Utbildning i kriminologi

Hålls på Södertörn (såklart) och eftersom man i Sverige besitter magiska kunskaper inom genus så kommer utbildningen bara att innehålla det allra mest väsentliga. Så man inte tar in en massa onödigt tjafs som man ändå aldrig kommer att ha användning för.

År 1:

20 poäng Radikalfemi… Genus. Jag menar genus! På grundkursen lär man sig att de vita svenska männen är den allra värsta sorten och att allt dåligt i hela världen beror på dem.

10 poäng Stati… Äh, det skiter vi i såklart! Vad ska man med det till? Aptråkigt ändå! Vi kör mer genus istället!

30 poäng Ökad anmälningsbenägenhet™! Viktigaste kursen!

År 2:

10 poäng Genus. Fördjupning i läran om de svenska männen som jordens avskum. VIKTIGT att förstå för att kunna förklara att vad för skit som än händer så är det exakt som alla svenska män alltid har gjort!

5 poäng Statistik. Man måste ju lära sig lite om hur man trixar och ljuger med skiten, eller hur?

10 poäng Mörkertal. Amazing shit helt enkelt!

35 poäng Ökad anmälningsbenägenhet™. Det här är ett viktigt område!

År 3:

60 poäng Ökad anmälningsbenägenhet™. I den här kursen fördjupar vi oss ytterligare i det viktigaste ämnet för en riktig kriminolog, hur man förklarar att precis all typ av ökande brottslighet alltid beror på det magiska ”Ökad anmälningsbenägenhet™”. Ökad anmälningsbenägenhet™ kan alltid användas om brott där man antar att det finns ett mörkertal eftersom det är så finurligt att den ökande anmälningsbenägenheten™ då bara naggar det okända mörkertalet i kanten lite och ingen kan bevisa att man bara vill dölja att det ökat! Det betyder att brottslighet som man inte vill ska ha ökat av någon anledning aldrig heller kan öka.

Om man märker att en viss typ av brottslighet ökar ordentlig samtidigt som något annat också händer och man på goda grunder, baserat på tillgänglig statistik, kan anta att de sakerna hänger ihop men vill dölja att de hänger ihop så kan man bara hänvisa till ”Ökad anmälningsbenägenhet™” som naggar mörkertalet i kanten lite. Finurligt! Ni kommer att bli mästare i Ökad anmälningsbenägenhet™! Mörkertalet tillsammans med Ökad anmälningsbenägenhet™ är alla ideologers bästa vän!

jerzy sarnecki1

När ni blir inbjudna till media för att kommentera den senaste vågen av brottslighet som besvärande nog verkar ha samband du inte gillar så tar ni fram er bästa Sarnecki-röst och säger ”Ökad anmälningsbenägenhet™” och saken är biff eftersom journalister är extremt ointresserade av att ställa följdfrågor då de också måste ogilla dessa samband.

Kursen kan också med fördel användas till framtida analytiker på till exempel Brå så de kan förklara att att en 1000%:ig ökning av brott av en viss typ från ett år till ett annat är orimligt. Även om tidigare känd statistik stödjer åtminstone del av ökningen. Däremot är det helt rimligt att samma 1000%:iga ökning beror på… Ökad anmälningsbenägenhet™!

De senaste 40 årens ökade anmälningsbenägenhet™ (alltid svaret, remember…) har gjort att man i nästan alla brottskategorier numera anmäler minst 191% av alla brott! Fantastiskt!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

141 kommentarer

 1. Jan

   /  08/04/2016

  Vi måste tala om bidragsbrotten och om hur kvinnor som grupp är skyldiga till dessa brott. Alla kvinnor har ett kollektivt ansvar för detta. Alla kvinnor är potentiella bidragsfuskare. Bidragsfusket är ett kvinnoproblem.

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article23276964.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Nej,det är självklart patriarkatet som tvingar dom till detta plus det faktum att kvinnor tjänar mindre än män och då behöver dom förstärka kassan på detta kreativa och normkritiska sätt. Om du inte håller med om det är du en kvinnohatare och Breivikare;-)
   Skämt åsido så kommer naturligtvis ingen feminist påstå att kvinnor behöver ta ett kollektivt ansvar för att kvinnor bidragsfuskar.Det är bara de hemska och förhatliga svenska männen som förväntas ta ett ansvar för de brott som andra män begår.

   Svara
 2. Pelle2

   /  08/04/2016

  Det känns skönt att våra ideologiskt skolade radikalfeminister på Södertörn får ta hand om delar av polis- och kriminologutbildningen. På så sätt kan vi se till att att skulden för alla brott placeras där den hör hemma, dv.s hos den vita,svenska,heterosexuella mannen 😉

  Svara
 3. G

   /  08/04/2016

  Ang artikeln om 5-åringen och mamman på Gottsunda.

  ”Oavsett om det beror på religion, kroppskomplex eller bara en tanke om gemenskap så det är endast två timmar på hela veckan vi har detta, säger Stephanie Parke.”

  Kroppskomplex, så de kvinnor som har det problemet med sig själv, har bara det problemet när just män ser deras kropp men inte när andra kvinnor gör det.

  ”Det speglar också vårt uppdrag att möjliggöra simkunnighet i samhället.”

  Konstigt då att det är män som portas dessa 2 timmar, med tanke på att de flesta som drunknar faktiskt är män…..
  ””Enligt P4 Jönköping så hade 60 personer i hela landet drunknat mellan årsskiftet och slutet av juni, och 54 av dem var vuxna män.””

  ”För oss är det ett möjliggörande, i stället för ett uteslutande”, säger Stephanie Parke, chef på Gottsundabadet.”

  Ahhh är det så det är, inga män -> bara kvinnor = inte uteslutande. Hmmm det visste jag inte, man lär sig något nytt varje dag. Fantastiskt land detta. Som den asylsökande mannen som protesterade mot nya asyllagarna sa igår: ”Sverige är känt för sin jämlikhet”.

  P.S
  Tar med denna som ”Pelle2” postade på förra blogginlägget 😉

  ””Chefen för badet, Stephanie Parke, förklarar tilltaget för UNT: ”För oss är det ett möjliggörande i stället för ett uteslutande.”

  Nej, Stephanie Parke. När man sluter entrén så att vissa människor stängs ute, då ute-sluter man. Stå ditt kast.””
  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/galna-badregler-sexualiserar-barn/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Tack för hjälpen G att du återpostade länken till Marteus utmärkta ledare angående Gottsundabadets stöttande av hederskulturer…

   Svara
   • G

     /  08/04/2016

    ❤ Tack själv för att du delade länken. Ja, den är så bra. Verkligen ord och inga visor!

    Svara
  • G

    /  08/04/2016

   Jag undrar lite vad som hade hänt, hur de reagerat, om detta utspelat sig i badhuset…..

   Mamma viskar i örat till 5-åring…
   Mamma:”säg att du identifierar dig som kvinna”
   Pojke: ”va…men jag är ju…”
   Mamma: ”säg det bara”
   Pojke: ”jag identifierar mig som kvinna!”
   Badhuset: ”ehhh…ehhh…ehhh ???”

   P.S
   Glömde säga i förra kommentaren att Ledaren ovan av Marteus är helt fantastisk, den verkligen fångar vad som håller på att hända med Sverige. Och de som borde se, höra och sedan reagera kraftigt, sätta ner foten och säga att det är fel, helt oacceptabelt och totalt galet, de gör absolut ingenting, de verkar inte våga bry sig det minsta om Sverige.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Spelar ens dessa kroppskomplex roll om de ändå skall leva hela sitt liv i ett tält i offentligheten? Jag tycker visserligen synd om dem men kroppskomplexvinkeln handlar inte om att de skall frigöras från sitt komplex genom att bada utan att de skall kunna fortsätta leva instängda i det patriarkala tältet utan att vi skall få störa det, kroppskmplexet orsakat av islamiska 1300-talsidéer kommer att bestå.

   Svara
  • Vi är inte sämre än andra, det separeras lite överallt nu mera. Välkomna till den nya medeltiden, är du beredd.
   http://www.breitbart.com/london/2016/08/04/men-swimming-fridays-public-luton-pool-cultural-thing/

   Svara
 4. Svenne

   /  08/04/2016

  En till Brå-fifflare…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Pajasland man bor i. Undrar vad de har i månadslön? Säkert sådana där som vill ha biltullar och att man skall satsa på kollektivtrafik dessutom.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Hehe… läste om vad jag skrivit. Jag har absolut inte något emot kollektivtrafik men så betalar jag också mina resor därför.

   Svara
 5. Svenne

   /  08/04/2016

  Farlig inavel på högskolorna:

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Tyckte först det stod ”vänsterkorruption”.

   Svara
   • Hypocrita

     /  08/04/2016

    Fullt förståeligt. Är det någon skillnad? Hårfin i så fall….

    Svara
  • Ja, så har det varit sedan Uppsala universitet grundades 1477. Inga mörkertal där inte. Anmälningsbenägenheten 0 fram till idag.

   Svara
 6. G

   /  08/04/2016

  ”HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn

  Vad gäller ombyggnationen är det inte fråga om ”relativt begränsade ombyggnader” utan dessa är omfattande även exteriört och är av den storleksordningen att offentlig upphandling borde ha genomförts för arbetet.

  Kommunens företrädare har gömt sin informationsplikt bakom den sabotagerisk som man hävdar finns riktad mot denna typ av anläggning; en sabotagerisk som även oroar de boende i Karl Gustav. Det kan även ifrågasättas hur man undviker jäv i denna form av tillståndsgivande. Placeringen av unga män med krigs- och katastrofbakgrund och med livet i spillror i Karl Gustav är inte lämplig utan det finns betydligt bättre platser i tex. Ringhals och Veddige för detta.”
  http://www.nt.se/bloggar/juristbloggen/hvb-hem-for-ensamkommande-flyktingbarn/?blog=9872253&entry=12760370

  Svara
 7. Rikard

   /  08/04/2016

  Hej.

  Vi måste noga utreda momsfusket som egen/småföretagare ägnar sig åt. Där finns ett enormt fusk när dessa köper saker ‘på firman’. Tyvärr verkar inte anmälningsbenägenheten ha ökat.

  Vi måste noga utreda tjuvjakt och illegala jaktmetoder – där finns en tystnadskultur och ett mörkertal.

  Vi måste noga utreda nepotism och korruption i bidragsgivande myndigheter – där finns ett enormt mörkertal.

  Gissa vilken av ovanstående som Södertörnare skulle vara intresserad av att utreda?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 8. G

   /  08/04/2016

  ”Den 86-åriga regissören och skådespelaren Clint Eastwood tillhör undantaget i Hollywood då han hellre skulle sätta Donald Trump på presidentposten än Hillary Clinton.

  Anledningen är att han tröttnat på dagens politiskt korrekta klimat.

  – Jag tror att Trump är inne på något. Folk blir anklagade för att vara rasister och alla möjliga saker. När jag växte upp var inte de här sakerna rasistiska, säger han i en intervju med tidningen Esquire.

  Enligt Eastwood var det därför han ville göra ”Gran Tourino”, som handlar om en folkilsken krigsveteran som har svårt att acceptera det moderna, multikulturella, USA.

  Även om han ännu inte tagit aktiv ställning för Trump skulle den skandalomsusade republikanen få hans röst i dag om han var tvungen att välja.

  – Han säger det han tänker på, ibland är det inte alltid så bra, men jag kan förstå varifrån han kommer även om jag inte alltid håller med.”
  http://www.svd.se/clint-eastwood-foredrar-trump/av/tt
  😉

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Jag är också trött på dagens politiska klimat men det innebär inte att en sådan som Trump skulle vara något alternativ.
   En man som verkar gilla Putin och som tycker att det inte är fel att använda kärnvapen när USA nu har dom känns inte som ett presidentämne för mig.
   Han verkar ju dessutom vara en väldigt obalanserad människa i största allmänhet om man får tro det som skrivs om honom.

   Svara
   • G

     /  08/04/2016

    ”om man får tro det som skrivs om honom.”

    Det får man om man vill. 😛 Jag gör som med svenska medier, jämför många olika källor och skaffar mig en egen uppfattning, det räcker inte bara med AB, DN och Politism 😀

    Min känsla är väl typ att vad Trump säger nu i valrörelsen och vad han skulle gjort i skarpt läge är kanske två olika saker. Liten som Löfven ”Sverige bygger inga murar!!!”….*vänder 180 grader nån månad senare enbart pga verkligheten*. Säger inte att jag gillar Trump, men man måste tänka att han gör allt för att sticka ut, och man behöver inte hålla med om allt. Men jag är inte heller imponerad av Hillarys track record. Hade det varit Hillary Vs. så hade det varit jävligt enkelt. Men nu är det inte så och då får man acceptera läget. Det är oerhört viktigt att folk respekterar att andra kanske röstar olika, men det verkar vissa ha jävligt svårt med i USA utan att visa sitt missnöje på ett obehagligt sätt med hat och hot. Det gäller ju iofs här i Sverige och resten av världen också, det är inte bra alls.

    Svara
    • G

      /  08/04/2016

     *Hade det varit Hillary Vs..annan kanditat, skulle det vara.

     Svara
    • Pelle2

      /  08/04/2016

     Håller med om att det är svårt att veta om media ger en sann bild av Trump eller ej och jag är heller ingen fan av Hillary C.
     Är lite tragiskt att inte heller USA verkar kunna få fram några vettiga politiker eller åtminstone så syns dom inte på riksplanet…
     Är ju inte bara vänstermedia som skriver negativt om Trump utan det verkar vara ett genomgående tema.

     Svara
     • michael

       /  08/04/2016

      Hillary vs Trump pest eller kolera.
      För USA och demokratin vore det bästa om en oberoende kandidat vann presidentvalet och på detta sätt vitalisera demokratin.

     • Doktor Pork

       /  08/04/2016

      Självklart ger media en gravt snedvriden bild av Trump, och självklart är det inte bara ”vänstermedia”, eftersom det är så att alla etablissemangsmedia är med i smutskastningen. Vad då hitta en oberoende kandidat? Trump *är* den oberoende kandidaten som kan vitalisera demokratin och rensa upp decennier av ingrott etablissemang och låtsasval i USA där båda partierna är överens i de flesta stora frågorna, d.v.s. bail outs till Wall street (som står för de stora donationerna numera), ökande statliga utgifter och statliga program, invandring från tredje världen och utskeppning av arbetarjobb till andra länder på arbetarklassens bekostnad men till vinst för den globaliserade eliten.

      Det är ju därför mer eller mindre alla etablerade medier ägnar sig åt massiv desinformation mot Trump i Hillarys favör. Ett exempel på detta, om vi ska ta den senaste pseudoskandalen man drevat om sista veckan, kan ses i den här bra texten.

      http://www.washingtontimes.com/news/2016/aug/3/medias-lives-double-standards-accelerate/

      Alltså: På Republikanernas konvent fick en anhörig till en soldaterna som dog i Benghazi uttala sig och kritisera Hillary som på riktigt var den som i slutändan var ansvarig för säkerheten. Media rapporterar ingenting knappt, Hillary ifrågasätter moderns minne av de besked hon fick. Media spelar med och skiter i att Hillary pissar på en sörjande förälder.

      På Demokraternas konvent får en man som av en ren händelse råkar jobba på en firma som tjänar pengar på att fixa papper åt invandrare från muslimska länder, och som tidigare jobbat på Saudiernas juristfirma of choice i USA (och Saudierna donerar pengar till etablisseemanget inklusive Hillarys kampanj) slänga skit på Trump för att hans son dog i Irakinvasionen som Trump (privat medborgare) var emot, och som Hillary i egenskap av senator röstade för.

      Samma person har hållt käften i 3 presidentval fram till nu och råkar av en ren händelse bli upprörd först nu när någon hotar hans intressen, får massiv mediatid (50 gånger mer) och alla hakar mangrant på och slänger skit på Trump för något som var oändligt mycket mindre förnedrande än att ifrågasätta en mors minne av Hillarys lögner om varför sonen blev dödad.

      Media rapporterade konsekvent om splittring vid RNC.s konvent för att Cruz sa att man skulle rösta enligt sitt samvete och inte sa att man skulle rösta på Trump. Demokraterna har massiva burop på sitt konvent, ordföranden avgår och kan inte tala på grund av massiva protester, man släcker ner ljuset på sektioner där många protesterande sitter, hälften av delegaterna drar från konventet och man får hyra in statister för att fylla stolarna och mycket annat, och ljugmedia i Sverige och USA tystar ner nästan allt detta och framställer Demokraternas konvent som lyckat och Trumps som splittrat. Inte alls desinformation här inte.

      Seriöst, tror man på anonyma vittnesmål om att Trump är koko och vill lobba kärnvapen hej vilt så har jag en bättre begagnad bro i centrala Göteborg att sälja som framtidsinvestering. Trump har sina sidor, men till skillnad från svensk meshöger kaptiulerar han inte för ljugmedia och radikalfeminister och andra galningar som folk i det här kommentarsfältet efterlyser en riktig motreaktion mot.

      Ja Trump är inte perfekt, men hade någon trott att någon som vågar ta den här striden på riktigt mot hela etablissemanget i USA skulle vara en finkänsliig artig typ som meshögern gillar för att de ska gå hem i de fina kretsarna, och som direkt ber om ursäkt och viker ner sig om någon säger rasist eller sexist?

   • T

     /  08/04/2016

    Det Trump säger är avsett för amerikaner. Nu säger många att Sverige är amerikaniserat men tittar man bakom ”teaterkulisserna” så är det mycket stora skillnader. Oavsett vad man har för åsikt om Trump så vet han mycket väl vad som går hem hos Mr & Mrs Smith.

    Svara
  • G

    /  08/04/2016

   Jag tror inte Mr. Eastwood har twitter eller alls är aktiv bland sociala medier, och han ska nog vara glad för det, för jag tror inte han vill se vilka fina ord alla hatande SJW:s, feminister och andra kommer skriva om honom. Men han kan nog lista ut med arslet vad reaktionerna blir utan att se det med egna ögon.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Clintan har dessutomgjort en bra film som tar upp rasism, alltså tar ställning mot konkret riktig rasism. Tyvärr har jag glömt vad den heter men han offrar sitt eget liv mot någon gangsterklan på slutet.

   Svara
   • Svenne

     /  08/04/2016

    Filmen heter ‘Gran Torino’, från 2008, mycket sevärd!
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Gran_Torino
    ” Filmen nominerades för en Golden Globe och tilldelades två priser av National Board of Review i USA.
    Gran Torino är Clint Eastwoods mest framgångsrika film någonsin. Intäkterna blev nära 270 miljoner dollar och ingen annan av hans filmer har dragit in så mycket pengar.”

    Svara
   • frogfish

     /  08/04/2016

    Nämns ovan, men här kommer länk (j*kligt bra film):
    http://www.imdb.com/title/tt1205489/

    Svara
    • frogfish

      /  08/04/2016

     För långsam……

     Svara
     • Svenne

       /  08/04/2016

      Inte alls för långsam, du kom ju med en annan bra länk:)

 9. G

   /  08/04/2016

  ”Personal på flyktingbåt skickas hem

  Cirka 90 av 140 av besättningen på asylfartyget Ocean Gala skickas hem i dag

  Fartyget ligger i hamn utanför Härnösand och har plats för 1 800 asylsökande, men står tom då företagets ägare tvistar med olika myndigheter om tillstånd och avtal.

  – Vi kommer behålla all personal som är nödvändig för fartygets drift och det rör sig i alla fall om ett 50-tal personer, säger Kjell Tandberg, vid företaget bakom fartyget, till Allehanda.”
  http://www.svd.se/personal-pa-flyktingbat-skickas-hem/av/tt

  ”Antisemitiska incidenter ökar

  Antalet antisemitiska incidenter i Storbritannien har ökat med 11 procent under första halvåret 2016, uppger en organisation som ger råd kring säkerhetsfrågor till landets runt 260 000 judar.

  557 incidenter rapporterades från januari till juni, vilket är den näst högsta siffran för samma period på året sedan organisationen började föra statistik 1984.

  Politiker och polisen varnar om ett ökat antal hatbrott i landet sedan britterna röstade för att lämna EU i slutet av juni, men organisationen säger sig inte ha sett någon uppgång efter omröstningen.”
  http://www.svd.se/antisemitiska-incidenter-okar/av/tt

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Bra att anmälningsbenägenheten bland Storbritanniens judar ökat!

   Flyttbenägenheten bland Frankrikes judar har också ökat… hmmm…men vänta nu. Vad blir mörkertalet då? Fler ville flytta tidigare men blev plötsligt sugna nu på grund av…nej det finnss nog ingen orsak. Slumpens skördar, deet läste vi på statistikkursen på Södertörn.
   http://www.svd.se/franska-judar-flyr-okad-antisemitism

   Svara
   • G

     /  08/04/2016

    Jaaaa, fan vad bra det är att anmälningsbenägenheten ökar för flera olika saker samtidigt bara sådär! ”det är viktigt att anmäla”..”bra att folk nu vågar anmäla”…som de säger 😛

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/04/2016

    2015-03-06

    Men det har säkert blivit bättre sedan dess.

    Svara
 10. MiT

   /  08/04/2016

  Läs hela tråden, tweetar både innan och efter alltså

  Svara
  • G

    /  08/04/2016

   Läs denna också, scrolla upp och ner.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/04/2016

    Bra av Tanja att ifrågasätt twittervänsterns försök att tysta oppositionen genom att hänvisa till vad andra människor skriver i kommentarerna.

    Svara
 11. MiT

   /  08/04/2016

  Svara
 12. G

   /  08/04/2016

  ”År 2015 anmäldes tio sexuella ofredanden i samband med festivaler i Sverige, i år 111, rapporterar Sveriges radio. Det är inte anmälningsbenägenheten som har ökat.”
  http://www.barometern.se/ledare/hoj-straffen-for-sexbrott/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Bra artikel som verkligen ifrågasätter skitsnacket om ökad anmälningsbenägenhet

   ”När nu Polisen konstaterar att det finns en överrepresentation av asylsökande vad gäller sexbrott i grupp (Lägesrapport 16/5), något som särskilt drabbar mycket unga flickor, är det Brå:s skyldighet att förse samhället med en helhetsbild.”

   Svara
 13. MiT

   /  08/04/2016

  Svara
  • Svenne

    /  08/04/2016

   Anita Sarkeesian är ännu en feministisk Don Quixote som jagar väderkvarnar, och virkar offerkoftor. Samt tjänar bra med pengar på det.
   Spel är fiktion ffs!!!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/04/2016

   …det, eller väldigt duktig på att kränga snakeoil till idioter =)

   Svara
 14. MiT

   /  08/04/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Så en som skall jobba brottsförebyggande tycker att det är ok och bra att hon själv begår brott ?
   Hon kanske anser att det då handlar om fältstudier i en brottslings vardag eller så har brott enligt postmoderna terminologi fullt ut blivit=normkritik.
   Hon kanske skall krossa betalningsmaktsordningen och de förtryckande kapitaliststrukturerna…

   Svara
   • Svenne

     /  08/04/2016

    BRÅ = Brottsliga Rådet?
    Inte bra för trovärdigheten att BRÅ-utredare är mer eller mindre kriminella…

    Svara
   • T

     /  08/04/2016

    Sverige är ett land för och av kriminella. Brott lönar sig och därför kan de hålla på som de gör. När delar av ledningarna för rättsväsendet inkl. polisen är kriminella, vem ska då upprätthålla lag och ordning? Det finns ingen som är lite kriminell lika lite som någon är lite gravid. Det är ett aktivt val man gör och det innefattar 24 timmar per dygn, 7 dagar per vecka. Tillfället gör tjuven vilket betyder att den kriminelle stjäl, ljuger och bedrar närhelst tillfälle ges. Dessa personer kan man aldrig lita på eller anförtro något åt. Ta allt de säger för lögner och försöker de nästla sig in, be dem dra åt helvete. Har man det här klart för sig är oddsen bättre att man ska klara sig undan att bli blåst. Fortsätt att dra ner byxorna och gör det där det uppmärksammas.

    Svara
  • G

    /  08/04/2016

   😀

   Svara
   • Svenne

     /  08/04/2016

    Selin har visst fastnat med skägget i brevlådan… 😀

    Svara
   • ”… en avgiftsfri kollektivtrafik som styrs av de som reser och arbetar i den.”
    Och de som betalar för den? Inget att säga till om?
    OK, bara så vi vet.

    Åk hem till -68 är ni snälla. Eller -17, snarare. (Hundraårsjubileum nästa år, kamrater!)

    Svara
    • Ivar L

      /  08/04/2016

     Spelar ju ingen roll om hon vill förändra kollektivtrafiken, det är mycket som vi alla vill förändra men det gör man inte genom att fuska.

     Men allt är finemang, ni kan ju höra på tonläget i Fria Tiders intervju att hennes generaldirektör tycker detta är helt ointressant: http://www.friatider.se/brottsf-rebyggare-p-br-skryter-om-att-de-sj-lva-beg-r-brott

     De stödjer väl samma postmodernistiska köckemödding båda två och kliar varandra på ryggen. Pajasmyndigheterna står som spön i backen i Sverige:
     – Riksrevisionen
     – Södertörn med polisskolan
     – BRÅ
     – Polisen
     e.t.c.

     Svara
     • Nano

       /  08/07/2016

      ”Men allt är finemang, ni kan ju höra på tonläget i Fria Tiders intervju att hennes generaldirektör tycker detta är helt ointressant: http://www.friatider.se/brottsf-rebyggare-p-br-skryter-om-att-de-sj-lva-beg-r-brott

      Det där är ju intressant
      Ännu mer skevt resonemang än ovan om jag skulle gå på och spöa skiten ur vilken man som helst bara helt baserat på att jag kände för det så skulle jag alltså gå fri från brott,eftersom det är ju bara en tidsfråga innan han våldtar Alla vet ju att alla män är potentiella våldtäktsmän.

 15. MiT

   /  08/04/2016

  Svara
  • Trolletplit

    /  08/04/2016

   Hon ljuger igen.
   De för visst statistik på härkomst,(personnummer) men de sammanställer den inte.

   Svara
   • Trolletplit

     /  08/04/2016

    Hon ljuger.
    Hon skrev nämligen på Doktorn,polis Fb att det var en procent av festivalövergreppen, som utfördes av nyanlända.

    Hon ljuger och ljuger.
    Läs gärna Tino ich Doktorn pa FB. Stor sorglig underhållning.

    Denna Nina Rung jobbar alltså inom polisen och plankar och ljuger och sprider lögner. Hon är inte polisen, men utgav dig indirekt att vara det.

    Radikalvanstern ser ut att ha vunnit. BRå, polisen allt att infiltrerat.
    Grattis.
    -Hålla, jag vill boka in resa till Portugal snarast.

    Svara
   • Ivar L

     /  08/04/2016

    Hon inte bara ljuger hon blandar ihop precis allting till en enda soppa. Tabeller, diagram, fullständiga redovisningar (t.ex. hur de övriga 14/18 fördelar sig) allt är möjligt bara inte klarhet och tydlighet eftersom den postmoderna tesen då faller.

    Svara
  • Non Dare Call It A Conspiracy

    /  08/04/2016

   1 % av alla ofredanden sker på festival och utövas av ensamkommande. Resten av ofredanden sker utanför festival och utövare är vita medelålders män, är det rätt uppfattat Nina Rung.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/04/2016

    Och det är bara när det är vita,svenska,medelålders män som begår sexualbrott som det är ett problem.När en flykting gör det är du rasist om du pratar om det och det skall tystas ner.
    Själv tycker jag att problemet är lika stort oavsett vem som begår brottet men vi kommer aldrig komma åt problemet om vi inte analyserar vilka som begår brotten och varför.

    Att sticka huvudet i sanden och prata om män som förövare är totalt meningslöst eftersom de flesta män inte begår sexualbrott.

    Men jag antar att Rung tycker att det är lika meningsfullt att säga att muslimer är terrorister,is-anhängare och självmordsbombare och inte peka ut de som är det…

    Svara
   • Ivar L

     /  08/04/2016

    Visst är det skön logik. Vi pratar sexualbrott på festivaler och hon tycker att vi skall prata om andra brott som inte sker på festivaler, nå gör vi det och liknande besvärliga siffror börjar visa sig så kommer hon garanterat återigen att börja prata om något annat. Hennes jobb förefaller vara attt dölja immigrationsproblem snarare än att förebygga brott.

    Svara
  • G

    /  08/04/2016

   Verkar som hon raderat sina tweets, de syns ej när man går till twitter, men syns här i kommentarsfältet.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/04/2016

    Får man inte till något om hatsvans så är det blocka och radera som gäller.

    Svara
    • Goran

      /  08/04/2016

     Tror hela Nina Rung är borta. Det är jobbigt att få mothugg….

     Svara
     • Svenne

       /  08/04/2016

      Förmodligen så duckar Rung tillfälligt, och kommer tillbaka när det lugnar sig…

 16. Svenne

   /  08/04/2016

  OT: ”Gäller det även franska valet?” #logik #presidentval #AB

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Såg den där artikeln och tänkte just skriva lite om den.
   Det är alltså könet som är viktigast i ett val och inte kompetensen ?
   Wollin skriver att Clinton skall bli president för det skulle visa att kvinnor kan kliva fram och ta viktiga roller och få höga poster.
   Angela Merkel har varit europas kanske viktigaste politiska ledare under årtionden. Räknas inte hon ? Det fanns även andra kvinnliga politiska ledare genom tiderna som Margaret Thatcher,Vigdis Finnbogadottir, Golda Meir, Gro Harlem Brundtland och Indira Gandi.
   Sverige har fyra kvinnliga partiledare just nu. Utifrån detta måste man vara osedvanligt korkad som feminist om man inte inser att kvinnor både har och kan få höga poster i samhället och inte minst inom politiken.
   Men det handlar väl som vanligt om mycket vill ha mer när det kommer till radikalfeministerna…
   Hon menar också att det är ett problem att hennes söner tror att de har ett högre värde än hennes döttrar. I så fall har väl hennes radikalfeministiska uppfostran totalt misslyckats…
   Här kommer länken till artikeln från archive.is så att hon inte får några onödiga klick 🙂
   http://archive.is/4yOIV

   Svara
   • michael

     /  08/04/2016

    Problemet är att feminister likt Malin Wollin tycker(inte tror)att kvinnor har ett högre värde än män.

    Svara
  • Jan

    /  08/04/2016

   Dessvärre så är nog Malin ganska typisk för hur kvinnor ser på politik. Någon djupare analys sker sällan. Bortser man från feminismen, och möjligtvis miljön, så är kvinnor i allmänhet ointresserade av politik. Därför blir ytan oerhört viktig. Hillary är en hjälte i kvinnovärlden just för att hon är en kvinna. Inget annat.

   Svara
   • Hmm

     /  08/04/2016

    Skit ned dig Jan!

    Du är så kvinnofientlig som man bara kan vara. Kramade inte din mamma dig når du var liten eller varför ser du så illa på kvinnor?

    Jag kan ju säga dig det att när jag är bland mina vänner så vill killarna snacka hobby och fritid medan tjejerna vill snacka samhälle och politik. Skulle händelsevis någon av dessa killar ge sig in i samtalet så visar han ofta på att han är dåligt insatt i bakgrunden till frågan och har bildat sig en åsikt på lösa meriter.

    Och innan du kommer med någon löjlig kommentar som att mina vänner alla är till vänster och feminister så kan du slå dig i backen på att jag är den enda av oss som kallar sig för feminint och att de alla har olika politiks inriktning.

    Ja ha ja så kan också ens omgivning se ut om man väljer att umgås med den typen av männsikor Jan.

    *3,2,1…..*

    Svara
    • Pelle2

      /  08/05/2016

     Skulle vilja säga att många av kvinnorna i min närhet är politiskt intresserade och jag tror inte att de är unika. Sedan att kvinnor och män tenderar att prioritera olika saker när de väljer vilket parti de stödjer är en annan sak.

     Svara
    • Jan

      /  08/05/2016

     Skit ner dig själv, Hmm. Min erfarenhet är att de flesta kvinnor är, om man bortser från feminism och miljöfrågor, genuint ointresserade av politik. Det syns om inte annat på politiska forum där få kvinnor deltar. Det innebär naturligtvis inte att alla kvinnor är ointresserade av politik. Men fler kvinnor än män är ointresserade av klassisk politik.

     Svara
    • Nilsson

      /  08/05/2016

     Skulle vilja påstå att de politiska diskussionerna bland kvinnor i min bekantskapskrets har minskat, den sista tidens polarisering tär hårt när det helst ska råda konsensus 😉

     Svara
 17. Svenne

   /  08/04/2016

  Ibland är etnicitet viktigt:

  BRÅ:s tweet:

  Svara
 18. Svenne

   /  08/04/2016

  Polisen Peppe Larsson ironiserar lite:

  Svara
 19. G

   /  08/04/2016

  ”Tragedin på Medelhavet i medieskugga

  Hittills i år har över 3.000 människor rapporterats döda eller saknade på Medelhavet, vilket är långt fler än under samma period förra året. Men tragedin hamnar i skuggan av andra nyheter.

  – Man glömmer bort att se till de mänskliga ödena. Det kommer andra problem in i spelet, som brexit, Trump eller det turkiska kuppförsöket och överväldigar flödet av nyheter, säger Mats Karlsson, direktör vid Utrikespolitiska institutet.

  – Det liberala öppna Europa som låg till grund för alla fördrag är hotat i dag av länder som Ungern och Polen, det katastrofala med brexit och de nationalpopulistiska rörelser som finns i många länder.

  – Intresset höll i sig till februari-mars. Sedan har vår insamling återgått till det normala, säger Katharina Ervanius, tillförordnad insamlingschef.

  Hon påpekar att de fortsätter sitt arbete och är på plats på samma ställen som tidigare.

  – Det vi ser är att mediebevakningen har minskat och den hänger samman med att vi också får minskade intäkter, säger Ervanius.

  Även Röda korset såg ett stort uppsving under hösten, men Malin Barnö, tillförordnad insamlingschef, tycker att engagemanget finns kvar.

  – Hösten var ju extrem så till vida att det blev sådan medie-hajp på själva frågan, men jag skulle säga att det fortfarande finns ett stort engagemang. Många kanske startade sitt engagemang då men håller fortfarande i det, säger hon.”
  http://www.svt.se/nyheter/tragedin-pa-medelhavet-i-medieskugga

  ”Det kommer andra problem in i spelet, som brexit, Trump eller det turkiska kuppförsöket och överväldigar flödet av nyheter”

  Mmm det har inte varit några terrorattacker eller så, nej ?

  ”Det liberala öppna Europa som låg till grund för alla fördrag är hotat i dag av länder som Ungern och Polen, det katastrofala med brexit och de nationalpopulistiska rörelser som finns i många länder.”

  Är inte det din högst personliga åsikt ? Jag tycker det låter som det, för om exempelvis brexit är katastrofalt eller inte, det har vi inte sett ännu, eller har du en spåkula ?

  ”Hösten var ju extrem så till vida att det blev sådan medie-hajp på själva frågan”

  Ja det var väl roligt med medie-hajp, hela Sverige skramlar medans våra pensionärer pantar burkar för att få det att gå runt.

  Kan ju också bero på att de länder som tog emot alldeles för
  många flyktingar & ”flyktingar” förra året nu skapat sig en kris i egna landet som tar upp utrymme i media som gör att ni politiska hjälporganisationer inte riktigt kan använda media som en stor propagandamegafon som ni gjorde förra året.

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Döden på Medelhavet är en fruktansvärd tragedi men vinkeln i media är totalt fel. Det är ju asylreglerna och de ekonomiska fördelarna med att ta sig till Nordeuropa som är orsaken. Att ha generösa asylregler och stora ekonomiska bidrag kombinerat med förbud att åka lagligt hit är extremt cyniskt och ologiskt. Här har ju Hans Rosling faktiskt kommit med vettiga synpunkter men då har det hyschats bort och kommit i skugga.

   Svara
   • T

     /  08/04/2016

    Åter igen. Sverige belönar kriminalitet. Är det någon som tror att människosmugglare är det av humanitära skäl?

    Svara
   • G

     /  08/05/2016

    ”Döden på Medelhavet är en fruktansvärd tragedi”
    Ja, givetvis.
    ”men vinkeln i media är totalt fel.”
    Exakt.

    Svara
 20. G

   /  08/04/2016

  ”Hot mot personal på Migrationsverket ökar

  Personalen på Migrationsverket hotas allt oftare av asylsökande. Första halvan av 2015 hotades personalen vid 62 tillfällen – i år har nästan tre gånger så många hot anmälts, visar myndighetens incidentrapport.

  Antalet rapporterade fall av trakasserier mot personalen har också ökat ordentligt, från 14 fall de första sex månaderna av 2015 till 140 samma period i år.”
  http://www.svd.se/hoten-mot-migrationsverkets-personal-okar/av/tt

  Svara
  • Goran

    /  08/04/2016

   Orsaken är solklar. Anmälningsbenägenhet! Frågan är hur det skall döljas vilka det är som hotar?

   Svara
   • Det viktigaste måste väl vara att migrationsverkets anställda inte får med sig sin hatsvans i drevet mot de asylsökande.

    Svara
 21. Johan A

   /  08/04/2016

  Den som påstår att det endast beror på ökad anmälningsbenägenhet och inte kulturskillnader kan göra detta experiment:
  1. Gå klädd i enbart bikini (om ej kvinna be en kvinnlig bekant) och bege dig till en plats där det finns mestadel infödda svenskar, t ex Lidingö eller Värmdö.
  2. Var där i en (1) timme och notera reaktionerna.
  3. Klä dig likadant men bege dig till en plats där majoriteten är urikesfödda, många från Afrika och mellanöstern.
  4. Stå där en (1) timme och notera reaktionerna.
  5. Fundera över om det finns kulturskillnader eller inte.

  Svara
  • Varför inte en man …?

   Svara
   • Johan A

     /  08/05/2016

    Det går givetvis att utföra liknande experiment med en man. Utgångspremisserna får då ändras lite.
    I det här fallet dock, är grundtanken och tesen som ska prövas huruvida den explosionsartade ökningen av anmälda sexbrott mot just kvinnor beror enkom på anmälningsbenägenhet och icke på kulturskillnader, samt -krockar, som uppstår när vi tar emot en veritabel flod av individer från områden där en medeltida och starkt patriarkal kultur styr samhället. Att denna remarkabla ökning av anmälningar skulle ske oberoende den enorma ökning av inflyttade med denna kulturella bakgrund har en sannolikhet, dock ytterst liten. Det är denna sannolikhet som ska prövas i detta experiment.

    Svara
 22. MiT

   /  08/04/2016

  Intressant, läs kommentarerna

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Vad är det för grupp och sammanhang, fattar inte.

   Svara
   • MiT

     /  08/04/2016

    En sammanfattning. Vad det stod i de inlägg som tagits bort kan ses i tweetar här ovanför.
    ”Polisen gav felaktig statistik om sexbrott på festivaler – Backar efter kritik”
    http://nyheteridag.se/polisen-gav-felaktig-statistik-om-sexbrott-pa-festivaler-backar-efter-kritik/

    Svara
    • Olof

      /  08/04/2016

     Och NI rotade fram att det var Nina Rung som stod bakom det hela, och rotar man lite på henne så hittar man någon som dessutom gärna ser samtyckesåldern höjd från 15 till 18 år. Fräsh typ.

     Svara
     • MiT

       /  08/04/2016

      Hon har förekommit på bloggen förut, sök på hennes namn (eller kanske Huskurage) och du finner nog något 😛

    • Ivar L

      /  08/04/2016

     OK, tack. Det gamla vanliga. Blir man överbevisad säger man inte att man har fel utan blockar eller raderar. Annars kanske folk röstar på SD och det går ju inte an. Då kräks ju polischefen och hur skulle det se ut?

     Svara
 23. GP | Cwejman | ”Islamistisk terror saknar motstycke”
  http://www.gp.se/ledare/islamistisk-terror-saknar-motstycke-1.3525448
  ”Det finns ingen politisk förhandling som kan få ett slut på Islamiska Staten eller dess många frivilliga. Inget politiskt vägval eller socialpolitisk insats kan mildra gruppens fanatism. Det finns inget land i Europa, ingen del av samhället och ingen minoritet som är undantagen som måltavla.”

  Svara
  • T

    /  08/04/2016

   Det kan bara sluta med döden. Vi eller dem?

   Svara
   • Ivar L

     /  08/04/2016

    Jag är faktiskt oerhört pessimisstisk. Detta är inget krig som någon kommer att vinna och sedan är det slut och det blir fred. Detta kommer att pågå i decennier, åtskilliga decennier. Vi i Västvärlden måste hantera det på hemmaplan och säkra våra egna samhällen, det första som måste ske är att strypa inflödet av islamister, och människor utan absolut ovedersägliga skyddsbehov från islamiska regioner. Om vi inte gör det kommer vi att förlora av rent demografiska skäl genom att hamna i minoritet. Kanske redan i mitten av detta århundrade.

    Svara
    • Rikard

      /  08/04/2016

     Hej.

     Det här kriget har pågått i över tusen år.

     Under nittonhundratalet tog det paus, då de europeiska folkens civilisatoriska och teknologiska överläge omöjliggjorde vidare angrepp från islamska stater, och det fanns även en reformvänlig strömning under sent artonhundra och tidigt nittonhundratal.

     Det är dags för Europa att slå tillbaka.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 24. Svenne

   /  08/04/2016

  OT: Kampen går vidare… #framåt #kamrater
  https://www.gp.se/n%C3%B6je/fantomen-kan-bli-kvinna-1.3530941

  ” I år firar fantomen 80-årsjubileum. Den svenska upplagan undrar nu om det är dags att ändra på könsrollerna. Ska det kanske bli en kvinna som tar över dödskalletronen nästa gång?”

  Svara
  • Svenne

    /  08/04/2016

   Den här bilden skulle det vara:

   Svara
   • Ännu en serie som vill bli av med alla manliga läsare?

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/04/2016

    Nu har jag en fäbless för atletiska damer i åtsittande kläder, men…

    Fantomen har varit kvinna förrut. En av få seriekaraktärer som tillåter könsbyte utan att störa canon i någon större grad.

    Svara
    • T

      /  08/05/2016

     Emma Peel (Diana Rigg) i 60-talsserien The Avengers 🙂

     Svara
   • Grodan Boll

     /  08/04/2016

    Blev för övrigt länkad den här för ett tag sedan:
    http://pbfcomics.com/275/

    Svara
   • Skeptisk

     /  08/04/2016

    En intressantare fråga är om skurkarna också blir kvinnor. Kommer vi få se kvinnor som får dödskallemärket på kinden och slås medvetslösa av fantomen? Gissar att det inte skulle bemötas positivt av våra snöflingor. Vi skulle se spaltmeter med upprörda feminister gnälla om normaliserat kvinnovåld. Skurkarna ska vara män…

    Svara
    • Grodan Boll

      /  08/05/2016

     Jag kan faktiskt inte komma på någon kvinnlig skurk i Fantomen som överlever. De som får märket på hakan brukar vara utslagna (levande) och redo för den civila rättvisan att hämta upp.

     Svara
 25. Svenne

   /  08/04/2016

  Dumheter24 – hur man ständigt överträffar sig själv…
  Insändare, Kimberly Olsson: https://archive.is/YLvbO

  ”Hur vet du att du egentligen vill ha honom snarare än att det är patriarkatet som får dig att vilja ha honom?

  När du hälsar på honom så hälsar du på patriarkatet.

  När du kramar honom så kramar du patriarkatet.

  När du kysser honom så kysser du patriarkatet.

  När du har sex med honom så har du sex med patriarkatet.”

  Svara
  • Som någon uppmärksammade på Motpol (bloggen): ”Kimberly Olsson bor i Malmö och är långtidssjukskriven för psykisk ohälsa.”

   Svara
   • Svenne

     /  08/04/2016

    Hmm, jaja, det förklarar väl ett och annat…

    Svara
 26. ”Jag hatar kvinnor – tänker du försvara mig nu, Sven Melander?
  Johan Öberg hatar en väldig massa olika människor, och utgår att Sven Melander kommer försvara honom.”
  http://archive.is/XWgQb

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Såg att den vita riddaren,extremfeministen och manshataren Axel Kaspar Edgren var där och försökte förstöra kommentarsfältet med sina meningslösa och hatiska kommentarer.
   Han fick inget medhåll kan man lugnt säga men han kanske fick ligga med en feminist som tack??

   Svara
  • Jan

    /  08/05/2016

   Att tänka utanför boxen verkar inte vara pk-människornas starka sida om man säger så…

   Svara
 27. MiT

   /  08/04/2016

  Helt obegripligt hur man ens med vilja kan missförstå sådär…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Anekdotiskt evidens:
   ”Jag blev inte våldtagen av en invandrare alltså är inte invandrare överrepresenterade i sommarens sexuella festivalofredanden.”

   Jag åt en svamp och dog inte alltså är alla svampar ätliga.

   Svara
  • Jan

    /  08/05/2016

   Och ett särintresse bland ”rasifierade” att skydda den grupp man själv riskerar att räknas till. Stackars Pelle, det är ett Sisyfosarbete att göra sig förstådd bland kulturmarxister…

   Svara
 28. Pelle2

   /  08/04/2016

  OT:
  Svenska dagbladet skriver om att Vänsterpartiet pumpar in miljonbelopp av våra skattepengar till vänsterextrema organisationer i andra länder.
  Har ni läst några negativa kommentarer om detta slöseri med skattepengar och
  gynnande av vänsterextrema partier bland vänstertwittrarna eller någon representant från V ? Jag har inte Twitter själv så jag vet inte vad som händer där.

  Sjöstedt själv verkar i vilket fall tiga för att försöka tysta ner denna skandal.
  Han som annars har väldigt starka åsikter om hur skattepengar skall användas och om andra partiers moral….

  http://www.svd.se/miljonbelopp-till-extremister/om/ledare

  Svara
  • Intenso

    /  08/04/2016

   Sjöstedt och hans kommunistvänner är i alla fall så pass rumsrena att de inte skiter där de sover. Klart de inte vill att detta skall komma fram.

   De röda ränderna lär aldrig gå ur det partiet oavsett hur det relativiseras i media genom åren.

   Svara
 29. MiT

   /  08/04/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/04/2016

   Japp Ungraren har alldeles rätt: eftersom den anställde inte är SD:are och dessutom duktig på att vrida till statistik så att det talar emot problem med invandring så attackerar MSM istället de som gjort den journalistiska läxan och avslöjat den lilla delinkventen.

   Svara
   • T

     /  08/05/2016

    En delinkvent dilletant precis som sina kollegor.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/05/2016

   Antar att Cantwell och övriga Twittervänstern skulle tycka att det vore ok att en polis eller åklagare begår brott också så länge de är vänster ?
   Undrar också vilka andra brott dom tycker att det är ok att medborgarna begår enligt eget gottfinnande ?
   Jag visste att många i Twittervänstern och vänstermedia är enfaldiga men dom når ständigt nya höjder när det gäller att relativisera saker som begås av de grupper dom vill skydda !

   Svara
 30. MiT

   /  08/04/2016

  Svara
 31. Ivar L

   /  08/04/2016

  Obehagligt och våldsamt rån i tunnelbanan:
  http://www.expressen.se/nyheter/ranarens-blodiga-attack-i-tunnelbanan/

  Ur artikeln:
  ”Rånaren, dömd för flera våldsbrott och även ett annat rån tidigare”

  Jaha, och ändå är han ute på de svenska gatorna och ränner. Om vi kanske istället skulle se till att låsa in, alternativt utvisa våldsamma brottslingar så kanske en och annan oskyldig människa skulle slippa utstå det som t.ex. den här kvinnan genomled.

  Svara
  • T

    /  08/05/2016

   Ja han är hemmahörande i en annan del av världen. Nu kan det bli kost och logi upp till 6 år. Förhoppningsvis snarast kombinerad med en enkel resa söderut.

   Svara
 32. Svenne

   /  08/05/2016

  Nyheter Idag: Polisen gav felaktig statistik om sexbrott på festivaler – Backar efter kritik

  Svara
 33. Jan

   /  08/05/2016

  Det tragiska är att alla med förstånd vet att BRÅ är en politiserad myndighet, ungefär som DO eller RFSU/L, men ingen kan göra något åt det. Till en del beroende på att landets grävande journalister kan räknas på ena handen fast också att det inte finns någon myndighetsöversyn värd namnet.

  Jerzy Sarneckis funktion verkar ha varit att mörklägga och förvilla om brottsutvecklingen. Vem behöver en sådan myndighet? Brottslingarna möjligtvis…

  Svara
 34. Svenne

   /  08/05/2016

  AB: Redan 2002, ”Det är katastrof överallt på BRÅ”
  https://archive.is/svMhJ

  En liten ‘twist’ i artikeln:
  ”Justitieutskottets moderate ordförande Fredrik Reinfeldt anser att BRÅ måste göras om i grunden:

  – Forskningen måste stå fri. Den måste vara opolitisk och inte bunden av regeringen.

  Enligt Reinfeldt får BRÅ:s rapporter ett väldigt medialt utrymme – trots att de ofta är tunna.

  – De säger att brottsligheten inte växer. Jag kan bara konstatera att åtminstone när det gäller våldsbrottsligheten och organiserad brottslighet så säger alla att det ökar – utom BRÅ.”

  Svara
 35. T

   /  08/05/2016

  OT: Knivattack i London. En kvinnlig amerikansk turist i 60-årsåldern dödad och flera skadade. Gärningsmannen är en 19-årig norsk medborgare (Zakaria Bulhan ursprungligen från Somalia). Scotland Yard framhåller att det förekommer ”mental ohälsa” hos 19-åringen men de utesluter inte gärningen som ett terrorbrott.

  Svara
 36. Svenne

   /  08/05/2016

  ”Bikinipolisen” Mikaela Kellner ger sin bild i ett blogginlägg:

  Svara
 37. Svenne

   /  08/05/2016

  Allt-i-ett… #självskadebeteende

  Svara
  • Jan

    /  08/05/2016

   Lägg ner Kulturnyheterna. Ingen behöver Kulturnyheterna. Inte ens kultursektorn. Det speglar inte landet utan enbart en liten grupp likasinnade Söderkoftor. Låt de istället få en halvtimmes kulturspegel i veckan. Den blir enklare att välja bort…

   Svara
 38. Svenne

   /  08/05/2016

  Välj – integration eller assimilering…

  Svara
 39. Svenne

   /  08/05/2016

  Anmälningsbenägenheten ökar…

  Svara
 40. Svenne

   /  08/05/2016

  Dansk statistik, finns mer i tråden:

  Svara
 1. Redan 1978 var man ängslig | WTF?
 2. Anmälningsbenägenheten har inte ökat, det är mörkläggningsbenägenheten som har minskat! | WTF?
 3. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: