Han glömde #tackanej

Häromdagen var det i Aktuellt lite propaganda för radikalfeminism. Inte jämställdhet som de alltid försöker maskera sin radikalfeminism med utan det är just radikalfeminism. För att räkna huvuden inser även de flesta svagbegåvade inte har ett enda dugg med jämställdhet att göra utan att man då anser att åsikter sitter mellan benen eller i huden. Ni vet, ungefär som Miljöpartiet? Och dem har det ju gått bra för…

Det som driver dessa är också en önskan om att alla ska vara likadana, att det inte skiljer något alls mellan till exempel kvinnor och män utan att skillnader i intressen, vad man mest vill göra, hur man gör saker och så vidare bara kommer från uppfostran. Därför är det radikalfeministers högsta önskan att vilja uppfostra folk att tycka rätt. De flesta förstår också att det alltid kommer att misslyckas eftersom man inte bara kan avfärda till exempel biologi, evolution, vetenskap med mera som genusfältet (radikalfeminister…) gör. Det kommer aldrig att funka. Det går inte att skapa Den Nya Människan, som de så hett önskar, om man bortser från det mest fundamentala bitarna.

Kolla på klippet från Aktuellt

Där är en som säger att det är för många män för att man inte letat tillräckligt. Jaha, eller så säger man att kvinnor får sluta gömma sig? Att de får visa sig så man hittar dem lika lätt? Har de inget ansvar själva? Andra ska göra allt åt dem? De måste ”lyftas”? Killen från Australien är insnöad på representation som han kallar sunt förnuft, ungefär som Miljöpartiet och Näsviseförmedlingen här i Sverige. Det tycker Aktuellt är något bra. Aktuellts reporter nickar igenkännade.

Ungefär som Amanda Lundeteg från Allbright som säger att om ingen med hennes hudfärg och kön syns i ledande befattningar så tror såklart inte hon att hon kan bli något. Så sa hon för att bara några ögonblick senare säga att hon gick från praktikant till VD… Detta alltså trots att det inte finns någon alls som henne på ledande befattningar utan bara en massa Anders enligt henne själv…

I slutet av inslaget kommer Fredrik Wass in, han som startade #tackanej i Sverige. Han presenterades som ”expert på digitala frågor”. Nästa gång kanske det är en expert på analoga frågor? Vad man måste komma ihåg är att sådana som Wass gör vad de tror är bäst för att tjäna pengar. Han blir inbjuden till aktuellt, får medietid, exponerar sitt namn, han presenteras som expert och så vidare. Tror de att de kommer att tjäna på de så säljer de sin egen mor.

Det pratas i inslaget om en massa privilegier som vita män har överallt. För säkerhets skull så nämner de inga. Såklart.

Det viktigaste ”glömmer” dock Wass bort att göra, nämligen att #tackanej… Han tackade inte nej till att komma till Aktuellt för att få gratis reklam för sig själv. Det var HAN och ingen stackars förtryckt Södermalmsfeminist som satt där.

Så det var alltså en vit medelålders heterosexuell man som presenteras som expert på digitala frågor i Aktuellt-studion och som propagerar för att vita män ska tacka nej till att uttala sig som experter eftersom det finns för många vita män som får uttala sig som experter…

Varför ställde inte Aktuellt frågan om varför han inte tackade nej till att komma till Aktuellt-studion? Är inte det den allra mest självklara frågan att ställa till just honom?

tackanejhalvduktiga-e1433893421912

Har haft uppe Wass och #tackanej förut, de menar att om inte män tackar nej så ger man utrymme till massa halvduktiga män som saknar kompetens. Wass tackade inte nej, betyder det att han är halvduktig hela vägen till banken…?

Syftet som Wass har är givetvis att marknadsföra sig själv så mycket det går, inget annat. INGET annat alltså. För om inte det är det enda syftet hade han tackat nej…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

58 kommentarer

 1. MiT

   /  06/04/2016

  Svara
  • Kommer ni ihåg Erik Saade första slag mot Eurovision?

   ”Manboy, Manboy” är allt jag tänker på när jag ser Anders Lindberg.

   Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   Anders Lindberg är ju underhållande korkad och kliver rakt ner i Chang Fricks fälla. Jag gillar Chang, synd att han inte har mer resurser. Det skulle bli en ganska skojig tidning tror jag. Han har helt klart sinne för humor och satir på ett sätt som mer traditionellt invandringskritiska sajter inte har.

   Svara
 2. MiT

   /  06/04/2016

  Det Häger säger ganska tydligt mellan raderna är alltså i princip att SD haft rätt hela tiden?

  Redan svaret på fråga 1 säger ju otroligt mycket om hur skevt det är tycker jag… Och han skäms inte ens.
  http://mediestudier.se/bjorn-hager-den-stora-konspirationen-nio-raka-svar-om-morkning-medier-och-migration/

  Svara
 3. Jan

   /  06/04/2016

  Anders Lindberg vet med sig att han förlorat i sakfrågan. Att alla hans lögner är synade. Därför blir det än viktigare för honom nu att svartmåla, eller snarare brunmåla, motståndarna. Det är det enda som återstår nämligen.

  Svara
 4. MiT

   /  06/04/2016

  Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   Det som man skall komma ihåg att det är lätt att spela rollen som tolerant och antirasist om man aldrig behöver uppleva nackdelar med invandring. Inte som försvar för rasism utan som klander för uppblåst mallighet över den egna förträffligheten.

   Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   Läste Hägers hela text och den är ganska konstig på ett sätt. Å ena sidan raljerar han över Avpixlat och antyder att det kan vara rätt att skarva lite i journalistiken om det är för en god sak (antirasism, propagera för mångkultur m.m.) och att det kanske var rätt att försöka tiga ihjäl SD som DN försökte med.

   Å andra sidan ger han ju i princip både Avpixlat och SD rätt i att medierna har mörkat i invandringsfrågan under lång tid och att det ibland även funnits policydokument om att SD skall motverkas.

   Men sedan säger han ändå att ingen systematisk mörkläggning skett. Jag vet inte vad han menar med systematisk, men om det funnits policydokument och uttalade regler så har det väl på sina håll definitivt varit systematiskt?

   Jag anar en konflikt mellan Hägers lojalitet till sina forna journalistkollegor och hans ambition att försöka bli en riktig forskare, inte en agendaforskare alltså. Gissningsvis vill han behålla sitt ordförandeskap i publicistklubben också, vilket nog ytterligare bidrar till den kognitiva dissonansen. Tyvärr förstör han ju sin trovärdighet genom att skriva så motsägelsefullt. Jag hade tänkt läsa hans bok men ids inte efter att ha läst detta.

   Svara
  • Bo

    /  06/05/2016

   Så, allmogen är rasistiska lågpannor mao. Bra, då vet vi. Förtroendet för journalister/publicister bara ökar o ökar, eller…?

   Svara
 5. Sven

   /  06/04/2016

  Journalister som pratar invandring menar att Sverige har ”stängt” och att det kommer så få flyktingar till Sverige nu, 2016. Ändå är det 500 i veckan, 26000 om året som är nuvarande inflöde. Om vi tänker oss att inflödet till Europa är 1 miljon om året och Sverige har ca 10 miljoner invånare och bördan ska delas i Europa är 2% Sveriges ”rättvisa andel”, och det är då 20000 flyktingar. Alltså 2000 flyktingar per miljon invånare om 1 miljon flyktingar tar sig till Europa.
  Det är alltså en felsyn att säga att Sverige har stängt och att vi tar emot få flyktingar. Det regelverk vi nu har ger oss kanske en RÄTTVIS andel av den börda Europa utsätts för. Att ha det som 2015, då Sverige fick in 165000 flyktingar av ca 1250000 som kom till Europa, var ju helt ohållbart och det är heller inget angrepp på asylrätten eftersom så fort man kommit till Europa är man i ett land som man kan söka asyl i.
  Det återstår för Sverige att rensa bland förmånerna som invandrare kan ta för sig av i Sverige för att minska ”pull-faktorer”.
  Många flyktingars vägra att ta erbjudande att få asyl i Bulgarien visar att många som säger sig vara flyktingar INTE är intresserade av SKYDD för man ratar länder där man inte får pengar. När ska journalisterna avslöja den bluffen? När ska politikerna införa system som inte överför så gigantiskt mycket pengar från oss som bott i Europa och kämpat med vårt till folk som bara ”glider in” och tar för sig?

  Svara
  • Jan

    /  06/04/2016

   Dessutom är anhöriginvandrare som dessa 26 000 knyter till sig den största invandringsgruppen. Så 26 000 invandrare kanske i praktiken innebär 80 000?

   Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   26000 om året är mer än födelseöverskottet och därmed per definition ett långsamt utbyte av befolkningen om de får stanna. Och detta är enbart flyktingar förmodar jag. Att kalla det för låg invandring är helt orimligt och visar på att den matematiska insiktsnivån hos journalister är lika med noll. Den absolut övervägande delen av Sveriges befolkningsökning de senaste decennierna beror på invandring. Det är bara att kolla i SCB:s statistik.

   Svara
   • Jan

     /  06/04/2016

    Just det. I praktiken har en folkutbytespolitik pågått sedan decennier. Tragiskt nog framröstad av svenska medborgare i allmänna val. Fast det får man inte ens antyda.

    Svara
   • Olof

     /  06/05/2016

    Verkligheten är dock inte fullt så illa som en sådan beräkning påvisar, eftersom den ignorerar den faktiska assimilation som sker. Så länge en hög assimilationstakt och ‘försvenskning’ upprätthålls, eller stora invandringsgrupper är värderingsmässigt nära värdlandet så kan en rätt hög takt klaras av.

    Tyvärr vet vi ju att så inte är fallet. Ironiskt nog innebär det att den egentliga begränsningen av Sveriges kapacitet att ta emot människor är till stor del skapad av ‘vi gillar olika’ människorna och deras oförmåga att vara tydliga med vad som faktiskt krävs för att klara sig bra här.

    Sen tror jag inte man behöver vara speciellt orolig för att svenskarna ‘byts ut’ mot något annat på väldigt länge. Eftersom det inte är ett homogent ‘något annat’ som tillkommer och de utan tvekan hatar varandra långt mer än de hatar svenskarna så är den överhängande risken snarare att vi helt enkelt får sätta stängsel och passagekontroller runt de etniska enklaverna och låta dem fortsätta i någon sorts horribel parodi av ställena de flytt ifrån (fast med sämre väder). Vi kan ju släppa in och ut folk med jobb och komplettera med en fin skylt med ‘arbeitsvermittlungen machts frei’ för att känna oss riktigt duktiga med vår gästfrihet.

    Svara
 6. Jan

   /  06/04/2016

  Det förekommer heller ingen som helst debatt om Mellanösterns och arabvärldens kris. De ständiga inbördeskrigen, de religiösa motsättningarna, den höga arbetslösheten, överbefolkningen och så vidare.

  Den här flyktingkrisen är nämligen inte tillfällig, som våra spån till politiker och agendajournalister låtsas som, utan kommer att pågå under en oöverskådlig tid. Om det här fortsätter så hamnar vi i det Dalai Lama och massmördaren Breivik talar om: ett Eurabia.

  I Sverige är vi i nästan där, redan nu. Hade någon antytt något sådant bara för ett år sedan hade den personen omedelbart brännmärkts av det samlade etablissemanget (gammelmedia, staten, riksdagen, regeringen). Som den där lektorn i fysik som Expressen sökte upp och brännmärkte offentligt.

  Svara
  • Senior

    /  06/05/2016

   Jorå, det förekommer en debatt; allt är USA och Israels fel. Debatten handlar dock mest bara om hur onda de är.

   Det finns nog inget i Svensk media som är så förljuget som Israel/palestina konflikten.

   Svara
 7. MiT

   /  06/04/2016

  Svara
  • Han är givetvis undantaget.

   Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   Det är ju bara så himla komiskt alltihop. Kan det bli mer genomfalskt än såhär? Det är faktiskt riktigt underhållande att ta del av denna clowncirkus.

   Svara
  • Rikard

    /  06/04/2016

   Hej.

   Jag undrar, som alltid, när sådant här dyker upp:
   Hur vet jag om jag är tillräckligt vit för att kallas vit?
   Är det forensisk kraniometri som skall användas för att avgöra om jag är av kaukasoid, negroid, eller mongoloid människovariant?
   Är islänningar vitare än svenskar? Malteser och basker? En svart afrikan med albinism?

   Det börjar kännas obehagligt på riktigt, det här att både svensk, europeisk och amerikansk vulgo-vänster och postmoderna identitetsliberaler återupplivat rasbiologins sämsta sidor. Vad blir nästa steg?

   Blir jag tvungen att bifoga släkt-träd i sju led för att min vithet skall bedömas inför anställning? Klas Lund måste jubla över att de som säger sig vara hans motståndare använder nationalsocialismens och kommunismens rasbiologiska tankegods.

   Snacka om att normalisera mörka krafter.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 8. MiT

   /  06/04/2016

  Svara
 9. MiT

   /  06/04/2016

  Svara
 10. MiT

   /  06/04/2016

  Svara
  • Svenne

    /  06/04/2016

   (Från föregående.) Australiens damlandslag förlorar stort mot pojkar-15…

   Svara
  • Skeptisk

    /  06/04/2016

   Så kvinnor presterar sämre på gruppnivå för att de i tonåren får veta att de inte är lika starka/snabba som män. Så om man lär flickor att de kan bli lika bra som killar kommer de att få större muskelmassa, bli längre, få ökad överkroppsstyrka och kapar 10-15% på alla tider. Intressant. Det är också patriarkatets fel att tjejer slutar växa på längden efter att de fått mens och istället utvecklar bröst, bäcken och fettreserver. Hon har kommit på oss, grabbar. Vi får ta upp det på torsdag i patriarkatklubben.

   Svara
   • MiT

     /  06/04/2016

    Nej, de slutar växa på längden för att männen, genom Patriarkatet, genom årtusenden stulit maten från dem! Bevisat och klart av Vetenskapens värld för flera år sedan! 😛

    Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   Förlorade inte svenska damlandslaget nyligen mot ett pojkungdomslag också?

   Svara
 11. Jan

   /  06/04/2016

  Utmärkta Anna Dahlberg om den politiserade ”forskningsrapporten” om mediernas rapportering om flyktingfrågan. Hon går till attack mot skojarna på AB och DN.
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ett-misslyckande-ska-kallas-ett-misslyckande-1/

  Svara
 12. Svenne

   /  06/04/2016

  Feministiskt pyssel… & Gudrun föreläser på homepartyn,,,

  ”I väntan på det kan du kolla in lite av de nya prylarna i F!ffären:”
  //
  ”Peppigaste pennmuggen som piggar upp ditt hemma- eller jobbkontor.” 😀

  Svara
  • Jans

    /  06/04/2016

   Gudrun har näsa för affärer verkar det som. Kanske dags för hennes Fi-öretag att öppna en femshop på Södermalm?

   Svara
  • Skeptisk

    /  06/04/2016

   Förutom sekttemat kunde dessa alster vara gjorda av klass 4b på Lingonskolan i Vingåker.

   Svara
 13. Svenne

   /  06/04/2016

  Favorit i repris…

  Svara
 14. Svenne

   /  06/05/2016

  Vänta och se…

  Svara
 15. Svenne

   /  06/05/2016

  ETC visar feministisk ångest…

  Svara
  • Pelle2

    /  06/05/2016

   Så alternativet till genusdagis är ett dagis baserat på stenhård könsuppdelning där pojkar och flickor inte får leka tillsammans ?När jag gick på dagis så gjorde pojkar och flickor definitivt saker tillsammans men ibland inte.
   Kommer inte ihåg att någon lärare eller barnen själva förbjöd killar och tjejer att leka med varandra.
   Men det gäller ju för genusideologerna att smutskasta motståndarsidan så att dom kan fortsätta med sin ideologiska indoktrinering.

   Svara
  • Jan

    /  06/05/2016

   Klokt sagt! Av en förskolelärare dessutom! Visar på hur enögda ETC är. En tidning som hade ett visst berättigande tidigare. Dock inte längre…

   Svara
 16. Borgerlig kultur

   /  06/05/2016

  Denna får ni bara inte missa!

  Svara
  • Borgerlig kultur

    /  06/05/2016

   Oops. #satir eller #autosatir.. inte lätt att se skillnaden. Får skylla på IPA-ölen från igår.

   Svara
 17. Jan

   /  06/05/2016

  Lena Mellin i en ganska klok krönika om hur verkligheten gör narr av Socialdemokraternas partiprogram: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article22926898.ab

  Svara
 18. Svenne

   /  06/05/2016

  #skattepengar #idioti

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/05/2016

   Trailer till den viktiga och peppiga dokumentärfilen Junior från 1994, där transmannen Arnold får barn.

   Svara
 19. Svenne

   /  06/05/2016

  Daily Star skriver om en (ex-)heroinist-passagerare:

  ”Shehraz Sarwar, 38, caused widespread panic aboard the Emirates Boeing 777 from Dubai to Birmingham.

  Some of its 347 passengers were reduced to tears as they feared an imminent terrorist attack.”

  Svara
 20. Pelle2

   /  06/05/2016

  OT:
  Fi går idag ut i en debattartikel där dom menar att barn som föds av flyktingar utan svenskt medborgarskap skall bli svenska medborgare för att Syrien inte ger medborgarskap till deras föräldrars hemland om fadern är död.
  Varför skall vi ta ansvar för Syriens ovilja att ge deras barn ett medborgarskap om fadern är död ?
  Om det skall vara någon mening med ett medborgarskap så måste det på något sätt
  vara förknippat med villkor som om att man har fötts i landet eller att landet anser att det är berättigat att man får bli medborgare av något skäl. Om man bara delar ut medborgarskap som gratislotter till den som vill ha så är ju medborgarskapet värdelöst.
  Snacka om att vi skulle locka till oss ännu flera flyktingar om Fi,s politik infördes på detta område. Då är det ju bara för familjerna att se till att kvinnan är med barn när hon kommer
  hit så blir barnet svensk medborgare. Då kan ju föräldrarna sedan hävda att dom har anknytning till landet genom sitt barn och kräva att också få bli medborgare..

  Maken till verklighetsfrånvända människor får man leta efter..
  http://unvis.it/www.expressen.se/debatt/ge-medborgarskap-till-barn-som-fods-har/

  Svara
 21. Svenne

   /  06/05/2016

  Greider hoppas på sockerskatt…

  Svara
  • Jan

    /  06/05/2016

   Nå, det finns folkhälsoskäl att beakta här. Samtidigt som det finns de som bantar sig till döds så finns det de som äter sig till döds!

   Svara
  • Havre flarnstad

    /  06/05/2016

   Tycker absolut vi kan införa en sockerskatt sålänge den öronmärks för att gå till sjukvården det kostar enorma summor att hjälpa folk med sjuka ätvanor så det låter bra.
   Danskarna har haft sockerskatt sedan länge det fungerar för dom.

   Nu läste jag inte artikeln men i Görans fall gör det självklart ingen skillnad om hans godispåse blir en femma dyrare han har råd minst sagt precis som resten av kändisjournalisterna att dom gärna lajvar arbetare och tror sig ligga på en normal lönenivå säger mer om hur lite kontakt dom har med folk utanför stadens södermalm / möllan etc

   Svara
   • J.G

     /  06/05/2016

    Varför inte istället införa ransoneringskort på varor innehållande socker. Skulle hjälpa mycket mer än skatt, för högre kostnad på varor slår mest mot de mindre bemedlade. Rika personer som artikeln intervjuade skulle inte påverkas särskilt mycket.

    Svara
 22. Havre flarnstad

   /  06/05/2016

  När det inte finns några riktiga nazister kvar längre i någon större omfattningen är det bäst man sparkar liv i flera år gammal skåpmat så inte Svensson glömmer att nazisterna gömmer sig bakom buskarna där du minst anar det.

  http://www.svd.se/nazistspar-utreddes-inte-efter-rekordstort-vapenbeslag/om/hotet-mot-sverige

  Kul rubrik förresten ”nazistpar” är mannens hustru automatiskt nazist pga att han hade lite gammla tyglappar ovanpå ett skåp i källaren?

  Har inget till övers för nazister men jag är väl medveten om att dom inte utför ett speciellt stort hot oavsett hur många artiklar på ämnet ”hotet mot sverige” gammelmedia prånglar ut.

  Har inte sett några nazister sedan 90-talet och förutom att extremisterna på höger/vänsterkant tydligen ryker ihop ibland har jag väldigt svårt att se en handfull misslyckade skinnskallar utgöra för rikets säkerhet.

  Beställningsartikel betald av Arnstad för att han ska kunna hävda sitt eget existensberättigande?

  Svara
  • Nykteroklok

    /  06/05/2016

   Jag läste också nazistpar först, men det står nazistspår.

   Svara
 23. Senior

   /  06/05/2016

  Angående vinster i skolan.
  Uvell är produktiv nu…

  Precis som många kommuner skapar kommunala bostadsbolag för att via hyror kunna omfördela öronmärkta pengar gör även staten detsamma….

  http://www.uvell.se/2016/06/05/pengakranen-i-skolan-32303686

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: