Samordnad propaganda

Samordningen av propaganda vad gäller asylhaveriet är ändå rätt imponerande, Public Service ställer upp såklart. Här ska tvingas på känsloladdade inslag oavsett program. Det är som en självspelande orkester som drar igång. En sorts känsloutpressning som aldrig tar slut, man matas konstant.

Man kan säga att det började lite löst för några dagar sedan med den makalösa propagandafilmen från biståndsorganisationen Individuell Människohjälp, organisationen finansieras med en hel del skattepengar då den är en så kallad ramorganisation till SIDA.

ett-nytt-sverige

Igår såg jag den där tweeten från SR, en serie om Sverige efter asylhaveriet. De kallar det ”Ett nytt Sverige” och ska sändas på nio P4-kanaler.

Sen var det dags för Rapport att mata på med lite också, förutom inslaget från FN-mötet och en intervju med Margot Wallström så var det ett längre inslag från Turkiet och flyktingbarn där och om skola och sjukvård.

Aktuellt körde ett kortare inslag från FN-mötet och ett långt från ett flyktingläger i Libanon med massor av barn och skola såklart. Barn som berättar om sina sina drömmar. Alltid massor av barn med såklart. Barn som vi dock aldrig ser här eftersom kvinnor och barn av någon anledning alltid förvandlas till aggressiva unga män ju närmare Sveriges gräns de kommer.

Sen var det Kulturnyheterna som körde ett rent propagandainslag för öppna gränser och svensk välfärd till hela världen. Inget nytt, Kulturnyheterna är SVT:s flaggskepp när det kommer till propagandamakande. Varje dag är det fyllt av propaganda av något slag, antingen ska man göra könspolitik av allt som går eller så är det asylpropaganda. Varje dag alltså.

Igår slapp inte ens Sportnytt undan, där var det ett långt inslag om damlandslagets målvakt som  gjorde något hon alltid velat, att besöka ett flyktingboende för ”ensamkommande unga” som de kallas numera, man har skippat ”ensamkommande barn” sen en tid tillbaka. De har gått från ”barn” till ”unga” på bara några månader. Magi!

Undrar vad man tror ska ske egentligen? Tror man att om man bara matar ut tillräckligt mycket varje dag så kommer svenskarna att vilja vara för öppna gränser och svensk välfärd till hela världen?

Jag tror att för varje dag med massiv känslomässig utpressning så blir det mer och mer tvärtom, att svenskarna blir mer negativt inställda till asylsökande överlag. Man motverkar sitt syfte helt enkelt.

För det är ju ingen slump att det sker sådan varje dag, igår var lite extra extremt bara i och med att Sportnytt också fick vara med i utpressningen.

kompetensregn-over-sverige

Igår var det också extra många och långa inslag, är det bara en slump att det skedde samma dag som Ylva Johansson presenterade över 3 miljarder för att få kompetensregnet, som föll över landet i fjol, av högutbildade lågutbildade i arbete…?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. Peter

   /  09/20/2016

  ”Toklandet” är numera en för snäll benämning på eländet. Ni får hitta på ett annat namn på sajten … Glöm dock aldrig att merparten av svenskarna röstar för denna utveckling.

  Svara
 2. Jan

   /  09/20/2016

  Språket glider. Barn blir plötsligt ungdomar, kompetensregn blir istället utmaning. Akademiker blir enkla jobb. Och så vidare, och så vidare ….

  Svara
 3. Riktad till skolbarnen i Sverige 1980;
  de fantastiska invandrarna som Ernst Hugo Järegård hyllar är påtvingad utländsk kungamakt + följe. Frimurare och hemliga ordnar…

  Arma svenska folk!

  Svara
 4. Pelle2

   /  09/20/2016

  Som sagt var, ena dagen bidrar invandrarna med kompetensregn men andra dagen krävs det massor av insatser i form av pengar och annat för att integrera invandrarna och ge dom arbete…
  Läste någonstans att migrationsverket skulle få mera pengar t.ex..

  Svara
 5. Jans

   /  09/20/2016

  Det finns helt klart tecken på någon slags panik över rapporteringen numera. Och en del tar helt klart i såpass att det motverkar sitt eget syfte. Som den där filmen om att det gamla Sverige inte kommer tillbaka.

  Samtidigt är det väl i princip ingen som propagerar för att de nya asyl och gränsreglerna skall rivas upp, allt är bar tomma fraser. Ibland undrar jag om inte en hel del av de här människorna vill ha ganska hårdför politik egentligen. De vet att det krävs för att landet skall funka och så länge politiken är hårdför så kan de ”kämpa” och leka idealister. Däremot om deras dröm slår in så upphör landet fungera. De flesta var ganska tysta när det var som värst förra hösten.

  Eller ta situationen i invandrarförorterna, där fungerar inte saker. Där hör vi mycket lite av idealister som talar om hur polisen skall ha fika med bullar till brandbombskastarna. Däremot, om polisen lyckas styra upp situationen med hårdare tag, lagföring och finkan för kravallmakarna då kan man ge sig fasen på att idealisterna kommer att titta ut ur sina hålor och peka finger åt ”fascistpoliserna” i förorten och prata om omänsklig behandling och strukturell rasism. Men inte nu, för nu är det kaos och problem och då håller sig idealisterna på bekvämt avstånd.

  Kolla Örebro, en mellansvensk stad. Det verkar ju bara i nivå med Husbykravallerna. Med ett undantag, rapporteringen är obefintlig, vilket den i stort sett är överallt. Det pågår i princip Husbykravaller hela tiden på olika håll i landet. Det är inte klokt:
  http://nyheteridag.se/kriget-mot-polisen-inatt-brandbomber-rusningar-vapen-och-forsok-till-anfall-i-bakhall/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   Det är mer än vrickat.

   Undrar hur gemene sjuttioplusare ser på sitt Örebro, känner de igen sig, känns det bra?

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/20/2016

    ”Kära Örebroare, humanism kräver att man får göra avkall på sin personliga trygghet.”

    Svara
    • Jans

      /  09/20/2016

     Deglömde visa autentiska förortsbildr i propagandafilmen:
     ”Det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka, vill ni ha mer av detta?”

     Svara
 6. Jans

   /  09/20/2016

  En tanke om Anne Ramberg, visserligen aningen cynisk, men frågan har ju kommit upp varför Sveriges advokater vill ha henne som generalsekreterare.

  En förklaring, cynisk som sagt, är ju att de flesta advokater som jobbar inom rättsväsendet tjänar på immigrantkaoset. Inte bara som asyladvokater utan även som försvarsadvokater i den brottslighet som följer av immigrationen. Att ha en generalsekreterare som propagerar för stor immigration är helt enkelt rationellt ur ekonomisk synpunkt för medlemmarna.

  Svara
  • Jan

    /  09/20/2016

   Kom du på det nu?

   Svara
  • Det finns advokater/jurister (vet inte antal men det borde ju vara fler) som kräks över Ramberg, som inte arbetar med invandring och inte lyfter fantasilöner. Men, som en sa, invandring tränger sig på ändå med ärenden som inte fanns tio år sedan och vilka inte kan lösas med svensk lag.

   Svara
   • Jan

     /  09/20/2016

    Vad vet du om det?

    Svara
   • Jan

     /  09/20/2016

    Gör man ett generellt påstående (jurister som kräks över Ramberg) bör man väl ha något belägg för det. Vilka jurister? Tvärtom tror jag att nästan alla jurister är glada över expansionen av deras bransch. Precis som hyreshajarna inte tackar nej till ökad lönsamhet i deras bransch.

    Svara
    • elina

      /  09/20/2016

     Generellt påstående vore ”alla jurister kräks över Ramberg”, men jag skrev inte så. Kan bara uttala mig om de advokater/jurister/byråer som finns i släkten/bekanta. Och jurister umgås med jurister och pratar med varandra.
     Jag är dock inte jurist själv men får lita på att folk i min närhet inte ljuger medvetet för att framstå som elaka mot godhetsapostlar.

     Att expandera så livet är bara arbete och inget annat är inte värt, oavsett pengarna.Men det finns förstås olika uppfattningar om liv och pengar.

     Svara
     • Jan

       /  09/20/2016

      Okej. Bra att veta att det finns jurister som inte bara tänker på pengar också. Även om jag tror att de är i minoritet…

 7. Jan

   /  09/20/2016

  Bara 21 procent av svenska folket anser att Sverige är på rätt väg. Vad säger det om den svenska demokratin?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article23554503.ab

  Svara
  • Jans

    /  09/20/2016

   Jag tycker det är lite fel att resonera så. När det var val 2014 ville alla partier utom SD att vi skulle föra den politik som ledde till immigrationskaoset 2015 samt även många andra saker som vi nu ser. Visserligen återspeglar inte det partierna gör folkviljan i alla sakfrågor, så man kan inte rösta fram exakt den politik man vill ha vid riksdagsvalet. Men när det gäller invandrarfrågan rådde knappast någon tvekan om vad man röstade på. Jag kan inte se att det är särskilt odemokratisk politik eftersom inte mer än 13% röstade mot den. Det intressanta är ju om folk nu äntligen har lärt sig inför valet 2018 eller om de går på bluffen ännu en gång. Ungefär som när alla sprang och köpte Teliaaktier.

   Svara
 8. Pelle2

   /  09/20/2016

  OT:
  Stig-Björn Ljunggren skriver bra i dagens Expressen om den kränkthetskultur som brer ut sig i samhället och hur den leder till att debatten tystas ner.
  http://www.expressen.se/debatt/sluta-vara-sa-krankta-och-skaffa-er-ett-liv/
  Han avslutar inlägget på följande briljanta sätt:
  ”Jag hoppas att alla enögda jävlar nu tar åt sig rejält av denna artikel. Att ni känner er kränkta. Det mår ni bra av.
  Och så hoppas jag, för samhällets välbefinnande, att ni skaffar er ett liv. Samt använder det till att diskutera det som är viktigt.”
  Klockrent !

  Svara
  • Jan

    /  09/20/2016

   Det kostliga är att de flesta ”gammelmedier” har stängt kommentarsfälten. Ändå klagar de över ”näthat” – alltså läsarreaktioner. Och de som inte stängt kommentarsfunktionen är väldigt snabba att blocka oönskade åsikter.
   Däremot lyckas de inte stänga ner fristående bloggar som Avpixlat, ledarsidorna och Toklandet. Även om det kliar i fingrarna för dem. Målet tycks vara att strypa debatten helt och hållet eller åtminstone hålla den inom åsiktskorridoren.

   Svara
  • Svenne

    /  09/20/2016
   Svara
   • Pelle2

     /  09/20/2016

    Bra att du arkiverade den Svenne 🙂
    Glömde bort det i hastigheten.

    Svara
  • Gigas

    /  09/20/2016

   I was offended – Steve Hughes

   Svara
 9. Svenne

   /  09/20/2016

  OT: En summering av hö(s)tbudgeten: #ironi

  Svara
 10. Svenne

   /  09/20/2016

  OT: JP: En alldeles vanlig dag…

  Svara
  • Pelle2

    /  09/20/2016

   Kul att regionrådet heter Frisk i efternamn när hon hanterar sjukvårdsfrågor 🙂

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   Intressant svar av Mia Frisk!

   ”…det är ett verksamhetsbeslut.”

   Goddag yxskaft.

   Varför får inte barn gå på dagis mer än tre timmar per dag?

   – Det är beslutat på det sättet genom ett beslut.

   /Frida

   Svara
 11. Bamse

   /  09/20/2016

  Jag började på en lista med frågor i min kommentar till det ursprungliga inlägget om propagandafilmen. Visar sig att min landskvinna (som jag inte kände till före i dag) har flera relevanta punkter att addera till listan:

  Något att fundera över i både Finland och Sverige, hela Europa för den delen. Tankeroenglanti bara bonus i detta fall 🙂

  Svara
 12. Frida Gustavlin

   /  09/20/2016

  Värt att titta i backspegeln, närmare bestämt tillbaka till den 15.e augusti 2015. Ylva Johansson presenterar regeringens strategi för ett hållbart asylmottagande i DN.

  http://web.archive.org/debatt/har-ar-regeringens-strategi-for-hallbart-asylmottagande/

  ”Regeringen tar utmaningarna som den snabba befolkningstillväxten medför på allvar, men ser samtidigt den utvecklingspotential och de vinster som finns för vårt land om vi skapar rätt förutsättningar för nyanlända att etablera sig och göra vårt land till sitt. Om vi lyckas kan Sverige bli det land i Europa som har bäst förutsättningar att möta de välfärdsutmaningar som bland annat den demografiska utvecklingen med fler äldre och färre i arbetsför ålder innebär.”

  Om vi lyckas betyder med andra ord att hon endast chansade, att hon inte alls var säker på hur det skulle gå. Strategin publicerades tre månader innan asylhaveriet tvingade regeringen att allt för senfärdigt införa ID-kontroll vid lamdets gränser. Om hon nu var medveten om att hennes strategi i grund och botten var ett experiment så bör vi nog fråga oss, med vilken nivå av ansvar har vår regering skött detta? Jag vänder på resonemanget lite så förstår ni nog vad jag fiskar efter.

  ”Regeringen tar utmaningarna som den snabba befolkningstillväxten medför på allvar, vi ser bristande utvecklingspotential och förluster för vårt land om vi skapar fel förutsättningar för nyanlända att etablera sig och göra vårt land till sitt. Om vi misslyckas kan Sverige bli det land i Europa som har sämst förutsättningar att möta de välfärdsutmaningar som bland annat den demografiska utvecklingen med fler äldre och färre arbetande i arbetsför ålder innebär.”

  Hennes trumfkort, de så kallade snabbspåret verkar redan nu gå mot ett rejält fiasko.

  http://web.archive.org/web/20160920110415/http://www.svd.se/minister-ryter-till-mot-af-det-har-maste-ni-bara-fixa

  Svara
  • Jan

    /  09/20/2016

   Problemet är att hon, och hennes företrädare, borgerliga som sossar, kommer undan med brutna löften, halvsanningar och rena lögner. Hon ställs aldrig till svars på riktigt. Tvärtom ses hon som modig som ger sig på det här kamikazeuppdraget. Alla (med förstånd) vet att så fort hon öppnar munnen strömmar floskler, nödlögner och halvsanningar ur henne. I ett jämnt flöde…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/20/2016

    Ja, hon är definitivt en ”duktig” politiker. Hon är dock inte värst i regeringen, känns ju som att hon i vilket fall har begripit att det inte fungerar, till slut, till vilken nytta det nu är, så här femton år för sent.

    /Frida

    Svara
 13. Alex Nyström

   /  09/20/2016

  Var tredje syrier som kommer har eftergymnasial utbildning? Vad säger det? Inte ett skit! Det kan vara en tvåveckorskurs i ostystande vad vi vet. Och även om det gäller högskola, jaha? Vilka utbildningar då? Har vi i Sverige brist på människor med eftergymnasiala studier? Är det där skon klämmer?

  Ordet kompetensregn borde förresten förbjudas i grundlag.

  Och bara som av en slump ska tv-licensen höjas …

  http://archive.is/gcYjA

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   Var tredje må ha eftergymnasial utbildning, låt säga att de faktiskt har det. Vi kan strunta i vilken kvalité deras gymnasieutbildning höll, vi kan strunta i vad de studerat efter gymnasiet. Men what about the other två tredjedelarna?

   Vilket skämt att höja licensavgiften på grund av underskott, de får väl som alla andra, rätta munnen efter matsäcken. Låt oss göra som fru Ramberg föreslår, vi drar in lite på välfärden, låt oss börja med den välfärdsservice som Public Service innebär.

   /Frida

   Svara
  • Jans

    /  09/20/2016

   Hela detta snack om de välutbildade som strömmar in är ju helt ointressant egentligen. Vi har redan facit på vad resultatet av omfattande immigration blir. Det kommer inte att inträffa några mirakel denna gång heller. Det är rent strunt de snackar. Visst det kommer en och annan välutbildad, men jag vill inte byta ut Sveriges befolkning i vilket fall som helst. Usch vad trött jag är på det där snacket.

   Svara
 14. Jan

   /  09/20/2016

  Åsa Linderborg recenserar Adonis bok ”Våld och islam”. Hon säger sig försöka undvika ”reflexmässig relativism” men återfaller trots det i just relativism. Hos Linderborg finns i varje fall en ansats till intellektuell hederlighet även om det aldrig kan skönjas fullt ut. Kulturvänstern tillåter väl inte det…

  http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article23557117.ab

  Svara
 15. MiT

   /  09/20/2016

  Kolla på Tekniksprångets sida och gissa vilka de vänder sig till… 😉

  Svara
 16. MiT

   /  09/20/2016

  Lite rolig faktiskt 😛
  Men genast dyker de upp, att det bara var några månader sen han flyttade är ointressant för dem. En av de båda studerar tydligen genus i Linköping…

  Svara
  • Pelle2

    /  09/20/2016

   Har för mig att den gamla kommunisten CH Hermansson bodde på Gärdet,Lasse Werner bodde i Tyresö och Lars Ohly har väl åtminstone bott på Södermalm så någon faiblesse för att bo i utanförskapsområden har inte ledarna för ”arbetarpartiet”…
   Är som sagt var löjligt att dom låtsas som om Sjöstedt inte har någon erfarenhet av att bo på Östermalm.

   Svara
   • Svenne

     /  09/21/2016

    …helt normalt för gamla kommunistledare, inte heller de vill bo där pöbeln bor… #Sovjet #Östeuropa

    Svara
 17. Svenne

   /  09/20/2016

  OT: Microaggressions… (genom @Aktivarum)

  Svara
 18. Svenne

   /  09/20/2016

  OT: Poliser per 100 000 invånare 1965 och 2015.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   Återigen, korta utbildningen, max tre månader, sänk ingångslönerna, anställ fler poliser. Case closed.

   Svara
   • Opie

     /  09/20/2016

    Du menar att vi i princip ska ersätta polisen med ordningsvakter? Nej tack. Polisyrket behöver öka sin attraktivitet och sker snarare med höjda löner men ffa mha en fungerande organisation och chefer som förstår sitt uppdrag.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  09/20/2016

     Där tycker vi helt klart olika.

     Det kan inte vara så att Sverige av någon outgrundlig anledning behöver utbilda sina poliser i 2,5 år, och ge dem en ingångslön på 30 tkr, när andra länder klarar samma sak på några månader, till en betydligt lägre anställningskostnad. Så svar ja, jag tror att polisyrket inte är så förbaskat komplicerat att man behöver en ”högskoleutbildning”.

     Erbjud betald yrkesutbildning för de som möter kraven, och för de begåvade, erbjud betald fortbildning med möjlighet till bra löneutveckling. Lönespridningen i kåren bör öka, och de lättare arbetsuppgifterna klarar många med hjälp av kort utbildning.

     /Frida

     Svara
   • Klimathotet

     /  09/20/2016

    Lägg till eliminering av delinkventer enligt samma metod som Filippinernas president Rodrigo Duterte.

    Alternativet: säng, bädda, ligg!

    Svara
  • Skeptisk

    /  09/20/2016

   Fast polisjobbet har nog ändrats en del. Förr utredde man brott genom att knacka dörr och spana i bilar. Idag handlar utredning om telefonspårning, övervakningskameror, spår på nätet, kontoutdrag. Den inre spaningen har blivit större.

   Svara
 19. elina

   /  09/20/2016

  Även Åhlens fostrar oss. Såg höstkatalogen idag. Kvinna med slöja och män i kvinnliga kläder.
  Gäsp!

  Svara
 20. MiT

   /  09/20/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   Snacka om att bli tagen med fingrarna i syltburken!

   Svara
 21. MiT

   /  09/20/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  09/20/2016

   Identitetsvänstern gillar ju rasbiologi så dom borde ju vara nöjda i så fall…

   Svara
  • Jans

    /  09/20/2016

   De åldersfierades riksförening.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   M___i___T du är verkligen en självplågare av rang, själv har jag i praktiken slutat lyssna på P1-kultur, tittar nästan aldrig på SVT-kulturnyheterna. Men visst har du rätt, varje dag, varje program, den obligatoriska feminist- eller asylnyheten. De märks, eftersom de som oftast är så pass krystat, att de verkligen sliter sitt hår för att försöka få till en vinkel som på något sätt smakar kultur.

   Svara
 22. Jag förstår inte videon ”Det Nya Landet”. Mot slutet säger de:

  Låt oss skapa en framtid, som bygger på lika delar realitet och framtidstro. Låt oss bygga ett land där vi sätter hat och rädslor åt sidan. Vi har alla det nya landet inom oss, i våra synsätt, tankar och handlingar. Det är dags att vi tillsammans formar ett land, som är stolt, inkluderande och hållbart.

  De vill att vi ska ha ett stolt land – alltså ett land där man är stolta över landet? Är inte det nationalism, när man är stolt över sitt land? Precis den sorts mellanmjölksnationalism som leder till att man blir kallad för facistdödsmördarnazist. Jag menar, blir kallad för rädd hatare?
  Och de förespråkar precis en sådan stolthet. En nationell stolthet. Men de tycker inte den gamla nationen/landet duger att vara stolta över, då är man en sådan där rädd hatare; det är det nya landet, den nya nation som de vill bygga, som duger för att vara stolt över. De motsätter sig alltså inte nationell stolthet, bara den svenska nationen?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/20/2016

   Den där video för tankarna till de där broschyrerna som Jehovas vittnen delar ut.

   Svara
 23. OT:
  Alla får ligga – även grisar som Zven Melander.
  ”Sven Melander om otroheten:
  Jag blev kär i min inredare”.
  Förstasidan på en skvallertidning.

  Dessa feministiska män som beter sig så svinigt
  ska alltså få lov att göra anspråk på att vara
  förebilder för den svenske mannen.
  Fy fan!
  (eller Fi Fan!)

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/20/2016

   Fastnade han med foten i elstängslet eller?

   Svara
 24. Peter

   /  09/20/2016

  http://www.ahlens.se/
  Klädmaktsordningen…

  Svara
  • Skeptisk

    /  09/20/2016

   Vad vill de egentligen bryta? Att kläder signalerar status? Att män och kvinnor klär sig olika? Och menar de isf att mäns kläder i allmänhet ger mer makt? Av bilderna att döma menar de att män ska klä sig mer kvinnligt. Landstingsfilten som kjol är en höjdare. Dock tycker jag inte damerna klär sig manligt.

   Svara
 1. Det går bra som fan nu Sverige… | WTF?
 2. Vila i frid Kjell Albin Abrahamson | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: