Licenspengar i arbete

Licenspengarna sätts i arbete riktigt ordentligt på SVT. Det är sidan ”I allmänhetens tjänst” på facebook som uppmärksammat det här

svt-edit

Ovan ser ni några rader i i låten ”Man ska ha menssex”… Och om ni inte vet var radikalfeminismen (alltså den feminism som de flesta i Sverige menar när de pratar om feminism…) finns på den politiska skalan så finns en ledtråd i raden ovan…

Hela texten

Jag har prövat nästan allt som finns att välja på

Många äro livets bördor – nöjen, de är få.

Men det finns en sak som alltid höjer mitt humör – Det är de röda dagarna jag finns och lever för!

Man ska ha menssex

För det blir nästan som True Blood

Man ska ha menssex

Som ett privat Stockholmsblodbad

Man ska ha menssex

Det är en säker period

Man ska ha menssex

Alla gillar blod!

Ja jag vill dela Röda havet som i Moseboken

På Röda torget vill jag ligga, Lenins lära trogen!

En jakt på Röd Oktober året om i varje hamn –

Jag kommer alltid när den röda mattan rullas fram!

Man ska ha menssex

För det har de i Fifty Shades

Man ska ha menssex

Så duschen blir som den hos Bates

Man ska ha menssex

The Shining-hissen upp och ner

Man ska ha menssex, Ja, jag vill ha mer!

Man ska ha menssex – Det innehåller mycket järn!

Man ska ha menssex

För annars är man omodern.

Man ska ha menssex

Och fira världens bästa hål.

Man ska ha menssex

Höj menskoppen, skål!

Ni vet väl om att TV-licensen ska höjas? Man får vara glad att pengarna går till sådana här viktiga saker   😀

Har tagit upp EDIT förut

MVH

MiT

Lämna en kommentar

75 kommentarer

 1. Sven

   /  09/24/2016

  Och det var väl ännu värre på UR enligt Heimersson i DN i veckan som gick? Som handlade om URs normkritiska norm som i sin tur absolut inte fick kritiseras.

  Svara
 2. Sexig blodtörst – det var väl valda ord för att beskriva kommunismen!

  Svara
 3. MiT

   /  09/24/2016

  Svara
  • Vad kallas det när samhällets normer och maktsystem inte upprätthålls? Normkritik!

   Svara
  • Svenne

    /  09/25/2016

   Vissa normer kritiseras inte… #AB

   Svara
   • Jans

     /  09/25/2016

    Det där är rätt skrämmande och faktiskt en förklaring till varför förortskaoset fortsätter. Sossarna som för länge sedan allienerat sig med arbetarklassen behöver importerad oordning för att behålla sin maktställning. Men det kan ju dyka upp nya partier så småningom i de där områdena, det har nog inte S kalkylerat med. Kanske en av de sakerna som trots allt är bra med sharia är att det uppmanar till att inte ägna sig åt demokratiskt arbete och att rösta.

    Svara
    • Olof

      /  09/25/2016

     Ja, det är ju det som är problemet med att söka stöd i klan, klient och identitetspolitik. Du kan få stöd och lojalitet under en viss tid tills dess stödtrupperna börjar kräva utdelning för sina intressen. Eftersom de faktiska åsikterna snarare ligger åt det extremt konservativa hållet så kommer i såfall S att behöva förändras väldigt mycket, även från dagens S, eller förlora dessa väljare till ett nytt parti där Mehmet Kaplan, Omar Mustafa eller Abdirizak Waberi skulle känna sig hemma och vara välkomna.

     Svara
 4. Dreadlock

   /  09/24/2016

  Äsch. Provokation för att äckla borgare och föredettingar. Det var mycket värre på 60-talet. Då var SvT en enda röra av välmenande rödgardister.Tyckte texten var lite kul sin sin tonåriga rättframhet.

  Vem har inte haft menssex ?

  Svara
 5. PKfoben

   /  09/24/2016

  Vad fräscha vulgärvänstern är…eller inte!

  Svara
 6. michael.

   /  09/24/2016

  Det verkar som om textförfattaren har ramlat ner i hålet av patriarkala strukturer.
  Det ska inte vara Man ska ha menssex utan självklart En ska ha menssex.

  Svara
 7. Ser fram emot uppföljaren: ‘Kvinna ska ha manssex’

  Svara
 8. QED

   /  09/25/2016

  OT: Manliga spelare förstärker köns-binäritet genom att besegra kvinnliga basketballag i övningsmatcher. Fy på er!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/25/2016

   ”Vad är en blomma?

   Blomman är enligt heteronormativ diskurs den del av gömfröväxterna som är avsedd för fortplantning. Blommans funktion blir ofta kodad att producera frön. Det som är blommifierat sägs ofta vara färgglatt eller doftande för att locka till sig insektskodade kroppar så att de kan utnyttjas för pollinering. Under kursen kirtiska blomstudier så prövar vi giltigheten i blomningsnarrativen och undersöker de alternativa kunskaperna kring blomma. Kursen sker i samtalsform i tryggt rum, examination sker genom en gemensam föreställning i pantomim.”

   Svara
 9. Jan

   /  09/25/2016

  Jag tycker att det är djupt tragiskt att SVT låter sig politiseras på det här sättet. Det undergräver nämligen förtroendet för public service på sikt. Tanken med Edit är nog densamma som med P3. Man vill locka unga kvinnor och andra generationens invandrare till SR/SVT. En grupp som man annars verkar rädda att förlora till kommersiella medier.

  Svara
  • Problemet är att jag inte tror de tilltalar unga kvinnor och sannerligen inte människor med invandrarbakgrund. Ärligt talat tror jag dessa människor bara är där för att mjölka kon tills den blir torr, men jag är cyniker.

   Svara
   • Jan

     /  09/25/2016

    Jag tror heller inte att man når dessa ”korrekta” grupper i någon större omfattning. Men man gör sitt bästa genom att kvotera in kvinnor och rasifierade som programledare. Notera hur Gina Darwit är programledare för nästan alla program som vänder sig till ”unga vuxna”. Hon är det personifierade kvoteringsidealet. Ung kvinna med ”rätt” invandrarbakgrund.

    P3, Edit och Politism tycks för övrigt vara konstruerade efter samma mall. Likafullt tittar unga kvinnor och invandrare mest på Kanal 5 och lyssnar på valfri megamix radiokanal…

    Svara
    • Som homofil (och det är fortfarande ett roligt ord!) så känner jag mig mer och mer alienerad från dessa människor. Det är som om de VILL jaga bort mig. Och då är jag en av dom som tycker att Gina Dirawi är en bra programledare då hon har en bra röst och hållning.

     Vänta… började jag ge RIKTIGA kriterier till varför man ska bli programledare? Oy vey.

     Svara
   • Ivar L

     /  09/25/2016

    Vad tror ni, blir det en blond rockabillykille med kepa som representerar Iraks ungdomar?

    Och så undrar man varför FN har så svårt att komma med förslag på realistiska lösningar till framtidens flyktingproblem och fattigdom.

    Svara
 10. Den som trodde att FÖRFATTARFÖRBUNDET innehöll intelligenta personer –
  har anledning att tänka om:

  http://pbs.twimg.com/media/CtGzkvuWcAEea3z.jpg:large

  Svara
 11. Jan

   /  09/25/2016

  Anna Dahlberg i den ena kloka krönikan efter den andra. Här om kulturrelativismen hos regeringen: http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hedersvald-viktigare-an-pappamanader/

  Svara
 12. Pelle2

   /  09/25/2016

  OT:
  Katrine Marcal på Aftonbladet försöker få det Amerikanska valet att handla om att de som röstar på Trump är rasister,sexister och antifeminister medan dom som röstar på Clinton är feminister.
  Hon menar också att vi som inte köper den feministiska hatideologin inte gör det för att vi vill trycka ner kvinnorna och förneka dom en plats i samhället.
  Är det någon som vill trycka ner det andra könet så är det radikalfeministerna som på alla sätt dom kan vill trycka ner och smutskasta män och manligheten…
  http://archive.is/k3Ai3

  Svara
  • Klimathotet

    /  09/25/2016

   Blir Clinton president. Bygg skyddsrum. General Colin Powell har dömt ut henne som omdömeslös och girig.

   Svara
 13. Ivar L

   /  09/25/2016

  Rekommenderat artikel om flyktingfrågan, av Anders Östman, som tidigare arbetat för Sida, FN och UD. En artikel som klarar av att se hela problemet, i denna artikel med Afrika i fokus:
  http://www.svd.se/afrika-bor-ta-sitt-ansvar-for-migrationen/om/debatt

  ”I vissa länder framskymtar ibland till och med skadeglädje över det europeiska misslyckandet i att hantera dagens situation, men sällan ­någon rannsakan om varför människorna ser sig nöd­sakade att lämna. Ansvar och sympati för sina egna saknas ofta.”

  Svara
  • Läs!

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/25/2016

   Det mest cyniska och giriga vinkeln är idén att Sverige med svenskarna ska vara glada för att det kommer hit högutbildad kvalificerad arbetskraft, sådan som vi har stort behov av, och att det skulle vara en sådan vinst för stackars Sverige, som inte har råd att utbilda sina egna medborgare. Nu stämmer ju inte denna kompetensinvandring, väldigt få är högutbildade. Men låt oss säga att det skulle vara samt, behövs det inte bra många fler tandläkare, läkare och lärare i Afghanistan och Somalia än vad det gör här.

   Och om nu Sverige hade ett sådant skriande behov av högutbildade akademiker, varför annonserade vi inte i Grekiska, Portugisiska, Spanska och Italienska dagstidningar när finanskrisen rasade som värst?

   /Frida

   Svara
   • Vi har gjort det också. T ex Norrland raggade läkare i Italien med bra resultat. Nu hade Italien överskott av utbildad folk, så det var kanske ok. Finland riktade sig till Spanien beroende på grammatik, spanska och finska har liknande. Och privata firmor raggar också kockar, dataexperter… Som svensk skola utvecklas måste vi kanske snart lita på utlandet?

    Övrigt håller jag med dig. Bra inlägg!

    Svara
  • G

    /  09/25/2016

   Mycket bra. Något för våra s.k humanistiska advokater och inte minst Ramberg att läsa, gärna flera gånger om och om igen så de verkligen fattar.

   Svara
 14. Pelle2

   /  09/25/2016

  Lite mera OT även denna gången från Aftonbladet:
  En Emelie Heilman skriver ett inlägg om att män får slåss medan kvinnor äter antidepressiva medel mot sina aggressioner.

  För det första så är det väldigt få av oss män som slåss och om hon nu så gärna vill slåss
  så var så god. Börja bara inte gråta om någon slår tillbaka,,,

  Hon anser också att kvinnor inte får visa aggression på något sätt utan då skall det medicineras bort.Det händer väl ganska ofta att kvinnor är verbalt aggressiva i alla fall
  och det är det väl ingen som hindrar dom från att vara mer än att man argumenterar emot.

  Det är ju också talande att hon, som den feminist hon förmodligen är, tar upp fotbollshuliganer som representanter för oss män…
  Av någon anledning fungerade in archive.is så jag får lägga in den vanliga länken..
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23581359.ab

  Svara
  • Ivar L

    /  09/25/2016

   Hon kanske missat att damboxning numera är en olympisk gren. Så om hon vill slåss så är det bara att dra på sig handskarna och börja träna. Nemas problemas. Slåss på gator och torg får varken män eller kvinnor.

   Svara
  • Jerry

    /  09/25/2016

   Det är väl snarare så att kvinnliga vredesutbrott accepteras medan män förväntas behålla lugnet. Vi får inte ens bli upprörda över feminismen för då är vi löjliga, kränkta osv. Inte har vi PMS att skylla på heller.

   Svara
 15. Jans

   /  09/25/2016

  Putilov-affären har verkligen tagit en ny vändning. Jag tycker det verkar som SR gjort ett gediget arbete här och jag håller med om att varningsklockor ringer när det gäller Putilov:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6522899

  Säkerhetskontroll har ju tydligen gjorts men SD kanske borde varit mer försiktiga med tanke på att mannen trots allt inte bott i Sverige särskilt länge samt att han hoppat mellan en rad olika arbeten. Jag gissar att Putilovs arbete på Migrationsverket som hans invandringskritiska hållning gjorde att de blev sugna på att knyta honom till sig.

  Däremot blir jag inte klok på hur affären i sin helhet hänger ihop. Samarbete med kriminella affärsmän, Putilovs invandringskritiska bloggande och en del annat rimmar rätt dåligt med att han skall vara utsänd som spion av Putin. En infiltratör för knappast oväsen och väcker uppmärksamhet på det viset. Min privata teori är att Putilov är lite av en galning och mytoman som lyckats lura sig in på än den ena än den andra arbetsplatsen i Sverige och gått bananas på diverse olika sätt. Att han just är ryss känns mer som en slump, men som sagt, bara en teori. Jag utesluter inte att han kan vara utskickad av Putin men i så fall får nog putin se över sitt spioneridepartement för maken till klantig rekrytering får man leta efter i så fall.

  Svara
  • Jan

    /  09/25/2016

   Inte jag heller blir klok på hur allt hänger ihop här. Men då borde väl den här mannen (vad han nu heter..) åtminstone kunna ställa upp och svara på några frågor. Om han nu är ren som snö som borde ju det inte vålla några problem. Istället sjukskriver han sig och säger upp sig. Det ger ju inte världens bästa intryck om man säger så…

   Svara
   • Jans

     /  09/25/2016

    Precis, att han inte vill vara med på intervjuer är mycket besvärande för hans trovärdighet. Klart det är jobbigt när hela media trycker på men något lurt är det. Jag vill fortfarande se bevis på att han skrivit Aftonbladetartikeln dock. Den ligger ju till grund för den numera i gammelmedia etablerade ”sanningen” att han är desinformatör som traderas om och om igen. Jag kan inte se hur en debattartikeln, ens under fingerat namn, är desinfromation men i vilket fall som helst vill jag se Aftonbladet bevisa detta eftersom det utgör en så central del i beskrivningen av fallet Putilov.

    Svara
   • MiT

     /  09/25/2016

    Han sa att han kunde ställa upp i direktsänd intervju så de inte skulle kunna fulklippa. Enligt hans twitter alltså. Där har han även postat några mail där han svarar men som SR verkat strunta i, de säger bara att de inte sett några. Osv. Om det är sant så har han ju försökt i alla fall och att de har valt att strunta i det. Men det är så många vindlingar i det här att man blir snurrig.

    Svara
    • Svenne

      /  09/25/2016

     Ja, nog är mycket oklart alltid. Det är svårt att säga vare sig bu eller bä – att Putilov är en märklig fågel och att media formligen avskyr honom står väl klart. #avvaktar

     Svara
     • Ivar L

       /  09/26/2016

      En sak som är rätt väsentlig och som inte nämnts är eventuella brottsmisstankar. Om han verkligen har varit någon slags spion så borde det finnas misstankar om brott och eftersom spioneri är ett grovt brott så hade han förmodligen i så fall häktats. Jag tycker det är rätt viktigt att ha detta i minnet när det talas om att han är ”desinformatör” och liknande. Ingenting ännu tyder på att polisen eller Säpo har några reella misstankar om brott. Den här historien känns oerhört konstig på alla sätt och det värsta är att eftersom t.ex. DN och Aftonbladet kört all in och eventuellt själva spridit falska uppgifter kommer vi förmodligen inte att få veta, någonsin, hur det egentligen hänger ihop. Enda hoppet är om några på Flashback eller möjligen Nyheteridag lyckas nysta upp det hela. MSM kommer inte att göra det.

  • Olof

    /  09/25/2016

   ”Putilovs invandringskritiska bloggande och en del annat rimmar rätt dåligt med att han skall vara utsänd som spion av Putin.”

   Hela teorin om att Putin skulle ha intresse av att destabilisera europa genom att stödja invandrarkritiska partier verkar helt absurd. Vad skulle han tjäna på det? En sådan metod leder ju på intet vis till det tänkta målet. Det är ju flyktingströmmarna i sig och de traditionella partiernas oförmåga att hantera situationen som driver både de invandrarkritiska partiernas tillväxt och destabiliseringen i europa. Det var migrationen, och bland annat Löfvens och Merkels agerande gentemot denna som puffade Brexit till vinst.

   Aftonbladet publicerade fejkartikeln, som argumenterade för att ge asylsökande och papperslösa rösträtt, vilket jag skulle kunna se som en rimlig propagandaartikel med avsikt att destabilisera Sverige om den ledde till förändring åt det hållet. Men de har ju publicerat många liknande artiklar och varit på barrikaderna för ohejdad migration. Menar de att hela innehållet i tidningen möjligtvis kan vara fejkat av Putin? Menar de att identitetspolitikerna går i Putins ledband? DN med kanske?

   Eller menar de att Putin har någon sorts diabolisk men altruistisk plan att hindra EU från att falla sönder? Det låter väldigt osannolikt.

   Jag kan mycket väl tänka mig att Putilov och SD gör sitt för att manipulera media så mycket de kan, säkerligen inspirerade av sina kollegor i de andra partierna i riksdagshuset. Men för att dra någon koppling till Putin annat än ‘ryssen kommer’ gba, så skulle jag gärna höra någon sorts logisk anledning för Putin att försöka minska migrationen till Europa. Så länge inte EU sätter in alla migranter i en ny Främlingslegion har jag svårt att se hur det skulle vara i hans intressse.

   Svara
   • Putin, enligt utländska källor, VILL testa gränserna med migrationsvågen.

    Det finns en faktor att vara invandringskritisk (vi kommer slå igen gränsen, hur många kommer in?), men desto mer att vara invandringsvänlig (kom hit, kom hit i mängder!). Tror definitivt Ryssland kan spela ett dubbelspel här.

    Svara
    • Olof

      /  09/25/2016

     Jo, precis, Putin skulle kunna ha någon sorts byzantin plan med allt från att försvaga EU genom en svagare europeisk kulturell identitet, till splittring genom att skapa akuta kriser i olika länder och minska tillgängliga ekonomiska resurser för att hantera dessa på grund av belastningen som migrationen utgör. Eller till och med sådana planer som att fylla upp möjligheten att ta emot flyktingar i europa för att förhindra framtida flykt från öststater till västeuropa. Och minskade ekonomiska resurser till försvar.

     Men alla dessa möjliga motiv har ju samma grundförutsättning – fortsätt försvaga EU genom ohanterbar migration.

     Och det är klart, det kan vara ett dubbelspel att diskreditera de invandringskritiska partierna genom att utföra klantiga påverkansförsök. Men även då är det ju Aftonbladet, SVT och DN som glatt går Putins ärenden, då målet i så fall återigen är att hindra ytterligare skärpning av migrationspolitiken.

     Eftersom det är i princip omöjligt att agera på något vettigt sätt utifrån den typen av jag-vet-att-du-vet-att-jag-vet resonemang som konspirationstänkande leder till så tycker jag det är mer produktivt att helt enkelt skita i vem som säger något utan helt enkelt koncentrera sig på vad som sägs och vad sannolika effekter av ett sätt att agera blir. Om någon propagerar för ett spår som destabiliserar europa spelar det ingen roll om de är avlönade av Shibstedt, SD, LO eller genom skumma fastighetsaffärer med ryssar, effekten är densamma.

     Svara
   • Ivar L

     /  09/26/2016

    Eftersom SD är hyfsat ryssvänliga kan Putin ha intresse av att etablera kontakter med SD och att i det läget även ha infiltratörer på plats i partiets närhet. Men Putilov framstår ju i det sammanhanget som ett misslyckande redan från början och just därför har jag rätt svårt att tro på den vinkeln. Däremot betvivlar jag verkligen inte att Putin kan ha ambitioner av att upprätta förbindelser med SD på samma sätt som Sovjet arbetade med att få kontakter med VPK. Naturligtvis jobbar även andra stormakter på det viset gentemot andra partier så det är inga konstigheter.

    Svara
  • Dan

    /  09/25/2016

   SD borde aldrig anställt pultilov. Men med tanke på hur många klåpare SD har anställt inom partiet så är det inte förvånande. Om folk visste vilka som jobbar där skulle dom snabbt förlora minst 10% av sitt stöd.

   Svara
   • MiT

     /  09/25/2016

    Där är du nog nära sanningen tror jag 😛

    Svara
   • Ivar L

     /  09/26/2016

    Kan ligga något i det men å andra sidan, ser det bättre ut i andra partier? Möjligen är de lite halare och mer rutinerade i andra partier men det råder ju ingen brist på pajaser direkt. Ta en sådan som Mona Sahlin, det går ju bara åt helvete hela tiden och har gjort i stort sett från början.

    Svara
  • 1) Om han är infiltratör – inte förvånande att han jobbat in sig hos SD. Frågan är väl sedan vilka som har arbetat under namnet Egor Putilov innan dess?

   2) Är han inte infiltratör – livet är förstört. Genuint, stackars kille. Hoppas han ÄR infiltratör.

   3) Min rysskräck är tillbaka.

   Svara
   • MiT

     /  09/25/2016

    Precis! Och det är punkt två som är det jag har försökt att peka på, att det är alldeles för lätt för AB att av politiska skäl sänka någon, de behöver inte ens bevisa något alls förrän folk börjar skrika om Putin.

    Nu vet jag inte HUR en sådan skulle bete sig när man blir avslöjad men gissningsvis dra sig undan totalt? Han har gjort tvärtom liksom. Vad är det som händer?

    Svara
    • Jag känner mig obekväm med att Aftonbladet och den andra kvällspressen kännetecknar honom som dessinformatör. Han HAR faktiskt arbetat hos båda tidningarna (även om de nu försöker radera allt material) och han kommer sannolikt inte få något journalistjobb om han nu blir friad. Och inte få fortsätta som politisk tjänsteman.

     Och sedan är hans ”hemliga” identitet röjd, vilket gör att han måste flytta.

     Jag hoppas att han är en Putin-lakej, annat vore förstörande för vilken människa som helst.

     Svara
 16. Jans

   /  09/25/2016

  Såhär kan det gå om man säger upp:
  http://www.svd.se/jo-utreder-anmalan-mot-radiotjanst
  ”Paret, som enligt anmälan inte äger någon tv, känner sig terroriserat av Radiotjänsts telefonsamtal, som beskrivs som ”ständiga” sedan de avslutade sitt tv-innehav för två år sedan.”

  Svara
 17. Pelle2

   /  09/25/2016

  OT:
  Ebba Witt-Brattström skriver en gråtkrönika på samma tema som DN,s Åsa Beckman.
  Dv.s att män är ointresserade av att ställa frågor till kvinnor medan dom fina kvinnorna genom att ställa frågor till oss män lyfter oss i våra privat- och yrkesliv.
  Inlägget har rubriken ”dags för männen att kliva ur sin bunker”
  Är det någon som tror att dessa feministers ständiga demonisering av män och manlighet
  kommer att leda till att vi är mera sugna på att lyssna på dom ?

  För övrigt tror jag nog att de flesta av oss har träffat på kvinnor som pratar om sig själva och inte har visat speciellt mycket intresse för oss män.

  Det är ju också ironiskt när en kvinna med en medial plattform gör sig till taleskvinna för alla andra och låtsas som om ingen intresserar sig för hennes uttalanden..

  Detta citatet från artikeln var ju dock lite intressant:

  ”En sökning på ”frågestrejk” uppvisar jubel i mansgrisbastionen Flashback: äntligen slut på kvinnors triviala, hjärndöda pladder och känslorunk. Det finns så mycket kvinnohat därute!”

  Jag gjorde samma googling och sökresultatet toppades av krönikören Hanna P på Nöjesguiden som naturligtvis håller med Witt-Brattström och Beckman om hur synd det är om kvinnorna för att män inte frågar dom om saker.

  Sedan följdes det sökresultatet av Beckmans artikel.

  Witt-Brattström fick leta lite längre ner i listan för att hitta Flashbacktråden hon skrev om.
  Jag läste lite i tråden och visst fanns det de som skrev om kvinnopladder med mera men det fanns också dom som resonerade om olikheter mellan könen vad gäller behov av att prata med mera. Det fanns också dom som skulle tycka att det var skönt att slippa svara på kvinnornas ständiga frågor.
  Det är ju därför intressant att hon väljer att lyfta fram dom i tråden som skriver nedsättande saker om kvinnor…
  Så när vi män är överens om att kvinnor skall sluta ställa frågor till män så är det kvinnohat.
  Det är alltså enbart kvinnornas lösning som är den rätta ?

  Maken till offerkoftor får man leta efter…

  http://archive.is/GtN6P

  Svara
  • Jan

    /  09/25/2016

   Ja, herrejösses. Ebba W-B är förbannad för att män inte läser hennes böcker. Jag får ofta intrycket av att Ebba W-B vill vara en av männen. När hon inte får det så ger hon sig på dem istället. I något slags ständigt revanschbehov. Jag skulle vilja påstå att det handlar mer om henne själv än om någonsin kvinnorörelsen. Hon har ju fått allt, inklusive professorstitel. Nöjer hon sig aldrig? Tar ilskan aldrig slut?

   Svara
   • Lövet

     /  09/25/2016

    Ja, det är tur att hon är så resonerande och välformulerad – för annars skulle hon ju kunna framstå som en sur bitterf…a…

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/25/2016

    Sen så undrar hon: Varför ska jag svara på frågor från män?

    Hon borde istället fråga: Varför ska män lyssna på mig?

    Hon har genomgått en skilsmässa, ett klimakterium och gett ut en bok som ger uttryck för hennes generaliserade manshat. Gäsp. Hon verkar lida av storhetsvansinne och har en självbild av en rosa eminens som omöjligen får ifrågasättas.

    Men det kanske blir så med åldern, att luttrade feminister kryper till korset och börjar krama de tittlar och hierarkier som de ägnat sådan möda att kritisera.

    /Frida

    Svara
  • Olof

    /  09/25/2016

   Hela tanken är absurd och otroligt självcentrerad. Det är ingen som begär att kvinnor skall kliva fram och hålla igång en dialog, det är något de i så fall tar på sig själva. Eller, som de noterat, kan låta bli att ta på sig om de vill. Alla människor har inte samma kommunikationsmönster, och om Ebba eller Åsa har konkreta krav på att deras umgänge skall bete sig enligt deras specifika önskade mönster får de väl säga det. Till dem som känner för att ställa upp på det.

   Och det är ju inte så att det inte finns en viss symmetri; tänk om män skulle ‘fråga ut’ strejka. Den mänskliga rasen skulle ju dö ut.

   Själv brukar jag försöka hålla en artig konversatoin igång, i den mån det går, men skall jag vara ärligt så krävs det ju en del kapacitet hos samtalspartnern för att jag inte skall behöva öka ritalindosen. Eller att jag gör något annat samtidigt. Annars brukar det, om jag skall vara självkritisk, resultera i en monolog där eventuell partner är rätt överflödig.

   För nej, i min värld så har konversationer med partnern inte ett egenvärde i sig för relationen, så finns det inget att säga så är det bättre att de båda skiljs åt och var för sig skaffar sig något intressant att dela med sig till den andre av från andra källor. Behöver man den sortens konstanta validering trots att man inte har något att erbjuda så bör man nog se sig om efter en mentalvibrator snarare än en annan människa att vara ihop med.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/25/2016

    Bra kommentar som vanligt Olof!
    Håller med om att det inte är någon som tvingar kvinnor att fråga oss män om något utan det är helt och hållet ett självpåtaget problem.
    Om hon är missnöjd med sina manliga vänners eller eventuella partners kommunikationsmönster så får hon väl påtala det i stället för att skriva gråtinlägg i tidningen.

    Det är ju också tröttsamt att hon, i sedvanlig radikalfeministisk stil, projicerar hennes negativa upplevelser av män på alla män.
    Visserligen anekdotisk bevisföring men jag kan personligen säga att jag förmodligen ställer flera frågor till min omgivning än de jag besvarar och jag är inte en person som sitter och skryter om mig själv heller.

    Svara
 18. Pelle2

   /  09/25/2016

  Mera OT
  Dan Korn skriver bra om den idiotiska identitetspolitiken.
  http://www.expressen.se/debatt/identitetstankandet-ar-manniskofientligt/

  Svara
 19. Jan

   /  09/25/2016

  Den curlade övre medelklassflickan Jonna ger sig inte. Hon saknar redan massinvandringen och yrar om asylrätten. 60 miljoner araber och negrer har tydligen asylrätt rakt in i Europas välfärdssystem. Dra åt helvete, Jonna!

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/jonnasima/article23591347.ab

  Svara
  • Intressant att du måste använda dig av nedsättande uttryck som ”neger”, Jan.

   Svara
   • Jan

     /  09/25/2016

    Det är lustigt hur ord ändrar valör med tiden. Men okej då, säg afrikaner istället då. Jag tvekade faktiskt själv när jag skrev ordet.

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/25/2016

   Jag vänder mig emot att du använder ord som neger, så PK är faktiskt Frida, [neger] är givetvis nedsättande och ger inget extra att varken skriva eller säga. Nog om det.

   Skribenten på Aftonbladet har ett mycket konstigt sätt att tänka och uttrycka sig.

   ”Men Sverige är och ska vara ett invandrarland. Det håller även S-kommunpolitiker med om. Närmare 70 procent vill tillbaka till en mer generös flyktingpolitik, enligt undersökning av SVT.”

   Att Sverige är och ska vara ett invandrarland är absurt. Sverige har aldrig historiskt sett varit ett invandrarland. Sverige ska vara ett bra land att leva i, för svenskar och invandrare, men Sverige ska absolut inte vara något invandrarland när det betyder att konungariket blir ett betydligt sämre land att leva i, oavsett om du är invandrare eller har en stamtavla som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Vad är det för provocerande infantilt struntsnack.

   Sedan skriver hon att tillfälliga uppehållstillstånd skulle vara dåligt för integrationen – direkt skitsnack, vi har haft permanenta uppehållstillstånd som praxis de senaste tjugo åren, vad har det gjort med integrationen? Att en utlänning med tillfälligt uppehållstillstånd inte skulle vilja integrera sig är absurt, med all säkerhet är det precis tvärt om.

   Svara
   • Jan

     /  09/25/2016

    Kommunpolitikerna måste vara hjärntvättade. Jag ser ingen annan förklaring. De, om några, borde väl se vilka kostnader och undanträngningseffekter invandringen från u-länder för med sig. Å andra sidan tar de väl för givet att staten ska gå in igen och ta kostnaderna när de vältras över på kommunernas budgetar.

    Svara
 20. Pelle2

   /  09/25/2016

  Jag arkiverade ledaren så att vi kan komma tillbaka till den när verkligheten har kommit ikapp världsfrånvända godhetsapostlar som Sima.
  http://archive.is/z6PDV

  Dessutom gör det ju att vi kan minska antalet klick hos Aftonbladet 🙂

  För övrigt håller jag med de övriga som kritiserade att Jan använde ordet neger.
  Det tillför inte din argumentation någonting och du vet hur det upplevs av de flesta…

  Svara
 21. Gorby

   /  09/25/2016

  Debatt mellan bokmässans grundare Bertil Falck, journalisten Kristina Lindquist och Janne Josefsson, SVT.
  Janne gör bra ifrån sig som vanligt…

  http://www.expressen.se/tvspelare/video/tv/kultur/debatt-vem-har-ratt-att-stalla-ut-pa-bokmassan/?embed=true&external=true

  Svara
 22. Frida Gustavlin

   /  09/25/2016

  Sverige är tryggt, det har nu varit ytterligare en masskjutning utan hänsyn till varken liv eller hälsa.

  http://www.expressen.se/kvallsposten/flera-skadade-efter-skottlossning-i-malmo/

  ”Vittne: Försvann i en Audi.”

  Nu vet jag inte vad det var för modell, men om det var en RS6 så är jag mer än säker på vilken typ av person som står bakom skjutningen, det är jag nog ändå. Såvida inte Mangs fått permission vill säga, och odlat ett intresse för tyska räserbilar av kombimodell.

  Bankrånarfavoriten bland invandrargängen.

  http://teknikensvarld.se/varfor-kor-ranare-alltid-audi-118919/
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21587336.ab
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23311126.ab
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23151985.ab
  http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20151015/jon-olssons-audi-rs6-dtm-stulen-vid-vapnat-ran-efterlyst
  http://bilsnack.automotorsport.se/forum/showthread.php?384424-%C4nnu-en-RS6-anv%E4nd-f%F6r-r%E5n

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/25/2016

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23592495.ab

   Nu verkar det vara moped som gäller, något säger mig att Mangs inte kör moped, däremot verkar det väldigt poppis med moppe i vissa typer av mafiakretsar. Malmö, Sveriges Neapel, är inget skämt, det är helt uppenbart en förruttnad stad.

   Nedan en bild från filmen Gomorrah.

   Svara
  • Klimathotet

    /  09/25/2016

   Audi är lättstulna och har länge även varit kvinnornas favoritbil om de har råd. Bilrånare brukar föredra större Audi. Bäst för att slippa sånt är att ha en stor äldre bil som är tillräckligt hög för att köra över saker, pistolviftande ungdomar och annat som blockerar färdriktningen. 😛

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  09/25/2016

    Jag är inte någon biltjyvsexpert, men de flesta bilarna är nog ganska lätta att stjäla om du använder våld mot ägaren.

    /Frida

    Svara
 1. Vila i frid Kjell Albin Abrahamson | WTF?
 2. SVT Rapport avslöjar orsaken till bostadsbristen i Sverige: “svenska byggnadsarbetare är macho.” Lösningen: “kvinnor.” | Jämställdhetsfeministerns blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: