Samtiden väl fångat

Kjell Höglund skrev en låt som heter ”Häxprocess” 1969-1972 och den passar så väl in även 2016 med tanke på gårdagen, förra året och även åren dessförinnan.

Det spelar ingen roll vilken sida du står på, om om du vill ha öppna gränser, taggtråd och minor eller något mittemellan, det finns delar av texten som passar alla.

Jag kom att tänka på den här låten igår när det röstades om nya asylregler i riksdagen och folk genast satte igång och försökte brännmärka folk, både hit och dit.

advokaten emma persson

Björn Söder fick en del skopor ovett för att han klubbade igenom besluten. Han är talman, det är hans jobb att klubba igenom beslut efter rötning. Det hade en vänsterpartist också varit tvungen att göra. Ja till och med Rossana Dinamarca hade varit tvungen att klubba igenom exakt samma asyllag om hon varit talman.

KD försökte smita undan genom att säga att de röstade NEJ till förslaget vilket inte är sant, de lade ner sina röster. Det är INTE samma sak som att rösta NEJ.

Jag såg massor av tweetar igår om att hela landet i allmänhet och riksdagen i synnerhet var befolkad av nazister/rasister/fascister. Bara massa sådana i hela landet verkar det som. Det är så att lagen gäller de som kom EFTER 25 november förra året, det vill säga alla som kom innan omfattas inte av den nya lagen. Cirka 150 000 omfattas alltså inte av den alls.

Det är alltså nazistiskt/rasistiskt/fascistiskt att ta emot 163 000 asylsökande på ett år, detta till en kostnad som kommer att bli så gigantisk att man inte vill tänka på det, både i form av pengar men också i form av enorma samhällsproblem som ligger så djupt att det förmodligen inte går att reparera. Ändå är de som vill begränsa nazister/rasister/fascister…

Det har pratats om systemkollaps, de som sagt så är bara dysterkvistar enligt journalister

köer på karolinska

På Karolinska prioriterar man man nu bland elakartade tumörer, de har extrema köer så människor här i Sverige som betalat skatt till sjukvården prioriteras bort och dör av hjärntumörer. Sånt kallas systemkollaps…

Det är även en form av kollaps när man kastar ut en som driver hotell med 80 anställda bara för att få plats med asylsökande. Det är mer lönsamt att handla med asylsökanden…

Det är en form av kollaps när man kastar ut äldre från äldreboenden enbart för att kunna få plats med ensamkommande unga vuxna män utan vårdnadshavare. Innan fanns inga pengar till renovering men så fort man kastat ut de äldre så finns plötsligt en kista full med pengar, kistan är utan botten dessutom, till renovering.

Det är en form av kollaps när kommunen går ut på den allmänna marknaden och köper bostäder i form av bostadsrätter och konkurrerar ut vanligt folk. För vem kan matcha en kommun? Låt vara att kommunen är Malmö som lever på andra kommuners pengar men de sitter där och kan buda vad som helst.

Det är en form av kollaps när svenskar som stått i bostadskö för bostad i 10-15 år bara blir undanknuffade av nyanlända som går före i kön.

Det är en form av kollaps när man inte vågar ställa minsta lilla krav på de som kommer hit så de kan bete sig hur som helst utan konsekvenser.

Socialtjänster runt om i landet går på knäskålarna och kostnaderna för kommunerna enorma och kommer att växa ännu mer när alla kostnader för 2015 års asylhaveri rullar ut på dem under 2017. Det vi sett nu är bara början.

Sverige ska avvisa/utvisa cirka 80 000 av dem som kom förra året enligt Ygeman, de har inte skäl att vara i Sverige. Vi har kapacitet att avvisa cirka 4000 om året, det kommer alltså att ta 20 år om man inte gör något åt det. Kollaps någon…?

Det är definitivt en kollaps att Polisen befinner sig i fritt fall! Det beror på flera olika saker, bland annat en extremt inkompetent rikspolischef i form av Eliasson men också på att asylhaveriet som Alliansen och Miljöpartiet skapade har orsakat enormt mycket merarbete som är väldigt resurskrävande. Frågan är om det ens är någon idé att ringa till polisen om man utsätts för något eller om man ska ”lösa problemet” själv…?

Vi har dessutom importerat ett stort överskott av grova våldsbrott. Så är det, vi har medvetet importerat ett stort överskott av grova våldsbrott då folk som kommer från vissa områden har en stor överrepresentation i just sådana brott. Det är fakta. Som av en händelse så har de senaste årens asylströmmar nästan enbart kommit från just de områdena i världen… Vi har gjort det medvetet men utan att ha en plan för det. Det betyder väldigt mycket mer arbete för polisen. De tjejer som blir överfallna på badhus, på badstränderna i sommar, i parker, på skolor och så vidare är ett medvetet pris som våra politiker vetat om men struntat i. De är våra döttrar som får betala priset, inte politikerna.

Och det är ju det högsta priset, pengar går alltid att skaka fram på ett eller annat sätt men tillit och trygghet, det är en helt annan sak. Det har man sålt ut för några varma likes på facebook och några ryggdunkar.

Men tillbaka till låten i början, letar jag efter syndabockar när jag kräver förklaringar och svar av politiker? Vill jag bara bränna en häxa till? Jag tycker inte det i alla fall, jag vill ha svar på varför de inte gjorde något i tid när ALLA signaler om att det går åt helvete har funnits i flera år men nu helt plötsligt, när kaoset är ett faktum, börjar säga att ”vi har minsann …”! Om de kommer med svar som låter normala, vettiga och trovärdiga så fine, det köper jag. Jag har dock hittills inte fått ett enda svar.

Orden syndabockar och häxor antyder oskyldiga som man offrar medan man låter skyldiga gå fria. Jag jagar inga oskyldiga utan om moderater som applåderade så hårt åt Reinfeldt under flera år att händerna blödde nu helt plötsligt gör exakt tvärtom mot det man applåderade så vill jag ha svar på varför! Gäller inte bara moderater, jag vill ha svar av sossar och miljöpartister hur det som för 7-8 månader sedan var ren ondska, ja det var nazism/fascism enligt både sossar och MP, nu helt plötsligt är regeringens politik utan de vidhängande klassningarna. Har Löfven sparkat sin hushistoriker? Det räcker inte som skäl…

Jag har frågat både Forssell och Svantesson från M om vad de gjorde under allianstiden för att motverka de problem som de nu helt plötsligt drar fram som självklara att åtgärda. Jag har givetvis inte fått något svar… Och vad ska de svara? Det är ju M och Alliansen som orsakat dessa problem, de var inte intresserade av att innan motverka det som nu är kaos och kollaps. De kan inte säga att de inget visste, signalerna har funnits i MÅNGA ÅR.

De som verkligen bara vill bränna en häxa till är ju alla de som sagt ”nazister”, ”rasister”, ”fascister” och så vidare om folk som försökt varna. De har vetat om att det går åt helvete men istället för att försöka göra något i tid så har man helt enkelt bränt en häxa till. Ungefär som Advokaten vill göra, hon vill bara bränna en häxa till istället för att försöka åtgärda problemen (och så vill hon samtidigt fylla sin plånbok också…).

SD har varit utanför allt inflytande i alla år i riksdagen, det är inte deras fel att det är totalhaveri i migrationspolitiken och att det orsakar kollaps i hela landet. Är det något de är oskyldiga till så är det just detta? Det är inte Söder eller SD som gjort att vi måste strama åt asylpolitiken ordentligt, de är alla de andra partierna som orsakat detta genom att inte sköta den som man ska. Mest ansvar har Moderaterna tillsammans med Alliansen och Miljöpartiet. Det är DE som dragit ner landet i totalt haveri. S har mest ärvt problemen men de satte sig i en svår sits när de skulle regera med MP som ju har varit med om att orsaka allt, det fördröjde politiken som krävdes väldigt mycket.

Men det är väl enklare att bara bränna en en häxa till antar jag.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. Svenne

   /  06/22/2016

  UD på djupt vatten…

  Svara
  • Jag undrar vad är det för föräldrar som lämnar sina barn i skiten? Kan det vara otrolig tilltro till att det nya landet skickar direkt efter dem? Eller usel smugglarreklam?

   Svara
  • Jan

    /  06/22/2016

   Ebba Busch Thor är en politisk hora. Och lögnerska därtill. Vad säger bibeln om lögner Ebba?

   Svara
   • Jan

     /  06/23/2016

    Nio personer här på forumet beundrar således lögnen som politiskt redskap. Ebba Busch hittar på att KD röstade nej. Vilket de alltså inte gjorde. Beundransvärt tycker nio personer tydligen. Vilka andra lögnare beundrar ni?

    Svara
    • Inge Post

      /  06/23/2016

     ”Ebba Busch Thor är en politisk hora. Och lögnerska därtill. Vad säger bibeln om lögner Ebba?”

     Återigen, jag ser inga tummar och är ganska lyckligt ovetande.
     Däremot så misstänker jag att det inte är för att du skrev att EBT var en lögnerska utan för att du skrev att hon var en politisk hora.
     Du har förmodligen helt rätt i sak, men man kanske inte blir speciellt ”populär” när man uttrycker sig så ?

     Svara
     • Jan

       /  06/23/2016

      Okej. Jag förstår. fast jag skrev politisk hora. Vilket inte är riktigt samma sak som enbart det sistnämnda.

     • Grodan Boll

       /  06/23/2016

      Vilket inte är riktigt samma sak som enbart det sistnämnda

      Korrekt. Den andra förtjänar klart högre respekt.

    • MiT

      /  06/23/2016

     Måste det vara därför? Kan det inte vara att du kallar henne hora? Eller nåt annat? Måste det vara att att man beundrar lögnare?

     Svara
   • Kristian

     /  06/23/2016

    Med mindre ”fighting words” kan man väl säga att minst sju partier består av huvudsakligen fega kappvändare.

    Svara
  • Svenne

    /  06/23/2016

   Inte första gången som UD hamnar snett:

   Svara
 2. Rikard

   /  06/22/2016

  Hej.

  Det mest kortfattade sättet att beskriva svensk invandringspolitik sedan sent sjuttiotal:

  Ett fall är inte farligt förrän du slår i marken.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Frågan nu är om vi packat fallskärmen rätt, eller om det är ett städ i ryggsäcken istället…Ds

  Svara
  • Kristian

    /  06/23/2016

   Om det är Tex Avery som regisserat, kommer de som står på marken snart att få en hästsko i huvudet.

   Sedan tre hästskor till.

   Sedan hästen.

   Svara
 3. Pistolekors

   /  06/22/2016

  Bland det bästa du skrivit MiT.
  Tänk om denna kolumn kunde få spridning, kanske t.o.m publiceras i gammel media. That’ll be the day……….

  Svara
 4. Dinamarca skulle aldrig klubba igenom något hon inte personligen stod för. Därför är hon inte någon lämplig talman. Hon skulle köra sitt eget race HELA TIDEN.

  Svara
  • michael

    /  06/22/2016

   Helt rätt Dinamarca är antidemokrat en klubba i hennes hand skulle endast användas för att slå ner oliktänkande med.

   Svara
 5. Svenne

   /  06/22/2016

  Det är inte bara ”miggorna” som har åkt på en ”blåsning”…

  Svara
  • T

    /  06/22/2016

   Ha-ha vad var det jag sa. Snacka om att ta omvägar runt det egentliga problemet.

   Svara
  • Rikard

    /  06/22/2016

   Hej.

   Nu kanske jag hänger upp mig på fel sak, men varför behöver tjänstebilen alkolås överhuvudtaget?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Det finns ett Regeringsbeslut 2009 att bilar hos olika myndigheter skall ha alkolås, dock ej utryckningsfordon. Varför? Kanske myndigheter festar för mycket?

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  06/22/2016

     De kanske borde få blåa saftblandare på sina bilar också. Så att personalen kan göra en hemutryckning när de inte längre står ut på sina boenden.

     Svara
     • T

       /  06/22/2016

      In Sweden we have a System… 😛

      De e så jävla härligt å va jättefull
      Det gör väl inget om man råkar ramla kull
      För Brännvin kan man dricka i åratal, jodå
      Och om våran hjärna krymper å blir mindre
      Kan man alltid skaffa sig ett data-minne

      Fler frågor på det?

     • MiT

       /  06/22/2016

      Jag tycker de ska få blandsaft istället!

 6. MiT

   /  06/22/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  06/23/2016

   De fattar verkligen inte hur ansvarslös aktionen var. Vakterna har ansvar för livet på människorna innanför, att klandra dem för att de ”gör fel” eller att förringa detta tyder på bristande inlevelseförmåga och bristande tankeförmåga.

   Nere på kontinenten kunde aktivisterna i värsta fall skjutits ner för säkerhets skull. Skrämmande idioti att försvara detta ansvarslösa beteende. Kedja fast sig i en skog på Gotland däremot kan man gott få göra. Det är ok aktivism tycker jag om man är beredd att ta sitt straff för den civila olydnaden.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/23/2016

   Notera hur han konsekvent vägrar besvara frågan om meningsmotståndare skulle ”ges” samma rättigheter, eller var gränsdragning för civil olydnad går.

   Legitimerade brott

   Nog för att högerspöken kan stå för ren kapitalistisk ondska, men de är fortfarande rättvisare och ärligare en den förbannade hycklande standardvänstern.

   Svara
 7. MiT

   /  06/22/2016

  Svara
  • Bo

    /  06/22/2016

   Försökte kolla på tweeten, men var blockad? Vet ej vem personen och har ej heller interagerar med densamma så hur kan jag vara blockad? Vill även påpeka att jag aldrig någonsin varit otrevlig i en tweet men ofta haft andra åsikter än den jag kommenterat. Finns det listor som delas med block eller hur kan man bli ”preventivt” blockad på twitter?

   Svara
   • Inge Post

     /  06/23/2016

    Adam Hjort
    @genuspappan

    Miljö- och klimatpolitisk talesperson för F!. Klätterbaron. Norrlänning. Jobbar på @notified. Död åt Tengil (Civilekonom).

    Han tycker förmodligen inte om icke Fi-sare

    Svara
   • Kristian

     /  06/23/2016

    Räckte det inte med att han kallar sig ”@genuspappan”? 🙂

    Och svar ja, det finns diverse robotar som håller reda på vem som följer fel person och liknande. Om du ansluter dig blockas de med ”fel åsikt” automatiskt.
    http://reason.com/blog/2015/04/10/areyoublocked

    Här kan du kontrollera om du finns på två av listorna:
    http://blockcheck.leagueforgamers.com/

    Svara
  • Grodan Boll

    /  06/23/2016

   Som global medborgare har han mycket kollektivt mänskligt att skämmas för.
   Jag finner hans fokus och prioriteringar märkliga.

   Svara
 8. MiT

   /  06/22/2016

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  06/22/2016

   Det finns enormt mycket misär ute i världen som trumfar det ”hemska” med att passera en lång rad trygga länder för att få nej till Europas högsta bidrag och möjligheter till välfärdsbedrägerier.

   Jag undrar nästan om asylaktivisterna och godhetsknarkarna lever i en skyddad verkstad långt ifrån problem och bekymmer hur har man annars tid och ork att flippa ur som dom gör?

   Svara
   • Hon är ung, hon kommer växa upp.

    Förhoppningsvis.

    Svara
    • Havre flarnstad

      /  06/23/2016

     Nu vet ja inte hur ung hon är (gissar på runt 25) men jag får känslan av att mentaliteten idag är samma som min generation kunde ha på slutet av högstadiet.

     Är det månntro curling föräldrar och flummskolan i en ohelig allians som skapar dom här vuxna fjortisarna. Tycker det är helt naturligt att en femtonåring beundrar anarki som statsskick ena månaden för att nästa ändrat sig bytt bort h och blivit militant vegan. Bara det att förr planade det ut och folk växte upp.

     Svara
     • Grodan Boll

       /  06/23/2016

      Vi fick klippa oss och skaffa oss ett jobb. Det är tydligen inte nödvändigt längre, utan ett hatbrott.

  • Inge Post

    /  06/23/2016

   Svara
  • När småtjejer leker politik

   Svara
  • Kristian

    /  06/23/2016

   8000 barn dör dagligen (enligt FN) av svält och sjukdomar som går att förebygga.
   Varje bidragsberoende person i Sverige är tio, eller hundra, eller tusen som inte får vaccin, medicin, mat och framför allt vatten ”på plats.” Regeringen tar som bekant pengarna till migration direkt från biståndsbudgeten.

   Frågor på det?

   Svara
 9. MiT

   /  06/22/2016

  Svara
  • Kristian

    /  06/23/2016

   ”80% of the people coming into central Europe are fighting age males.”

   (Klippet ”BREXIT & The Future of Merkel’s Europe” youtube Black Pigeon Speaks, @navyhato )

   Svara
 10. MiT

   /  06/22/2016

  Var det inte nere på någon enstaka procent för några år sedan enligt just medlingsinstitutet?

  Svara
  • Pether

    /  06/22/2016

   Den har inte existerat. Så det handlar om hur mycket man fifflar med siffror, den ena mer generös än den andre.

   Svara
   • MiT

     /  06/22/2016

    Jo vill minnas att de också sa att ju fler faktorer man vägde in desto mindre blev skillnaden, att den gick mot 0 då.

    Svara
    • Pether

      /  06/23/2016

     Ja, ju fler faktorer ju mindre blir den oförklarade skillnaden, vore ju konstigt annars då man förklarar skillnaden. Skillnaden i lön ligger mellan gifta kvinnor med barn(Då dessa stannar hemma med barnen och inte jobbar) och alla andra.

     Svara
    • Grodan Boll

      /  06/23/2016

     Miljongranskningen kom väl ner till <2%, varav nästan all diskriminering var förlagd i städbranschen. där blandade etniciteter fick för lite betalt då de är desperata och varken kan språk eller lagstiftning?

     Svara
 11. MiT

   /  06/22/2016

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/23/2016

   branschen växer både sett till antalet medarbetare och till sin betydelse, men energibranschen behöver spegla samhället i stort

   Varför i allsin dar då?
   .

   Annars finns risken att den fastnar i gamla hjulspår,

   Självklart. Med ett så rationellt, precist och kvantifierbart skäl så.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/23/2016

   Deras rapport.

   S.53:

   Noterbart är att andelen män och kvinnor i branschen, sett till alla anställda,
   nästan är identisk i jämförelse med hur fördelningen såg ut 2007 gentemot år 2013.
   Trots olika insatser har inte andelen kvinnor ökat i branschen, utan tvärtom minskat med 0,1 procentenhet

   S.54 (kvinnor utgör 23.3% av hela branschen):

   avseende de anställda i energibranschen som har eftergymnasial utbildning, inklusive forskare, så är 74,1 procent män och 25,9 procent kvinnor. Även här noteras en ökning (2,3 procentenheter) av andelen kvinnor vid jämförelse av år 2013 och 2007

   S.54:

   bland de anställda som är civilingenjörer, ingenjörer och tekniker så är 86,7 procent män och 13,3 procent kvinnor. Här noteras en liten ökning (0,8 procent) av andelen kvinnor år 2013 gentemot andelen kvinnor år 2007

   S.54

   Ifall vi jämför vilka yrkesroller som har små och stora andelar kvinnor och män ser vi flera
   intressanta bilder. Flera viktiga yrkesroller utifrån branschens teknikcentrum och ledarskap
   ligger tydligt under branschens sammanlagda andel kvinnor som är 23,3 procent. Det gäller bland annat yrkesroller som drift- och verksamhetschefer, verkställande direktörer, verkschefer m.fl., elmontörer, tele- och elektronikreparatörer, maskinoperatörer, metall och mineralbear-betning och den stora volymen i yrkeskoden ingenjörer och tekniker.

   Och för den som inte listat ut det som alla med minsta vett låtit sina fördomar gissa sig till:
   S.55:

   Å andra sidan finns det andra yrkeskoder med högre andel kvinnor än branschens snitt, och i flera fall högre andel sammanlagd andel än männen. De yrkeskoderna relaterar till
   administration, ekonomi och försäljning

   Även känt som inte energiteknik

   S.57:

   Varje år genomför Energimyndigheten uppföljning av Sveriges energipolitiska mål och tar fram indikatorer. Energiindikatorer 2015 har temat Jämställdhet. Utifrån regeringens jämställdhets-mål analyserar Energimyndigheten fyra teman; Makt och inflytande, utbildning och forskning, Attityder samt Energianvändning.

   Någon som kan länka mig något liknande för en kvinnodominerad sektor? =)

   Och eftersom det här är Toklandets blogg. Här är 2 av 6 angivna punkter på temat:
   S.66

   Anledningar som anförs varför det idag är svag jämlik bemanning inom de tekniska arbetsrollerna är bland annat:
   * Att företaget inte har en helhetssyn på arbete och familjeliv och hänsyn tas till småbarnsår och föräldraledighet
   * Att det omedvetet ibland kommuniceras att kvinnor måste vara bättre än männen för att kunna få samma tjänst

   Svara
   • MiT

     /  06/23/2016

    Det är det här som är så bra med bloggen, det finns massor av folk som kan sätta sig in i de olika länkarna som postas, jag läser ju bara rubrikerna och skummar snabbt ibland. Då finns det andra som är intresserade av just det som länkas och kan ta fram det intressanta!

    Svara
 12. GL

   /  06/22/2016

  http://www.expressen.se/kronikorer/frida-boisen-1/risk-att-unga-valdtaktsman-lart-sig-halet-i-svenska-rattssystemet/
  Så vad är viktigast? Att låta folk ljuga om sin ålder eller att de får rätt straff?

  Svara
  • Skeptisk

    /  06/22/2016

   Eftersom det inte är män och pojkar i allmänhet, utan en liten minoritet, är önskan att sådana brott ska upphöra fåviskt. Jag önskar att mord och inbrott försvinner. Kommer det att bli så? Knappast. Sen vill jag att folk slutar kriga…

   Svara
  • Havre flarnstad

    /  06/23/2016

   Även fast varenda exempel i artikeln handlar om asylanter och deras paradgren överaskningssex med våldsinslag måste Boisen avsluta med en brasklapp om hur det handlar om ”mäns våld mot kvinnor”

   Samma generaliserade om kvinnor tex en artikel om barnaga och hur det anses normalt
   i Mellanöstern skulle aldrig få tillägg om hur det handlar om ”kvinnors våld mot barn” och absolut inte en kulturell skillnad.

   Svara
 13. Svenne

   /  06/22/2016

  Ta på genusglasögonen…

  Svara
  • Jan

    /  06/23/2016

   Återbruk är ett bra initiativ. Ibland blir man chockad när folk slänger bara ett par år gamla saker. Vem som ska ta åt sig äran överlåter jag åt kommunpolitikerna att träta om. Att kompensera åldrande med färgglada glasögonbågar och Gudrun Sjödén-uniformer har väl aldrig varit någon hit direkt. Men det är fritt val…

   Svara
 14. Jan

   /  06/23/2016

  Fjollan Henrik Torehammar i ytterligare en nonsenskrönika: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/henriktorehammar/article23047541.ab

  Svara
  • Bara för att man kan, så behöver man inte lägga till invektiv. Ibland så kan man låta personers texter prata för sig själv.

   Svara
   • Jan

     /  06/23/2016

    Du har rätt. Men ibland händer det att man skriver det man tänker utan att självcensuren är påkopplad…

    Svara
 15. Hur många kronor för denna seans?

  Svara
 16. Detta var en bra inlägg. Tackar.

  Ang. hjärntumörer kan det finnas flera orsaker till den usla vården.
  Neurologi har inte varit populärt bland läkare. Det kopplas ihop med demens, Alzheimer, Parkinsons och virriga gamlingar och vem vill jobba med sånt. Det har varit svårt att få tillräckligt många att specialisera sig. Fattas det folk i ena ändan kan inte slutstationen operationen heller göra sitt. Det är ju brist även där, alltså hela kedjan. Ingen kedja är ju starkare än den svagaste länken.

  De unga nya läkarna vill inte arbeta med patienter, de vill forska ock utveckla sig. Att få elever ens med på ronden är svårt, säger dottern en ”superspecialist” inom neurologi och en av de få i hela Norrland, en tredjedel av Sverige.

  Se till att vara frisk – om det nu är möjligt.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/23/2016

   Fast hjärnkirurg är väl ett av de mest statusfyllda kirurgjobben? Det verkar snarare vara sjuksköterskor som det är brist på enligt det jag läst.

   Svara
   • Javisst, men varför skrivs det just nu bara om sjuksköterskor men ingen pratar om bristen på läkare? Eller usel organisation? Eller personalgrupper som kastades ut och sjuksyrrorna samt läkarna gör nu deras jobb. Som undersköterskor, vårdbiträden, sekreterare. Bra fråga.
    Högst status har de som sitter på pengarna, alla svansar runt dem. Och få blir gudar inom kirurgin.
    Hur som helst är svenska sjukvården uselt organiserat.

    Svara
 17. Kristian

   /  06/23/2016

  Sanningskommission. Men den får inte ledas av någon svensk. Kanske kan grannländerna hjälpa till? Gärna roterande mellan Helsinki, Oslo och Köpenhamn så att de skyldiga får visa upp sig ordentligt.
  Eller direkt till Haag …

  Mer om varför en kommission inte kan fungera:
  http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=85

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: