Några kommentarer

Hanif Bali har fått lite härligt och fint hat av nyheter24:s svans efter deras artikel om hans uttalande

bali om muhammed

Nu vet jag inte om det där är så kontroversiellt egentligen? Är det sant eller inte? Är det sant så är det ju sant liksom…? Det är ju sant att en hel del katolska präster är pedofiler och att de får/fått fina jobb i Vatikanstaten istället för sparken när de avslöjas. Vet inte om särskilt många katoliker förnekar problemet?

Men så fort det handlar om islam då jävlar ska man dra igång! Islam är för övrigt anagram på ”lisma” och det stämmer in alldeles utmärkt på många i Sverige, inklusive biskopar och allt…

Men det dök upp några härliga kommentarer under artikeln såklart! Några är riktade direkt Bali och andra kan vara eller är svar på kommentarer. Ni får gå in och kolla själva om ni orkar.

hat mot bali

hat mot bali1

hat mot bali10

hat mot bali11

hat mot bali12

hat mot bali2

hat mot bali3

hat mot bali4

hat mot bali5

hat mot bali6

hat mot bali9

Några från kommentarsfältet. Om man också har städat bort vet jag inte men tveksamt då sådana som de ovan står kvar.

Nu har vi återigen det där problemet som vi lärt oss är det värsta som finns i världen: Alla vita medelålders heterosexuella svenska män. Nu har de nästlat sig in i islam också som vi kan se ovan! Alltid dessa vita medelålders heterosexuella män alltså  :-/

lisa bjurwald

Så måste det vara, de vita medelålders heterosexuella svenska männen lider av en empatistörning såklart!

Vi befinner oss på ett av Sveriges största varuhus. Plötsligt fastnar jag i rulltrappan, tumlar nedför med kassarna, skär upp ankeln så att blodet rinner och männi­skorna runt omkring gör – ingenting. De höjer inte ens på ögonbrynen. I stället skyndar de förbi hela spektaklet, för de är svenskar, och sådana här pinsamma incidenter tycker vi inte om. Oh nej.

Bevisat och klart! När hon ramlade i rulltrappan var det ingen som ville hjälpa henne!

När ett gäng unga män ­häromveckan omringade en 13-årig flicka i Nässjö och sextrakasserade henne tills tår­arna rann, då blev det så där obekvämt igen.

Ännu mer bevis! Man kan notera att hon hittills har hållit sig till ”svenskar”, som om hon också menar sig själv. Men så tokig är hon förstås inte, hon menar självklart svenska män och inget annat

Tänk om det fanns en förmildrande omständighet till vår svenska kyla. Att vi, säg, var blyga offentligt men svämmade över av värme online. Men under anonymitetens skydd frodas föraktet för våra medmänniskor.
Fråga vilken kvinnlig journalist som helst och hon kan vittna om vilka värderingar svenska män spyr ur sig i våra mejlkorgar.
”Varför skriver du inte om tafsande blattar?”, vill arga Anders et al. veta. Gärna med en grovt sexistisk knorr.

//

Men de som ofredar på festivaler och småstadsgator är i minoritet. Och de bryr sig inte ett dugg om era ilskna mejl och Facebook-inlägg. Så vad jag vill veta av er manliga skrivbordskrigare är: vad gör NI när det gäller? När kvinnor ofredas offentligt?
I Nässjö gjorde de – ingenting.

Såklart menade hon de svenska männen och inte sig själv… Anders och liknande heter de och de skriver arga sexistiska mail som ingen har sett.

Vad gör Lisa själv när det väl gäller mer än skriver arga krönikor till försvar för de som håller på? #Inteerkvinna? Har ju varit massor i media om att kvinnor inte vill bli hjälpta om det händer något så varför gnäller man nu när man fått som man vill (tyvärr så drabbas kanske många oskyldiga som inte ställer upp på galningarnas idéer om att inte vilja ha hjälp, som den lilla tjejen från Vetlanda…)? Kan garantera att de som har varit aktuella i sommar med övergrepp och liknande inte ens kan läsa de arga krönikorna som Lisa skriver och kunde de skulle de garva läppen av sig och verkligen inse att de är i paradiset redan nu. Massa galna kvinnor som tar deras övergrepp i försvar, ja till och med skyller dem på de svenska männen, kan det bli bättre?

Jag kan tala om för Lisa varför de inte gjorde någonting i Nässjö, rätt eller fel agerat:

Man har under många år släppt in en jävla massa som man inte har en aning om vilka de är. De kan vara folk som levt på att misshandla och mörda folk för en cigg och en tia under många år. De kan vara folk helt utan spärrar som anser att misshandla ihjäl någon är otroligt rätt och lämpligt oavsett vad det handlar om. De är många likadana i de här gängen. De är beväpnade med knivar eller andra tillhyggen. Det står saker i tidningarna varje vecka vad som kan hända om man ingriper, man förstår vad och vilka det handlar om även om tidningarna försöker dölja det. De är immuna mot straff eftersom idioter som Lisa och hennes polare står i stram givakt och lipar om ”barn” fast de kanske är gråskäggiga.

Sist men inte minst så vill vanligt hyggligt folk inte åka in för tingsrätten och bli fällda för misshandel och bli skyldiga kräken en massa pengar! De vill inte heller av Lisa och hennes galna kompisar på tidningarna bli uthängda som rasister om fel näsa knäcks i tumultet för uthängningen kommer GARANTERAT att hända! Då kommer en arg krönika om hur ”Anders et al” går ut på gator och torg och misshandlar flyktingar, GARANTERAT ALLTSÅ! Man vill inte ha den skiten också i sitt knä eftersom det räcker mer än väl med skiten som politikerna har droppat på oss med ivrigt bifall av Lisa et al.

OM man ändå ingriper så kanske man har tur om någon annan hjälper till. Har man otur så är det mest en massa Lisor och liknande typer som kommer att skrika rasism omkring en och då minskar chansen ännu mer att någon annan hjälper till.

Man är inte beredd att riskera så mycket, man kanske har familj själv som politikerna, ivrigt påhejade av Lisa et al, har förstört framtiden för tillräckligt mycket som det är för så de behöver inte en farsa som sitter i finkan och blir skyldig en jävla massa pengar för att han försvarade en främling.

Så här illa är det alltså i Sverige idag. Skapat av sådana som Lisa et al och sen har hon hon mage att klaga? Fy fan, dra åt helvete otäcka människa!

Kan avsluta med att säga att jag både har ingripit och kommer att ingripa. Jag är ganska storväxt och det är en stor fördel, alla kanske inte är det dock. Jag har full förståelse för om en kort och tunn kille med brillor tänker sig för en god stund innan han bestämmer sig! Det är inget lätt beslut! Har man lite tur så räcker det att man markerar eftersom de ofta är fega, den chansen ökar också om man är stor. Har man lite otur så åker kniven fram. Detta är alltså vad Lisa förväntar sig att svenska män ska riskera efter att sådana typer som hon själv med öppna ögon har skapat det som nu sker och dessutom försvarar det? Efter att ha spytt galla på de svenska männen i så många år och fortsätter än idag? Kallar dem massa fula saker varje dag? Hur fan kan man förvänta sig att de ska hjälpa till?

Men tydligen så är det bara männen som är dåliga för att de inte ingriper eftersom hon bara pratar om dem. Hennes egna problem sträcker sig till att snubbla med alla fulla kassar i rulltrappan under shoppingturen…

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

82 kommentarer

  • G

    /  08/09/2016

   Ja, man kan inte tacka dig tillräckligt för att du skärmdumpar allt detta hat, det är viktigt att inte bara hat från ena hållet/sidan syns och uppmärksammas, utan allting. Dock har givetvis media inget intresse av att visa hat/hot som skrivs av ”fel” grupp/person. Själv förstår jag mig inte på hot/hat som skrivs och sedan ska läsas av en annan människa öht, får mest ont i magen av att läsa skiten efteråt. Men jag tycker det är nödvändigt att läsa för att försöka förstå och se samband. Tror det bara var NI (nyheter idag) som uppmärksammade det hot och hat som skrevs till paow. Jag tycker det är skamligt att det var så tyst från gammelmedia, men hade det möjligen skickats till någon som har Dirawi som efternamn, och om de som hotade/hatade hade mer svenskklingande namn, då hade alla nöjessidor på tidningarna skrikit sig hesa flera dagar i följd.

   Svara
 1. G

   /  08/09/2016

  Älskar att han tar sig tid att undersöka vad reaktionerna blir själv också, men jag tror faktiskt att Hanif mest är genuint road över reaktionerna när han ser hur vissa reagerar, det kommer ju nästan som en bonus, även om det givetvis inte går att komma ifrån att det är obehagligt & ganska tragiskt på ett sätt också….

  Journalister pratar så gärna om ”alla rasister som sitter och hotar/hatar i avpixlats kommentarsfält!” så fort de får chansen. Får vi höra något liknande om sånt här nån gång ? Nej, det får vi absolut inte höra något om, även om dessa hotare/hatare spelar i samma liga eller kanske skriver ännu värre saker i en hel del fall.

  Svara
  • Jans

    /  08/09/2016

   Nej detta behöver inte svenskarna som läser Aftonslaskan veta eftersom:
   a) Näthatarna är muslimer.
   b) Hanif är invandringskritisk OCH med invandrarbakgrund.
   c) Hanif är man.
   d) Hela pedofilgrejen med Muhammed är pinsam för islam sett ur sunda västerländska ögon.
   Hela dramaturgin blir ju förstörd – locket på!

   Svara
 2. Motkraft

   /  08/09/2016

  Nu har inte Lisa Bjurwald *helt* fel. Om någon behöver hjälp så är det ofta en invandrare som kliver fram. I vardagen har många invandrare mer civilkurage och en självklarhet i att hjälpa en främling i nöd.

  Men Lisa skulle aldrig erkänna att om blir rånad, tafsad på eller trakasserad så är det ofta en annan invandrare som står för den saken (förutom då våra svenska fyllon som står för sin andel).

  Hatarna som inte tål att Hanif Bali har en åsikt och delar den bevisar genom sitt oresonliga och mordiska sätt att reagera att det finns vissa muslimer i Sverige (hur få eller hur många har jag ingen aning om) som står med fötterna i medeltiden. Som trots att de mördar varandra i deras hemländer ser dem själva som högre stående än vi lugna, toleranta och demokratiska västeuropeer.

  Svara
  • Olof

    /  08/09/2016

   Invandrare har ofta ett visst stöd i klanstrukturerna så de har en chans till uppbackning, åtminstone på hemmaplan, om det behövs. Svenskar, ja, vi har ju delegerat den rollen till staten. Jag ställer gärna upp och slår en signal till 112. Polisen kommer säkert förbi om en timma eller tre och antecknar ärendet så de kan lägga ner det.

   Själv skall jag nog hålla mig på avstånd, jag har förstått att det är väldigt lätt för oss män att dras med i entusiasmen och ‘greppa in’, snarare än gripa in, if you get my drift, så bäst att inte frestas.

   Och vad gäller hatarna, tja… ‘that’s why we can’t have nice countries…’.

   Svara
  • Jans

    /  08/09/2016

   Du menar att invandrare är överrepresenterade när det gäller att hjälpa okända i nöd?
   Jag kan faktiskt inte uttala mig med ställer mig något tvivlande. Har du några belägg för påståendet?

   När det gäller Nässjöfallet så saknar jag fortfarande tillräckligt information om hur händelseförloppet såg ut för att ”döma” dem som inte hjälpte. Såg och hörde de ens vad som hände? Det kan ju bli rätt skränigt och rörigt när sådana där gäng sätter i gång med sitt jalla-jalla det har jag sett med egna ögon.

   Själv funderar jag på om jag skulle ha lust att hjälpa till om det var en vuxen kvinna med #intedinkvinna eller andra feministiska jag-hatar-vit-cismän vibbar som hamnade i trångmål med immigranter. Helst inte. Men en 13-åring måste man naturligtvis alltid hjälpa.

   Svara
  • bullshit

    /  08/09/2016

   Jag tvivlar starkt på det.

   Folk är mer självcentrerade och mindre hjälpsamma överlag nuförtiden. Det finns en mer utbredd machokultur i utlandet än i det feminiserade Sverige och således fler som vill slåss och tuppfäktas, men den skillnaden handlar inte primärt om civilkurage eller att hjälpa en främling i nöd.

   Även svenskar är beredda att hjälpa en främling i nöd, om det verkligen rör sig om nöd och inte bara drama.

   Det är en sak att skriva spaltmeter med könsfientliga krönikor i landets största mediekanal om att man står och lipar i en rulltrappa för man inte får tillräckligt med uppmärksamhet för ett litet skrapsår. Men är det verkligen nöd?

   Vem hjälper de unga kvinnorna som blir omringade och gruppvåldtagna?

   Inte är det de självupptagna mediefeministerna i alla fall som har någon slags beef med alla som heter Anders och Kalle. Det är nästan lite perverst att ens diskutera vad dessa provokatörer och propagandörer som bara söker medial uppmärksamhet för sitt eget företagande svamlar om.

   Ja, men de kanske har lite rätt i alla fall?

   Nej, det har de inte. Det har de aldrig haft och kommer aldrig att ha.

   Svara
 3. G

   /  08/09/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/10/2016

   Har den här typen av stolleringande till 112 ökat eller har det alltid varit såhär. Om det ökat kanske man bör analysera orsakerna.

   Svara
 4. Tomas

   /  08/09/2016

  hm för lite för mycket och tom för lagom
  blir lixom aldrig bra 🙂

  Svara
 5. G

   /  08/09/2016

  ”Därför skjutsar hon tjejer hem. Jennifer, initiativtagare till #görarvikatryggare berättar om hur hon försöker göra Arvikafestivalen till en tryggare plats för tjejer.”

  Svara
  • Jans

    /  08/09/2016

   Sedär, vi anpassar oss. Snart är det standard.

   Svara
   • Svenne

     /  08/10/2016

    Nejdå, det pågår ingen islamisering… Det har alltid varit så här…

    Svara
 6. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
 7. michael

   /  08/09/2016

  Blir faktiskt humor av den högre skolan när feministen Lisa Bjurwald som ägnar sig åt att hata på svenska vita heterosexuella män som levebröd,frågar om empatistörning.

  Svara
 8. Jag är inte säker på att det rör sig om hat i dess egentliga mening alla gånger. Folk läser vad Zara Larsson skriver, blir skitförbannade, kastar sig över tangentbordet och skriver i affekt.

  Det är vrede, inte hat, även om det naturligtvis inte är snyggt gjort.

  Svara
  • bullshit

    /  08/10/2016

   Vem läser sånt? Är det samma personer som lyssnar på hennes musik?

   Hörde EM-låten endast. Eftersom den var med på EM då. Tyckte det lät som ett barn som skrek rakt ut. Inte min kopp te, men det är OK.

   Det värsta var att höra två gamla skator stå och debattera mot varandra på Sveriges radio, vilket slutade med att damerna kastade stridsyxorna och istället började tävla i att prisa Zara Larsson som ett geni, ungefär som när två sektmedlemmar prisar Jesus. Då vet man att media har en skruv lös. Har tyvärr glömt vilket program det var.

   Svara
  • G

    /  08/10/2016

   Hmmm. Med andra ord säger du att twitterjuristers definition av en hatsvans är direkt felaktig. 😀 Nja, min definition av vrede är lite annorlunda än din. Jag känner kanske en form av vrede när jag läst texter av relativister och liknande…men den vreden stannar givetvis inom mig, jag skulle liksom aldrig kunna skicka den vreden mot någon annan på ett personligt plan genom att skriva något till/om personen på ett sådant sätt som ganska många väljer att gör. Det handlar inte om horungar och bögjävlar, mer att man tänker ”hur fan tänker skribenten egentligen, snälla skärp dig!”.

   Känner mig kanske som pingvinen på bilden i wikiartikeln, arg, men sen händer inte mycket mer.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Vrede

   Svara
   • Jag jämställer det med att någon på stan, eller på en fest gör något riktigt fult. Då är det många som kan tappa humöret, ryta till och säga: Far åt h-vete din satans idiot eller liknande.

    För att det skall kvala in som hat anser jag att man skall avsky och vilja personen illa dygnet runt, full som nykter, lugn som upprörd.

    Svara
 9. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
 10. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
 11. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/10/2016

   Det har väl brunnit bilar (och annat) rätt länge i förorterna men ingen har brytt sig att rapportera. Började garanterat redan på 90-talet.

   Svara
 12. MiT

   /  08/09/2016

  Länken i tweeten ovan:

  Svara
  • Jans

    /  08/09/2016

   Redan i ingressen på Ninas artikel orkar jag inte längre. Hela mansvinkeln är kontraproduktiv och om vi verkligen koncentrerade oss på att komma åt ALL kriminalitet utan skygglappar så skulle såväl kvinnor OCH män kunna leva tryggare i Sverige.

   Inte bara är Ninas vinkel kontraproduktiv utan dessutom sexistisk i och med att manliga brottsoffer tydligen inte är förtjänta av den trygghet som Nina vill att kvinnliga brottsoffer bör åtnjuta.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/10/2016

   Rung är polis och är rädd när hon är ute när det är mörkt. Känns ju stabilt…
   Det är ju också patetiskt att en polis tror att brottsligheten upphör om män säger ifrån när någon säger något sexistiskt eller beter sig förnedrande mot kvinnor.
   Även om det är fel att bete sig så mot kvinnor så är det inte säkert att de män som gör det
   skulle begå sexualbrott mot kvinnor. Det är väl oftast bara en massa skitsnack och ett idiotiskt beteende.
   De män som faktiskt begår sexualbrott mot kvinnor kommer heller knappast bry sig om vad
   andra människor tycker om det. Antar att de flesta brottslingar har någon form av empatistörning.
   Fast det handlar nog egentligen mera om att hon har en politisk agenda eftersom hon är en feminist och därmed är det rätt enligt henne att negativt generalisera över män och manligheten..
   Är ju också kul att en feminist som gnäller på den dåliga manligheten ringer till sin pojkvän
   när hon är rädd i mörkret. Borde hon verkligen ha en pojkvän med tanke hur sjuka vi män är och varför tror hon att han skulle hjälpa henne med tanke på hur empatistörda vi män är?

   Svara
   • Trolletplit

     /  08/10/2016

    Nina är inte polis. Hon jobbar däremot hos Polisen.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/10/2016

     Ok,då är det ju mera rimligt att hon är rädd när hon går i mörker:-)

     Svara
   • Ivar L

     /  08/10/2016

    Dessutom, hur skall jag kunna säga ifrån när sexistiska saker sägs på arabiska, dari, persiska e.t.c?

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/10/2016

    Är ju också kul att en feminist som gnäller på den dåliga manligheten ringer till sin pojkvän
    när hon är rädd i mörkret

    Med tanke på att Rung säkert skriver under på statistiken att män som man känner i sitt eget hem är farligare så…

    Svara
 13. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
  • Janne

    /  08/09/2016

   Tror hon överdriver och ljuger. Snart är hon anställd på Expressen.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2016

   Så hennes tragiska upplevelser är med automatik allmängiltigt för alla ?
   Om hon växte upp i det mer eller mindre helsvenska Vellinge så är ju sannolikheten
   väldigt stor att de brottslingar hon mötte hade svensk bakgrund. Hade hon vuxit upp i Rosengård hade sannolikheten varit väldigt stor att brottslingen hade haft utländsk bakgrund.
   Det är dom sagt var ingen som säger att svenskar inte begår brott men den senaste statistiken från 2005 visade att personer med utländsk bakgrund var överrepresenterade vad gäller sexualbrott vilket är det hon talar om. Är det något som talar för att detta har förändrats ?
   I Finland,Danmark och Norge som redovisar brottslingarnas nationalitet verkar det ju vara så att utländska män är överrepresenterade vid sexualbrott. Är det något som talar för att det inte gäller i Sverige då ?

   Hennes debattinlägg är egentligen ytterligare en anledning till att samhället
   borde föra statistik över hur brottsligheten ser ut vad gäller t.ex ursprung,social
   bakgrund,utbildningsnivå,sjukdomsbild med mera.
   Nu handlar det ofta om anekdotisk bevisföring och utpekande av grupper via enskilda fall när man pratar om brottslighet.
   Om vi skall ha en chans att bekämpa olika typer av brottslighet måste vi veta vilka riskgrupperna är oavsett nationalitet och annat. Då kanske vi kan förebygga brott.

   Centerpartisten Staffan Danielsson skriver en debattartikel i dagens SVD om vikten av att en korrekt statistik redovisas.
   Skönt att åtminstone en politiker har vaknat till…
   Lade in debattinlägget på archive.is ifall SVD skulle ta bort den.
   http://archive.is/j6K92

   Svara
   • G

     /  08/10/2016

    Ska läsa vad Staffan skriver, tack för länken.

    Ja. Staffan D är bra. Men måste dock säga att jag tycker Staffan varit vaken i åtminstone 1-2 år. Han var ju en av de som drog igång hela debatten om åldersbedömning på ensamkommande, och även om han först mötte starkt motstånd så stod han fast vid vad han tyckte var rätt och nödvändigt, och han fick ju till slut medhåll från andra som tur var. Även sett att han skrivit nåt ibland i Tinos kommentarsfält på FB. Så han har definitivt följt med i debatten kring statistiken, om ändå fler började göra det så vore det välkommet.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/10/2016

     Var så god.
     Jo, Staffan har ju vågat sticka ut hakan förut så jag borde inte vara förvånad att han fortsätter att göra det.

     Svara
     • Och vad blev Staffans belöning? Han har, såvitt jag förstår, blivit satt i en frysbox inom centern.

     • MiT

       /  08/10/2016

      Tyvärr. Han är väl ändå en av få politiker som gått genom de senaste åren och ändå kan ha en ganska rak ryggrad?

     • Ivar L

       /  08/10/2016

      Vad gör han i centerns ens? Det partiet vill ju ha öppna gränser så även om han fick sin statistik vad menar han att hans parti skulle tänkas göra?

      Dessutom, vad gjorde han när centern satt i regering? Precis den period då BRÅ strök etnicitetsparamtern?

      Mycket vi ser nu har Alliansen med Reinfledt skapat men alla riksdagsledamöter i de partierna är ansvariga naturligtvis. De hade makten i 8 år.

   • Bor du i Asien och blir utsatt för ett sexualbrott så är sannolikheten hög att det är av en asiat, trots att de är underrepresenterade i tillgänglig statistik.

    Därför så är anekdotisk bevisföring värdelös och som du säger, desto viktigare att ha bra och lättillgänglig statistik eftersom allt annat kan ge en grovt skev världsbild.

    Svara
  • G

    /  08/10/2016

   Det spelar ingen roll om det är en svensk eller invandrare som begår ett brott, oavsett om det är mord, sexuellt ofredande eller en fruktansvärd våldtäkt. Det här handlar om att hon och alla andra måste förstå och sedan acceptera att det varken är de svenska männen som blivit mer sugna på att ofreda, trakassera eller våldta på senare tid, eller att det är tjejerna/kvinnorna som blivit mer anmälningsbenägna på senare tid. Den kraftiga ökningen beror på något annat.

   Svara
 14. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
  • ”– Tillexempel så var det en personal som kom in till mig i samband med att vi kallade till föräldramöten till skolan och ställde frågor kring varför vi just väljer att benämna det ”föräldrastamtal”. Idag har vi många elever på skolan som inte har föräldrar utan kanske istället vårdnadshavare eller en god man. Att då få en lapp där man bes ta med sina föräldrar kan kanske då kännas konstigt – är man mindre värd för att man inte har föräldrar? Det kan tyckas som en futtig grej, men det är sådana detaljer som gör skillnad för individen.”

   Nej, det gör det inte. Har du inte föräldrar så har du nog mer problem att tänka på än att uppröras över en liten lapp. Jeezuz.

   Svara
 15. Dreadlock

   /  08/09/2016

  Ni får ursäkta mig schyssta Stockholmare, men som Göteborgare är man rätt luttrad över alla clickbait som t.ex. Lisa Bjurwald med massivt eldunderstöd av otaliga dryga gnällrövar lägger ut i text . Det står stämplat ” Stockholm” i pannan på de mest dryga tyckare av alla de slag.

  Men här på bloggen verkar finnas bra stockholmare också. 🙂

  F.Ö. Hanif Bali fäller ett ganska viktigt utspel.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2016

   Fast Lisa kommer uppenbarligen från Vellinge och har bott i Göteborg enligt hennes artikel:-).
   Jag bor i Stockholm men är inte Stockholmare från början och de ”äkta”Stockholmare jag har mött är oftast väldigt trevliga och inga gnällrövar…
   Det kanske är vi före detta ”lantisar” som är de riktiga gnällrövarna i Stockholm 😉

   Svara
   • Pelle2

     /  08/09/2016

    Sorry,blandade ihop Lisa Bjurwald med Sabina Macdowell som det skrevs om ovan. Det är hon som kom från Vellinge. Bjurwald kommer uppenbarligen från Sollentuna så din teori om gnälliga Stockholmare kan stämma även om inte jag har upplevt Stockholmaren i gemen som gnällig.

    Svara
    • MiT

      /  08/09/2016

     Hehe, Stockholmare har dialekten emot sig, så är det bara 😛
     Men de jag stött på är väldigt trevliga, utan undantag!

     Svara
     • T

       /  08/10/2016

      Jag har bott ungefär första halvan av livet i Stockholm i ett område där utanförskapet inte finns representerat. Vill dock inte flytta tillbaka dit igen.

     • Pelle2

       /  08/10/2016

      Hur är det då inte med de som bor i det mellansvenska gnällbältet ?
      Dom har väl verkligen dialekten emot sig ;-).

     • MiT

       /  08/10/2016

      Hehehe, jo det är klart. Men stockholmare har en dryg dialekt som får dem att låta som om de tror de är överlägsna på något sätt 😛

     • Utlandssvensk

       /  08/10/2016

      @ MiT,

      ” Men stockholmare har en dryg dialekt som får dem att låta som om de tror de är överlägsna på något sätt”

      Ja, det verkar vara så. Jag är urstockholmare och får just detta intryck. Mest uttalat verkar det var i Göteborg. Att ogilla stockholmare förefaller vara en kärnverksamhet där.

      Det lustiga är att stockholmare inte direkt har något emot folk från övriga Sverige, oftast tvärtom.

      Men, men, jag lämnade landet för 20 år sen, så vad vet jag…..

     • MiT

       /  08/10/2016

      Nä, inte ogillar de fiskmåsar i Göteborg 😛
      (Stockholmare=fiskmås: Trivs vid vatten, skränar, skitar ner) 😉

     • Utlandssvensk

       /  08/10/2016

      ”Nä, inte ogillar de fiskmåsar i Göteborg ”

      Den var riktigt bra! Och som alla bra skämt finns det en kärna av sanning.

      Men det är svårt att ge moteld. Det fanns knappt några vitsar om folk från övriga landet i Stockholm. Ingen pratade t.ex någonsin om Göteborg, annat än väldigt kort och då typisk positivt.

      Så jag blev ärligen väldig förvånad när jag sen åkte dit och insåg att alla hade starka åsikter om stockholmare och att det verkade vara ett stort ämne. Jag är väl fortfarande förvånad över detta……

     • Utlandssvensk

       /  08/10/2016

      MiT,

      Jag kan väl tillägga att som gammal dissident har jag länge ansett att Skåne är det enda någorlunda uthärdliga stället i Sverige.

      PK-sjukan var länge extrem i Stockholm, vilket bidrog starkt till att jag lämnade. Skåne påminde lite försiktigt om övriga Europa och där kunde man väl föra lite debatt. Men visst, stockholmare var väl inte älskade där heller. Men det var väldigt milt, jämfört med Gbg.

    • T

      /  08/10/2016

     Sollentuna var ghetto redan på 70-talet enligt en ex. som hade bott där.

     Svara
     • Pelle2

       /  08/10/2016

      Det beror på vilken del av Sollentuna. Det finns helt klart bättre områden och sämre områden där också.Tror att Ghettot mest finns kring centrum.

  • Jans

    /  08/09/2016

   Finns väl en del PK-iter i Gbg också. Men eftersom mediesveriges axel går genom Södermalm så är naturligtvis Sthlm överrepresenterat.
   Är f.ö. inte själv Stockholmare men bor där f.n.

   Svara
   • Pether

     /  08/10/2016

    Vi har ju trots allt hela världens fakta(allt som är värt att veta iaf) i ett alldeles eget genusbibliotek i de finaste lokalerna i universitetsbiblioteket.

    Svara
    • Olof

      /  08/10/2016

     Nej, nej, det är inget genusbibliotek. Någon hade bara snott S’et, det skall stå ‘SKÖNLITTERATUR’ inte ‘KÖNLITTERATUR’.

     Svara
 16. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
  • Bo

    /  08/10/2016

   Därför att Nadia är en äcklig hycklare som gör exakt som religionen föreskriver. Läs koranen m tillhörande hadither (tror jag det heter) så finns exakt detta bedrägliga beteende beskrivet. Det är helt ok att ljuga och och spela en roll inför kuffar om det gynnar islam. Det är faktiskt så en god muslim gör. Ärkebiskopen och övriga icke-muslimer som undertecknat artikeln är vad jag skulle beskriva som dum-naiva. Eller helt enkelt korkade. Det räcker inte att vända andra kinden till, då får man halsen avskuren så småningom. Det är dags att sätta hårt mot hårt. De vill undvika kulturkrig/religionskrig skriver de i artikeln, men dags att vakna, det pågår redan ett storskaligt religionskrig/kulturkrig i Europa. Till stor del utkämpas den med migration och nativitet. Och vad jag kan se är det inte de kristna/sekulära västländerna som är vinnande för tillfället.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/10/2016

    De är postmodernister så de förstår inte bättre. Fader förlåt dem ty de vet icke vad de gör!

    Svara
 17. Hmm

   /  08/10/2016

  Finn fem fel. Vad är det som utelämnas i den här artikeln?…

  http://www.svd.se/nya-krissiffor-bostadskon-gar-baklanges/om/naringsliv

  Svara
 18. Varför medvetet välja att provocera människor, som tror på Gud?
  ”Ecce Homo”-utställningen, väsignad av dåvarande ärkebiskopen Caroline Krook, i Uppsala domkyrka, var inte mycket bättre än det här återgivna.

  Vem protesterade då mot det hädiska spektaklet, kristna?
  Men att någon invänder mot Hanif Balis kränkande artikel är fel?

  Om han är troende ateist, så är han väl också god nog, i själ och hjärta, att respektera andra troende?

  Svara
  • Pelle2

    /  08/10/2016

   Tycker inte heller att det finns någon anledning att håna någon religion men det som beskrivs ovan är knappast invändningar utan direkt hat och hot.Sedan om det var representativt för de kommentarer som Bali fick vet jag inte eftersom jag inte har läst dom.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/10/2016

   Respektera troende är inte samma sak som att inte säga vad man tycker om det ena eller andra i en religion.
   Respektera troende är att låta dem ha sina ritualer i fred i sin egen religiösa miljö och i sina hem.
   I det offentliga får alla säga vad de tycker och Muhammeds pedofili är ju sett med moderna västerländska ögon ett extremt besvärande inslag i islam. Värt att diskutera och driva med.

   Svara
  • Rikard

    /  08/10/2016

   Hej.

   Varför medvetet följa en religion med åsikter som provocerar människor?

   Troende ateist är en självmotsägelse.

   Ecce Homo-utställningen fick hård kritik från kristna samfund, men försvarades av kulturelit och media samt politiker, och inte minst folkflertalet, då yttrandefrihet står över alla religiösa hänsyn. Det gäller även muslimer – i ett sekulärt land skall religionen stå under lagen. Skillnaden i respons handlar om mängden våld man tillgriper: kristna skriver brev, debatterar, demonstrerar och följer så gott som utan undantag lagen och demokratins principer. Muslimer använder våld och hot, samt mord och terror.

   Den dagen muslimer agerar som kristna i sin hänsyn mot andra har Mahomets tro börjat närma sig att vara annat än civilisationens fiende.

   För övrigt tillber ju både muslimer och kristna judarnas gud, och hur ofta ser man judar protestera mot hur gud och Abrahams arvtagare framställs?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Du inledde med en motfråga:
    ”Varför medvetet följa en religion med åsikter som provocerar människor?”.
    Det är fel inställning till begreppet religionsfrihet.

    Nej, ”troende ateist” är ingen självmotsägelse, eftersom alla människor tror på någonting! Visa mig EN människa, bara en, förutom dem utan hopp, som inte tror på något, låt vara bara tror på sig själva?

    Även ateism, sekularisering, Mammon, narcissism, shopping, tröstätande, lyxvaror, ”få en slimmad kropp”, knarka, spela, ”fri sex”, dricka, röka, dansa, titta på ”Svenska Hollywoodfruar”, etc är en sorts religion.

    Diskussionen om att tro eller inte tro är inte ny men ständigt levande. Och, trots århundranden, ja årtusenden, på nacken, ändå intressant och av stort värde.
    Inte minst för bloggarkeologerna.
    (ett frälse, som uppträder omkring 2270 AD)

    Tro eller vetenskap, verklighet och fiktion/fantasi, eftersom de ju alltid utesluter varandra och inte samtidigt kan vara sanna? (förutom i ”Pokémon Go”?)

    Fast hur går det då med ”strängteorin”, baserad på luft?
    Hur går det då med kvantfysiken et al?
    Alla vetenskapliga luftdrömmar går i kras?

    Ok, så du menar att ”Ecce Homo”-utställningen fick ”hård kritik”?
    Var kan man läsa om det då men än viktigare: varför fick den lov att ens äga rum?
    Det visar framförallt på kyrkans svaga ställning.
    I det fallet handlade det inte om yttrandefrihet, utan om medveten, oprovocerad provokation som främsta syfte!

    Och medveten, oprovocerad provokation är sällan bra.

    ”Det gäller även muslimer – i ett sekulärt land skall religionen stå under lagen.”
    Men är ett sekulärt land, ett förlorat land (”Paradise lost”, Milton) att föredra framför en teokrati? Den goda staten, som Du inte skapade, VS den goda Guden, som skapade Dig. Vem väljer Du?

    ”Skillnaden i respons handlar om mängden våld man tillgriper: kristna skriver brev, debatterar, demonstrerar och följer så gott som utan undantag lagen och demokratins principer. Muslimer använder våld och hot, samt mord och terror.”
    Du menar samtid men glömde Nordirland, Israels illegala bosättningar, m.m?

    Det är så intressant att när terrorism diskuteras, så är det alltid svartvitt, för eller mot.
    Vi mot dem. Kristna mot muslimer.

    ”Den dagen muslimer agerar som kristna i sin hänsyn mot andra har Mahomets tro börjat närma sig att vara annat än civilisationens fiende.”
    Vem är ”Mahomet”?
    Vad har du för stöd för ditt påstående?

    ”För övrigt tillber ju både muslimer och kristna judarnas gud, och hur ofta ser man judar protestera mot hur gud och Abrahams arvtagare framställs?”
    Du låter som en typisk, trevande och vacklande sökare efter Gud!
    Närmast ett skolboksexempel, om uttrycket ursäktas.

    Börja med att läsa här och betänk hur du hanterar frön, som planteras för just din skull: bit.ly/2b7L4xf.

    Svara
 19. Svenne

   /  08/10/2016

  OT: Hemska kroppsideal för kvinnor… /sarc.

  Svara
 20. Ivar L

   /  08/10/2016

  SvD skriver om bilbränder och ägnar större delen av artikeln åt att låta en kulturgeograf förklara bort problemen med ursäktande analyser om frustration och missnöje.
  Ord som brottslighet, kriminalitet eller gäng lyser med sin frånvaro i artikeln:
  http://www.svd.se/dramatisk-okning-av-bilbrander-i-malmo/om/sverige

  Svara
 21. Pether

   /  08/10/2016
  Svara
  • Ivar L

    /  08/10/2016

   Och den diskussionsgrupp det handlar om är svenskspråkig. Det är inte så svårt att föreställa sig hur det låter mer etniskt homogena forum. Garanterat värre.

   Sedan fattar jag inte varför GP inledningsvis talar om ”männen” som försvarar hedersförtryck när det senare i artikeln visar sig vara både kvinnor och män som skriver.

   Svara
 22. Pelle2

   /  08/10/2016

  OT:
  Chefredaktören på Aftonbladet,Sofia Olsson Olsén,skriver en krönika om hur hon får mejl där det ifrågasätts varför man mörkar gärningsmännens etnicitet.
  Hon hänvisar då till följande del i de pressetiska reglerna.

  ”De pressetiska reglerna syftar till att ge den enskilde ett skydd mot publicitetsskador utöver det som lagen erbjuder.”
  Och under punkt tio handlar det just om härkomst.
  ”Framhäv inte berörda personers ¬etniska ursprung, KÖN, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

  Kan hålla med om att man inte behöver skriva ut etniciteten på brottslingen i alla sammanhang men dom brukar aldrig ha några problem med att skriva ut förövarens kön
  oavsett om det är en man eller kvinna. Som ni ser står det man inte heller skall ange kön om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande och det saknar ju betydelse i de allra flesta fall.
  Konstigt nog anser man att det är missaktande för någon med utländsk bakgrund att man anger ursprung men det är inte missaktande att ange kön.Varför skulle inte jag som man kunna ta illa vid mig att mitt kön nämns när jag är oskyldig eller varför skulle inte en kvinna
  kunna ta illa vid sig om hennes kön nämns ?
  Dom får nog skriva gärningshenen i fortsättningen för att inte kränka någon 😉

  http://archive.is/WFBNI

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/10/2016

   Du ber om stringens och att vara konsekvent från en rörelse där dubbla måttstockar och ”ändamålen helgar medlen”-mentalitet är signum? =)

   Svara
   • Nano

     /  08/12/2016

    Ja,”Man ska ju inte stirra sig blind på en lag”…

    Svara
 23. Jerry

   /  08/10/2016

  En annan sak man ska vara försiktig med är om man ser ett par som grälar. Kanske en man som smäller till sin fru. Likt en gentleman vill man rusa till hennes försvar men då får man plötsligt båda mot sig. Det har hänt. Därför hade jag struntat i sådant om det inte pågick direkt mordförsök.

  Svara
 24. Nano

   /  08/12/2016

  Men nu förstår jag inte Lisa.

  ”Vi befinner oss på ett av Sveriges största varuhus. Plötsligt fastnar jag i rulltrappan, tumlar nedför med kassarna, skär upp ankeln så att blodet rinner och männi­skorna runt omkring gör – ingenting. ”

  NI befinner er på,och ingen hjälper dig?Inte ens den andra du var där med för att det skulle kunna bli ett ”Vi” ?Vad är det för patrask du umgås med Lisa!?

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: