Vargar river inte tamdjur!

Man har kommit fram till att det inte är vargarna som river tamdjur utan det är deras hunger som orsakar det. Alltså beror inte antalet vargrivna tamdjur alls på antalet vargar utan bara på hur hungriga de är.

Därför måste man ta hänsyn till vargarnas hunger och skilja ut den ur ekvationen när man beräknar hur antalet vargar påverkar antalet rivna tamdjur i Sverige. Gör man detta korrekt så kan man se att antalet vargar inte alls spelar någon roll för hur många tamdjur som rivs eftersom vargar inte river tamdjur då det är hungern som orsakar det!

Man kommer till och med att se att ju fler vargar desto färre vargrivna tamdjur! Tar man de några hundra vargar vi har idag så kan man se att de river ett antal tamdjur i Sverige men eftersom vi nu vet att vargar inte river tamdjur utan det är hungern som orsakar det så kan vi helt enkelt ta bort variabeln ”varg” och då kommer FLER vargar att riva noll tamdjur! Kurvan över antalet vargrivna tamdjur kommer att gå neråt oavsett antalet vargar. Och då kan man se att kurvan ”hunger” stiger brant men då hunger och varg inte alls har med varandra att göra på något specifikt sätt eftersom det finns andra djur som också är hungriga så kan man inte dra slutsatserna att ju fler vargar desto fler vargrivna tamdjur!

Det finns alltså inget samband mellan antal vargrivna tamdjur och antalet vargar! Utan det är endast hunger som orsakar rivna tamdjur.

Det gäller bara att ta hänsyn till rätt variabler!

Var och en får själv lista ut vad det egentligen handlar om och vilken gren inom sociologin som avses. Kanske till och med vilken professor det handlar om…?

(Puhhh, blev lite rörigt det här undrar om jag själv fått det rätt)

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. Ja, det blev rörigt. Men jag såg nyheterna så jag är fullt på det klara med vilken polack … förlåt, professor det är du syftar på.

  Svara
  • MiT

    /  08/27/2016

   Det gäller att ta hänsyn till rätt variabler, då kan man visa vad man vill 😛

   Svara
   • G

     /  08/28/2016

    Hehe. Jaja, lite rörigt kanske, men tror jag fattade till slut. Sånt här tycker jag ofta är svårt att hajja när man läser texten första gången, men funkar oftast bättre om man går tillbaka och försöker processa bit för bit igen, fast liknande i typ ett program på TV med grafik + berättarröst, då är det oftast lättare att följa med.

    Svara
    • MiT

      /  08/28/2016

     Och tänk dig jag som fick ett infall och drog ihop den på 30 minuter då, tror du det snurrade i skallen? 😛

     Svara
     • G

       /  08/28/2016

      Haha ja, jag kan mycket väl tänka mig att det gjorde det 😛

     • michael

       /  08/28/2016

      Tamdjur river vargar,ett stort problem enligt den feministiska regeringen.

 2. T

   /  08/27/2016

  Här är det Fantomen som tar hand om alla vargar 😀

  Svara
 3. Nilsson

   /  08/27/2016

  Enligt vissa skogsvaktare så går det att fixa med statsfinansierat kött som aldrig tar slut.
  Statsfinansierat kött är som Särimner, finns nytt att slakta varje dag.
  Och plats finns det ju gott om?

  Svara
  • Ivar L

    /  08/28/2016

   Oändliga skogar med Särimnar. Det syns från flygplansfönster för de som svävar högt i det blå.

   Svara
 4. Rikard

   /  08/27/2016

  Hej.

  Byt ut vargar mot rovdjur, så funkar liknelsen bättre. Kanske en #inteallarovdjur?

  Anmälningsbenägenheten bland bönder skulle kunna vara en faktor.
  Hur fåren är märkta en annan.
  Karnivora strukturer?
  Rovdjur har alltid rivit byten; se bara på rävar och hönsgårdar.
  Minkars mikroaggressioner?
  Omnivor tolkningsdiskursivitet, och faunistisk maktordningsnorm.

  Sedan måste man kanske fråga sig om bytesdjurets beteende också. Det kan ju befunnit sig på en olämplig plats, och djurbonden kan ha underlåtit att använda rovdjurssäkra stängsel. Var djuret chip-märkt och tatuerat?

  Hur många renar springer inte alldeles av sig själva ut framför tåg hela tiden?

  Låt oss dessutom inte glömma att protester och kritik som nu kommer kommer från de som vill kunna jaga från bilar, och ser sin ställning som jägare hotad av den förhöjda medvetenheten kring att rovdjur attackerar bytesdjur.

  Det skulle nästan gå att göra ett (bittert och svartsynt) revynummer av din idé.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Hans Odeberg

    /  08/28/2016

   Jag tror problemet är att vi byggt alldeles för få hundgårdar.

   Svara
 5. Bagdad-Jerka!

  Svara
 6. Göran Andersson

   /  08/27/2016

  Det Finns tillräckligt med vargar i världen på andra orter än i sverige, de behöver alltså inte skyddas i sverige. I sverige är det viktigare att skydda allt annat mot vargen. En varg kann inte döda för ett dagsbehov, vargen planerar inte för framtiden, den dödar så länge som den orkar att döda, intresserar inte vargen om den orkar att äta upp allt som den dödat.

  Svara
 7. Ivar L

   /  08/28/2016

  Problemet är tamdjuren, inte vargarna.
  Om tamdjuren flyttar på sig så har vargarna inga tamdjur att riva.

  Ett annat alternativ är att tamdjuren blir som vargarna och de alla lever tillsammans på vargars sätt. Vargar kan däremot inte bli tamdjur eftersom de är vilda och det vore grymt att tämja dem.

  Svara
 8. Alex Nyström

   /  08/28/2016

  Apropå svårigheter med åldersbedömning. Jag halkade in på Eritreas atleter under OS i Rio. Ghirmay Ghebreslassie är 20 år gammal. Det kunde man nog inte tro.

  Svara
  • Herrejösses. Även om man helt blockerar ut ansiktet så kan man se på halsen att den där snubben inte är 20 år gammal.

   Svara
  • Rikard

    /  08/28/2016

   Hej.

   Dags för dj*fvulens advokat:

   Även om åldersfusk kan vara det troliga, så kan det vara två saker till:
   Han är eritrean. Han kan vara född på bystan, där man inte är så noga med exakt datum. Dessutom kan han ha gått näck eller nästan naken större delen av uppväxten. Det ger rätt snabbt Zeb Macahan-looken på skinnet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • T

     /  08/28/2016

    Då borde Petter-Niklas också se ut som en beef jerky 😀

    Svara
   • Alex Nyström

     /  08/28/2016

    Nu verkar just denna snubbe inte ha några planer på att emigrera vad jag förstår, så det är mer av en intressant observation. Den där bilden är ganska extrem också. Googlar man honom finns andra bilder, där han förvisso ser äldre ut än 20, men inte fullt så gammal som på bilden ovan

    Naturligtvis är det flera saker som spelar in i hur en människas yttre åldras, och lång solexponering i varmt klimat lär, precis som du skriver, påverka huden.

    Svara
 9. Jan

   /  08/28/2016

  Anna Dahlberg i ytterligare en utmärkt ledare som svingar hårt mot bimbon Annie Lööf och de lättledda imbeciller som röstar på det nyliberala Centerpartiet. Anna Dahlberg har hög trovärdighet eftersom hon har ryggrad att kritisera åt båda hållen (höger-vänster).

  Alliansens ideologiskt drivna avregleringar och privatiseringar har plogat vägen för organiserade bidragsbedrägerier från undre världen. Något som alliansen struntar blankt i. Ordet ansvar kan de inte stava till. Istället har de bråttom till nästa populistiska utspel om fler poliser och hårdare tag. För att locka fler idioter till sina partier…

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/annie-loof-saknar-all-trovardighet-mot-buset/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/28/2016

   Jag är ingen Centerpartist men syftet med avregleringarna vad gäller revision och annat som Centern drev gjordes knappast för att dom ville underlätta för organiserad brottslighet utan syftet var att underlätta för företagarna. När det nu har visat sig att detta har underlättat för brottslingar att sno åt sig pengar så borde Centern naturligtvis göra vad dom kan för att förhindra detta så så långt delar jag din och Dahlbergs kritik.

   Å ena sidan tycker du att Centerns politik att underlätta för företagare var fel för att det bland annat ledde till brottslighet men å andra sidan tycker du att det är fel och populistiskt när alliansen vill öka på straffen för de som som begår brott.
   Dessutom blandar du ihop en politik som Centern drev med en politik som alliansen driver.
   I så fall bör du ju även kritisera Sossarna för politik som drivs av MP.

   Skulle tro att din egentliga kritik handlar om privatiseringar och avregleringar som du avskyr i kombination med att du är vänster och inte gillar något som dina politiska motståndare står för.

   Sossarna och MP har ju dessutom haft makten i ett par år så om dom inte gillar lättnaderna i revisionsbestämmelserna så har dom haft gott om tid att riva upp den lagen men det har dom inte gjort.Har inte ens hört att dom har kritiserat detta.

   Svara
   • Jan

     /  08/28/2016

    Det jag vänder mig mot, precis som Dahlberg, är att alliansen genom naivitet och ideologisk blindhet orsakat samhället stora skador som dränerar välfärdsstaten på miljardbelopp årligen. Istället för att reparera de skador man vållat sysslar man istället med populistisk löftespolitik som man vet går hem hos politiska idioter. Det är ansvarslöst och djupt bedrägligt.

    Svara
   • T

     /  08/28/2016

    Enda skillnaden efter att de tog bort revisorskravet för företag med under 3 miljoner i omsättning (inte samma sak som 3 miljoner i vinst) är att bolagsverket ändå kollar att årsbokslutet är korrekt utan revisorsintyg. Min erfarenhet var att revisorn bläddrade lite i årsbokslutet några minuter, skriver på ett intyg och skickar en faktura på 10000. De kriminella registrerar ett bolag och kör på utan redovisning fram till att bolaget tvångslikvideras, vilket ger dem en tidsfrist på ca 2 år. En revisor eller inte har ingen betydelse i det fallet då det inte finns någon bokföring alls. Bidragsbedrägerier kräver 2 parter, en korrumperad (eller naiv på politikerspråk) beställare och en kriminell utförare. Det är inte ovanligt att beställaren kräver en del av pengarna för egen del. Ju större belopp det rör sig om, desto fler oegentligheter. Stora byggprojekt och asylindustrin är exempel. Sen utnyttjas den statliga lönegarantin t.ex. så här. Någon lämnar ett lågt anbud på ett jobb men går i konkurs när löner och skatt ska betalas får den statliga lönegarantin betala lönerna en gång till. Det som kommer till allmänhetens kännedom är bara den synliga delen av isberget.

    Svara
    • Jan

      /  08/28/2016

     Visst, men det är bara en i en rad av ogenomtänkta nyliberala reformer. Jag saxar några rader ur ledaren: ”Centern tycks inte ha lärt någonting av fiaskot med etableringslotsarna, assistansbedrägerierna, de stora hemtjänsthärvorna i Södertälje och missbruket av reformen om arbetskraftsinvandring. I stället är det full fart framåt som gäller.
     Men det går inte att bekämpa den organiserade brottsligheten om man inte också försöker strypa pengarna. Så länge staten fungerar som en godisbutik för livstilskriminella är vi själva med och göder den brottslighet som ska kväsas.
     Annie Lööf saknar därför trovärdighet när hon svingar batongen och kräver ordning och reda i utanförskapsområdena. Hon och alliansen har ju aktivt underlättat för kriminella att lura skjortan av alla från Arbetsförmedlingen till Migrationsverket och Skatteverket”.

     De här handlar heller inte om höger eller vänster. Den borgerlige som anser att borgerlig politik är ofelbar får gärna skylla det på sossarna om det känns bättre. Mig kvittar det. Hur som helst är det ett allvarligt problem och Annie Lööf är en förbannad opportunist.

     Svara
     • Nano

       /  08/29/2016

      ” Annie Lööf är en förbannad opportunist.”

      Glasklart ja.
      Men känner du till några politiker som inte är det ?

 10. G

   /  08/28/2016

  (Tänk vad bra om jag kollar var jag är nånstans så att länkarna hamnar under senaste blogginlägget, dess postades också under ”moderna svenska ord”.)

  Fantastiska Sophie ❤ skriver om den nästan overkliga historien om könsuppdelning, så bra skrivet! Borde fan pubbas som en debattartikel hos expressen för större spridning!

  "Skolinspektionens lojalitet och ansvar är till för eleverna, inte för Gud."
  https://sophieswordblog.wordpress.com/2016/08/27/skolinspektionens-lojalitet-och-ansvar-ar-till-for-eleverna-inte-for-gud/

  Det blir inga citat alls från texten, läsa _hela_ på hennes blogg 🙂
  .

  ””Färre flyktingar väntas i Tyskland

  Tyskland räknar med att ta emot 250 000–300 000 flyktingar och andra migranter i år. Samtidigt skrivs antalet för förra året ned till under en miljon.

  Det säger chefen för landets federala migrationsmyndighet (BAMF) Frank-Juergen Weise i en intervju i Bild am Sonntag.

  Om fler människor skulle komma än vad som beräknas skulle det sätta press på myndigheten, men han säger att ett sådant scenario inte är troligt utan att det i stället är mer sannolikt att färre än 300 000 personer kommer i år.

  Weise säger också att Tyskland tog emot färre personer 2015 än vad man tidigare trott, eftersom en del registrerades två gånger och andra har tagit sig vidare till andra länder.

  – Vi kommer att presentera det exakta antalet snart men det står klart att det är mindre än en miljon personer som kom till Tyskland förra året, säger han i intervjun.

  Tidigare har det sagts att Tyskland tog emot 1,1 miljoner flyktingar och andra migranter under 2015.

  I en annan intervju med tv-kanalen ZDF säger Tysklands vice förbundskansler Sigmar Gabriel, partiledare för det socialdemokratiska partiet SPD, att förbundskansler Angela Merkels konservativa har ”underskattat” utmaningarna i att integrera det stora antalet människor som kommit till landet.

  – Jag, vi, har alltid sagt att det är otänkbart för Tyskland att ta emot en miljon människor varje år, säger Gabriel.

  Enligt myndigheterna anländer cirka 16 000 personer varje månad, jämfört med 200 000 i november förra året.””
  http://www.svd.se/farre-flyktingar-vantas-i-tyskland/av/tt
  .

  ””Rekordmånga ångrar sin asylansökan

  Sedan den historiska omsvängningen av asylpolitiken kommer nu få flyktingar till Sverige.

  Rekordmånga har också dragit tillbaka sin asylansökan, visar DN:s genomgång. Bland irakier tar fler tillbaka sin ansökan än lämnar in en ny.””.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/rekordmanga-angrar-sin-asylansokan/
  .

  ””Norge bygger stängsel mot asylsökande vid ryska gränsen

  – Vi är förpliktigade att vara ett land som människor kan fly till. Stängslet skickar en mycket negativ signal, inklusive till Ryssland eftersom det säger ”vi litar inte på er”, säger Linn Landro i organisationen Refugees Welcome till Reuters.

  Ryssar och norrmän kan göra kortare besök i grannlandet utan visum. Förra året korsade 250.000 personer gränsstationen.

  Rune Rafaelsen, politiker i Sør-Varangers kommun, anser att stängslet är ett steg tillbaka mot det kalla kriget.

  – Jag ser inget behov av ett stängsel. Det är allt för många stängsel som reses i Europa i dag, säger han till Reuters.

  Men regeringen försvarar åtgärden.

  – Grinden och stängslet är ansvarsfulla åtgärder, säger biträdande justitieminister Ove Vanebo till Reuters.

  Ryssland uppges inte ha några klagomål på stängslet. ””.
  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/norge-bygger-stangsel-mot-ryssland-ska-stoppa-asylsokande
  .

  Och Reuters artikel ifall någon vill läsa den också.
  http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-norway-border-idUSKCN10Z1IC

  ""But the erection of the fence, at a spot where 5,500 migrants mainly from Syria crossed into Norway last year, reflects a wider shift in public attitudes against refugees.

  This is seen too in Sweden, Norway's neighbor, which was once touted as a "humanitarian superpower", but is setting up border controls this year and has toughened asylum rules."".

  Svara
 11. Nilsson

   /  08/28/2016

  Sedan måste man ta hänsyn till att även hundar river tamdjur, men bara hundhanar, honor står bara för 2% av riven tamboskap.
  Det talas även om att fåren själva river varandra som unga, återigen är det hanarna som river.
  Alltså måste vi utöka gruppen ”vargar” till däggdjurshanar, annars kommer vi aldrig att kunna angripa det riktiga problemet, däggdjurshanar tid som unga.

  Svara
 12. BRUNVARGARNA som kom söderifrån –
  hur förstå dem?

  Svara
 13. G

   /  08/28/2016

  ”Nya bilbränder i Köpenhamn i natt
  Natten till söndags sattes två bilar i brand i den danska huvudstaden.

  – Den första anmäldes klockan 00.52 och den andra klockan 03.24, säger Carsten Reenberg vid Köpenhamnspolisen.

  Bränderna inträffade i stadsdelarna Nordvest och Amager.

  Dansk polis samarbetar sedan tidigare med svensk polis för att undersöka om det finns ett samband med den senaste tidens bilbränder i Sverige.”
  http://www.svd.se/nya-bilbrander-i-kopenhamn-i-natt/av/tt

  Svara
  • Nano

    /  08/29/2016

   Det kanske är ”bra” att det bränns i Danmark med.
   Danska polisen kanske kan visa klart och tydligt hur Svenska polisen ska agera för att få stopp på brännandet? Jag vet inte men jag tror faktiskt att Danska polisen inte består av enbart saft och bullar.
   Svenska polisen verkar ju ha stora ”utmaningar” när det kommer till ”pojkstreck” så som bilbränder , stenregn och liknande.

   Den som lever får se.

   Svara
 14. G

   /  08/28/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/28/2016

   Snacka om bortförklaringar från Tv4. Programchefen menar att hon inte hade hört Kakans uttalande om poliser och män. Tror inte ett skit på det. Dom,precis som SR och SVT, tycker väl att så länge hon är feminist så är det ok att hata både det ena och det andra.
   Då omfattas hon av deras ”värdegrund”..

   Svara
  • David8

    /  08/28/2016

   Fy fan va vidrigt. Vidrig jävla TV4-kärring.

   Svara
 15. G

   /  08/28/2016

  ””I en tidning kunde man läsa att en polis yttrat sig om tiggeriet och utav hans svar, kunde man läsa in att tiggeriet är organiserat. Ringer upp vederbörande som bekräftar, att tiggeriet i en av Sveriges största städer, till viss del är organiserat. Det är människohandel som pågår och tiggarna utnyttjas av en tiggarboss. Det kan vara så illa att tiggaren sitter och tigger hela dagen och sen tar tiggarbossen varenda krona.

  Tiggeriet i staden styrs av Bulgariska tiggare som tar de bästa platserna. Rumänska tiggare är rädda för bulgarerna och måste hålla tillgodo med de sämsta platserna. Polisen har upplyst tiggarna om att man i Sverige inte kan abonnera på platser. Vissa får inte heller behålla något av det de tiggt in, pga att tiggarbossen tar allting. Bland tiggarna finns även en misstro mot polisen och ingen vågar berätta om människohandeln som pågår, då det kan vara förenat med livsfara.

  Tyvärr är detta inget prioriterat område för den svenska polisen. Den fria rörligheten nyttjas av kriminella då vi i Sverige har låga straff och hög standard på fängelserna, detta drar hit yrkeskriminella. Det här borde bli ett prioriterat område för polisen och politiker. Nu är det svårt att med säkerhet säga hur omfattande denna människohandel är.

  Du som tror att du är god och hjälper genom att lägga ett par kronor i en mugg. Tänk på att du med största sannolikhet, är en av mekanismerna till att människohandeln bland tiggarna kan pågå.

  Det är en öppenhjärlig polis som vågar prata om sanningen. Han tycker det är typiskt svenskt att inte säga som det är och han bekräftar, att Sverige är i en destruktiv utveckling.

  Samtalet fortsätter väldigt intressant och öppet till att handla om:
  – Flickor som blir bortförda med tvång samt tvingas bära slöja.
  – No-Go zoner.
  – Polisen i staden har inte längre problem med AFA eller Nazister.
  – Alla kriminella gäng i staden består av invandrare, mest från mellanöstern. Svenska kriminella anses vara lite för svaga.
  – Taharrush/sexuella ofredanden. Nytt fenomen i Sverige utförda av invandrande män.
  – Afghanska mäns kvinnosyn.
  – Till staden har det kommit 500 afghanska ensamkommande, vissa av dem säljer droger.

  Polismannen undrar hur det ska bli här i Sverige då vi är så naiva.””

  Svara
 16. G

   /  08/28/2016

  ””Mordförsök vid storbråk i Arboga

  Tre män har anhållits efter ett större bråk i Arboga under lördagseftermiddagen, rapporterar vlt.se. Bland annat ska en man ha knivskurits, en man ha blivit påkörd med bil och ett av offren ska ha haft en pistol, enligt tidningen.

  – Det är upprättat brottsrubriceringar om bland annat försök till mord och förberedelse till mord, säger Linnea Hultberg, befäl vid polisens ledningscentral i Västmanland, till TT.

  Två personer fick föras till sjukhus. Bakgrunden till händelsen är oklar.””
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/mordf%C3%B6rs%C3%B6k-vid-storbr%C3%A5k-i-arboga-1.3734265

  Svara
 17. Jag har en öppen fråga till alla, och den är genuin, det finns säkert någon här som är mer kunnig i ämnet än vad jag är: Om Sverige hade haft hundratusentals turister varje år på grund av vargarna (av vilket skäl det än skulle vara), tror ni då att folk skulle vara lika angelägna att skjuta vargarna som lösning på deras attacker? Eller skulle man vara villiga att lägga miljoner på att bygga ett modernt reservat åt dem, någon form av inhägnad som de inte kunde ta sig igenom och därmed nå några tamdjur från? För mig tycks det uppenbart att allting handlar om pengar; våra vargar är inte inkomstbringande, det kommer inte in några miljoner i turism (eller annat, så vitt jag vet) tack vare dem, och därför är man inte villig att lägga miljoner på en inhägnad till dem, utan dödar dem istället.

  Svara
  • Din analys är förmodligen helt korrekt. (Jag uppfattar det som och utgår från att du talar om riktiga vargar, inte metaforvargarna som MiT baserat inlägget på.)
   Jag har ingen direkt insatt kunskap i saken, men jag kan i stort sett bara se två anledningar till att man jagar och skjuter vargar. Den ena är rätt och slätt wolfobi, dvs. ren och skär vargskräck. Jag kan tänka mig att det finns en ganska utpräglad irrationell rädsla för varg.
   Den andra anledningen är säkerligen ekonomisk, många av de som driver på att vargen skall bort är troligtvis sådana som lider ekonomiska skador av vargarnas härjningar. T.ex. renägare. Om vargen hade varit källa till en nettoinkomst för samhället (dvs. efter att förluster avräknats för kompensation av de som drabbas av vargen) hade man säkert sett annorlunda på saken. Även renägare och liknande, om de blivit fullt kompenserade. Och då hade säkerligen också wolfobin kunnat bemötas och hanteras på ett rimligt sätt.

   Svara
   • T

     /  08/28/2016

    Vargen utrotades i Sverige då de var till skada för böndernas tamdjur. Att de har inplanterat varg igen rubbar den balans som möjliggör frigående djurhållning på våra breddgrader.

    Svara
    • Vilket väl är just ett ekonomiskt motiv. För det är väl knappast av omtanke om den frigående boskapen (som i många fall skickas till slakt) som man vill ha bort vargen.

     Svara
     • T

       /  08/28/2016

      Äta bör man annars dör man. Gäller även idag och de flesta människor äter kött.

 18. Jans

   /  08/28/2016

  Bris generalsekreterare tycker att det nu efter att festivalsommaren är slut är viktigt att vi koncentrerar oss på tjejers utsatthet i nära relationer:
  http://www.svd.se/se-tjejernas-utsatthet-i-vardagen/om/sexovergrepp-i-offentliga-miljoer

  Naturligtvis en viktig fråga men ärligt talat, var var Bris i somras? Om de nu tycker sexövergreppsfrågor är viktigt varför var de tysta som möss när festivalsexsommaren var som hetast? Känns rätt falskt av dem att nu plötsligt dyka upp nu och tycka sexövergreppsfrågor är viktigt och enbart fokusera på en aspekt av problemet.

  Svara
 19. G

   /  08/28/2016

  Först om 80-talister på Migränverket, nu lite om 90-talister…..

  ”Unga bakom ny typ av bedrägeri

  Polisen varnar bankerna för en ny typ av bedrägeri. Unga tar lån med hjälp av mobilt bank-id – och skyller på att mobiltelefonen har blivit stulen. Men nu slutar bankerna godkänna reklamationerna.

  Bedrägeriet går ut på att en person, ofta födda under 90-talet, tar ett lån hos en bank eller annan kreditgivare med hjälp av mobilt bank-id. Pengarna överförs sedan till ett annat konto. När pengarna väl är säkrade så anmäler personen mobiltelefonen eller bankdosan som stulen och hävdar att det är någon annan som tagit lånet. Bedrägeriet bygger på att svenska banker tidigare varit mycket generösa när det gäller bedrägerier och själva tagit kostnaden istället för kunden.”
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/unga-90-talister-i-bedrageriharva

  ”Misstänkt våldtäkt på tonårstjej – person gripen

  En tjej i övre tonåren har anmält att hon blivit misshandlad och våldtagen i en lägenhet i Skövde. En man har gripits för brottet.

  Det var strax innan sex på söndagsmorgonen som en tjej i övre tonåren ringde till polisen och sade att hon blivit misshandlad och våldtagen.

  – Vi åker direkt till lägenheten och en kille grips på platsen , säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

  Det hela skall ha utspelat sig i en lägenhet i Skövde och den misstänkta gärningsmannen fanns kvar i lägenheten när polisen kom till platsen. Han kördes in till polisstationen för förhör.

  – Vi kör flickan till sjukhuset för en gynundersökning, säger Thomas Fuxborg.

  Under söndagen kommer beslut från en åklagare om mannen skall åtalas för brottet.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/misstankt-valdtakt-pa-tonarstjej
  .

  Okej, FT har nu skrivit om detta, när hakar resten av media på undrar man nu, och om de gör det, i så fall utan några jävla fulspel mot Järvheden får man hoppas! N24 kanske skriver om det iaf.

  ” ”Kasta sten på polisen” blev en hit över en natt

  Låten ”Kasta sten” har sammanlagt visats nästan 300.000 gånger sedan den laddades upp till Youtube och Facebook under fredagseftermiddagen.”
  http://www.friatider.se/kasta-sten-pa-polisen-blev-en-hit-over-en-natt
  (videon på you tube hade igår 207 visningar när jag kollade, nu nära 30 000.)

  ”Större slagsmål i Perstorp i helgen

  – Vi åker dit med anledning av ett bråk och det är någon som ska ha fått ett slag. Det verkar inte vara några allvarliga skador, säger Maya Forstenius på Skånepolisen till Fria Tider.

  Enligt Aftonbladet slogs kombattanterna med stenar, knivar och baseballträn och Forstenius berättar att en person blev slagen.”
  http://www.friatider.se/flera-storre-slagsmal-i-perstorp

  Svara
 20. G

   /  08/28/2016

  Klockan 21:15 i SVT2 säsongstart för Agenda….

  ”Direktsänt fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. Del 1 av 17. Hur påverkar Moderaternas nya hårda politik Alliansen och förhållandet till SD? Partiledaren Anna Kinberg Batra (M) i studion. Gängkrig och nedbrunna bilar – vad gör regeringen för att bryta segregationen? Samordningsminister Ibrahim Baylan (S) intervjuas. Varför är Hillary Clinton så impopulär? Är hon korrupt eller är det Donald Trump som har lyckats i sin smutskastningskampanj? Intervju med bland andra Ted Harvey, ordförande för lobbyorganisationen Stop Hillary Now. Programledare: Anna Hedenmo.
  Även i SVT2 29/8”

  Svara
 21. QED

   /  08/28/2016

  OT:

  Carlos Slim är delägare av New York Times. Så DN = Bonniers bloggare.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/28/2016

   Snyft, ja det är minst lika synd om agenda-DN.

   Svara
 22. Jan

   /  08/28/2016

  Sossarnas chefsbimbo tar ställning för burka, burkini, separata badtider och annat muslimskt klädförtryck i Sverige och kallar det istället för frihet. Den som kritiserar det muslimska kvinnoförtrycket kallar hon moralist. Mer än hälften av Aftonbladets läsare håller med. Jag tolkar det som de inte förstått vad de läst. Demokrati är en väldigt bräcklig institution.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23410823.ab

  Svara
  • G

    /  08/28/2016

   Herregud! Vad skriver människan!! 😦 Åh Sophie, ge denna naiva kvinna svar på tal!

   Svara
 23. Svenne

   /  08/28/2016

  OT: Dagens islamistdåd:

  Svara
 24. MiT

   /  08/28/2016

  Svara
 25. MiT

   /  08/28/2016

  Svara
 26. G

   /  08/28/2016

  DEBATTÖREN
  Martin Marmgren, polis.
  DEBATTEN
  Nya Wermlands-Tidningen publicerade nyligen en debattartikel som fick hård kritik för att vara rasistisk. Texten var skriven av en polis. Det är både förståeligt och ytterst bekymmersamt att den här populistiska världsbilden finns även inom polisen, skriver dagens debattör, själv polis……………….

  ””Främlingsfientlighet finns även i polisen

  I torsdags publicerade NWT en text ifrån en kollega, Marcus Hultvall, titulerad ”Moder Sveas krympande livsutrymme”. Hultvall beskriver Sverige som en nation under attack och skriver ”de som kommer hit med annat uppsåt skall tvingas till anpassning, lagföras, slängas ut och när så krävs förintas”. (Texten redigerades sedan på NWT:s websida så att bland annat ordet ”förintas” togs bort.)

  Termerna ”livsutrymme” och ”förinta” förknippas med nazismen, och att en kollega använder dem i en text som har udden riktad mot människor som ”kommer hit” är djupt problematiskt. Hultvall uppges vara en polis som brinner för yrket och han har säkert gjort mycket bra i polisrollen, men blotta misstanken om att det han ger uttryck för i meningen ovan skulle kunna påverka hur han jobbar är obehaglig.””
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23411013.ab

  Om nån är sugen på att läsa kommentarer på FB-sidan….

  facebook.com/abdebatt/posts/1717195108544362

  https://www.mp.se/om/martin-marmgren
  https://twitter.com/martinmarmgren

  Och till sist den ”främlingsfientliga” och ”rasistiska” debattartikeln hos NWT.
  http://nwt.se/asikter/debatt/2016/08/18/moder-sveas-krympande-livsutrymme

  Mycket smart att skicka in sin replik till AB istället för NWT, det får större spridning då 😉

  Svara
 27. Svenne

   /  08/28/2016

  BMW fällda i Sverige för ”sexistisk” reklam:
  https://archive.is/i2YbD

  ”BMW använder sig av supermodellen Gigi Hadid klädd i röd kort kjol och röda högklackade skor i reklamfilmen för M2 Coupé.

  Det fick Sveriges Kvinnolobby att se rött och anmäla BMW för könsdiskriminering.

  Nu har Reklamombudsmannen gått på Kvinnolobbyns linje och fällt BMW för att marknadsföra M2 Coupé på ett könsdiskriminerande sätt.
  BMW:s reklamfilm för sin nya modell M2 Coupé publicerades på Youtube den 14 april i år. Den har sedan dess setts över 14 miljoner gånger.”
  //
  ”Reklamombudsmannen har nu kommit med sitt beslut. RO finner filmen med tillhörande texter och uttalanden sexistisk. Enligt Reklamombudsmannen har framställningen av Gigi Hadid ingen koppling till produkten som marknadsförs, vilket anses vara allmänt kränkande mot kvinnor.”

  Svara
  • T

    /  08/28/2016

   Kvinnor kör M2, män kör M4 och jag M6 😀

   Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   En av de märkligaste sakerna i bedömningsgrunden för om reklam är sexistisk är om kvinnan (eller för den delen mannen men det anmäls väl aldrig) har något med själva produkten att göra. Det finns ju hur mycket reklam som helst där personer i filmen inte har med produkten att göra. Inte minst barn. Ibland är det nästan omöjligt att fatta vilken produkt det görs reklam för.
   Det är kläderna som är problemet och att tjejen är snygg, det är den egentliga orsaken till att reklamen fälls. Annars är det aldrig något problem om det förekommer människor i reklamfilmer som inte direkt har med produkten att göra.

   Svara
 28. Svenne

   /  08/28/2016

  Verklighetsuppfattning:)

  Svara
 29. Nano

   /  08/29/2016

  Inte för att peta hål i resonemanget.
  Men Noll hungriga vargar ger mer eller mindre 0 rivna tamdjur.
  Om det inte är någon av vargarna som river tamdjur på rent djävulskap såklart.
  Men de vargar som river tamdjur på ren djävulskap kan man säkert räkna på ena handen.

  Du har såklart rätt i att det ”igenkligen” inte har med vargar att göra!
  Det är anmälningsfrekvensen av hungriga vargar som ökat.
  Hur de har anmält att de är hungriga eller mätta (det fanns bara dom 2 svarsalternativen för att undvika Mörkertalet!)
  Det framgår inte, men vi vet iallafall någon form av specialutredning var Stefan Lövén väldigt tydlig med att tillsätta.
  Och att någon form av enkät har gått ut till samtliga vargar i Sverige.

  Allt för det ringa priset av Ett par indragna sjukhusplatser , några fattiga pensionärers indragna luncher , samt en ännu sämre skött skola!
  Full rimligt Mao!
  Kom igen Sverige det här kan ni väl bjuda på?

  Svara
 30. Sven

   /  08/29/2016

  Det var onödigt att återinföra vargen i Sverige. Ingen nytta, ställer bara till skada och det finnmängder av varg i världen, inte på något sätt utrotningshotat.
  När man utrotade vargen i Sverige hade alla människor ett gemensamt beroende av vad naturen gav och i princip alla odlade och födde upp djur samt att dessa verksamheter var skattebasen.
  Nu har vi en stadsbefolkning där många föraktar landsbygdens folk och menar att ”ni ska givetvis betala alla olägenheter med vargen bara för att tillgodose principen mångfald”.
  Någon djupung som WTF kommenterade i somras menade på att ”Bacon var antimuslimskt”. Detta är en liknande tankevurpa, att vargen och dess hunger är två olika organ som bor i samma kropp där hungern tydligen tar makten och styr resten av djuret. Vansinne.

  Svara
 31. ulf

   /  08/31/2016

  det är tydligen lite felfokus kring varg, 400 vargar är ett stort problem, 70tusen viltolyckor är inget problem att tala om, 8000 älgkollisioner inte heller, den extensiva köttproduktionen jägarkåren ägnar sig åt verkar nästa hyllas, men de 1200 människor som kört ihjäl sig på älgar sen 1970 och de 10 000 som fått skador för livet är det inte ett problem, 1970 sköts 30 tusen älgar, förra året 95 tusen och då håller dom på att ta slut, verkar mer som hjärnorna på svenska jägare håller på att ta slut…ursäkta att jag störde i dårarnas paradis…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: