445 myndigheter ska bli 446

Det har beslutat att Sverige ska föräras med ännu en myndighet till den rika floran av redan existerande myndigheter. Ja den floran består idag av totalt 445 stycken som alltså ska bli 446 stycken 2018.

myndigheter

En ny myndighet är alltså vad Sverige behöver anser regeringen. 445 är inte tydligen inte tillräckligt.

Bland alla myndigheter så finns till exempel Forum för levande historia. Ni vet, de som stod på halleluja-konventet Sverige Tillsammans för ett år sedan och sa att det finns ingen svensk kultur? Jo det är en myndighet…!

Fast man kan ju undra om ”Institutet för språk och folkminnen” håller med om att det inte finns en svensk kultur? Who knows. Det är en myndighet i alla fall.

När man inser att Konstfack är en myndighet så börjar det bli lite obehagligt. Är hela Sverige bara en skruvad installation?

Kungliga Tekniska Högskolan är också en myndighet, det var KTH som ljög så mycket om näthat att en yrkeskriminell skulle skämmas över mängden ljugande.

Det finns en myndighet som heter ”Myndigheten för kulturanalys”. Kulturanalys enligt Wikipedia är

Kulturanalys utvecklades under 1970-talet och innefattar områden som genus, etnicitet och identitet. Viktiga i etableringen av kulturnalys anses vara Michel Foucault och Pierre Bourdieu.

Då förstår vi vad den myndigheten är till för…

Det finns något som heter ”Statens ansvarsnämnd”

statens-ansvarsnamnd

Varför det heter ansvarsnämnd vet jag inte för inget ansvar har väl utkrävts av någon enda högre statlig fifflare de senaste 40 åren? Bermudez Svankvist fick sparken från Arbetsförmedlingen bara för att flyttas till regeringskansliet för att kunna fortsätta lyfta sin groteska lön och sen därifrån till det svarta hålet Migrationsverket. KI:s rektor gjorde samma resa, hennes stenhårda straff för Macchiarini blev nästan 6 miljoner kronor ner i plånboken och nya uppdrag för Utbildningsdepartemnetet. Såna straff är lätt att leva med. Danielsson på Migrationsverket har på nästan egen hand sänkt Sverige totalt och har en budget som en stor bananrepublik där kostnaderna också skenar som i en bananrepublik men inget ansvar utkrävs överhuvudtaget. Han ska gå till Röda Korset. Dan Eliasson, som nu har raserat Polisen, raderade mejl på Försäkringskassan för att försvåra utredningar. Belöningen blev RPC…

Varför har vi en sådan nämnd alls? Statens ansvarsnämnd måste vara Sveriges mest sysslolösa myndighet.

Södertörns högskola finns med på listan (det gör i och för sig nästan alla högskolor och universitet men ändå…)

Det finns en enorm mängd olika myndigheter! När man inser hur många så går tankarna till en bananrepublik där man måste gå med blanketter till den ena efter den andra bara för att hänvisas till den första igen i en evig cirkel.

Det kan inte vara möjligt att det behövs 445 myndigheter i ett land med 10 miljoner invånare! Halverar man antalet är det ju fortfarande groteskt många!

Men 445 är inte tillräckligt utan vi ska alltså ha ännu en myndighet, jag gissar att ingen annan bildas innan dess så den blir den 446:e myndigheten i Sverige.

446 stycken alltså…

Det parti som går till val med löftet att minst halvera antalet myndigheter kan jag tänka mig att rösta på.

För vad ska den nya myndigheten syssla med tror ni?

konsverket

Man får säga vad man vill om Palm men här är hon ovanligt tydlig med vad det ska handla om. För så kommer det att bli. Ett Könsverk. Eller ett Mensvärk.

Vad vi kan vara helt säkra på är att det inte kommer att handla om jämställdhet i alla fall, det gjorde Åsa Regnér klart i Aktuellt igår. Eller ja, hon kallar det jämställdhet men men det är det inte alls. Hon var också enormt ointresserad av att adressera problem dit de hör hemma till förmån för att sprida ut det på alla som inte har med saken att göra. Man vill alltså göra allt så ineffektivt som möjligt. Hon skiter fullständigt i alla som drabbas av enorma problem i förorterna för hade hon brytt sig så hade hon inte varit så ivrig att hela tiden vägra adressera problemen.

fitta-pa-huvudet

Med en fitta på huvudet ska de ta tempen… Man vet inte om det är satir från SVT Norrbotten men troligtvis är det verklighet, det är alltså två stycken som spelar teater med vaginor på huvudet. Ja se norrlänningar alltså…  😉

Men solklart en viktig fråga för det nya Mensvärket att prioritera!

446 stycken myndigheter alltså…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

75 kommentarer

 1. Nils Dacke

   /  09/16/2016

  Jag tycker det är dags att starta en ny myndighet ” myndigheten för att hålla reda på alla myndigheter” (MHRM). Det finns ju alltid någon avdankad politiker, korrupt statsbyråkrat eller politruk som behöver att nytt jobb.

  Svara
 2. Parvus

   /  09/16/2016

  Det handlar inte om det behövs nya myndigheter eller inte. Det handlar om att skapa nya jobb åt den nomenklatura som måste få nya välbetalda arbetsuppgifter efter att ha misskött sina gamla. Ingen tror väl att ett statsråd eller statssekreterare eller ”en i gänget” skall behöva gå till arbetsförmedlingen? Går det inte att ha honom eller henne i möblerade rum så skapar man ett nytt verk och problemet är löst. Till nästa gång
  Förr i tiden adlade man vederbörande och det var belöning nog innan hon eller han sparkades tillbaka till sin fabrik, sitt gods eller lärartjänst i Hönsalösa Östergötland.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/16/2016

   Jättebra skrivet av Aleksandra Boscanin. Hon skriver bla
   ”Oavsett om det gäller ingenjörskonst eller att försvara landets gränser mot externa hot så kan inte Sveriges svar vara att bli en nation av genusvetare, ty genusteorier lär inte bita på Putin.”
   Undrar hur många genusdårar som kommer kasta sig på luren och kräva att få publicera ett svar eller egentligen försvar för deras postmoderna vanföreställningar ?

   Aleksandra skrev många bra ledare när hon vikarierade på SVD i somras. Skulle inte förvåna mig om det är Alice Teodorescu som värvade henne till GP.

   Svara
   • Jans

     /  09/16/2016

    Det är ju så otroligt komiskt att många av dem som ropar om Putins trollarméer och liknande tycker genusförsvar är bra. Om Putin har onda avsikter mot Sverige kunde inte någon trollarmé i världen åsamka vår försvarsförmåga samma skada som de här stollarna gör. Såvida det inte är genusvetarna som är Putins utsända. Vem vet?

    Svara
    • bullshit

      /  09/16/2016

     På tal om försvarsförmåga.

     Tänk vad mycket patriarkalt förtryck som vi kan försvara oss mot med den nya moderna genusarmén!

     Glöm inte att det pågår ett ständigt krig mot strukturella och ondskefulla ”mansnormer”.

     Ironin i att de som gapar högst om Putin själva springer den presumtiva fiendens ärenden.

     De är på sin höjd nyttiga idioter. För korkade och självupptagna för att inse att det är deras sinnessjuka ideologi och PK-fanatism som oavkortat leder till de samhällsproblem och motsättningar som vi ser i dag och som vi kommer att få se ännu mer av i morgon.

     Försvarsviljan mot yttre potentiella hot blir knappast bättre att nationen förstör sig själv inifrån. Fortsätter utvecklingen finns snart inget av värde kvar att försvara. Den ideologiska dårhusmentaliteten har redan spridit sig till samtliga samhällsfunktioner.

     Försvarsmakten kanske ser en potential i genusvetare. Ju mer patetiskt försvaret framställs desto lättare att opinionsbilda för natomedlemskap. Annars kan de alltid använda den perversa genusarmén i händelse av krig. Antingen som kanonmat i en avledande manöver eller som en slags pervers psyops för att förvilla fienden, säkert med mensblod inblandat på något makabert sätt.

     Är du genusvetare och läser det här. Gå och häng dig själv.

     Svara
 3. Gigas

   /  09/16/2016

  Jag lade in den här kommentaren på Genusdebatten men jag tror att jag har knäckt koden så jag sprider den gärna. 🙂

  ”Borde det inte heta Jämtställdhetsmyndigheten?

  Jag tänker så här.
  Jämt = alltid
  Ställd= svarslös, villrådig, rådlös, handfallen
  Hets=förföljelse, jakt, hetsjakt, klappjakt”

  Svara
 4. MiT

   /  09/16/2016

  Verkligen en fin människa den där Sundman

  Apropå vad hon sysslar med då och då med ivrig hjälp av diverse andra typer
  https://toklandet.wordpress.com/2015/01/30/ackliga-mobbare-pa-twitter/

  Svara
  • Pelle2

    /  09/16/2016

   Loan Sundman är en genuint otäck och hatisk människa precis som många av hennes vänsterkamrater ! På tal om Karma så hoppas jag att hon drabbas av sin egen dåliga karma…

   Svara
   • Jans

     /  09/16/2016

    Egentligen tycker jag att det riktigt otäcka är att om man är otäck på rätt sätt så får man en massa supporters som står och hejar. Det är riktigt obehagligt.

    Otäcka och elaka människor finns ju alltid och har alltid funnits men så länge ingen ger dem makt och utrymme är de bara en plåga för sina närmaste. Men när vissa elakheter av någon anledning hyllas av ett etablissemang så blir det riktigt otäckt.

    Svara
   • Jans

     /  09/16/2016

    Fast med det sagt så har jag ingen som helst förståelse för Putilovs ”sjukskrivning”. Om det är AB:s förföljelse (dörrknackning etc) som är jobbig så hjälper väl ingen sjukskrivning. Tvärtom, han blir ju nästan ett lättare byte. Känns ju mer som att SD:s partikansli (arbetsgivaren) inte hjälper honom när det stormar i så fall annars borde väl det bästa vara att vara på jobbet med dem som stödjer honom än att sitta hemma och deppa och läsa all skit som skrivs.

    Svara
    • MiT

      /  09/16/2016

     Fast just i det här fallet med Putilov så är Aftonbladet som den värsta näthataren på flashback, de skriver ut namnet så många gånger det går i alla dåliga sammanhang hela tiden. De matar på som den värsta förföljaren på flashback, och det finns några riktigt grova där som satt sånt där i system. De skriver alltid ut hela namnet flera gånger i i alla dåliga sammanhang de kan tänka sig oavsett om det är befogat eller ej. När man söker så ska man bara få upp dåliga saker, det är systematiskt. EXAKT så gör Aftonbladet i den här storyn också.

     Det här från AB är personligt, garanterat! Ingen journalist med någon heder och skam kvar i kroppen skulle bete sig på det viset annars.

     Svara
     • Jans

       /  09/16/2016

      Ja, absolut AB är vidriga. Det jag menar är att man väl inte blir SJUK av det hela. Det är så typiskt svenskt att gå och bli sjuk. Behöver han stöd och hjälp bör hans arbetsgivare stå upp för honom på olika sätt men varför skall han kallas sjuk? Tycker det är missvisande och att dessutom slänga ut det som en offergrej är inte något jag gillar heller. Det är sånt som offerkoftor på vänsterkanten gärna sysslar med. Titta hela världen vad de är dumma mot mig!

     • MiT

       /  09/16/2016

      Fast är nog svårt att veta hur hårt en stenhård, och dessutom vad det verkar en sjukt personlig kampanj från Nordens största tidning, mot en människa tar på en? De matar ut namnet konstant i artiklarna som den värsta fb-hataren…

 5. Motkraft

   /  09/16/2016

  Konstigt att borgarna när de var vid makten inte tillsatte en utredning om myndigheternas vara eller inte vara. Satte ihop en grupp oberoende utredare som gick igenom årsredovisningarna vad gäller aktivitet och kostnad. De skulle rätt snabbt kunna hitta många myndigheter utan berättigande.

  Men det var det där med ”oberoende”, inte lätt att hitta idag. Och när sedan lägger fram förslag vilka som ska läggas ned så kommer politiker protestera högljutt. För är ju deras ”kompisar” som sitter och bär lön för att göra ingenting….

  Svara
  • Robert Pettersson

    /  09/16/2016

   Det konstigaste är att Moderaterna bara tycks ha sossar som vänner då de främst anställer misslyckade sossar till sina myndigheter.

   Svara
   • Jans

     /  09/16/2016

    I scratch your back and you scratch mine. Där kan det ju bli lite besvärligt om SD får reellt inflytande för de har ju aldrig blivit kliade på ryggen.

    Svara
  • Rikard

    /  09/16/2016

   Hej.

   Den borgerlighet du tänker på dog med Bildt:s tillträde.

   Därefter gäller bara att bli kalif istället för kalifen, med Renfield som den som kommit närmast via att vara mer sosse än sossarna själva.

   Det är inget under att partiet kallas ‘Socialmoderaterna’.

   Varför skulle de allra nyaste moderaterna vilja avskaffa en enda myndighet eller genomföra genomgripande frihetsreformer, komplett med utrensning av den socialdemokratiska korruptionen, när de själva kan berika sig på samma sätt?

   Moderaterna agerar på samma sätt som tsarens hemliga polis under revolutionen: man byter porträtt på väggen, en och annan chef pensioneras, och sedan jobbar man som vanligt. Så är det med människor som bara är lojala mot sig själva, mot sin egen makt, och som inte ser makten som något annat än ett självändamål.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Senior

     /  09/17/2016

    Håller med helt gällande borgerligheten som dog.
    Jag tänkte att de (som sossarna) bara ändrade retoriken till väljarna för att fiska röster, för att sedan köra ”sitt borgerliga race” i handling.

    Med facit i hand efter två mandatperioder och DÖ visade de sig också vara sossar även i handling.

    Svara
 6. Pistolekors

   /  09/16/2016

  Jag är ofta här och läser, men finner att det blir svårare och svårare att ta sig igenom dessa alster, missförstå mig rätt, detta är en de bästa bloggar som finns, du skriver suveränt, men de ämnen som diskuteras får mig att tappa tron på både mänsklighet och landet Sverige……

  Svara
 7. Lite OT men ändå inte?
  Löfven säger idag att han tänker minsann inte gå även om Alliansen skulle vinna valet. Har han fått Putinfasoner?
  Är det dags att rigga valet? Det har ju hänt t ex i servicehuset nära mig där alla gamla-dementa röstade på S. Det fanns bara den valsedeln att tillgå.
  Nej, man gjorde inte om valet, de var ju bara gamla och de röstar väl S.
  Det blir nog snart en myndighet : ”Statens Sväl” med någon S kvinna på toppen.

  Svara
 8. Pelle2

   /  09/16/2016

  På om den Norrländska vaginateatern så undrar jag återigen varför radikalfeministerna är så fascinerade över sitt könsorgan och sina kroppsvätskor att dom oavbrutet måste prata om det,skriva böcker om det och dra upp det i alla sammanhang ?
  Är det dålig pott-träning eller har dom inte blivit mentalt äldre än 5 år ?

  Svara
 9. Svenne

   /  09/16/2016

  OT: NT: Nya spännande Sverige… #stökigt #utåtagerande

  ”Flera polispatruller kallades klockan 19.15 till ett asylboende i Norrköpings kommun. Det var stökigt på platsen och två unga män var, enligt polisen, utåtagerande mot personalen.

  Den ena av dessa hade skadat sig i handen och en polispatrull skjutsade honom därför till Vrinnevisjukhuset. På vägen till sjukhuset hade den skadade personen lugnat ner sig.

  Men den andra mannen, som blev kvar på boendet, hoppade, enligt polisen, av okänd anledning ner i vattnet som finns i närheten av boendet. En polisman gick då ner i vattnet för att rädda honom.

  – Men då försökte killen dränka polismannen. Han tryckte ner hans huvud under vattenytan. Då sprang ytterligare en polis ut i vattnet för att hjälpa sin kollega, sade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen Östergötland.

  Den unge mannen greps senare, som misstänkt för försök till dråp.”

  Svara
 10. Svenne

   /  09/16/2016

  OT: Sydsvenskan: Dödshotades av barn med pistol på kyrkogården

  ”Det 19 juni åker Kjell och hans fru till Östra kyrkogården i Malmö för att titta på blommorna som överlämnades när en släkting begravdes två dagar tidigare. Kjell tar upp sin telefon och panorerar över området.
  Tre killar på en bänk reagerar direkt. De rusar fram och frågar varför han fotograferade dem.
  – Jag svarade att det hade jag inte alls gjort.
  Killarna vill titta i telefonen. Kjell vägrar. Plötsligt tar den minste i gänget, en kille som enligt Kjell ser ut att vara tolv år, kanske tretton, fram en pistol. Han drar ut magasinet som för att kontrollera att den är laddad, skjuter in det igen och trycker sedan pipan mot Kjells panna och säger: ”Du ska dö”.”

  Svara
  • Jans

    /  09/16/2016

   Alltså, läs artikeln säger jag.
   Det är helt sjukt dåligt och säger en del om hur dåligt polisen fungerar.

   Svara
  • Jans

    /  09/16/2016

   För 20 år sedan hade det här gett krigsrubriker och avhandlats en hel vecka i media. Numera är det bara business as usual.

   Svara
 11. Svenne

   /  09/16/2016

  Den svenska ”flickskolan” firar triumfer…

  Svara
  • Jans

    /  09/16/2016

   Med tanke på hur hög svansföring Sverige har i jämställdhetsfrågan är det faktiskt en skam att toppa listan. Visserligen kan det ju bero på att män gör andra val men den förklaringsmodellen används aldrig av feminister annars så den duger inte. Var hörs protesterna?

   Svara
  • Olof

    /  09/17/2016

   Om vi inte samtidigt mest ägnat oss åt att konvertera ‘högre utbildning’ till ‘längre utbildning’ så hade det faktist varit en viss framgång. Vi får helt enkelt kräva att man kompletterar med nya linjer för killar med. Dataspelarlinjen saknas ju och skulle kunna jämna ut könsbalansen bland examina. Och jägarexamen är faktiskt inte ens en riktig examen. Ännu.

   Eftersom man dessutom utökat de akademiska kraven på allt från lärare till dagispersonal så bör man ju kanske göra samma sak för t.ex taxichaufförer och sopåkare. Även de kan med fördel spendera några år i vuxendagis, så de lär sig förstå behovet av ett safespace i taxin, fysiken bakom sopornas deformation i sopbilen, kemin i förbränningen och varför sopor behöver sorteras enligt viss uppdelning. Etc.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/17/2016

   Deprimerande siffror, en kan inte tycka att det där är nått att skryta med, för ett jämställt samhälle krävs nämligen att 100% av de som tar ut en magister- och doktorsexamen är kvinnor, det går på tok för långsamt, vi kommer enligt senaste beräkningarna från sekretariatet för genusforskning inte vara där förrän tidigast 2018.

   Kampen fortsätter – Mensen ska stoppas!

   Som rättrogen feminist ser jag en ojämlikhet av gigantisk proportion, varför är det inte exakt 58% kvinnliga doktorander, eller fler, om det nu är så många kvinnliga magisterstudenter? Kan bara bero på det världsomspännande hemliga sällskapet, det är patriarkatet som styr och ställer här med sina magiska krafter som de hämtar i könsmaktsordning.

   /Frida

   Ps. Helt rätt av Olof! Det unkna mansyrket taxichaufför behöver lyftas och göras attraktivt, ett sätt att locka kvinnor är att kräva examen från taxihögskola, en treårig utbildning där genus ska vara en självklar del av utbildningen.

   Svara
  • Bo

    /  09/17/2016

   Det som dock är intressantare är inom vilka områden som dessa examina tas ut. Det är fruktansvärt mkt trams som inte bidrar det minsta till samhällsutvecklingen. Trots drygt 60% kvinnor på universitetet o högskolor är det oerhört ”traditionsbundet” till sk mjuka ämnen. Det är ett helvete att hitta kvinnliga kandidater till doktorandtjänst i tex hållfasthetslära. Sedan gnälls det som Fan när det går 40 samhällsvetare på dussinet och ingen får jobb. Fast det kirras väl med det nya konstverket™kanske…….

   Svara
   • Bo

     /  09/17/2016

    Konstverket ska vara könsverket, enl V. Palm. Jävla autocorrect!

    Svara
 12. Lars

   /  09/16/2016

  Så knyt en bindel runt Er arm och låt den lysa vit, ja det är tecknet på vem som är vän och vem som är bandit Och ladda era vapen, ladda dom med skarpa skott, låt stridsropen eka mot dem som skövlat och förrått! Ett ord, skrivet i blod;
  REVOLUTION!

  Svara
 13. Jans

   /  09/16/2016

  Svara
 14. Ivar L

   /  09/16/2016

  Här kan man läsa om den växande pengakaka som Advokat Emma, Viktor Banke och andra ”engagerade” advokater slåss om att få smaka på. Om man undrar över vad som driver dem menar jag…
  http://ledarsidorna.se/2016/09/migrationspolitikens-svarta-hal-del-ett/

  Svara
 15. Claes Malmberg – Fettan

  ‘Kille-kill på dig!’

  Svara
 16. Svenne

   /  09/17/2016

  Ger upphov till många frågor…

  Svara
 17. Svenne

   /  09/17/2016

  Rrrrrasism!!!! Eller? /sarc.

  Svara
  • Rikard

    /  09/17/2016

   Hej.

   Lösningen blir troligen att slussa dessa vidare till USA, och Kanada.

   Saker sker inte i vakuum, och Mexikos ledning har garanterat iakttagit hur Turkiet och Ryssland skyfflat folk in i Europa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 18. Svenne

   /  09/17/2016

  Facken kämpar för jämställdhet – i stora börsbolag och statliga bolag…

  Svara
 19. G

   /  09/17/2016

  Tigerkaka mmm….

  Triggerkaka – titta på egen risk, ”gjorde genusanalyser redan i skolan”…

  Svara
 20. Olof

   /  09/17/2016

  Snipp snapp snut, och så var sagan slut.

  http://www.sydsvenskan.se/2016-09-15/eu-presidenten-kritisk-mot-lofvens-flyktingtal-om-att-europa-inte-bygger-murar

  ‘Nu skriver Tusk att EU:s oroliga medborgare fick vänta allt för länge på att EU-lederna stoppade flyktingströmmen, bland annat genom att stänga den västra Balkanrutten genom ett avtal med Turkiet.
  ”Istället fick de (EU-medborgarna) allt för ofta höra politiskt korrekta uttalanden om att Europa inte får bli ett fort, utan måste förbli öppet”, skriver Donald Tusk.
  Han tillägger att senfärdigheten med att hejda flyktingströmmen ”försvagade medborgarnas förtroende för sina regeringar”. Det förtroendet kan bara byggas upp igen om EU ”skyddar sin yttre gräns”.
  Donald Tusks brev speglar tydligt hur stämningarna på ett år ändrats vad gäller flyktingkrisen. I september i fjor var Stefan Löfven och Angela Merkel Europas hjältar. Nu beskrivs de som de som svek.’

  Löven och Merkel var möjligtvis hjältar i svensk media. I större delen av resten av EU ansågs de ju vara totalt vansinniga och själva skyldiga till flyktingströmmarna. Och hade det inte varit för de obscena hatkampanjerna mot de regeringar som försökte ta sitt ansvar hade det agerats mer, tidigare.

  Hade Ungern insett att Svenska politiker har jävligt stora käftar när det gäller vissa saker och sett vad som komma skulle med tillbakaskickanden enligt Dublin skulle de förmodligen skjutit skarpt vid gränsen för att få stopp på flödet. Men det gjorde de inte, de var konstant pressade av svensk översittarmentalitet, och nu gnäller Sverige för att Ungern inte vill ta emot dem igen. Att skylla Sveriges minskade inflytande på att Storbritannien inte kan hjälpa oss är parodiskt, Sveriges minskade inflytande beror framförallt på att Sverige betett sig så jävla illa att ingen kommer lyssna på våra politiker på ett decennium, drivit en vansinneskampanj som varit delaktig i att få en av de största och äldsta medlemmarna att lämna, och sen fortfarande försöker driva en agenda som vi är skräckexemplet för.

  Men. Det här är i princip anledningen att jag en gång röstade för EU. Oavsett den byråkratiska skiten och demokratiunderskottet så är Svenska politiker ett större hot mot Sverige och svenskarna. När de löper fullständigt amok så finns det en förmyndare.

  När EU är färdigt med det här kommer det inte bli några fler flyktingar på länge. Jag tror vi kommer få en fullständig yttre gräns av taggtråd, och faller avtalet med Turkiet, vilket det lär göra, så får vi förmodligen se någon variant liknande Australien där man helt enkelt ser till att stoppa allt som kommer sjövägen och ser till att resultatet av ett sådant försök är väldigt oönskat. Frågan är hur länge det dröjer innan EU sedan även driver igenom frågan med inre gränskontroller för att få bukt med bland annat problemet med människor i Sverige som inte har rätt att vara här. Jag skulle tippa på att om vi inte klarar av att hantera det själva kommer första EU kontrollerade enheter med rätt att agera med federalt våldsmonopol på Svensk mark att vara gränspolis som utför tvångsutvisningar.

  Svara
 21. G

   /  09/17/2016

  En bekant som är rätt så frispråkig av sig berättade att han nyligen gick till tandläkaren. Han hade skadat tanden och gick till tandläkaren för att få det fixat, de rekommenderade att dra ut tanden, men det blev inte riktigt så, det gick så här…

  Han börjar med att fråga om priset efter rekommendationen….

  ”ja, okej, hur mycket kommer det att kosta då ?”…
  ”det kostar 1100 kronor”
  ”vad dyrt, kan ni inte göra det gratis som med andra som kommit hit till landet, eller iaf ge någon slags rabatt, jag är svensk och har betalat skatt hela livet…”
  (då skrek sköterskan och tandläkaren tillsammans)….
  ”Är du rasists ?!!!!!!”
  ”Nej, men jag tycker systemet är orättvist och helt fel hur det fungerar”
  ”Uuuuuuut här ifrån, ut sa jag, res på dig, bara försvinn, hej då!!!”

  Han blev alltså rasistanklagad + utkörd och fick ingen hjälp bara pga att han kände för att säga sin åsikt om hur det där fungerar och att han inte tycker om det. Undrar om det här skulle sluta på samma sätt som i historien om frisören som inte ville släppa in en kvinna i hijab i sin salong, där frisören dömdes till böter…
  http://www.tv2.no/a/8583272/
  http://www.expressen.se/nyheter/frisor-nekade-kvinna-i-hijab–doms-till-boter/

  Svara
 22. G

   /  09/17/2016

  ””Kuwait vill inte ha dem

  Statslösa. Khaled Al-Anezi och Abdullaziz Alfadhly är statslösa från Kuwait, ett land som vägrar släppa in dem efter att deras asylansökan avslagits gång på gång.

  I fem år har han bott i Sverige, men fått avslag på sin asylansökan och ska skickas tillbaka till Kuwait, men där tar de inte emot honom.

  Nu har Khaled Al-Aziz och landsmannen Abdullaziz Alfadhly i flera dygn tältat utanför Migrationsverket i Norrköping för att någon ska bry sig och hjälpa dem ur en hopplös situation.

  Bakom sig har de organisationen Stateless och tältet de bor i kommer från UNHCR. Härom dagen gick Anders Danielsson, generaldirektör för Migrationsverket, förbi.

  – Jag försökte prata med honom, be om hjälp, men han sa ilsket att han inte hade tid, säger Khaled Al-Aziz.

  Nu försöker de genom den här manifestationen väcka uppmärksamhet för statslösa som inte får asyl, och som inte har någonstans att ta vägen.

  – Vi är från Kuwait men där ses vi som statslösa, vi har inget pass och nu när vi gång på gång nekats asyl i Sverige får vi inga id-handlingar här heller, säger Khaled Al-Aziz.

  Det innebär att de varken kan studera i Sverige, söka jobb eller gifta sig.

  – Vi har varit på ambassaden många gånger men Kuwait vägrar att ta emot oss och här får vi inte stanna. Vi har ingenstans att ta vägen, säger Khaled Al-Aziz.

  Under fredagen kommer man att hålla tal efter lunch och på så sätt hoppas de att deras situation ska uppmärksammas och att någon ska hjälpa dem. Helst av allt vill de stanna i Sverige och få svenska pass så att de kan börja göra något, arbeta eller studera.

  – Min flickvän hör av sig varje dag från Kuwait och undrar hur det går för mig, men jag vet inte när vi kan träffas eftersom hon inte kan komma hit och jag inte är välkommen tillbaka till Kuwait, säger Abdullaziz Alfadhly.””
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/kuwait-vill-inte-ha-dem-om4296045.aspx

  Svara
 23. G

   /  09/17/2016

  ””Förskolepersonal varnas efter kränkningar

  Kommunen ser mycket allvarligt på den händelse då förskolepersonal kallade barnen för ”ungjävlar och ”horungar” på nätet och tilldelar dem en nu skriftlig varning.

  – Vi ser synnerligen allvarligt på det de har gjort sig skyldiga till och har nu agerat utifrån att vi ska ha en verksamhet som fungerar, säger utbildningsdirektör Mats Olsson på Norrköpings kommun.

  Det var i slutet av juni i år som uppgifter kom fram om att personal på en förskola i Norrköping använt sig av en privat chatt, i en sluten grupp på Facebook. Chatten användes från början till att rapportera frånvaro och liknande, men med tiden kom den att bli mer som ett diskussionsforum i personalgruppen. Där utsattes barnen för kränkningar genom att kallas ”horungar” och ungjävlar och föräldrar omnämndes som ”horor”. En namngiven förälder fick benämningen ”lökfittan”.

  Flera chockade föräldrar hörde av sig till NT. En sade:

  – Här har personalen stått och tagit emot våra barn med ett leende, sedan kanske de har skrivit något om oss föräldrar eller våra barn. Det är verkligen en falskhet.

  Mats Olsson poängterade i samband med händelsen: ”Det som skett avviker alldeles oerhört från den värdegrund vi står för” och personalen omplacerades i väntan på utredning. Nu är den alltså klar.

  – Vi har för för det första splittrat gruppen, vi vill undvika att de triggar varandra till det här. När det gäller det arbetsrättsliga har vi gett dem en skriftlig varning. Det handar om en handfull medarbetare. Och är det så att det här upprepas på något sätt förlorar de sin anställningsform, säger han.””
  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/forskolepersonal-varnas-efter-krankningar-om4297944.aspx

  Svara
 24. G

   /  09/17/2016

  ””Skärpt straff för människosmuggling

  Två män som var på väg från Tyskland till släktingar i Sverige plockade upp en person vid en bensinstation utanför Köpenhamn och passerade sedan Sveriges gräns vid Öresundsbron med bilen. Männen döms för människosmuggling eftersom personen, med medborgarskap i Syrien, saknade tillstånd för inresa i Sverige.

  Malmö tingsrätt anser att det handlar om ringa människosmuggling och dömde i mars männen till dagsböter. Men Hovrätten över Skåne och Blekinge tycker att ärendet ska rubriceras som människosmuggling av normalgraden och dömer männen till tre månaders fängelse. Att personen var helt okänd för männen är ett av skälen till att straffet skärps, enligt hovrätten.””
  http://www.svd.se/skarpt-straff-for-manniskosmuggling-78cs/av/tt
  .

  ””Hovrätten friade våldtäktsdömda

  Två män, som mot sitt nekande i Helsingborgs tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt på en förståndshandikappad flicka, frias av hovrätten i Malmö.

  Den misstänkta gruppvåldtäkten skulle ha skett för sex år sedan då flickan var 17 år””
  http://www.svd.se/hovratten-friade-valdtaktsdomda/av/tt

  Svara
 25. G

   /  09/17/2016

  ””Många ringer försvarets tipslinje: ”Ökat dramatiskt”

  Det har inte ens gått en vecka sedan Militärregion Syd öppnade en ny tipslinje och redan har många tips kommit in.
  Vid lunchtid på fredagen hade det kommit 65 stycken.

  Tipslinjen är till för att allmänheten ska kunna ringa in och rapportera om allt som avviker från det normala kring Försvarsmaktens objekt eller andra samhällsviktiga anläggningar i Skåne, Blekinge, Småland och Östergötland – för att stoppa spionage.

  De tips som hittills har kommit in har bland annat handlat om grannar till militära skyddsobjekt som sett misstänkta fordon eller personer som exempelvis fotograferar. En del av tipsen tar Försvarsmakten på stort allvar.””
  http://www.svd.se/manga-ringer-forsvarets-tipslinje/av/tt
  .

  ””Knivskars i ryggen – tre gripna

  Polisen grep natten till lördag tre män i Motala, misstänkta för försök till dråp och misshandel, skriver polisen på sin hemsida.

  En man i 20-årsåldern larmade vid 01.30-tiden att han blivit knivskuren i ryggen, efter att ha hamnat i en dispyt med tre män.

  Mannen tog sig tillsammans med två vänner till sjukhuset i Motala. Även vännerna hade blivit misshandlade med slag och knuffar innan de kunde ta sig från platsen.

  Polispatruller som spanade i närområdet kunde inom kort gripa de tre misstänkta gärningsmännen i åldrarna 24 till 28 år. De misstänks för försök till dråp och misshandel.””
  http://www.svd.se/knivskars-i-ryggen–tre-gripna/av/tt
  https://polisen.se/Ostergotland/Aktuellt/Handelser/Ostergotland/2016-09-17-0515-Sammanfattning-natt-Ostergotland/

  Svara
 26. Pelle2

   /  09/17/2016

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna sågar förtjänstfullt Anders Danielssons arbete på
  Migrationsverket:
  http://ledarsidorna.se/2016/09/smitningsolyckan/

  Svara
 27. G

   /  09/17/2016

  ””Kvinna våldtagen i Kalmartrakten

  Polisen söker en gärningsperson efter en våldtäkt i Kalmartrakten som skett under natten till lördagen.

  Tidigt på morgonen vill polisen inte ge fler detaljer i ärendet än att det är en kvinna som blivit våldtagen och att man inte gripit någon ännu.

  – Jag vill inte gå in på det så mycket närmre än så, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid Kalmarpolisen.””
  http://www.barometern.se/kalmar/kvinna-valdtagen-i-kalmartrakten/

  ””2016-09-15 10:41, Ofredande/förargelse, Jönköping

  Uppgifter har kommit in till polisen om att en tjej i 16-årsåldern ofredats under morgonen. Polisen söker nu vittnen.

  När en tjej i 16-årsåldern var på väg till Bäckadalsskolan i Jönköping stoppades hon av en man som enligt uppgift försökte dra in henne i sin bil. Tjejen lyckades ta sig därifrån och polisen larmades efter att hon tagit sig in på skolan.

  Händelsen ska ha skett på Vegagatan mellan 07.50-07.55 och polisen är nu intresserade av att få in uppgifter om vem den här mannen kan vara och var han tog vägen.

  Han beskrivs som en relativt kort man i 30-årsåldern. Han hade mörkt hår och talade inte svenska. Bilen som han enligt uppgift ska ha försökt dra in tjejen i är röd och stod parkerad på Vegagatan. Efter händelsen körde han från platsen i riktning mot Klostergatan.

  Polisen har nu inlett en förundersökning gällande ofredande.””
  https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Jonkopings-lan/2016-09-15-1041-Ofredandeforargelse-Jonkoping/

  ””Fler kvinnor ofredas på spårvagnar

  Antalet anmälningar om sexuella trakasserier inom kollektivtrafiken har ökat det senaste året, enligt P4 Göteborg. Isabella Dahlgren Camacho är en av dem som utsattes. – Det var obehagligt, säger hon till P4 Göteborg.

  Hon satt på vagnen när ett par killar gick på och satte sig bakom henne.

  – De säger att jag är ”hot” och då tänker jag att här kan jag inte sitta, säger hon till P4 Göteborg.

  En av killarna ska även ha lagt handen på hennes ben. Hon berättar att hon bytte plats och att en annan kvinna på spårvagnen satte sig bredvid henne för att skydda henne.””
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/fler-kvinnor-ofredas-p%C3%A5-sp%C3%A5rvagnar-1.3783348
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6516188
  .

  ”Homosexuell pastor” utvisas och döms till fängelse för våldtäkt på kvinna

  En homosexuell pastor.
  Det var mannens försvar.
  Men hans dna hittades på kvinnans kropp.
  Nu döms han till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och utvisas ur landet.

  Mannen, som är i 40-årsåldern, hade en bibel i handen när knackade på kvinnans dörr i Falun och bad om hjälp att leta rätt på en lokal i närområdet, vilket kvinnan var behjälplig med.

  Han berättade att han var pastor, att han botat en person från cancer och att han kunde hjälpa kvinnan med de sorger hon bar på, som han påstod sig kunna se.

  Sedan går hitorierna om vad som hände den 14 juni i år isär.

  Enligt kvinnan avböjde hon erbjudandet om healing men mannen följde efter henne tillbaka till lägenheten och trängde sig in.

  Han utsatte henne för gärningar som är att likställa med våldtäkt och under tiden som övergreppet pågick mässade han böner över henne och menade att det han gjorde var bra för henne, uppgav kvinnan.

  När hon hotade med att larma polisen ska han ha gett sig av.

  Mannen medgav att han befunnit sig i lägenheten men hävdade att kvinnan släppt in honom.

  Han nekade dock till brott och uppgav att han är homosexuell och har någon sexuell dragning till kvinnor.
  …[…]…
  Straffvärdet för gärningen uppskattas av rätten till tre års fängelse, men då mannen utvisas och förbjuds att återvända till landet i tio år döms han till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och ska betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

  Domen kan överklagas till Svea hovrätt fram till den fjärde oktober.””
  http://www.dt.se/dalarna/falun/homosexuell-pastor-utvisas-och-doms-till-fangelse-for-valdtakt-pa-kvinna
  .

  ””Natten till söndag blev en kvinna i 20-årsåldern utsatt för en våldtäkt i Badhusparken av en okänd man.

  Våldtäkten i helgen inträffade i Badhusparken, strax efter midnatt, natten till söndag.

  – Det handlar om en okänd person som stoppar en kvinna i parken. Kvinnan är i 20-årsåldern och mannen ska vara i 20-25 årsåldern.””
  http://norrahalland.se/tva-anmalda-valdtakter-kungsbacka
  .

  ””Åtal: Liten flicka ska ha blivit våldtagen i Borås

  Det allvarliga brottet – som nu lett till åtal – ska ha inträffat i Borås för några år sedan.

  Enligt flickan, som då var i 10-årsåldern, befann hon sig hemma hos en vän, en pojke. I lägenheten var även en ung man från Borås…….”
  http://www.bt.se/boras/liten-flicka-ska-ha-blivit-valdtagen-i-boras/
  .

  ””Blev utvisad för två år sedan – är kvar, misstänkt för våldsbrott mot kvinna

  En man som fick utvisningsbeslut redan för två år sedan greps under tisdagen och är misstänkt för våldsbrott mot en kvinna.

  Polisen larmades vid 1010-tiden till en bostad i Gislaved p g a en pågående misshandel.
  På plats hittade polisen en man i 60-årsåldern och en något yngre kvinna. Mannen är misstänkt för att ha slagit kvinnan. Inga uppgifter om allvarliga skador.
  Efter inledande förhör stod det klart att mannen skulle ha utvisats ur Sverige år 2014. Migrationsverket har kopplats in på fallet.
  Mannen har inte anhållits utan ska vara på fri fot.””
  http://www.hoglandsnytt.se/blev-utvisad-for-tva-ar-sedan-ar-kvar-misstankt-for-valdsbrott-mot-kvinna/

  Fri som en fågel! Suck!

  Svara
 28. Pelle2

   /  09/17/2016

  OT:
  Jenny Strömstedt skriver en schizofren krönika i dagens Expressen där hon å ena sidan säger sig uppskatta komplimanger för t.ex sin frisyr men å andra sidan skriver hon följande:
  ”Människor lever och känner lite okontrollerat hit och dit och därför är det en svårkontrollerad strategi att avskaffa komplimangen. Det som möjligen bör avskaffas är de heterosexuella männens självpåtagna rätt att recensera kvinnlighet utifrån en slentrianmässig norm, som Petra Mede berättar att hon tröttnat på i Framgångspodden. Människor är flerdimensionella. Ta en kurs i normkritik, eller betrakta med glädje mångfalden sprida sig som i HMs höstlansering, eller i den oretuscherade reklamen för underklädesmärket Lonely med Girls skaparen Lena Dunham som modell tillsammans med Jemima Kirke.”
  Hur skall jag som man kunna veta vilka komplimanger som är välkomna för en feminist och vilka komplimanger som är ett uttryck för ” männens självpåtagna rätt att recensera kvinnlighet utifrån en slentrianmässig norm”.
  Om jag nu skulle gå en kurs i normkritik, vilka råd tror ni då jag som heterosexuell man
  skulle få vad gäller komplimanger till kvinnor ?
  Skulle tro att utseendet aldrig vore ok att ge komplimanger kring i alla fall. Vem är det då som skall ge Jenny komplimanger för det ? Hennes mamma eller hennes kvinnliga kompisar ?
  Får väl ta till den vanliga strategin som är att ge fan i att ge kvinnor någon komplimang överhuvudtaget..
  Fast då är jag förmodligen en kvinnohatare som inte ser kvinnorna och bekräftar dom..

  Hur man än gör som man så är det fel enligt radikalfeministerna…

  Svara
  • Svenne

    /  09/17/2016

   Ja, #dubbelbestraffning…

   Svara
  • Hmm

    /  09/18/2016

   Nu kan jag ju bara tala för mig själv men jag blir obekväm med när en man som jag inte är nära vän med ger mig en komplimang för mitt utseende. Känner mest att det ligger en dold agenda bakom det så…jag känner faktiskt inget behov för en man att ge en kvinna som han inte står nära en komplimang för ditt utseende. Samma som att en kvinna inte skulle göra det till en man som hon inte står nära heller för att undvika missförstånd.

   *inser att tråden förmodligen är död*

   Svara
 29. Pelle2

   /  09/17/2016

  Och här kommer länken till Strömstedts krönika 😉
  http://archive.is/sesj5

  Svara
 30. Ivar L

   /  09/17/2016

  Någon som fattar vad som hänt i Bautzen Tyskland. Enligt bl.a. SvD så skall en jättemobb på 100 nynazister attackerat 20 migranter. Även Dailymail säger det. Men på de bilder som finns ser man enbart migranter och på en bild något som ser ut som ett gäng med en blandning av några med typ motorcykeljackor och invandrarkillar.
  Det finns en bild på ett gripande och han är Afrian och dessutom skall flyktingarna ha kastat flaskor, på polisen.
  Var är nynazisterna? Om de var 100 st måste väl någon fastnat på bild?
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/anti-migrant-riot-german-market-8843948
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3790605/Mob-100-neo-Nazis-vicious-street-fight-migrants-German-riot-police-pelted-bottles-asylum-seekers-protecting.html

  Svara
  • Rikard

    /  09/17/2016

   Hej.

   ”Police chief Uwe Kilz said the violence had been sparked by the young refugees when they started throwing bottles and wooden slats at the far right group, though previously police had spoken of “mutual provocations” between the groups.

   The right-wing extremists, many of whom were drunk, returned fire with stones and bottles, Kilz added, in the latest incident to hit the small former communist town, which has been the scene of several eruptions of hostility toward refugees.”

   [http://www.thelocal.de/20160915/police-far-right-saxony-refugees]
   [http://www.thelocal.de/20160916/saxony-bautzen-tightens-rules-for-young-refugees-after-clash-with-far-right]
   [http://www.tageblatt.de/welt/brennpunkte_artikel,-Lage-in-Bautzen-bleibt-angespannt-_arid,1232466.html]

   Gammal kommunist-stad, hög arbetslöshet, marockanska unga män, politiker som predikar mångkulturens lov, fylla, vänsterinfiltratörer, och polisen i mitten. I en av de länkade artiklarna anges att en grupp marockaner nu flyttats till flera andra boenden i andra städer för att splittra gruppen. Varför skrivs inte ut, varken om det rör sig om skyddsbehov eller uppvigling, eller bägge.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jans

     /  09/17/2016

    Ändå konstigt att det enda som syns på bilderna är immigranter, även de som grips. Jag får en känsla av att siffran över antalet högerextremister är överdriven. Kanske att det var 100 personer som inte var på immigranternas sida men om det verkligen varit 100 högerextremister som anföll hade det nog blivit lite mer än en rispa på en armbåge och vad det nu var. Gissar på 10-talet högerextremister.

    Svara
 31. Pelle2

   /  09/17/2016

  Sakine Madon på Expressen skriver om den idiotiska identitetspolitiken på ett mycket bra sätt:
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/nej-felaktigt-uttalade-namn-ar-inte-rasism/

  Svara
 32. G

   /  09/17/2016

  ””Fiasko för snabbspår: Noll av hundra slaktare i jobb

  Regeringens största satsning på att nyanlända ska få jobb haltar betänkligt. En kartläggning av de så kallade snabbspåren som SvD Näringsliv har gjort visar på stora problem på en rad områden.

  – Ett av de mest flagranta exempel är att Arbetsförmedlingen inte frågar om personen kan tänka sig jobba med griskött. Vi har konkreta fall där en person skickades ut till grisslakteri och vände i dörren, säger Marie Söderqvist och betonar att det faktum att man inte vill hantera griskött inte är ett hinder för att jobba som slaktare och styckare i Sverige.””
  http://www.svd.se/fiasko-for-snabbsparen-noll-av-hundra-slaktare-i-jobb/om/jobben-for-nyanlanda

  Hmmm varför då lol 😛 . Kommer ihåg en tonårig tjej som hade prao på en bekants restaurang, han är kock och äger/driver den, när hon bads banka fläskkotletter så tog det stopp, det gick inte för sig att hantera fläsk öht pga hennes tro, så hon fick skära grönsaker istället. Ett annat mer eller mindre krav från flickan var att hon under praotiden skulle sluta tidigare (eller om det var börja senare på dagen) varje Fredag då hon skulle till mosken med sina föräldrar. Kocken förklarade även att hon inte får ha slöja eller andra yviga plagg med tanke på hennes egen säkerhet att exempelvis inte fastna i diverse maskiner som fritösen & inte minst med tanke på mathygienen, men nej, det gick inte, det måste hon ha på sig.

  Jag kan ju nämna att kocken är kristen assyrier som ursprungligen kommer från Syrien, han genuint hatar det som håller på att hända med Sverige, han säger ofta att han uppmanar alla sina bekanta att rösta på SD ”innan det är försent” som han säger 😛 Han säger att då många av de som kommer är muslimer kan det bara sluta på ett sätt för Sverige, ja, han är inte positiv när han pratar om dagens Sverige, det kristna landet som han en gång flydde till.
  .

  ””Bosniers integration sticker ut – gåta för forskare

  Trots lågkonjunktur och trög start har flyktingarna från Bosnien-Hercegovina lyckats bäst på arbetsmarknaden jämfört med andra flyktinggrupper. Men nyckeln till bosniernas lyckade integration är fortfarande en gåta för ekonomiforskarna.””
  http://www.svd.se/forskare-soker-svar-i-bosniers-integration/om/svenskt-flyktingmottagande

  Svara
 33. MiT

   /  09/17/2016

  Svara
  • Rikard

    /  09/17/2016

   Hej.

   M_i_T, är det inte han som är ‘filosofen Nils’ på twitter? Jag vill minnas att han borde ha en hel del twitterkommentarer värda att be honom kommentera så här i eftertankens kranka blekhet.

   SDS kanske skulle vara intresserade att göra en uppföljning om de fick kännedom?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 34. MiT

   /  09/17/2016

  Svara
  • Anonymouse

    /  09/17/2016

   Isobel måste vara någon form av ledare för Putins trollarmé.

   Svara
  • Jans

    /  09/17/2016

   Det är ju så fjantigt alltihop. Reella anonyma hot har ju inget med internet att göra i vilket fall som helst. Det går per telefon, färg på garaget, brev med bokstäver från tidningar, tegelsten med papperslapp, maskerad i trappuppgången e.t.c. e.t.c.

   Det andra, anonyma kommentarer på nätet, vem som helst kan klicka på en länk till My Little Pony eller googla ”gräddglass”, problem solved. Det är som att klaga på vad som går på Canal+ eller att det finns en dålig bok på biblioteket. Det är ju bara löjligt.

   Svara
 35. MiT

   /  09/17/2016

  Svara
 36. Hmm

   /  09/17/2016

  Skiftat mail för att få ny avartar. Stod inte ut med den förra färgen. Såg ut som en katt varit sjuk 😉

  Svara
 37. Dreadlock

   /  09/17/2016

  Bra läsning i GP, för omväxlingen skull. En liten berättelse om en företagare som flyttade ut från en av Göteborgs mest ”arbetslösa” förorter (Hjällbo) för att bosätta sig i Haga (Som är ett kvartér med anor från 1900-talets början då Göteborg behövde arbetarbostäder för att husera varvsarbetare )

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/hani-%C3%A5ngrar-flytten-fr%C3%A5n-hj%C3%A4llbo-till-haga-1.3769939

  Har själv bott i Haga under en tid. Mycket är sant av det som sägs i artikeln. En snygg kuliss,snygga människor och snygga inredningsaffärer m.m. m.m. Dyrt område att bosätta sig i och väldigt svårt att hitta någon som tänker utanför den s.k. ” boxen” . M.a.o. ett reservat för det typisk svenska sentimentet om likriktning och inte så lite likgiltighet,tyvärr.

  Svara
 38. Fy fan.

  Svara
  • Dreadlock

    /  09/17/2016

   Vore intressant att höra en utveckling av svordomen 🙂

   Svara
 39. Svenne

   /  09/17/2016

  Vinterns genusagenda…

  Svara
 40. Svenne

   /  09/17/2016

  #Genusvansinne…

  tweetet:

  Svara
 41. Demokratiskt haveri!

   /  09/18/2016

  Läs gärna statens utredning inför det eventuella tillsättandet av en s.k. ”jämställdhets”-myndighet. En mycket sorglig läsning. Väldigt vinklat i radikalfeministisk riktning. Väldigt tunt om mäns dåliga villkor och problem i samhället. Som vanligt alltså.
  Sedan kommer det verkligt sorgliga, nämligen remissinstanserna:
  Kvinnolobbyn, Fatta, mfl. samt det ”manliga” alibit ”män för jämställdhet”. Bara redan frälsta.
  Inga kritiska tankar och invändningar mot myndighetsförslaget där inte.
  Otroligt!

  Svara
 42. Sven

   /  09/22/2016

  Ofta ska riskanalyser redovisas före varje beslut men ifråga om invandringspolitik gällde inga riskanalyser. Nuvarande begränsning på invandring fungerar men nu har vi ju en backlog på kanske 100000 oavslutade flyktingärenden samt att det finns några 100000 som fått asyl men som har fel utbildning eller fel inställning och som inte skaffat sig ett jobb där dom kan försörja sig.
  Det är summan av svensk politik under de senaste 20 åren som försatt Sverige i den prekära situation vi har idag med bilbränder, hedersvåld, ökande klyftor som uppstår när människor med noll i kapital kommer in i statistiken, utanförskap i övrigt.
  Sveriges relativa framgångar mellan 1950-1970 har på något sätt spelats bort av politikerna och med den politik som förts under 2010-talet är ju framtiden dålig för oss.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: