Helmersson har fel om anonymitet

Idag har Helmersson skrivit en ledare om anonymitet i spåren efter Putilov. När det gäller just honom så vet vi fortfarande ingenting alls så där får vi nog vänta tills vi vet vad som är sant eller inte för hela grejen bygger ju på att det ska vara han som skrivit den falska debattartikeln och är det inte han så har AB fallerat mycket grovt på flera sätt. Själva kärnan är ju just debattartikeln, utan den finns inte ens luft och då AB även röjde skyddad identitet som de visste om var skyddad så blir det ännu värre.

helmersson om anonymitet

Om inte Aftonbladet lägger fram bevis för att Putilov skrev den fejkade insändaren så får vi helt enkelt utgå från att syftet enbart var antingen personligt på något sätt eller enbart smutskastning av en halvjobbig typ. Och för att skrämma andra såklart… För alla andra, Expressen, Dagens Media, DN och säkert fler har slagit fast att det är han som skrivit den.

Vi får se vad som händer där helt enkelt för OM Aftonbladet inte kan bevisa att han skrivit den så har media ju ett gigantiskt problem på flera plan.

Men anonymitet var det, Helmersson kom ju in på det och i början av ledaren har han ju lite rätt om att ingen vet vem som betalar för åsikterna. Med den lilla brasklappen att det vet vi ju inte oavsett då massor av icke-anonyma sitter på många stolar. Om Bjereld uttalar sig, är det som statsvetare, ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott eller är det Tro och solidaritet? Även journalister har egna agendor vilket vi sett massor av gånger och man kan ju undra om någon annan betalar dem? Vågar en tidning kritisera en stor annonsör som förtjänat eller försöker man undvika det? Men märkligt ofta är inte sanningen med på den agendan i alla fall…

helmersson om anonymitet1

Så som han skriver borde det vara men Sverige befinner sig där vi är tack vare att det i verkligheten är precis tvärtom! Den som ständigt matar ut felaktigheter tvingas inte alls att vara korrekt utan försvaras tvärtom med näbbar och klor av sina journalistkollegor. De kan skriva precis vilka påhitt som helst utan minsta lilla risk för någonting. Man släpper alltid fram rena galningar som krönikörer som torgför vad som i bästa fall är motsvarigheten till försäljning av ormolja. Lindberg på just Aftonbladet är ett typexempel på en sådan. DN har också ett antal där Wolodarski själv är en av dem.

Hur står det till med hon som skrev om den rasistiska brandmannen i Boden? Det var ju bara påhitt och inget annat som man försökte maskera som sanningsbaserad berättelse. Kom straffet direkt för henne och blev det långvarigt? Nä, om man söker på författarens namn på DN så dyker det upp massor med grejer efter hennes rena påhitt och lögner. Inget direkt och långvarigt straff där inte… Hur är det med alla rapporter som DN släppt fram och dessutom medvetet vinklat och utelämnat viktig information från? Långvariga straff? No? Mörkande om övergrepp på festivaler? Långvarigt och direkt straff?

Det finns massor, inte bara på DN utan i all media, de är alla icke-anonyma som stått för rena osanningar men inte har straffet blivit direkt och långvarigt utan snarare tvärtom, de har blivit hyllade av massor av folk inklusive journalister. När några har försökt kritisera så har journalisterna slutit upp bakom som en skyddsmur och anklagelser om ”troll”, ”rasism”, främlingsfientlig”, ”antifeminist”, ”hatare” med mera har börjat hagla från dem. De använder ständigt sina stora plattformar till just detta.

För om man ser på det rent krasst, vilka har man jagat och vilka har man skyddat de senaste åren? Har man skyddat de som haft rätt om utvecklingen i Sverige och varnat för den eller de som ständigt matat ut rena osanningar och därmed ökat problemen? Vilka har hamnat i frysboxen och vilka får sitta kvar framför kaminen?

I ett normalt land BORDE Helmersson ha helt rätt, så borde det funka. Men hur man än vänder på det så är det tvärtom i Sverige och vi befinner oss där vi är just för att det är precis tvärtom mot vad Helmersson säger att det är. Den som är öppen tvingas inte alls att vara konsekvent och korrekt utan kan hitta på i princip vad som helst. Om man har rätt åsikter vill säga. Vi har sett massor av exempel på öppna personer som sprider rena lögner och påhitt från sina stora plattformar och ständigt blir försvarade av sina kollegor på andra tidningar oavsett hur galet det är. Återigen är ett utmärkt exempel på det Lindberg på Aftonbladet men det finns massor av andra. Här är ett exempel på hur just andra omedelbart sluter upp för att försvara. Det är den riktigt farliga och otäcka svansen!

Så i tider av faktaresistens, trollfabriker och desinformationskrig är pålitlig journalistik extra viktig! Men de senaste årens rena desinformationsspridande från tidningar som DN, Aftonbladet, Expressen, SvD med flera har inte direkt hjälpt till med just det. Där finns även Public Service med som en stor aktör som har anställt rena aktivister i massor de senaste åren. Har vi pålitlig journalistik idag? Där tidningar medvetet mörkar saker för att ”inte gynna SD”? Är det pålitligt? Där media hjälper till att hylla och försörja de som förföljer och hotar folk med obekväma åsikter? Där man påstår ett det regnar kompetens över Sverige?

Vem av de båda folkp… ”liberalerna” ljuger? Båda kan inte ha rätt eftersom vad de säger är direkta motsatser till varandra och båda är öppna med vilka de är av förståeliga anledningar. Har den av de två som ljuger och hittar på straffats direkt och långvarigt? Om Björklund ljuger och hittar på så är det anmärkningsvärt, om Wikström ljuger och hittar på och man tar det hon säger på allvar så är det direkt ett hot mot hela Sverige. Vilken av de bådas utsagor är det som ”gäller” eller har ”gällt” i Sverige under många år fram till i vintras när det blev alltför uppenbart? En av de båda ljuger helt öppet under eget namn, har lögnaren av de båda straffats direkt och långvarigt? Eller har lögnaren belönats istället…?

Staffan Danielsson har i princip blivit utfryst av sitt eget parti för att han varit öppen med kritiken. Nu har det till slut krupit fram att det är HAN som haft helt rätt hela tiden, vem blev direkt och hårt straffad, var det Danielsson som hade helt rätt eller var det de i Centerpartiet som hellre ville leva på en lögn?

Westerholm på Ledarsidorna har öppet i sitt eget namn kritiserat mycket av politiken de senaste åren, han har blivit straffad och man kallar honom massor av saker trots att han haft helt rätt hela tiden och alltid backar upp med både kunskap och källor. De som hittat på och ljugit om honom under de här åren, till exempel Sveriges Radio som på olika sätt försökt stämpla honom, har de straffats direkt och långvarigt?

Så vem straffas direkt och långvarigt i Sverige, är det den som haft rätt och varnat för något eller den som öppet och i sitt eget namn ljugit och hittat på? Lögner och påhitt som dessutom i vissa fall fått svåra och mycket långvariga konsekvenser för landet och som förmodligen inte ens går att reparera?

Kommer ni ihåg hur det gick till när SvD skulle höra vad vanliga svenskar tyckte om asylhaveriet för ett år sedan?

sc3b6ka-kc3a4ndisar

sc3b6ka-kc3a4ndisar1

sc3b6ka-kc3a4ndisar2

Lite slumpmässigt sådär. Som ni ser så kämpade SvD stenhårt för att ge en nyanserad bild. Slumpen gjorde så att INGEN av de som de pratade var kritiska på något sätt och undrade vad fan vi höll på med. Fantastiskt! Vilken agenda ligger bakom det där? Vem står för fiolerna? Undrar om författarna till artikeln straffades direkt och långvarigt? Knappast… Trots att en blind kan se att SvD inte är direkt ärliga i sitt uppsåt.

Helmersson har helt fel om anonymitet, den är oftast en förutsättning för att inte drabbas av media själv när de ska straffa bort något eller någon de har något emot. Det behöver inte ens vara sant vad de skriver, det räcker med insinuationer för att man ska vara rökt. Vi har sett massor av exempel på det de senaste åren!

Och apropå den fejkade debattartikeln, inte var Aftonbladet speciellt upprörda när Jenny Bengtsson, nu riksdagsledamot för Vänsterpartiet och ombud för Hotell och Restaurangfacket, skrev fejkade insändare som ”Receptionist-Jenny”. DN brydde sig inte nämnvärt om det heller… Så det är ganska uppenbart att det inte handlar om någon princip alls utan bara om vem som gör vad. Inget annat. Person blir fortsatt viktigare än sak.

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

128 kommentarer

 1. GL

   /  09/06/2016

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23437199.ab
  ”I Skåne har man gått så långt att vissa kommuner skapat särskilda boenden för ensamkommande barn, som egentligen är vuxna.
  – I kommuner i Skåne gör man särskilda boenden för vuxna. Vissa försöker hantera dem i de vanliga boendena, säger Åsa Furén-Thulin, sektionschef för vård och omsorg på SKL.
  Man startar alltså boenden där man skiljer på barn och vuxna?
  – Ja, till andra former av boenden, det har vissa kommuner gjort. Men vi är på gång att hitta en struktur tillsammans med Migrationsverket så det det blir enhetligt hur vi gör de här bedömningar. Detta för att vi ska hitta ett annat sätt än att behöva skriva ut vuxna som låtsas vara unga. Men man får vara tydlig med att det rör sig om de solklara fallen, när de börjar bli från 21–22 år och uppåt.”

  Så istället för att göra något åt problemet och ålderstesta för att sålla ut de som är överåriga så sopar man problemet under mattan. Suck…

  Svara
  • Jans

    /  09/06/2016

   Det är en sådan skandal att det är helt horribelt. Det borde ju vara straffbart att inte anmäla uppenbara fall till… ja, det är väl där problemet ligger. Vem 17 skall man anmäla fusket till i toklandet Sverige?

   Svara
  • Nilsson

    /  09/06/2016

   ”Särskilda boende”? Man hoppas nästan att de menar fängelse.

   Svara
 2. Ja, jag blir förbannad över hyckleriet. Med källarorganisationer som AFA som ger sig på folk och deras hus så är det nog klokt att vara anonym i dagens Sverige om man inte gillar läget. Vi lever i en demokratur.

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/06/2016

   Överdriven skräck för det handlar om ett till antalet förhållandevis litet antal som är begränsade till ett par socialistiska hotpots inte så att Janne Jönåker i Jonsered behöver vara rädd för en påhälsning pga att han skrev en insändare i lokalblaskan om ljugande asylanter.

   Nazister och aktivister på yttersta högerkanten är väl dom som är prio ett dom är lite roligare att slåss med. I brist på nazister i mindre orter typ Jönköping får AFA/RF nöja sig med högerpolitiker och andra oskyldiga som ger ordenligt med medial uppmärksamhet.

   Nu är det fullblodsidioter så det är självfallet inte omöjligt att råka ut för dom men risken är inte så stor att vanligt folk ska behöva oroa sig.

   Personligen tror jag mer på att någon trolljägarvariant i framtiden som ringer/mailar/besöker på anledning av fullt normala kommentarer vi ser/skriver i såna kommentarsfält. Ungefär som i Tyskland där polisen gått hem och varnat folk för att skriva negativa kommentarer om inv.

   Svara
 3. Nykteroklok

   /  09/06/2016

  Svårt att se poängen med Helmersons ledare över huvud taget. Vem vänder den sig till?

  ”Den som är anonym, eller som 34-åringen har flera ansikten, kan skriva vad som helst. Om kritiken blir för stark avslutar hen sitt alias och startar ett nytt.”

  Exakt, och det är ju det som är meningen. Den som uttrycker sig illa på nätet har ju inget intresse av att andra ska veta vem han eller hon är. Det blir lite som att säga till en bankrånare att man helst inte ser att han har någon rånarluva på sig, eftersom det blir lättare att identifiera honom då.

  Om det av någon anledning blev omöjligt eller åtminstone svårare att vara anonym på nätet eller på andra ställen, så skulle det nog leda till att många började moderera sig, men andra röster skulle nog försvinna helt, och det har nog mera med deras åsikter att göra än med deras sätt att uttrycka sig.

  Svara
 4. Pelle2

   /  09/06/2016

  Helmersson och hans åsiktskamrater skulle väl allra helst vilja förbjuda anonymitet på nätet och i mailen om det var möjligt.På så sätt skulle dom säkra upp att ingen med ”fel åsikt” vågade uttala sig eftersom dom vet att Helmersson och de andra åsiktspoliserna skulle jaga
  kättarna med blåslampa.

  Det är ju dock aldrig problematiskt i deras ögon när det är dom som står för hat och åsiktsförtryck. Då handlar det som bekant om det goda hatet som inte skadar någon..

  Sådana som Helmersson gillar väl hur det fungerade i de gamla öststaterna med åsiktsförtryck och förföljelse av oliktänkande..

  Svara
  • Jans

    /  09/06/2016

   Åja, om någon underhuggare inom SD hör av sig och vill berätta om oegentligheter i partitoppen, och vill vara anonym, så kan du ge dig sjutton på att källskydd och anonymitet blir otroligt viktigt igen.

   Svara
 5. Rikard

   /  09/06/2016

  Hej.

  Helmerson brukar svara på e-post, om man uttrycker sig på ett någorlunda hyfsat och belevat sätt. Vad jag inte kan begripa är människors behov att skriva långa haranger okvädningsord och förklenande epitet, när man istället kan använda samma tid att framföra sitt argument (låt vara efter språklig förmåga – vilket inte behöver förringa argumentets giltighet; ibland kan det snarare stärka det). Det torde röra sig om samma lätt neurotiska personlighetsdrag som fick vissa människor att i dagarna för internet lägga brev med avföring i olika personers brevlådor, och liknande obehagliga gärningar.

  När det gäller anonymiteten är han dock ute och cyklar. Anonym för att undvika de faktiska konsekvenser du drabbas av om du framför din åsikt och mening, om än aldrig så välformulerat och belevat, är en nödvändighet idag.

  Fråga Dan Park, eller Lars Vilks, eller ‘Julia Cesar’, eller varför inte ‘Egor Putilov’. Den sistnämnde verkar ha drivit sin blogg under pseudonym, men har det han påstått på bloggen visats vara falskt?

  Vi har de facto en åsiktshegemoni som dominerar elektroniska media och statliga, eller statligt delfinansierade, massmediala kanaler. Det råder en enorm asymmetri i maktbalans och konsekvens/effekt för samtliga debattörer, vare sig det är Malou von Sivers eller jag, eller någon annan kommentator. Det torde knappast vara kontroversiellt att påstå att det du framför i kommentarsfält, eller via bloggar, får direkta konsekvenser för ditt liv om åsikten är ‘fel’.

  Oavsett om det är Yasri Khan, som vägrar fördöma dödsstraff för apostater, avfällingar och ateister, eller ‘Egor Putilov’, eller Staffan Danielsson så är konsekvenserna inte desamma. De är avhängiga huruvida åsikten är kanoniserad via sagesmannens identitet – och det vet jag att Helmerson både vet och förstår. Men vad skulle han annars skriva? Att hans yrkeskår, och hans arbetsgivare, förvandlats inte bara till en pöbel, utan än värre till de demagoger som förvillar och förvärrar pöbelväldets anti-demokratiska våldsbenägna vulgaritet och råhet?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Nixpix

    /  09/07/2016

   Har du mejlat till Helmersson om detta rikard? Du om någon kan ju formulera dig!

   Svara
   • Rikard

     /  09/07/2016

    Hej.

    Jag hade viss brev-växling med Helmersson i samband med det senaste valet, på temat skillnaden mellan politikers verklighetsbeskrivning och medborgarens verklighetsupplevelse.

    Eftersom det rör sig om e-post avsedd för honom och mig, respektive, kommer jag inte att delge några detaljer, men jag fick intrycket av att han har betydligt djupare och skarpare insikter än vad som kan komma till uttryck hos hans arbetsgivare.

    För den som vill brev-växla med ledande journalister skulle jag rekommendera att man väljer ett hårt avgränsat ämne, att man presenterar en sammanhållen väl disponerad argumentation, och att man undviker plumpheter och förolämpningar; man kan tänka på det som att man försöker sälja en idé, och därmed skall den göras smaklig och aptitlig. Att läsa sin text högt för sig själv brukar vara en snabb och enkel metod för att se om man verkligen låter så sansad som man själv tycker. En viktig sak är också skillnaden mellan ”Jag tycker/anser/upplever att…” och ”Det är…”. Man blir mer lyssnad på när det tydligt framgår för journalisten att man gör en partsinlaga, och man skall inte glömma att det man skriver kan komma att användas.

    Överlag (anser jag) sitter många svenska journalister fast i att de å ena sidan vill att saker skall vara och förstås på ett visst sätt, men samtidigt kan de inte förneka information om att sakernas tillstånd är annorlunda. Vissa, som Virtanen eller Wolodarski, gräver sig en bunker och biter sig fast i sin föreställningsvärld. Andra, som Elisabeth Höglund eller Marika Formgren, vet och märker skillnaden, och försöker ta reda på hur saken är som sig själv, i sig själv. (Deras bloggar rekommenderas varmast.)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 6. Jan

   /  09/06/2016

  Olika fora har olika regler. Inget konstigt med det. En stor debattartikel i dagsmedia bör vara undertecknad med namn. Om det inte är särskilt känsligt material. På nätet däremot, på privata bloggar, finns det ingen anledning att bannlysa anonymitet. Att som en del politiska partier gör – skriva fingerade insändare till tidningar i propagandasyfte – är däremot bedrägligt och måste stävjas.

  Svara
  • MiT

    /  09/06/2016

   Du menar som Jenny Bengtsson från V gjorde? 😉

   Jag håller med, det är förkastligt att som aktiv partipolitiker skriva fingerade debattare eller insändare!

   Svara
   • Jans

     /  09/06/2016

    Putilovfallet är lite klurigt för även om han inte heter Putilov har han varit en känd skribent, dessutom med bildbyline. Det som däremot varit förrädiskt är att han jobbat för SD under annat namn på sista tiden. Det tycker jag är att lura läsarna eftersom han framstått som journalist.Fram till han började där vet jag inte om jag tycker det varit problem med hans skrivande.

    Aftonbladethistorien är ju fortfarande helt oklar så den går inte att bedöma.

    Svara
   • Opie

     /  09/06/2016

    Oavsett är denne ”Putilov” inte partipolitiskt aktiv, utan opolitisk tjänsteman.

    Svara
 7. Hmm

   /  09/06/2016

  Jag vet inte hur det landet ser ut där det inte finns behov att vara anonym.

  För så fort man har en stark åsikt och der finns andra som direkt avskyr der man tycker så kan man inte torgföra sig utan risk för repressalier. Det helt oberoende hur man framför sin åsikt.

  Svara
 8. michael

   /  09/06/2016

  Det verkar som om Helmersson och andra inom gammelmedia beklagar att deras skampåle makt håller på att glida dom ur händerna,och att den börjar vändas mot dom själva.
  Vi vet ju alla att om svenska folkets lagstadgade rätt att vara anonym av val av parti avskaffades,så hade gammelmedia genast hängt ut medborgare och ställt dessa vid skampålen för val av fel parti,tyvärr är svensk media så pass rutten,vilket dom själva inte vill erkänna.

  Svara
 9. Erik Helmersson sitter på sin höga tron och spottar på de maktlösa.

  Svara
 10. Japp. Vem fan vill kontakta journalister numera? Vem litar på dom? Om man har fel åsikt så kanske man riskerar att hängas ut (eller nej, man KOMMER hängas ut!)

  Kanske en tanke åt vissa att tänka på när de frågar?

  Svara
  • MiT

    /  09/06/2016

   Och journalisterna själva, tänker de på sin egen framtid? Kanske det är de själva som helt plötsligt står där med foppatofflorna medan din fd kollega sticker fram mikrofonen och fotografens kamera smattrar…?

   Svara
 11. Jans

   /  09/06/2016

  Hen Helmersson har ju fel på alla punkter. Du har ju redan skrivit det men bara för att förtydliga:

  Apropå om någon okänd kanske betalar:
  ”Om Bjereld uttalar sig, är det som statsvetare, ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott eller är det Tro och solidaritet?”
  Det är de kända agendor som han kan tänkas skriva för. Men det finns ju absolut inget som garanterar att han inte dessutom får pengar från annat håll. Att han inte är anonym garanterar ju inte på något sätt att han inte får pengar under bordet för att skriva positivt om en eventuell välgörare. Snarare tvärtom, just eftersom han är känd så är hans skrivande värt extra mycket för en som eventuellt vill muta till sig positiv publicitet. Nu påstår jag naturligtvis inte att just Bjereld är mutad, han var bara ett exempel, men att en publik person som skriver i eget namn på något sätt skulle vara immun för pengar under bordet från t.ex. främmande makt är naturligtvis rent nonsHens.

  När det gäller att påståendet att en anonym inte behöver vara konsekvent i ett resonemang så är det naturligtvis också nonsHens. Den som är anonym kan enbart hänvisa till kända källor och logik om den vill bli tagen på allvar. Däremot personer som är kändisar, auktoriteter o.s.v. kan använda andra sämre argumentationsmetoder och ändå vinna t.ex. medias öra eftersom de är just kändisar, auktoriteter, forskare e.t.c.

  Men som Toklandet redan konstaterat, detta handlar väl om två kända fenomen:
  – Försöka mota SD med alla till buds stående medel.
  – Elda på rysskräcken så vi skall bli positiva till Nato och EU.

  Sedan, när det gäller Putilov, så kan man ju undra om det kan ligga rent personliga hämndmotiv med oklar bakgrund bakom. Hon som skrev artikeln har ju samarbetat med honom tidigare på Aftonbladet. Vem vet om de har någon personlig vendetta?

  Svara
  • MiT

    /  09/06/2016

   Fast nu är nog jag mer positiv till Nato än vad jag är negativ. Turkiet komplicerade den redan komplicerade frågan ännu mer dock…

   Svara
   • Ivar L

     /  09/06/2016

    Nej jag kanske slarvade lite där, sorry. Jag lade ord i din mun.

    Jag är själv inte någon direkt Natomotståndare men för den skull behöver jag ju inte lura mig själv och låtsas som att det inte försiggår rätt tydlig Natopropaganda.

    Jag tycker för närvarande Ukraina är det stora Natoproblemet. Jag tycker inte USA:s intressesfär skall utvidgas in i klassiskt ryskt territorium. Inget gott kommer komma ut av det på sikt.

    Svara
 12. Olof

   /  09/06/2016

  Ja, jag är väldigt skeptisk till sanningshalten i forum där identitet krävs. Jag kan titta bara i mitt eget facebook flöde och konstatera att jag har ett antal vänner som har de-friendat varandra för att de inte står ut med varandras åsikter. Åsiktskorridoren in action; rätt eller fel spelar ingen roll alls, uttrycker du fel åsikt kommer du att straffas (och det går åt flera håll, även om vänstern tenderar att vara värst).

  Därför kan man räkna med att forum där fullständig identitet krävs kommer sakna en hel del information, och kanske framförallt, information från de som läser alla läger, då dessa lär vara extra medvetna om hur de olika lägrena agerar visavis åsiktsmotståndare.

  Tunga och väldigt kapabla människor, som du nämner, Danielsson, Westerholm, även till en del Hans Rosling, eller för den delen till och med Chang Frick är utmärkta exempel på vilket pris det för med sig att hålla sig till fakta när fakta inte stödjer mediavänsterns konsensus.

  Det handlar inte om att den som öppet står för sina åsikter tvingas vara korrekt. Det handlar om att den som öppet står för sina åsikter tvingas vara POLITISKT KORREKT. Och ändra sina åsikter. Med de kostnaderna kan man inte räkna med någon frisk debatt; i ett land där skogshuggare hängs ut om de har fel åsikt så är anonymitet är en nödvändighet för att någon debatt skall kunna föras överhuvudtaget.

  Och vad tror de blir resultatet när öppen debatt är omöjlig? Tja, bakåt-i-tiden spåkulan skulle kunna tippa på saker som extremt ryckig politik när verkligheten kommer ikapp, ofattbart snabba och kraftiga skiftningar bland väljare, etc. Och tänk sedan när insikten kommer; att av de där 25% av väljarna som väljer SD idag… så är många bland deras släkt och vänner. Som inte säger något. För de har lärt sig hålla käft. Men de tycker. Och tänker. Och röstar. Och ännu så länge kan de göra det anonymt.

  Vad gäller Putilov har jag ingen egentlig åsikt. Det jag läst av honom har varit mer välunderbyggt än genomsnittsskräpet i Aftonbladet, och om det var han bakom den ifrågasatta insändaren så kan jag bara konstatera att _det var ju för fan Aftonbladet som publicerade den_. Då är det väl de som jobbar för Putin i så fall??

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/07/2016

   Sorglig men journos och till viss del politiker har framkallat hela den här förljugna situationen där åsiktskorridorer och rasiststämplandet sliter sönder hela familjer och äktenskap en del är r.o.m förbjudna från att fira jul ihop med övriga släkten (läste om en som blev just det på facebook för något år sedan) man kan undra vilka hemska handlingar som får någon att bli portad kanske farbror har tafsat på sin kusin eller mormor som hög på stesolid och ägg toddy somnat under granen ?
   Nej det räcker med att ha uttryckt sympatier för SD eller avvikande åsikter om asylvolymer.

   Bra att fler journos vaknar upp men dom allra värsta uppviglarna ska inte kunna komma undan såna som Ernman som närmast kan jämföras med Leni Reifensthal eller Schyffert och den misslyckade kungen av hemsnickrade vansinnesteorier Arnstad.
   Extremt aktiva pådrivare av vansinnet får man bara inte glömma och förlåta. Landsförvisning, krigstribunal samt att ställas inför rätta för landsförräderi är bra alternativ 😀

   Svara
 13. Ivar L

   /  09/06/2016

  Kulturkrock?
  Vänsterförfattare som skrivit om jihad får hot och slutligen stryk av muslimer:

  ”De som ligger bakom hoten kan inte ha läst boken, eller så har de bara skummat igenom den. Jag förolämpar inte islam i boken. Snarare försvarar jag alla religioner och jag bekämpar rasistiska handlingar som en del av en antifascistisk rörelse, säger han.”

  http://www.friatider.se/vita-smuts-antirasistisk-f-rfattare-misshandlad-av-muslimer
  eller om man inte gillar FT, originalet på engelska:
  http://www.breitbart.com/london/2016/09/05/filthy-white-antifa-writer-beaten/

  Är det inte lite gulligt i alla fall? Afa-killen missar ju hela grejen med postkolonialism och definitionen av ”den andre”. Han fattar inte att det han tycker är en okej beskrivning av jihad mycket väl kan uppfattas som kränkande av fundamentalistiska islamister. Den som tror att vi i väst är kapabla att bedöma vad som kommer att vara ok för de islamister som flyttar till Europa gör en grov missbedömning. De är ingen annan än islamisterna själva som bestämmer vad som är halal och haram. Precis därför kan vi inte ha en stor mängd med den typen av livsåskådning i Västvärlden. Det kommer naturligtvis även vänsterförfattare handgripligen att få känna av alltmer om immigrationen fortsätter på detta vis.

  Svara
 14. Ivar L

   /  09/06/2016

  Har någon hackat Aftonbladet? Hur vet de plötsligt att baaarna är vuxna?
  ”Problemet med att åldersbestämma asylsökande gör också att vuxna kan placeras i en högstadieklass.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23437199.ab

  Eller har de blivit nazister igen?
  😀

  Svara
  • Svenne

    /  09/07/2016

   ”Eller har de blivit nazister igen?”
   Med tanke på Aftonbladets historia så går deras ‘nassenoja’ att förstå…

   Svara
 15. Dreadlock

   /  09/06/2016

  Det är Cecilia Wikström som framstår som en helt okritisk faktaförmedlare (Angående syrianers utbildningsnivå) Det är SVT-Nyheter som snickrat ihop påståendet på egen hand, genom att räkna all utbildning efter gymnasiet automatisk som en högre-än-gymnasiet utbildning dvs Högskola
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad

  Tino Sanandaji har gjort en annan bedömning
  http://tino.us/2015/11/aftonbladet-fyra-av-tio-nyanlanda-syrier-ar-akademiker-om-man-med-akademiker-menar-svetsare-och-mekanier/

  och då framstår plötsligt Jan Björklunds version som mer anpassad till verkligheten.

  Wikström som kvitterar ut över 6000 euro i nettolön får härmed underkänt.

  ( Alla EU-parlamentariker har en lön före skatt på 8 213,02 euro i månaden. Från lönen dras EU-skatt och en olycksfallsförsäkring. Den slutliga lönen blir 6 402,15 euro.

  Svara
 16. G

   /  09/06/2016

  Nu fick jag också ny avatar ser jag.

  Ja Helmerson har fel, tänker senast på ”Sophie” som grävt som bara den om MP-islamister (i april) och nu senast religiösa skolor, det slutade med att t.o.m GP skrev en artikel efter att de gått igenom det hon hittat. För att inte tala om Flashback (som jag personligen dock nästan aldrig besöker) och fler andra sajter/bloggar där det dyker upp information som troligen aldrig skulle dykt upp om personen bakom sitt alias var tvungen att skriva under sitt riktiga namn. Och de får väl ses som en typ av ”anonyma debattörer”, även om de inte skickar in debattartiklar till tidningarna så finns informationen att tillgå på nätet för alla som vill, sen om det som skrivs är sant eller falsk är en annan fråga, det är upp till var och en att verifiera, men det har inget med anonymiteten att göra öht. Samma gäller hot & hat. Finns ingen som tycker att folk som hatar och hotar ”gör rätt”, men att även där ge sig på anonymiteten på nätet och tro att det löser just den frågan, då är man fel ute. Speciellt när det finns dem som faktiskt beter sig som fan och hans moster med sitt riktiga namn!

  Skulle jag sitta på viktig information om något och vill skicka det till en journalist, då skulle jag givetvis göra det anonymt, sen är det upp till journalisten att gräva mera i det och försöka verifiera saker och ting, sen kanske de har jobbat ihop ett ”scoop” tack vare det ”anonyma nättrollet” (som anonyma ofta kallas) som först tipsade redaktionen att ta sig en titt.

  Sen är det väl inte ett stort problem att ”anonyma debattörer” skickar in debattartiklar, så jävla ofta händer det väl inte heller. Om inte annat så är det upp till tidningarna att ha bättre kontroller på plats om de nu ser detta som ett stort problem.

  Svara
  • Ärligt talat, det vi behöver är inte mindre anonymitet, det är mer källkritik.

   Även en totalt oanonym debattör kan ljuga röven av sig och ha en egen agenda. Detta handlar om att Helmersson inte vill se sina egna heliga kor slaktade. Det finns sådana vart man än vänder sig för övrigt.

   Svara
 17. G

   /  09/06/2016

  ””Man skjuten i Djursholm – tog sig till sjukhus själv

  En man har blivit skottskadad i Djursholm norr om Stockholm

  olisen fick in ett larm strax före klockan 20 på tisdagen om ett slagsmål. I samband med det hördes skottlossning. Vittnen har också sett en person med ett pistolliknande föremål.

  Ungefär en halv timme senare kom en man själv till sjukhus med en lindrig skottskada, enligt polisen.””
  http://www.svd.se/man-skottskadad-i-djursholm/av/tt
  .

  ””Fyra gripna efter misstänkt våldtäkt på färja

  En misstänkt våldtäkt har begåtts ombord på en färja. Fyra personer har gripits när färjan anlände till Värtahamnen i Stockholm på tisdagskvällen.

  – Kvinnan har berättat för personalen om vad som hänt innan färjan ankom så att vi kunde möta upp, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

  Han har inga närmare detaljer om den misstänkta våldtäkten.””
  http://www.svd.se/fyra-gripna-efter-misstankt-valdtakt-pa-farja/av/tt
  .

  ””Flygplatsdemonstranter gripna

  Alla flyg som skulle landa på flygplatsen dirigerades om till flygplatserna Southend och Gatwick. På sitt Twitterkonto skriver brittiska Black lives matter att de genomförde demonstationen för att belysa att Storbritanniens miljöpåverkan slår hårdast mot svarta människor.

  ”Klimatkrisen är en rasistisk kris. 7/10 av länderna som påverkas mest av klimatförändringar ligger i Afrika söder om Sahara”, skriver de på Twitter.””
  http://www.svd.se/demonstranter-stoppar-flygtrafik/av/tt
  .

  Typ som det här då….

  ””– Vi har kommit hit för att protestera mot att Förbifarten byggs. Det är en felprioritering av infrastrukturpengar och ett miljövidrigt och rasistiskt projekt, säger Anna Nygård som själv bor i Tensta.

  Rasistiskt?

  – Ja, utsläppen från Förbifartens tunnlar kommer att drabba personer som redan bor i utsatta områden, som t ex här på Järva. Det handlar om klimaträttvisa.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/aktivister-vill-stoppa-forbifarten

  Svara
  • Svenne

    /  09/07/2016

   Tänk att svenska män har blivit så benägna att gruppvåldta nuförtiden… #märkligt #vikingar? #Putin?

   Svara
 18. MiT

   /  09/06/2016

  ”3 fel med Uppdrag gransknings reportage om åldersbestämning”
  http://emanuelkarlsten.se/09/3-fel-med-uppdrag-gransknings-reportage-om-aldersbestamning/

  Svara
  • Jans

    /  09/06/2016

   ”Klart att det är helt fruktansvärt när vuxna begår brott och påstår att de är barn för att slippa straffansvar. Och självklart ska de då åldersbestämmas enligt de metoder som finns, trots felmarginal.”

   En back öl till den som hittar artikeln där Emanuel propagerar för åldersbestämning av brottslingar? Det är märkligt hur en massa saker plötsligt blivit ”självklara”.

   Dessutom är han ologisk angående felmarginalen. Det är väl ännu värre om någon döms till straff pga felmarginalen än felplaceras på vuxenboende? Men taktiken han kör är fel i grunden. Man gör naturligtvis ett säkerhetspåslag på felmarginalen och låter en och passera som ”barn”.

   Hans resonemang passar i en skoltidning. Det saknar ju allt djup.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/06/2016

    Själv tycker jag att argumentet att de vuxna som söker asyl som barn ”inte är medvetna om sin ålder” är lika trolig som att Jan Guilliou skulle erkänna att han någonsin har, eller någonsin kommer att ha fel, det är ju uppenbart att det bara är något som vissa tyckarjournalister har hittat på för att det passar deras ”asyldiskurs”.

    Men låt säga att de här tyckarjournalisterna har rätt, att de faktiskt inte vet. I sådant fall har vi tiotusentals människor i Sverige som inte vet vilket år de är födda, och vad betyder det? Att de med all säkerhet inte kan räkna, de kan inte läsa, de har knappt gått i skolan. En person som i vuxen ålder aldrig gått i skolan kommer inte få ett jobb som är mer komplicerat än att diska i en källare på en restaurang.

    Det går inte att plugga in grundskolan när man är över 18 år, det är omöjligt, och det spelar ingen roll hur positiv man låter när man som politiker yrar om massiva utbildningsinsatser. Inlärningstakten för en sjuåring är mångdubbel för en 20-åring.

    Eller så är det så att de helt enkelt ljuger om sin ålder.

    Svara
  • G

    /  09/06/2016

   Sådan fru sådan man, jaja, Emanuel var ju faktiskt okej för några år sedan, han verkar tråkigt nog bara bli värre och värre, kanske lyssnar han på sin fru för mycket. 😛 Men han får iaf mothugg i kommentarsfältet av folk som inte håller med i hans resonemang, bra!

   Svara
 19. G

   /  09/06/2016

  ””För precis ett år sedan – den 6 september förra året – exploderade Uppfostringsmedia i Sverige. Så upplevde jag det i vart fall då jag satt med båda Stockholmstidningarna framför mig och fylldes med förtvivlan och kamplust. Med ett möjligen hybrisdoftande ansvar tog jag mig an uppgiften att göra något åt saken.

  Här på WidarDirekt publicerade jag därför inlägget nedan: ”Alla dessa goda kändisar.” Två dagar senare – 8 september – kom nästa artikel ”Snedvriden bild av Sverige”, som även den går att läsa här nedanför.

  De två inläggen fick enorm uppmärksamhet. Självklart drog jag på mig kritik och påhopp. Men framförallt ett stort och varmt gensvar.””
  http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/da-exploderade-uppfostringsmedia/?blog=2518025&entry=9262082

  Svara
 20. MiT

   /  09/06/2016

  En osignerad dödsnazistrasistfascistledare från Expressen. Om jag får gissa så tror jag att Marteus ligger bakom, sen hennes omvändelse för över ett år sedan är hon riktigt bra!
  ”Galenskapen om ålder måste få ett slut”
  http://www.expressen.se/ledare/galenskapen-om-alder-maste-fa-ett-slut/

  Svara
  • G

    /  09/06/2016

   Ja, fin fint. Jag trodde själv hon skulle få (eller redan hade fått) sparken från Expressen efter sin långa utmärkta artikel hos Kvartal, trodde inte det var tillåtet att skriva sådär och samtidigt få ha kvar jobbet på en svensk tidning. Ifall någon inte läst den så är den här: http://kvartal.se/artiklar/fran-censor

   Svara
  • Jans

    /  09/06/2016

   Jag vet inte riktigt hur jag känner inför en sådan där ledare. Det är sant att Expressnes ledarsida faktiskt förespråkat ålderstester rätt länge (hittar en från 2012) men samtidigt, hur har Expressen generellt behandlat folk med kritiska åsikter i migrationsrelaterade ämnen under samma period? Samarbete med researchgruppen e.t.c. Det ljuder OERHÖRT falskt om dem och dessutom om de hade tyckt frågan var riktigt viktigt kunde väl de gjort det Uppdrag Granskning gjorde? Redan 2012 förslagsvis.

   Och vad betyder denna passage i artikeln egentligen:
   ”Orsaken [till att ingen talat om problemet, min anm.] är givetvis en blandning av välvilja och avsky för den främlingsfientliga nätmobben. På ljusskygga sajter har det länge talats om ”skäggbarn” som i själva verket har bott i Iran.”

   Ljusskygga? Är det t.ex. Migga-X som avses? Det har varit anonymt visst, men korrekt och relevant. Dessutom inte ”ljusskyggt”, vem som helst har kunnat läsa. Det är inte något dolt sällskap som gömmer sig bakom passwords…
   Om Expressen tyckte frågan var viktig, varför tog de inte upp bollen? Det är ju snarare de själva som varit ljusskygga om de vetat om problemen men inte skrivit om dem. De är DE som har haft makten att föra upp frågan i ljuset men avstått. Expressen är de ljusskygga här.

   Svara
   • Nixpix

     /  09/07/2016

    Marteus skriver bra, men drar en väldigt konstig slutsats. Att det skulle vara snacket om ”skäggbarn från iran” på sajter som avpixlat som skapat beröringsskräcken hos politiker som därför inte kunnat göra något.” Snarare är det ju så att sajter som avpixlat inte hade blivit så stora om myndigheter och media inte låtsats om att att vuxna män är barn. Det är ju det alla har sett, och nu verkar också media och myndigheterna ha insett, att ingen köper den här lögnen längre. Det är precis som med Hellmerson, som skyller alla problem i samhället på ”hatsvarnsarna” och ”trollfabrikerna”.

    Svara
    • Jans

      /  09/07/2016

     Exakt. Skäggbarnen har inte skapats av Avpixlat och kompani utan av denna och förra regeringen. De hade inte funnits utan den felaktiga åldershanteringen.

     Svara
  • Dreadlock

    /  09/06/2016

   Skulle snarare påstå att Uppdrag Granskning (Sedan länge) är den enda redaktionen som har lyckats med allt de har företagit sig. När UG besöker maktens korridorer så förvandlas maktpotentater till stammande vaxkabinettfigurer med gummiryggar. Det är tidvist pinsamt att se. Helt och hållet UG:s förtjänst att Marteus med anhang sjunger nästa vers i refrängen och gör avbön.

   UG:s makt är ofattbar jämförelsevis med alla andra redaktioner av vilken sort som helst.

   Svara
 21. G

   /  09/06/2016

  Tänk om ni tog det här lika allvarligt överallt och konsekvent stod upp för den i samhället när det pratas om kvinnozoner, separata badtider och annat hemskt, fast vem vet, kvinnozoner och separata badtider kanske ses som ”innovativt” och ”nytänkande”.

  ””Jämställt i myndigheternas styrelser

  Efter nästan tre decennier har målet uppnåtts: Varannan ledamot och ordförande i de statliga myndigheternas styrelser är kvinna.

  – Det har verkligen gått ett antal år. Och man tycker ofta att man behöver jobba ännu snabbare med jämställdhet. Men jag tycker att det här visar att det går, säger Åsa Regnér.

  Av de sammanlagt 239 redovisade styrelserna och insynsråden är det dock fortfarande 52 som har en ojämn könsfördelning.

  – Där måste man arbeta vidare och vara innovativ när det gäller att förändra bilden, säger Regnér.

  (Fakta: Fler kvinnor senaste året
  Den 31 december 2015 var andelen kvinnor i de styrelser, insynsråd, nämnder och stiftelser där regeringen utser samtliga ledamöter 51 procent.

  Ett år tidigare var kvinnoandelen 49 procent. Men eftersom andelen kvinnliga ordförande var lägre, 46 procent, ansåg regeringen att jämställdhetsmålet bara ”nästan” var uppnått.

  Vid det senaste årsskiftet var andelen kvinnor på ordförandeposterna 49 procent.

  Av totalt 239 styrelser och insynsråd hade 187 en könsfördelning inom intervallet 40–60.
  Källa: Regeringen)””
  http://www.sydsvenskan.se/2016-09-02/jamstallt-i-myndigheternas-styrelser

  Svara
 22. Grodan Boll

   /  09/06/2016

  Dumheter.
  Den enda konsekvensen etablerad media får när den blir påkommen är att kritikern strutsblockas.

  Svara
 23. MiT

   /  09/06/2016

  Svara
 24. G

   /  09/06/2016

  ””YouTube Declares War on Politically Incorrect Opinions

  YouTube will now retain the right to demonetize any videos that contain, “Controversial or sensitive subjects and events, including subjects related to war, political conflicts, natural disasters and tragedies, even if graphic imagery is not shown.”

  “Inappropriate language, including harassment, profanity and vulgar language,” is also being demonetized.

  Prominent YouTuber Philip DeFranco responded to the controversy by vowing, “I’m not going to censor myself,” despite the fact that dozens of his videos have already been demonetized.

  Google-owned YouTube is of course a private company and can enforce any rules it likes, but with the advent of such corporations becoming so large (more powerful than countries in some cases), in addition to them insisting on being treated as a public utility, the move is a massive stab in the back for the content creators who helped build the platform in the first place…….””
  http://www.infowars.com/youtube-declares-war-on-politically-incorrect-opinions/

  Svara
  • Jans

    /  09/06/2016

   Vimeo?

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/06/2016

   Bra på alla sätt och vis, YouTube får gärna vara en streamingsite med söta kattungar och roliga klipp på personer som druttar,på rumpan, efterfrågan på oredigerade åsikter lär inte försvinna med det, gissningsvis flyttar innehållet till någon annan sida om det blir för svårt, olönsamt och krångligt med YouTube.

   Och det går knappast anklaga annonsörerna för att vilja ha kontroll över i vilket sammanhang deras reklam visas. Om jag betalar för reklamplats så vill jag veta var den är, det gäller med all säkerhet även för Arla, Mercedes, Hemköp eller vilken firma som helst.

   /Frida

   Svara
 25. Jans

   /  09/06/2016

  Det börjar väl bli allt mer klart att mediesverige nu lagt om strategi mot SD och invandringskritikerna. Tidigare var det som bekant rasist- och nazistkortet som drogs, under hörföraren och pansargeneralen Arnstad.
  Nu är det nya svarta de ryska trollarméerna som desinformerar Sverige och den enda medicinen är att läsa DN o kompani:
  ”Nu uppmanar den militära överbefälhavaren Micael Bydén allmänheten att endast ta del av ‘traditionella medier som man kan lita på’.”
  http://nyheteridag.se/overbefalhavaren-uppmanar-att-lasa-traditionella-medier-som-man-kan-lita-pa/

  Nästan bättre än satir: ”traditionella medier som man kan lita på” 😀 😀 😀

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/07/2016

   Det där är paradhumor, det har inte slagit dessa personer att dessa åsikter mycket väl kan komma från helt vanliga svenskar som aldrig satt, eller någonsin kommer sätta sin fot i Ryssland.

   Och hur förmätna är det inte, tror de verkligen att människan är hur lätthjärntvättad som helst, bara Putin skickar ut sina omdskefulla nättroll så kommer nittio procent av befolkning börja tro på slagrutor, schamaner och att jorden är platt?

   Själv gissar jag att den ryska ambassadören slår sig för pannan när han läser tidningen och bara suckar, vad sjutton håller egentligen dessa typer på med?

   Men låt oss låtsas att ryssarnas nättroll ligger bakom den mer restrektiva opinionen mot migration och asyl. De kanske sitter där borta och helt enkelt tänker, vad fan håller de på med, vi får fan ta och hjälpa dem en smula, det ser ut som att det går käpprätt åt helvete för lilla sverige för stunden.

   Skulle inte tro det.

   /Frida

   Svara
   • ”Men låt oss låtsas att ryssarnas nättroll ligger bakom den mer restrektiva opinionen mot migration och asyl. De kanske sitter där borta och helt enkelt tänker, vad fan håller de på med, vi får fan ta och hjälpa dem en smula, det ser ut som att det går käpprätt åt helvete för lilla sverige för stunden.”

    Vet inte ens om jag tror ryssarna sitter och förespråkar mindre migration till Sverige – om något så har det rapporterats om att de använder flyktingströmmarna till att testa närliggande gränser och se på brister till dom. DVS – kan närliggande länder skydda sin egen gräns? Själv tror jag om Ryssland sitter och desinformerar så kommer de spela båda sidorna av lägret, eller härska och söndra med andra ord.

    Svara
    • Svenne

      /  09/07/2016

     Ja, framförallt så vill nog Kreml inte ha ett nytt Tjetjenien, denna gång i Norden…

     Svara
    • michael

      /  09/07/2016

     Gammelmedia tror väl att det gamla klassiska sättet att skrämma medborgarna med en yttre fiende ska göra att dessa mangrant sluter upp bakom gammelmedias lögner och propagandistiska urspårning.

     Svara
  • Dreadlock

    /  09/07/2016

   Oj H-e.

   Nu är det panik överallt !

   Nu kan vi skylla allt på Putin och hans hantlangare i Sverige. Makalöst. Vilken rockad. Detta kommer vi att höra mer utav. Utvecklar sig onekligen till ett mini-kalla kriget kris. ÖB får säkert mer pengar för sin flygflottilj och kanske inte ens vill släppa Gotland till ryssarna trots att de så gärna vill. Jag känner mig fullkomlig säker i hens kompetenta överbefälhavarskap.

   Svara
  • Rikard

    /  09/07/2016

   Hej.

   Karlssons svar är värt att citera:

   ”Det hade dock varit intressant om ÖB hade kunnat skicka med en lista med exempel på de ‘traditionella medier som man kan lita på’, som han, förutsatt att han är korrekt citerad, verkar tycka att man uteslutande ska hålla sig till. Själv känner jag faktiskt inte till några sådana medier”, skriver Karlsson.” Från Nyheter Idag, länken i Jans inlägg.

   Jag undrar hur länge diverse politiskt tillsatta personer kommer att servera sådana spelupplägg gratis?

   Vad som inte direkt sägs av Karlsson (om jag inte läst slarvigt…) är frågan om vilka av de senaste två årens nyheter, avslöjanden, samt folkstormar (ett begrepp som slutat användas – jag skyller på Arnstad:)) som är bevisligen startade eller resultatet av ryska operatörer. Även med operationell säkerhet som ursäkt och anledning borde det finnas något som är värt kostnaden att använda för att leda i bevis att det sker.

   Eller förväntas vi lita på politiker och politiska tjänstemän, samt statligt delfinansierade media som ljugit om allt möjligt, med full ansvarsfrihet, i årtionden?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • ”Eller förväntas vi lita på politiker och politiska tjänstemän, samt statligt delfinansierade media som ljugit om allt möjligt, med full ansvarsfrihet, i årtionden?”

    Ja, det är ju det. Egentligen borde vi ignorera hela teatern med politiker, media, statliga propagandaorgan förlåt myndigheter etcetera och ägna oss åt att undersöka de underliggande strukturella problemen. Vem har den ekonomiska makten, vem är ordergivaren, hur globala är vi egentligen – kan vi ens tala om landet Sverige längre etcetera. Tyvärr kapas viktiga frågor som bankfrågan och skapandet av pengar som krediter i privata banker av små organisationer på flankerna, men det är där vi borde rota.

    Polariseringen i samhället där till slut alla ställs mot alla är en fantastisk dimridå.

    Svara
 26. G

   /  09/07/2016

  http://www.infowars.com/twitter-users-mock-phyllis-schlafly-celebrate-her-death/

  Hmm återigen, förstår inte hur folk likt dem i twittertrådarna som följande artikel länkar till pratar helt öppet om andra när de troligen är sådana som annars klagar på ”god ton”, och speciellt om nyligen avlidna, har de ingen heder. Vet inte öht vem 92-åringen var och vad för ont hon möjligen gjort mot twittrarna eller någon annan, men det hör liksom inte hit. Låt den avlidne vara i fred. Och många av de i trådarna är inte ”anonyma debattörer” för att nämna det som Helmerson snackar om.

  Svara
  • Rikard

    /  09/07/2016

   Hej.

   ”A champion of traditional, stay-at-home roles for women, Mrs. Schlafly opposed the ERA because she believed it would open the door to same-sex marriage, abortion, the military draft for women, co-ed bathrooms and the end of labor laws that barred women from dangerous workplaces.”

   Från Washington Post:s dödsruna: [https://www.washingtonpost.com/national/phyllis-schlafly-a-conservative-activist-has-died-at-age-92/2016/09/05/513420e2-73bc-11e6-be4f-3f42f2e5a49e_story.html]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 27. Lars

   /  09/07/2016

  Angående två av de uttryck som Helmersson använder: ”Faktaresistens”, får mej alltid att tänka på gubbar i pälsmössor som tittar på militärparader. ”Desinformationskrig”, kommer alltid att finnas i samhällen där människor tillåts att ha olika åsikter och uppfattningar om saker och ting, dock inte i samhällen som styr av gubbar i pälsmössor.

  Svara
 28. Svenne

   /  09/07/2016

  Staffan Danielsson (C) om bristen på ålderskontroller – en rättsskandal:

  ”Jag skyller inte på de ensamkommande som av sina flyktingsmugglare och sina kamrater uppmanats att ljuga om sin ålder, jag hade gjort det själv om jag fått reda på att Sverige utan kontroll skulle godta den ålder man uppgav även om man var mycket äldre. Men jag lägger oerhört tungt ansvar på Migrationsverkets ledning och generaldirektör som inte skött sitt jobb.

  Därför är mitt förtroende för denne förbrukat och vore jag ansvarig minister skulle jag omedelbart byta generaldirektör.

  I avvaktan på att detta förhoppningsvis sker kommer jag en tredje gång att be JO att granska Migrationsverkets lednings underlåtenhet att sköta sitt uppdrag att kontrollera ålder, samt sveket att lägga över ansvaret för uteblivna ålderskontroller på landets kommuner och hvb-boenden.”

  Svara
 29. G

   /  09/07/2016

  ”100 nyanlända personer kommer att erbjudas praktikplats hos Transportstyrelsen i Norrköping, Örebro och Borlänge. De första tas emot i Norrköping nu i oktober.

  – Det här är ett led i det uppdrag som regeringen gett till statliga myndigheter, att skapa praktikplatser för nyanlända som är arbetssökande. Och nu har vi en överenskommelse med Transportstyrelsen, det känns som en verklig bra insats, säger Inger Schroeder, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping……..”
  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/100-nyanlanda-far-praktikplats-om4282279.aspx

  Hmmm ganska förvånad (mest på ett positivt sätt) att det här skrivs av en MP:are……
  .

  ””Hedersrelaterat våld och förtryck

  Jag har idag deltagit i en utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck som arrangerades av Länsstyrelsen.

  Det är väldigt synd att det behövs, men tur att det finns.

  Vi fick en lång föreläsning om klansamhällets struktur för att vi skulle förstå hur det hedersrelaterade våldet kan finnas. Vi fick också veta att den tillit vi i Sverige har till varandra och till staten är något världsunikt.

  Lars Trädgårdh har skrivit boken med det fantastiska namnet ” Är Svensken människa?” om detta fenomen så detta var inte nytt för mig, men det är ändå något som det är värt att fundera över lite.

  Jag har i åratal stått framför klasser och berättat att det är vi, Svenskar, som är olika alla andra. Det är vi som är sekulariserade och inte nödvändigtvis lutar oss mot en religiös tro. Det är vi som har ett statligt system som tar hand om oss, allt från den dag vi föds till den dag vi dör och all tid däremellan.

  En föreläsare jag hade när jag läste religion på universitetet berättade om en stor middag han varit på vid en resa i Saudiarabien. Alla gäster kunde placeras vid de olika borden efter religion och tradition utom svenskarna. De hade placerats i ett litet rum för sig själva eftersom värden inte visste hur de skulle hanteras eller om de gick att ha i civiliserat sällskap. En anekdot vars trovärdighet naturligtvis kan ifrågasättas, men den pekar tydligt ut hur annorlunda vi är.

  Vi har hedersrelaterat våld och förtryck i vårt land också. Det kan vara religiösa eller kulturella grupperingar som är lika ursvenska som vilken Svensson som helst, men det finns en sanning i att mycket av det hedersrelaterade våld och förtryck vi ser i Sverige har kommit med människor från områden i världen där klanen varit den trygghet som erbjudits. Vi kan inte räkna med att alla kan lägga av sig sin kulturella ryggsäck vid gränsen.(forts)””
  http://www.nt.se/bloggar/mia-skold-mp/hedersrelaterat-vald-och-fortryck/?blog=9764668&entry=12986825

  Svara
 30. G

   /  09/07/2016

  ””Sköt genom lägenhetsfönster i Malmö

  En lägenhet i stadsdelen Fosie i Malmö har beskjutits, flera skotthål har hittats i ett fönster till lägenheten. Ingen kom till skada i skottlossningen, uppger polisen på sin hemsida.

  – Det är någon som har skjutit in genom rutan. Nu pratar vi på folk på platsen och genomför en teknisk undersökning, säger Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisen i Malmö till TT.””
  http://www.svd.se/skot-genom-lagenhetsfonster-i-malmo/av/tt
  .

  ””Stort bråk i Östersund – fem gripna

  Fem personer greps efter ett stort bråk med tillhyggen i centrala Östersund, skriver polisen på sin hemsida.

  Två personer fördes till sjukhus i samband med bråket, en med skador i ansiktet och en med sårskador i huvudet.
  De tillhyggen som polisen hittat på platsen är plankor, som nu tagits i beslag.

  En av dem som greps är 16 år och släpptes efter att ha lämnat sin redogörelse.

  Efter att alla förhör har hållits kommer åklagare att avgöra om de övriga fyra ska friges eller anhållas, uppger polisen.””
  http://www.svd.se/stort-brak-i-ostersund–fem-gripna/av/tt
  …..
  https://polisen.se/Jamtland/Aktuellt/Handelser/Jamtland/2016-09-06-2237-Misshandel-Ostersund/

  ””Polisen får samtal via 112 angående ett större bråk på Prästgatan i höjd med Indiska. Flera personer med tillhyggen. Fyra polispatruller skickas till platsen och lyckas anträffa alla inblandade i närheten. Alla fem personer greps. Två personer har försts till sjukhus. En person med skador i ansiktet och en person med sårksada i huvudet. Vid tillfället för publicering sys en av dem och den andra är på röntgen. Dessa personer har varit på var sin sida i detta bråk och ska enligt uppgift ha varit mest aktiva i bråket mot varandra. De tillhyggen som anträffats är plankor som även är tagna i beslag. En person visade sig vara 16 år och frigavs efter att han fått lämna en redogörelse på händelsen efter beslut av förundersökningsledaren. Övriga fyra är fortsatt gripna. Två är född 1996 och en person är född 1997. Den fjärde är fortsatt ej identifierad. Ärendet pågår och fördundersökningen leds initialt av förundersökningsledare i Östersund. Efter att alla förhör har hållits kommer troligen en åklagare få avgöra om de ska friges eller anhållas.””

  Svara
 31. G

   /  09/07/2016

  ””SD kritiseras efter polisreportage

  Riksdagsledamoten Markus Wiechel (SD) och hans politiske sekreterare fick följa med på en polispatrullering under förevändning att det var ett politiskt studiebesök. Sedan publicerade SD-medarbetaren ett reportage om patrulleringen, rapporterar Aftonbladet.

  Nils Funcke, expert i yttrandefrihetsfrågor, är kritisk till SD:s metod.

  – Att man utnyttjar sin position som riksdagsledamot för att ta med någon som har avsikt att skriva om det är allvarligt, säger han till tidningen.

  Den politiska sekreteraren publicerade reportaget under pseudonym på sin blogg sedan Aftonbladet tackat nej till artikeln. Mannen uppgav då inte för tidningen att han var anställd av SD när han försökte sälja in jobbet…..””
  http://www.svd.se/sd-kritiseras-efter-polisreportage/av/tt

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/07/2016

   Det utvecklar sig, om det är så att Aftonbladet har rätt, att den här politiske sekreteraren skickat debattartikeln om rösträtt för hela jordens befolkning i fingerat namn är det självklart illa.

   Det borde gå att reda ut, han nekar, kommer mailet från honom med avseende på IP-nummer och annan datateknisk information, är det någon som kapat hans adress? Jag tenderar att tro att det är han som skickat mailet, inte nödvändigtvis att han skrivit den själv, det blir aningen för komplicerat att tro något annant. Att någon vill sätta dit en person genom att tillskriva honom i fingerat namn absurda antiåsikter.

   Men låt oss se, för det här ser inte bra ut för Markus Wiechel, tjänstemannen eller SD för den delen.

   Känns som en ren fylleidé att skriva en sådan artikel i fingerat namn, hur dåligt omdömme kan man i sådant fall ha? Men att föra upp diskussionen till att det här handlar om problem med anonymt uttryckta åsikter och ryska agentskribenter anställda av Putin är absurt.

   Vad gäller studiebesöket och att man som politiker återrapporterar till allmänheten är väl det helt okej, något annat är ju helt knäppt.

   /Frida

   Svara
   • rp

     /  09/07/2016

    Oavsett är det ju Aftonbladet som har släppt igenom artikeln.
    Bryter inte Aftonbladet mot något källskydd genom att röja uppgifterna om de är korrekta?

    Svara
   • Olof

     /  09/07/2016

    Jag får säga att jag helt enkelt inte förstår hur den här affären är illa för någon annan än Aftonbladet. Innehållet i artikeln är det samma vem som än är författaren, vare sig det är Putin själv eller Anne Rambergs poolpojke.

    Det är Aftonbladet som valt att publicera den. Är det någon som agerar destabiliserande är det i så fall Aftonbladet.

    Det som är graverande handlar ju snarare om den totala brist på koll som tydligen finns från ‘ansvarig utgivare’ när de publicerar artiklar som passar deras åsikter. Enda anledningen till att artikeln här sågs som tveksam till slut tycks ju vara (om jag förstått det korrekt) att det fingerade namnet faktiskt inte fanns. Att innehållet var fullständig idioti tycks inte ha påverkat.

    Vad säger det om resten av deras artiklar? Kan vem som helst skicka in vad som helst så länge namnet finns i Sverige? Själv bryr jag mig som sagt inte så mycket om vem som skrivit något,då jag ser innehållet som det viktiga, men det är klart att jag kan se hur det blir ett problem för Aftonbladet, då artiklar där inte heller kan ha mer eller mindre trovärdighet än en anonym artikel på en blogg.

    Men det är klart, av ungefär den anledningen läser jag inte heller Aftonbladet speciellt ofta. Och även DN har ju liknande trovärdighetsproblem då det är tydligt att agendan är det viktigaste; jag tror inte heller journalister där vågar skriva vad de vill och förmodligen sker mycket självredigerande för att passa narrativet. GP och även SvD är aningen bättre, då de åtminstone publicerar en viss variation vilket tyder på lite högre i tak.

    Den som faktiskt verkar försöka att bygga trovärdighet verkar vara Nyheter Idag. Jag hoppas de kan växa och expandera utanför det specifika nyhetsvakuum de fyllt, så de kan täcka bredare områden. Det är lite frisk fläkt med någon som faktiskt försöker få flera sidor att komma till tals och inte tvekar att rikta udden mot det håll som kan behövas.

    Och Ledarsidorna är naturligtvis i en särklass i sig, men det är inte så mycket nyhetsmedia som redaktionellt material.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  09/07/2016

     Ja, det har du helt rätt i, och Aftonbladet gör sitt bästa för att försöka dra upp byxorna, oavsett vem som nu har skojskrivit artikeln, så borde den ställa sig upp, vänd mot Aftonbladet, pekandes med ett stort finger.

     Svara
 32. Pelle2

   /  09/07/2016

  Ot:
  Petra Mede skriver i Aftonbladet att hon inte förstår heterosexuella män.
  Kanske därför som hon separerade från sin man….
  Hon menar bl.a att vi inte uppträder professionellt om vi blir tända på en kvinna.
  Känns inte som ett unikt problem för heterosexuella män. Detsamma kan lätt sägas om en kvinna.
  http://archive.is/MiNkg

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/07/2016

   Okej, Petra Mede är en fag-hag och har svårt med karlar, men vad ska vi göra åt det? Kan det kanske handla om en portion avundsjuka och en gnutta projektion? Är det kanske så att Mede är smula sotis på sina tjejkollegor som hon inbillar är åtrådda av de karlar som hon håller av. Men som sagt, vad ska vi göra åt det.

   -Hej, jag har ofta ont i mina stortår, jag tycker det är problematiskt, och det stör den professionella problematiska agendan, det stör mycket. Det finns en obalans mellan de som har ont i stortårna och de som inte har det. De som har ont i stortårna har också ofta sämre balans, och det är orättvist.

   ”– Jag lever i medievärlden, en värld som är utseendefixerad. Och jag gör själv en grej av att jag tycker det är roligt att ha på mig galaklänningar. Men jag tycker det finns en problematik i att tjejers utseende bedöms mycket mer och mycket hårdare än mäns, säger hon i ”Framgångspodden”.”

   -Hej jag är en tjej som vill vara attraktiv, jätteattraktiv, men tycker det är problematiskt att andra kan tycka att jag är attraktiv, och jättemycket jätteproblematiskt om andra tycker att de som lägger jättemycket tid och fokus på att vara jättesnygga, oftast tjejer, bedöms mycket mer jättemycket än killar som inte lägger jättemycket fokus på att vara jätteattraktiva. Orättvist!

   Kram, Frida

   Svara
   • Svenne

     /  09/07/2016

    Tyckte denna passar #detgörontpånatten 😛

    Svara
 33. Jan

   /  09/07/2016

  Ledarsidornas Johan Westerholm om skojarna på Aftonbladets ledarsida:
  http://ledarsidorna.se/2016/09/karusellen/

  Svara
 34. Jan

   /  09/07/2016

  Stenkastarvänsterns Petter Larsson hyllar hycklande FN-arab. Hur stort ansvar tar arabvärlden för flyktingarna kan man ju fråga. Det gör emellertid inte skojaren Petter.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article23477185.ab

  Svara
 35. Sven

   /  09/07/2016

  EU-länder måste få ordning på registrering av lösdrivande personer. Kör fingeravtryck, tandscanning och ansiktsform. Samlat bör detta fastställa personens identitet. Sen kan ju personen blåljuga om ålder men om personen är identifierad som ”person 768761” så har man i varje fall en berättelse, en identifikation av tidigare liv, kanske en bestämd ålder i ett annat land och vilken nationalitet som använts tidigare. Det var ju sorgligt att Sverige inte utnyttjade de tyska rönen i det fall UG talade om för någon vecka sedan.

  Svara
 36. G

   /  09/07/2016

  DN:s kulturnisse Wiman gick full Wiman i Kulturpanelen i Gomorra Sverige. De pratade om Bok Mässan + Nya Tider, han sade klart och tydligt ”de _ÄRRRR_ nazister”, men ingen av de andra frågade något om det, jag väntade och tänkte för mig själv *ska han inte ens hänvisa till Expo som källa?*, nej, inte ens det gjorde han. Han förklarade även ”visst det finns populister och vänsterextrema också, men nazister alltså, nånstans måste man dra en gräns!”

  Som jag sagt förut bryr jag mig inte om någon kommunist eller nazist ställer ut, ställ ut bara så länge inte säkerheten för någon inblandad är hotad. Men jag har jävligt svårt att ta till mig information från sådana som Wiman som tillåts sitta och påstå saker utan att egentligen förklara varför hur/varför/när, och alla de andra bara sitter tysta och lyssnar. Och program_ledaren_ Åsa, hon ledde inte precis diskussionen utan sade mest ”vi ska också säga att ingen från Nya Tider är här och kan försvara sig”.

  Wiman jämförde också Bok Mässan med sitt eget vardags rum och sa att han inte skulle bjuda in nazister i sitt vardagsrum. Oklart hur han kom fram till att det var en lyckad jämförelse.

  Jag kunde bry mig mindre om turerna kring Nya tider, men Wiman insinuerar ganska tydligt att det som händer bakom hans vänsterrygg är inte mycket att bry sig om. Antingen får båda sidor spela spelat på lika villkor, eller så blir det bara hyckleri och dubbelmoral av alltihop. Varför är det så jävla svårt för dess kulturnissar att förstå det.

  Svara
  • michael

    /  09/07/2016

   Jämförelsen med ett vardagsrum visar på ett bra sätt hur inavlad kultureliten i Sverige är,bokmässan ska snarare jämföras med ett torg vilket alla medborgare ska ha tillträde till.

   Svara
 37. Pelle2

   /  09/07/2016

  OT:
  En Sofia Nilsson skriver ett debattinlägg i dagens Expressen om att vi inte löser problemen med sexuella övergrepp genom att utvisa utländska män.
  Nej,det är det väl ingen som har påstått heller. Däremot kan det väl vara ett lämpligt straff att utvisa män som begår sexuella övergrepp redan under asylprocessen. Kan man inte ens hålla sig då så har man ju definitivt förverkat sin rätt att vara här.
  Vi behöver inte importera flera sexualbrottslingar än de vi redan har här.
  Det kommer i vilket fall som helst inte bli färre sexuella övergrepp om vi behåller dom männen i landet…

  Vidare skriver hon:
  ”Kvinnor blir mer eller mindre utnyttjade och nedvärderade nästan varje dag. Det är så lätt att man missar det, för att vi tyvärr är så vana vid det, det är en kvinnas vardag.
  Problemet är att kvinnor blir utnyttjade, utsatta för övergrepp och växer upp i en värld där man nästintill anses vara mindre värd.”

  Undrar i vilka miljöer hon lever om hon blir utnyttjad mer eller mindre varje dag ?

  Är det några som blir nedvärderade i dagens Sverige så är det väl vi svenska,vita män.
  Det går inte en dag utan åtminstone en krönikör skriver något nedsättande om oss som grupp eller att någon programledare säger något nedsättande om oss .

  Hon kommer också fram till följande fantastiska slutsats:
  ”Har man ett problem så går man till botten med det. Om vi till exempel skulle utvisa alla invandrare och stoppa invandringen – hur skulle statistiken se ut sen? Statistik som så många lutar sig och sina åsikter mot.
  Jo då skulle statistiken visa att majoriteten av dem som begår våldsbrott och sexuella övergrepp mot kvinnor är män. Svenska män.

  Jo, om det bara finns svenskar i landet så kommer nog svenskar vara överrepresenterade i brottsstatistiken. Vilken Einstein hon är ….

  Det är som sagt var fantastiskt att å ena sidan klagar hon på ett samhälle som hon menar nedvärderar kvinnor och där män begår övergrepp mot dom men å andra sidan vill hon ha kvar utländska män som gör just det..

  http://archive.is/bdjEj

  Svara
  • G

    /  09/07/2016

   ”När en flicka i lågstadiet säger till en vuxen att en klasskamrat har tafsat på henne, så vifta inte bort det med ”pojkar är pojkar” eller liknande.”

   De enda jag ser som skriver om ”pojkar är pojkar” och tror att det är någon slags standard ursäkt som de tror att _alla andra_ använder i sådana situationer är just kvinnor. Eller manliga feminister. Förstår inte varför.

   ”Vilka röstar vi på? Vad har de för syn på kvinnan? Vad är deras värderingar?”

   Pratar hon om möjligen om islamister i Miljöpartiet som inte blir uteslutna ur partiet ?

   ”Har man ett problem så går man till botten med det. Om vi till exempel skulle utvisa alla invandrare och stoppa invandringen – hur skulle statistiken se ut sen?”

   Gå till botten med det då, om du kan! Det är svårt att veta då statistik om mycket är tabu här i landet. Men den skulle se ganska så annorlunda ut. Att prata i termer om utvisa alla invandrar är bara ett försök att flytta fokus från den verklighet där kultur, värderingar, heder etc.. spelar roll. Det försvinner inte så fort folk passerar gränsen och sätter foten i Sverige. Kommer man hit och ”söker skydd” men istället begår brott så ska man utan tvekan bli utvisad och/eller få avslag på sin asylansökan om beslut inte tagits ännu, men det gäller givetvis både kvinnor och män. Så rubriken ”Vi löser inte problemet genom att utvisa män” är bra.

   Svara
  • Jan

    /  09/07/2016

   Det går bra att generalisera om män som grupp men inte om invandrare tydligen. Det verkar vara en stötesten för feminister. Det blir en pk-krock (feminism gentemot invandringen) och den måste på alla sätt undvikas. Den oturliga inblandningen av invandrarmän förstör glädjen i feministernas ”blame game”. Invandrarmän får man nämligen inte skylla något på eftersom de är en pk-grupp precis som kvinnorna.

   Den här idioten som skrivit inlägget kommer aldrig att förstå sambandet mellan hög invandring från Mellanöstern och Afrika och sexuella trakasserier. Därför är hon en nyttig idiot för våldtäktsvågen och en dhimmi. Hur mycket hon än utmålar sig som ett offer så bidrar hon aktivt till att övergreppen ökar.

   Svara
 38. Pelle2

   /  09/07/2016

  Lite mera OT:
  I Dn skrev en Åsa Beckman ett inlägg som verkar ha gått ut på att det är kvinnorna som ställer frågor till männen och intresserar sig för deras vardag.Vet inte exakt formulering eftersom den låg bakom betalväggen.
  I dagen DN tar en Kristina LIndqvist upp tråden och skriver följande:
  ”För det ensidiga frågandet är mer än att bara ta konkret ansvar för sociala situationer, och mer än att agera fluffer för mäns egon – det handlar faktiskt om ett slags utplåning.
  ”Ett alldeles oberättat liv passerar förbi som om det nästan aldrig varit”, skriver Åsa Beckman.”
  Är det verkligen så att kvinnor tar ett ansvar för den sociala situationen eller är det helt enkelt inte så att kvinnor är mera intresserade av att bygga relationer genom prata istället för att göra saker tillsammans som vi män brukar göra ?
  Dessutom brukar i alla fall jag, så man jag är, ställa frågor om familjeliv,kvinnornas intressen
  och om vad de har gjort i olika situationer. Jag vet att det inte är unikt för mig…

  Hon skriver också:
  ”Och det finns verkligen en djupt existentiell kränkning i att ständigt bli berövad sin status som subjekt, att inta rollen som statist i någon annans pjäs.”
  Om hon inte är nöjd med sin relation får hon väl påtala det istället för att gråta ut i en tidning.Om mannen inte ställer upp på det hon vill så får hon väl avsluta relationen istället för att kväva sig i sin hemstickade offerkofta..

  Hon tar sedan helt plötsligt upp debatten kring ”pigjobb”(Rut-avdraget) och skriver:
  ”När pigdebatten rasade för tio år sedan (nu är det kanske bara normalt att ha – eller vara – tjänstefolk?) skrev författaren Nina Björk en mening som jag har burit med mig sedan dess: ”Vissa människor ska alltså arbeta med att ta bort dammet som fastnar under sofforna hos dem som arbetar med att framställa idéer.”

  Det är väl inte sällan kvinnor som initierar köp av städtjänster för att få en bättre vardag ?
  De som jobbar i branschen får dessutom avtalsenlig lön och väljer själva om de vill ta jobbet
  eller ej.

  Sedan är det naturligtvis dags för patriarkatet (TM).
  ”Men det ojämna frågandet hänger också ihop med vår grundläggande orientering i patriarkatet, med den hegemoniska manligheten som gravitationscentrum i ett solsystem där kvinnor strävar mot män, och män mot andra män. Det här får givetvis konsekvenser för vems blick som betyder något, vem bekräftelse som är värd något, och vem vi ställer oss bakom.”
  Återigen, säg vad du vill ha ut av din relation istället för att gråta ut i DN..

  Hon avslutar det hela med följande fantastiska slutsats:
  ”hur ska man kunna ändra preferenser man präglats till genom ett halvt liv? Jo, det kan jag svara på. Man låter handlingen gå före hjärnan. Man slutar med sitt frågande, man bestämmer sig för att alltid sätta kvinnor framför män, man bygger allianser och vänjer sig till slut vid att inte vara en statist – och att inte vara ensam. Det är ljuvligt.”

  Javisst,sluta med ditt frågande om du inte vill hålla på med det. Skulle tro att många män tycker att det skulle vara skönt att slippa det ständiga frågandet från kvinnorna..

  Sedan är det ju spännande att hon i sann radikalfeministisk anda vill sätta kvinnor först
  och bygga allianser mot männen.Om en man skrev att vi skall sätta män först och bygga allianser mot kvinnorna skulle hon gråta,skrika och prata om kvinnohat..

  Snacka om att ge offerkoftan och martyrskapet ett ansikte..
  http://archive.is/A5QbP

  Svara
  • bullshit

    /  09/07/2016

   Jo, men det är varje feminists mål här i livet att publicera sin egen offerkofta på kultursidorna i någon av de större riksblaskorna. Det finns ingen vettig människa som läser den där rappakaljan ändå. Antingen bläddrar man till sporten eller någon seriösare tidning.

   Varför tragglar skatorna sina personliga relationsproblem i tidningen istället för att prata med gubben där hemma? Jo, för att de kan.

   Bry dig inte om det där, det där är bara kackel och drama. De peppar sig själva och sina dåliga självförtroenden. Inte går kärringarna hem till sina gubbar och käftar om – och jag citerar – patriarkala gravitationscentrum i solsystem som får kvinnor att sträva mot män. Inte så länge gubben förser henne med pengar.

   Bara feminister och knarkare tror på solsystem med patriarkala gravitationscentrum.

   Jaja innan någon rabiat rugguggla får en allergisk reaktion i armhålehåret för att det bara är en liknelse, här kommer en annan liknelse.

   En feminist är som en flodhäst.

   Nej, inte bara till utseendet. Den gapar efter pengar, uppmärksamhet och bekräftelse. Där har du flodhästens motiv. När hen kliver upp på vågen så visar den alltid för mycket, men det beror inte på att flodhästen ätit för mycket. Nej, det beror på att hen råkat trampa i ett patriarkalt gravitationscentrum.

   Ja, se de där kärringsidorna.

   Svara
 39. G

   /  09/07/2016

  ””Sparkade barn åtalas för ordningsstörande

  Tv-bilder spreds för ett år sedan över världen på en ungersk tv-fotograf som sparkar en liten flicka och sätter krokben för en pappa som bär en liten pojke. Nu åtalas Petra Laszlo för ordningsstörande.

  Enligt åklagaren orsakade våldshandlingarna ingen kroppsskada, men hennes uppförande kunde ha gjort dem som bevittnade händelsen upprörda och lett till ramaskrin.

  Kvinnan avskedades efter händelsen från sitt jobb på tv-kanalen N1TV, som står det högerextrema partiet Jobbik nära.

  Händelsen utspelade sig då en grupp migranter lyckades ta sig igenom polislinjen vid en uppsamlingsplats nära gränsen till Serbien.””
  http://www.svd.se/sparkade-barn-atalas-for-ordningsstorande/av/tt
  .

  Titta inte på skräckfilm om ni VET att ni kanske kommer drömma mardrömmar. Spela inte spelet om ni tycker att det är så stötande, det är frivilligt!!!…..

  ””Pokémon i domstol för blasfemi

  Mobilspelet Pokémon Go är blasfemiskt, enligt en indisk advokat. Spelet är stötande för de hinduer och jainister som av religiösa skäl är vegetarianer och veganer och inte äter animaliska produkter, eftersom man belönas med ägg. Särskilt illa är det när man får ägg från spelet även på heliga platser, enligt advokat Nachiket Dave.””
  http://www.svd.se/pokemon-i-domstol-for-blasfemi/av/tt
  .

  Ahahaah ska han börja med myter nu också! ”vi behöver resurser till välfärden säger Magda” lol, invandringen fixar ju massor av resurser ”på sikt”, så oroa dig inte för det.

  ””Löfven: Myt att V styr regeringen

  Statsminister Stefan Löfven gör reklam för regeringens ”samhällsbygge” och de tio föreslagna miljarderna till kommunerna. Han avvisar att pengarna skulle vara budgetpartnern Vänsterpartiets förtjänst.

  – Det är en myt att det skulle vara Vänsterpartiet som styr, det är regeringen som styr. Vi förhandlar med V och tycker att det är bra att vi är överens i den frågan (om de tio miljarderna), säger statsministern på en pressträff vid ett besök på Hågadalsskolan i Uppsala.

  Löfven, och finansminister Magdalena Andersson som också är med vid besöket, får även frågor om den förändring som föreslås för 2018 vad gäller gränsen för när en person ska betala statlig inkomstskatt. Ungefär 40 000 personer som tjänar mer än cirka 38 000 i månaden då, kommer att få börja betala statlig skatt.

  Förslaget blev känt genom att regeringen av misstag lade upp ett pressmeddelande om det på hemsidan. Det drogs dock snabbt tillbaka och i stället fick Vänsterpartiet berätta att V hade drivit igenom förslaget, som ska ge 1,3 miljarder mer i skatt 2018.

  – Den begränsade uppräkningen av skiktgränsen är något som Vänsterpartiet har drivit. Men inte en enda människa får mindre i plånboken i januari 2018 jämfört med december 2017, säger Magdalena Andersson och förklarar det med att det ju är för att personerna får högre lön och bara en liten del träffas av förslaget.

  TT: Är det ett bra förslag?

  – Självklart, om vi inte stod bakom det skulle vi inte acceptera det. Det handlar om att vi behöver resurser till välfärden.””
  http://www.svd.se/lofven-ar-en-myt-att-v-styr-regeringen/av/tt
  .

  ””Forskare påkommen med oredlighet

  En forskare vid Linnéuniversitetet har gjort sig skyldig till ”vetenskaplig oredlighet”. Han bättrade på sin meritförteckning genom att låna friskt ur sina studenters examensarbeten och använda citaten som grund för vetenskapliga artiklar i eget namn – källhänvisning till elevernas arbeten saknades, rapporterar Smålandsposten.

  Hans ansökan om att bli docent väckte misstankar och nu har hans vetenskapliga artiklar granskats närmare. Det är oklart om det blir någon påföljd, först ska även centrala etikprövningsnämnden gå igenom dokumentationen och yttra sig.

  – Det blir jättekonstigt om vi fäller studenter för plagiat och att lärarna sedan går fria om de gör något liknande, säger kanslichef Thorbjörn Nilsson till tidningen.””
  http://www.svd.se/forskare-plagierade-sina-elevers-arbeten/av/tt
  .

  Det tror jag inte på för fem öre, det är 13-14-åringar……

  ””Fyra anhållna för färjevåldtäkt

  Fyra personer har anhållits, skäligen misstänkta för att ha våldtagit en kvinna ombord på en Finlandsfärja. De fyra är män i 25- till 30-årsåldern och greps när M/S Galaxy anlände till Värtahamnen i Stockholm på tisdagskvällen.””
  http://www.svd.se/fyra-anhallna-for-farjevaldtakt-qzz5/av/tt

  Inte ofta man hör om mord uppe i Boden…..

  ””Två anhållna för misstänkt mord

  – Det vi kan säga just nu är att mannen, som var född 1969, anträffades i natt och att vi ganska kort efter det kunde gripa två personer, säger Kristina Lantto, presstalesperson vid polisen i Norrbotten, till TT.

  Polisen fick larmet vid halv två i natt. De anhållna, en man född 1981 och en kvinna född 1967, greps på platsen men polisen vill i nuläget inte säga mer om omständigheterna kring gripandet eller den misstänkta mordplatsen.””
  http://www.svd.se/misstankt-mord-i-boden/av/tt

  Svara
 40. Jans

   /  09/07/2016

  Jaha, skall man tro Nyheteridag så är det inte Putin utan Ekeroth som håller sig med en rysk enmannatrollarmé:
  http://nyheteridag.se/sd-kallor-kent-ekeroth-styr-egor-putilov-i-hemlighet/

  Att SD försöker trumfa in en journalist med SD-sympatier i rullorna låter fullt rimligt men jag vet inte om jag tycker det är särskilt upprörande. De saknar ju den massiva mängd opinionsbildande föreningar och institut som de etablerade partierna använder för att föra fram sina budskap. Men visst, lite lurigt och falskt kanske det är.

  Svara
 41. G

   /  09/07/2016

  ”Kommunen vill bygga egen by för nyanlända

  – Det handlar om att lösa boendet åt nyblivna svenskar. Det är ett lagkrav att ordna bostäder till dem som fått permanent uppehållstillstånd, säger Gunilla Svensson.”
  http://www.expressen.se/kvallsposten/kommunen-vill-bygga-egen-by-for-nyanlanda/

  ”17-åringar gripna för kast mot ambulans

  17-åringarna har erkänt att det var de som låg bakom händelsen, men berättar för polisen att det var äpplen och inte stenar som man kastat, skriver Ekstrabladet.

  – Vi har inte möjligt att fastställa med säkerhet. Vi kan bara konstatera att det har kastats ett föremål mot ambulansen, säger Frank Olsen biträdande polisinspektör och förundersökningsledare till Ekstrabladet.”
  http://www.expressen.se/kvallsposten/17-aringar-gripna-for-kast-mot-ambulans/

  Svara
 42. G

   /  09/07/2016

  Svara
 43. G

   /  09/07/2016

  Svara
 44. G

   /  09/07/2016

  ”Jag kände efter många om och men att jag ville dela min händelse offentligt just för att dessa ”män” kommer att komma undan och fortsätta att göra hemska brott, det kommer helt enkelt inte att hända någonting. …[…]… Under hela förloppet så fick jag även skällsord sköljt över mig, ord som ”hora”, ”svenska jävla hora” osv. Jag fruktade för mitt liv, men framförallt för att jag kanske skulle bli våldtagen. Men sedan tror jag att de stördes av något tack och lov och de sprang så fort dom kunde mot Nordanby. Jag sprang in till mig.”
  http://kriminellt.com/kvinna-26-ar-sexuellt-ofredad-och-misshandlad/

  Svara
 45. G

   /  09/07/2016

  Svensk vänster/journalister/politiker 3,2,1;
  ”uhhhh får obehagliga trump-vibbar av detta!”…..

  ”Brittisk mur ska stoppa migranter i Calais

  Storbritannien ska inom kort inleda bygget av en mur vid hamnstaden Calais i norra Frankrike. Muren ska hindra migranter att ta sig till lastbilar för att försöka komma till de brittiska öarna.”
  http://www.svd.se/brittisk-mur-ska-stoppa-migranter-i-calais/av/tt
  .

  ””Wallström pressade Marocko om gatubarnen

  Omkring 800 nordafrikanska barn och ungdomar lever på gatan i Sverige. Men att få dem att återvända hem är oerhört svårt. Utrikesminister Margot Wallström försökte få fart på det svensk-marockanska samarbetet om gatubarnen när hon besökte Rabat.””
  http://www.svd.se/wallstrom-pressade-marocko-om-gatubarnen/av/tt
  .

  ””Sambandsmän ska underlätta återvändandet

  Arbetet fortsätter för att få fler asylsökande som fått avslag att återvända till sina hemländer. För att underlätta återvändandet ska Migrationsverket senare i höst placera ut fler sambandsmän som ska verka i olika länder.””
  http://www.svd.se/sambandsman-ska-oka-asylsokandes-atervandande/av/tt
  .

  ❤ …..
  ""Skyttedal utsedd till kommunalråd i Linköping

  Sara Skyttedal utsågs på onsdagen till nytt kommunalråd för Kristdemokraterna i Linköping. Den tidigare aviserade utnämningen av den förra ordföranden i Kristdemokratiska ungdomsförbundet skedde vid ett extra årsmöte.""
  http://www.svd.se/skyttedal-utsedd-till-kommunalrad-i-linkoping/av/tt

  Svara
 46. G

   /  09/07/2016

  Jösses 😀 ….

  ….

  Svara
 47. G

   /  09/07/2016

  Svara
 48. G

   /  09/08/2016

  Sep 3….

  Idag….

  Jag har blivit kontaktad av killen som skrev de där orden mot min dotter. En ung kille. Och jag har inte hjärta att hänga ut honom. Jag har pratat både med honom och krävde att prata med hans pappa om vad som har hänt. Nu är saken avslutad. Pojken var otroligt ångerfull. På riktigt. Ett meddelande till er andra som hatar och hotar anonymt på nätet: sluta upp med det. Jag vet nu att INGEN är anonym om man har rätt kontakter. Man kan få veta exakt allt. Och leker med tanken att starta en liten grej runt det här. Så mycket elakheter pågår där ute som gör människor så otroligt ledsna. Jag vet nu hur det känns. Det är ingen idé att anmäla för det händer ju ingenting. Kanske kan vi starta en liten verksamhet som skär runt hörn för att dra ned brallorna på anonyma hatare? Och ge dem chansen att gottgöra och be om förlåtelse innan de får smaka på vad de utsatt andra för. Är mer och mer säker på att anonymitets-möjligheten i sociala medier måste bort. Vi ska stå för saker vi säger här på exakt samma sätt som vi måste stå för det vi säger i verkliga livet. Det här är ingen jävla fristad. Om någon är intresserad av att skapa något som kan hjälpa enskilda människor mot anonyma hat och hot – hör av er. Polisen har inga resurser så det här får man göra lite på sidan så att säga. Så kör vi på tills folk inte kan vara hata och hota anonymt längre. Tills de fattar att de riskerar att hängas ut. Och slutar. All respekt till kampanjer om nätkärlek och hata hat eller vad det är. Men det funkar inte. Det är för vekt. Svinen bryr sig inte. Det här skulle de TVINGAS bry sig om.

  A post shared by Calle Schulman (@calleschulman) on

  Svara
  • G

    /  09/08/2016

   Nej! Fel tweet. Här är den som är från idag

   Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2016

   Jag tycker inte heller att man skall hata och hota någon men frågan är vad som händer när sådana som Schulman är den som avgör vad som är hot och hat och vem som skall hängas ut ?
   Man kan ju dagligen läsa om vad icke anonyma skribenter och andra i media anser vara hat. Alltför ofta är hat=en annan åsikt än skribenten/kändisen/mediapersonligheten eller Politikern.
   Inte sällan är det den icke anonyme personen med en plattform som är den stora hataren
   men det applåderas av dennes åsiktskamrater inom kultureliten och politiken.
   Se till exempel sådana som Fredrik Virtanen,Jenny Bengtsson,Veronica Palm, Kakan Hermansson,Gudrun Schyman med många flera.När skall dom hängas ut och avkrävas ett ansvar för sitt hat och sin mansrasism??

   Svara
 49. G

   /  09/08/2016

  ””Tre män gripna för våldtäkt i Malmö

  Tre män har gripits misstänkta för en våldtäkt i området Kulladal i Malmö på onsdagen. De misstänks ha våldtagit en kvinna i en bostad, skriver Sydsvenskan.

  Det var kvinnan som själv larmade polisen.

  Polisen har spärrat bostaden för en teknisk undersökning.””
  http://www.svd.se/tre-man-gripna-for-valdtakt-i-malmo/av/tt

  Svara
 50. G

   /  09/08/2016

  https://www.flashback.org/t2760542
  https://www.flashback.org/sp58406801
  Flashbackarna undersöker och tvivlar om det är en 16-åring eller ”16-åring” som SR ska följa ett par _år_ framöver.

  Svara
 51. G

   /  09/08/2016

  ””Hotfull grupp på asylboende i Fredriksberg

  I tisdags tipsade en man på ett av asylboendena i Fredriksberg, Ludvika kommun, att han kände sig hotad av en grupp personer.

  Och i onsdags gjorde mannen en polisanmälan av saken. Enligt Leif Andersson, civil förundersökningsledare vid Ludvikapolisen, ska mannen i ett första skede ha blivit hotad av två kvinnor.

  – Därefter ska kvinnorna ha konfronterat mannen ytterligare en gång, och då ha ringt efter två män som hotat döda målsägaren med kniv.

  En person som kom till undsättning ska sedan ha dragit undan den hotade mannen och fört denne till ett rum.

  – Nu ska målsägaren befinna sig på sin praktikplats så det ska inte vara någon överhängande fara.

  Motivet till varför mannen hotats till livet är något oklart. Enligt Leif Andersson förekommer det dock uppgifter om att målsägaren beviljats uppehållstillstånd i Sverige medan de misstänkta inte har blivit det.

  – Under torsdagseftermiddagen kommer vi dock att jobba vidare med det här, med assistans från kriminaljouren.

  Kvinnorna och männen misstänks för olaga hot och kommer då att förhöras.””
  http://www.dt.se/blaljus/brott/hotfull-grupp-pa-asylboende-i-fredriksberg

  Svara
 52. G

   /  09/08/2016

  Hela artikeln så inget editeras bort…

  ””Försökte preja kvinna av vägen

  En kvinna i 30-årsåldern blev trakasserad och hotad av ett gäng killar utanför Ica-butiken i Moheda. När hon körde från platsen försökte de preja henne av vägen.

  Polisen i Växjö fick i går in en anmälan om ofredande efter en händelse i centrala Moheda.

  Vid 19-tiden på måndag kväll skulle en kvinna i 30-årsåldern handla på Ica-butiken. Utanför på parkeringen stod det ett gäng killar vid en svart bil av modell BMW.

  När hon gick förbi började de ropa efter henne. Eventuellt har gänget använt någon typ av megafon.

  – De skrek efter henne och sade bland annat ”visa pattarna” och ”hora”. Det är för jäkligt att man som kvinna ska behöva uppleva sådant, att inte kunna röra sig fritt, säger sambon som har anmält händelsen.

  Efter att kvinnan gått ut från butiken satte hon sig i bilen för att köra i väg. Då såg hon hur männen i BMW:n började följa efter henne, något som pågick under ett par kilometer.

  De som satt i bilen uppges ha varit män i åldern 20-25 år. Det är dock oklart exakt hur många de var.

  – De gasade ifatt hennes bil och försökte att preja den av vägen. Bilen körde upp jämsides och de tog bilder både på henne och på registreringsskylten. Det hela var mycket hotfullt.

  – De försökte få henne att stanna bilen, men det slutade med att hon lyckades köra i väg, berättar sambon.

  Hur känns det i dag?

  – Min sambo känner sig väldigt otrygg och blev skärrad. Jag är mest arg, säger mannen.

  Den svarta bil som killgänget körde i ska enligt uppgift ha setts tidigare i Moheda vid ett flertal tillfällen. Det är oklart ifall männen är bosatta i byn. Under gårdagen var de inte identifierade.

  Polisen har valt att lägga ner ärendet direkt efter att anmälan kommit in. Motiveringen är att det inte är möjligt att utreda brottet.

  – Det fanns inga spår eller några åtgärder man kunde göra för att brottet skulle klaras upp. Det fanns inga vittnen till händelsen. Skulle det dock dyka upp uppgifter som gör att en gärningsman kan misstänkas, då öppnas ärendet igen, berättar Bo Olsson vid Karlskronapolisen.””
  http://www.smp.se/alvesta/forsokte-preja-kvinna-av-vagen/
  .

  ””Sexuellt ofredande man medtagen till förhör

  En 26-årig man medtogs till förhör efter att ha sexuellt ofredat en kvinna med barnvagn vid Oxbacken strax efter lunch. Kvinnan tog sig ner till city och kontaktade polis. Mannen påträffades vid Oxbacken och medtogs till polishuset för förhör.

  En anmälan upprättades och förhör hölls med mannen. Han fick sedan lämna polishuset.””
  https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Vastmanland/2016-09-07-1258-Sedlighetsbrott-Vasteras/

  Med barnvagn och allt 😦

  Svara
 53. G

   /  09/08/2016

  Oj då…..

  ”Vi kan inte rädda hela världen – skicka hem sexualbrottslingarna”

  Föreläsare Mustafa Panshiri anser att alla har ett val och att vara ensamkommande barn är ingen ursäkt för att ofreda unga flickor

  Han är rak och kan uppfattas som rejält provocerande.
  – De ensamkommande killar som ensam eller i grupp utför sexuella övergrepp på unga tjejer vill jag skicka hem igen. Man måste kunna föra två dialoger samtidigt. Majoriteten av de ensamkommande barnen är skötsamma, de vill göra det som är rätt. Men vi kan inte blunda för den klick som inte accepterar de regler som finns i Sverige.

  Polismannen Mustafa Panshiri lyckades fylla den drygt två timmar långa föreläsningen, eller seminariet, som han hellre ville kalla det, med många frågeställningar och svar.

  Han avslutade kvällen med att berätta om vilka katastrofala konsekvenser det kan bli för det enskilda barnet när ett land som Sverige går från att ta emot 7 000 (2014) till 35 000 (2015) ensamkommande barn. Mustafa var personligen själv med när den händelsen uppdagades. Det handlade om…”
  http://www.lysekilsposten.se/artikel/vi-kan-inte-radda-hela-varlden-skicka-hem-sexualbrottslingarna/

  Bildtext i artikeln….

  ”Mustafa Panshiri har haft flera föreläsningar i Lysekil, bland annat för personal anställda i kommunen. Innan han är klar i Lysekil ska han även ha hunnit med att besöka samtliga boenden för ensamkommande barn. Hans röda tråd är att demokrati inte bygger på rättigheter utan skyldigheter och att den stora majoriteten av ensamkommande barn är bra killar (tjejer är mycket sällsynt) men att en liten klick som inte vill acceptera de svenska normerna förstör för hela gruppen.”

  Svara
  • G

    /  09/08/2016

   Mera från mannen ovan!
   Hela artikeln då vissa är lite lata och den handlar mer än om enbart ofredanden….

   ””Polis: ”De vet att det är ett brott”

   Polisen Mustafa talade med nyanlända killar i Nässjö

   De nyanlända vet om att det är ett brott att sexuellt ofreda någon annan i Sverige. Det menar Mustafa Panshiri, född i Afghanistan och utbildad till polis i Sverige – just nu tjänstledig för att i egen regi tala om för nyanlända hur det funkar här.

   — Jag kör med öppna kort, säger Mustafa Panshiri som på måndagen talade med nyanlända i Nässjö, i undervisningslokalerna på Eldon.

   Han träffade killar från sitt eget hemland Afghanistan på morgonen, då behövdes ingen tolk. Senare kom tre tolkar för att elever som pratade arabiska, somaliska och tigrinja skulle förstå allt han sa. Tigrinjatolken fick vända, eleverna dök inte upp, men de andra hade full sysselsättning.

   Du tar upp sexuella ofredanden?
   — Vi tar upp att det har varit en del problem, här i Nässjö. Jag säger som det är, att det är en ny företeelse i Sverige, vi talar om det.

   Det är sexuella ofredanden i grupp han syftar på, något som polisanmälts på en rad platser i landet i sommar, bland annat på festivaler och på badanläggningar men också öppet i gatumiljö.

   Badar inte ihop
   — I Afghanistan badar inte killar och tjejer ihop, inte i en del andra kulturer heller, så det blir en del tankar. Så var det för mig också, när jag kom, säger Mustafa Panshiri.

   Han säger att han försöker föra en ärlig dialog med dem om att det finns skillnader. På den vägen hoppas han att man ska kunna göra något åt problemet som finns, förklarar han.

   Talar du med dem om att det är ett brott med sexuella ofredanden?
   — De vet om att det är brott.

   Med killar inte bara från Afghanistan utan från Somalia, Irak, Syrien och Palestina pratade Mustafa Panshiri om demokrati, om respekt och hur lag och ordning fungerar i Sverige.

   Då ringer man inte
   När han frågade dem vad som händer när man ringer polisen i deras hemländer då två grabbar har slagit varandra blev det ett lite oväntat svar från leende somalier:

   Om två män slår varandra i Somalia kan man inte ringa polisen.

   När Mustafa Panshiri var väldigt tydlig med att man i Sverige inte kan muta polisen på någon nivå gissade någon att det var för att svenska poliser tjänar så mycket bättre än poliser i Somalia.

   — Inte alls, sa Mustafa Panshiri bestämt. Det har med förtroende att göra. Om en polis så mycket som snattar en liten chokladbit på Ica så är det slut med jobbet som polis, klargjorde han.
   Jo det finns massor

   Ännu mer bestämd var han när somalier sa att det inte finns homosexualitet i Somalia. Han tog flera steg närmare pojkarna och sa med bestämd röst att det finns massor av homosexuella i Somalia, men de lever i hemlighet för att det är förbjudet. Samma sak är det i Afghanistan och i Syrien, till exempel, klargjorde han.

   Självklart rädda
   Han frågade pojkarna om de var rädda för sina pappor.

   — Självklart, sa någon på arabiska.

   Det var han själv också, som liten. Jätterädd. Det tog tid för honom att förstå hur hans svenska skolkamrater kunde visa respekt för sina pappor när ingen av dem var rädd. Han frågade dem, en och en. Men han lärde sig att i Sverige är respekt inte kopplat till rädsla.

   Det finns, menar han, tyvärr de som kommer hit och upptäcker att de kan bära sig åt hur respektlöst som helst utan att bli slagna.

   — Här i Sverige löser man inte problem med våld. Man pratar, sa han till killarna.

   Löste det själv
   Pratar gör han också, i ett halvår, runtom i Sverige. Massor av nyanlända träffar han.

   Men du gör det inte i tjänsten?
   — Jag ville göra det här som polis, men det fanns ingen strategi för det. Så jag tog tjänstledigt och gör det själv.

   Efterfrågad är han också. Adisa Lindberg Mekic, lärare och specialpedagog i Nässjö, tog kontakt med honom nu under sommaren och lyckades boka in honom på en sällsynt lucka i hans kalender.

   Jobb har han hela tiden.
   — Jag är fullbokad till januari, så det har inte varit några problem, säger Mustafa Panshiri.
   Var han en idiot?

   Hans pappa var rasande arg på honom ett helt år, när Mustafa började polisutbildningen, berättade han för de nyanlända.

   Sonen skulle ju bli advokat. Det borde väl sonen begripa, att han som invandrare aldrig kan göra karriär som polis? Var han en fullständig idiot?

   Pappan, taxichaufför i Stockholm, fick en dag köra en polis i taxin. Det blev början till en vänskap dem emellan och till kontakt med sonen igen. Den polisen fick pappan att förstå att visst kan en afghansk ung man göra karriär som polis här, i Sverige är alla lika mycket värda.

   Mustafa Panshiri gjorde en sak till klar för dem som lyssnade, för att klara sig i Sverige måste man lära sig prata svenska. Själv gjorde han det till stor del genom att spela fotboll ihop med svenskar.””
   http://www.smalandsdagblad.se/article/polis-de-vet-att-det-ar-ett-brott/

   ”Jag säger som det är, att det är en ny företeelse i Sverige, vi talar om det.”.

   Men hallå, ”ny företeelse” VA?
   Neeeeej det har ALLTID varit så här, har du inte hört att anmälningsbenägenheten gått upp eller ??? Har du inte lyssnat på Nöjespanelen i Gomorra Sverige om mellanstadiet ? Det handlar om att tjejerna nu ääääääntligen vågar anmäla! Va! Har du inte hört det!

   Nej, jag ska inte hålla på som idioterna, kööör hårt! Hoppas bara också att folk med makt lyssnar och tar åt sig av det du säger! Skriv en debattartikel och skicka till N24, Expressen och Aftonbladet när du ändå är i farten så rör du om i grytan utav bara fan!
   Feminist; ”åh nej, vi måste få tyst på den kränkta mannen”.

   Svara
   • Olof

     /  09/08/2016

    Ja, ytterligare ett typexempel på hur fel identitespolitiken har. Mustafa, oavsett etnicitet, religion, ursprung eller något annat gör ett bra mycket bättre jobb för att representera svenskar och det svenska samhället än blekvita fi feminister.

    Kanske börjar bli dags att fundera på att skicka hem även Gudrun till Saudi.

    Svara
 54. G

   /  09/08/2016

  ”Neuding: Var ska alla dessa poliser komma ifrån?

  Fler poliser har blivit politikernas standardsvar på upplopp och stenkastning i svenska städer. Men frågan är vad alla dessa nya poliser ska komma ifrån. Poliser måste nämligen vara bra människor.

  Ett trettiotal personer attackerade poliser genom ”polisfishing” i Södertälje i helgen. Bildäck sattes i brand, och den polispatrull som ryckte ut angreps med stenar och knallskott. En polis skadades av glassplitter i ögat.

  Stenkastning drabbade också poliser som skulle skjutsa hem en senildement man som gått vilse i Örebrostadsdelen Vivalla i söndags. ”Här fick polisen skydda mannen och försöka få in honom oskadd på boendet,” skriver P4 Örebro. Och nätterna till torsdag och fredag i förra veckan utsattes poliser för stenkastning och knallskott under upplopp i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

  Detta är attacker mot poliser bara de senaste dagarna……………”
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/var-ska-alla-dessa-poliser-komma-ifran-27221

  Svara
 55. G

   /  09/08/2016

  ””Desperat jakt på boenden för nya svenskar

  Jakten på boendelösningar ser ut att bli lika desperat hösten 2016 som hösten 2015. Då letade Migrationsverket boenden till asylsökande. Nu letar kommunerna bostäder till de 20 000 som anvisas till dem.

  Kommunerna dammsugs just nu i jakten på bostäder åt de nära 20 000 flyktingar som fått uppehållstillstånd och ska placeras ut enligt bosättningslagen. Det sker i ett läge där 250 kommuner har bostadsbrist.

  Åtta av tio kommuner säger att de klarar mottagandet i år. Men det kräver nödlösningar. Och många säger: Vi klarar det inte 2017 när antalet kommunplacerade ökar. Det visar en enkät som Dagens Samhälle har gjort.
  …[…]…
  Många kommuner har beslutat att nyanlända ska få förtur i den kommunala bostadskön. Något som inte är okontroversiellt.

  – Fortsätter det får vi en svår rättvisefråga. Om den här gruppen får en stor del av det som blir ledigt och som byggs kan det fungera under en övergångsperiod. Men sker det under flera år kan vi få en besvärlig rättvisediskussion. Av samma skäl har vi valt bort att köpa bostadsrätter, säger Peter Eriksson i Ystad.””
  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/desperat-jakt-pa-boenden-foer-nya-svenskar-27275


  Svara
 56. Pelle2

   /  09/08/2016

  OT:
  Allas vår Malin Wollin på Aftonbladet kommer med ytterligare en mansföraktande krönika
  med anledningen av idioten som skrek visa pattarna till Amy Schumer.
  Hon skriver följande om Schumer:
  ”Och så här är det för kvinnor som pratar grovt.
  En manshjärna brinner upp om den försöker greppa att en kvinna kan vara vulgär samtidigt som hon hävdar rätten till integritet (samt instoppade bröst).

  Hur många av oss män anser att en kvinna som skämtar grovt inte har rätt till sin integritet?
  Utifrån en persons idiotiska beteende mot Schumer och några egna erfarenheter drar hon på radikalfeministiskt manér slutsatsen att detta är något allmängiltigt för oss män..

  Om en kvinna pratar om röven så vill hon säkert ha något uppkört där.
  Ja, eller hur ????
  ”Åh, alla förtroenden jag fått från män genom åren eftersom de tror att jag är en sån kvinna. Deras ­fruar skulle aldrig få höra om ­deras hemligheter.”

  Jaha, lite mera anekdotisk bevisföring från en feminist som baserar hela sin världsbild på det hon har upplevt…

  Hon avslutar det hela på följande sätt

  ”Jag ska sluta fundera över vad män tänker.
  Jag har inte tid.”
  Detsamma kan med fördel appliceras på valfri radikalfeminist. Dv.s jag ska sluta fundera över vad radikalfeminister tänker. Det är slöseri med tid.
  http://archive.is/aT3Vb

  Svara
 57. MiT

   /  09/08/2016

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/08/2016

   När blir det isåfall okej med separata rum och separatistiska krogar?

   Det är ju sedan länge ett välkänt problem i krogbranschen att det inte är bra för affärerna att släppa in för mycket förortsturkar eftersom dom oftast kapitalstarka svenska männen flyr stället lika snabbt som när det bor mer än en invandrare i ens egen trapp.
   Kombinerat med att många kvinnor sammankopplar araber med trakasserier på dansgolvet kanske det är dags för separtiska krogar.

   Vad tycker SSU om saken den måste ju endå vara okej eller går det bara åt ena hållet att det är svenskar man får utestänga i deras eget land dessutom.

   Dubbelmoral i sin fulaste form den här skiten med trygga rum , mikroaggressioner och triggerwarnings får mig att vilja be doktorn ordinera vissa 20 örfilar x 3 dagligen.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2016

   Å ena sidan vill dom bli accepterade i vårt samhälle men å andra sidan stänger dom ute ursprungsbefolkningen..

   Svara
  • Rikard

    /  09/08/2016

   Hej.

   Har skrivit till SSU Stockholm och frågat vad man menar med ”…separatistiskt för rasifierade.”, samt hur man ser på att det är Rashid Musa som skall tala. Får se om jag får svar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 58. MiT

   /  09/08/2016

  Svara
 59. Svenne

   /  09/08/2016

  Det senaste modet…

  Svara
 60. Svenne

   /  09/08/2016

  Sarkasmen flödar…

  Svara
 61. Svenne

   /  09/08/2016

  Staffan Danielsson bloggar: Avgå GD Anders Danielsson!

  Svara
 62. Lite sen kommentar, kanske, men den passar in här. Det är Henrik Alexandersson som inte fått göra inlägg på facebook. Att kritisera politiker är ”stötande”.

  http://henrikalexandersson.blogspot.se/2016/09/facebooks-asiktscensur.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+Henrik-alexanderssonse+(Henrik-Alexandersson.se)

  Svara
 1. Fredagsfilmer | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: