Utmaningar

Jag tänkte eventuellt sno ihop ett inlägg framöver om alla utmaningar som tjejer råkar ut för på till exempel festivaler, utmaningar på centralstationer, utmaningar på gång- och cykelvägar, utmaningar i våra förorter, utmaningar i parker, utmaningar i och utanför affärer och så vidare. Ni kan nog gissa vilka utmaningar jag menar… Men jag kan inte jaga rätt på allt material själv som jag gjorde när kod 291 var aktuellt utan är beroende av hjälp.

Mycket av det som händer kan man bara läsa om i mindre lokaltidningar och det är svårt att hänga med överallt. Så därför vill jag gärna ha lite hjälp, om ni har twitter så kan ni posta länk i DM till mig. Skicka DM förutsätter att vi följer varandra, följer jag inte så säg till så åtgärdar jag det! Missar jag så säg till igen, saker kan drunkna i allt annat. Men det går såklart också bra att posta i kommentarsfältet oavsett inlägg! Skit i om det kan postas dubbletter!

Här är ett exempel på utmaning som göms lite i annan utmaning som orsakades av den första utmaningen

utmaningar

Så det gäller att vara uppmärksam när media skriver om utmaningarna, de kan vara lite dolda i andra utmaningar.

Så posta gärna när ni ser en nyhet om en utmaning i de olika mindre tidningarna, de har jag svårt att hålla koll på. Men posta även om ni ser en utmaning de stora tidningarna eller i eller tv/radio! Lätt att missa för bara en person.

Visst har jag använt ordet ”utmaning” helt korrekt enligt nyspråkets rekommendationer? Det är ju så politikerna och journalisterna vill att vi använder ordet eftersom de själva ständigt gör det. Tjejer på festivaler drabbas bara av utmaningar som är en utmaning att komma tillrätta med…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

166 kommentarer

 1. Jan

   /  07/31/2016

  Alex Schulman om vinster i välfärden. Jag tycker att det är stötande. Samtidigt är jag medveten om att moderater tycker att det är helt i sin ordning. Till och med moraliskt uppbyggligt. http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/de-har-blivit-stjarnor-i-stallet-for-skurkar/

  Svara
  • Jans

    /  07/31/2016

   Speciellt moderater bör ju tycka det verkligen är i sin ordning. De röstade för både öppna-era-hjärtan och vinster i välfärden. Här ser vi orsaken i klart dagsljus till varför en sådan som Reinfledt ville fylla landet med migranter. Det gör de rika knösarna ännu rikare. Det som däremot är så konstigt är varför en massa folk som inte är rika knösar ständigt går på trix som dessa. Skulle bara de rika knösarna rösta för den här politiken så skulle det bli ett parti litet som Fi. Högst.

   Svara
   • Jan

     /  07/31/2016

    Håller med, Jans. Men som du kommer att märka på minustecknen som ramlar in så är en del moderater mer hårdföra partigängare än den värsta Stalinisten. Förmågan till kritiskt tänkande är noll. Det är helt obegripligt att varannan stockholmare är moderat. Särskilt efter Reinfeldts eskapader.

    Jag tror att det handlar om social positionering. Moderaterna förknippas med personlig ekonomisk framgång. Många, även de som har en måttlig sådan, vill förknippas med det. Alla vill bo på gräddhyllan om man säger så. Många katter vill vara hermeliner helt enkelt.

    Svara
    • Jans

      /  07/31/2016

     Tumme ner struntar jag fullständigt i. Det är bra att folk har olika åsikter. Däremot är det ju alltid roligare att argumentera med argument. En tumme ner kan man ju inte gå i svaromål mot.

     Egennyttan ljuger aldrig. Många i de övre inkomstskikten tror jag röstar på Moderaterna av rent ekonomiska skäl. Det är kortsiktigt rationellt om man tjänar bra med pengar men långsiktigt kan det ju visa sig vara en helt annan sak. Speciellt om man skaffar barn och funderar över vad man lämnar över för land till nästa generation. Sedan är förvisso skillnaden mellan sjuklöverpartierna minimal så det handlar om rätt små smulor.

     Svara
   • T

     /  07/31/2016

    Jag vände M ryggen när stekargenerationen tog över. Politikervarianten på Kungarna av Tylösand.

    Svara
   • Pelle2

     /  07/31/2016

    Vi är många som slutade rösta på Moderaterna bl.a på grund av den flyktingpolitik de ville bedriva.
    Regeringen förde dock samma flyktingpolitik som Moderaterna tänkte införa under dess första år och pratade sig varma för den politiken fram till hösten 2016 så det hade inte hjälpt att rösta på Sossarna,V eller MP heller om man ogillar flyktingpolitiken.
    De har som sagt var heller inte förbjudit privat verksamhet i omsorgen.
    Med Jans sätt att resonera så är även regeringen positiva till att gynna rika människor.

    Svara
    • Ivar L

      /  07/31/2016

     Utan tvekan är sossarna och miljöpartiet positiva till vinster i välfärden. Själv är jag inte direkt motståndare om någon kunde visa att vi får bättre vård e.t.c. för pengarna. Rent ideologiskt tycker jag dock att saker som betalas via skatten inklusive all myndighetsutövning skall skötas av staten (inte minst av demokratiska skäl, folkviljan borde få större betydelse för övrigt). Underentreprenörer (utan inflytande på besluten) är jag dock positiv till om det är fördelaktigt. Däremot är jag inte socialist så jag har inget emot privata initiativ heller, men de skall inte skattebetalare betala alls.

     Svara
    • Olof

      /  07/31/2016

     För min del var det Reinfeldt’s behandling av Karl Sigfrid i samband med FRA debatten. Där visade han vilket vidrigt avskum han var, och ett parti vars medlemmar bara accepterade det består av ryggradslösa kryp.

     Och har man ett parti av kuvade jasägare så är det naturligtvis inte det minsta förvånande att totala felgrepp som migrationsöverrenskommelsen genomförs. Det finns helt enkelt ingen längre som vågar påpeka problem när ledaren blir allt mer verklighetsfrånvänd.

     Själv anser jag inte att staten skall begränsa vinster i sig; vinster skall förhindras genom att konkurrensen helt enkelt gör det svårt att ta ut några vinster. Vinsten skall vara belöningen för de som lyckas förbättra sig lite mer än andra, och leverera samma (eller bättre) vara eller tjänst till ett lägre pris… och bara tills konkurrenterna kommit ifatt. Om offentligt drivna verksamheter kan göra det bättre och billigare än de kommersiella, ja, då blir det inga vinster till de privata företagen. Men tyvärr är ju situationen att de offentliga verksamheterna i allmänhet slösar bort långt mycket mer av skattemedel på ineffektivitet än vad de privata tar ut i vinst.

     Däremot tycker jag ofta att kraven på leverantörer är av tveksam kvalitet, vilket naturligtvis ger utrymme för vinster genom att _inte_ leverera det som egentligen efterfrågas.

     Och som brukare av privat vård kan jag bara säga, jag betalar 1500 kr för en timmes läkarbesök, utan att få ett öre av landstinget. Det är värt varje krona, för om jag skulle blivit tvungen att vänta tre månader på en första läkartid, sen ytterligare månader under sjukskrivningsperioden på att få specialistläkartid inom ett överbelastat område så skulle det ha kostat mig över 10k i månaden och det skulle kostat stat och kommun ytterligare 10k i månaden i utebliven skatt. Vilket är dyrast för skattebetalarna?

     Svara
     • Jans

       /  08/01/2016

      Har du någon källa till påståendet att offentligt driven verksamhet generellt är mindre effektiv än offentligt finansierad i privat regi?

      Den enda seriösa text jag läst i den frågan var en mindre artikel i Forskning och Framsteg där äldrevården i en enda kommun studerats och slutsatsen var att de äldre var en aning mer nöjda med det privata alternativet. Å andra sidan nämnde artikeln att det delvis kan bero på att de som gjort ett aktivt val gärna vill att det valet skall vara bra.

     • Jans:
      Det finns säkert många sätt att mäta effektivitet. Tittar vi på sjukvård och mäter hur många patienter en läkare hinner med, så ligger Sverige väldigt dåligt till. Japanska och koreanska hinner med mer än 6 gånger fler:

      http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2013/11/Svenska-lakare-hinner-med-fa-patientbesok/

      Jag är övertygad om att svensk sjukvård är oerhört ineffektiv. Helst ska den privatiseras helt, alltså att även finansieringen ska ske privat istället för med skattemedel, för att detta ska rättas till. Att driva privat men finansiera via skatten löser endast en liten del av problemet. Annars kommer någon politiker eller politiskt tillsatt tjänsteman fortsätta att lägga pengar på saker folk inte efterfrågar. Detta gäller all offentlig verksamhet, från dagis, skola och upp till äldrevård. Om alla har samma önskemål så kan skattefinansiering vara bra, men så fungerar ju inte människor.

     • Jans

       /  08/01/2016

      Att svensk sjukvård har enorma problem är jag helt med på. Att privat finansiering leder till effektivitet i detaljer tror jag på men livsnödvändiga gemensamma behov handlar inte bara om effektivitet (vinst) på detaljnivå så frågorna är lite mer komplexa än att titta på enskildheter. T.ex. har ju såväl svenskar som japaner hög medellivslängd i en internationell jämförelse så vården kan inte enbart vara ineffektiv i Sverige heller för då skulle folk ha lägre medellivslängd i snitt som i USA där väl för övrigt vårdkostnaden per capita är oerhört hög, och därmed ineffektiv trots till stor del privat regi.

      Nåja, jag lämnar walk over i frågan just nu. Jag har inga speciellt bra källor att hänvisa till och känner inte att någon presenterar särskilt övertygande bevis åt något håll.

     • T

       /  08/01/2016

      Halva arbetsdagen går åt till administration för en läkare. Det är en dyr sekreterare.

    • Norrköping – en mijondels resultat av ”flyktingpolitiken”;

     http://pbs.twimg.com/media/Cjid-1pVAAAugJE.jpg:large

     Svara
  • Pelle2

    /  07/31/2016

   Sossarna och Mp tillsammans med V har haft ungefär två år på sig att ta bort vinster i välfärden men gör det inte av någon anledning. V gick till val på just det och sossarna hängde väl på lite lätt.
   Man kan ju undra varför staten är sådana usla upphandlare att det går att göra miljonvinster på att bedriva flyktingboende.
   Det borde väl dessutom vara ett starkt incitament för regeringen att bygga egna flyktingförläggningar för att spara pengar men det gör dom ju inte heller.
   Mycket snack och liten verkstad är väl en god beskrivning av regeringen !

   Svara
   • Jan

     /  07/31/2016

    Du bortförklarar alltid moderaternas tillkortakommanden med att sossarna eller de andra partierna är precis lika dåliga. Det gör väl inte saken bättre!

    För övrigt så tar jag inte sossarna i försvar. Regeringen är ganska värdelös. Precis som oppositionen. Jag konstaterar dock att några här på forumet inte vill veta av någon kritik alls mot Moderaterna. Det är tydligen väldigt känsligt. Vilket jag kan tycka är lite ledsamt.

    Svara
    • Pelle2

      /  07/31/2016

     Jag försöker bara balansera bilden som du ger där allt dåligt kommer från höger medan du oftast inte kritiserar regeringen förrän någon bemöter din kritik mot Moderaterna.
     I detta fall klagar du på att Moderaterna vill tillåta privata aktörer i omsorgen men regeringen som inte vill ha det gör inget för att ta bort dom. Då måste dom ju antingen tycka att det är bra med privata aktörer egentligen eller så är dom bara handlingsförlamade..
     Jag kritiserar även Moderaterna men jag tycker fortfarande att delar av deras politik är bra och Vänstern kommer aldrig bli ett alternativ för mig.
     Det sorgliga är att Moderaterna har ett svagt ledarskap som förmodligen inte skulle agera så mycket annorlunda än dagens regering om de kom till makten.

     Svara
     • Jans

       /  07/31/2016

      Det är ju rätt svårt att hitta ett parti som företräder alla ens åsikter. Som jag ser det får man välja ut de frågor som för tillfället känns viktigast och rösta utefter dessa. I vanliga fall känns det rätt odramatiskt och futtigt men för närvarande är situationen så extrem att jag skulle vilja ha nyval omgående.

      Men det stora problemet i Sverige är ju att partierna är så extremt lika varandra och del av samma kotteri (kolla Pride, alla är kompis med alla, inga konflikter) med SD som enda undantag. Gillar man inte SD eller Sjuklövern finns ju inget att rösta på. Därför tycker jag att det borde till mycket mer folkomröstningar a la Schweiz. representativ demokrati med partier funkar ju inte så bra om alla partier är likadana.

     • Pelle2

       /  08/01/2016

      @Jans
      Håller med dig om att man numera dessvärre får leta fram det minst dåliga alternativet och rösta på dom. Finns inget klockrent alternativ tycker jag.
      Håller också med dig om att partierna är förvillande lika och jobbar stenhårt på att locka så många som möjligt genom att släta ut sin profil istället för att profilera sig.
      Vet inte om många folkomröstningar är ett önskvärt alternativ. De är dyra att administrera och till slut kanske folk tröttnar på alla val så att resultatet inte speglar befolkningens åsikt på ett bra sätt. Kan naturligtvis ha fel i det resonemanget…

     • Senior

       /  08/02/2016

      För min del ser jag ”7-klöverns” agerande vara extremt likt den politiska villfarelsen av fria val som fanns i Östtyskland.
      Läs delen under rubriken Politik.
      Jämför sedan med de svenska partierna, facken, och de olika fackligt/socialdemokratiskt styrda intresseorganisationerna såsom hyresgästföreningen, HSB, ABF, etc. etc. (Glöm inte unga örnar, vår egen *****jugend.)

      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Östtyskland

 2. Ivar L

   /  07/31/2016

  OT
  Vill verkligen rekommendera denna totala sågning av två invandringspositiva böcker av Dick Harrison och Jesper Strömbäck. Det som är märkvärdigt är att det är en etablerad gammelmedietidning som står för sågningen, nämligen Forskning och Framsteg. Vad som till en början verkar vara ännu en mjäkig hyllning av två invandringspositiva böcker visar sig vara en faktabaserad totalsågning av de två forskarnas patetiska försök att vilseleda sina läsare.

  http://fof.se/tidning/2016/7/artikel/den-goda-viljan

  Vad som däremot är mindre kul är att två forskare, som till skillnad från pizzaekonomer och operasångerskor faktiskt bör förstå att de ljuger sina läsare rätt upp i ansiktet ändå väljer att göra det. Vad är de för forskare egentligen?

  Svara
  • Jan

    /  07/31/2016

   Vad jag förstår är det ett beställningsverk av Svenskt Näringsliv. Det är lustigt att både SN och LO tecknat in sig för massinvandringen och folkutbytespolitiken. Man tycker att de borde känna att vinden har vänt nu.
   Jesper Strömbäck är journalist och alltså ingen forskare. Dick Harrison tappade jag respekten för redan när det visade sig att han låg med sina kvinnliga doktorander. All heder åt Forskning och Framsteg. Som vanligt.

   Svara
   • Trolletplit

     /  07/31/2016

    Vad har Dick H sexliv med hans forskargärning att göra?

    Svara
    • Jan

      /  07/31/2016

     Man ska nog inte blanda arbete och nöjen. Det är inte olagligt för en handledare på ett universitet att ligga med sina doktorander – men det är i högsta grad oetiskt.

     Svara
   • Trolletplit

     /  07/31/2016

    Tack för länk och info. Det var inte till Dicks fördel.

    Intressant är få många har verkar tycka Dicks privatliv påverkar hur ni ser på hans forskning (antal tummar ner)
    Är det ute just sånt vi brukar kritisera feminister för, dvs vem som säger något och inte vad.

    Stig inte ut på det sluttande planet…

    Svara
    • Jan

      /  07/31/2016

     Inte alls. Det var nog mer ett personligt omdöme. Däremot kan det naturligtvis hänga ihop. Brister i den personliga moralen kan peka på brister i professionen också. Fast det behöver inte göra det. Rent sakligt tycker jag dock professorn har fel när han jämför invandringen av valloner med våra dagars massinvandring från Mellanöstern och Afrika. Precis som FoF framhåller.

     Svara
     • Trolletplit

       /  07/31/2016

      Ja, Dick är helt ute och cyklar i fråga om invandringen . Han verkar styras av godhetensbacillen.
      Den har tyvärr fått fotfäste i många fd bra organisationer tex Humanisterna.

     • Jans

       /  07/31/2016

      Du behöver inte ens skriva att du tycker han har fel. Han HAR fel – per definition. Henrik Höjer visar ju numeriskt att Dicks jämförelser är fullständigt orimliga. Det finns inte en chans i världen att inte Dick själv insett detta, det är ju mellanstadiematematik, ändå väljer han att ljuga på detta sätt.

    • Jans

      /  07/31/2016

     Jag håller med Trolleplit.

     Naturligtvis har envar rätt att ha sin personliga uppfattning om vad som är god sexualmoral för en universitetslärare men det har ingen som helst bäring på hans forskning (om han nu forskar längre, han ägnar sig väl mest åt att leka i tv och skriva snuttartiklar i SvD och beställningsböcker). Jag gissar att alla som har lite tålamod och Google kan leta upp en uppsjö mer eller mindre skogstokiga vetenskapsmän som presterat banbrytande forskning.

     Svara
     • bullshit

       /  08/01/2016

      Jag håller inte med er.

      Självklart ska forskningen kritiseras på dess egna meriter. Det är nog de flesta eniga om.

      Det säger dock en hel del om om personens karaktär ifall han utnyttjar sin beroendeställning i yrket för att manipulera och knulla sina kvinnliga doktorander/studenter.

      För att inte tala om försök till utpressning och misskreditering. Något säger mig att han har brustit i samt missbrukat sin yrkesroll här. Det vill säga inte bara brustit i någon slags kyrklig sexualmoral.

      Om professorn missbrukar sin yrkesroll och beroendeställning till den milda grad så finns det goda skäl att anta att han även är kapabel till att manipulera forskningsresultaten för att uppnå sina mål.

   • Jans

     /  07/31/2016

    Jesper är professor i journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap så han är forskare. Att lägga sig på en nivå där en recensent med några enkla exempel totalt kan undergräva den bok man skrivit trots professorstitel är uppseendeväckande. Det är som Eva Lundgren: Slagen Dam.

    Att forskare på detta sätt skriver beställningsverk utan substans är samhällsfarligt. Det är i grund och botten samma typ av bedrägeri som Macchiarini och hans luftstrupar. Folk som offrar sanningen för att bygga en karriär. Jag avskyr i djupet av mitt hjärta människor av denna sort. Samhället har givit dem en uppburen position och så pissar de på oss för att få lite beröm och stålar i plånboken.

    Svara
  • Gigas

    /  07/31/2016

   En annan intressant artikel i Forskning och Framsteg.

   Rasismen minskar: http://fof.se/tidning/2011/5/rasismen-minskar

   Svara
   • Trolletplit

     /  08/01/2016

    @Trolletplit

    Om du använder samma e-post när du kommenterar slipper du framstå som 4 olika individer som kommenterar med samma namn, nu har du lyckats skapa 4 olika färgade avatarer/gravatar, men du använder samma namn när du kommenterar.

    Svara
 3. Jans

   /  07/31/2016

  Den här artikeln tyder ju faktiskt på att det finns ett litet hopp för islam i Europa. Om fler moskéer resonerar såhär alltså:
  ”Moskén vägrar begrava 19-årige terroristen som dödade 86-årig präst”

  http://www.metro.se/nyheter/mosken-vagrar-begrava-19-arige-terroristen-som-dodade-86-arig-prast/EVHpgE!5LCoZopjHY4z6/

  Det man undrar är vilken moské som till slut kommer att begrava terroristen och vilka som begravt tidigare dödade terrorister. Jag har faktiskt aldrig tidigare ens reflekterat över detta.

  Svara
 4. Ja du har fint implementerat ordet utmaning nu tycker jag! 🙂

  Svara
 5. Jan

   /  07/31/2016

  Journalister för övrigt. Länge tyckte jag att det bara fanns en i hela Sverige: Janne Josefsson. Nu börjar det dyka upp några till på Expressens ledarsida. Även om också de har kappvänt. Men bättre sent än aldrig…

  Svara
  • Jans

    /  07/31/2016

   Men precis som med nynya moderaterna finns det anledning att vara misstänksam. Jag har bestämt mig för att inte rösta på moderaterna under minst två mandatperioder på grund av asylkaoeset och sjuklövern, som straff och säkerhetsåtgärd. Jag känner lite likadant med dem som nu vänder kappan. De kommer att ta åtskilliga år innan jag litar på vad de skriver. Bloggar som Toklandet, forum som Flashback, utländs press och alternativmedia kommer att vara nödvändiga under decennier om man vill förstå världen och vad som händer. DN, Aftonbladet och kompani har visat att de är opålitliga. Jag tror de kommer att fortsätta vara det. Speciellt i syn nyhetsrapportering. Ledarsidor är ju åsikter per se så de kan man läsa på ett annat sätt.

   Svara
  • Olof

    /  08/01/2016

   Ja, skrapar man lite på ytan är det lätt att konstatera att svarta män blir skjutna framförallt för att de är män. Svarta kvinnor blir sällan skjutna i samma situationer.

   Dessutom är svarta män underrepresenterade bland de dödade i relation till hotet de utgör mot polisen, då de procentuellt står för fler av dödsfallen bland poliser än vad de blir dödade av poliser.

   Tyvärr så handlar det nog mer om det här (exempel på vilka marginaler det handlar om i reaktionsid): https://www.youtube.com/watch?v=0K2-NEo3NVU&feature=youtu.be

   USA’s våldsproblem är svårt att lösa. Men en sak kan man vara säker på, gör man som BLM och försöker göra det till en rasfråga när det är väldigt lite som tyder på det så lär inte något förbättras.

   Svara
   • Jans

     /  08/01/2016

    Jag tror faktiskt att hoppet om att skapa ett färgblint samhälle i princip är krossat i och med identitetsrörelsen. Rasismen kommer att öka på båda sidor igen. Det såg rätt bra ut ett tag.

    Svara
    • Rikard

      /  08/01/2016

     Hej.

     De två sidorna är det liberala västerländska demokratiska samhället, jordat i den etnisk homogena nationalstaten, där din härkomst och pigmentering varken ger dig privilegier eller nackdelar i lagens ögon, och det rasistiska, repressiva och anti-demokratiska religiösa klansamhället, grundat i genealogi och blodsband, där din grupptillhörighet avgör dina rättigheter och privilegier.

     Det finns inget sätt att vara anti-rasist utan att först vara rasist; däremot kan man låta bli att i lag och praxis tillåta eller uppmuntra rasism.

     Det är bara att fråga sig vilka riksdagspartier som gjort detta de senaste tre valen.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 6. Svenne

   /  08/01/2016

  Prioriteringar…
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-vill-undersoka-installningen-till-cykelfyllor

  ”Eventuellt införa promillegräns
  Studien ska bli klar till årskiftet. Förhoppningen är att den kan användas som underlag för informationskampanjer och diskussioner om att eventuellt införa promillegränser och ändrade försäkringspremier.”

  Svara
  • Hmm

    /  08/01/2016

   Tja fast jag tycker det är på tiden.

   Jag är gudatrött på att alla cykelolyckor skylls på bilister och att fart gränsen sänks i städer hit och dit, med miljöförtäring som följd, när majoriteten av alla cykelolyckor är singelolyckor eller där två cyklar kolliderat med varandra. Så förvånad att alkohol är en vanlig orsak, eller inte.

   Sluta skyll bilisterna för cyklisternas skador!

   Svara
   • Jans

     /  08/01/2016

    Vet inte vem som specifikt skyller på cyklister men det jag ser av stollecykling i Stockholm står framförallt manliga arbetspendlare som leker cykeltävling samt cykelbud för. Jag är rätt säker på att alkoholrelaterade cykelolyckor där cyklisten är full är ett mycket litet problem. Men kanske har jag fel. Tycker dock som Mr Herrtidning att vi har mycket viktigare frågor att ta tag i.

    Svara
    • Hmm

      /  08/01/2016

     Finns alltid viktigare saker att göra vilket aldrig bör vara orsaken till att inte göra annat parallellt, men denna mani på att klandra och dessutom straffa bilisterna är jag riktigt trött på framförallt som analysen till problemen är fel.

     Fler och fler städer har 40 km/h som fartgräns idag. Helt vansinnigt ur alla aspekter ink miljön.

     Svara
     • T

       /  08/01/2016

      Här på landsbygden sänker man hastigheten på länsvägarna för någon biltjuv har blåst av vägen i 250. Det är en farlig väg om folk får köra 80. Bäst att sänka till 70. Stjäl man en bil är hastighetsgränsen inget man bryr sig om.

     • Hmm

       /  08/01/2016

      @T : Man kan bli knäpp för mindre. 👿

     • Hmm

       /  08/02/2016

      Ha ha, min egen lilla hater som ger mig tumme ned oavsett vad jag skriver. 😆
      Måste vara jobbigt att vara så butt hurt så här länge efter vad det är är jag sagt till dig?!

      Puss på lilla gurkan. Du verkar behöva det. ❤

 7. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Han kommer inte bli sparkad utan företräder väl de åsikter som råder på Aftonbladet.

   Svara
  • Jans

    /  08/01/2016

   Inte värre än Kakan så han blir nog kvar. Får väl säga förlåt och skylla på fylla.

   Svara
 8. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Rikard

    /  08/01/2016

   Hej.

   8. Dryck
   9. Mat

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • T

     /  08/01/2016

    Om man inte får äta bacon så är det definitivt en skitkultur.

    Svara
 9. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Det är snarast Dinamarca som förlöjligar och förminskar sig själv och Riksdagen genom sitt omogna beteende.
   Men naturligtvis får man inte kritisera en vänsterfeminist utan man skall bara låt dom hålla på. Annars är man självklart en hatare….

   Svara
   • Jans

     /  08/01/2016

    När Sverigedemokrater då och då skämmer ut sig är det ingen som talar om förminskning när det kommenteras. Det är ju faktiskt fruktansvärt pinsamt med en politiker som uppför sig som en 15-åring, och det är inte första gången hon gör det heller.

    Det Somar säger är ju dessutom att bilden är pinsam och förminskande. Ingerö skriver ju inte själv något förminskande utan enbart ett torrt konstaterande som är korrekt. Hon är en medelålders person i Sveriges lagstiftande församling. Somar själv ser således problemet. Är det inte bra att svenska folket får veta vilka de givit det lagstiftande ansvaret åt? Nävisst, jag glömde. Somar har ju inte fått vår ursäkt än för att hennes familjs asylansökan inte expedierades snabbt nog. Hon tycker nog inte vi förtjänar att upplysas, vi är ju så usla som inte ber hennes familj om ursäkt.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Det är ju också roligt att Al Naher skriver kvinnor i plural. Ingerö skriver om en specifik kvinna och han kritiserar hennes beteende och inte hennes beteende som kvinna.
   Skulle inte tro att särskilt många kvinnor ser Dinamarca som en representant för dom med tanke på V,s låga röstsiffror.

   Svara
   • Gigas

     /  08/01/2016

    ‘This ruthless concentration on one’s self is a successful irritant widely practiced by women. A friend of mine once demonstrated this to me at a large party. He stood in the middle of the room and said very loudly, ”The trouble with women is that they always take things personally.” Four women immediately replied, ”Well I Don’t.’

    John Cleese

    Svara
    • Hans Odeberg

      /  08/05/2016

     Här får jag ju säga att jag backar de fyra kvinnorna. När Frk Larsson twittrar om hur män våldtar, svarar jag genast ”inte jag!”.

     Svara
  • G

    /  08/01/2016

   ”Du vet väl vilka stämningar du bidrar till?”
   ”Men också stämningarna som lätt piskas upp”

   1.
   Vilka stämningar tänkte Dinamarca att hon skulle bidra till när hon tar en sådan bild av sig själv?

   2.
   Piskas upp av att Dinamarca själv valt att ta en sådan bild eller piskas upp pga att Ingerö tweetar ut bilden ?

   Tar man en bild och skickar ut den på nätet så brukar det få reaktioner, både negativa och positiva. ”stämningar”…”piskas upp”….snälla sluta vara sådana kärringar. Hon tog väl bilden för att hon ville ha reaktioner och total tystnad! Men för alla del ”fuck you too!” 😉

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/01/2016

   Men självklart ska ingen kunna förvänta sig någon nivå från Dinamarca, bra då vet vi, case closed.

   /Frida

   Svara
   • Pelle2

     /  08/01/2016

    Dana gör vad hon kan för att skämma ut sig själv.
    Hur kan man försvara Dinamarcas beteende om man inte är totalt ideologiskt förblindad.?
    Fast det är väl just det hon är.
    Precis som de mest profilerade radikalfeministerna menar hon naturligtvis att det är kvinnohat att kritisera en kvinna oavsett hur idiotiskt hon beter sig.

    Om jag hade varit Jonas Sjöstedt skulle jag sparka ut Dinamarca ur partiledningen. eftersom hon inte kan bete sig som en vuxen människa.
    Fast förmodligen vågar han inte det för då skulle han väl attackeras av de andra radikalfeministerna i V..

    Svara
 10. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Rikard

    /  08/01/2016

   Hej.

   Vad jag kan se så finns det, eller har funnits en organisation med det namnet i Tyskland, men allt jag hittar är två länkar (via tyska wikipedia) till Bundestags arkiv.

   [http://dip21.bundestag.de/dip21/btd/17/010/1701002.pdf]
   [http://dip21.bundestag.de/dip21/btd/13/014/1301461.pdf]

   Kan det vara svenska media som gjort en höna av en (förvisso obehaglig) fjäder?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • MiT

     /  08/01/2016

    Det verkar som om det som ev finns är ca 10 år gammalt också ELLER så är det med Expo som källa. Om det ens varit något alls så tror jag det är några familjer som haft semester, måhända att de kan vara med dragning åt höger också. Men det verkar inte vara något mer. OM det verkligen vore något skulle det finnas info som INTE bara kommer från Expo.

    Svara
   • MiT

     /  08/01/2016

    Kan vara att Expo tycker att det varit lite för mycket fokus på polarna i extremvänstern här i Sverige så att de var tvungna att försöka sig på något…

    Svara
  • Verkar finnas och ha nazistisk koppling: bit.ly/2antCCF, bit.ly/2avjDtI. Bättre att skicka barnen på scoutläger.

   Svara
   • MiT

     /  08/02/2016

    Jaa mina barn åker inte på något värre än scoutläger 😛

    Men hur vet man att det var de här som smög omkring i skogarna i mörkaste Småland? Är ju bara Expo som påstår det med några suddiga blurrade bilder? Varför blurra om det handlar om tyskar när det för dem räcker att tryckt gilla på fb på ”fel” sida för att hängas ut som ärkenazist? Hela den här storyn (jag har dock bara läst en artikel om det i expressen) luktar rätt mycket…

    Svara
   • MiT

     /  08/02/2016

    Och du behöver inte byta nick hela tiden, du har använt minst 4 olika här. Och ang diskussionerna i sept och okt här på bloggen med ett av dina andra nick, vem hade rätt och vem hade fel…?

    Svara
 11. G

   /  08/01/2016

  ”Så stor mansdominans har ICA-reklamen

  – Det här är ett väldigt bra exempel på hur svårt det är att hålla olika diskrimineringar i huvudet samtidigt. Det visar hur stark den manliga normen är i praktiken. Vi hyllar reklamsåpan för sitt inkluderande anslag men reagerar inte alls på att den ger kvinnor mindre utrymme än genomsnittet på bara 30 procent för media, säger Fredrik Eklöf, jämställdhetskonsult och en av grundarna av GenderTimer, i en kommentar.”
  http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/07/29/sa-stor-mansdominans-har-ica-reklamen/

  ”men reagerar inte alls på att den ger kvinnor mindre utrymme än genomsnittet på bara 30 procent för media”

  Jo, det var väl precis det som du gjorde nu, Fredrik ?
  ComHem hade två kvinnor som gjorde ett grymt jobb med Judith & Judith karaktärerna, var det också ett problem, Fredrik ? Inga män alls där.

  Du är förresten själv man, har inte GenderTimer någon kvinna som Resume kunde snackat med istället, Mr. ”jämställdhetskonsult”!

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Känns som nyhetstorka.
   Om det viktigaste med reklamen vore att inkludera alla grupperingar i samhället istället för att sälja en vara skulle det nog inte bli så mycket reklam till slut utan mer politisk propaganda.
   Ica är väl det första företaget som har med en funktionsnedsatt i reklamen.Då kan man ju lika gärna gnälla på alla andra företag som inte har det istället för på Ica.
   Men naturligtvis måste man gnälla på att det är färre kvinnor än män.

   Svara
  • G

    /  08/01/2016

   Tyvärr Maria, ICA har sjukt mycket viktigare problem att fixa efter hård kritik från jämställdhetskonsulter (ovan) än bry sig om att de faktiskt säljer kryddblandningar med mördare på förpackningen.

   Svara
   • Jans

     /  08/01/2016

    Det är väl logiskt att en ”god mördare” är på förpackningen till en god kryddblandning 😀

    Svara
    • T

      /  08/01/2016

     De har väl grävt upp liket efter Che. Kanske resterna finns i kryddblandningen? Goes well with Favabeans and a bottle of Chianti.

     Svara
   • Pelle2

     /  08/01/2016

    När kommer allkryddan Hitler till Ica ?
    Det är konstigt att vänsterextremister går det bra att använda som logotyper men inte högerextremister.
    Inte för att jag önskar mig allkryddan Hitler men jag är trött på att man gullar med företrädare för kommunismen som ligger bakom en massa sjuka saker som mord på oliktänkande med mera.

    Svara
  • MiT

    /  08/01/2016

   Äh, samma Kalle Anka-företag som vill ha uppmärksamhet, ett parasitföretag som garanterat lever av skattepengar som dias av det offentliga. Har varit i farten förut när de ville söka uppmärksamhet, då handlade det just om Kalle Anka
   https://toklandet.wordpress.com/2014/12/23/manlig-dominans-i-kalle-anka-ar-det-autosatir/
   Det roliga just då i alla fall är att Kischisaga, som tagit fram Gendertimer, inte då hade en enda kvinna utan bestod enbart av män. Tror till och med att Eklöf då sade till mig på twitter att de imedvetet inte hade någon kvinna 😀

   Svara
   • Pelle2

     /  08/01/2016

    Det är som sagt var klockrent ironiskt att dom klagar på andras bristande jämställdhet samtidigt som de själva inte anser att det är nödvändigt att anställa en enda kvinna utan tvärt om är önskvärt att dom inte gör det.

    Svara
   • Rikard

     /  08/01/2016

    Hej.

    Det var då ett jefvla gnäll från de duktiga gossarna. Om Ekelöf och dennes gelikar inte gillar serier såvida de uppfyller en viss kvotering av diverse egenskaper kan de rösta med plånboken och köpa serier som uppfyller kraven – kapitalism är trots allt apolitisk i sig själv.

    Dessutom kan Ekelöf m fl snabbt hitta serier med övervägande eller uteslutande kvinnor i huvudroller, och dessutom med teman som täcker hela det regnbågsfärgade spektrumet, och inte bara de hemtama brun-röda nyanserna hos svenska intetsägande politiska serieskapare.

    Har inte Ekelöf upptäckt att han har tillgång till serier från hela världen via sin dator?

    Ekelöf och dess gelikar påminner om den dryck som traditionellt beställs tillsammans med två kokta, mos och räkis.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 12. G

   /  08/01/2016

  @MIT, Fint att du säger till att du gärna ser att vi bloggläsare hjälper till i jakten på artiklar om ”utmaningar”. 😉 Vi som läser bloggen och/eller följer dig på twitter kan ju ta en titt i sin egen lokala tidning/sajt varje dag en snabbis, oavsett om man prenumererar eller inte. Jag vet inte ens vad alla lokala tidningar runt om i landet heter, så det är i stort sett omöjligt för någon som inte bor i närheten att ens veta att en lokal tidning existerar i det geografiska området, och då är det ju svårt att hålla koll på den tidningen/sajten. Även på våra lokala SVT/SR sidor dyker det upp saker ibland som kan vara värt att uppmärksamma till fler. Det går ganska snabbt att skumma igenom om vi alla hjälps åt. Även kolla händelser i sitt eget område på polisen.se kan ge utdelning snabbt. 🙂

  Svara
 13. G

   /  08/01/2016

  Finemang, Karin ❤

  Svara
 14. G

   /  08/01/2016

  ………….
  (@carolssson jobbar på AB)

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Ehrnberg verkar vara fin representant för Aftonbladet. Han klarar inte av att bemöta kritik från kollegan Caroline Olsson och Polisen utan förminskar dom genom att säga ni är för gulliga puss istället för att stå upp för sitt polishat.
   Men med tanke på att Aftonbladet även har höga representanter som Anders Lindberg och Åsa Linderborg är jag inte förvånad att det goda vänsterhatet accepteras hos dom…

   Svara
   • G

     /  08/01/2016

    Såg en tweet (hittar den tyvärr inte nu igen, stängde ner fel flik i webbläsaren!!!) där någon påstod att Ehrnberg nu jobbar hos Nyheter24 istället, han ska alltså INTE längre vara kvar på AB. Men AB och N24 håller ju ungefär samma kvalitet så det är väl därför han drogs till N24. Får se om jag kan hitta tweeten igen.

    Svara
  • G

    /  08/01/2016

   *suck* hade varit smartare av mig att posta dessa under kommentaren av MIT på samma topic jaja gjort är gjort 😦

   Svara
  • Jans

    /  08/01/2016

   Jag älskar anonymargumentet på Twitter, alltså att någon som inte har deklarerat sitt passkort och ett korrekt namn per definition har fel. När en twittrare tar till anonymargumentet vet man att denne har slut på riktiga argument. Ungefär som en vit flagga.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/01/2016

    Det gäller väl att locka fram identiteten på de som argumenterar emot så att de goda vänstermänniskorna sedan skall kunna kontakta deras arbetsgivare och kräva att de får sparken för att de har fel åsikter..
    De vill väl också, i sann kommunistisk anda,ha lite åsiktsregistrering…

    Svara
 15. Svenne

   /  08/01/2016

  GP: Heberlein: Visst finns det riskgrupper vi kan identifiera

  ”När Vestlandsmetropolen Stavanger, i Norge, drabbades av en påtagligt ökad frekvens av våldtäkter – 20 våldtäkter mellan 2009 och 2011 – undersökte NRK samtliga fällande domar. Det visade sig att 17 av de dömda våldtäktsmännen i Stavanger var av ett annat etniskt ursprung än norskt.

  En var polack, resten kom från olika länder i Afrika eller Mellanöstern. Hur hanterade man detta besvärande faktum? I en intervju med NRK sade Helge Björnestad, domare vid Stavanger tingsrätt, att han ansåg att det var viktigt att veta vem gärningsmannen var, vilka bevekelsegrunder han kunde ha, vilken bakgrund och vilka föreställningar han bar på, för att kunna komma tillrätta med problemen. Det kan ju handla om kulturella skillnader, om kvinnosyn, till exempel.”

  Svara
  • Jans

    /  08/01/2016

   Rocketscience. Men så tillät de Hjernevask i TV också. Helt enkelt ett land som kommit lite längre i utvecklingen än Sverige.

   Svara
  • norskgoy

    /  08/01/2016

   Det artige med Stavangereksemplet, var at feministene mente at man da ville integrere utlendinger i en patriarkalsk kultur. Og de var da selvsagt mot det i den tiden….opplagt nok.

   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stoppet-voldtektsboelge-i-stavanger/a/10020652/
   Kan tenke meg rasistene i Sødermalm blir sinte når man vil utføre noe slikt som ”racial profiling”. Som det i bunn og grunn var.

   Svara
 16. Svenne

   /  08/01/2016

  Arne Anka hade rätt:)

  Svara
 17. Svenne

   /  08/01/2016

  Misstänkt gruppvåldtäkt på Cinderella
  https://archive.is/y85oT

  Svara
 18. Ivar L

   /  08/01/2016

  Tänk att vi tog emot över 150000 asylsökande förra året och de flesta nästan omgående fick tak över huvudet men när 100 extra platser för avvisning skall byggas så är plötsligt pengarna slut:
  ”Migrationsverket inte kommer att klara av uppdraget att ta fram 100 nya platser redan den 1 oktober eftersom detta kan medföra stora kostnader.”

  Och moderaterna låtsas att de är kritiska och föreslår alla möjliga åtgärder men lurar i oss att eftersom Morgan Johansson inte är intresserad så går de inte att genomföra:
  ”Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna, är kritisk till regeringens arbete med att möta situationen med allt fler avslagsbeslut från Migrationsverket.”

  Men moderaterna behöver bara lyfta luren och ringa Jimmie om de menar allvar. Så vi kan nog känna oss trygga med att de inte menar allvar. M kommer garanterat att föra ungefär samma politik som S/MP om de får chansen 2018.

  http://www.svd.se/moderaterna-regeringen-sviker-om-snabba-utvisningar

  Svara
 19. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
 20. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/01/2016

   Våga vägra ta debatten, som det heter.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Det visar ju att V inte vill eller vågar ta debatten om hederskultur medan det går jättebra att spy ut sitt hat mot den vite,svenska mannen.
   Det är ju naturligtvis relativt mycket ofarligare att ge sig på oss svenska män istället för diverse hederskulturutövare.
   Hoppas att de svenska männen kommer ihåg detta vid nästa val så att V förhoppningsvis åker ur riksdagen..

   Svara
  • Rikard

    /  08/01/2016

   Hej.

   Slående inkompetens från Sjöstedt om det är äkta.

   Rätt svar hade varit ungefär såhär:
   ”V har alltid slagits för allas lika värde och rättigheter, och leder kampen mot rasism och förtryck i Sverige! Därför står Zeliha D och vi axel mot axel i denna kamp.”

   Blir man sedan pressad på mer konkretion svara man såhär:
   ”Inom V står detta högst på agendan och vi förbereder flera åtgärder och förslag som vi skall presentera för riksdagen. Twitter (eller vad det nu är för nätforum/format) är begränsat och man blir därför lätt missförstådd då informationen inte kan presenteras fullständigt, utan endast i kortform. Därför går jag inte djupare in på åtgärderna här.”

   Det är en erbarmligt låg nivå på svenska politiker av idag.

   (Man kanske skull bli snurr-läkare istället för lärare?)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 21. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
 22. Ivar L

   /  08/01/2016

  Glädjande att det i vart fall finns en präst i Sverige som kan lägga ihop två och två:
  http://www.sydsvenskan.se/2016-07-31/annika-borg-alla-sveriges-domkyrkor-borde-ha-ringt-i-tisdags

  Till skillnad från påven t.ex.

  Svara
 23. MiT

   /  08/01/2016

  Undrar om han tycker att samma saker ska gälla i Kina, Turkiet osv? Otroligt obehaglig, man måste väl ändå kunna sätta saker och ting i sammanhang?

  ”förpestning av det offentliga rummet …” Han borde se över sitt eget twittrande först och främst, kallar folk saker hit och dit…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/01/2016

   På ett sätt bra när alla Sveriges antidemokrater bekänner färg. Den här typen av personer vet vi alla vad de kommer att göra i en situation där en diktator tar över. Precis som Toklandet skriver ”obehagligt”.

   Om han tror att det finns en stor ”allmänintressant” konspiration bakom en del Twitterkonton så kan han ju undersöka saken. Jag bedömer sannolikheten att han skall hitta något märkvärdigt som synnerligen liten. Är det en variant på Putins svensktalande trollarméer han menar eller en Arnstadinfluerad idé om en stor underjordiskt nazistsekt?

   Det enda han kommer att hitta är väl antagligen några Julia Caesar vars namnpublicering tydligen var extremt ”intellektuellt krävande” att besluta om. Skrämma till tystnad är det enda detta twitterbajsande handlar om. Han fiskar i grumliga vatten med sin antidemokratiska attityd.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Stasi och KGB skulle definitivt ha haft en plats för sådana som han..

   Svara
 24. Frida Gustavlin

   /  08/01/2016

  Återpost med all säkerhet, två grupputmaningar på samma dag.

  1. Nya båtutmaningar.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23261758.ab

  2. Nya parkutmaningar.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23262218.ab

  Svara
 25. Svenne

   /  08/01/2016

  OT: AB Kultur: En liten blodtryckshöjare:)
  https://archive.is/ZyP3d

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Diktators och dikaturkramaren Hermansson skapade Sveriges första moderna demokratiska parti alltså. Snacka om att försöka skönmåla den gamle kommunistens
   gärningar genom att prata om att han införde demokratiska val av partiledare i VPK samtidigt som han inte önskade någon demokrati för det övriga folket…

   Svara
 26. Svenne

   /  08/01/2016

  Skottlossning i Husby:

  Svara
 27. Jans

   /  08/01/2016

  Det goda förminskandet:

  Svara
 28. MiT

   /  08/01/2016

  ”Festivalerna som ger den bredbenta rocken en pungsmäll”
  https://archive.is/f70N4

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Läste den där radikalfeministiska drapan. Naturligtvis klagar hon på bl.a Sweden rock för att den är mansdominerad. Det är väl dock inte så konstigt eftersom de som uppträder till stor del är band som var som störst på 70 och tidigt 80 tal i genren hårdrock där det ju knappast finne en enda kvinnlig stjärna ens idag. Hur skall det då kunna bli annat än mansdominerat ?
   Hon har ju naturligtvis heller inget emot de festivaler där man öppet går ut med att endast kvinnliga band får vara med. Det är, i vanlig dubbelmoralisk stil,hel ok och berömvärt i en radikalfeminists ögon…

   Svara
   • T

     /  08/01/2016

    Det fanns några kvinnor men många är döda idag. Man fick ofta dålig hälsa i den branschen.

    Svara
 29. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/01/2016

   Kontrarevolutionärer måste naturligtvis rökas ut och skickas till Gulag. Det förstår väl vem som helst. Hur skulle det se ut om alla fick säga vad de tycker och anonymt dessutom?

   Rösthemligheten måste också avskaffas. Självfallet.

   Svara
 30. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Men att Emma drevar mot polisen är helt ok. Dubbelmoralen är fantastisk hos vänsteraktivisterna och radikalfeministerna…

   Svara
 31. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/01/2016

   OK en journalist på Aftonbladet finner sig lämpad att bedöma intelligens och anständighet. LOL! Dessutom i form av en grammatiskt fullständigt stolligt konstruerad mening som gränsar till abstrakt poesi.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Han vet att det är mycket enkelt för honom och hans åsiktsfränder att vräka ur sig vilken skit som helst mot poliser men om någon polis blir förbannad på vänsterhatarna och ger tillbaka så skulle han själv stå på barrikaderna och kräva att polisen fick sparken.
   Det är ju bara det fina vänsterhatet som är ok..
   Det är ju som sagt var också ironiskt att en företrädare för skitblaskan Aftonbladet pratar om inteligens och anständighet..

   Svara
  • Nilsson

    /  08/02/2016

   Inget genomtänkt tweet av Oisin, han erkänner ju att det finns en åsiktskorridor.

   Svara
 32. MiT

   /  08/01/2016

  Ännu en som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra moral, läs första kommentaren också

  Svara
 33. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/01/2016

   Somliga slår verkligen knut på sig själva för att försöka få till det. Det är ju bara löjligt att läsa tramset. Finns det en enda feminist som varnat för det som hände i Köln och då menar jag naturligtvis precis det som hände i Köln och likartade händelser på senaste tiden? Om så vore borde väl rimligtvis DN slagit upp det och We Are Sthlm stort med Eva Lundgren-intervju och allt redan dagen efter, storpotätfeminister som de är. Men se det var knäpptyst var det.

   Svara
 34. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Skeptisk

    /  08/02/2016

   Ultima thule är grekiska och betyder yttersta nordliga landområde. Använts sedan 300-400 f Kr. I talas serie Ultima thule designades på 60-talet. Lååångt före ett visst rockband tog det namnet.
   Jag förstår att en sådan googling var för svår för en aftonbladetjournalist. Så istället försöker han brunkleta. Inte lätt när man är kort om huvudet.

   Svara
   • MiT

     /  08/02/2016

    Nja, läs svaren på hans tweet (där han själv också deltar) så är det inte så som det verkar.

    Svara
    • Skeptisk

      /  08/02/2016

     Nån talar om för honom att det inte har med bandet UT att göra. Han antog det men var för lat för att kolla upp innan han skrev. Tycker inte det talar till hans fördel. Visst kan det vara ett skämt men det kan också vara en efterhandskonstruktion.

     Svara
  • T

    /  08/02/2016

   Jag har dessa glas sen 40 år tillbaka.

   Svara
 35. Hallå, finns det några föräldrar här? Hur har ni fostrat era pojkar? Finns det verkligen föräldrar som fostrar pojkar att våldta?

  Sven Melander:
  ”Det är män som våldtar och vi borde titta på det, varför blir det så här, vad kan jag göra åt det? Hur kan jag uppfostra mina barn, om de nu är pojkar, till att bli något annat? Det är ju det som är grejen, inte fan är det Zara Larsson som är problemet. Det är ju vi.”
  http://www.svd.se/sven-melander-forsvarar-zara-larsson/om/kultur

  Jag börjar bli less på detta hata män alla män våldtar snacket. Vi kommer aldrig åt problemet och lösningar när man skyller på halva mänskligheten.

  Svara
  • Ivar L

    /  08/01/2016

   Sven Melander är en mycket gammal komiker. Inte alla är John Cleese.
   Förresten, har någon sagt att Zara orsakat våldtäkterna? Det är väl snarare Zaras tråkiga inställning som kritiserats.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/01/2016

   Är Melander rädd att falla i glömska eftersom han tar Zara Larsson i försvar ?
   Med tanke på att omkring 95% av oss män inte begår våldtäkt eller sexuella övergrepp enligt statistiken så skulle jag vilja påstå att den uppfostran vi har fungerar otroligt bra.
   Det är ju otroligt naivt att tro att uppfostran påverkar de kriminella som begår dessa eller andra brott. Det finns inget samhälle som är fritt från brott.
   För övrigt anser inte jag mig vara en del av problemet med våldtäkter. Jag har aldrig begått någon sådan,tänker inte göra det och har heller aldrig uppmuntrat någon annan att göra det.Tvärt om har jag vitt och brett sagt vad jag tycker man borde göra med de som våldtar.
   Lås in dom på livstid och kasta bort nyckeln..

   Svara
  • Chr Ewrk

    /  08/01/2016

   Finns väll förövrigt en massa forskning kring våldtäksmän också? Han kan väll börja där?

   Svara
 36. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Jake

    /  08/01/2016

   En sån där människa borde fan inte få behålla vårdnaden om barnet. Hoppas tweeten finns kvar så han får se hur mamman var när han växer upp.

   Svara
 37. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Olof

    /  08/01/2016

   Ja, man vill ju absolut bli indragen som slagträ i en advokats personliga vendetta. Hur var den nu den där rättsliga principen… ”argast vinner?” Det är ju tur för Emmas klienter att svenska domstolars beslut fattas genom omröstning bland politism läsare. Annars kunde det ju gå lite illa…

   Svara
   • Ivar L

     /  08/02/2016

    Det är nog mer avancerat än så. AdvokatEmma marknadsför sig via Twitter och hon har helt klart lurat med sig ett gäng supporters som kommer att göra henne mer känd. Rätt troligt att hon snart sitter i en TV-soffa eller intervjuas i någon tidning.

    Det är ju knappast en slump att hon nämner att hon startat eget. Det blir nog pepp och bra påhugg nu skall ni se. Pellepolis eller vad han nu heter är bara ett verktyg i processen hon skiter antagligen fullständigt i honom egentligen.

    Däremot så kan hon ju fortfarande vara precis hur bra eller dålig som helst som advokat. Det går ju inte att avgöra på Twittertramset.

    Svara
 38. MiT

   /  08/01/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/02/2016

   Idioter som juristfan tycker alltså att Advokat Emma skall kunna misstänkliggöra polisens arbete utan att polisen skall få försvara sig ?
   Vi är många som håller med polisen i deras kritik av Emmas tweets och jag förmodar att det inte är många som har skrivit något hatiskt svar till Emma utan bara har kritiserat henne.
   Men de sköra radikalfeministerna och vänstermänniskorna anser att det bara är dom så får kritisera andra medan kritik mot dom är hat.
   Vilka idioter !
   Är ju dessutom typiskt att Advokat Emma stänger ned sitt konto för att göra sig till en martyr för sina åsiktsfränder.
   Människor som hon får mig att vilja spy !

   Svara
 39. MiT

   /  08/01/2016

  Ja stackarn så orättvist efter att ha kört med väldigt ful GBA…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/02/2016

   AdvokatEmma sitter nog och myser medan andra sköter hennes marknadsföring. Till skillnad från Pär Ström som trakasserades på riktigt, konkret och skärmdumpbart, så kommer nog AdvokatEmma inom kort att ha återhämtat sig, låtsas att hon är i sargat skick och hugga i med tweetandet ganska snart. Men jag kan ha fel, tror dock jag har rätt.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/02/2016

   Hataren Irving gör sig till ett moraliskt föredöme. Vilket skämt !
   Han menar att om man är antivänster och antifeminist så är man en del av en hatisk svans.
   Enligt min mening är det snarast vänsterpartister och radikalfeminister som är några av de största hatarna. Irving är väl både radikalfeminist och vänster så det förklarar ju hans beteende och behov av att försvara advokat Emma.
   Det riktigt roliga är ju att han verkar inom kyrkan. Med sådana företrädare inom kyrkan har jag god lust att gå ur den. Svenska kyrkan säger sig stå för godhet och kärlek till alla människor men samtidigt låter dom en hatare som Irving jobba för dom…

   Svara
   • Ivar L

     /  08/02/2016

    Gå inte ur. Rösta på SD i kyrkovalet 2017 istället.
    Vi kan inte lämna över ansvaret för vår kulturhistoria till vänsterstollar.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/02/2016

     Att rösta på Sd är för magstarkt för mig.Möjligen skulle jag kunna rösta på KD som väl fortfarande är konservativa i sin syn på kyrkan.

     Svara
     • Hans Odeberg

       /  08/05/2016

      Nej för tusan. Rösta inte på politiska partier i kyrkovalet. Fast jag är KD-medlem rekommenderar jag Frimodig Kyrka.

 40. G

   /  08/02/2016

  ”Mainstream media figures from the New York Times to the Huffington Post to CNN are apoplectic Monday as their latest attack on Donald J. Trump, the Republican nominee for president, has crumbled yet again under the slightest bit of scrutiny.”
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/08/01/just-joking-media-apoplectic-khizr-khan-attack-donald-trump-goes-flames/

  ”Khizr Khan, the Muslim Gold Star father that the mainstream media and former Secretary of State Hillary Clinton have been using to criticize Donald J. Trump, has deep ties to the government of Saudi Arabia—and to international Islamist investors through his own law firm. In addition to those ties to the wealthy Islamist nation, Khan also has ties to controversial immigration programs that wealthy foreigners can use to essentially buy their way into the United States—and has deep ties to the “Clinton Cash” narrative through the Clinton Foundation.”
  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/08/01/clinton-cash-khizr-khans-deep-legal-financial-connections-saudi-arabia-hillarys-clinton-foundation-connect-terror-immigration-email-scandals/

  ”The Muslim who attacked Donald Trump, Khizr Muazzam Khan, is a Muslim Brotherhood agent, working to bring Muslims into the United States. After reading what we discovered so far, it becomes obvious that Khan wanted to ‘trump’ Trump’s Muslim immigration policy of limiting Muslim immigration into the U.S.

  But not so fast. Trump we have your back.”
  http://shoebat.com/2016/07/31/what-the-media-is-not-telling-you-about-the-muslim-who-attacked-donald-trump-he-is-a-muslim-brotherhood-agent-who-wants-to-advance-sharia-law-and-bring-muslims-into-the-united-states/

  Nu har ”journalisterna” lite att göra på andra sidan Atlanten. De är som vanligt livrädda att undersöka/trampa fel grupp eller person på tårna (precis som i Sverige) och verkar inte inse att det liksom hör till jobbet som de har valt att hela tiden trampa ALLA på tårna för att ens klara av att utföra jobbet som journalist! Det måste finnas journalister som skäms när de ser hur andra journalister beter sig, eller ser den kassa kvaliteten på deras journalistiska arbete.

  Svara
 41. Svenne

   /  08/02/2016

  Advokat-Emma har en del egna åsikter:

  Svara
 42. Svenne

   /  08/02/2016

  Ur Polisens rapport om sexuella ofredanden:

  Svara
 43. Svenne

   /  08/02/2016

  Vetlandaposten: Unga flickor ofredade

  Svara
 44. Svenne

   /  08/02/2016

  Äldre kvinna med rollator rånad:

  Svara
 45. Svenne

   /  08/03/2016

  Kvinna nedsparkad och rånad av flera män

  Svara
 1. Twitterdrev mot twitterpolisen | WTF?
 2. Lite utmaningar™ | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: