Alla sådana här jämförelser är stenkorkade

Apropå burkiniförbud i Frankrike, det kryllar av stenkorkade ”jämförelser” som inte alls är användbara även om de som kommer med dem själva tycker de är genialiska.

shorts på sommaren

Här är det en som tycker att det är ungefär samma sak som att tvinga honom att bära shorts. Jag har också sett en del skrika ”BRILJANT” när man jämför en våtdräkt med burkini. Nej, det är inte briljant alls utan tvärtom extremt korkat.

Själv är jag inte så glad i ett sådant förbud som det pratas om i Frankrike och tycker att man nog kan göra det på annat sätt. Och hur det var på stranden i Frankrike vet jag inte, en hel del är filtrerat och tolkat av diverse ”journalister” och tyckare. Sen är de nog ganska desperata i Frankrike efter att ha drabbats av rätt många terrordåd och upplopp och sådana grejer där minsta gemensamma nämnaren har varit lätt att identifiera… Enkelt att sitta i Sverige och skrika om vad andra länder gör och inte gör. Ungefär som när Stockholmare och skåningar skriker om vargen, lätt att göra när man inte har den runt knuten. Lätt att döma då.

I skolan kan man till exempel ha ett förbud mot heltäckande, det är jag för. Vad vuxna har på sig frivilligt är en helt annan sak. Å andra sidan är problemet när det handlar om frivillighet ganska klar

utmaning frivilligt med slöja

Vad är frivilligt och vad är tvång…?

Men börja med barnen, det gör ont i mig när jag ser småflickor, en del så små som 4-5 år som täcker sig. Jodå, det är VANLIGT bland somaliska småflickor, i alla fall de jag sett. Är det frivilligt tror ni? Börja med ett totalt förbud i skolan, då avslöjar sig de mest rabiata typerna eftersom de förmodligen kommer att hålla sina flickor hemma och då når man dem direkt utan att blanda in alla som INTE är rabiata.

Alternativet är att man kräver att religion endast är en privatsak och att större påtagliga religiösa symboler endast hör till hemmet. Då har man också löst det. Och de rabiata kommer att avslöja sig där också så man kan rikta information mot dem som mest behöver det.

Man kan vara klädd hur man vill men man ska inte komma och klaga på ”diskriminering” och annat trams heller utan bara hålla käft. De somaliska kvinnor jag dagligen ser kan nog inte ta ett jobb som anvisas på grund av klädsel, kanske är därför som bara cirka 10% av dem arbetar? Vill man gå klädd i tält så får man också finna sig i att folk blir misstänksamma av olika skäl och kanske inte vill anställa eftersom det förmodligen kommer att orsaka så mycket framtida problem på arbetsplatsen av olika slag. Man vill inte ta risken.

Min åsikt är att de som kommer HIT ska anpassa sig efter oss och våra seder och bruk, det är inte VI som ska anpassa oss efter DEM. Det är inte vi som kommit till dem utan tvärtom, då får man också offra en del. Är man inte beredd att göra det så är Sverige fel land helt enkelt. Det är på tiden att man faktiskt börja pränta in det ordentligt!

Men vad är frivilligt och vad är tvång?

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

95 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  08/25/2016

  Väntar med spänning på den politiker som vill kopiera JFK:s legendariska tal från 1961:

  ”And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you–ask what you can do for your country.” (Talet är mycket mer än detta utbrutna stycke. Läs och begrunda hela!)

  Jag väntar….
  Väntar….
  Väntar…

  Svara
  • Svenne

    /  08/25/2016

   ‘Don’t hold your breath’, som det heter…

   Svara
 2. Instämmer helt!

  Svara
 3. Pelle2

   /  08/25/2016

  OT:
  Malin Wollin på Aftonbladet menar i en krönika att de som vill ha förbud mot tiggerierna i Sverige vill det för att vi tror att det skall göra så att Rumänien skall ta ansvar.

  Kan inte påminna mig att någon har sagt något sådant och det är väl heller ingen som har sagt att det går att förbjuda fattigdom som är en annan halmdocka som de som förespråkar att tiggeriet skall få fortsätta brukar ta upp.

  Vi som tycker att tiggeriet skall upphöra menar att det inte är Sveriges uppgift att försörja tiggare från andra länder utan respektive land skall göra det.

  Sedan borde Eu tvinga Bulgarien och Rumänien att använda de pengar dom får från Eu för att förbättra Romernas situation i respektive land. Annars är det väl bara att dra in pengarna….

  Hon avslutar det hela med att tala om att det är bättre med 10 kronor i koppen hos tiggaren än att åka hem och äta tv-middag och se på en dokusåpa om en förmögen familj som absorberar skattemiljoner. Antar att hon menar tv3,s dokusåpa om en familj som har tjänat miljoner på asylmottagningar.
  Menar hon att alla vi som inte lägger pengar i tiggarens kopp tycker om att beundra de som tjänar på asylmottagningar som sådana som hon har varit med att driva fram ?

  Jag tittar inte på dokusåpor men även om jag gjorde det så har det inget med saken att göra. Om hon vill försörja tiggare genom att skänka pengar så får hon väl göra det.

  Vad har för övrigt tiggandet med asylmottagningarna att göra ?
  Vad jag vet söker inte tiggarna asyl i Sverige. Hade dom gjort det hade dom inte behövt tigga. Sedan att dom förmodligen inte har något asylskäl som gör att dom får stanna är ju en annan sak.

  http://archive.is/8eGq2

  Svara
  • Exakt. Och Rumänien bryr sig inte överhuvudtaget om ett gäng knäppskallar i Sverige gapar att de ”ska ta ansvar”. De är sannolikt snarare glada att slippa dessa människor.

   Jag tycker också att hennes jämförelse med sina barn är spännande:

   ”Exakt den logiken ska jag använda på mina barn. Om jag slutar ­föra över pengar när fjortonåringen sms:ar mig om en hundring till mat på stan så kanske tolvåringen plockar undan disken från datorbordet! Ja! Ringar på vattnet och solklara följder!”

   Skillnaden är kanske att tiggarna inte är våra barn; de är inte ens svenska medborgare. Vi har ingen relation med dem alls förutom att de insisterar på att befinna sig i vårt land. Malins tolvåring är INTE jämförbar med Rumänien.

   Svara
  • Olof

    /  08/25/2016

   Tiggare? Har vi fortfarande sådana? Jag har sett att det ligger sopor utanför ICA ibland, men någon människa som frambringar medkänsla har jag inte direkt sett på länge.

   … ungefär. När man låter sådana företeelser som tiggare bli en normal del av gatubilden så trubbas människor av rätt fort. När de sitter där år ut och år in så inser människor att det här inte är någon som råkat illa ut och behöver hjälp, utan att det här faktiskt är deras sysselsättning, de har inga planer att förändra den, annat än att kanske åka någon annanstans.

   Om det här i praktiken är deras jobb så får man ställa frågan: exakt vad får jag ut av tjänsten som erbjuds i det här fallet?

   Och svaret är ju uppenbart: inte ett skit. Jag hjälper ingen, jag förändrar inget, jag bidrar bara till ett fortsatt status quo vad gäller deras situation, samtidigt som vårt eget samhälle försämras och våra medborgare snabbt lär sig av med förmågan att känna empati för utsatta.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2016

   Vi har haft tiggarna i Sverige i stor skala sedan ungefär 2011 utan förbud. Hela tiden har det talats om olika sätt att lösa problemet utan förbud men vad jag kan se har absolut inget skett och vissa tiggare har varit här i åratal.
   Många hjälporganisationer och tiggarnas hemländer förespråkar förbud och dessutom är det en ordningsfråga att inte varenda affär omges av bylten och gator och kollektivtrafik är fulla med trashankar. Nu tycker jag vi kör förbud i 5 år och om någon rapport då visar på att romernas situation allvarligt försämrats sedan förbudet kan jag vara beredd att ändra inställning, men jag tror inte mycket kommer att ändras egentligen. Vare sig till det bättre eller det sämre för romerna så och då tycker jag förbudet skall kvarstå. Det skadar ingen och kanske hälften av SVERIGES befolkning vill ha det.

   Svara
 4. Jan

   /  08/25/2016

  Det är meningslöst att resonera med Malin Wollin. Inte för att hon är korkad, det är hon inte, utan för att de åsikter hon har är ett socialt måste i de kretsar hon befinner sig i. De här åsikterna anses fina i villamiljöer. Lika viktiga som heminredning, rätt skolor åt barnen, den obligatoriska utlandsresan och en ståndsmässig bil på garageuppfarten. Helt enkelt en del av en borgerlig livsstil.

  Ungefär som Zara Larsson: Först en dyr märkesväska sedan ett litet bidrag till Röda Korset. Det ska gärna synas också. Så att det syns att man har råd.

  Svara
 5. Nilsson

   /  08/25/2016

  En bättre rubik hade varit: I Sverige bär män badshorts på stranden.
  Jag vet att det där med kläder är en gammal pryd religiös grej, men för mig handlar det inte om religion utan mer om att få bestämma över min egen kropp.
  Jag hade precis tagit ett dopp och satt och torkade på handduken när poliserna omringade mig ivrigt påhejade av barnfamiljerna runt om.
  Förargelseväckande beteende! Skriker batikhäxan några meter bort.
  Under polishot tvingas jag ta på mig kläder.
  När en annan kvinna säger att hon vill anmäla mig för sexuellt ofredande för att hon såg mitt kön när jag steg upp ur vattnet, så riktar den ena polisen pepparsprej mot mig.
  Kontentan är: Om vi tvingar folk att ha kläder på sig, varför kan vi inte då också tvinga dem att ta av sig?

  Svara
  • Svenne

    /  08/25/2016

   Bakom dina badshorts finns ingen massmördar-ideologi, eller hur…

   Svara
   • Nilsson

     /  08/25/2016

    Misstänker att jag var otydlig i texten ovan, ”jag” badade naken 😉

    Svara
    • Jans

      /  08/25/2016

     Kanske på sätt och vis en av de mer relevanta jämförelserna med burkini eftersom det i båda fallen handlar om att det kan väcka anstöt.

     Svara
     • Svenne

       /  08/26/2016

      Det blir svårt att dölja ett bombbälte på en nakenbadare… Måste jag välja så föredras fredliga nudister.

     • Nilsson

       /  08/26/2016

      Ser det mer som en fråga om vi ska ha en klädselkod på badstranden eller inte, vill man att människor ska vara fria att välja klädsel får man även räkna med att någon väljer att vara naken.

  • Grodan Boll

    /  08/26/2016

   Det ena är dessutom ”lösningen” på det andra. Jag gissar att det kommer finnas få burkinis i närheten av manliga nakenbadare.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/26/2016

    Eller inte. Det kanske är enda chansen för en muslimsk kvinna att få se en annan naken man än sin man 😉

    Svara
 6. Jan

   /  08/25/2016

  Vad är det som får mig att genast tänka i banor av etnicitet när jag hör talas om alla dessa cyniska åldringsrån? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23404857.ab

  Svara
 7. Jan

   /  08/25/2016

  Läs kommentaren efter artikeln. Undrar hur länge den får stå kvar på hårt politiserade Politism? http://www.politism.se/story/fler-bor-protestera-mot-att-en-hogerextrem-sajt-staller-ut-pa-bokmassan/#comment-2851812712

  Svara
 8. Olof

   /  08/25/2016

  Jag är generellt sett negativ till burkaförbud med, men skulle gärna höra förslag på hur man kan komma åt försök att tvinga människor att klä sig på vissa sätt.

  Om någon vill klä sig burka, man eller kvinna, kör hårt, you go transa!

  Men om någon tvingar sin mor, syster, kusin, församlingsmedlem eller granne att bära burka, eller någon annan religiös symbol för den delen, där de inte vill, då bör de fängslas.

  Tvingar de sina barn att göra det, då skall de utan tvekan rakt av fråntas vårdnaden och är välkomna att återse det när barnet är myndigt.

  Och naturligtvis, i de yrken där det finns anledningar till klädkod så är inte religion ett mer giltigt argument än ‘jag känner för det’, och när det gäller sådana yrken där det handlar om t.ex myndihetsutövning så är religiösa symboler en indikation att man inte är lämpad att inneha ett ämbete där man först och främst representerar myndigheten till den grad att ens egen tycke och tro är helt irrelevant.

  Svara
  • T

    /  08/25/2016

   Förbud mot burkini och andra typiska attribut är bara början på att rulla tillbaka den liberala hållning som politiker har till islam. Det land som är sist på bollen kommer att få det svårast att göra det som krävs. Gissa vilket land det blir?

   Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2016

   Burka och Niqab skall naturligtvis förbjudas på allmän plats och i offentlig tjänst. Vi kan väl för sjutton inte ha ett samhälle där en massa människor går maskerade, det är ju helt sjukt.

   Burkini är svårare. Det är lite som att gå med nassearmbindel. Det skadar ingen men det är ett väldigt tydligt ställningstagande. I detta fall mot MIN kulturella identitet. Spontant känner jag att människor som inte gillar mitt lands livsstil kan sticka härifrån. Jag förstår att terrorutsatta fransmän blir provocerade. Jag har aldrig själv sett burkini däremot muslimska kvinnor som badar med kläderna på, tycker det känns rätt trist. Men förbud, njäe…

   Svara
 9. Rikard

   /  08/25/2016

  Hej.

  Horklut, slöja eller burka privat, eller för den delen lusakupa, stormhatt eller gubbkeps går på ett ut.

  Till uniform, eller på jobbet eller i simbassäng? Glöm det.

  Svårare är det inte.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 10. Jan

   /  08/25/2016

  Vilket hyckleri. Det är inte lämpligt att bada i burka. Om inte annat så av hygieniska skäl. Accepterar man inte det så står det var och en fritt att flytta till valfritt arabland. Ingen kommer att sakna dessa spökplumpar. Någon gräns för flatheten måste det finnas.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/25/2016

   Nu har visserligen badmodet förändrats lite sen 1930-talet

   2016 spänner det mellan dessa två bilder:

   Den här hygienbiten tycker jag inte fungerar som argument, folk får väl vara hur ohygeniska de vill? Och att bada i burkini är inte mer ohygeniskt än att surfa i en våtdräkt. Jag håller dock med dig, det är skabbigt, men folk får vara skabbiga om de vill, och du och jag får tycka att det är skabbigt.

   I Frankrike är det som alla vet sedan några år tillbaka förbjudet med religösa maskeradkläder som döljer ansiktet med motivet att det är en säkerhetsrisk då det försvårar identifikationen av en människa, samt att det begränsar den personliga friheten i ett land där ansiktsigenkänning och ansiktsuttryck är en självklar del i det sociala livet. Har svårt att se att dessa argument går att föra över på en burkini.

   /Frida

   Svara
   • trollan

     /  08/26/2016

    Tycker helt klart hygien aspekten är viktigt när det handlar om badpooler. På stranden not so much,,,

    Svara
 11. w

   /  08/25/2016

  http://www.theexmuslim.com/2016/08/24/burkini-bikini-false-equivalence-disproportionate-outrage/#

  When a woman’s community acceptance, respect, dignity, employability, marriagiability, physical safety, enfranchisement, social mobility, access to social institutions, freedom, and autonomy hinge upon her daily, unwavering, public adherence to the bikini, then we can make this comparison.

  When a woman cannot leave her home in anything other than a bikini without being deemed immoral and her human worth and family’s honor compromised, then we can make this comparison.

  When there are severe legal, social, and extrajudicial forces holding a woman’s safety, wellbeing, and livelihood hostage to her adherence to the bikini, then we can make this comparison.

  Den må bli lite ofokuserad ibland men har en del bra poänger.

  Svara
 12. Jan

   /  08/25/2016

  Mångmiljonärskan har det tufft på sin chefstribun. Läsarnas mejl och åsikter kategoriserar hon som hat och hot. Som hon i sin tur ser som ett hot mot öppenheten (!) och demokratin.

  Mitt råd: Plocka bort mejladressen då, Sofia. Så att du kan skriva läsarna på näsan med ditt von oben-perspektiv utan att riskera reaktioner (eller hat som det kallas i dina journalistkretsar). Låt oss inte störa din överklasstillvaro i Stockholms finaste salonger.

  Fast låtsas aldrig att du företräder folket. För det gör du inte.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sofiaolssonolsen/article23402713.ab

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/25/2016

   Det är lustigt, de har gjort en undersökning och formulerat ett pressmeddelande, men icke går det att hitta själva rapporten. Hur svårt kan det vara att lägga ut en rapport där man kan få se frågor och svarsdata utan något professionellt tyckarfilter.

   Sen stod det följande i pressmeddelandet som tydligen var helt ointressant att belysa:

   ”Det finns ingen större skillnad mellan hur ofta manliga och kvinnliga medarbetare hotas. Däremot finns det stor variation när det gäller vilka typer av hot och trakasserier som riktas mot män och kvinnor samt vilka effekter hoten får.”

   Ja, kvinnor kanske tar åt sig mer än män, men det är knappast de hotade och kritiserade männens fel.

   ”Totalt besvarade 619 medarbetare på enkäten. För dagspressens del var svarsfrekvensen på 38,6 procent.”

   38,6% låter ganska lite om det är ett problem som är påtagligt och nu drabbar en tredjedel av kåren. Jag kan inget om statistik, men det låter lite väl lågt i mina öron.

   /Frida

   Svara
   • Jan

     /  08/25/2016

    Det är nog så. Kvinnor är känsligare. Istället för att strunta i de 10-15 procent (min gissning) av mejlen som är kränkande så tar de åt sig personligen. Dessutom så har jag en känsla av att konsensuskulturen är starkare bland kvinnor. Om någon inte håller med så tolkas det som hat.
    Att fler män hör av sig tror jag i grunden har att göra med att det är fler män som läser kvällstidningar. Samt att fler män än kvinnor är intresserade av politik och politisk debatt. Vilket inte återspeglas i tidningarnas ledarsidor som är kvinnodominerade.

    Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2016

    En statistik undersökning med 38% svarsfrekvens är i praktiken värdelös. Det går inte att göra generella uttalanden utifrån en så dålig svarsfrekvens. Förmodligen är drabbade och de som är intresserade av frågan överrepresenterade vilket kan snedvrida resultatet ordentligt vid en så låg svarsfrekvens.

    Svara
 13. MiT

   /  08/25/2016

  ”Förbjud slöjan i svenska grundskolan”

  http://www.svt.se/opinion/sophia-jarl-om-sloja

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/25/2016

   http://www.svt.se/opinion/goobe-och-aanstoot-om-burkini

   ”De kvinnor som fritt har valt att bära hijab måste ha samhällets stöd.”

   Jovisst, enligt islamsk tradition så påtvingas flickebarn slöja när barnet når puberteten, det vill säga någonstans mellan 6-10 år, pojkarna kan glatt fortsätta springa omkring i amerikanska mjukisbyxor från Addidas tills de är 55, villet också många gör.

   Avslutningsorden är för fina: Så stöd oss i kampen mot att omyndigförklara kvinnor.

   Jag tror att de har missat att myndighetsåldern i vårt land är 18 år.

   /Frida

   Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2016

    Tänkte på det nyligen när jag var på Gröna Lund. Rätt mycket invandrarfamiljer där överhuvudtaget och ingen brist på slöjbärande kvinnor, ett och annat regelrätt tält.

    Där kommer mamma och några glada barn som har skoj på tivoli. Pigga glada flickor med färgglada kläder och fina håruppsättningar, så kommer mamma i sitt tält och tanker slår mig… Snart skall de små glada tjejerna låsas in i ett likadant tält. Aldrig mer färgglada kläder och skojiga frisyrer. Så deprimerande… Inte minst för nationen Sverige att de där glada barnen inte kan få bli ungefär som svenska glada barn när de växer upp. Fasen vilken deprimerande kulturell utveckling både för dem själva och Sverige. Vad var meningen med att ta sig till den fria världen om man skall låsas in i ett tält för resten av sitt liv?

    Svara
 14. Svenne

   /  08/25/2016

  MSM bryr sig inte om det riktiga offret…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2016

   Mycket talande och mycket obehagligt. Medierna vill rikta sympatin mot en bieffekt snarare än en direkt dödlig effekt av islamistisk terrorism och extremism.

   Ivar Arpi:
   http://www.svd.se/i-lagens-namn-kla-av-dig
   Ivar Arpi tror att burkiniförbudet kommer att öka rekryteringen till terrororganisationer. Han menar med det att det inte bör vara något förbud, rätt väntat.

   Men vänta lite nu, säger inte detta en annan sak? Om det nu är så att burkiniförbudet lockar fler att bli islamiska extremister som Arpi tror så betyder det ju att det finns en koppling mellan burkini och islamistisk extremism. Burkini är något som extremisterna vill ha. Kanske betyder det inte att alla burkinibärare är extremister men kanske skulle det vara värt att veta vilka åsikter som följer med bärandet av plagget? Kanske är det så att plagget helt enkelt ÄR en provocerande religiöst extremistisk symbol som på goda grunder kan sägas väcka anstöt? Arpi säger ju indirekt att burkinin och våldsam islamism är i symbios.

   Svara
  • Svenne

    /  08/25/2016

   Daily Mails artikel om dådet:

   Svara
   • Jans

     /  08/25/2016

    ”A British man was stabbed 15 times in the face, chest and stomach as he heroically tried to save Ms Ayliffe-Chung.
    A second British man and an Australian were also hurt in the attack in which a dog was also killed.”
    Män, män, ständigt dessa män. Våldtäktskulturen? Eller vad säger Svante Tidholm och Hanna Fahl, är det sånt här vi behöver prata med våra söner om? Att inte lämna plats och låta kvinnliga hjältar få del av äran att försöka rädda livet på en syster?

    Skämt åsido, han verkar ju varit fullständigt från vettet. Tydligen även efter gripandet. Kan det vara substanser inblandade?

    Svara
 15. Anonymouse

   /  08/25/2016

  Vet inte om någon redan postat. Ett rejält steg i rätt riktning skulle jag säga.

  http://www.intellectualtakeout.org/blog/univ-chicago-pushes-back-trigger-warnings-safe-spaces

  Svara
 16. Ivar L

   /  08/25/2016

  OK, det här är inte en seriös nyhet och säger inget om svarta i allmänhet men ligger det ändå inte en ganska underhållande ironi i denna historia, om den nu stämmer:
  ”Storfilmen ”Birth of a Nation” från 1915 är idag kontroversiell, inte minst på grund av att den skildrar svarta män som benägna att gruppvåldta vita kvinnor. Nu dras en visning av en politiskt korrekt nyinspelning med samma namn in eftersom den svarta regissören anklagats för att ha gruppvåldtagit en kvinna tillsammans med den svarta manusförfattaren.”
  http://www.friatider.se/pk-nyinspelning-kan-stoppas-regiss-ren-pekas-ut-som-v-ldt-ktsman

  Svara
 17. Svenne

   /  08/25/2016

  OT: tv2.no: Oslo-solarier granskade… #sanslöst
  http://www.tv2.no/nyheter/8540351/

  ”– Jeg er kjempeoverrasket. Jeg synes at det her er litt ekkelt. Sæd på så mange steder. Det er ikke greit i det hele tatt, sier rengjøringsekspert Lena Furuberg.

  Sammen med Furuberg har TV 2 hjelper deg sjekket renholdet på solarier. Sædflekkene ble funnet både på vegger og utenpå solsengen. Furuberg mener solstudioene bør skjerpe renholdsrutinene.”

  Svara
  • Hans Odeberg

    /  08/25/2016

   Uppenbarligen behöver de installera gökdetektorer.

   Svara
   • T

     /  08/25/2016

    Video kommer snart på My Dirty Hobby eller så tog tapetklistret slut 😛

    Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  08/25/2016

  http://www.liveleak.com/ll_embed?f=1e3b30bffd4a

  Vad bilen nu har gjort för ont är oklart, antagligen någon typ av otrohet, eller så kanske bilen blev våldtagen, vem vet.

  (MIT får gärna redigera mitt inlägg om embed-koden inte fungerar)

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2016

   Om det inte sitter någon i bilen (vilket jag innerligen hoppas) så fattar jag ingenting. Det är ju vuxna karlar som håller på. Totalt obegripligt.

   Svara
  • Nilsson

    /  08/25/2016

   Vit medelålders cisbil?

   Svara
  • Hans Odeberg

    /  08/26/2016

   Någon som har telefonnumret till de här grabbarna? Jag är svårt frestad att skicka min gamla Renault till dem. Franska bilar förtjänar stening!

   Svara
 19. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
  • Jans

    /  08/25/2016

   Here we go again.

   Jag har lagt märke till att på vägarbetsplatser är det rätt vanligt att kvinnor sköter trafikdirigering. Inte ett av de tyngre jobben. Inget fel i det, bara en observation men om det tidigare varit så att de mestadels manliga arbetarna haft rotation på jobben och därmed kanske fått visa dagar som är mindre fysiskt krävande såsom trafikdirigering så kan det ju betyda att männen får slita mer nu när kvinnorna vill vara med men hoppar över de tyngre passen. Jag har ingen aning om hur det är men det är värt att fundera på hur arbetsfördelningarna i tunga och skitiga yrken blir när kvinnor skall in. Blir det jämlik arbetsfördelning?

   Svara
 20. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
 21. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
 22. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
 23. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
 24. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
  • Rikard

    /  08/25/2016

   Hej.

   Jag har grälat med vänsterfolk sedan nittiotalet om så kallat feministiskt självförsvar, i syfte att få fram en definition av på vilket sätt olika självförsvars- och kamptekniker är feministiska och andra inte är det.

   Hittills är det tomt i håven.

   Av kampsportande bekanta (allt från gammaldags brottning till MMA och Muai Thai) har jag förstått att det är nonsens att kalla en sådan för [valfri politisk idé] – allt handlar om tre saker:
   1) Träna sig att använda våld mot andra på ett medvetet sätt (syftet egalt)
   2) Träna sig i att kontrollera sina reflexer enligt ovan i syfte att inte agera på dessa
   3) Träna sig i att tåla stryk utan att kollapsa

   Varför bara träna flickorna? En bra tränare som fokuserar på kamratskap, sammanhållning och moderation samt (själv)disciplin och (själv)respekt gynnar alla, oavsett kön.

   Kanske man skall erbjuda en kurs i en hemsnickrad kampsport? Så länge den är feministisk, och ‘Allt är ett mål/allt är ett vapen’-kampsporten kan väl inte vara värre än andra?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • bullshit

     /  08/26/2016

    Håller med.

    De borde träna något helt annat. Något praktiskt och icke-politiskt. Det är också idiotiskt att bara träna flickorna. Träning gynnar som sagt alla, oavsett kön. Det gynnar också flickor specifikt, att ha pojkar omkring sig, som är tränade och kan hjälpa dom i händelse av en dålig situation.

    Feminister ser det inte riktigt så. Feminister ser män som grupp som förövare. Därför anser de att pojkar ska gå på lektioner/föreläsningar och diskutera normer (dvs. sin kollektiva förtryckarskuld) medan flickor tränar mer handgripligt självförsvar. Det upplägget gör att både killar och tjejer tränar på något. Fast de tränar på lite olika saker.

    För bägge könen handlar det ändå primärt om träning i ideologi. Även om de fysiska teknikerna såklart är avsedda som försvar mot en förövare.

    ”Feministiskt självförsvar växte fram i samband med att kvinnorörelsen blev starkare och den feministiska medvetenheten ökade på 1970-talet. I samtalsgrupper upptäckte kvinnor att deras erfarenheter av misshandel, våldtäkt, incest och trakasserier inte var individuella problem, utan uttryck för en förtryckande struktur.”

    I samtalsgrupper kände de efter och kom de fram till att detta var ett uttryck för en förtryckande struktur. Vad är det man försvarar sig mot? Och spelar det någon roll om man försvarar sig mot ett individuellt problem eller ett uttryck för en förtryckande struktur? Ett slag är fortfarande ett slag.

    Det får betydelse om man lägger till en fjärde punkt till (dina tre punkter på) listan. Den fjärde punkten är inte fysisk. Det är förmågan att undvika situationer. Jag har bevittnat kampsportstränare tala till sina elever individuellt efter den fysiska träningen, och vad flera av dessa poängterar är vikten av förebyggande självförsvar. Att alltid vara uppmärksam på och anpassa sig efter sin omgivning, att alltid välja rätt vägar och aldrig hamna i en dålig situation. För det är, gedigen träning till trots, inte helt säkert att man kommer att klara sig ur den.

    Det är en avgörande skillnad på ambitionen att stå upp för sig själv och klara sig hem levande – kontra att föra en könsrättslig kamp, stå upp för kvinnliga rättigheter och bekämpa en förtryckande struktur.

    Den ena vägen tar en ut ur situationer, i värsta fall på bekostnad av ens rättigheter och rörelsefrihet etcetera. Den andra vägen tar en in i situationer, i värsta fall på bekostnad av ens liv. Vilket självförsvar är bäst? Det som kompromissa med ens rättigheter, eller det som kompromissar med ens liv.

    Följdfrågan uppstår: Finns det andra situationer, där feminister är villiga att kompromissa med kvinnors liv? Svaret går att slå upp i valfri dagstidning, vilken dag i veckan som helst.

    När skiten träffar väl fläkten gäller såklart de tre punkterna ovan.

    Fördelen med det handgripliga feministiska självförsvaret skulle vara det att de har införlivat våldsammare tekniker. Tekniker ämnade för att orsaka permanent skada på förövaren. Exempelvis sticka i ögonen, slå mot struphuvud, sparka sönder knän, mot skrev mm. Tekniker som är förbjudna MMA eller Muai Thai, eftersom det är sporter.

    Nackdelen skulle vara – bortsett från nödvärnsrätten och den lagliga problematiken att bruka oförsvarligt mycket våld – att de varken tränar teknikerna tillräckligt realistiskt, tillräckligt effektivt eller tillräckligt ofta. Det kanske tränas några enstaka tillfällen, och då ligger huvudfokus trots allt på peppning och på att tänka i ideologiska banor. På det tillkommer lite självförsvarstekniker.

    Därför skulle jag sätta pengarna på en tjej tränad i MMA eller Muai Thai (eller något annat såklart) alla dagar i veckan före någon som gått en kurs i så kallat feministiskt självförsvar.

    Svara
    • Lövet

      /  08/26/2016

     …och i de flesta fall sätter jag mina pengar på gruppen av 10-20 krigsavtrubbade afghanska ensamkommande som omringar sagda tjejer…

     …som en bildlig beskrivning av oddsen alltså…

     Svara
     • bullshit

       /  08/26/2016

      Ja, det är ett bevisat faktum.

      Det finns det polisrapporter som styrker, svart på vitt, när det gäller den typen av övergrepp och tillvägagångssätt.

      Det krävs en stor portion förnekelse (kombinerat med en svag verklighetsförankring) för att inbilla sig att ”så har svenskar minsann betett sig i alla tider”.

      För troende feminister är det ett sätt att lindra sin kognitiva dissonans. För övriga propagandister och mediakarriärister är det business as usual.

      Vanliga människor har verkligheten att förhålla sig till. Fråga mig inte hur en del föräldrar tänker, som släpper iväg sina döttrar till festivaler och badhus i dag. När risken att utsattas för massövergrepp är så ofantligt stor.

      Feminister förhåller sig inte till verkligheten alls. Det är inte bara förnekelse. Deras attityd påminner om ett barns. De säger ”Varför ska jag behöva anpassa mig efter någon annan (gruppen män) som gör fel?”.

      Precis som politiker och mediakarriärister kastar de andras flickebarn åt vargarna. Det var just ett snyggt självförsvar.

 25. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
  • Jans

    /  08/25/2016

   Popkollo är en liknande könsdiskriminerande verksamhet.

   Svara
 26. Jans

   /  08/25/2016

  Läs och darra, detta är de som styrt Sverige ner i fördärvet:
  http://ledarsidorna.se/2016/08/historien-forskracker-2/

  DN däremot verkar gått över till ren satir nu:
  ”allianspartierna bör definitivt inte utesluta ett samarbete med Miljöpartiet”
  http://www.dn.se/ledare/huvudledare/regering-med-stod-av-sd-borde-inte-vara-nagot-alternativ/
  För de kan väl ändå inte mena allvar?

  Svara
  • Hans Odeberg

    /  08/26/2016

   Självfallet bör alliansen allvarligt överväga ett samarbete med Miljöpartiet. Inte i syfte att faktiskt ha ett samarbete med miljöpartiet, utan för att sätta press på SD i förhandlingarna.

   2014 hade alliansen en chans att gå till SD och säga ”ni får er invandringspolitik, om ni i övrigt röstar på alla våra förslag”. Nu när S+MP redan infört SDs invandringspolitik är det kört, SD kommer vilja förhandla lika hårt som MP brukar göra. Så alliansen måste ha ett trumfkort att dra fram, ett hot att de bildar regering med MP-stöd istället, när Åkesson stretar emot alltför mycket.

   Svara
 27. VÅLDTÄKTSMOLN

  Svara
 28. MiT

   /  08/25/2016

  Svara
  • Lövet

    /  08/26/2016

   Knivhot på asylboende har alltid förekommit i Sverige – det har inget med migration att göra!

   Svara
 29. Jerry

   /  08/25/2016

  Att kvinnor måste skyddas mot manliga blickar verkar välbekant. Även feminister brukar tjafsa om sådant. Muslimer och feminister verkar kusligt överens om separata badtider för män och kvinnor. De flesta kommuner har en dag i veckan som män är portade från badhuset. Tjejgym finns det gott om. Jag är rädd att idéer sprider sig. Ingen behöver tvinga kvinnor att dra på sig burkini. Om tjugo år är det kanske en självklarhet. Kristendomen förändrade vårt land när den gjorde sitt inträde. På samma sätt har islam redan förändrat oss och fortsätter att göra.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/25/2016

   Feminismen är en offerideologi som bygger på underläge, om man ska vara snäll så kan man säga att den paradoxalt nog alltid kommer vara en underkultur – en subkultur. Företrädare för denna subkultur uppfattar andra underordnade kulturer som sina vänner, av principen min fiendes fiende är min vän, därav det något motsägesefulla giftemålet.

   Exemplifierar med två bilder så att det blir tydligt.

   Svara
  • Svenne

    /  08/26/2016

   Offer för syraattack: Problemet är djupare än burkiniförbud
   https://archive.is/Ix1gf

   Svara
 30. Svenne

   /  08/26/2016

  The Sun: French writer says: ”Islamist propaganda”

  ”Look closer, especially at the photo taken BEFORE the police show up.
  One shows the woman seemingly sleeping, alone, lying directly on the sand.

  She has no book, no sun cream, no beach bag. Her clothes are not suited to swimming.
  Another shows her sitting quietly, looking around, as if waiting for the police to come. Hoping for the police to come?

  As one French Muslim journalist, Ahmed Meguini, tweeted under the picture: “It’s 35C! Off to the beach for a nap in the sun in my ski outfit, like, totally normally.”
  The pictures — sold worldwide by an agency — are not credited. They are, however, professionally shot.

  The photographer was there long before the incident.

  A belief shared by many is that this “victim” and the snapper wanted the police to intervene — the photos are brilliant Islamist propaganda.

  They will provoke and inflame, foster a resentful mindset among French Muslims and encourage the narrative of “victimisation” that cripples action on Islamic extremism.”

  Svara
 31. G

   /  08/26/2016

  ””Livshotande skadad efter misshandel

  Två män har misshandlats av ett antal yngre män i Alby centrum i Botkyrka kommun söder om Stockholm, uppger polisen.

  – En av de här männen har blivit slagen med någon form av tillhygge i huvudet och förts till sjukhus, där han blivit mycket sämre, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisens Stockholmsregion.””

  ””Åtal för sexbrott utan känt offer

  En 19-åring från Skellefteå åtalas för att ha tagit en kvinna mellan hennes ben på Trästocksfestivalen i Skellefteå i år.

  Mannen förnekar brott, och polis och åklagare vet inte vem offret är.

  Åklagaren tror ändå på en fällande dom med hjälp av vittnesuppgifter, som ska ha sett vad som hände.””

  ””Barn slängdes från höjd – mår bättre

  Det elva månader gamla barnet, vars pappa är misstänkt för att ha kastat barnet från hög höjd, bedöms inte längre ha livshotande skador. Men barnet är fortfarande allvarligt skadat och kommer att få vårdas på sjukhus under överskådlig tid, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

  Det var i mitten av augusti som polisen larmades till en ort i östra Jämtland där barnet hittades utomhus.

  Enligt åklagaren har pappan kastat barnet från hög höjd. Mannen är misstänkt för försök till mord och även för grov misshandel och grovt olaga hot mot sin hustru.

  Mannen själv nekar till mordförsök och menar att han har haft som mål att ta sitt eget liv, men inte skada barnet. Däremot erkänner han att han vid tillfället ska ha knuffat och hotat sin hustru.
  Mannen sitter häktad. När åtal väcks är inte känt.””

  ””Regler om statsrådspension ändras

  Efter avslöjandena om att tidigare statsråd av olika färger har fortsatt att plocka ut statsrådspension efter sin avgång samtidigt som deras företag drar in miljoner ska nu regeringen ändra det kritiserade regelverket.

  Civilminister Ardalan Shekarabi (S) skriver på Dagens Nyheters debattsida att regeringen vill förändra regelverket så att det inte längre är teoretiskt möjligt för ett före detta statsråd att få statsrådspension och samtidigt placera övriga inkomster i ett bolag för att pensionen inte ska påverkas.

  – Det här är en brist i lagstiftningen som gör det möjligt att lägga inkomsterna i bolag och därmed inte få nedräkning av pensionen. Det är inte rimligt, säger Ardalan Shekarabi till TT.

  – Målet är att ha en ordning för detta som förstärker förtroendet för politiken och de demokratiska institutionerna. I grund och botten handlar det om tilliten i vårt samhälle.

  Han hoppas att kunna få till ett beslut om en förändring under hösten.””

  ””Skådespelerskan och komikern Bianca Kronlöf har stängts av från Instagram.

  För Göteborgs-Posten berättar hon att hon har fått varningar för enskilda inlägg tidigare som då plockades ned, men att hon inte förstår varför hela hennes konto nu plötsligt är borttaget.

  – Det är väldigt sorgligt för mig som privatperson med alla minnen, säger hon till tidningen.

  – Jag har lagt upp saker som inte är så normativa och det är tydligen provocerande. Exempelvis är en sexig urringning acceptabelt, men inte en bild där någon ammar sitt barn. När det egentligen är det vi har bröst till. Det är ju löjligt, säger hon till tidningen.

  Efter händelsen har Kronlöf skaffat ett nytt Instagramkonto.””

  ””Stora bröst” var inte tjänstefel

  Det kommer inte att inledas någon förundersökning om tjänstefel mot den polis som lade ner utredningen om sexuellt ofredande mot en spelare i ishockeylaget Björklöven.

  Det meddelar chefsåklagaren Mats Ericsson vid polisens avdelning för särskilda utredningar

  Åklagaren motiverar sitt beslut med att det i den här typen av fall är en bedömningsfråga vilka förundersökningsåtgärder som ska göras och de kan variera från fall till fall. Olika bedömningar kan göras utan att det för den skull görs så stora fel att de är straffbara tjänstefel. Motiveringen nämner inget om uttalandet från polisen.

  Beslutet påverkar enbart om det var tjänstefel eller inte att lägga ner utredningen. Det innebär inte att grundutredningen om sexuellt ofredande inte kan tas upp igen.””

  http://www.svd.se/facebook-stoppar-gardell-inlagg/av/tt
  Det är så synd om Jonas, han har det inte lätt när FB censurerar gång på gång, cheer up lilla bubben!
  Media går i taket och vips är saken fixad.(inte för att jag tror det var medias förtjänst i detta fallet som dem verkar tro, utan bara en glitch) Media skriver att Milo Y ”hatar och är rasistisk” mot andra på Twitter, och vips är saken fixad, kontot stängs permanent. Inte en jävel från vänstermedia bryr dig om det, utan tycker i stället att det var på tiden!

  ””Inga sexbrott på kulturkalas

  Under den veckolånga festivalen Göteborgs kulturkalas kom det inte in en enda anmälan om sexuella ofredanden. Ett medvetet strategiskt arbete ligger bakom, enligt Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig.

  Trots visioner om nolltolerans har rapporter om sexuella ofredanden på festivaler avlöst varandra under sommaren. Den sex dagar långa festivalen Göteborgs kulturkalas som avslutades den 21 augusti går dock mot strömmen.

  – Fortfarande i dag är det noll anmälningar som har kommit in och polisen tror inte att det kommer att komma in några. Det har inte funnits några tendenser till att vi skulle ha de här problemen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs kulturkalas.

  Och konferencierer uppmuntrade besökare att hälsa på varandra och vara uppmärksamma på eventuella händelser i sin närhet, berättar Stafilidis. Men enligt honom är det framför allt ett flerårigt värdegrundsarbete som ligger bakom.

  – Vi jobbar aktivt med att åldersblanda och blanda genrer på våra scener. En timma spelar någon som drar mycket ungdomar och direkt efter är det något annat som drar ungdomarnas föräldrar, säger Tasso Stafilidis.

  Sedan tre år tillbaka finns också en särskild trygghetsgrupp, Team Göteborg, med ungdomar från alla olika stadsdelar i Göteborg.

  Med över 1 000 programpunkter på 50 festplatser och med över en miljon besök är genomströmningen av folk stor och kulturkalasets största publikgrupp är ungdomar.

  – Det mångfaldsarbete vi satsar på utgår från att alla ska visa varandra respekt och det har gett resultat, säger Tasso Stafilidis.””
  http://www.svd.se/inga-sexbrott-pa-kulturkalas/av/tt

  ”Det har inte funnits några tendenser till att vi skulle ha de här problemen..”

  Inte funnits några tendenser att de skulle ha problem med detta, men ändå babblade och funderade Tassen om eventuella kvinnozoner tidigare i somras ? Typ; ”vi funderar på kvinnozoner pga alla rapporter om ofredanden, men vi har själva aldrig sett några tendenser att vi skulle ha problem med detta” Låter mycket trovärdigt.

  Kan också bero på…

  1. Anmälningsbenägenheten har sjunkit dramatiskt! Gahhh vad gör vi nu då!
  2. De som tafsar och ofredar stannade hemma. Eller kanske var upptagna och ofredade på annat håll, för ni vet ju att ”det sker överallt”, eller hur ?
  3. Festivalen är ingen gratisfestival utan kostar pengar ? Har ingen koll på det.
  4. Tafsarna trodde hotet om kvinnozoner skulle bli verklighet, så det var ingen ide att ens gå dit.

  Svara
 32. Pelle2

   /  08/26/2016

  Etikforskaren Elisabeth Hjorth skriver på dagens DN en debattartikel där hon kritiserar förbudet mot Burkini.
  I denna artikel tar hon upp de svenska präster som startade en rörelse där de i solidaritet med den mördade prästen och nunnorna i Frankrike skulle bära kors. Om detta skriver hon” Några prästkvinnor med svenska böjelser startar ett tvättäkta korståg”.
  ” Korstågen handlade om att kristna på 1000-talet åkte till mellanöstern för att kriga mot muslimerna. Att präster uppmanar kristna att bära kors är alltså detsamma som att åka iväg och kriga med muslimerna. Snacka om en icke relevant jämförelse …
  .
  Är det alltså en svensk böjelse att bära kristna symboler ? Är det i så fall inte en islamsk böjelse att bära burkini och varför skulle det i så fall vara något bättre ?

  Hons skriver också följande:
  ”Fenomenet burkini skulle kunna ha debatteras av feminister med olika åsikter i fråga om kropp och frihet. Täcka eller blotta? Den skulle kunna ha diskuterats som en praktisk fråga om att idrotta och bada på olika sätt. Allt ur yttrandefrihetens tänkbara vinklar. Det som händer nu är bortom allt det.”

  Problemet är väl att feministerna inte vill diskutera hedersproblematik och bärande av hijab,burka och burkini. Alla försök till något sådant tystas ned av feministerna och man anser att detta skall vara upp till de muslimska kvinnorna trots att vi vet att många av dom inte kan välja bort att bära dessa plagg om dom skulle vilja det.

  Däremot kan en kristen man och kvinna välja bort att bära kristna symboler men när de väljer att bära dessa så är det genast ett problem och tecken på religiös förföljelse enligt kulturrelativister som Hjorth.

  Hon avslutar med följande ord:
  ”På stranden vid Atlanten ser jag kroppar i alla slags kläder. Jag vill att hon ska vara här. Hon utgör inget hot mot det öppna samhället. Frånvaron av henne däremot, beviset på att det finns allt mindre att försvara. Friheten i Europa är utopisk. Men det är först när hon och jag kan gå till stranden som vi vill, med våra flipflops och pocketböcker, våra ärr och vår framtid, som det är något värt att vara här.”

  Ok. Skulle vilja se henne åka till ett muslimskt land och hävda sin rätt att bada i minimal bikini och att gå in i en moske´utan att täcka sig med minst en slöja.Är det någon som tror att hon skulle få vara i fred särskilt länge och att det skulle accepteras ?
  Eftersom europa inte är värt att leva i om kvinnor inte få ha på sig Burkini så tycker jag att Hjorth skall flytta till ett muslimskt land där hon blir tvungen att ha på sig minst en burkini
  för det måste ju verkligen göra det värt att leva där

  Kulturrelativister som hon får mig att vilja spy !

  http://archive.is/lXqXk#selection-4195.0-4195.412

  Svara
 33. G

   /  08/26/2016

  ”Emer O’Toole: Hårig, fri och lycklig

  För irländska Emer O’Toole handlar feminism lika mycket om buskiga armhålor som om rätten till fri abort. Men trots att hon numera är helt tillfreds med sin kroppsbehåring får hon ständigt negativa reaktioner från omvärlden.

  Hon har varit noggrann i sina observationer: en kvinna på det svenska förlaget har håriga armhålor, men alla nakna kvinnoben i Stockholm har än så länge varit rakade, även här i det mest feministiska av länder.

  Däremot har ingen reagerat på hennes egen kroppsbehåring, vilket skedde när hon besökte London några dagar tidigare: den dag hon bar shorts uttryckte åtminstone fyra män sitt äckel.

  – Av alla mina små experiment har det svåraste varit att sluta raka armhålorna och benen. Det vore en sak om man verkligen kunde välja, om man kunde ha kroppshår utan att folk stirrade på en och utan att de sade hemska saker, men så är det inte, säger Emer O’Toole.

  I de övre tonåren var Emer O’Toole anorektisk och besatt av sitt eget utseende.

  – Jag led av konstakt psykisk stress över huruvida jag uppförde mig korrekt och såg bra ut. Jag vaknade upp och kände att mitt utseende den dagen var det absolut viktigaste. Ibland var jag nästan i tårar innan jag gick hemifrån för att jag kände mig för fet och jag känner till så många kvinnliga vänner som har gått igenom exakt samma sak.

  I boken beskriver hon sin stegvisa frigörelse från samhällets feminina ideal och den skam de förde med sig.

  I sina tidningskolumner i The Guardian och Irish Times argumenterar hon för fri abort på Irland, en fråga som hon är djupt engagerad i. Beslutet skulle kräva grundlagsändring och folkomröstning, men trots det ökade stödet är hon inte säker på att majoriteten skulle rösta för.

  – Det har hänt väldigt mycket de senaste åren, men ”feminist” är fortfarande ett skällsord.
  http://www.svd.se/emer-otoole-harig-fri-och-lycklig/av/tt

  ”mest feministiska av länder”
  Snälla, säg inte så för fan. Det vi har i Sverige är något annat som inte har nåt med dagens variant av feminism att göra :P……

  Ang hår. Ja, jag skulle inte säga nåt, det är upp till dig om du vill ha hår här och där. Såvida du inte frågar om min åsikt. Du bestämmer över din kropp.
  Svårast att sluta raka ? Varför började du ens raka om du vill ha hår i armhålor och på benen, jo troligen för att du inte såg dig som feminist i unga dar, utan ville vara ”len och fin” och inte heller ville riskera få kommentarer av andra som inte kan hantera hår på olika kroppsområden, men med ett uttänkt syrligt standardsvar att ge till alla som ”kräver” rakat och det hade inte varit något problem för dig. Inget fel att vara naturlig i min värld, jag anser mig inte ha rätten att säga direkt till andras ansikten hur de ska eller borde se ut och inte, så skyll inte på några ”ideal” som gjorde att du började raka dig och annat, i så fall kan man säga att du ”föll för idealen”, kanske även för att du gillade idealen, och det var ditt eget beslut IMO. Håren tenderar även att bli grövre, styvare och alltså även synligare när man börjar raka, så när man slutar och låter de växa ut och ”bara vara”, ja då ser det kanske inte ut exakt som innan man började raka exempelvis benen, då håren oftast är mjuka och inte så synliga, åtminstone på håll. Vilket resulterar i att det kanske ser annorlunda ut efter man väljer att sluta, vilket personen möjligen inte tänkte på innan, ”hur blir det om jag slutar raka mig i framtiden?”, och kanske är mer stickiga än innan.

  Det är bara att dra handen mothårs på någon som rakar benen men som låtit håren växa ut lite, och någon om inte rakar sig. Det kan ibland kännas som när jag drar handen under hakan 24-48 timmar efter att jag rakat mig, det tar liksom emot lite. Det kan vara en enorm skillnad i hårväxt på en mans och kvinnas ben, men kvinnor har naturligt mindre hårväxt där, så i min värld är det många som inte behöver raka sig men som ändå gör det, oftast för att de vill vara helt lena, som de säger. Det finns kvinnor och män som har mer hår än genomsnittet, men det finns även kvinnor och män som inte har mycket till hårväxt alls, huvudet inte medräknat. Jag tycker hur som helst att folk ska raka sig för sin egen skull, inte för andras skull. Vill du raka dig, ja men gör det då, men gör det inte för min skull för att du tror att det är det som de flesta vill eller ”kräver”. Det finns tjejer som rakar sig för att det är ”äckligt med hår”. Förstår inte hur de kan tycka att det är äckligt, man ska liksom inte äta håret, hår är naturligt men man kan också raka av sig det om man vill, men bestämmer man sig för att sluta raka helt nån dag, ja, då blir det som det blir.

  Jag känner att det här börjar bli en jävligt hårig kommentar, nog om hår nu. Det handlar i botten om ”lär dig älska din egen kropp och bry dig inte så mycket om vad andra säger och tycker”.

  ”Det har hänt väldigt mycket de senaste åren, men ”feminist” är fortfarande ett skällsord.”

  Va ? Vad menar hon med ”fortfarande”, det är ju mer som att feminist _blivit_ ett skällsord på senare år just pga feminister, inte att det ”fortfarande” är det. Och det lär nog förbli ett skällsord för lång tid framöver, möjligen bli än värre.

  ”För irländska Emer O’Toole handlar feminism lika mycket om buskiga armhålor som om rätten till fri abort.”

  Ja, det är ju det vi säger, dagens feminism handlar om hår och annat.

  ”Ibland var jag nästan i tårar innan jag gick hemifrån för att jag kände mig för fet och jag känner till så många kvinnliga vänner som har gått igenom exakt samma sak.”

  Det gäller inte bara tjejer och kvinnor skulle jag säga, finns hur många killar och unga män som inte är nöjda med sig själva och som kan stå timmar framför spegeln. Och detta har definitivt blivit värre pga internet när så gott som alla lägger upp bilder på sig själv som vissa jämför sig mot eller får en massa kommentarer om hur man ser ut och vad man kanske borde göra. Och så börjar folk tänka, ”är jag tjock”, ”borde jag träna så jag får magrutor”, ”är jag för smal”, ”har jag för många fräknar” osv osv. Och det klart, kan du inte hantera eventuella kommentarer, lägg då inte upp bilder offentligt öht. Älska din egen kropp och bry dig mindre om vad andra tycker och säger om dig. Vill du gå upp i vikt, ner i vikt eller nåt annat, det bestämmer bara du. Jag ser ut som jag ser ut och du ser ut som du ser ut. Blir tokig på folk som tar åt sig av allt som sägs om deras utseende/kropp och känner att de inte duger eller känner sig onormala. Skulle vara en oerhört tråkig värld att leva i om alla människor såg likadana ut, lika långa, samma kroppsform, samma hårfärg osv osv..Jävla tur att vi ser olika ut så att det finns något för alla smaker.

  Svara
 34. Svenne

   /  08/26/2016

  OT: Isak Skogstad, Ordf. för Lärarnas Riksförbund, om lärarutbildningen:

  Svara
 35. G

   /  08/26/2016

  ””Poliser utreds – lämnade pojke i skogsparti

  Två poliser i Stockholm utreds misstänkta för tjänstefel efter att ha frihetsberövat en 13-årig pojke och kört ut och lämnat honom i ett skogsparti mitt i natten – utan att kontakta hans föräldrar.

  – Jag var ledsen, jag började gråta. Det var helt tomt. Så jag gick runt. Jag var rädd också, säger pojken till Sveriges Radio P4 Stockholm.

  Polisen i Stockholm vill inte kommentera fallet, men presstalespersonen Lars Byström säger att det rent juridiskt är tillåtet att agera som poliserna gjorde:

  – Formellt finns det inget hinder att vidta de här åtgärderna, även mot ett barn eller en ungdom.

  Pojken var på ungdomsfestivalen We are Sthlm förra veckan och togs av två vakter efter ett bråk där han, enligt egen utsago, försökt medla. Poliserna körde iväg pojken och släppte av honom i ett skogsparti. Han hittades till sist av sin pappa, som gett sig ut med bil för att leta efter sonen.””
  http://www.svd.se/poliser-lamnade-pojke-i-skogsparti/av/tt

  Svara
 36. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
 37. Pelle2

   /  08/26/2016

  OT:

  Sven Melander intervjuas med anledning av den kritik han fick när han stöttade Zara Larssons uttalande om att hon hatar män och pojkar.

  Intervjun avslutas med följande:
  ”Det finns också de som väljer att engagera sig i debatten genom att kritisera Melanders funderingar. Särskilt när det gäller hans inlägg i debatten kring Zara Larsson och ämnet mäns reaktioner kring nyheter om våldtäkt och sexuella ofredanden.
  – De skriver förnumstigt, talar mig tillrätta och förklarar för mig hur det ligger till och då blir man ju riktigt nervös. För det är faktiskt så att jag är jävligt mycket smartare än de flesta av dem och har mycket bättre koll på grejerna medan de sitter där i sina kammare och inbillar sig att de vet något om verkligheten, säger Sven Melander. ”

  Är det inte skönt med klädsam blygsamhet ?

  Vad är det för koll som krävs enligt Melander för att tycka att det är ok att hata alla män och pojkar som Zara säger sig göra ?

  Har Melander något bevis för att han är smartare än de som kritiserar honom eller känner han bara att han är smartare i sann postmodern anda ?

  Hur smart är det att hata en hel grupp av människor utifrån vad en minoritet av gruppen gör ?

  Är det några andra grupper i samhället som Sven och Zara tycker att det är ok att kollektivt hata ? Judar,muslimer och Romer kanske skulle fungera att kollektivt hata ??

  Vad är det som får Melander att tro att han har bättre koll på verkligheten än de som kritiserar honom ?

  Han verkar ha lika mycket storhetsvansinne som Guillou. Det verkar vara en sjukdom som härjar hos före detta och nuvarande journalister på Aftonbladet..

  http://archive.is/6Pnr8

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/26/2016

   ”Jag hatar inte individuella judar, jag hatar judar som grupp” och då är det ok? Det enda bemötande jag har sett är, och nu parafraserar jag en aning: ”Men ååh! Det är ju helt annorlunda! Intersektionalitet du vet, dom är ju BRUNA!”

   Svara
   • Pelle2

     /  08/26/2016

    Jo,intersektionalitet är väl det enda försvar dom har för sitt inkonsekventa resonemang kring kollektiv bestraffning:Det finns bara ett svar på det och att det är rent och skärt skitprat dom sysslar med.
    Intersektionalitet är bara ett hittepåbegrepp från identitetsvänstern för att sanktionera deras egen rasism mot män.

    Svara
  • Skeptisk

    /  08/26/2016

   När någon säger sig vara ”Sååå mycket smartare än alla andra” är det ett ganska säkert tecken på att man inte är det. Människor som är riktigt smarta har ofta en ganska ödmjuk inställning till sin kunskap och betonar ofta hur lite av allt man kan kunna de faktiskt vet. Är man smart visar man det i handling, inte genom olika varianter av ”Jag är jurist, jag kan detta”. Om man inte gör det självironiskt, med glimten i ögat.

   Jag är biolog så för att spara tid, bara acceptera direkt att jag har rätt.

   Svara
  • Lövet

    /  08/26/2016

   Folkförakt nån, här va’re folkförakt!

   …fan vad långt han föll den gamle föredettingen…

   Svara
 38. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
  • Jan

    /  08/26/2016

   Det lustiga är att kvinnor i 35-årsåldern får vara programledare i ungdomsradion P3. En radiokanal som i praktiken vänder sig till kvinnliga gymnasister. Männen i P3 är snöpta mähän, fjantar, bögar eller rasifierade. Som finner sig i att vara andraplansfigurer och bisittare åt de kvinnliga, snart medelålders, ”stjärnorna”. Såhära, liksom, såhära, liksom……..

   Svara
 39. Pelle2

   /  08/26/2016

  Helene Bergman skriver på dagens ledarsidorna om hur vänstern har infiltrerats av islamister och identitetspolitiker som motverkar all form av kritik mot hedersförtryck och vill skjuta över all skuld för detta på män i allmänhet.
  Sara Mohammad från Glöm aldrig Pela och Fadime uttalar skarp kritik mot Fi,Gudrun Schyman, Miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet för att de har anammat islamisternas propaganda och för att de har utnämnt sig till kulturrelativister.

  Mycket läsvärt inlägg anser jag:
  http://ledarsidorna.se/2016/08/helene-bergman-islamister-utnyttjar-hederskulturen/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/26/2016

   Hon erkar vara lite som en svensk Camille Pagila =)

   Svara
 40. Svenne

   /  08/26/2016

  DailyMail: Chechen migrants exploiting ‘unmanned’ border between Poland and Germany

  ” *Thousands of Chechen migrants are entering Germany through Poland
  *Border is understaffed because of migrant crisis in south and Schengen
  *Chechnya is predominantly Muslim and some extremists have joined ISIS
  *Fears ‘potential terrorists’ could be among asylum seekers crossing border”

  Svara
 41. Frida Gustavlin

   /  08/26/2016

  Ta en närmare titt när Janne Josefsson strimlar åsiktspolisen Eric Rosén. Först i programmet.

  http://www.svtplay.se/video/9965736/opinion-live/opinion-live-sasong-2-25-aug-22-00?start=auto

  Eric Rosén blir ställd när Josefsson ställer honom mot väggen ang. vänsterextremisters närvaro, han svarar det vet jag inget om, jag har bara varit där en gång. Roligaste är när Josefsson säger att man ska ta debatten, Rosén svarar att han håller med, Josefsson kontrar – men du debatterar ju bara med dig själv utan motståndare.

  /Frida

  Svara
 42. Svenne

   /  08/26/2016

  GP: Gängvåldet har tvingat fram vassare traumavård (och pansarglas…)

  Svara
  • Skeptisk

    /  08/26/2016

   Den nybyggda akutavdelningen är inspirerad av västfrontens löpgravar och atlantvallens bunkrar. Speciellt kunskaperna om hur man avvärjer stötvågor från granateld och att bli instängd av eldkastare och kemiska vapen. Utanför entrén har vi fina stridsvagnshinder i retrostil, minfält istället för rabatter och buskar av tidstypiska taggtrådsrullar. Vi hoppas att alla ska trivas i den välkomnande atmosfären.

   Svara
 43. ”Min åsikt är att de som kommer HIT ska anpassa sig efter oss och våra seder och bruk, det är inte VI som ska anpassa oss efter DEM.”

  Väl talat !

  Svara
 44. Svenne

   /  08/26/2016

  En ‘rant’ om Västvärldens okunskap och navelskådande:

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: