Brev från Skatteverket?

Ett förslag från Dansk Folkeparti rör upp känslorna bland Danmarks kulturarbetare. Nu kanske de ska få börja bidra lite till migrationskostnaderna i Danmark

dansk folkeparti

Det var inte ett populärt förslag för precis som här i Sverige så tycker de i Danmark som väldigt gärna offentligt vill visa hur fantastiskt godhjärtade de är att någon annan ska betala.

Det senaste året har flera skådespelare och regissörer gått ut och kritiserat dansk flyktingpolitik. Under filmfestivalen i Berlin i vintras sa bland annat filmregissören Thomas Vinterberg att han skämde över att vara dansk.

//

– Vi har hört hur frustrerade konstnärerna är och nu vill vi gärna hjälpa dem bli av med sin skam. Hittills har konstnärerna gått fria. Här är en möjlighet att bidra med egna pengar”, säger Dansk folkepartis kulturtalesman Alex Ahrendtsen.

Nåja, nu är nog det i Danmark inte på allvar. Tror jag. Men det sätter fingret på det gigantiska hyckleriet hos offentliga personer!

Men det kanske vore nåt för Sverige att ta efter? Vi har ju massor av kulturarbetare självutnämnda nationalekonomer som är precis som de i Danmark? Skatteverket borde skicka ut personliga brev till de människor som offentligt måste tala om hur fina och givmilda de är med andras pengar

”Bästa Henrik Schyffert

Vi har noterat att DU är väldigt engagerad i asylsökandes situation och att DU anser att Sverige kan ha öppna gränser och tycker att Sverige har råd att ta emot alla som vill komma hit och gratis ta del av välfärden eftersom det bara kostar en quattro stagioni, en Fanta och ett Netflix-abonnemang.

Då vi vill uppmuntra en sådan fantastisk medmänsklighet och värdegrund har vi beslutat att just DU ska få förmånen att bidra med några extra quattro stagionis, Fanta och Netflix-abbonnemang! Se det som en liten present från Sverige till DIG för ditt engagemang!

Av din senaste utdelning på 10 miljoner, som DU tagit från dina bolag istället för lön för att slippa betala skatt som ju går till just kostnader för asylmottagande, så ska just DU få förmånen att bidra med ynka 5 miljoner extra som öronmärks för Migrationsverkets verksamhet! Den summan räcker till kostnaden under 1 år för 5 av de 35 000 ensamkommande unga vuxna män utan vårdnadshavare som kom till Sverige förra året!

Vi hoppas att DU blir glad och stolt över möjligheten att få bidra med en liten extra ansträngning som ska stärka den humanitära stormakten för framtiden!

Vi bifogar ett diplom att hänga upp på väggen som bevisar just DITT bidrag!

Migrationsverket tackar för DITT bidrag och engagemang!”

Vore kanske något för Skatteverket att göra? Skicka ut sådana brev? Gissar att just sådana som Schyffert, Ernman, Gardell med flera skulle försvinna fortare än en avlöning från offentligheten med sina populistiska utspel…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

94 kommentarer

 1. Pelle2

   /  08/30/2016

  Vi vet ju alla att alla vänstermänniskor brinner för solidaritet och medmänsklighet I TEORIN.
  När det kommer till kritan och de själva blir drabbade så brukar det aldrig vara något bevänt med deras solidaritet och medmänsklighet.
  Det finns otaliga exempel på vänstermänniskor som trixar med skatten och på andra sätt
  ser till att undvika sådant som de anser att vi andra skall bidra med medan dom själva nöjer sig med att göra vackra uttalanden.
  Men det vore ju kul om regeringen drog in bidragen till kultursektorn och använde dom till asylkostnaderna och flyktingkostnaderna. Då skulle det säkert bli annat ljud i skällan och gråt och tandagnisslan..

  Svara
 2. MiT

   /  08/30/2016

  ”Barn och ”barn””
  https://putilov.org/2016/08/30/barn-och-barn/

  Här har jag samlat några av mina inlägg om bedrägerierna
  https://toklandet.wordpress.com/aldersbedragerier/

  Svara
 3. MiT

   /  08/30/2016

  Svara
 4. MiT

   /  08/30/2016

  //https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209169908838373&set=a.1311283875733.42521.1639713503&type=3//

  Svara
  • Bo

    /  08/30/2016

   Det är tamejfan en fullständigt absurd fars som utspelas dagligen i detta land! Det ovanstående är nog det mest sjuka jag någonsin läst. Tror fan att det kostar stålar med myndigheter som är kastrerade.

   Svara
  • trollan

    /  08/30/2016

   Man blir tamejfan matt….

   Svara
  • Jans

    /  08/30/2016

   Herregud vilken cirkus. Bara kostnaden för detta enda fall är ju orimlig.

   Svara
 5. MiT

   /  08/30/2016

  //https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1245398185511705//

  Svara
  • Jans

    /  08/30/2016

   Men vad spelar det en centerpartist för roll om kriminalstatistik relaterad till ursprungsland? De vill ju ha öppna gränser så de lär väl inte göra något vettigt av den informationen?

   Svara
   • Svenne

     /  08/30/2016

    Staffan Danielsson är en centerpartist som vill ha förändring, tillnyktring, i migrationspolitiken. Han har fått mycket skit för det, och mer eller mindre blivit utfryst i partiet.

    Svara
    • G

      /  08/30/2016

     Precis, Danielsson är inte som en del andra inom Centern.

     http://www.svd.se/morklagg-inte–vi-bor-fa-veta-mer-om-de-kriminella

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  08/30/2016

      Men han är alldeles för mild i sin kritik. Följande skulle duga som debattartikel.

      -Jerzy Sarnecki, du kan prata om din syn på statistik bäst du vill, men det spelar ingen som helst roll. Gör dig inte till någon allvetande företrädare i den här frågan. Nu gäller bara en sak, de statistiska underlaget ska fram omedelbart.

      -Men…

      -Tyst! Inga jävla men hit och dit. Sluta obstruera! Underlaget ska fram nu!

      /Frida

    • Jans

      /  08/30/2016

     Ibland fattar jag inte politik, varför byter han inte parti om han har alla andra emot sig?

     Svara
     • G

       /  08/30/2016

      Bra fråga, men det är väl en hel del annat inom C som ha gillar. Nja, han har nog inte alla emot sig, men det har synts många syrliga kommentarer och åsikter om honom senaste åren.

     • Svenne

       /  08/31/2016

      Staffan Danielsson hoppas väl kunna ”vända skutan”.
      Han är agronom och lantbrukare, har varit med i (C) sedan 70-talet, och har haft många tunga uppdrag. Läs gärna https://sv.wikipedia.org/wiki/Staffan_Danielsson

 6. MiT

   /  08/30/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  08/30/2016

   Jodå, det finns fundamentalister även bland kristna. Sällan de är sådär frispråkiga tänker jag. Det man däremot slipper se är önskemål om att de homosexuella skall stenas till döds och liknande. Ingen av kommentarerna önskar livet ur de förtappade.

   Svara
 7. Svenne

   /  08/30/2016

  ‘What SJW:s want’…

  Svara
 8. MiT

   /  08/30/2016

  ”Invandrare är överrepresenterade i brottslighet i Sverige. Det är helt okontroversiellt och väl belagt. Det behövs definitivt mer kunskap om hur det kan förstås, vilket även noteras av Beckley (2015). Men jag har mycket svårt att förstå varför delfrågan om hur stor överrepresentationen är verkar betraktas som en avgrundsviktig fråga. Överrepresentationen har varit relativt stabil i över 30 år och är väl beforskad. Det är möjligt att den har förändrats. Det skulle vara intressant att veta. Men vad är det den kunskapen ska användas till? Varför är det så viktigt?”

  Jo, jag kan tala om varför den är avgrundsviktig. Den är det eftersom man ständigt förnekar det och istället vill skylla allt på de som inte gjort något och i själva verket står för en mycket liten del trots att man befolkningsmässigt borde stå för den stora delen. Varje gång det kommer upp något så förnekar man det! Man förnekar det när det gäller festivalerna. Man sitter i morgonsoffan och sprider ren desinformation om det! Ansvarig minister förnekar det. Journalister förnekar det. Politiker förnekar det! Man kan förneka det eftersom kriminologer inte konstant varit tydliga och raka. Därför är den avgrundsviktig!

  Åtgärder som till exempel sätts in mot det numera så välkända övergreppen på festivaler sätts INTE in där de ev kan göra nytta utan man vill smeta ut det på samtliga. Man kämpar för att INTE åstadkomma något! Man använder kriminologers flummigheter (eftersom de sällan vågar vara tydliga) som en intäkt för att kunna påstå att det minsann inte är någon skillnad mellan de från vissa länder/kulturer/områden vilket det ÄR. Därför är det viktigt. Hur kan man som kriminolog INTE förstå varför det är viktigt att ha rätt fakta på bordet? Är ju horribelt! Kunskapen ska ju givetvis användas för att kunna rikta insatser så de åtminstone gör någon nytta istället för som nu, NOLL nytta.

  http://mgerell.blogspot.se/2016/08/sarnecki-invandrare-och-brottslighet.html

  Svara
  • michael

    /  08/30/2016

   Ja annars brukar forskare vara intresserade av att få tillgång till så mycket fakta det går inom sitt område och att den hela tiden ska uppdateras för att se om förändringar skett,men detta verkar inte gälla svenska kriminologer vilka förövrigt kraftigt avviker mot andra länders kriminologer som ser detta som viktigt.
   Man kan säga att utländska kriminologer ligger i framkant medans svenska mer är som en fastfrysen lärobok från 60talet vilken man nödtorftigt klämmer in stenciler i från andra länders uppdaterade läroböcker,ja så länge det inte är för kontroversiellt då.

   Svara
   • Jans

     /  08/30/2016

    Det där händer då och då från forskare med karriären snarare än sanningen i fokus. Känsliga kunskaper om tingens ordning som förtigs i det offentliga blir ”gammal skåpmat” när de då och då sipprar ut till allmänheten. Då blir det, ”jaja det där vet vi det redan ,så det är inget att tala om” och så låtsas man att det regnar och sedan lägger man locket på igen när det lugnat sig. Bara viktiga medier är med på noterna så går det alldeles utmärkt att vetenskapligt känna till ett fenomen och ändå framställa det som motsatsen genom att helt enkelt låta andra än de som besitter de faktiska kunskaperna hitta på och fabulera utan att någon säger emot.

    Svara
    • michael

      /  08/30/2016

     Ja invandringen under 90talet mot 2015 skiljer sig åt var den kommer ifrån,man kunde då tro att svenska kriminologer skulle vara intresserade av om brottsligheten skiljer sig åt från dessa olika grupper och i så fall varför.

     Svara
     • Ivar L

       /  08/30/2016

      En kriminolog som inte tycker det är viktigt är inte kriminolog utan politisk karriärist.

  • Dreadlock

    /  08/30/2016

   ”Invandrare är överrepresenterade i brottslighet i Sverige.
   ” Men vad är det den kunskapen ska användas till? Varför är det så viktigt?”

   Adressera… adressera … och åter adressera…Till rätt målgrupp. Målgruppen består till största delen av maffia-liknande konstellationer.
   Är det inte värt att spränga ligorna ? Det tycker jag ! Dessvärre så har vi en stark aktiv socialrelativistisk kader av heffaklumpar som t.o.m fått polisen att bli trendkänsliga i sin brottsrapportering .

   Svara
 9. Svenne

   /  08/30/2016

  Kulturarbetare, förenen eder…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/30/2016

   Det finns mängder med kulturarbetare som gör kultur som ingen vill ha, tack och lov är dessa kulturarbetare barn till förmögna personer. Humor!

   Svara
  • Dreadlock

    /  08/30/2016

   När marknaden sviker genom att inte köpa böcker av författare, så får man nalla av föräldrarna.

   Låter rätt coolt. Livsstil man kan vänja sig vid onekligen.

   Svara
 10. HAHAHA! Detta var ju vansinnigt roligt! 😀

  Svara
  • G

    /  08/30/2016

   Ja, fantastiskt roligt och mycket mycket bra!! 😀
   Men inte glömma att det handlar om danska politiker, finns ingen inom 7-klövern som ens skulle våga komma på något liknande i Sverige. Svenska politiker vågar ju fan inte ens stoppa alla miljoner som går till tvivelaktiga religiösa samfund, organisationer och annat!

   Svara
 11. G

   /  08/30/2016

  ”utmaning!”…

  ””Höstens historiska påvebesök i Lund och Malmö är en utmaning för svensk polis.
  – Vad vi har förstått är han ju lite oförutsägbar, säger kommenderingschefen.””
  http://www.svd.se/oforutsagbar-pave-en-utmaning-for-svensk-polis/av/tt
  .

  ””FN välkomnar fransk burkini-dom

  FN välkomnade på tisdagen beslutet i Frankrikes högsta förvaltningsdomstol att häva ett lokalt förbud mot att bära burkini.

  – Dessa påbud förbättrar inte säkerheten utan ger snarare näring till religiös intolerans och stigmatiseringen av muslimer i Frankrike, speciellt kvinnor, säger Rupert Colville, talesman för FN:s människorättskommissarie.

  Han säger att förbuden har genomförts på ett ”förnedrande” sätt på några franska badorter.””
  http://www.svd.se/fn-valkomnar-fransk-burkini-dom/av/tt
  .

  ””Sex års fängelse för asylboendebrand

  Den 28-årige man som stått åtalad för grov mordbrand på ett asylboende i Surahammar döms till sex års fängelse.

  Mannen bodde på asylboendet i Westsura herrgård och startade i början av juli en brand genom att tända eld på tidningspapper. Branden spred sig snabbt, men ingen av de andra personerna i byggnaden kom till skada. Mannen själv skadades lindrigt.

  Utöver fängelsedomen döms mannen till utvisning och får inte återvända, rapporterar SVT Västmanland.””
  http://www.svd.se/sex-ars-fangelse-for-asylboendebrand/av/tt
  .

  ””Nödbroms” mot flyktingströmmar

  En möjlighet att avvisa asylsökande redan vid gränsen och inga fler kvotflyktingar under 2016. Danmarks borgerliga regering lämnar nu förslag för att strama åt landets flyktingpolitik.

  – Vi vill införa en nödbroms mot okontrollerbara flyktingströmmar, säger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

  Danmarks regering vill strama åt landets flyktingpolitik. Förslagen från regeringspartiet Venstre (V) läggs fram i en reformplan som sträcker sig fram till år 2025.

  – Jag vill inte se Danmark i samma situation igen, där flyktingar går i drivor på motorvägarna, säger statsministern på en presskonferens enligt nyhetsbyrån Ritzau.

  Regeringen föreslår även stramare regler för att få permanent uppehållstillstånd i Danmark och ett ökat återvändande till flyktingars hemländer. Dansk Folkeparti (DF), ett av regeringens stödpartier, har gjort åtstramningar i flyktingpolitiken som ett huvudkrav till de kommande förhandlingarna om reformplanen, som går under namnet ”Helhetsplan – ett starkare Danmark”.

  – Regeringen har på grund av de många asylsökande, som Danmark har tagit emot de sista åren, beslutat att flytta den resterande delen av kvoten till senare år, säger Lars Løkke Rasmussen om beslutet att inte ta emot fler kvotflyktingar.””
  http://www.svd.se/nodbroms-mot-flyktingstrommar/av/tt
  .

  Roligare än någonsin ? HAHA nej för fan!….

  ””Flyktingvågen är nya humortrenden”

  Svensk humor är roligare än någonsin och framöver kan vi få höra fler skämt om flyktingvågen, tror ståuppkomikern Karin Adelsköld. Hon är ett av affischnamnen på Lund Comedy Festival som startar på onsdag.””
  http://www.svd.se/flyktingvagen-ar-nya-humortrenden/av/tt
  .

  ””Nya bilbränder i Malmö

  Bilar har brunnit på tre olika platser i Malmö under natten. Första utryckningen gjordes halv ett på natten till en övertänd bil på Kungsåkersvägen i Oxie och där skadades ytterligare en bil. En timme senare brann en bil på Hohögsgatan i Husie och strax före klockan tre brann det på Thomsons väg i stadsdelen Rosengård, där två bilar blev utbrända.””
  http://www.svd.se/nya-bilbrander-i-malmo-w0vo/av/tt
  .

  ””Dahlgren donerar intäkter från Åkesson

  Eva Dahlgren donerar alla intäkter från Jimmie Åkessons cover på hennes låt ”Ung och stolt”. ”Som upphovskvinna kommer jag att skänka till dem som arbetar för ett mångkulturellt Sverige”, skriver Dahlgren på Instagram.

  ”Det har kommit till min vetskap att min låt ‘Ung & stolt’ i en nyinspelad version används i sammanhang som är oförenliga med textens budskap och min syn på världen. Alla som någonsin kommit i kontakt med mig och min musik förstår det”, skriver hon.

  Dahlgren skriver också att hon inte har några lagliga möjligheter att stoppa covern, men att hon tänker donera intäkterna:

  ”De förhoppningsvis få intäkter som denna version kommer att tillfalla mig som upphovskvinna kommer jag att skänka till dem som arbetar för ett mångkulturellt Sverige”.””
  http://www.svd.se/jimmie-akesson-ger-ut-dahlgren-lat/av/tt
  .

  Osäker på vad Eva egentligen menar med ”mångkulturellt”…..

  ”Multikultur är mer än folkdans och mat”
  http://ledarsidorna.se/2015/10/multikultur-ar-mer-an-folkdans-och-mat/

  Svara
  • Jan

    /  08/30/2016

   Att arbeta för ett mångkulturellt Sverige låter säkert fint men är i praktiken en form av landsförräderi. Speciellt som de nya kulturerna inte har något att tillföra. Tvärtom. Vad vi sysslar med är att skänka bort halva Sverige till människor som övriga världen inte vill ha att göra med. Vi har i grunden ingen sådan skyldighet. Det är moralisk hybris. Och vi vet alla hur de grekiska gudarna straffar hybris.

   Svara
 12. Svenne

   /  08/30/2016

  Brev från Kolonien… 😀

  Svara
 13. Svenne

   /  08/30/2016

  OT: Dagens islamistdåd:
  Express: Police woman stabbed in throat at police station in Toulouse

  ”The woman, who has not been named, was attacked at lunchtime on Tuesday in the Rempart Saint-Etienne area of Toulouse.

  A man, reported to be of Algerian origin, tried to grab the officer’s gun and it is understood that when he failed, he pulled out a knife, repeatedly stabbing her in the throat.

  The woman is in a serious condition and the area around the police station is in lockdown.

  French media are reporting that a 31-year-old man of Algerian origin has been arrested.

  It is claimed the man entered the station under the pretence of making a complaint.”

  Svara
  • Jans

    /  08/30/2016

   Apropå att FN oroar sig för att muslimer stigmatiseras i Frankrike med burkiniförbudet. Lite Dan Eliasson-vibb på det hela?

   Svara
 14. Det vore synd att glömma att Thomas Vinterberg
  regisserade den ack så viktiga filmen Jakten
  med Mads Mikkelsen, med anledning av Thomas Vinterbergs uttalande:
  http://www.imdb.com/title/tt2106476/?ref_=fn_tt_tt_1

  Vi var i alla fall tre personer från Sverige
  som tyckte att filmen var viktig:

  http://www.dads-r-us.se/2013/04/13/recension-av-filmen-jagten-jakten-the-hunt-med-mads-mikkelsen/

  http://www.daddys-sverige.com/daddys-blogg/ljuset-kommer-frn-danmark

  https://maukonen.wordpress.com/2014/01/17/filmen-som-aldrig-skulle-ha-producerats-i-sverige-nominerad-till-oscar/

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/30/2016

   ULF

   Jag tänkte faktiskt på liknande sätt. Winterberg som också gjort ”Festen” och den gravt underskattade ”Submarino” (Ett ”måste se”) är en av de modigaste filmmakare som finns i skandinavien jämte backkatalogen till Lars von trier.

   Han ska överösas med kulturpengar , han gör utgör ett äkta alternativ till all den medvetslösa dynga som produceras i feminismens och mångkulturens cinematografi.

   Jag tror inte att Winterberg själv inser hur nyskapande han är . Hans filmer ligger nära något slags socialrealism, men han vänder strålkastaren ofta och mycket tillbaka på åskådarens fördomar och lämnar plats över för tolkningar. Det är sällsynt om man jämför med den politiska SF organisationen som explicit vill skriva förmaningar på tittarens näsa med den bredaste bläckpennan i verktygslådan.

   Svara
 15. MiT

   /  08/30/2016

  Svara
 16. MiT

   /  08/30/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2016

   Hanne Kjöller sällar sig till de nyttiga idioterna som vill normalisera kvinnoförtryck i form av separering av män och kvinnor i det offentliga rummet i religionens och hederskulturernas namn. Ironiskt avslutar hon sin ledare med att hon kämpar mot kvinnoförtryck,radikalisering och terroristrekrytering.

   Hon jämför sedan med att män och kvinnor inte tävlar mot varandra inom idrotten.
   Skulle hon verkligen vilja att män och kvinnor tävlade mot varandra ? Vi såg ju t.ex hur svenska damlandslaget i fotboll vid flera tillfällen har fått stryk av juniorlagspojkar.Hur kul skulle det vara att tävla under sådana omständigheter ?
   Uppdelningen inom idrott handlar om att det inte är rättvist för tjejer att tävla mot killar pg.a att de är fysiskt svagare och ofta mindre och inte om förtrycka kvinnorna.

   Dessutom handlar det inte om tävlan utan om att killar och tjejer skall ha gympalektioner tillsammans.

   Yasri Khan,Generalsekreterare Svenska muslimer för fred och rättvisa, skriver en debattartikel i dagens Expressen på samma tema.Redan i rubriken försöker han få det till att detta är ett problem för att det handlar om muslimer. För mig handlar det om att vi i Sverige inte delar upp killar och tjejer i skolan och de som kommer hit får köpa det.
   Om det inte duger så finns det länder där könsuppdelning är standard. Med andra ord bara att flytta dit om man vill utöva sitt kvinnoförtryck.
   Han försöker också få det till något feministiskt att dela upp tjejer och killar för att ge kvinnor tillgång till utbildning. Hur vore det om dom istället slutade upp med sitt förtryck av kvinnorna så hade det inte varit något problem med blandade gymnastikgrupper ??

   Det är ju också intressant att han och Kjöller drar samma argument om idrott och skolgympa och dessutom samma dag…
   Det är ju dessutom symptomatiskt för feminister som Kjöller att inte vilja diskutera med den anonyma Sophie ovan. Det är ju ett bekvämt sätt att slippa diskussionen och dessutom är det ju lätt för Kjöller att vara öppen med sina åsikter eftersom det stämmer med vad kultureliten, många politiker och journalisterna tycker.
   http://archive.is/rdNtJ#selection-5945.0-5945.57

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/30/2016

    Det är ju bara löjligt med ett tävlingsargument, idrottsundervisningen är knappast träning i tävling mellan könen. I mitt huvud ekar: Det viktigaste är inte att vinna, utan att kämpa väl. Präktigt, ja, men så såg idrottsundervisningen ut när jag växte upp, bör tillägga att i min fullt normala grundskola så delade vi flickor omklädningsrum med pojkarna till tvåan, ingen brydde sig det minsta.

    /Frida

    Svara
    • Ivar L

      /  08/30/2016

     Man måste ju sätta in detta i sitt sammanhang. Hanne och kompani missar ju denna väsentliga lilla aspekt fullständigt. Det handlar överhuvudtaget inte om skillnader mellan tjejer och killar i prestationsförmåga och liknande under idrott. Det handlar om religiös fundamentalism och det handlar om en långsam framflyttning av positionerna för islamism. Som borgmästarens bikinireklamförbud i London. Struntsaker var och en och alla etablerade bara sväljer medicinen droppe efter droppe för de tror att det handlar om att vara liberal och vidsynt. Det är så sorgligt att se.

     Svara
     • Emelie

       /  08/31/2016

      @Pelle/Dreadlock mfl: Jag har haft mixade idrottslektioner till och med 9:an och sedan könsuppdelat i gymnasiet. Min erfarenhet är att det var ganska värdelöst som undervisningsform att blanda så högt upp i åldrarna. Trots en bra och engagerad (manlig) lärare i högstadiet var det gärna så att tjejerna gled undan och killarna klev fram. Jag skulle ha föredragit vissa blandade lektioner men huvuddelen, iaf bollsporterna könsuppdelade. Det var en stor skillnad att komma upp till gymnasiet där det blev mycket bättre träning med mer ”jämbördiga” elever. Detsamma tyckte de killkompisar i klassen jag pratade med. Jag förstår absolut argumentet att det är bra att killar och tjejer lär sig samarbeta med det motsatta könet och att vi ska motverka onödig könsuppdelning. I just idrott finns det ibland goda skäl att dela upp tycker jag.

     • Pelle2

       /  08/31/2016

      @Emelie
      Javisst, det är helt ok att skilja på könen ibland men inte som huvudregel och heller inte av religiösa eller egentligen mest hederskulturella skäl.Det är det jag och många med mig vänder oss emot.
      Idag är det idrottslektioner man vill könsseparera men vad blir nästa ämne som de vill göra könsseparerat ? Har hört att viss SFI-undervisning bedrivs med skärmar mellan män och kvinnor. Är det en sådan kultur vi vill ha ?
      Inte jag i alla fall.

   • T

     /  08/30/2016

    Jag hade gymnastik på högstadiet där killar och tjejer hade separata lektioner. Upp till 6:an var det mest lek på skolgården då det inte fanns någon gymnastiksal eller någon särskild gympalärare. På min skoltid fanns det inte några utomnordiska barn i de skolor jag gick i.

    Svara
    • T

      /  08/30/2016

     Jävla tummenedpucko det här var 50 år sedan. Då var du var knappt en bakterie i din farsas kuk.

     Svara
     • Pelle2

       /  08/30/2016

      Ok, det förklarar varför du gick på en skola där könen delades upp på gymnastiken men vad ville du ha sagt med ditt inlägg ?
      Att det var bra med könsuppdelade gymnastiklektioner och att det är önskvärt att vi går tillbaka 50 år i tiden för att tillfredsställa hederskulturers behov av att även i nutid förtrycka sina kvinnor/tjejer ?
      Det tycker inte jag.
      För övrigt är väl bara de delade gymnastiklektionerna en liten del av den separatism och det förtryck som dessa kvinnor utsätts för.

    • Pelle2

      /  08/30/2016

     Tycker du att det var bra att pojkar och flickor delades upp på din skola ?
     I de flesta skolor var det inte på det sättet och det tycker jag är bra.
     Hur skall vi kunna umgås över könsgränserna om vi delas upp efter kön i olika sammanhang där det inte finns någon rimlig anledning ?
     Skulle heller inte tro att uppdelningen mellan kön på din skola berodde på kultur eller religion vilket det gör på den skola som bl.a Kjöller försvarar.
     Varför är det så viktigt för radikalfeminister,identitetspolitiker och kulturrelativister att försvara kvinnoförtryck i kulturens och religionens namn medan ni samtidigt skriker er blåa över de förmenta könsorättvisorna som ni säger er hitta i det svenska samhället ?

     Svara
     • Dreadlock

       /  08/30/2016

      Jag förstår T alldeles utmärkt.

      På min tid (Alltså inte 50 år sedan gympatiden) Så hade pojkar och flickor skilda lektioner (I samma hall med en halv nedragen skiljevägg)
      Anledningen är jäkligt enkelt.

      När pojkarna spelade innebandy så blev vi så brutala att tacklande ingick i själva matchbilden, och gympaläraren tillät det. Efter att vi försökte spela mixade lag , pojkar och flickor, i en innebandymatch, tacklades flickorna lika hårt som alla andra.
      Resultat ? Flickornas elevråd röstade för att slippa delta bollsporter i mixade lag i inte bara innebandy, utan också basket och volleyboll.

      Saker och ting är inte så enkla i verkligheten. På pappret kan man mycket väl tvinga pojkar och flickor leka ihop i lag. men i verkligheten. Ja, välkommen då.

     • Pelle2

       /  08/30/2016

      @Dreadlock
      Visst förekom det att även vi hade delade lektioner men då handlade det mest om att man fick välja vilken aktivitet vi ville ha på lektionen. Vi killar valde oftast någon bollsport medan flickorna valde andra saker. Vi spelade dock Volleyboll,basket,bordtennis och badminton i mixade grupper utan problem.

     • Pelle2

       /  08/30/2016

      @Deadlock
      Den religiösa friskolan hänvisar heller inte till att tjejerna tycker att killarna är för fysiska under idrotten och att det är därför dom inte vill idrotta med killarna.
      Det handlar helt klart om att dras religion förbjuder dom att umgås med killar på det sättet.

     • Dreadlock

       /  08/30/2016

      Pelle2

      Jag ser inte riktigt ditt argument för mixade lag på gympan . Elevrådsdemokratin bland pursvenska unga tjejer ville inte heller ingå i mixade lag med pojkarna, är min erfarenhet.

      Har du förresten sett någon Finnkamp, OS eller EM-Lag som har mixade lag i bollsporter eller friidrott ? Ungarna ser ju sånt. Det är skillnad på kön och prestationer.

      Varför har vi då i så fall mästerskap uppdelat i herr och dam ? Knappast religiöst,eller ?

     • G

       /  08/30/2016

     • G

       /  08/30/2016

      ”Elevrådsdemokratin bland pursvenska unga tjejer ville inte heller ingå i mixade lag med pojkarna, är min erfarenhet.”

      Det är inte min erfarenhet, och själv ville jag oftast vara i laget med flest tjejer (tänker inte förklara varför).

      ”I samma hall med en halv nedragen skiljevägg”

      Det hade vi ibland också och det är inte heller 50 år sedan, men INTE pga att det var pojkar på ena sidan och flickor på andra, utan att det pågick 2 olika sporter/aktiviteter samtidigt, efter 15-30min bytte grupperna/lagen sida till andra sidan väggen.

     • Dreadlock

       /  08/30/2016

      Hanif är bra , och jag gillar honom. Men jag bara fattar inte argumentet : ” Men det är särskilt vidrigt om det sker pga religös sexualisering av små flickor”

      ”Små” flickor . Talar vi om 7-8-9 åringar , eller dem som kommit in i puberteten ?

      I pressmeddelandet heter det
      ” På Al-Azharskolan i Vällingby i västra Stockholm har tjejerna och killarna inte ämnet idrott tillsammans från förskoleklass till årskurs nio. Upplägget är godkänt av Skolinspektionen vilket har väckt reaktioner.

      Det betyder att killar och tjejer aldrig någonsin kommer att ”leka” idrott ihop förrän till gymnasiet. Om de någonsin kommer att göra det.OK. det är olagligt och så skall förbli.

      Särskilt klander till skolinspektionen förstås som godkänner och pytsar iväg skattepengar för att tjänstemännen både är döva,blinda och fega.

     • Pelle2

       /  08/31/2016

      @Dreadlock
      ”Pelle2

      Jag ser inte riktigt ditt argument för mixade lag på gympan . Elevrådsdemokratin bland pursvenska unga tjejer ville inte heller ingå i mixade lag med pojkarna, är min erfarenhet.”
      Skillnaden är att inställningen på vanliga svenska skolor är att tjejer och killar både kan ha och skall ha mixade idrottslektioner men att det naturligtvis kan finnas tillfällen när vi av olika skäl inte har det.
      I den religiösa friskolan däremot så vill man inte ha blandade idrottslektioner överhuvudtaget och då inte heller av skälet att pojkar är fysiskt starkare generellt än tjejer.
      Tror heller inte att det de skulle få ha blandade lektioner om tjejerna själva skulle vilja ha det medan de svenska tjejerna du hänvisar till i demokratisk ordning valde bort att ha vissa typer av aktiviteter med pojkar.
      Argumentet med att idrott generellt delas upp i manligt och kvinnligt är inte jämförbart med att uppdelningen görs av religiösa och kulturella skäl.
      Uppdelningen görs i i idrottsfallet pg,a att tjejer generellt sett är fysiskt svagare,långsammare och mindre än män och att det knappast skulle vara kul eller rättvist för kvinnor att tävla med män.

     • Olof

       /  08/31/2016

      @Dreadlock Om jag förstått det rätt handlar det om att tjejerna måste ha heltäckande klädsel om de har blandade lektioner. Tjejerna vill slippa den heltäckande klädseln, och istället för att ta itu med förlegad vidskeplighet och låta barnen ha de kläder de önskar så separerar man könen så förtrycket kan fortgå.

  • Ivar L

    /  08/30/2016

   Visst är det bekvämt, om meningsmotståndaren är anonym så behöver man inte svara. Fast Hanne förlorar ju diskussionen omedelbart. Å andra sidan fanns nog inget argument mot Sophies_Xxx så vad skulle Hanne gjort? Det är verkligen rena rama komedin att se hur extremt lama alla försök till diskussion från PK-människorna är. Hanne är ju för övrigt den som tog emot tipsen om We Are Sthlm och sedan medverkade till att det hela tystades ner. Fast hon har ju med Wolodarskis goda minne försökt låtsas som att det inte alls stämmer.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/30/2016

    Här har Hanne inga problem att prata med en anonym Twittrare som heter Trottast. Men så var det ju ingen jobbig fråga att svara på heller. Det är bara när frågorna är jobbiga som anonymiteten blir ett problem för skribenter som Hanne.

    Svara
  • Jans

    /  08/30/2016

   Här en analys från Chris Forsne av en helt annan kaliber än vad Hanne Kjöller någonsin kan prestera i denna brännande fråga:
   http://ledarsidorna.se/2016/08/chris-forsne-att-ga-fiendens-vagar/

   Visserligen handlar artikeln främst om burkinin men i grund och botten är det precis samma problem med det just nu aktuella fallet med separat idrott, ett fall som naturligtvis inte är det sista i dessa frågor så länge Sverige viker sig för islamismen.

   ”Man får inte bedra sig själv: islamismen är inne i en politisk och ideologisk erövringslogik. Den vill befästa en särdeles rigorös form av islam i hjärtat av de europeiska samhällena och se till att att all kritik blir otänkbar såvida man inte ska anklagas för islamofobi. Den testar ständigt de europeiska försvaret för att se var man ger efter. Man befinner sig i ett utnötningskrig. Våra samhällen som inte riktigt längre vet hur de ska politiskt ska axla arvet av vår civilisation verkar stå helt avväpnade inför vad som pågår.”

   ”- De feminister som högljutt bekämpat hijab, niqab och burka kan knappast försvara att muslimska systrar ska klä sig i våtdräkter med kjol medan de själva tar på sig bikini.
   – De feminister som hävdar att burkini är muslimska kvinnors fria val har därmed också erkänt att muslimska kvinnor vill provocera det europeiska samhället och steg för steg islamisera det.”

   Svara
  • G

    /  08/30/2016

   Vilken tråd, Hanif Bali, Kjöller, Sonesson, Sakine…..

   Svara
   • Jans

     /  08/30/2016

    Det är tragiskt att läsa. Som om det enda det handlar om är könssegregeringen på en idrottslektion. Klart att skälen är viktiga att analysera precis som man gör när det gäller uppsåt i skuldfrågor.

    Uppsåtet är ett helt annat här än för t.ex. dam och herrsport, tjej och killsport.

    Jag är liksom Hanne i grunden liberal men till skillnad från henne tror jag inte på laissez faire. Vi måste försvara vår liberala livsstil mot element som missbrukar den för att lägga grunden för ett annat samhällsbygge. Dessutom tycker jag det finns en poäng i att göra vårt samhälle oattraktivt för människor som faktiskt inte vill leva vår livsstil. Naturligtvis kan vi ha en viss mängd avvikare i samhället men när de blir för många så kommer det oundvikligen påverka även Hanne Kjöllers livsutrymme. Fattar hon inte det och grundläggande demografiska förhållanden så är det bara att beklaga.

    Svara
 17. Pelle2

   /  08/30/2016

  OT:
  Chris Forsne skriver bra på ledarsidorna om feministernas svek mot kvinnor från hederskulturer och vad som kan hända om vi börjar tillåta religiösa symboler som Burka,Niqab och Hijab,
  http://ledarsidorna.se/2016/08/chris-forsne-att-ga-fiendens-vagar/

  Svara
 18. MiT

   /  08/30/2016

  Nä det är klart, Peter Svensson står ju mycket högre på trovärdighetsskalan…
  https://toklandet.wordpress.com/2016/06/01/uppenbart-pahittad-story-ar-bast-idag/

  Svara
  • Jan

    /  08/30/2016

   Det lustiga är att man ber eventuella vittnen att höra av sig till polisen men samtidigt utelämnar signalementen. Intrycket jag får är att det är viktigare för polisen och Norran att dölja brottet än att lösa fallet.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/30/2016

    Det här att be om tips utan att lämna signalement låter mer som en PR-grej. ”Vi vill ha tips från allmänheten” får det att låta som de jobbar hårt och intensivt. Naturlgitvis skulle de lämna ut mycket mer detaljer om de verkligen ville ha tips.

    Svara
  • Rikard

    /  08/31/2016

   Hej.

   @Jan, Ivar L:

   Det finns en annan anledning till att inte gå ut med specifika karaktäristika när man frågar efter vittnesmål:

   Det blir fullt möjligt för en försvarsadvokat att argumentera att polisens riktade förfrågan skapat vittnesmålet. Det skapar också en reell risk för att ett vittne påverkas i sin minnesbild (inte falska minnen, utan modifierade). Säg att polisen skulle efterfråga om det finns vittnen som sett personer med mörkröda luvtröjor i en park sent på natten. Ett eventuellt vittne till en mörkt klädd person kan utan att inse det omvandla ‘mörk jacka/plagg’ till ‘troligen mörk luvtröja’ utan att märka det.

   När det gäller att efterfråga ett redan känt signalement, från offer eller direkta vittnen där vittnesmål redan avgetts (exempelvis offer för bankrån) är det givetvis helt korrekt av polisen att lämna så detaljerad information som möjligt om den, det eller de efterspanade. Att så inte sker idag, av hänsyn till att politisk korrekthet väger tyngre, är ett förräderi mot det svenska folket från polisens sida.

   Polisen i det från Norran citerade brottet verkar dock ha ”roterande fis i kasketten”, som dansken säger.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 19. Frida Gustavlin

   /  08/30/2016

  Har inte ens tänkt länka: citat från DN.

  ”Polisens brottsuppklarning har inte varit så här låg på 16 år. Det visar DN:s granskning. Åklagare slår nu larm om att allvarliga brott inte blir utredda inom rimlig tid. Viktiga barnförhör har blivit liggande. Nu inleder DN en artikelserie om effekterna av polisens stora omorganisation.”

  Kul att medarbetarna på DN har läst Expressen och Svenskan, än om det är mindre klädsamt att de försöker få det att låta som att det här är en helt ny granskning för stunden.

  /Frida

  Svara
 20. Ivar L

   /  08/30/2016

  Är det verkligen åsikterna som är anonyma Hanne?

  Är det inte den som uttalar åsikten som är anonym? Rätt väsentlig skillnad. När jag röstar i valet är jag som person anonym men resultatet av min röst blir tillsammans med alla andras anonyma röster till ett offentligt resultat. Men det var kanske en för komplkcerad tankegång för en ledarskribent på DN?

  Svara
  • Den enda anledningen till att de gör en grej av ”anonymitet” är för att de inte klarar av att svara. Och nä de inte klarar av att svara så vill de syssla med personlig smutskastning.

   Ärligt talat, ändras min åsikt för att jag skriver ut personnummer? Ändras mina argument? Jag vet faktiskt väldigt lite om Kjöllers privatliv och jag behöver inte det heller, jag har inget intresse av hennes adress, personnummer eller vad-man-nu-kan-veta för att tycka att hennes jämförelse är ytterst infantil.

   Svara
   • Olof

     /  08/30/2016

    Ja, folk som inte klarar av att bemöta anonyma argument är sällan värda att lyssna på. Det är en typisk indikation på att man föredrar att hålla meningsmotståndare borta genom social kontroll och föredrar att skaffa sig en ekokammare.

    Resultatet är naturligtvis att man inte får sina åsikter och argument utmanade vilket leder till allt mindre intellektuell skärpa. Så småningom tar det sig uttryck som de rätt rätt många slöa knivarna i t.ex DN.

    Svara
    • Jans

      /  08/30/2016

     Så länge den anonyme inte refererar till sig själv eller till personliga förhållanden som inte går att bekräfta på grund av anonymiteten så är den ju i grunden helt utan betydelse. Såvida man inte är auktoritetsbunden och bedömer argument på grundval av vem som yttrar dem. Men inte är väl DN:s liberala Hanne auktoritetsbunden? Eller?

     Svara
     • Rikard

       /  08/31/2016

      Hej.

      Klockrent, Jans!

      Argumentet i sig är vad som skall räknas – inte den som framför det. Därmed är anonymitet mer sakligt, korrekt och faktiskt demokratiskt; det kan knappast bli mer Vox Populi än att det är vem som helst som framför en argumentation.

      Om det måste vara en Kjöller, en Schyman eller Virtanen som uttalar sig för att ett moral-argument skall räknas – så är det synonymt med ledarkult och auktoritetstro; en särskilt utvald person med särskilda visioner dolda för lärjungarna och där endast ledaren har den mentala renheten att tolka och förklara visionen.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

 21. G

   /  08/30/2016

  ”Danskt samarbete kan spricka

  Den danska regeringen har presenterat en finansiell långsiktsplan som sträcker sig till 2025 och får samarbetet med stödpartierna att knaka i fogarna. Populistiska Dansk Folkepartis ledare utesluter inte ett nyval, så pass mycket går åsikterna isär.”
  http://www.svd.se/danskt-samarbete-kan-spricka/av/tt
  .

  ”Misstänkt mord i södra Stockholm

  En person har skjutits till döds utomhus i Årsta i södra Stockholm. Larmet kom vid 17-tiden på tisdagen.

  – När vi fick kännedom om det här ska personen inte ha varit död utan har avlidit på platsen till följd av skadorna, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

  Platsen där personen hittades har spärrats av för en teknisk undersökning och en förundersökning om mord har inletts.

  Polisen är mycket förtegen och vill inte säga vilket kön det är på personen som hittats. Ingen misstänkt har gripits.”
  http://www.svd.se/misstankt-mord-i-sodra-stockholm-cdom/av/tt
  .

  Svara
 22. MiT

   /  08/30/2016

  Svara
 23. Jan

   /  08/30/2016

  Hur korkade kan de vara på Aftonbladet Kultur? Tror de att folk röstar på på SD i beundran av partiets ledning? http://www.aftonbladet.se/kultur/article23430162.ab

  Svara
  • Jans

    /  08/30/2016

   Nyttiga idioter även denna gång. SD får uppmärksamhet utan att anstränga sig. Det är bara att spela en låt från någon känslig artist och vips blir det stort pådrag och det skall skänkas pengar till ett mångkulturellt Sverigebygge. Det ger garanterat fler röster åt än det tar röster från SD.

   Jag tror faktiskt att det snart kan vara läge för en del kända artister att vara lite försiktiga i de där frågorna. De måste ju förstå att en hel del av publiken faktiskt inte vill ha den typ av mångkulturellt samhälle som de som inte bor på Mosebacke (som Eva D) kanske upplever varenda dag i sin vardag. Den där Ehrnmanska von-obenattityden kan snart bli besvärande. Artisklubben för innebördes beundran sträcker sig inte hela vägen ut över hela publikhavet.

   Svara
   • Är motivet av Åkesson att medverka i dessa låtar (som jag förstår så spelar han piano eller nåt) att provocera?

    Klapp klapp. Han lyckas. Eftersom dessa artister är för hjärndöda för att inte kommentera. O_o

    Svara
 24. Jan

   /  08/31/2016

  ”Demokratin hotas”, ”fria journalistiken”, ”oberoende medier”. Varför har journalister en så uppblåst självbild? Därmed inte sagt att det är rätt med hat och hot. Det ska naturligtvis anmälas till rätt instans.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lisabjurwald/article23427580.ab

  Svara
 25. Frida Gustavlin

   /  08/31/2016

  http://www.svd.se/valdtaktsman-gick-fri-efter-missad-aldersbedomning/om/sverige

  Åklagaren borde åtalas för trolöshet mot brottsoffer.

  Svara
 26. Pelle2

   /  08/31/2016

  OT:
  Nina Rung skriver ett inlägg i Aftonbladet angående en krönika som Johan Hakelius skrev om de sexuella övergreppen mot tjejer och kvinnor under sommaren.
  Skulle tro att andemeningen i hans krönika var att några av övergreppen handlade om fumliga tonåringar som tafsade för att de inte uppfattade gränserna och att detta inte är rimligt att polisanmäla.
  Bedöm själva det han skrev
  http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/det-verkar-ha-blivit-mycket-svarare-att-vaxa-upp/
  Han är dock tydlig med att det inte är acceptabelt med några övergrepp:
  ”Jag kommer förstås att avkrävas svar om vilka övergrepp jag vill att vi ska ha överseende med. Låt mig redan på förhand säga: inga övergrepp alls.”

  Rung skriver bl.a följande:

  ”Debatten har dock kantrat betänkligt flertalet gånger. När tvärsäkra röster skrikit sig hesa om vilka som ligger bakom alla sexualbrott.
  När de velat missförstå och misstänkliggjort information från myndigheter och officiell statistik.
  När många män, ja och en del kvinnor, har använt sig av den alldeles för utslitna frasen “inte alla män”, eller ”inte alla pojkar” i det här fallet.”

  För det första kan man undra vilken statistik ?
  Det var väl 2005 som Brå gjorde den senaste undersökningen om brottslingars etnicitet. Eftersom den inte visade det önskade utfallet, dv.s att utländska män dominerar vissa brottstyper, så har dom inte gjort om undersökningarna.
  Sedan har ju polisen vid vissa tillfällen erkänt att det rör sig om pojkar och män med utländsk bakgrund som har utfört övergreppen.Då är det ju rimligt att tro att utländska män/pojkar står för en hel del av övergreppen men ingen har ju påstått att inte svenskar begår sådana brott.Däremot gör ju radikalfeminister och identitetspolitiker som Runge allt för att tysta ner de sexualbrott som begås av män/pojkar med utländsk bakgrund och vill i stället får det till ett allmänt mansproblem.
  Det tydliggörs när hon skriver När många män, ja och en del kvinnor, har använt sig av den alldeles för utslitna frasen “inte alla män”, eller ”inte alla pojkar” i det här fallet.”

  Majoriteten av alla män begår inte brott av något slag. Därmed är det rimligt att säga
  Inte alla män och inte alla pojkar. Man skulle till och med kunna säga ett fåtal män och ett fåtal pojkar.
  För en radikalfeminist och kulturrelativist som Runge är det dock rimligt att kollektivt skuldbelägga alla män för något som ett fåtal män gör och den som klagar på det skall
  förlöjligas.
  Undrar som vanligt om hon tycker att det vore ok att säga att muslimer är självmordsbombare och terrorister,judar är kapitalistiska utsugare,romer är tjuvar och kvinnor är prostituerade ? Detta stämmer ju på samma sätt som att vissa män är brottslingar…
  Vi vet dock alla att hon inte skulle ställa upp på den typen av kollektivt skuldbeläggande.
  De enda det är ok att kollektivt skuldbelägga är män i allmänhet och vita,svenska män i synnerhet.
  http://archive.is/H3IY6.

  Svara
  • Jan

    /  08/31/2016

   Det här förstärker ju bara Johans fördomar: A) män får inte uttala sig om kvinnor B) alla tonårsflickor och unga kvinnor är sköra vaser, nationalklenoder och offer som inte klarar sig ute i verkligheten utan måste konstant skyddas av myndigheter.

   Däremot är det säkert okej att Nina generaliserar, och moraliserar, om män och pojkars beteenden. Hennes rätt till det får garanterat inte ifrågasättas…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/01/2016

   Finns det någon undersökning om vad våldtäktspersonerna identifierar sig som?

   Kön är ju trotts allt en social konstruktion och tills jag sett något som pekar på motsatsen så kan man lika gärna utgå från att alla våldtäktspersoner är kvinnor.

   Svara
 27. Svenne

   /  08/31/2016

  OT: Lågstadiematematiken används igen… /sarc.

  Svara
 28. Svenne

   /  08/31/2016

  Telegraph om burkinis:

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: