Något annat än Nice. Och lite om Nice också…

Hade tänkt tåta ihop något om Nice men lessnade efter att ha sett nyhetssändningar om det. Man slår knut på sig själva för att inte nämna en viss religion/ideologi oavsett om det har med saken att göra. De som leder programmen bajsar nästan på sig, löst dessutom, om någon gäst råkar nämna Det Förbjudna. Deras ansikten skrumpnar nästan ihop och de stelnar till och blicken börjar flacka nervöst när de stenhårt kniper ihop för att det inte ska läcka ut i kalsongerna när något av De Förbjudna Orden ändå yppas.

Jag vet inte hur säker man kan vara på att det är ett islamistiskt dåd men han använde Al Qaidas manual i alla fall. Det säger en del tycker jag.

sundman om nice

Sen finns ju de som alltid brukar hitta på något också…

Så, nu tåtade jag ihop några rader om det i alla fall. Ett fasansfullt dåd som om det har islamistiska förtecken, vilket mycket pekar på, kommer att försöka pratas bort i Sverige som vanligt.

Det jag EGENTLIGEN skulle ta upp är att för några dagar sedan fyllde bloggen 4 år! Jag tycker själv att den har internets bästa kommentarsfält dessutom där det mesta tål att diskuteras och det besöks av både roliga och kunniga kommentatorer! Jag har endast behövt blocka 4 stycken som trots upprepade tillsägelser inte har skött sig. Med tanke på att det handlar om över 80 000 kommentarer, där jag visserligen själv säkert står för hälften, så tycker jag det är väldigt bra!

På dessa 4 år har jag haft drygt 4,6 miljoner sidvisningar dessutom!

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

111 kommentarer

 1. Jans

   /  07/15/2016

  Grattis på 4-årsdagen! Denna blogg är något så ovanligt som både rolig och informativ och av någon anledning är kommentarsfältet ofta rikt på bra länktips.

  Angående Nice så tycker jag det verkar som att massmördaren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel har en del gemensamt med Anders Behring Breivik. The Guardian gör en seriös genomlysning av vem han är och fram träder en ensling med viss våldsbenägenhet. Ännu inga tecken på islamistiska kopplingar. Andra muslimer påstår att han inte var mycket för att gå i moské men det finns ju ett visst intresse där att mörka. Han kommer från en stad nära platsen för hotellmorden i Tunisien härom året och Nice där han bodde nu är ett starkt jihadistfäste. Att inte våga tala om islamism när det gäller Mohamed Lahouaiej-Bouhlel är oerhört fegt, antagligen har han hämtat inspiration från de idéerna precis som Anders Behring Breivik hämtade inspiration från högerextremism och korståg. Det konstiga är ju att han hade fler vapen i lastbilen. Kanske har han inte agerat ensam och det fanns en fortsättning på planen som stoppades av den franska polisen i och med att han sköts ihjäl?

  Här är The Guardians reportage. Tänk om svenska tidningar kunde producera reportage av den här kalibern:
  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/15/bastille-day-truck-driver-was-known-to-police-reports-say

  Måste också passa på att tipsa om New York Times ambitiösa genomgång av hur terrorfärden gick till (inga våldsama bilder):
  http://www.nytimes.com/interactive/2016/07/14/world/europe/trail-of-terror-france.html

  Att läsa svensk press efter att ha besökt seriösa engelska och amerikanska nyhetssajter är rätt upplysande.

  Svara
  • 4 år! Jösses.

   Men – det har var flera, om än inte brett cirkulerade, rapporter igår natt om en andra gärningsman. Det känns konstigt att han haft mer vapen i lastbilen om han agerat ensam (varför?), så jag har en tendens att tro att det är sant. Jag kan undra om polisen/deras SÄPO vet mer än vad de läcker till media i hopp om att vagga in denne i trygghet.

   Den som lever får se. Ett uttryck som helt plötsligt låter mer morbidt…

   Svara
 2. MiT

   /  07/15/2016

  ””Poängen med att använda våld är att tysta oss””
  https://www.sydsvenskan.se/2016-07-14/poangen-med-att-anvanda-vald-ar-att-tysta-oss

  Svara
 3. Hrafninn/Larsson

   /  07/15/2016

  Har varit med och läst mer eller mindre från början – och imponeras av både din research och ihärdighet. Tack!

  Svara
  • MiT

    /  07/15/2016

   Tackar!

   Jag kämpar på! Ibland är det relevant och ibland mindre relevant. Ibland är det bra och ibland mindre bra 😛

   Svara
   • G

     /  07/16/2016

    Det är alltid relevant. Det är alltid bra. ❤

    Svara
    • MiT

      /  07/16/2016

     Nja, en del är bra och en del är mindre bra. Men så är det ju överallt 😛

     Svara
 4. Hrafninn/Larsson

   /  07/15/2016

  Och som direkt replik på RG… Ibland har de bara fel – ibland har de ordentligt fel. I detta fall det senare. Se det här:

  Svara
 5. Gratulerar! Din energi är imponerande.

  Ang. Nice, klippte ut tror jag från BBC bra tag sedan:

  2014 audio message from an IS spokesman, Mohammed al-Adnani, urged followers to stage all manner of attacks. ”If you can’t detonate a bomb or fire a shot, manage by yourself… run them over with your car”, he said.

  Svara
 6. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/15/2016

   …och ”anti-rasisterna” är än lyckligare då de tror sig slå in dörrar som är öppna men som i själva verket inte existerar. Har ingen aning om vilka kompisar Virtanen håller sig med på Twitter, men jag har då inte sett någon skadeglad lycka spridas i några kanaler.

   Går man in på Arnstads twitter är det samma visa.

   Filuren är främst upprörd över det irrelevanta, en random tweet med svart humor på temat Nice. Själv underlåter sig autodidakten att se det självklara. Historikus magnificus, Sir fil Dr, prof. Emeritus Henrik von Arnstad, en multiexpert på fascism, som kan se ondska i en påse möglig fjolårspotatis och dra den mest långtgående parallelen mellan Brevik och Åkesson, att ens skymta någon som helst koppling mellan muslimsk terror och tankegodset i Islam.

   För övrigt är jag hyfsat trött på dagens profsanalyser på den självklara frågan: Varför gör de på detta viset?

   Inte så mycket för att de skulle vara helt felaktiga, tvärt om, de verkar stämma för det mesta, de vill säkert skrämmas, de vill antagligen polarisera. Men de glömmer konsekvent en av de viktigaste punkterna. De vill döda och lemlästa hedningar, helt oavsett om det är spädbarn eller inte, och de anser att de har rätt att göra så i Islams namn. Och om det nu rör sig om en ensam gärningspsykopat så väger med all säkerhet den sista punkten tyngst.

   Det verkar som att vissa nästan verkar tycka att en muslimsk terrorist som agerar på eget bevåg är mindre farligt än en organiserad attack, tvärt om, det visar än mer vilken förgiftad våldspotential som ryms inom religionen.

   /Frida

   Ett hundår är sju människorår, ett bloggår motsvarar två hundår, så det blir grattis på 56 årsdagen.

   Svara
  • Jans

    /  07/15/2016

   Exemplifierar Virtanen sitt påstående?
   Inte vad jag ser.

   Men värre…
   Kolla Peter Erikssons fruktansvärt vidirga jämförelse. Eventuella rasisttweets är enligt Peter VÄRRE än själva terrordåden:

   Svara
    • Det var vidrigt. Hur kan han? Kopierade också det.

     Svara
    • Dan

      /  07/16/2016

     Peters konto är ett troll konto. Men bara att alla tror att det är äkta säger en hel del om dårarna på mp

     Svara
   • Kristian

     /  07/15/2016

    Satirkonto:
    ”Digitaliseringsminister. Ny på Twitter. Värnar om mångfald, feminism, islamism. Swedish Minister of Digitalization. Parody.”

    Men jag förstår. Kanske kunde man vänta lite med satiren en dag som denna?

    Svara
   • MiT

     /  07/15/2016

    Ett satirkonto som jag tror startade direkt när han blev minister.

    Svara
    • G

      /  07/16/2016

     Ja, kommer ihåg att Marita Ulvskog (S) sa ”välkommen till twitter…” till satirkontot när hon såg att ”Peter” hade startat ett konto haha!

     Svara
   • Jans

     /  07/16/2016

    Hehe… busted me!

    Ber om ursäkt, får väl bortförklara det med det sjuka debattklimatet i Sverige. Virtanens tweet var väl i vart fall sann och ligger ju inte jättelångt från paroditweeten.

    Svara
    • Samma här. Säger en del om hur jag ser på ledande MP are. Men han borde göra något åt saken? Eller är all reklam bra reklam?

     Svara
   • Jan

     /  07/16/2016

    Och den där idioten är en av våra mer namnkunniga politiker. En politisk stjärna. Vad säger det om svensk politik och svenska politiker?

    Svara
 7. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
 8. MiT

   /  07/15/2016

  Svara
  • Jans

    /  07/16/2016

   Om det skulle utbryta inbördeskrig i Turkiet så är det oerhört allvarligt för Europas säkerhet på alla sätt. Det är rätt uppenbart att EU måste göra något åt sin patetiskt dåliga gränssäkerhet mot Asien. EU har ju till och med bett Turkiet sköta jobbet. Turkiet…
   Detta visar hur episkt idiotiskt det är ge osäkra odemokratiska stater ställföreträdande ansvar för Europas säkerhet. EU är en oansvarig och fullständigt livsfarlig ledare för Europas nationer.

   Svara
   • Hmm

     /  07/16/2016

    Jans: Jag gissar på att denna kupp är en bra sak. Erdogan har länge suktat på stora grundlagsändringar som skulle mer eller mindre göra honom till enväldig härskare samt att han har jobbat bort från ett sekulärt land.Tills inte för allt så länge sedan så var slöja förbjudet att bära om du jobbade inom offentlig sektor, ink lärare. Du fick inte ha på den i offentliga byggnader, ink domstol mm. Allt detta har Erdogan förändrat och han ligger i säng med islamister.

    Svara
    • Jans

      /  07/16/2016

     Ja, om den lyckas, inte blir blodig och utdragen har nog inte särskilt många svenskar några invändningar mot att den diktatorn får sparken. Det jag fruktar är om det blir väpnad konflikt. Vad jag förstår har gubben många anhängare också.

     Svara
     • Hmm

       /  07/16/2016

      Ja vi får hoppas, vänta och se. Vi vet ju inte ens vem som är hjärnan bakom just nu, så mycket kan gå illa.

      Undrar också hur NATO kommer reagera.

     • T

       /  07/16/2016

      Despoten och IS-kramaren verkar sitta säkert, tyvärr.

 9. Rikard

   /  07/15/2016

  Hej.

  Grattis på fyraårsdagen.

  Det är sannerligen ett rikt och välformulerat kommentarsfält här, något som jag uppskattar. Eko-kammare där alla tycker lika eller där debatten går ut på att vinna istället för att bilda, upplysa och övertyga är sällan hälsosamma, och här får man äta upp sina ord om man svamlar.

  [Angående Nice:
  Det kan väl kanske vara så att han var en tacksam person att driva till vansinnesdåd, som man säger – det kan också vara så att uppgifterna om hans leverne (utöver vad den franska polisen berättat) är skadereglering, som i fallet med attentaten i USA.]

  Kanske hr. bloggägaren skulle köra en lista med de tio mest kommenterade posterna?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • MiT

    /  07/15/2016

   Tackar!

   Mest kommenterade, finns några med över 200 kommentarer men då är ju en hel del från mig så att säga, tweetar och sånt.

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/16/2016

    Lite sent till partyt…

    MiT , du förtjänar en medalj för din gärning. Här finns en hel division av tyckare i alla skikt av samhället och i 99.9% av alla trådar är kommentatorsfälten mogna och sprängfulla av personliga insikter. Just vad internet egentligen handlar om.

    Det blir 4 år till, va ? 🙂

    P.s. Skulle också vilja se en lista över de 10 mest besökta trådarna de senaste 4 åren. Lite nostalgi för oss som hängt här länge, och en bra introduktion för nya läsare som snabbt kan komma in i bloggens kärna.

    Svara
    • Svenne

      /  07/16/2016

     Instämmer, grattis MiT!

     Svara
    • MiT

      /  07/16/2016

     Tja, jag kör väl på löpande så att säga 😛

     Kan lägga in 10 i topp här i kommentarsfältet, skiljer inte så mycket från något inlägg där jag har haft med dem.

     Svara
 10. Kristian

   /  07/15/2016

  ”Four more years! Four more years! Four more years!”

  Svara
 11. Alex Nyström

   /  07/15/2016

  Tack för alla texter, MiT! Jag går in och läser varje dag, även om jag nu är sparsmakad med kommentarerna. Jag förundras, roas, förskräcks och ryser över den utbredda vidrigheten som ligger som en klibbig hinna över den svenska offentligheten och som du pekar på, kritiserar och satiriserar. Long may it continue!

  Svara
  • Alex Nyström

    /  07/15/2016

   Sparsam ska det ju förstås vara. Får prestationsångest när Rikard (lärare) är i rummet. 😉

   Svara
   • Kristian

     /  07/15/2016

    +1
    Någon får räkningen för all arbetstid jag lagt ned på att hålla samma nivå!

    Svara
   • Hmm

     /  07/16/2016

    Simma lugnt Alex. Så länge jag kommenterar här så kommer dina kommentarer skina rena i jämförelse. Av diverse anledningar så kommer aldrig mina att bli felfria. 😎

    Svara
  • MiT

    /  07/16/2016

   Tackar!
   Och man måste ju inte kommentera liksom 😛

   Svara
 12. Keep up good works!

  Svara
 13. Senior

   /  07/16/2016

  Grattis!
  Tack för ditt engagemang och oförtrytliga grävande och skrivande, det är precis bloggar som denna som behövs för att belysa vansinnet i toklandet. Du och alla som kommenterar gör ett fantastiskt jobb!

  Svara
  • MiT

    /  07/16/2016

   Tackar!
   Blir ju ett tidsdokument över galenskapen om inte annat, inte bara inläggen utan allt som finns i kommentarerna också!

   Svara
 14. MiT

   /  07/16/2016

  Svara
  • Jans

    /  07/16/2016

   Härligt att fler hoppar på utrikeståget. När det gäller stora världshändelser så är det utländska medier som gäller för mig numera. Önskar jag var bättre på franska och tyska dock. Fast man kommer långt med engelska.

   Svara
 15. MiT

   /  07/16/2016

  Svara
  • Jan

    /  07/16/2016

   Hahaha! Generaldirektörskan på Rädda barnen skulle nog bedöma honom som 16. Flyktingskäl har han dock. otvetydigt!

   Svara
  • Lövet

    /  07/16/2016

   Var inte hon vänsterfeminist och certifierad Pär Ström-mobbare på sin tid?

   Svara
 16. Svenne

   /  07/16/2016

  OT: Gottsunda kallas ”Grottsunda” i folkmun…

  ”På fredagkvällen har det brutit ut oroligheter i Gottsunda. Flera polisbilar ska vara på plats och UNT har pratat med vittnen som berättar om stenkastning.

  Jonas Zettergren, trafikledare på Gamla Uppsalabuss, berättar att UL ställer in busslinjerna 3, 7 och 14 som går mot Gottsunda.

  – Vi fick en molotovcoctail kastad mot en av våra bussar. Det var ren tur att ingen blev skadad. Vi ställde trafiken omedelbart efter det här, säger Jonas Zettergren till UNT.”

  Svara
  • Jans

    /  07/16/2016

   Oj, tvåa på bollen.
   Verkligen skrämmande att försöka sätta en buss med passagerare i brand. Det borde ju betecknas som mordförsök. Minst tre timmars fängelse enligt svenska lagar.

   Svara
 17. Jans

   /  07/16/2016

  Skönt att det är lugnt i Sverige i alla fall.
  Bara en stenkastning ikväll hittills:
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stenkastning-mot-buss-i-gottsunda

  Bara en igår också:
  http://mitti.se/stenkastning-mot-poliser-i-ragsved/?tag=bandhagenarsta

  Lugnt och skönt i Sverige 2016.

  Svara
 18. Svenne

   /  07/16/2016

  OT: Ronneby, våldsamt gäng:

  Svara
  • Rikard

    /  07/16/2016

   Hej.

   12000 mot 10?

   Även om vi drar ifrån gamla och för unga, säg 1/3, så blir det 8000 mot 10. Alla får ge varsin snyting, hurril eller lavett?

   Frågan som pockar på svar är varför svenska män och kvinnor inte löser problemet – är det ledarskap och att lita på att man täcker ryggen åt varandra som är bortavlat?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 19. Svenne

   /  07/16/2016

  Daily Star: ”‘Machete attack’ foiled at Nice cathedral”

  Svara
 20. Jans

   /  07/16/2016

  Har ännu inte sett någon nämna att Mohamed Lahouaiej-Bouhlel har slagit Anders Behring Breiviks vidriga (europeiska?) rekord i massmördande. Dessutom på avsevärt kortare tid. Undrar hur många fler han hade tagit död på om inte franska polisen varit så snabba. Tresiffrigt med all säkerhet.

  Svara
 21. G

   /  07/16/2016

  Gud vad roligt…om än ganska tidskrävande att hitta allt ”skit” som är värt att uppmärksammas och spridas till fler. Jag började först besöka bloggen varje dag för ca 15-20 dagar sedan, så jag är bara bebis här 😛 Men första inlägget jag läste var nog ett som jag ”halkade” in på när jag googlade någon idiot från Twitter, och då hade givetvis MIT redan skrivet en härlig text om den personen redan. Det var nog på det sättet jag först kom i kontakt med bloggen, och det var kanske 6 månader sedan eller nåt sånt.

  Vad som än händer får bloggen aldrig dö eller tappa tempot, för den blir sannolikt bara viktigare och viktigare för varje dag som går om man ser vad som sker både i Sverige och andra länder med alla förbannade tokigheter, det ena efter det andra.

  Ang bloggen. En sak som jag saknar är typ en liten spalt på höger sidan där de senaste 5 kommentarerna/eller svar på nån kommentar syns, det är användbart medans man är på bloggen ifall något nytt postas i kommentarsfältet, så är det lätt att klicka på en och så tas man till den kommentaren direkt, istället för att scrolla upp/ner och leta upp, ifall det inte är en egen/ny kommentar för de hamnar ju sist på botten automatiskt. Exempelvis så är det nu 48 kommentarer, men vart den 49:e görs och om det är ett svar (kanske nånstans i mitten) till en befintlig kommentar, eller en ny kommentar som dyker upp längst ner, det är svårt att veta i dagsläget. Det kanske inte är möjligt och är inte jätteviktigt men ville nämna det iaf. Eller så är det som vanligt att det finns ett enkelt sätt att se de senaste kommentarerna utan att ladda om hela sidan (F5) och bara jag som inte kan lista ut det.

  Hursomhelst, stort grattis på 4års dagen till dig och bloggen. Underbart ❤ Ska heller inte glömma signaturen Peppelina (jag vet felstavat) som jag dock hittills bara läst ett inlägg av, men som troligen gjort många inlägg innan jag blev stamkund hos Toklandet. Och jag gissar på att MIT är en man och Peppelina är en kvinna ? Ungefär som i MP då…fast MP håller ju inte samma toppklass som Toklandet såklart, inte ens nära 😉

  På tal om statistik.
  Ser du även hur många unika besökare bloggen har per dag/vecka/månad ?

  Keep up the good work allihop!

  Svara
  • Kristian

    /  07/16/2016

   Tydligen finns RSS inbyggt. Lägg till ”feed/” efter URLen så får du de senaste 10-20, någonting.
   Finns säkert andra metoder som är enklare. wordpress är en egen värld när det gäller ”hjälpprogram”.

   Svara
  • MiT

    /  07/16/2016

   Tackar!
   Jag har skrivit om många idioter 😛
   Jag kan inte styra mycket alls egentligen utan det mesta följer med temat man väljer men just det där med kommentarer kunde jag lägga till på sidebaren i en widget. Kolla sist i sidebaren nu! 😛
   Får se var jag placerar den senare men just nu ligger den sist i alla fall.

   Svara
   • G

     /  07/17/2016

    Varsågod!
    Ja du har gjort det, och det ska alla icke-idioter vara glada över IMO 😛
    Nej, det är ju lite si & så med kontrollen, men plattformen är ju gratis så en ska väl inte klaga för mycket ändå kanske 😛
    Jag ser nu, och så ser man på vilket blogginlägg kommentaren har gjorts, helt okej IMO, tycker iaf att det här är bättre än inget. Ja placering och allt det där får du bestämma själv för det är ju din blogg, jag är bara en gäst på bloggen som egentligen kanske inte ska lägga mig i sånt här öht kan jag känna, men glad att du tog emot förslaget med öppna armar 😉 ❤

    Svara
 22. G

   /  07/16/2016

  ”Det var i början av mars som 33-åringen knivhögg en annan 19-årig man till döds på ett asylboende i Storå i Lindesbergs kommun. Offret dödades med ett stort antal knivhugg varav det dödande skar av halspulsådern och den inre halsvenen.

  I dag dömer Örebro tingsrätt honom för mord till 14 års fängelse och utvisning.
  ”Det brott 33-åringen nu döms för är, med hänsyn till den skada, fara eller kränkning som det inneburit för enskilda och allmänna intressen, så allvarligt att han bör utvisas från Sverige. Han ska utvisas ur riket med förbud att återvända. Förbudet bör gälla utan tidsbegränsning.”, skriver domstolen i domen.”
  http://na.se/nyheter/lindesberg/1.4068968-14-ars-fangelse-och-utvisning-for-mordet-pa-asylboendet

  Utvisas ur riket med förbud att återvända + bör gälla utan tidsbegränsning ?
  Hejsan hoppsan, det var jävla förvånande men mycket bra!

  Svara
  • Ivar L

    /  07/16/2016

   Det borde gälla alla brott som ger mer än t.ex. ett års fängelse. En asylsökande som börjar med att begå grova brott har inget i landet att göra. Att det skall upp till nivån bestialiska mord för att det skall motivera utvisning är beklämmande och upprörande.

   Svara
 23. G

   /  07/16/2016

  ”Amanda, 19, startar tjej- och transtaxi.

  När Amanda, i olika slutna grupper på Facebook, undrade om fler känner igen sig i hennes obehag blev hon överöst av jakande svar. Det var så idén föddes.

  När hon dryftade den i gruppen ”Tjejer för tjejer lkpg”, med 8 500 medlemmar som ofta diskuterar liknande saker, fick hon väldigt många hurrarop.

  Många säger att de helt slutat åka taxi. ”Det känns tryggare att gå ensam på natten än att åka taxi”, säger de.

  Amanda är osäker på om ett tjejtaxibolag skulle kunna beskyllas för diskriminering.

  – Det är ju inte direkt så att det finns få taxibolag. Männen har många taxibilar att välja på, utan att behöva åka med tjejtaxibolaget. Jag hoppas på människors förståelse för att det här, tyvärr, är nödvändigt.

  Tidigare fanns i Sverige något som kallades tjejtaxi och som innebar att kvinnor sena nätter fick åka till en lägre taxa än män. Systemet förbjöds 2005, med hänvisning till diskrimineringslagen.”
  http://www.affarsliv.com/nyheter/ett-taxibolag-bara-for-kvinnor-om4216465.aspx

  Jag är verkligen jätteförvånad över att hon får massa ”ja ja ja ja”-svar i slutna grupper på FB, och i grupper som har sådana neutrala namn som ”tjejer för tjejer”.

  ”Transtaxicentralen vad kan jag hjälpa dig med ?”
  ”Ursäkta, vart har jag kommit ? ”
  ”du har ringt till Transtaxicentralen, har du ringt fel ?…”
  ”Nej då, jag tyckte du sa Taxicentralen, ah men då vill jag beställa en transtaxi till följande adress….”

  Svara
  • Seriösa taxibolag har kameror i sina bilar numera.

   De kommer inte undan med tafsande om du åker med ett seriöst taxibolag.

   Svara
   • Ingen i Finland – andra än de som tänkte råna taxin – skulle sätta sig i en taxi utan kamera, men de har haft systemet i tio år tror jag. Polisen får bryta upp och bilderna försvinner efter ett tag.
    Varför inte här?

    Svara
  • Ivar L

    /  07/16/2016

   Hehe… jag har faktiskt åkt transtaxi. Taxichauffören var transa alltså. Det var rätt skojigt. Hon/han var väldigt trevlig och pratsam.

   Svara
 24. Grattis från oss medsystrar i tjej-/kvinnokollektivet ROKS och Kvinnolobbyn till de fyra åren av idel klarhet till klarhet men skam den som inte skam. Internskämt bakom lyckta dörrar.

  Om du själv står för 40 000 av 80 000 kommentarer i det, som du kallar ”internets bästa kommentarsfält”, så säger det en del om att det på ödmjukhetsfronten finns ett och annat att önska.

  Om du därtill skriver: ”På dessa 4 år har jag haft drygt 4,6 miljoner sidvisningar dessutom!”, så finns skäl att ifrågasätta påståenden om ”gratisblogg”, eftersom världen inte riktigt fungerar så. Tyvärr.

  Stort grattis dock men minns att ingen man, eller den manlighet, som är hans lycka, varar för evigt. Eftersom mannen är ett djur och kommer att dö som ett sådant. Förmultna och förvandlas till jord.

  Medan vi kvinnor och vår kvinnlighet kommer att regera för alltid. Tillsammans med de andra djuren, t.ex. kaniner och guldfiskar.

  Svara
  • G

    /  07/16/2016

   ”Stort grattis dock men minns att ingen man, eller den manlighet, som är hans lycka, varar för evigt. Eftersom mannen är ett djur och kommer att dö som ett sådant. Förmultna och förvandlas till jord.

   Medan vi kvinnor och vår kvinnlighet kommer att regera för alltid. Tillsammans med de andra djuren, t.ex. kaniner och guldfiskar.”

   Arigatou kvinna, det är viktig info att veta och bära med sig…..ner i den fuktiga, svala och härliga jorden.

   Gjorda av jord?
   http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/avjord.htm
   😉

   Svara
   • Kristian

     /  07/16/2016

    Variationer på samma tema:
    “The atoms of our bodies are traceable to stars that manufactured them in their cores and exploded these enriched ingredients across our galaxy, billions of years ago. For this reason, we are biologically connected to every other living thing in the world. We are chemically connected to all molecules on Earth. And we are atomically connected to all atoms in the universe. We are not figuratively, but literally stardust.”

    ― Neil deGrasse Tyson

    Svara
    • Va??? Stardust? Som David Bowie? Eller angel dust? Ingredienser? Som i pyttipanna utan kött? Biologiskt och kemiskt förbundna? Till mina medsystrar ja! Kvinnor är väl ändå mer än något slags gammalt puder? Det här lärde vi oss inte på kursen! Därför finns det inte!

     Svara
   • ”Alla växter, alla djur – och även människan – består av fysisk materia, ämnen från jorden. Alla livsformer livnär sig av andra livsformer som består av organiska ämnen som, bokstavligen, kommer från jorden, från marken under våra fötter.”
    Va??? Alla växter, djur och även människan? Betyder det även kvinnor? Det berättade aldrig Lundgren för oss! Jag tror inte på detta utan på feministisk vetenskap!

    Svara
  • Ivar L

    /  07/16/2016

   Ev. parodi?
   😀
   Hursomhelst,, en liten fråga; vad menas med:
   ”Internskämt bakom lyckta dörrar.”
   Sajten är ju helt öppen. Var finns de lyckta dörrarna?

   Svara
   • Här parodieras inte om något så allvarligt som skam och det praktiseras med fördel bakom lyckta dörrar, bakom fasaden av öppen hemsida. 😀

    Svara
  • MiT

    /  07/16/2016

   Nåja, de flesta förstår ju att jag räknade bort mina egna som mest består av tweetar, länkar och sånt. Blir ju över 40 000 kvar ändå, räcker inte det?

   På vilket sätt säger totala antalet sidvisningar om det är en gratisblogg eller ej? Jag har dragit en exakt NOLL kronor på bloggen, varken mer eller mindre, det är en gratisvariant från WordPress och den kostar exakt NOLL kronor. Det enda den kostar är min tid.

   Svara
   • Om det i en försökskanin finns 80 000 hjärnceller, varav hälften tillhörande en man och hälften tillhörande en kvinna, och en räknar bort de senare hur många renläriga hjärnceller finns då kvar? Feministisk matematik säger noll st och det räcker inte för att sprida läran. Alla antifeministiska bloggar är köpta av Patriarkatet och sådana med miljoner sidvisningar på några år är jätteköpta! Tycker inte du det?

    Svara
  • Inge Post

    /  07/16/2016

   ”Eftersom mannen är ett djur och kommer att dö som ett sådant. Förmultna och förvandlas till jord.

   Medan vi kvinnor och vår kvinnlighet kommer att regera för alltid. Tillsammans med de andra djuren, t.ex. kaniner och guldfiskar.”

   Du menar att Kaniner och Guldfiskar Kvinnor och Män samt alla andra djur inte dör och förmultnar som just djur.?
   Skön tankevurpa.

   Sen är det bara helt otroligt gulligt att du jämför kvinnor med Kaniner(som är kända mest för att vara gulliga och lite värdelösa) Samt Guldfiskar (som rent generellt är kända för att vara riktigt dumma och ha ett minne som räcker maximalt 8 sekunder.)

   Det här är ju helt fantastiskt även om det inte är parodi.
   Med feminister som ovan kommer feminismen självförstöras närsomhelst.

   Mycket fint jobbat med sidan de senaste 4 åren MIT Jag hoppas att det blir 40 till!.
   Men du kunde väl följa ett råd från en gammal räv och sätta in en enkel ickeskadlig annonskod som betalar tiden du lägger ner på att skriva?

   (Det finns faktiskt relativt bra alternativa annonskoder i stil med kuponger till något vettigt som gör att användaren ser det som väldigt positivt på reklam) -Tänkvärt kanske?

   Svara
   • ”Du menar att Kaniner och Guldfiskar Kvinnor och Män samt alla andra djur inte dör och förmultnar som just djur.?
    Skön tankevurpa.”
    Ingalunda någon tankevurpa, Inge!
    Män är ett djur satt på undantag från livet.
    De andra djuren inväntar den stora festen på revbensspjäll, från männens revben.
    Som en liten tacksamhetsgåva för att Adam offrade ett revben så att vi i Kvinnolobbyn skulle bli till och kunna regera.

    ”Sen är det bara helt otroligt gulligt att du jämför kvinnor med Kaniner(som är kända mest för att vara gulliga och lite värdelösa) Samt Guldfiskar (som rent generellt är kända för att vara riktigt dumma och ha ett minne som räcker maximalt 8 sekunder.)”
    Nu fungerar det så här att kaniner inte bara är otroligt gulliga! Nej, de förökar sig därtill. Utan mäns hjälp! Och tar över jorden, som de ärvde!
    Och alla guldfiskar kan i allafall simma och det lugnt, vilket är mer än man kan säga om män. Riktigt dumma håller jag inte alls med om. En guldfisk som jag såg lyckades undvika en katt i en hel minut, alltså 60 sekunder! Den kom ihåg sitt namn Goldfinger under flera veckor!

    Om du har tid över, så kan du själv räkna hur länge en minut är! Många sekunder!

    ”Det här är ju helt fantastiskt även om det inte är parodi.
    Med feminister som ovan kommer feminismen självförstöras närsomhelst.”
    Vadå parodi?! Har du missat Slagen dam, vår feministiska regering, alla oppositionella feministpartier, genusvetenskapen och alla våra viktiga, skattefinansierade projekt, som henomsyrar snart sagt varje vetenskaplig disciplin?

    Klippa förhuden var bara början!
    Allt under religionsfrihetens beskydd, haha!
    Gick ni på det?

    Kolla på videon om genusprofessorer.
    Precis så fungerar det i Sverige och vårt levebröd är att ingen tar det på allvar!
    Visa mig ETT enda tecken på feminismens självförstörelse, Inge!
    Alla tecken talar för det omvända!

    Ta bara den här bloggen som exempel.
    Varför är bloggägaren anonym efter drygt fyra års tid?
    Vad är han rädd för?
    Hur kan man ta en anonym blogg på allvar? Inte minst om den har haft miljontals sidvisningar och är opinionsbildande.
    I längden blir det bara konstigt att man inte vet vem bloggägaren är.
    Håller du inte med?

    ”Mycket fint jobbat med sidan de senaste 4 åren MIT Jag hoppas att det blir 40 till!.”
    Tror du själv på att det på riktigt finns människor, som arbetar gratis 25 timmar eller fler per dygn? Det gör inte jag!

    Svara
 25. Idiot tar kort i omklädningsrum: http://www.cosmopolitan.com/lifestyle/news/a61420/playboy-model-dani-mathers-body-shamed-naked-woman-has-been-fired/

  Seriöst, vad är fel på kvinnor ibland och avsaknaden av vanligt vett och etikett? Detta är bannemed nästintill sociopatiskt beteende. Tvi tvi!

  Svara
  • G

    /  07/16/2016

   Speciellt av en tjej som säger sig älska den kvinnliga kroppen, som jag gör, men också säger att hon vet att body shaming är fel och att det ENDAST var menat att skickas till en kompis, men det gör det ju inte mer rätt för det. Ännu en som säger emot sig själv. Och hon har redan stängt sin twitter istället för att stå sitt kast.

   Body shaming är lika fel som public shaming…som kan bli resultatet av såna här saker ifall ”kritiken” tar fart på riktigt på ett mycket obehagligt sätt.

   Exempel på public shaming, en jävla lång text, men den sätter verkligen saker i ett perspektiv. De som gillar att näthata/hota med passion, speciellt mot andra människor personligen, skulle möjligen börja tänka annorlunda ifall de insåg att det som de skriver faktiskt läses av dessa människor som det skickas till och hur det kan påverka deras liv.
   http://www.nytimes.com/2015/02/15/magazine/how-one-stupid-tweet-ruined-justine-saccos-life.html

   Ska säga att jag inte gillar texten i slutet, tycker journalisten kunde gjort ett bättre jobb där.

   Svara
 26. Svenne

   /  07/16/2016

  OT: Favorit i repris…

  Svara
  • Ivar L

    /  07/16/2016

   Jag tror allt i grund och botten är en PR-grej. Det säljer med lite fempunkattityd antagligen.

   Svara
   • Jan

     /  07/16/2016

    Så tänker jag också. Zara Larsson är i grunden en curlad övre medelklass-tjej omedveten om politik på ett djupare plan. Jag är dock inte säker på om hon är medveten om att radikalfeminism inte är lika riskfritt i USA och andra länder än Sverige. I Sverige är manshat politiskt korrekt och till och med statsunderstött.

    Svara
  • Pet

    /  07/16/2016

   ”….hur viktigt det är med feminism och varför manshat inte är skadligt.”
   De skrev alltså detta i samma mening… Jisses.

   Svara
 27. Törnrosa

   /  07/16/2016

  Sällar mig också till gratulanternas skara. mvh

  Svara
 28. Jans

   /  07/16/2016

  Är det inte ganska talande och ganska skrämmande att terrorforskaren Magnus Norell nu intervjuas och, med rätta, får uttala sig i medierna om terrorism men att inget förlag ville ge ut hans bok härom sistens. Det visar ju att även PK-medierna sätter tilltro till honom, han är forskare, men ändå ville inget förlag ge ut hans högaktuella bok.
  http://www.svd.se/terrorforskare-for-tidigt-att-dra-slutsatser/om/attacken-i-nice

  Svara
 29. Lövet

   /  07/16/2016

  Grattis i efterskott och tack för tillhandahållandet av en livsnödvändig mental säkerhetsventil.

  Under tiden kan vi beskåda ett nytt episkt haveri på Virtanens Twitter.
  …som vanligt håller han med en 13-årig aspis envishet fast vid att hans – felaktiga – antagande egentligen var rätt, medan Ranstorps korrekta analys egentligen var fel…
  ….lyteskomik på hög nivå.

  Svara
 30. SvennePe

   /  07/16/2016

  Grattis till dina fyra år som bloggare. Du gör en suverän insats. Hoppas bara att du inte tröttnar. Även om åsiktskorridoren kanske har vidgats en aning behövs du som en motvikt till all PK-smörja vi genomlider dagligen.

  Svara
 31. T

   /  07/16/2016

  Grattis! Jag hittade hit i början av 2015 och har ännu inte blivit portad/blockad. Försöker själv att köra med korta kommentarer. Det är svårt att matcha mästergrävaren MIT.

  Svara
 32. Sven

   /  07/16/2016

  Det är ju ett av de större problemen att araberna i många fall bara vill driva konflikt. Det är nu mer än 50 år sedan Frankrike lämnade nordafrika, på arabernas egen begäran. Sen, istället för att med oljepengar bygga upp sina länder, har istället många från Marocko, Tunisien och Algeriet insett att dom saknat Européerna att trakassera och flyttat efter, speciellt till Frankrike, trots deras hat mot fransmän. Man uppskattar inte sin succé att få Frankrike överge sina ömren i nordafrika.

  Svara
 33. Grattis på 4-årsdagen, MiT!

  Hoppas att det blir många fler år för Toklandet.
  Om det känns jobbigt och tungt emellanåt –
  ta en välförtjänt paus, det brukar hjälpa.

  Du gör en otrolig insats och jag känner
  inte till någon som håller din klass
  när det gäller att ta upp politiska dumheter.

  Fortsätt i samma goda stil!

  //Uffe

  Svara
 34. Nilsson

   /  07/16/2016

  Grattis!!!

  Svara
 35. Gorby

   /  07/16/2016

  Grattis på 4-årsdagen, MIT.
  Toklandet är min dagliga ventil på all galenskap som finns i övriga medier.
  Alltid lika roande att läsa dina inlägg och även alla kommentarer som följer.

  /Gorby

  Svara
 36. Alice i Underlandet

   /  07/18/2016

  Grattishälsningar till Toklandet från Underlandet!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: