Ålderbedömningssången

Sången kommer från Otillständig, in och sjung hela!

åldersbedömningssången

**********

Bli en bättre Counter Strikespelare på skoltid! Varför blir man bättre?

cs med genusvinkel

Genusvinkeln såklart! Det är den som driver e-sporten framåt. Nu vet ni det…

**********

nordling blanco politiker

Ni vet, Fisarna…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

164 kommentarer

 1. Ovannämnda visa blir nog populär i SFI-kurserna 😉

  Svara
  • G

    /  09/03/2016

   Haha 😀 När får vi se: ”SVT tog en sväng ut på stan och frågade allmänheten…”

   Svara
 2. otillstaendig

   /  09/02/2016

  Kontroversen om ålderstester är politisk, inte medicinsk. Det som möjligtvis är omdebatterat bland dem som kan något om detta är om datortomografi av nyckelben är nödvändig. Norge kör tänder + handled och norska rättsläkare verkar nöjda med det.

  Svara
 3. G

   /  09/02/2016

  ””En polis och polisforskare som i åratal kritiserat polisorganisationen för tystnads- och bestraffningskultur vill inte längre uttala sig och kritisera polisorganisationen eftersom hans åsikter också drabbat hans familj. Fruktansvärt menar polisfacket.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/min-familj-drabbas-ocksa-av-repressalier

  ””När asylboendet i en liten by på södra Gotland skulle stänga, tog ortsborna pengar från egna fickor och skaffade nya boenden åt flyktingarna.

  – Vi är ett volontärnätverk som satt igång massor av aktiviteter; språkcirkel, idrott och textilverkstad och mycket annat. Så det kändes väldigt snopet att bara avsluta, säger Jonas Niklasson som arbetat med de asylsökande.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/stannar-pa-gotland-tack-vare-ortsborna

  ””Liggunderlag, sovsäckar och luftmadrasser ligger utspridda över golvet. Här i kulturhusets källare i Skövde har 30 studenter sovit under veckan. Det är studentkåren som ordnat med sovsalen då bristen på studentbostäder är stor.

  – Det vi kan erbjuda är tak över huvudet och tillgång till dusch, säger Carolina Kaspersson, vice ordförande för studentkåren i Skövde.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/studenterna-tvingas-sova-pa-madrasser-i-en-kallare

  ””Hässleholmen och Hulta i Borås räknas inte som ett av de 15 värsta områdena enligt polisens nationella lista. Men det borde de göra, enligt polisen som tidigare flaggat för att det finns runt 100 IS-anhängare i staden: ”Området måste upp på topplistan”. ””.
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-hassleholmen-ar-ett-av-sveriges-mest-utsatta-omraden

  ””Barn och vuxna i Härnösand fick se militärer på nära håll idag.

  Nej, barnen blev inte rädda för militärerna trots deras svart- och grönmålade ansikten. De förstod att det var övning.

  – Men varför har dom inte rosa istället för grönt, undrar lilla Maja högst befogat.

  Att stöta på militärer i vartannat gathörn hör inte till vanligheterna i Sverige och för några av de nyanlända flyktingarna blev det obehagligt.

  – Faktiskt blir en del rädda när de ser polis eller soldater. Det är därför jag har sagt till dem att de inte ska vara rädda, för militären arbetar för vår säkerhet, säger SFI -äraren Roholahzaki Asadi.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/varfor-har-dom-inte-rosa-i-stallet-for-gront

  Rädda barnens handbok…..

  ”Stopp, min kropp!” Barnen i en klass på Grisbackaskolan i Umeå säger ifrån på skarpen mot ovälkomna kramar. Barnens musikvideo sprids nu på internet.

  I våras pratade Fjärilen klass 3B på Grisbackaskolan i Umeå om känslor, bland annat utifrån Rädda barnens handbok, stopp min kropp. Om att säga våga säga nej när vuxna vill kramas eller pussas. Fritidspedagogerna Linda Berggren och Gabriella Amtholt kom på idén om att göra en låt.

  Till tonerna av Isas melodifestivallåt ”Don’t stop” sjunger klassen:

  ”Känns det inte rätt och jag inte vill då måste jag faktiskt säga till, min kropp, min kropp.”

  – Det var jättejättekul att göra allt tillsammans med sina kompisar, säger Grace Whyte, 10 år.

  Hon tycker det är viktigt att barn inte ska tvingas att kramas om de inte vill.

  – Vi försöker få fram i videon att man inte behöver vara rädd för att säga stopp, säger Grace Whyte.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/har-sager-barnen-ifran-stopp-min-kropp

  ””Fyra unga män från Västerås åtalades för grov våldtäkt under en studentkryssning på färjan Silja Galaxy. I mitten av juni friades de helt och nu begär en av dem skadestånd på minst 200.000 kronor för att ha varit frihetsberövad.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/friades-for-farjevaldtakten-nu-vill-han-ha-skadestand

  ””Mer queer i framtidens science fiction

  Män, män och framför allt heterosexuella män har länge dominerat science fiction i film och tv. Men nu håller det på att ändras, visar forskning från Umeå.

  Fantasin har inga gränser, brukar man säga. Där kan vi föreställa oss egentligen vad som helst, men helst inte homosexualitet eller bisexualitet, eller kvinnor i huvudroller, har det visat sig när Umeåforskaren Josefine Wälivaara granskat de stora verken inom science fiction, som Star Trek och Star Wars.

  – Science fiction har alltid varit en genre som kunnat visa oss framtiden, vi har kunnat se andra varelser och samhällen. Man ifrågasätter alla möjliga typer av samhällskonstruktioner, men inte sexualitet. Det verkar faststå som någonting som alltid kommer att vara konstant och likadant, säger Josefine Wälivaara.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/science-fiction-i-forandring

  Ja, det är forskaren från DN-artikeln om samma sak som blir intervjuad av SVT.

  ”Fantasin har inga gränser, brukar man säga. Där kan vi föreställa oss egentligen vad som helst”

  Det stämmer, man kan föreställa sig att pengar i smyg slösas på forskning som det här, men man tror ändå inte att det ska genomföras i verkligheten!

  ”eller kvinnor i huvudroller”

  Hmmm, Sigourney Weaver som Ellen Ripley fungerar exempelvis utmärkt, för att nämna en, men det finns hur många som helst. Och då skiter jag högaktningsfullt i vad hon är eller inte är, för det har ingenting med skådespelarinsatsen att göra för fem öre, och det intresserar mig inte heller för fem öre att veta om hon är straight eller gay. Och hennes sexuella läggning säger inget om hennes kvaliteter som skådespelerska. Varför ska jag öht bry mig eller tänka på det alls!

  ”– Man ser det också i den nya Star Trek-filmen där en av de manliga karaktärerna fått en man. Det är något som Star Trek-fans väntat väldigt länge på, att det ska lyftas upp till ytan, säger hon.”

  Nej, det har jag verkligen inte väntat väldigt länge på! När sa jag det till dig forskaren, du har inte ens frågat.

  Sen undrar jag också hur jag SER att skådisen är homo, queer etc..när jag ser på en film. Ska det stå skrivet i pannan med stora bokstäver så man ser det tydligt och klart, och kanske ger betyg från soffan; ”hmmm tycker den där queermänniskan gör sin karaktär som flykting lite sämre än gaykvinnan som spelar asyljurist”. Eller ska det läggas till i credits i slutet av filmen ”Leonardo Dicaprio – Straight”

  Spendera forskningspengar på nåt vettigare!

  Svara
  • Olof

    /  09/03/2016

   Ja, bara en tredjedel av SciFi’s tre stora författare hade varierande könsroller och sexualitet som ett av de mest genomgående temana i sina böcker. Intressant att man kan ‘forska’ om SciFi och missa Heinlein.

   Uppenbarligen betyder ‘forskning’ numera ‘jag slötittade på något som skulle bekräfta min förutfattade mening och det bekräftade min förutfattade mening!’.

   Tror jag skall skriva en avhandling om feministisk literatur. Jag har hört att den är full av manshat, så jag skall basera min forskning på att bläddra igenom SCUM manifestet. Hur är det, handledaren skjutsar mig till stallet sen efter skolan, och torkar mig i rumpan numera med, va?

   Svara
   • Rikard

     /  09/04/2016

    Hej.

    För att vara forskare är hon relativt okunnig att döma av att hon valt just Star Wars och Star Trek. Breda massprodukter är skapade för att appellera till minsta gemensamma nämnaren, och om hon gjort sin bakgrundsforskning ordentligt och satt in dess två i sitt sammanhang inom genrens utveckling under nittonhundratalet hade hon känt till betydligt fler verk och skapare.

    Ett par snabba: filmen ‘Cherry 2000’ från 1987; postapokalyptisk sci-fi, Mellanie Griffith i den kvinnliga huvudrollen.

    Karaktären Durham Red (1987) från brittiska 2000AD:s serie ‘Strontium Dog’, samt ‘The Ballad of Halo Jones’ (1984), också från 2000AD.

    Boken ”The Reproductive System” från 1968 av John Thomas Sladek, där den kvinnliga huvudpersonen är den enda med huvudet på skaft.

    När det gäller Star Wars verkar hon missat den stora mängd spel, böcker och serier (med kvinnliga huvudrollsinnehavare) som producerades före Disney:s övertagande av varumärket nollställde ‘kanon’. Jag misstänker att detsamma gäller Star Trek.

    Ifall forskaren läser Toklandet:
    [http://www.afterellen.com/general-news/107375-the-top-40-kick-ass-female-sci-fi-characters]

    Man kanske skulle bli forskare? ”Med könet som alibi för okunskap”, vore det en bra tite på en avhandling?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Bamse

    /  09/05/2016

   Ska be att få korrigera SVT:s rubriksättning: ”Självständig, stark kvinna i maktposition inte tillräckligt i science fiction, säger genus”forskare”. Kräver mer sex(ualitet) i kommande Star Wars filmer”.

   …och sen satte hon sig ner och vänta på att få beröm – som inte lät vänta på sig förstås. Själv svarar jag fortfarande som paddan:

   Svara
 4. G

   /  09/03/2016

  ””Man ihjälskjuten i Göteborg

  En man har skjutits till döds på en parkering vid Frölunda torg i Göteborg.

  – Mannen satt i en bil när han sköts. Han avled på platsen. Vi har ingen identitet på offret än, säger Johan Ljung vakthavande befäl vid polisen i Region Väst till GT.

  Den döde ska vara skjuten med flera skott. Polisen skriver på sin hemsida att ett antal personer i bil har lämnat platsen i okänd riktning. Händelsen rubriceras som mord.””
  http://www.svd.se/man-ihjalskjuten-i-goteborg-2geb/av/tt

  ””Två män skottskadade i centrala Helsingborg

  Två män – 26 och 23 år gamla – har skadats i en skottlossning i centrala Helsingborg. Det är ännu oklart hur allvarligt skadade männen är. Ingen misstänkt har gripits och händelsen rubriceras som mordförsök.””
  http://www.svd.se/tva-man-skottskadade-i-helsingborg/av/tt

  Pang pang!

  Svara
  • Micro

    /  09/03/2016

   Aldrig tryggare…

   Svara
   • Skeptisk

     /  09/03/2016

    Beror på vem man är och var man bor. Svensk i villa/radhus/lägenhet utanför Orten har morden minskat, eftersom fyllemorden minskat. Bor man i orten är det större risk att vara på fel plats, vid fel tid. Är man dessutom man i ett gäng ökar risken att bli dödad med hundratals procent.

    Svara
 5. G

   /  09/03/2016

  ””Vittnen stoppade våldtäkt – man gripen

  En man greps under förmiddagen i Eskilstuna kommun misstänkt för att ha överfallit en kvinna utomhus och försökt våldta henne.

  Enligt Sörmlandspolisens hemsida är mannen i 20-årsåldern och han greps vid 10-tiden på fredagen.

  – Det var utanför Torshälla, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl Sörmlandspolisen.

  Mannen ska ha angripit kvinnan utomhus och dragit ned henne på marken. Vittnen ska då ha ingripit, larmat och hållit fast den misstänkte till polis kom till platsen.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/vittnen-stoppade-valdtakt-man-gripen

  Svara
 6. G

   /  09/03/2016

  ””Nu står det klart att ytterligare ett boende för ensamkommande barn, som drevs av den 41-åriga kvinna som nu häktats för sommarstugemordet i Arboga, bedrevs olagligt. Det har Inspektionen för vård och omsorg (IVO) nyligen beslutat.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/ytterligare-ett-av-41-aringens-boenden-drevs-olagligt

  Svara
 7. G

   /  09/03/2016

  ””Våldtäktsdömd jobbar med flyktingbarn

  En våldtäktsdömd man har fått jobba kvar på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingpojkar i Skåne. HVB-hemmet har inte agerat trots kritik från boende, deras gode män och tidigare anställda, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

  Nyhetsprogrammet uppger att mannen och en kamrat låste in en kvinna på en toalett där hon våldtogs. Båda dömdes till fängelse i två år och tre månader.

  Mannen har nu tagits ur tjänst på HVB-hemmet där det även arbetar två personer som dömts för ringa narkotikabrott.””
  http://www.svd.se/valdtaktsdomd-jobbar-med-flyktingbarn/av/tt

  Svara
 8. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 9. G

   /  09/03/2016

  ””Rakade underlivet på kvinna – fick sparken

  En timvikarie på ett gruppboende i Mölndal blev av med jobbet, efter att hon – på eget initiativ – rakat underlivet på en kvinnlig brukare.

  Det framgår av en kommunintern lex Sarah-rapport.

  Den märkliga händelsen inträffade på ett gruppboende i Mölndals kommun i mitten av augusti.

  Enligt lex Sarah-anmälan ska en timvikarie ha rakat underlivet på en kvinnlig brukare på ett gruppboende – helt på eget initiativ och utan medgivande från kvinnan.

  När rakningen kom till enhetschefens kännedom, togs omgående kontakt med vikarien, som fick en chans att ge sin syn på det inträffade.

  Enligt anmälan hade den underlivsrakande vikarien dock svårt att ta till sig att det hon gjort skulle ha varit fel.

  Enligt hennes sätt att se på saken gjorde hon brukaren en tjänst, eftersom det skulle underlätta för kvinnan att hålla en god hygien under tiden som hon menstruerade.””
  http://www.expressen.se/gt/rakade-underlivet-pa-kvinna–fick-sparken/

  Svara
  • Svenne

    /  09/03/2016

   #KvinnorKan 😛

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/03/2016

    Man får se det från den ljusa sidan. Det kanske var i förebyggande syfte då det minskar risken för flatlöss om man blir sexuellt utnyttjad. 😛

    Svara
 10. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
  • Jag ska inte spela ängel och påstå att jag alltid köpt biljett lokaltrafiken, men detta är wtf. Har du inte biljett så kanske du skadas, eller får böter, eller… ja, man får skylla sig själv faktiskt om man inte köper biljett.

   Svara
   • G

     /  09/03/2016

    ”Har du inte biljett så kanske du skadas, eller får böter, eller” rekryteras av BRÅ.

    Svara
   • Havre flarnstad

     /  09/03/2016

    Absolut ja plankar ibland av ren lathet men att rättfärdiga det med nåt jävla trams om rätten till fri kollektivtrafik eller sura över konsekvenserna är ju bara pinsamt.

    I framtiden blir det till att snyfta över den stackars plastbitslösa som åkte bil olovligt eller hur bristen på papper i plånboken tvingade stackarna att sno en trave oxfilé på Konsum.

    Svara
    • Planka, men försök inte försvara det!

     Jag plankar ibland… men får jag böter så är det MITT FEL. Ibland undrar jag om vissa föräldrar lärt ut ansvar.

     Svara
     • michael

       /  09/03/2016

      Och alla som tankar utan att betala kallas bensinlösa.

  • HANIF BALI är en mäktig opinionsbildare:

   http://pbs.twimg.com/media/CrX7Bv2WcAAQqjH.jpg:large

   Svara
  • Jans

    /  09/03/2016

   Fast artikeln i sin helhet tar inte ställning för plankning utan beskriver plankning i negativa termer och nämner vad det kostar SL.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2016

   Biljettlösa, det är verkligen inte ett ett okej uttryck i min bok, gissar att det jobbar en rasist på SVD, vi måste ifrågasätta det extremt normerande påfundet att en ska behöva ha biljett, jag föreslår därför att vi i viktig kritisk diskurs, som problematiserar maktförhållanden i tunnelbanan, istället använder oss av det lite mer peppiga begreppet biljettifierad.

   Om vi inte är vaksamma så kommer denna typ av indelning av människor, med eller utan biljett, snabbt leda till det neonazistiska samhälle som Henrik Arnstad varnat för, därför startar vi nu uppropet #krossabiljetten, skriv och berätta om dina möten med biljettfascismen. Vi länkar så klart genom kontot @intedintunnelbana, den med bäst offerkofta vinner ett årskort på Eriksdalsbadet!

   /Frida

   Svara
   • Herrejösses vad roligt skrivet, Frida 😀
    @intedintunnelbana #krossabiljetten

    Svara
 11. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 12. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 13. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 14. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 15. G

   /  09/03/2016

  Undrar om det låtit annorlunda om det handlat om en manlig artist, då hade den kanske inte hyllats som sexig utan kritiserats för att vara sexistisk istället. Jag är glad för hennes artistkarriär, men måste skärpa sig och sluta upp med hyckleriet och dubbelmoralen.

  ””Zara Larssons nya singel hyllas i USA: ”En av årets sexigaste”

  ”En stark kandidat för att klassas som en av årets sexigaste låtar”.
  http://www.svd.se/billboard-hyllar-zara-larsson/av/tt

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/04/2016

   Smink gör underverk även för tonåringar.

   Svara
 16. G

   /  09/03/2016

  Svara
  • Hypocrita

    /  09/04/2016

   Inget svar på den, högst naturliga, följdfrågan förstår jag….

   Svara
 17. G

   /  09/03/2016

  Svara
 18. G

   /  09/03/2016

  ””Frispråkig liberal

  Någon som däremot är mer frispråkig om situationen är Liberalernas gruppledare i Trollhättan Rita Paulsson Svensson, som själv har libanesisk invandrar­bakgrund.

  – Jag har sett att ni lagt upp mig på Fria Tider. Tack för det! säger hon och skrattar uppskattande när vi ringer upp.””
  http://www.friatider.se/lugn-natt-i-trollhattans-utsatta-omraden

  Fint att hon pratar som vanligt trevligt folk och tar det med en klackspark när en av de ”kontroversiella” sajterna ringer med lite frågor. Bra Rita.

  Hade FT ringt till ”superstjärnan” hade han slängt på luren och skrivit på twitter ”rasistfascistnazist-sajten fria tider ringer och trakasserar mig på telefonen!”

  Svara
 19. G

   /  09/03/2016

  ”En dom ljuger inte om land och ursprung

  Skall försöka bemöta påståenden om att vi skulle vara rasistiska

  Vi försöker skildra verkligheten utan censur av namn och land
  att vi skulle misskreditera invandrare är löjligt vi publicera domar efter vad som händer i samhället och domar ljuger inte om land och ursprung .

  Under Balkan kriget kom det drygt 100 000 flyktingar till Sverige De har idag högre utbildning än inrikes födda och en sysselsättningsgrad på 80 procent. På den tiden va det inte någon vandalisering av asylboende gruppvåldtäkter våldtäkter sexuellt ofredande m.m

  invandrare som kommit till Sverige 2014-2016 är överrepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter våldtäkter sexuellt ofredande det är fakta som vem som helst kan kontrollera genom offentliga handlingar. Nu skall vi vara klara med att inte enbart svenska kvinnor utsätts för sexbrott och misshandel mörkertalet på vad som händer på dom olika asylboende vet ingen och ingen verka ha något intresse i det vilket är en skam”
  http://kriminellt.com/en-dom-ljuger-inte-om-land-och-ursprung/

  ””Livstids fängelse och utvisning för afghansk dubbelmördare

  Reza, då 27 år gammal, kom tillsammans med sin fru Sara, 24, till Sverige som asylsökande i november 2015. De hade bara varit gifta några månader, men det var redan slitningar i äktenskapet. (forts)….””
  http://kriminellt.com/livstids-fangelse-och-utvisning-for-afghansk-dubbelmordare/

  Svara
 20. Jan

   /  09/03/2016

  Filosofiska rummet (SR P1) om mänskliga rättigheter och flyktingar. Intressant. Väl värt att lyssna på: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=793

  Svara
 21. Jan

   /  09/03/2016

  Överklassfrun Jenny Strömstedt eldar på massinvandringen i sedvanlig ordning. Kollapsar din muslimska skitstat i Mellanöstern: kom till Sverige, menar Jenny. Det är vår uppgift att ta hand om er….

  http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/vi-maste-resa-oss-ur-vara-tv-soffor-och-borja-hjalpa/

  Svara
  • MiT

    /  09/03/2016

   Undrar hur det ser ut hos paret Strömstedt, kanske bolagsutdelningar istället för lön över hela linjen…?

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/03/2016

    Nja, det konstigaste är att hon ännu inte har kommit ut som lesbisk.

    Svara
    • michael

      /  09/04/2016

     Ja Nicklas brukar ju vara bra på att omvända kvinnor till att bli lesbiska.

     Svara
 22. Svenne

   /  09/03/2016

  Så här ser ensamkommande barn ut… #Påminnelse

  Svara
 23. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 24. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 25. Utlandssvensk

   /  09/03/2016

  @ MiT,

  Jag hittade ett gammalt inlägg från januari 2011 om just ensamkommande flyktingbarn. Det är väldigt belysande! Bloggen som det ligger på är inte längre aktiv, men var alltid extremt seriös, så jag tror att man kan lita på innehållet. Bloggaren sitter nu i riksdagen för SD.

  Så, kom ihåg att detta hände för 5 år sen:

  ”Har i mitt hem upplevt följande. Eftersom svensk media är ointresserade av denna sorts verklighet (de tycks bara publicera starkt censurerat material), så skickar jag min erfarenhet till dig!

  Asylsökande flyktingbarn.

  Medias berättelser och bilder av det grymma beteendet människor emellan i Afrika passerar min hjärna: Hur de slaktar och stympar varandra, våldtar och skändar. Inte minst de ofattbart grymma könsstympningarna dyker upp i tankarna, när jag funderar på att ta emot ett asylsökande flyktingbarn därifrån. Jag har blivit tillfrågad och svarat ja, det är tydligen brist på omhändertagande familjer, enligt den statligt anställda konsulten.

  En vacker dag dyker han så upp, i sällskap av en grupp skattefinansierade damer med olika befattning. Pojken, vi kan kalla honom X, är 17 år gammal och har varit med om det värsta tänkbara. Jag är inställd på att ta hand om en människa i stor nöd.

  När vi satt oss vid matbordet, reser sig vår nye gäst och går glatt till kylen där han plockar fram annan mat som han börjar tillaga. Maten på bordet passar inte. Vi blir mycket förvånade. Han är klädd i märkeskläder och har en ny mobil. X berättar att han är van att få allt han pekar på. I förtroende berättar han att han egentligen är över 20 år gammal.

  Jag frågar ofta hur han mår och söker efter tecken på oro eller ångest. Dessa finner jag aldrig. Av en terapeut bedöms X må bra. Enligt en av ovan nämnda statligt anställda var X helt klart drogpåverkad vid ankomst till vår familj. Han dricker ofantliga mängder vatten, och det ska vara kolsyrat! När det är dags för drogtest en vecka senare, vägrar han. Han kräver att annan person än jag skall följa med honom till sjukhuset. Hon kommer några dagar senare på hans order långväga ifrån. Under tiden fortsätter han sitt kopiösa drickande. Precis innan det är dags att fara till sjukhuset, återvänder han in för att dricka ytterligare. På sjukhuset konstaterar de att urinen är väldigt tunn, men det godkänns och vi får besked att drogtestet är negativt, d.v.s. han är fri från droger! X är glad, mycket glad. Det är han för övrigt nästan jämt, d.v.s. när han får som han vill. Får han inte som han vill, blir han aggressiv. Han har ett flertal polisanmälningar på halsen. Det beror dock på att de andra var dumma, enligt honom. Han blir aggressiv när han inte tillåts köpa sprit. Kanske glömmer han sin ”låga” ålder då och då.

  X blir mycket irriterad när han väcks redan kl. 11 på förmiddagen. Vanligtvis sover han till eftermiddag, tillbringar ca 1 tim i duschen, äter och går sedan till gymmet. Efter en tur på sta`n kommer han hem och säger:
  -”Where is my food, I´m hungry”.
  Han klagar att vi inte serverar honom mat när han vill ha den.
  Sedan avslutar han dagen med ytterligare 1 tim. i duschen och tittar på TV eller sitter vid datorn.

  Jag ordnar skolplats åt X, men han är inte intresserad av att gå till skolan och lära sig svenska, han vill bara få sina papper (uppehållstillstånd) och då skall han få en egen lägenhet! Han är tidvis mycket irriterad på allt jox byråkraterna ställer till med.
  -”Give me my papers, my money and my apartment, and I don`t need you!”
  Ute på sta´n går han runt och frågar folk:
  -”Är du kristen?”
  Vid jakande svar säger han:
  -”Jag är muslim – Fuck You” och pekar för säkerhets skull finger.

  Vår yngling får av svenska politiker, röd-grön eller blå regering spelar tydligen ingen roll, över 5.200:-/månad till att handla nya märkeskläder, gå på bio, gym, fika m.m. Husrum och mat får han dessutom.

  I snitt kostar ett flyktingbarn svenska skattebetalare 57.000:-/månad. Migrationsverket behöver i detta fall ca 1 år på sig att fatta beslut. Det betyder att X kostar ca 700.000:- medan Migrationsverket funderar. (Den summan skulle det kunna byggas och drivas en skola med på hemmaplan i Afrika.) Skickas X tillbaka har han märkeskläder och minnen av en hejdlös konsumtion med sig. Undrar vad det väcker för tankar och känslor hos honom och alla han pratar med därhemma?

  Jag får nu höra att det finns organisationer dit familjerna i Afrika kan skicka sina ”barn”, mot stora summor, för att lära upp dem: Hur de skall bete sig och vad de skall säga här i Sverige för att få igenom sin önskan om ett gott liv utan arbete. När vederbörande har fått sina papper, dröjer det inte länge innan släkten följer efter.

  Familjehemsplacerare från ett annat företag ringer mig för inte länge sedan och undrar om jag kan ta emot en ungdom. Jag berättar historien ovan och hon svarar:
  -”Tyvärr är din historia vanlig. Man kan undra om de fattiga barnen alls kommer till Sverige…”
  De vet, men tiger. Vem vill förlora jobbet?

  Finns det någon som tror att verkligheten visas ocensurerad i ”politiskt obundna” SVT? Eller våra svenska tidningar?
  Byråkraterna som tjänar på flyktingströmmen blir ständigt fler. Politikerna krälar likt förvirrade ålar efter väljarna.
  Och väljarna, när skall de vakna?
  Herr X bor numer i egen lägenhet i Stockholm.”

  http://robsten.blogspot.ch/2011/01/historien-om-ett-ensamkommande.html

  Svara
  • Johan A

    /  09/03/2016

   Detta får mig att tänka på vad en gammal kompis till mig berättade när han just 2011 lämnat vår gemensamma arbetsplats för att börja jobba som personal på ett hem för ensamkommande flyktingbarn i en mindre svensk stad. Han berättade att de flesta som kom dit var inte barn men det fick inte ifrågasättas. Han berättade om att han tidigt hamnade i klinch med chefen efter att uttryckt den kontroversiella åsikten att det var bättre att ”barnen” lärde sig svenska istället för att personalen skulle lära sig alla språk och dialekter som talades i de områden dessa ”barn” kom ifrån. Dessutom berättade han om de otaliga gånger han fick åka till polisen för att hämta de ”barn” som hade gripits när de hade stulit, misshandlat eller begått andra brott. Redan då var det svängdörrar för dessa brottslingar hos polisen. Det tog ca ett år innan han hoppade av och valde att plugga vidare. Han har inte ångrat det beslutet.

   Svara
  • MiT

    /  09/03/2016

   Jo det har ju varit känt i många år så att säga men ingen har lyssnat alls. Men det är ju först på senare år det har blivit ett ordentligt problem som hotar hela systemet. Om 100 eller 150 luras på ett år spelar inte så stor roll, förra året handlade det om kanske 25 000 – 30 000 som gjorde det, då är det enorma problem. Man skulle givetvis satt stopp för det omedelbart istället för att låta det rulla på.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  09/03/2016

    @ MiT,

    ”Om 100 eller 150 luras på ett år spelar inte så stor roll, förra året handlade det om kanske 25 000 – 30 000 som gjorde det”

    Jo, visst!

    Men det som händer när man tillåter 100 att fuska såhär, är att dessa berättar för 100 andra, som sen i sin tur för saken vidare. Det var i högsta grad det som skedde från 2006 och det var därför vi fick en exponentiell tillväxt över tiden. Detta stod klart för länge sen, likväl var vi tvungna att simma hela vägen tills huvudet slog hårt i kaklet innan något kunde göras. Ganska deprimerande att skåda….

    Jag ältade detta med en del allianspolitiker inför valet 2010 och tog då upp just den exponentiella effekten, för den var uppenbar redan då. Men det var som att prata med en vägg! Dessa figurer borde verkligen ställas till svars. Skadan som de har orsakat är rent enorm och det var helt förutsägbart. De kan inte bara få komma undan och leva ut sina liv på bekväma riksdagspensioner. Fast realistiskt blir det väl så……

    Svara
 26. Pelle2

   /  09/03/2016

  OT:
  Virtanen pratar om föraktet för fakta i en krönika. Minst sagt ironiskt när han arbetar på en publikation som Aftonbladet.
  Han klagar på ekonomer som har fel i sina prognoser. Det säger mannen som menar att Sverige inte var /är nära en kollaps i flyktingpolitiken/ekonomin eftersom han fortfarande har råd att köpa sitt fredagsvin…
  Han ironiserar över att Magnus Ranstorp kallar sig för expert på terrorism eftersom han hade fel om gärningsmännen vid Breiviks terrordåd och massmordet med lastbil i Nice.
  Så bara för att en expert kan ha fel ibland så är denne inte att betraktas som en expert??

  Om Magnus Ranstorp från Wikipedia:
  Han är sedan 2005 forskningschef vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS) vid Försvarshögskolan i Stockholm.[3] Han invaldes 2006 som ledamot av Krigsvetenskapsakademien.
  Inte illa jobbat av en ”självutnämnd expert”

  Själv litar väl Aftonbladet mera på Pizzaekonomen Schyffert och terroristexperten Henrik Arnstad…

  Ha menar att också att folk dras till Trump och Sd för att de är trötta på experter och fakta
  och naturligtvis att Trump och SD,s väljare till stor del består av arga,vita,lågutbildade män.
  Med tanke på hur många deras väljare är så har jag svårt att tro att det resonemanget håller.Även om det finns en del arga,vita lågutbildade män så är de knappast så många att de räcker för att förklara Trumps och SD,s framgångar.
  Dessutom får man förmoda att deras väljare till en stor del består av kvinnor. Men det passar naturligtvis de folkföraktande och radikalfeministiska journalisterna på Aftonbladet att utmåla sina politiska motståndare som ointelligenta,manliga förlorare…

  Han antyder också att Sd,s väljare till stor del är före detta borgare eftersom han menar att det borgerliga etablissemanget har visat sig vara opålitliga och dragit med stålarna och att väljarna därmed har blivit SD:are för att ”vad som helst får duga”.
  För det första har undersökningar visat att en stor del av det manliga LO-kollektivet har börjat rösta på SD. Dessa LO-män var traditionellt Sossar eller vänsterpartister.
  Varför röstar dom med Sd ? Kan det var missnöje med Sossarnas politik på invandringsområdet ?? Kan dessa människor kallad före detta borgerliga ?

  PÅ vilket sätt har det ”borgerliga etablissemanget dragit” ? Det finns fortfarande ett antal borgerliga partier som väl kan sägas utgöra det borgerliga etablissemanget ?
  Han försöker väl visa vilket stort ansvarstagande han kära regering visar.

  Är det några som dagligen visar bevis för förakt för fakta så är det väl Aftonbladets medarbetare…

  http://archive.is/qtVoT

  Svara
  • Lövet

    /  09/03/2016

   Virtanen uppträder vara mer och mer patetiskt – mer (rödvinsrosigt) vit kränkt man finns inte.

   Fattar inte att han får några knäck nånstans överhuvudtaget..,

   Svara
 27. Jerry

   /  09/03/2016

  ”Lika barn leka bäst”, är ett smått förbjudet uttryck numera. Vi ska ju vara så mångkulturella och anamma olikheten. Men är det så lyckat egentligen? När jag sitter på en buss med skrålande araber (vilket händer) så tänker jag att detta aldrig kommer att funka. De är alldeles för annorlunda. Man blir bara irriterad och vill inte ha med dem att göra. Ungefär som att jag tänker mig att en svensk på en japansk buss skulle irritera folk när han babblar i mobilen. Där är det oartigt att göra så. Vi har olika kultur. Thailändare och svenskar brukar ha lätt att finna varandra. Samma temperament och inga religiösa konstigheter. De är ungefär som vi. Några integreringsproblem förekommer inte. Egentligen är det inget konstigt att folk skaffar vänner med någonting gemensamt och träffar de andra för att vi måste. Är så vi är funtade. Den som påstår annat är en hycklare.

  Svara
 28. VISSTE NI: att dessa ”självgående” gräsklippare inte ser skillnad mellan en hög och en igelkottungar. God Jul medan ni mördar igelkottar!

  Svara
 29. Dreadlock

   /  09/03/2016

  Westerholm släpper ännu ett scoop i dagens krönika. (För vilken i ordningen ?)

  Islamkramarna (Och antisemiterna) Peter Weiderud, och Ulf Bjereld sedan länge sittandes i socialdemokratiska VU, genom broderskapsrörelsen, aktivt stöder Ship to Gaza´s högst tveksamma förhavanden, verkar ha tappat sina socialdemokratiska principer och kastat ideologin överbord – För att istället jobba med sina kompisar som man lugnt kan påstå är muslimska aktivister.

  Dessutom : ” Bjereld har, sedan regeringsskiftet, som en pikant detalj fått ett särskilt uppdrag att utreda stödet till de religiösa samfunden. ”

  Hur kan det bli mer jävig än så här ? Hur har man tänkt,eller inte tänkt.

  http://ledarsidorna.se/2016/09/barnaktenskap-som-bistand/

  Svara
  • Pelle2

    /  09/03/2016

   Westerholm är otroligt bra.Funderar starkt på att skänka honom pengar så att han kan fortsätta med sin granskning av makten.
   Helt sjukt att en sådan extremist som Ulf Bjereld,som stöttar ship to Gaza, skall utreda statens stöd till religiösa samfund.
   För att lite belysa vilka sjuka extremister som Ship to Gaza är citerar jag Westerholms inledning på krönikan
   ”Ship to Gaza ser leveransen av vigselringar till tolvåriga flickor som en stor, och positiv, händelse. Ett något märklig form av bistånd med tanke på dagens infekterade debatt om barnäktenskap i Sverige.”
   Att säga att detta är märkligt är minst sagt ett understatement.
   Ship to Gaza hyser ju även sådan extremister som Mattias Gardell och Dror Feiler.

   Bjereld är ordförande för Socialdemokratiska rörelsen Socialdemokrater för tro och solidaritet. Enligt Westerholm är en av medlemmarna i den rörelsen, f.d SSU:aren Adrian Kaba,en anhängare av Ship to Gaza och dessutom en antisemit.
   Man kan ju verkligen,precis som Westerholm gör, undra vad som händer inom Socialdemokratin. Skall dom bli ett parti för islamister i ett desperat försök att hänga kvar vid makten ?

   Svara
   • Freedom

     /  09/03/2016

    ‘”Ship to Gaza” är starkt ogillat av Israel. Aktivisterna vill att även Israel skall anamma kulturmarxismen, dock ovetande om att den till stor del skapats av de lojala till Israel som ett verktyg för ett feminiserat och svagt Europa. Inget mångkulturellt och feminiserat Israel,tack. Det är för andra länder.

    Svara
    • Freedom

      /  09/03/2016

     Givetvis så har jag inget övers för dessa aktivister som vurmar för andra folk än sitt eget. Vurmar du för svenskar är du rasist, nazist osv.

     Svara
 30. Pelle2

   /  09/03/2016

  OT:
  Sakine Madon skriver bra i dagens Expressen om den religiösa friskolan som införde separata idrottslektioner för flickor och pojkar.
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/skolflickor-ska-inte-behova-skyla-sig/

  Hon avslutar med följande ord bl.a med tanke på Hanne Kjöllers försvar av friskolan.
  Hon skulle även ha kunnat referera till kulturrelativisten Johanna Frändén som även hon gillar könsseparerade idrottslektioner.

  ”Skulle beslutsfattare på Skolinspektionen och skribenter på DN vifta bort problemet om det hade gällt deras egna döttrar? Låt mig tveka.”

  Svara
 31. Jan

   /  09/03/2016

  Egenintresset ljuger aldrig. Det visar sig, föga förvånande, att den politiserade journalisten Oisin på Aftonbladet är emot all journalistik som sker på andra villkor än via etablerad media. Här pinkas det revir som skulle göra vilken jycke som helst avundsjuk!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article23447746.ab

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2016

   Osin leker även förtrollande reportageförfattare, kanske hoppas han på ett bättre knäck än fattig åsiktspolis, han får dock träna lite, hans inledning är så högtravamde att klockorna stannar. Osin! Marsh pankak tillbaka till skrivarkursen.

   ”Det är den första dagen i september och i luften känns en svag antydan om annalkande höst efter en sommar som i vanlig ordning var för kort i Backe, kyrkby i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun.”

   Avslutningen:

   ”Jag har ingen bra lösning på denna djupt bekymmersamma situation. Att staten under lång tid har misslyckats med att ta ansvar för landsortsjournalistiken tror jag dock att många håller med mig om.”

   Men vore det inte vackert om det istället stod:

   ”Jag har ingen bra lösning på denna djupt bekymmersamma situation. Men jag tror att många håller med mig om att staten under lång tid misslyckats med att ta ansvar för public services urspårade agendajournalistik, samt att vi inom etablerad media aktivt, men även omedvetet, gjort allt vad vi kan för att undanhålla vissa samhällsproblem samt brännmärka alla som vänt sig till alternativmedia som låghalta dödsknarkarnazister.”

   /Frida

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/03/2016

    Självkritik från Frida. Man kan inte anklaga någon för att vara ett skrivpretto och stava pannkaka fel.

    Ber ödmjukast om ursäkt!

    /Frida

    Svara
    • Klimathotet

      /  09/03/2016

     Marsch också 🙂

     Osis Cuntwall stjäl från Snobben (Det var en mörk och stormig natt…)

     Svara
    • Svenne

      /  09/03/2016

     En feminist har alltid rätt, och behöver aldrig be om ursäkt, särskilt inte till Patriarkatet!!!

     …jag som trodde att Frida hade tullat lite på vinförrådet, dagen till ära 😛

     Svara
 32. GL

   /  09/03/2016

  http://www.svenskdam.se/2015/10/victoria-och-daniel-motte-ensamkommande-flyktingbarn-i-stockholm/
  Under besöket träffade Victoria och Daniel 20 ungdomar i åldrarna 15-17 år som alla kommit ensamma till Sverige och som nu väntar på att få sina uppehållstillstånd. Victoria och Daniel slog sig ner bland barnen för att höra deras berättelser och vad de har för drömmar om framtiden.

  – Den viktiga verksamheten som bedrivs på Ersta gjorde starkt intryck. Kraften och ambitionen hos ungdomarna ger hopp för framtiden, sa Victoria och Daniel efter besöket på Lukasgården.

  Men var är barnen???

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2016

   Och varför har prinssesan t-shirt utanpå en långärmad tröja? Det är varken 1994, och det konstiga modet är inte ens inne i Afghanistan.

   Svara
 33. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2016

   Lite fånigt, det finns ju faktiskt välklädda och snygga feminister. Kolla bara på Zara, men hennes utseende är inte problemt, feminism är likställt med manshatism och avundsjukeism.

   Svara
  • Trams. Orka, tror det var en Sverigedemokrat (hon till höger) som skickade upp bilden.

   Svara
  • Snoras

    /  09/03/2016

   Amerikansk politik? Ett råd i all välmening; sluta länka till vad Ku klux klanare har att säga.

   Svara
   • MiT

     /  09/03/2016

    Du, jag kollar inte cv på amerikaner på twitter. Såg bara att han kandiderade till något bekant. Ett råd i all välmening, spela inte dryg.

    Svara
  • Snoras

    /  09/03/2016

   Seriöst? Bilden är väl hur bra som helst, men om du citerar vad den förra Grand Wizard of Ku Klux Klan har att säga framstår det som något pikant. Rådet var fortfarande i all välmening.

   Svara
   • MiT

     /  09/03/2016

    Så jag som vanlig svensk ska hålla reda vem som bär luciatågsdumstrut i USA? På andra sidan Atlanten? I en annan världsdel? Really? Och vad citerar jag? Mitt råd var också fortfarande i all välmening…

    Svara
 34. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 35. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2016

   Jag gissar att UNT haft en nattarbetande redaktör/journalist som helt enkelt tyckt att det var på sin tid att berätta vad som hänt, sedan kommer dagskiftarna och ”rättar”, gissar också att personen/personerna ifråga fått en rejäl uppsträckning med chefen.

   Svara
   • Jans

     /  09/04/2016

    Nu står ursprungsland i artikeln igen.

    Svara
    • G

      /  09/04/2016

     Haha men vafan, att de bara orkar hålla på och tassa omkring på tå!
     Ja, det står även ”uppdaterad” längst upp, det står ursprungsland på ett ställe i texten iaf, i originalet står det ursprung på två ställen, det raka citatsvaret från Torbjörn är inte kvar längst ner som i originalet

     Det står även att texten är skriven av ”unt.se” och inte av ”Niklas Tjernström” som i originalet.
     http://archive.is/YbVQo

     Svara
 36. QED

   /  09/03/2016

  Momsskojeri på hög nivå?

  ”656 miljoner kronor skänker vi snälla skattebetalare till Stampen”

  ”Stampen begärde tillbaka pengar från Skatteverket sedan EU sänkt tryckerimomsen. Tanken var förstås att Stampens tryckerier skulle skicka pengarna vidare till sina kunder som betalt den för höga momsen. Det gjorde Peter Hjörne inte. Han stoppade en stor del i kassan och använde pengarna till att ge sig själv utdelning och sin vd Tomas Brunegård rekordlön och bonusar.”

  http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/08/30/skatteverkets-besked-till-stampen-sander-konstiga-signaler/

  Svara
 37. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 38. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
  • Förvisso intressant att Egor ”arbetar” för SD, men inte överraskande.

   Men extremt fult i övrigt. Varför måste man överdriva?

   Svara
  • Och för övrigt – varför inte försöka motsäga Egors uppgifter?

   Om han nu är in desinformatör…

   Svara
  • Jans

    /  09/04/2016

   Historien är rätt märklig på flera sätt. Nyheteridag skriver en hel del om saken och låter Putilov skriva en debattartikel och ge sin version. Rätt svårt att veta faktiskt vad man skall tro om detta.

   Att han som profilerad invandringskritiker skulle skrivit debattartikeln i Aftonbladet för att försöka öka spänningen mellan invandringsförespråkare och motståndare verkar rätt långsökt. Artiklar i liknande stil publiceras ju ständigt av t.ex. Aftonbladet ändå. Varför skulle Putin skicka ut folk till Sverige som skriver artiklar som redan skrivs av svenskar?

   Om Putilovs uppdrag är att agera svensk journalist för att försöka göra svenskar mer Putinvänliga så är det rätt konstigt att han valt en pseudonym som låter rysk och till och med påminner om ”Putin”. Det minskar ju trovärdigheten radikalt. Då hade han väl hellre använt ett svenskklingande namn såsom hans andra pseudonym Alexander Fridback?

   Å andra sidan, det är rätt märkligt med hans olika identiteter. Jag utesluter inte förklaringar där han kanske har ett uppdrag från sitt hemland. Det troligaste i så fall är ju snarare att hans jobb har varit att infiltrera SD. Dels för att hålla koll på dem men kanske också för att göra dem mer ryssvänliga. SD är ju skeptiska till Nato så Putin kan ha intresse av att skaffa inflytande i det partiet. Inte minst eftersom SD kommer att få ökat inflytande.

   Svara
 39. Jan

   /  09/03/2016

  Ordet ensamkommande flyktingbarn måste vara den mest upprepade lögnen i Sverige de sista tre decennierna. Jag har svårt att tänka mig någon motsvarighet i propagandabranschen. Man måste nog gå tillbaka till gamla Sovjettiden för att hitta något som kommer i närheten.

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/03/2016

   Högsta Sovjet: Så kommer det en traktor (applåder) en traktor till (applåder) …
   Sveriges riksdag: Så kommer det ett baaarn (applåder) ett baaarn till (applåder) …

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  09/03/2016

   @ Jan,

   ”Ordet ensamkommande flyktingbarn måste vara den mest upprepade lögnen i Sverige de sista tre decennierna. Jag har svårt att tänka mig någon motsvarighet i propagandabranschen. Man måste nog gå tillbaka till gamla Sovjettiden för att hitta något som kommer i närheten.”

   Nja, du glömmer att vi hade något väldigt liknande i Sverige under ett antal år, just innan de ”ensamkommande” blev en stor grej. Detta fenomen var väldigt stort i media från cirka 2005-2007 och hadlade också om ”flyktingbarn”.

   Kan du gissa vad jag tänker på?

   En sista ledtråd: Gellert Tamas skrev en bok om saken 2009.

   Svara
   • Jan

     /  09/03/2016

    Just det ja! Man glömmer fort. De apatiska barnen. De verkar dock föra en tynande tillvaro nu…

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  09/03/2016

     ”De verkar dock föra en tynande tillvaro nu…”

     Full poäng på den 🙂

     Sannolikt blir de väl samma sak med ”ensamkommande”. Man slutar med tramset och sen låtsas alla som att det aldrig hände.

     Svara
 40. Svenne

   /  09/03/2016

  OT: ”antirasism”…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2016

   Ha, alla begrepp de slänger sig med är uppfunna av vita medelålders feminiserade män och medelklasskvinnor. Ironiskt och multipatetiskt.

   Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/03/2016

   Plaskaljugo glömmer allt som oftast att hon är vitare än dom flesta och inte kommer från bushen i det mörkaste Afrika eller ett beduintält i Sahara utan Europas vagga och det mest europeiska landet om invånarna själva berättar nämligen ….. Grekland

   Vart går gränsen för vad som är vitt ? Jag anser att både Europa och Ryssland är vitt.

   Svara
   • Nilsson

     /  09/03/2016

    Alexandra borde kolla sina vita privilegier och ta ett steg åt sidan.

    Svara
    • Jans

      /  09/04/2016

     Grekerna grundlade väl i princip den onda och vidriga civilisation som utgör Europa?

     Om man skall han något slags rastänkande (vilket definitioner som utgår från kategorier som ”vit” oundvikligen måste höra till) så är ju hon som grek helt diskvalificerad från att delta i de där forumen.
     Det känns som i den svenska kontexten har ”vit” börjat betyda ”nordisk” eller möjligen ”blåögd”.
     Det är så djävla obehagligt att man ens skall behöva hålla på att diskutera de här sakerna. Medfödda egenskaper som ingen kan göra något åt. Kultur, tradition, religion e.t.c. är däremot saker som alla har ansvar för och som man själv väljer hur man vill förhålla sig till. De är meningsfulla kategorier att diskutera.

     Svara
  • G

    /  09/04/2016

   Tycker denna är bra, från förra året.

   ””Älskade antirasist, vad vill du?
   …[…]…
   Älskade antirasist, vad vill du? Jag har hört dig kalla människor som röstar på ett annat parti än dig för ”idioter” och ”whitetrash”. Jag läser om hur du avföljer människor som inte tycker som du på Facebook och varje gång du demonstrerar på stan så är det emot något. Jag vet vad du gör motstånd emot men vad är du FÖR?

   Min mamma var orolig när hon hörde att jag skulle spela golf med Jimmie Åkesson. Hon drömde mardrömmar om hotbrev från rasister, klyschigt konstruerade lappar med urklippta tidningsbokstäver och Twittertroll som replyade på mitt namn med ord som vassa pilar in i mitt flöde. Jag bad henne att inte oroa sig för just den ilskan. Mina hatare hade inte rakade skallar och hakkors på armarna. Det hat jag möttes av kom i stället från politiskt korrekt medelklass, intellektuella antirasister och livsstilsvänster.

   Någon twittrade att jag var husneger. Någon ringde och berättade att jag var klassförrädare. Taxichauffören sa att jag inte var en riktig iranier. Antirasister ringde och skrek att jag förstörde kampen när jag spelade golf med fienden…(forts)””
   http://www.gp.se/nyheter/modiri-hur-ser-antirasistens-framtida-sverige-ut-1.171598

   Svara
   • G

     /  09/04/2016

    Äh fan, tar med resten också…..

    ””Jag är inte anti antirasist men jag tror vi är klokare än så här.

    Vi kan inte prata inkludering utan att inkludera alla. Vi kan inte prata om integration utan att integrera alla. Vi kan inte hata på ord som ”invandrarjävel och ”blatte” när vi i samma andetag blåser ut begrepp som ”rassejävel” och ”svenne”.

    Antirasismens skrikande och hatande ger syre åt just den rasism vi vill ifrån. Antirasismen är beroende av rasismen för att finnas till. Allt den traditionella antirasismen gör är att splittra det redan splittrade Sverige i ännu mindre bitar och skapa mer utanförskap, mer segregation och mer klyftor.

    Så älskade antirasist, var är din vision för ett Sverige för alla?””

    Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2016

   Helt sjukt att sådant som makthavarna med sitt hat mot vita får finnas till.
   .

   Svara
  • Jans

    /  09/04/2016

   Pascalidou? Hur kan hon vara med där, hon är väl ”vit”?

   Svara
 41. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 42. MiT

   /  09/03/2016

  Vilken avslöjande bild, han står verkligen beredd med kameran…

  ”Putilov talar ut efter att Aftonbladet röjde skyddade identiteten: ”Kan innebära en livsfara för mig””
  http://nyheteridag.se/putilov-talar-ut-efter-att-aftonbladet-rojde-skyddade-identiteten-kan-innebara-en-livsfara-for-mig/

  Rikard Aschberg har visst varit medförfattare, han var ju även aktiv på märkliga sätt när AB jagade tunga makthavare som bonddrängar och undersköterskor

  Svara
 43. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 44. MiT

   /  09/03/2016

  Svara
 45. MiT

   /  09/04/2016

  Gissar att de här båda inte går ut och knäcker en öl tillsammans på lördagskvällen…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/04/2016

   Virtanen personifierar möjligtvis Dunning-Krugereffekten.

   * fail to recognize their own lack of skill
   * fail to recognize the extent of their inadequacy
   * fail to accurately gauge skill in others
   * recognise and acknowledge their own lack of skill only after they are exposed to training for that skill (det är här Frida är högst tveksam till om det psykologiska fenomenet går att applicera på nöjeskolumnisten.)

   Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2016

   Jag läste i Twittertråden och såg då bl.a följande som visar på vilken låg debattnivå som Virtanen befinner sig:
   Rickard Herrey skrev följande tweet:
   ”Som vanligt tragiskt o upprörande att se hur stora tidningars journalister bereds utrymme för personlig vendetta o strunt”
   På det svarade Virtanen föjande:
   ”diggiloo diggilej.”

   Det visar ju att han inte klarar av att argumentera överhuvudtaget…

   Sedan var det naturligtvis en Anna som var tvungen att skriva följande till Ranstorp
   ”Snarare är det du som har förakt för fakta och sanning. Känns det bra att få stöd av sd och rasister? ”
   När jag läste i tråden, vet inte hur representativ den är, såg jag inget som helst rasistiskt.
   Skulle tro att Anna är en sedvanlig vänsteranhängare och identitetspolitiker som försöker tysta sina meningsmotståndare genom att brunmåla dom och ge dom ansvar för vad de som kommenterar på deras sociala medier har för åsikter.

   Är ju också symtomatiskt för sådana som henne att dom slänger ur sig saker som att Ranstorp har ett förakt för fakta och sanning utan att komma med något bevis för att det är sant.Man skall bara tro på deras ord…
   Vem vet för övrigt vem signaturen Anna är ?
   En kollega/kompis till Virtanen eller någon som av ideologiska skäl inte gillar det som
   Ranstorp skriver eller uttalar sig om ?

   Förstår inte att någon kan stödja pajasen Virtanen ..

   Svara
 46. Är AB helt normala om rysskopplingar?

  Min mamma är finsk och hennes pappa var med i kriget och slogs till och med mot dom till den punkten att han näst intill blev psykotisk om städning. Jag kan lukta mig till ryssar och Sverigedemokraterna är, om något, inte ryssar. De är skumma, men inte ryssar.

  Svara
  • MiT

    /  09/04/2016

   Det är jättemärkligt, det används som en stämpel för att fula ut någon när de andra tappat bläcket. Men det enda som sker är att de som hela tiden tjatar om sina konspirationsteorier med rysstroll och ser dem i varje stavelse förminskar och förlöljigar det problemet med den mäktiga grannen i öster. Förvandlar den farliga och oberäkneliga grannen till till någon som sitter i en källare och skriver på nätet…

   Svara
   • Jans

     /  09/04/2016

    Det blir så dumt för det är klart att Putin precis som andra makthavare i stora länder har verksamhet för sig i Sverige men man måste ju kunna vara kritisk till Nato, kritisk till en del av rapporteringen kring Putin och Ukraina och EU:s försök att vinna Ukraina utan att för den skull automatiskt utmålas som Putinist. Vad är det för djävla nivå?

    Alla är naturligtvis inte rysstroll och inte ens om de är det så åstadkommer de ju särskilt mycket. Svenskars inställning till Putin är väl (med rätta) i huvudsak negativ? Tror de flesta inser att han är en diktator men det betyder ju inte automatiskt att allt Nato och EU gör i Rysslandsfrågan är rätt och riktigt. Det är ju det som blir så dumt.

    Svara
  • Svenne

    /  09/04/2016

   ”Jag kan lukta mig till ryssar ”
   Bra egenskap! Du borde jobba för Försvaret…

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/04/2016

    Rysshatet kommer med modersmjölken i Finland. 108 års ockupation och därefter 3 krig på mindre än 30 år.

    Svara
 47. G

   /  09/04/2016

  Jan Guillou: Åtskild idrott lika givet som skilda omklädningsrum
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article23456625.ab

  Och han passar såklart även på att länka till Frändens artikel i AB.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/04/2016

   Med Jan Guillous argument att ”åtskild gymnastik och idrott i skolan är en fråga om rättvisa och jämlikhet, lika självklar som att pojkar och flickor har åtskilda omklädningsrum”, så borde vi rimligtvis även ha könsseparerad undervisning i matematik, svenska, engelska, hemkunskap, kemi, fysik och faktiskt vart enda ämne skolan, för att nå en högre form av jämställdhet och rättvisa.

   Jan Guillous argument att det är ett modernt påfund med könsblandad gymnastik är minst sagt lite fattigt, lika modernt är det så klart att låta bli med dödsstraff, eller för den delen att tillåta fria val, eller att i skolan blanda flickor och pojkar i huvudtaget.

   /Frida

   Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2016

   Guillou tycker dessutom att bara för att hans kollega Johanna Frändén också tycker att det är ok med könsåtskilda gymnastiktimmar så kan ju ingen invända mot det..
   Att sedan skriva att det är lika givet med skilda omklädningsrum som med skilda idrottstimmar visar på vilken argumentationsnivå Guillou befinner sig.

   Han skriver också:
   ”I Sverige tycks många förväxla vuxna kvinnors rätt att klä sig efter eget skön med tvånget för vissa skolbarn att klä sig som kåldolmar med huckle.”
   Många kvinnor från hederskulturer har vittnat om att de är/har varit tvungna att dölja sig bakom slöjor och annat. Ändå skriver Guillou vuxna kvinnors rätt att klä sig efter eget skön.
   Hur kan Guillou veta hur många av kvinnorna som verkligen bär slöja av egen vilja ?
   Den uppblåsta Guillou har passerat bäst före datum för länge sedan !

   Svara
   • G

     /  09/04/2016

    ”Den uppblåsta Guillou har passerat bäst före datum för länge sedan!”

    Amen.

    Svara
 48. G

   /  09/04/2016

  ””Flera sexofredanden på festival i Falun

  Dalapolisen har fått flera anmälningar om sexuella ofredanden på Granny Goes Street-festivalen i Falun.

  – Det har kommit en in ett handfull anmälningar och vi får se om det kommer fler, säger Camilla Eriksson, vakthavande befäl, till TT.

  En flicka har anmält hon att blivit antastad av flera gärningsmän.

  Ingen person har gripits. Polisen har omhändertagit flera personer för fylleri.

  – Vi har omhändertagit mellan 15 och 20 fyllerister, både över och under 18 år. Vi har haft ett bra samarbete med socialtjänsten som har hjälpt till att ta hand om yngre berusade.

  Inför festivalen hade arrangören mobiliserat för att motverka fylleri och sexuella ofredanden, skriver Dalademokraten, bland annat med en kampanj med parollen ”Det där är inte okej”. Besökare uppmanades bland annat att filma gärningspersoner och våga anmäla när man blivit utsatt för brott.””
  http://www.svd.se/flera-sexofredanden-pa-festival-i-falun/av/tt
  .

  ””Brandattentat mot planerat flyktingboende

  Ett hus i Mariestad som skulle bli flyktingförläggning har utsatts för ett misstänkt attentat under natten.

  Huset var enligt polisen i slutfasen av en renovering för att bli en flyktingförläggning. Polisen misstänker att det är någon som avsiktligt tänt eld på huset.””
  http://www.svd.se/brand-pa-planerat-flyktingboende-k9u0/av/tt
  .

  ””Sex anhållna för misshandel

  Sex unga personer har anhållits misstänkta för misshandel efter ett större slagsmål i centrala Uppsala under lördagskvällen.

  – Tre personer är förda till sjukhus efter att ha blivit slagna med knytnävar, livremmar och eventuellt annat, dock inte några med livshotande skador, säger Torbjörn Karlsson, länsvakthavande polisbefäl vid Upplandspolisen, till TT.””
  http://www.svd.se/sex-anhallna-for-misshandel-af2j/av/tt
  .

  ””Ännu en bilbrand i Västerås

  Ytterligare en bil har brunnit i Bäckby, Västerås, under natten mot söndagen.

  Det är lugnt i området, men polisen är på plats för ”trygghetsskapande”, enligt polisen i Västmanland.””
  http://www.svd.se/annu-en-bilbrand-i-vasteras/av/tt
  .

  ”SUPERSTJÄRNAN” och hans flickvän vann! Precis som jag trodde på förhand. 😛

  ””Schyffert och El Refai årets roligaste komiker

  Nour El Refai och Henrik Schyffert är Sveriges roligaste kvinnliga respektive manliga komiker. Det slog juryn för Svenska Standupgalan fast på lördagskvällen, då årets stora humorfest hölls i Lund.””
  http://www.svd.se/de-ar-arets-roligaste-komiker/av/tt
  .

  Hmmm ”angrepp mot kvinnlighet över lag” *what*

  ””Konstverk vandaliserades i Göteborg

  I flera veckor har konstnären och graffitimålaren Carolina Falkholt arbetat med en väggmålning till utställningen Hall of fame på Ringön i Göteborg. Men nu har hennes verk förstörts.

  Målningen föreställde en kvinnas underliv och Falkholt ser vandaliseringen som ett angrepp mot kvinnlighet över lag.””
  http://www.svd.se/konstverk-vandaliserades-i-goteborg/av/tt
  .

  ””Ett mord på en 40-årig polack i Storbritannien har blivit politik på hög nivå. Polen manar britterna att skydda landets invånare mot främlingsfientlighet.

  Polens utrikesminister Witold Waszczykowski uppmanade på lördagens sin brittiske kollega Boris Johnson att vidta åtgärder för att skydda invånare i Storbritannien från främlingsfientlighet.””
  http://www.svd.se/misstankt-hatmord-i-storbritannien–oro-for-framlingsfientlighet/av/tt
  .
  Och Svenska politiker kallar Polen för främlingsfientligt pga deras politik lol.

  ”Män i kommunal sektor jobbar heltid – kvinnor deltid”
  http://www.svd.se/man-jobbar-heltid–kvinnor-deltid/av/tt

  Svara
  • G

    /  09/04/2016

   ””Omkring 2 000 människor marscherade på gatorna i centrala London på lördagen för att uttrycka sin frustration över resultatet av folkomröstning i juni då britterna röstade ja till brexit, det vill säga att lämna EU.

   ”Stoppa brexit” och ”Vi behöver EU”, skanderade demonstranterna, som flera hade målat sig i EU:s färger.

   – Jag tror att människor här verkligen hoppas att det inte kommer att hända …och vi är här för ATT försöka att få bort det, sade en av demonstranterna, 42-åriga David Hillman, som kräver en ny folkomröstning.””
   http://www.svd.se/tusentals-londonbor-i-protest-mot-brexit/av/tt
   .

   ””Ännu ett bilrån i Sollentuna

   Ännu ett bilrån har inträffat i Sollentuna, norr om Stockholm. Nu har en person som stannade på en bensinstation i Tureberg för att tanka blivit av med sin bil till en man med rånarluva och ett handeldvapen.””
   http://www.svd.se/annu-ett-bilran-i-sollentuna/av/tt
   .

   ””Anrell ber Uggla om ursäkt

   Lasse Anrell kunde knappt tro sina öron när han hörde Magnus Ugglas sommarprat i början av augusti i år.

   – Någonstans efter att Lasse Anrell dragit sin liknelse mellan mig och Nazityskland bestämde jag mig för att inte läsa fler recensioner, sade Uggla i sommarpratet som delvis handlade om alla negativa recensioner han har fått genom åren.

   Själv mindes Anrell inte sin text och kunde knappt tro att det var sant att han hade formulerat sig så. Men det visade sig stämma och i en krönika i Nya Wermlands-Tidningen ber han nu om ursäkt – och konstaterar att det måste ha varit det sämsta han någonsin skrivit.””
   http://www.svd.se/anrell-ber-uggla-om-ursakt/av/tt
   .

   ””Linda Pira hedrar mordoffer

   I kvällens avsnitt av SVT:s ”En kväll i New York” framför Linda Pira sin hit ”Knäpper mina fingrar” – men med en ny, allvarligare text. Den nya versionen handlar om mordet på en 15-årig pojke i Stockholmsförorten Akalla i januari i år, skriver Aftonbladet.

   Pira berättar att offret var en väldigt nära vän till familjen.

   – Den är skriven riktad till hans mamma. Från en mor till en annan liksom. Jag kan inte göra något mer än att vara här för henne, men jag kommer aldrig att förstå det hon går igenom, säger Linda Pira till Aftonbladet.

   Pira berättar att hon kände sig trygg hela sin uppväxt, men att det har förändrats.

   – Det är tydligt hur våldet har eskalerat och hur det kryper ned i åldrarna. Man är ju rädd faktiskt, hela tiden.””
   http://www.svd.se/linda-pira-hedrar-mordoffer/av/tt
   .

   Behöver inte vara rädd Linda, Sverige har ju aldrig varit så säkert och blir troligen säkrare för varje timme som går, eller ? hmmm.

   Överkalix hade 1 hotell…nu inget alls, och hänvisa till hög ålder i befolkningen fungerar ju alltid som någon slags ursäkt/svar på ”utmaningen”….

   ””Hotellet som blev asylboende

   Sista hotellgästen checkade ut och första flyktingen registrerades – på en vecka förvandlades Överkalix enda hotell till ett fullsatt asylboende. Ett år senare jublas det över uppehållstillstånd, och i skolan fyller barnen på sina svenska ordförråd.

   Älven skimrar och björklöven prasslar utanför det palatsliknande röda trähuset. Där ringer en mobiltelefon i den före detta hotellchefens ficka.
   – Nej tyvärr, vi är ett asylboende nu, säger Sofi Holmgren.

   – Vi skulle precis trycka på knappen för marknadsföring av vårt nya hälsokoncept. Men behovet av asylboenden var större, så vi skickade en ansökan om att öppna ett.

   Överkalix ligger i toppskiktet när det kommer till antalet asylsökande per tusen invånare. Kvotflyktingar bor på orten sedan länge. Ensamkommande flyktingbarn på HVB-hem likaså.

   – Redan i juli kändes det som att vi vände på alla stenar i jakt på boenden, och när vi hade vänt på alla vändes de igen. Det kom och kom ensamkommande, säger kommunalrådet Mikael Larsson (V).

   Där och då visste ingen att 250 flyktingar skulle köras till Överkalix i slutet av månaden. Att det enda hotellet blir asylboende.

   – Första reaktion var ”oj, vi har inget hotell längre”. Men sedan kom frågor, till exempel om hur många som är barn och ska ha skolplats, säger kommunalrådet Sarah Karlsson (C).

   Många var barn och flera nyanställningar har gjorts till skolan och HVB-hem. Situationen var snabbt under kontroll, berättar Karlsson. Men hotellet saknas fortfarande. Prästgården som byggts om till gästgiveri sväljer inte tillräckligt många besökare.

   – Folk inkvarteras på hotell i Kalix i stället och bussas till våra evenemang. Det är såklart inte önskvärt, säger Karlsson.

   Nu hoppas kommunalråden att många av de som får uppehållstillstånd rotar sig i Överkalix.

   – Om jag lite krasst stryker alla barn med utlandsklingande namn från klasslistorna, ja då är det inte många ungar kvar. Vi behöver helt enkelt de här människorna på orten. Medelåldern här är hög, säger Karlsson. (forts)…””
   http://www.sydsvenskan.se/2016-09-02/hotellet-som-blev-asylboende

   (Fakta: Överkalix
   Överkalix ligger cirka tio mil nordost om Luleå i Norrbotten.
   Efter valet 2014 stod det klart att Socialdemokraterna förlorat makten efter 80 år. Nu leds kommunen av en femklöver bestående av två kommunalråd från Vänsterpartiet och Centerpartiet, med stöd från Moderaterna, Liberalerna och Miljöpartiet.

   Invånare: 3 427 (andra kvartalet 2016)
   Antal asylsökande: 237 (21 augusti 2016) = 69 asylsökande per 1 000 invånare.

   Källa: Överkalix kommun, Migrationsverket och SCB).

   Svara
   • G

     /  09/04/2016

    Precis, det finns en bra anledning till varför så många väljer att stänga sin verksamhet för att ge sig in i asylindustrin oavsett om det är en lämplig plats för ett boende och/eller samhället runt i kring, det är att det ger bra klirr i kassan!

    ””När skylten med texten ”Överkalix Asylboende” tas ner är det ingen som vet. I nuläget sitter den där till november. Men ägarna hoppas på förlängning.

    – Visst innebär det här att vi tappar hotellkunder. Men det här ger oss en ekonomisk stabilitet en tid. Målet om att bli en hälsoresort ligger kvar, vi har bara tagit en liten paus, säger Sofi Holmgren.””

    Svara
   • MiT

     /  09/04/2016

    Apropå Kalix, försörjningsstödet kommer att skjuta i höjden där om några år och sen hålla den höga nivån under överskådlig tid.

    Svara
    • Klimathotet

      /  09/04/2016

     Var det inte Filipstads kommun som hade att fodra 40 miljoner på migrationsverket och skulden bara ökar. En pytteliten kommun som Överkalix hamnar snabbt på ruinens brant när de tvingas att leka bank åt samma verk.

     Svara
 49. G

   /  09/04/2016

  ”Familjen Parnevik tackade tidigare nej till att göra en ny säsong av realityserien ”Parneviks”, men nu står det klart att succéserien återvänder för en tredje och avslutande säsong.

  -Vi visste inte först om vi skulle få ihop det med alla olika scheman. Men för bara några dagar sedan bestämde vi oss för att köra, säger Mia Parnevik

  Säsongen spelas in under hösten och har premiär i början av nästa år.

  – Vi har bestämt att det här blir vår sista säsong, så låt oss nu avsluta det här med en skräll, säger Peg Parnevik.”
  http://www.sydsvenskan.se/2016-09-04/parneviks-far-en-tredje-sasong

  Hmmm kanske någon av det mera ”kontroversiella” slaget kommer på besök denna säsong.

  Svara
 50. G

   /  09/04/2016

  Jag kopierar hela texten av Widar bara för att vissa är lite lata och inte orkar trycka sig vidare för att läsa hela 😛

  Hela texten är stort sett spot on. Och jag tror Widar gör en bra analys här, det låter iaf helt rätt om man tänker på hur dagens S kommunicerar utåt…..

  ”Eller är det så enkelt att S efter många år i opposition har försvagats så pass mycket att vänsterungdomar har fått framskjutna platser som rådgivare?”

  ””Om rätten att twittra om sin nedläggning

  Lite rörande på något sätt. Vänsterpartiet har i åratal drivit kampanj för en politik som i praktiken innebär att företag i välfärdssektorn kommer att förbjudas. Idag 1 september är Sjöstedt dock mycket glad i medieljuset: Han har fått regeringen att gå med på meddelarfrihet för anställda i välfärdsföretag. En stor framgång givetvis. Anställda på tusentals skolor, vårdcentraler, sjukhus och vård- och omsorgsboenden får rätten att twittra om sitt företags nedläggning utan att riskera repressalier. Stort.

  Den här vinstdebatten är sannerligen ett kontinium av sällan skådat slag. Jag undrar om vi under min livstid kommer att få uppleva en dag liknande den då energi- och samordningsminister Ibrahim Baylan samlade Miljöpartiet och Moderaterna (med flera) till en uppgörelse som slöt 40 års hård skyttegravskrigsdebatt om kärnkraften? Tiden, marknaden, medierna och politiken måste liksom bli mogen innan något sådant sker.

  I själva sakfrågan finns inget nytt. Möjligheten att välja mellan olika leverantörer av välfärdstjänster är mycket etablerad och uppskattad i Sverige. I en ny undersökning från Ipsos visas att medborgarna – när de ställer önskan om vinstförbud mot önskan om bevarad valfrihet/privata leverantörer mot varandra – i mycket stor omfattning väljer valfrihet/privata leverantörer. Detta faktum är välkänt sedan länge. Den vänsterstyrda mediedebatten om vinster och förbud och eländes eländiga profitörer och kapitalister rullar på i sitt eget ozonlager medan utbyggnaden av privata välfärdstjänster rullar på ute i verkligheterna.

  Vad Socialdemokraterna hoppas få ut av att vänstergira – ”barn på börsen” – är svårt att förstå. Mitt parti torskade ju redan på 1980-talet mot Pysslingens förskolor. Att upprepa detta gång på gång antyder något självdestruktivt drag i S-generna? Eller är det så enkelt att S efter många år i opposition har försvagats så pass mycket att vänsterungdomar har fått framskjutna platser som rådgivare? Hanteringen av SD – fascism, nazism och annat trams – antyder att det är så. Hur som helst kommer detta aldrig att bli en hemmaplansfråga för S. Både Ja eller Nej till vinster och företag i välfärden skaver i skon. Det mest rationella borde ju då vara att försöka få slut på det här debattspåret i svensk inrikespolitik.

  Sakligt sett är välfärdsföretagen väldigt stora tillgångar för det allmänna. Det går troligen inte att överskatta det antal hundra miljoner kronor som företagen investerat ute i kommuner och landsting. Tänk alla byggnader som byggts, tänk alla medarbetare som anställts utan att kommunerna behövt lyfta ett finger! Dessutom ligger väldigt många av de privata företagen mycket högt i kvalitetsmätningar av olika slag.

  Att socialdemokratin lierar sig med ett parti som högst av allt i världen vill förbjuda all denna framgång; det är kort sagt mycket svårt att förstå. Skönt att inte förstå allt här i världen.

  Widar Andersson””
  http://folkbladet.se/blogg/widardirekt/om-ratten-att-twittra-om-sin-nedlaggning/?blog=2518025&entry=9253906

  Svara
  • Olof

    /  09/04/2016

   Oavsett, när stödstrumpor kan kosta 6000 SEK i det offentliga lär det inte bli svårt att flytta vinsten till ett annat bolag.

   Om man varit seriös med att hindra övervinster i välfärden hade det enklaste och mest effektiva sättet att göra det varit att helt enkelt förbättra effektiviteten hos offentliga utförare så det inte funnits utrymme för några övervinster.

   Svara
  • Jan

    /  09/04/2016

   Widar Andersson har varit ordförande i Friskolornas riksförbund och varit avlönad rådgivare åt Academedia och Carema. Det ringer inga klockor hos Herr Moderaten? Egenintresse, någon?

   Svara
   • G

     /  09/04/2016

    Nej, jag har stängt av klockorna då de ringde hela tiden pga alla ”utmaningar”. För mig spelar det mindre roll vem som skrivit texten utan det är själva innehållet som räknas och som jag ska ta ställning till. Men jag vet lite grann sedan tidigare vad du tycker i denna frågan.

    Svara
 51. MiT

   /  09/04/2016

  Svara
 52. G

   /  09/04/2016

  Ambassadör för FN-förbundet
  Nasrin Mohamoud är engagerad i jämställdhet och flickors rättigheter. Ett engagemang hon tar med sig i uppdraget som ambassadör för Svenska FN-förbundet.
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/ambassador-for-fn-forbundet-om4276111.aspx

  http://img5.ntm.eu/om/public/img/4276120/090194837/ambassador-liu-studenten-nasr?w=790&h=444&mode=pad&scale=canvas&anchor=centercenter&bgcolor=f1f1f1

  Kenneth kommenterar bilden till artikeln….
  ””Jag noterar att Nasrin Mohamoud är klädd i en traditionell muslimsk mundering för kvinnor ,en klädsel som jag anser är en symbol för ett religiöst förtryck.

  Jag tycker att det hade varit en bättre början att frigöra sig från sådana symboler innan man ger sig ut att frigöra andra som lever under samma typ av förtryck.
  Föredömets makt är stor.””

  WHAT!?!?. Är det samma människa som skrivit denna (bara att hon fyllt år och nu är 19 i folkbladet)….

  http://nyheter24.se/debatt/853148-att-skriva-alllivesmatter-ar-ett-han-mot-svarta

  ”Debattören: Strukturell rasism är något som en vit privilegierad människa aldrig kommer kunna förstå sig på till fullo.

  Att skriva #alllivesmatter är ett hån mot svarta”

  Svara
 53. G

   /  09/04/2016

  ”Sexövergeppen börjar redan på lågstadiet – vi måste göra något åt det

  Lämnar Skolverkets personal över huvudtaget förskansningen bakom sina skrivbord och besöker skolor ute i verkligheten och samtalar med elever?

  Jag tror inte det.

  Då hade det inte behövts omfattande medierapportering, att flickor också under sommaren 2016, har utsatts för sexuella ofredanden och våldtäkter på olika festivaler, för att Skolverket skulle vakna ur sin törnrosasömn och börja reagera och fodra, att samma fokus riktas mot sexuella trakasserier i skolan.”
  http://nyheter24.se/debatt/859768-sexovergeppen-borjar-redan-pa-lagstadiet-vi-maste-gora-nagot-at-det

  ”Då hade det inte behövts omfattande medierapportering”

  *kokar…över…snart*
  Undrar hur mycket han undersökt vilka det är som ofredat ute lite varstans i samhället, på badhus, festivaler etc…innan han drar in hela svenska skolan i den här debatten, det som sker i skolan då och då är illa, det som skett på badhus, festivaler osv…sedan en tid tillbaka när mammor som gått till badhuset med sina barn blivit ofredade, har inte mycket med svenska skolan att göra. Personal på badhusen har ju t.o.m bekräftat att det är asylsökande som går dit och håller på utan att någon från boendet följer med som har koll på ”baaarnen”. Samma gäller på gratisfestivalerna som polisen/media mörkar medvetet. Han borde skämmas!

  Svara
  • MiT

    /  09/04/2016

   Det är säkert stora problem i skolor också. Men som i övriga samhället så är det ytterst få svenskar som ligger bakom.

   Svara
  • Pether

    /  09/04/2016

   Grejen är ju att de förutsätter att de som håller på i skolor alla är pursvenska ungdomar, när det i själva verket är samma folk som vanligt som håller på.

   Svara
 54. Pelle2

   /  09/04/2016

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver bra om hur advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg stoppade Riksrevisionens granskning av tillsättningen av domare.
  Detta för att det hotade att avslöja att medlemmar i nätverken Ruben och Hilda
  är överrepresenterade bland de som utnämns till domare.Nätverket Ruben initierades av just Anne Ramberg…
  Läs inlägget. Det är helt klart läsvärt :
  http://ledarsidorna.se/2016/09/hilda-ruben-sant/

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/04/2016

   Jävligt bra kommentar också ”Anne Ramberg är troligen Sveriges farligaste person”

   Svara
 55. G

   /  09/04/2016

  Fantastiskt svar som gavs till en kommentar under en artikel på N24, den människan kan inte följa någon nyhetsrapportering öht med tanke på att ”vanlig” media också skrivit om dessa ämnen flera gånger.

  ”vad är det vi ska vara så toleranta med hela tiden? Är det mängden gruppvåldtäkter, stening utav brand/polis/ambulans, mordbrand, 300+ bilbränder bara i sommar, 55+ no-go-zoner i Sverige….är det det HÄR vi ska ha överseende med?”

  Och det fantastiska svaret…..

  ”Allt det du tar upp har du hämtat från alternativa medier, vilka har till syfte att få dig att tro på allt och skapa en rädsla hos dig. Du är ett lydigt redskap för SD:s rasistiska politik.”

  Svara
 56. G

   /  09/04/2016

  Hela artikeln då det är en ”plus”artikel…

  ””Länets unga upplever allt större otrygghet. Det framgår av den nyligen färdigställda rapporten från den lokala uppföljningen av ungdomspolitiken, Lupp 2015.

  – Riktigt vad som är orsaken till detta vet vi inte ännu, säger Regionförbundets ungdomssamordnare Cilla Ilhammar.

  – Det varierar säkert från kommun till kommun, men det är viktigt att vi nu tar reda på orsaken.

  Luppen genomförs vart tredje år, och den markanta skillnaden gentemot senaste undersökningen, är att ungdomarna överlag känner sig otryggare.

  – Tryggheten mäts på olika fysiska platser, exempelvis i hemmet, skolan, fritidsgårdar, allmänna kommunikationer med mera, berättar Cilla Ilhammar.

  Känslan av trygghet på samhällets olika arenor, privata som offentliga, har minskat över tid.

  Upplevelsen av trygghet är även lägre bland tjejer än bland killar.

  Samband mellan känslan av att aldrig känna sig helt trygg kan ta sig uttryck på olika sätt, till exempel i form av psykosociala besvär.

  Det besvär som är mest utmärkande bland tjejerna, oavsett årskurs, är känslan av stress.

  Också när det gäller mobbning, trakasserier och utfrysning, så är det allt fler som upplever obehag av detta. Trenden kan ses över hela riket.

  De kommuner i regionen med lägst andel ungdomar som upplevt utsatthet det senaste halvåret är Emmaboda och Oskarshamn.

  I Högsby och Mönsterås upplever ungdomarna däremot en högre grad av utsatthet. I Högsby kommun så många som 33 procent vilket är 18 procentenheter högre än genomsnittet i regionen.

  Luppundersökningen 2015 omfattar Kalmar län samt Eksjö kommun, och har besvarats av elever i grundskolans årskurs 8 samt gymnasiets årskurs 2.

  Syftet med rapporten är att beskriva och analysera Lupp-studiens resultat av ungdomarnas upplevelser, tankar, funderingar och syn på sin levnadssituation och samhället de lever i.

  I anslutning till att Lupprapporten nu presenterats, samlades i veckan Luppnätverket i länet, Regionförbundet och föreningen Kumulus till en träff på Badholmen i Oskarshamn.

  Till sammankomsten hade man bjudit in Magnus Lindgren från stiftelsen Tryggare Sverige, som bland annat pratade om vilka utmaningar vi står inför, men också vilka ljusningar som finns i sikte.””

  http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/okad-otrygghet-bland-ungdomar-i-regionen/?share=eyJkYXRhIjp7InVybCI6Imh0dHA6XC9cL3d3dy5vc3RyYXNtYWxhbmQuc2VcL29za2Fyc2hhbW5cL29rYWQtb3RyeWdnaGV0LWJsYW5kLXVuZ2RvbWFyLWktcmVnaW9uZW5cLyIsInR0bCI6IjE0NzMwNTIzMDMiLCJ1c2VyX2lkIjoiNTQyZTczMWJhNjcyMDE5MDBiMDAxMTAxIn0sInNpZ25hdHVyZSI6IlNWVklHRVRTTVJHZFNcLzRSaEVsZDB0NEJVQzBsZ3pRNzJNQmhnb3JaeCtzPSJ9

  Kan gå öppna ”plus”artikeln med denna länken, annars är hela texten ovan.

  Svara
 57. G

   /  09/04/2016

  Herregud människa!….

  ”Ärkebiskopen: Twitter har blivit domstol och avrättningsplats

  När jag började twittra för fem år sedan upp­levde jag att detta forum präglades av en viss lekfullhet. Med tiden krympte ­lekplatsen. Twitter kom att framstå mer och mer som en domstol – och i dag fungerar det ibland som rena avrättningsplatsen, skriver ärkebiskop Antje Jackelén.”
  http://www.svd.se/arkebiskopen-twitter-gav-mersmak-nu-mest-avsmak

  Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2016

   Hon ger ju heller inga direkta exempel på vad hon själv har utsatts för i form av hat.
   Kan det vara så att kritik=hat i vanlig ordning ?

   Svara
  • Svenne

    /  09/04/2016

   Tja, kritik kan vara jobbigt att hantera – och Antje Jackelén är knappast den skarpaste kniven i lådan…

   Svara
  • Dreadlock

    /  09/04/2016

   Hela artikeln tål att läsas. Jackélen står nu officiellt på samma sida som medie-feministerna.

   Längre ner i artikeln beskriver hon Jessica Valentis beslut att radera sitt twitterkonto. Valenti är skribent på vänsterns kronjuvel The Guardian och en av de mest framgångsrika clickbait kolumnisterna i Guardians historia. Utan att förringa Valentis beslut, hur har hon blivit ett så framstående objekt för näthat. Låt oss se.

   “misogyny” is behind young women killing themselves”

   ” “Patriarchal Superstructures” Make Women Commit Suicide ”

   Poserar med t-shirt med texten : ” I bade in Male Tears”

   … denying that women are a victimized class is simply wrong. What else would you call a segment of the population who are systematically discriminated against in school, work and politics?…

   Naming what is happening to women—that we are being oppressed, held back, and yes, victimized—is not weakness. It takes strength to tell uncomfortable truths.

   Det finns förstås mycket mer, men tiden är knapp.

   Så, nu finns det lite uttalanden att stå på. Nämligen en mytologiserande feminist som blivit expert på att skylla alla kvinnors tillkortakommanden på de onda robotarna som kalls för män. Vår ärkebiskop läser Valentis kolumner, kanske till 99 procent säker, så vi kommer att höra mer osammanhängande ”Fakta” inspirerat av feminister som sprider myter ur Jackélens strupe.
   Nä, jag är inte förvånat att Jackélen dansar tango med en feminismen som utmålar styrkeförhållandet i könen som antingen ont eller gott. Det passar en kyrkans högsta officiella makt att mässa mot ondskans makter.

   Svara
   • G

     /  09/04/2016

    ”It takes strength to tell uncomfortable truths.”

    …säger feministen uppgivet när hon pratar om svensk polis + svensk media och förklarar att båda saknar det helt och hållet när de frivilligt väljer att mörka istället för att ge fakta till svenska folket.

    Svara
  • Rikard

    /  09/04/2016

   Hej.

   Som vandrandes i Jesus Kristus fotspår åligger det översteprästinnan/ärkebiskopen att möta hat med kärlek, och okunskap med kunskap och vishet. Det vore okristligt av henne att dra sig undan och inte bemöta den som vandrar i skuggan av dödssynden Irae med ett öppet hjärtat och kristlig kärlek.

   För inte är det väl så att kristendomen blott är en politisk karriär, ett berikande inom Jupiterkultens arvtagare och en sprucken malm till läpparnas bekännelse? Tron bevisas bara genom att leva den, varje dag, och varje andetag; kosta vad det kosta vill.

   Det är skam när en gudlös hedning skall behöva påminna en översteprästinna i kulten kring Vite Krist om vad tro är.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 58. G

   /  09/04/2016

  Modeveckan pågår i Stockholm. Och en tydlig trend är att genom valet av kläder ta ställning och framföra budskap. Designern Ana Londono vill med klädmärket This is Sweden väcka frågor om rasism, identitet och svenskhet.

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/hon-vill-v%C3%A4cka-fr%C3%A5gor-om-svenskhet-med-mode-3498392

  Svara
  • G

    /  09/04/2016

   ”This is Sweden är ett antirasistiskt projekt lett av Ana och Pablo Londono”

   Det förklarar varför hon pratar som hon gör ang bomberjacka och få ”blickar” efter sig, likt en s.k ”rasifierad” antar jag hon syftar på.
   Men hon vill väl att svenskar ska bära en jacka med svenska flaggor på så andra ska tro att man är rasist eller nazist eller nåt och på så sätt ”få blickar efter sig”!

   Jag såg det här när det sändes i Nyheternas 22-sänding tidigare i veckan, men hittade inte klippet på nätet förens nu.

   Svara
   • G

     /  09/04/2016

    ””Sverige, 1991. Marscherande kängor. Rasistiska vindar drar genom Europa och ända in i Sveriges riksdag. Det gamla mentalsjukhuset i Säter blir en flyktingförläggning. Där hamnar familjen Londono i väntan på uppehållstillstånd, i veckor som blir månader och år. Inte långt därifrån sitter lasermannen på Säter rättspsyk. Han som hatar personer med svart hår. this is Sweden tar avstamp i en berättelse om hur syskonen Ana och Pablo Londono redan som barn förstod hur det yttre kan skapa attraktionskraft eller avsky. Genom att ta sig tillbaka till platsen där allt började, med lasermannen som granne och rädsla för grannens svenska flagga vajandes på balkongen, skapar de mode som utmanar föreställningen om den svenska identiteten. Färger och symboler som varit laddade under deras uppväxt används för att ta tillbaka rätten att definiera sig själva och göra anspråk på Sverige som även deras hem. Syskonen Londono inspireras av åren på förläggningen i Säter. Flyktingar från världens alla hörn blandade där sina egna kulturella uttryck med vad de hittade second hand eller på den lokala återvinningsstationen.Kollektionens tio siluetter kombinerar stereotypa bilder av svenskhet med element från andra delar av Sveriges kulturella palett. Högteknologiskt material kontrasteras med handgjord linnebrodyr från Dalarna; gult, blått och björkmönster ges nya konnotationer med nygamla siluetter som fond. Kläder har använts genom århundraden för att förstärka eller förändra människors identitet. Utifrån denna insikt formades this is Sweden och ger röst till en personlig historia bland många om två syskons upplevelser av att vara rasifierade i Sverige. Men this is Sweden är också ett sätt för Ana och Pablo Londono att i vuxen ålder hantera den obehagliga deja-vu-känslan som dagens politiska klimat framkallar. Över hela Europa vinnerorganiserad rasism återigen parlamentarisk mark. this is Sweden har gjorts i samarbete med några av Sveriges främsta unga kreatörer inom mode- och kulturbranschen, och består utöver kollektionen av en illustrerad bok, en film och en antologi.

    Utifrån denna insikt formades this is Sweden och ger röst till en personlig historia bland många om två syskons upplevelser av att vara rasifierade i Sverige. Men this is Sweden är också ett sätt för Ana och Pablo Londono att i vuxen ålder hantera den obehagliga deja-vu-känslan som dagens politiska klimat framkallar. Över hela Europa vinnerorganiserad rasism återigen parlamentarisk mark.””
    http://thisissweden.loathing.se/om-oss/

    Familjen och Ana kommer ursprungligen från Colombia, hon och brodern kallar/känner sig alltså rasifierad enligt texten ovan, fast hon har en hudton likt många i europa som jag ser som vit. Men bra att veta att även de som jag skulle kalla vita ser sig som rasifierad. Det börjar bli bra löjligt detta nu, samma med Pascalidou som inte är något annat än en vit grek. Men det handlar väl inte ens om hudfärg längre utan mer att alla som inte är svenskar kan kalla sig rasifierad så alla ska förstå ”hur det är för dem i Sverige”. Att de bara orkar hålla på med alla jävla etiketter kring människor! Men det här är ju dagens form av ”antirasism”, du är vit, det är inte jag, jag står under dig, du har privilegier som inte jag har osv osv.

    Flaggan är inte speciellt laddad _egentligen_ men den har ju blivit det av någon anledning hmmm vad kan det vara!……

    ”Rasistsymboler vänds till antirasistiskt mode

    En bombarjacka som har ett märke med den svenska flaggan på. Antagligen ett plagg ingen av oss är särskilt bekväm med att ta på sig, med tanke på de 90-talsnynazistiska associationerna. I själva verket är det en del av en antirasistisk modekollektion gjord av syskonen Ana och Pablo Londono.

    – Vi vill utmana och undersöka den svenska identiteten, säger Ana Londono när vi besöker hennes studio i Fruängen. För vem kan bära en sådan här jacka egentligen? Och varför kan inte alla göra det? Vår ambition är att vi alla ska ha rätten att definiera oss själva och göra anspråk på Sverige som vårt hem. Ett steg är att reclaima en så laddad symbol som flaggan.

    Till kommande kollektionen har de bland annat designat en jacka med en ficka för ditt pass, om du skulle bli Reva-kontrollerad i t-banan. De har också tagit fram en grönt lysande väst. Den kallas Aina och med den vill de ställa frågan när det är rätt att handla enligt lagen och när det är bättre att följa sitt eget rättesnöre.
    https://mitti.se/rasistsymboler-vands-till-antirasistiskt-mode/

    Svara
 59. Svenne

   /  09/04/2016

  UNT skriver att en våldtäkt begåtts någonstans, inget signalement. #otydligt

  Svara
 60. Svenne

   /  09/04/2016

  Poäng till @wallstam…

  Svara
 61. G

   /  09/04/2016

  ”Unga sexbrottslingar slipper straff: ”Märklig hållning”

  Barn ska inte pekas ut som sexualförövare, anser DO. Därför driver man inte sexuella trakasserier i skolan till domstol.

  – Det är som att man inte tar det på samma allvar som mobbning, säger Amanda Beckman, som blev sexuellt trakasserad vid ett tillfälle på högstadiet.”
  http://www.svd.se/unga-sexbrottslingar-slipper-straff-marklig-hallning/av/tt

  Svara
 62. G

   /  09/04/2016

  Haha herregud. De började med detta innan jag ens var påtänkt 😛

  ””JK kritiserar långbänk i Blekinge

  Justitiekanslern (JK) kritiserar länsstyrelsen i Blekinge som arbetat i 36 år med ett ärende om att ombilda ett naturreservat i Sölvesborg. Enligt JK är det för lång tid, rapporterar P4 Blekinge.

  Åke Vidgren förstår om folk höjer på ögonbrynen åt vad som är länets äldsta pågående ärende.

  – Ja, det kan jag absolut förstå. 36 år är väldigt mycket men det är ingen som har blivit lidande egentligen, säger han till nyhetsprogrammet.””
  http://www.svd.se/jk-kritiserar-langbank-i-blekinge/av/tt

  Svara
 63. G

   /  09/04/2016

  ”Familj lurade system – reste gratis 1061 gånger

  Genom ett simpelt trick kunde familjen lura resesystemet.
  Nu ställs tre personer inför rätta för att ha åkt gratis 1061 gånger, enligt Ekstrabladet.

  Åklagaren yrkar på fängelsestraff och utvisning för samtliga familjemedlemmar samt två svenska bekanta.”
  http://www.expressen.se/kvallsposten/familj-lurade-system–reste-gratis-1061-ganger/

  Svara
 64. G

   /  09/04/2016

  Expressen/KvP blir mer och mer som N24 med alla dessa artiklar…

  http://www.expressen.se/kvallsposten/benjamins-chock-over-tvattlappen-i-jeansen/

  Svara
 65. G

   /  09/04/2016

  Han kör på som vanligt….

  ”Alex Schulman: Vem skulle INTE ljuga om sin ålder för att rädda sitt eget liv?

  Det har funnits uppgifter om att vissa barn eventuellt ljuger om sin ålder, för att ha större chans att få uppehållstillstånd. I gårdagens Expressen slår barnläkaren Josef Milerad larm. Han har träffat en mängd ensamkommande flyktingbarn och häpet kunnat notera att de här ”barnen” i själva verket varit mellan 20 och 30 år, i vissa fall upp till 40 år. Milerad rapporterar om saken i Läkartidningen och berättar om exempel där han noterat ett 12-årigt barn i ett hem för ensamkommande flyktingbarn som ”har skäggväxt, djup mansröst och är huvudet längre än övriga.”

  Läkaren kommer sedan med dystra siffror: 40 procent av de ensamkommande barnen ljuger om sin ålder. Av de 31 000 barn som finns inskrivna hos Migrationsverket så bluffar 12 000 av dem. En otrolig siffra – om den vore sann. Men om det vet vi ingenting, inte doktor Milerad heller, för han gissar bara. Eller han gör ”en psykosocial bedömning” för att använda hans eget språkbruk. Han har inte genomfört ett enda test på någon av barnen. Och även om han hade genomfört tester så hade han inte haft en aning, eftersom de är så oprecisa.”
  http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/vem-skulle-inte-ljuga-om-sin-alder-for-att-radda-sitt-eget-liv/

  Svara
  • G

    /  09/04/2016

   ”Jag har ingen aning om hur utbrett det är att ensamkommande barn ljuger om sin ålder. Jag är inte ens säker på att det är ett riktigt problem.”

   :D!!!

   Svara
 66. G

   /  09/04/2016

  facebook.com/Martin.Melin.Officiell/photos/a.212737238791644.52768.212528108812557/1109639709101388/?type=3&theater

  Svara
 67. Frida Gustavlin

   /  09/05/2016

  Svenska män säljer sina svenska flickvänner till svenskar i Sverige. Det,är så mycket svenskt sverige i artikeln att det måste vara supersvenska svenskar som sålt sin svenska flickvänner till svenskar. Speciellt bilden visar hur svensk svenskheten är.

  Vore ju intressant att veta vem den här 44:åriga svenskaste svensken är.

  http://web.archive.org/web/20160905080050/http://www.svd.se/svenska-man-saljer-sin-partner-i-prostitution/om/den-nya-prostitutionen

  Svara
 1. Åldersbedömningssången – Otillständig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: