Gissa redaktionen!

En text som är publicerad av ”redaktionen” och innehåller ord och meningar som:

”rasistiska åsikter om Köln”

”Din uppfattning om att mäns våld mot kvinnor inte handlar om just ”manlighet” utan ligger i kultur. Varifrån kom dina ”fakta”?”

”skribenter med trångsynta åsikter om flyktingar och invandrare inte anses vara eftertraktade”

”ickebinära”

”rasifierats”

”bländande vithet”

”icke-man”

”icke-vit”

”vithetshavet”

”vit medelålders kulturskribent”

”annan hudfärg än vit är underrepresenterade”

”En kan också undra exakt vilka Heberlein syftar till då hon skriver ”Ung rasifierad brud från förorten”. I Heberleins värld tycks detta vara en homogen grupp, som med en gemensam röst, skriver meningslösa texter utifrån ”jaget”.”  (Jag gissar att de är en homogen grupp med gemensam röst på samma sätt som de bländande vita i ”vithetshavet” är det…?  //MiT)

”strukturella vithetsnormen”

”ickebinära som rasifieras”

”Våra kroppar är politiska”

”maktutrymmen”

”ett rådande demokratiproblem som är vithetsnormen inom journalistiken”

”där den kränkta författaren”

”rasistiska åsikter”

Allt ovan kommer från en enda text som är publicerad av redaktionen på en tidning. Den är också underskriven av blygsamma 59 stycken för att verkligen understryka vilken tyngd texten har.  För alla vet ju att ju fler som skriver under desto bättre är texten…

Så nu kommer frågan, vilken redaktion kan det vara?

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. Jan

   /  05/27/2016

  Jag råkar veta att det verklighetsfrämmande inlägget kommer från den där kommentarslösa sektbloggen som LO lurats att finansiera av bimbon Karin Pettersson på Bladet. Samma Karin som nu befinner sig i USA för en selekterad elitutbildning vid Harvard University. Den här bloggen är identitetspolitik i sin prydno. En blogg som eftersträvar ett Sverige med svängdörrar till gränser som styrs av inkvoterade icke-binära, rasifierade personer. Ett Sverige där svensken som vi känner den är förpassad till historiens skräphög.

  Svara
 2. Svenne

   /  05/27/2016

  OT: ”Sveriges Kristna Råd” ser inga begränsningar:

  länken:

  Svara
  • Jan

    /  05/27/2016

   En kristen kyrka som aktivt bidrar till islams utbredning i Sverige. En kyrka vars mål tycks vara att Sverige skall bli en muslimsk stat. Vad kallar man en sådan kyrka?

   Svara
   • T

     /  05/27/2016

    Quislingkyrkan?

    Svara
   • Rikard

     /  05/27/2016

    Hej.

    En kyrka av, med och för idioter?
    En kyrka som kommit ihåg vilken makt man en gång hade, och vad all världslig makt vilar på?

    En kyrka vars materiella rikedom till etthundra procent består av vad som kunnat stjälas, hotas, luras och tilltvingas från de svenska folket ända sedan kristendomen påtvingades nordborna?

    Den kyrkan är nog avundsjuk på islam och muslimer.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare
    Ps För någon kyrka minns jag inte att snickarsonen pratade om… Ds

    Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/27/2016

   Vilket sammanträffande jag gick tidigare idag och funderade på huruvida jag skulle gå ur nu blev din kommentar spiken i kistan om 10min går jag ur finns någon länk på nätet om jag minns rätt.

   Tycker det är lite tråkigt att det blev såhär men jag har försökt påverka genom att rösta i kyrkovalet och försökt tänka på att små lokala kyrkor jag besökt och den galna ledning i sthlm inte är samma sak men när kyrkan öppet deklararar att dom önskar sänka min livskvalitet ordentligt förstår jag att dom inte vill mig väl eller öht oss som betalar för kalaset.

   Ser en framtid där vi snart får se hur kyrkan ger bort lokaler för att användas som moskér och hur dom beskriver sig själva som multitroende eller något framtida peppigt och häftigt multikulti.

   Vad hände med ”hav inga gudar jämte mig” ? Gav kyrkan upp på svensken när han slutade nöta bänk på söndagen? ser dom en mer aktiv publik i dom nya invånarna.

   Svara
   • Svenne

     /  05/28/2016

    Ja, frågan är: När gick kyrkorna med i bokstavsvänstern?

    Svara
   • Jans

     /  05/30/2016

    Rösta på SD i kyrkovalet ni som är kvar. Det svider mycket mer än att ni går ur och dessutom hjälper ni till att ta ansvar för bevarandet av Sveriges kulturarv.

    Svara
 3. MiT

   /  05/27/2016

  Svara
  • Jan

    /  05/27/2016

   Nu får jag inte Senior och andra moderater på bloggen med mig – men skolan ska tamefan inte vara någon marknadsplats för riskkapitalister. Någon jävla måtta får det vara. Även för Mammon. Kasta ut månglarna från templet, som Jesus sa. Jag har inget emot privatskolor dock. Så länge de betalas med privata medel.

   Svara
   • Pelle2

     /  05/27/2016

    Lite som på den gamla ,goda tiden då när eliten kunde köpa sig fina utbildningar medan vi andra fick oss tilldelade en plats på den kommunala skolan.
    Förstår inte varför det skall vara förbjudet med privata skolor eller privata aktörer inom sjukvården. Det finns exempel på både bra och dåliga aktörer både inom det kommunala/statliga området och det privata området. Skillnaden var att förr fick vi stå med mössan i handen och acceptera det som staten i sin nåd tilldelade pöbeln men nu kan vi välja aktör.
    Detta kräver naturligtvis att det sätts upp kvalitets och ekonomiska kriterier där staten t.ex kan slänga ut dom som missköter sig och detta skall naturligtvis även gälla statliga/kommunala verksamheter inom omsorg och skola.

    Svara
    • Jan

      /  05/27/2016

     Och hur tycker du att det fungerar? Går det bra för den svenska skolan nu? Privatiseringarna är en av alla dessa destruktiva politiska påfund som bidragit till den svenska skolans degenerering. Skolan fungerade ganska bra innan politikerna började med sin klåfingrighet.

     Fast det är klart. För moderaten är det bara viktigt att deras Pelle och Lisa får en god skolgång. De andra barnen skiter de i. Egenintresset ljuger aldrig. Särskilt inte hos moderater.

     Svara
     • MiT

       /  05/27/2016

      Nu håller jag med dig lite så ta det inte fel men friskolor kan också vara räddningen för väldigt många?
      För egenintresset hos en del är att alla ska ha det lika dåligt (utom dem själva för det ENDA man kan garantera är att de ser till att slippa undan själva…) och att det är rättvisa och det håller jag inte med om.

     • Jan

       /  05/27/2016

      Visst, men då ska det vara (allrahelst icke vinstdrivande friskolor) med alternativa pedagogiska metoder. Typ Montessori. I övrigt har jag ingenting emot privata friskolor så länge de är bekostade av privata medel. Det är en ganska enkel princip.

     • Pelle2

       /  05/27/2016

      Och hur tyckte du att skolan fungerade innan friskolorna började tillåtas ?
      Skulle vilja säga att skolan befann sig på ett sluttande plan redan tidigare och raset började väl vid kommunaliseringen av skolan.
      Kommer det gå bättre för de andra barnen om alla tvingas att gå i den närmaste skolan ? Handlar det inte om vars och ens förmåga och vilja att lära sig saker och kvaliteten på lärarna och läromedlen ?
      För en sosse handlar det om att minska valfriheten till varje pris.
      Helst skulle du väl vilja ha enbart Televerket,svt och Sr att välja på också så att ingen riskerar ha det bättre än någon annan. Hellre olyckliga och styrda av staten än att någon annan kan ha det bättre….

     • Frida Gustavlin

       /  05/27/2016

      Om det nu är så att friskolorna har fler sökande än de kan ta emot och att det inte är något problem att göra klasserna 5% större, så går det inte att förstå att 5% av sökande som har köat länge inte blir bortkvoterade när 5% mer plats skapas men ges till invandrare som inte köat. Det går inte ihop.

      Det vore lite mer klädsamt om Fridolin låtit bli att ljuga för omväxlingens skull.

      ”Hej, jag heter Gustav och vi har bestämt oss för att kvotera in invandrare i våra friskolor för att få en jämn spridning. Lev med det eller välj andra politiker att representera er i kommande val. Vi inom vänsterblocket och alliansen tror i vilket fall att det är en bra idé.”

      Valfriheten är att ha två apotek, vägg i vägg i samma kvarter som säljer samma läkemdel för i princip samma pris. I den storstadsdel där jag bor finns minst två dubbelapotek på ett avstånd som är mindre än fem kilometer från varandra. Det är valfrihet.

     • Tor

       /  05/27/2016

      Skolan började gå utför redan på 70-talet. Det tar väldigt lång tid att ändra någonting som just skolan. Nu har man lyckats köra den i botten och det har ingenting att göra med privat eller inte. Jo förresten, om skolan hade varit konkurrensutsatt redan på 70-talet hade det vi ser facit av idag kanske inte kunnat ske.
      Som det är nu har vänstermänniskor och liberaler haft 40 år på sig utan att någon ”stört”.
      SAMT
      att skolan har mer eller mindre blivit en lekstuga för kvinnor. Omsorg och ömhet behövs naturligtvis men var tog manliga egenskaper som ordning och reda samt peka med hela handen vägen?
      Mina barn gick på Montessori-skola som var bland de bästa i Sverige på standardprov. När vi flyttade till USA så hade de ändå massor att hämta igen!
      ”Men svenska elever är ju så mycket bättre på kritiskt tänkande”.
      Ja det hjälper ju jättemycket när man ska lösa ett mattetal.
      Hur mycket är 2+2?
      Hur mycket tycker du att det är?

      Och ja, jag vet att USA är väldigt uppdelat:)
      Förövrigt ser jag väldigt mycket trender i skolan här som vi hade på 70- och 80- talet. Man är på väg åt samma håll som Sverige. Något som är positivt är att det fortfarande finns män som jobbar som lågstadielärare här.
      Den dagen man får barnbarn får man väl tvinga dem att flytta till Syd Korea för en bra skolgång.

     • Jan

       /  05/27/2016

      Det där är inte sant, Tor. Det som slutligen knäckte skolan var en kombination av politiska reformer på nittiotalet och framåt. Jag tänker på hattandet med betygen, klåfingrigheten med lärarhögskolan, kommunaliseringen, friskolekoncernerna, börsintroduktionerna med mera, med mera. Och sedan, som grädde på moset, massinvandringen från, mer eller mindre, u-länder.

      I USA, som du håller som föredöme, har man för övrigt inte börsintroducerat skolväsendet som i Chile och Sverige. Sverige och Chile är ganska ensamma om dessa vansinnigheter. Den norska högern ser högern (nyliberalerna i C, L, kd och M) i Sverige som ett varnande exempel i skolfrågan. Det amerikanska skolsystemet är dessutom duktigt lågpresterande. Studenter på amerikanska college kan knappt peka ut Europa på kartan…

     • Tor

       /  05/27/2016

      Jan
      Som jag ser saken så har den svenska skolan förstörts både från insidan och utsidan.
      Med utsidan menar jag politiska beslut som för skolan i ”flumriktning” i stället för hårda kunskaper, med insidan menar jag lärarkåren OCH föräldrar. Lärare och föräldrar är barn av sin tid och har växt upp i ett kravlöst samhälle. Detta har man förmedlat till eleverna i stället för att sätta upp krav.

      Som du kanske läste i mitt svar så är jag väl medveten om att det är stora skillnader mellan olika delar av USA, men så fort man gillar något med landet i väster så ser vissa rött. Det finns massor av dåliga saker här, men också väldigt många bra.
      Där jag bor har man ju hyfsade skolor som Harvard och MIT, för att nämna några. Att skolor inte är börs noterade vet jag inget om, men många av de bästa universiteten är affärsdrivande.
      Samtidigt i min lilla stad så går nästan alla i kommunal skola. Ca 30% av invånarna är Asiater som bara vill ha den bästa skolan. Hur betalas skolan då? Jo med fastighetsskatt. Det är väl jämlikt och bra! Enda felet är att bara de som tjänar riktigt bra med pengar har råd att köpa hus och betala skatten… ops.

      Jag är den första att hålla med om att folkvandringen till Sverige måste stoppas och mängder av de som redan kommit ska tillbaka till sina hemländer. Men det är att förenkla skolans ras med att bara skylla på invandrare.
      Du vet ju hur Björklund stångades i åtta år för att höja ribban lite i skolan men den är som en oljetanker; Det tar en faslig tid att komma upp i fart….

      Att elever i USA inte kan så mycket om Europa kan bero på att USA liksom har nog av sig själv. De 50 stater som ingår är ju faktiskt större än Europa (Ryssland borträknat?) På tal om det, hur många svenska skolelever kan räkna upp länderna mellan Ryssland och Iran? Jag kan det inte (Googla he he)

      Tack för debatten
      Ha en trevlig helg alla invånare i Toklandet!
      Tor

   • Senior

     /  05/27/2016

    ”Fast det är klart. För moderaten är det bara viktigt att deras Pelle och Lisa får en god skolgång. De andra barnen skiter de i. Egenintresset ljuger aldrig. Särskilt inte hos moderater.”

    Vet inte om det är någon vits att debattera mot någon som är så indränkt och marinerad i förutfattade meningar mot moderater och ”rika”…..

    Ställer du rika mot icke-rika är du fel ute från start.
    Alla rika är inte utsugare och myglare. Det finns sådana människor bland låginkomsttagare också… Det går faktiskt att bli rik på hederligt arbete även om sossarna gör allt för att förhindra det.

    Vad du borde göra istället för att på klassiskt vänstermaner ställa rika mot icke-rika, är att ställa (hittar ingen bra översättning just nu) ”earners, entrepreneurs and protectors” mot ”predators, cronies and rent-seekers”.

    Samtliga av ovanstående återfinns i alla läger i samhället.
    De förstnämnda kategorierna ovan skulle lyckas bra med privatskolor, de sistnämnda skulle dränera den.

    Hade alla fått verka i en fri konkurrens på en avreglerad marknad skulle de ruttna äpplena snart gå omkull i brist på elever, medan de bra skulle dra till sig fler och frodas.

    Om vi inte tillåter vinster, hur skall lärarna i skolorna få sina årliga lönepåslag?
    Via högre skatter? Vad skall då stå för den höjda skatten? De privata företagens vinster?

    För övrigt:
    Var går ens gränsen mellan ”fattig” och ”rik”?
    Mellan ”arbetare” och ”överklass”?
    (På tal om socialistisk identitespolitik.)

    Svara
    • Jan

      /  05/27/2016

     Bla, bla, bla. USA har inte avreglerat sitt skolväsende. Tycker du att det är ”DDR” där? Du är marknadsfundamentalist, helt klart. Allt blir bättre bara det går att köpa och sälja eller hur? Även skolbarn, sjuka och åldringar? Lägg ner Sverige och gör om det till ett aktiebolag då. Det vore väl det bästa?

     Svara
     • Senior

       /  05/27/2016

      Jag skall svara på dina frågor så snart du svarat på mina.

    • Senior

      /  05/27/2016

     ” övrigt har jag ingenting emot privata friskolor så länge de är bekostade av privata medel. Det är en ganska enkel princip.”

     Förutom att det är där ”vi moderater” sätter Pelle och Lisa.
     I dessa privata vinstdrivande skolor som är billiga och bra.

     Då tar det bara tio minuter innan det kommer en socialist och gnäller om orättvisa…..

     Svara
     • Jan

       /  05/27/2016

      Jag har, som sagt, ingenting emot privata vinstdrivande eller till och med börsintroducerade skolkoncerner. Så länge de bekostas av privata medel. Det är en enkel princip. Jag skulle heller inte samtycka till att privata företag bekostades av skattemedel.
      Det måste finnas en rågång mellan samhälleliga och privata intressen. Svenska skattefinansierade privata, vinstdrivande, skolkoncerner är ju, av förklarliga skäl, något av ett unikum i världen.

     • Senior

       /  05/27/2016

      Men om denna börsintroducerade vinstdrivande (vars vinst går till bl.a. Lärarlöner) skolkocern var den bästa och mest kostnadseffektiva leverantören av dessa tjänster skulle det vara fel av staten att anlita dem?

      Vad säger lagen om offentlig upphandling om det?

     • Jan

       /  05/27/2016

      Nu förhåller det sig inte så i verkligheten – bara i nyliberala utopier. I själva verket har flera av dessa friskolekoncerner visat sig vara ganska oseriösa och ansvarslösa. I övrigt har jag, naturligtvis, ingenting emot offentliga upphandlingar. De fungerar bra för att bygga vägar, skolor och andra statliga och kommunala angelägenheter.

     • Senior

       /  05/28/2016

      Ok Jan, en liten snabb sammanfattning…

      Du har inga som helst problem att via skattsedeln ta privata företags vinster och ge dem till skolan såvida den är offentlig och inte går med vinst. Du kan tänka dig en årlig skattehöjning för att finansiera lärarnas höjda löner.

      Är det är en privat skola har du inget emot att den är vinstdrivande och börsnoterad, så länge staten inte betalar för dess tjänster med skattepengar tagna från de privata företagen.

      Jag antar att du då heller inte har något emot att staten tar skatt från den vinstdrivande privata börsnoterade skolan för att finansiera den offentliga skolan? Vilket ställer ännu högre krav på vinst för den privata skolan! Den skall ju finansiera två skolor, sin egen och den offentliga!

      ”Nu förhåller det sig inte så i verkligheten – bara i nyliberala utopier. I själva verket har flera av dessa friskolekoncerner visat sig vara ganska oseriösa och ansvarslösa”

      Flera, men inte alla. De flesta är seriösa. Så det är precis så det förhåller sig, om man väljer att titta på verkligheten. Det finns massor av anrika privatskolor som ”Pelle och Lisa” gått i, seriösa skolor som funnits med oss i långa tider.
      -De privatskolor du inte har något emot.

      Din kommentar gäller dessutom i minst lika hög grad i offentliga skolor, men till skillnad mot de privata som rensas ut och försvinner i konkurrensen pumpas det bara in än mer skattepengar i oseriösa och ansvarslösa offentliga skolor….

      (Betänk min tidigare text om predators, cronies and rent-seekers, de finns överallt. jag biter mig extra hårt i tungan just nu för att inte nämna var på den politiska skalan jag upplever de flesta av dessa.)

      ALLA undersökningar som hittills gjorts visar att privata alternativ överlag har mer nöjda kunder, bättre betald personal, bättre resultat, etc. etc.
      Detta oavsett om det gäller vård eller skolor..

      Detta trots att marknaden idag är hårt reglerad och inte tillåter allt för stora skillnader i genomförandet. -Ändå lyckas privata alternativ bättre!

      http://politikfakta.se/2013/09/kundnojdheten-har-okat-for-sjukvarden-och-tandvarden/

      https://www.ekonomism.us/aer-privat-vaelfaerd-baettre-aen-offentlig

      https://books.google.se/books?id=ofqtbUKko6IC&pg=PA123&lpg=PA123&dq=kundnöjdhet+privat+offentlig&source=bl&ots=5SknhilHJo&sig=-bQHxvwBiDsDvpUgxD4rTgInDlE&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwib_PyCtvvMAhUFXCwKHSA9AYcQ6AEIMDAB#v=onepage&q=kundnöjdhet%20privat%20offentlig&f=false

   • Svenne

     /  05/28/2016

    @Jan
    Jag föredrar statliga skolor som fungerar, och de fungerade väl fram till 70-talet. Men med flumpedagogik, och kommunalisering, så är friskolor det enda(?) vettiga alternativet för att få en gedigen utbildning. Vad kan föräldrar göra?

    Detta har sagts många gånger förut, men det är kravlösheten som ruinerar landet och på sikt skapar ett trasproletäriat. Därtill får vi mängder av inkompetenta politiker…

    Svara
   • nordtomta

     /  05/28/2016

    Vi som betalar skatt ska självklart kunna använda våra privata medel i form av våra skattepengar till att placera våra barn i vilken skola vi önskar. Eller att använda våra privata medel i form av våra skattepengar till att köpa den vård vi så önskar.

    Det är ett missförstånd från alla socialister/kommunister att tro att ”statens pengar” tillhör en ansiktslös ”stat” eller samvetslösa politiker. Det är skattebetalarnas pengar som stjäls från oss med hot om våld och fängelse om vi vägrar betala in, varje månad, de hiskeliga summor som krävs av i vårt anletes svett intjänade löner.

    Detta lurendrejeri har fört Sverige till det kaos vi nu lever i där politiker använder våra pengar till ting som fört oss till ruinens brant. Och där majoriteten – som vanligt – förtrycker minoriteten som vill ha kontroll över sina egna intjänade pengar eftersom vi – på goda grunder – inte litar på vare sig politiker eller tjänstemän i den sjukligt uppsvällda staten.

    Svara
 4. Allt ovan kommer från en enda text som är publicerad av redaktionen på en tidning. Den är också underskriven av blygsamma 59 stycken för att verkligen understryka vilken tyngd texten har. För alla vet ju att ju fler som skriver under desto bättre är texten…

  Det visar hur många överbetalda galningar det kan finnas på en tidningsredaktion … (… nåväl, några kan ha tvingats skriva under pga grupptryck, men å andra sidan lär de vara få, för hur kan man som frisk jobba på ett ställe där patienterna är i behov av, men saknar tvångsjackor …?)

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/27/2016

   Den där insändaren måste vara med och tävla om årets pinsammaste debattinlägg.

   _______________________________________

   För er som vill läsa ett kondenserat referat så har jag sammanställt ett nedan:

   Hej! Vi är ungefär 60 offer som det är synd om.

   Vänliga hälsningar / Separatista – det separatistiska forumet för kvinnor och icke-binära som rasifieras

   _______________________________________

   För er som inte nöjer er med kärnfulla sammanfattningar, klicka länken nedan:

   http://unvis.it/www.politism.se/story/nej-heberlein-vi-har-inte-tagit-nagon-luft-fran-dig-du-strop-dig-sjalv/#post-41245

   OBS! Trigger warning:
   För de med intellektuellt självskadebeteende bjuder den på en guldgruva av kvalitetsmasochism, känsliga läsare kan dock behöva använda skämskudde vid ett flertal tillfällen.

   ______________________________________

   Vänliga hälsningar, BDSM-Frida

   Svara
 5. MiT

   /  05/27/2016

  Svara
  • Björn

    /  05/27/2016

   ””Vad tror du rasism och främlingsfientlighet beror på?” Bland de förtryckta svaren fanns bland annat rasism och egoism.”

   Rasism beror på rasism. Bra. Då vet vi.

   Svara
  • Svenne

    /  05/27/2016

   Vilka vita privilegier?

   Svara
   • Ben Shapiro är värd att kolla in på Dutuben. Otroligt rapp i käften och benhård mot SJW-dårarna i USA.

    Svara
 6. Annelie Sjöberg kritiserade feminismen…

  http://pbs.twimg.com/media/CjF8wKrWsAArG0S.jpg:large

  Svara
 7. Björn

   /  05/27/2016

  ”Din uppfattning om att mäns våld mot kvinnor inte handlar om just ”manlighet” utan ligger i kultur. Varifrån kom dina ”fakta”?”

  Ok. Så det är inte kultur (dvs i någon mening normaliserat och inlärt beteende). Motsatsen till kultur är natur. Om det inte är kultur så är det således mannens natur som ligger bakom mäns våld mot kvinnor. Trots årtusenden av domesticering så lyser mannens natur igenom. Mannen kan alltså inte hjälpa att han följer sin instinkt, lika lite som hajen kan när den känner blod i vattnet. Problemet är olösligt!

  Eller så beror det på kultur. De män som INTE utövar våld på kvinnor kanske just levt i en kultur där det inte är normaliserat och inlärt? Kanske ”manlighet” är just en kulturyttring som skiljer sig mellan just kulturer?

  Also: lol @ ”fakta” 😀

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/27/2016

   Otroligt kul!

   De menar mellan raderna att manlighet är en kultur eftersom kön är en social konstruktion, men att anklaga någon annan kultur än manskulturen för något går inte. Det är tydligen rasistiskt.

   Jag tror faktiskt att de helst skulle vilja skriva manlig natur, men de vågar liksom inte, för då vet de att de går över en linje som de inte kommer tillbaka ifrån.

   /Frida

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/27/2016

   Några peppiga felstavningar där, som feministisk nätaktivist så kan jag bara säga en sak, det är så klart patriarkatets fel att jag stavade fel!

   /Frida

   Svara
   • Pelle2

     /  05/27/2016

    Självklart Frida ! Det är alltid patriarkatets och strukturernas fel om en kvinna råkar göra något fel medan en man är en odugling om han gör det 😉

    Svara
   • Björn

     /  05/27/2016

    Ja, vaddå! Språker utveklas ju hela tiden! Klart en ska få skriva som en vil!

    Svara
   • Svenne

     /  05/27/2016

    Pepp pepp, Prajda!!!

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/28/2016

     Ni är verklig fina pite-paltriarker! Pepp

     Svara
 8. Liten

   /  05/27/2016

  Det skulle faktiskt kunna vara vilken tidning/blogg/etc som helst i dagen mediasverige, ja förutom SD-Kuriren (eller vad den nu heter) då.

  Roligt att se ett nytt bottenrekord bland de lättkränkta besserwajsrarna, men imorgon är det en ny dag och då kommer det ett nytt bottenrekord!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/27/2016

   25% ökning på fem år, trots allt snack om värderingar, det är inget bra betyg för greppet att snacka the värdegrund.

   F! Gick från 0,4% till 3,12% från valet 2010 till 2014 så där finns tyvärr inte heller något tydligt samband.

   Nu tycker jag inte att det är okej, men det vanligaste är att bli utsatt på sociala medier. Men det är liksom inte riktigt samma sak som att bli fysiskt våldtagen.

   ”Mest utsatta är unga tjejer under 15 år, men även pojkar drabbas. Och vanligast är det med kränkningar via sociala medier och då utsätts även barn. När det gäller fysiska sexofredanden är vanligaste miljön – skolan – och främst något som sker mellan elever.”

   Stephen Jerand Som varit med och gjort rapporten var den polisen som gick ut och varnade kvinnor för att gå ut i Östersund, och har kritiserat sekretessen kring kod 291. SVT länkar dock inte till nägon rapport, de berättar inte ens vad titeln är. Sådana här rapporter brukar dock praktiskt nog inte berätta vilka som begår vissa typer av brott, och att Stephen Jerand är med på tåget ändrar nog inte den saken.

   Svara
 9. ”Women are responsible for half of all misogynistic Tweets using the words ”slut and whore”, a new study has found. The study, performed by respected UK think tank Demos, monitored UK Twitter over three weeks and found that found 6,500 unique users were targeted by 10,000 misogynistic and aggressive Tweets. 50 per cent of the aggressors were women.
  Internationally, over 200,000 Tweets using these terms were sent to 80,000 people in the same three weeks. The research monitored use of the words ”slut” and ”whore” used in an explicitly aggressive way.”
  ”While there is data on the demographic of online abuse victims, it’s often assumed that perpetrators must be male.
  However, this 2014 study, also by Demos, found that women are ”almost as likely as men to use the terms ‘slut’ and ‘whore’ on Twitter, and that women are increasingly inclined to use the same derogatory language that has been, and continues to be, used against them.”
  This research highlights the fact that online abuse is perpetrated by both genders and any behavioural interventions being designed will need to take this into account.”

  http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/05/26/women-are-responsible-for-half-of-online-abuse-study-finds/

  Svara
 10. SvennePe

   /  05/27/2016

  Tack för att du gjorde mig uppmärksam på denna site. Sällan man ser så mycket bullshit samlat på ett och samma ställe.

  Svara
 11. Svenne

   /  05/28/2016

  Space vs. Safe space…

  Svara
 1. Svaret på frågan om vilken redaktion det var | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: