Radikalfeministisk porrfilmsdag på SVT

Äntligen är det Genusmaraton på Kunskapskanalen! Äntligen en hel dag som är öronmärkt åt det viktigaste vi har i Sverige!

Om ni kollar det länkade materialet kommer ni att gråta av lycka över att få höra samtliga signalord och begrepp som finns inom fältet! Ja det är nästan en härlig orgie i ord- och begreppsdroppande! En blir nästan lite … i …… av det, ni vet, som man blir av champagnen… (nu rodnar jag!). Det är till exempel ”obetalt arbete”, ”dubbelarbete”, ”hemarbete” (där ingår förstås endast städa, laga mat tvätta och diska, inget annat för man vill ju inte ha in unkna patriarkala saker i det begreppet!), ”pojkar mår bättre än flickor”, ”maskulinitet”, ”maskulinitetsskapande”, ”diskurs”, ”maktdiskurs”, ”privilegier”, ”problematiserande”, ”offentliga rummet”, ”diskursanalys”, ”jämställdhet (genusfältets egna definition förstås)”, ”vita män”, ”män”, ”normativitet”, ”kroppar”, ”samhällsdiskurs”, ”maktstrukturer”, ”strukturer”, ”intersektionalitet”, ”intersektionell analys”, ”kvinnor”, ”utsatta”, ”berättelser”, ”historier”, ”inkludering”, ”exkludering”, ”normer”, ”vithet” och så vidare i en härlig genusevighet!

STÖN! Det är ju som en radikalfeministisk porrfilm! En hel dag med upphetsande ”dirty talk”. En våt dröm som infrias! En herdestund framför SVT!

Här finns länkar till samtliga små föreläsningar på UR-play, det kan faktiskt finnas någon som har nästlat sig in i programmet och sabbar vårt härliga maraton med sådant som inte har med radikalfeminism/genus att göra, alltså tycka illa om vita män,, män, pojkar och se dem som roten till alla problem som drabbar alla förtryckta genusprofessorer och genuslektorer på de svenska universiteten så vidare. Hoppas verkligen de rensar bort sådan irrelevant och dålig forskning till nästa Genusmaraton! Fältet får ju inte bli kontaminerat med något så gammaldags som forskning, vetenskap, kunskap och annat oviktigt! Tilläggas kan också att jag inte tittat på samtliga delar utan jag litar på att vårt kloka genusfält bara har med det viktiga, att förknippa allt dåligt i samhället med vita svenska män och att alla andra bara är viljelösa offer som drabbats av dem. Signalorden som en kan höra om en kollar lite snabbt på några av dem indikerar i alla fall att en inte blir besviken!

Jag tar med några exempel som ni kan värma upp med

genusmaraton mittuniversitetet

”Berättelsens makt” är ett samarbete mellan Forum för genusvetenskap vid Mittuniversitetet och Museet i Sundsvall. Ut med gammal trist och förtryckande historia och in med riktig kunskap fokuserad på maktordningar från genusvetenskapen!

genusmaraton mittuniversitetet1

En som har studerat ”diskursen kring kejsarsnitt utifrån en intersektionell riskteori”. Och helt naturligt, eftersom det såklart tillhör diskursen kring kejsarsnitt utifrån en intersektionell riskteori, glider hon efter cirka 4 minuter och 30 sekunder in på migrationspolitik när hon ska beskriva intersektionell riskanalys som ”När en politiker säger att flyktingströmmen hotar Sveriges välfärd så försöker hon eller han påverka vår attityd till migration och bäddar samtidigt för stängda gränser och förändrad politik”. Solklart att om en ser risker för välfärden kopplat till migration så vill en ha stängda gränser och taggtråd! Helt naturligt så hänger kejsarsnitt i Brasilien och migrationspolitik i Sverige ihop! Intersektionalitet på riktigt!

genusmaraton mittuniversitetet2

Analys av riskpositioner. Hon inleder starkt med att säga ”Jag tänker presentera ett sätt att jobba med kvantitativa intersektionella analyser utan att gå emot de grundläggande antaganden som finns i den intersektionella ansatsen”. Tjohopp! Äntligen klarspråk!

white male effect

Den mest kända är ”White male effect”. Äntligen börjar vi komma in på riktig genusvetenskap! För alla förstår ju att samma sak gäller i till exempel Sydafrika, den där jäkla ”White male effecten” slår till även där! Vita män känner sig alltid trygga överallt i världen! Det var alltså inte bara en tillfällighet att det var så i USA. ”The white male effect”, uttrycket har samma effekt som en halv flarra champagne på en rättrogen radikalfeminist!

genusmaraton mittuniversitetet8

Unga, jämställdhet och hälsa. Han tar till exempel upp praktisk ojämlikhet

I fördelning av hushållsarbete eller att om man tittar på damtidningar och herrtidningar så betyder det väldigt olika saker. Café och King. Veckorevyn och Tara. Vi kan titta på leksaker eller på ungdomslitteratur och se olika litteratur för pojkar och flickor. Och den här miljön av olikhet… Den här problematiken. Den officiella jämställdheten är inte så jämställd. Vi har en segregerad arbetsmarknad och ojämlika villkor. Ungdomar orienterar sig i väldigt motstridiga situationer och möter motstridiga ideal och normer som de ska förhålla sig till. En annan rolig sak är Bechdeltestet … (sen ger han en felaktig beskrivning av vad det är för något…).

Jäkla skit att folk envisas med att vara olika! Det måste genast upphöra! Jämställdhet på riktigt är ju när alla ser likadana ut och tycker om samma saker (radikalfeminism såklart!). Vi måste sluta med olika litteratur för killar och tjejer, alla ska gilla samma sorts litteratur! Alla fattar att den segregerade arbetsmarknaden måste bero på olika sorters ungdomslitteratur och filmer som inte uppfyller Bechdeltestet (En tecknad lesbisk kvinnlig karaktär och vad hon ville se på film)? Hur kan man inte se de enkla sambanden? Nä vi måste lösa det problemet med mer genus förstås, alla måste inse att vad en tecknad lesbisk karaktär vill se på film är nödvändigt för alla i ett samhälle! Så det blir jämställt! Mer lesbisk film till alla! Eller vänta lite nu…

genusmaraton mittuniversitetet4

Tankar kring värdegrund. Vi får inte tappa bort den så viktiga VÄRDEGRUNDEN! Hon är självklart inspirerad av Rättviseförmedlingen under sitt deltagande i arbetet med Värdegrund 2025, att det är viktigt att räkna norm! Jag kan inte annat än att hålla med Rättviseförmedlingen, det är viktigt att räkna norm!

genusmaraton mittuniversitetet5

Feministiska gemenskaper kan vara livsavgörande berättar lektorn i genusvetenskap.

genusmaraton mittuniversitetet9

Hon berättar på ett självklart och tydligt sätt vad genusvetenskap handlar om.

genusmaraton mittuniversitetet10

Siv Fahlgren berättar att motpolen till allt dåligt såklart är feminism! Kollektivism für alle! Hon berättar att feminismen ska rädda hela mänskligheten och att de feministiska utopierna har nära till skratt och självironi, är ödmjuka och utforskande. Exakt de sakerna kännetecknar radikalfeminismen/genusvetenskapen. Hon satte huvudet på spiken! PEPP! Hon säger också att feminismen är ett fält inom vetenskap vilket givetvis är självklart!

feminism är kärlek zara larsson

Feminismen är motsats till hat i samhället och kämpar för kärlek vilket Zara Larsson så klokt ger exempel på efter överfall på festivaler som orsakas av vithetsnormerna i Sverige och svenska män som uppfostrar sina söner att bli våldtäktsmän!

Verkligen fantastiskt att Kunskapskanalen inser sin samhällsupplysande skyldighet att informera om riktig vetenskap och dess enorma framsteg som lämnar den gamla unkna manliga vetenskapen där fakta och empiri anses viktiga till förmån för känslor, intervjuer av 5 kompisar och sen tolkningar av svaren, bortse från sådana oviktiga saker som talar emot den egna tesen eftersom det säger sig själv att om något inte stödjer det en vill visa så är det helt irrelevant och en ska då bortse från det. Och så vidare.

När kommer nästa Porrf… Genusmaraton på Kunskapskanalen? Vi längtar redan!

Nu ska jag gå och byta underkläder. Hejhopp så det kan bli!

MVH

PEPPelina

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

80 kommentarer

  • Frida Gustavlin

    /  07/17/2016

   Det där minns jag, fick otroligt mycket ogrundad uppmärksamhet, sedan var det så klart ingen som brydde sig. Undra varför? Det finns ju en otrolig efterfrågan på just feministisk porrfilm.

   /Frida

   Svara
   • MiT

     /  07/17/2016

    Vadå? Alla radikalfeminister får ju sitt lystmäte stillat på Kunskapskanalen 😛

    Svara
   • Grodan Boll

     /  07/18/2016

    Målet med filmen och sajten är skapa en fristad där den porr som produceras inte alltid behöver handla om att tjäna pengar på att framställa kroppar på ett sätt som är kommersiellt gångbart.

    De är kroniskt blinda för att majoriteten porr är gratis amatörporr, vanligen av det mer jämstälda slaget.
    #FinnsRedan

    Svara
 1. Jan

   /  07/17/2016

  Och folk undrar varför det går så dåligt för den svenska skolan?

  Svara
 2. Jerry

   /  07/17/2016

  Tråkigt att de förstör Kunskapskanalen för jag gillar kunskap. Dokumentärer kan man aldrig få nog av. Men jag tycker kanalen har degenererat allt mer. Ännu tråkigare är att våra universitet förvandlats till feministiska koranskolor. När seriös undervisning får stå till sidan för trosföreställningar så halkar vi efter. I andra länder lär man sig teknik och vetenskap som bådar gott för framtiden. Här pluggas det genus.

  Svara
  • Jan

    /  07/17/2016

   Just det. Genusvetenskapen ger inget i retur till samhället. Den genererar inga inkomster till Sverige. Den bara spär på offentliga kostnader. En genusvetare ligger egentligen samhället mer till last än en arbetslös eller socialbidragstagare. Trots de långa fina titlarna på engelska…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/17/2016

    Den genusvetenskapliga diskursen är minst sagt ett självspelande piano som spelar sina molltoner i antingen f# (F!ss) eller b# (uttalas [baj:s])

    I Sverige finns enligt genus.se 11 instutioner som bedriver forskning med grundsatsen att kön främst är en social konstruktion. Gissningsvis har flera hundratals personer redan ”doktorerat”, minst 100 arbetar i detta nu direkt avlönade av staten som genusvetare, tusentals studenter har passerat genom deras utbildningslokaler, tusentals kommer att passera.

    De här hundratalet som nu jobbar på dessa instutioner, vad har de i kikaren mån tro? Att obundet och självständigt bedriva forskning och utbildning? Vill de göra sig själva arbetslösa? Har de något som helst incitament att med vetenskapliga verktyg ifrågasätta riktighet och relevans i begrepp som diskursanalys, könsmaktsordning, kvinnors underordning, intersektionalitet och allt annat skoj som M_I_T radar upp? Skulle inte tro det. Har de något tillbaka om de skulle visa på hur jämställt samhället är?

    Så fort byxorna dras ner för långt på genusvetarna så hittar de på nya viktiga ord. Vad kommer härnäst? Svårt att veta, kreativiteten är näst intill obegränsad på detta plan. Men denna lek med nya ord som inte säger något nytt är i slutändan den enda härskarteknik som tycks krävs för att hålla liv i genusvetenskapen.

    /Frida

    Svara
    • Märkligt ändå att de fortfarande ”forskar”. Har de inte för länge sedan redan ”bevisat” att könet är en social konstruktion? Det är ju det de lär ut, rimligtvis borde bevis finnas och de behöver inte längre forska i ämnet utan endast lära ut det de lärt sig via forskningen.

     Svara
  • G

    /  07/18/2016

   Mmm våra license pengar går ju till bland annat sånt här som jag inte alls vill vara med att finansiera, det gör ju det hela ännu mer sorgligt och obehagligt. Ser heller ingen chans att sånt här skulle minska framöver, det verkar ju bara bli mer och mer poppis överallt.

   Svara
  • Jan

    /  07/17/2016

   Landsförrädare! Migrationsverket lär väl vara Sveriges snabbast växande industri?

   Svara
  • Jan

    /  07/17/2016

   Ribbenvik borde ställas till personligt ansvar för den skada han vållat Sverige. Att ta in stora mängder invandrare som i sin tur inte kan försörja sig själva i tillräcklig grad är nämligen ett samhällssabotage. Ingenting annat.

   Svara
 3. MiT

   /  07/17/2016

  Svara
  • jag

    /  07/17/2016

   Är hon riksdagsledamot?

   Svara
   • G

     /  07/18/2016

    ”har har över 100 000 följare. Han är journalist. Han har ett visst ansvar.”

    Vilket oerhört patetiskt svar från Martina, ska vi mäta ansvar (och vad man får retweeta) baserat på X antal följare på twitter ? Tror jag måste hört allt snart…men dyker alltid upp något nytt sjukt. Idioter ska lära sig att stå för det som de väljer att skriva.

    Inte ursäkta, inte relativisera..som Lifvendahl skrev.

    Svara
   • G

     /  07/18/2016

    @jag

    Ja, läste att hon är ersättare för Ali Esbati, båda tillhör team ”god ton” på twitter 😛 men om man ska vara ärlig så är nog Bengtsson faktiskt råare.

    Svara
  • G

    /  07/18/2016

   Ja men titta vem som ville ursäkta lite om inte ex islamisten Anna, som vill påstå att Bali någon gång varit på samma låga nivå som Bengtsson. Men hon är bara en i mängden.

   Det var dock ännu värre under retweeten av Lisas manshat. Det är direkt sjukt att läsa alla som vill lägga någon slags skuld på Niklas för att han retweetar de mest idiotiska och korkade sakerna, och att han inte ska göra det för att det är att ”missbruka” sin plattform med 100K följare, och ”tänker du inte på att xxx kan få massa hat och hot pga att du startar drev”. Det är inte drev kära ni. Drev är det som ni gör mot Niklas. Säger någon A (skriver idiotiskt tweet) så är det ganska naturligt att någon annan säger B (retweet av idiotisk tweet). Vad tror folk att twitter och internet är egentligen, ett privat dagis där vissa får bete sig hur illa som helst medans andra ska sitta tysta och bara ta emot skiten pga olika patetiska anledningar som X antal följare ? Återigen, hur har dessa människor blivit som de blivit, som gör att de inte bryr sig om hur andra beter sig så länge som det inte är riktat mot dem själva.

   De har totalt glömt det individuella ansvaret. Säger jag att du är en fet kossa, då har jag och ingen annan ansvar för det, om det sedan retweetas av 100 pers och jag sedan får hot och hat av 10 andra, då är det inte retweetarna som uppmärksammar min idiotiska tweet som gör fel, utan de som väljer att hota och hata. Niklas har bara retweetat, men om någon av hans följare väljer att hota och hata den som gjort original tweeten, ja då är det dem som har ansvar för det och inte Niklas. Hur jävla svårt ska det vara, vissa vuxna verkar tappa den logik som de säkert har när de inte är på internet.

   Svara
   • G

     /  07/18/2016

    Anna är förresten ett levande bevis på att det går att radikaliseras extremt fort, med tanke på alla tvivel som cirkulerar om terroristen i Nice, om han verkligen var ditten eller datten, vissa säger att han festade, drack alkohol osv osv…andra att han på senare tid låtit skägget växa ut, var tystlåten osv osv…Det tog bara 2 veckor för Anna att radikaliseras och bli en militant islamist.

    En radikaliserad människa/hjärna = lättlurad människa ? Börjar nästan tro det när de går på berättelser, gamla sagor och gud vet allt, rakt av bara sådär.

    Svara
    • G

      /  07/18/2016

     Inte ens Edward får vara i fred pga hans -> retweet. Vänstern försöker i denna tråd förklara för Edward varför det Niklas gjort är oacceptabelt…men det klarar de inte av, precis som vanligt.

     Återigen, vem är det som drever och hatar mot vem, de inser inte vad de själva håller på med. De har 100% fokus på Niklas och INTE på det som han retweetar.

     Svara
  • Grodan Boll

    /  07/18/2016

   Klasskampen missade att bjuda in med ett ‎@niklassvensson, så vem är det som försöker bussa hatsvansen på någon i smyg egentligen?

   Svara
  • Tror inte jerräng mår så bra i psyket. Eller har han fåt en släng av femismsjukan som verkar gå bland diverse vänsterintellektuella. Den kan få så många sorgliga uttryck. Man undrar ju om det finns en spruta de kan få.

   Svara
   • Jans

     /  07/18/2016

    Som jag sagt tidigare, jag tror han försöker jobba upp en Schyffert på Twitter. Ni kanske minns hur grov han var för något halvår sedan. Jag tror det är en machogrej och ett sätt att hålla sig aktuell.

    Svara
  • jag

    /  07/17/2016

   Han e arbetslös nu va? Skulle förklara den aggresivare tonen på twitter, det är ju så man får nya journalistjobb nuförtiden.

   Svara
 4. MiT

   /  07/17/2016

  Svara
 5. MiT

   /  07/17/2016

  Svara
  • Att hon inte kan uttrycka i ord vad hon faktiskt menar, visar att hon helt saknar talang för retorik, så hennes yrkesval och studieinriktning är märkliga.

   Lite som att plugga till civilingenjör för att man är skitdålig på matematik och vill bli bättre.

   Svara
 6. MiT

   /  07/17/2016

  Svara
  • David8

    /  07/17/2016

   Jag hatar alla Johannes Klenell. Men givetvis inte Johannes Klenell specifikt…hur kan någon tro det? Det måste vara ett rikspucko.

   Tänk om man ikväll skulle dela ut IQ-kex till alla dessa Klenell-typer, alla dessa vänstermänniskor. Och så imorgon vaknar de; ”Hata människor baserat på medfödd grupptillhörighet…hata vita män…men…men…det är ju bara helt vanlig rasism. Haha va dumt! 🙂 Hur kunde det bli så? Jättekonstigt, måste ha varit en riktig snefylla igår.”

   Svara
   • Olof

     /  07/18/2016

    Ja, det fascinerande är ju att det verkligen bara är den här diskussionen de vill ha. Man kunde ju annars tycka att även deras tröga hjärnor borde inse att betydelsen av rätt självklara delar av språket inte ändrar sig bara för att de vill det. Ändå gör de samma sak om och om igen. Kvar står bara frågan, är de helt enkelt galna, förväntande sig olika resultat varje gång de gör något? Eller är själva poängen att få uppmärksamhet från hatsvansen?

    Att säga att man hatar alla män innebär utan tvekan att man hatar alla män specifikt. Det finns ingen annan betydelse i de orden.

    Varför skulle då någon man överhuvudtaget bete sig bättre? De är fortfarande män och alltså hatade. Och är de ändå hatade för något de inte gjort, ja, då kan de ju lika gärna göra det, och själva generaliseringen blir kontraproduktiv. Samma psykologi fungerar naturligtvis på andra grupper, vilket är en väldigt bra anledning till att inte generalisera utan att försöka nå så hög precision som möjligt.

    Sen bryr sig naturligtvis inte speciellt många män om vad en bortskämd och lite lätt efterbliven barnrumpa som Zara Larsson hatar eller inte hatar. På sin höjd kan man konstatera att hon är ett resultat av ett speciellt samhällssegment, och att hon förmodligen själv kommer att få se effekterna av sitt kontraproduktiva beteende. T.ex genom att de flesta normala män håller sig från hennes konserter, och att chansen att någon ingriper vid övergrepp där minskar.

    Svara
  • Jans

    /  07/18/2016

   Det är bara att byta ut ”män” mot ”judar” i Klenells resonemang så är den logiska dispyten färdig. Utsagorna är logiskt identiska och utsagan med ”judar” är alla utom nazister, kommunister och islamister på det klara med vad den betyder.

   Svara
   • Jans

     /  07/18/2016

    Fast förresten, enklast är kanske att säga ”jag hatar alla journalister”. Då fattar kanske till och med Klenell.

    Svara
  • Skeptisk

    /  07/18/2016

   Det måste ni väl förstå att det går alldeles utmärkt att ena dagen marschera med vasakärvar och skrika ”hata invandrarsvinen” och nästa dag glatt småprata med Hamid nere på pizzerian när man beställer en falafelrulle. När jag säger ”Jag hatar alla invandrare. De våldtar våra döttrar” betyder det inte att jag hatar Hamid och hans bröder. De är ju jättesnälla. Lägger alltid på lite extra när man är hungrig. Men förra gången jag var där frågade han faktiskt om mitt offentliga invandrarhat. Då svarade jag ”Vadå? Känner du dig träffad? Har du våldtagit någon? Annars behöver du inte ta åt dig. När jag säger hata invandrare gäller det som grupp, inte dig” Då blev han tyst! Sen såg han lite konstigt på mig.

   Det där med logik verkar f ö jättelätt. Jag är en fena på det! Och har en grym självinsikt…

   Svara
  • Kristian

    /  07/18/2016

   Hade man utelämnat ordet ”alla” hade det funnits något att diskutera, även om det bara är semantik. I och med att det står ”alla” måste man ändra hela språket för att det inte skall betyda .. tja, alla.

   Följande klassiker är svårt att översätta eftersom vi får två ord för ”några”.

   ”We have in the studio Bertrand Russell, who talked to us in the series “Sense Perception and Nonsense: Number 7, Is this a dagger I see before me?” Bertrand Russell.

   Russell: One of the advantages of living in Great Court, Trinity I seem to recall, was the fact that one could pop across at any time of the day or night and trap the then young G. E. Moore into a logical falsehood by means of a cunning semantic subterfuge. I recall one occasion with particular vividness. I had popped across and had knocked upon his door. “Come in,” he said. I decided to wait awhile in order to test the validity of his proposition. “Come in,” he said once again. “Very well,” I replied, “if that is in fact truly what you wish.”

   I opened the door accordingly and went in, and there was Moore seated by the fire with a basket upon his knees. “Moore,” I said, “do you have any apples in that basket?” “No,” he replied, and smiled seraphically, as was his wont. I decided to try a different logical tack. “Moore,” I said, “do you then have some apples in that basket?” “No,” he replied, leaving me in a logical cleft stick from which I had but one way out. “Moore,” I said, “do you then have apples in that basket?” “Yes,” he replied. And from that day forth, we remained the very closest of friends. ”

   Svara
 7. MiT

   /  07/17/2016

  Niklas Svensson är på hugget idag 😛

  Svara
  • Jan

    /  07/17/2016

   Tyvärr så verkar det som feministers näthat är helt riskfritt och konsekvenslöst. Unga kvinnliga riksdagskvinnor och journalister behöver inte vara rädda att förlora sin anställning eller ens ifrågasättas av arbetsgivaren hur mycket kategoriskt manshat de än vräker ur sig. Lustigt nog är det samma näthatare som i sin tur utmålar sig som offer för näthat.

   Svara
 8. Det är dagar som denna då man helt tappar förtroendet för att det här skall sluta bra. Om det finns politiker i Sverige som tycker rådande situation är ok eller bra så borde de fan tänka över sitt yrkesval.

  Svara
  • Jans

    /  07/18/2016

   Framförallt bör de röstas bort 2018. Det är dags att vända blad i svensk politik. Såväl alliansen som S/MP har nu haft ett decennium på sig att försöka göra något bra av Sverige så att vi alla skulle förstå hur dåligt SD är som alternativ. Detta är vad de givit oss. Detta är deras Sverige.

   Svara
 9. MiT

   /  07/17/2016

  Svara
  • Jan

    /  07/17/2016

   Det här måste få konsekvenser. Behrang bör portas från public service. Jenny bör avskedas. Omedelbart.

   Svara
   • Havre flarnstad

     /  07/17/2016

    V är mycket väl medvetna om Jenny det är inte första gången hon basunerar ut sitt hat , propagerar för kommunism eller förekommer i antisemitiska sammanhang ett riktigt sänke för facket men trotts allt detta och mycket mer får hon fortsätta och stiger i graderna internt det om något säger en hel del om den sk värdegrunden om V får sätta ribban.

    Det är så sjukt att se dom här typerna tro att dom sitter på ett högre moraliskt plan och kan dela ut epitet och domar över andra … hycklare och mobbare är vad personer utifrån ser dom som.

    Svara
 10. MiT

   /  07/17/2016

  En bra bloggpost!
  ”Kortfattad konsekvensanalys för nätkrigare”
  https://xhaimera.wordpress.com/2016/07/07/kortfattad-konsekvensanalys-for-natkrigare/

  Svara
 11. Frida Gustavlin

   /  07/17/2016

  Näthat på twitter.

  Halvkända, b-kända, några hyfsat kända, ett stim journalister som alla har gemensamt att de lägger otroligt många timmar på att Twittra istället för att jobba, samt några hang arounds spottar varandra i ansiktet på Twitter, 140 tecken och sedan ropar alla näthat så fort de inte håller med varandra. Hur kränkt och skakis kan man egentligen bli av att titta på en skärm?

  Svara
  • Kristian

    /  07/18/2016

   Juristen håller stilen!

   Fast han glömde ”äter sådana som du till frukost” och ”hålla två saker i huvudet.”

   Svara
  • Jans

    /  07/18/2016

   Behrang kan väl det där? Han är ju jurist.

   Svara
  • Anonymouse

    /  07/18/2016

   Tänkte kolla på det klassiska klippet där Ivar Arpi och Behrang är med i debatt om förorten. Hittar det men möts av följande:
   ”Detta videoklipp visar innehåll från SVT, som har blockerat det av upphovsrättsliga skäl.”

   Nästan så man skulle vilja gräva vidare i detta.
   Hur mycket från SVT finns inte på youtube?
   Varför har SVT blockerat just detta och finns det kopplingar till att en viss jurist var med i klippet?
   Om någon annan hittat klippet jag tänker på, posta gärna.

   Svara
 12. Sven

   /  07/17/2016

  Jag vet inte vem Tino S. ovan är men jag tycker personligen att Lotta Gröning blivit bättre de senare åren! Hon kan visst en hel del om saker hon skriver om men genom att hon är på rätt mycket så kan ju vissa saker vara åsikter och annat koreket vetande.

  Svara
  • Jans

    /  07/18/2016

   Utan att veta detaljer, någon som läst mer kanske kan klargöra, men jag förmodar att Tinos post inte är emot Lotta och för Behrang utan snarare visar hur Behrang, killen som tydligen jobbar mot näthat, uttrycker sig. Han är ju som bekant en näthatare av rang.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/18/2016

    Tino och Behrang har rykt ihop tidigare. Behrang var så ohederlig i debatten dem emellan att jag gissar att till och med Tino fick ett vasst horn i sidan till honom och kände sig manad att visa att Behrangs sätt inte var ett undantag utan hans modus operandi.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  07/18/2016

    Tl;Dr: ”Kolla! Behrang är ett djävla drägg, igen.”

    Svara
    • Kristian

      /  07/18/2016

     Inte ”igen” utan ”fortfarande.”
     Undrar vem som förmådde honom att stänga av sin twitter? Den personen förtjänar halva hans lön. Bästa karriärtipset på många år.

     Svara
 13. Borgerlig Kultur

   /  07/17/2016
  Svara
  • MiT

    /  07/17/2016

   De missade nog den tror jag… 😉

   Svara
  • Jans

    /  07/18/2016

   Jag vill härmed utfärda en varning att läsa Borgerlig Kulturs länk om Feministisk Logistik. Jag läste den för något år sedan och höll bokstavligen på att skratta ihjäl mig. Någon måtta på hur genial humor får vara måste väl ändå finnas i landet lagom?

   D.v.s. läs! Den är skitrolig!

   Svara
 14. Rikard

   /  07/17/2016

  Hej.

  Om det verkligen skall handla om porr, kvinnor & feminism föreslår jag att man läser om Beate Uhse.

  [https://en.wikipedia.org/wiki/Beate_Uhse-Rotermund]

  Det är vad jag kallar feministisk förebild – inte mobbare som ”kärringarna av alla könen” i klippen från UR.

  Eller vad sägs om Dido av Kartago?

  [https://en.wikipedia.org/wiki/Dido]

  Eller tillbaka till nutiden:

  [https://en.wikipedia.org/wiki/Marina_Raskova]
  [https://en.wikipedia.org/wiki/Night_Witches]

  När får vi en modern feminism som söker skapa något istället för att förstöra?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  07/18/2016

   Moderna feminister verkar – precis som RFSU på sitt sätt – vara puritaner.

   (Som bland andra Formgren har påpekat så verkar RFSU vilja göra det hela till en fråga om ren mekanik. Då tröttnar även de mest hormonstinna ungdomar snart. Men det blir kanske renässans för etsningar?)

   Svara
 15. bullshit

   /  07/18/2016

  ”Oroligheter fördröjde räddningsinsats”

  ”Räddningstjänst och ambulans kunde inte komma fram till en lägenhetsbrand i Uppsala – eftersom några kastade sten och satte eld på bilar. En man dog i branden.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23188812.ab

  Det är en tragedi för samhället.
  Men det var bara en tidsfråga efter att brandkåren tvingas backa försiktigt in i områden på utryckningar.

  Samtidigt någonstans på Twitter:

  Hallå!
  Det är inget nytt fenomen detta.
  Det har varit så här i alla tider.
  Så länge vi kan minnas.
  Dessa män asså.
  Vi måste göra något åt manlighetsnormen!
  Mer anslag till RFSU.
  Public service lär ungdomar fista varandra i analen.
  #Träskpaddan

  Svara
  • Jans

    /  07/18/2016

   Tror vi att det kallats för ”oroligheter” om det varit typ Sons of Odin som hindrat ambulansen? Relativismen is now practically outhärdlig.

   Svara
  • G

    /  07/18/2016

   Public service lär ungdomar fista varandra i analen…..

   ”aj aj aj jag tror du gör något fel!!!!……”
   ”Åhhh din lilla jävla idiot, det är inte det här du ska använda stenen till din dumma fan!”

   Svara
 16. MiT

   /  07/18/2016

  Svara
 17. G

   /  07/18/2016

  Nu har jag läst alla kommentarer här, och dessa tweetar/FB-poster från mer eller mindre kända personer, med totalt brist på logik och fantastiskt otrevliga mot andra gör mig bara så uppgiven. HUR har dessa människor blivit vad de blivit, jag förstår bara inte, var kommer allt detta hat ifrån! Så overkligt, jag låtsas och tror att de bara spelar och egentligen är som de flesta andra, fast jag vet att det inte är så, det är ju faktiskt så här de beter sig mot andra, men jag vill ändå inte tro det är sant. Så sorgligt 😦

  Svara
  • Ivar L

    /  07/18/2016

   Jag blir också deprimerad. På frågan om hur de blivit som de är tror jag svaret är: för att det lönar sig! Att hata ”hatarna” är en merit i CV:t i mediesverige.

   Svara
  • Rikard

    /  07/18/2016

   Hej.

   Tidigare hade dessa människor inte möjlighet att uttrycka sina förryckta tankar offentligt, utan fick hålla sig till små kotterier för likasinnade. I och med sociala medias genomslagskraft och dess sätt att gå direkt in på våra ‘göra/vara lika’-instinkter kunde finna varandra i större antal och förstärka effekten för varandra, närmast exponentiellt.

   Det är också därför dylika dårskaper som demonstreras av Klenell m fl får politiskt genomslag: för beslutsfattaren framstår det om en majoritetsåsikt och folkrörelse, och inte en sektliknande halleluja-kör.

   Back tidsmaskinen till 1985 och tänk dig en vuxen Klenell ståendes på Hötorget i Stockholm högt och ljudligt framsägandes sina alster. Han hade troligen omhändertagits av polis enligt Lob eller för störande av ordning. Det är också mycket möjligt att han fått en eller annan snyting, och detta är också ett skäl till varför dessa personer, exempelvis riksdagskvinnan för V(pk) ovan vågar uttrycka sig som de gör – de upplever ingen risk för konsekvens med sitt ohemula vältrande i verbalt träck.

   Lösningen är att ge dem mothugg – det är publiken som skall hjälpas att se dem för vad de är.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 18. G

   /  07/18/2016

  Svara
 19. G

   /  07/18/2016

  Så fint vänstern uttrycker sig när de använder sin goda ton…

  Svara
 20. G

   /  07/18/2016

  https://detgodasamhallet.com/2016/07/15/kriget-kommer-narmare/

  Hmmm ja hur fan kommer det här sluta. Upplysande text av Omar som borde läsas av så många som möjligt.

  Svara
 21. G

   /  07/18/2016

  Per Gudmundson: Migrationsverket har gått på grund
  http://www.svd.se/migrationsverket-har-gatt-pa-grund/av/per-gudmundson

  Svara
 22. Jan

   /  07/18/2016

  Politruken Åsa Regnér påstår, indirekt, att det var främst svenska män i alla åldrar som begick övergreppen på festivalerna. Samt att Sverigedemokraterna är dåliga. Som förväntat alltså. Jag påstår att Åsa Regnér är ovarsam med sanningen.

  http://www.expressen.se/debatt/sds-syn-pa-jamstalldhet-ar-risig/

  Svara
  • Bra politik står på egna ben, den behöver inte jämföras med halmgubbar om oppositionen. Så om Regner måste bläddra i SDs partiprogram för att motivera sin egen politik, kan man ana att hennes politik är riktigt usel

   Svara
  • Kristian

    /  07/18/2016

   ”Allt gott kommer från staten.”
   Har jag sammanfattat rätt, Regnér?

   Svara
 23. Ivar L

   /  07/18/2016

  SvD presenterar idag lösningen på Sveriges framtida integrationsproblem:
  http://www.svd.se/kan-vi-fixa-jobben-lika-bra-som-dejterna/av/andreas-bergh

  Ekonomen Andreas Berghs artikel, som inte förefaller vara satir, föreslår att en app kommer att kirra biffen. Och lite sänkt skatt förstås, det är ju SvD, sänkt skatt måste alltid ingå i lösningar på problem.

  Det är som att läsa Grönköpings Veckoblad och ett hån mot alla som tar dessa problem på allvar.

  Svara
 24. Ivar L

   /  07/18/2016

  SvD:s Mårten Schultz tycker det är bra att åtalet mot Dan Eliasson angående SD-uttalandet läggs ner:
  http://www.svd.se/eliassons-uttalande-om-sd-ar-inte-tjanstefel

  Mats Dagerlins analys är bra mycket bättre:
  http://avpixlat.info/2016/07/18/dubbelfel-av-marten-schultz/

  Och för er som glömt. Mårten Schultz var inblandad i Trolljägarna:

  Inte direkt någon större risk att hans ”analyser” är neutrala om man nu tror att Mats Dagerlinds analyser kan vara påverkade av hans åsikter.

  Svara
 25. Kristian

   /  07/18/2016

  Via boxofficemojo ser jag att ”Ghostbusters” inte har gått jättebra i USA första helgen.
  (Inte jättekass heller, de tjänar nog in budgeten.)

  Svara
 26. Jan

   /  07/18/2016

  Bara vita kan vara rasister påstår Dana:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23192195.ab

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 4 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: