Utmaningar™ del 2

För cirka 2 veckor sedan blev det ett inlägg om alla Utmaningar™ som vi står inför, ”Lite utmaningar™”. Tänkte det var dags för ett nytt.

Det kan vara så att några av de nedan är samma händelse. Och liksom förra gången har jag missat att spara massor, det har ju varit mängder av skottlossningar och andra utmaningar™ varje dag i Det Nya Sverige.

Det finns faktiskt ett inlägg till som heter ”det nya Sverige” från augusti förra året  😛

Sen finns det ett om att man vill dölja det nya Sverige också, från juli i år.

Några fler utmaningar™ var det ju!

Kommuner köper bostadsrätter till nyanlända för cirka 100 miljoner:

Bostadsbristen i landets kommuner tvingar nu flera av dem att köpa bostadsrätter till nyanlända flyktingar.

Vallentuna kommun utanför Stockholm kommer under året att ha köpt bostadsrätter för 39 miljoner kr.

Sammanlagt planerar ett antal kommuner att investera närmare 100 miljoner kronor på att köpa lägenheter för nyanlända.

Här snackar vi utmaning™! Förklara för invånarna att man för deras egna pengar aktivt ser till att hålla dem bostadslösa…

Ja till flyktingboende på sjukhus:

Jättedåligt tycker en hel del oroliga grannar. Jättebra tycker samhällsplaneringsnämnden. En enig nämnd sa ja till att det får bli ungdomsboende i tidigare sjukhuslokaler i Nässjö. Ensamkommande flyktingbarn ska bo här istället för på Sandsjövik.

25 rum för cirka 25 friska ungdomar i åldern 14–18 år gäller det enligt den ansökan om bygglov som Region Jönköpings Län lämnade in och fick ja till.

//

— En enig nämnd sa ja, det är jättepositivt, poängterar hon.

Ni tycker att det är jättepositivt men de grannar som lämnat in synpunkter tycker motsatsen. Kommentar till det?

— Det är ju etablerade Nässjöbor som haft synpunkter. Det finns en allmän oro i samhället kring det som har piskats upp nu under sommaren, men vi har inte mer brott nu i Nässjö och vi behöver ungdomar. Det här är i regel ambitiösa ungdomar som har tagit sig hit.

Inga sexbrott på kulturkalas:

Trots visioner om nolltolerans har rapporter om sexuella ofredanden på festivaler avlöst varandra under sommaren. Den sex dagar långa festivalen Göteborgs kulturkalas som avslutades den 21 augusti går dock mot strömmen.

– Fortfarande i dag är det noll anmälningar som har kommit in och polisen tror inte att det kommer att komma in några. Det har inte funnits några tendenser till att vi skulle ha de här problemen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs kulturkalas.

Inte heller förra året kom det in några anmälningar om övergrepp. På grund av risken för ett mörkertal gjordes en extra satsning för att tydliggöra nolltoleransen i år. Polisen satte in kameraövervakning på två av festivalens scener och fanns på plats för att underlätta för festivalbesökare att anmäla eventuella trakasserier.

Kulturkalaset har sådan otur att Mörkertalet™ hos dem är enormt! Ingen anmälning betyder ju att mörkertalet är groteskt stort, några anmälningar hade ju åtminstone naggat det lite i kanten. Anmälningsbenägenheten har alltså gått ner hos dem! I alla fall så ska man resonera så enligt polisen, journalister och kriminologer. För att ”det har alltid varit så här” gäller väl även på Kulturkalaset…? Nästa år får de allt se till att nagga det där jävla mörkertalet™ i kanten lite och öka anmälningsbenägenheten™!

Försök till våldtäkt på kvinna:

Vid 00.42 natten till fredag larmades polisen om ett våldtäktsförsök mot en kvinna i 50-årsåldern på Södergatan i Märsta.

– En maskerad man har attackerat kvinnan, annars är det lite oklart exakt vad i detalj det är som har hänt. Vi har arbetat med att försöka hitta vittnen utan större framgång och har ännu inte gripit någon gärningsman, säger Anders Mattsson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.

Många ofredanden på stadsfest:

Flera fall av sexuellt ofredande har polisanmälts under stadsfesten i Eksjö. Närmare 15 anmälningar har kommit in.

I nuläget är det mellan tio och 15 anmälningar som kommit till polisen, men det kan bli fler.

Till den största delen är det flickor och yngre kvinnor som har utsatts.

– Det är unga kvinnor som utsatt och så vitt vi vet har det varit unga förövare i det fallet vi har utpekanden av vem det eventuellt kan vara, säger Mikael Ehne till SVT Nyheter Jönköping.

I Eksjö däremot tar man Mörkertalet™ och Anmälningsbenägenheten™ på allra största allvar! Man vill verkligen nagga mörkertalet i kanten där™!

Mer om Eksjö stadsfest:

eksjö stadsfest utmaningar1

Festivalarrangör om ofredanden: ”Killar inspireras”:

Närmare 15 anmälningar om sexuellt ofredande har polisanmälts under stadsfesten i Eksjö, skriver Smålands-Tidningen. Enligt festivalordföranden Fredrik Nilsson är det första gången någonsin som så många anmälts.

– Det är jättetråkigt. Vi har haft något enstaka fall tidigare år men aldrig så här, säger han till SvD.

//

– Under nio års tid har vi kanske haft något enstaka fall som jag känner till, men aldrig så här många.

Fredrik Nilsson menar att det finns en fara med att ofredanden på festivaler blivit en ”trend” som sprider sig.

– Jag tror att unga killar inspireras av att det skrivs mycket om fenomenet och vill utmana och testa gränserna. Sedan handlar det säkert även om att fler tjejer faktiskt tar mod till sig och anmäler.

Har ni hört något så korkat i hela ert liv tidigare? Snacka om att köra ner huvudet i sanden!

Knivman häktad efter 12 veckors polisjakt:

En tidigare ostraffad man har häktats för en oprovocerad knivattack mot en äldre man vid en spårvagnshållplats tidigare i år.

Gärningsmannen slog till precis efter att han och offret gått av vagnen vid Fjällgatan – och högg sitt offer i ryggen.

– Han greps av en tillfällighet i torsdags, han kändes igen från övervakningsbilderna, säger åklagare Kalle Esbo.

//

Den misstänkte är i 40-årsåldern och är tidigare helt ostraffad i Sverige

Nyckelmeningen som säger att det troligtvis är en utmaning™ är den allra sista i artikeln…

Klyftor hotar efter asylkris:

En hel artikel med utmaningar™ för samhället i stort…

Akutsjuksköterskan blev attackerad på jobbet: ”Han bara fortsatte slå”:

En patient på akuten höll fast Laura Odeberger och matade slag efter slag mot huvudet. En ordningsvakt fick till sist loss henne. Hon är fortfarande sjukskriven ett år senare.//Sydsvenskan har tagit del av hundratals ordningsvaktsrapporter från sjukhusområdet i Malmö mellan 2014 och 2016 och fått en inblick i en värld där hot och våld nästintill hör till vardagen.//

I mars i år skulle en ordningsvakt och två väktare ingripa mot en man som hade narkotika med sig in på en toalett på barnakuten. Mannen puttar bort ordningsvakten två gånger och sträcker sig mot en påse han har med sig på toaletten. Enligt rapporten försöker mannen bita ordningsvakten och hotar honom. Mannen försöker också sträcka sig mot sin högra jackficka. Efter att de brottats med mannen i två till tre minuter lyckas de fängsla honom.
När polisen anländer så hittar de två knivar och en skruvmejsel i påsen mannen sträckt sig mot. De hittar också två knivar i mannens högra jackficka.

I en annan rapport beskrivs hur en sjuksköterska ska ha blivit hotad att av en man som säger att han ska ”sticka en kniv” i henne.//Vissa händelserapporter är mindre dramatiska: i en beskrivs hur en anhörig till en patient sagt åt en sjuksköterska att han ska ”knulla din mamma”, i samband med att han blivit tillsagd att lugna ner sig när han blivit förbannad på att en godismaskin inte fungerade.//Även om det hör till ovanligheterna att så pass många personer avvisas av ordningsvakter under samma pass hör det inte till ovanligheterna att personer avvisas av ordningsvakter från akuten.

Nu jobbar jag inte på någon akut men visst var det EXTREMT ovanligt med väktare på akuten förr, säg före 2000-talet? Nu behöver inte allt vara orsakat av de nya utmaningarna™ men en viss ledtråd får man ju av vissa uttryck som slängs ut…

Nu verkar det vara standard med väktare på akuten lite överallt. Är det verkligen Kasper, Jesper och Jonatan som förändrat sig så mycket på bara något decennium eller två? Jag tvivlar starkt…

Två överfallsvåldtäkter i Skellefteå:

Polisen utreder två misstänkta överfallsvåldtäkter i Skellefteå. Enligt en anmälan till polisen ska en kvinna ha våldtagits i ett buskage under festivalen Matfesten under fredagskvällen. Polisen spärrade av delar av stadsparken där matfesten hölls och förklarade under helgen att de misstänkte att ett ”brott av dignitet” ägt rum.

Senare samma natt ska ytterligare en våldtäkt ägt rum i ett trapphus i centrala Skellefteå, rapporterar Norran. Det rör sig antagligen om två olika gärningsmän.

Två flickor sexuellt ofredade:

En 16-årige pojke greps på lördagskvällen misstänkt för sexuellt ofredande i samband med en konsert under Stadsfesten.

Pojken ska under spelningen i Kungsträdgården ha smugit sig på två flickor bakifrån och tafsat på dem.

Kvinna fasthållen och tafsad på brösten:

Under natten till lördag blev en kvinna i 35-årsåldern fasthållen när hon skulle lämna en man på stan. Nu misstänks han för sexuellt ofredande.

13-årig pojke blev ofredad av okänd man:

Mannen ska ha hållit fast pojken vid Spanska trappan och pussat honom på kinderna samt försökt övertala pojken att följa med till mannens bil.

Sex månaders fängelse för misshandel och ofredande:

80-årige Arild hörde skrik, grep in och tog bild på en misstänkt.
Nu har mannen dömts till sex månaders fängelse för den uppmärksammade misshandeln på Strandvägen i juli.
Han döms också för två fall av sexuellt ofredande som skedde under Arvika hamnfest.

16-åring åtalas för våldtäkt mot barn:

En 16-årig pojke från Katrineholm har åtalats för våldtäkt mot barn. Han misstänks ha haft upprepade samlag med ett 11-årigt barn under våren och sommaren.

Våldtäktsförsök i Eskilstuna: ”Det är skrämmande”:

Under helgen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i Eskilstuna. Nu vill polisen ha tips i jakten på två okända gärningsmän.

Inte tillstymmelse till signalement på något sätt…

Eksjö stadsfest igen

valdtaktsforsok-pa-stadsfesten

VÅLDTÄKTSFÖRSÖK PÅ STADSFESTEN: Flera män försökte förgripa sig på ensam kvinna:

En flicka eller kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök av flera män utanför stadsfestområdet i lördags kväll. Polisen är mycket förtegen om ärendet av utredningsskäl.

Ett försök till våldtäkt ska ha inträffat strax före 22-tiden i lördags kväll. Polisen är mycket knapphändig i sina uppgifter men säger att det ska vara ett försök till våldtäkt.

Händelsen ska ha inträffat i centrala Eksjö men utanför själva festområdet.

”Mycket förtegen” och mycket ”knapphändig” med uppgifter säger rätt mycket. Finns en del mer i artikeln om det som hände på stadsfesten.

omkladningsrum-pa-rosenlund

Blottare döms för sexofredande:

En 19-årig man döms av Jönköpings tingsrätt för sexuellt ofredande.
Mannen hade blottat sig för två kvinnor och senare onanerat framför en av dem.

Ambulanspersonal som hjälpte misshandlad attackerades:

Ambulanspersonal blev attackerad när de skulle hjälpa en misshandlad man på Munkhättegatan under tisdagskvällen. En 17-årig kille är gripen för brottet.

Precis som svenskar alltid har gjort i Sverige…

Kvinna förd till sjukhus efter misstänkt våldtäkt:

En kvinna har förts till sjukhus efter en misstänkt våldtäkt utomhus i Kävlinge i Skåne.

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– Det finns i nuläget ingen misstänkt, säger Johanna Persson vid polisens ledningscentral i region syd.

Felicia, 20, attackerades av okända män:

En sen natt när Felicia Ragnarsson var ute och körde bil tillsammans med sina vänner var de med om något obehagligt. De blev attackerade av okända män som slog på bilrutorna och försökte ta sig in i bilen. – Min lillasyster var med och hon var livrädd, säger Felicia Ragnarsson som nu vill varna andra.

//

De lyckades till slut skaka av sig männen, och senare under kvällen fick de syn på deras bil igen. Då antecknade de registreringsnumret och ringde polisen.

Polisen hittade bilen, stannade den och grep de fem män som satt i den, misstänkta för försök till stöld.

Men i måndags fick Felicia ett brev som talade om att förundersökningen hade lagts ner. De misstänkta männen nekar till brott och det fanns inte tillräckligt med bevis för att männen ska kunna åtalas.

– Jag har full förståelse för att de i bilen och andra blir oroliga, men det gick inte att bevisa vad tanken var med deras beteende. Det stod ord mot ord och alla männen nekade till brott. De sa i förhör att de hade velat prata med dem i bilen och inte haft någon tanke på att göra något mer, säger Patrik Manberg vid Skelleftepolisen till Norran.

Insändare: “Pojkarna vågar knappt gå ut längre”:

I lördags kväll blev tre ungdomar nästan rånade av ett gäng andra maskerade ungdomar vid Tornparken i centrala Sundbyberg. Skribenten, en mamma till ett av barnen, delar här med sig av sin egen historia per mejl och uttrycker oro över situationen.

Ungdomsgäng härjade på Karlslundsbadet – polisen kom inte:

Ett stort ungdomsgäng började på torsdagskvällen plötsligt kasta bord, stolar och annat i bassängen och bråka med personalen.

//

Det var tidigt på kvällen som cirka 15 unga i tolvårsåldern och uppåt, varav några i vuxen ålder, plötsligt började bete sig illa.
– De var otrevliga och aggressiva och kastade bord omkring sig, säger en i personalen som var på plats vid tidpunkten.

Ungdomarna hade varit på badet en stund och bland annat ätit när några av dem fick för sig att röka vid utepoolen, där det inte är tillåtet att röka. Men de accepterade inte att bli tillsagda. Då började de bråka i stället.

Säkert gäng med Jonas, Kalle, Henrik, Gustav, Adam och liknande som gått loss. Precis sånt som svenskar är kända för att göra…

Ny dom: försökte inte döda med dildo:

En man har dömts av Jönköpings tingsrätt för olaga hot och grov misshandel med hjälp av en rad tillhyggen, bl a en massagestav, dildo. Åklagaren ville ha mannen dömd för mordförsök.

Vittnen stoppade våldtäkt – man gripen:

En man greps under förmiddagen i Eskilstuna kommun misstänkt för att ha överfallit en kvinna utomhus och försökt våldta henne.

Enligt Sörmlandspolisens hemsida är mannen i 20-årsåldern och han greps vid 10-tiden på fredagen.

– Det var utanför Torshälla, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl Sörmlandspolisen.

Mannen ska ha angripit kvinnan utomhus och dragit ned henne på marken. Vittnen ska då ha ingripit, larmat och hållit fast den misstänkte till polis kom till platsen.

I natt: Brand på HVB-hem – en till sjukhus:

En brand utbröt under natten mot lördag på ett HBV-hem i Robertsfors. En person skadades i samband med eldsvådan.

//

Polisen misstänker att det kan handla om allmänfarlig vårdslöshet.

– Att personen i fråga slarvat med något. Det har brunnit i sängen, kan ju tyda på sängrökning, säger Simon Wormö, presstalesman vid polisen.

Den skadade personen är en 16-årig man.

En 16-åtig man som ligger i sängen och röker… Tänk vad bus de små liven hittar på!

Flertal rån i Uppsala:

Flera personer rånades på sina tillhörigheter under natten mot lördag. Fyra misstänkta gärningsmän har gripits för ett av rånen.

De fyra unga männen kopplas till ett rån vid Stadsparken strax efter tolv på natten. En man blev misshandlad och avtvingad sin plånbok, busskort och mobil. Han fördes till sjukhus. Det är oklart hur skadad han är.

Fler fall finns beskrivna i artikeln

Våg av personrån i natt:

Klockan 00:26 blev ett par rånade på Svartbäcksgatan.

-Det är en man och en kvinna som är ute och de blir påhoppade av fyra ynglingar och man tillgriper ett smycke från kvinnan. Man säger att det är afghaner som har gjort det här, och vi jobbar för fullt för att hitta dem.

//

Enligt Torbjörn Karlsson är det oklart vilken, om någon, koppling som finns mellan rånen.

-Det är något som vi kommer att undersöka vidare utredningsvägen. Av de tre som är gripna så stämmer inte signalementen in på alla rånen men vi pratar om ensamkommande afghaner. Det har ju varit viss debatt i dagarna om de här som uppger sig vara under femton år när det inte finns en tillstymmelse till chans att det skulle stämma, och det här är typexempel på sådana, säger Torbjörn Karlsson.

UNT dribblade som tusan med den här artikel och ändrade fram och tillbaka utan att säga att man ändrat så därför den första versionen via archive.is ovan. UNT är inte pålitliga helt enkelt. Gissa vad de först redigerade bort för att sen i modifierad form ta tillbaka…

Brutalt knivrån mot äldre kvinna:

En äldre kvinna blev brutalt överfallen och rånad i sitt hem i Upplands Väsby norr om Stockholm. Tre ungdomar ringde på och trängde sig sedan in i lägenheten.

//

– Men dessvärre blir det allt vanligare att vi får in den här typen av händelser, säger han.

Om man hade haft sådana där förbjudna register så hade de tre förmodligen funnits i något av dem…

Sex anhållna för misshandel:

Sex unga personer har anhållits misstänkta för misshandel efter ett större slagsmål i centrala Uppsala under lördagskvällen.

Flera sexofredanden på festival i Falun:

– Det har kommit en in ett handfull anmälningar och vi får se om det kommer fler, säger Camilla Eriksson, vakthavande befäl, till TT.

En flicka har anmält hon att blivit antastad av flera gärningsmän.

//

Inför festivalen hade arrangören mobiliserat för att motverka fylleri och sexuella ofredanden, skriver Dalademokraten, bland annat med en kampanj med parollen ”Det där är inte okej”.

I Falun tar man mörkertalet™ och anmälningsbenägenheten™ på fullt allvar! Kampanjen ”Det är inte okej” gjorde nog susen! I Falun naggar man minsann mörkertalet i kanten.

Kvinna utsatt för våldtäkt:

Strax före klockan 04 under natten mot söndagen fick polisen ett samtal från en person ur allmänheten som träffat på en förtvivlad kvinna i Stadsparken i Uppsala.

-Anmälaren träffade på den här tjejen som var ledsen, grät och hade svårt att prata och uttrycka sig, säger Linda Winge, befäl vid polisens regionkommunikationscentral.

Polisen ryckte ut till platsen, och kvinnan medtogs till Nationellt center för kvinnofrid, där det framkom att hon blivit utsatt för en våldtäkt.

”Ensamkommande som driver omkring är ett problem”:

Uppsalapolisen märker av en ökning av ensamkommande ungdomar som ”driver omkring och bråkar på stan”. Ett samhällsproblem, enligt presstalesperson Christer Nordström, som varnar för att fler unga dras in i grov kriminalitet.

Onanerade – torkade av handen i ansiktet:

En kille onanerade och torkade av handen i ansiktet på en tjänsteman.
Han slog även den anställde med flera slag. Nästa vecka ställs han inför rätta för sexuellt ofredande och våld och hot mot tjänsteman.

Det var i början av januari i år som en kille i tonåren varit på en aktivitet och fick skjuts tillbaks i bil med en tjänsteman.

Under färden på riksväg 25 vid Tutaryd blev det problem.

Tonårskillen började onanera i bilen. Den anställde mannen som körde stannade bilen.

Då torkade tonårskillen av handen som han onanerat med i ansiktet på mannen.

En så kallad ”välfärdsräddare” antar jag.

Misstänkt våldtäkt på Finlandsfärja:

De fyra män som greps i går efter larm om en våldtäkt på Finlandsfärja är nu anhållna.

Det var strax före 21-tiden som en kvinna larmade om en våldtäkt på en färja. När färjan anlände till Värtahamnen greps fyra män av polis. Männen är nu anhållna.

Om det handlar om samma händelse som här så är det inte Kasper, Jesper och Jonatan den här gången heller. Vad det är för sida har jag ingen aning om, kan ingen finska.

2016-09-06 22:37, Misshandel, Östersund:

misshandel-i-ostersund

Utvisning väntar våldsam sexofredare:

En 22-årig asylsökande döms till fem månaders fängelse för en lång rad brott under våren och sommaren. Därefter väntar utvisning.

Nu har de gömt den bakom betalvägg…

Skolklass ska testas för TBC:

tbc-i-vaxjo

Härliga utmaningar™ som väntar Sverige…

Parkarbetare jobbar i par efter stenkastning på Råby:

Parkarbetare hotades och utsattes för stenkastning av ett gäng ungdomar och unga vuxna i somras.

Gammalt svenskt fenomen där va? Så har det väl alltid varit…

Tre män gripna för våldtäkt i Malmö:

Tre män har gripits misstänkta för en våldtäkt i området Kulladal i Malmö på onsdagen. De misstänks ha våldtagit en kvinna i en bostad, skriver Sydsvenskan.

Det var kvinnan som själv larmade polisen.

Polisen har spärrat bostaden för en teknisk undersökning.

Hela den matnyttiga artikeln ovan…

Hotfull grupp på asylboende i Fredriksberg:

Och i onsdags gjorde mannen en polisanmälan av saken. Enligt Leif Andersson, civil förundersökningsledare vid Ludvikapolisen, ska mannen i ett första skede ha blivit hotad av två kvinnor.

– Därefter ska kvinnorna ha konfronterat mannen ytterligare en gång, och då ha ringt efter två män som hotat döda målsägaren med kniv.

”Jag trodde jag skulle bli våldtagen”:

Louise Rosengren, 26 år, har polisanmält att hon blivit sexuellt ofredad och misshandlad av en grupp okända män bara ett stenkast från sin lägenhet på Skallberget.

//

– Sen började de andra grabba tag i mig mer. Han som stod bakom mig hade handen innanför mina jeans och trosor, och de som stod runt om mig hade händerna innanför min tröja. Det var händer överallt, berättar Louise Rosengren som fortfarande är skärrad efter händelsen.

Därefter, säger hon, fick hon ett nytt slag – denna gång mot armen. Samtidigt försökte en man lirka upp hennes byxor, utan att lyckas. Under tiden, berättar Louise Rosengren, blev hon blev kallad ”hora” flera gånger. Hon fick ett tredje slag mot huvudet av samma man som varit pådrivande, berättar hon.

Tonårsflicka och kvinna ofredade i södra Uppsala:

Vid 16.15-tiden ringde en kvinna i 50-årsåldern till polisen och berättade om en händelse vid koloniområdet i Sävja. En främmande man hade kommit fram till henne och inlett en konversation som kvinnan till en början tyckte var fullt normal. Plötsligt ändrade mannen tonläge och frågade om kvinnan kunde tänka sig att vara med i en porrfilm. Polisen rubricerar händelsen som sexuellt ofredande.

En kvart senare utsattes en tonårsflicka för en liknande händelse. I närheten av en busshållplats i Nåntuna närmade sig en man som började prata med flickan. Han kommenterade hennes utseende och kropp innan flickan hann lämna platsen. Polisen rubricerar händelsen som ofredande.

Boende utreds efter anmälan:

En anställd vid ett av kommunens boenden för ensamkommande flyktingbarn har stängts av från sin tjänst efter misstankar om olämpliga relationer med boende. Utredning pågår.

Gissar att det finns ett visst överskott av batik i det här fallet…

Misstänkt för våldtäktsförsök har erkänt:

Larmet kom från en adress på Norr i Katrineholm klockan 14:30 på onsdagen. Polis kom till platsen och hittade en kvinna i 25-årsåldern, som utsatts för ett våldtäktsförsök. Polisen sökte aktivt efter den utpekade personen, som kvinnan kunde ge ett gott signalement på, under kvällen.

//

Under dagen på torsdagen förhördes pojken.
– Vid förhör har personen i fråga, efter att ha konfronterats med polisens utredning, erkänt gärningen, säger Ola Björstrand.
Ola Björstrand fattade efter förhöret och pojkens erkännande beslut om att gripandet skulle hävas. Det eftersom den misstänkte är så ung.
– Han är 15 år fyllda, men inte mycket mer än det. Det är de sociala myndigheterna som har ansvar för honom nu.

Det var utmaningarna™ som jag kommit ihåg att spara länkar till det senaste. Jag vet att det är massor som jag sett men glömt att spara!

Nästan alla allvarligare fall saknar väldigt mycket information och det i sig tyder på att det handlar om utmaningar™. Hade bara ett av de fallen haft svenskar som gärningsmän hade det varit som en tidig julafton för media, de hade jublat och vevat på i dagar. Nu är det bara ytterst korta notiser med minimalt med information. Det är väldigt avslöjande i sig. Är alla ovan ett resultat av utmaningarna™? Förmodligen inte men nästan alla är det. Garanterat!

Vi närmar oss mer och mer punkten där media måste börja bli tydliga och inte längre kan gömma sig bakom sina ”pressetiska” gummiregler.

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

43 kommentarer

 1. Varangian af Scaniae

   /  09/10/2016

  Allt du tar upp är tragisk… Jag bara bryr mig inte längre. Svenskjävlar får vad de förtjänar. Jag blev kallad rasist första gången 1992 när jag och flera kompisar ville sjunga nationalsången på skolavslutningen. Redan då var det kränkande mot de ”nya” svenskarna.
  Jag har tyvärr snart bara hat kvar för socialist Sverige. Vilken kränkande fascistisk stat vi har. Och majoriteten eller många vill inte ens prata om problemet över en bit mat.
  Fuck off svenskar, jag tror jag ska stryka ut Sverige ur mitt pass och skriva dit Östra-Danmark istället.

  Svara
  • Jan

    /  09/10/2016

   Det var snarare borgarsverige som körde invandringen in i kaklet. Fast det har du väl glömt bort?

   Svara
   • Senior

     /  09/10/2016

    Detta är något som Sossarna påbörjat för länge sedan, de röstade igenom en grundlag om att Sverige skall vara ”ett mångkulturellt samhälle” redan 1975 (Proposition 1975:26).

    Att sedan ”borgarna” de få gånger de fått sitta i regering visat sig vara maskerade Sossar är är en annan sak som det riktiga ”borgarsverige” som du kallar det nu blivit varse, inte minst tack vare DÖ då de avskrev sig makten för att folk envisades med att vilja fortsätta rösta för förändring, Något som kommer att kosta 2018, om inte Löfven (med tanke på det accelererande förfallet i samhället) infört undantagstillstånd med inställda val vid det laget….

    SD kommer annars att bli de nya Sossarna, och Borgerlig framtid kommer att bli de nya moderaterna.

    Idag har Sverige (S)ocialism, Socialis(m), eller Sd-socialism att välja mellan.

    Svara
   • rp

     /  09/10/2016

    En höger som vill att staten ska äga mer än 50% av vad som produceras skulle jag kalla vänster oavsett vad de kallar sig själva 🙂

    Svara
    • Senior

      /  09/10/2016

     Exakt!
     Och bara det att en socialistisk ideologi som SD bedriver kallas ”högerextrem”….
     Säger lite om var de som placerar dem där själva står.

     Svara
   • G

     /  09/11/2016

    Jaja, det var illa långt innan, det är nog inte många insatta som förnekar det heller. Men Löfven vann valet 2014. Året efter 2015 välkomnade han ytterligare 160 000 varav 35 000 ”barn”. Vem var det som tittade på hela våren, sommaren och hösten 2015 och körde hela vägen in i kaklet tills asylsökande fick sova utomhus i regnet och lite senare klämde ur sig ”vi har varit naiva”. De hade kunnat tagit tag i saken långt mycket tidigare, men det vågade de nog inte av ganska klara anledningar, hur de under lång tid kommunicerat utåt i media om ”medmänsklighet”, ”vi har ett ansvar” osv osv, stått på torg och pratat likt aktivister som tror att ett litet land klarar hur mycket som helst på egen hand utan att det får konsekvenser för det egna landet, och inte minst vad de kallat sina egna ”åtstramningar” när liknande kommunicerats ut i media av oppositionen och SD. Jag försvarar inget som hänt under tidigare styren, men situationen idag hade kunnat varit annorlunda om de hade agerat tidigare. Speciellt problemen kring alla ensamkommande som Sverige skapat på egen hand pga alla aktivister som fått alldeles för mycket att säga till om.

    Svara
 2. Lappat boy

   /  09/10/2016

  Verkligen, trodde aldrig jag skulle skämmas för att bo i Sverige!

  Svara
 3. Jan

   /  09/10/2016

  Vi får inte glömma bort att 87 procent av svenskarna röstade för den här utvecklingen i valet 2014. Och, gissningsvis, ungefär lika många står beredda att göra samma sak i valet 2018. Så, ………det är så här svensken vill ha det. Grattis Sverige!

  Svara
  • Det är det där med den representativa ”demokratin”. Vart fjärde år får vi här i Sverige delta i leken och lämna in EN röst- vilka som ska få vara nyadel i fyra år. Om färre än fyra procent röstar samma struntar staten totalt i vad vi har röstat på (maken till hån mot minoriteten) och om vi överhuvudtaget inte vill delta i leken betraktas det som att vi får skylla oss själva.
   Därefter sitter nyadeln och gör som de själva vill men trots det skuldbelägger de stackare som bara får lov att delta i leken med ett enda val en gång vart fjärde år.

   Svara
 4. Jaha, har varit borta från Sverige i tre veckor och allt är som vanligt.
  Känns tryggt?
  Inte.
  Kan inte längre ens bli deprimerad.

  PS. Att du orkar. Min stilla beundran.

  Svara
 5. MiT, det känns som att du egentligen uppfattar ordet ”utmaning” som något POSITIVT? Personligen tänker jag på en cowboy som slår en annan cowboy i ansiktet med sin handske (det kan också röra sig om engelska gentlemen, naturligtvis) och UTMANAR honom på duell. Inte positivt va? 🙂

  Svara
  • MiT

    /  09/10/2016

   Hehehe, visst är allt alltid positivt, det är det jag är känd för 😉

   Nja, en utmaning är något svårt där man man vill sträva efter efter en lösning, en möjlig lösning alltså. Och ofta är det något positivt eller något man ser fram emot i alla fall. Oftast alltså.

   Svara
 6. Svenne

   /  09/10/2016

  Blir allt vanligare. Allt går med ‘5-56’?

  Svara
 7. QED

   /  09/10/2016

  Intressant om den egentliga orsaken till den klassiska civilisationens fall, och oviljan att tala om den ständiga muhammedanska attacken på väst.

  Svara
 8. Svenne

   /  09/10/2016

  Utmaningar… #förtroendekris

  ”Svensken är ganska ovanlig när det kommer till att ha förtroende för statsmakten och dess funktioner. Den utgår i regel ifrån att om det finns några samhällsproblem så kan politiker och myndigheter hitta på fiffiga lösningar på problemet. Det är inte så konstigt. Sverige har under lång tid varit tämligen välfungerande utan några – jämförelsevis med andra länder – större incidenter eller kriser. Men nu verkar kriserna rada upp sig en efter en.

  Polisen är i kris, sjukvårdens köer bara växer, Försvarsmakten är nedprioriterad, en rekordstor invandring utan några konkreta framtidsplaner, liksom ett påtagligt terrorhot. Listan kan göras längre än så.”

  Svara
 9. Rikard

   /  09/10/2016

  Hej.

  Jag vill göra ett djärvt (eller stöddigt..?) påstående angående allehanda ‘utmaningar’ i dagens Sverige:

  De går att lösa.

  (Man kan fråga sig själv hur, och testa sitt svar jämfört med redan prövade metoder.)

  Inte på de sätt vi ville skulle fungera, och inte med de metoder vi ville skulle vara tillräckliga, och inte heller med respekt för de principer och värderingar som landet bestod av, men de går att lösa.

  Mål.
  Medel.
  Metod.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  09/10/2016

  Barn som blivit vuxna och fått avslag på sin asylansökan och ska lämna lander, stort problem, de riskerar nämligen att hamna på gatan, och hur ska då sverige göra för att ta hand om dessa så att de känner att de inte blir utan boeende och försörjning?

  Något absurd problemformulering kan man tycka.

  http://www.svd.se/stodlinje-for-ensamkommande-nedringd-av-oroliga-unga/om/svenskt-flyktingmottagande

  Vad kommer hända, och vad händer gissningsvis i praktiken redan nu med de som avviker? Börjar de kanske leva kriminellt gatuvuxenbarnsliv i landets städer, odlar de ett hat mot Sverige, hittar de något svartjobb och hankar sig fram för en lön på 20-40 kr timmen, eller lämnar de kanske landet utan att anmäla sin utresa? Knappast en bra situation för någon inblandad.

  Ett förslag från Frida, ganska hårt, men vad är alterativet? Drägligt förvar i väntan på utvisning.

  /Frida

  Svara
  • Olof

    /  09/11/2016

   En bra sak var dock med:

   ”I dag är övergången mellan att vara barn och ung vuxen abrupt. Vi anser att den måste ske mjukare och mer naturligt för att inte skada.”

   Jag håller helt med. Lagstiftningen idag är anpassad till en helt annan innebörd av ‘barn’ vs ‘vuxen’ där ett föräldralöst barn i Sverige behöver hållas under armarna och ha stödhjul fram till 18-års dagen, och rimligtvis har en viss rätt till det genom föräldrars delaktighet i samhället.

   Ensamkommande ungdomar har däremot redan bevisat, genom sin färd hit, att de mycket väl är kapabla att ta hand om sig själva, oavsett deras faktiska ålder.

   Det rimliga vore att, istället för att snöa in på specifika datum, helt enkelt ha en mellanklassning som sträcker sig mellan postpubertala fram till och med vuxna ungdomar som i princip bara ger specifika insatser som behövs för den gruppen, men inte de dyra privilegier som åtnjuts idag.

   Då blir det inte heller någon plötslig övergång; den som vill ha en bättre tillvaro har redan planerat för den, de har inte serverats något på silverfat och en tillvaro som rycks undan, utan de vet redan vad som krävs.

   Svara
   • Senior

     /  09/11/2016

    Det var så när jag växte upp.
    Man fick börja cykla till skolan vid sjuårsåldern för att bygga upp trafikvana, mogen nog att åka (30) moppe utan att behöva körkort vid 15 års ålder då man dessutom blev både byxmyndig och straffmyndig. För att sedan bli helt myndig vid 18-års ålder då man också kunde ta körkort.

    Sprit kunde man dock inte hantera förrän vid 20-års åldern.

    Fast den största skillnaden då mot nu var att vi hade föräldrar som introducerade mer och mer ansvar med stigande ålder. Både för sina egna och andras barn, var det någon som betedde sig illa sade de vuxna ifrån oavsett vems barnet var.

    Dagens föräldrar curlar sina barn och matar dem med silversked ända upp i vuxenåren, dagens vuxna är ju fortfarande barn….

    Och om någon annans barn beter sig illa ”är det inte mitt ansvar” längre, man sticker huvudet i sanden och bryr sig inte. Om någon utomstående tillrättavisar deras egna barn får de en utskällning för att de lagt sig i och ”varit dumma mot min älskling”….

    Samtidigt sitter de själva och kritiserar varför inte ”någon” tar tag i problemen i samhället….

    Tyvärr har de svenska politikernas socialisering av samhället lyckats alltför bra då nu alla medborgare lagt över ansvaret för precis allt på samhället, inklusive våra barns fostran via dagis och skolor.

    Samtidigt som samhället nu misslyckas på punkt efter punkt med de åtaganden de säger sig övertagit från familjen och medborgarna att göra via skattsedeln….

    Svara
    • Senior

      /  09/11/2016

     Staten, skall det ju vara som nu utlovar att ta ansvaret utan att leva upp till det, inte samhället.

     Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/11/2016

   Samtidigt gnuggar radikala imamer och is-värvare händerna av lycka här får dom ett bra underlag för rekrytering .

   Löfven och sjuklövern har sänt ut budskapet om den humanitära stormakten enda till Bangladesh och Pakistan och smugglarna har kryddat soppan med löften om egen villa och tre villiga blondiner per gubbe men vad som väntade var ett trångt rum på asylboende följt av retroaktivt avslag och avhysning.

   Hatet mot sverige och samhället tordes vara lättodlat och den katalysator imamen behöver för att radikalisera. Det bidde helt enkelt inte ett liv i överflöd med eget hus blond sexslav och ett ekonomiskt ymnighetshorn från staten och någon ska få betala för orättvisan i att Mustafa sålde sina getter och luffade genom halva världen för att köpa grisen i säcken. …. Allah akh ba BOOOOM.

   Svara
 11. Hmm

   /  09/11/2016

  Som gamar som slåss om asen med media som den som ständigt väljer att rikta strålkastaren till den arean som de vill att folk ska se och tro vara den viktiga….

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/gudrun-schyman-det-ar-tragiskt-att-se-mps-utveckling/

  http://www.dn.se/nyheter/politik/fi-och-mp-slass-om-samma-valjare/

  Svara
 12. G

   /  09/11/2016

  Skjutne inte samarbetsvillig med polisen hmmm…

  ””Man skjuten med flera skott i Rissne

  En man i 25-årsåldern har blivit skjuten med flera skott i Rissne i Sundbyberg.

  – Han är förd med ambulans till sjukhus men uppges inte vara allvarligt skadad, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

  – Vi har varit där och säkrat spår och hållit förhör med vittnen. Det utreds som försök till mord, säger Mattsson.

  Polisen larmades om att en man hade blivit skjuten strax efter klockan 23 på lördagskvällen. Var skotten har träffat någonstans är oklart. Mannen har inte varit särskilt samarbetsvillig med polisen, uppger polisen””
  http://www.svd.se/man-skjuten-med-flera-skott-i-rissne/av/tt
  .

  ””Misstänkt skottlossning i Malmö

  Malmöpolisen utreder en misstänkt skottlossning nära Lönngården vid 23.30-tiden under natten mot söndagen.””
  http://www.svd.se/misstankt-skottlossning-i-malmo-gp88/av/tt
  .

  Flickor OCH pojkar ofredade hmmm…

  ””Sexuella ofredanden på Umeåfestival

  Polisen har tagit upp ”ett flertal” anmälningar om sexuella ofredande i samband med ungdomsfestivalen 2 days in Umeå.

  Det är både pojkar och flickor som blivit utsatta, uppger Västerbottenspolisen. Åldersgränsen på festivalen på Folkets hus är 13–17 år, enligt arrangören.

  Ingen person har gripits.””
  http://www.svd.se/sexuella-ofredanden-pa-umeafestival/av/tt
  .

  ””Flera misshandlade av gäng

  Fem personer har blivit brutalt misshandlade av ett stort, maskerat gäng som beväpnat sig med påkar i Stenungsund under lördagskvällen, rapporterar GT.

  – Tre personer är svårt skadade och vårdas på sjukhus, säger Ann-Christin Lövstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

  Larmet inkom till polisen vid 20-tiden. Det är tre män och två kvinnor som skadats. De tre männen har svåra skador, bland annat frakturer, enligt polisen.

  – Allt tyder på att det var helt oprovocerat. Det här gänget, som enligt vittnen ska ha bestått av tio–tolv personer, ska ha försökt starta ett bråk med de målsägande – men de var inte intresserade av att bråka och gick därifrån, säger Ann-Christin Lövstrand till tidningen.

  Offren ska ha gått i väg ”en bra bit” men sedan blivit överfallna av gänget.

  Vid midnatt arbetade polisen fortfarande på platsen, Hasselbacken i Stenungsund. Ingen har ännu gripits, och polisen efterlyser fler vittnen till händelsen.””
  http://www.svd.se/flera-misshandlade-av-gang/av/tt
  .

  ””Tyskland varnar för 500 terrorister

  Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere säger i en intervju att det finns fler än 500 militanta islamister i landet. Enligt de Maiziere är dessa kapabla att utföra attacker på egen hand eller i grupp.””
  http://www.svd.se/tyskland-varnar-for-500-terrorister/av/tt
  .

  ””Norge: Få kvinnor i toppen trots kvotering

  För över tio år sedan införde Norge styrelsekvotering för de största bolagen. Men den som hoppats på att kvinnor därmed också skulle ta mer plats i toppledningarna måste vara besviken i dag.””
  http://www.svd.se/fa-kvinnor-i-toppen-trots-kvotering/av/tt

  Svara
 13. G

   /  09/11/2016

  ”När en ung flicka från Västsverige blev fånge hos terrorgruppen IS, gav UD familjen instruktioner om att ligga lågt och vänta. Men det vägrade föräldrarna att acceptera. För första gången i svensk tv berättar de om hur dom sökte all möjlig hjälp för att försöka få sin dotter släppt.”
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/dottern-var-f%C3%A5nge-hos-is-nu-ber%C3%A4ttar-f%C3%B6r%C3%A4ldrarna-3513672

  Förfärlig historia om den här svenska flickan.

  Svara
 14. G

   /  09/11/2016

  MiT retweetade…men tycker den är för härlig för att inte postas här också 😛

  Svara
 15. Jan

   /  09/11/2016

  Liberalen Anna Dahlberg om den antidemokratiska och på många sätt kriminella verksamhet som går under benämningen vinster i välfärden. Hon kritiserar såväl socialdemokrater som borgerliga för slapphänt agerande i frågan. På punkt efter punkt förklarar hon pedagogiskt varför denna avart av kapitalism är skadlig för Sverige och skattebetalarna.

  Inte för att jag tror att någon moderat eller centerpartist (vårt mest extremt nyliberala parti) lyssnar (de lyssnar bara på Mammon i alla fall) men den kloke och sparsamme (med våra gemensamma resurser) borde läsa ledaren. Och sådana personer torde finnas på båda sidor mittspärren. Får vi hoppas!

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/s-slarvar-bort-fragan-om-vinst-i-valfarden/

  Svara
  • Pelle2

    /  09/11/2016

   Hon avslutade med följande:
   Så vilken väg borde Sverige välja? Ett första konstaterande är att det inte finns en reglering som passar alla verksamheter. Det är stor skillnad på akutsjukhus, skolor och hemtjänst. Man kan mycket väl komma fram till att aktiebolag över huvud taget inte bör finnas inom skolan, men att ett sjukhus gott kan drivas utan något vinsttak.

   En andra slutsats är att vi måste ha mycket hårdare kontroll över vilka som får etablera sig inom välfärden. Omvänt måste det bli lättare att dra in tillstånd. Valfrihetssystem som LOV och assistansersättningen måste stramas upp rejält. Vi ska inte ha verksamheter där anhöriga bildar bolag som sedan drar in skattepengar med minimal insyn.”

   Dv.s hon förordar inget totalförbud mot vinster i välfärden eller inte ens en begränsning med nödvändighet.
   Jag håller med henne om att kraven på de som verkar inom välfärden skall vara väldigt höga och det gäller BÅDE privata och statliga/kommunala alternativ.Jag tycker också att man skall se över de ersättningar som stat/kommun betalar ut för utförandet av omsorgstjänster. Om det är för lätt att plocka ut vinster så är ersättningen för hög.
   Man skall också dra in tillståndet för de som inte uppfyller kraven och egentligen borde det
   även gälla för en kommun.Varför skall statlig och kommunal verksamhet komma undan med dåligt/felaktigt beteende ?

   Man skall väl dock komma ihåg varför ersättningsnivåerna är som dom är. Dom är väl framtagna utifrån kostnaden som stat/kommun har haft för att utföra verksamheten i egen regi.Hur kan det då komma sig att man kan ta ut övervinster på dom pengarna som vänstern påstår? Kan det bero på att den statliga/kommunal verksamheten var så ineffektiv och att dom egentligen skulle kunna utföra sina uppgifter till en mycket lägre kostnad?

   Du kommer säkert påstår att det beror på att de företagen bedriver en undermålig verksamhet. Det finns ju dock undersökningar som visar att folk är nöjda med de privata alternativen. Dessutom är det ju bara att byta om man är missnöjd.
   Ni socialister vill ju dock hellre att staten eller kommunen skall bestämma åt er

   Javisst,vi som inte är socialister som du älskar mammon….
   Vänstern älskar bara någon annans pengar…

   Eftersom du redan vet att du inte kan övertyga oss icke socialister om det felaktiga med
   privata företag inom vård och skola så förstår jag inte varför du i stort sett varje dag
   försöker övertyga oss om det socialistiska paradisets fördelar ??

   Svara
   • Jan

     /  09/11/2016

    Som vanligt förstår du ingenting. Att vara emot att våra skattepengar inte används fullt ut utan försnillas av skojare har ingenting med socialism att göra. Anser du det så borde du också kalla hela Västeuropa samt USA för socialiststater. Där är nämligen denna perversa avart av kapitalism, naturligtvis, förbjuden. På goda grunder. Jag noterar att du står till höger om högern.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/11/2016

     Och du anser att det är ok att pengar försnillas så länge som de som gör det är statligt eller kommunalt anställda. Att bedriva en ineffektiv verksamhet är också att försnilla statens pengar..
     För övrigt skrev jag följande:
     ”Jag håller med henne om att kraven på de som verkar inom välfärden skall vara väldigt höga och det gäller BÅDE privata och statliga/kommunala alternativ.Jag tycker också att man skall se över de ersättningar som stat/kommun betalar ut för utförandet av omsorgstjänster. Om det är för lätt att plocka ut vinster så är ersättningen för hög.
     Man skall också dra in tillståndet för de som inte uppfyller kraven och egentligen borde det även gälla för en kommun.Varför skall statlig och kommunal verksamhet komma undan med dåligt/felaktigt beteende ?”
     Det är ju väldigt tydligt att jag avkräver ett ansvar för både privata och statliga/kommunala aktörer. Du däremot avkräver inget ansvar av de statliga och kommunala aktörerna.
     Vad jag vet är väl USA det land som har mest av privat sjukvård och där slogs många mot Obamacare. Skulle inte tro att den privata sjukvården i USA inte går med vinst. Privata skolor finns ju också i t.ex USA och England.

     Svara
     • Jan

       /  09/11/2016

      Du förstår fortfarande ingenting. Det som är privat verksamhet i England och USA är privat på riktigt. Det vill säga inte statsunderstött. Sådan verksamhet har jag naturligtvis ingenting emot. Jag har ingenting emot privat verksamhet överhuvudtaget. Tvärtom.

      Däremot är jag emot den kommunistiska form av kapitalism som du och andra nyliberaler (i Sverige och Chile. Inte i övriga världen) beundrar. Det vill säga kapitalism som bekostas av skattebetalarna. Därför att det strider mot basala marknadsekonomiska regler och snedvrider konkurrensen samt försvårar kommuners styrmekanismer för offentlig verksamhet. Det här är en självklarhet för vilken marknadsekonom som helst. På en marknad ska lika villkor gälla.

     • Pelle2

       /  09/12/2016

      Ok, så om vi privatiserade vården och skolan helt och hållet och var och en fick betala för det direkt ur egen ficka så vore du för det ?
      Det vore väl i högsta grad nyliberalt?
      Är det inte att statsunderstödja t,ex it-bolag,snickare,målare med flera privata bolag som det offentliga anlitar i så fall också ? Varför skall staten/kommunerna anlita sådana i så fall och inte göra allt i egen regi ?

      Jag anser inte att staten statsunderstödjer privat verksamhet inom vård och skola. Dom köper tjänsterna vård och skola från privata företag eftersom det är många som vill anlita dessa. Om de inte gjorde det så skulle dom själva få stå för all utbildning och all vård.
      Den vägen kan man ju också ta och det är väl egentligen dit framförallt kommunisterna i V och S vill komma genom sin begränsning av vinsterna.
      Det vill säga att skola och vård enbart skall få bedrivas av stat/kommun.
      S vågar bara inte stå för det medan V är helt öppna med denna ståndpunkt.

      På vilket sätt är konkurrensen snedvriden inom vård och skola ? Det står var och en fritt att börja jobba inom denna sektor och försöka få ett underlag som gör det lönsamt.
      Snedvrids inte konkurrensen också i så fall när staten köper tjänster från andra privata företag på andra områden också ?

     • Jan

       /  09/12/2016

      Vi kommer nog inte längre här. Jag kan bara konstatera att du har hela världen emot dig och även majoriteten av svenska folket. Det är därför Moderaterna tagit ett steg tillbaka i den här frågan.

     • Pelle2

       /  09/12/2016

      Nej, vi kommer nog aldrig vara överens i denna fråga och det är helt ok för mig:-). Man behöver inte alltid vara överens i alla frågor.

 16. Frida Gustavlin

   /  09/11/2016

  Fler flickor vill bli pojkar med hjälp av kirurgi. Antalet ökar dramatiskt, forskare frågandes till anledningen.

  http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/allt-fler-ungdomar-vill-byta-kon

  ”Det är också många fler som är födda som flickor än de som är födda som pojkar som söker för att göra en könsidentitetsutredning. År 2015 var det 94 flickor och 22 pojkar.”

  Låt mig gissa, den feministiska ”diskursen” har hjärntvättat tillräckligt många personer med borderline personlighetsstörning så att det börjar syns rejält i statistiken. Det är så klart extra coolt i flatkretsar att ta sin alternativa stil ett steg längre.

  – Jag är en transperson på riktigt, tror ni mig inte, kolla här i mina peppiga journalanteckningar! Fuck de där patriarkläkarna som inte tar mig på allvar! RFSL har lovat att kolla extra på mitt fall och hjälpa mig mot dessa förtryckare.

  Lustigt att man ska bli en ”man” om man är som mest feminist.

  /Frida

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  09/11/2016

   Vad som händer om 10 år när barnen runt midsommarkransen i sthlm är i tonåren kan bli intressanta här är Fisarna största parti och Fis/V/MP i majoritet med råge vilket speglar av sig i den koncentration av dumheter man hittar här.

   Barnen dansar runt midsommarfittan och går på genusdagis pappa eller penisbäraren i familjen tvingar sin son att bära klänning och den politiska indoktrineringen kommer redan med vällingen.

   När dom här stackarna kommer i puberteten och inte ens själva vet vilket kön dom tillhör kan det bli krångligt .

   Svara
  • bullshit

    /  09/11/2016

   ”Varje år fördubblas antal barn och ungdomar som söker sig till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att göra en könsidentitets-utredning.”

   ”– Vi ser en ökning på hundra procent varje år. Det är en enormt mycket och alla frågar sig nu vad det beror på, säger hon. ”

   100% !?

   ”… Det kan också vara andra aspekter av samhällsströmningar. Det är allt fler som utforskar sin könsidentitet som en del av identitetsutvecklingen.”

   Vilka andra aspekter av samhällsströmningar?

   Jo, massiv propaganda i media varje dag. Det går inte att slå upp en svensk tidning i dag utan att få könspropaganda kastad i ansiktet. Det säger sig självt att det får effekt förr eller senare.

   ”Det är också många fler som är födda som flickor än de som är födda som pojkar som söker för att göra en könsidentitetsutredning. År 2015 var det 94 flickor och 22 pojkar.

   – Det är någonting vi inte förstår. Jag vet inte, säger Louise Frisén.”

   De förstår ingenting.

   Ändå vill de skära i barn och ungdomar.

   Wikipedia, källan till all sanning, skriver så här:

   ”Könsidentitet är en persons självidentifierade kön, en persons subjektiva upplevelse av att tillhöra ett visst kön. Könsidentiteten är inte med nödvändighet baserat på biologiska fakta, oavsett om de är objektiva eller antagna, inte heller behöver den vara kopplad till personens sexuella läggning. De möjliga könsidentiteterna en person kan ha kan anses vara: manlig, kvinnlig, både manlig och kvinnlig, mittemellan (intergender) eller varken manlig eller kvinnlig.”

   Den snurriga texten belyser ändå den väsentliga skillnaden mellan könsidentitet som är kopplad till biologiska faktorer, och ”könsidentitet” som inte är kopplad till biologiska faktorer.

   Könsidentitet som är kopplad till biologiska faktorer kan omöjligtvis öka med hundra procent varje år. Det ligger en varg begraven här.

   ”Eftersom det här är en grupp med stor psykiskt ohälsa är det viktigt att den här gruppen får medicinsk hjälp med sitt könsbyte.”

   Det finns en stark korrelation mellan fenomenet att ”utforska sin könsidentitet” och psykisk ohälsa. Det förefaller också som att kvinnor är extra mottagliga för den här typen av massmedial propaganda.

   Vore det inte lämpligare att personer med en förvirrad könsidentitet – som inte är kopplad till biologiska faktorer – får hjälp med sin psykiska ohälsa? Än att läkarna ska skära i dem med kniven.

   Svara
  • Jag ville också vara en pojke för det hade mycket friare liv. Det var ungefär vig lågstadiet. Sedan insåg jag att man är fri och självständig om man bestämmer sig så. Det fanns inte mellan benen. Mina föräldrar var dock inte riktigt sams med mina idéer.
   Har ni barn så kolla verkligen vad skolan/daghem har för människopolicy. Vilken -ist de arbetar efter. Feminist, humanist…

   Svara
   • Senior

     /  09/11/2016

    ”Sedan insåg jag att man är fri och självständig om man bestämmer sig så.”

    -Och där gav du en snabb och enkel förklaring mellan vänsterns offermentalitet och bidragsberoende kontra högerns självständighet och egenansvar!

    Tyvärr är det numer vänsterns offermentalitet som lärs ut i våra skolor istället för tvärtom som det borde vara…

    Svara
  • G

    /  09/11/2016

   Sorglig utveckling! Dagens unga som börjar tänka knasigt om sig själva borde få hjälp på ett eller annat sätt så fort som möjligt i livet. Men om man ska skoja till det lite, så handlar det alltså om vita svenska flickor som vill bli vita svenska pojkar som senare blir vita män…som ju feminister ”älskar”.

   Svara
 17. Pelle2

   /  09/11/2016

  Ot:
  Ivar Arpi på SVD skriver en mycket läsvärd ledare om de socialistiska rasisterna inom identitetsvänstern.
  http://archive.is/RXgKb

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: