Hjernsläpp

**********

Först av allt så ska ni läsa den här debattartikeln i Expressen!

**********

Igår sände så sände då äntligen Uppdrag Granskning programmet som skulle vara gjort för flera år sedan, det om åldern på så kallade ”ensamkommande barn”. UG tog bland annat upp problematiken med att de som begår grova brott i princip slipper straff eller döms till skämtstraff eftersom de har ljugit om åldern. Rakt av ljugit om åldern och massor av ansvariga tror på lögnerna, eller vill tro på dem, trots att i många fall så kan vem som helst se att det är lögn.

UG har fegat med detta i många år samtidigt som SVT är högst delaktiga i att charaderna kan fortsätta. SVT matar på med rena lögner och myter och sjunger invandringens lov. Minns till exempel ”kompetensregnet” som föll över Sverige förra året? De är högst delaktiga alltså! De illustrerar sina reportage om ”ensamkommande barn” med småtjejer som springer barfota över ängarna trots att verkligheten är att det nästan endast handlar om vuxna män. SVT är MEDSKYLDIGA!

En sak som är otroligt talande är att UG:s program inte nämndes alls i Gomorron Sverige. Inte ens en 5-minutare fick det. Skillnad när vänsterextrema Rättviseförmedlingen, som infiltrerat SVT ordentligt, ska räkna penisar, då matar man på som om det gällde liv eller död. Eller när de ringer upp och frågar folk om de är färgade, då sitter man med bekymrade rynkor i pannorna i soffan. De bekymrade rynkorna orsakas inte av att någon kan vara så korkad att man ens ringer runt och frågar sånt utan att man tar svaren som bevis på att Sverige är grovt strukturellt rasistiskt. Men när folk slipper straff för väldigt grova, ibland rent sadistiska brott, bara genom att helt enkelt dra UPPENBARA lögner så är är det tomt på bekymrade rynkor hos SVT.

Inte ens en liten bekymrad rynka över det FAKTUM att de slipper straff, eller döms till skämtstraff, tack vare att Barnläkarföreningen, Rädda barnen och några till tycker det är toppen att kunna ljuga om sin ålder och att det inte är något problem alls. Nej, de tycker inte att det är något problem alls. De skiter i att folk drabbas oerhört hårt av deras cyniska inställning. De både har kämpat och kämpar stenhårt för att vuxna ljugande män ska få rätt att bo tillsammans med riktiga barn på HVB-hem. Det är endast det som de kämpat för, inget annat. Barnläkarföreningen och Rädda barnen har i många år kämpat hårt för just detta, att vuxna ska ha rätt att ljuga om sin ålder och bli barn igen och också bli trodda oavsett.

Barnläkarföreningen har haft stort inflytande i den här frågan, de anlitas av någon outgrundlig anledning som experter trots att det inte handlar om barn alls utan om vuxna. Deras envetna arbete för att vuxna ska kunna ljuga för att magiskt förvandlas till barn igen har orsakat stort lidande för många personer i Sverige, både asylsökare och svenskar. Enormt lidande för en del! Hur är det med dem som utreder de här frågorna för Socialstyrelsen, är de ärliga eller är de aktivister…?

anders hjern

Anders Hjern är den som mest frontat Barnläkarföreningen i de här frågorna, han är professor vid KI. Men mest är han aktivist och han är öppen med det.

Han har cyniskt utnyttjat sin ställning som professor för att bedriva ren aktivism, aktivism som orsakat enormt mycket lidande för en del personer i Sverige, både svenskar och andra invandrare. Det är tack vare sådana som Hjern som våldtäkter kunnat begås på HVB-hem och ute i samhället i övrigt. Det är även tack vare sådana som han som tjejen i Mölndal blev mördad. Jo, det är TACK VARE sådana som Hjern! Han är MEDSKYLDIG! Det är tack vare honom som vuxna män får några timmar samhällstjänst för rent sadistiska brott.

barnläkare hjern

Men ansvar vill han inte ta den fege fan! En falsk jävla orm är vad han är! Han borde få sparken omgående utan minsta lilla krona i ersättning! Bara ut på gatan med den jäveln! Det han högst medvetet har sysslat med är själva sinnebilden av något av det fulaste som finns, att medvetet offra andra människor för den egna agendan. Han har grovt missbrukat sin ställning som professor för att offra andra människor enbart för den egna sakens skull! Medvetet! Han har själv kämpat för att ses som en auktoritet på området, trots att han inte är det. Han dyker upp som expert i de här frågorna. Han har kämpat länge för att smutskasta allt som har med åldersbedömningar att göra. När han uppnått sitt mål, att ständigt ses som en auktoritet som jämt tillfrågas, så vill han inte längre ta ansvar som en auktoritet! Jävla skitstövel!

Att Barnläkarföreningen och Hjern NU säger att de inte alls är emot ålderstester är bara för att deras del i att så många tragedier skett tack vare dem nu börjar uppmärksammas. De har kämpat mot samtliga metoder som finns med rena lögner och hittepå. Professorer har alltså gjort detta!

Helt plötsligt vill han också att olika åldrar ska kunna gälla beroende på vad saken gäller, en för asylsökande och en annan för brott. Rättssäkerheten ska tydligen vara högre om man vill ljuga för att få asyl än om man ska krypa in i fängelse. Han blev visst hastigt och lustigt expert på brottslighet i den vevan också. På ungefär samma sätt som vissa svenska kriminologer också är ”experter”. Det enda de är experter på är att försöka ljuga och dölja och prata om ”Mörkertalet™”.

Barnläkarföreningen har avvisat ALLT som har med åldersbedömning att göra, de hittar på egna felmarginaler och halmgubbar som de sen attackerar och kallar allt ”oetiskt”. Att vuxna ljugande män som man inte vet något alls om, mer än att de ljuger om sin ålder vilket borde vara en kraftig varningssignal i sig, ska få bo med riktiga barn anser de uppenbarligen är väldigt etiskt av någon anledning.

Det finns andra metoder för åldersbedömning. En är att ta en röntgenbild på personens handled för att bedöma skelettet. Men även den metoden avfärdar Henry Ascher. Han menar att den är så osäker och att felmarginalen är fyra till sex år. Han förklarar att puberteten inträffar i olika ålder för alla ungdomar och därför kan resultat bli väldigt missvisande.

– Det är att missbruka vetenskapliga metoder. Det är oetiskt och inte acceptabelt, säger han.

Att inte göra något alls är väldigt etiskt och vetenskapligt verkar det som…

Migrationsverket ljög och slingrade sig för fullt i UG igår, deras lilla fras ”inte uppenbart över 18 år” är ju bara löjlig och friskriver dem inte från något alls! Snarare tvärtom, den är där enbart för att försvåra och borde snarare vara en försvårande omständighet! Han från Migrationsverket som satt i UG och såg äckligt självgod ut när han sa den frasen borde skämmas! För gissar att det inte i Migrationsverkets regler i övrigt står ”Det är upp till varje kommun att göra egna åldersbedömningar”? FÅR kommuner ens göra det eller är det enbart Migrationsverket? Om de då skickar en man till en kommun och det sägs ”inte uppenbart över 18 år” och kommunen inte ens får göra egna ordentliga utredningar så är ju Migrationsverkets tramstext värt exakt noll? Migrationsverket SKA göra dessa bedömningar så om de skickar en man till en kommun som barn så har kommunen att förhålla sig till det. Migrationsverket måste ta ansvar! ALLA högre chefer som sett till att dessa charader har kunnat fortgå måste omedelbart få sparken! Alla alltså! Dessa människor har öppet och medvetet ljugit hela svenska folket rakt i ansiktet!

migrationsverket ensamkommande

Så sköts det officiellt utåt. Väldigt lamt som ni ser, inga krav alls. Man tvingar inte ens ett gråhårigt barn med gråsprängt helskägg att genomgå en åldersbedömning…

merit-wager-ensamkommande1

Och sådär är det i praktiken…

Inte ens Migrationsverkets enormt lama officiella hållning var tillräckligt lam alltså. Kommuner ska anmäla till Migrationsverket om de anser att någon är för gammal. Alltså anmäla till dem som anser att om man ser ut att vara under 40 år så är de barn. Vad är vitsen med det? Så vad är deras lilla trams om ”inte uppenbart över 18 år” värt?

ragunda kommun ensamkommande

Ragunda slog larm för snart ett år sedan om att det var vuxna som bodde på de olika boendena… Migrationsverket LJUGER när de säger att de gör åldersbedömningar!

Det är den asylsökande som SKA göra sannolikt att han/hon är den han/hon säger säger sig vara, det gäller även ålder. Sådana är reglerna och det är det enda rimliga också. Migrationsverket har VALT att strunta i dessa regler. Påstår någon att den är 16 år så är det dens skyldighet att också bevisa detta eller göra det sannolikt, det är INTE Migrationsverkets ansvar alls. Riktigt så har det ju inte funkat utan man har släppt lös aktivister på Migrationsverket som har fått dra ner hela verksamheten så till den milda grad att bara Migrationsverkets kostnader motsvarar ett mindre lands hela BNP!

Samma incitament som gäller för asylsökande att ljuga, det vill säga massor av fördelar men inga konsekvenser när man blir påkommen, gäller även för höga tjänstemän på Migrationsverket. Sker inga konsekvenser så kan man fortsätta göra precis vad som helst. Som vi såg på UG igår. Därför MÅSTE samtliga som hållit på med detta omedelbart få sparken!

SAMTLIGA godkända asylansökningar från det senaste decenniet måste gås igenom igen och det gäller särskilt om det handlar om ”ensamkommande barn”. Man måste omedelbart, det vill säga NU, kalla samtliga som sökt asyl som ”ensamkommande barn” de senaste åren till en åldersbedömning och genomföra den så fort det bara går. Köp in expertis från andra länder för att klara av det! Vill man inte delta så är det automatiskt utvisning som gäller. Inför ett totalt stopp för nya asylansökningar tills man genomfört detta och kommit ikapp med alla som ligger på hög. Köp in expertis från andra länder i allt från enskilda handläggare till högre chefer så man får in pålitliga personer som kan handskas med detta eftersom Migrationsverket själv uppenbart inte har dessa pålitliga personer.

rc3a4dda-barnen-dahlin-myter

Rädda barnen har på samma sätt som Barnläkarföreningen verkligen kämpat hårt för att vuxna ljugande män ska ha rätt att bo tillsammans med riktiga barn på HVB-hem. De har verkligen slitit med att försöka smutskasta alla som tycker det är fel. Det är en väldigt talande twitterkonversation i det länkade inlägget…

Dahlins tweetar ovan kommer från 1 november 2015. Hennes myter är mest hennes egna påhitt som hon själv bemöter. Kol-14 används för att bestämma hur länge något har varit dött, inte hur länge det varit levande. Åldersbedömningar görs bevisligen inte alls av Migrationsverket! Uppenbarligen så vill Rädda barnen att vuxna lugande män ska få bo tillsammans med barn eftersom det är vad de kämpat hårt för… Och det finns ingen som tror att bara för man är barn så får man automatiskt asyl. DÄREMOT så ökar chansen betydligt! Det har till och med Daniel Svedin på Aftonbladet förstått

Asylsökande barn och ungdomar ­under 18 år har särskilda juridiska rättigheter. Ett barn eller en ungdom har ­större chans att få stanna i Sverige än en vuxen.

Sen att det finns massor av trams i hans artikel är en annan sak, det handlar  till exempel inte om att EXAKT fastställa utan att se om det är rimligt att en person är över eller under 18 år. Inte att slå fast att någon är 16 år och 3 månader.

I våras slog Socialstyrelsen fast att om man magnetröntgar knä- och fotled kan risken för att barn bedöms som vuxna minska. Samtidigt har regeringen sagt att man vill att medicinsk åldersprövning – i praktiken tandröntgen – ska användas.

I praktiken riskerar godtycket att fortsätta. Det är farligt och oacceptabelt i en rättsstat. Nu måste Socialstyrelsen och regeringen se till att vi får ett system för åldersbestämning som kan försvaras ­vetenskapligt.

Ja för alla förstår ju att det är väldigt vetenskapligt och rättssäkert att godkänna alla som inte ser ut att vara över 40 år som barn…

Det ENDA som hjälper är att den asylsökande själv har bevisningen vid minsta tveksamhet! Om Migrationsverket följt sina egna regler hade inte den här cirkusen uppstått från första början!

para-ihop-ensamkommande-med-svenskar-e1448950333434

Det kan ibland räcka att använda ögonen också, bara för att någon krupit upp i ett knä på en vuxen betyder det inte att det är ett barn…

Några av mina inlägg om charaderna med de så kallade ”ensamkommande barnen” finns samlade här.

Exempel på hur det kan se ut finns i gårdagens inlägg.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

151 kommentarer

 1. Martin

   /  09/01/2016

  Å andra sidan är det ju media som väljer vilka de skall intervjua. Även om barnläkarföreningen hade många som var för ålderstester så har media valt att ej intervjua dem.
  Fantastiskt bra artikel!

  Svara
 2. Goran

   /  09/01/2016

  Min tid på HVB hem för ensamkommande ungdomsmän varade I ca 4 mån.
  När jag började fick jag instruction att vi vet att det är manga som är äldre än 18 här på boendet men har fått order från migverket att alla som placerats här skall behandlas som den alder de uppgett. Det var enligt min bedömning ca 50 % som uppenbart var manga år äldre. 30 % oklara och resten under 18. På de 40 vi hade boende blir det 8 st som hade där att göra.
  Under den tiden jag var där var INGEN från kommunen på besök, ingen från migverket och definitivt ingen från rädda barnen eller annan organisation. Tror inte det ser annorlunda ut i andra kommuner men vet inte förstås.
  Det enda politikerna var intresserade av var hur mycket som blev öcer på budgetten som kunde överföras till kommunen I januari. Det var många sköna miljoner som blev over och det trots att det inte sparades på kostnader. Vi var på skidresor over dagen, det fanns 3 biljardbord, ett antal Xbox och ett 10 tal datorer utplacerade. Gymkort, fotbollshall…
  Vi var även på ett äventyrsbad en vända med ungdommarna. Det slutade med att vi blev ombedda att åka därifrån efter att det varit ett antal yngre flickor (12-14) år som antastats. Varav en till slut gjorde polisanmälan. Jag pratade med badvaktchefen som sa att de har MINSt 5-6 anmälningar varje helgdag och skollov och det är alltid asylsökande som blir anmälda. Inga undantag.
  Jag jobbar definitivt inte kvar på detta ställe. Jag tog jobbet för att ha egen erfarenhet och slippa bilda mig uppfattningar från hörsägen från olika hall I debatten.
  Jag är anonym här och det här blir förstås anekdotiskt och var o en får tro eller ente tro på det som de vill, men ljuga har jag knappast någon anledning att göra. Det är en vidrig industri och det handlar enbart om pengar för de inblandade, kommuner och ”asylboende entreprenörer”. Detta var ett kommunalt hem så incitamentet att snåla var svagare, på privata ser det med stor sannolikhet värre ut, där vinsten ramlar ut till parasiter som Bert och Jan-Emanuel och trashet I 3ans ny dokusåpa.

  Svara
  • Jans

    /  09/01/2016

   Intressant berättelse.
   Dock är Bert Karlsson eventuellt inte parasit eftersom parasiter är oönskade av värddjuret. Han är snarare i symbions – med stat och kommun, för de vill ha det såhär. I förhållande till en majoritet av svenska folket är han däremot en slags parasit för vi vill inte ha det här.

   Svara
 3. Urkel

   /  09/01/2016

  De ensamkommande barnen behöver, speciellt om dom är i övre åldrarna, flickvänner! Dom behöver tömma ut sin frustration, annars blir det värk, regelbunden tömmning är nödvändig!
  Därför behöver dom svenska flickorna i närområdet ”släppa till” och deras pappor skall inte hindra detta. I Koranen och dess komentarer står det att flickor från ca 8 år är lämpliga bara dom är ”kuffar” och det är ju svenska flickor.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/01/2016

   Oavsett om man raljerar eller ej, så kvarstår det enkla faktat att den överrepresentation av män i vissa ålderssegment kommer leda till vissa problem.

   Om det går 116 män på 100 kvinnor betyder det i praktiken att var sjätte man kommer Få det svårt att hitta en partner, såvida vi inte inför lite mer islamskt inspirerade lagar och gör månggifte lagligt igen, det enda lilla kruxet är att det är tjejerna som ska ha flera karlar, något som jag tror att många kommer tycka stämmer illa med den peppiga profetens syn på månggifte.

   Dock så finns det ju de som inte gillar idén med månggifte, Omar Ali Abdalsalam och Reza Mohammadi är två av dem.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article22875354.ab

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article23440635.ab

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  09/01/2016

    @ Frida,

    ”, så kvarstår det enkla faktat att den överrepresentation av män i vissa ålderssegment kommer leda till vissa problem.”

    Ja, men dessutom kvarstår även följande faktum:

    1. SD är det enda partiet med majoritet av manliga väljare. Alla 7K partier domineras av kvinnor.
    2. Kvinnor gynnas av att det bli större konkurrens om dem. Om alla ”ensamkommande” hade varit snygga tjejer från Sydamerika hade det nog funnits mycket större stöd bland männen.

    Det har på senare tid blossat upp en livlig debatt kring kopplingen mellan kvinnligt rösträtt- feminism-invandring. Kortfattat är tesen att bestämmande kvinnligt inflytande i ett samhälle leder först till en feminisering av de inhemska männen och att kvinnorna då utvecklar förakt för dessa och sen vill ersätta dem med andra, mer traditionellt maskulina figurer.

    Jag bor sen länge i Schweiz och här fick kvinnorna rösträtt 50 år senare än i de flesta andra länder. Det är väldigt uppenbart att detta har varit extremt positivt och Schweiz märker ut sig som det västland med klart lägst självmordsdrift. Sverige förefaller vara extremt åt andra hållet, dvs. det är det mest feminiserade samhället och har klart högst självmordsdrift, även om många andra västländer ligger tätt efter.

    Här är ett inlägg i denna debatt, som har blivit väldigt populärt och även tar upp Sverige:

    Why Women DESTROY NATIONS

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  09/01/2016

     He he, nu är jag inte säker på hur allvarligt menat det är att korrelationen mellan kvinnlig rösträtt och självmördande män är signifkant. Sudan, och 62 andra länder har betydligt högre självmordsfrekvens än Sverige, det går nog hitta rätt många exempel på att kvinnlig rösträtt och frivilligt mord på sig själv inte hänger ihop.

     Paradlandet Guyana fick inte kvinnlig rösträtt förrän 1953, men de är ändå världsbäst på att av egen maskin släcka sina liv.

     Men visst är det ironiskt att de största hatarna av det allsmäktiga världsomspännande vita patriarkatet är de största förespråkarna för generös invandring av framförallt män från aningen mindre jämställda delar av världen.

     Sen är nog självmordsstatistiken lite knäpp, ta ett land som Qatar som införde någon form av kvinnlig rösträtt 2015, de ligger på plats 134 på självmordstoppen. Gissar dock att väldigt många självmord inte registreras i den muslimska världen, då det där betraktas som en extra stor pinsamhet.

     Egypten ligger på 163 plats vilket är ren bull shit. Ta bara EgyptAir Flight 990, piloten störtade planet med flit och självdödade 217 personer, det är alla överens om, förutom de genomkorrupta egyptisarna, som konsekvent förnekar detta.

     /Frida

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Frida,

      Du missförstår termen ”självmordsdrift”. Den avser inte andelen i en befolkning som tar livet av sig, utan benägenheten för hela nationen att avskaffa sig själv.

    • Klimathotet

      /  09/01/2016

     Kvinnlig rösträtt på nationell nivå infördes 1971 i Schweiz och 1984 i Lichtenstein.

     Svara
   • Jans

     /  09/01/2016

    Även då det finns överskott av kvinnor har många män svårt att hitta partner och med låg status och dåligt med pengar är det ännu svårare.

    Sannolikt kommer oerhört många fler än var sjätte av migranterna i ensamkommandekategorin bli singel hela livet med små utsikter att överhuvudtaget få en partner av motsatt kön. De som kommer att lyckas kommer i huvudsak vara de som lyckas ta sig in i det svenska arbetslivet och bli något, de som har någon form av kontaktnät med familjer från forna hemlandet som har barn samt de som skaffar status och pengar genom brott.

    Svara
    • Opie

      /  09/01/2016

     Inte kommer de få det svårt. Det är väl bara att importera några 12-åringar från hembyn. Svensken bjuder på flygresa, boende och livstids försörjning.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      ”Inte kommer de få det svårt. Det är väl bara att importera några 12-åringar från hembyn. Svensken bjuder på flygresa, boende och livstids försörjning.”

      Exakt så!

      Sen blir det många, många, MÅNGA barn. Läs detta från 2007 för att få en uppfattning om vilken extrem muslimsk babyboom som väntar:

      http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

      Detta gäller absolut inte bara somalier. De flesta MENA folk har helt hysterisk hög nativitet jämfört med svenskar.

    • Klimathotet

      /  09/01/2016

     Låg status har i Sverige inget med pengar att göra. Det har bara att göra med vad du jobbar med och vad du är.

     Svara
     • Jans

       /  09/01/2016

      Delar inte din åsikt. En man utan pengar har det svårare att bilda familj. Statusen spelar roll och är knuten till pengar men svenskar vill gärna tro att det handlar om andra saker. En slags omvänd jante, att man själv inte är bättre än en fattiglapp typ…

     • Klimathotet

       /  09/02/2016

      Helt utan pengar är en sak men lite eller mycket pengar har knappt nån betydelse för någons sociala status i Sverige. Det som räknas är vad du gör, om du är social/utåtriktad, hur du klär dig och hur du ser ut. Jag har låg status trots att det inte är någon brist på tillgångar.

   • G

     /  09/01/2016

    Ang månggifte.

    En familjemedlem sitter i rullstol så hon transporteras med hjälp färdtjänstbussar när vi åker nånstans, handlar mat till exempel.

    Jag vet inte exakt hur diskussionen började för hon berättade detta efteråt, men för att komma till poängen, chauffören som körde den gången kom från Somalia, de pratade med varandra och så frågade hon honom hur han trivdes här i Sverige och så, jo, han trivs helt okej här, men han sade att han skulle vilja ha 4 fruar men att det inte går här i Sverige, det tyckte han var mycket tråkigt och han kan inte förstå varför.

    Så var det med det. 🙂

    Svara
    • MiT

      /  09/01/2016

     En gammal granne till mig fördubblade plötsligt sin familj när fru nummer 2 med tre barn helt plötsligt också bodde i hans lägenhet…

     Svara
     • Grodan Boll

       /  09/03/2016

      Bor hon officiellt som ensamstående mor i en annan lägenhet?

     • MiT

       /  09/03/2016

      Vet ej, det var mannen som lyckligt berättade att hans andra fru nu också kommit hit och bodde med honom…

  • Klimathotet

    /  09/01/2016

   Statsanställda ”fluffers” kanske?

   Svara
 4. MiT

   /  09/01/2016

  Intressant för den som vet lite om vad som hänt i de kvarteren…
  ”JK vs Yakida”
  http://cattasbubbla.se/2016/09/01/jkmonica-antonsson-vs-yakidajohn-johansson/

  Svara
 5. MiT

   /  09/01/2016

  Svara
 6. Utlandssvensk

   /  09/01/2016

  ”SAMTLIGA godkända asylansökningar från det senaste decenniet måste gås igenom igen och det gäller särskilt om det handlar om ”ensamkommande barn”.”

  Gärna det!

  Men betydligt lättare är att bara konstatera att 90-95% av alla som har fått asyl i Sverige de senaste 20 åren har ljugit. Det är ingen som helst tvekan om detta. Vi vet att man inte har kunnat komma från 3je världen till Sverige utan ID handlingar, likväl har mer än 90% slängt dessa innan de sökte asyl. Enda rimliga anledningen till detta är att man tänker ljuga om sin identitet.

  Fast min uppfattning är att det är helt orealistiskt att börja gå igenom alla fall. Betydligt bättre vore att erbjuda en ganska hög ersättning till alla som vill lämna Sverige frivilligt och sen efter det kräva att samtliga som likväl vill stanna själva bevisar att deras ursprungliga asylansökan var korrekt. Om de misslyckas, förverkas PUT eller medborgarskap.

  Men vi kan inte göra detta enbart med piska. Om vi ska återkalla PUT för 100 tusentals unga MENA män utan att ge dem några pengar kommer de att bli våldsamma. Betänk att ISIS består av endast cirka 25 tusen krigare och att vi knappt har någon polis eller militär.

  Det enda realistiska är att betala för att de ska åka hem. Självklart måste gränsen sen stängas helt och vi bör upphöra med att ge asyl.

  Även väldigt höga återvändarbidrag skulle vara självfinansierande väldigt snabbt. Bara att helt stänga Migverket skulle spara 60-70 miljarder om året. Men sen tycker jag visst att man även borde titta på att dra in pengar från de värsta syndarna, som 7klövern och media.

  Svara
  • Opie

    /  09/01/2016

   Det kommer aldrig hända. Vi har för länge sen passerat ”the tipping point”. Det enda som nu återstår är att politikerna beslutar om en allmän amnesti då det är ”inhumant” och bryter mot ”mänskliga rättigheter” att inte utvisas omedelbart eft beslut. Det vi svenskar kan och bör göra är att förbereda oss på det värsta, och då menar jag inte ökad arbetslöshet, fler bilbränder och skilda tider i badhuset, medan landet sjunker ner i laglöshet, anarki och etniska motsättningar.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  09/01/2016

    @ Opie,

    ”Det kommer aldrig hända. Vi har för länge sen passerat ”the tipping point”. ”

    Jo, som jag skriver nedan delar jag den uppfattningen.

    Men det är otroligt frustrerande att konstatera att vi ganska lätt skulle kunna fixa saken, om bara viljan fanns. Men så har det varit i 30 år och någon gång får man väl bara acceptera att viljan inte finns.

    Rädde sig den som kan…..

    Svara
    • opie

      /  09/02/2016

     Jo, visst är det frustrerande. Samtidigt har jag en fast övertygelse om att det före eller senare kommer bli i bästa fall repatrieringar och i sämsta fall rena etniska rensningar. Allt beror på hur långt sönderfallet och kaoset det tillåts gå innan Svensken reser sig. Många här verkar vara av åsikten att det är helt kört för oss som nation och folk och att vi är veka och feminiserade utan möjlighet eller förmåga till att skydda oss själva. Jag delar inte den uppfattningen alls, även den fredligaste blir aggressiv när han trängs allt för lång in i ett hörn.

     Svara
 7. Utlandssvensk

   /  09/01/2016

  @ MiT,

  Jag vill bara passa på att tacka för det absoluta hästjobbet som du har gjort i denna fråga!

  Mycket värdefullt och säkert har du väckt många tusen svenskar ur sin törnrosasömn.

  Respekt!!

  Svara
 8. Utlandssvensk

   /  09/01/2016

  Jag har, på olika sätt, varit aktiv som motståndare till massinvandringen i 30 år. jag propagerade hårt för och röstade på NyD när det begav sig samt stödde även Ians nya parti 1998. Sen 2002 har jag röstat på och stött SD.

  Min aktivitetsnivå har varierat, men inför valen 2006 och 2010 la jag mycket tid på saken.

  Givet denna bakgrund har jag några observationer om dagen läge:

  1. Det viktigast är, enligt mig, att inse att det inte finns någon rimlig grund att lasta migranterna. De har bara agerat helt rationellt utifrån förutsättningarna som vi har skapat. Detta gäller även ”ensamkommande”. Det är absolut inte rimligt att klandra dem för att de har ljugit, eftersom vi har gjort allt för att uppmuntra detta.

  2. Vi har nu tagit emot så många under så kort tid, att det finns en riktigt allvarlig och meningsfull risk att landet kollapsar. Om inget drastiskt görs ganska omedelbart kommer Sverige med säkerhet att bli ett MENA land över tiden.

  3. Det enda vi fortfarande har rimligt gott om är pengar. Vi bör bita i det sura äpplet och använda dessa för att under rimligt lugna former bli av med så många asylanter vi kan. Nästan vad vi än betalar är det mycket, mycket billigare än alternativen.

  4. Det är dagens vuxna svenskar som har orsakat detta, men de som främst drabbas är de yngre generationerna av etniska svenskar. Detta är ett svek av historiska proportioner och det är vår förbannade plikt att fixa detta.

  5. De som har varit drivande i denna process, som 7-klövern och MSM, måste straffas.

  Svara
  • Rikard

    /  09/01/2016

   Hej.

   Hören, hören!

   Visst är det en önskelista (vilket jag gärna skriver själv) men om vi vänder på kuttingen, och vågar hoppas en smula:

   Hur många i Europa trodde 1942 att de nationalsocialistiska bödlarna skulle ställas till svars blott några år senare? Kanske är det inte början till slutet, utan endast slutet på början vi bevittnar?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/01/2016

    Vänligen avkryptifiera ditt inlägg och skriv på begriplig svenska 🙂

    Svara
    • Dreadlock

      /  09/01/2016

     Den delen :

     ” Hur många i Europa trodde 1942 att de nationalsocialistiska bödlarna skulle ställas till svars blott några år senare? Kanske är det inte början till slutet, utan endast slutet på början vi bevittnar? ”

     Förtydligande : ”Endast slutet på början” ?

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  09/02/2016

      @ Dreadlock,

      Rikard skriver alldeles för bra och felfri svenska för oss vanliga dödliga!

      Men vad gäller ”endast slutet på början”, är det vad Churchill sa i ett tal efter slaget vid El Alamein. Han menade att det var långt kvar på kriget, men att det nu var slut på den tidigare fasen, när tyskarna var dominanta.

 9. Dreadlock

   /  09/01/2016

  Utlandssvensk

  Håller med i stora stycken. Blev nyfiken på punk 5

  5. De som har varit drivande i denna process, som 7-klövern och MSM, måste straffas.

  Hur ?

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/01/2016

   ”5. De som har varit drivande i denna process, som 7-klövern och MSM, måste straffas.
   Hur ?”

   Det kan man filosofera kring! Ett uppenbart första steg är att ta deras pengar. Bort med alla riksdagspensioner, bort med presstöd, bort med licensavgifter till SVT, osv.

   Sen kan man tänka sig en sanningskommission, där allt ska upp på bordet.

   Slutligen bör det finns grund för åtal för försök till folkmord på svenskarna i vissa fall. Jag har satt mig in lite i den frågan och det bör absolut vara möjligt.

   Svara
   • Dreadlock

     /  09/01/2016

    Det sistnämnda är helt orealistisk. Det finns en stark folklig förankring och politikerna har bjudit över varandra i investerandet i den ”humanitära stormakten.” Det är idag omöjlig att åtala våra politiker för folkmord eftersom det inte finns något case, bara ett tyckande. Åtalsimmuniteten för politikerna gör det dessutom snudd på omöjlig att peka ut hela sjuklövern som folkmördare. Då ska det ha hänt katastrofala saker i samhället ett avsevärt maktskifte i politiken ,avlägsnande av grundlagar och upprättande av tribunaler som dömer politikerna som folkmördare. Går inte det så går man efter andra människor i hackordningen som är lättare att komma åt. Simsalabim En repressiv stat är född. Ingen går helt säker från fabricerade anklagelser

    Personligen har jag bestämt mig för den långa vägen. Den är jobbig, pinig, absurd, förvirrande, irriterande och utmanande på en och samma gång. Men om 20-30 år så kanske vi kan skörda hem arbetet som vi lägger ner idag. Att få fler och fler att ”connecting the dots” snarare än snabba lösningar, vilket , förutom franska revolutionen, historiskt sett inneburit stater som inte är rättsstater längre och definitivt fjärmar sig från yttrandefriheten gement.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  09/01/2016

     ”Det sistnämnda är helt orealistisk.”

     Allt jag skrev är mer eller mindre osannolikt. Det är i princip en önskelista, inget som jag tror kommer att hända. Det sannolika utfallet är nog istället amnesti åt alla, samt att 7-klövern på något sätt tar bort SD ur ekvationen innan nästa ”val”. Den produktiva medelklassen lär börja lämna landet i stor skala snart och sen blir Sverige ett Mena land inom 10-20 år.

     Vad gäller just åtal för försökt till folkmord, kan det självklart inte genomföras inom ramen för det befintliga svanka systemet. Det måste i så fall antingen ske via internationella domstolar, eller i Sverige efter att dagens politiserade åklagare och domare har bytts ut.

     Men det är absolut inte orimligt att tänka sig sådana åtal!

     Raphael Lemkin var en polsk-judisk jurist som myntade ordet ”genocide” och var även drivande i upprättandet av FN konventionen som reglerar dessa brott. Han hade följande att säga:

     ”By ”genocide” we mean the destruction of an ethnic group…. Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves.

     The objectives of such a plan would be disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such groups….”

     (Axis Rule in Occupied Europe ix. 79)

     Läs sista meningen en gång till och fundera på om det finns något i den långa listan som inte stämmer in på det som har drabbat svenskarna. Ansvaret för detta delas av många, men ligger absolut tyngst på de som företrädde Alliansen från 2006-2014. Deras skuld borde prövas i domstol.

     Svara
     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      Jag håller med om den sista meningen och är precis lika oroad som dig . Jag tänker direkt på vänsteralliansen , speciellt Mp, tydligt infiltrerade av stockkonservativa islamister som är inte ett dugg intresserade av att ta seden dit man kommer, utan grupperar sig som rena intresseorganisationer med ett ont öga mot alla moderniteter i det nya landet (Speciellt könsaspekter). Att Kaplan tillsammans med Fridolin blev avslöjade som hand i handsken i politiska minst sagd skumma affärer utanför strålkastaren, slog ner som en bomb. Romson är idag helt utfryst. Mp är idag under riksdagsspärren. Tydligen så har väljarna inte bara bomull som tankeorgan, utan de har sagt sitt.

      För den delen så tror jag att synandet av (s) och (v) är långt ifrån färdigt. Där finns fler skelett att gräva upp. Lierandet med muslimska samfund/organisationer/politiska lobbyn är snudd på skandalös.
      Översatt till ren svensk kultur : Det vore som om (s) (mp) (v) helt plötsligt kommer på att börja flörta med kristna i sverige, ge dessa förtur i partistyrelser. Etc Förbryllande .

      Här är förresten en miniårsberättelse från nämnden för statlig stöd till stödsamfund.

      Vi kan leka ”Läs sista meningen ” igen :-=

      ”SST fördelar statens ekonomiska stöd
      Det är regeringen som avgör vilka trossamfund som får ta emot statsbidrag. SST fördelar årligen statsbidraget till trossamfunden i form av organisationsbidrag, verksamhetsbidrag och projektbidrag. År 2015 uppgick stödet till 92 miljoner kronor. SST fördelar inte stöd till Svenska kyrkan.”

      Ridå

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Dreadlock,

      ”Jag tänker direkt på vänsteralliansen , speciellt Mp, tydligt infiltrerade av stockkonservativa islamister”

      Visst! Men muslimerna har ”infiltrerat” många partier vid olika tidpunkter. Reinfeldt såg personligen till att få in en ganska utpräglad islamist i riksdagen för M 2010.

      Men just nu förefaller det uppenbart att Fi positionerar sig för att ta över en del av muslimernas röster från MP. De har sen gammalt gett sitt stöd till burkan och detta bekräftades nu igen när Gudrun tog ställning för burkinin. Något som inte verkar ha uppmärksammats lika mycket är att Fi väldigt påtagligt har närmat sig muslimska brödraskapet:

      European Muslim Brotherhood Holds Event On Women’s Issues At European Parliament; Organizer Inexplicably Represents Swedish Feminist Party

      http://www.globalmbwatch.com/2016/03/17/european-muslim-brotherhood-organizes-event-on-womens-issues-at-european-parliament-organizer-inexplicably-represents-swedish-feminist-party/

      Räkna med Fi i riksdagen efter 2018, som ett ganska öppet muslimskt parti!

    • Utlandssvensk

      /  09/01/2016

     @ Dreadlock,

     ”Men om 20-30 år så kanske vi kan skörda hem arbetet som vi lägger ner idag.”

     Det kommer inte att finnas något Sverige om 20 år, om inte något väldigt drastiskt sker ganska omedelbart. Om vi utgår från att det inte blir någon större förändring 2018, lär landet redan inför nästa val, 2022, vara nästan hopplöst förlorat.

     Under 2012-2015 tog vi emot 340.000 asylansökningar. Den stora majoriteten var från unga MENA män och som vi vet kommer i praktiken inga att utvisas. Dessa kommer att försörja sig på en blandning av bidrag och grov kriminalitet och mellan nu och 2022 kommer de att bilda familjer, med en blandning av importerade och svenska kvinnor.

     Redan innan 2012 såg demografin riktigt illa ut för svenskarna, men nu är det helt, totalt hopplöst.

     Antalet muslimer ligger troligen redan kring en miljon i Sverige. I den yngre halvan av befolkningen ligger de minst på 15%, kanske upp mot 20%. När importen av kvinnor kommer igång snart lär antalet nyfödda muslimer explodera.

     Samtidigt blir etniskt svenska ungdomar i princip systematiskt diskriminerade på bostadsmarknaden och det har blivit väldigt svårt för många att bilda familj.

     År 2022 är det helt rimligt att tro att andelen nyfödda helsvenska barn kommer att vara väldigt låg, kanske 20-30%.

     Vidare sitter många svenskar redan och planerar sin exit och utflyttningen lär ta rejäl fart snart. En stor del av de som har pengar och/eller internationellt gångbar kompetens kommer att vara borta innan 2022. Företagen är också på gång. Om inte ledningen tycker att det går att leva säkert i landet, lär de flytta bolagen.

     2022 kommer landet inte ha några som helst förutsättningar att fungera som ett i-land. Transfereringssystemen och alla ”välfärdstjänster” lär ha kollapsat helt. Det som då finns kommer betydligt mer att påminna om ett typiskt MENA land och det här med demokratiska val kommer att vara överspelat.

     Om vi istället ska titta på 2036 ser det inte direkt bättre ut! Det är helt uteslutet att något som ens vagt påminner om dagens vanliga vita svennar kommer att kunna bo i landet då. Om det finns några kvar kommer de att vara helt förändrade. För att överleva lär de ha gjort saker som vi nu knappt kan föreställa oss. Detta gäller både vilken förnedring en del kan ha accepterat men även vilka grymheter en del andra kan ha utfört.

     Det enda som är säkert är att Sverige 2036 kommer att vara en plats som vi idag inte kan relatera till, ungefär som dagens Afghanistan. Vi saknar helt referensramar för att ens börja att förstå människorna där. Att t.ex i stor skala använda småpojkar som sexslavar är nästan omöjlig för oss att begripa. Men de av oss som kommer att observera Sverige 2036 lär sannolikt få se något ännu mer svårbegripligt och otrevligt.

     Alla som kan bör se till att deras barn inte tvingas att uppleva denna utveckling.

     Svara
     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      ” Här är förresten en miniårsberättelse från nämnden för statlig stöd till stödsamfund.”

      Fel i texten,ska vara :

      ” Här är förresten en miniårsberättelse från nämnden för statlig stöd till trossamfund.”

     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      ”Under 2012-2015 tog vi emot 340.000 asylansökningar. Den stora majoriteten var från unga MENA män och som vi vet kommer i praktiken inga att utvisas. Dessa kommer att försörja sig på en blandning av bidrag och grov kriminalitet och mellan nu och 2022 kommer de att bilda familjer, med en blandning av importerade och svenska kvinnor. ”

      Mitt svar på denna utveckling är alltid : Vi kommer att behöva bygga fler fängelser. Enligt statistiken så är män från MENA och Nordafrika överrepresentation i alla brott mellan 200-700 procent, beroende på rubricering. Den övre siffran (700) gäller sexualbrott. Något som staten Sverige ganska nyligen upptäckt och gör sitt bästa att pumpa ut propaganda så att ingen grupp känner sig utpekat.

      En sak kan vi vara absolut säkra på. Att Sveriges andel av ett bidragsproletariat kommer att öka till rekordnivåer framöver. Detta är ju förstås mumma för (v) eftersom de då kan skylla på att det finns för många rikingar som inte betalar tillräckligt med skatt. I klarspråk, som en nationalekonom skulle uttrycka det : Det finns en ökande försörningsbörda börda för de som drar in skatt till staten.

      Alla ekonomer , som har lite koll, vet att om vi inte kan öka skatteintäkterna för att försörja ett ständigt ökande antal pers. så får vi dessutom ett fattigsverige som är pensionärer och 80 plussare. Vi får fler äldre,oavsett vad statistiken säger. Vi blir också fler som inte kan försörja sig.

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Dreadlock,

      ”Alla ekonomer , som har lite koll”

      Jag jobbade länge på stora internationella banker. Min bedömning är att Sverige inom 5 år kommer att drabbas av ”re-rating”, dvs. landet kommer att flyttas från kategorin stabila i-länder till något mindre smickrande. Då är det slut på låga räntor…..

     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      Tillkommer det höjda räntor ovanpå anrättningen så kan alla andra än eliten börja bekymra sig kraftigt för framtiden.

      Senaste årens nollränte-negativränte policy har blivit till en gigantisk förmögenhetsflyttande till eliten som trycker digital valuta utan någon som helst uppbackning till vem som helst. När festen är över, vem äger våra boenden, våra lån, våra liv och vår framtid ?

      En svart svan simmar sakta in i våra vatten. Huka gubbar och käringar. När skuldsättningen inte täcker tidigare lån är det over and out.

     • Klimathotet

       /  09/01/2016

      Det blir inget var 2018. Har någon hört Löfven säga något om nästa val?

 10. Jan

   /  09/01/2016

  Bevisföring bekommer inte invandringsvurmarna. De vill ha invandring av ideologiska skäl. Ungefär som nyliberalerna vill ha utförsäljning av staten av ideologiska skäl. Utfallet är likgiltigt. Man får heller inte glömma bort av majoriteten av svenska folket vill ha det så. Inte bara ”etablissemanget”. Vi har de ledare och får det samhälle vi förtjänar. Dessvärre!

  Svara
 11. michael

   /  09/01/2016

  Anders Hjärnbrist försöker två sina händer likt Pontius Pilatus men tyvärr Anders du kommer alltid bli ihågkommen som den charlatan du är,och för allt lidande du orsakat landet både ekonomiskt och med alla brottsoffer.
  Jag kan se framför mig hur du med rotborste och tvål skrubbar dina händer frenetiskt men stanken vill inte lämna dig eftersom den kommer inifrån dig själv,och kommer aldrig kunna tvättas bort.

  Svara
  • Jans

    /  09/01/2016

   Problemet är snarare att han inte är charlatan men ändå medverkat till detta. Han har gjort det fullt medveten om konsekvenserna, antagligen för att skaffa sig en hjältegloria inför kollegor och anhöriga.
   Men nu börjar konsekvenserna komma ikapp och glorian blir solkig. Påminner lite om van der Qvast och Thomas Quickhaveriet även om det mer handlade om ära och berömmelse än förment godhet den gången.

   Svara
 12. Jan

   /  09/01/2016

  Sjuklövern hit, sjuklövern dit. Det blir ändå sjuklövern som vinner valet 2018. Förmodligen med tillägg av ett klöver till: Sverigedemokraterna. SD har ju profilerat sig som Moderaterna 2.0 nu. Enda skillnaden är synen på invandringen. Så det kommer att bli kohandel mellan M och SD nu. KD verkar vilja vara del av den kohandeln också. Av ren självbevarelsedrift. Moderaterna får sina skattesänkningar och fortsatta privatiseringar tillgodosedda till priset av en fortsatt stram invandring. Något som S redan initierat för övrigt.

  På andra sidan kommer S, MP, V, C och FP bli kvar i en ohelig koalition…

  Svara
  • Jans

    /  09/01/2016

   Nja, konsekvenserna av valet 2018 är svåra att förutsäga i dagsläget påstår jag. SD kommer att påverka retoriken inför valet men det finns förmodligen starka krafter i alla partier att försöka hålla dem undan allt inflytande efter valet.

   Men… säger men, om de blir klart större än idag så tror jag det blir oerhört svårt att inte låta dem få reellt inflytande. DÖ-spöket kommer också att hänga över alla försök att ingå oheliga allianser vilket är positivt och kan skapa avhållsamhet från sådant.

   Det kan faktiskt bli en oerhört pragmatisk regering som resultat helt enkelt för ingen ensam kommer att kunna diktera villkoren.

   Svara
 13. MiT

   /  09/01/2016

  ”Myndigheterna har svikit – med förödande konsekvenser”
  http://www.svt.se/opinion/hanif-bali-om-medicinsk-alderskontroll

  Svara
  • G

    /  09/01/2016

   Bra Hanif!

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  09/01/2016

    ”Bra Hanif!”

    Kan vi inte bara sluta med detta hyllande av Hanif? Han är en av de absolut mest motbjudande kappvändarna någonsin i Sverige. Lyssna på honom här 2010:

    Så höll han på, under många år! Tills han såg ljuset, EFTER valet 2014. Vilken slump….

    En person som följde ensamkommandecirkusen mellan 2006-2014 kunde lätt tvivla på sin egen mentala hälsa, om man satt i Sverige. Det var ett rent, fullständigt helvete för många dissidenter. Nu är det så många som har upptäckt saken att det inte alls är samma problem.

    Men alla som nu debatterar detta har en nästan oändlig tacksamhetsskuld till SD och ”hatmedia”. De tog de riktigt, riktigt hårda smällarna under många långa år, som till slut resulterade i att det gick att prata om saken. Oavsett vad man anser om dem och deras politik i övrigt, måste de ha ett stort erkännande för detta. De är hjältar, ingenting annat.

    Kappvändarna, som t.ex Hanif Bali, som spelade med ända fram till 2015 förtjänar däremot enbart förakt.

    Svara
    • michael

      /  09/01/2016

     Nej man ska inte förakta eller hata på människor som byter åsikt eftersom utan det kan inga förändringar ske.

     Svara
     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      Michael

      Detta är värt 10 plus upptumme 🙂

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ michael Dreadlock,

      Självklart har jag inga problem med folk som ”vaknar upp” och tar ställning mot det som sker.

      Men Hanif är något helt annat. Han har varit extremt väl medveten om problemen hela vägen, men aktivt valt att stödja att det blev ännu värre. I många långa år.

     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      Det finns ingen anledning att börja hyckla med åsikter och jämföra dem med andras. Jag ogillar mina motståndare,men det betyder inte att jag vill klona mig in i en kopia av en radda åsikter som är precis lika förtryckande och intoleranta som jag uppfattar mina motståndare vara.

      Om jag befinner mig där, så gör jag mig själv till ett offer och ropar på hjälp. Det gör liksom ingen skillnad. Vill vi vara ”Bättre” än ”dom” så får vi lägga manken till och navigera efter egen förmåga. Vi behöver inga politiska ledare av någon sort. Vi är perfekt kapabla att ta hand om oss själva. Det gäller bara att knåda in insikten i närmaste politiker, att sluta lägga sig i våra liv. Vilka schatteringar de än månne vara.

     • Jans

       /  09/01/2016

      Nej, man har rätt att byta åsikt men om man är politiker tycker jag också man skall erkänna att man faktiskt har bytt åsikt och berätta varför. Man kan gärna medverka till att analysera vad som gjorde att man tidigare hade motsatt åsikt. Det hjälper väljarna att se att det finns människor bakom de robotlika personerna.

    • MiT

      /  09/01/2016

     Vad är alternativet då? Om inte han tar tag i skiten så gör INGEN (accepterad alltså…) det. Han vet nog om vad han gjort och han försöker inte smita undan det heller vad jag sett. Vem är bättre som person än just han att dryfta det just nu? Han är just nu hårdare kritiker än vad SD någonsin har varit, låt vara försent men om inte han gör det så gör ingen det.

     Svara
    • Utlandssvensk

      /  09/01/2016

     @ MiT & michael,

     Det här är en grundläggande och klassisk trovärdighetsfråga.

     En person som stod upp för judarnas rätt att leva 1942 i Tyskland tog stora personliga risker och är värd all respekt. En person som var en övertygad nazist 1942 men ändrade uppfattning publikt 1944 förtjänar också all heder.

     Men en person som aktivt och entusiastiskt jobbade med och för regimen fram till 1945 för att sen ”ändra åsikt” förtjänar enbart förakt. Man är direkt dum i huvudet om man litar på en sån person.

     Hanif är inte bara en vanlig moderat som har ”upptäckt” frågan. Han har varit synnerligen drivande under många år. Det är som att Heinrich Himmler 1946 skulle kommit ut som supporter för fler synagogor i Tyskland. Absurt är bara förnamnet…..

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Alla som gillar Hanif,

      Vad skulle ni säga om Reinfeldt kom tillbaka, men nu ville ha stängda gränser?

      Skulle ni rösta på honom då?

     • MiT

       /  09/01/2016

      Men ”lita på” och ”vara glad att NÅGON dryftar problemet” är ju inte samma sak? Om han var tyst så hade ingen alls sagt något? Hade det varit bättre? Och jämföra en svensk politiker med Himmler…?

     • Klimathotet

       /  09/01/2016

      Nej, cirkusvalacken sket blå skåpet så fullt att det rämnade så han har bränt sitt varumärke.

      Konrad Adenauer vägrade ta emot ledande nazister 1933 vid ett besök och blev avsatt som överborgmästare i Köln. Mot slutet av kriget satt han i koncentrationsläger. Adenauer blev Västtysklands första Bundeskanzler 1949. Han avgick 1963 vid 87 års ålder. Det är många tyskar som saknar honom.

     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      Utlandssvensk

      Det här är politik. Hanif Bali hade förmodligen aldrig vågat positionera sig själv som antagonist till Reinfeldts invandringspolitik, under åren då Reinfeldts (Omvittnade) hårda styre gällde. Nu när )m) fick roboten Anna Kinberg ( Som verkar konstruerad i en cyborg-fabrik) och verkar något så in i helvete konflikträdd, då kan Bali veckla ut sig själv utan att riskera pappa-Reinfeldts bannor.

      Som svar på din fråga :

      Nej, jag skulle inte rösta på Reinfeldt,ifall han kom tillbaka. Din fråga är helt utanför den politiska verkligheten just nu. Ja. Jag skulle rösta på Hanif. Han ÄR inte Reinfeldt. Och detta borde du egentligen veta om. Liksom. Kanske borde läsa på mer i utlandet ?

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ MiT,

      ”Och jämföra en svensk politiker med Himmler…?”

      Anser du verkligen att det var det jag gjorde? På allvar?

      Om jag skriver:

      ” Att Jimmie Åkesson skulle föreslå öppna gränser är lika absurt som att Josef Stalin skulle ha öppnat en aktiemarknad i Moskva”

      har jag då påstått att Åkeson på något sätt är jämförbar med Stalin?????

     • MiT

       /  09/01/2016

      Jag förstår vad du menade men det var faktiskt vad du gjorde, det blir så när man ska dra en liknelse med två extremt negativa saker/personer/händelser.

      ”Hanif är inte bara en vanlig moderat som har ”upptäckt” frågan. Han har varit synnerligen drivande under många år. Det är som att Heinrich Himmler 1946 skulle kommit ut som supporter för fler synagogor i Tyskland. Absurt är bara förnamnet…..”

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Dreadlock,

      ”Och detta borde du egentligen veta om. Liksom. Kanske borde läsa på mer i utlandet ?”

      Jaha, där ser man! Jag är helt enkelt okunnig!

      Lustigt, det är precis det alla invandringsextremister också har förklarat för mig i alla år……

     • Dreadlock

       /  09/01/2016

      @ Dreadlock,

      ”Och detta borde du egentligen veta om. Liksom. Kanske borde läsa på mer i utlandet ?”

      Jaha, där ser man! Jag är helt enkelt okunnig!

      Lustigt, det är precis det alla invandringsextremister också har förklarat för mig i alla år……

      Ähh.

      Sluta nu. Du vet egentligen vad jag menar 🙂

     • Jan

       /  09/01/2016

      Var inte orolig, utlandssvensk. Hanif Bali är en kappvändande streber. Helt utan trovärdighet.
      Dock, har jag märkt, så är kritik mot moderater inte accepterat i vissa kretsar här. Sedan är det nog så att dessa moderater också har kappvänt och vill därför inte kännas vid kritiken.
      Först röstade de för Reinfeldt och massinvandringen (eftersom det var på modet bland moderater då), nu är de kritiska mot det de röstade för. Hur trovärdigt är det?

     • MiT

       /  09/01/2016

      Men att Bali var tvärtom för några år sedan är ju ingen hemlighet? Men visst, tycker ni att det är bättre att han håller käft så att INGEN säger något om det sjuka så… Det skulle vara jävligt tyst från politikerhåll om han också var tyst som flera tycks vilja… Varför vill ni hellre ha tystnad?

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Dreadlock,

      ”Sluta nu. Du vet egentligen vad jag menar”

      Jag är inte så säker på det. Nu hör det till saken att jag faktiskt följde Hanif ganska noga under många år. Kan du ärligen säga detsamma? Han var en nyckelspelare i Reinfeldts mångkultursatsning och var fullt ut delaktig. Lyssna på några gamla debatter med honom, om du inte tror mig.

      Min uppfattning är att det måste finnas en gräns för vad som kan förlåtas. Vissa personer har permanent förlorat sin trovärdighet. Om det var så att han spelade med för att han satt fast inom M är det för mig absolut ingen ursäkt, utan tvärtom en extra belastning

     • Rikard

       /  09/01/2016

      Hej.

      Det gör ont i ens själ att inse att man har varit medlöpare, om det så är av okunnighet eller passivitet. Det är lindrigare då att inte notera sin egen omsvängning.

      Det vet jag mycket väl, som själv tillhört extremvänstern för länge sedan.

      Vad jag gör nu, gör inte vad jag har gjort ogjort, men man har hela livet på sig att göra rätt väl man slutar göra fel. Det är så jag väljer att se på Hanif Balis omvändning (?); han har haft fel, och visste det då, eller har ändrat sig, och väljer att inte påtala förändringen. Till det skall läggas att han troligen leder en intern strid för att ta ifrån de moderata identitetspolitikerna initiativet och problemformuleringsinitiativet.

      Dina nedanstående exempel om när någon tagit ställning för eller emot något är på pricken, även om det för säkert blir magstarkt med anspelningar på nationalsocialismen. Mekanismen är densamma som vid den svenska situationen, men de man debatterar med tappar lätt fokus på att det är ett exempel för att belysa en mental mekanism, och grötar istället ner sig i metadebatt om exemplets lämplighet (för övrigt ett råd från OSS:s sabotagemanual från kriget).

      Kanske ett exempel där man frågar hur många socialdemokrater som aktivt och högljutt var emot tvångssterilisering av utvecklingsstörda före 1979 jämfört med 1989 skulle vara mindre distraherande?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Jan,

      Jo, det är väldigt märkligt med många M väljare i Sverige.

      Jag är själv mörkblå överklass och alla nästan svenskar jag känner röstade M länge. Själv hade jag heller ätit ett kilo arsenik än att stödja Reinfeldt, så det har blivit några debatter genom åren……

      Men det är nästan obegripligt hur många av dem tänker. Reinfeldt proklamerar extremt klart och tydligt inför valet 2010 att han tänker samarbeta med MP om inte Alliansen får majoritet, Jag påpekar detta för en del M väljare. De rycker på axlarna. Sen blir de helt tokiga när Reinfeldt gör exakt det han har lovat! Men likväl fortsätter de att rösta M.

      Sen går M till val 2014 på öppna hjärtan och gränser, samt att man aldrig, aldrig ska samarbeta med SD. Folk röstar på detta och blir sen tokiga på DÖ och att inte M omedelbart vill stänga gränserna!

     • Utlandssvensk

       /  09/01/2016

      @ Rikard,

      Rent allmänt är de väl olämpligt att använda nazi-paralleller i debatten, just för att det då blir fokus på detta. I det här fallet tycker jag att det blir väldigt löjligt, men jag får acceptera att det är så. Det hade varit bättre att skriva t.ex ”som att Ingvar Carlsson kom ut och kritiserade kollektivavtal”.

      Sen är det en knepig fråga med medlöpare. Det finns givetvis en möjlighet att de verkligen har bytt åsikt, men ju större personliga fördelar de hade av den gamla åsikten, desto mindre trovärdighet har de rimligen. Vidare spelar timingen roll. Om det byter åsikt vid en tidpunkt när det innebär kostnad och/eller risk har mycket högre trovärdighet än när det gör det i allmän medvind för den nya åsikten.

      Jag har inget emot att Hanif verkar för att lyfta frågan, men jag kan bara inte förstå att man kan lita på honom.

     • G

       /  09/02/2016

      @Utlandssvenne ”Om det var så att han spelade med för att han satt fast inom M är det för mig absolut ingen ursäkt, utan tvärtom en extra belastning.”

      Well. Det finns en hel del s.k betongsossar/gråsossar/högersosse som inte är några fan av dagens (S) öht, de säger ingenting, de väntar bara på att gamla (S) ska komma tillbaka, men jag tror de får vänta jävligt länge i så fall, om det någonsin sker med tanke på vilka figurer som lurar i vassen hos SSU så lär det nog inte bli bättre utan tvärtom, tyvärr för deras del.

      @Jan

      ”Var inte orolig, utlandssvensk. Hanif Bali är en kappvändande streber. Helt utan trovärdighet.
      Dock, har jag märkt, så är kritik mot moderater inte accepterat i vissa kretsar här. Sedan är det nog så att dessa moderater också har kappvänt och vill därför inte kännas vid kritiken.
      Först röstade de för Reinfeldt och massinvandringen (eftersom det var på modet bland moderater då), nu är de kritiska mot det de röstade för. Hur trovärdigt är det?”

      Alla får kritisera bäst de vill, det här är inte kommentarsfältet hos aftonbladet heller.

      Jag tror många som röstade M inte trodde att det skulle bli som det blev med Reinfeldt. Tror heller inte många gillar det resultat som de ser idag, men även att många främst röstade för deras ekonomiska politik vid den tidpunkten. Jag tror inte heller att någon inom M ville ta risken och säga att överenskommelsen med MP var en dålig ide, att argumentera för varför det var dåligt fungerade nog inte alls pga debattklimatet + Reinfeldt himself.

      Hade varit en sak om Reinfeldt vunnit valet, suttit kvar och senare sagt att nu räcker det, Sverige klarar inte mer, när han tidigare lovordat invandring och sagt att det är en stor vinst för landet, och multikulti är så fantastiskt och berikande osv osv, hade varit kappvändare deluxe efter vad han kallat sina motståndare.

      Samma med Löfven, politiken han nu för kallades så sent som förr hösten för fascistisk, ”Sverige bygger inga murar, vi välkomnar folk som flyr för sina liv” och folk applåderar, det är värsta kappvändaren jag sett någonsin, ”vi har ett ansvar” som han säger, han tog inget ansvar för Sverige och dess befolkning öht när han körde rakt in i kaklet och skapade en ännu större ”utmaning!” än den vi hade sedan långt tidigare!

      Vilken svensk (S) hade kunnat vara på Aidas plats och sätta hårt mot identitetspolitiken utan att få etiketter kastade mot sig och anklagas för att vara nåt.

      Vilken svensk (M) hade kunnat vara på Hanifs plats och skriva/prata + opinionsbilda så som han gör idag utan att få etiketter kastade mot sig och anklagas för att vara nåt.

      Båda har fått kritik senaste åren, men hade låtit mycket värre om de haft svensk bakgrund, det är bara så det är, och det har vi vänsterfolket att tacka för. Bara okej att ”sparka uppåt”, sparkar man på Aida och Hanif sparkar man neråt pga de har invandrarbakgrund, inte ens de flesta ”anti”rasister inom vänstern klarar av det med ”hedern” i behåll.

      Nej, jag sväljer inte allt med hull och hår, men jag tänker inte heller kritisera någon som faktiskt kämpar för Sverige likt Hanif, det är han för bra för. Det är inte så att vi har ett överflöd av folk som kämpar _för_ Sverige, tvärtom.

      Man kan tro på det här om man vill…

    • G

      /  09/01/2016

     ”Men Hanif är något helt annat. Han har varit extremt väl medveten om problemen hela vägen, men aktivt valt att stödja att det blev ännu värre. I många långa år.”

     Bara för att Hanif (och MÅNGA andra inom M) var helt tyst under alla år behöver det inte betyda att han och de andra öht gillade det som partiet med Reinfeldt i spetsen höll på med. Vad hände med Billström när han öppnade käften ang volymer ? Pappa tog honom i örat.

     Jag har följt Hanif tillräckligt länge för att ha en egen uppfattning om honom.
     Jag är också övertygad om att det fanns en tysthetskultur inom M under Reinfeldt ang vad som fick sägas utåt och inte, jag säger inte att jag röstar M, men man ska fan inte glömma hur debattklimatet var mellan 2010-2014, åsiktskorridoren (som inte finns!) var jävligt trång under dessa år. Det är mycket bättre idag, men den finns fortfarande.

     Hanif och en hel del andra med utländsk bakgrund har gjort att åsiktskorridoren vidgats mycket snabbare än om enbart folk med svensk bakgrund skulle skrivit och sagt samma saker, då hade anklagelser om rasist, islamofob och främlingsfientlighet stått som spön i backen, bara med syfte att tysta & de hade absolut lyckats! Men nu får Hanif, Alice och de andra istället ”kärlek” från kulturidioterna på bla.a public service som kämpar hårt för sin jävla identitetspolitik, med ord som rasförrädare, husblatte, husneger osv…
     http://norran.se/asikter/ledare/rasism-ar-rasism-aven-i-sveriges-radio-362429
     http://www.svd.se/rasforradare-ar-vi-allihopa

     Vänstern inom svensk media är för stor och stark för att folk med svensk bakgrund ska klara av att vända skutan på egen hand. Mission Impossible! Så jag är bara tacksam och glad över att Hanif och många andra faktiskt indirekt för talan för så många svenskar som helt enkelt inte vill/vågar riskera att säga fel saker i fel sammanhang, då det än idag kan få allvarliga konsekvenser.

     Svara
    • G

      /  09/02/2016

     En videon med Hanif från 2010 längre upp.

     Och en här från 2016….

     Svara
     • michael

       /  09/02/2016

      Väldigt märklig inställning.
      Om man diskuterar politik med en vän och lyckas övertyga den att den har fel i en sakfråga och man har rätt,när personen då säger att man övertygat den och håller med,så börjar man håna och bespotta personen för att vara kappvändare.
      Hur långt tillbaka måste man kritiserat politiken med ensamkommande barn för att inte kallas kappvändare och få ett giltighets certifikat 2012,2010,2006?.

    • Vän av ordning

      /  09/02/2016

     Detta skrev Hanif redan 2012 i AB:

     ”Vi ser även hur dessa ungdomshem har en negativ inverkan på barnen, där små barn hamnar i ett råare sällskap bland äldre ungdomar, där till och med vissa asylsökande av rädsla för avslag inte berättat sanningen om sin ålder. Därmed skapas en otrygg boendesituation för den 13-årige pojken som får dela hem med en 20-årig man. [..] Därför bör ­åldern för asylsökande medicinskt fastställas om barnet saknar identitetshandlingar.”

     Ser ut som om han har haft ganska sunda åsikter i åtminstone fyra år.

     Svara
  • G

    /  09/01/2016

   Mer på ämnet…

   ”Svante Frebran arbetar med ensamkommande barn och ungdomar. Han tycker att de som debatterar om ålder på ensamkommande har glömt bort att de fortfarande är flyktingar.

   Felmarginalen är för stor när man gör medicinska åldersbedömningar i samband med asylutredningar, tycker han. Han menar att det är vårt fel att flyktingar känner sig tvingade att ljuga om sin ålder.”
   http://www.svt.se/opinion/gransen-mellan-barn-och-vuxen-ar-inte-sa-tydlig

   Japp, allt är vårt fel! Kan även tänka mig att det är vårt fel att så många valde att komma till just Sverige förra året…..

   Svara
 14. G

   /  09/01/2016

  Opinion Live 22:00 SVT1….

  (Del 2 av 19. Är det rätt att röntga ensamkommande flyktingar för att bedöma deras ålder? Med läkare och politiker. Barnboksfiguren Bert är för sexistisk tycker författarna plötsligt och ändrar i böckerna men kritiseras för sin ”pappa-feminism”. Expressens Jens Liljestrand rasar över SVT:s nygamla klassiker Fråga Lund. Programledare Olle Palmlöf.)

  Svara
 15. Svenne

   /  09/01/2016

  Pew Research Center: Unfavorable views of Muslims on the rise in Europe

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/03/2016

   Leta gärna vidare tills du hittar Pew’s statistik på religioners olika syn på varandra. Den finns. Värt att titta extra noga på: muslimers syn på muslimer.

   Tl;Dr: Muslimer delar syn på muslimer med de andra religionerna.

   Svara
 16. G

   /  09/01/2016

  Det råder en tystnads- och repressaliekultur i polisområdet Östergötland. Poliser vittnar om att de har upplevt hot och bestraffningar från sina chefer när de riktat kritik mot den egna organisationen. Det visar en omfattande rapport som gjorts om de anställdas uttrycksmöjligheter.
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/de-tysta-poliserna-har-fatt-tala

  Svara
 17. G

   /  09/01/2016

  Skytten i Christiania sympatiserade med IS

  Den 25-årige man som greps efter att skjutit och sårat två poliser i Köpenhamn sympatiserade med IS och var tidigare dömd för ett grovt våldsbrott. Men de kopplingarna ska inte ha haft med gårdagens skjutningar att göra, enligt Köpenhamnspolisen. En polis har livshotande skador och även den misstänkte gripne gärningsmannen är svårt skadad.
  http://www.svd.se/christianiaskytt-sympatiserade-med-is/av/tt

  Svara
 18. G

   /  09/01/2016

  @Mit Min senaste kommentaren om christiania gick i spamfällan eller ?

  Vad ska feministerna göra åt alla dessa män nu då, byta ut dem mot kvinnor eller nåt, det här kan ju bara inte fortsätta!

  ””Sveriges företagare: Män över 50 år
  Åtta av tio är män och drygt 60 procent är över 50 år. Var tionde är född utomlands.

  Fackförbundet Unionen har låtit undersökningsföretaget Skop intervjua 1 246 av landets över 300 000 egenföretagare.

  Flertalet är nöjda med de ekonomiska förutsättningarna, fyra av fem säger att lönsamheten är ganska eller mycket bra. Nästan en av fem har det senaste halvåret funderat på att anställa en medarbetare.””
  http://www.svd.se/foretagaren-ar-en-gubbe/av/tt

  Notera skillnaden mellan länken och rubriken, ”företagaren är en gubbe” lol, det finns faktiskt flera mycket framgångsrika kvinnliga sådana här i landet också.

  Svara
 19. Jans

   /  09/01/2016

  Jag skulle nog vilja påstå att denna tweet inte är oproblematisk. Vad är ”bus” för vissa delar vänstern? Dessutom, en ensam utställare får eventuellt en stor del av kulturvänstern bussad på sig via denna uppmaning. Kan bli en mycket mer konkret och påtaglig hat- hån och hotbild än de omtalade svansar som twittrare brukar uppmanas ta ansvar för.

  Å andra sidan, vi vet ju hur det brukar gå när pk-vänstern försöker sig på sådana här trick. De brukar avgå med förlusten eftersom de är blinda för hur osmakligt deras översittarfasoner ter sig för en utomstående.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/01/2016

   @ G,

   ”Å andra sidan, vi vet ju hur det brukar gå när pk-vänstern försöker sig på sådana här trick. De brukar avgå med förlusten eftersom de är blinda för hur osmakligt deras översittarfasoner ter sig för en utomstående.”

   Ja, nu är det så. Men man måste komma ihåg att det fungerade helt utan problem för dem under flera årtionden. De har nog inte riktigt fattat att verkligheten har förändrats. Vidare kan man lugnt utgå från att de inte bara kommer att sluta. Tvärtom lär de fördubbla sina ansträngningar och det är absolut inte uppenbart att de inte kan vinna i 5-10 år till.

   Svara
   • G

     /  09/01/2016

    Hmmm @ Jans,

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  09/01/2016

     @ G & Jans,

     ”Hmmm @ Jans,”

     Oj, fel av mig! Jag ber om ursäkt för detta!

     Svara
     • G

       /  09/01/2016

      Haha, ingen fara, du skulle haft @G i din kommentar om Hanif 😛

  • Olof

    /  09/02/2016

   Roligt bus… och Nya Tiders kritiker påstår att de känner sig ‘otrygga’? Får hoppas att Linderborgs eventuella bus slutar med henne bitandes i mattan med en väktare på sig.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/03/2016

    Extra ironi då vänstermuppar är snabba på att avkräva ansvar från högertwittrare över vad deras svans eventuellt får för sig att göra.

    Med RF och AFA som svans, hur fan kan detta inte ses som uppvigling till hot, stenkastning och molotovkotails?

    Svara
 20. Jan

   /  09/01/2016

  Läste just Jonas Anderssons utmärkta insändare i Expressen. Tyvärr har han inte en chans mot drakarna. De kommer att ignorera allt han säger. Det värsta är att han blottlägger det faktum att våra myndigheter har vinnlagt sig om att slippa ta ansvar för någonting överhuvudtaget. De skyller på varandra i en evig rundgång. Frågan blir då: Vad ska vi med myndigheter till som saknar både myndighet och ansvar?

  Svara
 21. MiT

   /  09/01/2016

  Svara
 22. MiT

   /  09/01/2016

  Svara
  • Jans

    /  09/01/2016

   Men har de inte en poäng faktiskt? Det har väl kommit dithän att man faktiskt måste förklara varför de flesta honor är kvinnor och de flesta hanar är män?

   Alltså, inte för dig och mig men för genusvetare… och folk som läst t.ex. journalistprogrammet eller litteraturvetenskap.

   De kanske skulle kunna ha en obligatorisk grundkurs i biologi? Där finns en del hintar om hur denna märkliga företeelse – med olika utseenden och beteenden hos hanar och honor – även finns på annat håll i naturen.

   Svara
   • Olof

     /  09/02/2016

    Texter som den är ju ett bra argument för att börja förse visst material med varningar. Inte för att man kan bli ‘triggad’ av dem, utan snarare för att man kan bli dum av att bara läsa dem.

    Svara
 23. G

   /  09/01/2016

  ””Lång tid för polisen att rycka ut

  Den nya polisorganisationen har inte gjort att polisen rycker ut snabbare på akuta larm. I flera fall har utryckningstiderna tvärtom blivit längre.

  Ett stickprov på 100 prio ett-larm till pågående villainbrott visar att det i vissa fall kan ta två timmar innan polisen kommer fram.””
  http://www.svd.se/lang-tid-for-polisen-att-rycka-ut/av/tt
  .

  ””Knivman på skola – polis kom dit efter två timmar

  Händelsen utspelade sig i april i år. En lärare på Österängsgymnasiet i Kristianstad upptäckte plötsligt en okänd man som betedde sig skumt på skolan. Mannen påstod att han var en ny elev men kunde inte uppge vilken klass han tillhörde.

  Han avvisades och tappade då en 25 centimeter lång kniv på marken som han plockade upp och tog med sig. Kort därefter återvände han och betedde sig hotfullt och uppenbart narkotikapåverkad. Skolan hade då redan larmat polisen, men det dröjde ändå två timmar innan en patrull dök upp.””
  http://www.dn.se/nyheter/knivman-pa-skola-polis-kom-dit-efter-tva-timmar/
  .

  ””Nice får bakläxa i burkinifrågan

  En domstol i Nice har lyft burkiniförbudet på den sydfranska orten, som trotsat förra veckans beslut i Frankrikes högsta förvaltningsdomstol att häva ett lokalt burkiniförbud i den lilla staden Villeneuve-Loubet på Rivieran.

  Förvaltningsdomstolens beslut väntas bli vägledande även för förbud på ett trettiotal andra strandorter.

  Enligt torsdagens lokala dom i Nice är burkiniförbudet inte juridiskt motiverat med hänvisning till terrordådet i staden som dödade 86 människor i juli.””
  http://www.svd.se/nice-far-baklaxa-i-burkinifragan/av/tt

  Svara
 24. MiT

   /  09/01/2016

  Svara
  • Jan

    /  09/01/2016

   Egenintresset ljuger aldrig. Jurister skär guld med täljkniv nu. Hur många jurister tror ni bor i ”utsatta områden”?

   Svara
 25. MiT

   /  09/01/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/01/2016

   Mattehjälpen nästa för Gyllenring, närå skämta bara, det är klart att hon försvarar sina klienter med näbbar och klor, det är dels hennes uppdrag men även födokrok, för det är inte gratis att bo i en lägenhet på 190 kvm i centrala stockholm på en av de mer förnäma adresserna.

   Hon är ungefär lika opartisk som Nyheter24.

   Svara
  • Jan

    /  09/01/2016

   Gyllenring. Taget namn i medvetet adelsklingande stil. Om sju år har hon två efternamn. Det låter ännu finare. Rättssäker metod? Den enda rättssäkerhet hon befordrar är lögnen. Och den egna karriären.

   Svara
 26. MiT

   /  09/02/2016

  En så kallad icke-nyhet
  ”Mormor får inte vara med när Roshanaks dotter föds”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/mormor-far-inte-vara-med-nar-roshanaks-dotter-fods

  Svara
 27. Svenne

   /  09/02/2016

  SCB har på M:s uppdrag räknat ut att det finns 130 s.k. utanförskapsområden:

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/02/2016

   @ Svenne,

   Det är väl en utmärkt plan! Först gör man allt man kan när man sitter i regeringsställning för att skapa ett problem och sen i opposition profilerar man sig som den som har lösningen.

   Det kanske låter tokigt, men det funkade faktiskt riktigt bra för FP! Efter att nästan helt själva ha skapat den första vågen av massinvandring 91-94, lyckades man sen slå i folk att man skulle lösa problemen inför valet 2002. För mig föreföll det helt absurt när Westerbergs gamla parti kom ut med sitt krav på språktest inför valet 2002. Men jösses vad jag hade fel! FP gick som en raket! Från 4 till 14%!!!

   Sen upprepade de tricket 2006 och 2010. Självklart drev de aldrig frågan efter valen, men likväl lyckades de lura en hel del.

   Min visst, om folk litar på den typen av figurer får de väl skylla sig själva. Men det är synd om kommande generationer…..

   PS
   Denna typ av erfarenheter bidrar starkt till min misstänksamhet mot personer som Hanif Bali
   DS

   Svara
 28. Svenne

   /  09/02/2016

  Apropå #Ensamkommandebluffen…

  Svara
 29. Svenne

   /  09/02/2016

  150 bilbränder i Södertälje hittills i år – WTF!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/02/2016

   I och med kris och kaoz i poliskåren så förekommer ofta kravet på att polisen ska få högre, lön, och att det ska lösa alla problem. De flesta vittnesmål från poliserna verkar dock tyda på att det största problemet är att de är underbemmanade.

   http://www.expressen.se/nyheter/polisernas-egna-berattelser-om-krisen/

   Pappa staten får nog skylla sig själv, dels för att de gjort polisutbildningen allt för lång, och dels att de gett den ett skimmer av akademisk utbildning. Inte konstigt att poliserna helt plötsligt vill ha 30000+ i ingångslön, som om de vore ingenjörer eller lärare, och inte konstigt att de blir deppiga när de börjar jobba.

   Jag har argumenterat för lägre polisingångslöner länge, men gör det igen. Det verkliga problemet är underbemmaning.

   Korta grundutbildningen till max sex månader, sänk ingångslönerna, erbjud fortbildning för begåvade snutar på betald arbetstid, öka lönespridningen radikalt. Låt erfarna poliser arbeta med oerfarna. Det är helt absurt att blivande snutar ska behöva gå två år på polisskola, förlåt ”polishögskola” heter det tydligen.

   /Frida

   Svara
   • Svenne

     /  09/02/2016

    Ja, hellre lärlingssystem än indoktrinering på Södertörns Lekskola…

    Svara
   • Rikard

     /  09/02/2016

    Hej.

    Erbjud polisen ackordslöner; kombinera med kamera, och koppla ackordet till straffsatsen för det brott som ingrips mot.

    Det känns lite löjligt att alla dessa yrkesgrupper (lärare, poliser, politiker t ex) som levererar så undermåligt resultat skall ha högre löner.

    Det skall inte bara presteras en arbetsinsats värd namnet – det skall också levas upp till pliktens ideal och krav på föredömligt agerande och varandes såsom ett dygdemönster på arbetsplatsen.

    Den som tänker ”Jag förtjänar mer” bör arbeta i en konkurrensutsatt verksamhet. Den som tänker ”Jag vill göra rätt för mig” fungerar bättre som tjänsteman.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Skeptisk

    /  09/03/2016

   Alltså, så j-a smarta brukar inte de där småglinen vara. Kolla övervakningskameran på lokala macken, vem som fyller på dunk eller moped. Kolla aktiva mobiler samtidigt. Håll koll på om de numren är rörliga på natten. Identifiera ungarna och kolla om de var i skolan dagen efter bilbränderna. Hitta sambanden mellan tankning och bränder. De förbereder sig knappast mer än dagar innan. Hata slumpen. Nästa gång den personen tankar, hans mobil är på macken och han tankar på film, kolla upp honom. Punktmarkera. Ta dem med handen i syltburken.
   Så svårt är det inte. Det är tonåringar i början på sin karriär vi pratar om, inte yrkeskriminella värdetransportrånare med minutiös planering och investerade resurser.
   Och det kan polisen. En fråga om vilja och resurser.

   Svara
 30. Utlandssvensk

   /  09/02/2016

  Jag får tacka alla för en kul debatt!

  Extra roligt att det hettade till lite kring Hanif!

  Vi svenskar har väldigt mycket jobbigt skit att ta oss igenom om vi ska ha någon chans på en framtid. Medlöpare, förrädare, sömntutor och alla andra måste nu konfrontera en hård och bister verklighet. Det är ett brutalt uppvaknande för många och i grunden är det bara sunt om det blir hårda debatter.

  Svara
 31. Jan

   /  09/02/2016

  Knappast någon av de tiotusentals ensamkommande ”barnen” har några flyktingskäl. Det handlar om asylshopping och trafficking. Ovanpå det så slänger de sina id-handlingar och ljuger om såväl asylskäl som ålder. Såg ni ”flyktingbarnet” i publiken i Debatt igår? Han tog för givet att Sverige skall betala uppehälle, tillsyn och utbildning för dessa unga män. Varför då? Det är inte Sveriges fel att Afghanistan är ett skitland. Sverige har inget socialt ansvar andra länders överskott på unga män.

  Svara
 32. Pelle2

   /  09/02/2016

  OT:
  Anders Lindberg på Aftonbladet skriver en krönika om Hur KD,s Busch-Thor gör Sd till ett borgerligt parti eftersom hon sa att den regering och den budget som får stöd i riksdagen är den som ska regera. Som majoriteten ser ut idag så skulle de borgerliga tillsammans med SD vara de som regerar om det håller i sig till nästa val.
  Själv tycker jag att Busch-Thor i princip har rätt. Sedan är det ju en annan sak om t.ex Moderaterna vill bilda regering tillsammans med SD,KD,C och L.
  Innan det sker kan ju ingen säga att SD är ett borgerligt parti. Sossarna har ju för övrigt
  drivit igenom beslut med hjälp av SD. Gör det SD till ett Socialistiskt parti ?

  Han skriver vidare:
  ”Flera borgerliga ledarsidor har öppnat dörren för att Alliansen ska acceptera stöd från SD i någon form för att regera. Deras motiv är att S stödde sig på VPK före Berlinmurens fall.
  Att de tvingas hitta förebilder från det kalla krigets politiska situation visar hur långsökt retoriken är.”

  Så samarbetet med VPK fram till slutet av 80-talet är preskriberat i LIndbergs ögon ?
  Var det kalla kriget en bra anledning för att regera med stöd av ett parti som hyllade kommunistdiktaturer ?
  Egentligen behöver han väl ingen ursäkt för att tycka det var ok att Sossarna lierade sig med kommunisterna. Han jobbar ju själv ihop med kommunisten Åsa Linderborg som fortfarande idag säger sig vara kommunist.
  Det är ju heller inget problem för S att även idag regera med stöd av V.
  OM SD,s rötter är problematiska så är väl även V,s rötter det ?

  http://archive.is/VABsG#selection-703.0-707.107

  Svara
  • Nilsson

    /  09/02/2016

   Vad är det som motsäger en S+M regering för att utestänga SD?
   På tal om S&M så är svenska folket tillräckligt masochistiska för att detta ska bli en möjlighet.

   Svara
  • Rikard

    /  09/02/2016

   Hej.

   Anders Lindberg är Humpty Dumpty och Ebba Buch Thor är Alice:

   “When I use a word,’ Humpty Dumpty said in
   rather a scornful tone, ‘it means just what
   I choose it to mean — neither more nor less.’

   ’The question is,’ said Alice, ‘whether you can
   make words mean so many different things.’

   ’The question is,’ said Humpty Dumpty,
   ‘which is to be master — that’s all.”

   ― Lewis Carroll, Through the Looking Glass

   Det är väl så på diverse ledarredaktioner, att nu när man dagligen i många år injicerat sin Corpus Callosum med ideologiskt Kallocain, så kan man inte gå tillbaka till att argumentera om sakfrågor, och låta den ideologiska grunden skina igenom via konkreta förslag. För Linderborg och Lindberg (m fl) är färgen på den hand som håller i bilans skaft viktigare än vad som huggas skall, och om det huggas bör.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 33. Havre flarnstad

   /  09/02/2016

  En fundering kring polisen bilbrännare och upplopp samt vänsterkravaler är varför vi inte införskaffar oss vattenkanoner såsom andra rättsstater lugnar ner hetlevrade pöblar med en mobil högtryckstvätt borde det fungera ypperligt i vårt kalla klimat.

  Jag skulle vilja se Dror Feiler riva av här kommer pippi långstrump på saxofonen genomvåt i höstrusket med temperaturer runt nollan eller Mohammeds vilja att elda på grannens bil när polisen bjudit en kalldusch och gett han tidiga julklappar i form av tårgasgranater och gummikulor.

  Polska och ungerska kollegor är förfärade över hur vi daltar med patrasket här och kan inte förstå hur polisen låter gäng driva runt i innerstaden och bete sig som dom vill i deras hemländer hade ordningsmakten paketerat ihop dräggen prydligt stapplade på varandra i bussen för transport bort från vanligt folk och låta batongen svara på tilltal som ”din jävla hora , svennebög , knulla din mamma” och dom sedvanliga hälsningsfraserna från förortsligister på vift utanför ”orten”.

  Är så trött på daltandet och signalera det sänder är man låter gäng ta över områden och leka kaos hela nätter utan ingripande.

  Svara
  • Rikard

    /  09/02/2016

   Hej.

   Följande finns att införskaffa:

   [https://en.wikipedia.org/wiki/Active_Denial_System]

   [http://www.skunk-skunk.com/]

   [https://www.microdrones.com/en/applications/areas-of-application/monitoring/]

   Med nuvarande polisledning och politisk polisorganisation vet jag inte om jag litar på att sätta effektiva medel i händerna på dem.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 34. trollan

   /  09/02/2016

  Läser lite om debatten om ensamkomna barnen och blir lite trött. Jag är så förbannad över att det har missbrukats och att ingen koll har gjorts över åldern. Jag tycker denna graf är väldigt bra:

  Jag är helt med och ense om att ge extra stöd och hjälp till ungdomar därför vill jag att möjligheterna finns. Problemet för alla parter är att det är så lätt att utnyttja och därför har utnyttjats. Jag har själv träffat uppenbara ungdomar som kommit till Sverige.

  Men det blir så lätt svart eller vitt. Från vissa håll så tjatar man om att alla som kommer är vuxna (och bilderna som media lyckas sprida visar också en bilden faktiskt) och från andra håll handlar det hela tiden om ”baarn” (som ev lämnat blöjstadiet).

  Jag vill ha hårdare kontroll och tydlighet att detta utnyttjande inte längre tolereras så vi kan ge stöd till de som behöver. Det är märkligt för mig att ett land som så totalt misstror människor och skapat problem för cancersjuka som inte kan bevisa att de verkligen är tillräckligt sjuka så de inte kan jobba för att de tror att människor fifflar och lurar inte inser att det kan finnas incitament att fiffla och luras när det är så lätt vad gäller detta med.

  Svara
 35. MiT

   /  09/02/2016

  Lika pålitligt som en elräkning 😛
  ”Järvhedens raplåt får beröm på Avpixlat”
  http://www.expressen.se/noje/jarvhedens-raplat-far-berom-pa-avpixlat/

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/02/2016

   Guilt by association är standardverktyg för dom och ligger brevid halmdockan, rasiststämpeln och värdegrundsmätaren

   Ohederligt är bara förnamnet och syftet måste endå vara att försöka tysta och skrämma.

   Svara
  • G

    /  09/02/2016

   Som jag skrev för några dagar sedan ”om media väljer att skriva och uppmärksamma detta så hoppas jag att de gör det utan några jävla fulspel!” Men nej, det gick utan att dra in Avpixlat! Vilka idioter.

   Nästa gång Avpixlat skriver om något uttalande från exempelvis Ernman, kommer de då skriva; ”Ernmans positiva inlägg om flyktingar får kritik på Avpixlat” ?

   Svara
  • G

    /  09/02/2016

   ”Detta har superstjärnan och komikern Henrik Schyffert retweetat. Schyffert är känd för att stå upp mot rasism och engagera sig i flyktingfrågan.”

   Det här gjorde expressens artikel så mycket bättre ”superstjärna”!!!. Superstjärnan är även känd för att anklaga folk som har annan åsikt än han själv för att vara rasister, islamofober och främlingsfientliga. Och räkna diverse kostnader på ett minst sagt speciellt sätt.

   Svara
 36. MiT

   /  09/02/2016

  Svara
  • G

    /  09/02/2016

   ””Ett inte ovanligt exempel kan vara en pojke som är 12 år enligt Migrationsverkets dokument men som till skillnad mot klassens andra 12-åringar har skäggväxt, djup mansröst och är huvudet längre än övriga.

   Den här pojken, som sannolikt är 16 år, kan skolan hantera på två sätt. Det sämsta är att »lita på Migrationsverket« och låta honom fortsätta i samma klass som fyra år yngre barn, få vaccin enligt ett program avsett för 12-åringar, och avstänga honom från tävlingsidrott där man tävlar i åldersklasser som måste stämma. Det för pojkens framtid bästa alternativet är att gå i en klass med jämnåriga och få åldersadekvata hälsokontroller.””
   .

   Men ändå två som inte fattar poängen med åldersbedömning bland kommentarerna under artikeln.

   En av kommentarerna…..

   ””I vems intresse
   Den fråga en seriös utövare av läkaryrket borde ställa sig är om det är etiskt riktigt att utsätta patienter, speciellt barn, för röntgenundersökningar och andra undersökningar i annat syfte än att återställa eller bevara deras hälsa. Poängen med de aktuella åldersbestämningarna är ju i första hand att beröva unga individer olika förmåner – i värsta fall att utvisa dem. Den etiska kod som styr mitt arbete säger, tvärtemot, att alla individer, oavsett ålder, bör få den hjälp och omvårdnad som deras specifika behov och omständigheter påkallar. Åldersbestämning blir då en i sammanhanget relativt irrelevant fråga utom för andras intressen än individens.

   Gunnar Olofsson, Leg. läk, specialist i kirurgi & urologi, Hallsbergs vårdcentral””

   Alltså…..
   ””om det är etiskt riktigt att utsätta patienter, speciellt barn, för röntgenundersökningar och andra undersökningar””

   Speciellt barn ? För helvete. Om man säger att man är ett barn, men i själva verket är 27 år och har 3 egna barn hemma i Afghanistan så är man väl för fan inget barn och ska inte söka asyl som barn heller ?!?!? Sen kan man ju undra vilka dessa idioter är som inte ser skillnad på ett barn och en 27-åring!!!

   I allas intresse, i Sverige lär vi oss att det är ”fult att ljuga” och mycket baseras på tillit mellan människor, men ändå har vissa inga problem att låta folk från andra länder söka asyl på falska grunder och vill heller att de tillåts ljuga för att de har lättare att få stanna som barn, då de kanske hade utvisats om de bedömts vara i vuxen ålder. Så sjukt. ”de var okej att ljuga när du sökte asyl som barn, men nu får du fan sluta ljuga och uppföra dig!”

   Tänk om polisen tänkte likadant och bara litade på vad folk säger!
   ”våldtog du den här flickan”
   ”nej”
   ”okej, då behöver vi undersöka saken vidare, vi litar helt på ditt ord”.

   Svara
 37. Pelle2

   /  09/02/2016

  OT:
  Johanna Frändén på Aftonbladet är ännu en kulturrelativist som vill försvara den muslimska
  friskolan som införde delade idrottslektioner för killar och tjejer.
  Hon inleder det hela med följande:
  ”Väntar man snällt så får man till slut chans till revansch. Den muslimska friskolan Al-Azhars könsuppdelade idrottslektioner blev det perfekta tillfället för Gustav Fridolin att ta avstånd från de ­imaginära islamister som ska ha infiltrerat Miljöpartiet den senaste tiden.”

  Imaginära islamister ? Var det inte en bevisad islamist som Kaplan umgicks med ?

  Frändén förespråkar för könsuppdelning av idrottslektionerna för att hennes sköra ,kvinnliga skolkamrater skolkade från idrotten pg.a att de var tvungna
  att ha lektioner med pojkarna..
  Naturligtvis gjorde inte Johanna det själv för feministerna är ju bara ställföreträdande offer för sina systrar. Själv är hon naturligtvis ett starkt,kvinnligt föredöme.
  Hon påstår också att det var standard i svenska skolor fram till 80-talet med könsuppdelade idrottsklasser. Själv gick jag i skolan på 70 och 80-talen och vad jag minns var det först på gymnasiet eller högstadiet som vissa lektioner var delade.Standard var gemensamma lektioner.

  Hon fortsätter med följande:
  ”Jag ringer mamma, före detta idrottslärare och jämställdhet­s­entusiast, och frågar om hon gör mig arvslös om jag kommer ut som separatist.
  Ej alls, visar det sig. Enligt hennes erfarenhet har flickor högre närvaro och presterar bättre i de moment då de skiljs från pojkarna på skolidrotten (och då är ändå sharialagarnas inflytande så gott som noll på den kommunala högstadieskolan i Skara).
  Barbro Carlis avhandling från 2004 är en av flera som ger henne rätt. Carlis forskning visar att flickor systematiskt missgynnas i betygsättningen vid gemensam skol­idrott, framför allt i takt med att kvinnliga kodade moment som redskapsgymnastik, dans och rytmik ersatts med tävlings­baserad bollsport.
  Könsseparatism är en känslig fråga i Sverige, men kvinnors behov av egna rum återfinns i hela samhället. Sex av åtta r­iksdagspartier har egna kvinnoförbund, från Sverigedemokraterna (fniss) via den borgerliga fyr­klövern till S.”

  Hon jämför alltså kvinnoförbund med att tjejer och killar inte skall idrotta tillsammans för att tjejerna inte vill/får visa sig i t-shirt och kortbyxor för killarna ?

  Men eftersom hon längtar så mycket efter könsseparerade rum så kanske hon skall
  börja jobba aktivt med att införa det. Det blir väl dock svårt att kombinera det med hennes radikalfeministiska ideologi som menar att kvinnor skall kunna göra allt som män gör.
  Då skulle alla funktioner i samhället få dubbleras så att vi inte riskerar att träffa över könsgränserna utanför familjen.

  Är ju också kul att hon ondgör sig över att tjejerna påstås få sämre betyg i idrott
  när kvinnligt kodad gymnastik ersätts av bollsport.För det första ersattes inte den kvinnligt kodade gympan av bollsport utan kompletterades med den. För det andra var väl vi killar som regel helt värdelösa i och ointresserade av den kvinnligt kodade gymnastiken som vi tvingades delta i. Det borde ju ha påverkat våra betyg negativt.
  Men det är ju inget problem i en feminists värld när pojkar är missgynnade i skolan. Det beror ju egentligen bara på vår antiplugg-kultur.

  Det är som sagt var konstigt att dessa radikalfeminister jobbar så intensivt med att relativisera och försvara patriarkala hederskulturer samtidigt som dom skriker sig blåa för för hur hemskt det är i Sverige där kvinnor i stort sätt kan göra allt en man kan göra…

  http://archive.is/HdaZx#selection-665.0-687.229

  Svara
  • Nykteroklok

    /  09/02/2016

   Nu vet jag vad jag i fortsättningen ska använda för ursäkt för att inte gå på damfotboll: Jag respekterar kvinnors behov av ett eget rum.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/02/2016

    Det är som sagt trams, vi hade idrott tillsammans på 80- och 90-talet, ibland delade lärarna in gymnastiksalen i två delar, men skickade inte för den sakens skull ner den där mjuka ljudväggen som delar av hallen i två delar, utan mer symboliskt med en radda sittbänkar.

    På ena sidan redskap, på andra sidan bollsport, sedan var det bara att välja fritt. Vi tjejer valde i större utsträckning redskap, killar valde bollar, med många undantag bör tilläggas, vissa spelade pingis i ett angränsande rum.

    Skitsnack att det skulle vart könsseparerad undervisning, har inte ens hört talas om att det var så. Ibland hade vi styrdans, något som jag misstänker förekommer i mycket låg omfattning på de muslimska friskolorna. Sedan åkte vi längdskidor, orienterade och gjorde alla tänkbara uteaktiviter, tjejer och killar tillsammans, helt vanlig jävla idrottslektion.

    Det stora problemet med idrotten var knappast den ”enorma” skillnaden mellan könen, snarare att det var oerhört populärt med den helt förståndshandikappade och stillösa ”sporten” innebandy.

    /Frida

    Svara
  • trollan

    /  09/02/2016

   ”Frändén förespråkar för könsuppdelning av idrottslektionerna för att hennes sköra ,kvinnliga skolkamrater skolkade från idrotten pg.a att de var tvungna
   att ha lektioner med pojkarna..”

   Det där stör mig väldigt mycket då JAG var en av de som gärna ursäktade mig med det jag kunde. Men det handlade inte om att det var jobbigt pga killarna. Duktiga idrottande tjejer uppskattade lika lite som dito killar att dras med någon som inte kunde spela i laget som drog ner resultatet.

   På min tid var gympa 80% bollspel sen fanns det lite strösaker som las in. Ser jag på barnens schema så verkar det mer varierande så kanske har man jobbat på det hela. Men visst är det lätt att som henne säga att det hade varit bättre att dela upp så hon sluppit känna sig underlägsen killarna. Å andra sidan, hur hade hon tyckt att hon utvecklats att spela med de som inte ville röra sig?

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/02/2016

    Angående Frändén så är det Gato Negro som står för snickesnacket. Det är enda sättet att få någon logisk förklaring på det hela.

    Svara
  • G

    /  09/02/2016

   Fränden är inte frän längre. Gillade henne i ”på spåret” där hon var jävligt duktig och även fotbollssändningarna, men allt eftersom alla ”kändisar” öppnar truten i politiska eller frågor som rör religion där de ska förminska och relativisera, så tröttnar man snabbt på att höra skiten när de alltid ska ursäkta, förminska och inte tänker längre än vad näsan räcker.

   Jag tycker kollegan Lehmann satte dit henne på ett bra sätt i samband med hälsningsdebatten tidigare i våras ang Kahn, inte ens då tänkte hon längre än näsan.

   Sen kom det numera klassiska ”hej hej”, med tanke på ordlistan som MiT skapade några blogginlägg tidigare. 😀

   Svara
 38. Svenne

   /  09/02/2016

  DailyMail:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/02/2016

   Lustigt, jag som trodde att det inte var skillnad på kulturer i olika länder.

   Som jag förstår det är just pedofili och barnvåldtäkter mot små pojkar mycket vanligt på sina håll där borta i långtbortistan. Så visst är det klart att den här tjugoåringen kan ha rätt i sak, att han trodde att det var okej, men det gör förstås inte saken ett dugg bättre, snarare tvärt om.

   Som jag förstår försökte dock Talibanerna, som inte gillar mångkultur, styra upp de här degenerade bögpedofilifasonerna genom att började straffa beteendet med döden.

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi

   Svara
  • G

    /  09/02/2016

   Vissa idioter påstår att sånt här var ”accepterat” även i Sverige på 90-talet, ridå.
   https://toklandet.wordpress.com/2016/08/31/missa-inte-uppdrag-granskning-ikvall/#comment-88118

   Svara
  • Klimathotet

    /  09/03/2016

   Nu vet jag var uttrycket ”med guds hjälp och vaselin” kommer ifrån.

   Svara
 39. Svenne

   /  09/02/2016

  Spectator:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/02/2016

   Pinsamt för Sverige, men vi ska fortsätta utveckla den svenska modellen säger vissa politiker!

   Varför får jag sådana Hamrén-vibbar? Att man lägger sin speltaktik, man är visserligen inte blind för att den inte fungerar, men envis som en åsna så fortsätter man som att det regnar med något slags extrapolerad förhoppning att om man bara prövar tillräckligt länge så kommer den börja fungera. En ogrundad förhoppning om att förhållandena på något mirakulöst vis ska förändras så att den misslyckade taktiken till slut blir det vinnande kortet.

   /Frida

   Svara
 40. Maria

   /  09/02/2016
  Svara
 41. Max

   /  09/03/2016

  Har inte läst alla kommentarer. Men ett stort problem är ett uttalande från JO som säger att den sökandens ålder inte får ändras, om det inte är uppenbart, förrän Migrationsverket fattar beslut i ärendet. Sökandes uppgivna ålder är den som gäller tills dess.

  Eftersom inga sökande vill göra åldersbedömningar under processen, gäller den uppgivna ålder under flera år..

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?
 2. Svensk media, alltid på fel sida av verkligheten och sanningen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: