De kreativa förklaringarna fortsätter hagla

Så var det dags att summera ännu en festival, eller stadsfest den här gången, nämligen Eksjö stadsfest. De kan stoltsera med att antalet anmälningar om sexuella övergrepp även där ökade med cirka 1500%!

eksjö stadsfest utmaningar1

De har haft något enstaka fall tidigare år alltså. Inte ens ett per år utan något enstaka totalt

– Under nio års tid har vi kanske haft något enstaka fall som jag känner till, men aldrig så här många.

Så har det sett ut tidigare enligt arrangören själv.

Enligt Fredrik Nilsson, som är ordförande i ”Fiesta Eksjö”, höjdes beredskapen inför årets stadsfest efter sommarens många rapporter om övergrepp och sexbrott på andra festivaler.

– Vi har haft extrapersonal, satsat på upplysta bajamajor, haft föräldravandringar och utbildat funktionärerna. Dessutom samarbetar vi med en av de mest erfarna säkerhetskonsulterna i Sverige. Men det är svårt att förhindra och att upptäcka brotten, de flesta ofredanden sker mitt i publikhavet.

Så trots massor av insatser, som vi får anta hindrade ett flertal övergrepp, så var det 15 stycken som var kända igår. En massiv ökning alltså, precis som för alla andra festivaler som varit.

Vad är då förklaringen från arrangören i Eksjö?

– Jag tror att unga killar inspireras av att det skrivs mycket om fenomenet och vill utmana och testa gränserna. Sedan handlar det säkert även om att fler tjejer faktiskt tar mod till sig och anmäler.

Ridå… En gissning, som man inte vinner några pengar på, är att nästan alla har utförts av sådana som inte kan läsa en svensk tidning ens om de ville. Några kanske inte ens kan läsa en tidning alls oavsett språk?

Så till listan över fantasifulla orsaker till den groteska ökningen så kan vi lägga till ”inspiration”. Där finns redan bland annat ”ökad anmälningsbenägenhet”, ”minskat mörkertal”, ”soligt väder”, mellanstadiet”, ”prata med våra söner”, ”panelsamtal mot manlighet”, ”#tafsainte-armband”, ”svenskar” plus kanske några till.

Något annat kan tydligen inte finnas som orsakar explosionen av sådana här övergrepp. Trots att polisen har identifierat problemet så finns det absolut inte där!

Fan, man kan inte ens hitta på så här bisarra ”förklaringar” som satir! Det är omöjligt!

Kan vi säga ”FUCK OFF!” till alla relativister nu?

Gomorron Sverige och Nöjespanelen sprider desinformation

Är det magi?

Hur kan man med att ljuga som polisen, media och arrangörer gör?

Som en missbrukare

Lite utmaningar™

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

129 kommentarer

 1. Allt går ut på att det svenska folket ska förhindras att inse att deras land tas ifrån dem.

  Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  08/29/2016

  Man brukar tala om moralpanik, men det här är något helt annat, kanske kan man kalla det moralistpanik. En sak är säker, det vi ser är en intellektuell masspsykos av sällan skådad omfattning.

  Det här påminner om åttiotalets feministiska haveri som i förlägningen ledde till två exemplariskt pinsamma rättshaverier, dels Quicksoppan men även Da Costamordet. Den gällande tesen var att det i vilken karl som helst kan det gömma sig en ritualmördande kvinnohatande man, nu är det inte lika extremt, men tesen är den samma, alla män tafsar och ofredar samtliga kvinnor, det är bara mörkertalet™ som gör att vi inte vet om det.

  /Frida

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/29/2016

   Bör jag lägga till att dagens tafsdiskurs verkar innehålla betydligt mer av de hypnotiska feministkrafterna än myterna om de satanistiska pedofilnätverken som ROKS släpade runt med för ungefär tio år sedan.

   Tänkare kommer defintivt titta tillbaka på den här debatten och ställa den uppenbara frågan: Hur kunde det gå så fel?

   /Frida

   Svara
 3. Pelle2

   /  08/29/2016

  Eftersom man inte får tala om brott som begås av någon annan än svenskar så måste de ju vara kreativa med sina förklaringar.Det blir ju dock lite löjligt när vissa polismän rakt ut säger att män med utländsk bakgrund är överrepresenterade i dessa typer av brott.
  Det styrks ju också av Brås statistik på den tiden dom var intresserade av att berätta som det är och inte prata om det politiskt korrekta utfallet.
  Kulturrelativisterna och identitetspolitikerna kommer ju dock att fortsätta med sin propaganda så länge ingen sätter stopp för det..

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/29/2016

   Lättare sagt än gjort dessvärre. Kolla bara på forskningsfältet kriminologi, när nyhetskanaler ska få svar på de ”svåra” frågorna så ringer de bara en lämplig Expert 2.0™, när allt från regering ner till minsta lilla ideella organisation ska rekrytera personal frågar de Rättviseförmedlingen.

   Offentligheten är tyvärr redan så marinerad i den här identitetssmörjan att det kommer krävas något typ av paradigmskifte för att styra saker till rätta, och det gissar jag tar minst en till två generationer. Det kommer krävas en ungdomsrevolt, och då menar jag självklart inte en med våld, utan en intellektuell sådan.

   Gissningsvis kommer denna regolt inträffa när det blir begripligt för det stora flertalet att den här typen av ultraextrem feminism i realiteten leder till stora orättvisor.

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  08/29/2016

    På tal om paradigmskifte, inte ens om SD får makten kommer de att kunna ändra inriktningen på humanioran och samhällsvetenskaperna på våra universitet. Ett politiskt parti bör faktiskt inte kunna påverka forskningen heller, inte direkt på det sättet. Grundorsaken till den relativiserande verklighetsbeskrivningen är postmodernismen på våra universitet som fostrat generationer av politiker, kulturvetare och journalister. Det kommer att ta decennier att finna en ny riktning även om postmodernismen plötsligt blev omodern imorgon.
    Det man däremot kan hoppas på är att SD (med benägenhet av några allianspartier) i vart fall drar in bidraget till den mest idiotiska och odugliga postmodernistiska forskningen.

    Svara
    • T

      /  08/29/2016

     M, S eller något annat riksdagsparti badar hellre 1 vecka i Forsmarks reaktorbassäng än att kontakta Jimmie

     Svara
    • Rikard

      /  08/29/2016

     Hej.

     Det finns ett par saker man kan göra för att åtgärda detta:

     1) Stryk de politiska kommissarierna (har glömt den verkliga titeln) som sitter med i universitetsstyrelser
     2) Säg upp de personer som inte valts av universitetsstyrelsen på akademiska meriter
     3) Överlämna budgetansvar till universitetsledningen, och lita på att forskares integritet och vetgirighet på ett par år klargör vilka lärosäten som är vatten värda
     4) Tillåt ett utökat samarbete mellan universitet och näringsliv, komplett med för universitet ekonomiskt lönsamma avtal
     5) Lägg ner alla de arbetsmarknadspolitiska åtgärder som flera högskolor är (Malmö, & Södertörn)
     6) Tillåt och uppmuntra privat finansierade lärosäten

     Vill man läsa mer om diverse öden och äventyr inom Sveriges allt mer politiskt styrde ‘högre’ utbildning rekommenderas Academic Rights Watch.

     Till exempel: [http://academicrightswatch.se/?p=2217]

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 4. Nilsson

   /  08/29/2016

  Klart att andra blir inspirerade när de ser att tafsarna slipper straff.
  Vi i kommer att se en massiv ökning av dessa brott tills polisen börjar straffa de skyldiga.

  Svara
 5. Frida Gustavlin

   /  08/29/2016

  ”Dessutom samarbetar vi med en av de mest erfarna säkerhetskonsulterna i Sverige.”

  Då skulle jag gärna vilja veta vem det är. Kan det kanske vara någon från peppiga #fattaman? Kan det vara någon från RFSU? Snälla säg mig, vem är denna säkerhetskonsult? Jag skulle vilja fråga denna säkerhetskonsult några enkel frågor, självklart under vittnesed med straffansvar.

  ”Jag (Säkerhetskonsultens namn) lovar och försäkrar på heder och samvete, att jag skall säga hela sanningen och intet förtiga, tillägga eller förändra.”

  -Vilka är det som offredar på de här ungdomsgratisfestivalerna?

  /Frida

  Svara
  • ”-Vilka är det som offredar på de här ungdomsgratisfestivalerna?”
   Bra fråga. Jag tycker det verkar vara organiserat. Vem/vilka/vad vill ha ökad polarisering, rädsla och kaos i Sverige? Cui bono?

   Svara
 6. Svenne

   /  08/29/2016

  OT: Rocki, själv ex-jugoslav, påminner om det glada 90-talet…

  Svara
 7. Frida Gustavlin

   /  08/29/2016

  Jag börjar nästan tugga fradga när jag läser artikeln i SVD. Det är helt otroligt vad korkad eller förljugen man måste vara, och hur otroligt tröttsamt att en journalist inte vill, eller får ställa de självklara frågorna. Journalisten ska ju kunna ställa normala frågor om ANSVAR, hur svårt ska det vara, hon har väl en journalistutbildning, eller?

  Var inte Fredrik Nilsson (ordf. I Fiesta Eksjö) på sin egen festival? Han får det att låta som att han inte var där, som att han satt på sitt tjänsterum och höll tummarna för att allt skulle gå bra. Nä, det tror jag inte, han gick omkring på festivalen och såg vad som hände, så jag är helt säker på att han ljuger, ljuger och ljuger. Han vet till 100% vad det handlar om.

  Morr, Frida!

  Svara
 8. Svenne

   /  08/29/2016

  ‘Cairo Swimsuit Competition in 1948’…

  Tweetet:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/29/2016

   Svara
   • Pelle2

     /  08/29/2016

    Tycker att hon skall köpa en Burka eftersom hon vurmar så starkt för det sanna patriarkatet.till skillnad från hittepåpatriarkatet Sverige.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  08/29/2016

     Ja för en sann feministisk revolution gäller det att vi slår i botten först och inrättar ett medeltida kalifat. Endast då kan alla vakna och ställa sig på barrikaderna och förinta patriarkatet en gång för alla. Eller så är Schyman helt enkelt bara en ofrivillig masochist.

     Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   Islams inriktning i Mellanöstern (inkl Afghanistan) efter kolonialismen är verkligen en tragedi. jag vet inte var i historien man kan hitta en sådan extrem tillbakagång på kort tid över ett såpass omfattande område. Det är nästan svårt att greppa. Är det Saudiernas oljemiljarder som gjorde det möjligt, de var ju extremkonservativa långt innan kolonialismen tog slut.

   Svara
 9. Frida Gustavlin

   /  08/29/2016

  http://www.lararnasnyheter.se/mivida/2016/08/26/okej-konsuppdelat-religiosa-skal?destination=node%2F105284

  Tjejer och killar undervisas separat i idrott. Skolinspektionen har gjort sin värdering, det är viktigare med idrottsundervisning än jämställdhet. Bra då vet vi, fotboll, handboll, gymnastik, pingis, att rulla med medicinbollar, leka lekar, åka längdskidor är viktigare än jämställdhet.

  Kanske vore bra att skriva in det i läroplanen så att det blir tydligt för samtliga lärare vad som faktiskt gäller. Det skulle kunna stå: Att Eleverna lär sig sina skolämnen är överordnat the Värdegrund™.

  ”Al-Azharskolan har ingen ambition att vänja pojkar och flickor vid att ha idrottsundervisning tillsammans. Det sker ingen gradvis integrering utan uppdelningen gäller från förskoleklass upp till nian. Skolans prioritering har varit att få alla elever att delta, enligt Nina Da Mata.

  – Hade vi haft blandade grupper skulle mycket av lektionstiden ha gått åt till att få alla att känna sig bekväma.”

  Svara
 10. Dreadlock

   /  08/29/2016

  På tv 2 just en diskussionspanel om nätrollen ,yttandefrihet och svårigheten att komma åt hatarna för lagföring.

  Ett gäng skribenter från höger till vänster uttalar sig. ”Mer utbildning för unga i skolan om yttrandefrihet” ” Försök att lagföra” bla bla.

  En i panelen är Karin Olsson /kulturchef på expressen. En av de värsta exempel av en journalist som skriver krönikor med enbart karaktärsmord framför ögonen. Tänker på hennes mångåriga drev not Julian Assange, Ett smakprov (The Guardian) :

  ”t he Swedish view of Julian Assange, who lost his appeal against extradition to face sex allegations on Wednesday, has changed in a year from the James Bond of the internet to a paranoid chauvinist pig.”

  Låt vara att karin O är en vanlig simpel agendajournalist på en skvallerblaska, men krokodiltårar har jag svårt för. Majoriteten av journalister skyfflar ut bajsartiklar hela dagarna för att få reaktioner, sedan backar de in i gråtmilda diskussionspaneler , med en likaledes dålig programledare som inte ställer en enda kritisk fråga, och allt är frid och fröjd. Det är populasen det är fel på, och måste utbildas (Lagföras kanske) för att de stör det ”Fria ordet”

  Och som så många gånger förr, är diskussionen om nättroll, en false flag. Att basera en diskussion om yttrandefrihet och demokrati på enstaka högljudda troll är som att spika upp kristna kors överallt på lediga ytor i staden därför att det kanske kan avskräcka några enstaka satanister i samhället. ( Och då har vi verkligen fått ett paranoid samhälle)

  Svara
  • G

    /  08/29/2016

   Det var detta i SVT Forums sändningar…

   Hatet på nätet – vad gör det med journalistiken? Näthatet har blivit så vanligt att många skribenter räknar med att bli utsatta. Hur kan näthatet bekämpas? Är det viktigt att debattera hatet – eller innebär det att gammelmedierna ger trollen för mycket makt? Medverkande: Karin Olsson, kulturchef Expressen, Sofia Mirjamsdotter, ledarskribent Sundsvalls Tidning och Andreas Ekström, kulturjournalist Sydsvenskan. Arrangör: Ohlininstitutet. Från 25/5.

   Har sett denne Ekström ”argumentera” mot andra som han inte håller med några gånger, skulle aldrig gå in i en diskussion med honom, skulle sluta med både en, två och tre anklagelser innan vi är klara. Usch.

   Svara
   • Jans

     /  08/29/2016

    Hahaha…. vem sjutton tittar på en sådan sändning och tror att något substansiellt kommer att diskuteras? Klubben för innebördes beundran lägger pannan i djupa veck och låtsas som att det är högt till tak. Löjeväckande teater.

    Svara
    • G

      /  08/29/2016

     ”Hahaha…. vem sjutton tittar på en sådan sändning och tror att något substansiellt kommer att diskuteras?”

     Det behöver inte vara därför som man tittar 😛 Exempelvis Nöjespanelen i Gomorra Sverige blir man oftast inte klok på, men däremot sägs det väldigt ofta saker där som kan vara mycket viktigt att uppmärksamma och spara för framtiden.

     Svara
     • Jans

       /  08/29/2016

      Ja, det var inte riktat till dig utan mot alla dem som ser på sånt och tror det är riktiga och viktiga diskussioner. Jag har personligen själv lämnat fasen när jag kände att jag ens behöver bry mig om sånt där, men jag klandrar inte andra för att de följer struntet. Det är ju viktigt att vansinnet dokumenteras och kommenteras. Om inte Sverige faller sönder kommer historien om den här epoken en dag att skrivas av kanske ett mer sansat etablissemang än dagens och då kommer framsyntheten i kommenteringen från alternativmedia att framstå i ett förklarat ljus.

     • Svenne

       /  08/29/2016

      ”Gomorra Sverige”
      Ja, gamla ”Svedala” börjar likna den där italienska maffiaserien… :-/

     • G

       /  08/29/2016

      @Jans

      Ingen fara.

      Nej, det är så jag tänker när jag lyssnar och tittar, ”tycker folk att det här bra, och att det är så det är, vet folk vad som är rätt och fel, har de kritiskt tänkande och även söker information på egen hand, hur många håller med och hur många håller inte med om detta…” osv osv…

      Ja det är just det, det som exempelvis läggs upp på SVT Play kommer inte finnas där för alltid, därför är det bra att om man ser något, då får man ladda ner det för att själv kanske ladda upp på sajter som you tube också, men även viktigt att spara filen själv för framtiden, då det hänt att SVT kontaktat YT och bett om att få videos borttagna pga ”copyright”. Och blir något borttaget får man försöka igen och igen. En video med Behrang ”jag är jurist, jag kan det här” från SVT Debatt blev borttagen, men den kanske kommit upp på YT igen nu.

 11. G

   /  08/29/2016

  ”Jag tror att unga killar inspireras av att det skrivs mycket om fenomenet och vill utmana och testa gränserna.”

  Tror ? Tror gör man i kyrkan!

  ”Jag tror att unga killar inspireras av att det skrivs mycket om fenomenet och vill utmana och testa gränserna.”

  Ahhh du kanske pratar om stenkastare, bilbrännare och de i förorterna som attackerar blåljuspersonal!

  Okej ärligt talat. Finns det inga tjejer/kvinnor som typ ”skriver av sig” på social medier efter att något hänt när de varit på festivaler, finns det inget skrivet på facebook av tjejer som blivit utsatta för ofredanden/tafsanden på festivaler eller ute i samhället, det behövs mer info och berättelser direkt från dem som blivit utsatta för något, då man inte kan lita på vare sig polisen, media eller talespersoner från arrangörerna, de ljuger ju så de tror sig själva för fan. 😦

  Svara
  • Olof

    /  08/29/2016

   De har säkert helt rätt, jag menar, här är ju något som vi svenska män uppenbarligen helt missat. Jag trodde det var något fult och skamligt som de där gjorde som tafsade, men uppenbarligen är det ju något vi alla gör. Då är det ju klart att många av oss känt oss nödgade att ta igen allt det här tafsandet vi inte ägnat oss åt!

   Jag menar, normbrytare får någon annan vara. Är normen att vi skall tafsa, ja, då får vi ta och ställa upp och anpassa oss till mansrollen helt enkelt. Så kör hårt! Om alla jobbar på bra nu så kanske vi kan få bort hela mörkertalet?

   Svara
 12. G

   /  08/29/2016

  Marianne sade i Gomorra Sverige, när de pratade om Zara L och MTV-galan som var Sön natt. ”hon är feminist ut i fingerspetsarna men blir motarbetat av många som vill _tysta_ henne”

  Kom ihåg det nästa gång ni ger kritik till någon för att exempelvis synliggöra dennes hyckleri och dubbelmoral, då betyder det att ni vill tysta personen ifråga.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2016

   Det är väl snarare Zara som vill tysta dom som inte delar hennes radikalfeministiska ideologi…

   Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   Det uppenbart falska här är väl den underliggande antydningen att det är män som vill att Zara L skall vara tyst eftersom hon är en framgångsrik fjort… kvinna. I själva verket är det väl så att en del (främst män) vill få henne att sluta med sitt manshat, det är enbart den tystnaden som efterfrågas. Sedan tror jag hon får sjunga och tycka hur mycket hon vill utan att det knorras.

   Svara
 13. G

   /  08/29/2016

  Tips! Onsdag 20:00 SVT1….

  ”Säsongstart: Uppdrag granskning

  Del 1 av 15. De begick en grov gruppvåldtäkt. När de greps sa de att de var barn. Men hur gamla var de egentligen? Uppdrag granskning tittar närmare på de omstridda åldersbedömningarna av de ensamkommande barnen. Programledare: Janne Josefsson.

  Även i SVT1 1/9, SVT1 3/9 och SVT24 4/9”

  Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   Jag gruvar mig för den dagen han går i pension. Han är sannerligen inte gud och har gjort en hel del tveksamma program men han är ändå en av de sista som vågar ta tag i känsliga frågor utan att väja för kärnfrågorna.

   Svara
 14. G

   /  08/29/2016

  http://www.svt.se/nyheter/svtforum/hur-ska-svensk-forskning-bli-bast-i-varlden

  Lyssna på vad minister Knutsson säger mellan 13:00 – 14:20 in i videon på länken ovan.

  Och under tiden ni lyssnar, tänkt då samtidigt på sommarens ”fakta”rapportering från polisen, media och diverse ”forskare” ang det som just detta blogginlägg av MiT handlar om.

  Svara
 15. Jans

   /  08/29/2016

  Svara
 16. G

   /  08/29/2016

  ”Två överfallsvåldtäkter i Skellefteå

  Polisen utreder två misstänkta överfallsvåldtäkter i Skellefteå. Enligt en anmälan till polisen ska en kvinna ha våldtagits i ett buskage under festivalen Matfesten under fredagskvällen. Polisen spärrade av delar av stadsparken där matfesten hölls och förklarade under helgen att de misstänkte att ett ”brott av dignitet” ägt rum.

  Senare samma natt ska ytterligare en våldtäkt ägt rum i ett trapphus i centrala Skellefteå, rapporterar Norran. Det rör sig antagligen om två olika gärningsmän.

  – Vi har i nuläget inga kända gärningsmän, men om vi utgår från uppgifter vi fått, finns det inget som tyder på att det skulle vara samma person. Beskrivningarna är vida skilda, säger Lars-Marthin Markstedt vid Skelleftepolisen.

  Polisen hoppas nu på hjälp från allmänheten.”
  http://www.svd.se/tva-overfallsvaldtakter-i-skelleftea/av/tt
  .

  ”Tysk tonåring åtalas för polisattack

  En 16-årig flicka i Tyskland har åtalats för att ha knivhuggit en polis på en tågstation i Hannover i februari år, uppger den federala åklagarmyndigheten. Flickan åtalas också för att vara medlem av den sunniextremistiska jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), som ska ha beordrat henne att angripa polisen.

  Sextonåringen reste till Turkiet i januari för att få hjälp att ansluta sig till IS i Syrien, men hindrades av sin mamma som förde henne tillbaka till Tyskland, enligt åklagarmyndigheten. Väl hemma ska flickan ha kontaktat IS med hjälp av sociala medier och bett dem hjälpa henne att genomföra en attack.

  Även en 19-åring åtalas för att ha känt till planerna men inte anmält dem till polisen. Båda två är frihetsberövade i väntan på dom. Datumet för huvudförhandlingen har inte bestämts.”
  http://www.svd.se/tysk-tonaring-atalas-for-polisattack/av/tt
  .

  ”Kamp mot monotonin i flyktinglägret”
  http://www.svd.se/kamp-mot-monotonin-i-flyktinglagret/av/tt
  .

  ”Smygfilmade under kjolar på galleria

  En man i 60-årsåldern misstänks för sexuellt ofredande sedan han smygfilmat under flera kvinnors kjolar med sin mobilkamera i centrala Karlstad.

  Enligt vittnen har mannen ”gnidit” sig mot kvinnorna i trängseln på en affärsgalleria samtidigt som han filmat med sin kamera, uppger flera lokala medier. En polispatrull kunde gripa mannen.

  – Han erkände direkt. Nu har vi tagit hans mobiltelefon i beslag, säger Thore Persson på krimjouren i Karlstad till Värmlands Folkblad.

  Enligt förundersökningsledaren Johanna Sachs har en av de drabbade kvinnorna identifierats.

  – Vi såg på bilderna att hon jobbade i en butik. Flera andra av kvinnorna kan ha lämnat platsen innan polisen kom. De vore bra om de som känt sig ofredade kontaktar polisen, säger Johanna Sachs, till NWT.”
  http://www.svd.se/smygfilmade-under-kjolar-pa-galleria/av/tt
  .

  ”Swedbank varnar för framväxande populism

  Bostadsbyggande och bättre integration är nyckeln till fortsatt svensk tillväxt, enligt Swedbank. Men i världen är den framväxande populismen är ett hot mot den ekonomiska utvecklingen, anser banken.”
  http://www.svd.se/swedbank-varnar-for-framvaxande-populism/av/tt

  Svara
  • Jan

    /  08/29/2016

   De vill ha vittnen men journalisterna vägrar att delge signalement?

   Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   Rätt oklart vad Swedbank menar med att populism hotar den ekonomiska utvecklingen:
   ”Populism är att ha enkla lösningar på komplexa problem, lösningar som höjer produktivitetstillväxten till exempel. Det blir svårt för politiker i de etablerade partierna att göra de tuffa reformer som behövs, säger Anna Breman.”

   Jag menar, det är ju inte som att Swedbanks Anna Breman på något sätt konkretiserar vilka ”lösningar” det är hon föreslår och som hotas av populism och Donald Trump och Brexit. Jag fattar ärligt talat inte vad poängen är med artikeln överhuvudtaget, det står ju inget i den egentligen. Bara en bankföreträdare som låter munnen gå, antagligen mest för att få sitt företagsnamn Swedbank nämnt i SvD. Svensk press behöver ta sig i kragen, vem vill betala för den där typen av låtsasjournalistik.

   Svara
   • T

     /  08/29/2016

    Det är inte trevligt att vara kund i Swedbank. Jag stängde alla konton för 9 år sedan.

    Svara
 17. Jans

   /  08/29/2016

  Alltså, läs vad som hände i Fittja igår:
  http://www.friatider.se/vittnet-berattar-polisen-var-i-chock
  Fem meter höga eldsflammor, eld som sprider sig, brandkåren vågar inte rycka ut, två polisbilar förstörda. Har det ens blivit notiser?

  Det är svårt att ta in hur illa ställt det är i de här områdena nu.

  Svara
  • G

    /  08/29/2016

   ”Jag tror att unga killar inspireras av att det skrivs mycket om fenomenet och vill utmana och testa gränserna.”

   Svara
   • Bo

     /  08/29/2016

    Är det därför jag inte hittar ett skit om det i AB tex? Eller har jag letat dåligt? (är inte särskilt förtjust i att sitta o scrolla i slaskblaskan)

    Svara
 18. G

   /  08/29/2016

  ”Sveriges asylpolitik måste läggas om”

  Välfärdsstaten Sverige måste i väsentliga delar avvecklas om den omfattande asylinvandringen får fortgå. Vi kommer därför att jobba för en fullständig omläggning av Sveriges asylpolitik, så att endast ett förutbestämt antal asylansökningar per år kommer tas emot, skriver tre representanter för Borgerlig Framtid.”
  http://www.svd.se/sveriges-asylpolitik-maste-laggas-om/om/svenskt-flyktingmottagande
  Läs hela.

  Svara
 19. G

   /  08/29/2016

  ”En 16-årige pojke greps på lördagskvällen misstänkt för sexuellt ofredande i samband med en konsert under Stadsfesten.

  Pojken ska under spelningen i Kungsträdgården ha smugit sig på två flickor bakifrån och tafsat på dem.

  Vakter uppmärksammade dock händelsen och larmade polisen som kunde gripa pojken omedelbart, misstänkt för sexuellt ofredande.

  Efter förhör och åklagarkontakt släpptes han sedan, men misstankarna mot honom kvarstår.”
  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/tva-tjejer-sexuellt-ofredade-om4270055.aspx

  Svara
 20. Jans

   /  08/29/2016

  Om flyktingadvokaterna får mindre att göra i framtiden så finns det nya lukrativa marker i massinvandringens spår att håva in pengar via. Ledarsidorna förutspår många rättstvister som följd när det gäller panikåtgärder för att lösa bostadsfrågan till immigranterna:
  http://ledarsidorna.se/2016/08/vi-ska-inte-stalla-grupper-mot-varandra/

  Svara
  • Bo

    /  08/29/2016

   Inte ställa grupper mot varandra? Det är nog därför det kommunala bostadsbolaget i Luleå fått direktiv av kommunen att 25% av alla lediga lägenheter ska gå till asylanter som fått PUT. De ska dessutom försöka övertala privata bolag att göra detsamma. Kötid för en hyreslgh i Luleå är för närvarande ca +10 år. Grattis alla som vill ha hyreslägenhet i Luleå.

   Svara
   • G

     /  08/29/2016

    ”Inte ställa grupper mot varandra ?”

    Absolut inte, Kinberg Batra sade det senast i Agenda igår 😀

    Svara
  • Rikard

    /  08/29/2016

   Hej.

   Inte ställa grupper mot varandra?

   Idioti av första klassen.

   Två drunknar; en flytväst. Vem har den största rätten?
   Två personer behöver operation. Vem? Det finns bara resurser för en.
   Två personer vill köpa samma sjötomt. Vem har störst rätt?

   Sådana frågor och liknande har jag låtit elever från åk 4 till gymnasienivå klura på. Jag har aldrig mött samma inbilska idioti som AKB och andra humanoider bland politikerkastet ständigt utstöter likt brunstiga oxgrodor.

   Barnen är fullt kapabla att se skillnaden mellan hur något är, hur det borde vara (enligt en eller annan moral), samt hur vi önskar att det borde vara.

   Det är så att man undrar om det är blyrör till vattenledningar på Helgeandsholmen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 21. Jans

   /  08/29/2016

  Antje Jackelén må bäva:
  ”Battle, animosity, and hatred – directed from the Muslim to the infidel! – is the foundation of our religion”.”

  ”We are not fighting so that you will offer us something,..We are fighting to eliminate you”

  Eller känner hon till något som Magnus Norell missat? Kanske Gud viskat i hennes öra att det fixar sig med lite divine intervention?
  Skämt åsido, speciellt det senare citatet som kommer från en Hizbollahledare låter ju ungefär som Hitler när han berättade vad han ville göra med judarna. Men naturligtvis har ovanstående citat inget med islam att göra. ;-/
  http://ledarsidorna.se/2016/08/magnus-norell-terror-och-vald-i-guds-namn/

  Läsvärd och skrämmande artikel.
  En intressant aspekt är att det enligt Norell funnits ett fönster i islams utveckling där rationalitet och en mer moderat tolkning var möjlig, men att den inriktningen i princip stängdes kring 1000-talet. Sedan dess har dess position varit svag och ”Idag utkämpas denna strid fortfarande inom islam, men med de reformerta krafterna i minoritet och med svagt eller inget stöd i väst.”
  Inget stöd i väst. Notera detta: inget stöd i väst.
  Där har vi våra sunnikramande sossar som hellre stödjer fundamentalistiska inriktningar (ibland under lite lam false flag) än de, visserligen svaga, moderata krafter som skulle kunna få stöd istället, som motvikt.

  Svara
  • T

    /  08/29/2016

   Glöm inte att djävulens bästa lögn var att förneka sin egen existens. ”Fredens religion”

   Svara
  • Rikard

    /  08/30/2016

   Hej.

   Lästips: Norells ‘Kalifatets Återkomst’ är bra, billig, skriven för alla och läses på en helg. Bara det att svenska förlag vägrade ta i den med tång säger väl något.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 22. Jan

   /  08/29/2016

  Sedan kan man ju tycka att om man gör en anmälan om sexuella trakasserier så borde man väl vara på plats när polisen väl kommer. Hur ska man gå vidare i ett fall när det inte finns något offer?

  Svara
 23. G

   /  08/29/2016

  ”Kvinna fasthållen och tafsad på brösten

  Klockan 01.37, natten till lördag blev en kvinna i 35-årsåldern sexuellt ofredad på stan. Det var i närheten på larmtorget som kvinnan stod med en man. När hon sedan ville lämna mannen blev hon fasthållen. Mannen ska ha tafsat kvinnan på brösten och smekt henne på benen.

  När polisen kom till platsen var gärningsmannen borta. Det finns vittnen, i form av ordningsvakter, till händelsen och mannen är identifierad och ska vara i 20-årsåldern.”
  http://24kalmar.se/2016/08/28/kvinna-fasthallen-och-tafsad-pa-brosten1/

  Svara
 24. G

   /  08/29/2016

  OT

  ”Allt fler är queer i science fiction-världen

  Trots att science fiction-genren i sig öppnar för nästan oändliga tolkningar av framtiden är de allra flesta sci-fi-karaktärer straighta. Varför? Detta har Josefine Wälivaara sökt svar på i sin nya avhandling vid Umeå universitet.

  Avhandlingen ”Dreams of a subversive future: sexuality, (hetero)normativity, and queer potential in science fiction film and television” utgår från stora science fiction-verk som ”Star wars” och ”Star trek” och hur de porträtterar queer sexualitet – nästan inte alls, visar det sig.

  – Jag har alltid varit ett science fiction-fan, och ju mer jag tittade på science fiction med akademiska ögon desto mer besviken blev jag på vilken typ av berättelser som genren berättade. Man kan föreställa sig framtiden, alternativa världar och utomjordingar, ändå är det så extremt heteronormativt.”
  http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/allt-fler-ar-queer-i-science-fiction-varlden/

  Svara
  • Lövet

    /  08/30/2016

   …och i ett statistiskt perspektiv är ”nästan alla” (90-97%) människor straighta så det kanske inte är sååå konstigt…
   …eller visst jag det är ju den patriarkaaala heeeteronooormen!

   Svara
 25. G

   /  08/29/2016

  ”13-årig pojke blev ofredad av okänd man

  Det var vid 15-tiden på fredagen som en okänd man kom fram till pojken i anslutning till Spanska trappan vid Stortorget. Mannen ska ha sagt hej till pojken som då försökt ta sig förbi. Då blev han infångad av mannen som ska ha kramat och pussat honom på kinderna. Han ska också uttryckt kärleksförklaringar.

  – Pojken försökte komma loss men mannen höll kvar honom och frågade om pojkens ålder och adress. Han försökte också övertala pojken att följa med till hans bil, säger inre befäl Anders Wahlberg.

  Tillslut lyckades pojken bryta sig fri och ta sig från platsen.”
  http://www.sydostran.se/karlskrona/13-arig-pojke-blev-ofredad-av-okand-man/

  Svara
 26. G

   /  08/29/2016

  Annika Borg: Vi håller på att omförhandla våra värderingar.
  http://www.sydsvenskan.se/2016-08-28/annika-borg-vi-haller-pa-att-omforhandla-vara-varderingar

  Svara
 27. G

   /  08/29/2016

  OT
  ”Elever positiva till mobilförbud

  Det blir allt vanligare att skolor inför mobilförbud. Och många elever verkar tycka att förbudet är bra, enligt en ny undersökning.

  – Man fokuserar mer på sitt skolarbete och vad man ska göra under lektionerna, säger Astrid Cyrus, som går i femman på en skola i Nacka.”
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/elever-positiva-till-mobilforbud

  Svara
 28. MiT

   /  08/29/2016

  De vaknade några år för sen bara…

  Svara
 29. G

   /  08/29/2016

  Pixlad bild i artikeln…

  ””En kvinna satt nere vid stranden när en man slog sig ner bredvid.

  – Vi hade trevligt och pratade, men någonstans gick det snett, säger kvinnan under rättegången.

  Mannen föreslog att de skulle slå sig ner bakom ett buskage. Kvinnan följde med.

  Mannen började då tafsa på kvinnan. Trots hennes protester slutade han inte.

  I stället lade han sig över henne. Då skrek kvinnan på hjälp.

  – När jag började skrika åkte hans hand in i halsen på mig. Jag fattar inte hur det gick till, berättar kvinnan.

  Hon började bli dåsig.

  – Jag blev tårögd och allt blev suddigt.
  …[…]…
  Mannen förnekar gärningen och säger att han inte minns händelsen.

  – Jag kan ha gjort det, men jag hade druckit. Ibland när jag dricker vet jag inte vad jag gör, säger han.

  Några veckor efter händelsen, den 5 augusti, besöker mannen Arvika hamnfest.

  Två 17-åriga tjejer blev då sexuellt ofredade av mannen. De kunde peka ut honom för polis som grep honom på plats.

  Mannen minns att han var på hamnfesten och att han blev gripen. Men han minns inte att han tafsat på tjejerna.

  – Jag kan ha gjort det eftersom jag hade druckit, men annars har jag respekt för människor.

  En av de 17-åriga tjejerna berättar under rättegången att mannen skrattade åt dem när de sa att de skulle gå till polisen.

  – Jag minns det så väl, det var kränkande.

  När mannen satt i arresten kopplade en polisassistent ihop hans utseende med händelsen på Strandvägen den 9 juli. Arilds bild blev avgörande.

  Åklagaren yrkade på fängelse och att mannen ska utvisas från Sverige och inte få återvända inom fem år.

  – Brott av den här karaktären gör att han inte har rätt att vistas i Sverige. Och det finns risk för fortsatt brottslighet, sade åklagare Barbro Brännlund i sitt slutanförande.

  Mannens försvarare bestred yrkandet. Han menar att brotten inte är av tillräcklig allvarlig art.

  Mannen dömdes av tingsrätten till sex månaders fängelse för misshandel och två fall av sexuellt ofredande.

  Mannen ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan för misshandeln, samt 7 000 kronor till båda 17-åriga tjejerna. Utöver det ska mannen betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

  Mannen ska inte utvisas.””
  http://nwt.se/arvika/2016/08/29/sex-manaders-fangelse-for

  Svara
 30. G

   /  08/29/2016

  ”Sex och migration

  I två dagar ska drygt 350 kommun- och landstingsanställda utbildas i sex- och samlevnadsfrågor med fokus på nyanlända ungdomar.

  Syftet är att öka kunskapen om hur migrationen påverkar och speciellt hur ungdomars beteenden och tankar kring sex- och samlevnad påverkas. På plats finns bland andra Salar Shalmashi som är psykoterapeut och sexolog, verksam på Järva mansmottagning i Stockholm. Tvådagarskonferensen hålls på CCC i Karlstad under fredag och lördag.”
  http://nwt.se/karlstad/2016/08/29/sex-och-migration

  Svara
 31. G

   /  08/29/2016

  ”EU-migranter flyttar in på härbärget

  Missbrukarna får lämna RIA-center – som i stället blir härbärge för Luleås utsatta EU-migranter. ”Debatten om huset handlar om fördomar”, säger Annika Klefsjö, verksamhetschef Individ och familjeomsorg.”
  http://www.nsd.se/nyheter/lulea/eu-migranter-flyttar-in-pa-harbarget-10194791.aspx

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2016

   Missbrukarna får åka till Rumänien o tigga eller?

   Svara
 32. G

   /  08/29/2016

  ”En 16-årig pojke från Katrineholm har åtalats för våldtäkt mot barn. Han misstänks ha haft upprepade samlag med ett 11-årigt barn under våren och sommaren.

  Enligt åklagarens stämningsansökan, som lämnades till Nyköpings tingsrätt under förra veckan, misstänkts den 16-årige pojken ha haft samlag med ett 11-årigt barn sammanlagt 19 gånger under perioden mars-juli i år. Pojken ska även ha haft samlag med det 11-åriga barnet vid två tillfällen på ett hotell utomlands. Detta skedde i juni och juli, enligt åklagaren.

  Pojken har erkänt samlagen med barnet.

  Vid huvudförhandlingen i Nyköpings tingsrätt, som åklagaren begärt ska hållas bakom lyckta dörrar i sin helhet, kommer åklagaren att presentera ett 35 minuter långt videoförhör med det 11-åriga barnet, som bevisning. Dessutom åberopas vittnesmål från en familjemedlem till barnet.

  Åklagaren kommer också att förevisa chatt- och sms-konversation mellan 16-åringen och det 11-åriga barnet, dels för att styrka våldtäkterna men även i syfte att styrka straffvärdet.”
  http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.4323625-16-aring-atalas-for-valdtakt-mot-barn

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2016

   Jag hoppas de åldersbestämmer 16-åringen också. Det hela låter rätt förslaget för att vara en 16-åring. Intressant att de inte kallar 16-åringen för barn i artikeln. De brukar de ju kallas i andra sammanhang när media skriver om 16-åringar.

   Svara
 33. Ivar L

   /  08/29/2016

  Frågan om för och nackdelar med att strategiskt rösta på M eller KD istället för SD, trots att man föredrar SD:s plitiska förslag var ju uppe nyligen.

  Den här lilla incidentetn tycker jag med önskvärd tydlighet visar varför man inte kan rösta på allianspartier, i detta fllet M, om man föredrar SD:
  http://www.svd.se/sd-desperat-av-kinberg-batra-att-kalla-oss-rasister/om/sverige

  Det är ju rena rama lotteriet att försöka gissa sig till vad M kommer att göra om de blir större än SD efter valet. Således klart bättre att rösta på SD, ju större de är desto mindre är slumpparametern M.

  Svara
  • Svenne

    /  08/29/2016

   (M) efterliknar alltmer (S), politiken är ett medel – makten är målet. Ideologi och politik justeras för att nå målet. Ja, väljare som vill ha förändring måste rösta med fötterna…

   Svara
   • Ivar L

     /  08/29/2016

    Och både S och M tar sig då och då små tårtbitar av SD:s tidigare ”rasistiska” idéer och gör till sina. Vad SD skulle göra i regeringsställning är naturligtvis helt okänt, men vad S och M gör vet vi och det är inte vackert, DÖ t.ex.

    Svara
 34. Svenne

   /  08/29/2016

  Polisveteranens larm: Förfall inom kåren

  Svara
  • G

    /  08/29/2016

   BRA!!! ❤

   Men men men men men…..

   Men va fan är det här för jävla fråga av reportern….

   "Men kan det inte vara så att du bara är av en annan generation, som inte förstår det bra med det nya?"

   Men kan det inte vara så att du är lite dum i huvudet och inte förstår det bra med det nya ?

   Och de sista "men…" frågorna är ju också roliga…..

   (""Men man säger ju att den grova kriminaliteten går ner i Sverige. Och att brotten i stort gör det? Är det inget bra som kommit ut ifrån det här?

   – Tror jag inte ett dugg på. Det är isåfall beroende på att vi inte är på gatan och helt enkelt ser att den sker. Kriminaliteten alltså.

   Men kan det inte vara så att det positiva kommer framöver?

   – Det är just det jag kollar på. Det långsiktiga. Det förfall som sker nu är ett långsiktigt förfall. Och ingen gör något åt det."")

   Jag håller på er Nordström!

   Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2016

   Man kan ju undra hur länge regeringen kan hålla rikspajasen Eliasson om ryggen?
   Det går ju knappt en dag utan han och hans ledning kritiseras av Poliserna själva, politiker och allmänheten. Eliasson måste ha en rejäl hållhake på några inom politiken eftersom han tillåts förstöra myndighet efter myndighet..,

   Svara
   • Ivar L

     /  08/29/2016

    Det finns ju de som misstänker att han har hållhakar på folk. För en gångs skulle känns konspirationsteorin nästan mer trolig än andra förklaringar som att regeringen tycker att han är en bra polischef.

    Svara
  • G

    /  08/29/2016

   Mer om Polisen………

   ”Det finns ingen tanke, ingen plan bakom att det ska vara så här”, säger Kennet Vikström, lokalpolisområdeschef Pite älvdal.
   http://www.pt.se/nyheter/arjeplog/det-finns-ingen-plan-att-det-ska-vara-sa-har-10195223.aspx

   Han verkar dock något mer optimistisk.

   Svara
 35. MiT

   /  08/29/2016

  Svara
 36. MiT

   /  08/29/2016

  Svara
  • G

    /  08/29/2016

   ””Hur ser du på kritiken?

   – De som är kritiska är välkomna hit och se verksamheten, jag ser inget i kritiken, Hussein Ibrahim.

   Det är ändå vår utbildningsminister och skolborgarrådet som är väldigt kritiska – borde ni inte ta till er av kritiken?

   – Det är självklart en diskussion som vi kommer ta med eleverna, men återigen så handlar det om elevinflytande.

   Uppdelningen är efterfrågad av eleverna, som annars hade skolkat från idrottslektionerna, enligt Hussein Ibrahim. Hur länge skolan har haft uppdelningen vill rektorn inte svara på.

   – En tjej som springer runt med sjal upplever att det är jobbigt med huvudbonad och säger att ”jag vill kunna ta av den”.

   ”Titta på landslagen”
   Han sa också att skolans beslut inte är något konstigt om man tittar på hur idrotten ser ut runtom i världen.

   – Om man tittar på all idrott i världen, på dam- och herrlandslagen, så är det inte så att de spelar i samma lag.””

   Ja men ta av dig huvudbonaden då, inget dåligt kommer hända!
   Och som vanligt kommer en passande (tror han) jämförelse med någon sport.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2016

   Så går det till när rationaliteten viker sig för religiositeten.

   Vi har skolplikt i Sverige. Gör de inte sina idrottslektioner blir det inget betyg och ingen behörighet. Det är upp till föräldrarna att avgöra vad de är beredda att offra när de flyttar till Sverige. Medeltidsreligionen eller sina barns framtid. Det var väl ändå barnens framtid som var orsaken till att de kom hit eller?
   Det är en skam att myndighetssverige och den förment feministiska regeringen inte sätter käppar i hjulet för medeltidsreligionen.

   Svara
 37. Svenne

   /  08/29/2016

  En bra fråga…

  Svara
 38. Pelle2

   /  08/29/2016

  Linda Nordlund på Svd tar upp varför V inte vill prata om hederskulturer.
  Jonas Sjöstedt pressades i P1,s Lördagsintervju erkänna det vi alla vet:
  ”Jonas Sjöstedt förklarade oviljan att ta i hedersfrågan med att ”det kan bli kontroversiellt eftersom det finns politiska krafter i Sverige som säger att kvinnoförtryck är någonting typiskt för dem som bor i ett visst område och har en viss bakgrund”. Underförstått: om det kan gynna SD att prata om hedersvåld är det bättre att låta bli. Även om det innebär fortsatt förtryck från förortens småpåvar.”

  Med andra ord, de så kallade feministerna i V har inga som helst problem med att låta kvinnor och flickor i hederskulturer förtryckas så länge det finns risk för att pratet om detta kan gynna SD.
  Nog för att jag alltid har avskytt kommunisterna i V men det blir ju inte bättre av sådana uttalanden.
  Men det ligger ju i linje med den kommunistiska ideologin som brukar hävda att man måste tolerera att ”några ägg knäcks” när de gör revolution.
  Dv.s ändamålen helgar medlen för kommunisterna.
  Det sjuka är att det inte blir ett ramaskri från godhetsapostlarna inom vänstern utan de tycker att ett sådant uttalande och agerande är ok.

  För övrigt skulle nog den gamla kommunisten Schyman kunna pressas att säga samma sak som Sjöstedt.Hon och Fi skiter också i hedersförtrycket och offrar gärna kvinnorna och tjejerna på ideologins altare.

  Jag lägger upp artikeln på archive.is så att vi kan gå tillbaka till den ifall kommunisten Sjöstedt skulle förneka sitt uttalande framöver..

  http://archive.is/OGzB2

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2016

   Den kommunistiska ideologin är väl ateistisk?
   Det borde vara skyttegravskrig mellan kommunister och muslimer.
   Men det är som med kristendomen i Sverige.
   Svenska präster är inte kristna och svenska kommunister är inte kommunister. I och för sig, i ärlighetens namn, kallar de sig väl för socialister numera men ateismen är väl lika central för det? Rätt svårt att sätta fingret på vad svenska präster och kommu/socialister är för något; postmodernister?

   Svara
   • Pelle2

     /  08/29/2016

    Både Svenska kyrkan och V är väl först och främst radikalfeminister,postmodernister,identitetspolitiker och kulturrelativister numera.
    Det leder ju tydligen till att man är beredda att försvara hederskulturer och religiösa symboler som niqab och burka för att inte riskera att stöta sig med dom som använder sig av dom symbolerna och sysslar med hedersförtryck.
    Att kommunisterna kallar sig för socialister är väl mest kosmetika. konstverk och statyer föreställande Lenin finns väl fortfarande kvar i deras partihögkvarter ?

    Svara
   • Svenne

     /  08/30/2016

    ”Den kommunistiska ideologin är väl ateistisk?”
    Ja, men kommunismen är i sig en religion. :-/
    ”Det borde vara skyttegravskrig mellan kommunister och muslimer.”
    De har sedan länge en gemensam fiende, västerlandet. I Iran bestod vänskapen tills revolutionen sopat bort den USA-stödde shahen 1979, sedan krossades kommuniströrelsen. Många flydde, andra hängdes i lyftkranar – en metod som fortfarande används.
    #islamofobi kallas det tydligen…
    Svenska Kyrkan är mest en födkrok nuförtiden, prästerna tycks antingen vara ljumna i sin tro eller rent självutplånande – i vart fall har kyrkan blivit en del av vänsterns propagandamaskineri.

    Svara
  • MiT

    /  08/29/2016

   Linda Nordlund, det är ju hon som i t ex debatt har betett sig som en Schyman-klon?

   Svara
   • G

     /  08/29/2016

    Ja det är hon, ibland har hon gjort det 😀
    Jag vet, det är svårt att tänka bort det när man läser texter skrivna av henne där man faktiskt håller med. 😛 Hon ser sig själv som Liberal tror jag….kanske med lite feministiska drag här och där.

    Svara
   • Pelle2

     /  08/29/2016

    Så kanske det är men denna gången tycker jag hon gjorde rätt när hon hängde ut den hycklande kommunisten och låtsasfeministen Sjöstedt.

    Svara
    • G

      /  08/29/2016

     Ja givetvis. Jag tror att både jag och MiT tycker hon gjort allt rätt här. Hon skrev även fantastiskt bra ang herr Kahn. När Kahn, Kaplan och MP var på tapeten i våras.

     Svara
 39. G

   /  08/29/2016

  ”Under helgen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i Eskilstuna. Nu vill polisen ha tips i jakten på två okända gärningsmän.

  Det var mellan klockan 3:00 och 4:00 natten till söndagen som ett par, en man och en kvinna i 25-årsåldern, var på väg hem från centrala Eskilstuna. Vid järnvägsbron på Carlavägen skiljdes de tillfälligt åt, mannen skulle till en bensinstation för att handla medan kvinnan fortsatte gå hemåt.

  – Då dyker två personer upp bakom henne. Den ene säger att han vill ha sex med henne och börjar följa efter, säger Bosse Hansén, enheten för grova brott på Eskilstunapolisen.
  Följde efter

  Kvinnan sprang då in på en gård och gömde sig, men den ene av männen följde efter.

  – Hon började då ringa till sin pojkvän och talade högt i telefonen, säger Hansén.

  Då stannade männen upp och sprang därifrån.
  Vill ha tips

  Polisen vill nu komma i kontakt möjliga personer som kan ha sett något vid tillfället.

  – Det är skrämmande det här och vet man något kan man ringa 11414, säger Hansén.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/valdtaktsforsok-i-eskilstuna-det-ar-skrammande

  ”vill a tips” Signalement ?

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2016

   Två däggdjur i kläder förmodligen. Kanske att de kan avslöja så mycket som färgen på jackan?

   Svara
 40. Jan

   /  08/29/2016

  Visst är det så. Det är en överordnad agenda att dölja förtryck eller brottslighet från ”fel” grupper (i det här fallet invandrare) i syfte att motarbeta den politiska motståndarens verklighetsbeskrivning.

  Därav identitetspolitik, politisk korrekthet, Sjuklövern och åsiktskorridoren. Den här agendan följs strikt av såväl lokalpressen, rikspressen, etermedia, kommunen, staten, näringslivet, universiteten som regering och riksdag. Talande är också att dessa grupper aldrig skulle erkänna det. Det ligger i sakens natur.

  Det allra mest tragiska är, som jag påpekat förut, är att majoriteten av invånarna fallit för propagandan och bifallit den i allmänna val. Därför finns det heller ingen väg ut. Vi är dömda till den här utvecklingen.

  Svara
 41. Jag har missat om det har stått något i svensk gammelmedia
  (tror iofs inte att de vågar rapportera) om detta:
  http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/05/26/women-are-responsible-for-half-of-online-abuse-study-finds/

  ”Nyheten” är från i maj i år – men bättre sent än aldrig………..

  Svara
  • G

    /  08/29/2016

   Intressant. Har sett många kvinnor (även män såklart) använda ord online som jag aldrig skulle använda i sådana sammanhang.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2016

   Just den undersökningen har jag nog inte hört talas om men det har väl nämnts. Toklandet hade väl en megaskärmdump för något halvår sedan (kanske mer) med en utflippad hattråd på Facebook där kvinnor dominerade. Kommer inte ihåg om det var en bloggare som attackerades eller hur det var men det var många fula ord i alla fall.

   Svara
 42. G

   /  08/29/2016

  ”Bättre band till muslimer franskt mål

  Den franska regeringen vill förbättra relationerna till landets muslimska minoritet. Det sker vid en tidpunkt när svallvågorna efter burkiniförbuden på en rad orter fortfarande går höga.

  Inrikesminister Bernard Cazeneuve vill bland annat skapa en islamisk stiftelse som ska finansieras med pengar inom Frankrike.

  Förslaget togs väl emot när han på måndagen träffade muslimska ledare. Anouar Kbibech, som leder Franska rådet för muslimsk tro, hoppas på ett nytt kapitel i relationerna, enligt nyhetsbyrån AFP.

  – Den här positiva utvecklingen kommer att sätta punkt på den frånstötande historien om burkini, säger han.

  Cazeneuve säger att syftet är forma ”en islam förankrad i den franska republikens värden”.

  Frankrike har liksom många andra länder, däribland Sverige, låtit länder som Saudiarabien finansiera moskéer. Saudiarabien tillämpar en ultrakonservativ tolkning av sunniislam. Det som har predikats i en del av moskéerna har inte underlättat integreringen av invandrade muslimer.

  Förre presidenten Nicolas Sarkozy, som satsar på comeback, ställer sig på förbudssidan.

  – Vi vill inte ha några yttre tecken på religiös tillhörighet i vårt land, sade han på ett valmöte i lördags.

  Hans motkandidat, förre premiärministern Alain Juppé, är enligt opinionsmätningarna Frankrikes populäraste politiker, rapporterar AFP.

  – Frankrike är varierande och det är ett faktum. Vi har inte alla samma ursprung eller samma hudfärg eller religion och det bör respekteras, framhåller Juppé.

  Han inte heller förtjust i idén om att förbjuda muslimska kvinnor att bära hijab på universiteten, ett förslag som Sarkozy driver.”
  http://www.svd.se/battre-band-till-muslimer-franskt-mal/av/tt

  Svara
 43. G

   /  08/29/2016

  😦

  ”A teenage girl took her own life after fearing she would be called racist after a photo of her with darkened skin and a headscarf was shared online.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3762278/Girl-16-took-life-fearing-s-called-racist-picture-darkened-skin-shared-online.html

  Svara
 44. G

   /  08/29/2016

  ”USA kommer att ta emot 10.000 flyktingar från Syrien på måndag, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Avtalet slöts av president Obama för ett år sedan.

  Det var USA:s ambassadör i Jordanien, Alice Wells, som gjorde tillkännagivandet efter att hon hade träffat familjer på väg till Kalifornien och Virginia.

  – Snart kommer de att landa i USA för att starta sina nya liv. Och vi önskar dem lycka till när de flyttar in i sina nya hem, säger hon till AP.”
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-tar-emot-10000-syriska-flyktingar-pa-mandag/

  Svara
 45. G

   /  08/29/2016

  ”En barnavårdscentral i Luleå hotade att anmäla Jenny Larsson till socialen om hon inte slutade amma sin tvååring. ”Läkaren sa att amningen kunde vara barnmisshandel”, säger Jenny Larsson, som nu anmält barnavårdscentralen till IVO.”
  http://www.dn.se/nyheter/mamma-ammade-sin-tvaaring-fick-hot-om-anmalan-fran-bvc/

  Svara
 46. G

   /  08/29/2016

  ”I samband med Eksjö stadsfest i helgen ska ett flertal kvinnor ha utsatts för sexuella ofredanden.

  – Det var åtta sexuella ofredanden i publikhavet, på olika ställen i Eksjö stadsfest, säger Christian Winkler, chef för lokalpolisområde Höglandet.

  Dessutom inkom en anmälan om sexuellt ofredande och en om försök till våldtäkt utanför stadsfesten i Eksjö. Samtliga som drabbades var kvinnor från 15-årsåldern och uppåt.

  I nuläget finns en misstänkt i ett av fallen. Men enligt Winkler är det inte uteslutet att en eller ett fåtal gärningsmän ligger bakom brotten.

  – Man skulle kunna tänka sig att en gärningsman har begått flera brott. Tittar man på signalementet skulle det kunna vara så, säger han.”
  http://www.jmini.se/nyheter/47802/tiotal-unga-kvinnor-utsatta-for-sexuella-overgrepp

  Svara
  • Johan A

    /  08/30/2016

   Och då uppkommer frågan vad det signalementet säger…

   Svara
 47. G

   /  08/29/2016

  Släktfejd ? lol.

  ”Det är Bärgslagsbladet Arboga Tidning som rapporterar om bråket i lördags som ledde till att två Linköpingsbor greps av polisen och senare anhölls av åklagaren.

  37-åringen är både offer och brottsmisstänkt. När han togs om hand efter att ha blivit knivskuren upptäcktes att han bar ett vapen och han misstänks för vapenbrott och förberedelse till grov misshandel. Han fördes till sjukhus i Västerås med vad som betecknades som allvarliga skador.

  Förutom de två Linköpingsborna greps en 30-årig kvinna misstänkt för inblandning i misshandeln. Hon ska enligt polisen ha kört på en 31-årig man, vilket resulterade i att han fick föras till sjukhus med bruten fot.

  Kvinnan och den 17-årige mannen från Linköping är de två som än så länge misstänks för mordförsök, men enligt uppgifter till Bärgslagsbladet Arboga Tidning pekar mycket på att samtliga tre – både Linköpingsborna och kvinnan – kommer att begäras häktade.

  Enligt polisen kan det finnas fler som var inblandade i bråket och enligt de första uppgifterna verkar det handla om en släktfejd.”
  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/linkopingsbo-knivskuren-i-arboga-om4272140.aspx
  http://bblat.se/nyheter/arboga/1.4220024-misstankt-trio-nekar-till-brott

  Svara
 48. G

   /  08/29/2016

  Lustig historia…

  ”Natten till söndag kom två tjejer i 16-årsåldern in på polisstationen och berättade att de hade blivit dödshotade av en två år äldre kvinna på pendeltåget mellan Linköping och Motala. När polisanmälan var gjord och de kom ut igen uppges den misstänkta ha dykt upp och konfronterat dem. Slagsmål utbröt, och en av 16-åringarna anmälde senare att hon hade blivit sparkad, slagen och upptryckt mot en vägg. Den misstänkta kvinnan gjorde också en anmälan om misshandel, där hon hävdade att hon blivit sparkad på benet.”
  http://www.corren.se/nyheter/motala/slagsmal-utbrot-vid-polishuset-om4271515.aspx

  Svara
 49. G

   /  08/29/2016

  Kvinnor kan också bli våldsamma :P….

  ”Fler tjejer var inblandade i ett bråk inne på en skola i Luleå. Tre av tjejerna började gå därifrån och en av dem bad sin antagonist att sluta bråka. Hon ska då först ha blivit knuffad in i en pelare, varvid en kompis ingrep och höll fast den andra. Hon lyckades dock ta sig lös och gick då på nytt till angrepp.

  Flickan, som är 15 år gammal, har nu mot sitt nekande dömts till 30 timmars ungdomstjänst för misshandel.”
  http://www.pt.se/nyheter/15-arig-flicka-domd-for-vald-10195270.aspx

  Svara
 50. G

   /  08/29/2016

  Skiljer sig från den västliga va? nähä, helt omöjligt!

  ”Minister avråder från kjol i Indien

  Indiens turistminister råder kvinnor från väst att inte bära kjol. Avrådan är en del av information som ingår i ett slags välkomstpaket för turister.

  – Det handlar om småsaker som att de inte ska ge sig ut ensamma till småställen på kvällarna, att inte bära kjol och att till vänner skicka bild på registreringsnumret till fordon de färdas i. För deras egen säkerhet borde utländska kvinnliga turister inte bära korta klänningar och kjolar. Indisk kultur skiljer sig från den västliga, säger turistministern Mahesh Sharna enligt The Guardian.”
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/minister-avrader-fran-kjol-i-indien/

  Svara
  • G

    /  08/29/2016

   Kunde tagit med det här också. Låter som ett uttalande om ”alla män” här i Sverige. Straff låter bra dock, har Ranjana några tips kan hon ju även ge dem till svenska rättsväsendet, så kanske de slutar vara så mesiga med straffen.

   ”– Det är en väldigt korkad, inte helt genomtänkt formulering. Ministern inser inte konsekvenserna av så ansvarslösa uttalanden, säger den indiska jämställdhetsorganisationen Centre for Social Researchs chef Ranjana Kumari till The Guardian och tillägger att detta är ett uttryck för ett skyll på kvinnorna-syndrom.

   – Men problemet är egentligen pojkar och män i Indien som ägnar sig åt alla möjliga sorters kvinnohat, sexuella handlingar, våldtäkter och gruppvåldtäkter. Det är viktigt att ministern talar om för förövarna hur de kommer att straffas och att han ber dem sluta blänga på kvinnor och förfölja dem. Varför skulle någon tjej komma till Indien när det blivit känt för att inte vara säkert för dem. ”

   Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   Va? Finns det kultur som skiljer sig från svensk?
   Nänä, det är anmälningsbenägenheten det handlar om.
   Om en svensk kvinna råkar illa ut i Indien så är det bara det att hon anmäler, till skillnad från en indisk kvinna eller om det var till skillnad från i Sverige eller äsch, nu tappade jag tråden. Men anmälningsbenägenhet och mörkertal och patriarkatet som även finns i Sverige så är det. Det finns inga kulturella skillnader och alla indier är dessutom svenskar.

   Svara
 51. G

   /  08/29/2016

  ”Anmälan upprättad efter larm om misshandel

  Vid middagstid skickades polis till ett boende i Kalix efter larm om bråk.

  En person ska enligt uppgifter utagerat sig mot personal och en annan boende. Patrullen tog upp en anmälan om misshandel innan de lämnade platsen.”
  http://www.kuriren.nu/nyheter/kalixoverkalix/anmalan-upprattad-efter-larm-om-misshandel-8964572.aspx

  Boende = ?…Ahhh ett sådant boende eller ? Skriv vad det handlar om era slöfockar.

  Svara
  • Jans

    /  08/29/2016

   ”Boende”
   Passar väl in i Toklandets ordlista?
   Boende Fastighet där svensk kultur och svenska normer inte gäller. Oftast bebodd av immigranter som väntar på PUT eller så kallade ensamkommande vuxna barn.

   Svara
 52. MiT

   /  08/29/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/30/2016

   De där tjänstemännen på skolverket måste verkligen tycka att lärare är ena riktiga jävla jubelidioter, samtidigt som de självklart ser sig själva som något särskillt begåvade. En sak är tydlig, dessa tjänstemäns ideologiska/politiska hemvist lyser klart och tydligt. Om dessa politruker fick bestämma fritt så skulle de självklart ge samma historiska vikt i undervisningen till en ensam piga i en vindpinad koja i djupaste Småland som Karl X Gustav och efterföljande 1700-talsriksdag. Historierelativism när den är som mest pinsam.

   Svara
 53. G

   /  08/30/2016

  ”Slogs blodig vid trafikbråk

  Ett trafikbråk i Ölme i Kristinehamns kommun urartade och slutade med att en man i 45-årsåldern blev misshandlad

  Mannen, som körde en bil, hade blinkat med helljusen för att visa att han hade åsikter om hur en annan bil kördes. När båda bilarna stannade vid en bensinstation blev det ett handgemäng mellan förarna, rapporterar flera medier.

  – Han blev då slagen i huvudet med ett tillhygge så det började blöda. Han och hans hustru, som inte blev skadad, fördes till sjukhus med ambulans, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, till TT.”
  http://www.svd.se/slogs-blodig-vid-trafikbrak/av/tt

  Svara
 54. MiT

   /  08/30/2016

  Svara
 55. G

   /  08/30/2016

  ”Pengarna finns – men inte socialsekreterarna

  Ett litet hopp har börjat tändas, men krisen i den sociala barn- och ungdomsvården är långt i från över. Det konstaterar facket, arbetsgivarna och regeringens samordnare.

   Det finns positiva exempel, men vi har ett väldigt stort arbete framför oss, och det kommer att ta flera år innan det ser bra ut i alla kommuner, säger Cecilia Grefve, regeringens nationella samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, som har besökt ett 50-tal kommuner under två år för att få en bild av hur illa läget är.”
  http://www.dn.se/nyheter/pengarna-finns-men-inte-socialsekreterarna/

  ”Polisen kommer inte – då förväntas brandmän göra jobbet

  Polisen lämpar över allt mer arbete på brandmännen. Det menar Arjeplogs räddningschef Hans-Erik Jonsson, som säger att brandmännen förväntas utföra polisiära uppgifter bland annat vid trafikolyckor.”
  http://www.pt.se/nyheter/arjeplog/polisen-kommer-inte-da-forvantas-brandman-gora-jobbet-10194576.aspx

  ””Landstinget köpte strumpor för 6.000 kronor – per par

  Landstingets nota för förbrukningsvaror, som till exempel bandage, teststickor och stödstrumpor, håller på att skena iväg. Avtalet som skrevs på fem år skulle kosta en halv miljard. Men redan efter första året har det kostat skattebetalarna nästan hela beloppet.

  2014 vann medicinleverantören Onemed Sverige AB upphandlingen om förbrukningsvaror i sjukvården i Stockholms läns landsting, SLL. Deras bud var det absolut lägsta. Mer än en halv miljard billigare än de andra buden.

  Det skulle kosta landstinget 500 miljoner för fem år. Men redan efter ett år har det kostat 465 miljoner kronor – nästan hela beloppet.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/landstinget-kopte-strumpor-for-6-000-kronor

  Nu måste jag ha hört allt, tror inte ens Zlatan köper strumpor för 6.000 paret för helvete!

  Svara
 56. Jan

   /  08/30/2016

  SVT:s programchef i Malmö, Petter Bragée, säger sig vara ”förvånad” över kritiken mot nylanseringen av programmet ”Fråga Lund”. Hur vore det med lite självkritik istället för förnekelse, Petter? Är det alldeles för mycket begärt? Jag är oroad över degenereringen på SVT. Ett SVT som håller samma låga kvalité som TV4, TV3 eller Kanal 5 finns det ingen anledning att betala licens för. Sparka jättebabyn Luuk, tillsätt en ny programledare och reformera hela konceptet. Eller lägg ner!

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article23419529.ab

  Svara
 57. Pelle2

   /  08/30/2016

  OT:
  Malin Roos på expressen skriver en krönika om hur fantastisk Zara Larssons mamma är som stötar henne.Det är hon säkert men i sedvanlig stil tar Roos också upp hur synd det är om Zara som utsätts för hat.
  Inte för att jag försvarar de som hatar henne men det är konstigt att ingen feminist,journalist eller debattör har något problem med det hat som Zara uttalar om alla män och pojkar oavsett om de.har gjort henne eller någon annan något brottsligt eller ej.
  Det fina,feministiska hatet är alltid bra och önskvärt enligt dessa personer.
  Roos menar också kvinnor inte får ta plats. Är hon inte själv en person som får ta plats
  precis som Zara och många andra kvinnor ?
  Hur många män är popstjärnor eller journalist på Expressen ?
  Att de sedan får kritik för saker de gör eller säger är inget som är unikt för kvinnor.

  http://archive.is/8Fbfc

  Svara
 58. Pelle2

   /  08/30/2016

  Lite mera OT:
  V-veteranen Marianne Eriksson lämnar V för att hon anser att dom är toppstyrda,för att dom behandlade riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh dåligt när hon kritiserade hedersvåldet samt för V,s allmänna ovilja att kritisera hedersvåldet.
  Hoppas att flera v-ledamöter följer efter så att partiet spricker.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23424744.ab

  Svara
 1. Utmaningar™ del 2 | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: