Svaret på frågan om vilken redaktion det var

För några dagar sedan hade jag ett inlägg med ord och meningar från en text som publicerats av en redaktion. Det var en hel del buzzwords i den artikeln, minst sagt! Jag hade en omröstning med några alternativ där man fick rösta på vilken redaktion som hade publicerat texten.

Här är resultatet av omröstningen

resultat av omröstning

Här kommer rätt svar för den som inte listat ut det redan:

Den lilla bloggen Politism

**********

Gårdagens inlägg

Sektgrupper på facebook

Hur man tar över

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. MiT

   /  06/01/2016

  Man började undra lite när man läste
  http://www.expressen.se/kronikorer/nisha-besara/darfor-gick-det-snett-sa-snabbt-ann-heberlein/
  Sen kollade man författarens twitterprofil, Näsviseförmedlingen… 😛

  Svara
  • Pelle2

    /  06/01/2016

   Snacka om att hon skrev en text full med härskartekniker och förminskande av andras åsikter i sann radikalfeministisk anda.
   Hon inledde med följande raljanta och nedlåtande text:.
   ”Ann Heberlein. Hur kunde det gå så snett så snabbt? Du är ett praktexempel på en person som på kort tid gör sig högst irrelevant i offentligheten. Du är en person som har haft stor plats i medier att göra din röst hörd på, varit en respekterad yrkesmänniska. Nu hyllas du enbart av mörkerkrafter som jag knappast kan tro att du vill förknippas med.”

   Med andra ord:
   Om du inte är vänster och gillar radikalfeminism och identitetspolitik så skall du hålla
   tyst och dessutom acceptera att hånas av ovanstående människor i media med redaktörernas tysta medgivande.

   Människor som Besara får mig att vilja spy !
   Förmenta godhetsapostlar som är dom värsta mobbarna och rasisterna som finns.
   De ryggradslösa tidningscheferna som anställer dom förtjänar också allt förakt.

   Svara
  • Rikard

    /  06/01/2016

   Hej.

   Meta-texten är att svenskar skall flytta på sig, och ge plats till invandrare som skall beredas plats i kraft av att vara just invandrare (att Beshara talar som om dessa är en homogen massa är för att grupper bara uttrycker åsikter via den som gjort sig till ledare).

   Beshara argumenterar dessutom utifrån någon sorts rättighetsperspektiv, där hon har en moralisk rätt vilken trumfar AH:s. Något annat argument än ren identitet (som ett argument som är oberoende av vem som framför det) existerar inte i texten. Inte heller uttrycker Beshara någon form av sympati, empati eller visar att hon förstår AH.s känslobaserade argumentation – istället är det hånfull revanschism utifrån förmenta oförrätter och hämnd som framvisas.

   Heberlein kommer inte att räcka. Inget antal räcker nämligen. När de inre fienderna identifierats och stötts ut, och blivit yttre fiender som kan nedkämpas, kommer man när man ånyo behöver en yttre fiende att hitta någon att stöta ut. Till slut inträffar det att det för en grupp tilltänkta offret är en maktperson för en annan grupp, varvid fraktionsstrid utbryter. När så sker bör man som utomstående avhålla sig från fräna angrepp och attacker (då dessa skapar inre sammanhållning); istället bör man delta aktivt i diskussionen och söka styra denna mot saklig grund. Eftersom det rör sig om en ego/identitets/prestige-baserad maktkamp kommer de övriga parterna att närmast reflexmässigt svara med att bli mer extrema och renläriga, varvid den faktiska maktbasen krymper. Därav valet att styra mot saklighet – motreaktionen blir nästan alltid att göra tvärtemot.

   De som stötts ut bör inte heller förhånas, utan erbjudas möjlighet att förtjäna en plats (förtjäna – aldrig få, men heller aldrig förbjudas [hur mycket reell makt det rör sig om måste beslutas från fall till fall] deltaga) i andra debattforum än de sedvanliga. Allt från ren hämnd till avhoppares bekännelser till att verka som den avsatte men renlärige förkunnaren är retoriska positioner som kan erbjudas.

   Samtidigt som den ideologiska/teoretiska kampen pågår bör dissidenter och opponenter manövrera sig för att inta maktpositioner istället för de personer som rensats ut.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 2. Pelle2

   /  06/01/2016

  Alla redaktioner du listade kunde ha skrivit texten du frågade om eftersom de alla är gediget
  genus och identitetspolitiskt indränkta.

  Svara
 3. MiT

   /  06/01/2016

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: