Han har rätt och ni har fel. Och ni vet om det…

Igår hade jag ett inlägg med Markus Persson, @notch på twitter, skaparen av Minecraft och hans senaste lilla twittteräventyr där han helt korrekt försökte förklara för folk att termen ”mansplaining” är ett sexistiskt uttryck. Han förklarade det väldigt tydligt och pedagogiskt så att ett barn kan förstå varför det är så. Nu är det tyvärr så att twitter inte är befolkat av barn utan av vuxna som anser att ideologi går före fakta, logik och verklighet så hans enkla och korrekta beskrivning av uttrycket fick folk att gå banans. På honom alltså, inte på de som använder uttrycket… De kunde inte ta till sig enkel logik.

notch1

Så enkelt förklarade han uttrycket och hur det används (vilket också är syftet med det såklart…)

Det spillde över lite på svensk media också och en Effie Karabuda skriver för Aftonbladets spelbilaga om saken. Jag hade ingen aning om vem det är innan jag såg hennes artikel om Markus.

markus persson

Det är enligt Effie olämpligt att han säger att uttrycket ”mansplaining” är sexistiskt eftersom han har makt. Och han kallar det inte bara sexistiskt utan han säger ATT det är sexistiskt och motiverar det också. Han ska alltså hålla käft och inte få rätta till uppenbara saker som han ser är fel? Bara för han har makt och är rik? För hennes avundsjuka lyser fram då och då…

Allt som skrivs på internet kommer förr eller senare att misstolkas – det fick ”Minecraft”-skaparen Markus ”Notch” Persson lära sig den hårda vägen. Han twittrade att mansplaining (när män förklarar saker för kvinnor) är en sexistisk term som används för att tysta män genom att skambelägga deras kön. Gamers världen över rasar. Någon kastar ur sig att hans ego växer i samma takt som hans bankkonto. En annan jämför honom med ett rövhål. Men framförallt har Notch (vars åsikter ständigt får mediautrymme) approprierat ett verkligt problem och vänt det till att det är synd om honom istället.

Vad jag såg så rasade inte alls gamers över hela världen utan några stycken vad som verkar vara halv- och helgalna medlemmar i sekten hojtade. Plus några så kallade ”journalister” som är livrädda för att själva bli nästa offer för sektmobben och de kände sig tvungna att skriva ungefär som Effie. Och han har inte en enda gång i detta skrivit om sig själv om inte folk har använt honom på fult sätt i tweetar. Inte en enda gång alltså… Så varför ljuga om en sådan sak som är lätt att kontrollera?

Notch försöker sedan ställa allt till rätta. Han säger att han står för jämställdhet och har schyssta värderingar. Men det spelar ingen någon roll när hans klumpiga uttryck bara ger föda åt de hatiska nättrollen

Han försöker inte alls ställa något tillrätta, vad är det för påhitt? Är det ett klumpigt uttryck att vara emot andra uttryck vars enda och uppenbara syfte är att vara sexistiska? Är det verkligen vad Effie menar? För det är ju det enda han sagt, att det är ett sexistiskt uttryck? De enda nättroll som jag såg är för övrigt sådana som antagligen skulle hålla med Effie i allt hon skriver. Det säger en del…

Tusentals barn och vuxna har Persson som sin förebild och får nu se honom trampa i klaveret. För många är besvikelsen enorm. Jag bryr mig egentligen inte om Notch är feminist eller ej och han behöver inte ens ta till sig mansplaining som begrepp, men att vara fullkomligt blind för konsekvenserna är en annan femma. Har han för lite att göra där inne i sin godissalong i Los Angeles-villan? Har han glömt att han fortfarande besitter oändligt mycket makt? Makt som nu går åt till att uppmuntra helt fel sida av diskussionen och får stora delar av gamingvärlden att vända sig emot honom.

Han trampar i klaveret när han tycker sexistiska uttryck är onödiga alltså… Hur hamnade vi här? Och hon tycker att ”mansplaining” är ett begrepp. Och där kommer också första lilla avundsjukan fram, maskerat som en liten härskarteknik, ”har för lite att göra i sin godissalong i Los Angeles-villan”. På vilket sätt uppmuntrar man ”fel sida” om man inte vill se sexistiska uttryck?

markus persson1

Är det inte bra att han reagerar på sexistiska uttryck? Är inte det verkligen att ”tänka till två gånger”? Är inte det viktigt att få bort sexistiska uttryck som används av väldigt många som uppenbarligen inte ens klarar av att förstå det själva? Är att engagera sig i sådana saker fast han bara skulle kunna skita i det tecken på att man inte är ödmjuk? Och där dyker det andra tillfället upp när avundsjukan lyser igenom.

Jag vet var skon klämmer, hon tycker själv att det är ett alldeles UTMÄRKT uttryck att använda och hon vill absolut inte att det ska vara sexistiskt även om det är det. Så om man försöker ge sig på de som klart och tydligt säger att det är sexistiskt och också motiverar det så blir det genom magi inte sexistiskt längre. Ungefär så. Speciellt om man försöker göra det genom ologiska resonemang och argument, då blir det ännu mer magi inblandat antar jag.

Är detta alltså svensk speljournalistik 2016? Påhitt efter påhitt efter påhitt? Tycka att kritisera sexistiska uttryck är att ”trampa i klaveret”? Really? Här finns en annan lite äldre krönika från henne, man kan väl säga att det ologiska resonemangen verkar vara ett kännetecken…

Det hon tycker är värst är nog att hon är smärtsamt medveten om att han har helt manright i den här frågan, det vill säga så rätt att det inte finns något sätt att komma åt det utom att hitta på saker som inte är sant och hoppas att lite klet fastnar…

Sen finns det visst något som heter Spelbloggen också, där har en medlem i sekten skrivit ett blogginlägg på ungefär samma tema. Det är påhitt och avundsjuka rakt igenom hela inlägget.

Personligen har jag sett upp till Notch för hans kreativa skaparglädje, snarare än vilja att tjäna pengar, och det är något som jag kan identifiera mig själv med. Det är därför det gör så ont att se Notch bidra till den sexistiska stämningen som råder på nätet.

Så han bidrar till den sexistiska stämningen genom att kritisera sexistiska uttryck? Hur går det ihop? De som vill ha kvar sexistiska uttryck och tycker de är jättebra bidrar till mindre sexism…? Persson kritiserar sexistiska uttryck och då säger Spelbloggen att han får psykbryt, att det slår slint i hans huvud? Hur får dessa människor själva ihop sin egna logik (för de måste väl ändå själva anse att de är logiska på något sätt…?) Lever de i ett tvärtomland där allt som är ologiskt magiskt blir logiskt?

Tilläggas ska också att jag sällan sett någon med större självbehärskning än Persson på twitter, så mycket obefogad och påhittad skit som han fick så bemötte han alla artiga frågor artigt tillbaka. De som var otrevliga och kallade honom saker och kom med den ena underligheten efter den andra fick svar på tal, dock inte i närheten så otrevligt som de förtjänade. Det var en som kallade honom ”dick”, då kallade han henne ”cunt” tillbaka bara. Spelbloggen ”glömde” berätta att det var ett svar till en som kallade honom ”dick”… Satan vad det skulle kliat i mina fingrar om jag fick så mycket ologisk skit kastad på mig som han har fått!

Vad jobbigt det måste vara för dem att han har helt manright och det inte finns något sätt för dem att komma åt det.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

98 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  05/28/2016

  Gudars skymning och Moses på berget, det där var en dryg krönika. Finns det inga kvinnor i media som inte är bokstavstrogna feminister?

  Här beklagar spelredaktören att hon måste vara feminist, snyft.
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/kronikorer/article20707714.ab

  ”Som spelskapare bär man på ett visst ansvar.”

  Vadå? Ansvaret att vara feminist, och att aldrig reta upp feminister? Tjena mittbena.

  ”Persson borde ta chansen att lyfta andra utvecklare eller engagera sig i sina fans. Prova på det där med ödmjukhet. För nu framstår han bara som en gnällig miljardär.”

  ”Karabuda borde ta chansen att lyfta andra spelredaktöret och engagera sig i sina läsare. Prova på det där med ödmjukhet. För nu framstår hon bara som en gnällig feminist.”

  Spelredaktör, vilken fin titel det är by the way, speljournalist låter faktiskt inte lika vackert, hoppas hon snart blir chefsspelredaktör, så att det blir ännu mer pepp.

  /Frida

  Svara
 2. Pelle2

   /  05/28/2016

  Förstår inte varför dom måste försvara ordet mansplaining. Visst, det finns män som är dryga och förklarar självklarheter för andra men det finns det kvinnor som gör också.
  Förstår heller inte varför det skulle vara så hemskt att bli utsatt för något sådant.
  Om du inte gillar att bli utsatt för det så är det väl bara att säga ifrån.
  Feministerna får det att låta som om dom är utsatta för ett mordförsök om en man utsätter dom för onödiga förklaringar.
  Eller så är det helt enkelt så att dom vill att vissa begrepp som mansplaining skall vara
  accepterade så att dom har ett verktyg dom kan använda för att tysta män som inte köper deras hatideologi.
  Kan ju också vara så att feministerna är livrädda för att Notch ifrågasättande av feministerna sprider sig i vidare kretsar eftersom han är en känd och framgångsrik person.

  I vilket fall är det helt sjukt vilket hat feministerna ger uttryck för mot Notch för att han ifrågasätter det förklenande uttrycket mansplaining. Det visar väldigt tydligt vilken hatsekt feminismen är.

  Svara
 3. Pelle2

   /  05/28/2016

  OT:
  Clara Lidström på Expressen skriver en drapa om de lata männen som inte diskar,lagar mat,tvättar,köper kläder till barnen och kommer ihåg familjens högtidsdagar.
  Det verkar inte finnas någon gräns för hur lata alla män är och det är bara i några undantagsfall som männen hjälper till.Jag är ganska säker på att många män hjälper till och jag har bevittnat att det är så i min bekantskapskrets.
  Sedan undrar jag varför kvinnor gör sig själva till offer istället för att kräva att männen i deras liv hjälper till ?
  Hon skrev också att anledningen till att kvinnorna inte hjälper till med traditionellt manliga hushållssysslor som att byta däck på bilen,tvätta bilen,klippa gräs och snickra på huset var att om dom gjorde det så skulle dom få jobba ännu mera i hushållet.Bekväm ursäkt tycker jag..
  Hon menade också att en lösning på problemet med kvinnors hushållsarbete inte var att tagga ner på ambitionerna som många föreslår. Självklart måste mannen ställa upp på kvinnans nivåer på hur städat det skall vara med mera. Där finns det inget utrymme för förhandlingar utan männen skall bara ställa upp.
  http://www.expressen.se/kronikorer/clara-lidstrom/nu-ar-det-dags-att-hoja-forvantningarna-pa-man/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/28/2016

   Pelle-två-pånken!

   Du är uppenbarligen en kränkt unken man! För det är vad man är, om man nu är man, och klagar på standard-formulär-ett-A-krönikor på temat: Män är generelt sätt lite mer värdelösa än kvinnor.

   För pluralismens och jämställdhetens skull behövs det för 2016 skrivas minst tusen krönikor om att kvinnor är sura när de har mens, och att de borde stanna hemma från jobbet för att inte störa den goda stämningen, eller något likvärdigt strunt.

   Se det som att feministkrönikören Clara inte riktigt vet vad hon ska skriva om, och i sådana lägen går det alltid bra att skriva att killar är kassa på grund av att de ofta står upp när de kissar.

   Kvalitén på krönikan är som den där fjortis-t-shirten med trycket: ”Killar är som toaletter, antingen upptagna eller fulla av skit!”, eller klottret på högstadieskolans tjejtoa där det står: ”Killar är som torg, har stånd i alla väder!”

   /Frida

   Svara
   • Pelle2

     /  05/28/2016

    Klart jag är en kränkt vit man Frida
    Det vet du:-)

    Svara
  • Hmm

    /  05/28/2016

   Det mest avslöjande är ändå hur du ser det på som att männen hjälper till inte som att det är sysslor som är allas ansvarar i ett hushåll. 😉

   Svara
   • Lövet

     /  05/28/2016

    …om du tar och läser en gång till så skrev han samma sak om kvinnors bidrag vad gäller mannens del av arbetet i hemmet. Standardkommentarer på temat att ”hjälpa till” inte duger är uttjatat (en 70-talsvariant av ”mansplaining” syftande till att dubbelbestraffa och förminska mäns insatser). När ryggmärgen säger åt dig att dra sådana kort får du läsa texten en gång till nästa gång. Denna gång var du ute och cyklade. Men din kommentar var avslöjande – stackars din gubbe!

    Svara
   • Nykteroklok

     /  05/28/2016

    Själv lever jag ensam, och dammsuger kanske 3-4 gånger per år. Skulle jag flytta ihop med en tjej blir det förstås ofrånkomligt så att jag tvingas städa betydligt oftare. Då skulle jag definitivt se det som att jag ”hjälpte till”, därigenom att jag anpassar mig efter hennes syn på hur ofta ett hem ska dammsugas.

    Svara
    • Hmm

      /  05/28/2016

     Nykterklok. Med den inställningen på förhållanden så rekommenderar jag dig att leva särbo så kan du fortsätta att hålla allt som är ditt för ditt och på ditt vis om du har problem med att se på saker som era och hur ni har förhandlat fram ett gemensamt liv och inte hennes och ditt som klashar där en får vika sig för den andre hur gärna den ene än är villig att just vika sig. 9 fall av 10 så kommer det enbart orsaka gräl och bitterhet.

     Svara
     • Nykteroklok

       /  05/28/2016

      Jag har inte uttryckt någon särskild inställning till förhållanden i det jag skrev. Jag skrev specifikt om städning, och uttryckligen att jag är beredd att anpassa mig efter hennes syn på saker och ting. Du drar ganska långtgående slutsatser från väldigt lite text. Jag är inte ute efter ditt godkännande.

     • Hmm

       /  05/28/2016

      Jag var inte ute efter att ge dig mitt godkännande, varför skulle jag ge dig det? Känner dig inte. Men jag har hört ditt resonemant förr och sett vart det leder, men vill du inte ha någon annans livserfarenhet så sure, Do your own ting 😉

     • Nykteroklok

       /  05/28/2016

      Ok. Dela med dig av din livserfarenhet då. Jag är idel öra. Exakt vad i det jag skrivit är det som i ett förhållande skulle orsaka ”gräl och bitterhet”?

    • Pepp och Puss!

      /  05/28/2016

     I hushållet råder kvinnonormen och det är ett faktum.
     som borde lyftas i jämställdhetsdebatten.

     Men det lyser igenom vad dessa kvinnor vill.
     Glida som prinsessor. Styra och ställa.
     Och klaga på män. För att dölja sina egna fel och brister.

     Så bekvämt och praktiskt. Men verklighetsfrånvänt.

     Svara
    • Lövet

      /  05/28/2016

     Du lär inte få hennes godkännande heller.
     Hon förefaller förfäkta den feministiska idén att ”mannen måste börja ta huvudansvaret för hemmet”…
     …på kvinnans villkor…

     Svara
   • Hmm

     /  05/28/2016

    Lövet. Jag tycker det är lika illa med att en kvinna hjälper till med bilen. Möjligen kan man säga att man hjälps åt med något men inte att en syssla är någons.

    Jag har precis samma problem med andra områden i förhållanden som är seriösa. Allt är gemensamt, inget är någons ensklit förutom möjligen en och annan gåva och ens kläder samt arvegods.

    Svara
    • Lövet

      /  05/28/2016

     Ett förhållande utan att någon (eller båda) jämkar och anpassar sig är inget förhållande – det blir i så fall två individer som lever varsitt liv med varsina värderingar. Om än i samma bostad.

     Svara
     • Hmm

       /  05/28/2016

      Men klart att man jämkar men det är inte samma sak som att känna att man ger upp/ger vika eller faller till föga. Man kommer överens om något och er sedan på det samma sak som sin egen väg.

    • havre@flarnstad

      /  05/29/2016

     Felet här är att du tror att dina åsikter är en självklar sanning som det här med att dela lika på allt det kanske är vad du promt kräver medans det finns gott om lyckliga par som strikt håller isär alltifrån ägodelar och sysslor.

     Finns inget rätt eller fel när der gäller andras förhållanden må vara så att några orakade bröstbärande hens kokar av ilska över att se grannens fru städa och laga mat varje dag medans mannen i själva verket blir effektivt bortjagad ur köket för frun anser att det är hennes domän.

     Eller par där någon av dom sköter vissa sysslor för den vet att ens partner blir lycklig av arrangemanget samtidigt som dom skriver sambo-avtal /äktenskapsförord för att inte behöva dela på allt utom arvegods.

     Jag brukar i regel vara den som lagar mat mest i mina förhållanden men jag kräver en motprestation som att slippa städa badrummet och disken. Städning i övrigt tar vi gemensamt efter hennes omdöme och vi håller på mitt och ditt och hur andra gör skiter vi fullständigt i.

     Svara
     • Hmm

       /  05/30/2016

      Klart att det inte fins något rätt eller fel om vem som gör vad. Mitt problem blir när någon anser att de ska offra på hur de vill ha det för någon annan. Inte att man gemenast kommer fram till ett nytt sätt att förhålla sig.

      Om man känner att ens åsikter inte räknas som så brukar det leda till bitterhet helt oavsett om det är en man eller kvinna som får stå tillbak för den andres åsikter.

   • Pelle2

     /  05/28/2016

    @Hmm
    Det är väl ändå hårklyverier att klaga på att jag skrev hjälper till ?
    Jag menar inte att hushållsgöromålen är kvinnors område lika lite som att tvätta bilen och renovera huset är mannens. Vad jag menade var, vilket jag nog tror att du förstår, var att de män jag känner som lever i ett förhållande gör sin del av hushållsarbetet.Dom deltar i matlagning,städning och tvättning och skjutsar barnen till skolan så länge det behövs mm.

    Skulle för övrigt vilja påstå att jag och min bror gör mera hushållsgöromål än vår syster när vi är på landet.
    Grova generaliseringar som Lindströms om män undanber i alla fall jag mig.

    För övrigt undrar jag varför du inte klagade på att jag helt konsekvent skrev att kvinnor inte hjälper till med traditionellt manliga sysslor ? Det var väl dock inte lika roligt att klaga på för det gäller ju att framställa kvinnor som offer..

    Svara
    • Hmm

      /  05/28/2016

     Ja visst det var ju anledningen inte att jag har kort om tid. 🙄

     Svara
     • Pelle2

       /  05/28/2016

      @ Hmm
      Men du hade inte kortare om tid än att du tog dig tid att haka upp dig på orden hjälpa till när det gäller att ”hjälpa till” i hushållsarbetet men struntade i att jag använde exakt samma begrepp vad gäller kvinnors ovilja att hjälpa till med traditionellt manliga sysslor…
      Av någon anledning tror jag inte på din så kallade förklaring.
      Du har tidigare, om jag inte minns fel, sagt att du är feminist.
      Då är det ju viktigast att lägga energin på sådant som du upplever är en orättvisa mot kvinnor medan du skiter högaktningsfullt i orättvisor som drabbar män i sann feministisk anda…

     • MiT

       /  05/28/2016

      Men Hmm brukar inte vara någon rabiat typ? Kanske får tolka välvilligt?

     • Pelle2

       /  05/29/2016

      @ MIt
      Hon kanske inte är rabiat men i detta fall tycker jag att hon tolkade mitt inlägg
      ovälvilligt.Jag använde mig av begreppet hjälpa till både vad gäller traditionellt manliga och kvinnliga göromål i hushållet men det enda hon klagade på var att
      jag använde mig av begreppet hjälpa till för traditionellt kvinnliga göromål.
      Jag bemötte det i ett inlägg men då valde hon att skylla på tidsbrist.
      Har hon tid att gnälla på det ena så har hon tid att gnälla på det andra.

     • MiT

       /  05/29/2016

      Jo det kanske hon gjorde men det kanske bara var en miss från början så att säga? Som hon sen använde för att retas lite? 😛

     • Hmm

       /  05/30/2016

      Pelle2: Tröttsamt med folk som stoppar åsikter i mun på någon som aldrig uttalats av vederbörande. Lägger inte tid på halmgubbar.

      MiT: 😉

    • Nilsson

      /  05/29/2016

     Den problematiska feminitetsnormen gör att kvinnor satsar mer i hushållet och lyckas därför sämre i arbetslivet och idrotten?

     Svara
 4. Svenne

   /  05/28/2016

  SVD skriver ängsligt om polygami:
  http://unvis.it/www.svd.se/polygami-en-framtidsfraga
  http://www.svd.se/polygami-en-framtidsfraga (med karta)
  ”Att bigami är svårt att förena med den svenska synen på äktenskap och jämställdhet kommer knappast som en överraskning. Det är sannolikt också därför få vill tala om polygama äktenskap. För att de bryter normer. Men att förbjuda månggifte anser inte Suad Mohamed vara rätt väg att gå.

  – Problemet kommer inte att lösas för det. Det är bättre att kartlägga det som pågår och våga diskutera. Muslimer har öppenhet i sin religion, allt står i Koranen. Att säga en sak och göra en annan är dubbelmoral och det är inte bra. Att ha flera fruar är tillåtet inom islam, säger hon.”
  //
  ”I Sverige är det straffbart att ingå äktenskap om man redan är gift. Men i ett stort antal länder är det fortfarande lagligt med polygama äktenskap, företrädesvis för män som har flera fruar.

  Saudiarabien, Yemen, Egypten, Förenade arabemiraten, Somalia, Sudan med flera länder praktiserar fortfarande månggifte, och där är det också fullt legalt för en man att ta sig flera fruar (om ett antal kriterier uppfylls). Kenya klubbade så sent som 2014 igenom en ny lag som tillåter män att ha flera äkta hälfter, även utan den första hustruns tillåtelse.”

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/28/2016

   Nu är det knappast någon brist på män i Sverige.

   Det vore väl toppen med legalt månggifte, feministerna på södermalm har ju ett hav av Afghanska pojkar att gifta sig med.

   Låt oss börja med en prövotid på tio år där vi legaliserar att kvinnor får gifta sig med flera män, men ej tvärt om. Med tanke på hur värdelösa män är på att sköta hemmet, som Clara Lidström slagit fast i sin sakliga vetenskapsjournalistikiska krönika, så vore det därtill en stor lättnad för alla Södermalmskvinnor som ska jobba som chef och VD.

   Men det kanske inte var det som var avsikten?

   Jag skulle gärna se att Yasri Khan vara en av fyra män som var gift med Matia Sveland.

   /Frida

   Svara
 5. Jan

   /  05/28/2016

  Tjejsnack om mens igen. Yrkesfeministen Matilda (en av alla på Aftonbladet) skriver: ”Min relation till ämnet mens är fortfarande stel. För det skäms jag. Jag skäms över hur mycket jag låtit det motsatta könets nedlåtande kommentarer om något av det allra mest naturliga påverka mig så mycket”. Klassisk feminism alltså. Allt som är svårt för kvinnor är männens fel. Alltid.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/matildaandersson/article22896094.ab

  Svara
  • Motkraft

    /  05/28/2016

   Jag skäms över hur mycket jag låtit det motsatta könets nedlåtande kommentarer om något av det allra mest naturliga påverka mig så mycket.

   Om hon skäms över sin mens för kommentar killar gjorde i grundskolan så borde hon nog gå i terapi. För jag kan garantera att ingen vuxen kille (förutom någon enstaka som är helt väck i huvudet allmänt) gett henne negativa kommentarer om mens.

   Det är därför det gör mig extra ledsen när män förvandlar mensen till en svaghet, när den egentligen är en styrka. Killar som tycker mensdebatten är fjantig och som använder ”har du pms eller” som vardaglig härskarteknik.

   Jag har inte följt ”mensdebatten” och vet inte om det finns killar som uttryckt sig nedsättande om en fråga som vissa tjejer ser som viktig.

   Killar som säger ”har du pms eller” har aldrig varit i en relation och vet inte vilket vrede denna frågan utlöser hos någon som faktiskt har PMS då frågan ställs. Man gör det bara en gång. De andra gångerna duckar man och uthärdar.

   Det är ett faktiskt problem för killar att vissa tjejer på grund av hormoner blir helt galna. Lösningen är inte att fråga ”har du pms eller” men problemet finns. Plötsligt så blir hon helt ologisk, hatisk, hackar på allt och du har ingen aning vart det kom ifrån. Och får då tanken i huvudet ”aha, mens på gång”. Det gäller att knipa.

   Killar som han i gymnasiet som högt berättade för alla att hans tjej fick sova på madrass på golvet när det var den tiden i månaden: ”Man vill ju inte att hon ska blöda ner hela sängen”. Killar som påverkat oss till att inte våga prata mens.

   Oj, så omogna killar på gymnasiet… ok, trist, får tro henne att det förekommer.

   Som gör att vi hellre stannar hemma från jobb och skola för ”migrän” istället för att säga att vi har mensvärk.

   Om gymnasietiden satt så stora spår så är det dags för terapi. Vissa unga killar är idioter, det vet alla. Men de flesta växer upp till riktiga män. Som både förstår att respektera, kommunicera och allt annat fint som även de flesta tjejerna växer upp till att besitta.

   Som att vi försöker göra vad vi kan för att inte låta männen nyttja vår mens till deras makthavande fördel.

   Om hon som vuxen lever i en verklighet där män utnyttjar hennes mens till sin makthavande fördel så bör hon byta miljö. Jag vet det existerar sådana arbetsplatser men de är väldigt speciella. Jag betvivlar att hon i vuxen ålder stött på det.

   Svara
   • Pepp och Puss!

     /  05/28/2016

    Så ska vi inte glömma att en del tjejer erkännt
    att de passar på att vara ”bitchiga” under PMSn
    för att det liksom går bättre för sig då.

    Det finns så klart extrema fall då den drabbade inte kan
    kontrollera sig. Men det är inte så vanligt som många tror.

    Svara
    • havre@flarnstad

      /  05/29/2016

     Man har gjort undersökningar på ämnet och funnit det vara ytterst få som har riktig pms och ett betydligt större antal som mycket riktigt passar på eller får en slags placeboeffekt innan mens där dom tror sig förväntas bli odrägliga.

     Man mätte bla hormonnivåer,och kom fram till att största delen inte ens hade några medicinska skäl att få pms eftersom den inte ens låg i fas med hormonförämdringarna som orsakade störningen hos dom riktiga fallen.

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/29/2016

   Yrkesfeminist!

   Vilken bra titel, Frida är ju feminstisk nätaktivist, men efter Jan uppgraderat titeln är numera Frida sk yrkesfeministisk nätaktvist.

   Yrkesfeminist, den titeln förtjänar verkligen en plats i nästa SAOB.

   Pepp och tack

   Svara
 6. Motkraft

   /  05/28/2016

  Hon drar fel slutsats av det hon själv skriver. Frågan är om hon ens förstår det hon skriver?!

  Det hon skriver är ju att det inte spelar någon roll om du har rätt eller fel. Det spelar ingen roll vad dina grundvärderingar är.

  Det enda som spelar roll är vem som säger vad och att följa rådande strömningar. Bort med frihet att utrycka en åsikt, bort med ödmjukhet från båda sidor i en fråga, bort med anständighet och respekt för de som har en avvikande åsikt.

  Är ju i detta fallet inte ens att han är avvikande mot ”feministiska grundprinciper” utan påpekar bara att ett ord används som maktmedel. Men det räcker som grund för att sättas ut i kylan. Internet med sina nätmobbare och hatare har uppväckt strömningar som tidigare bara funnits i totalitära stater, där åsikter eller ord kan straffa sig hårt om åsikten eller orden, eller föralldel personen, inte behagar ”makten”.

  Trots att hon själv använder uttryck som ”hatiska nättrollen” om de som kommer efter honom så ser hon tydligen det som en del i att han borde hållit tyst. Hon accepterar att det är de som ska få styra vad vi säger och gör.

  Nu har jag bara läst citaten här men hon skriver väldigt underligt. Å ena sidan en riktig analys av varför någon med inflytande inte längre kan säga sin åsikt utan att få utstå en massa skit. Alltså visa på något som gått fel. Å andra sidan så stödjer hon pöbeln i sin jakt på just honom för att han uttryckt ”fel åsikt”.

  Svara
  • Jan

    /  05/28/2016

   Sanningen är väl att 99,9 procent av alla män och pojkar helt undviker den frågan. Tjejer tycks dock inte få nog av att ”prata om det”.

   Svara
 7. Svenne

   /  05/28/2016

  Kan behövas…

  Svara
 8. Jan

   /  05/28/2016

  Ytterligare en ung yrkesfeminist, Clara Lidström, på Expressen ser mors dag som en anledning att klanka på män. En favoritsysselsättning för bortskämda unga medelklassfeminister. Likt ett helgon så undanber sig hon presenter i år dessutom. Istället ska det köpas fin välgörenhet via Unicef istället. Så att det kan födas ännu fler barn i Afrika. Precis vad världen behöver…

  http://www.expressen.se/kronikorer/clara-lidstrom/nu-ar-det-dags-att-hoja-forvantningarna-pa-man/

  Svara
 9. Svenne

   /  05/28/2016

  hd.se: Stenkastning i Landskrona:

  Svara
 10. Jan

   /  05/28/2016

  Välgörenhet och gratisresor till Afrika tycks vara det ”nya svarta!” bland diverse löst kändisfolk. Malin Wollin åker på en av dessa kändissafaris och skäms. Och skickar sedan pengar till Unicef (som betalt hennes kändissafari) så att åttabarnsmamman i artikeln kan föda ett par barn till. Precis vad världen behöver…

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/malinwollin/article22887842.ab

  Svara
 11. Återigen kan jag dra en lättnadens suck för att jag lämnade den svenska spelvärlden precis i rättan tid. Den handlar ju inte alls om SPEL längre utan om feminism… Feminismen sprider ut sig över ALLT och förgiftar det med sin galenskap och sitt hat.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/28/2016

   Det skulle vara kul om det kom en feministisk version på Postal. Ett spel där man flår vita medelålders heterosexuella män i parti och minut, inte kul för att spelet skulle vara speciellt mycket mer intressant än Postal, men för den viktiga uppmärksamhet det skulle få i forum som P1-kultur, Kulturnyheterna, Kobra, Bang och så vidare.

   _____________________________________________________
   SCUM TOURNAMENT – cut your boyfriend up in a safe space.*

   Jag kan redan nu höra, i mitt lilla huvud, hur spelet skulle kontextualiseras i relation till de normkritiska diskurserna, hur det virtuella rummet, där kvinnliga kroppar, digitala kroppar, och spelarens kropp interagerar i rytmer i hårdvaran som ställer fler frågor än det ger svar på kunskaperna, ett viktigt spel som synliggör maktförhållanden och patriarkala strukturer, både i akten att spela, att göra subjekt till objekt och tvärtom, och därtill röra om i unkna maktbas i en ekonomisk spelvärld där mannen, som representant för sin grupp, får de villkor som hen priviligerat sig med, på djupet ifrågasatta, bla, bla, bla…

   *Spelet har finansierats genom stöd inom ramen för Vinnova – Normkritisk inovation, samt privata medel från diverse feministiska organisationer (som visserligen fått sina stålar från pappa staten, men det pratar vi inte gärna om).

   Svara
   • Problemet med ett sådant spel är att de där kvinnliga kropparna i spelet SNABBT skulle kritiseras för att vara sexobjekt. 😉

    Svara
  • Dreadlock

    /  05/28/2016

   Varför ”lämnade” du den svenska spelscenen ? det är ju bara några gnällspikar som fått ovanligt mycket uppmärksamhet.

   Sorry, om jag blev personlig. Det låter bara så synd…

   Svara
   • Pether

     /  05/28/2016

    Några gnällspikar som bara råkar vara de som roddar alla spelmedier.

    Svara
    • Dreadlock

      /  05/28/2016

     Är helt novis måste jag erkänna.

     Är det så att spelet som spelas online med flera deltagare roddas av speldomare som har en feministisk agenda ???

     Svara
     • Pether

       /  05/28/2016

      Om ditt spel inte faller feministerna i god dager kommer du aldrig att få några bra recensioner, om ditt spel ens recenseras överhuvudtaget. Dvs, ditt spel kommer inte att existera.

    • Dreadlock

      /  05/28/2016

     Vänta lite nu Pether ….

     ” Om ditt spel inte faller feministerna i god dager kommer du aldrig att få några bra recensioner,”

     Sedan när blev det viktigt med feministiska resentioner för ett spel som redan spelas av 100-000 tals individer ?

     Svara
     • Pether

       /  05/28/2016

      För att alla har redan miljarder kroners på kontot och ett välkänt varumärke?

      Utan spelmedia får du endast förlita dig på diverse mindre forum, som även de blir infiltrerade av feminister.

   • Lämnade den för att fokus på spel försvann och övergick till fokus på ”nördhet” och feminism. Först på Sverok och det sista jag la av med var spelkonventet GothCon som nu i flera år haft speciella könsseparatistiska feministevenemang.

    Svara
    • MiT

      /  05/30/2016

     Var det inte ett duktigt verktyg, Bergkvist, Berglund eller nåt som länkade till en post på din blogg som handlade just om GothCon men hans länkning handlade om mansplaining? Han länkade det från Lemoines blogg? Jag har haft med honom här på bloggen också, från kommentarsfälten på nyheter24 har jag för mig.

     Svara
     • Det kan mycket väl stämma, det finns exempelvis en Jesper Berglund som är en gammal Sverok-räv och som även sitter i styrelsen som sekreterare för Vänsterpartiet i Backa samt är vänsterpartiets representant i valnämnden och arkivnämnden. Jag har många gånger frågat honom varför han som vit medelålders cis-man inte kliver åt sidan för en duktig kvinna eller transperson eller rasifierad, men han har inte svarat… 😉

 12. MiT

   /  05/28/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/28/2016

   Att poppistjejen är en bitch mot sina medsystrar, som är betydligt mindre poppis, det är patriarkatets fel, allt är patriarkatets fel, för det har feministisk forskning visat.

   /Frida

   Svara
  • Jan

    /  05/28/2016

   Därför att feminismen är en svaghetsideologi. Du kan aldrig klandra den underordnade i en svaghetsideologi. Därför måste all skuld, obönhörligen, projiceras på den överordnade, alltså mannen. Det här är kärnan i feminismen och all annan svaghetsideologi. Det här förstärks än mer ju yngre kvinnan är. En ung tjej är ett offer. Punkt. Och kan aldrig ha fel. Punkt.

   Svara
  • Pether

    /  05/28/2016

   Notera hur killar generellt får stå till svars för vad importerade killar/unga män gör.

   Svara
   • Jan

     /  05/28/2016

    De importerade asiaterna omfattas också av den politiska korrektheten och räknas därför som underordnade. Precis som flickor och kvinnor. Med patriarkatet avses endast vita män i västvärlden. Därför måste all kritik mot de importerade asiaterna döljas. Ofta är kvinnor duktiga på att aktivt dölja kritiken mot dessa. Asiaterna hamnar i en mellanposition mellan män och kvinnor. De är inte män men heller inte kvinnor.

    Svara
  • Nilsson

    /  05/29/2016

   Den problematiska feminitetsnormen gör att kvinnor näthatar varandra?

   Svara
 13. Dreadlock

   /  05/28/2016

  Karaboda . Det behövs fler tänkare av den kalibern som får spridning för sina totalkorkade slutsatser.

  Det hon har åstadkommit i artikeln är att förklara att Mansplaining är ett ord helt och hållet förbehållet i ett feministiskt vokabulär och är reserverat för människor med en vagina,

  Vilket liksom var poängen med Notch twitter. Sexism. Case Closed. Ännu en feministisk grundprincip vars egentliga betydelse till slut framgår klart och tydligt uttolkat av en feminist som t.o.m backade in i personliga anklagelser.

  Svara
 14. MiT

   /  05/28/2016

  När kollega med rätt värdegrund trampar i klaveret så ska man stå i givakt. Alla förstår väl att det var Patriarkatet som fick Weigl att skriva om Lövins utseende!

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/28/2016

   Är en stenhårt anhängare av tesen att varje generation måste göra sina egna misstag för att komma vidare .
   Men. den här gången verkar det bli segt och utdraget. Det finns 20-40 åringar som på fullt allvar idag påstår att deras liv är i grunden kränkta därför att det finns en alternativ uppfattning om saker och ting som går stick i stäv med den egna, och retarderar till något slags infantil tillvaro av försvarsåtgärder.

   * Ta bort monstret under sängen. jag kan inte sova förrän Pappa/mamma skrämmer bort det.
   * Var är min statlig godkända napp . Är du snäll och doppar den i feministisk honung
   * Kan du vara kvar ett tag,tills jag somnar. Mitt twitterflöde går bananas bara för att jag påstår att alla killar är värdelösa SOB:s
   * Kan inte pappa (Staten) betala för något som vi annars aldrig kommer att klara av själva ? En mansfri arbetsplats,baserat på säkerhet och trygghet. Fri från sexistiska kommentarer och våldsamt otrygg penisexplaining ?
   * Snälla Staten, langa fram stålarna nu.

   Svara
 15. Jan

   /  05/28/2016

  Tänk om en man hade skrivit den här krönikan om fru excellens, statsrådet och vice statsministern Isabella Lövin. Vad hade hänt då? Hade han ens överlevt?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article22900290.ab

  Löfven och Lövin. Statsministerduon. Ska hon inte lägga till ett f så att de matchar?

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/28/2016

   Flöven och Flövin i så fall.

   Nu är vi på samma nivå som ”Damtidningarna” som säljs pallvis per vecka till utråkade 60plussare pensionärer som läser om otrohet i kungahuset, Zlatan som hustrumobbare och Kungen som hederman.

   Alla vet att det bara är påhitt. Men tala om sanningen, och du muckar med en exceptionell idiotfalang som kommer att hata dig, för att du krossar förväntningar,drömmar och hopp. I den ordningen ungefär.
   Det finns ingen gräns för vad individer kan köpa åsikter, bara för att känna sig väl till mods…

   Svara
  • Trolletplit

    /  05/28/2016

   Ja lilla Lamotte. Hade du ägnat lite tid åt att tänka på konsekvenserna av invandringen och feminism och skrivit om det istället för att vara god, så kanske fakta hade segrat tidigare och din mors pension blivit högre.

   Nu kommer det bli ännu värre… Länge.

   Svara
 16. MiT

   /  05/28/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2016

   Wow Svt.Säg kommunistisk demonstration när stenkastarvänstern är ute på gator och torg och demonstrerar…

   Svara
  • Nilsson

    /  05/29/2016

   Den problematiska feminitetsnormen gör att kvinnor gärna ser sig själva som offer?

   Svara
 17. MiT

   /  05/29/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2016

   klart att dom gillar kommunisten Kakan…

   Svara
  • havre@flarnstad

    /  05/29/2016

   Vad är tanken hos företag som väljer att fronta tvivelaktiga och väldigt kontroversiela figurer
   tänker dom inte på sitt varumärke eller går det så illa för Huawei att dom tänker bli en nischprodukt för blåhåriga runda ickebinära vaginabärare som nu stolt ska visa upp en sin Huawei brevid den stylade armhålebehåringen och näsringen.

   Det måste vara en polare till kakmonstret som fått en praktik på företaget och lyckats lura dom undrar vad den garanterat mer konservativa kinesiska ledningen skulle tycka om sin svenska galjonsfigur och dom som beslutat om sponsringen.

   Någon som kan kinesiska?

   Svara
   • Rikard

     /  05/29/2016

    Hej.

    Du behöver inte kunna kinesiska. Ring nedanstående nummer för att prata med företagets representanter i Sverige, eller tipsa eventuell journalist i bekantskapskretsen och be denne göra det. Finns säkert en bra vinkel att slå upp om Huawei anser att Hermansson är en lämplig talesperson.

    Huawei Technologies Sweden AB PO Box 1184
    Isafjordsgatan 34, 164 46 Kista, Sweden

    Tel: 0046-8-4088 4490
    Fax: 0046-8-40 88 4491

    Ovanstående hämtat från Huawei:s hemsida 29/5-2016.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/29/2016

    Jag skulle tippa att det är någon som jobbar på den reklamfirma som Huawei anlitat som tycker att Kakan är en intressant och viktig person.

    Svara
    • Rikard

      /  05/29/2016

     Hej.

     Sannolikt har du rätt, men huvudbolaget (jag hade skrivit moderbolaget egentligen men vill inte bidra till att upprätthålla stereotypa könsrollsmönster) är troligen intresserade av vem som representerar firman och jag tvivlar på att en person som indirekt hyllat polismord är särskilt önskvärd.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 18. Kan det inte ”råka slumpa” sig så märkligt att ”@notch” själv har full kontroll över det som han skriver och dess ev. konsekvenser?
  ”Makt som nu går åt till att uppmuntra helt fel sida av diskussionen och får stora delar av gamingvärlden att vända sig emot honom.”
  Jag menar att om det är sant att ”gamingvärlden” vänder sig emot honom, så är det väl i första hand hans eget problem, snarare än någon annans att nöta och stöta, in absurdum?

  Varför måste ”diskussionen” nödvändigtvis bli såsom någon annan person än den ursprunglige avsändaren ville att den ska bli? Det låter som en kontrollerad och styrd diskussion men inte styrd av den ursprunglige avsändaren, sedemera mottagaren, i det här fallet, ”@notch”. Utan kontrollerad och styrd av en läsare och kritiker.

  Ytterst ser jag den låga takhöjden som ett demokratiproblem. Om någon ännu tror på reell demokrati, med vilket avses något helt annat än ”platonsk stat”, som ett av de främsta statsskicken. Och reell teokrati.

  Svara
  • MiT

    /  05/29/2016

   Du har nog rätt i att han mycket väl visste vad som skulle ske. Och alla attacker från media och andra visade bara ännu tydligare hur rätt han har.

   Svara
   • Jag tycker att folk framförallt borde fokusera på om han och hans företag har producerat bra datorspel eller inte, köpa dem om de tycker om dem eller låta bli. Var han står ideologiskt, politiskt, hur hans privatliv ser ut, vilken hudfärg han har, etc, är ytterst underordnat, ja pseudo-debatter, inte minst eftersom majoriteten av hans följare trots allt sannolikt följer honom p.g.a. hans produkter.

    Samma sak gäller där; om någon följare och supporter av det uppenbart sexistiska nyordet ”mansplaining” inte gillar det han skriver, så är det väl bara att avfölja? En förlust för dialogen som verktyg (”loss loss”) och propagerandet av ”mansplaining” men en vinst för båda de berörda individerna? (”win win”)?

    Svara
 19. Svenne

   /  05/29/2016

  Surrealistiskt: University of Melbourne students ban ‘Wom*n’…

  Svara
 20. Anonymouse

   /  05/29/2016

  Dags att trenden ger sig snart?

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/29/2016

   Hej, mitt namn är ”Skeptisk” och har pronomet NI! och är riddare. Jag vill att ni respekterar det när ni pratar om mig i tredje person och inte är närvarande.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/29/2016

    Det är inslutändan bara en fräck livsstilsgrej att försöka tvinga och härska över sina medmänniskor för att man av någon suggererad anledning tycker sig förtjänar att tituleras med ett pronomen som markerar vänsterpolitisk hemvist.

    Det är som att ha en ball tatuering, fast betydligt mycket mer ”2016” i vänsterradikala feministkretsar.

    ”Det är jätteviktigt att folk använder rätt pronomen om mig, och det är ”den”, då jag varken är kvinna eller man.” – säger en av vänsterkvinnorna i videon.

    Vi anser att det är oviktigt att använda något annat pronomen än han, hon, den, det, helt oavsett hur viktigt det är för någon annan, det är så oviktigt att vi känner oss kränkt om någon annan försöker tvinga oss att använda dem.

    Frida ”Pluralis majestatis” Gustavlin

    Svara
    • Rikard

      /  05/29/2016

     Hej.

     Som i så många andra fall finns svaret på knuten i sagornas värld. I en mycket populär saga om hjältens resa mot insikt och besegrandet av sin inre fiende tilltalas en av motståndarens soldater med en kod: ”TK-421, why aren’t you at your post?”

     Det skulle vara en möjlig väg framåt.

     Jolee Bindo,
     the laconic side of the Force

     alias

     Rikard, lärare

     Svara
    • Har du missat den andliga kampen och din roll i den?
     Att den är överordnad din fysiska kamp?

     Svara
  • Ja, tänk bara hur det hade gått för Sveriges skolbarn, om de hade haft just den tjejen eller kvinnan, eller välj själv, som lärare! Då hade nog skolresultaten förbättrats avsevärt men i vilka ämnen? Bild?

   Jag föraktar på intet sätt bilder eller bildframställning i allmänhet men det torde finnas betydligt mer till det som kallas mänskligt liv än just bilder och självbekräftelse.

   Nyfiken på hennes egna skolresultat, t.ex. i svenska. Och hennes närvaro. Eller är detta ett examensarbete i drama, kanske en grekisk tragedi (eller komedi?)? Det ger intryck av att vara det.

   Det är väl självklart att man utifrån någon persons utseende kan avgöra dennas kön!
   Om man inte är blind? T.ex. kan man använda sina ögon – ett, två eller fler – och andra sinnen för att utröna det. Och skulle man råka sakna vissa sinnen, t.ex. synen, så kan man använda känseln, genom beröring.

   Det är enkelt för mig att se att det är en tjej eller kvinna, som talar i videoklippet. Hon låter t.ex. skönja en viss tillstymmelse till omanliga bröst (utan bh?! Eftersom den sedan länge är uppbränd och kastad på historiens soptipp, där den ju hör hemma?).

   Och det är lika enkelt att se att det senare medverkar en tjej eller kvinna. Och ännu senare en pojke och en flicka, sittande i ett fönster.

   Det hörs på rösten och syns på utseendet. Då använde jag ändå bara två sinnen, av X möjliga. Ännu saknas funktionen luktvideo, eller feromon-video, i den materiella världen men den behövs inte just här.

   Likväl är det irrelevant för mig vilket hon kön hon själv anser sig ha, eftersom det viktiga för mig är hennes Budskap. Och hennes budskap låter inte bra alls!

   Kan det någonsin vara ett problem för henne att hon definieras som den hon blev född till att vara: tjej eller kvinna? Varför tycker hon illa om sig själv?

   Att gissa ”favoritmat” och ”intressen”, baserat på synsinnet, kan dock visa sig vara betydligt svårare men är ibland även det ganska enkelt.

   Varifrån kommer alla människor såsom tjejen eller kvinnan i videoklippet och vem tränar dem till att sprida ouppbyggliga budskap och irrgångar, som leder vilse, över hela världen?

   De poppar upp som svampar ur (moder) jorden:
   bit.ly/27YzJVC_B .

   ”grov ångest och självmordstankar”?!
   Varför då inte söka hjälp istället för att raka av sitt hår (som Britney Spears och andra, som gör det av fel skäl), pierca sig i näsan och trassla in sig ytterligare i labyrintens irrgångar?

   ”tolkningsföreträde”?
   Vem har det?
   Kanske alla har det, i miljöer där yttrandefrihet tillämpas?
   ”cis-personer”? Viktigt för vem?

   Vad sådana människor inte verkar vilja eller kunna förstå är att de inte själva har lov att definiera ord, som ska gälla andra människor, eftersom ord ytterst innebär att avsändare och mottagare har en sorts överenskommelse om vad orden betyder.

   Ytterst handlar det om grundläggande språkförståelse, dialog och kommunikation!
   En språkförstålese, som somliga (någon eller några) uppenbarligen vill förvrida och förvanska till oigenkännlighet.

   Tycker uppriktigt synd om dessa, i grunden säkert goda men, förvirrade och hjärntvättade människor! Allas vår framtid? Dem ”vi” satte till världen? Abrahams avkomma?

   De här människorna verkar vara så skadade och djupt störda att det är svårt att titta på hela videoklippet, utan att ta illa vid sig över delar av mänskligheten och den inte fungerar, såsom det var tänkt av ”Regissören”!

   Betvivlar faktiskt att videoklippet är äkta och att det återspeglar tänkande människors åsikter och tankar! På riktigt.

   Förhoppningsvis är de bara en fluga i mängden. Likt trollsländor, som i ett trollslag dör efter ca ett dygn, utan oberättigad uppmärksamhet? P.g.a. att naturens ordning går sin gilla gång. Och tar folk av daga lite då och då när den känner för det. Precis så som det står skrivet i stjärnorna. Fast ingen förstår?

   Det är många med mig nu, som börjar bli rejält trötta på sådana människor, som främst tillför destruktivitet, snarare än konstruktivitet till andras och sina egna liv. Den kritiska massan börjar bli nådd för en kraftig reaktion.

   Varför är det första pronomenet, som hon tar upp, nyordet: ”hen”? Och vad menar hon med ”hin”, förutom som i: ”hin håle”? Och ”felköning”? Nyspråk! För vems skull och i vilket syfte?

   Är inte detta ett tydligt exempel på ”femsplaining”? Men det är väl inget konstigt med sådant?

   Att presentera sig med namn och pronomen vid varje möte?
   Varför behövs pronomenet? För vems skull?
   Varför kan man, eller ”en”, inte identifiera sig med någon med diametralt motsatta åsikter, hudfärg, religion, sexuell läggning, nationalitet, etc?

   Varför är pronomen, som destruktiva krafter definierar, viktiga för andra?
   Och själklart används barn, som ideologiska instrument, för att validera experimentet!

   Många har använt den metoden förut. Om en diktator håller ett barn i handen så ser det ju bra ut på bild? Om ett död treåring visas på en strand, så ser det också bra ut på bild och väcker folks empati? Och öppnar folks plånböcker.

   Det hon sysslar med är HJÄRNTVÄTT på låg, men ändå hög, nivå! Låg, eftersom den är alltför låg för mig personligen, alltid i sandlådan och alltid ”under bältet”. Hög, eftersom den är systematisk och syftande att förstöra samhället, som många känner det.

   Liksom alla dessa nyord, lingo, mumbo jumbo och fikonspråk, som dessa personer villigt och ogenerat slänger sig med. De personerna har ett syfte med sina ord och det är inte gott. De vill splittring! De tillhör verkligen en sekt – fel sekt, även om sekt inte behöver vara fel i sig. Liksom kult kan men inte behöver vara fel.

   Någon sade: ”Tro inte att jag har kommit med fred till jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd. Ty jag har kommit för att ställa en man mot hans far, en dotter mot hennes mor, en sonhustru mot hennes svärmor, och mannens husfolk skall bli hans fiender.”
   och det kan ju, vid en första läsning, tolkas som något negativt men det handlar om att skilja ”fåren” – de troende – från ”getterna” – de otroende, vilket är positivt.

   Det som nyspråks-ivrarna söker är däremot att kopiera det nyss citerade MEN invertera och förvränga detta, sedan kapa det och göra det till sitt eget!

   Att förvränga det ursprungliga budskapet och dess innebörd.
   ”Communication breakdown”.

   Genom att vända böcker upp och ned, misstolka och mer eller mindre censurera serieböcker med obekväma ord och bilder, m.m.

   Genom att splittra, med syftet att systematiskt alltid göra precis allting tvärtom och upp och ned: förneka naturens ordning, tidens gång, riva ned (murar och gränser men samtidigt bygga nya), förstöra, skapa kaos, m.m.

   Mitt pronomen är: B12 och det räcker gott och väl för mig men jag talar förstås i egen sak och avger eget vittnesbörd, så det kanske inte räknas, rent objektivt. Det är ju få förunnat att vara profet på sin hemplanet, eller hur?

   Och de som förunnas den tveksamma äran tenderar att dö vid alltför ung ålder, relativt genomsnittlig, mänsklig livslängd. Det beror oftast på socker i någon form. Har jag hört från initierade källor.

   Jag önskar att dessa människor ville presentera sig med sitt RÄTTA namn någon gång.
   Det är för mig, och andra med mig, övertydligt att de är icke-mänskliga ”entiteter”, som på detta sätt söker identitet och kropp via s.k. ”identitetspolitik”.

   Ser ni inte det själva?
   Vad tror ni att ”identitetspolitik” handlar om?
   Tror ni att det handlar om människor?

   Tror ni att ”könskriget” handlar om människor?
   Tror ni att det handlar om ”politik”?

   De pratar om ”politiska kroppar”, o.s.v.
   Jag vet att det kan låta konstigt för er men:
   demonerna söker mänskliga kroppar och själar. Precis som alla demoner, som söker ett hem att bo i.

   Det handlar om att de saknar kropp, kön och själ och behöver människor för detta ändamål! Kan låta som ”science fiction” för er men:
   radikalfeminism = demonlära = irrlära.

   Och då blir allt fullt logiskt, om ni tänker efter lite grann.

   Inse detta och återkom.
   Och snälla, sluta sprida irrläror, som ingen behöver.
   Tack!

   Svara
   • Det som jag tycker att ni behöver förstå är just detta med ”könsupplösning”, extrem fokusering på ”kropp”, ”hudfärg”, ”ras”, ”klass”, ”pandemi”, ”växthuseffekten”, ”alarmism”, ”vaccin”, m.m. är en teater och drama! Tro mig: jag är initierad! Lita på mitt ord eller avfärda det. Välj själv!

    Svara
  • Skeptisk

    /  05/29/2016

   Varför man inte lyssnar på P3. Infantilt tjatter utan mening. De förstår inte att folk tar illa upp om man kallar dem husblatte och när vederbörande påpekar att hon isf själv är husblatte säger ”Titta du använder själv det ordet. Varför kritiserar du mig då?”. Krydda med lite vokabulär från nordfront.
   Undrar om SR har ett logik- och argumentationstest vid anställningsintervjun. Den som misslyckas mest och använder flest invektiv får jobbet.

   Svara
   • Det går betydligt djupare än så i sandlådan. Det handlar om andlig kamp och inre och yttre demoner, som sprider meninsglösheter. Men först måste man såklart tro på sådant.

    Om man gör det så blir mycket i tillvaron logiskt. Tro mig.
    Jag brukar kalla det ”input” och ”output”.
    Den information du får in i dig tenderar du att förr eller senare förmedla till andra.

    Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2016

   Sr har helt tappat fotfästet när dom tydligen tycker att det är ok att kalla folk för husnegrer och rasförrädare om dom inte är vänsteranhängare eller feminister.
   Hade jag varit Teodorescu och Bali så hade jag anmält Sveriges radio för rasism

   Svara
 21. Svenne

   /  05/29/2016

  När ‘man’ inte räcker…
  (På Klockar-Calles gata finns Fritidsgård/Bibliotek/Folkets Hus, Gävle.)

  Svara
 22. Jan

   /  05/29/2016

  Apropå den debatt jag hade med det här forumets ganska talrika moderatklack om börsspekulationerna med den svenska skolan (som de tycker är förträffligt) så sammanfattar en namne till mig frågan på ett utmärkt sätt i dagens Aftonbladet. I en mening:

  ”Den svenska skolan måste återförstatligas, ­privatiseringen rullas tillbaka och den så kallade valfriheten sändas dit den hör hemma, till historiens sophög av misslyckade politiska experiment.” Jag kunde inte ha sagt det bättre själv, Jan!

  Nästa mening om kungafjäsket (framförallt orkestrerat av kvinnor) skriver jag också under på: ”Det pågående kunga­fjäsket nådde sublim höjd när Expressen på sin förstasida, i anledning av kungliga bebisars framträdande, drog till med det nya svenska ­ordet SÖTCHOCK.”

  Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2016

   Att den gamle kommunisten Guilou inte vill ha någon valfrihet kommer inte som någon överraskning.Helst vill han väl inte ha någon yttrandefrihet heller för de icke troende…
   Så om du anser att hans bidrag till skoldebatten stärker din ståndpunkt så är jag inte benägen att hålla med dig
   För övrigt bemödar han sig inte ens att förklara varför han inte vill ha valfrihet inom skolan utan det är dåligt bara för den store journalisten Guillou har sagt det…
   Håller däremot med om att kungafjäsket är ganska kräkframkallande.

   Svara
  • Rikard

    /  05/29/2016

   Hej.

   I nuläget kan det kvitta med förstatligad grundskola, då det kommunala självstyret ändå kommer i vägen. Vidare finns varken vilja eller kompetens till att åter bygga en skola vars syfte är att på evidensbaserad grund lära ut fakta och vetenskap så som den är känd av sin samtid.

   Att träta om vem av missdådarna som fällde det dödande slaget känns tämligen ofruktbart, då förstörelsen på allvar inleddes ca 1970, och raskt accelererade under nittiotalet. Vi måste här komma ihåg att förändringar inom skolans arbetsformer tar flera år på sig att slå igenom: kollegor som obstruerar, skolor och lärare som endast arbetar med läpparnas bekännelse, naturlig avgång, et cetera är alla saker som fördröjer genomslagseffekten, och inte minst att det tar elevmaterialet dryga nio år att bytas ut. Klåfingriga ignoranter, ‘Vetbästerberg’:are och Pösmunkar med ett Persson-ligt agg finns det legio i alla partier som ansvaret för förödelsen.

   Även om vi skulle genomföra en total skolreform – skapa nytt från grunden, med en lärarkår drillad vid universitet och med samma kunskapsnivå som tarvas för forskarutbildningar och doktorandkurser, och med ett väldisciplinerat och gott socialiserat elevmaterial, samt lokaler med åtminstone erforderlig ventilation och ljussättning, så skulle resultatet för samhället inte bli synligt förrän den första årskullen själva lämnat högre studier och gått ut i arbetslivet, samt börjat ersätta de tidigare undermåligt utbildade årskullarna. Om vi skulle börja göra allt rätt i morgon dag kommer resultaten runt 2035 som tidigast.

   Det är inte en sak som är fel med skolan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Mycket av det du skriver är relevant, intressant och viktigt men du kanske inte förstår att ”Kampen” förs på ett andligt och metafysiskt plan, över ditt mänsklig huvud? Skulle den insikten att förändra något för dig, om du skulle erfå den?

   Svara
 23. Jan

   /  05/29/2016
  Svara
 1. Sektgrupper på facebook | WTF?
 2. Public Service i ett nötskal | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: