Styrelsemedlem i lokal Fi-styrelse använder våldtäktsretorik mot mjölkbonde

Det handlar om en mjölkbonde som fått galna djurrättsaktivister på halsen

djurrättsaktivister våldtäktshotar mjölkbonde

Och naturligtvis så är Feministiskt initiativ inblandat på något sätt när galningar är i farten. Oscar Geladas och Hanna Syncopes kommentarer andas ju inte smartness heller direkt…

fi värmland och djurrättsaktivisten

Heravi sitter i styrelsen för Fi Värmland.

fi värmland svarar

Så det är bara ett ”ogenomtänkt uttalande”…? Det är nog däremot rätt att det inte var avsett som hot, det tror inte jag heller egentligen men vilket är syftet att dra in någons familj överhuvudtaget? Varför dra in mjölkbondens dotter i det hela? Man får tänka på att det handlar om aggressiva aktivister där man inte riktigt vet hur det funkar i hjärnkontoret. Aktivister har ju anlagt mordbränder, misshandlat, saboterat och så vidare förut? Hur vet man att just de här aggressiva aktivisterna inte menar något? Vad skiljer dem från andra?

Jag tror att om man granskar djurrättsaktivister i Sverige så hittar man väldigt många Fi-sympatisörer bland dem, även bland de riktigt aktiva, de som utför rena sabotage.

Radikalfeminismen är på något sätt en elektromagnet på galningar. Ta bara det här inlägget, ”Kastrera Kajsa” där de skulle samla pengar för att kastrera åtta stulna hönor. Sa de i alla fall, förmodligen skulle pengarna gå till böter för djurrättsaktivister. Kollar man runt lite på de sidorna så ser man massor av radikalfeminister som är engagerade. Så man borde inte bli förvånad när svenska universitet ger det här

kritiska-djurstudier1-e1461955825476

En doktorandkurs i ”Kritiska djurstudier med genusvinkel”… Stockholms universitet kan stolt slå sig för bröstet för den ”utbildningen”.

kritiska-djurstudier

Innan genusvinklen har de på universiteten fått nöja sig med bara Kritiska djurstudier där man suttit i ring och pratat om speciesism, sexism, rasism, maktrelationer mellan djur och människor och sociala kontruktioner. Med genusvinkeln så får de oanade möjligheter att mjölka skattepengar. Just det mjölkandet gissar jag dock att de inte har något problem med alls.

Det är nog ingen tillfällighet att vi hittar aktiva Fisare i sammanhang som det runt mjölkbonden. Det är snarare helt förväntat då radikalfeminismen är en dårpippimagnet vars like Sverige tidigare aldrig skådat.

Naturligtvis så ”glömde” media att berätta att det var en aktiv Fisare vi hade att göra med…

Han är ju inte svår att hitta, till och med i Fisarnas husorgan finns han med

saeid heravi

Från februari 2015.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

126 kommentarer

 1. Civiliingenjör, WTF? En skam för mitt skrå!

  Svara
  • Hrafninn/Larsson

    /  07/14/2016

   Min första tanke oxå. Jag skäms.

   Svara
   • Kristian

     /  07/14/2016

    ”Fabulous. University education; you can’t beat it.”
    – Blackadder goes Forth

    Svara
  • Identitetstänkandet slår lätt rot även i de med förståndet i behåll 🙂

   Svara
 2. Jans

   /  07/14/2016

  Likheten med rabiata abortmotståndare i USA är slående. Vilket återigen tydliggör att feminism, veganism och s.k. antirasism är en slags religioner med samma förmåga att väcka oresonliga och irrationella känslor hos sina utövare.

  En sak som är rätt förbryllande, speciellt med tanke på att en mjölkbonde ”förbrukar” oerhört få djur per år, är hur veganer kan leva med sig själva med tanke på alla de vilda djur som mister livet även i växtproducerande jordbruk. Att en produkt har ekologisk märkning betyder ju knappast att inte djur dör vid t.ex. sådd, skördning eller gallring. Jag kan tänka mig att en hel del vegetariska produkter har ihjäl fler djur per näringsenhet än t.ex. mjölk eller äggproduktion. Fast flertalet har ju inte söta bruna koögon så de räknas väl inte.

  Svara
  • TACK FÖR MATEN!

   Svara
  • elin

    /  07/15/2016

   Hej Jans! Kommer från den där religionen veganism och är lite nyfiken på ditt resonemang.

   Naturligtvis innebär veganism inte att inga djur dör, precis som du skriver dör djur i processen. Dock är det nästintill omöjligt att leva ett liv där ingen dör, hur många insekter tramps inte ihjäl dagligen utan att man vet om det?

   Veganism handlar dock inte om att inga djur ska dö utan att så få som möjligt ska bli utsatta. Du säger att en bonde förbrukar få djur per år. Antalet kossor kanske kan uppfattas som få. Men tänk då på att även korna ska äta, hur många djur tror du dör i den processen? Eftersom du nämner ägg kan det vara värt att nämnas att tupparna dödas direkt i äggindustrin eftersom dessa inte kan lägga ägg. Ungefär 15000 tuppar per dag i Sverige dör eftersom dom är just tuppar. Vilket du naturligtvis bidrar till när du köper ägg.

   Svara
   • michael

     /  07/15/2016

    Svara
   • MiT

     /  07/15/2016

    Du är ovanlig elin, du som vegan kommer med lite pragmatism och några ståndpunkter som är viktiga utan att försöka go full attack och utan att kalla folk som äter kött för mördare och sånt.
    Vad man kan göra om man gillar kött, ägg och sånt är att köpa från mindre gårdsbutiker där man vet att djuren har det så bra de kan ha det. Jag personligen tycker att man ska behandla dem respektfullt så länge de lever eftersom jag är också medveten om att de lever för att bli mat. Så krasst är det.
    Djur är inte människor och man ska inte lägga ett mänskligt filter över det hela men man ska behandla dem väl. Att döda ett djur är ingen snygg hantering oavsett hur man gör det men det finns bättre och sämre metoder och miljöer för att göra det. Man ska ha respekt för ett djur man dödar för mat, man ska döda det så snabbt och smärtfritt som möjligt.
    Tyvärr har inte alla möjligheten att handla på sådana butiker pga olika skäl. Det är synd.

    Svara
    • Kristian

      /  07/15/2016

     Den som äter kött kan påverka köttindustrin. Den som inte äter kött existerar inte för industrin.
     Konsumentmakt eller bojkott.

     Svara
 3. MiT

   /  07/14/2016

  Betnérs parhäst som brukar prata statistik…

  Svara
  • Kristian

    /  07/14/2016

   Tänkte just nämna den. Karln är ju vansinnig.
   Det skall böjas i tid, det som heltokigt skall bli.

   Svara
  • Kul att Staffan Landin skryter om att han får sitt eget barn att gråta.

   För hur annars skulle en 5-åring veta någonting alls om politik, speciellt en komplex fråga som asylpolitik? När jag var i den åldern så var i alla fall jag rätt ovetande om politik och rent allmänt saker utanför min direkta omvärld…

   Svara
  • Kristian

    /  07/14/2016

   Svara
  • Barnmisshandel.

   Svara
   • Kristian

     /  07/14/2016

    Utan tvekan. Egentligen det enda man behöver säga.

    Svara
  • Inge Post

    /  07/15/2016

   ”Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli”
   Klart som fan han måste börja hjärntvätten redan långt innan 5 års ålder.
   Hemma minns jag att vi pratade politik vid väldigt låg ålder,men aldrig i termerna ”bra eller dålig politik” DVS vi pratade politik Neutralt med våra föräldrar.Rekommenderas.

   Svara
 4. F! Värmland … Mycket ”skogstjärna” på mötena där …

  Svara
 5. Kristian

   /  07/14/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Aldrig någonsin har namnet på denna blogg varit mer relevant. Vad f-an är det som pågår i Sverige egentligen? Det genusindustrileea komplexet framstår snart som sansad verksamhet i jämförelse med vad betydande funktioner i samhället såsom polisen, riksrevisonen och nu justitieministern håller på med. Vi har haft DÖ, immigrationskaos, armand mot sexuella övergrepp och alla dessa pizzaekonomer som lallande fånar. Den senaste heter tydligen Staffan Landin och använder sina barn som PR-argument. Minderåriga tjejer får giftas bort med vuxna så länge de är muslimer, 40-åringar bor på barnhem och Rädda Barnens generaldirektör tror att man åldersbestämmer med kol 14. Det tar ju för f-an aldrig slut. Det är som att hålla andan i månader och bara vänta på någon slags ände på detta. Jag blir ta mig tusan vansinnig snart. Det måste bli omval och förändring, landet leds ju av totala vetvillingar.

   Svara
   • Inge Post

     /  07/15/2016

    Det där var en riktigt bra sammanfattning av hur jävla urspårat Sverige är,på tal om Urspårat så vill jag bara tillägga :
    Våra kära folkvalda,som jobbar för Oss skattebetalare, har länsat både SJ och Anna Linds minnesfond ,samt snott miljoner från biståndet till fattiga länder för att muta sig in i Fns säkerhetsråd.

    Svara
 6. MiT

   /  07/14/2016

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   Precis.

   Du är nog för klok för att göra det.

   Och Amir gillar att tjafsa som vanligt.

   Svara
   • G

     /  07/15/2016

    För att förtydliga. -> För klok för att använda sina egna barn på ett sådant sätt som Landin gör i debatten alltså, ifall det var lite oklart. Jag tryckte på skicka kommentar-knappen för snabbt.

    Svara
 7. Jag måste iofs. säga att det bonden själv skrivit att han köpte mjölken av kon osv. inte heller var det allra smartaste.

  Svara
  • Svenne

    /  07/14/2016

   Bonden försökte kanske ‘tala med feminister på feministers vis’…

   Svara
  • G

    /  07/14/2016

   Nej, det är sant. Otur när han tänkte, eller som F! sade: ”ogenomtänkt uttalande”

   Det var nog det som bonden skrev som F! syftade på med ogenomtänkt uttalande, och inte det som F!-ingenjören uttalade, det var ju ett helt normalt uttalande för att komma från F!. Så måste det vara.

   Svara
  • Jerry

    /  07/15/2016

   Undrar vad veganer anser om myror? De tar hand om bladlössen, bär dem till ett ställe med mycket mat, ger skydd mot rovdjur och ”mjölkar” dem. Bladlössen har inte begärt att bli förda någonstans mot sin vilja och bli behandlade som boskap men för arten är detta gynnsamt. Enda evolutionen strävar efter är att fortplanta sig. Uroxen är numera utdöd men tamdjuren lever vidare och frodas. Sluta sitt liv på slakteri är inte roligt men alternativet är att åldras och falla sönder långsamt. När vi passerat den fertila åldern struntar naturen i oss.

   Svara
   • Kristian

     /  07/15/2016

    Brukar länka till den här:
    ”Ordering the vegetarian meal? There’s more animal blood on your hands”
    http://theconversation.com/ordering-the-vegetarian-meal-theres-more-animal-blood-on-your-hands-4659
    ”Mice are far more sentient than we thought. They sing complex, personalised love songs to each other that get more complex over time. Singing of any kind is a rare behaviour among mammals, previously known only to occur in whales, bats and humans.”

    Den med starka nerver kan läsa vidare om mössens sång. Hoppas brödet smakar.

    Svara
   • Rikard

     /  07/15/2016

    Hej.

    Den frågeställningen brukar vara givande, och så även dessa:

    Är det fel att försöka utrota livsformen Yersinia Pestis?
    Är det försvarbart att utrota malariaspridande mygg-arter, och helst malarian själv?
    Är det förenligt med att vara vegan och plocka bort fästingar från sin kropp?

    Vidare kan man fråga, om man orkar:
    När är ett djur ett djur? Räknas bläckfiskar, svampar, musslor som djur som inte får dödas eller ätas? Flatlöss?

    Mer sansade veganer finns men verkar vara minoriteten. Dessa brukar helt enkelt hålla sin tro på sådan nivå att de endast behöver artificiella kosttillskott samt har insikten att det finns omständigheter när djur och andra organismer måste dödas.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • MiT

    /  07/15/2016

   Är nog ett tecken på att man är less på alla galningar som hojtar och skriker om allt? För varför ska en mjölkbonde överhuvudtaget behöva skriva något sådant? Gissar att man helt enkelt med tydlig liknelse som de KANSKE skulle kunna förstå gjorde ett sista försök.

   Svara
 8. G

   /  07/14/2016

  Då alla naiva (eller vad de nu kallar sig) hela förra året tills November, gång på gång avverkade sina meningsmotståndare med stolthet i rösten och förklarade som till en 5-åring, att alla som kommer hit har TVINGATS fly från Krig, Förföljelse och Förtryck. Tänk på det era inhumana fascister!!!

  Så är det kanske dags för Staffan att berätta för sin 5-åring att ca 10 000 återvänt till ”krig, förföljelse och förtryck”…i många fall av Egen Fri Vilja. Eller det kanske inte 5-åring vill höra, då kanske 5-åringens bild av de nya inhumana asyllagarna som pappa inte förstår sig på förändras, och 5-åringens bild i hjärnan till att folk flyr eller ”flyr” blir något annat.

  Jag började också gråta som liten när jag tvingades lyssna på idiotier som jag inte ville höra och få det inpräntat i skallen, vuxna trodde man var en idiot.

  Ang F!…
  Vadå ”ogenomtänkt uttalande”, det är väl för fan F!-standard och inget annat. Det är inget ”ogenomtänkt uttalande” alls, det är exakt så det SKA låta från F!:s håll, annars hade man blivit orolig på riktigt. Fortsätt så, ni gör ett kanon jobb.

  Oj oj oj. Johansson med fascist-politiken börjar tappa tålamodet låter det som, typ ”de jävlarna ska alltid trassla till det” lol.

  ”Vill avvisa familjer med tvång

  Justitieminister Morgan Johansson (S)
  är kritisk till Justitieombudmannens
  (JO) slutsats att polisen inte får
  tvångsutvisa personer eller barn-
  familjer som inte sitter i förvar.

  -Ibland har jurister en sagolik
  förmåga att trassla till saker och
  ting, säger Morgan Johansson.

  JO-beslutet kommer enligt Johansson
  mitt uppe i ”en av de mest utmanande
  situationerna Sverige haft”.

  Han har nu bett sina tjänstemän att
  se över lagstiftningen. Det måste gå
  fort, enligt Johansson.”
  http://www.svt.se/svttext/tv/pages/125.html

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   Vad var det jag skrev ovan, ”flyr från krig”

   DÄR kom det igen!!!!!

   Svara
   • Ivar L

     /  07/15/2016

    Vet inte om Staffan fattar det. De som femåringen helt ärligt tycker synd om är inte nödvändigtvis de som saken handlar om. Klart att barn (och de flesta vuxna) tycker synd om människor som flyr från krig. Ett barn i den åldern har precis börjat förstå vad krig är och det är helt vidrigt. Men de frågor som detta handlar om är komplexa och ligger inte på nivån ”det är hemskt med bomber”.

    Att han lurar sina barn är hans och barnets problem men att han använder sitt barn som skyltfönster för att lura oss vuxna är så patetiskt så det svämmar över alla bräddar. Han verkar inte ens fatta det, han är helt blåst.

    Svara
    • Kristian

      /  07/15/2016

     ”Det är synd om …” kan vara början men är inte hållbart i längden.

     Svara
 9. Svenne

   /  07/14/2016

  Sverige i en klass för sig…

  Svara
 10. Svenne

   /  07/15/2016

  iotakt.se: Mina barn och dina ungar

  ”En femåring kan oftast inte läsa mer än extremt lätta texter, och ännu mindre se ett sammanhängande sammanhang. En femåring kan vara empatisk och humanistisk i sin läggning, men när femåringens föräldrar använder femåringens känslor som alibi för att kunna trycka ut sina egna politiska åsikter är det ett sjukt beteende.

  Ett land där landets vuxna springer omkring med mobilen i handen och letar Pokémons medan det finns femåringar som sitter deprimerade och gråter över regeringens politiska vägval är ett land som inte är friskt. Sverige är inte friskt, men det var det väl ingen som inbillade sig…?”

  Svara
 11. G

   /  07/15/2016

  Whhaaaa!!!

  5-åringen är vegetarian och han har fått Staffan med familj att sluta äta kött, jag som trodde det var Staffan som snackade goja till 5-åringen och inte tvärtom, så fel man hade!

  Läsa kan han inte än, men vegetarian har han blivit likt förbannat. Fantastiskt.

  Roligaste jag läst hittills denna månad, herregud. 5-åringen låter nästan värre än kommande generationen av genusfolk och annat ala Södertörn.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Hmm… nu börjar jag faktiskt få lite vansinnesvibbar av denna Landin. Han kan inte ha alla hästar i stallet. Det börjar bli parodiskt och därmed obehagligt eftersom han dragit in sitt femåriga barn i dumheterna. Kanske bättre att låta karln vara så att han inte går och gör dumma grejer. Helt seriöst alltså.

   Svara
  • Johan A

    /  07/15/2016

   ”nej han kan inte läsa. Han är fem.”
   Men samtidigt kan han förstå det komplexa i asylpolitik. Hm.

   Svara
   • G

     /  07/15/2016

    Ja, var har pojken läst om…eller jag menar, hmmm.

    Svara
   • Mina barn kunde läsa hyggligt vid fyra men jag höll dem med lämpliga barnböcker. Jag trodde att föräldrauppgiften var att själv agera men skydda barnen. Men vissa tycks lasta världens elände på sin femåring. Så bra måste de föräldrar må för ungen fixar ju…Kanske borde någon socialtjänst ta en titt på hur barnet mår?

    Svara
  • QED

    /  07/15/2016

   Kim Jong Un kunde köra bil vid tre års ålder

   Svara
   • MiT

     /  07/15/2016

    Och han slog 18 hole in one på sin första golftur (heter det golftur eller golfrunda?)!

    Svara
    • Kristian

      /  07/15/2016

     Kim Jong Un behövde inte ”tur”, så det blir nog runda.

     Svara
     • T

       /  07/15/2016

      Som när Idi Amin vann simtävlingar i Uganda. De som kom för nära tryckte han ner under ytan till de gav upp.

  • Nilsson

    /  07/15/2016

   Om man har feminism, antirasism och veganism som husgudar så måste man ha en femåring som gråter så fort han inte får som han vill som familjeöverhuvud.
   Det fattar väl alla?

   Svara
  • Musse

    /  07/15/2016

   Jag var också vegetarian när jag var fem. Tyckte synd om djuren. Men ingen annan i familjen hängde på, så det gick över.

   Svara
   • G

     /  07/15/2016

    ”så det gick över”
    Tror du det går över i detta fallet också när mamma och pappa har valt att hänga på ? Låter mer som om pappa Landin är stolt över att ha blivit övertalad att bli vegetarian av sin 5-åring. Eller så går mamma och pappa med på allt som 5-åringen vill för att inte göra honom besviken, oavsett vad det gäller. Kan dock bli klurigare för mamma och pappa att ändra asyllagarna för att göra sonen glad även i den frågan. Men det är jag desto gladare för, att dessa föräldrar inte har sådan makt ska nog alla vara glada för.

    Svara
    • Musse

      /  07/16/2016

     Nej det gör nog inte det.
     Jag kommenterade mest för att påpeka att sonen faktiskt kan ha gjort ett sådant val vid den åldern.
     Jag brukar bara läsa här annars.

     Jag fick vegetarisk mat på dagis minns jag. Men hemma fick jag samma som alla andra men behövde inte äta köttet.
     Då fanns det en annan unge som var vegetarian på hela dagiset. Så de blev nog glada där när en annan höll honom sällskap.

     Jag vet inte hur länge det höll i sig. Men bara några månader tror jag.

     Svara
 12. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Alltid jobbigt när man inte har monopol längre. När satiren biter på de gamla monopolisterna (IDG funkar väl ungefär som vissa tandkräms eller chakladmärken, fyll hyllan med klonade varianter på din produkt så inte konkurrenten syns) och man inte kan stoppa det för satirikern inte behöver ens tryckpress och distributionsnät för att nå ut. Frustrationen är påtaglig och att en som är nyhetschef för en datortidning inte ens kan använda den gamla forumtermen ”troll” korrekt gör satiren himmelsk.

   Svara
   • G

     /  07/15/2016

    Skrev min kommentar innan jag såg din, så han är alltså kvar på IDG ? 🙂

    Svara
    • Ivar L

      /  07/15/2016

     Vet inte ärligt talat, snabbgooglade och såg att han hade kopplingar till IDG.

     Svara
  • G

    /  07/15/2016

   Om någon är obehaglig så är det Marcus och likasinnade. Jag läser inte gärna Aftonbladet av olika anledningar, en är hur deras anställda tillåts att tala till folk på nätet utan att nånsin få smisk från AB på fingrarna, på samma sätt så läser jag ogärna något som kommer från IDG där denna man är anställd, om han är kvar, det stod i hans profil tidigare men gör inte det längre.

   Om inkonsekvenshen är en dålig ”typ”, vad är Marcus för ”typ” i såna fall, trolli trolli.

   ”pja att du raljerar över att en femåring fått massivt hat är ganska grovt.”

   Antingen så är han en idiot på riktigt eller så har han ingen aning om vad hat är för något.
   Jag har inte sett att någon riktat ”massivt hat” mot Landins 5-åring, däremot att folk ironiserat och raljerat över hur det egentligen är ställt med familjen, och vem/vad som är mest problematiskt. Han är en 5-årig pojke som försöker (kanske med ”hjälp” av pappa) förstå sig på sånt som ingen i hans ålder ska behöva bry sig om öht! Är det så svårt att fatta för dessa vänstertomtar som Marcus. Det är inget beteende som ska försvaras.

   Och att en så liten människa som ännu inte kan läsa har förmågan att övertala en vuxen att bli vegetarian gör det hela inte mindre märkligt, var/hur har han lärt sig om det ämnet ? Har pojken läst på internet, i tidningar om det, näpp för han kan som sagt inte läsa än. Men han kan ju se med ögonen och höra med öronen – och förstå saker och ting som alla andra barn. Är det kanske SVT.s Barnkanalen som han tittat på och som skolat honom i ämnet ?
   Jag känner att jag nog inte vill veta mer, jag har nog hört tillräckligt redan nu. Det är faktiskt nästan så att man undrar om det är Landin som uppfostrar och lär sin lilla prins saker om livet eller tvärtom.

   P.S har absolut inget emot vegetarianer och liknande 😉 inte det som är poängen.

   Svara
 13. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   I så fall väljer jag alla dagar i veckan att ha en normalstor penis och vara lika klok och smart som Tino, än att ha en stor penis och vara lika korkad som Marcus.

   (Tinos storlek vet jag inget om, och inte heller det som jag pratar om lol, men jag antar att det är Tino S han syftar på och vill smutskasta honom på nåt sätt när han blandar in hans namn.)

   Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Jerräng försöker göra en Schyffert på Twitter tror jag. Snart dags för ekonomilektion med calzone gissningsvis.

   Svara
 14. G

   /  07/15/2016

  ”SVT Lilla Aktuellt rapporterar om ‘Black Lives Matter’, nämner förra veckans dödsskjutning av 37-årig svart man i Louisiana, utelämnar att fem poliser sköts till döds i Dallas samma vecka i misstänkt hatbrott mot vita”

  Här under en kommentar av Ossian till FB-inlägget ovan, som sedan fick ett grymt bra svar av Beche.

  ””Ossian Hellers: Skämtar du med mig? Jämför du polisers och brottslingars dödsskjutningar med varandra?

  Och sedan den bisarra Zara Larsson-tanken att brottsoffer skulle bry sig om hudfärg, kön etc på förövaren? Skulle svarta mordoffer var skyldiga till sin egen död eftersom gärningsmannen oftast är svart? Det är ännu absurdare än att svenska män i gemen skulle vara ansvariga för Hagamannen eller Anders Eklunds handlingar (som en del på vänsterkanten argumenterar – apropå att du betonar att BLM delvis driver en vänsteragenda).

  Koppla på hjärnan.””

  Tycker jag fick ett bra svar av Beche…..

  ””Beche Rabani: Fattar inget av ditt inlägg. BLM är en rasistisk organisation pådriven av afroamerikaner, vars tydligaste mål är att driva fram ett förakt mot vita. Vilket tyvärr har resulterat i att brott mot vita idag normaliseras för varje dag som går. Fortsätter det i denna takten så kommer Europa och USA snart att likna Sydafrika. Minoriteter har tagit makten över länderna och därmed satt majoritetsbefolkningen som råkar vara vita i skuggan.

  Den enda accepterade formen av rasism och som är en del av vår vardag, är den mot vita. Vita människor är så hjärntvättade av Bonniers propaganda så att de skuldbelägger sig själva för att hitler var vit, att de står i skuld till världens folk. De lider av ett självhat utan dess like. Vita män gapar ”döda vita män”.

  Klart de bryr sig om färg, både gärningsmän och offer i många fall. Bara för att vita ser ner på sig själva så betyder det inte att alla andra gör det. Många attacker har ofta en agenda bakom sig. Även offer vill gärna i många fall att gärningsmannen ska vara en typ färg och pekar ut oskyldiga för att mätta sitt förakt.

  Din vision tyder på att du fallit för minoritets snyft och ställer dig instinktivt bakom allt mörkt eftersom media har lärt dig att alla vi mörka är offer. Därför blir inte din reaktion densamma om tex vita hade drabbats.

  BLM är en hatisk äcklig jävla organisation som är på väg att slå sina rötter i Sverige. Ännu en minoritets offer kofta grupp som vill använda sin färg som någon VIP.””

  Koppla på hjärnan var det någon som sa 🙂 Tips; gör gärna det själv först, innan du rekommenderar andra att göra det.

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/videos/285523501801145/

   Länk till ovan ifall någon bara ser en video men ingen länk till inlägget vilken jag hade hoppats skulle synas i kommentaren också. Jaja, hoppas det funkar bättre nu då.

   Svara
 15. G

   /  07/15/2016

  Att jämföra svt.se/nyheter och vad som skrivs där om Nice just nu med annan media, de är verkligen rädda för att använda ordet ”terror”, medans BBC, CNN, AP, AFP osv osv…inte har några problem att använda det ordet i sina texter.

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   We’re following reports by French media, citing an unnamed police source, that identification belonging to a French-Tunisian was found in the truck in Nice. NBC News has a single source that reports similar information. We are searching for confirmation
   http://www.breakingnews.com/item/2016/07/15/were-following-reports-by-french-media-citing-an/

   Svara
  • G

    /  07/15/2016

   3 timmar senare fortfarande inget om terror i rubrikerna på svt.se/nyheter

   ”Attacken i Nice” och ”Dödsattacken i Nice” heter det.

   Men snälla SVT….”Presidenten har sagt att händelsen ”liknar en attack”.
   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/dodsattacken-i-nice-detta-vet-vi-hittills

   ”liknar en attack” ???
   NEJ nej nej, det var inte det presidenten sade!
   Ett ord saknas i det citatet, nämligen ordet ”terror”. Ska ni citera så gör det korrekt för fan.

   Och sätter ni upp en ”detta vet vi”-sida (med fakta ?) får ni väl för helvete se till att det som skrivs håller någorlunda kvalitet åtminstone.

   Svara
   • Jans

     /  07/15/2016

    De får ha två rutor:
    1. Detta vet vi – inlogg krävs.
    2. Detta vill vi berätta för er – inget inlogg krävs.

    Svara
 16. Grodan Boll

   /  07/15/2016

  VegFem, nästa steg i intersektionella tokerier:

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/15/2016

   I förlängningen är jag nyfiken på hur de kommer ursäkta maktperspektiven kring köttätare/växtätare och hur denna ursäkt inte kommer att vara direkt applicerbar på manliga drifter och sexualitet. På det hela taget ser jag den här rörelsen som en maskburk med fantastisk potential =)

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/15/2016

   För att inte tala om furries / animalkin. De identifierar sig som djur, vilket borde falla under ”transspeciesism”, med extra bokstav till HBTQ+, tolkningsföreträde och hela startpaketet av privilegier för minoriteter.

   Svara
 17. G

   /  07/15/2016

  ”Trästock kör nyanlända gratis

  Trästockfestivalen i Skellefteå vill bidra till integrationen. Nu ordnar arrangörerna gratis bussresor för nyanlända, tänkta att gå från närliggande orter till festivalområdet.

  ”Trästockfestivalen har alltid varit gratis och tillgänglig för alla så till vida att det inte har spelat någon roll hur mycket man har haft i plånboken. Att ta sig till festivalen är däremot inte helt gratis. För de nyanlända som i många fall endast har 71 kr/dag att leva för så har man inte råd”, skriver festivalgeneralen Nils Andrén i ett pressmeddelande.

  För att nå ut med informationen har festivalen tryckt speciella affischer på persiska, arabiska och tigrinja.

  Klara artister till Trästockfestivalen, den 22–23 juli, är bland andra Rebecca & Fiona, Anna Ternheim och Erik Lundin.”
  http://www.svd.se/trastock-kor-nyanlanda-gratis/av/tt

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   ”Trästockfestivalen har alltid varit gratis och tillgänglig för alla”

   Frågan är om den nu kommer att vara lika tillgänglig för tjejer i 15-årsåldern.

   Svara
  • Gratis? Så någon har gett bussar gratis och förare arbetar utan lön? Det finns inget gratis. Det är alltid någon som får räkningen. Lögn och förbaskat lögn är det bara.

   Svara
 18. G

   /  07/15/2016

  Intressant att en sån här debattartikel pubbas hos ingen mindre än DN.

  ”Den här förändringsprocessen är dock ingenting som sker per automatik. Om du vill ha en aning om hur svårt det kan vara att byta värderingar, tänk tanken att situationen var den omvända och det var du som flytt till Syrien. Hur villig skulle du vara att ändra dig till ett mer patriarkalt tankesätt? Skulle du uppmana dina barn att göra detsamma? Alternativet att stänga in sig och försöka bevara sina ursprungsvärderingar känns kanske inte längre så främmande.

  Migranter har alltså med sig (mätbart annorlunda) värderingar från sitt ursprungsland, men dessa förändras över tid (mätbart) i  mötet med en ny social kontext, framför allt för att unga personer plockar upp värderingar från sin nya kringmiljö.

  Det är inte lätt att fly – speciellt inte till det extremaste landet i världen – så integrationsproblem är svåra att lösa. Vill vi i Sverige värna våra värderingar kring jämställdhet och icke-diskriminering av homosexuella är det här ett problem att ta på allvar.”
  http://www.dn.se/debatt/onsketankande-att-svenska-varderingar-ar-universella/
  Läs hela.

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   Kunde tagit med det här stycket också som iofs många Toklandare redan har koll på sedan länge…

   ””Med detta sagt så finns det viktiga lärdomar att hämta från värderingsforskningen, speciellt vad gäller jämställdhet och likabehandling. I Sverige svarar exempelvis 81 procent ja på frågan om det är viktigt för demokratin att män och kvinnor har samma rättigheter, enligt World values survey (WVS). Som jämförelse svarar bara 18  procent ja på samma fråga i Irak. Sverige ligger fyra i världen vad gäller jämställdhet, enligt Global gender gap report, medan Syrien ligger på plats 143. I Egypten menar över 90 procent av befolkningen att homosexualitet är något oacceptabelt, enligt Pew research center. Generellt i Västeuropa är den siffran bara strax över 10 procent. (Exemplen är hämtade från en artikel i Forskning och Framsteg 19/1 2016). Notera att de här undersökningarna handlar om befolkningars värderingar, inte statsapparatens, och återigen, det handlar om medelvärden – individuell variation finns överallt.””

   Tycker det är kanon att han tar med iaf några exempel på rå statistik som alla borde känna till om man nu genuint bryr sig och tycker detta är viktiga frågor för Sverige, och poängterar att det är befolkningars värderingar och inte statsapparatens. Men jag undrar om den traditionella DN-läsaren verkligen klarar av att ta in sådan hård fakta rakt upp och ner utan att köra det genom ett filter. De tror väl att de hamnat på nån ”alternativ” nyhetssajt, eller att någon har hackat DN för att sprida sin ”hat propaganda”.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Amen, hur dum får man vara. En orsak till att Syrien är kaos och de vill fly till Sverige är just värderingarna. Detta resonemang leder ofrånkomligen till en slutsats som nog inte kulturelativister vill dra. Nämligen att syrierna som flyr hit antingen är dumma i huvudet och inte vet något om Sverige men ändå av någon slags konstig slumå ändå väljer Sverige eller att de inte är dumma i huvudet och vet en hel del om Sverige men skiter i våra värderingar och valde landet av ekonomiska skäl.

   Svara
   • G

     /  07/15/2016

    ”Amen, hur dum får man vara.”

    Det beror på vem du frågar. Vissa får vara hur dumma som helst…hur länge som helst…and get away with it 🙂

    Svara
 19. Havre flarnstad

   /  07/15/2016

  Har Wolodarskis mentala tvilling tagit över rodret på SvD? Nu under sommaren är det som att dom tagit ett stort kliv bakåt istället för dom förbättringarna jag anses ha skett sen invasionskrisen tog fart.

  Dagens första fadäs är en idiotartikeln med någon stolle till terrorforskare som försöker tona ner dådet i nice genom att försöka inbilla oss att det mycket väl kan ligga andra bakom än det han konstant beskriver som ”religiösa” motiv speciellt en beskrivning är rent stötande det gäller terroristattacken med kniv mot en polis i Frankrike dom hände tidigare och för alla utom han var det som vanligt islamistisk terror men han beskriver det såhär :
  ”Vid ett annat tillfälle höggs en ensam polis ned av en ensam gärningsman med kniv, som skrek något om religion. Det här skulle kunna vara något liknande, säger Hans Brun.”

  Var det en galen thailänsk munk eller en kristen pingstvän som skrek något om Jehova ? nej det var muslimsk terror som alla redan förstår och det sticker i ögonen att typer som Brun försöker släta över saken och kasta fokus på annat håll.

  Att terror och islam numera är synomt sker av en anledning …. det går inte längre att försöka luras med sådana omskrivningar vem tänker ens tanken på att en annan religions utövare begår självmordsattacker.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   I det nya Sverige läser man väsentliga nyheter på SvD:s ledarsida och det mesta annat är klipp och klistra från utrikespress och TT samt snyftare skrivna av kvinnliga JH-praktikanter. Lite hårdraget. Så upplever jag SvD. Ledarsidan är (bortsett från det ständiga sänka skattpladdret) mindre politisk än nyhetsrapporteringen. I vart fall när det gäller migration/integration. Siffror och fakta finns i större utsträckning på ledarsidan.

   Svara
 20. Jans

   /  07/15/2016

  Snabbkoll 10.00 dagen efter terrordådet i Nice. Vilka svenska medier talar klarspråk på förstasidan:

  TALAR KLARSPRÅK
  Aftonbladet: Terrorattacken, jihadistisk attack
  Expressen: Terrorn i Nice
  GP: Terrordådet

  TALAR INTE KLARSPRÅK MEN NÄMNER TERROR
  SVT: Dödsattack (Hollande citeras längre ner sägandes terrorattack)
  SvD: Lastbilsattacken (rubrik som nämner terrordåd finns längre ner)
  SR: Attacken (Hollande citeras sägandes terror)

  TALAR ÖVERHUVUDTAGET INTE KLARSPRÅK
  DN: Attacken (ordet terror saknas helt)
  Sydsvenskan: Dödligt dåd (terrorattacker med fordon nämns i underrubrik men handlar inte specifikt om dådet)

  Svara
  • Jan

    /  07/15/2016

   Intressant. Ju finare tidning desto mindre information. Ju finare desto fegare! Den som vill vara först med nyheter söker sig inte till DN eller SVD. De är helt enkelt för fina för nyheter! Kanske att de är bra på annat?

   Svara
  • Jans

    /  07/15/2016

   Jag väljer numera utländsk press när sådant här händer. Det går inte att lita på svenska medier. Och man behöver inte bara läsa Daily Mail (som ärligt talat är rätt snaskig även om de talar klarspråk) för att få reda på relevant information som DN och kompani vill undanhålla mig.

   Svara
   • Jan

     /  07/15/2016

    Jo, jag tycker att de går att lita på. Men de är ofta två eller trea på bollen. De är bokstavligen gammelmedia.

    Svara
 21. G

   /  07/15/2016

  Yes! Själv ska jag lyssna i efterhand nån dag.

  Svara
 22. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   mmm bara de s.k ”stjärnorna” som sörjer förstås, herregud!

   (Och bra, viktigt viktigt med skärmdumpar!)

   Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Jädrar vilket Kalle Ankaland man bor i.
   Eller… förlåt Ankeborg det var taskigt.

   Bananrepublik är rätt ord. Sverige är utan tvekan en bananrepublik numera.

   Hade DN haft en liten skärva heder och empati hade de naturligtvis pratat med riktiga fransmän istället för pajasartister som lever på att spela Moder Theresa i pressen.

   Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Vilka är de två kvinnliga ”stjärnorna”? Den manlige är Soran Ismail i vart fall.
   Måste skriva upp på min privata pajaslista.

   Svara
   • G

     /  07/15/2016

    Vänster -> Lisa Nilsson, Blondie i mitten -> Lady Gaga

    Svara
   • G

     /  07/15/2016

    Läs här.
    Han verkar ha samma åsikt som de flesta här i frågan, han tycker också det är osmakligt med den typen av kändisartiklar, och hade helst inte velat vara med själv i DN. Kudos för det.

    Svara
    • Ivar L

      /  07/15/2016

     Jag håller inte med. Sorans karriär bygger på att vara godhetskändis och det passar honom alldeles utmärkt att ständigt bli citerad i pressen. Denna gång råkade citatet, kanske på grund av sommarvikarie på DN, inte vara helt till hans fördel och då passar det plötsligt inte att bli citerad. Det är fruktansvärt falskt av honom. Hade han på allvar sörjt så hade han inte twittrat själv när han ”läste mer”.

     Naturligtvis är DN smaklösa men det är alla krkodiltårar från ”stjärnorna” i det välgörenhetsindustriella komplexet också. Det är hur enkelt som helst att inte twittra om man inte vill bli citerad.

     Det hela handlar om att Soran Ismail vill ha kontroll över sin image i pressen. Normalt har han det, för de som skriver om honom är på samma våglängd som han. Denna gång var det en person med liten annan (naturligtvis fullständigt idiotisk) infallsvinkel och då blir han sur. Det är genomskinligt, genomvidrigt och upprörande att se honom böla över att hans varumärke skadats av hans egna pajastwittrande när nästan 100 människor mejats ner i Nice. Han skall bara stänga ner sitt twitter och hålla truten tycker jag.

     Svara
 23. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Konstigt, Marcus och Johannes verkar också ha tid över till Twitter men tycker det är något fel i att Inkonsekvenshen har tid över. Go figure… De kanske retar sig på att de inte själva i ensamt majestät får ha privilegiet att leva ett gott liv.

   Svara
  • Bo

    /  07/15/2016

   Marcus och Johannes hästar går inte av för hackor. Tror man skulle slå sig fördärvad om man ramlade av dessa.

   Svara
 24. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Jans

    /  07/15/2016

   Soran verkar fatta osmakligheten men för oss som kan tänka ett steg längre så är det läge att ta till ett litet ordspråk:
   ”Som man bäddar får man ligga.”

   Soran lever på att ha byggt upp ett varumärke såsom en av de goda tillsammans med slaskpress och kultursidesmuppar. Detta är bara en effekt av det hela. Vill han inte vara med i det här tarvliga spelet så får han helt enkelt söka sig till en annan bransch.

   Svara
 25. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • G

    /  07/15/2016

   Så underbart att se två starka tjejer som Peg och Penny ge tillbaka och vågar säga vad de tycker ❤ MEN, nog kunde Pappa Parnevik valt ett annat tillfälle än när något av det värsta som finns har skett, ett terrordåd där 80+ har dödats. Hade varit bättre om han sagt nåt i samband med Zaras alla andra attacker på "alla män" kring ofredanden på festivaler osv osv…Det var ganska olyckligt att han valde att göra det just nu, men förstår hans poäng samtidigt.

   Svara
   • MiT

     /  07/15/2016

    Han passade på att förekomma vad som förmodligen hade kommit från henne antar jag…

    Svara
    • G

      /  07/15/2016

     Ja, men ändå, det blev inte helt lyckat minst sagt när det slutade med att han behövde be om ursäkt istället. Han får hitta ett bättre tillfälle, men då kommer folk komma ihåg det här och göra en grej av ”första attacken från parnevik mot zara var inte lyckad” också.

     Svara
     • MiT

       /  07/15/2016

      Tror och hoppas att piken ändå nådde fram och fick önskad effekt?

 26. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • T

    /  07/15/2016

   Sänk kraven som till polisutbildningen. Minst IQ 70 eller en 3:a.

   Svara
   • Kristian

     /  07/15/2016

    För ett par år sedan räckte det med 0.1 på högskoleprovet.

    Svara
 27. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
 28. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Undrar vad ”vi känner väl till” egentligen betyder konkret? Antagligen att poliserna gång på gång griper dem bara för att se dem släppas någon timme senare. Eller, i bästa fall, att de gripits och dömts till något mesigt straff och strax varit ute på gatan igen. Inte konstigt att poliser ger upp.

   Svara
 29. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/15/2016

   Förmodar att Dan Eliassons tankar nu går till Mohamed:

   ”Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?”

   Svara
 30. Svenne

   /  07/15/2016

  Vissa tror nog att det hjälper…

  Svara
 31. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Intenso

    /  07/15/2016

   Dumheter, har redaktörer på tidningar något ansvar för vad deras läsare hittar på efter att ha last deras texter. Knappast, inte ens i de mest anstötliga och uppviglande fallen. Varför skulle en twittrare ha ansvar för det som deras följare eventuellt skriver i sin tur? #enfald

   Svara
 32. MiT

   /  07/15/2016

  Får man säga så här på nyheter24-wannabeen KIT?

  Svara
 33. Kristian

   /  07/15/2016

  Våga vägra se problemet.

  ”Så bygger vi ett sant pluralistiskt samhälle”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sa-bygger-vi-ett-sant-pluralistiskt-samhaelle-26537
  ”Vi har därför skickat inbjudningar sedan i april till några av de mest framträdande organisationer i den svenska offentliga debatten med sunnimuslimsk tonvikt: Islamiska förbundet, Stockholms moské, Sveriges muslimska råd, Ibn Rushd, Islamic Relief, Svenska muslimer för fred och rättvisa, Sveriges Unga Muslimer. Av någon anledning kunde dock ingen av dem skicka en representant att delta i seminariet. En del förklarade det med Eid-firandet, vilket vi givetvis förstår. Men andra angav inga skäl.”

  Svara
  • Intenso

    /  07/15/2016

   ”Visa stålarna så kommer vi, kompis”

   Hur skall vi kunna prioritera om vi inte vet hur mycket pengar vi får för att komma? Fatta rå.

   Svara
 34. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
 35. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Johan A

    /  07/16/2016

   Intressant resonemang egentligen. När Zara Larsson skriver att hon hatar män (alla män) då hatar hon inte enskilda män utan bara män som grupp och det är ok. När Jesper Parnevik skriver att han inte anser att Zara Larsson är världens bästa människa då riktar han sig till en enskild kvinna men därigenom ses han hata kvinnor som grupp, och det är inte ok. Vilket vackert exempel på feministisk offermentalitetslogik…

   Svara
 36. Svenne

   /  07/15/2016

  DailyMail:

  Svara
 37. Jan

   /  07/15/2016

  Bimbon Frida Boisen i intellektuella överläggningar med sin dotter igen. Det är så hon får uppslag till sina artiklar tydligen. Och så de sedvanliga, till intet förpliktande, flosklerna i slutraderna. Mer kärlek löser problemen med terrorism? Visst…

  http://www.expressen.se/kronikorer/frida-boisen-1/man-orkar-inte-leva-sitt-liv-radd/

  Svara
 38. Sven

   /  07/16/2016

  Det här gled ju ut i en massa text om dåren Staffan Landin men det inledande ”roliga” var väl att det var en KVINNA som försvarade mjölken, som fick en massa skit av en MAN som företräder FEMINISTISKT initiativ. Det är ju mycket märkligt att Fi försvarar och skapar hederskulturer, hot om våldtäkt och en dessutom helt förvriden agenda som INTE fokuserar på Sveriges verkliga problem för framtida liv utan bara satsar på normrytande och förvirring samt hat och hot mot sina motståndare medan man är prinsessan på ärten när man själv kommenteras.

  Svara
 39. Oscar

   /  02/15/2021

  Ta bort mitt namn härifrån. Jag har INGET med FI att göra.

  Att du inte klarar att diskutera saker online eller tar dig tid att förstå argument får stå för dig och dina brister, men bunta inte ihop folk till en generisk grupp bara för att du inte förstår nyanser.
  /Oscar

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 4 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: