Religion

Så har det då varit ännu ett terrordåd, den här gången i Orlando. Över 50 döda och ett 50-tal skadade på en gayklubb. Det var en religiös galning, en muslimsk galning, som tyckte att bögar inte ska få finnas. Relativiseringen har redan varvat upp i Sverige, man undviker NOGA så långt det går att nämna att det var en kille med afghansk bakgrund som också verkar ha varit djupt religiös. Innan dådet ringde han 911 och sa att han bekände sig till IS. Han var alltså en muslimsk terrorist. Han gjorde det i islams namn.

Man har redan här i Sverige dragit upp Breivik. Såklart. Man har nämnt vapenlagar i USA. Såklart. Och en massa annat. Man är däremot inte lika pigg på att nämna det största och farligaste vapnet som finns: RELIGION!

Religion är nog det mest destruktiva och farligaste vapnet som finns på jorden, den får människor att hata, att mörda, att lemlästa, att bränna, att halshugga, att hetsa med mera med mera med mera med …

Hat verkar ingå som en viktig komponent i de flesta religioner, i vissa mer och i andra mindre. Mest verkar det ingå i ökenreligionerna. Det verkar vara den bärande röda tråden. Man ska hata andra som inte tror exakt som man själv gör. Vägrar de tro som jag gör så ska de DÖ. Den värsta av ökenreligionerna verkar vara islam. Det går inte att komma ifrån det. Överallt där islam finns så är det ond bråd död. Det är terror, det är massmord, det är halshuggningar, det är hängningar, det är piska till döds, det är stenas till döds med mera med mera med …

Jag har sagt det många gånger här på bloggen, islam behöver reformeras. Görs inte det kan man inte ha den i civiliserade länder. Bara att kolla hur det ser ut och funkar i länder som domineras av islam, de kännetecknas av förtryck och medeltid. Finns något undantag…?

Nu gör man alltså allt i Sverige för att INTE koppla hans dåd till religion och framför allt inte till islam. Man tassar runt som äggsjuka hönor kring ämnet. Som vanligt, det var EXAKT likadant vid första dådet i Paris. Man hävdade att det inte alls hade något med islam att göra. Samma sak med han i Orlando, han skrek säkert ”ALLAHU AKBAR” bara för det är roligt… Han skämtade säkert när han ringde in och sa att han tillhör IS… Hans far skojar säkert när han sympatiserar med talibanerna… Och så vidare…

Det är alltid bara olyckliga sammanträffanden som pekar rakt mot islam varje gång terrordåd inträffar numera. Det har aldrig med islam att göra enligt journalister och andra i Sverige trots att ALLT pekar rakt i den riktningen. Det är alltid något annat. Jag kan koranen dåligt, det har jag erkänt flera gånger, jag kan bibeln lika dåligt också. Vad säger koranen om homosexualitet respektive vad säger lagen i de länder som styrs av islam? Inga problem…? Allt är finfint…? Vad säger bibeln om homosexualitet respektive vad säger lagen i de länder som är kristna? Finns väl inga länder som styrs med bibeln som lag? Är det någon skillnad på synen på homosexuella mellan de länder som styrs av koranen och de som är kristna? Hur behandlar man dem? Är det någon skillnad? Om det inte finns någon skillnad mellan länderna så beror det inte på religion. Finns däremot tydliga skillnader så beror det på just religion…

Jag vill påminna om Ganmans ”En dag i en asylsökande kvinnas liv

jens ganman en dag i en asylsökande kvinnas liv2

Fundera på detta en stund…

Det är en stor majoritet av alla muslimer som vill ha sharia… Vad säger sharia om till exempel homosexualitet…? Vad säger sharia om… väldigt mycket…?

Religionens makt, vi har glömt bort hur stark den är. Länder som styrs av religion är de sämsta på jorden! Det är självmord att inte påminna oss om just hur stark den makten är. Islam (och andra religioner) måste hållas kort som fan! Hårt spänt strypkoppel är det som krävs, de måste tvingas bort från det offentliga i Sverige. Allt annat är självmord. Man ska inte ta det minsta lilla hänsyn till islam (eller andra religioner) på något enda litet sätt! Religionsfriheten måste ändras så den innebär att andras rätt till frihet från religion väger absolut tyngst och alltid går i första hand.

För några dagar sedan ansökte SÄPO om att få ha ett register med misstänkta IS-sympatisörer. Inte för flera år sedan utan för några dagar sedan alltså…

Hur många Orlando-islamister bor det i Sverige? 100? 500? 5000? 20 000? Fler? Alla kanske inte skulle kunna gå in och skjuta 50 pers på en gayklubb men det behövs inte, det räcker med att de tycker det är något bra, att de som kan och vill har stöd av omgivningen. Och de har stöd…

jens ganman en dag i en asylsökande kvinnas liv5

Det är på tiden att man börjar prata om islam i Sverige. Men vad gör vi stället?

normkritisk badpedagogik

Pratar om ”innovationszoner” på badhus där en zon ska vara ”Normkritisk badpedagogik” som ska övervakas av ”badpedagoger”… Krossa simkunnighetsnormen? Ska de få bort tafsandet på badhusen som magiskt har uppstått i Sverige ur tomma intet med normkritisk badpedagogik? Eller förlåt, det är ju den svenska normen att 6-7 vuxna män omringar 10-12-åriga tjejer och kladdar på dem på badhusen… Det har väl forskning visat…?

Nu börjar sommaren, det som skett på badhusen är bara en liten uppvärmning mot vad som väntar. Nu ska alla svenska vuxna män (vita heterosexuella och köttätande såklart!) ut till alla bad och tafsa, överfalla och trakassera tjejer och kvinnor. Precis som vi alltid har gjort…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

81 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  06/13/2016

  Om folk bara hade lyssnat på Åkesson……

  Så här skrev han 2009:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

  5% av befolkningen valde att lägga sin röst på honom året efter. Resten röstade på partier som närmast fanatiskt ville göra allt för att maximera inflödet av muslimer. Det svenska valet 2010 är nog det absolut märkligaste i västvärldens historia. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt hade båda vid det laget bortom allt tvivel visat att de absolut föraktade och möjligen även hatade landets ursprungsbefolkning. Likväl röstade nästan hela befolkningen på alternativ som företräddes av dessa två. Det enda parti som i övriga Europa hade varit ett normalt mittenparti, nämligen SD, framställdes som djävulens företrädare på jorden.

  Hatar svenskarna sina egna barnbarn? Eller skiter de bara fullkomligt i dem?

  Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  06/13/2016

  Innovationszoner på badhus, den är ju bara för bra för att vara sann, normkritisk badpedagogik, dra mig naken långsamt baklänges längs en grusväg med krossade buteljer, allt för att skapa trygghet och trivsel.

  För DDR-känsla av premiumkvalitet, bläddra direkt till sidan 24 i följande rapport.

  Klicka för att komma åt Rapport_toy_badhus_2016-03-11.pdf

  Svara
  • Kristian

    /  06/13/2016

   ”I dagens badhus är utbudet semesterinspirerat, med mat som pommes frites och varma chips på menyn. Vi ser här möjligheter att helt tänka nytt kring vad restaurangen borde servera, och fokuserar istället på en street foodinspirerad meny med snabb, enkel och nyttig mat.”
   och senare
   ”Vällagad mat från jordens alla hörn erbjuds för ett överkomligt pris på stående fot ur en liten restaurang på hjul.”

   Vad är skillnaden mellan snabbmat och ”street food”? Annat än i författarnas fantasi, menar jag, där är det uppenbarligen gratis, multikulturellt, nyttigt, och något som alla mellan noll och hundra tycker är smaskens.

   ”Det går inte att klandra badpersonal som inte vågar konfrontera, inte klarar att
   upprätthålla normen, eller som missar i bedömningar.”

   Jo, det går!

   Svara
   • Inge Post

     /  06/13/2016

    Nu har jag kanske en något onyanserad bild av det hela ,efter att ha arbetat som simtränare mer eller mindre hela min ungdom och tävlingssimmat under samma tid, men Vem i helvete åker till badhuset för att käka vare sig streetfood eller snabbmat?

    Svara
    • Kristian

      /  06/13/2016

     Ja, i min ungdom var det simma och möjligen dyka man gjorde där. Det kostade 2 Kr och om man skulle stanna hela dagen tog man möjligen med sig en smörgås.
     Men i och med ”äventyrsbad” så har det har blivit allt mer nöjesfält och barnkalas över det hela. Först kom glass och godis, och när korven gjorde sitt intåg var nog slaget förlorat.

     Svara
     • T

       /  06/14/2016

      Jag var aldrig till något badhus i min ungdom. Vi hade egen pool 🙂

     • Kristian

       /  06/14/2016

      ”Well, lah-di-dah!”

   • Rikard

     /  06/13/2016

    Hej.

    ‘Streetfood’ för väl närmast tankarna till ‘roadkill’?

    I övrigt finns det inget jag kan säga om denna fars och travesti på allt vad… tja allt heter, som inte är straffbart.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 3. Frida Gustavlin

   /  06/13/2016

  Därför hatar IS bögar:
  http://www.svd.se/darfor-hatar-is-homosexuella/om/masskjutningen-i-orlando

  Den ”intressanta” pseudointellektuella frågan lyder alltså som följande:
  ”Vad finns det då för koppling mellan maskulinitetskonstruktionerna inom IS och hatet mot homosexuella?”

  Själv skulle jag föredra en liten enklare frågeställning:
  ”Vad finns det då för koppling mellan vad som står att läsa i Koranen, synen på homosexuella bland muslimer i allmänhet, IS i synerhet i relation till hatet mot bögar?

  /Frida

  Svara
  • Kalle

    /  06/13/2016

   Enligt ljudupptagningar så hör klart och tydligt hur han upprepade gånger skriker ”Patriarchy Akbar!! Patriarchy Akbar!! Patriarchy Akbar!!” och tydligen är det ingen slump att det skedde just nu, för det är i denna månad som alla män firar patriarkatet och hegemonisk maskulinitet.

   Svara
  • Kalle

    /  06/13/2016

   ”The elder Mateen says he was saddened by his son’s actions during the Muslim holy month of Ramadan.
   He then adds: ”God will punish those involved in homosexuality,” saying it’s, ”not an issue that humans should deal with”

   http://www.cbsnews.com/news/orlando-shooting-omar-mateen-father-seddique-mateen-taliban-god-punish-gays/

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/14/2016

    Har alltså inget med religion att göra. 😉

    Det är inget annat än rena rama sanningen, homosexualitet, död och islam hänger ihop.

    I Iran, Mauretanien, Saudiarabien, Sudan, Jemen och i delar Nigeria och Somalia är det olagligt att vara homosexuell och kan straffas med döden. Samtliga länder är muslimska, inget annat land har formellt dödsstraff för otukt.

    /Frida

    Svara
 4. Intenso

   /  06/13/2016

  Brukar segla in på The Rubin Report på dutuben och för ett tag sen hade man en gäst, Bill Warner, som fördjupat sig en hel del i Islam. Mycket intressant IMHO. Faktum är att detta bör man se.

  Rekommenderar en koll:
  Del !: https://youtu.be/czBiWm3ljv0
  Del 2: https://youtu.be/fD1Huki53L0

  Svara
 5. Det sorgliga är att det finns muslimer som faktiskt tror på icke-våld och predikar om det. Men människor som t. ex. Hanna Gadban misstänkliggörs i Sverige pga tre år gamla Facebook-likes. Men när t. ex. en ledande person för Muslimska Rättskommittén har hyllat Osama Bin Laden och haft kontakt med våran kulturminister så är det LA LA LA.

  http://ledarsidorna.se/2016/06/kan-saudiarabien-kollapsa/

  Toklandet, bokstavligt talat.

  Svara
 6. MiT

   /  06/13/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2016

   Förstår att Loan Sundman skulle älska om han inte hade maskat namnen så att hennes researchgrupp skulle kunna trakassera livet ur dom som inte delar deras åsikter..
   Inte för att jag delar SD,s åsikter men jag delar heller inte vänsterextremisterna i Researchgruppens åsikter.
   Kan inte se att deras ideologi är ett dugg bättre än SD,s.

   Svara
   • Pelle2

     /  06/14/2016

    Loan Sundman måste vara glad att åtminstone tre stycken anhängare till henne och stenkastarvänstern har hittat hit..

    Svara
 7. MiT

   /  06/13/2016

  Svara
  • Solna? Det är väl där moderaten Hanif Bali bor.

   Inte undra på att han börjar bli kritisk.

   Svara
  • Kristian

    /  06/13/2016

   Tantolunden nästa, som sagt var.
   Förr eller senare får alla vad (50% + en) har röstat på. Eller 87% som i det här fallet.

   Svara
  • Jans

    /  06/13/2016

   Över 800 på en plats, det låter rätt problematiskt och är väl mer än vanligt?
   Om man får ge sig på en gissning så, någonstans i Huvudsta, där finns en del större industrifastigheter och liknande, kanske någon som stått tom?

   Svara
  • Det konstiga är att det är de förhatliga CIS-männen som har varit mest coola om min homofili, eller åtminstone haft en ”whatever”-attityd om det. De som har varit mest jobbiga har varit kvinnor då de alltid undrar hur jag ska göra med min familjebildning? Och vill jag egentligen inte ha barn (jag skulle bli en hemsk förälder, så ei kiitos)?

   Talesättet att bakom varje stark man så finns en starkare kvinna är helt sant.

   Kanske borde alla dessa feministiska kvinnor, och självhatande män som Antii, börja ifrågasätta sina egna och varandras värderingar innan de går vidare till främlingars?

   Svara
   • Svenne

     /  06/14/2016

    Ja, kvinnor har en väldig förmåga att bli personliga, och ska styra och ställa i folks privatliv… Som (hetero-)man så respekterar jag att de jag möter har en privat sfär – som jag vanligtvis inte har att göra med. Jag brukar heller inte vara nyfiken.

    Svara
  • Pelle2

    /  06/13/2016

   Är så otroligt tröttsamt med alla dessa vita riddare som hela tiden måste skuldbelägga män som grupp.Denna gång pratar vederbörande om manliga terrorister,huliganer och allmänna våldsverkare och menar naturligtvis att det dom gör är något som är representativt för alla män. Han menar naturligtvis också att samhället uppfostrar män till att bli våldsamma.

   Vet inte var han växte upp någonstans män jag känner ingen man som har blivit uppfostrad till att vara våldsam mot kreti och pleti.

   Han blir riktigt komisk när han skriver följande:
   ”Om alla män slutar tänka syndiga tankar om kvinnliga medmänniskor skulle alla våga gå ute på stan oavsett om det är mörkt eller inte”

   Tror han inte att kvinnor tänker syndiga tankar om män och vem blir skadad av att någon annan människa blir sexuellt attraherad av någon annan ?
   Vilken idiot !

   Svara
   • Precis!

    Och vad är fel att tänka ”syndiga tankar” om en annan människa? Problemet blir om man tvingar sig på en annan människa (dvs våldtäkt, ett brott). Och vem använder uttrycket ”syndiga tankar” numera? Låter religiöst.

    Tankar är ofarliga. Handlingar är annorlunda.

    Svara
    • Bamse

      /  06/14/2016

     Detta är ju ultimata målet inom all religion (islam, kristendom, feminism etc.) – folk ska straffas för tankebrott. Eftersom alla därmed garanterat gjort sig skyldiga till något ”brott” måste de söka syndernas förlåtelse från den ledande religionen. Annars!!

     Svara
  • Kristian

    /  06/13/2016

   Vänsterns eviga dilemma: skall vi lösa en del av problemet nu, eller hela problemet aldrig?
   Hoppsan, ”(C)”, ser jag nu.

   ”Om en manlig ledande terrorist sätter ner foten och får sina soldater att inse hur dumt det faktiskt är att begå terroristhandlingar. Då skulle ett krig där ledaren är verksam kunna sluta.”

   Inte ens dagisnivå! Säg att det är satir, snälla!

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/13/2016

    Poe’s law, tyvärr.
    Sedan kan man undra vilka skelett den här tjommen har i garderoben. Kapten Klänning-koefficienten på den här typen av artiklar har visat sig ”problematisk”.

    Svara
 8. Enligt religionen/ideologin som inte får kritiseras – tycker Allah att det är bra att icke-anhängare våldtas; förövarens ideologi är inte känd, dock:

  Svara
 9. MiT

   /  06/13/2016

  Svara
  • Jans

    /  06/13/2016

   Påminner inte allt detta förnekande av fundamentalistisk islam som orsak om panikkampanjandet mot SD innan valet? Vi vet ju hur bra det gick. Kanske detta snarare leder till att ögonen öppnas hos fler?

   Svara
 10. Islam är ett totalt totalitärt system för livet med regler om allting. Islam accepterar inte demokrati. Jag tvivlar på att det kan reformeras när viljan är så liten, i alla fall tar det oändligt med tid.
  Homosexualitet är inte tillåtet inom islam, då kastas man från högt hus ungefär som här hemma trotsiga ”balkongflickor” faller till marken. Eller homosexuella bara låses in och piskas eller som nu skjuts.
  I och för sig fanns det i de äldre bibelöversättningarna rader som att den som lägrar sin broder ska med döden dö, men eftersom man också skall vara förlåtande och älska sin nästa kastar de kristna inte folk från höghus. Borttagna rader dock idag som vissa andra rader i den ”moderna” Bibeln.
  Koranen rensar man inte. Där står det att du ska döda de oliktänkande om de inte anpassar sig. Det är svårt att ens föreställa sig hur vi skulle kunna integrera oss med islam. Integration är ju målet våra folkvalda har röstat för – nästan alla.
  Det är spännande tider vi lever i.

  Svara
  • michael

    /  06/14/2016

   Felet många gör när man jämför Koranen med bibeln är att man jämför den med gamla testamentet,det korrekta är att jämföra Koranen med nya testamentet för att förstå skillnaden mellan kristna och muslimer.Om man tittar på vad Jesus sa och Muhammed sa så är det ett avgrundsdjup mellan dessa två.

   Svara
   • Exakt. Gamla Testamentet är historiebeskrivning. Nya Testamentet budskap.

    Svara
   • Jans

     /  06/14/2016

    Mycket viktig aspekt att komma ihåg. Däremot uppvisar inte heller judarna någon motsvarande medeltida livsstil trots att de enbart erkänner Gamla Testamentet. En hel del av skillnaderna vi ser mellan dagens religioner går nog inte att knyta till de heliga texterna överhuvudtaget. Personligen tror jag dock att Nya Testamentet spelat roll för den positiva utveckling som Europa haft sedan 1000-talet. Inte att kristendomen ensam skall ha äran men den är en parameter i ekvationen som skapat det moderna Europa.

    Svara
 11. Hmm

   /  06/13/2016

  Jag fullkomligt ”älskar” hur politiker fått ett nytt mode-ord som de använder titt som tätt tills det blir helt urvattnat. För om de binder ihop ordet inovation med ett annat ord så anser de att de på en och samma gång har innoverat samt löst problemet i frågan.

  Sim sala bim, saken är biff!

  (Vet det ens vad innovera betyder?) 🙄

  Svara
 12. Grodan Boll

   /  06/13/2016

  Hur många Orlando-islamister bor det i Sverige? 100? 500? 5000? 20 000? Fler?

  Nja, 0 en så länge. Vi hade fraktioner av en i Stockholm ett par jular sedan.

  Alla kanske inte skulle kunna gå in och skjuta 50 pers på en gayklubb men det behövs inte, det räcker med att de tycker det är något bra, att de som kan och vill har stöd av omgivningen.

  Åsiktsfrihet + demokratiparadoxen. Jag är helt ok med det.

  Jag håller dock med i din kritik av svensk media och alla stolpskott som anser att Islam / muslimers gärningar, är helgade från kritik.

  Svara
  • MiT

    /  06/14/2016

   Fast Orlando-islamisten fanns inte för ett par dagar sedan heller…? Nu finns han helt plötsligt? Hur många finns det i Sverige som inte finns idag men som kanske finns i övermorgon? Eller om en månad? Ett år?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/14/2016

    Än så länge fortfarande noll.
    Vilket är bra 🙂

    Svara
 13. Jans

   /  06/13/2016

  Pappan verkar ju riktigt konstig. Nu är ju inte han mördare så man skall inte dra för stora växlar på det men att mördaren vuxit upp i en extremistisk religiös miljö med en märklig, kanske psykiskt störd pappa, verkar rätt troligt:
  http://tinyurl.com/zpwkxkg

  OT Detta är första gången för mig att nästan enbart läsa utländsk media vid en stor internationell nyhetshändelse. Man får ju numera veta högst hälften i svensk media. Tips för er som ännu inte kommit dithän.

  Svara
  • Pravda

    /  06/14/2016

   Public service havererar lika förutsägbart som Anders Lindberg och övrig extremvänster. (av ngn konstig anledning har public service alltid samma åsikt som dem). Budskapet som pumpas ut är övertydligt – ”Nej detta har inte med religion att göra” utan ”de är vapenlagarnas fel” och allra minst har det med ”islam” att göra.. Ja faktiskt så lite med islam att göra att SR för säkerhets skull klipper bort ljudet från Orlandos direktsända Presskonferens…. För budskapet får ju inte bli fel så ”fel” sanning kommer ut.

   Svara
 14. Ivar L

   /  06/13/2016

  Jag delar inte riktigt Toklandets syn på religion. Det första man bör tänka på är att det endast är de senaste 100-200 åren som ett fåtal länder i världen börjat bli sekulära. Innan dess var alla folk överallt religiösa. Religiösa uttryck har förmodligen en gemensamhetsskapande och biologisk grund.

  Det som är problemet med islam är att religionen inte utvecklats i takt med tiden på samma sätt som kristendomen gjort. Båda religionerna har naturligtvis en hel del våld och övergrepp i sin resumé men också mycket som varit bra. De flesta människor lever ju faktiskt i fred. Är det trots eller tack vare religion? Svårt att säga.

  Men som sagt, islam och västerländsk (eller för den delen östasiatisk) modernitet verkar svårt att kombinera. Jag kan inte islams historia jättebra men som jag uppfattar det så har islam backat de senaste 100 åren i utveckling men samtidigt ökat i antal utövare. Inte någon bra utveckling. Islam har ju tidigare haft kreativa och mer positiva epoker där konst och vetenskap frodats, men tyvärr har det hänt något som vänt klockan bakåt.

  Svara
  • Rikard

    /  06/14/2016

   Hej.

   Den arabisk-muslimska självbilden var i århundraden präglad av flera faktorer. I det här faller är det två som är intressanta:

   -Konflikten med det kristna Europa, vilket man tack vare det Helenska arvet länge kunde se sig som varandes överlägset.

   -Kontrasten när de europeiska staterna successivt stoppar den muslimska aggressionen (både den turkiska och den arabiska) och inte nog med det, de otrogna lyckas med mycket små medel (i jämförelse till relativa folkmängder och geografi) invadera, besegra, ockupera och kolonisera delar av islams länder.

   Bägge dessa krossar självbilden som högstående och överlägsen kultur, vare sig fokus läggs på etnicitet eller religion. Detta ger två huvudsakliga idéspår: det ena, som undersöker vad västerlänningarna gjort annorlunda i sina samhällen och som bevisligen gett dem övertaget, och den andra som undersöker på vad för sätt man lämnat den renläriga tolkningen av koranen.

   Under nittonhundratalet spetsas konflikten stegvis, från en intellektuell sådan vilken var underordnad makt- och realpolitik, till att bli en del av denna då det är ett förödande enkelt sätt för presumtiva ledare i MENA att skapa enighet genom att hänvisa till profeten och ställa sig i kontrast till de sekulära krafter som inte sällan framställs (eller är) allierade med de otrogna ockupanterna. [NB: jag förenklar och hård-drar, men så är det när man skriver historia med roller istället för med gåspenna.]

   Från från och med revolutionen i Iran sker en sorts teologisk kapprustning mellan shia och sunni med flera surrogatstyrkor som stridande.

   Slutsatsen för många muslimer, ivrigt påhejade av sådana som Edward Said, blir att européernas övertag ekonomiskt, teknologiskt och civilisatoriskt beror på ‘fusk’ och att man lämnat den renläriga vägen. Därmed har islams folk och följare kränkts av väst, och förlorat ansiktet och sin heder – något som kräver upprättelse. Västerländska intellektuellas självspäkning i olika former ses bara som ett bevis på detta, och på att vi behöver räddas in i islam undan den gudlösa dekadens som sekularisering, civilisation och vetenskap innebär för den sant rätt-trogne.

   (Nedanstående är en tangent, så om det är för långt från ämnet är det bara att ignorera eller radera):
   Om vi inte, både som individer, folk, och stater snabbt inser att islam är i krig med allt och alla (så länge de icke-våldsamma versionerna blir de dominanta) kommer Europa att ockuperas inifrån och utifrån. Våra härskande byråkrater har i det läget inga problem att övertyga sig själva om det rättfärdiga att konvertera – jämför med de byråkrater och tjänstehen som handlade Förintelsen: helt vanliga människor som bara lydde makten, och makten framför allt. Föregående alldeles oavsett vad enskilda muslimer må tycka och tänka; ideologin i sig skapar konflikt först som diskriminerad minoritet och sist som totalitär majoritet.

   Det är lätt för oss att fixera oss vid att kritik mot främmande kulturer (eller ens begreppet ‘främmande’) skulle vara negativt och farligt, så är icke fallet. Det farliga är att det snart inte finns ett svenskt ‘vi’ att samlas kring, att fylla med kamratskap, gemenskap och traditionella goda värderingar (de taskiga och tykna kan vi lämna därhän), och utan detta är vi alla individer. Det är en modig, tapper och rättfram sköld-mur som behövs, inte duellanter. Det är den goda patriotiska svenskheten som skall visas för främlingar och invandrare, inte den kosmopolitiska nihilismen. På så vis kan ömsesidig förståelse och respekt för varandras styrka skapas, och konflikt undvikas.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  06/14/2016

    Jag

    Svara
   • Ivar L

     /  06/14/2016

    Jag vill inte gå så långt som att säga att islam är krig. Det finns säkert möjlighet för den religionen att utvecklas och bli modern också, men det är helt och hållet en fråga för muslimerna själva att reda ut i så fall. Vi andra kan göra mycket litet åt detta, FN är definitivt maktlösa i denna fråga. Det kommer att ta generationer så i nuläget är det rimligt att betrakta islam som ett hot mot västvärlden.

    Ser man rent folkrättsligt på det hela så anser jag att jag som svensk skall ha rätt till mitt eget land och mina traditioner. Om omfattande invandring hotar den svenska livsstilen, och här tror jag islam utgör det största hotet, så är det också en anledning till att betrakta isalm som ett hot. Religion är ju en mycket stark kulturell kraft och att tillåta en främmande religion och dess utövare att tränga undan en ursprungsbefolkning är folkrättsligt fel. Det är sannerligen hög tid att SCB med flera på allvar börjar göra beräkningar på när svensk kultur kan väntas hamna i minoritet i Sverige. Det är en fullt möjlig konsekvens av den nuvarande politiken.

    Svara
    • Rikard

      /  06/14/2016

     Hej.

     Problemet är att islam erbjuder inte (sunni och shia) reform-utrymme av profetens förkunnelse och haditherna – den vägen är egentligen låst. Islam är krig säger jag och menar då att konflikten finns inbyggd eftersom reform och samexistens inte finns inbyggd i religionen i dess majoritetsformer. Enskilda muslimer kan definitivt kombinera personlig tro med offentligt leverne, men gör detta på nåder från mer bokstavstrogna – att bli kallad dålig muslim eller misstänkas för att vara avhoppare är bland det mest ångestladdade du kan råka ut för som muslim. Straffet för att förskjuta gud och läran är döden – även för den som inte reser sin hand mot avhopparen.

     Islam måste tvingas till att skapa ett inte reformarbete genom att västvärlden sätter upp en sköld mot all form av anpassning till islam och muslimers krav; endast så kan det inte tryck som finns i de muslimska staterna manifesteras som reformer av religiös praxis. Om vi, som hittills, anpassar oss legitimerar vi istället de bokstavstrogna (som salafiter, hanbaliki, m fl). Glöm inte att MENA-kulturerna är hederskulturer där kompromissvilja och samförstånd lätt kan tolkas som svaghet och osäkerhet – sanningen i din ståndpunkt avgörs där delvis av din hängivenhet i din framställan av densamma.

     [Personligen brukar jag lyfta fram de pakistanska ahmadiyya – pacifister. Engelska wikipedia har en bra artikel.]

     Angående islam som krigets religion: jämför med nationalsocialismen (utan att implicera likhetstecken). Ta bort rasläran, ta bort folkmordspolitiken och eugenetiken och steriliseringspolitiken, ta bort militarismen, ta bort de ockultistiska anti-vetenskapliga idéerna, ta bort den fascistiskt inspirerade korporativismen, och vad är kvar? Väl allt föregående är bortrensat är det knappast fråga om den nationalsocialism som vi känner och fruktar, utan något annat, då allt det jag räknat upp är integrala delar av läran. Där är problemet för islam, som det även var för kristendomen: hur mycket kan reformeras, förändras och avskaffas av den religiösa praktiken utan att läran blir något annat? Ju snabbare förändring som förordas, desto tydligare är den och desto lättare är det att samla motstånd runt anklagelser om apostasi och kätteri.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 15. MiT

   /  06/14/2016

  Svara
  • Kristian

    /  06/14/2016

   Det går inte att stycka (eller dekonstruera) maskulinitet så att man bara får entrecoten kvar.
   Detta är medelklassens och feminismens fantasi nummer två om manlighet.
   Du får alltid hela paketet: offervilja, benägenhet att skydda de som är svagare, bufflighet, manlig blick, och – ett par standardavvikelser utåt kanten – våld och brottslighet.

   (Fantasi nummer ett är klassikern ”Lär alla pojkar att vara snälla, så blir det inga krig, och vi behöver inga poliser.”)

   PS. Är det helt ***** omöjligt för personer som skribenten att inte uttrycka sig nedlåtande och hånfullt?

   Svara
 16. MiT

   /  06/14/2016

  Svara
  • Problemet är inte att de är ”minst toleranta” eller inte – problemet ligger i de som tycker att homosexuella bör dö. Jag har inte träffat ett Jehovahs Vittne som tycker att det är rätt att avrätta människor pga deras sexuella läggning; mormoner kan jag inte uttala mig om, men de verkar rätt fredliga av sig av vad jag har sett.

   Folk har rätt att tycka att homosexualitet är fel, syndigt och allt annat däremellan. De har däremot inte rätt avrätta folk pga det.

   Svara
   • Kristian

     /  06/14/2016

    När musikalen ”Book of Mormon” spelades gav kyrkan ett artigt svar där de redogjorde för sin syn på saken, och köpte därefter annonser i programmet.
    Har svårt att tänka mig ett mer fredligt och modernt sätt att hantera meningsskiljaktigheter. Jag må tycka att de är heltokiga, men farliga är de inte.

    Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2016

   Och naturligtvis måste Karin Pettersson dra igång det stora relativiseringsmaskineriet
   när en muslim har utfört ett terrordåd.
   Vad blir hennes nästa steg ? Blir det att påstå att kristendomen inte har utvecklats sedan korstågstiden och att kristendomen i Sverige inte är bättre än Is ?

   Svara
   • Kristian

     /  06/14/2016

    En vanlig metod är ”inte alla muslimer” + ”vissa kristna” + ”breivik” = ”det går inte att kritisera någon del av islam”

    Svara
  • Pelle2

    /  06/14/2016

   Anders Lindberg på Aftonbladet hakar naturligtvis på med en ledare om att homofobi inte är en fråga om Islam.
   http://archive.is/CKp5D
   Jag har kollat runt lite på nätet för att få reda på hur Islam ser på homosexualitet eftersom jag inte hade några absoluta fakta och det verkar som om de flesta anser att åtminstone de ortodoxa muslimerna ser homosexualitet som en synd och att det är förbjudet. Sedan kan de tydligen få förlåtelse om dom ber om ursäkt för sina handlingar.
   Är det inte värre med en religion där många anser att homosexualitet är en synd än att enstaka människor säger sig vara homofober ?
   Men i en kulturrelativists ögon gäller det som vanligt att tona ner det som görs i islams namn..

   Svara
  • Senior

    /  06/14/2016

   Jaha, är de värst?
   Undrar just varför vi aldrig hör om deras dåd i media?*
   Mörkar media?*

   *kan innehålla spår av ironi

   Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2016

   Värst är väl den som mördar folk. Vad religiösa fundamentalister säger och tror är rätt oviktigt så länge de inte blir våldsamma.

   Svara
 17. MiT

   /  06/14/2016

  Svara
 18. MiT

   /  06/14/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2016

   Jag rekommenderar alla att titta på detta och hålla i minnet nästa gång ni hör tal om kärlek och förståelse från Pridetyper. Det finns tre rätt upprörande saker i videon:

   1. Aggressionen som flera Pridedeltagare omedelbart uppvisar mot en med avvikande åsikt. Han hade definitivt blivit nedslagen inom någon minut om inte vakterna kommit.

   2. Vakternas oproportionerliga våld mot en man som enbart hållit upp en skylt. De bryter ju nästan armen av honom fast han inte gjort motstånd. Verkar mest vara en uppvisning gentemot Pridefolket för att visa att de minsann tar detta på allvar. Sedan kommer mängder med poliser dessutom. Det är väl 8-10 personer i gula västar tillslut: poliser, vakter och volontärer. För en person, en ensam person, som hållit upp en skylt och inte gjort motstånd.

   3. Att de griper killen som protesterar mot gripandet och försvarar yttrandefrihet. Han sitter ner, säger sin hjärtas mening och är sedan tyst. Trots det grips han efter att ha suttit tyst och stilla i flera minuter.

   Samtidigt brinner bilar i förorterna varenda kväll utan att någon någonsin grips. Folk kastar sten på blåljuspersonal utan att någon grips.

   Svara
   • Rikard

     /  06/14/2016

    Hej.

    All brottsprevention följer alltid denna prioritering:

    Brott mot staten och dess ombud.
    Brott mot läran; den narrativa hegemonin.
    Brott mot ekonomiska makthavare och ägare av resurser.
    Brott mot enskilda.

    Detta då all polisverksamhet ultimat utgår från att beskydda och bevara rådande maktordning, oavsett vilken. Om det är Tsar Nikolaj, Augustus Aurelianus eller Heinrich Himmler spelar ingen roll.

    Då West Pride faller under kategori två ovan måste polisen demonstrera att man följer rätt värdegrund. En polis fri från politisk kontroll annat än via vad lagstiftaren bestämmer är tillåtet eller förbjudet hade inte ingripit annat än för att skydda samtliga inblandade från skada.

    Det kan givetvis också vara så att polisen på plats valde sitt agerande utifrån de-eskaleringsprincip för att minimera risken för ett upplopp. Det lilla övertrampet (?) för att förhindra behovet av hårdare metoder i större skala, helt enkelt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Rikard

      /  06/14/2016

     Tillägg:

     Jag kan personligen tycka att det mest rör sig om provokation; det är det som suger med att försvara yttrandefrihet.

     Det jag stör mig på med Pride och den svenska HBTQ-rörelsen är att den verkar genomkontrollerad av den postmoderna ‘dumskalle’-socialistiska identitets-kadern, och att alla de personer som inte definierar sig och hela sitt liv utifrån sexuell preferens eller partners biologisk kön/genus och endast vill ha likhet inför lagen samt frihet från förföljelser och våld inte representeras. ‘Helt vanliga bögar’ som jag minns att jag såg på ett plakat för många år sedan, helt enkelt.

     Parentetiskt noterar jag flera zigenare med tiggarmuggar (eller föralldel kaffemuggar, vad vet jag?) som verkar titta på med något oroliga men förvirrade ansiktsuttryck.

     Personligen är min attityd till människors läggning tudelad: ”Än sen?” samt ”Blir någon skadad o/e utnyttjad?”.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Yttrandefrihetens principer bygger ju också på att alla får chansen att uttrycka sin åsikt utan att bli nedslagen eller ‘motdemonstrerad’. Pridefolkets yttrandefrihet begränsades av killen med uppsåt att provocera och störa. Hans chans är att med givet tillstånd torgföra sina åsikter på en annan tid och/eller annan plats och att också han slipper provokationer från motståndare.

      Det är förnekanden av dessa relativt enkla förhållningsregler som gör mig förbannad när det gäller det där hemska partiets valmöten där hundratals skränande vänstermuppar utan större insats från polis fick störa tillståndsgivning demonstrationer i allsköns ro. Att sen diverse liberaler och vänsterfolk påstod att de bara utnyttjade sin yttrandefrihet gjorde saken varken rätt eller bättre.

   • Icke-svensk

     /  06/14/2016

    Nice illustration of that which I wanted to say. I think we are to deal with several dogmatic systems of theory, some deemed religious, the others -seemingly- secular.

    Look closely at 7:33, that’s how strong these people are when hearing a statement that does not fit in their system.

    More interesting, look at the face of the girl with the shaven head. At 6:53 she wears a face, I’d say she enjoys doing this.

    Svara
  • Bamse

    /  06/14/2016

   Såg jag fel eller stod det ”Dialogpolis” på ryggen på en av väktarna? Stor humor i så fall!

   Svara
 19. MiT

   /  06/14/2016

  Svara
 20. Jans

   /  06/14/2016

  Ny fokus för media nu är rättsosäkerheten i de nya skärpta asylkraven i Europa och att Grekland skickar tillbaka migranter.

  Nog för att rättssäkerhetsaspekten är viktig men ingen verkar tänka på att nämna att detta troligen också räddar liv. Med tanke på den enorma mängd människor som drunknat i jakten på ett bättre liv i Europa så är det fullt rimligt att anta att skärpta lagar och bättre kontroll på gränserna i slutändan kommer att rädda tusentals liv per år. Visserligen kommer många av dessa liv få fortsätta att levas i fattigdom i Mellanöstern och Afrika men relativt sett förmodligen inte i absolut fattigdom eftersom de allra fattigaste inte har råd och möjlighet att fly.

  Riktiga krigsflyktingar tänker jag mig i första hand hamnar i FN:s flyktingsystem och får hjälp i alla fall men jag kan ha fel där. Den aspekten är i så fall den relevanta att ta upp. Hur skärper vi gränskontrollerna utan att riktiga flyktingar drabbas negativt? Döden på Medelhavet och hela flyktingsmugglarindustrin måste ju i vilket fall som helst stoppas.

  Svara
 21. Intenso

   /  06/14/2016

  Måste ändå beundra relativiserings-maffian. Här går du ut och gör ett ohyggligt brott i Allah och Mohammeds namn, uppfyller din religiösa plikt kanske till och med och vad får du? En oändlig rad av kulturpersonligheter, journalister och politiker som skyller på allt annat. Det är vapnen som är farligt tillgängliga i USA, det är svårare att köpa en burk kola i vissa fall verkar det. Sen var han naturligtvis galen, eller ännu bättre galen homofob. Det senaste antagligen att han själv var gay eftersom han tidigare frekventerat klubben.

  Inget kan väl reta gallfeber på en djupt troende jihadist eller islamist som att få hela sitt berättigande bortsvept med en PK-floskel av människor som i grunden tycker synd om dem och vill frälsa dem till ett bättre liv med inga hårdare bomber än kärleksbomber.

  De kanske har en poäng, relativisterna, men jag tror den insikten går dem helt förbi.

  Svara
 22. Lite OT men kanske inte. Han börjar städa nu: http://dailycaller.com/2016/06/13/londons-muslim-mayor-bans-sexy-women-in-advertisements/
  Hur definiera då sexig? Lättklädd?

  Svara
  • Intressant att Londons borgmästare har befogenheter att inskränka yttradriheten på det sättet.

   Mycket märkligt och mycket oroväckande för framtiden.

   Svara
   • Jans

     /  06/15/2016

    Det viktorianska England åter men nu i muslimsk klädnad. Huckle istället för stora kjolar.

    Svara
 23. Jan

   /  06/14/2016

  Bimbokvinnan Monica Green (hon har suttit i riksdagen i 24 år…) på S-bloggar anser att bästa sättet att komma till rätta med asylsökande mäns tafsande på småflickor är att visa filmen ”Sluta tafsa” på landets högstadieskolor. S-bloggar är för övrigt en ren propagandablogg – så det är ingen ide att besvara henne i kommentarsfältet. Det finns där bara för syns skull. http://monicagreen.webblogg.se/2016/june/sluta-tafsa.html

  Svara
 24. Jan

   /  06/14/2016

  Och jag antar att Anders Lindbergs sedvanliga skojerier redan är postade här? Om inte här är de: http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article22997592.ab

  Svara
 25. Jan

   /  06/14/2016

  Man skulle kunna tro att dådet i Orlando skulle få RFSU/L att fördöma religiöst våld mot homosexuella. Men så kommer icke att ske. Och precis på samma sätt som våra politiker visste att fritösbranden i Eskilstuna var ett rasistdåd så vet man nu att massmorden i Orlando inte har ett dugg med religion att göra!

  Svara
  • Gigas

    /  06/14/2016

   Det var inte en fritös i Eskilstuna.
   ´Sannolikt har branden uppstått i en hög med kläder med syntetiskt material, och polisen utesluter inte att den uppstått genom som det heter ”lek med eld, anläggning eller våda”.´

   http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.3034328-eld-i-kladhog-trolig-orsak-till-branden

   Inte för att det spelar någon större roll i sammanhanget men om du diskuterar det med någon som inte håller med så kommer man att sikta in sig på eventuella faktafel och inte hur media och politiker reagerade.

   Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: