Brev till Rossana Dinamarca

Rossana Dinamarca har snurrat bort sig i en artikel om hedersklutur/hedersbrott i Feministiskt Pärspektiv. Allt är som vanligt alltså. Varken hon eller andra ledande i V är det minsta intresserade av det helvete som många lever i när det handlar om vissa förorter. Nej, jag tänker inte länka, ni får leta upp det själv. Men jag antar att alla kan gissa ungefär hur artikeln ser ut…

Sofie på twitter är bra som fan och hon snokar upp massor av jobbiga saker, jobbiga för makthavare alltså. Om ni inte följer henne så gör det! Hon har skrivit ett öppet brev till Rossana Dinamarca på facebook som kommer i sin helhet här nedan

öppet brev till Rossana Dinamarca

Det enda Rossana och resten av topparna i V är intresserade av är att smeta ut MYCKET specifika problem på så många som möjligt så det blir olösligt. Alla vet att svenskar inte har hedersproblematik men ÄNDÅ så vill de alltid få det till att vara ett mansproblem i Sverige. Det tog inte många rader förrän Dinamarca behändigt gled in på det spåret i krönikan i låtsastidningen. Som vanligt så är inte V intresserade av att lösa någonting alls.

Priset får de kvinnor som lever i vissa områden betala, inte Dinamarca, Sjöstedt eller Höj-Larsen. De glider fint undan såklart. Dinamarca tänker nog inte på det när hon sitter på flyget hem till Trollhättan för skattebetalarnas pengar. Linda Snecker ägnade nog inte många sekunders tanke åt det när hon var glad över att kunna tänja ut föräldraledigheten genom att börja ”jobba” när riksdagen tog sommarlov för att återigen direkt gå på barnledighet när riksdagen öppnade igen i september. Hennes lön på 60 000 i månaden när hon ”jobbade” under sommaren hjälpte nog till också. Bra lek med man och barn för 60 papp i månaden blir det…

dont mention the kvinnoförtryck i förorten

Kommer ni ihåg när dessa problem i förorten togs upp förra året? Det började med Zeliha Dagli som var förbannad och sa ifrån för ganska precis ett år sedan. Sen hade Aftonbladet en del artiklar i ämnet men det mest slående var att V dök upp flera gånger och ville smeta ut ganska specifika problem på alla. Man försökte till och med stämpla de kvinnor som lyfte problemet som ”rasister” och ”islamofober”! Så man var riktigt säker på att inget kunde lösas. För det har gått ett helt år och absolut INGET har hänt. Varför lyssnade ni inte på de som likt Zeliha har kunskap? Varför gör man i V allt för att bli av med den enda som jobbar för att faktiskt göra något åt problemen?

V (och flera andra partier) kämpar stenhårt för att specifika problem som kommer från vissa kulturer/länder/religioner och så vidare ska vara samma problem som redan finns här, att det är samma saker som ligger bakom när varenda kotte förstår att det inte är så. Man är inte intresserad av att ens försöka lösa någonting alls utan det enda man vill är att smeta ut skuld på alla som inte har med saken att göra.

Ett tankeexperiment, om man imorgon kunde trolla bort alla i Sverige som kommit de senaste 30 åren från de områden i världen där hedersförtrycket är ett faktum, skulle det då finnas kvar i Sverige som fenomen ändå i samma omfattning?

Skulle vi ha balkongflygningar? Skulle antalet kvinnor mördade av sin partner vara ca 13-14 istället för 16-17 varje år? Skulle vi ha 13-17-åringar som gifter sig med äldre släktingar de kanske aldrig sett på sommarlovet? Skulle vi ha samma problem i skolorna i samma omfattning som vi har nu? Och så vidare.

Om man tror det så ja, då tror man också vi har samma problematik i Sverige med svenskarna. Tror man att det INTE skulle vara som idag så är ju problemen inte generella strukturer och normer som är V:s snuttefilt utan något annat. Hur många tror att det skulle vara likadant i Sverige om man kunde trolla bort alla som kommit de senaste 30 åren från de områdena? Tror ens vänsterpartister på det?

Vad tror man att man kan lösa genom att INTE ringa in problemen utan tvärtom, göra dem så gråa och omfattande att det inte ens går att lösa dem?

Det är samma sak med Aftonbladets lilla kampanj de senaste dagarna, där gör man allt för att smeta ut problem på så många som möjligt. De verkar vilja att alla som inte gjort nåt ska sluta göra nåt de aldrig gjort. Hur gör man ens det? Den ena efter den andra har radat upp sig, senast var det Aftonbladets krönikör Patrik Lundberg som skrev en text i VI-form och han väntade säkert förväntansfullt på att de värmande ryggdunkningarna skulle börja trilla in. Nu gjorde de inte det utan folk började undra varför han var ett sånt svin i skolan i stället. Saker som är på gränsen till brottsliga påstod han att ”VI” gjorde konstant i skolan. Nu i efterhand så menar han att det bara var ett ”litterärt grepp” och att han inte alls menade sig själv. Såklart. Det är bara alla andra. Såklart. Så antingen ljuger han i tidningen för ”kampens skull” eller så är han ett svin. Finns inget annat alternativ. Och bara det faktum att så många reagerat på hans text visar att det INTE är en norm att bete sig som ett svin utan ett brott mot normen. Det betyder inte att det inte finns problem i skolan men att det kanske inte är könsmaktsordningen, maskulinitetsnormer och patriarkatet som ligger bakom utan annat.

Vi har problem i Sverige också, det finns ingen som säger något annat. Men ingen vinner på att smeta problem på alla som inte har problemen. Tankeexperimentet ovan, tror man inte att det skulle vara likadant så har man snävat in orsakerna ganska ordentligt och det går säkert att snäva in det ännu mycket mera, lägg pengarna och kraften där istället så ökar chanserna att faktiskt göra någon skillnad. Problemen i Sverige är inte luddiga ”maskulinitetsnormer”, ”män”, ”patriarkatet” och så vidare. Tror man på sånt så vill man inte lösa något alls.

Varför beskriver Aftonbladets Patrik Lundberg sig själv som en sexbrottsling?

Aftonbladet tycks ha svårt att fatta att synen man har på män inkluderar flyktingmän

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

46 kommentarer

  • Jan

    /  06/11/2016

   Kvinnlig sexism är okej enligt feminister. Lite härligt peppig sådär. Är dessutom de män som objektifieras rasifierade så är det ännu peppigare. Manlig sexism är däremot unken och förminskande. Dubbla måttstockar? Det är feminismens kärna….

   Svara
  • Pelle2

    /  06/12/2016

   Vilket hemskt hån av de fina feministerna Schyman,Palm och Romson som vet att alla kvinnor som bär niqab och Burka gör det av egen fri vilja.Typiskt det patriarkala Sverige att vi inte förstår det…

   Svara
   • Klok kommentar.
    Skönt att det finns män som har empati med kvinnors situation.

    Svara
 1. MiT

   /  06/11/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  06/12/2016

   Kanonbra av Agnes Wold att säga det som alla vet att V skiter i hedersförtrycket och att dom istället satsar på att smutskasta alla män och den svenska kulturen.
   Hur någon människa med ens ett uns av intelligens kan rösta på dom dårarna är helt obegripligt…

   Svara
 2. Jan

   /  06/11/2016

  Om Gudrun Schyman tog en promenad med sina lärjungar (Dinamarca med flera…) och sa att sjön framför dem var en åker så skulle de alla, utom Gudrun som är förslagen, gå i och drunkna….

  Svara
  • Senior

    /  06/11/2016

   …..och Gudrun själv skulle torrskodd kliva över liken….

   Svara
 3. Senior

   /  06/11/2016

  Word!
  Du skriver alltid bra inlägg, men detta tillsammans med facebook kommentaren är en av de bästa!

  Svara
 4. VAD ÄR DETTA?

  Svara
  • Jan

    /  06/11/2016

   Arabiska våren? Den som skulle leda till demokrati och välstånd i arabvärlden? Enligt vänstern och den muslimska diasporan i Sverige alltså….

   Svara
  • Rikard

    /  06/11/2016

   Hej.

   Det lila fingret är sådant då det på många platser var och är enda sättet att se vem som röstat. Om min trettiosekunders-studie är sanningsenlig så slog CNN upp det som en stor grej 2005 efter valet i Irak.

   (Alternativt rör det sig om någon sorts solidaritetsgrej för cyanos eller annan cirkulationsrubbning, men det förefaller osannolikt.)

   Att vita västerlänningar kladdar ner fingret skall nog ses som en gest, ungefär som att bära färgade band eller liknande. För den som bokstavligen riskerar livet för att få rösta på vem den vill har det nog större vikt – särskilt på de platser där du kan bli stoppad och kontrollerad, och mördas för att du har deltagit i den gudlösa ceremonin vissa mörka krafter anser demokrati och fria val är.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Senior

    /  06/12/2016

   Hur lägger man upp en bild i kommentarerna?
   Jag har en talande bild som förklaring till detta.

   Svara
 5. MiT

   /  06/11/2016

  Ordet efterhandskonstruktion får ett ansikte i form av aktivisten Vian Tahir (som skrev den första). Tahir är en radikalfeministisk aktivist som startat ”nätaktivisterna” som lurar sig in på skolor och ska prata ”antirasism” och sånt när syftet är ren extremistpropaganda LÅNGT ut på vänsterkanten… Finansierat av Arvsfonden…
  http://www.svt.se/edit/samhalle/darfor-recenserar-vi-manliga-fotbollsspelares-utseende-i-en-em-guide/

  Svara
  • Jan

    /  06/11/2016

   Satiriskt grepp? Ta den om Rödluvan också… . Jag har aldrig sett något liknande vid stora dammästerskap. Ingen skulle ens våga tänka tanken. Än mindre bry sig….

   Svara
  • Rikard

    /  06/11/2016

   Hej.

   Jag anar affärsmöjligheter här.

   Ponera att ett antal för ögat behagliga fruntimmer recenseras på samma sätt som hushåll och trädgårdar brukar skärskådas i diverse mot kvinnor riktade tidningar. Vi kan kalla det för att ‘med ett satiriskt grepp och glimten i ögat använda ett objekt-baserat språk om de människor som i den produkt vi speglar reduceras till begärs-havande objekt’.

   Det vore väl normkritiskt, gränsbrytande, inklusivt och frihetsbejakande, så säg?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  06/12/2016

   Det är ju ett av feministernas standardgrepp att kalla det för satir när folk avslöjar deras hyckleri och dubbelmoral och dom vet att det dom har sagt och gjort inte går att försvara.
   Är ju alltid jobbigt när dom inte kan inhösta de sedvanliga ryggdunkningarna dom förväntar sig att få..

   Svara
  • Komiskt när de ger tre exempel på artiklar som behandlar kvinnor på samma sätt. Man förväntar sig tre publicerade tidningsartiklar som bedömer kvinnoidrottarna utifrån utseende, men det är inte riktigt vad som bjuds. Första exemplet är kritisk till att twittrande privatpersoner har kritiserat spelkvalitén i damfotbollen, uttryckt detta med könade nedsättande ord, och kallat dem för flator; den andra uppmärksammar att en sponsor vill att spelarna skall anpassa sig till märkets image – något sådant har ju aldrig hänt för manliga idrottare ?!? – det som utmärker här är snarare just att media uppmärksammar att sponsorn har åsikter, media ”skyddar” kvinnliga idrottare på ett sätt som de inte är lika benägna att göra med män; den tredje hävdar att den största storyn vid ett dammästerskap i tennis var att en reporter frågade en av spelarna om att bjuda publiken på en ”twirl”, alltså att rotera ett varv – hävdar man det så är man antingen överkänslig för en sådan fråga, eller också anser man att damtennis är fullständigt meningslöst.

   Svara
 6. MiT

   /  06/11/2016

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=6011772

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  06/12/2016

   Hmm dom återanvänder en bild på ett gäng rumänska zigenarungar men nu plötsligt som ensamkommande asylsökare.

   Att dom har så förbannat svårt att få fram bilder på alla dom här ensamma barnen dom skriver om säger en hel del … Vi har klassiker som 30-åringen med gosedjur i knäna eller småpojkar med begynnande flikar på hjässan och skäggväxt poserandes vid sina sängar nynäddade med Bamselakan.

   Rent löjeväckande att dom i brist på riktiga barn fotat barnen till volontärer på tågstationen eller återanvänder bilder på barn tagna i helt andra sammanhang nu återlanserade som flyktingar den du postade föreställer ungarna till en tiggarfamilj dom tidigare gjort tårdrypande reportage med om hur hemska vi är som inte bekostar skolgången.

   Svara
 7. Jan

   /  06/12/2016

  Ytterligare en ung feminist om fotbolls-EM och det svenska, mångkulturella landslaget: ”För hur glädjande och inspirerande det ändå är med ett landslag, en journalistkår, ett fotbollsförbund som omfamnar mångfald, kämpar mot antirasism och för inkluderande klingar retoriken om ”Det nya Sverige” falskt för alla som av ett enda, ganska uppenbart skäl inte känner igen sig själv i någon av de 22 killarna på truppfotot. Hur en än vänder och vrider på de vittnesmål och hyllningar av fotbollslandslaget 2016 kvarstår faktumet bilden som kablas ut av ”Det nya Sverige” föreställer en man.”

  http://www.politism.se/story/kanner-ni-vibbarna-det-ar-patriarkatet-som-peppar-for-fotbolls-em/#post-41704

  Svara
  • Pelle2

    /  06/12/2016

   Självklart måste ju en radikalfeminist gnälla på män.Det går aldrig för dom att se något positivt i män och manlighet.
   Om någon hade skrivit om damlandslaget som en enande kraft hade hon fallit i trans över hur fint det är och vilka fina representanter dom är för landet.

   Svara
 8. Svenne

   /  06/12/2016

  OT: Fotboll och sexism…? (Kvinnor kan ju inte sånt här…)

  Svara
 9. MiT

   /  06/12/2016

  Svara
  • michael

    /  06/12/2016

   Fatta att män uttrycker känslor på ett annorlunda sätt än kvinnor,om samhället inte var så fokuserat på att det kvinnliga sättet att uttrycka känslor är det enda rätta som män måste rätta sig efter,så skulle mycket vara vunnet för killar/män.

   Svara
   • michael

     /  06/12/2016

    Psykiatrin är helt uppbyggd efter kvinnliga premisser där man sätter sig och pratar av sig,så funkar inte män.
    För att t,ex killar ska öppna upp sig så behöver man göra någonting samtidigt dvs killar pratar känslor medans man mekar med bilen,fiskar,spelar spel osv,så om man märkt att en kille mår dåligt i skolan så fungerar det dåligt att kalla in honom till kuratorn och säga nu ska vi prata om hur du mår,vilket ofta gör att det istället låser sig helt för killen.

    Svara
    • Rikard

      /  06/12/2016

     Hej.

     Amen! Jag har många gånger fungerat som den där läraren som mer eller mindre trasiga killar och tjejer ‘fastnar’ på.

     De vill fråga saker, och de vill ha svar. Ärliga svar. Hårda men sanna svar – inte tröst som i ‘du skall se att det ordnar sig’ utan som i ‘gör så här, och sluta gör sådär’, eller ‘rättvist eller ej så hänger det på dig’.

     Det kan vara så enkelt som att visa att man kan hjälpa någon bara för att man råkar stå där. Det kan vara så enkelt som att förklara skillnaden i beteende med eller utan gänget som publik. Det kommer an på mig att anpassa mitt språk till deras begreppsförmåga och ordförråd, för så väldigt avancerade och komplicerade är vi inte som varelser.

     Yrkesskola nu!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Pether

    /  06/12/2016

   Män har inte svårt att prata känslor, män har problem att prata känslor inför kvinnor för då ses männen som mindre manliga och förlorar anseende bland kvinnorna runt honom då snacket går.

   Svara
  • The Perfect Man

    /  06/12/2016

   Män har inte svårt att prata om känslor. Vi uttrycker oss bara annorlunda.

   Svara
 10. MiT

   /  06/12/2016

  Svara
 11. Bara som en mindre poll på ”Toklandet” – vilka tror på ”Brexit” i dagsläget?

  Upptumme – positivt. Nedtumme – negativt. (Toklandet kan skapa en faktisk omröstning)

  Själv tror jag på att det blir Brexit i folkomröstningen, sedan hur politikerna resonerar….

  Svara
  • Jag tror att den härskande klassen manipulerar valresultatet om det blir ”för många” som vill gå ur EU.

   Svara
   • Mujje möjligt.

    Just nu ser Brexit sannolikt ut och de styrande fattar inte varför (?!?!?!?!)

    Men EU vill inte ha Brexit, så…

    Svara
  • Rikard

    /  06/12/2016

   Hej.

   Jag tror inte det spelar roll vad resultatet blir. Folket får rösta tills folket lär sig rösta rätt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Gorby

     /  06/12/2016

    Ungefär som med Lissabon Treaty.
    Klassisk intervju med Margot Wallström.

    Svara
 12. Jans

   /  06/12/2016

  OT:
  Det var en gång, 2013:
  ”Problemet är hur Sverige ska kunna vara attraktivt för migranter i framtiden. Konkurrensen ökar, poolen av möjliga migranter kommer att minska globalt sett.”

  Citatet är från en intervju med Jesper Strömbäck, i Dagens Samhälle 2013.
  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/ratade-arga-unga-maen-braer-en-fara-foer-samhaellet-5401

  Numera svassar professor Strömbäck omkring i medierna och klagar på att ledarsidor skriver negativt om invandring. Det där spåret med att göra Sverige mer lockande för migranter och att poolen med möjliga migranter (minst 60 miljoner i dagsläget) minskar verkar han ha glömt.

  Svara
  • Rikard

    /  06/12/2016

   Hej.

   Gör man en välvillig läsning har han ju rätt:

   Om ‘poolen av möjliga migranter’ förstås ur perspektivet människor med attityd och/eller kunskap o/e ambition som vi svenskar och Sverige vill ha som grannar och kamrater, så stämmer ju uttalandet. Eftersom mängden som köper sig biljett in i den av våra föräldrar och tidigare generationer skapade nationella stabiliteten, sammanhållningen och tillika både välfärd och ekonomisk framgång ökar i takt med billigare och enklare metoder för att få ‘äta vad andra lagat’, så minskar ‘poolen’ jämfört med totalen.

   Så på så vis har han rätt, fast jag tror inte han vill ha rätt på det sättet ha har det.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 13. Sven

   /  06/12/2016

  Bra att Rosanna Dianmarca och andra sågas med sakargument av en som Sophie Sophie. Tack till henne.
  Rosanna och den Strömbäck som dyker upp i kommentarerna får väl ursäkta oss alla andra som enligt muslimernas bok ”Milstolpar” är är okunniga. (Jahiliyya).
  Ni som företräder hederskulturerna måste inse att ”Brott av hederskulturkaraktär” måste anses vara ett sorts ”Hatbrott” samtidigt som det är ett mord och det begås inom en grupp människor eller mot en grupp människor.
  Det finns ju andra aktuella brott som cirkulerar där t.ex. svenska män begår brott mot svenska kvinnor men dessa brott är ändå inte av hederskaraktär där t.ex. förövarens mamma sällan organiserar mordet på kvinnan som dumpat/avvisat mannen. (Jämför t.ex. ett aktuellt fall i Pakistan där mamman organiserade ett sällsynt brutalt mord på sin dotter för att hon gift sig med fel man.)
  Givetvis ska allt obehörigt våld lagföras och orsaker förklaras men blanda inte in gamla svenskar i hedersvåld, blanda inte in muslimer i alkoholrelaterade brott och generalisera inte så fruktansvärt som främst Feministiskt initiativ gör.

  Svara
 14. Svenne

   /  06/12/2016

  Dagens Samhälle: Paulina Neuding om att Public Service mörkar:

  Svara
 15. Svenne

   /  06/12/2016

  Är ungdomens källa funnen i Sverige…? #ironi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: