Det går bra som fan nu Sverige…

Det går bra som fan för Sverige nu, vi går från klarhet till klarhet

det-gar-bra-nu1

Så enkelt kan det vara att blåsa Sverige. Bara be en polare vara kvar efter ett besök och promenera ut…

det-gar-bra-nu2

När man för en gångs skull lyckas gripa några bilbrännare så släpps de omedelbart ut igen.

På tisdagsmorgonen är alla släppta, trots att de i alla fall utom det sista är fortsatt misstänkta. Varför?
– Det finns jättemånga olika faktorer som spelar in. I flera av dessa fallen kan anledningen vara att personerna är unga. Då ställs det väldigt höga krav för att man ska frihetsberöva, säger Caroline Carlquist, åklagare på Malmö åklagarkammare.
För att anhålla och sedan häkta en misstänkt måste det finnas risk för att denne påverkar utredningen, flyr eller begår fler brott.
– Är man gripen i anslutning till branden där man tänt på en bil så är det inte en jättestor risk att man kan undanröja bevis eller prata samman sig med andra misstänkta, säger Caroline Carlquist.
Flyktfara som häktningskäl gäller oftast dem som inte har sin hemvist här.
– När risken för att begå brott bedöms så tittar man på om den misstänkte är straffad förut, säger Caroline Carlquist.
Hur grovt brottet är spelar också roll. Att sätta eld på en bil är skadegörelse och om man döms kan straffet bli högst ett år i fängelse. Det gör också det svårare att frihetsberöva.
Det är bara om bilen har ett väldigt stort ekonomiskt värde som det kan rubriceras som grov skadegörelse.
En av händelserna från i somras där en polisbil brann rubriceras som mordbrand.

– Det är för att bilen har ett så stort värde och för att den har en viktig samhällsfunktion, säger Caroline Carlquist.

Jahapp, så en bil har inget större ekonomiskt värde… Om man tänder på bilar, eller andra större saker, så borde det alltid klassas som mordbrand. Alltid alltså. Det är alltid stor risk att eld sprider sig till sånt som inte var ”meningen” att elda upp, där ingår även bostäder. Det krävs inga högskolepoäng för att inse sådant. Lås in det jävla packet och släng nyckeln i en sjö! Så jävla korkat att släppa ut dem igen att klockorna stannar!

Man MÅSTE inte alltid tolka allt så naivt det bara går, testa att vara hyfsat normal någon enda liten gång. Vem vet, det kanske funkar…?

Hela världen gapskrattar åt oss för fan! De har gapskrattat så länge att de har kramp i käkarna!

Samordnad propaganda

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

67 kommentarer

 1. tompas11

   /  09/20/2016

  Och så pratar politikerna om höjda straff. Vad hjälper höjda straff när gärningsmännen, som polisen lyckas gripa någon enstaka gång, omgående släpps på fri fot? Sluta att stryka dessa ligister medhårs, sätt hårt mot hårt så vi får stopp på deras härjningar!

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/20/2016

   Rodrigo Duterte har lösningen på alla dessa problem.

   Svara
 2. PKfoben

   /  09/20/2016

  Man kan nästan tro att dom gör så här medvetet så att vi ska böna och be om sharialagar sen..

  Svara
  • Alice i Underlandet

    /  09/21/2016

   De vill att vi ska böna och be om en polisstat!

   Svara
   • Senior

     /  09/22/2016

    Ja, efter att de bytt ut existerande poliser mot partitrogna kommissarier från södertörn…

    Svara
 3. I fallet med ”utbytesmigranterna” borde det vara enkelt. Behåll den ”nya” migranten i förvar och utvisa denne pga ”hjälp till flyktförsök”. Finn den ursprunglige och skicka ut denne per omgående.

  Beträffande åklagare som hjälper (skäligen) misstänkta att hamna på fri fot och som sedan kommer troligen att ”gå under jorden”, så bör det finnas någon lämplig brottsrubricering som börjar med ”medhjälp till …” att lagföra berörd åklagare med. Om något brott är kopplat till ”samhällsomstörtande verksamhet” (något våra rikspolitiker, ”kultureliten” och media ägnar sig åt …), så ser inte jag hur det kan ha någon betydelse om gärningspersonen/-erna är tidigare lagförd/-a eller inte. (I landet där angrepp mot skyddade objekt, syftande här på kärnkraftsverk, ses av politikerna som en bagatell …)

  Svara
 4. Frida Gustavlin

   /  09/20/2016

  Jag anklagade i förra posten bloggförfattaren för att vara en självspäkare, sedan fick jag lite dåligt samvete, så tänkte att jag skulle dra mitt strå till stacken. Här erbjuds nämligen ren masochistisk underhållning, floskeltätt är bara förnamnet. Hur feminister ser på feministers arbetssituation presenteras nämligen i feministernas egna tidskrift, superpeppiga Feministiskt perspektiv bjuder nämligen på skrattfest.

  http://web.archive.org/web/20160920183457/https://feministisktperspektiv.se/2016/09/20/hallbarfeminism-utbrandhet-starkt-kopplad-till-arbetsplatsen/

  ”Över 50 procent rankade ”brist på jämställdhet/demokrati och/eller patriarkala strukturer på mitt arbete” som den viktigaste orsaken till deras utmattning.”

  Dessa lidelsefulla feminister, inte lätt att vara feminist och jobba.

  ”Exempelvis definierade sig en överväldigande majoritet av de svarande som kvinnor, en grupp som generellt har lägre lön jämfört med gruppen män.”

  Att feminister definerar sig som kvinnor, det var verkligen något nytt. Jag som trodde att de definerade sig som urdjur eller kanske maskindelar till en robotpark på en bilfabrik.

  ”Nästan en sjättedel uppgav att de var personer som hade en funktionsnedsättning”

  Att vara feminist är sannerligen en funktionsnedsättning, kul att så många verkar ha insikt i problematiken trots allt.

  ”Rätt till heltid och inga delade turer är sedan länge krav från anställda inom omsorgsyrken i den offentliga sektorn men snarlika förhållanden har på senare år även uppmärksammats inom den ideella sektorn, som präglas av projektanställningar och inte sällan tjänster som även förutsätter ideellt arbete.”

  Ja, många feminister arbetar i ideella verksamheter, deras problem, men sedan är de sura över att ingen vill betala dem för att arbeta heltid. Samtidigt som de bara vill jobba sex timmar per dag, och att inte ha för många arbetsuppgifter, samt att veta exakt vad de ska göra.

  Om man bortser från att texten är genomdränkt av ideologiska felslut, totalt politiserad från topp till tå, och om man hårdrar det, påminner starkt i textstil från antingen nazistiska Svenska motståndsrörelsen eller den värsta kommunistblaskan, så är den helt klart intressant. Den säger allt om hur feminister ser på sig själva som guds gåva till arbetsplatsen, samtidigt som de helt uppenbart är ett gäng lata gnällspikar som inte egentligen vill jobba, max 75% arbete till en lön som motsvarar heltid.

  Pepp!

  Svara
 5. Jans

   /  09/20/2016

  Rätt intressant detta, att bilbrand klassas som ett så obetydligt brott. Om vi bortser från det ekonomiska värdet och de demoraliserande effekterna av att ha ständigt brinnande bilar i vissa områden så finns ju en annan aspekt med i bilden, speciellt med tanke på att många bilbränder sker på natten.
  Hur vet de som fjuttar på att det inte sitter en person i bilen, ett barn, ett husdjur? Någon kanske till och med lagt sig i baksätet för att sova? Det borde alltid betraktas som mordbrand att tända på en bil eftersom det är ett utrymme avsett för människor att vistas i och det inte med säkerhet går att se på håll om bilen är tom. Det är ju nästan ett mirakel att inte någon brunnit inne ännu. Men det kommer väl.

  Svara
  • Att sätta en fastighet i brand klassas som mordbrand, även om det inte finns några personer (djur) invändigt. Att det är ett fordon borde inte utgöra någon skillnad. Det finns trots allt husbilar, där det kan finnas levande …

   Svara
 6. ”Det är bara om bilen har ett väldigt stort ekonomiskt värde som det kan rubriceras som grov skadegörelse.”

  Så vilken upprättelse man kan få avgörs av hur fet plånbok man har.

  Svara
 7. MiT

   /  09/20/2016

  Svara
  • Bo

    /  09/21/2016

   Inte riktigt. Lövin vill ju ”hjälpa de som suttit länge i läger att komma vidare o skapa sig en framtid”. Det betyder med stor sannolikhet att hon vill skyffla ett gäng (alla) till Sverige. Men retoriken är klockren SD.
   (Med reservation för att jag inte kunde läsa hela artikeln.)

   Svara
 8. MiT

   /  09/20/2016

  Svara
  • G

    /  09/21/2016

   ””Har vi så låg brottslighet idag? ””
   ””Är det för att det är statlig egendom?””

   Jag kallar inte folk för idiot ofta men här passar det bra, skulle inte ens ödsla tid på att argumentera emot.

   Svara
   • Motkraft

     /  09/21/2016

    Empatilös snubbe den där Fredrik Olsson, i den där ambulansen eller polisbilen så sitter människor. Människor som kan skadas av att få stenar kastade på sig eller splitter från glas som krossas. För att inte tala om traumat. Det kan till och med finnas någon från allmänheten i polisbilen eller ambulansen.

    Fast han kanske menar att ambulanspersonal och poliser är statlig egendom och därför oviktiga att skydda eller att rapportera om.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  09/21/2016

     Nu är det skillnad på att kasta sten och att kasta sten. Om Fredrik Olsson lässr denna blogg, vilket jag visserligen inte tror att han gör, så kommer här i vilket fall en komprimerad stenkurs.

     Så här ser många gatstenar ut, om man kastar en sådan här i huvudet på någon gör jätteont, och kan orsaka mycket svåra skador.

     Så här ser en (1) liten sten ut. Kastar man den i skallen på någon gör det fortfarande jätteont, men ger så klart inte upphov till lika svåra skador, om man använder en slangbella ändras dock den saken.

     Svara
  • Pelle2

    /  09/21/2016

   Det går väl emot värdegrunden att prata om stenkastning eftersom den utförs i områden som oftast domineras av folk med utländsk bakgrund. Då gäller det att tysta ner den brottslighet som finns där..

   Svara
  • Herpderp

    /  09/21/2016

   And there it is, the stupidest fucking thing I’ve read this month. Allvarligt ”Va e de för fel att hysta sten på brandkår o ambulans.- Är det för att det är statlig egendom? höhöh.” Jävla pucko.

   Svara
 9. G

   /  09/20/2016

  ””9-åring antastad på busshållplats i Tuve
  En främmande man gned sig mot Evas dotter Olivia vid en busshållplats i Tuve. När han följde efter dem även på bussen kom två medresenärer till undsättning.

  Förra veckan skulle Eva Sterling och hennes 9-åriga dotter Olivia ta bussen till dotterns dansskola. Medan de väntade i vindskyddet vid Norumsgärde kom en främmande man in och gned sig mot Olivia.””
  http://archive.is/Nbtz4
  .

  ””Våldtäktsförsök och misshandel på stor ungdomsfest

  – Det har varit en större ungdomsfest på campingen och vi har upprättat två anmälningar. En för försök till våldtäkt och en för grov misshandel, säger Ingela Crona, inre befäl vid polisen i Kalmar.

  En man i 30-årsåldern har gripits och sitter anhållen misstänkt för de båda gärningarna. Han ska förutom att ha försökt förgripa sig på en yngre kvinna även slagit till två yngre män, 16 och 18 år gamla.””
  http://archive.is/IH6sW

  ….(
  Lundgårds camping på Öland skriver nytt guldkantat avtal med Migrationsverket.
  Migrationsverkets kostnad för en campingstuga på mindre än 20 kvadratmeter är lika hög som hyran för en lyxlägenhet på 240 kvadratmeter på Lidingö.
  http://www.ostrasmaland.se/article/mangmiljonvinst-pa-flyktingar-for-lundegard/

  ”Jag tror det är framtiden. Varför ska man dela upp människor bara för att de kommer från olika länder?” säger Lennart Lindström på Möllstorps camping.
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/har-far-asylsokande-och-turister-leva-sida-vid-sida-i-sommar ).
  .

  ””Målsäganden blivit utsatt för ett personrån.

  4-5 personer har hotat målsäganden med kniv och stulit hennes handväska. Händelsen skedde på Olshammarsgatan och målsägden, som är mycket chockad, har tagit sig till sin bostad.

  Målsägaden säger att gärningsmännen sprang från platsen längs en gångbro över Huddingevägen. Hundpatrull är på plats för att söka spår.””
  https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2016-09-19-1956-Ran-ovrigt-Stockholm/
  .

  ””Flicka våldtagen i Vetlanda

  En flicka ska på en ort i Vetlanda kommun ha blivit våldtagen av en man under sena söndagsdygnet.
  Vid 0110-tiden kom uppgifter till polisen om att flickan blivit våldtagen. Flickan gjorde en anmälan på egen hand.
  Enligt uppgifter till polisen ska våldtäkten ha begåtts under söndagskvällen.
  Våldtäkten ska ha begåtts utomhus.
  Brottsoffret är strax under 18 år gammalt.””
  http://archive.is/tcE6a
  .

  ””Man slängde sedel på flicka och sa åt henne att utföra oralsex

  I Gallerian Eskilstuna i år kastade en man i 20-årsåldern en sedel på en 14-årig flicka han börjat prata med och bad henne utföra oralsex på honom. Han har även skickat sms till flickan med sexuell innebörd. Nu får mannen böter för sexuellt ofredande.

  Flickan var med sina vänner på Gallerian i Eskilstuna i början av året när ett gäng män i 20-årsåldern började prata med henne och hennes kompisar. Efter ett tag kastade en av männen en sedel på henne och sa att hon skulle suga av honom.

  Mannen bad även om flickans telefonnummer och snapchat. I förhör till polisen säger flickan att hon inte ville ge numret till mannen men att hon inte ville vara otrevlig och gav det ändå. Mannen började skicka meddelanden till flickan om att han ville ha sex med henne och flickan polisanmälde till slut mannen.(forts)….””
  http://archive.is/M1ejl
  .

  ””HBTQ-personer flyr från asylboenden

  Ragheb kommer från Syrien. Han säger den syn på homosexuella som finns i många arabiska och muslimska länder inte försvinner för att man flytt till Sverige.

  – I mitt land dödas och misshandlas HBTQ-personer i religionens namn utan att förövarna får något straff. Den attityden blir inte annorlunda för att man sitter på ett asylboende. Jag fruktade för mitt liv flera gånger.””
  http://archive.is/H4SQ8
  .

  ””Man misstänkt för sexbrott – igen

  ””Det är en man i 20-årsåldern som misstänks för våldtäkten och han är känd av polisen sedan tidigare. Vilken typ av brott han har begått tidigare vill inre befäl inte gå in på säger Ingela Crona, inre befäl vid polisen i Kalmar på eftermiddagen.””
  http://www.barometern.se/kalmar/kvinna-valdtagen-i-kalmartrakten/

  ””En man i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för våldtäkt i Kalmar under helgen. Enligt polisen har mannen förekommit i liknande ärenden tidigare hur nära i tid kan jag inte uttala mig om, säger kommissarie Ulf Karlsson.””
  http://www.ostrasmaland.se/kalmar/man-anhallen-for-valdtakt-4/

  Olika info beroende på vem som uttalar sig tydligen hmmm.

  https://www.flashback.org/t2763978

  ”förekommit i liknande ärenden tidigare” ?….https://www.flashback.org/t2735973

  facebook.com/people/Hamid-Afghan/100009012079757

  Enligt grävarna på FB så ska det där vara mannens FB-profil, ingenjör redan, inte illa pinkat alltså. Jag tar allt med ett ton salt som vanligt, så vad som är korrekt och inte låter jag vara osagt.

  Svara
  • Ja, hur kommer man lösa HBT-personers fruktan?

   Antagligen med fler boenden – men vänta! Du kan ju faktiskt inte veta vem som ÄR HBT! Cirkusen fortsätter…

   Svara
 10. G

   /  09/20/2016

  Helvete också…jag glömde räkna antalet länkar i kommentaren, antar det var för många då den inte syns till 😦

  Svara
 11. MiT

   /  09/21/2016

  Svara
  • G

    /  09/21/2016

   Herregud, vad ska man säga om sådana människor ? Sjuka på nåt sätt ? Vad har de fått i nappflaskan eller med modersmjölken egentligen ? Jag vet inte hur jag skulle beskriva det där sättet att tänka om andra människor bara pga hudfärgen om någon frågade mig….jag är ju en förtryckare pga min hudfärg, så det spelar ingen roll vad jag säger, hur jag uppför mig eller någonting. Glad att de flesta icke-vita inte är som de på den där sidan. Folk är rädda att 30-talet kommer tillbaka, eller 90-talet och nazister…*okej* reagerar jag när man ser sånt här från nutiden.

   ”Jag skulle inte kunna ha ett förhållande med min förtryckare”
   Nej, vem skulle kunna eller ens vilja det. Ah glömde, det är BARA min hudfärg som förtrycker (fel och alldeles för ljus färg liksom) och inte den jag är som person, inte vad jag säger till dig, hur jag uppför mig eller behandlar dig som kvinna och människa, tänkte först det var min unkna kvinnosyn, religion eller nåt sånt inblandat. Nej, då kan jag dessvärre inte göra någonting för att hjälpa dig bli fri från ”förtrycket”, det sitter i huvudet i ditt fall och du har valt det själv.

   De borde fan skämmas, det är bara för patetiskt att öht prata om att vara förtryckt pga vita människor, samtidigt som en del folk som kommer till Europa och söker asyl gör det för att de är förtryckta och förföljda i sina hemländer på riktigt.

   Svara
   • Olof

     /  09/21/2016

    Ja, det är ju den här typen av kommentarer som tydligt demonstrerar att dessa människor är för sinnesslöa för att förstå den distinktion mellan ‘X som grupp’ och enskilda människor som deras (felaktiga) teoretiska ramverk bygger på.

    När Zara Larsson försöker påskina att hon pratar om ‘män som grupp’ så är det bara att hänvisa till kommentarer som denna, där det tydligt framgår att någon sådan distinktion inte finns i praktiken i dessa grupper. Många (de flesta?) klarar helt enkelt inte av att skilja på ett teoretiskt aggregat av social situation på gruppnivå ifrån faktiska individer. Det gör att det enda rimliga antagandet är att uttalanden som ‘jag hatar män’ är avsedda att specifikt avse individerna som utgör gruppen.

    Så med denna fina kombination av lite lägre mental kapacitet och toxiskt tankegods så lyckas man som du säger trampa rakt in på det rasistiska och sexistiska spåret igen. Bra jobbat.

    Svara
    • Klimathotet

      /  09/21/2016

     Den nämnda artisten använder Autotune för att korrigera falsksång. Svårare att maskera falskhet i andra sammanhang.

     Svara
  • Pelle2

    /  09/21/2016

   ”Antirasisterna” blir bara mer och mera rasistiska för var dag som går…
   Ku,klux klan skulle vara stolta över sådana som Rabiya.Hon har köpt hela deras tankegång med den skillnaden att hon vill sprida hat mot vita…
   Helt sjukt att hon kallar alla med vit hudfärg för förtryckare enbart pg.a av vår hudfärg.
   Det är ju också helt sjukt att definiera alla med annan hudfärg än vit som förtryckta.

   Om jag skulle skriva att jag aldrig mera skulle vilja ha ett förhållande med en person med utländsk bakgrund skulle samma människor stå och skrika om min rasism..

   Svara
 12. G

   /  09/21/2016

  ””SJ:s regionaltåg från Örebro till Stockholm utsattes under kvällen för sabotage och stod still i närmare 50 minuter en kilometer från Bålsta.

  – Det är stenkastning och att några har lagt en cykel på spåret, säger Åsa Wagenius vid Trafikverkets pressjour, till Aftonbladet.””
  http://www.svd.se/sj-tag-utsatt-for-sabotage/av/tt

  ””Poliser får mer utbildning om terrorism

  Från i höst är tanken att runt 10 000 poliser i Sverige ska få mer utbildning och övning i att hantera terrorattentat. Utbildningen blir obligatorisk och kommer ingå i den vidareutbildning som finns.
  …[…]…
  Det är på tiden, säger Emma Cronberg, Nationellt huvudskyddsombud hos polisen:

  – Den här utbildningen är ju praktisk, och i vårt praktiska yrke behöver man träna för det man kommer möta i verkligheten. Det ger en helt annan grund, och det är mer omfattande än tidigare, tidigare har det varit lättare varianter med mer av mental förberedelse.

  Samtidigt är polismyndigheten en väldigt ansträngd organisation nu, hur ser du på risken att det här inte kan genomföras?

  – Genomföras, det tror jag, för man är så pass på väg, däremot är jag väldigt oroad över tempot, och takten att hinna så snabbt som man behöver, vi skulle behövt den här kompetensen och utbildningen redan i förrgår, säger Emma Cronberg.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6514970

  Svara
 13. G

   /  09/21/2016

  ””Moppegäng kastade sten på flicka

  En 17-årig flicka attackerades av ett stenkastande gäng på moped i Tullinge, söder om Stockholm. Hon träffades bland annat i huvudet.

  – Hon kom gående då två moppar körde fram till henne. Det var tre personer på mopparna och hon hörde hur någon sa ”henne tar vi!”. Sedan kastade de flera stenar på henne, en träffade i huvudet, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen, till TT.

  Flickan ska inte ha skadats allvarligt. Hon tog sig hem till sin mamma som uppger för polisen att dottern mådde illa men att det nog var av chocken.

  Attacken skedde vid halvtiotiden på tisdagskvällen vid Snättringeskolan. Det finns inga misstänkta. De tre stenkastarna hade luvtröjor med huvorna uppdragna som maskering.

  – De hade nog förberett attacken, säger Albin Näverberg.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6521142
  .

  ””Tjejgänget stoppade misshandel

  Selin Fortaci och Fatima Hamid stoppade tillsammans med sina kompisar en man som misshandlade en kvinna.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6521071

  Hmmm hur blir det här nu då, 2 av flickorna på bilden är förtryckta av de vita flickorna (även om de inte vet om det själva ännu) och 2 av de andra flickorna är också förtryckta…fast pga något annat. Hmmm ”men gud va krångligt”.

  Svara
 14. Pelle2

   /  09/21/2016

  Bloggaren Fnordspotting skriver bra om den idiotiska videon som producerades av individuell människohjälp.
  http://fnordspotting.blogspot.se/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/21/2016

   Skickade en bild i relation till den där videon i förra inlägget, kan inte låta bli att köra en återpublicering. Likheterna i tonläge, budskap och estetik är slående lika.

   Svara
 15. Jonas Bsson

   /  09/21/2016

  Jag förstår inte varför så många är emot Sharialagar här i Sverige. Jag anser att vi borde införa det så fort som möjligt och då börja med straffskalan. Om en muslim stjäl något så ska den personen bli av med en hand, rån bestraffas med korsfästning och varför inte bestraffa stenkastning med stenkastning.
  (känner mig lite extra bitter idag)

  Svara
 16. MiT

   /  09/21/2016

  //https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154010961163251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3//

  Svara
  • Svenne

    /  09/21/2016

   Jens Ganman är verkligen läsvärd och kul! Han slår åt alla håll, och är inte alls pk-ängslig…

   Svara
 17. MiT

   /  09/21/2016

  Svara
  • Motkraft

    /  09/21/2016

   Åh, dumhet bland politiker känner vi till liksom bedrägerier med traktamenten, kvitton och liknande.

   Men nu har vi importerat ett av de stora problemen i U-länderna, nepotismen. Att politiker och tjänstemän använder sin position för att gynna ”sina egna” och har noll intresse av sådant som demokrati, lagar och annat vi förknippar med västerländska demokratier.

   Grattis Sverige, nu är även politiken mångkulturell! Vi Svenskar måste lära oss det där, integreras till det nya tänkandet! 🙂

   Svara
 18. MiT

   /  09/21/2016

  ”Romaner av män dominerar i skolbänkarna”
  http://www.svt.se/kultur/bok/mannen-dominerar

  Och så frågar de såklart en Molloy om detta och gissa vilka idéer hon har…
  http://www.susannavaris.com/blogg/2013/04/gunilla-molloy-och-skolans-anti-pojkkultur/

  Svara
  • trollan

    /  09/21/2016

   Lite intressant detta:

   Fotnot: Undersökningen genomfördes på Facebook där närmare 700 lärare i Svensklärarföreningens medlemmar tillfrågades. Av dem svarade 100 lärare.

   Känns lite sisådär med statistiskt säkrat där.
   Istället för att racka ner och problematisera så känns det bättre att faktiskt rekommendera och även motivera bra böcker för skolan med kvinnlig huvudroll skriven av en kvinna.

   Svara
   • Svenne

     /  09/21/2016

    Instämmer. Det var verkligen en dålig svarsfrekvens, ”undersökningen” duger bara till papperskorgen… Dessutom på Fb – gör om, gör rätt!

    Svara
  • Jerry

    /  09/22/2016

   De borde vara glada om pojkar läser böcker överhuvudtaget. Det är ju inte så att flickor läser för lite och går ut skolan med sämre betyg. Om så vore fallet kunde jag förstå ropet efter kvinnliga författare men nu är det snarare pojkar som behöver all uppmuntran de kan få.

   Svara
 19. Svenne

   /  09/21/2016

  ‘Kommer den på körkortsprovet?’ /sarc.

  Svara
 20. Motkraft

   /  09/21/2016

  Sverige har aldrig varit tryggare

  http://www.skd.se/2016/09/21/okanda-man-knuffar-folk-i-vattnet/

  De skriver

  Både paret och fiskaren hann iaktta att knuffaren hade sällskap av ytterligare en eller ett par personer, som efteråt lämnade platsen tillsammans.

  I de signalementsuppgifter som lämnats in figurerar basebollkepsar och luvtröjor…

  Är väl liten tvekan om vad det är för förövare men TT försöker dölja att troligen ett invandrargäng genom att beskriva det som ”okänd person”, dvs mer att vi ska associera det med en ensam galning

  http://www.svd.se/flera-personer-har-knuffats-i-vattnet-av-okand-perso

  Svara
 21. Frida Gustavlin

   /  09/21/2016

  Sveriges radio kör vidare i peppig HBT-anda, nu på morgonen, ett visserligen intressant ämne, djur och organismer som byter kön, men självklart får de det att låta som att det är ett oerhört vanligt fenomen, trots att könsbytning inte existerar bland däggdjur. Alla redaktioner på sveriges radio är snart helt jävla nerdränkta i förtäckt feministdrapa, självklart även vetenskapsradion.

  Jag skrev i förra posten att jag inte lyssnar på P1-kultur, får nog snart sluta med en del andra program också.

  Menstema i Medierna: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/792929?programid=2795

  P1 kultur kör Pussy Riot som den obligatoriska feministvinkeln plus lesbiska missionärer i västerbotten.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6520910

  ”För Meliz Karlge är det ärofyllt att få vara med och lyfta fram kvinnornas berättelser.

  – Kvinnohistorian är inte lika nedtecknad, upplyft och det är inte alls lika mycket fokus på den, så att få vara med och lyfta något som absolut inte gjorts tidigare känns väldigt viktigt.

  Lotti Törnros håller med,

  – Och inte minst att lyfta den lesbiska historien, som är ännu mer osynliggjord, säger hon.”

  Osynliggjord, tjenare, inget fokus, tjenare!

  Däremot så är denna väl värd att lyssna på: Islam och våld.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/780521?programid=478

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/21/2016

   Svara
  • Noger

    /  09/21/2016

   Vetenskapens värld körde samma spår förra veckan.

   Allt utom tvåkönad fortplantning var fullkomligt överlägset. Sedan lyckades man ifrågasätta ifall ”mannen verkligen behövs” i ungefär varannan mening.

   Jag hade inte sett nåt program sedan de basunerade ut att ”kvinnor är kortare eftersom männen äter upp deras mat”.

   Nu minns jag varför jag slutade titta på ”vetenskapens” värld.

   Svara
 22. http://www.forskning.se/2016/09/14/politiker-smartare-an-manniskor-i-allmanhet/

  Om detta är seriös forskning då är vi verkligen illa ute.
  Tänk på statsministern till exempel som inte fixade socionomutbildningen. Smartare än de flesta? Eller mäter man hur duktig man är att hissa och trissa sig uppåt?

  Det är kört.

  Svara
 23. MiT

   /  09/21/2016

  ”Anne Ramberg kallar Hanif Bali för ”taltratt” åt ”bruna råttor””
  http://nyheteridag.se/anne-ramberg-kallar-hanif-bali-for-taltratt-at-bruna-rattor/

  Svara
  • Pelle2

    /  09/21/2016

   Vad är hon själv en taltratt åt i så fall ? överklasskärringar som är generös med andra människors pengar samtidigt som hon vältrar sig i lyx tack vare invandringen..
   Hycklare är ett alldeles för snällt ord för sådana som hon..

   Svara
  • Svenne

    /  09/21/2016

   Voronov (som blev ‘överkörd’ i söndagens Agenda) agerar hejaklack…

   och visar sig inte vara så generös i praktiken…

   Svara
   • Pelle2

     /  09/21/2016

    Det är konstigt det där att när någon konfronterar godhetsapostlarna med att dom själva skall betala mera för de välgörenhetsobjekt dom vurmar för så är det aldrig lika intressant.
    Då finns det alltid en förklaring till varför det inte är en bra idé..

    Svara
  • Och hon leder advokaterna? Jösses.

   Svara
 24. MiT

   /  09/21/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  09/21/2016

   Avdelningen läst men ej förstått från Rambergs sida alternativt att de fina orden bara gäller alla andra…

   Svara
 25. MiT

   /  09/21/2016

  Svara
  • Svenne

    /  09/21/2016

   O.o. Ser vi slutet på general-avokadons lilla maktprojekt? #STFU

   Svara
  • Senior

    /  09/21/2016

   ”Vad gäller min syn på flyktingkatastrofen och asylrätten är jag, som torde framgått tidigare, av den bestämda uppfattningen att humanismen ställer krav på Sverige”

   Ja, och Sveriges lag ställer krav på dess utövare såsom domare, advokater etc.
   -Att de följer lagen i sitt ämbete.

   En aktivist som hon saknar trovärdighet i sitt yrkesutövande.

   Hon är nog det tydligaste tecknet på att Sverige nu mer är en bananrepublik.

   Svara
 26. Svenne

   /  09/21/2016

  SVTOpinion: Hanif Bali(M) sågar myndigheter i allmänhet och regeringen i synnerhet:

  Svara
 27. Svenne

   /  09/21/2016

  ”Mensläxa”… (och vad ska tjejerna göra för killarna då?)
  https://archive.is/Ormo5

  ”Förutom naturvetenskap är Anna även lärare i teknik och matte. Hon försöker ha med ett jämställdhetsperspektiv även i den undervisningen – bland annat med räkneexempel.

  – I matten får de beräkna hur mycket olika produkter kosta, så ser de hur mycket mens kostar per månad. Men jag säger inte vad någon ska tycka utan låter eleverna diskutera.

  Hon fortsätter:

  – Ofta tycker killarna att det är jätteorättvist, men har aldrig tänkt på det innan.”

  Svara
  • Pelle2

    /  09/21/2016

   Och varför söker feministerna hjälp från oss förhatliga pojkar och män ? Klarar dom sig inte själva eftersom dom söker hjälp från patriarkatet ?
   Hon kanske skulle ha ett räkneexempel på vad rakningen kostar oss män ?
   Oavsett vilket kön du har så finns det för- och nackdelar men feministerna hittar alltid anledningar till att se sig som offer och pojkar/män som förövare…

   Svara
 28. Svenne

   /  09/21/2016

  #sarkasm #identitetspolitik

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: