Apropå Uppfostringradion

UR är aktuellt i och med att man i princip tvingade en medarbetare att sluta för att han ville vara normkritisk mot normkritiken. Jag vet, det låter helt groteskt eftersom de som förordar normkritik borde jubla. Men som med allt som är totalitärt så är de inte så intresserade av att granskas själva.

SR har ett inslag om detta som är otroligt intressant att lyssna på! När en chef på UR ska förklara vad de pysslar med så börjar hon prata om hjärnan som en ”empatisk muskel”…

Tidningen Kvartal har också tagit upp den här storyn på ett bra sätt och UR:s svar som de gett på den artikeln innehåller en ganska avslöjande liten passage

Vi vill ogärna gå in och bemöta eller kommentera enskilda fall, dock kan vi konstatera att vårt arbete kring mångfald engagerar och att det finns många olika åsikter. Per Axel är en av många röster och detta är hans berättelse.

Är ju det som är felet, det finns ju INTE många olika åsikter där de behövs! Det bevisades ju av att han fick sparken när han ville undersöka hur det stod till med just det där? Och det andra, det är bara en berättelse och inget annat… Så avslöjande.

Vi pratar alltså om ett intellektuellt haveri som är gigantiskt på UR. Men det började för länge sedan, kanske redan när UR startade? De har ständigt matat ut vänsterextremistisk propaganda utan minsta lilla protest, jag har nämnt dem några gånger på bloggen

ur-vem-bestammer

Bland annat så finns en serie som heter ”Vem bestämmer?” som bara är propaganda riktad till barn och som UR tycker är jättebra

vembestc3a4mmer

Så beskriver man programmet. Ren propaganda alltså och inget annat. Producenten heter Caroline Ginner och hon svarade så här när Susanna frågade om det för några år sedan

Hej Susanna

Jag heter Caroline Ginner och det var jag som producerade ”Vem bestämmer?”, som ju är en skruvad fejkdokusåpa om demokrati för åk 0-3. Tanken med serien är att på ett humoristiskt sätt vrida och vända på demokratibegreppet. Vad händer om en person ensam bestämmer över en grupp, eller i ett land? Och hur skulle det se ut om alla bestämde allting, utan att lyssna på någon annan?

Syftet är inte politisk indoktrinering, utan att väcka en diskussion om demokrati och alla människors rätt att uttrycka sina åsikter. För att åstadkomma den effekten har vi naturligtvis dragit vissa situationer till sin spets. I slutet av varje avsnitt drar dock karaktärerna slutsatsen att det fungerar bättre om alla får säga vad de tycker och att de måste lyssna på varandra. Kanske till och med kompromissa ibland. Det är det vi vill att barnen ska bära med sig efter att ha sett programmen.

Tack för dina synpunkter. Tveka inte att höra av dig igen om du undrar över något.

Vänliga hälsningar
Caroline Ginner

Skruvad fejkdokusåpa om demokrati för 6- till 9-åringar. Right… I den åldern är man ju känd för att förstå att skruvade saker är just skruvade… Fan, vuxna människor har ju svårt att förstå om Jämställdhetsfeministern är på riktigt eller inte, hur ska barn i den åldern klara av skruvade grejer?

caroline-ginner

Och vad hon är indoktrinerad i är ju ganska klart… Så det där pratet om ”skruvad fejkdokusåpa” faller ganska platt, syftet är propaganda och inget annat. Det finns massor på barnkanalen varje dag. De matar ut exakt sådan propaganda som han på UR ville göra ett kritiskt inslag om.

Den man inte kan kritisera är den som har/är makten. Kritiserar man normkritiken så får man sparken. Ändå så sitter den där Bratt och pratar om maktperspektiv i inslaget från SR utan att ens reflektera över detta. Det ingår nog inte i dryghetsutbildningen som hon verkar ha doktorerat i. Hon inser inte att han som fick sparken kritiserade makten. Om han inte kritiserade makten hade han inte fått sparken, det är ganska enkelt att förstå.

Det är en sekt som infiltrerat totalt.

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

126 kommentarer

 1. Pelle2

   /  09/23/2016

  Ja,det är ju minst sagt ironiskt att dom som pratar om normkritik inte tål någon normkritik mot deras egna normer…
  Det handlar naturligtvis om att dom egentligen sysslar med politisk indoktrinering med vänsterpolitiska förtecken och vänstermänniskor av den typen brukar inte acceptera kritik mot deras ideologi…
  Dom har bara kommit på ett snyggt sätt att förpacka sin vänsterideologi så att den skall gå lättare att sälja in.
  Skall bli kul att se hur dom tacklar när fler och fler kritiserar identitetspolitiken och normkritiken. Detta eftersom det nu även är etablerade människor som står för kritiken.

  Skall vi gissa på den vanliga brunmålningen och klagandet på debattörens svans av följare med mera ?

  Svara
  • Jans

    /  09/23/2016

   Sedan kan man ju fundera på hur många tystade medelålder-äldre män det går på varje sparkad Per-Axel på arbetsplatser som UR. Det är nog åtskilliga, säkert några kvinnor också som tycker det är snurrigt. Så uttalandet från UR-chefen att det finns många olika åsikter blir mest en tom fras. Åsikterna finns men de skall inte uttalas. Att inte UR själva kunde hantera detta på ett bättre sätt var avsevärt mer avslöjande och illustrativt än vad Per-Axel någonsin skulle kunnat få fram i ett reportage. De har ju skjutit sig själva i foten bigtime. Eller som det numera heter, de har gjort en Ramberg!

   Svara
 2. daniels

   /  09/23/2016

  Just hatet mot andras åsikter är otroligt konstigt hos normkritikerna, relativisterna och andra i maktposition idag. Har du inte exakt rätt åsikt är du spetälsk, mobbas ut och ofta som här, får sparken. Detsamma gäller att man bara kan ha en åsikt om man har ”rätt” hudfärg. Och har man där fel åsikt är man en onkel tom, en brun råtta, en nyttig idiot osv.

  I samband med mångkultur och normkritik följer att man även måste bli mer tolerant för andras åsikter, annars fungerar det aldrig. Du kan inte kritisera något som växt fram under tusentals års trial and error utan att vara mottaglig för kritik själv när det du tagit fram inte fungerar i praktiken.

  Svara
  • Senior

    /  09/24/2016

   Har detta någonsin bekymrat en kommunist?

   Deras ”normkritik” är bara ett sätt att byta rådande norm mot den norm de vill införa, och den normen får man inte kritisera. Det är bara att titta på vilket kommunistland som helst för att se vad som händer med (regim)normkritiker.

   Det är precis vad som händer här i Sverige idag, ett försök till diskret maktövertagande via infiltration. Nu har de vuxit såpass att de börjar bli oförsiktiga och slarviga så det blir mer och mer uppenbart.

   Svara
 3. Jan

   /  09/23/2016

  Det verkar som om varje tid måste ha sina dårar och sina dumheter. Och det känns som om det inte går att göra något åt tidsandan. Annat än att anpassa sig. Vad man röstar på tycks inte spela någon roll. Det är större krafter än så i rörelse. Vi som genomskådar spelet tycks vara i ständig minoritet.
  Det tog 68:orna en halv mansålder att kunna reflektera över sina misstag (en del gör det aldrig). Hur lång tid kommer det att ta för dagens kulturmarxister eller, för den delen, nyliberaler att formulera något slag av reflektion och självkritik? 20 år? 30 år?

  Svara
  • Jans

    /  09/23/2016

   Men detta är ju en förlängning av 68-generationens arbete. Till stor del uppbackat av alla de i 68-revolutionen som fortfarande tycker att arbetet inte är färdigt och att de haft rätt hela tiden. En och annan medger visserligen att Sovjet kanske inte var helt lyckat och Pol-Pot ett olycksfall i arbetet men på det stora hela säger de väl: kampen fortsätter! Det finns ingen generationsaspekt i detta tycker jag, och det är talande att många tongivande idag är barn till 40-talisterna i 68-rörelsen. De som gjorde kommunistbarnprogram på 70-talet har nu barn som jobbar med saker som identitetspolitik och gör barnprogram med postmodernistiskt och postkolonial inriktning. Det fanns ett litet fönster under 90-talet då det kändes som epoken var över men det vara bara en liten lågkonjunktur för postmodernisterna.

   Svara
   • Jan

     /  09/23/2016

    1968 (och en bra bit in på 70-talet) fanns det i alla fall en stark genuin arbetarrörelse och en höger som ännu inte anammat globalismen och nyliberalismen. 68:orna kunde hållas på plats någorlunda. Det fanns ett politiskt och folkligt motstånd.

    Vår tids ledande ideologier, identitetspolitiken och nyliberalismen, har, i praktiken, omfamnats av hela riksdagen. Det har inte funnits något motstånd att tala om. Tills Sverigedemokraterna kom. Nu verkar det emellertid som om SD håller på att ansluta sig till Moderaterna genom sin nyvunna vurm för nyliberalismen. Kanske åttaklövern blir det nya namnet på Sveriges riksdag efter valet 2018?

    Svara
  • Senior

    /  09/24/2016

   68-vänstern har aldrig reflekterat över sina misstag, det är nu deras arbete börjar synas på allvar, det är nu deras långsiktiga arbete börjar ge frukt. Det är därföe det ser ur som det gör idag.

   Svara
 4. Pelle2

   /  09/23/2016

  OT:
  Helene Bergman skriver på dagens Ledarsidorna om Vänsterpartisten Amineh Kakabahve
  som har blivit utfryst av Vänsterpartiets ledning på grund av hennes arbete mot hedersförtryck i förorten.
  Ett väldigt läsvärt inlägg som belyser Vänsterpartiets hyckleri när dom pratar om feminism samtidigt som dom skiter i kvinnorna i förorten som förtrycks av sina män..

  http://ledarsidorna.se/2016/09/helene-bergman-amineh-kakabahves-ode/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/23/2016

   Ahh… Bergman, en 2:a-vågare som blev ilsk över att kastas ut i kylan för att hon faktiskt gjort något för kvinnor.

   Svara
 5. Jan

   /  09/23/2016

  Tema åsiktskorridoren på krigsstigen. DN är förbannade. Jag vet inte om det länkats tidigare? Nåväl, här är det igen: http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/svt-sviker-bade-tittarna-och-sandningstillstandet/

  Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2016

   Det togs ju upp i det förra inlägget av G tror jag.
   Det är minst sagt häpnadsväckande hur journalisten Kristina Lindquist och Peter Wolodarski ser ner på SVT,s tittare och deras intelligens.
   Dom verkar anse att det bara är dom fina journalisterna som kan tolka det som sägs i Nyheterna och de uttalanden som görs i TV-debatterna av olika aktörer. Maken till elitism och folkförakt får man leta efter.

   Det är ju också konstigt att dom bara har synpunkter när högerextremister bjuds in men aldrig när vänsterextremister bjuds in.

   Lindquist är korkad nog att citera några frågor som ställdes till företrädaren för Fria tider:

   ”Hur ser du på nazismen?” Den som får frågan – liksom förutsättningslöst – i torsdagens Aktuellt är Vávra Suk, chefredaktör för Nya tider”

   Ja, skall han inte få frågan förutsättningslöst ? Skulle reportern ha sagt t.ex jag anser att ni är nazister ?

   Hon citerar också följande fråga:
   ”Många kritiker säger att ni har nazistiska kopplingar”, säger nyhetsankaret.”

   Med andra ord drar dom sig inte för att dra upp Nya tiders påstådda kopplingar till högerextremismen.

   Lindquist anser tydligen att SVT skall skriva tittarna på näsan och tala om att ni skall anse att Nya tider är nazistiskt eller något sådant.

   Lindquist skulle ha platsat på Pravda fast DN är ju å andra sidan på väg att Bli Sveriges Pravda där bara de med rätt åsikt får höras..

   Hon avslutar med följande:
   ”Men den som accepterar en debatt med högerextremister accepterar också deras premisser om människan och världen. Historien visar vart detta kan leda.”

   Är det några andra politiska åsikter som inte får vara med i debatter enligt Lindquist ??

   Bara för att man debatterar med högerextremister innebär det verkligen inte att man accepterar deras världsbild. Det är väl just det som en debatt handlar om ? Annars är det ju en monolog…

   Svara
   • Jans

     /  09/23/2016

    Resonemanget är ju ett intellektuellt haveri. Om det betyder att ställa upp på någon annans premisser genom att debattera så kan man ju bara debattera med folk som tycker som en själv!

    Svara
    • Pelle2

      /  09/23/2016

     Dessvärre är det väl så som åsiktskorridorens väktare vill ha det.
     Dv.s det får bara finnas en åsikt och det är den som dom har.
     Dom har ingen vilja till eller intresse av att debattera mot någon egentligen. Dom måste ju dock försöka debattera eftersom dom än så länge inte har lyckats införa åsiktsförföljelse i rent legal mening,
     Än så länge får dom nöja sig med brunmålning, förlöjligande och utfrysning av dom som inte delar deras ideologi..

     Svara
   • michael.

     /  09/23/2016

    DN ska numer gå under epitetet den antiliberala tidningen dagens nyheter,ingenting annat.

    Svara
  • G

    /  09/23/2016

   ””SVT om kritiken: ”Rimligt att låta Nya tider komma till tals”
   …/…/…
   Ulf Johansson, ansvarig utgivare för ”Aktuellt”, tycker inte att kritiken är befogad.

   Hur fattade ni det beslutet?

   — Nya tider har stått i centrum för debatten kring Bokmässan under den senaste månaden, och blivit hårt kritiserade, och då är det rimligt att låta dem komma till tals.

   Ångrar du att ni utformade inslaget på det här sättet?

   Väldigt många DN-företrädare har kritiserat att han fick vara med över huvud taget. Det ångrar inte jag. Däremot formen, att vi hade med honom på länk och inte i studion, ångrar jag. Det är svårare att göra en tät intervju och ställa de rätta frågorna när han inte är på plats.

   Kan du förstå kritiken mot att låta en person med kopplingar till nazismen komma till tals i SVT på bästa sändningstid?

   — Vi bjöd in en företrädare för en tidning för att han skulle få svara på kritiken mot tidningen.

   Är det att stå upp för ”det demokratiska statsskickets grundidéer”, som ert sändningstillstånd kräver?

   — Ja, det tycker jag verkligen. Fanns det någonting av det vi sände som gick emot den meningen? Det tycker inte jag.””
   http://www.dn.se/kultur-noje/svt-om-kritiken-rimligt-att-lata-nya-tider-komma-till-tals/

   Svara
   • Ivar L

     /  09/23/2016

    Men hela frågan om Vavra Suks kopplingar till nazism tappades ju bort tack vare Arnstads medvetna strategi att komma till Aktuellt för att INTE debattera. Han lämnade ju helt walk over på frågan om kritik av Nya Tider och började istället berätta generellt om nazism, att de vill utroda judar och att nazism är farligt. Jaha? Big news liksom. Vad tusan gjorde han i studion om han INTE ville diskutera Nya Tider? Totalt obegripligt av Akuellt, men jag gissar att han kanske lurade dem och bestämde i ett sent skede att han inte ville debattera. Han kände mer för att göra en full Arnstad eftersom det inte kräver någon research.

    Svara
    • Jans

      /  09/23/2016

     Referat av SVT-inslaget på Nya Tider.
     Observera den otroligt komiska slutklämmen, Arnstad är verkligen en komiker och pajas:
     ”Då Henrik Arnstad på sociala medier uttryckt att han känner sig hotad av Nyheter Idag väljer vi av respekt att inte kontakta honom för en kommentar.”
     http://nyheteridag.se/nya-tider-efter-motet-med-arnstad-de-kan-inte-stoppa-oss-pa-nagot-satt/

     Undrar hur det hotet ser ut?

     Svara
    • Det konstiga är ju att det inte är speciellt svårt att koppla Suks tidigare politiska aktiviteter till åtminstone långt ut mot höger då han var med och grundade Nationaldemokraterna och var chefredaktör för Nationell idag. När till och med Nyheter Idag gör ett bättre jobb att pressa honom i frågan i en rätt oskyldig intervju så kan man ju konstatera att Arnstad totalt misslyckades med det han försökte göra, såvida det inte var att helt enkelt gå full Arnstad.

     Svara
 6. Jans

   /  09/23/2016

  Apropå normkritik och sånt. Jag råkade snubbla över denna BBC-artikel. Det handlar om ett par, en man och en kvinna som har träffats och skaffat barn. Men nu förhåller det sig som så att mannen känner sig som en kvinna och kvinnan känner sig som en man. OK, så långt, ingen av dem har gjort någon kirurgi, det framgår inte om de ätit hormoner, han som känner sig som en hon har nog det med tanke på kroppsutseendet på bilderna.

  Nåväl, det jag inte fattar här är nomenklaturen. De kallas transgender, men vad är det egentligen? Det framställs som ett fysiologiskt fenomen, nästan som en sensation, att en man kan föda barn. Men det är ju en kvinna som fött barnet? Själva fenomenet är ju psykologiskt, att denna kvinna känner sig som en man och vill kallas för ”han”. Att det sedan går att tillmötesgå delvis med hormoner förändrar ju inte faktumet att det är en kvinna som fött barnet. Precis som vanligt alltså. Ingen sensation.

  Ännu konstigare blir det när man läser om andra fall och det påstås att en Thomas i Arizona var världens första (transgender) man att föda barn 2008. Men det är ju samma sak igen, en kvinna som känner sig som en man, som födde barn. Var det första gången i världshistorien det hände? Givetvis inte. Det var bara första gången man använde den här märkliga nomenklaturen och låtsas att det är en man som fött barn.

  I artikeln nämns också att kvinnan som känner sig som en man av en läkare, i samband med graviditeten, fick uppmaningen att inte glömma att hon är en kvinna. Varpå läkaren naturligtvis fick göra avbön. Hon är ju en man! …som föder barn. Saken är ju det att i samband med graviditet och barnafödslel händer en hel del kvinnliga grejer med kroppen så att uppmana någon att vara medveten om detta är väl en bra grej? Även om nu hjärnan i den här kvinnan tycker hon är en man. För hjärnan kommer inte att kunna ändra på kroppsprocesserna i vilket fall som helst..

  Svårt att begripa och förhålla sig till detta. Jag tycker man kan respektera att folk känner att de har fel kön men man kan inte låtsas att det sitter i kroppen när det är ett psykologiskt fenomen. Läkarna måste stå emot det här PK-tramset. Det måste gå att behandla en patient respektfullt utan att för den skull låtsas som att kvinnor som föder barn är män. Det blir kjejsarens nya kläder av alltihop då.
  http://www.bbc.com/news/magazine-37408298

  Svara
  • michael.

    /  09/23/2016

   Ja man kan tänka sig rubrikerna om en kvinna som definierar sig som dinosaurie föder ett barn.
   Världsnyhet dinosaurie föder barn.
   Gender forskare uttalar sig om den sensationella händelsen om att dinosaurie fött barn. -Dom är inte utdöda,det här öppnar nya möjligheter att utforska dinosauriers liv och leverne tanken svindlar säger genusvetenskapshenen Stinabjörn Dottirsson.

   Svara
   • Ivar L

     /  09/23/2016

    På sikt tror jag det skadar de som lider av transgendersymdromet. Jag tror verkligen att detta fenomen är på riktigt, att en del känner sig som motsatta könet, men att låtsas som att de därför också ÄR det motsatta könet blir ju bara absurt och löjligt.

    Att man byter juridiskt kön efter en könsoperation kan väl varar ok, speciellt om det förbättrar livskvaliteten för dem som har den här problematiken. Men att låtsas som att män föder barn är löjeväckande.

    Svara
 7. MSM upptas till stor del av psudofrågor – studera denna kvinna noggrant, sedan männen –
  denna bild säger mer än 100.000 ord i radio och TV!

  Svara
 8. MiT

   /  09/23/2016

  Svara
 9. MiT

   /  09/23/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2016

   Den sedvanliga uthängningen av människor av Klein i syfte att få dom sparkade från deras arbete eller en förening.
   Tycker att hon skall tala tyst om andras handel och vandel med tanke på hennes engagemang i Dagens Seglora med hataren Mattias Irving som skribent.

   Svara
  • trollan

    /  09/23/2016

   De här nazisterna det talas om, var det pensionärerna som man såg en del bilder på? Pensionärer som inte riktigt håller med den godhjärtade Ramberg att de ska ”sänka sina krav” på välfärden för asylsökarna (och deras vinsthungriga advokater) bästa?

   Svara
  • Ivar L

    /  09/23/2016

   Man riktigt känner hur det svajar i Seglora kyrka. Jobbigt när man känner hur röda mattan börjar dras undan under fötterna gissar jag. Nåja, hon kanske kan få gå på en äkta persisk matta hemma hos Anne Ramberg istället, smuttandes på rättvisemärkt råttfri champagne.

   Svara
  • Lövet

    /  09/23/2016

   Hatmånglerska! Skvallerkärring! Angivare! Häxbrännare!

   Svara
  • Lövet

    /  09/24/2016

   Nån har anmält angivaren till FB och hennes konto är tillfälligt avstängd – hon är nu jätteupprörd – hon måste ju få utöva tankekontroll om hon vill – i demokratisk ordning. Det är bara andras åsikter som skall kväsas!
   En gång för länge sedan (90-tal) var hon en liberal sosseröst – när blev hon extremist?

   Svara
 10. MiT

   /  09/23/2016

  Svara
 11. Svenne

   /  09/23/2016

  O.o… ikväll blir det popcorn:)

  Svara
  • Ivar L

    /  09/23/2016

   Haha! Vilken komedi. Nu skall magister Wolodarski berätta för svenska folket vad som är rätt eller fel. Och så får han inte debattera med en riktig meningsmotståndare (eller det kanske han vägrar, Chang Frick hade väl varit passande annars?) utan en SVT-anställd. Igår var det pajasen Arnstad som berättade för oss alla att nazister är dumma (årets upptäckt?) men inte sade något om Nya Tider. Varför var inte Wolodarski med igår istället och debatterade mot Nya Tider. Jävla pajascirkus alltihop.

   Svara
   • Svenne

     /  09/24/2016

    Ja, magister Wolodarski fick vi se… Han lät upprörd, nästan gäll på rösten, när han försökte sätta dit programansvarige Johansson mfl. Räfst och rättarting, kan man nog säga…

    Svara
 12. Frida Gustavlin

   /  09/23/2016

  ”Pedagogik” är det senaste begreppet att spolas ner i toastolen av feministerna i samråd med islamisterna, ett tag körde de full spätta på ”motstånd”, verkar inte vara i ropet längre, ”aktivist” är dock poppis fortfarande, ”kunskaperna” syns inte heller lika frekvent.

  Pedagogik för dessa typer defineras som följande.

  ”Pedagogik är läran att utbilda i normfeminism, alternativt, läran att lura feministerna att Islam är feministisk och ickenormativt.”

  http://muslimerforfred.org/?q=node/1132

  Så mycket feministiska i en pedagogisk kurs för islamism är svår att finna. Smaka på denna med (Fridas kommentarer)

  ”Mänskliga rättigheter uppfattas ofta som en självklarhet men det kräver att det ständigt finns människor som arbetar för dessa värdegrunder (vadå värdegrunder, what the fuck about the plural, jävla fucking pretton) för att det ska vara en rättighet att räkna med. Varje generation måste vinna kampen för mänskliga rättigheter för att vi som samhälle inte ska hamna i ett läge av islamofobi (vad fan har varje generation att göra med islamofobi och vad fan har det med pedagogik att göra, mänskliga rättigheter är som bekant sämst utvecklade i islamska länder, punkt slut) och att annan intolerans ska bli normativt (som att tolerera att kvinnor och män inte skakar hand, eller vad fan menar de med normativt?) i samhället. Vi vill därför erbjuda dig en unik möjlighet att utbildas av tunga och profilerade aktörer (islamister) från SMFR samt få tillgång till verktyg, kunskap, (islamistiska) nätverk och en plattform att jobba med positiv förändring som muslim utifrån islamiska principer.”

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/23/2016

   Förlåt, pedagogik har givetvis alltid varit en första klassens skitvetenskap, skulle man ta samtliga pedagogiska avhandlingar, böcker och tidskrifter och spola ner dem i toan skulle inget bli varken sämre eller bättre, pedagogisk vetenskap är i princip helt överflödig, bortsett som tidsfördriv då.

   Svara
   • Senior

     /  09/24/2016

    Håller inte helt med, det finns en viss poäng med pedagogik, även om den är överskattad inom skolan. Har du hög ämeskunskap vill jag hävda att du med den trumfar all pedagogik.

    Möjligen är det tillämpningen i skolan av det som varit skit, en pedagogisk utbildning kan aldrig ersätta ämneskunskap, men har du ämneskunskap kan en pedagogisk utbildning ge dig verktyg för att snabbare/bättre nå ut med dina kunskaper till eleverna.

    Jämför med reklam tex. Det är vetenskapligt konstaterat att folk köper mer om de får gå motsols runt i affären. Det är vetenskapligt konstaterat att folk köper mer om priset står på röda skyltar. Det är vetenskapligt konstaterat att reklam fungerar. Man behöver inte veta varför det är så för att utnyttja fenomenets existens.

    Samma sak med pedagogik i skolan. Lär av reklammakarna och utnyttja fenomenet i undervisningen.

    Svara
  • Ivar L

    /  09/23/2016

   Sensus, SMR. Intressant ohelig allians.
   Hela den här muslimska rörelsen som lierat sig med studieförbund, Svenska kyrkan och vissa politiska partier och lyfter stora bidrag är en verksamhet som verkligen borde synas i sömmarna. Jag litar inte på dem för fem öre. Jag tror det finns en helt annan agenda än den officiella. Det är en salgs white wash av problematiska åsikter inom islam med en mycket långsiktig strategi att föra in så mycket islamism som möjligt i samhällskroppen.

   Svara
 13. Nästa averi

   /  09/23/2016

  OT: Nästa stora haveri är utredningen inför den nya jämställdhetsmyndigheten.

  Givetvis handlar det enbart om kvinnors problem. Ingen hade väl väntat sig något annat?
  Visserligen tas det upp tex att män är sämre på att söka vård i tid men då är det givetvis deras eget fel pga mansnormen, Men när kvinnor drabbas av något är de oskyldiga offer.
  Inget nytt således,

  Men det riktigt sjuka kommer när de nämner kvinnlig omskärelse (som är förbjudet)
  men inget om att det är lagligt och tom skattesubventionerat att omskära pojkar.

  Samt att de problematiserar att männens livslängd ökat men inte kvinnors i samma grad,
  utan att nämna att kvinnor lever flera år längre.

  Sedan har de haft en referensgrupp till utredningen med Roks. Fatta. Sveriges kvinnolobby, fatta man mfl.

  Det är skrämmande hur en utredning kan vara så usel och så politiskt vinklad
  med enda mål att utredaren ska komma fram till att jämställdhetsmyndigheten behövs.

  Svara
 14. G

   /  09/23/2016

  ””Uvell; Antal illegala: 100 000

  Den borgerliga regeringen 2006-2014 gjorde mycket bra saker.

  Men en av de sämsta sakerna de gjorde var den migrationspolitiska överenskommelsen med Mijöpartiet 2010. Det tyckte jag då och det tycker jag nu…….””
  http://www.uvell.se/2016/09/23/antal-illegala-100-000-33480762

  Svara
 15. Pelle2

   /  09/23/2016

  LIte mera Uvell.
  Hon granskar nu Anne Rambergs agerande i två delar.
  http://www.uvell.se/2016/09/23/united-states-of-anne-ramberg,-del-1-33486210
  Redan i första delen framgår det att Ramberg inte drar sig för att smutskasta sina meningsmotståndare med diverse nedsättande epitet.
  Det framgår också att hon numera tycks syssla i huvudsak med att prata om flyktingpolitiken och inte om rättsfrågor i en bredare mening..

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Mycket bra. Andra ord som fort börjar bli missbrukat då de som använder orden endast ser en variant på hur det används i verkligheten är humanitet/humanism, humanitet är alltså att hjälpa flyktingar med pengar som kan betala för att ta sig hela vägen till humanitära stormakten Sverige. De fattiga flyktingarna skiter vi i, typ som Sverige ofta skiter i de fattigaste pensionärerna som knappt får det att gå runt och som nu dessutom borde ”göra avkall på sin välfärd” därför att ”humanismen kräver det”.

   Sen ska vi inte tala om advokat Banke och advokat Emma som ju mer eller mindre är likadana på twitter. Men de är å andra sidan inte GD:ar heller, utan ”humanistiska advokater” som är glada att tjäna bra med pengar på ett helt lands naivitet, men är nu för tiden ganska sura på att landet inte är lika naivt som tidigare längre. Och vi ska inte glömma att det finns fler som har skrivit liknande saker som Ramberg om välfärden….

   http://archive.is/dNHSa

   Svara
   • Pelle2

     /  09/24/2016

    Det verkar finnas många advokater med för mycket pengar som gladeligen borde avstå från sitt arvode för att försvara asylsökande..
    Kommer att tänka på ett av Margaret Thatchers mest berömda citat:
    The problem with socialism is that eventually you ran out of other peoples money..

    Svara
 16. Jans

   /  09/23/2016

  Jag måste säga att jag tycker Avpixlat faktiskt gör ett rätt viktigt arbete i sitt enträgna rapporterande om vad som händer i förorter och flyktingförläggningar runt om i landet. De enskilda händelserna är kanske inte så märkvärdiga som enskildheter men när man inser att detta håller på hela tiden dag efter dag, vecka efter vecka så inser man hur snett det har gått. Det verkar inte finnas något slut på det. Notera att till och med Avpixlats rapportering håller på att ”normalisera” det lågintensiva krisläget:

  ”Under torsdagskvällen och natten mot fredag tycks det åter ha varit förhållandevis lugnt i landet vad beträffar anlagda fordonsbränder och annan grov skadegörelse. Bilbränder rapporterades dock i bland annat Borås, Södertälje och Karlstad.”

  Bilbränder i tre städer räknas som förhållandevis lugnt till och med av Avpixlat. Det är inte bra, inte bra alls.

  Svara
 17. MiT

   /  09/23/2016

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Har man som Anna-Karin följande i sin twitterprofil ska man inte förvänta sig för mycket…

   ”Feministisk juriststudent. Välfärdsrätt, genusrättsvetenskap, barnrätt och politik. Annars är det RIRI, Bey och Bieber som gäller!”

   Svara
 18. Wolodarski gråter i TV 2 eftersom intervjun med Nya Tider inte gjordes som han ville. Att man inte hackade de i småbitar och spolade i toan.
  Hur var det nu med yttrandefriheten? Nej inget för DN.

  Svara
  • Jans

    /  09/23/2016

   Framförallt handlar detta om pengar. DN hotas av de här tidningarna rent ekonomiskt. Hela deras affärsidé att uppfostra folket och samtidigt tjäna pengar håller på att gå om intet när alternativmedia drar ner byxorna på dem hela tiden.

   Svara
 19. G

   /  09/24/2016

  ””Ofredade kvinna på festival – döms till fängelse och utvisning

  En 19-årig man döms till tio månaders fängelse och utvisas från landet efter att ha dömts för en rad brott under Emmabodafestivalen tidigare i somras.

  Den 19-årige mannen ska ha stulit ett antal mobiltelefoner från tält när innehavarna legat och sovit. Han ska enligt domen även burit en kniv på allmän plats och varit narkotikapåverkad. Han döms dessutom för sexuellt ofredande, där han enligt domen ska ha visat sitt kön och onanerat framför en kvinna.

  Mannen greps den 30 juli och häktades därefter. Han döms för grov stöld, stöld, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och sexuellt ofredande.

  Kalmar tingsrätt dömer 19-åringen till tio månaders fängelse och utvisning från landet i fem år.

  Till de drabbade ska han betala skadestånd på sammanlagt 43 210 kronor.””
  http://24emmaboda.se/2016/09/22/ofredade-kvinna-pa-festival-doms-till-fangelse-och-utvisning/
  http://www.exponerat.net/gatubarn-fran-marocko-domdes-for-sexuellt-ofredande-pa-emmabodafestivalen/

  Men…det var ju en tjej som nyligen skrev på Expressen debatt 😛 ….
  ”Vi löser inte problemet genom att utvisa män”

  Svara
 20. G

   /  09/24/2016

  ””Förolämpade kvinna i slöja – nu ställs han inför rätta

  Kvinnan praktiserade i våras på banken när kunden kom in. Han fick hjälp med sitt ärende men började sedan kritisera henne. Vad som exakt sades råder det olika meningar om, men klart är, menar åklagaren, att han uttalade sig nedsättande om henne på grund av att hon bar en slöja. Nu åtalas han för att ha kränkt hennes etnicitet och religiösa tillhörighet.

  Kvinnan minns att han sade:
  ”Jag vill inte bli betjänad av maskerade människor för de är alla terrorister och självmordsbombare” och ”Ta av dig det du har på huvudet annars byter jag bank”.

  Händelsen bekräftas av kvinnans handledare som stod intill.

  Mannen förnekar att han förolämpat någon. Han skriver i ett yttrande att han inte sagt att hon skulle ta av sig slöjan. Däremot har han till handledaren som stod bredvid sagt att han inte ville bli betjänad av människor med slöja.

  ”När mitt ärende var avslutat sade jag till [handläggaren] att jag i fortsättningen inte accepterar att bli betjänad av maskerade människor eftersom det där kan gömma sig självmordsbombare och terrorister. Exakt detta är vad jag sa och inget annat”, skriver mannen i yttrandet.

  Praktikanten tog djupt illa vid sig av händelsen.
  – Jag tänkte, hur kan han säga så? När jag kommer från ett land där terrorister härjar och alla människor där drabbas av det. Hur kan han stämpla mig så? Jag kände mig väldigt kränkt och orättvist behandlad, säger kvinnan i polisförhören.””
  http://www.sydsvenskan.se/2016-09-21/forolampade-kvinna-i-sloja-nu-stalls-han-infor-ratta

  Svara
  • Motkraft

    /  09/24/2016

   Han borde givetvis skrivit till banken eller bett få prata med handledaren avskilt. Kvinnan må låtsas ha på sig slöjan frivilligt men hon är ett offer. Ett offer för ett starkt patriarkat vi importerat och accepterat ha parallellt med vårt eget samhällssystem i Sverige. Men hon är likväl både förtryckt och ett offer.

   Om mannen nu i affekt vill skrika på någon så borde han skrika på hennes familj, släkt och andra runt henne som bestämt hon ska vara ofri av enda skäl att hon är av kvinnligt kön. Inte ge sig på henne.

   Svara
   • Anna

     /  09/24/2016

    Nej, jag är så trött på den här synen på kvinnan som det eviga offret. Kvinnor kan faktiskt vara religiösa och tro på den här tolkningen av islam. De kan mycket väl tro att det är guds vilja och gott och att kvinnor och män ska ha helt olika roller. Varför måste du ta ifrån kvinnor deras agens? Jag till exempel tycker abort är fel. Är jag ett stackars förtryckt offer då? Eftersom jag inte anser abort vara en kvinnlig rättighet? Är jag indoktrinering av patriarkatet att jag inte har rätt till min egen kropp?

    Svara
 21. G

   /  09/24/2016

  ””The British women ‘going to the jungle for sex with migrants’ – whistleblower claims some aid workers have ‘multiple partners in a day’

  Other aid workers have complained that unscrupulous volunteers are treating the camp like a ‘free for all festival’ and ‘find it difficult to keep it in their pants’.””.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3802351/Calais-aid-workers-regularly-having-SEX-migrants-Jungle-camp-FEMALE-charity-helpers-likely-sleep-refugee.html

  Tror inte det skulle vara speciellt svårt att behålla byxorna på om de utförde en hälsokontroll på alla i lägret och efteråt visade testresultaten för volontärerna.

  Tycker den tyska statistiken i slutet av artikeln är intressant, troligen säger det här något om hur enkelt/svårt Sverige kommer kunna hantera vår egna ”utmaning”…

  ””More than half a million migrants are still living in Germany, despite having their asylum applications rejected.

  Just 13,134 failed asylum seekers have been deported in the first months of this year, despite Angela Merkel’s pledge to speed up removals.

  The slow pace of deportations is beginning to hurt the chancellor politically.

  A total of 549,209 people who have had their asylum applications rejected are living in Germany.

  The reasons for remaining are extremely varied, according to data from the government that was released after a request from the hard-Left Die Linke party.

  Some 37,020 have no passports, so the government doesn’t know where to send them to. Another 107,400 deportations are said to be impossible because there are no functioning authorities in the migrants’ home country.

  Nearly 11,000 cannot be sent back because the situation in their homelands – Syria and Somalia for example – is too dangerous.

  Nearly 3,500 set for deportation have been allowed to stay because they are looking after sick relatives or signed up to government apprenticeship schemes.

  A further 1,700 are ill, and 440 face criminal proceedings.

  The national chairman of the German Police Union Rainer Wendt said: ‘There is a real deportation-hindering industry going on in Germany.’ ””.

  Svara
 22. Jan

   /  09/24/2016

  Expressens ledarredaktion om SD:s Putinlakejer. Var är Jimmie Åkesson?
  http://www.expressen.se/ledare/sds-putinlakejer-ar-ett-sakerhetshot/

  Svara
  • MiT

    /  09/24/2016

   Det där har spårat ut ordentligt nu. Det bästa vore om någon hyfsat oberoende tog tag i frågan från början till slut och redde ut hur det verkligen ligger till. Alldeles för viktigt för att kampanjmakare ska få styra över det. Finns så många olika saker hit och dit där man kan misstänka att båda sidor undanhåller viktig fakta..

   Svara
   • Jan

     /  09/24/2016

    Det är dags att partiledaren Åkesson talar ut i frågan. Båda sidor? Det är SD som är på de anklagades bänk här. Inga andra. Det här är allvarliga anklagelser som rör rikets säkerhet. Det åligger Åkesson att hantera det här. Det här har ingenting med partisympatier att göra.

    Svara
    • MiT

      /  09/24/2016

     Precis, det rör rikets säkerhet det handlar om. Är AB, Expressen, SR, DN osv rätt personer att avhandla detta då tycker du? Oavsett vad man står politiskt så är det ju uppenbart att de under massor av år bedrivit kampanj mot SD. Är de då rätt personer att handskas med en sån här grej? De gör vad som helst för att skandalisera SD, vad som helst alltså…
     Alldeles för viktigt för att kampanjmakare ska hålla i det!

     Svara
     • Jan

       /  09/24/2016

      Pressen har ju bara grävt fram informationen. De är ingen domstol. Nu är det Sverigedemokraternas sak att bemöta detta. Rimligen genom partiledaren Jimmie Åkesson. Frågor om rikets säkerhet åligger Säkerhetspolisen och regeringen att hantera. Var sak på sin plats.

     • MiT

       /  09/24/2016

      Exakt, var sak på sin plats. Alltså tvärtemot vad du förespråkar…

      Det är nämligen jävligt otäckt när Aftonbladet kan sänka vem som helst utan att presentera minsta lilla bevis, tycker du inte det? Har du sett några hårda bevis för något egentligen? Jag har bara sett några mer eller mindre skumma grejer hittills, inget mer. Ska det räcka tycker du? Vem är det mer acceptabelt om de gör så mot? Dig kanske? Skulle du inte vilja att den som vill slakta dig offentligt åtminstone lägger fram ordentliga bevis?

      Det man håller på att göra nu är att befästa Putin-kortet som ett effektivare vapen än rasist-kortet (som inte var så effektivt…). Nu när man ser att det funkar så enkelt, att får följer flocken maniskt, kommer man att ösa på med det istället. Du är ett av de fåren, oavsett vad han är för en kuf. Kanske det är rätt att få bort honom men det är inte det saken handlar om för mig utan hur man går tillväga. Det duger inte att kampanjmakare som är desperata efter skandaler sköter en sådan sak som rikets säkerhet. Kanske det duger för dig men inte för mig. Desperata kampanjmakare är beredda att göra vad som helst för en skandal. Tror du att AB, SR, Exp osv har varit helt ärliga i sin framtoning eller har de undanhållit saker som som kanske inte passar in i skandalen, saker som kanske t o m minskar den…? Tror du att de kört med öppna och ärliga kort? Tror du att om de samtidigt skulle råka sitta på något som totalt motbevisar skandalen så lägger de fram det…?

     • J.G

       /  09/24/2016

      Om pressen har grävt fram information så är det deras uppgift att lämna den till Polisen. Punkt.

     • Jan

       /  09/24/2016

      Säkerhetspolisen är ju redan inkopplad. Jimmie Åkesson borde rimligen bemöta dessa påståenden. Är de grundlösa borde han kunna vederlägga dem ganska raskt. Mycket talar dock för att de inte är det.

     • Jan

       /  09/24/2016

      Du har nog målat in dig i ett hörn här MiT. Om Putilov, Fridback eller vad han nu heter har rent mjöl i påsen är det väl bara att träda fram och vederlägga de uppgifter pressen har tagit fram. I så fall borde han också ha goda chanser att väcka åtal mot Aftonbladet, Expressen, DN och Sveriges Radio.

      Nu valde han emellertid att avgå utan att svara på några frågor överhuvudtaget. Det stärker knappast hans position. Yttermera är han nu polisanmäld av Sveriges Radio. Sverigedemokraternas icke-agerande i den här frågan är inte bara en skam det är dessutom usel mediehantering. Vad sysslar deras presschef med? Förutom att bära upp en hög lön? Och var är Jimmie Åkesson? Här är Lotta Grönings funderingar i frågan:

      http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/affaren-alexander-fridback-ar-synnerligen-orovackande/

     • MiT

       /  09/24/2016

      Du har missat hela min poäng trots att jag har skrivit ut den i klartext. Det är rätt starkt jobbat måste jag säga…

      Att det verkar vara en hel del skumt runt honom är ju klart, har inte sagt något annat heller men vill inte du också se lite hårda bevis? 2:a gången jag ställer frågan nu… Nöjer du dig verkligen med det som kommit fram?

      Så, kan du svara på de frågor jag ställde till dig, om det hade gällt dig själv t ex? Tror du att AB och de andra har kört med öppna kort här? Att de varit raka och ärliga och inte har undanhållit och vinklat? Osv. Vad tror du?

      Jag står fast vid att sånt här ska SÄPO ta hand om och inga andra. Uppenbarligen så har han kollats av mot SÄPO innan han anställdes enligt den där Vingen eller vad han heter.

      Jag är skrämd som fan över att det finns folk som blint tror på precis allt bara det står i Aftonbladet, som om de har glorior runt över huvudet. Är du verkligen sådan eller spelar du bara? Du tycker verkligen att kampanjmakare som skulle kissa på sig av glädje om de stötte på något riktigt om SD är ärliga med det här?

      Vad har han för alternativ egentligen? Nordens största tidning och hela public service har ju utdelat domen, vad ska han göra tycker du i det här läget? Vad han gör framöver vet varken du eller jag, vet att han polisanmält AB i alla fall.

      Tänk att vuxna människor bara måste tro blint på Aftonbladet och att de skriver SANNINGEN, trodde de tiderna var förbi…
      För du ska se att det här kommer att vara det nya rasist-kortet som kommer att vina i luften mot allt och alla, det är syftet med Putinkortet som nu viner i luften. Du kommer att få det likaväl som jag och alla andra som vill ha en sansad invandringsdebatt.

     • bullshit

       /  09/24/2016

      Han må vara en ”potentiell säkerhetsrisk” men det borde vara upp till SÄPO att bedöma den saken och inte någon guldspadedrömmande jannejosefsson-wannabe på Sveriges Radio.

      Som går ut med stor bild på sig själv och försvarar sig med att man minsann endast rapporterar om saken eftersom ”tunga” experter säger att det kan föreligga en säkerhetsrisk.

      Jaja. Alla vet att det även föreligger såväl politiska som personliga motiv. Det är heller ingen hemlighet att personen skaffat sig fiender inom mediaetablissemanget.

      Samtidigt försöker de på något närmast akrobatiskt sätt distansera sig från och förminska sitt eget samröre med personen. För att undvika få klet på sina egna fingrar.

      På SR trycker man på att man minsann har polisanmält personen. För ett ej återlämnat passerkort. Tur då att passerkort inte tappas bort och spärras mest hela tiden. Föreställ dig en feministflata på fyllan. Det ligger fan passerkort överallt. Skämt åsido.

      SR refererar dessutom till Aftonbladet och trycker på att det är journalister på Aftonbladet som har gjort kopplingen till personens rätta identitet. Det är bara det att dessa journalister kategoriskt vägrar att redovisa sina ”avslöjanden” i dessa ärenden. Det mesta talar för att de inte har rent mjöl i påsen.

      Det borde vara besvärande för SR att deras reportrar hänvisar till och utnyttjar potentiell brottslig verklighet i sina granskningar.

     • bullshit

       /  09/24/2016

      Det borde vara besvärande för SR att deras reportrar hänvisar till och utnyttjar potentiell brottslig verksamhet i sina granskningar.

      (verksamhet ska det vara)

     • Jan

       /  09/25/2016

      Okej, jag ger mig. Det är Sveriges presskår som ska granskas. Den här mannen med multipla identiteter är naturligtvis helt oskyldig. Det är helt okej med en rysk spion i Sveriges riksdag. Bara han är anställd av Sverigedemokraterna.

      Skumma fastighetsaffärer med anknytning till den ryska regimen är ingenting att bry sig om. Det är Aftonbladet, som tagit fram dessa fakta, som är skurken. Sverigedemokraternas presschef är verkligen en mästare i mediahantering. Och Jimmie Åkesson har sannerligen visat prov på starkt ledarskap här.

     • MiT

       /  09/25/2016

      Du förstår verkligen inte poängen på ett enda sätt, det är uppenbart. Gå och läs lite SANNING författat av Anders Lindberg en stund. Eller varför inte av Karin Pettersson? The Truth is out there, bara Aftonbladet som skådat den än dock.

      Bara en fråga, hur vet du att fastighetsaffären har anknytning till ryska regimen? Vet du vem han skulle köpa fastigheten av? Om inte, hur vet du att han har dessa anknytningar?

     • MiT

       /  09/25/2016

      Och du har fortfarande inte svarat på en enda av mina frågor… 😉

     • MiT

       /  09/25/2016

      Du vet, ärliga Aftonbladet 😉

     • ”Okej, jag ger mig. Det är Sveriges presskår som ska granskas. Den här mannen med multipla identiteter är naturligtvis helt oskyldig. Det är helt okej med en rysk spion i Sveriges riksdag. Bara han är anställd av Sverigedemokraterna.

      Skumma fastighetsaffärer med anknytning till den ryska regimen är ingenting att bry sig om. Det är Aftonbladet, som tagit fram dessa fakta, som är skurken. Sverigedemokraternas presschef är verkligen en mästare i mediahantering. Och Jimmie Åkesson har sannerligen visat prov på starkt ledarskap här.”

      Hur läser du in det.

      Har inte särskilt mycket till övers för varken ”spionen” eller Sverigedemokraterna. Låt alla inblandade ta konsekvenserna av sitt eget handlande.

      Att säga att SÄPO bör göra bedömningen av vem som är säkerhetsrisk, istället för en mediakåt reporter på SR, är inte detsamma som att säga det är okej med ryska ”spioner” i riksdagen.

      Att kritisera medias hantering av fallet är inte heller detsamma som att ta personen som media hänger ut, eller vederbörandes skumma fastighetsaffärer för den delen, i försvar.

      Public service borde inte vara i sängen med en smutstidning som bedriver politisk propaganda under rubriken granskning. SR hänvisar till Aftonbladet som kategoriskt vägrar redovisa kopplingen angående personens sanna identitet.

     • Jan

       /  09/25/2016

      Jag kan inte svara på hur Aftonbladet fått fram sina uppgifter. Såklart. Hur ska jag kunna det? Däremot borde väl den här mannen med multipla personligheter kunna svara på några frågor. Om inte annat för att rentvå sig själv. (Man behöver heller inte vara någon Ture Sventon för att förstå att det är något skumt med att köpa en fastighet för halva marknadsvärdet och sedan sälja till fullt pris). Du verkar ha växlat in på fel spår här MiT. Som du sedan försvarar in absurdum. Tyvärr.

     • MiT

       /  09/25/2016

      Du har fortfarande inte svarat på en enda fråga som jag ställt. Inte en enda alltså. Så om jag upprepar de senaste kan du börja med dem åtminstone? Hur vet du att den där fastighetsaffären har anknytning till ryska regimen? Vet du vem försäljaren är och kan du i så fall delge oss? Och HUR vet du allt detta?

     • Jan

       /  09/25/2016

      Det är Aftonbladets uppgifter. Jag kan, naturligtvis, inte vare sig belägga eller vederlägga dem. Sunt förnuft säger dock att Aftonbladet knappast ljuger med fakta som är verifierbara (en fastighetsaffär). Och om det är en lögn så borde väl mannen (x) lätt kunna vederlägga dessa uppgifter.

     • MiT

       /  09/25/2016

      Du har alltså inte en aning om vem det är som sålde eller om det är sant att han har anknytningar till regimen i Ryssland? Det kommer ju från SR först och de skriver ”enligt rysk media” eller liknande, väldigt löst. När blev det praxis att inte skriva ut ett namn eller minsta lilla övrig info på brottsling från Ryssland? Är inte media i Ryssland Putinkontrollerad? Kan man då lita på uppgifter som står där helt plötsligt? Just DEN HÄR uppgiften är jättepålitlig men inga andra? Skulle Putinvänlig media skriva att en Putinvänlig typ är kriminell överhuvudtaget? Osv, finns rätt mycket löst som hänger i luften. Som är meningen ska hänga i luften. Sunt förnuft säger att Aftonbladet ljuger om de kan och tror det gynnar dem skulle jag vilja säga.

      Men återigen, det är mycket konstigt i det här. I alla fall JAG tycker det är mycket som stinker från medias sida, för mycket som hänger i luften så att säga, det är antydningar, associationer via experter som säger ”kan utgöra …” osv. MYCKET som hänger i luften för att jag ska vara nöjd.

      Och den där fastighetsaffären, han säger själv att personen dömdes EFTER själva affären men eftersom vi inte vet vem det är så får vi nöja oss med det antar jag. Men man kunde nog läsa mellan raderna i SR:s artikel att det nog ligger till på det viset.

     • Det är ingen som ifrågasätter eller försvarar att personen i fråga har gjort skumma fastighetsaffärer med en kriminell ryss, eller där en sådan figurerar.

      Den affären förefaller personen i fråga ha stora problem att förklara sig ur. Det tillstår samtliga inblandade att ta konsekvenser av sina handlingar. Det är dock inte det specifika avslöjandet med bostadsaffären som ifrågasätts här.

      Ingen kräver att DU ska svara på hur Aftonbladet fått fram sina uppgifter. Men Aftonbladet kan gott svara på det. De har lite att förklara.

      De kan börja med att förklara hur de kopplat den falska artikeln till personens rätta identitet. Har detta gjorts på ett otillbörligt eller olagligt sätt så är det problematiskt att public service ens hänvisar till Aftonbladet i frågan. Aftonbladet borde i sin tur redogöra för den kopplingen. Det är arbetsmetoderna som ifrågasätts. Inte kopplingen per se.

      Det må röra sig om en synnerligen suspekt individ som bör granskas. Problemet är bara att det även föreligger såväl politiska som personliga motiv bakom alla dessa avslöjanden. Det är en infekterad soppa som inte är isolerad till en enskild och potentiellt kriminell bostadsaffär. Vem avgör när ändamålen helgar medlen.

      Det är rättssäkerheten som försvaras. Inte potentiellt kriminella ryssar.

     • MiT

       /  09/25/2016

      Skönt att någon har förstått poängen som jag försökt att få fram!

    • Patrick

      /  09/24/2016

     Rikets säkerhet? Vad röker du? Finns det något som kan hota något med värde längre? Sedan skulle man kunna ändra problembilden något, invandringen samt sossar och miljöpartister tillsammans med feminister. Där har du hot mot ”rikets säkerhet” oavsett många klantigheter men dom som styrt detta land i regel sedan 70 taket är ”förrädare” och det blir då fjantigt att tala om detta fall som det. Varför tillåter man islamister ta emot utländska bidrag för att skapa än mer islamism genom moskéer?

     Svara
  • Lövet

    /  09/24/2016

   Kollektivistiska partier – oberoende av väderstreck – har alltid haft en vurm för auktoritära ledare. Lenin, Mussolini, Mao, Pol Pot, Kim eller Putin…
   …alla ”goda” förebilder för antidemokrater.
   Kampen om makten över folkets tankar tar aldrig slut…

   Svara
   • Jan

     /  09/24/2016

    Kollektivistiska partier? Alla partier är ju per definition kollektiv. Demokrati bygger ju också på kollektiv representation. Är du anarkist?

    Svara
    • Lövet

      /  09/24/2016

     Lite vulgär falsk dikotomisering där, men ok: Representation är inte detsamma som kollektivisering. Dock skulle jag gärna se ett mer personligt engagemang och ansvar. Ett där min parlamentsrepresentant valdes i personval och var direkt underställd sina väljare – inte sin partipiska.

     Svara
 23. Pelle2

   /  09/24/2016

  OT:
  Anna Heberlein skriver om rasism mot svenskar i dagens Ledarsidorna.
  Hon berättar också om de ”antirasistiska” kulturrelativisterna och identitetspolitikerna
  som tycker att vi vita bara skall ta emot rasism från andra folkslag för att vi är
  ”privilegierade”‘
  http://ledarsidorna.se/2016/09/ann-heberlein-rasism-som-rasism/

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Som ofta bra skrivet av Ann. Bra att fler vita skriver om sina upplevelser så inte de svarta eller ”rasifierade” tror att de är speciella på något sätt.
   Hmmm, undrar vem hennes kompis är, skulle vara kul att gå till hennes FB-sida och läsa lite kommentarer, för att även se vilka som skrivit de idiotiska kommentarerna, om det är några kända namn eller bara helt okända.

   Svara
 24. G

   /  09/24/2016

  Trams! Sluta Tramsa! Trams!

  ………

  ……..

  ……..

  …….

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Svara
  • Jan

    /  09/24/2016

   Några noteringar:

   – Utanför de fina korridorerna, i verkligheten på twitter och andra fora där vanliga människor får tycka och tänka står sig ministrar och andra högdjur ganska slätt. Utan maktens attribut är de ganska nakna.

   – Den mörkblå Anne Rambergs och rosaröda Annika Strandhälls åsiktsgemenskap stärker tesen om etablissemangets gemensamma agenda. De borde egentligen vara klassfiender men är i själva verket kollegor och väninnor.

   Svara
   • michael.

     /  09/24/2016

    Inte alls konstigt eftersom vänster och sossar anser att övre medelklasskvinnor på Östermalm är förtryckta av arbetarmän som jobbar på bruket.

    Svara
 25. G

   /  09/24/2016

  Åh ett drömhem 😛 😛 :P……

  Svara
  • Jag kommer att hyra ut min lägenhet i framtiden och göra någon riktigt lång vandring så där sex månader – ett år.
   Mina krav: Lägenhet passar för en person eller par, dubbelsäng finns, ni/du betalar hyran i tid, röker inte och inte dina gäster heller (jag är jätte allergisk), stör inte mina snälla grannar och håller normal städstandard.

   Men det är väl helt ute med sådan annons? Då får man inga hyresgäster?

   Svara
  • Senior

    /  09/24/2016

   Läge för en manlig yngling att spela reformmerad feminist?
   Järdrar vad han skulle få ligga, bara att bete sig som ett svin och sedan spela ut det manliga feministkortet att ”vi män är svin, jag ångrar mig, förlåt.”

   -För att därefter få ligga ännu mer efter detta utspel…..

   Svara
   • Skeptisk

     /  09/25/2016

    Ännu bättre om han påstår sig vara odefinierat ickebinär, men i övrigt med alla manliga atribut. När de säger Jamen du är ju man, svarar han Köade du just mig?

    Svara
 26. G

   /  09/24/2016

  Apropå Kjell Albin Abrahamson som tråkigt nog gick bort för bara några dagar sedan, kommer ihåg denna intervjun/artikeln från förra året…..

  ””Vad säger du till de som i dag fortfarande kallar sig för kommunister eller försvarar den kommunistiska ideologin och säger ”Det som var i Sovjet det var ingen riktig kommunism eller socialism”

  – Då ber jag dem peka på det land där kommunismen eller socialismen har lyckats. Att de kallar sig kommunister har jag svårt att förstå. Eftersom ingen vettig människa går omkring och kallar sig för nazist och säger ”Jag är nazist, inte i den där bemärkelsen att vi dödade judar, utan jag är mer nazist i bemärkelsen att vi byggde Volkswagen åt en väldig massa människor och att vi byggde bra Autobahn och sånt där”.””
  …[…]….
  ””Du skriver krönikor i Länstidningen och många av dem har ofta temat antikommunism. Bland annat tog du upp Sven Wollter och hans ställningstagande för kommunism, eller socialism.

  – Jag tycker att det är sanslöst. Jag vet inte om det skulle förekomma i något annat europeiskt land att en människa får sitta i en timme (SVT:s Min Sanning) utan kritiska motfrågor. Anna Hedenmo bara sitter där och ler när Sven Wollter sitter där och lovprisar Stalin och Nordkorea. För mig är det vämjeligt eftersom vi aldrig skulle tillåta att någon satt i TV-soffan och lovprisade Hitler och Göring. Det gäller ju inte bara Sven Wollter utan det gäller ju även till exempel Jerry Williams som i svensk TV bjöd Stalin och Lenin på den här fiktiva middagen som man har i (SVT:s) Gokväll. Det är ju fullständigt osmakligt.(forts)””
  http://www.ltz.se/jamtland/krokom/kjell-albin-visst-gullas-det-med-kommunistiska-politiker
  .

  ””Kjell Albin Abrahamson: ”Alla borde vara antikommunister”

  – Vad tror du att den översletande svenska attityden, som tycker dig se, beror på? frågar programledare Anna Hedenmo.

  – Att de vägrar att ta till sig vissa fakta och att man blir misstänkliggjord hela tiden. Jag ser antikommunism som en överideologi, alltså att alla människor är eller borde vara antikommunister precis som de är antirasister och antinazister, säger Abrahamsson och fortsätter:

  – I recensionerna står det alltid rabiat antikommunist. Jag har aldrig hört någon blivit beskylld för att vara rabiat antinazist.

  Nu hoppas Abrahamsson att aldrig behöva återse ett kommunistiskt samhälle.

  – Vi måste tillbaka till en balans där folk inser att vi hade två onda ideologier på 1900-talet: nazism och kommunism. Kommunismen dödade fyra gånger fler människor än nazismen, och måtte de här två ideologierna aldrig komma tillbaka.

  I programmet berättar han även om hur det är att vara i ett krig, om sitt alkoholmissbruk och sina tankar om flyktingfrågan.””
  http://www.svt.se/min-sanning/kjell-albin-abrahamson-alla-borde-vara-anti-kommunister/

  Hela intervjun i Min Sanning finns pga hans bortgång återigen på SVT Play, jag har själv inte sett den faktiskt, ska nog ta och göra det så länge det är möjligt.

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Jag har inte tid att kolla nu, men antar att det är detta med Jerry på den fiktiva middan i gokväll, ja, det är alltså uppladdat av en som verkar gilla detta, inte tvärtom.

   Svara
  • Jan

    /  09/24/2016

   Sedan murens fall är knappast anti-kommunism den mest aktuella frågan på bordet. I Sverige till exempel finns det kanske en handfull kommunister kvar. Anti-kommunistretoriken tillhörde det kalla kriget. Och är det kommunistskräck vi talar om så ska vi nog vara mer rädda för konsekvenserna av Sverigedemokraternas samarbete med Putinryssland.

   Svara
   • G

     /  09/24/2016

    ”handfull kommunister kvar.”

    Om alla i (V) skulle var helt öppna och ärliga med vad de är, så skulle det definitivt vara fler än en handfull, och det enbart inom V. Sen vad som finns ute i samhället kan man bara gissa vilt kring. Jag säger inte att det är ett sort problem eller ”mest aktuella frågan” som du skriver, men min känsla stämmer inte överens med en handfull. Och för min del är det inte ”kommunistskräck” det handlar om bara för att jag postar dessa kommentarer. Men media är väl inte kända för att vara konsekventa i sin uppmärksamhet och kritik att sätta hårt mot extremer från båda/alla håll, vilket jag tycker är viktigt.

    Jag letade efter en tweet av Jonas Lundgren där han på frågan om han är socialliberal eller liberalsocialist svarar att nej, han är tvättäkta kommunist och feminist.
    MEN jag hittade inte den tweeten, dock hittade jag länk till något annat, det pratas ju ofta om att JÅ gick med i SD när de fortfarande var rasister, vitmaktrörelse osv osv och att det är ett problem….

    ””Granska Vänsterpartiets relationer med Nordkorea

    Det finns inte bara ett parti i Sveriges riksdag som i modern tid är befläckat av totalitärt hat, utan två. Sverigedemokraterna är det ena, det andra heter Vänsterpartiet – tidigare Vänsterpartiet kommunisterna.
    …[…]…
    Jag pratar nu inte om forntid, utan om nutidshistoria. Så sent som 1987 skickade VPK:s partiledare Lars Werner ett gratulationsbrev till Kim Il-Sung, med anledning av dennes 75-årsdag:

    ”Vänsterpartiet kommunisterna och jag personligen gratulerar Dig hjärtligt med anledning av Din 75-årsdag och vill uttrycka vår höga värdering av de stora insatser som Du gjort under decennier för Koreas arbetarklass och folk och i den världsomspännande antiimperialistiska kampen.”

    Kim Il-Sung var alltså diktator i Nordkorea och farfar till landets nuvarande ledare Kim Jong-Un.
    …[….]….
    Det är jättebra att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna granskas. Men vi bör betrakta Vänsterpartiet på samma sätt, för att inte säga ännu hårdare. För om man ska tro opinionsmätningarna kommer Jonas Sjöstedt att ingå i regeringen efter valet i höst.

    Jonas Sjöstedt gick med i Vänsterpartiet kommunisterna på 1970-talet. 1987, när Werner skickade brevet, hade Sjöstedt varit medlem i tio år. Det innebär att han engagerade sig, och i decennier var aktiv, i ett parti som hyllade en regim vars brott mot mänskligheten FN jämställer med Nazitysklands.

    Varför då? Och vad säger det om Sjöstedts människosyn?””
    Publicerad:5 mars 2014
    http://www.svt.se/opinion/granska-vansterpartiets-relationer-med-nordkorea

    Nu ingår inte V i regeringen som Segerfeldt siade om i texten, men de har iaf ett gott samarbete med regeringen. Alltid något.

    Svara
   • Senior

     /  09/24/2016

    Jan, enda skillnaden är att de numer efter murens fall kallar sig feminister.

    Feminist=kommunist
    Man=överklass
    Kvinna=arbetare
    Patriarkatet=etabissemanget
    Hen=kamrat.
    Genusvetare (har fler synonymer, tex. genuspilot)=zampolit, politisk kommissarie
    Genusperspektiv=Tillåten politisk värdegrund

    Fyll gärna på och komplettera….

    Dessutom, om nu svenska socialisterna(socialdemokraterna) inte är kommunister, varför stöttar de då tex. Nordkorea och terrorstämplade Hamas med bistånd? Det är ju inte direkt att pengarna fördelas till de behövande när dessa stater fördelar ut dem.

    Vad sägs om att ledande Sossar stödde Pol-Pot i Kambodja?

    Kommentarer om Svenska socialisternas samarbete med DDR?
    Vad sägs om att Sverige som första land i världen erkänt DDR och Palestina som suveräna stater?

    Vad sägs om att ledande kommunister i bästa sändningstid tillåts hylla kommunismen helt oemotsagda i vår statliga ”oberoende” (oberoende my ass, beroende av staten) media?

    Vad sägs om Socialdemokraten Maj-Britt Theorin som ville förbjuda paraboler av röda ideologiska skäl?

    ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”
    -Maj Britt Theorin på socialdemokraternas partikongress 1987. Källa: Dagens Eko, Sveriges Radio P1, 21 september 1987.

    Vad sägs om de ledande socialdemokraterna makarna Myrdahls visioner om folkhemmet, där oönskade element (63 000) tvångssteriliserades mellan 1934-1976(!) när lagen äntligen avskaffades.

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/1934_och_1941_års_steriliseringslagar

    Svara
    • Senior

      /  09/24/2016

     Observera att alla partier hävdar sig vara feministiska…..
     Läs nedanstående länk i avsnittet ”politik”

     Gör sedan en jämförelse med de etablerade partierna i Sverige (lägg där till indiciet decemberöverenskommelsen).

     Jämför sedan Sossesveriges massorganisationer såsom unga örnar, HSB, facken, etc. etc. Även denna lista kan göras lång….

     Likheterna länderna emellan är slående.

     https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Östtyskland

     Jag kan även lägga till socialdemokraterna Stellan Arvidsson och Britta Stenholms (skoldirektör i Täby och tung utredare vid bland annat Skolöverstyrelsen och Utbildningsdepartementet. Paret var dessutom tongivande i Vänskapsförbundet Sverige–DDR.) engagemang och samarbete länderna emellan gällande skolväsendet.

     http://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan

     Skall jag fortsätta?

     Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Kommer även ihåg när han var med i Jills Veranda förra året….

   ””Det kapitalistiska systemet i USA och vinster i välfärden gör rocklegenden Jerry Williams rasande.

   – Det är helt åt helvete. Det kommer härifrån och det tycker jag de kan behålla här, säger han i programmet ”Jills Veranda”, som spelats in i Nashville.

   Under taxiresan på väg från flygplatsen till Nashville frågar chauffören vad Jerry Williams tycker om kapitalism.

   – They can stick it up their ass, säger Jerry Williams.

   Han är uttalad socialist/kommunist. I kvällens avsnitt av ”Jills veranda”, som sänds i SVT, talar han öppet om sin syn på USA.

   – Jag tycker att det är ett dåligt system i det här landet, som gör att väldigt få har det bra på mångas bekostnad, säger han.

   Jerry Williams är starkt kritisk till vinster i välfärden och kapitalismen i USA, trots sina amerikanska musikinfluenser.

   – Det som är bra är hur de lirar, det kommer ju härifrån. Det tycker jag är asbra. Det som är dyngöken, det är att någon ska tjäna pengar på var ens ungar går i skolan någonstans. Likadant om din farsa blir sjuk och åker in på sjukan, då ska någon jävla grillhagen sitta och tjäna pengar på det, säger han.

   – Det är åt helvete.

   ”Politiskt står jag vänster ner i avgrunden”, berättar Jerry Williams i ”Jills veranda”.

   Den som inser hur det funkar, varför de där har det bra och de där jävligt taskigt. Den som kan se sambandet där och inte är socialist, den är fan dum i huvudet, säger han.

   Jill Johnson gör aldrig klart vad hon själv tycker i frågan, men säger att hon tycker det är lite kul att se att Jerry Williams har så klara åsikter.

   – Det måste få landa hos mig själv bara, för de är väldigt starka och tydliga. Han kostar ju på sig själv att säga att folk som inte fattar är dumma i huvudet, då vet man ju vad han tycker i alla fall, säger hon.””
   http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article21870122.ab

   Kommer ihåg när jag såg programmet att han berömde Marx och gav ett smaskigt citat.

   FB-inlägg från December med koppling till hans medverkan i programmet med 200 kommentarer.
   facebook.com/jerrywilliamsofficial/posts/746897538743688

   Här ett annat klipp uppladdat av ”doctor marx”.. 😛 från Jerrys medverkan i Sommarkväll i SVT.

   ”Jerry Williams förklarar för Nordeas chefsekonom hur det ligger till.”

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/24/2016

    Enda Marx jag kan berömma är Groucho. Chico, Harpo, Zeppo och Gummo hade sina poänger också.

    Svara
   • michael.

     /  09/24/2016

    Jerry hyllar personer som mördat andra människor endast pga att dom haft andra åsikter än dom själva dvs ungefär samma bevekelsegrund psykopater brukar ha när dessa mördar enligt dom själva lägre stående och värdelösa människor.

    Svara
    • Senior

      /  09/24/2016

     Som jag brukar säga, socialism/kommunism är mer en diagnos än ideologi…..

     Svara
     • Jan

       /  09/25/2016

      Det är nog snarare så att jag reagerar på den moderata flockmentalitet som, dessvärre, grasserar på detta forum. Dessutom tycks man ha fastnat i en föråldrad retorik från 70-talet. Det låter bitvis som Flashback. DDR, Stalin och Nordkorea hit och dit. Som man dessutom på något sätt lyckas klistra på den svenska socialdemokratin hela tiden. Jag är inte socialdemokrat längre men jag ledsnar till slut på den här lågpannade retoriken. Muren föll för mer än 25 år sedan. Sovjetimperiet finns inte kvar. Vad nu det hade med svensk socialdemokrati att göra? Om det här forumet består av 100 personer så får jag ibland känslan av att det är jag och så 99 moderater. Det blir lite ensidigt….

      Anledningen till att jag skriver här är att jag är kritisk mot identitetspolitiken, massinvandringen och det mesta som förknippas med politisk korrekthet. Samt även det nyliberala, misslyckade, samhällsexperimentet. Kort sagt allt som kan förknippas med sjuklövern och Sveriges riksdag, regering och opposition. Vänster eller höger gör ingen skillnad längre. Det är ungefär samma innehåll fast med en annan etikett. Sådant får man inte tycka och därför uppskattar jag MiT:s blogg som jag ser som ett andningshål i den hårt censurerade demokratur vi lever i för närvarande.

      Jag är inte här för att basha sossar eller moderater. Däremot kan jag inte undgå att reagera när forumets moderater för femtielfte gången ger sossarna skulden för precis allting. Det är nämligen ohederligt. Så okomplicerad är inte världen.

     • Senior

       /  09/25/2016

      Kruxet är att det är sossarna som regerat landet i 100 år och fört oss hit med sin politik, de gjorde ett bra jobb ända tills Palme och 68-vänstern fick sitt inflytande och påbörjade denna resa till det tokland vi har idag.

      Att sossar och ”moderater” är samma skit(68-vänster) inom politiken är uppenbart, speciellt efter DÖ. Har du läst mina kommentarer torde detta framgå.

      Det jag och troligen de andra 99 moderater efterfrågar är just ett riktigt högerparti, som tar ställning till individens rätt före kollektivet.

      Sossarna har tillåtits ha tolkningsföreträde och därmed fått definiera den politiska höger/vänsterskalan så folk knappt vet vad höger är längre.
      Inte minst tack vare de åtgärder som beskrivs i ovan länkar.

 27. Jan

   /  09/24/2016

  Jerry har väl rätt till sina politiska åsikter precis som alla andra. Än så länge är det inte förbjudet att vara socialist. Även om nu både du Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf drömmer om det. Alla kan inte vara nyliberaler.

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   1. ”Jerry har väl rätt till sina politiska åsikter precis som alla andra.
   2. ”Än så länge är det inte förbjudet att vara socialist.”

   Ja, givetvis!
   Jag hoppas det aldrig kommer bli förbjudet.
   Känns som du missuppfattar medvetet, annars hade du inte behövt skriva sådana självklarheter. Jag ser inte Jerry som socialist utan mer som en kommunist, om du ser honom som socialist med dagens mått så får du såklart göra det.

   Svara
   • G

     /  09/24/2016

    Jag ser inte Jerry som socialist utan mer som en kommunist….och det baserar jag på mer än det som finns i det här kommentarsfältet, bara för att förtydliga. Blev lite mycket fokus på Jerry känner jag, var inte ens tänkt att handla om honom utan om Per Albin, men jag hade inte lagt märke till det där om Jerry i gokväll i texten innan, så blev givetvis tvungen att leta för att se om det fanns någon video av det på nätet.

    Svara
   • Lövet

     /  09/24/2016

    Jan (Som mer och mer liknar MJ) är bra på just det – medvetna misstolkningar, falska dikotomier och halmgubbar…

    Svara
    • Jan

      /  09/25/2016

     Det är nog snarare så att jag reagerar på den moderata flockmentalitet som, dessvärre, grasserar på detta forum. Dessutom tycks man ha fastnat i en föråldrad retorik från 70-talet. Det låter bitvis som Flashback. DDR, Stalin och Nordkorea hit och dit. Som man dessutom på något sätt lyckas klistra på den svenska socialdemokratin hela tiden. Jag är inte socialdemokrat längre men jag ledsnar till slut på den här lågpannade retoriken. Muren föll för mer än 25 år sedan. Sovjetimperiet finns inte kvar. Vad nu det hade med svensk socialdemokrati att göra? Om det här forumet består av 100 personer så får jag ibland känslan av att det är jag och så 99 moderater. Det blir lite ensidigt….

     Anledningen till att jag skriver här är att jag är kritisk mot identitetspolitiken, massinvandringen och det mesta som förknippas med politisk korrekthet. Samt även det nyliberala, misslyckade, samhällsexperimentet. Kort sagt allt som kan förknippas med sjuklövern och Sveriges riksdag, regering och opposition. Vänster eller höger gör ingen skillnad längre. Det är ungefär samma innehåll fast med en annan etikett. Sådant får man inte tycka och därför uppskattar jag MiT:s blogg som jag ser som ett andningshål i den hårt censurerade demokratur vi lever i för närvarande.

     Jag är inte här för att basha sossar eller moderater. Däremot kan jag inte undgå att reagera när forumets moderater för femtielfte gången ger sossarna skulden för precis allting. Det är nämligen ohederligt. Så okomplicerad är inte världen.

     Svara
     • MiT

       /  09/25/2016

      Man får ju tänka på att S har haft makten i princip oavbrutet (några undantag) i 100 år, sånt sätter väl sina spår när man ska leta efter orsaker och ev skuld till något? Är ju vansinnigt mycket troligare att S orsakat dem än någon annan pga det.

      Det finns nog många moderater här ja. Men även en del andra. Och jag brukar i alla fall försöka vara noga med att påpeka att de senaste årens totala kaos är skapat av M, MP och Alliansen och att nuvarande regering fått ärva problemen. Som de dock var väldigt sena att ta tag i.

     • Pelle2

       /  09/25/2016

      G skrev inte om Sossarna utan om kända kulturpersoners vurm för den kommunistiska ideologin som även jag anser är väl så avskyvärd som Nazismen.
      Av någon underlig anledning har kommunismen gjorts rumsren i debatten och inom rikspolitiken. Det är ingen som skriker att man inte skall samarbeta med V medan det är vardagsmat vad gäller SD.
      Det går däremot jättebra att söka stöd av kryptokommunisterna i V som av kosmetiska och taktiska skäl tog bort kommunisterna ur partinamnet.

      Om du inte är här bl.a för att basha Alliansen i allmänhet och Moderaterna i synnerhet så gör du i alla fall mig lite förvånad. Det är ganska många av dina inlägg som handlar om hur dålig den borgerliga politiken är.
      Sedan händer det ibland att du även kritiserar Sossarna men inte så ofta.

 28. Jan

   /  09/24/2016

  Korridorvakten Andrev är kränkt över att Stig-Björn Ljunggren ifrågasätter hans rätt att ständigt vara kränkt. Sådant ska statsvetare inte syssla med anser Andrev.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/andrevwalden/article23585830.ab

  Svara
  • G

    /  09/24/2016

   Haha. Jaha, det bidde även en text av Andrev också, räckte inte bara med kritik mot Ljunggren på twitter, jaja, det var ju det twittertjattret jag postade om långt ner på förra blogginlägget.

   Svara
 29. MiT

   /  09/24/2016

  Svara
 30. Jan

   /  09/24/2016

  Här, alla mångkulturivrare, har ni er vackra vision av invandrarlandet Sverige. Det är alltså mer av det här som Sverige behöver?

  http://gangvaldet.story.aftonbladet.se/chapter/har-ar-99-procent-av-eleverna-barn-till-invandrare/

  Svara
 1. SVT Rapport avslöjar orsaken till bostadsbristen i Sverige: “svenska byggnadsarbetare är macho.” Lösningen: “kvinnor.” | Jämställdhetsfeministerns blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: