Uppenbart påhittad story är ”Bäst idag”

Det cirkulerar ett facebook-inlägg från en Peter Svensson som jag såg tack vare Emanuel Karlsten

påhittad story1

Det var bäst idag enligt Karlsten. Källkritiken flög visst ut genom fönstret samtidigt som han skrev tweeten. Jag gillar Karlsten annars trots att hans agenda oftast är ganska glasklar. Eller kanske på grund av att den är det? Men det här är lite för mycket  😛

Här är hela inlägget

phittad story

En uppenbart påhittad story om att ett 6,5-årigt barn levererar en komplett samhällsanalys ur ett radikalfeministiskt perspektiv. Hon är värsta Genusfotografen på att analysera reklambilder och koppla det till allt hon ogillar. Fantasin är nog det enda 6,5-åringen har gemensamt med Genusfotografen annars tror jag. Lösningen är såklart radikalfeminism.

Inte nog med det, när hon var 4,5 år så hade hon en färdig samhällsanalys om Sverigedemokraterna, feminism och antirasism! WOW!

Peter Svensson är en radikalfeminist som verkar vara involverad på något sätt i flera olika radikalfeministiska organisationer, här är han med på en artikel där Crossing Boarders (numera Make Equal), Män för Jämställdhet och Unizon står bakom. Givetvis går artikeln ut på att det som hände i Köln och Stockholm är precis som det alltid har varit, att det är män som är problemet. Lösningen är såklart att ge dem mer pengar så de kan arbeta mot ”destruktiva maskulinitetsnormer” som de kallar det. Vilka normer de menar och hur de ska gå tillväga nämns givetvis inte.

Hade faktiskt lite om Män för Jämställdhet i ett inlägg häromdagen.

Är tydligen inte så många som klarar av att vara källkritisk utan folk verkar faktiskt tro att en 4,5-åring och senare 6,5 år gammalt barn kan leverera färdiga samhällsanalyser med ett radikalfeministiskt perspektiv och då också givetvis förstå att det är radikalfeminism som är lösningen. Folk tror verkligen på det…

Andras barn i den åldern är intresserad av pinnar, kottar, peta sig i näsan, stenar, leksaker, kritor, gunga, sandlådor och så vidare. Utom hon, hon är mer lillgammal vid 6,5 års ålder än vad Fridolin är vid 32. Låter det rimligt…?

Visst är det en otrolig slump att sånt här ALLTID händer just de som råkar ha en politisk agenda vars budskap exakt motsvarar den ”vardagliga händelsen”? Man häpnar över slumpens outgrundliga vägar…

Det var nog samma slump inblandad när rapport gjorde ett ”hemma hos en vanlig medborgare”-reportage när det gällde föräldraförsäkringen och det visade sig att hon även är en väldigt engagerad Fisare (finns med i den här filmen). Otrolig slump alltså! Eller som när Sveriges Radio ska leta upp sådana som protesterar mot något, då går reportern till sina vänner såklart! Kanske de till och med hittar dem vid kaffeautomaten?

Men vad vet jag, den med 6,5-åringen är ju ”Bäst idag”…

(EDIT: Tog bort en lite tarvlig kommentar som jag skrev här om hans tid i dokusåpa, lite onödigt när jag tänkt några minuter på det.  //MiT)

MVH

MiT

Lämna en kommentar

95 kommentarer

 1. Jag kan mycket väl tänka mig att såväl en 4,5-åring som en 6,5-åring duktigt kan rapa ur sig exakt vad föräldrarna vill att de ska tycka. Barn lär sig fort vad föräldrarna vill höra. Men det handlar ju mer eller mindre om psykisk barnmisshandel att hjärntvätta barn på det här sättet. Det är ju inte så att flickan egentligen kan mer än en enda Sverigedemokrat, det är snarare så att hon lärt sig utantill vad föräldrarna sagt.

  Svara
 2. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
  • Intenso

    /  06/01/2016

   Nero Yiannopoulos har följande, något raljerande, synpunkt, https://youtu.be/eSt62K70o0E?t=2m18s

   Där ryker nog ett och annat toplock.

   Svara
  • Bamse

    /  06/01/2016

   En feminist frågade mig en gång om hur jag ser på lesbiska förhållanden. ”I full HD” var tydligen fel svar.

   Sorry om den va gammal 😉

   Svara
 3. hehe, han pissade i sin egen resväska under en fylla i big brother då han fortfarande var en del av patriarkatet. Men han är ju en sån som omvänts nu så han är god.

  Svara
  • MiT

    /  06/01/2016

   Ahhh, så kanske det var. Tog bort det i inlägget, var lite tramsigt att ha med det när jag tänkte efter några minuter. Men det är helt klart något man ska ha i bakhuvudet när han är igång!

   Svara
 4. Det är väl inte så förvånande att dagens feminism och antirasism härstammar från en 4.5-årings begåvnings- och analysnivå.

  Svara
 5. Jag hade för mig att Karlsten var liberal i ‘borgerlig’ bemärkelse, dvs en som sätter individen före kollektivet. Tji fick jag

  Svara
 6. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/01/2016

   Någon anledning säger mig att evolutionen inte kommer tillåta att det där lebbandet blir någon bestående trend. Men vad vet jag, feminismen verkar stå över det mesta.

   /Frida

   Svara
   • T

     /  06/01/2016

    Den håller bara en generation 😀

    Svara
   • Jans

     /  06/02/2016

    Förvisso kan ju kvinnor åtrå kvinnor och ändå vara med män och få barn. Då går ekvationen ihop. Det större problemet blir väl när den åtrådda kvinnan skall försörja den andras barn. Kan ju bli så att mannen som är far är mer intresserad av den biten.
    Hur som helst, fortplantning har med sex att göra men sex har ju inte alltid med fortplantning att göra.

    Svara
  • Att kvinnlig sexualitet är mer plastisk (föränderlig) än mäns är etablerat. Kvinnor tenderar i högre grad än män anpassa sin sexualitet efter miljön, och förändra sexualitet om de byter miljö. Därför är det ett förväntat resultat att en kultur som uppmuntrar att kvinnor har sex med kvinnor resulterar i att fler kvinnor har sex med kvinnor.

   Svara
 7. michael

   /  06/01/2016

  Fascinerande Peter vill att det ska sättas upp politisk propaganda som ska få människor att tänka rätt ungefär som i Nord Korea självklart tycker Emanuel att detta är rätt,man skulle nästan kunna tro att texten är ironi för att locka fram dom svagsinta att gilla den.

  Svara
 8. Peter Svensson anser alltså att mötesstörerskan Tess Asplund ska vara barnens förebild!

  Svara
 9. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/01/2016

   Besara : ” Ann Heberlein. Hur kunde det gå så snett så snabbt? Du är ett praktexempel på en person som på kort tid gör sig högst irrelevant i offentligheten. ”

   Ajdå. Nu är Heberleins person irrelevant i offentligheten menar den lilla sekten mediefeministerna (MFI) … jobbigt
   Skulle tro att Heberlein inte ger en kviddevitt för den offentliga utskällningen och utfrysningen. Kanske extra tufft att vara kvinna med egen oberoende tankeverksamhet bland alla dessa kvinnliga tankens dödgrävare .

   Svara
   • Jans

     /  06/02/2016

    Rätt fascinerande begrepp, ”irrelevant i offentligheten”. Utmobbad är den enda rimliga tolkning jag gör av begreppet. Vilka är ens ”offentligheten”? De som bestämmer på redaktionerna gissningsvis. Detta är en ny Birro-gate utan tvekan.
    Själv är jag ingen fantast av vare sig Birro eller Heberlein men det är verkligen beklämmande att se hur mediesverige agerar om någon är bara aningen off line. Alla dessa mobbingmonarker som seriemobbar i parti och minut på redaktionerna. Kolla in Adam Svanells patetiska satirförsök i SvD i helgen:
    http://web.archive.org/web/20160528142209/http://www.svd.se/nar-ska-vi-vita-man-fa-plats-i-medierna
    Karln är ju själv redaktör och ”medskyldig” till vitheten. Han försöker kasta skit på Heberlein men inser inte att han kastar i motvind rakt på sig själv. Den intellektuella nivån är ju skrattretande.

    Svara
  • Pelle2

    /  06/01/2016

   Här är ett utdrag ur hennes cv med hennes formella utbildning:
   ”Hennes första jobb efter studierna i statsvetenskap vid Södertörns Högskola”
   Sedan har hon jobbat politiskt hos Göran Persson och Jens Orback och grundade nättidningen Dagens arena som de påstår är partipolitiskt obunden.

   Med tanke på hennes bakgrund inom SSU,hennes jobb hos Sossepolitiker,hennes arbete för(o)rättviseförmedling,hennes utbildning på Södertörns lekskola och hur hon skriver om Heberlein ger jag inte mycket för pratet om partipolitiskt obunden…

   Man kan ju också undra vad det är i hennes utbildning som gör henne speciellt lämpad som skribent ?Känslan förstärks också av den miserabla krönikan vi pratar om som enbart består av identitetspolitiskt och radikalfeministiskt snömos…

   Skulle nog tro att hennes enda meriter är att hon känner rätt människor och att Expressens kultursidor är lika genusindränkta och identitetspolitiska som hon är…

   Svara
   • Hennes cv talar om en inkompetent person, i sverige verkar det vara ett kanon cv…. Säger mycket om hur framtiden ser ut, jag hade bara anställt henne för diskning eller hundskitsupplockare

    Svara
 10. Bara en radikalfeminist ska få ha yttrandefrihet?

   /  06/01/2016
  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/01/2016

   Nått säger mig att Besara gjort sig minst lika irrelevant.

   ”Vi blev tillräckligt många för att säga emot när någon sa att vi inte fick våra positioner av egen kraft, utan bara hade blivit inkvoterade på grund av vår hud- eller hårfärg ”

   Säger hon som jobbar för rättviseinkvoteringsförmedlingen.

   /Frida

   Svara
 11. MiT

   /  06/01/2016

  Sånt här kan väl också kallas partiell systemkollaps? Eller början på i alla fall?
  ”NÖDLÖSNING”
  http://iotakt.se/blogg/nodlosning/

  Svara
 12. Jag undrar om de skulle tycka att ett barn som började skandera saker som ”Bevara Sverige Svenskt” och samtidigt heil:ar hade en ”klockren samhällsanalys”?

  Svara
 13. Rikard

   /  06/01/2016

  Hej.

  Gör en mental lista över länder där man haft av staten eller av staten sanktionerade ungdomsgrupper för politisk verksamhet.

  Komplettera listan med stater där anslagstavlor och annonspelare visar rätt åsikter och moraliskt upplyftande budskap.

  ”Kom ihåg, kamrat medborgare, att frågan är inte om ni är lojal. Alla är lojala. Någon antonym till lojal existerar inte. Frågan är, kamrat medborgare, om ni är tillräckligt lojal.”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Pelle2

    /  06/01/2016

   Lite doft av Homo Sovjeticus och sociala experiment mot det stackars barnet.

   Svara
  • Jans

    /  06/02/2016

   Jag tycker reklam smutsar ner stadsbilden men får jag välja mellan pest (dekret från staten) eller kolera (reklam) så tar jag kolera.

   Svara
   • Kristian

     /  06/02/2016

    Håller med.
    Annan infallsvinkel: det ena måste du betala för, det andra kan du välja bort.

    Svara
 14. Rp

   /  06/01/2016

  Hur gör denna 6.5 åring kopplingen mellan halvnakna kvinnor och skor? Jag får det inte att gå ihop.

  Svara
 15. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
 16. Anonymouse

   /  06/01/2016

  Då var det dags att gråta ut lite om kommentarerna i NyTeknik angående genus. Hur vore det att bryta en stereotypisk norm och INTE göra det istället?

  https://campi.kth.se/nyheter/nar-nathatet-slar-till-1.653790

  Svara
  • Pelle2

    /  06/01/2016

   Det jag läste i kommentarerna var inte frågan om något hat som de påstår utan kritik.
   Men i feministernas värld är ju kritik mot feminister=hat..
   Citat ur artikeln:
   ”Vi var inte riktigt beredda att inläggen skulle vara så hätska och så många, vi hade trott att det skulle kunna bli en bra och seriös diskussion om ämnet med Ny Tekniks läsare, säger Adelina Eriksson.”
   Hon och hennes medskribent gick ut med att krävde kurser i genus på KTH.
   Hur mycket diskussion vill man ha om man kräver saker ?
   Chefredaktören för Ny teknik,Susanna Baltscheffsky, sa bl.a följande i artikeln:
   ”Vi borde ha stängt kommentarsfältet tidigare. Kanske inte haft det på alls”
   Det är ju precis som vanligt att feministerna vill kunna basunera ut sitt budskap utan mothugg. Precis så mycket ”debatt” är det dom vill ha..

   Svara
   • Jans

     /  06/02/2016

    De ljuger så det bara gnistrar om det. Jag följde den där debatten rätt noga och hatkommentarerna var otroligt få. Fokus låg på debatt men se det var precis det som skribenterna inte ville ha. Det ställdes mängder med relevanta men kritiska frågor som inte bevärdigades med svar. Artikelförfattarnas försvarare försökte blanda bort korten genom att ständigt tjata om att det var näthat, att moderatorerna borde stänga ner med mera. När snacket om näthat ifrågasattes så ljögs det om att de grövsta kommentarerna plockats bort. Jag är verkligen fascinerad över hur grovt man är beredda att ljuga om näthat för att rädda kampen. Ny Teknik kan dra dit pepparn växer, jag är så trött på det svenska mediekotteriet och deras ointellektuella debattfientliga och fega hållning. Det finns snart inga medier kvar med trovärdighet.

    Svara
    • Så är det, du kan inte begära för mycket från dessa flickor, inte kvinnor…..

     Svara
   • Jans

     /  06/02/2016

    Ingen här som har användarnamn på KTH och kan posta länk till Toklandets screencapture?

    Två borttagna kommentarer av 160, majoriteten är seriösa men håller inte med skribenterna. Tramskommentarerna är ovanligt få.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  06/02/2016

     ”Mycket bra att denna aspekt av debatten i Ny Teknik uppmärksammas i Campi. Det är viktigt att förstå att mycket av det som tas för självklart av många vad gäller universitets ansvar för jämställdhet i utbildning och forskning här aktivt ifrågasätts och motarbetas. Det jag själv såg av diskussion i akademiska fora i sociala media kring artiklarna av KTH-studenterna och av KTH-ledningen bekräftar tyvärr i stora drag den bild artikeln ovan ger.”

     Skriver Katja Tollmar Grillner som tydligen är ett av de högsta hönsen på arkitekthögskolan, tillika någon typ av genusexpert.

     Det hon såg var alltså skärmdumpen ovan, eller är det något internt forum som hon refererar till, praktiskt, det brukar vara så när man vill säga A men inte O, och det bekräftar alltså hennes upplevelse av att jämställdheten ifrågasätts. Bull shit. Det är hennes forskning, och anndra genusstudier, som ifrågasätts på principiell grund, inte jämställdhet. Oerhört oärligt av henne. Sen ska man tillägga att kvinnor så klart är i majoritet på den utbildning som hon representerar, förvånad?

     http://www.antagningspoäng.se/kungliga-tekniska-hogskolan/arkitektutbildning

     Katja Tollmar Grillner var tydligen även opponent på den numera klassiska avhandling tillika bisarra skrattfesten – Rum, Rytm och Resande – genusperspektiv på järnvägsstationer. Uppenbarligen lämnade hon inga invändningar som inte fick uppsatsen godkänd. Säger något om hennes syn på vetenskap och forskning.

     http://liu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A742447&dswid=-9989

     /Frida

     Svara
 17. Nykteroklok

   /  06/01/2016

  Hur ska egentligen reklammodellerna se ut för att det ska vara optimalt? Om de började se ut som folk gör mest så blir rimligen det ganska snart ett ideal, vilket skulle kunna få de som t.ex. är ovanligt smala att känna sig exkluderade, för att tala feministiska. Om modellerna istället ska se olika ut (mångfald), verkar det krävas någon sorts samverkan mellan olika företag, för att tillse att ingen kroppsform råkar bli överrepresenterad. Exempelvis funkar kanske inte en rödhårig modell, om det händelsevis finns ytterligare en rödhårig modell i kvarteret bredvid, för då kan folk som går förbi där få en överdos av rött hår, och alla blondiner och brunetter springer hem storgråtandes med känslan att de inte duger som de är.

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/01/2016

   Min systerdotter har matats med reklam av ”objektifierade kroppar” i det offentliga rummet dagligen. Sett sammanlagt flera 100 000 reklaminslag på TV till hon blev 18, köpt modekläder för att känna sig attraktiv och experimenterat med hårfärg.

   Idag är hon fortfarande samma människa som när hon var liten. Fortfarande inte ett gram rasist någonstans, definitivt inget lättlurad offer för något och dessutom vidsynt och förlåtande. (Mot sig själv och andra)

   Vad gick snett ? Hur blev hon inte en i raden av rasande feminister och självupptagen uppmärksamhetsknarkare? Peter Svensson får gärna fråga henne istället för att projicera sina EGNA (självömkande) känslor och reaktioner på Manja 6,5 år.

   Peter Svensson berättar om Manja som blivit lärt dokriner om antirasim,jämlikhet och t.o.m varför feministisk politik behövs, lika självklart som om det hade kommit från Manja helt och hållet själv. Det är naturligtvis nonsens, och det ligger något perverterat i att ympa in i barn redan i 6 års åldern, en känsla om orättvisa som ligger utanför barnets omedelbara kontroll.

   Svara
  • Kristian

    /  06/01/2016

   Försökte hitta hur långt över 90% av de som ser Victoria’s Secret och liknande som är kvinnor. Fick idel genustrams så gav upp. Et tu, google?

   Svara
  • Rikard

    /  06/01/2016

   Hej.

   Såhär ungefär:

   Jag är inte nöjd med min självbild, av flera skäl. Det kan vara att jag mobbats, det kan vara att jag uppfostrats till att förstå att människor som jag har dålig självbild, det kan bero på tusen små olika saker. Då presenteras jag för resonemanget att min självbild är påverkad av budskap om ett ideal som jag undermedvetet programmerats att försöka efterlikna utan att kunna nå fram.

   [Här skiljer sig aesopen i två]

   Jag kan söka inåt i mig själv och finna den inre styrka som gör det möjligt för mig att utvecklas i en brottningsmatch med min egen kärna (mitt själv), och med förnuft och kunskap söka förändra mig på ett sådant sätt att jag fysiskt och mentalt erhåller sådan balans att jag vågar släppa gammalt groll och gå vidare in i nya konflikter (för alla sociala kontakter är på sätt och vis konflikter; det är metod, mål och medel som varierar). Detta är den svåra vägen som aktivt måste väljas, sökas, och besegras om och om igen.

   Eller.

   Jag kan söka utåt utanför mig själv och projicera min känsla av otillräcklighet, mina tillkortakommanden, mina (o)realistiska och (o)realiserade eller (o)realiserbara drömmar och ambitioner. Det är reklamens fel att jag är deprimerad. Det är de patriarkala rasistiska strukturerna som hindrar mig. Denna väg leder likt Nalle Puh:s tesla-jakt runt i en cirkel, och mängden teslor, heffaklumpar och annat som man jagar blir bara fler och fler för varje varv.

   Härmed avslutas aesopen.

   Den första vägen måste sökas och väljas; den andra kräver bara lydnad och följsamhet. Därav följer att majoriteten av oss alltid kommer att välja den andra vägen allt som oftast. Värt att notera att man kan lika gärna skylla på att vattnet är virvlat åt fel håll, orgon-strålning, eller förekomsten av flogiston i örngottet, som på osynliga strukturer. Det är det vi (?) kallar för vulgär-feminism som är i grossess just nu, och därmed är det den jag ovan använder.

   Mycket av de ovanstående resonemangen är grundat i hur den neurotypiska och normalfungerande medelmåttigt begåvade människan fungerar. Det är helt enkelt sådana vi är.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare
   Ps Men vi kan välja att söka möta och besegra oss själva, om vi vill. Ds

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/01/2016

    Ps Men vi kan välja att söka möta och besegra oss själva, om vi vill. Ds

    Det tåget har lämnat perrongen och fluffat iväg till nya outforskade spår . På biljetten står det : Postmodernistan. Alla kommer fram och påbörjar ett idogt arbete att skapa en polistat som skulle kamrat Brejznev stolt och förnöjd. För att inte säga Orwell.

    Du talar om sådana futtiga modernistiska dinosaurier som Freud och Jung. Freuds omedvetna och Jungs Synkronicitet finns inte ens på kartan längre i samhällsanalysen. Det var länge sedan detta försvann.

    A-Pråpo . Nu när jag har dig på tråden så vill jag tipsa dig om Yuri Bezmenov långa föreläsning för ett gäng studenter här : https://www.youtube.com/watch?v=5gnpCqsXE8g

    Tänkte att du kanske skulle uppskattar den, han är skarp som en nyslipad lie,den mannen och underhållande som en stå-uppare. Men något säger mig, att du redan sett den.

    Svara
    • Rikard

      /  06/02/2016

     Hej.

     Tack för tipset.

     Min filosofiska inspiration (perspiration, transpiration) är inte så mycket Jungman Freud, om lättsamheten ursäktas, utan Nietzsche, Kant, Hobbes (namnen formligen droppar fram…) men ännu mer Diogenes från Sinope, Sokrates, och inte minst Eddan, Valuspa, och andra av förfädernas sagor. Eddie Meduza, de Sade, Lenin, Bukowski, Lao Tsi och Sun Wukong icke att förglömma. En litteraturens och tanketänkandets återvinningsstation, det är jag det. H.G Wells, Jules Verne et cetera.

     Men nog har höghastighetståget till Postmodernismens neo-romantiska exotifierande rasbiologiska slav-samhälle gått. Själv står jag kvar på perrongen med väskan packad för en långtidsvariant av ‘ducka & ta skydd’.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 18. Svenne

   /  06/01/2016

  Huvudet på spiken…

  Svara
 19. Det är synd om Manja. Hon har ingen barndom. Hon låter som fostrad enligt Nordkorea.

  Nu har jag gjort en liten utredning, dock med bara ett barn.
  Min lika gamla barnbarn visste inte vad genus var men kan skilja pojkar och flickor för ingen i förskoleklassen är av någon annan variant. Han har ingen aning vad SD är. Inte heller rättvisa och jämlikhet på djupare plan annat än rättvis fördelning av godis på fredagar och rättvisa tillsägelser i förskolan. Samt viss rättvis fördelning av hushållssysslor hemma. Han kan förstå demokrati lite grann och hur man röstar. Han slår sin lärare i schack, han räknar sexans matte och läser böcker, han vet reglerna i innebandy och känner alla djur i tjocka djurboken och kan peka ut femtiotal länder i världen, men upplyst som Manja är han inte.
  Tack och lov. Vi vill inte förstöra barnet.

  Däremot tycker jag att det är alltför mycket reklam som handlar om utseendeångest hos kvinnor. Men – det kanske säljer?

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/01/2016

   ”Däremot tycker jag att det är alltför mycket reklam som handlar om utseendeångest hos kvinnor. Men – det kanske säljer?”

   Är det reklamen som orsakat utseendeångesten, eller utnyttjar reklamen utseendeångesten som redan finns där. (Med speciell adress till tonåriga tjejer) ?

   Jag tror på både och. Det finns många vittnesmål av folklivsforskare som rest jorden runt och rapporterat om samhällen utan massmediala kanaler som tv och tidningar, och berättat om kvinnor i samhällen som lägger ner en stor del av sin tid åt skapande av kläder,smycken och parfymer.
   Jag tror knappast att männen, som mest är ute och jagar ihop föda under dagen, tvingat till sig den slags kultur. Även om man som man är lycklig lottad att komma hem till sin kvinna som luktar gott 🙂

   Dagens moderna reklamutbud förstärker denna ordning, men den har inte skapat den. Dessutom är utseendeångest. Ett ”Ångest” för mycket. Inte alla har ångest. Har man ångest över sitt utseende så har det gått överstyr och är ett tillstånd kanske jämförbart med en Fobi över den egna kroppen ?

   Svara
   • Hej!
    ”Utseendeångest” brukar vi använda som etikett på all reklam där vackra unga kvinnor oroar sig för håret, naglarna, skorna, trög mage, ögonfransar mm. De svänger ofta med håret och smäller ett leende när produkten hittar lösningen.
    Jag vet inte hur utbrett beteendet är i verkligheten. Är för gammal för det.

    Svara
 20. Svenne

   /  06/01/2016

  Tystnaden lägger sig…

  Svara
  • Kristian

    /  06/02/2016

   Som Sanandaji påpekade hos Rubin häromsistens så är Sverige inte särskilt socialistiskt: det är kapitalistiskt med stor frihet för företag, stor stat och höga skatter.

   Däremot börjar det bli socialistiskt via hot om kvotering till bolagsstyrelser etc.

   Svara
 21. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
  • Borgerlig kultur

    /  06/02/2016

   Ser man på: även i England låter man tydligen 6½-åringar skriva om genusteorier.

   Svara
 22. Pelle2

   /  06/01/2016

  OT:
  Aleksandra Boscanin på SVD skriver en ledare om familjen på Lidingö som kastades ut från huset de hyrde för att det skulle användas av flyktingar och pratar om hur utsatta grupper ställs mot varandra trots att så inte skall ske enligt politikerna:
  http://archive.is/KpsmG
  Undrar om identitetspolitikerna kommer hänga ut henne som en Hitler som de brukar göra med Arpi och Teodorescu eller om hon är tillräckligt rasifierad för att slippa ?

  Svara
  • Rikard

    /  06/02/2016

   Hej.

   En relevant fråga är hur man behovsprövar behovet av egen bostad.

   Låt säga att jag använder rullstol, och behöver assistens med att handla dagligvaror. Jag har inte råd att själv köpa en anpassad bostad, utan förlitar mig på anhöriga och ett riskabelt klättrande i trappan i hyresfastigheten.

   Hur skall jag lösa mitt problem?

   Betänk att med liberal kapitalistisk infallsvinkel får jag lida pin tills jag, om någonsin, kan betala. Med socialistisk skall allt jag behöver som jag själv inte kan ordna ges till mig av andra. Med moralfilosofisk och religiös kan det bero på varför jag behöver hjälp.

   Men med hänsyn till hudfärg, härkomst och etnicitet som infallsvinkel? Då blir den behovsprövningen rasistisk oavsett avsikten.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Kristian

    /  06/02/2016

   ”[…] likväl riskerar detta att skapa motsättningar mellan flyktingar och svenska medborgare.”

   I avdelningen underdrifter nomineras ordet ”riskerar” i den här meningen.

   Svara
 23. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
  • Intenso

    /  06/02/2016

   Vägra abortera foster = Sparken och allmänt spott och spe, gärna ett och annat gatlopp
   Vägra åldersbestämma ungdomar och män = Hyllningar och gratulationer och inte sällan eriksgator i pressen.

   Svara
   • Jans

     /  06/02/2016

    Ja, detta trots att alla vet att det är bakomliggande orsak till en rad övergrepp på hem för ensamkommande. Barnläkarföreningens agenda är verkligen helt obegriplig. Hur står de ut med sig själva med insikten om att de propagerat för en praxis som lett till våldtäkt av barn?

    Svara
    • Kristian

      /  06/02/2016

     Som Sargon of Akkad förklarade för amerikaner om ordet ”rasism” i Europa: ”vi har ett samhälle där vi hellre ser barn bli våldtagna än själva kallas rasister.”
     (Refererar till Rotherham.)

     Svara
 24. Frida Gustavlin

   /  06/01/2016

  Aktivism på UR – en bred palett av vänsteraktivism.

  http://urplay.se/sok?product_type=program&sao%5B%5D=Politiska+aktivister

  Svara
  • MiT

    /  06/01/2016

   Fast Makode Linde är ju rätt skön ändå 😛

   Svara
   • Svenne

     /  06/02/2016

    En sann provokatör – och enfant térrible…

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/02/2016

    Makode Linde gör en utställning med stereotyper, sedan kommer identitetsvänstern och anklagar honom för att göra en utställning med stereotyper. Makode Lindes svar: Ja, jag har gjort en utställning med stereotyper. Identitetsvänsterns konstaterar, med det svaret i bagaget: Du har gjort en utställning med stereotyper, det är problematiskt. Lindes svar: Ja, det är en del av utställningen, det är problematiskt och intressant med stereotyper. Identitetsvänsterns slutreplik. Du har gjort en utställning med stereotyper, du är rasifierad, förlåt husneger.

    /Frida

    Svara
 25. MiT

   /  06/01/2016

  Svara
  • Olof

    /  06/02/2016

   Skitbra. Då gör vi helt enkelt antagandet att någon som tar sig över halva världen till Sverige helt enkelt per definition inte är ett ‘barn’, eftersom de vi normalt betraktar som ‘barn’ helt enkelt inte klarar av att göra det på egen hand. De som klarar det har helt enkelt inte ett barns behov och vi kan alltså göra antagandet att de är vuxna som utgångspunkt.

   Sen får de helt enkelt bevisa att de är under 18 om de påstår det. Men de där åldersbedömningarna är ju så ‘osäkra’ så de kan de ju inte använda…

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/02/2016

   Är det ställt bortom rimligt tvivel att personen verkligen är över 18, jag vet inte. Konfidensintervall är ju lite klurigt. Själv är jag emot den här typen av sceletusmätning eller dentalröntgen, åldersbestämningen borde istället utföras på löpande band med hjälp av systembolagets kassörer. De om några borde, som myndighetspersoner, ha rätt expertis i frågan, det vore ju toppen om det räckte med en panel tvåögda personer som individuellt fick avgöra i fall till fall. Till det så kan en panel om psykologer få säga sitt.

   Det vore faktiskt riktigt intressant att läsa en studie som redovisades hur bra systembolagets personal är på åldersbedömningar, resultatet skulle gärna få redovisas med ett begripligt konfidensintervall.

   Hur bra är systembolagets personal på att avgöra om en person är:

   12 år eller äldre?
   15 år eller äldre?
   18 år eller äldre?
   21 år eller äldre?
   24 år eller äldre?
   27 år eller äldre?

   Hur svårt kan det vara? Det är ju bara att testa hur många i en expertpanel som behövs för att kunna få ett rimligt svar om en individs ålder.

   /Frida

   Svara
   • Men om Systembolaget misstänker att köparen är för ung kräver de leg. Utan leg. inget sprit. Enkelt.
    Kan de hjälpa till med de ensamkommande?

    Svara
   • Rikard

     /  06/02/2016

    Hej.

    Hur skall vi veta att Gunilla Klingberg är över arton år?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 26. Svenne

   /  06/02/2016

  OT: SvD pixlar, Polisen och AB pixlar inte… #facepalm

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/02/2016

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22927909.ab

   ”Gott hopp om gripande
   Under eftermiddagen genomförde polisen en brottsplatsundersökning av butiken. Sara Federmann hoppas och tror att rånarna kommer att gripas.
   – Polisen sa att jag gett ett riktigt bra signalement och att de kommer att ta fast dem.”

   Jaha, kul, det var fint att höra, bara av nyfikenhet, vad var det för riktigt bra signalement? Att de var män var tydligen relevant att berätta, varför då? Polisen har ju ändå lovat att ta fast dem. Typisk smutskastning av män som grupp, för att använda feministisk logik.

   https://www.sjf.se/yrkesfragor/yrkesetik/spelregler-for-press-radio-och-tv/publicitetsregler

   ”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

   /Frida

   Svara
 27. Pennywise

   /  06/02/2016

  Jag hittade ett piller av härligaste kappvänderi nu på morgonen..
  Vi som har fått elak statistik kastat på oss i flera år om att Sverige är våldtäkttätast i världen och det är patriarkatet och den svenska våldtäktkulturens fel (två fenomen som enligt fakta inte ens existerar) har nu hittat lösningen på problemet.
  -Skyll det på flyktingsituationen!

  Men varför då?..
  -Jo uppenbarligen så kan man som feminist ta samma ”fakta” man tidigare använt som grundbult till hela sin manshatarretorik och förkasta/lögnförklara den när den inte passar den egna agendan längre..
  http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/lisa-magnusson-sverige-har-inte-flest-valdtakter-i-varlden-det-ar-bara-rasistisk-propaganda

  Eller, vad vet jag?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/02/2016

   Opinionsjournalistik när den är som kryddigast, jämförelsen med Indien är ju rent ut sagt löjligare än löjligast. Hur skulle det vara om hon istället jämfört med Norge, Danmark och Finland.

   ”Om en kvinna däremot går in på en polisstation i Sverige och säger samma sak skulle detta registreras som 365 separata brott.”

   Vad är det för jävla skitsnack, ska man skriva om siffror så får man se till att ha ordning på dem. Är hon tolv år gamal eller?

   Sedan tror jag faktiskt inte hon har någon annan statistik är BRÅ:s uråldriga rapporter i ämnet, som tydligt redovisar just invandrares tydliga överrepresentation, och den senaste tidens uppmärksammanden av vissa invandrares ”värdegrundskompetens” har gissningsvis knappast gjort saken bättre.

   Nu tror jag dock att hon har rätt i sak, Sverige är så klart inte det mest våldtäktsdrabbade landet på klotet. Men att det skulle skapa problem när feministerna ville att alla typer av sexuella ofredanden skulle ingå i begreppet våldtäkt var glasklart från början, nu sitter vi här med en pseudodebatt istället för att kunna resonera sakligt om saken.

   /Frida

   Svara
  • Rikard

    /  06/02/2016

   Hej.

   Eftersom jag är lat:

   ”Hej.

   Antal anmälda fall är just det och inget annat. Antal fällande domar är en sak. Etnicitet och relationen offer och gärningshen ytterligare en. Avtjänad tid jämfört med utdömd tid, återfallsfrekvens, grad av våld, med mera: allt detta är sådant som vi har data på, eller kan skapa data om. en jämförelse med annat land måste skapas så att den görs ‘allt annat lika’ och eliminerar skillnader i definitioner, eller presenterar flera olika resultat beroende på valda definitioner. Intresset är dock noll från Brå:s sida.

   Mörkertal hör öht inte hemma i en diskussion, eftersom det endast är i bästa fall en slumpartad gissning och i sämsta fall önsketänkande och hitte-på.

   Sociometrisk data för gärningshens och offerprofiler borde vara av intresse.

   Debatter och analyser av mer svårmätta faktorer (synen på övergrepp, sociokulturella faktorer) görs lämpligen med en kombination av ett batteri attitydundersökningar kombinerat med djupintervjuer och jämförelse med hårda data, samt jämförelse med vad respektive lands lagtexter och juridiska tradition säger.

   Inget man som enskild slänger ihop på en p*sskvart, om säger så.”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Skamlöst kopierat från samma diskussion på ”En mensans betraktelser” #jagrodnarsmiley

   Svara
 28. Ivar L

   /  06/02/2016

  Lite otippat att till och med Dalai Lama ser problemen med flyktingtrycket från Mellanöstern:
  https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/05/31/the-dalai-lama-says-too-many-refugees-are-going-to-germany/

  Snart är det bara Virtanen, Schyffert och Ehrnman som inte ser problemet.

  Svara
  • Kristian

    /  06/02/2016

   Dödsknarkarnazister eller Dalai Lama?
   * ”Europe, for example Germany, cannot become an Arab country
   * ”I think that the refugees should only be admitted temporarily”
   * ”The goal should be that they return and help rebuild their countries.”

   Sist något liknande hände var väl när Doris Lessing inte ville kallas feminist.

   Svara
 29. Svenne

   /  06/02/2016

  OT: Dalai Lama ”i frysen”?

  Svara
  • Jan

    /  06/02/2016

   Laman har rätt. Även om han nu får bära rasistepitetet av det självtillräckliga politiska etablissemanget. Det har funnits krafter som har varnat för det här i decennier. Det svenska partiväsendet (utom SD) har samtliga negligerat dessa signaler. Resultatet av detta såg vi, bland annat, i höstas.

   Svara
 30. Svenne

   /  06/02/2016

  OT: Postmodernistisk logik…

  Svara
  • Jan

    /  06/02/2016

   Dessutom är logiken destruktiv. Om fler vita skulle flytta till Afrika skulle Afrika, på många sätt, bli ett bättre land. Tvärtom gäller, tyvärr, för det motsatta.

   Svara
 31. Svenne

   /  06/02/2016

  OT: Från Wikipedia: ”Eggeby gård är en tidigare bondgård i Spånga socken belägen på Järvafältet strax norr om Tensta i Stockholms kommun.”

  Svara
  • Jan

    /  06/02/2016

   I så fall en lyckad satir eftersom den kunde ha varit sann!

   Svara
 32. Hon bör tas från sina föräldrar, hon är misshandlad

  Svara
 33. Någon som vet ifall Ny Teknik fortfarande tror på ”kall fusion”?

  Svara
  • MiT

    /  06/10/2016

   Huh?

   Svara
   • Citat uppifrån tråden: Anonymouse / 06/01/2016
    Då var det dags att gråta ut lite om kommentarerna i NyTeknik angående genus. Hur vore det att bryta en stereotypisk norm och INTE göra det istället?
    https://campi.kth.se/nyheter/nar-nathatet-slar-till-1.653790

    Re:Ny Teknik – ”Fackfolk” som kan gå förbi problemet med gammastrålning och neutronstrålning vid ”kall fusion” – senast för ett år sedan trodde tidningen på den italienske bluffmakaren, tidigare dömd – sådana människors omdöme har väl noll relevans? Eller rent av ”negativ trovärdighet”?

    Svara
 1. Tänka själv är stort, få oss att tänka rätt är medias uppgift – Hexanmexan "shake my hand?"
 2. Sammanfattning av 2016 del 4 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?
 4. Julgodis från Absurdistan | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: