016

  OT:
  Allas vår Anders Lindberg på Aftonbladet skriver en krönika där han klagar på KD,s utspel om att polisen borde beskjuta stenkastarna i förorterna med vattenkanoner och gummikulor.

  Kan väl hålla med om att val av metod kan diskuteras men det som är väsentligt är att stenkastarna grips,åtalas och döms till kännbara straff.

  Till och med Lindberg erkänner att polisen skall ingripa men sedan börjar han den sedvanliga gråtvalsen om utanförskap,segregation,ekonomiska klyftor och hopplöshet som orsaken till problemen.

  Självklart har han själv ingen lösning på hur problemen skall lösas utan gnäller på hur alliansen ökade på klyftorna och att det är orsaken.
  Kan väl inte påstå att ”samarbetsregeringen” har lyckats minska några klyftor och inte kommer deras invandringspolitik, som bedrevs fram till förra hösten, bättra på det hela heller.
  Dessutom har ju kravaller förekommit även när de ”goda” socialdemokraterna regerade i ensamt majestät och utanförskapsområden som Rosengård,Tensta och Bergsjön fanns då också.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22889528.ab

  Svara
  • Malmö har ju haft s/mp/v/whatever-styrning hela tiden – där har allt misslyckats VÄRST. Så, öh, ja…

   Svara
   • Jans

     /  05/26/2016

    Ja man kan ju undra vad som finns kvar i den postkoloniala /postmodernistiska verktygslådan? Åtskilliga decennier av mångkultursatsningar och diverse teorier om inkludering har kammat långt under noll. Det är nog dags för politikerna att vakna upp ur drömmarnas trädgård. Felet sitter inte hos Kålle och Ada och deras svårartade rasism med luciasång eller knyppling.

    Svara
  • Jans

    /  05/26/2016

   Det finns ingen motsättning mellan att jobba mot segregering och klass/etnicitetsklyftor och att upprätthålla lag och ordning. Det är helt och hållet ett hjärnspöke från vänstern där tankefelet att det är blåljuspersonalen som provocerar de delikat känsliga förortsborna ingår.

   I botten finns rädslan för nya kravaller men det är ju helt sjukt att backa från kravallbeteende för att förebygga kravallbeteende. Det pågår ju lågintensiva kravaller hela tiden.

   Jag tror att det hela måste få ladda ur rejält och att polisen därefter sätter skåpet på en ny framflyttad position. Det kommer att leda till tillfälliga kravaller men minska risken för framtida kravaller.

   Svara
  • Jan

    /  05/26/2016

   Jag har en känsla av att inte ens inbitna sossar lyssnar på Anders Lindberg längre. Han är ytterst förutsägbar och därför ointressant.

   Svara
  • Rikard

    /  05/26/2016

   Hej.

   Ladda vattenkanonen med grispiss och färg så blir det inga problem med att lagföra upploppsmakarna. På fullt allvar, inte avsett som skämt.

   Å andra sidan så fick det svart-röda byket fly in på en mack och be om poliseskort sist de försökte uppvigla på rosengård, enligt djungeltrumman åtminstone, så ‘caveat auditum’ eller vad det blir på riktig latin.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 16. Huffington post tar ställning för yttrandefrihet? Hu? De tycker att Depaul University skulle tillåtit vakterna att ingripa när BLM intog scenen och hotade att slå ner inbjudne talaren Milo. Alltså, det är vad anständiga människor tycker, men jag förväntar mig det inte från Huffington post. http://www.huffingtonpost.com/entry/university-admins-surrender-to-violent-protesters-shutter_us_57454738e4b00853ae7b5ae3

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/26/2016

   Det blir mental kortslutning i identitetspolitiken. Om svarta kvinnor hotar en vit bög. Vem är offer/förövare? Är de svarta homofober? Är Milo racist som hånar blm?

   Svara
 1. Hillary Clinton drabbad av glastak! | WTF?
 2. Fattar man inte att Sverige är riktigt illa ute? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: