Lite utmaningar™

För några veckor sedan hade jag ett inlägg om utmaningar™ där jag sa att jag tänkte försöka samla ihop lite sådana när jag ser dem. Sanningen är att jag glömmer bort att spara dem då och då och ibland ser man så många utmaningar™ att man inte tänker på det. Men några har jag hittat när jag kommit ihåg att spara! En del är säkra utmaningar™ och en del kan man med fog gissa är utmaningar™ som orsakats direkt av andra utmaningar™. Jag skrev då att det skulle vara utmaningar™ som tjejerna får tampas med men det blev lite blandade utmaningar™ istället.

Men utmaningar™ finns det gott om även om man gärna försöker dölja dem så förstår de flesta ändå vad det handlar om. Men här är de, en del kan vara dubbletter om samma sak, pallar inte med att jämföra och kolla noga.

Kan inte sova – Höglandstonåring utsatt för sexövergrepp på festival:

19-åringen blev uppbjuden till en första dans men den slutade i katastrof.
“Han tog mig på rumpan och tog på mina bröst. När jag skulle gå därifrån tog han tag i mig och satte två fingrar i mitt underliv. Jag kom inte därifrån för där var så mycket folk på dansbanan. Jag började gråta”, berättar 19-åringen för SR.

Mor och son påhoppade av ungdomsgäng i centrala Gävle:

Förra veckan drabbades Maria och hennes son av en otäck händelse. De blev påhoppade av ett gäng ungdomar som påstod att Marias sons cykel var deras. Nu väljer Maria att prata om incidenten med Arbetarbladet. ”Jag gör det här för allas barn”, säger hon.

MINST FEM TJEJER UTSATTA FÖR SEXUELLT OFREDANDE:

Flera tjejer blev utsatta för blottning, hot och/eller ofredande vid Stora Torget i Vimmerby i natt. En 27-årig man blev omhändertagen – och sitter nu i Polisens förvar i väntan på att hans utvisningsbeslut ska verkställas.

Flicka i 20-årsåldern utsatt för ofredande på nattklubb:

Ytterligare ett fall av sexuellt ofredande i Vimmerby i natt har anmälts till Polisen. En man i 40-årsåldern ska ha tryckt sitt kön mot och tafsat på en flicka i 20-årsåldern.

Eksjöflickor sextrakasserade av ungdomsgäng på Nässjö C:

Två 13-åriga flickor från Eksjö ska ha utsatts för sexuella övergrepp av ett ungdomsgäng på Nässjö C.

Händelsen ska ha utspelat sig sent på onsdagseftermiddagen när en flickorna var på väg hem till Eksjö med bussen.
Inne i stationsbyggnaden ska då en handfull killar ha börjat ropa och vissla efter dem och fortsatt trots att flickorna bad om att få bli lämnade i fred.
Efter att en av flickorna kommit på bussen ska gänget ha vuxit till ca tio personer som då antastade den andra flickan som skulle åt ett annat håll. Hon lyckades ta sig förbi gänget men då ska killarna ha tafsat på henne på armar, rygg och flera ännu, inte minst sexuellt, känsligare kroppsdelar. Flickans skrik om att bli lämnad i fred ska ha mötts av skratt från killarnas sida.

Samma som ovan, Unga flickor blev ofredade:

Om man ser flera killar runt en liten tjej som gråter – fattar man inte att nåt är fel då? Det undrar en 13-årig flicka som mitt på ljusa dagen blev ofredad av ett gäng killar mitt i stan. Förbipasserande ingrep inte. Flera ofredanden rapporteras ha hänt i centrala Nässjö, nära stationen och på Storgatan, under den senaste tiden.

Gänget slog till – nytt sexövergrepp på Nässjö C:

Det nya fallet ska ha inträffat under fredagen under dagstid när en vuxen kvinna utanför Nässjö C ska ha blivit antastad av ett gäng unga män. Männen ska bl a ha bett om att få idka sexuellt umgänge med kvinnan och dessutom gjort andra sexuella gester och obscena uttalanden.

Polisen lade ner utredningen – då hittade Johanna, 28, själv sin våldtäktsman på stan:

I måndags dömdes han till tre år och nio månaders fängelse för våldtäkt och grov stöld, rapporterar Aftonbladets ”Brottscentralen” . Mannen dömdes även till tolv års utvisning och skadestånd .

Misstänkt gruppvåldtäkt på Cinderella:

Fyra män, alla mellan 20 och 25 år gamla, misstänks ha våldtagit en kvinna på kryssningsfartyget Cinderella under helgen.

Slipper utvisning: ”Inte tillräckligt grovt brott” att våldta kvinna med knytnäven:

Eritreanen bände först upp kvinnans mun och hällde i henne starksprit medan han hotade att döda henne. Sedan drog han ned henne på golvet. I samband med våldtäkten matade eritreanen slag mot kvinnans ansikte, nacke och mage och slog henne med en glasflaska mot underlivet.

Dessutom tryckte han upp sin hand i kvinnans underliv.

Letade efter sin katt – misstänks ha utsatts för gruppvåldtäkt:

letade etfer katt blev gruppvåldtagen

Polisen misstänker: 14-årig flicka våldtagen:

En fjortonårig flicka ska ha dragits in i en buske i närheten av en idrottsplats och våldtagits mitt på dagen i Malmö.

Polisen uppger att man lägger alla tillgängliga resurser på att hitta gärningsmannen.

– Vi går tillbaka och kollar på liknande fall. Det har skett ett antal sådana tidigare, sen om det kan vara samma gärningsman går inte att säga i nuläget, Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen, till TT.

Flera anmälningar om tafsande män på festival i Piteå:

Han berättar att de delat ut band med texten #tafsainte till besökare och pratat om att det inte är okej och att man ska anmäla om man blir utsatt.
– Vid tre av de fyra händelserna har vi en utpekad gärningsman som vi har chans att lagföra, säger Magnus Carlborg.

2-åring våldtagen – man från Nässjö åtalas:

Mannen åtalas för flera fall av våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp mot ett barn i Bodaforsområdet. Brotten ska ha skett under första halvåret i år. Brottsoffret var då 12 år gammalt.

Kvinna våldtagen på flyktingboende:

En man har gripits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på ett flyktingboende i Trollhättan i natt. – Han bor inte på boendet men nu ska han ha kommit dit och tilltvingat sig sex, säger polisens Karl-Johan Främling.

Han gav mig slag i ansiktet tills jag föll:

Martina, 36, upptäckte inte att hon var förföljd förrän våldtäktsmannen hann ikapp henne i trapphuset.

Övergreppet höll på under ett tiotal minuter – läkningsprocessen har tagit åratal.

– Jag kände att alla män var potentiella kvinnomisshandlare som ville mig illa, säger hon.

I slutet kan man läsa det här också…

Martina arbetar i dag med föreningen Tillsammans, för individer som utsatts för sexuellt våld.

Ordföranden Emma Blomdahl vill betona att överfallsvåldtäkter utomhus med främmande gärningsmän inte utgör majoriteten av fallen.

– Faktum är att en stor del av alla våldtäkter sker i hemmet av en pojkvän eller bekant och det är något vi vill belysa med vår förening, säger Emma Blomdahl.

Myten lever vidare och frodas…

Kvinna nedsparkad och rånad av flera män:

En ensam kvinna i 50-årsåldern ska ha blivit nedsparkad och rånad av tre okända män natten till onsdagen. Kvinnan ringde till polisen vid 01.42 och berättade om överfallet mitt i Strängnäs, Södermanland.

– Hon har blivit nersparkad och rånad av tre män som har tillgripit kontanter från henne, säger Roland Lindkvist, länsvakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren.

Rädslan hann ifatt orädd:

En söndag nu i sommar stod hon utanför biblioteket i Nässjö och pratade med en väninna. De blev vittnen till hur ett gäng pojkar, som hon bedömer var mellan 14 och 18 år, jagade fåglar nere vid Ingsbergssjön.

— Det tyckte de var jätteroligt, men jag skrek sluta! Högt skrek jag, flera gånger. Då började mobben.

— Jag uppfattade att de var sju stycken, av utländsk härkomst, och de började skrika vad de skulle göra med mig. Det lämpar sig inte i skrift, men det börjar på k och det slutar på a, säger hon.

Man i Sandviken slickar kvinnor i ansiktet:

Flera kvinnor i Sandviken har råkat ut för en man som helt plötsligt attackerar dem på gatan och börjar slicka dem i ansiktet.

Medborgargarde bildas i Husie:

Under torsdagen fick 500 Husiebor flygblad i brevlådan. Initiativtagarna skriver att ”det är dags att skydda våra hem och familjer” och uppmanar boende i området att delta på ett möte som hålls under fredagen på Bäckagårdsskolan.
– De är framförallt de två våldtäkterna, som har varit katalysator i det här, säger Carl-Fredrik Klåvus.
Den första våldtäkten ska ha skett mitt på dagen den 22 juli. En 14-årig flicka har berättat att hon blivit indragen i buskarna och våldtagen i närheten av Husiegårds idrottsplats. Polisen har säkrat spår på platsen men inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman.
– Fynden är skickade för analys till Nationellt forensiskt center, säger Malmöpolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.
Den andra våldtäkten ska ha skett sent på kvällen den 31 juli. Den 35-åriga kvinnan har i förhör berättat att hon blivit överfallen av flera män vid Gyllins trädgård i Husie. Polisen har inte kunnat identifiera någon exakt brottsplats. Kvinnan har genomgått en rättsmedicinsk undersökning.

– Alla förstahandsåtgärder är genomförda. Nu undersöker vi om det finns kameraövervakning i närområdet, säger Westford.

Polisen varnar Nässjöbor: var försiktiga:

En äldre kvinna blev rånad på sin handväska sent en kväll.
En man blev jagad av ett rånargäng i västra Nässjö.
En man hittades blödande från huvudet i en trappuppgång efter ett rån.

Männen är den gemensamma nämnaren:

Olsson pekar dock vidare på den gemensamma nämnaren i generella fall av ofredande.
Att de har utländsk härkomst går inte att blunda för men det är inte så enkelt. Då hade vi haft invandrarkvinnor som tafsade också. Det beror på kön. Den gemensamma nämnaren är män, säger hon.

Hon menar att ursprung inte har någon betydelse. Hon syftar på att det är pojkar och män i allmänhet som inte fått med sig respekten för kvinnor i sin uppfostran.

En moderat politiker från Nässjö bevisar att hon inte tänkt klart. Och då är jag ändå snäll när jag säger så. För om det gäller även svenskar så ska hon rikta sig direkt till kvinnorna i Sverige som faktiskt står för den större delen av uppfostran från dagis och genom hela skolan. Menar hon verkligen att de kvinnorna ser till att svenska småkillar inte har respekt för andra…?

Tre fall av sexuella ofredanden på Arvika-festival:

Natten mot fredagen anhölls en man misstänkt för sexuellt ofredande på två 17-åriga unga kvinnor på Hamnfestivalen i Arvika. Natten mot lördagen greps och anhölls ytterligare två män misstänkta för sexuella ofredanden vid samma festival.

20-åring åtalas för ofredande av två 14-åringar:

En man runt 20 år gammal misstänks ha ofredat två flickor i 14-årsåldern vid två olika tillfällen. I slutet av maj ska gärningsmannen ha stoppat en av flickorna på en cykelväg. Mannen ska ha hållit fast flickan genom att greppa tag om hennes cykelstyre och där efter ställt frågor om hon var oskuld, hennes ålder, var hon bodde och vad hon hette, skriver Smålänningen.

Dagen efter det första ofredandet drabbades den andra flickan utanför en skola i Ljungby kommun. I det andra fallet ska mannen ha hållit fast flickan och där efter tagit på henne. Under det andra ofredandet hade flickan igång ett telefonsamtal med en vän som hört händelsen. Dessutom lyckades den ofredade flickan ta en bild av gärningsmannen som använts för att identifiera honom.

De blev bara fler och fler – flicka förföljd av killgäng:

En 16-årig flicka blev natten till i söndags förföljd av ett gäng killar när hon var på väg hem på Skolgatan i Blomstermåla, rapporterar Barometern.

Vid 22-tiden ska tre pojkar börjat följa efter henne och skrika åt henne på ett vulgärt sätt att hon ägnade sig åt prostitution. Inom kort dök fler och fler killar upp och till slut ska de ha varit tio stycken som följde efter henne.
Inga uppgifter om att flickan skadats fysiskt.

Sexuellt ofredande på Rosenlundsbadet:

En pojke har sexuellt ofredat en flicka, uppger polisen.
Händelsen inträffade på Rosenlundsbadet under måndagen.
— Det var en badvakt som tillkallade polis, säger Tommy Thorngren, presstalesman på polisen

Gäng attackerade man i Stadsparken:

Händelsen ska ha inträffat vid klockan 19:40 när vittnen larmade om att ett gäng på tio personer gav sig på en ensam man i Stadsparken i Uppsala. Väktare ska då ha kommit till platsen och gett sig in för att bryta upp misshandeln.

Ung kvinna överfallen på kvällspromenad:

Den yngre kvinnan var på väg hem efter en promenad med sin hund när en man plötsligt sprang ut från ett buskage och tog ett grepp om henne.
– Efter en stunds tumult lyckades hon bita mannen i handen och han knuffar då omkull henne och sprang därfrån. Hon fick en del skrapsår på kinden och handen, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.
På onsdagsmorgonen var ännu ingen gripen och polisen välkomnar iakttagelser från eventuella vittnen.

– Kvinnan har lämnat ett signalement på mannen. Hon beskriver att han är mellan 170-180 lång, har ljusa byxor, svart skinnjacka, svart blankt hår och brun hudfärg, säger Samir Cehic.

Polis utreder gruppvåldtäkt i Hörby:

Polis och åklagare är mycket förtegna om de misstänkta sexualbrotten i Hörby som ska ha ägt rum i slutet av juli. Enligt handlingar från Lunds tingsrätt handlar det om fyra händelser under fyra olika dagar, som rubriceras som grov våldtäkt, våldtäkt, försök till våldtäkt samt sexuellt ofredande.

”Krävs starka skäl”

De misstänkta brotten har riktats mot två personer, enligt handlingarna, och enligt polisen är det fråga om kvinnor.
Gällande händelsen som rubriceras som grov våldtäkt har fyra ungdomar, killar, suttit anhållna – men släppts efter beslut från åklagare som hänvisar till de misstänktas ålder.
– Det har funnits fyra frihetsberövade där anhållandet hävts, säger chefsåklagare Pernilla Åström på Södra Skånes åklagarkammare.

Enligt handlingar från Lunds tingsrätt är de misstänkta ungdomarna i 15-17-årsåldern.

Camilla hamnade i chock efter rånförsök:

Det var i onsdags kväll, strax innan midnatt, som Camilla Nordström gick ut för att röka. Hon berättar att en man i 50-årsåldern med luvtröja på huvudet plötsligt dök upp. ”Give me your phone”, sa han till henne, ge mig din telefon. När hon vägrade tog mannen, enligt Camilla, tag i hennes arm och drog ner henne på marken. Tumult uppstod och mannen tappade greppet om Camilla Nordströms arm. Hon lyckades ta sig upp och springa in i huset.

Ska ha kastat syra på kvinna:

En 36-årig man är misstänkt för synnerligen grov misshandel. Han ska ha kastat syra på en kvinna som han haft en relation med.

Utredningen leds av kammaråklagare Helene Gestrin. Hon är förtegen om de närmare omständigheterna men säger:

– Mannen är misstänkt för synnerligen grov misshandel. Det rör sig om ett brott som skedde i ett annat land i december förra året. Brottet riktade sig mot en kvinna som mannen haft en relation med. Misstanken går ut på att han kastat syra på kvinnan.

Man försökte mörda fruns exmake – åtalas:

Enligt åklagare Lisa Hedberg hade männen med sig ”brottsredskap” till lägenheten. De ska ha haft ett baseballträ, silvertejp, buntband, handbojor, plasthandskar – och en dildo.

//

Bakgrunden till det brutala mordförsöket kan vara en skilsmässa mellan offret och den misstänkte mannens nuvarande fru. Enligt vad offret uppger i förhör ska han ha skilt sig från ex-hustrun för flera år sedan. Skilsmässan ska ha gått igenom i Sverige, men den nye maken ska påstå att den inte har registrerats i det tidigare hemlandet. Enligt offret menar den nye maken att det är hans ansvar att se till att så blir fallet.

Ännu en kvinna brutalt nedslagen av tre män:

Det var vid klockan 23.30 på torsdagskvällen som den ensamma kvinnan överfölls av tre män utanför Olivehällskyrkan på Vallbyvägen. Det är i samma område och nära den plats där en kvinna i 50-årsåldern blev nedslagen och rånad natten till onsdagen förra veckan.

– Det finns en del likheter mellan fallen. Båda kvinnorna har blivit attackerade av tre män i 20-25-årsåldern och tillvägagångssättet påminner om varandra, säger polisen Jeanette Björk.

Polislarm: gängslagsmål på stationen:

Strax efter midnatt natten till i lördags kom larm till polisen om ett stort slagsmål på centralstationen i Jönköping.

När polisen kom till platsen var dock bara en person kvar. Personen var skadad och klassas som brottsoffer i utredningen.
Enligt polisen kan det finnas fler brottsoffer. Flera omständigheter i fallet är oklara.
“Två grupperingar ska ha hamnat i bråk med varandra”, säger polisens presstalesman Tommy Thorngren.

Ung flicka utsatt för våldtäktsförsök i natt:

Det var vid 23.50-tiden på natten mot onsdagen som våldtäktsförsöket larmades in till polisen. Den 15-åriga flickan ska ha blivit nedtryckt på marken av en man. Mannen ska sedan ha försökt slita av hennes kläder.
– Jag kan inte berätta mer än det, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Bilbränderna är ett mysterium för polisen:

På kort tid har antalet bilbränder i Malmö skjutit i höjden.

Vad brandvågen beror på är fortfarande ett mysterium för polisen.

– Att hitta någon förklaring har inte låtit sig göras. Det finns inga indikationer på något särskilt motiv eller att någon särskild målgrupp blir utsatt för detta, säger Lars Förstell informatör vid polisen i Malmö.

Ja visst är det ett mysterium… Kanske de får kalla in Tvillingdeckarna? Eller Scooby Doo? De löser säkert ”Mysteriet med bilbränderna”…

Rånade 13-åring på stan – frisläppta direkt:

Larm om rån kom strax efter kl 19. En 13-årig pojke hade i centrala Huskvarna blivit rånad av tre män.
Inga tillhyggen ska ha använts vid brottet. Flera polispatruller letade i området och hittade till slut tre personer som stämde överens med lämnat signalement. Personerna greps och hade strax innan kl 21 förts till polisstationen för förhör.
Sakerna de stulit från 13-åringen hade de dumpat i närheten och 13-åringen ska ha fått tillbaka dem.
Under onsdagsförmiddagen kom besked om att rånarna släppts. De visade sig vara tre pojkar i 15-årsåldern och efter inledande förhör kunde polisen inte hålla kvar dem med tanke på deras ålder.

Bråk vid Kinna krog urartade – vakter tvingades låsa in sig:

En vakt försökte lugna ner en av de mest drivande och aggressiva. Enligt vakten blev han hotad verbalt flera gånger.

– Han upprepade: ”jag ska knulla din mamma”, berättade vakten i förhör.

Den hotfulle mannen, som är 23 år, ska även ha sagt att han skulle komma tillbaka och skjuta vakten och hans kollegor. Strax efter hoten ska 23-åringen ha tagit ett steg framåt och skallat vakten i ansiktet, och även utdelat en spark.

Även andra vakter berättade att de blev hotade. En man höll handen bakom ryggen och sa att han skulle skjuta en vakt.

En annan anställd berättade i förhör:

– Han pekade på mig och sa att ”du kommer att bli skjuten”.

Stort bråk på asylboende:

Ett 40-tal personer ska ha varit inblandade i ett stort bråk på Lundsbrunns asylboende i Götene på lördagseftermiddagen.

Polis larmades till platsen vid 14-tiden av grannar till boendet och flera enheter ryckte ut.

På plats konstaterade polispatrullerna att två olika grupperingar bråkade med varandra. Sammanlagt ska ett 40-tal personer ha varit inblandade. Polisen lyckades avstyra bråket och lugna ner stämningen.

Sexuellt ofredande på Malmöfestivalen:

sexuellt ofredande på malmöfestivalen

Sista natten på Malmöfestivalen blev stökig. Ett tiotal unga tjejer har anmält att de blivit utsatta för sexuellt ofredande och senare under natten greps fyra unga män.

//

Under natten har det också skjutits i Malmö. Polis fick spärra av delar på Ellenborgsvägen sen den konstaterat skottlossning.

Kraftig ökning av anmälningsbenägenheten av utmaningar™ i Göteborg, mörkertalet™ naggas i kanten!:

Polisen i Göteborg larmar om en ohållbar situation i centrum med stora grupper av ungdomar som driver omkring och begår brott.

– Den här koncentrationen av bekymmer på en liten plats i Göteborgs centrum den har vi inte sett förut, den har blivit värre, säger Anders Börjesson, polisområdeschef i Göteborg City.

– Brottsligheten har ökat, vi får fler polisanmälningar och det kräver mer och mer av polisresurserna för att hålla ordning på platsen.

Sedan 2013 har antalet polisanmälningar om misshandel, narkotikabrott, rån, fickstölder och inbrott under sommartid ökat kraftigt, från 75 anmälningar till 125.

Polisen förbryllad – ännu saknas tips:

Tidigare den här månaden har två kvinnor överfallits och misshandlats vid Finningevägen respektive Vallbyvägen.

Överfall nummer tre drabbade en 40-årig man som mellan 00.00 och 00.30 på fredagen den 19 augusti gick ut för att kasta sopor, strax nedanför Kings pizzeria på Vallbyvägen nära Kings pizzeria.

– Han blev chockad av händelsen, men kunde försvara sig. En av gärningsmännen fick han antagligen in en rejäl träff på, säger Jeanette Björk på Strängnäspolisen.

I samtliga dessa fall har det pratats om tre män, en maskerad och mörkklädd trio, som överfallit folk helt provocerat.

Tjuvåkare hotfulla:

tågvärdar utsatta

— Det är ett arbetsmiljöproblem och särskilt för våra medlemmar som är kvinnor, säger Göran Sandberg, styrelsemedlem i Sekos fackklubb på Krösatågen.

Efter att antalet incidenter ökat kraftigt senaste året anmäls nu alla händelser till Länstrafiken, som i vissa fall också kan komma att göra en polisanmälan.

— Tjuvåkning hör till vanligheten numera. Tågvärdarna (konduktörerna) utsätts för mycket, det kan vara upp till tio gånger per tåg, berättar Per Nylen Hägglund, ordförande i Seko-klubben.

— Det är unga män som inte visar respekt för kvinnor. Attityden mot oss män är annorlunda. Det är sorgligt vad kvinnorna får utstå, menar Göran Sandberg.

Fyra personer knivskurna på asylboende i Nässjö:

Det handlar om en insats på Migrationsverkets boende i Viebäck väster om Nässjö. Minst sex polispatruller inblandade och minst tre ambulanser.
Enligt initiala uppgifter till polisen har kanske så många som fyra personer blivit knivskurna på boendet. En man ska ha knivskurit personerna. Personal på Viebäck ska ha lyckats låsa in mannen i något slags utrymme i väntan på polisen.

Anmälningsbenägenheten av utmaningar™ mot ambulanser har ökat och Mörkertalet™ minskar ordentligt!:

attacker mot ambulanser

Stenkastning, våld och saboterade bilar. På flera håll i landet ha attackerna mot blåljuspersonal uppmärksammats nu under sommaren, och arbetssituationen för bland annat ambulanspersonal har försämrats de senaste åren.

– När jag började inom ambulansverksamheten i slutet av 80-talet, såg situationen inte ut som i dag. Det var ett snällare klimat, säger Agneta Petersson, ambulanssköterska och krisstödssamordnare hos ambulansentreprenören Falck med verksamhet på flera håll i landet.

Antalet registrerade hotfulla situationer hos Falck – som våld, överfall, stenkastning, knallskott och saboterade bilar – har ökat markant på senare år.

Therese skulle hem – sparkades medvetslös:

Therese Larsson, 25, i Lund misshandlades grovt mitt i natten av två fullständigt okända män som hon aldrig hade sett förr.
De slog ner henne, sparkade henne i magen och stampade på hennes huvud. Hon hittades medvetslös flera timmar senare.

– Jag är glad att jag lever i dag, säger Therese.

Tonåring högg ner 40-åring – polisen lägger ner utredningen:

Polisens teori är att ett antal pojkar i yngre tonåren ligger bakom knivdådet men brottsoffret har inte kunnat leda utredningen vidare, inte heller bilder från kameraövervakning och därför läggs nu utredningen ner i brist på spaningsuppslag, rapporterar SR

26-årig man döms till fängelse och utvisning för våldtäkt:

Den 26-årige mannen ska ha tvingat kvinnan (målsägande) till samlag med våld. Händelsen ägde rum hemma hos målsägande i Östersund i juli i somras.

Tingsrätten beslutade att domen blir tre års fängelse för mannen som också ska betala skadestånd till brottsoffret. 26-åringen döms mot sitt nekande. Efter avtjänat straff kommer mannen, som inte är svensk medborgare, att utvisas.

Så, det var de här utmaningarna™ jag hade kommit ihåg att spara sen i början av augusti. Som alla förstår så är det bara en liten del av alla utmaningar™, jag vet själv att jag glömt massor som jag sett. Och jag har garanterat bara sett en bråkdel av alla utmaningar™!

We Are Stockholm är till exempel inte med ovan men den har jag ju nämnt ett par gånger tidigare.

Träskallefestivalen tas upp här. Där gjorde ju deras radikalfeministiska panelsamtal om manlighet tillsammans med armbanden succé! De sexuella övergreppen minskade från 1 förra året till 12 i år! Fantastiskt!

Så är alla utmaningar™ sådana som har med den Stora utmaningen™ att göra? Vem vet? Men avsaknaden av information i de flesta artiklar säger ganska mycket. Ja faktiskt nästan lika mycket som om de hade skrivit ut mer information…

roger haddad liberalerna1

roger haddad liberalerna

Utmaningar™ is the shit…

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. Någon har varit flitig………

  Fan, vilket enormt arbete du lägger ner MiT.
  Tänk att du orkar. All heder till dig.
  Väldigt bra jobbat!

  //Uffe

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/26/2016

   Det blev en lång scrollning det där, bra sammanställt, många peppiga Utmaningar™, men som vi alla vet så är Mörkertalet™ på mängden Utmaningar™ inget vi kan veta med säkerhet, eftersom Experterna 2.0™ på BRÅ inte sysslar med statistik längre.

   /Frida

   Svara
  • G

    /  08/27/2016

   Jag instämmer helt. Det är ett grymt och viktigt jobb som han gör. ❤ Och fantastiskt bra att ha så många "utmaningar" samlade i ett blogginlägg, men det är bra om alla som läser på Toklandet också postar länkar när man hittar något då det är lite av en utmaning att hitta alla dessa artiklar om utmaningar, ofta är det små notiser i lokaltidningar osv osv.

   @MiT
   Går det att editera inlägget så du kan lägga till fler länkar i framtiden allt efter som ? Tänker det kan vara bra att allt finns samlat i ett enda blogginlägg så är det lätt att hitta allt i framtiden också. Eller känner du att det är bättre att göra en "utmaningar del 2" osv…när du har en ny hög med länkar ?

   Svara
   • MiT

     /  08/27/2016

    Blir i så fall 2, 3, 4 osv tror jag. Rätt var det är har man samlat på sig några länkar igen 😛

    Svara
    • G

      /  08/27/2016

     Okej, det funkar det också. Ja, det lär nog bli en hel del länkar framöver som bara är att bokmärka, så det tar nog inte lång tid innan manus till del 2 är färdigskrivet. 😛 Och desto fler som söker info om alla jävla problem (som bara blir fler och värre) desto fler hamnar troligen på din viktiga blogg förr eller senare. 😀

     Svara
 2. T

   /  08/26/2016

  Det mulitkulturella samhället ser ut så här. Du har nu 3 val. Acceptera, agera eller emigrera.

  Svara
 3. Jan

   /  08/26/2016

  Det allra mest tragiska är att 87 procent av svenska folket har röstat för den här utvecklingen. Samt att 85 procent står beredda att rösta för det igen.

  Svara
  • Nykteroklok

    /  08/26/2016

   Exakt. Och om jag kan förvänta mig att endast 15 % kommer att rösta på SD vid nästa val, så kan jag också förvänta mig att de inte kommer att kunna åstadkomma någon förändring heller under nästa mandatperiod, och då är det inte orimligt att istället rösta på t.ex. M eller KD, eftersom det trots allt kanske är bättre att dessa får inflytande än att MP och C får det. Många människor taktikröstar – de tar hänsyn till hur de förväntar sig att andra kommer att rösta, just eftersom de inte vill riskera att kasta bort sin röst.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/26/2016

    Det är oerhört korkat att rösta ”strategiskt” eftersom de preliminära opinionsundersöknaingarna ofta grovt missar. Det går inte att göra ett rationellt val på det sättet.

    Om en massa folk tänker som du så blir resultatet precis det ni röstar på nämligen att partiet som kanske har ett större ansvar än något annat för migrationskaoset, nämligen M återigen får makten. Om ni inte gillat vad de gjorde under sina 8 år så rösta INTE på dem. Det är ju fullständigt vansinnigt att rösta på fel parti för att man tror att det kan vara strategiskt smart.

    Den enskilda rösten är alltid bortkastad i så måtto att den inte i sig påverkar resultatet. Att resonera som att man inte vill ”kasta bort sin röst” och därför rösta på ågot man inte tror på är ju helt idiotiskt.

    Det verkar handla om någon löjlig idé om att ha röstat på vinnaren. Jag föreslår att du röstar på det parti vars politik du vill se realiserad. Sedan kan de använda någon bettingsajt och SATSA på det parti som du tror skall vinna. Om du har behov av att pricka vinnaren för din egen självkänsla.

    Svara
    • Jan

      /  08/26/2016

     Ja, ponera att SD får 25 procent i valet 2018. Då blir man, sannolikt, riksdagens största parti. Då tvingas också de övriga partierna förhålla sig till det. Vare sig man vill eller ej. SD är i praktiken bara 5-10 procent ifrån att bli en stor maktfaktor i svensk politik.

     Svara
     • Ivar L

       /  08/26/2016

      De påverkar redan politiken indirekt. Vill man ha mer påverkan från dem gör man dem större genom att rösta på dem, allt annat är bara idiotiskt eftersom det kräver vetskap om valresutlatet innan valet.

    • Nykteroklok

      /  08/26/2016

     Ville jag rösta på vinnaren skulle jag ju välja S eller M, men jag har aldrig röstat på de partierna. Sen vill jag påpeka att jag förstås har respekt för de som ståndaktigt röstar på sitt favoritparti i val efter val, men hur långt ska man dra detta? Jag skulle hävda att en majoritet ägnar sig åt en kanske inte så uppenbar taktikröstning, därigenom att de röstar på partier vars åsikter de inte delar till hundra procent. Hur sannolikt är det att sisådär åtta procent av befolkningen delar uppfattning med centerpartiet till fullo, och dessutom vill prioritera politiska frågor exakt som centern vill? Borde inte var och en istället bilda ett eget politiskt parti, så att de inte riskerar att rösta på något de inte kan ta hundra procent ansvar för?

     Svara
     • Ivar L

       /  08/26/2016

      OK, för att du inte röstar på vinnaren, miss av mig.

      Resten av ditt resonemang är obegripligt. Du verkar tycka SD har den bästa politiken men kanske väljer att rösta på M eller KD. Är du så naiv att du går på deras tomma prat. När det gäller SD går det inte att veta men när det gäller M och KD vet du vilken politik de förde under åtta år och du vet förhoppningsvis också att valfläsk härsknar efter valdagen.

      Jag har aldrig någonsin haft ett parti vars åsikter jag delar till 100% men varför skulle jag för den skull rösta på ett parti som jag tycker är sämre än ett annat. Totalt obegripligt.

      För all del, taktikröst på V om de låg nära 4%, förr i tiden även om man var sosse kanske hade någon liten poäng eftersom det på den tiden fanns en helt annan stabilitet i partiernas väljarstöd. Men idag, tror du på allvar att du kan göra ett rationellt taktikval? Det kan du inte, valundersökningarna de senaste valen har haft oerhörda svårigheter att pricka rätt. Rösta på det du tror på, det är det enda rimliga.

     • Jans

       /  08/26/2016

      Migrationsuppgörelsen med MP 2011 diskvalificerar Alliansen och MP för minst ett decennium för mig.
      DÖ diskvaliciferar hela Sjuklövern ungefär lika lång tid. Möjligen kan KD få en pluspoäng för att ha stått upp och vält den vansinniga skutan.
      Fredrik Reinfledts agerande under valets slutskede diskvalificerar M för lång tid framåt, de släppte ju faktiskt fram vetvillingen. Att lita på dem känns oerhört avlägset.
      Inte så mycket att spela på tyvärr. SD är enda alternativet och det är ju deras förslag som genomförts på sista tiden när viss insikt nått de som bestämmer och de som låtsas att de vill bestämma (Alliansen).

   • Rikard

     /  08/26/2016

    Hej.

    Eftersom den borgerliga axeln kan tänka sig att samarbeta med Mp (alternativen är Fi, V eller Sd) så är en borgerlig röst de facto en röst på Mp. Lita på att Mp kommer att kräva fortsatt invasionsinvandring som orubbligt villkor.

    Samma resonemang gäller givetvis om man röstar på S, med kamrat 4% och Mp som stöd.

    Valet står, precis som de tre senaste, mellan att rösta för invasionsinvandring, eller mot.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • T

      /  08/26/2016

     Jag väljer det minst dåliga alternativet.

     Svara
     • Senior

       /  08/26/2016

      För min del räcker det med decemberöberenskommelsen, den ger SD rätt på alla punkter. 7-klövern är ett faktum, och den enda reella oppositionen är SD.

      Alternativen till att helt enkelt skita i att rösta är alltså (S)ocialism, Socialis(m), eller SD-socialism.

    • Rikard

      /  08/26/2016

     Hej.

     @Senior:

     Jag ser det som att rösta för hur mycket islam, och hur liten gränskontroll, samt hur slappa påföljder för brott jag vill rösta på.

     S/m-alliansen med svansen är välkänd i vad de levererar oavsett vad de säger.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Anna

       /  08/26/2016

      @Senior

      SD tillhör 7-klövern. Blir ingen större skillnad i politik, att övriga partier är så anti SD är inte pga av deras politik utan mer att de inte vill dela med sig av makten och de förmåner som följer. Det finns ett alternativ som inte springer globalistelitens ärenden. SD är det mest globalistvänliga partiet av alla. Det är den inriktning som tyvärr SD utvecklats mot. Vill man lösa agendan med att förstöra västvärlden med mångkultur så måste andra alternativ väljas och inte rösta på de som är lojala till skaparna av agendan.

     • Ivar L

       /  08/27/2016

      – SD vill gå ur EU och är därmed mindre globalistiska än de andra partierna.
      – Hur en eventuell SD-politik blir går inte att säkert säga eftersom de aldrig haft makten.
      – Tesen om att utövarna av en av världens minsta religioner kommer att ta över världen är irrationell och löjeväckande. Att SD lämnade det spåret för decennier sedan är en av de viktigaste orsakerna till deras framgång. Människor i gemen är inte foliehattar nämligen.

    • Frida Gustavlin

      /  08/26/2016

     Jag hoppas verkligen MP och F! och C och V fortsätter sin radikala syn på flyktingpolitiken, det behövs som kontrastvätska mot mert nyktert tänkande, opinionen talar sitt tydliga språk, det kan endast gynna de som vill Sverige mer väl.

     Det som är märkligt med V är att de fullständigt tappat känslan för betydelsen av att ett omfattande trasproletariat Inte går ihop med deras socialistiska utopi.

     Svara
     • Ivar L

       /  08/27/2016

      Ja, det är bra om partierna står för olika åsikter och inte bara försöker efterlikna varandra och dra åt mitten. Det gynnar demokratin.

 4. Jan

   /  08/26/2016

  Daniel Swedin om Fredrik Reinfeldts springnota till de svenska skattebetalarna. Tydligen betalar svenska företag hundratusen i timmen för en föreläsning av den här trixaren.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article23410357.ab

  Svara
  • Ivar L

    /  08/26/2016

   Det säger ju en del om svenska företag. Så extremt tragiskt att betala för att se en landsförrädare föreläsa om något dravel som antagligen går utt på låga skatter och hög migration och att det är spännande med mångkultur fast inte om man heter Fredrik Reinfeldt och vill jobba på bank på Manhattan och umgås med likasinnade.

   Svara
   • T

     /  08/26/2016

    En kompis berättade om denna föreläsning med obligatorisk närvaro. Det var några som istället satt och blindsket på muggen. 😛

    Svara
 5. Hypocrita

   /  08/26/2016

  ”Har hittat några…..”

  Dagens underdrift minsann…..

  Svara
 6. Jan

   /  08/26/2016

  Det spelar, för övrigt, ingen roll hur många fall man radar upp. De flyktingvänliga är faktaresistenta. Det handlar istället om egenintresse och vad som är gångbart socialt och inte. Tänk Janne Josefssons valstugereportage. Samt vad som gynnar karriären och inte.

  Svara
 7. Ivar L

   /  08/26/2016

  Islam vann burkinistriden:
  http://www.svd.se/frankrike-river-upp-burkiniforbudet/om/debatten-om-burkinin

  Förr eller senare kommer européerna att vända sig mot islam på allvar och ju längre vi väntar desto värre blir det för alla inblandade. Jag kan förstå domslutet sett från ett liberalt perspektiv, det passar ett öppet samhälle att folk själva bestämmer vad de vill bada i för baddräkt. Men de här människorna vill inte ha ett öppet samhälle så i grund och botten är det ett missbruk av Västeuropas fri och rättigheter. Grundproblemet ligger int ei den enskilda burkinin utan i att man låtit en massa människor som inte gillar europeisk livsstil flytta hit och fortsätta med medeltidskultur medan vi blundat och låtsats att de snart kommer att bli européer precis som oss. Viktigare att minska på denna slags invandring än att förbjuda baddräkter. Och då menar jag verkligen minska på den ordentligt.

  Svara
 8. Rikard

   /  08/26/2016

  Hej.

  Jan nämner ovan en sorglig sanning: antal exempel, mönster, systematisering, empiri, data – spelar ingen roll; nada, nichts, för de som kräver mångkultur, öppna gränser och allt åt alla.

  Fakta för dessa är det som stämmer med den goda ideologin, och data som pekar på motsatsen är framtagna av någon med en annan ideologi, som därför gör en annan analys och en annan tolkning en tolkning som är fel då det är fel ideologi, inte för att det begåtts metodfel eller att slutsatser utan stöd i materialet dragits.

  Dessa människor lever som om verkligheten är valbar på riktigt.

  Min tröst (när jag läser sådant som Mit:s genomgång ovan suger det mjällbetäckta elefantballar att inte kunna dricka) är att de kommer att upptäcka alltmer och dag för dag att andra nu väljer verklighet åt dem, och detta med våld.

  Om det vänder i tid, så vänder det både snabbt och våldsamt, och då kommer skulden att läggas dubbelt på de som varnat och klagat:
  ”Varför varnade ni inte? Varför gjorde ni inget?”
  samt
  ”Det är ni med er klagolåt som skapat denna konflikt!”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 9. Ivar L

   /  08/26/2016

  Tänk om samma intresse och engagemang som ägnas åt palestiniernas situation i Gaza kunde riktas till kopterna i Egypten. ”Ship to church in Egypt” typ…
  http://www.svd.se/gud-ar-kopternas-enda-tillflykt/om/ledare

  Vissa förtryck är inte så viktiga förefaller det. Gäspar ens vänstern åt detta?
  Om ett till två decennium är troligtivis judar och kristna helt utrotade från Mellanöstern. Som ni vet är det kolonialmakternas fel och islam har inget med saken att göra.

  Svara
 10. Senior

   /  08/26/2016

  Dessa sammanställda ”utmaningar” leder mina tankar till vad (fiende)soldater ägnar sig åt efter att ha ockuperat ett område.

  Svara
 11. Svenne

   /  08/26/2016

  Tino Sanandaji om granater:

  Svara
 12. Svenne

   /  08/26/2016

  Kraftig ökning av handgranater i Sverige #utmaning

  ”Ökningen saknar motstycke i övriga Europa enligt polisens Nationella operativa avdelning, NOA. Värst drabbat är Malmö.

  – Detta är ett fenomen som kommit till Sverige som är ovanligt. Vi ser det sällan internationellt att handgranater används på det här sättet, säger Stefan Sinteus polisområdeschef i Malmö.

  På bara ett år ökade ärendena av beslag och detonerade handgranater från åtta stycken 2014 till 45 ärenden 2015 varav 10 detonerade.

  Fram till sista juni i år har 20 ärenden registrerats varav åtta detonerat enligt siffror från polisen.”

  Svara
 13. Svenne

   /  08/26/2016

  Det är de vita imperialisternas fel…

  Svara
 14. Jans

   /  08/26/2016

  Gammalt men ändå rykande aktuellt, 2011 inleddes accelerationsfasen av vansinnet som kulminerade hösten 2015.
  https://stenkvist.wordpress.com/2011/03/12/hans-bergstrom-om-migrationsuppgorelsen/

  Svara
 15. Jans

   /  08/26/2016

  Ivar Arpi om motsägelser i svensk lagstiftning kring barns rätt till sina fäder:
  http://www.svd.se/behover-vi-ens-fader/om/ledare

  Svara
 16. Ivar L

   /  08/26/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/27/2016

   Kanon!

   Låt F! implodera. Snart har de lockat till sig de Miljöslamister som inte längre känner att MP är det safespace som de förtjänar.

   Gudrun är inte dum, klart hon vill att muslimska fjortisbrudar ska rösta på hennes parti.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/27/2016

   Schyman visar verkligen vilken äcklig populist hon är.
   Hon skiter fullständigt i hedersproblematiken och styr glatt ut sig i plagg som har utformats för att trycka ner kvinnor.Sedan kallar hon sig feminist och säger sig jobba för jämställdhet.
   Det går tydligen alldeles utmärkt att prata om hur dåliga svenska,vita,medelålders män och vilket hemskt och ojämställt land Sverige är samtidigt som man blundar för riktig ojämställdhet och riktigt patriarkalt förtryck.
   Dom enda kvinnor hon egentligen jobbar för är sig själv och hennes vita,svenska medsystrar.
   Fi,fan viken vidrig människa hon är !!

   Svara
 17. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
  • T

    /  08/26/2016

   Tänkte först att det är en till sån där icke anställningsbar men sen kom jag på att han borde ha erfarenhet från bajamajor. I alla fall upp till knäna 😛

   Svara
  • Rikard

    /  08/26/2016

   Hej.

   Ursäkta om jag inte skrattar.

   Vissa av hans tatueringar signalerar en enda sak: att personen för alltid förklarat krig mot stat, samhälle och mänsklighet.

   Den bör bemötas på samma sätt.

   Googla gärna runt lite på mexikanska kartellers tatueringar för att se var inspirationen kommer ifrån.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Hypocrita

    /  08/27/2016

   Enligt Aftonbladet: ”Norsk man satt fast på toalett”….
   (Begriper inte ur man varken länkar eller visar via unvis.it…)

   Avd, När etniciteten spelar roll….

   Svara
 18. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/26/2016

   Nu är å andra sidan Migrationsverket självt ett problem och inte en tillgång så att…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/26/2016

    Egentligen inte, migrationsverket är satt att utföra det vår regering/riksdag bestämt att de ska göra, och om de misslyckas göra det de ska göra, eller går utanför ramarna för sitt uppdrag, av slapphet eller vad som helst, så är det regeringens/riksdagens ansvar att styra upp saken. Ansvaret är till 100% politikernas.

    De personer som jag träffat som jobbar/jobbat på migrationsverket har alla haft en mycket nykter syn på det här med asylmängden/invandring. Gissar att merparten av de 7000-anställda inte är så blinda att de inte ser vilket vansinne som pågår.

    /Frida

    Svara
    • Ivar L

      /  08/26/2016

     Du menar Migrationsverket som köper upp svindyra båtar utan koll och sedan ångrar sig och blir skyldigt miljoner i skattepengar, som utan att meddela kommunen funderar på att öppna megaboende i Solna, som slarvar med åldersbestämningar, som betalar absurda summor till asylbaroner e.t.c.
     Vi har inte ministerstyre i Sverige. Migrationsverket självt har ansvar för hur dåligt de uppför sig men naturligtvis är den vanvettiga migrationspolitiken huvudorsaken.

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  08/26/2016

      Ja det har du rätt i Migrationsverket är en milt sagt märklig instution, och lika lite som vi får ha ministerstyre har vi tjänstemannaansvar, men det är regering/riksdagen och våra politiker som bestämt deras uppdrag och på vilket sätt de får agera, och de låter dem hållas. Jag tycker uppriktigt synd om de som jobbar där.

      Det är klart att myndigheten ska granskas än mer, men ansvaret är glasklart – det är vår statsminister, hans stadsråd och våra riksdagsmän som bär på det riktiga ansvaret, och i förlägningen medborgarna som lagt sina röster på dem, men eftersom vi tack och lov än så länge kör med valhemlighet i det här landet så är det inte så lätt att kritisera väljarna.

      /Frida

     • Senior

       /  08/28/2016

      Tyvärr Frida, så är politiker och statstjänstemän sedan 1976 undantagna från ansvar, ett av sossarnas sämsta beslut genom tiderna. De kan bara ”tillrättavisas”, vilket i praktiken innebär att de inte kan få kännbara reprimander när de begår tjänstefel.

    • MiT

      /  08/26/2016

     Migrationsverket har medvetet anställt aktivister som arbetar MOT verket själva… :-/

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  08/27/2016

      Det är skrämmande att handläggarna ägnar tid åt att fika och mysa med de asylsökande, sedan blir det så klart självklart svårare för dem att fatta korrekta laglydiga beslut. Det är klart att det är bättre om den som söker asyl är avslappnad och trygg under utredningsintervjuerna, både för den som söker och för den som handlägger. Men om det är det som är syftet så kan man ju istället anställa en 80-talistbuttler som bara har till uppgift att jobba med feel good i väntrummet.

      Jag föreslår att vi erbjuder Schyffert, Betner och Gina jobb som gycklare i väntrummen på migrationsverket.

      /Frida

  • Frida Gustavlin

    /  08/26/2016

   Autosatir!

   Migrationsverket: 80-talister är lite lättkränkta.
   80-talisterna: Migrationsverket är extremt kränkande mot oss 80-talister.

   Svara
  • Rikard

    /  08/26/2016

   Hej.

   Rapporten: [http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac387159155ee/1472223352398/Rapport+asyl+17+aug.pdf]

   Smakprov ur inledningen:
   ” Vi konstaterar att man under Balkankrisen i början av nittiotalet
   arbetade betydligt snabbare, då fattade en årsarbetare mer än tre beslut i
   veckan. Under år 2007, som var en annan effektivitets-topp, fattades två
   beslut i veckan. ”

   Fyrtio timmars arbetsvecka som statlig tjänsteman, och tre till två beslut? hur ser en arbetsdag ut egentligen?

   De som sammanställt rapporten jämför med Jugoslavienkriget, kallat Balkankrisen, tidigt nittiotal, och diskuterar förtjänstfullt skillnader i hantering. Intressant.

   ”Enheterna upplever sig mer styrda och bakbundna under utredningarna idag.
   Det finns ett utförligt teoretiskt underlag och man arbetar efter ett antal
   givna principer och ledord. Det talas till exempel om principen om det fria
   berättandet, om att sökanden ska ges tillfälle att berätta ganska fritt ur hjärtat
   för att nå erforderligt djup och för att få fram hela sanningen.” sid 15

   Så den som drar den bästa snyftaren förbättrar sina chanser?

   Sidorna 15, 16 och 17 är ren komik:
   ”Vissa handläggare bjuder numera ofta på kaffe och lägger inledande tidpå att skapa trivsel istället för att genast gå in i utredningsrummet och i utredningssituationen. Några talar raljerande om en ny ”kaffelatte-kultur” som inte funnits tidigare. Man talar vidare om att vårt verksamhetsområde politiserats och att det finns en ny sorts rädsla som går ut över den effektiva utredningen. Handläggarna är rädda för att kallas islamofober, homofober,
   främlingsfientliga eller för att åtalsanmälas.”

   Vavvadevisa,va? skulle man kunna säga.

   ”Flera påpekar att de unga medarbetarena inte är lika noggranna med detaljer i språket. De kan typsnitt och disposition men bryr sig inte i lika stor utsträckning om stavfel. Det meddelas beslut med flagranta skrivfel i slutkläm, rubriker och på beslutens framsida. Rena beslutsformulerandet tar enligt uppgift ungefär två av veckans arbetsdagar för beslutsfattarna (25-30% av arbetstiden). sid 18

   ‘Medarbetarena’ var det ja…

   Rapporten rekommenderas varmt. Känn förtroendet för Sveriges legendariskt, ja rent mytiskt goda förvaltningstradition växa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Rikard

     /  08/26/2016

    Hej igen.

    Vart tusan tog länken vägen?

    Nytt försök:
    [http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2016/2016-08-26-Chefer-pa-Migrationsverket-vander-sig-mot-pastaendet-om-curlade-80-talister.html]
    Länken till rapporten finns längst ned på sidan.

    I värsta fall kan man gå via Migrationsverkets hemsidas nyhetsarkiv.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 19. Ivar L

   /  08/26/2016

  Mysiga Annika Hamrud ser faror som lurar i skuggorna:
  ”Utan fungerande lokaljournalistik kan populistpartier växa sig starka ute i kommunerna utan att riskera granskning. Dessutom ser vi redan hur lokala sajter sprider falska nyheter, ofta om påstådda händelser.”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/mediekrisen-gynnar-sd-i-kommunerna-26955?pack=26884

  Av någon anledning är det tydligen bara sverigedemokrater som Annika tycker skall granskas. För det vet vi ju alla att sverigedemokrater ligger bakom de värsta kommunskandalerna som Motala och Gävle… Eller var det sossar?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/26/2016

   Hon kan så klart få kalla sig för journalist, men att inte fler inom kåren ryter till tar jag som bevis för att hela kåren är fullständigt korrupt när det kommer till att försvara de journalistiska grundprinciperna om saklighet. Annika Hamrud må kanske vara författare, hon har ju ändå skrivit en och en halv bok, men journalist är hon knappast.

   Med tanke på vilka som visar den största rädslan för att Mittmedia monteras ned får mig att tro att det i slutändan inte är så farligt, och knappast något större hot mot demokratin. Folk är i allmänhet hyfsat nyfikna, och jag är rätt säker på att denna folkliga törst efter att få veta vad som pågår runtomkring kommer kunna släckas utan att vår demokrati är hotad. Hamruds rädsla för ”ickekorrekta” nyhetskanaler säger mer än vad hon tror om henne och hennes kompisar syn på fri information.

   /Frida

   Svara
 20. Alex Nyström

   /  08/26/2016

  Det borde finnas en policy för hur riksdags- och regeringsföreträdare ska uppträda på digitala plattformar. Roger Haddad är bara en av många som tar till blocken så fort de inte orkar bemöta i sak. Visst ska även politiker få ha rätten att reagera mot REELLA hot och grova regelbundna övertramp, men han är inte ensam (politiker) om att vara blockkåt.

  I slutändan är de här människorna anställda av OSS och får lön av OSS för att ta VÅRA intressen till vara.

  Jag menar inte att någon ska detaljstyra vad folkvalda får och inte får säga på exempelvis Twitter, för då skulle ju exempelvis Hanif Bali ryka fortare än kvickt, men det är oroväckande hur lätt man kan tysta dem man inte tycker om.

  Svara
 21. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2016

   Rasism!
   Kommer det att heta om det osanolika skulle inträffa att den typen av observationer (som ju är mycket mer än löst tyckande) skulle komma upp till offentlig debatt.

   Svara
 22. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
  • Halmdocka.

   Invandring från till exempel Norge orsakar inte ökad brottslighet. Invandring från länder med ”viss” problematik som går stick i stäv med våra lagar? Invandring från länder med klankulturer och brist på förtroende till samhällsinstitutioner?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/26/2016

    Fi fan vad den där gubben håller på och trixar.

    Invandring leder inte till ökad brottslighet, det kan förklaras med andra ”faktorer”. Ja, låt säga att det är så, låt säga att kulturella skillnader helt saknar betydelse. Men nu är det så att en stor del av de som invandrar till Sverige från vissa specifika länder antingen redan lider av dessa ”faktorer”, eller genom den position som de försätts i när de väl kommer till Sverige, kommer leva under inverkan av dessa ”faktorer” utan någon som helst möjlighet att påverka dessa ”faktorer”.

    ”Invandrarnas överrepresentation i den registrerade brottsligheten kan dock inte utan vidare tolkas som att invandring orsakar en hög brottsnivån. Överrepresentationen för försörjningsstödsmottagare är till exempel 6 gånger bland personer registrerade för brott. Få skulle emellertid hävda att försörjningsstöd orsakar brott.”

    Dribbla på bara. Hur många av dagens invandrare jämte svenskar går på försörjningsstöd?

    Om alla som invandrade till Sverige var tvungen att hoppa på vänster ben i tio timmar, och benhopp på tio timmar ger ömma benhinnor, är det då invandringen som orskar det onda, nä, det är benhoppningen. Om nu invandrare är dömda av tusen vitt skilda anledningar att leva under vissa ”faktorer”, och att dessa ”faktorer” sedan 1970-talet då saken började mätas inte gått att få bort, hur ska vi då se på utmaningen™ att åtgärda dem idag, speciellt som att den redan etablerade segregationen är extrem och den senaste invandringen aldrig varit så omfattande som nu?

    ”Forskningen visar alltså att det som bäst förklarar invandrares överrepresentation i brottslighet är de förhållanden under vilka de lever i Sverige.”

    Så för att vara snäll med Sarnecki så formulerar mig som följande:

    Att invandra till Sverige leder till att invandraren i mycket större utsträckning än svenskar riskerar att utsätta andra för mycket hemska brott.

    eller

    Att Sverige tillåter en hög invandring leder till att många fler kommer utsättes för mycket hemska brott.

    ”Men förutsättningarna för de som invandrat till ett annat land förändras med tiden. Förr eller senare kommer de som har invandrat hit, deras barn eller barnbarn att skaffa sig utbildning och arbete och lämna den fattiga förorten. Hastigheten på denna process beror i stor utsträckning på samhällets förmåga att integrera de människor som kommer hit.”

    Den frågan som han borde ställa sig är: Vad är kostnaden för de som drabbas av de brott som invandring orsakar tills dagens invandrares barnbarnsbarn ev. blir integrerade? De som under de kommande 60 åren utsätts för dessa brott, vad har de för glädje av att gärningsmännens barnbarn ev blir integrerade?

    /Frida

    Svara
  • michael

    /  08/26/2016

   Sarnecki har hamnat i det ena diket att allt handlar om socioekonomiska orsaker,självklart ställer han inte frågan varför vissa grupper är så kraftigt överrepresenterade när det gäller socioekonomiska faktorer.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/26/2016

    Det var en mycket mer kärnfull kommentar än min långa utdragna harrang. Han trixar och dribblar, det blir löjligt när han försöker göra frågan svårare än vad den är.

    Alla vet att segregationen är boven, och att det inte finns någon fungerande plan på att fixa den inom överskådlig tid, Sarnecki pratar själv om barnbarnen till dagens invandrare. Då snackar vi alltså någonstans år 2065 när de är runt 15-20 år, förutsatt att de 50000 ensamkommande pojkbarnen hittar någon tjej att fortplanta sig med.

    Vi tjejer brukar å andra sidan som bekant inte vara jätteförtjusta i killar som befinner sig i botten på samhället, vi brukar föredra killar med utbildning, lön och social status, så vi får väl se hur det går med det hela.

    /Frida

    Svara
    • MiT

      /  08/27/2016

     Och inte minst så glömmer han att för att överhuvudtaget integreras på något sätt så måste man slänga gammal skit man bär med sig på tippen där det hör hemma…

     Svara
 23. MiT

   /  08/26/2016

  Svara
 24. MiT

   /  08/27/2016

  Svara
  • G

    /  08/27/2016

   Vad ska man säga! Åt helvete är det! 😦

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/27/2016

    Det kan förklaras med andra faktorer™, enligt känd kriminolog har invandring inget med högre kriminalitet att göra, men invandrare har av samma mästare i logik en överrisk att begå hemska brott, men ökad kriminalitet har inget med invandring att göra alls. Suck.

    😕

    Svara
 25. G

   /  08/27/2016

  Svenska barn åkte till Island för att de var intresserade av vulkaner osv ? hmmm.

  ””Svårt hjälpa svenska barn i IS-land

  Socialstyrelsen ska ta fram ett stöd för hur kommuner ska kunna hjälpa svenska barn som befinner sig i IS-kontrollerade områden, rapporterar SR Ekot

  Det finns fall då barn saknat id-handlingar och haft svårt att komma tillbaka till Sverige från exempelvis Syrien och det är svårt för kommunerna att veta hur de ska agera.

  Det kan exempelvis handla om att samarbeta med olika organisationer eller andra länders myndigheter. Socialstyrelsen räknar enligt Ekot med att vara klar inom några månader.””
  http://www.svd.se/svart-hjalpa-svenska-barn-i-is-land/av/tt

  ””Kvinna misstänkt mördad på Värmdö

  En kvinna misstänks ha mördats i Gustavsberg på Värmdö öster om Stockholm.

  Polisen fick larmet från en bostad klockan 01.11. Kvinnan konstaterades avliden av ambulanspersonal på platsen.

  – Vi har en man som är gripen och har hämtat in två personer till förhör, säger Sylvia Oldin, regionvakthavande befäl på polisen i Stockholm.

  Den döda och den gripne uppges vara bekanta med varandra. De som hämtats till förhör är vittnen. Polisen vill inte kommentera hur kvinnan ska ha avlidit.””
  http://www.svd.se/kvinna-misstankt-mordad-pa-varmdo/av/tt

  ””Flyktingskulder drabbar kommuner

  Migrationsverkets utbetalningar för bland annat ensamkommande flyktingbarn till kommuner släpar efter, skriver Värmlands Folkblad. Migrationsverket är skyldig flera kommuner tiotals miljoner kronor.

  Det stora flyktingmottagandet och ett krångligt regelverk är två orsaker till att Migrationsverkets utbetalningar till kommunerna hamnat på efterkälken.

  En kommun som är drabbad är Filipstad, som Migrationsverket är skyldig 40 miljoner kronor, vilket i kommunen motsvarar en skattehöjning på två kronor.

  – Som det ser ut nu kanske vi måste låna för att klara likviditeten, säger Torbjörn Parling (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, till tidningen.””
  http://www.svd.se/flyktingskulder-drabbar-kommuner/av/tt

  ””En skadad i gängbråk i Skene

  En person har skadats i armen med kniv eller såg när två gäng rykt ihop i ett stort slagsmål på en skolgård i Skene vid Kinna i Marks kommun, skriver lokala medier.

  Polisen skickade vid 23-tiden på fredagskvällen en handfull patruller till platsen och situationen var rörig.

  – Vi vet inte om personen som är skadad har skurits med sågen eller med kniven, överhuvudtaget är det svårt att veta vad som har hänt eller vad bråket handlar om, säger Ulf Eriksson vid polisens ledningscentral i Västra Götaland till Göteborgs-Posten.

  Ingen har gripits för händelsen.””
  http://www.svd.se/en-skadad-i-gangbrak-i-skene/av/tt

  ””Hbtq-experter föreslås avskaffas

  Migrationsverkets interna revisionsrapport får nu även skarp kritik av RFSL.

  I rapporten poängteras att asylenheterna de senaste åren tappat flera äldre och erfarna medarbetare.

  Därför föreslår rapportförfattarna särskilda karriärtjänster för erfarna beslutsfattare som ska kunna fatta beslut i alla slags komplicerade ärenden. Därmed finns det inget behov för specialister inom bland annat hbtq-frågor som är en tidskrävande ordning, står det i rapporten.

  Och det har fått RFSL att reagera;
  ”Alla anställda på Migrationsverket bör ges grundläggande hbtq-kompetens. De särskilda hbtq-experternas kunskap måste fördjupas och deras roll måste utvecklas, inte avvecklas”, säger Magnus Kolsjö, vice ordförande för RFSL, i ett pressmeddelande.””
  http://www.svd.se/hbtq-experter-foreslas-avskaffas/av/tt

  Rånarluva var dåligt val, han kunde valt något som ingen hade vågat säga något om…

  ”Bar rånarluva – dömd för olaga hot

  En 16-årig pojke i Falkenberg gick runt med en rånarluva på sig i en galleria i april i år. Två anställda vid gallerian blev skrämda av händelsen och nu har pojken fällts för olaga hot, skriver lokala medier.

  16-åringen döms till 20 timmars ungdomstjänst. Han sade i förhör att han först inte förstod att andra kunde blir rädda av att han hade en rånarluva på sig.”
  http://www.svd.se/bar-ranarluva–domd-for-olaga-hot/av/tt

  ””Muslimsk klädsel hett i flera länder
  Flera andra europeiska länder brottas med frågorna.””
  http://www.svd.se/muslimsk-kladsel-hett-i-flera-lander/av/tt

  ””Löfven vill inte ha utvidgat mandat för EU

  – Vi vill fokusera på jobb, säkerhet och trygghet och vad vi kan göra mer för det tillsammans i EU. Vi har varit tydliga om att vi inte vill se ett utvidgat mandat för EU, säger Stefan Löfven (S) på väg till en middag i Berlin hos förbundskansler Angela Merkel.

  – Vi vill att EU ska leverera så att människor ser att EU är bra för dem i deras vardag, säger han.””
  http://www.svd.se/lofven-vill-inte-ha-mer-eu/av/tt

  ””Polisanställd: Kan gå sju timmar utan toabesök

  Övertidsuttaget inom polisen har ökat kraftigt. Anställda vittnar om scheman med luckor som sedan fylls med hjälp av övertider.

  – Men personalen börjar bli trötta och färre och färre tar övertid frivilligt, säger en anställd till TT.””

  svd.se/polisanstalld-kan-ga-sju-timmar-utan-toalettbesok/av/tt
  Läs hela.
  .

  ””Olika motiv bakom spädbarnsmord

  Under kort tid misstänks fyra spädbarn ha dödats av sina respektive föräldrar. Barnamord är ovanliga och motiven kan vara djup depression, psykoser eller hämnd, enligt experter TT talat med.

  För några veckor sedan hittades två tvillingar, bara några månader gamla, döda i Eksjö. Föräldrarna misstänks för grovt vållande till annans död.

  Tidigare i somras misstänks en sju månader gammal pojke ha slagits ihjäl i Västra Götaland, och en blott fem månader gammal flicka ha mördats i Värmland.

  I båda fallen är föräldrarna de misstänkta gärningsmännen.

  I de flesta fall, där småbarn har dödats, är också gärningsmännen någon av föräldrarna, säger Mikael Rying, kriminolog vid polisens utvecklingscentrum i Stockholm:

  – I genomsnitt under de senaste 15 åren har fem barn per år, som varit under 15 år, fallit offer för dödligt våld. Jag har själv reagerat på att det är så många på kort tid under den här sommaren. Men det är inte helt ovanligt att det blir på det här sättet. Ibland klumpar det ihop sig och sen kanske det inte händer något på något år.””

  svd.se/olika-motiv-bakom-spadbarnsmord/av/tt
  .

  ””Ungern bygger nytt stängsel mot Serbien

  Ungern planerar att bygga ett nytt stängsel längs med gränsen mot Serbien, för att hindra migranter från att ta sig in i landet. Det säger landets premiärminister Viktor Orban i en radiointervju.

  Det nya stängslet ska byggas intill det befintliga taggtrådsstängslet längs gränsen, och kommer att göra det lättare att utestänga de migranter som, enligt Orban, kan öka kraftigt i antal om Turkiet skulle ändra sin migrationspolitik.

  Den befintliga barriären längs Ungerns gräns mot Serbien och Kroatien har kraftigt minskat inflödet av migranter.””

  svd.se/ungern-bygger-nytt-stangsel-mot-serbien/av/tt
  .

  ””M: Tidigare ministrar ska försörja sig själva

  Regeringen vill ändra reglerna för före detta ministrars pensioner – och får nu stöd av Moderaterna.

  – Det är bra att det görs en genomlysning. Utgångspunkten är att man ska försörja sig själv när man har lämnat regeringen. Då är det viktigt att reglerna säkerställer att det blir på det sättet, säger konstitutionsutskottets ordförande Andreas Norlén (M).””

  svd.se/m-stottar-s-om-sankt-ministerpension/av/tt
  .

  ””Raoul Wallenbergpriset till Tina Morad

  Tina Morad, representant för Refugees Welcome Stockholm, är årets mottagare av Raoul Wallenbergpriset. Hon får priset ”för sin förmåga att organisera för medmänsklighet”, skriver juryn i ett pressmeddelande.

  ”Genom praktiska åtgärder, uppoffrande arbete och förmåga att organisera för medmänsklighet arbetar Tina Morad i Raoul Wallenbergs anda”, noterar juryns ordförande Olle Wästberg.

  Prissumman är på 100 000 kronor.””

  svd.se/raoul-wallenbergpriset-till-tina-morad/av/tt
  .
  Priset kunde lika gärna delats ut till ”humanitära stormakten” Sverige i stället!

  Svara
  • G

    /  08/27/2016

   ””Politiker frikända för husrum

   Två danska politiker som ställts inför rätta för att ha inhyst flyktingar befinns icke skyldiga, meddelar domstolen i Århus.

   Maria Sloth och Anne Hegelund (Enhedslisten) anklagades för att ha hjälpt personer som olovligen befann sig i Danmark genom att ge två afrikaner husrum och pengar till färjebiljetter förra året.

   Rätten kom fram till att det inte gått att fastslå de närmare omständigheterna, exempelvis om afrikanerna verkligen saknade tillstånd att vara i Danmark.””
   http://www.svd.se/politiker-frikanda-for-husrum/av/tt

   SVT pratade också med henne….

   ””Rätten konstaterar att det inte gått att bevisa att personerna vistats i landet olagligt.

   – Det är ”dejligt” att slippa straff. Samtidigt är det fortfarande olagligt att ha flyktingar boende hos sig. Därför måste lagen ändras, säger Maria Sloth i en första kommentar till SVT Nyheter.

   Knäckfrågan för rätten i Aarhus har varit om hon skulle dömas till böter eller fängelse för brott mot utlänningslagen. Nu blev det alltså friande dom för henne och en partikamrat.

   – Jag är förvånad, eftersom jag hade räknat med böter. Vi har ju erkänt handlingen, säger Maria Sloth.

   Rätten tyckte dock inte att det räckte med kvinnornas egna utsagor.
   Under förra hösten

   Händelsen inträffade under förra höstens stora flyktingström.

   – Jag blev uppringd sent på kvällen och tillfrågad om jag kunde ha två flyktingar sovande hos mig. De var frusna och trötta när de dök upp, har Maria Sloth tidigare berättat för SVT Nyheter.

   Hon bor i ett kollektiv i Aarhus och tillsammans med en partikamrat i rödgröna Enhedslistan ordnade hon sovplatser i källaren åt flyktingarna. Dagen därpå hjälpte hon dem vidare.

   – De ville till Norge. Vi köpte färjebiljetter till dem, berättar Maria Sloth.

   Motståndare anmälde

   När hennes politiska motståndare fick reda på att hon gett tak över huvudet åt flyktingar och hjälpt dem att passera Danmark, blev hon polisanmäld av sin mentor i kommunfullmäktige, Marc Perera Christensen, andre vice borgmästare för Konservative i Århus.

   – Orsaken var att hon gick ut i tidningen och meddelade att hon hade brutit mot lagen. Om man bryter mot lagen ska en domstol ta ställning. Därför polisanmälde jag henne, säger Marc Perera Christensen.

   Oklart rättsläge i Sverige

   I Sverige är det inte olagligt att ge husrum åt flyktingar, såvida det inte sker i vinstsyfte. Hösten 2015 var det många svenskar som hjälpte till på centralstationen i Malmö och på härbärgen när flyktingsströmmen var som störst.

   Däremot är rättsläget oklart när det gäller att köpa biljetter åt flyktingar som vill passera landet utan att söka asyl. Frågan är inte rättsligt prövad.””
   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/dansk-politiker-frias-for-att-ha-gett-husrum-at-flyktingar

   Politiker och aktivist. I Marias rum hänger en tavla står det….
   ”SLÅ TIL – MOD FASCISME OG FREMMEDHAD”.
   http://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1472240483/svts/article10050528.svt/alternates/extralarge/default-title

   Hmmm undrar om hon är likadan som våra svenska ”anti”-fascister.

   Lite skillnad i rapporteringen från svensk media kan man notera också….

   TT skriver :
   ”Rätten kom fram till att det inte gått att fastslå de närmare omständigheterna, exempelvis om afrikanerna verkligen saknade tillstånd att vara i Danmark”

   SVT skriver:
   ”Rätten konstaterar att det inte gått att bevisa att personerna vistats i landet olagligt.

   TT har inga problem med afrikaner, men det har SVT.

   Svara
 26. Ja men titta här vad farbror Frej tar fram:

  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/vaga-beraetta-om-svenska-normer-26962?pack=22737

  Det mest normala någonsin.

  Svara
  • G

    /  08/27/2016

   ””Tillbaka till föreläsningen med den unga killen från mitt hemland. Jag ställde samma fråga till honom som en av mina lärare ställde till mig när jag gick i skolan. ”Om du har ett homosexuellt grannpar där båda två jobbar, betalar skatt och är en del av det svenska samhället, precis som de andra av dina grannar. På vilket sätt kommer deras levnadssätt att påverka eller försvåra ditt liv?” Den unga killen blev fundersam och svarade efter en stund: ”Det kommer nog inte att påverka mitt liv”. Därefter tystnad. Ett annat ensamkommande barn i publiken suckade och sa ” Tänk om alla i Afghanistan tänkte så. Då kanske vårt land hade sett annorlunda ut i dag.” Och då nickade varenda ungdom i publiken instämmande.””

   Svara
 27. G

   /  08/27/2016

  ”Journalister ska inte frisera och förvränga”
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/journalister-ska-inte-frisera-och-foervraenga-26612

  ”I den ryska tidningen Pravda hade under kommunismen orden dolda betydelser. Ett liknande nyspråk finns i svensk media idag: ”utmaningar” kan betyda ”problem”, och när svenska medier skriver att en ”norrman” har utfört ett våldsdåd i London väljer andra europeiska tidningar att skriva ”somalier”.

  Idag läser många tidningen med ett par tolkningsglasögon, dubbelkollar sedan hos undergroundmedier med grumlig pressetik och beräknar därefter att sanningen ligger mitt emellan.

  Jag har ett eget litet exempel från tv-världen då jag gjorde en dokumentär om unga mammor. Flera som ville medverka var av utländsk härkomst, så producenten valde att ”steka” dem för att inte riskera att tittarna fick för sig att majoriteten tonårsmödrar var invandrarbarn.

  Kanske ligger problemet just där: vi misstror våra tittare och läsare och underskattar deras intelligens. Inte underligt då att förtroendet sjunker.”

  Svara
 28. G

   /  08/27/2016

  På tal om lite tokigt, det var en fantastisk temperaturkontrast igår på eftermiddagen…

  Svara
 29. G

   /  08/27/2016

  ”Sverige riskerar en stegrande värdekonflikt de närmaste åren”
  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/sverige-riskerar-en-stegrande-vaerdekonflikt-de-naermaste-aren-27003

  Politiker: ”lalalalalalalala”

  Svara
 30. Svenne

   /  08/27/2016

  Avdelningen #Logik…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2016

   Det är ju bara löjligt. Klart att det är låga inkomster i områden där många är brottsliga och arbetslösa. Är det någon som inte vet det sedan tidigare? Men det betyder inte att det är de låga inkomsterna i sig som är orsaken till att bilar brinner lika lite som att det är de låga inkomsterna i sig som är orsaken till att romer tigger. Vore det så skulle t.ex. somalier tigga och romer bränna bilar men så är det inte.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/27/2016

   Skulle vara intressant att titta på hur de mätt ”samarbete” mellan grannar. Rätt trubbig indikator. En annan parameter som vore intressant är etnisk homogenitet men den ville de nog inte titta på. Gissar att den är låg i bilbrandsområden.

   Svara
  • Rikard

    /  08/27/2016

   Hej.

   Jag har haft den tveksamma förmånen att en gång läsa vid Malmö ‘högskola’. Platsen är i klass med Södertörn.

   Jag förvånas inte av att man fortfarande inte förstår vad korrelation och kausation är.

   En anekdot från studietiden:
   Något man prioriterade vid en ombyggnad var en toalett som inte är en toalett, utan en öppen avloppsbrunn i golvet, ett par fotsteg samt ett räcke på väggen. Detta då den myckna mängden elever från mer primitiva kulturgrupper vägrade använde vanlig WC. Till detta hörde (då) en instruktion att endast elever från dessa kulturgrupper fick använda den ‘toaletten’.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 31. Svenne

   /  08/27/2016

  Ivar Arpi: Behöver vi ens fäder?

  Svara
 32. Jans

   /  08/27/2016

  Länk finns högre upp.

  Svara
 1. De kreativa förklaringarna fortsätter hagla | WTF?
 2. Utmaningar™ del 2 | WTF?
 3. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: