Räkna vita

Erika Bjerström har skrivit en tramsaktivistisk krönika på SVT, ”Den vite mannens sista strid” heter den.

erika-bjerstrom

Ordet ”vita” används 15 gånger i texten, det är det näst mest använda ordet i tramskrönikan, slaget endast av ”i” som förekommer 20 gånger. Men lägger man till ordet ”vite” som förkommer 5 gånger och ”vit” som förekommer 2 gånger så blir det 22 gånger. 22 gånger av drygt 600 ord totalt (610 med rubriken), det är väldigt mycket för ett sådant ord med böjningar. Ordet ”vita” utan böjningar är lika vanligt som orden ”och”, ”är” och ”som”. Det säger en hel del om syftet med tramset.

Men det är mer som stör av tramset, världens idag i särklass mäktigaste person, Barack Obama, blir reducerad till ”En svart familj bor i Vita Huset”, som om de är några tjänare eller uppassare. Hans namn nämns inte en enda gång. De är den svarta familjen i vita huset bara.

Hon nämner inte med ett enda ord vita kvinnor, ni vet sådana som Bjerström själv, av någon anledning. Det är som om de inte existerar. Jag tror varken Trump eller Clinton kan bli vald utan vita kvinnors röster men det tror Bjerström verkar det som.

Man förstår ju att hon är svårt förgiftad av postmodernism, att hon anser att den vita mannen är jordens avskum och att allt dåligt kommer från honom medan allt gott kommer från andra. Enda gången hon inte bara föraktfullt kallar dem ”vita män” eller ”vite mannen” är när det handlar om de som kan tänka sig att rösta på Demokraterna, då blir de uppgraderade till ”vita demokratiska män”.

De som inte är ”vita demokratiska män” kör runt i sina fyrhjulsdrivna bilar, är arga, reste sig i lättnad från sofforna och vallfärdar för att rösta när Trump kallar folk fjollor, grisar och så vidare. Man ska förstå att det bara är efterblivna vita banjospelande rednecks, som brölar av hat i sofforna när de inte skitar ner miljön med sina fyrhjulsdrivna fordon, som kan tänka sig att rösta på Trump.

Hennes avslutning

Det är en av de sista gången som den vite mannen som väljargrupp har chansen att utöva sin makt som just vit man. Nästa val kommer andelen vita män vara ännu färre.

Därför är årets presidentvalskampanj den vite mannens siste strid.

Så vita män utövar makt som just vita män och inget annat? Det är själva syftet? På vilket sätt skiljer sig utövandet av röstmakten, som det handlar om här, mellan vita och svarta? Röstar inte de svarta, latinos, asiater, kvinnor med mera på det som de tror är bäst för dem själva och landet? Vad röstar de på i så fall?

Helt makalöst, när vita män röstar är det för att utöva makt som vita män…

Jag förstår inte varför erfarna och rutinerade journalister måste reducera sig själva till simpla tramsaktivister? Det enda som sker är ju att vad de än rapporterar så finns det tidigare tramset där i bakhuvudet och pockar på uppmärksamheten? Eller är det så att hon egentligen är totalt inkompetent? Alla hennes tidigare uppdrag sen tidigt 80-tal, var de bara på skämt? Är det verkligen så illa? Att hon är arg på de som kör fyrhjulsdrivna fordon kanske inte är så konstigt då hon varit reporter för en miljöpartistisk tidning på 80-talet och gamla takter sitter väl i fortfarande.

Det är så otroligt märkligt att SVT bedriver opinion på det här ogenerade viset. Ja inte bara opinion, de kampanjar på nyhetssidorna. Att man kallar det ”krönika” hjälper liksom inte eftersom det inte är nyheter alls. I vintras var den en likadan typ som bedrev opinion på nyhetssidorna.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

151 kommentarer

 1. Jock Rockman

   /  09/27/2016

  Pinsamheter utan slut från svenska medier. Och vad har ”den vita kvinnan” åstadkommit? Varken gott eller ont, bara låtit allt ske?

  Svara
 2. bullshit

   /  09/27/2016

  ”… han bestämde över sin fru och sina döttrar …”

  Taskig uppväxt månne?

  Det säger något om SVT att deras nyhetsrapportering kretsar kring kön och hudfärg.

  Svara
 3. Jan

   /  09/27/2016

  Det här var väl bara ett sätt för henne att komma ut med sin beundran för Hillary Clinton. För att hon är kvinna. Och för att hon tillhör samhällseliten precis som Erika. Homosocialitet helt enkelt. Lika barn leka bäst. Annars har väl många svenska kvinnor tvingats dölja sin passion för Hillary litegrann. Hillary har ju inte varit populär direkt.

  Det andra hon kommer in på är desto mer sant. USA kommer snart inte längre vara en vit nation dominerad av europeiska ättlingar. Jag är dock inte lika glad och optimistisk över det som hon tycks vara. Hon tycks tro att det per definition kommer att göra USA till en bättre nation. Jag är inte så säker på det.

  Svara
  • Olof

    /  09/27/2016

   Tja, svarta begick 52% av morden i USA mellan 1980 och 2008, trots att de inte var mer än 13% av populationen. 93% av mördade svarta blev mördade av andra svarta. Så det är ju lite tveksamt vem som kommer att vara ‘vinnare’ i en sådan demografisk förändring.

   Svara
 4. Utrikeskorrespondent? Nog är nivån under golvet. Utan vita män skulle hon troligen inte ens existera. Inte jag heller och då menar jag inte spermier utan alla uppfinningar som får oss att fungera och överleva samt de som offrat sig för fred. (Nu i denna stund skiter jag i de dåliga uppfinningar, det får bli en annan historia.)

  Bara hudfärgen har betydelse nu mera. Och kvinnokönet.
  Hon är en vit kvinna. Hennes sista strid kommer också? De med andra hudfärger föder ju fler barn än de med vit. Vad har hon för värde då?

  Det som gör mig också illamående är att vi måste betala hennes artiklar, vi som inte licensskolkar. Ett skäl att låta bli.

  Svara
 5. Lars

   /  09/27/2016

  Hon måste ha glömt bort ”Lilla huset på prärien”. Den där lanthandlaren var ju världens toffelhjälte. Undrar hur han hade röstat?

  Svara
 6. Sanningen skall göra eder fria.

   /  09/27/2016

  Hon är själv frukten av en vit mans sådd. Men hon kanske hatar sin far och sina manliga förfäder, vad vet jag?
  Satt och förklarade hur elnätet i bl.a Sverige är uppbyggt och konstruerat från våra kraftverk med synkroniserade trefasgeneratorer, transformation och högspänningsöverföring för vidare distribution, beräkning av effektförluster, strömmar och värmeutveckling mm för min dotter som läser natur och förklarade att allt detta har den vite mannen tänkt ut, konstruerat och byggt. Och så är det med i princip allt. Vacker musik, konst, musikinstrument, elektronik, värmesystem, hydraulik, verktyg, maskiner, bilar, flygplan, arkitektur, datorer mm. De socialistiska oduglighetssvinen tycks längta till den dagen då den kreative, driftige och intelligente vite mannen för alltid är borta från jordens yta. När allt som den vite mannen räknat ut och byggt blivit sand, är de nöjda då? Eller nöjer de sig om den vite mannen själv inte får del i något han skapar till förmån för alla andra som inte ens förstår vad han gör?

  Svara
 7. Opie

   /  09/27/2016

  Roligt att hon skjuter sig i foten med sin retorik. Hon bekräftar ju tydligt oss nationalistfascistrasisters syn när hon pratar om ”strid” mellan raser/etniciteter. Vidare lyfter hon upp den demografiska ”utmaningen” där vita riskerar att bli minoriteter i sina egna länder och i förlängningen utsatta för folkmord. Kan vi få den diskussionen på agendan i sverige är mycket vunnet.

  Svara
 8. Pelle2

   /  09/27/2016

  Som vit man har jag bara lust att lägga ner och säga till de VITA,radikalfeministiska och postmoderna kvinnorna att var så god och gör allt själva.
  Ni är ju så himla fina och duktiga och vill inte ha vår hjälp så kör igång..

  Svara
 9. Pelle2

   /  09/27/2016

  OT:
  Kristoffer Bergström på Aftonbladet är den andra efter Metro som påstår att Pia Sundhage är den bästa fotbollstränaren som Sverige har haft.
  Javisst,hon är jätteduktig men konkurrensen inom damfotbollen är mycket lägre än inom herrfotbollen så jämförelsen är mycket tveksam. Skulle tro att Tommy Svenssons vm-brons
  var mycket svårare att uppnå än hennes os-silver
  Förstår inte varför radikalfeministiska sportreportrar inte kan berömma Sundhage utan att för den skull förminska manliga ledares insatser.
  Fast det är ju å andra sidan en sjuka som de delar med de kvinnliga radikalfeministerna..
  http://archive.is/HDzNzk

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/27/2016

   Det är bland de ädlaste PK-poängen man kan ta, att hävda att Pia Sundhagen är sveriges bästa fotbollstränare någonsin, de som skriver så vet att det provocerar fram precis rätt typ av reaktion, eftersom det inte är sant.

   Vi har haft en radda duktiga klubbtränare på sjuttio och åttiotalet, vi har landslagstränarna på nittiotalet, vi har de mycket framgångsrika manliga tränarna av damfotboll på början av tvåtusentalet. Bland dessa går det hitta hur många som helst som skulle kategoriseras som lika, eller bättre, tränare än Pia Sundhage.

   För att vara den bästa, bör man också ha vunnit det mesta. Det har inte Pia Sundhage gjort. Inte i Sverige i alla fall. När hon var tränare för damerna i Örebro så stod de stilla i tabellen. När hon tränade Kolbotn så såg det uselt ut i början av sässongen, de hämtade sig i mitten och tappade allt på slutet. Sedan har hon tränat USA, som har det bästa spelarmaterialet på jorden vad gäller damer i fotboll, gissar att hon lärde sig minst lika mycket som hon själv bidrog med. Inget fel med det, men det gör henne knappast bäst.

   /Frida

   Svara
  • Jan

    /  09/27/2016

   Just det. Någon borde väl ställa frågan varför de färgade dras till den ”vite mannens” samhällen och inte tvärt om?

   Svara
   • Opie

     /  09/27/2016

    Tja, kan det ha något med livstidsförsörjning utan motprestation att göra kanske? 😉

    Svara
   • Ivar L

     /  09/28/2016

    Det är ju en av vår tids kanske största ”paradoxer” (citationstecken eftersom det bara är en paradox för folk som inte kan tänka) att när kolonialmakterna lämnade sina kolonier så började koloniernas invånare i stort antal att försöka ta sig till sina forna herrar i deras egna hemländer.

    Svara
 10. MiT

   /  09/27/2016

  Svara
  • Jan

    /  09/27/2016

   Ska man skratta eller gråta? Här ser vi den politiska korrektheten in flagrante. Och visst, Ka-shing har rätt, bara i Sverige!

   Svara
  • G

    /  09/27/2016

   Det här jävla landet alltså haha!!!

   Svara
  • Rikard

    /  09/27/2016

   Hej.

   Tangentiell fundering:

   Vilket lagrum skall tillämpas om ‘vuxna flyktingbarn’ har sexuellt umgänge? Med den logik som säger att de är barn (trots utseende) samt att ålder ej kan bestämmas medicinskt, så måste alla sexuella relationer där minst en part är ‘vuxet flyktingbarn’ (‘flykting’-delen är egentligen egal) antingen vara otukt med barn, eller så kan inga sexuella relationer där ‘vuxet barn’ ingår vara otukt mot barn.

   Vad innebär förfarandet med att ålder ej går att bestämma för framtida mål med osäker ålder hos målsägare och misstänkta/åtalade?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Jans

    /  09/28/2016

   Det är tänkbart att somliga av de ”flytkingbarn” som nämns i dagens SvD kanske är sådana där vuxna flyktingbarn:
   ”totalt över 17 000 flyktingbarn kan komma att utvisas till Afghanistan”
   http://www.svd.se/1000-tals-kan-utvisas-till-konfliktharjat-afghanistan

   Rätt märkligt hur nyhetsjournalisterna fortsätter att låtsas som det regnar i den här frågan och kallar alla barn helt oreserverat. Ett problem är ju att fall där det verkligen handlar om barn och som kanske faktiskt är orättvisa eller grymma fullständigt drunknar i denna soppa. Ingen tänkande människa tror ju längre att alla dessa 17000 är barn så det blir ju mest att man rycker på axlarna trots att det kanske finns barn bland dem som skulle behöva behandlas annorlunda.

   Svara
   • G

     /  09/28/2016

    Ganska sjukt att ett land ens har ett förbund som heter ”Ensamkommandes riksförbund”, tyder nästan på att detta är organiserat på något sätt. Och det är väl samma ordförande som var med i Opinion Live dagen efter Uppdrag gransking om åldersbedömningar, som inte fattade varför det var viktigt att ålder man uppger är korrekt eller att det fastställs på annat sätt.

    ”30 080 afghanska barn ansökte om asyl 2015. Av dessa var 23 480 ensamkommande barn.

    1 748 av dessa var 17 år, 9 779 var 16 år, 11 953 var 0-15 år.”

    Återigen besviken över varför inga frågor ställs om varför så många ensamkommande är från just Afghanistan av alla ställen och varför alla i stort sätt är inom samma åldersspann. Hur många är 0 år och söker asyl då ? Skulle inte förvåna om det finns överåriga 0-åringar här i landet också.

    Svara
   • G

     /  09/28/2016

    Svara
   • G

     /  09/28/2016

    Finland. Sverige. Asylbeslut gällande afghaner.
    https://meritwager.se/2016/09/23/finland-sverige-asylbeslut-gallande-afghaner/

    Så här ser finska Migrationsverkets beslutsfördelning ut gällande afghaner för tiden 2013 – 22 september 2016:

    Så här ser svenska Migrationsverkets beslutsfördelning ut gällande afghaner för tiden 2013 – 31 augusti 2016:

    Svara
   • G

     /  09/28/2016

    ””Att en asylsökande är – eller utger sig för att vara – minderårig är inte skäl för att han ska beviljas uppehållstillstånd i Sverige
    …[…]…
    Att man har fått uppehållstillstånd i Sverige under en lång tid (Dan-Anders-epokerna…) bara för att man är – eller, som torde vara mycket vanligt – påstår sig vara under 18 år, har hela tiden varit fel. Det finns inget i utlänningslagen som ger rätt till uppehållstillstånd för att man är minderårig, med allt vad det innebär. Samma krav på att det ska finnas lagliga skäl för att beviljas uppehållstillstånd gäller för alla, oavsett ålder.

    Och: Det är också viktigt att unga asylsökande inte ges falska förhoppningar om att få stanna genom att de under asylprocessen ges svenskundervisning och skolgång och genom att de får vänta så länge på beslut””
    https://meritwager.se/2016/09/26/att-en-asylsokande-ar-eller-utger-sig-for-att-vara-minderarig-ar-inte-skal-for-att-han-ska-beviljas-uppehallstillstand-i-sverige/

    Jag håller med om det där sista då det har en baksida, för det har jag tänkt på flera gånger. Inte bara med tanke på den asylsökande utan även de andra i exempelvis skolan som börjar lära känna denne…som senare hux flux kanske kommer försvinna pga olika anledningar får avslag/utvis, då väcker det frågor hos de andra i skolan, ”jag gillade XXX varför fick inte han vara kvar” ”var det verkligen rätt att skicka hem XXX ?” ”jag vill träffa XXX igen!” osv osv osv, helt orimligt system egentligen då det också blir känslor inblandat som inte alla kan koppla bort när det behövs. Till slut kanske någon får nog och tänker ”nej, jag vill inte börja umgås och bli kompis med XXX, för XXX kanske inte får stanna kvar iaf” Men är liksom ingen som tänker längre än ett steg, allting ska gå så snabbt som möjligt och puckla in barnen och ”barnen” på skolor så ”de snabbt integreras”. Men det finns ju även en baksida med detta system.

    Svara
 11. Opie

   /  09/27/2016

  OT: Det börjar röra på sig. Motion om slöjförbud inom skolan. Hade varit fullständigt otänkbart för bara ett år sedan.

  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/hetsigt-om-slojforbud-om4312989.aspx

  Svara
  • G

    /  09/27/2016

   Bra.

   Svara
   • Opie

     /  09/27/2016

    Absolut! Jag ser gärna ett förbud inom all offentlig verksamhet likt Frankrike har. Dessutom totalförbud av heltäckande så som burka och nikab på offentlig plats.

    Svara
    • Med vilken motivering? Hur har det gått för Frankrike, sedan bur-q-ua-förbud infördes? Önskar du se en liknande utveckling i Sverige?

     Svara
     • Jans

       /  09/28/2016

      Heltäckande kan man enkelt motiviera med maskeringsförbud. Det är fullständigt orimligt att vi har maskerade människor som går omkring på gator och torg och ännu mer orimligt ifall de arbetar inom offentliga yrken.

      Vanlig slöja tycker jag inte man kan motivera förbud mot på allmän plats däremot kan man definitivt förbjuda det inom offentliga yrken, skola och vård. Det är en slags religopolitisk symbol som dessutom uttrycker kvinnans underkastelse.

     • Opie

       /  09/28/2016

      Vad menar du med din fråga, ”hur det gått för Frankrike…”? Antyder du den terror som drabbat landet beror på deras lagstiftning runt religiös klädsel? Eller menar du att de får skylla sig själva? Inget västerländskt land ska böja sig för religösa särkrav som backas upp av hot om våld. Det enda alternativet i förlängningen är att sätta ner foten stenhårt och markera att religiös fundamentalism inte hör hemma i väst.

  • För den som vill ta del av debatten: goo.gl/ibcnyT.
   Vad är det du vill ska röra på sig?

   Svara
   • Favoritrepliken kom från Peter Butros (V), om blinda, döva och dövblinda, som ska påbjudas att se och höra vid kommunikaton (2:42:50). Bra argument! Därtill är kommunikationen här tämligen ansiktslös men tycks likväl fungera och fylla ett syfte.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/28/2016

     Så du menar att en döv och en blind kan beordras att se och höra och att deras handikapp kan väljas bort ?
     De handikappen kommer ju dessvärre dessutom begränsa dom som har det oavsett vad vi tycker om det.
     Att välja vilka plagg man tar på sig är däremot en högst frivillig handling.
     Kan inte se att vi har någon som helst anledning att acceptera burqa eller slöja i arbetslivet. Tycker också att det är tveksamt att acceptera slöja i skolan.
     Däremot är det ok med sjal eller liknande som inte täcker ansiktet,
     Vad dom gör på fritiden är en helt annan sak även om jag tycker att Burqa är väldigt extremt…

     Svara
     • Peter Butros (V) argument var ju det precis motsatta, om du lyssnade till hans replik. Han visade på det absurda i att någon måste visa sitt ansikte för att andra, t.ex. blinda, ska kunna se, höra, föra dialog, ha kommunikation och förstå. För det ÄR en absurd tanke.

      Eftersom konsekvensen blir att man då borde förbjuda blinda att arbeta i Norrköpings kommun, eller tvärtom förbjuda de seende.

      Sedan finns det såklart arbetsplatser, där vissa kläder är mindre lämpade. Ok. Det kan tillstöta hinder, för den som frivilligt väljer, eller tvingas att bära, bikini i arbetet som brandman. Ett stort samhällsproblem!

      Men hur många människor handlar det om i praktiken och vem eller vad vill man värna om? Arbetsmiljön?

      ”Att välja vilka plagg man tar på sig är däremot en högst frivillig handling.”
      Så vari ligger då problematiken?

      ”Kan inte se att vi har någon som helst anledning att acceptera burqa eller slöja i arbetslivet.”
      Säger du inte emot dig själv där, om du jämför med det förra?

      ”Däremot är det ok med sjal eller liknande som inte täcker ansiktet,”
      Ok men det är bara din åsikt, byggd på rädsla för ”det okända”, mer specifikt:
      xenofobi.

      ”Vad dom gör på fritiden är en helt annan sak även om jag tycker att Burqa är väldigt extremt…”
      Vilka är ”dom”?
      Inte mer extremt än att du, på fritiden och arbetstid, dricker kaffe och aldrig reflekterar över det.

     • Från Wikipedia:
      ”The term ”xenophobia” was invented by the ancient Greeks, to ”describe a reflexive feeling of hostility to the stranger or other.”[7] An early example of xenophobic sentiment is the denigration of foreigners as ”barbarians”, belief that the Greek people and culture were superior to those of others, and the subsequent conclusion that barbarians were naturally meant to be enslaved.[8] Ancient Romans also held notions of superiority over other peoples, such as in a speech attributed to Manius Acilius, ”There, as you know, there were Macedonians and Thracians and Illyrians, all most warlike nations, here Syrians and Asiatic Greeks, the most worthless peoples among mankind and born for slavery.”[9]”.
      Uråldrig kunskap, som bör beaktas.

     • Pelle2

       /  09/28/2016

      @ghost of democracy
      Nej,jag lyssnade inte på vad Vänsterpartisten sa utan läste vad du skrev när du berömde hans inlägg.
      Att blinda inte kan se den de pratar med och döva inte kan höra dom de möter har väl ingen bäring på att några väljer att bära diverse religiösa eller kulturella attribut ?
      Självklart är det svårt för de som har dessa handikapp att interagera med andra men det innebär ju inte att det är bra ide’ att uppmuntra ytterligare hinder för kommunikation mellan oss människor som inte är nödvändiga.

      Det var ju en väldigt relevant jämförelse mellan religiöst eller kulturellt betingad klädsel och någon som skulle vilja ha bikini i sitt arbete som brandman…
      Skulle inte tro att någon normal människa, förutom en baddräktsmodell, skulle propsa på att ha en bikini på jobbet och om de gjorde det så skulle dom inte få något jobb heller eftersom klädseln är olämplig.

      Det är väl helt ointressant hur många människor det rör sig om som bär niqab eller burqa ? Frågan är om vi skall acceptera det på arbetsplatser eller ej.
      Ja, det kan vara ett arbetsmiljöproblem med slöja eller Burqa.

      Om jag var företagare inom t.ex handel så skulle inte jag vilja att den som står i kassan gör det i Burqa eller slöja. Man förväntas ju interagera med kunderna i en sådan situation och hur gör man det när man gömmer sig bakom diverse
      klädesplagg ?

      ”Att välja vilka plagg man tar på sig är däremot en högst frivillig handling.”
      Så vari ligger då problematiken?

      ”Kan inte se att vi har någon som helst anledning att acceptera burqa eller slöja i arbetslivet.”
      Säger du inte emot dig själv där, om du jämför med det förra?

      Jag jämförde mellan att vara handikappad och att självmant välja att använda sig av Burqa eller slöja, Du väljer inte ditt handikapp men du kan välja att ha på dig eller inte ha på dig vissa plagg.

      Nej, jag säger inte emot mig själv utan jag anser att burqa/slöja inte hör hemma på en arbetsplats i Sverige.Om du bor i ett muslimskt land däremot så är det ju en annan sak. Då skulle du som kvinna förmodligen istället tvingas ha på dig Niqab/Burqa för att accepteras.

      Däremot är det ok med sjal eller liknande som inte täcker ansiktet,”
      Ok men det är bara din åsikt, byggd på rädsla för ”det okända”, mer specifikt:
      xenofobi.
      Ja, det är min åsikt. Har inte påstått att det är någon annans åsikt.

      Vad vet du om min eventuella rädsla för det okända och det är ju alltid bekvämt att utmåla sin åsiktsmotståndare som fobiker.

      Jag umgås dagligen med många människor från väldigt många olika kulturer
      och har inget problem med det.Det vi diskuterar här är huruvida vi skall acceptera Burqa/slöja i arbetslivet.

      Vad dom gör på fritiden är en helt annan sak även om jag tycker att Burqa är väldigt extremt…”
      Vilka är ”dom”?
      Ja, vad tror du ? Nisse i Hökarängen ?
      Det är väl dessutom irrelevant vilka dom är..
      Det jag menar var att vi inte kan ha någon synpunkt på vad dom som använder sig av slöja/burqa gör på sin fritid om det inte strider mot lagen.
      Tror nog att du begriper det men väljer att spela dum ..

      Inte mer extremt än att du, på fritiden och arbetstid, dricker kaffe och aldrig reflekterar över det
      Ok, tror nog att många kommer hålla med dig om att det är en relevant jämförelse mellan vad jag dricker och slöja/Niqab..
      Men visst, om du vill uppmuntra användandet av Burqa/slöja på arbetsplatser så gör det. Det är upp till dig..
      Vad duktig du är som kan googla fram ordet xenofobi ! Det blir en stor guldtstjärna till dig..

     • G

       /  09/28/2016

      ❤ att du försöker Pelle2. Själv orkar jag inte ens argumentera emot sådana som spöket, det blir bara cirkeldiskussioner och man kommer ingen vart öht, herregud. Men okej, jag är mycket stolt xenofob med mycket som har med detta att göra. Undrar du varför, fråga någon annan.

     • Opie

       /  09/28/2016

      Instämmer G. Spöket sprider dimridåer och relativiserar, vänsterns paradgren. Sen kan du, spöket komma dragande med de vanliga epiteten, fobier och rasism. Ja, jag är med dagens definition rasist. Jag anser att sverige och svenskarna existerar och att svenskarna som etnisk grupp har rätt till sin särart, historia och kultur. Vidare anser jag att västerländsk civilisation är den mest framstående och lyckade på planeten. I linje med det måste vi försvara den mot lägre stående kulturers skadliga inflytande, invasionsförsök och rena terror. En del av det innebär att trycka tillbaka varje barbarisk religiös sedvänja som inte har i vår kultur att göra. Religiös uniform är bara en del av detta.

      /Opie, stolt etnonationalist, (rasist, xenofobiker, islamofobiker, fascist, nazist, extremhöger, lägg till valfritt epitet… Kunde inte bry mig mindre)

    • Jans

      /  09/28/2016

     Underbar motivering att jämställa religiösa uttryck med handikapp. 😀
     Det är nästan lite poetisk i sin praktfulla dumhet.
     Typ: ”jag kan tyvärr inte hälsa på kvinnor eftersom jag lider av religiöst handikapp”.
     Jisses så dumt det kan bli.

     I grund och botten handlar det om huruvida man vill bli del av det svenska samhället och hjälpa till att bygga den sekulära stat som uppenbarligen blivit så lyckad att halva jordens befolkning vill flytta hit eller om man vill sitta i sina enklaver med sina religiösa symboler, spotta efter judar och i största allmänhet låtsas som att man egentligen bor kvar i det muslimska land i Mellanöstern eller Nordafrika som man lämnade åt sitt öde.

     Ingen kommer i det långa loppet få ut något positivt av att låta balkanisera den lyckade sammanhållna samhällsmodell som är Västeuropa.

     Svara
   • Kommunalfullmäktigemöten, särskilt maratonmöten som det i Norrköping, ter sig som en regelrätt sandlåda för vuxna, där oväsentliga sandkorn vänds, vrids på och dryftas i till synes ändlösa variationer. Inte helt olikt ett kommentarsfält, fast öga mot öga. Vore det inte betydligt enklare och effektivare att stämma av motioner mot rådande lagstiftning och ge avslag resp. bifall därefter? Bättre resultat i slutet av skatten?

    Svara
    • Jans

      /  09/28/2016

     Det kan säkert nå orimliga nivåer ibland i debatter i kommuner kan jag tänka men att kommunpolitiker principiellt inte skulle kunna debattera frågor som rör sig i lagstifningens gränsmarker är en märklig idé. Lagar och regler behöver i en demokratisk stat ständigt ifrågasättas och utvecklas och det kan likväl ske på kommunal nivå som på riksnivå. Jag föreställer mig att om många kommuner samtidigt börjar uppmärksamma problem med en särskild lagstiftning så är chanserna goda att det lyfts till riksplanet och slutligen kanske resulterar i ny lagstiftning. Exempel på typiskt lokala frågor som är aktuella idag är tiggerifrågan, åldersbestämning, migrationsverkets rätt att inte kommuniciera med kommuner om planerade flyktingförläggningar m.m.

     Svara
    • Rikard

      /  09/28/2016

     Hej.

     Stämma av motioner mot rådande lag?

     Du menar väl ändå inte att man endast skall kunna motionera om det föreslagna redan är lag?

     Eller menar du att en lagstiftande församling helt enkelt skall styra via diktat?

     Vidare anser jag att den som åberopar religiösa undantag från gängse lag och praxis, skall behandlas fullt ut enligt sin religions påbud. Tror inte det blir så många som kallar sig troende då.

     GT, Torah och Koranen är inte direkt höjden av modern sekulär humanistisk västerländsk liberal demokrati, om man säger så.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Rikard

       /  09/28/2016

      Hej.

      Gah! Resten av posten; skall in efter sista stycket:

      Du vet, den där uppsättningen civilisatoriska gemensamma seder och vanor som gör att du och jag inte behöver frukta någon fatwa eller omskolningsläger, eller mentalsjukhus i Sibirien, eller kinesiskt fängelse – den som är unik bland världens civilisationer.

   • G

     /  09/28/2016

    ””Nison vill inte smutskasta

    ”Nej. Jag vill inte smutskasta en hel religion eller ett helt folkslag”. Det säger Said Nison (M) som svar på kritikstormen efter kommunfullmäktigemötet.

    Han menar att vad som kunde blivit en givande diskussion, i stället blev pajkastning.

    – Jag tycker liksom att man som politiker ska ta upp de viktiga frågorna som berör samhället. Man måste diskutera och kunna ge och ta i högsta organ som kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Men vissa av ledamöterna i majoriteten vill gärna fördjupa och smutskasta saker och ting.

    Said Nison menar att debatten som sådan är viktig och han står fast vid sin åsikt. Däremot menar han att han inte alls pratat om en specifik kultur, så som islam, som de andra ledamöterna tolkat det. Utan hederskultur.

    Uttalandet har från flera håll kallats rasistiskt. Hur ser du på det?

    – Jag blir kallad rasist för att jag påpekar att en hederskultur är extremistisk och inte anpassar sig efter regelnormer, samhället och skolverket. Vi har yttrandefrihet och för mig är det över när mötet är över.

    – Det är den hedersrelaterade kulturen jag pratar om. Vi har aldrig haft några andra problem utan den hedersrelaterade kulturen. Och den här kulturen kommer inte ner från himlen. Den tillhör en annan kultur och de som kommer från denna kultur, säger han.

    Är det islam du menar då?

    – Nej, jag pratar om hederskultur. För mig var det naturligt att diskutera vår framtid. Att de här kvinnorna vi pratar om ska vara en del i vår framtid. De ska inte märkas för att vara annorlunda. Ett barn ska inte behöva bli mobbad i skolan för att de bär slöja. Det finns en hederskultur som menar att barnen redan när de är två, tre år gamla ska bära slöja. Det här är inget som varken du, jag eller någon annan kan tycka är normalt.

    På torsdag fortsätter debatten i kommunfullmäktige.

    – Jag hoppas att vi alla under dessa dagar tänker igenom detta och avslutar debatten med bra resultat. Jag tror att alla vi politiker vill vad som är bäst både för hela samhället och för de enskilda personerna, säger Said Nison.””
    http://folkbladet.se/nyheter/nison-vill-inte-smutskasta-om4314392.aspx

    Svara
 12. Alice i Underlandet

   /  09/27/2016

  Oj oj, här ångar det på 🙂 Börjar likna rasism och misogyni i en del kommentarer. Låt oss inte dras ned i polariseringens träsk, utan håll tanken klar och huvudet kallt.
  Efter ett yrkesliv som vit kvinna i mansdominerade yrken (naturvetenskap och teknik) kan jag konstatera att det finns duktiga män och kvinnor, och mediokra män och kvinnor. Att det historiskt knappt fanns kvinnor alls inom dessa områden är varken kvinnornas eller männens fel, eller ens fel. Det är/var resultatet av specialisering av könen inom olika områden. Så lika gärna som att tacka förfäderna för tekniken kan vi tacka förmödrarna för livet. Ingen vill frysa, och ingen vill amma en robot.

  Svara
  • Jan

    /  09/27/2016

   Visst. Men det är inte kvinnorna som är på de anklagades bänk här. Det är männen. De vita männen. Också de bör väl ha rätten att försvara sig mot angrepp från feminister och mångkulturalister?

   Svara
  • bullshit

    /  09/27/2016

   Kanske det.

   Tur att alla kommentarer har en svarsknapp så man kan bemöta dom individuellt. Det måste man nästan göra på öppna forum och bloggar där vem som helst kan kommentera utan att ens registrera sig.

   I synnerhet om man vill tillskriva dom rasistiska eller misogyna epitet. Det går inte att generalisera så grova anklagelser än mindre att bunta ihop epitet. Det görs i princip uteslutande om man vill smutskasta genom guilt by association.

   Därmed inte sagt att det aldrig någonsin förekommer rasistiska kommentarer.

   Det förekommer säkert på alla öppna forum med säkerligen över tiotusentals anonyma kommentarer. Det gör det bara ännu viktigare att antingen bemöta dom eller peka ut och uppmärksamma vilka dessa kommentarer är så att de kan modereras eller liknande.

   Tyvärr får man konstatera att begrepp som rasistisk och misogyn gått i inflation på senare år eftersom de missbrukas så fruktansvärt mycket i media på daglig basis. Där tillskrivs alla som inte delar en åsikt som exempelvis den heliga tron på könsmaktsordningen olika epitet som rasist, kvinnohatare, homofob eller putinlakej. Av personer som själva använder en rasistisk och könsfientlig retorik. Det är tur att det finns seriös och respekterad internationell media för den som inte vill tappa förståndet.

   Jag delar din bild av kvinnor, män och att ingen borde plaska i polariseringens träsk.

   Vad är det för respektlöst och ouppfostrat narrativ som människor möts av i etablerad media där den vita mannen utifrån hudfärg och kön dagligen tillskrivs allt av ondo i världen men aldrig något bra.

   Att den typen av retorik ens publiceras i public service är mycket märkligt för att inte säga sjukt. Det må vara ett simpelt sätt att söka uppmärksamhet och publicitet i dessa dagar för den som inte har någon intellektuell kapacitet att konkurrera med. Men när dessa ”normingenjörer” tar sig friheten att under parollen jämställdhet invadera förskolor och våldta småbarn mentalt då kan inte radikalfeministisk ideologi stå oemotsagd längre.

   Då återstår bara att ta batikhäxan i örat.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/28/2016

   Jag tryckte på gilla för din kommentar för jag håller med om att man skall bromsa sig lite. Jag har ju till exempel inte uppfunnit internet fast jag är vit så jag skall inte ha äran av det mer än random kvinna eller icke vit man.

   Men rasismen och sexismen står ju SVT-skribenten för så det är ju i princip enbart en spegel som kommentatorerna här håller upp för att visa hur fel det blir när man skall utmåla hela västvärldens manliga befolkning som någon slags paria som enbart är intresserad av att förtrycka.

   Svara
  • Var i kommentarerna finner du rasism och misogyni och hur hänger de samman?
   Missade du att inlägget handlar om rasism till följd av misandri?

   Svara
 13. Opie

   /  09/27/2016

  Iställer för att kasta epitet omkrig dig kanske du kan peka på vad som är rasistiskt och misogynt i ovanstående kommentarer?

  Svara
 14. Lasse

   /  09/27/2016

  Ja, bortsett från de tramsigt förutsägbara smädelserna så har ju Bjerström rätt i sin huvudtes:
  Valet handlar om ras och den vite mannens sista demokratiska/parlamentariska strid.

  Trumps kandidatur handlar, utan tvekan, om implicit vithet. Stödet han har består av vita människor som inte vill bli en raslig minoritet på den kontinent som deras förfäder erövrade och civiliserade. Den demografiska omvandlingen i USA går fort. Vita människor kommer inte att, via valurnorna, kunna stoppa kreoliseringen av USA om 4 eller 8 år. Precis som att etniska svenskar ej kommer att kunna rösta bort afrikaniseringen/arabiseringen av Sverige om om 20 år. Då är vi en etnisk/religiös/kulturell minoritet.

  Förvisso är detta val inte det första presidentvalet med rasliga förtecken. Även valet inför Obamas första mandatperiod var en fråga om ras och svarta människor röstade på honom för att han var svart.
  -The first black president! Progress! Hallelujah!
  Vita människor/gutmenchen röstade likaså på honom för att han var svart. Hans etnicitet var hans främsta tillgång.

  Vänstern har fattat att ras är viktigt, varför man efter många år av förespeglad färgblindhet lanserar begrepp som ”rasifiering” för att kunna tala om ras. Konservativa börjar så sakteliga återupptäcka rasens betydelse.
  Det är nu huvudsakligen bara en krympande skara snöpta konservativa och halvautistiska libertarianer som tror att politisk ideologi kommer att triumfa etnisk lojalitet och klankonflikter. Men tyvärr; mexikaner, araber, afrikaner, pakistanier och kineser skiter fullständigt i Locke, Washington och Bastiat. För dem är nämnda herrar vita män och representanter för vita mäns politiska ideologier.
  Likt pingstvännen vid sin bibel så klänger dessa ”cuckservatives” och libertarianer sig fast vid konstitutionen och deras libertarianska litteraturkanon.

  Det börjar bli en trött och utsliten meme, men den har inte tappat i sanningsvärde:
  -Antirasist är ett kodord för antivit!

  Svara
  • Opie

    /  09/27/2016

   Exakt! Och ju fortare de vita inser det desto större chans att faktiskt vända utvecklingen och rädda vårt folk utan allt för mycket blodspillan

   Svara
   • Vilka är ”de vita” och ”vårt folk”? Hur mäter du vithet och varför ser du till hudfärg som en kompetens?

    Svara
    • Lasse

      /  09/28/2016

     Mångkulturvurmare brukar ha svårt med enkla frågor:
     ”Vilka är vita?”
     ”Vilka är vårt folk?”

     Jag ska ge Dig en bra tumregel om Du känner Dig osäker i sådana bedömningar när Du betraktar människor:
     -Föreställ Dig att de sitter i en bolagsstyrelse och att massmedia skulle skriva en artikel om dem.
     Om journalisten skulle skriva att styrelsen saknar mångfald eller vittnar om rasistiska strukturer och diskriminering, då är det sannolikt vita människor Du betraktar.

     Sanningen är den att Du vet mycket väl vilka som är vita människor och inte. Alla vet.

     Svara
    • Jans

      /  09/28/2016

     Att ordet vit ens används här beror ju bara på att det skrivs rasistiska texter av s.k. antirasister. jag tycker inte det är de som protesterar mot nyrasisterna som behöver definiera vit utan det är väl upp till nyrasisterna att göra det. Det är ju de som dragit igång hela debatten om pigmentindex.

     När det gäller ”vårt folk” är det däremot rätt enkelt. Alla som kallas ”svennar” är vårt folk. Vi behöver inte definiera oss själva, det sköter de andra folken som kommit till vårt land åt oss. Det är naturligtvis inte en absolut kategori utan har precis som regnbågens färger mjuka gränser. En afghan som precis kommit till landet och knappt kan prata svenska är inte svensk, barnet till en assyrier som kom till Sverige på 70-talet är till stor del del av vårt folk, men ropar han ”svenne” efter människor så visar han att han inte är del av det, förhoppningsvis blir hans barn det dock…

     Svara
    • Opie

      /  09/28/2016

     Jag har alltid unvikit att öht tala om hudfärg och ras då det inte är relevant. Fokus bör ligga på kultur och etnicitet. Men då rasistvänstern nu släppt anden ur flaskan och och verkligen visat sitt rätta rasbiologiska ansikte anser jag att jag kan sänka mig till samma nivå. Om inte annat för att sådana som du skall förstå.

     Svara
     • Jans

       /  09/28/2016

      Det är ju precis där vi har problemet. De som påstå sig leda kampen mot rasismen går ju rasisternas ärende genom att fokusera på hudfärg och ras. Rasisterna i Svenska Motståndsrörelsen ger ju till och med nyttiga idioter som SSU sitt stöd för separatistidéerna enligt Nyheter idag:
      http://nyheteridag.se/ssu-hyllas-av-nazister-de-rojer-vag-for-oss/

      Sedan vill jag reservera mig mot ordet etnicitet som har en oklar innebörd eftersom det blandar ihop biologi och kultur på ett fullständigt odefinierat sätt. Bättre att enbart tala om kultur, födelseland och nationstillhörighet tycker jag.

  • Jan

    /  09/27/2016

   Väl skrivet. Jag håller inte med dig i allt men i princip har du rätt. Våra politiska ideologier och partier förstår ingenting av de bakomliggande faktorerna. Och kan således inte ha någon lösning på dem.

   Svara
  • Svenne

    /  09/27/2016

   Framtiden i en bild. #demografi

   Svara
  • Hur menar du med detta:
   ”Valet handlar om ras och den vite mannens sista demokratiska/parlamentariska strid.”?
   Vilken ras menar du att Hillary Clinton och hennes röstare representerar?
   De som röstar på t.ex. Donald Trump är väl av alla slag?
   Du förenklar och förminskar människors intellekt något enormt.

   Förvånad över att du har fått sexton ”likes”.

   Svara
 15. G

   /  09/27/2016

  Tråd där Karin diskuterar lite med en MR-aktivist som inte har speciellt många svar på våra s.k ”utmaningar”, förutom om skatter och ett tips på en dokumentär på Netflix som gjorde att hon inte förstår varför någon öht är kvar i Syrien och hon oroas även över samhällsutvecklingen som _SD_ bidrar till, enligt hennes twitterprofil……

  Vad i helvete nu då. Är det verkligen Anders som twittar, inte försent för självkritik nu ?….

  .

  ””En ung kvinna misshandlades i går utanför kommunhuset i Hedemora, hon attackerades av en person som anser att hon inte lever en traditionell livsstil. Med anledning av misshandeln arrangerar Liberalerna i Hedemora en manifestation mot våld.

  Kvinnan som misshandlades är med i partiet Liberalerna i Hedemora och enligt partiet så har kvinnan blivit trakasserad och förföljd av personer under en längre tid.

  De har trakasserat henne för att de anser att hon inte lever en traditionell livsstil och för att hon inte bär traditionella kläder.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6523962
  .

  ””Efter trakasserierna – nu träder Walaa fram

  I fredags blev en kvinna misshandlad i centrala Hedemora. Kvinnan heter Walaa och berättar nu själv om en lång tid av hot och trakasserier som bottnar i sättet hon valt att leva sitt liv. Nu har hon fått nog.

  21-åriga Walaa som bor i Hedemora berättar att hon utsatts för förföljelse, hot och misshandel för att hon inte lever på ett traditionellt sätt. Hon får frågor om varför hon inte bär slöja, varför hon bor själv och varför hon inte har gift sig. I sju månader har det hela hållit på.

  Det började när hon berättade att hon är muslim, då började folk ifrågasätta att hon inte lever och klär sig som dem.

  Trakasserierna kulminerade i fredags när hon bestämt sig för att konfrontera en man som hon säger förföljt och förolämpat henne upprepade gånger. Han kom då efter henne i en bil och utanför kommunhuset i Hedemora kom han fram till henne och slog henne i ansiktet.

  Walaa berättar att hon nu känner sig rädd för att gå ut för att bli trakasserad igen och påhoppad. Men samtidigt vill hon säga ifrån.

  – Jag vet att alla har sina rättigheter, att kvinnor har rättigheter och frihet. Man måste följa lagen före religion, säger hon.

  – Det är viktigt att stoppa alla män som lägger sig i och tjejerna måste våga säga vad de tycker. Det är bra och det är viktigt därför vill jag berätta om det, säger Walaa.

  På grund av händelsen i fredags planerar Liberalerna i Hedemora att hålla en manifestation mot våld på torsdag.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6525936

  Vilket jävla ”folk” va, dalmasarna får fan skärpa sig nu!

  Svara
 16. MiT

   /  09/27/2016

  //https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/posts/323973151289513//

  Svara
 17. G

   /  09/27/2016

  Neeeeeeeeeej!
  Migränverket är inte ett verk som förtjänar att ha en krona i sin logga wtf!

  Migrationsverket får ny logga
  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/migrationsverket-far-ny-logga-om4312200.aspx

  Svara
 18. MiT

   /  09/27/2016

  Helmersson ställer sig i givakt och försvarar den vita kvinnan

  Svara
  • Pelle2

    /  09/27/2016

   Helmersson har rätt i att hon inte kallade männen för kränkta rakt ut men hon utmålar männen som röstar på Trump som dåligt utbildade förlorare som kör fyrhjulsdriven bil
   och känner sig förbisprungna av kvinnor och invandrare.
   Med andra ord är dom kränkta och vill slå tillbaka mot samhället genom att rösta på Trump som i någon mening ger dom en röst.
   Man behöver inte skriva ut att männen känner sig kränkta i klartext men det är ändå den känslan hon förmedlar.
   Hon verkar också genuint skadeglad över att dessa män känner sig som förlorare och har ingen ambition att förstå dom eller peka ut en riktning för att ge dom ett framtidshopp.

   Med andra ord är hon en genuin radikalfeminist som bara känner hat och förakt för vita män..

   Svara
   • Ivar L

     /  09/28/2016

    Spelar ju rätt liten roll huruvida hon använde ordet ”vita ränkta män” eller inte. Hon skriver in sig i en tradition där tankegodset är precis detta. Vi vet ju redan vilka hon menar att Trumpväljarna symboliserar. Men sure, bra om de som går i svaromål är 100% exakta så vita riddare som Helmersson blir tvingade att svara på mer svårbesvarade argument.

    Svara
 19. G

   /  09/27/2016

  Svara
  • Jan

    /  09/27/2016

   Tyvärr låter den här mannen ”Johan från Granskning Sverige” alltför nervös och svävande vilket ger ett lite halvskumt intryck. Det förtar upplevelsen av det hela. Skaffa någon annan uppringare som ger ett mer normalt intryck.

   Svara
   • Ivar L

     /  09/28/2016

    Det finns ett fundamentalt drag av tafflighet över ”Granskning Sverige” vilket är synd för de har både bra poänger och bra idéer. Men det pajas av att de inte har något bra uppställ på frågorna, är insinuanta och ofta missar blottor av mer intrikat karaktär, som att de inte lyssnar riktigt på svaren.

    Svara
 20. G

   /  09/27/2016

  Att svensk media inte skäms…inte ens lite.

  http://articles.finwire.com/FWM000DA53-donald-trump-vinnare-i-foersta-debatten-enligt-laesare-pa-populaera-sajter

  Svara
 21. Jan

   /  09/27/2016

  Ibland behövs Aftonbladet om sanningen ska fram. Politiska motståndare hade planterat falsk, illasinnad, information om Stefan Löfvén för att vinna politiska poäng. Emellertid visade sig att den påstådda märkesklockan för en kvarts miljon i själva verket var en klocka som går att köpa för 700-1000 kronor i handeln.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23604514.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  09/27/2016

   Tja, man behöver inte prata om hans klocka för att visa att han inte direkt lever ett liv som de arbetare han säger sig företräda.
   Vad jag kommer ihåg äger han eller hyr en flott lägenhet i Stockholms innerstad,uppbär en hög lön,köper knappast sina kostymer på Dressman eller sina skor på din sko…
   Knappast en liv som hans gamla metallarbetarkompisar har råd att leva.
   Jag har inga problem med att han lever ett sådant liv med tanke på hans arbete men det är ju löjligt att påstå att han delar livsvillkor med sina arbetarkompisar från förr…

   Svara
   • Jan

     /  09/27/2016

    Han är ju för satan statsminister. Vill du ha en statsminister i en billig, illasittande kostym?Vem har sagt att han delar livsvillkor med arbetarkompisar från förr? Ingen statsminister i något land gör det.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/27/2016

     Innan du blåser topplocket för att jag inte håller med dig så kan du ju läsa följande citat från mitt inlägg:
     ”Jag har inga problem med att han lever ett sådant liv med tanke på hans arbete ”
     Låter det som om jag missunnar honom hans framgång,hans lägenhet,hans klocka,hans kläder mm ?
     Det är ju du som gör allt du kan för att tona ner de yttre tecknen på framgång som han visar upp förmodligen i rädsla för att han skall framstå som en lyxlirare som har glömt sin bakgrund..
     Vad jag tänker på när jag skrev om att han inte delar sina gamla kompisars liv är det patetiska när S och V-topparna står och sjunger om arbetets söner och internationalen och låtsas som om dom har något gemensamt med den arbetarklass dom säger sig företräda.
     Löfven har ju dock mera cred i det sammanhanget med tanke på hans uppväxt och sitt förflutna som svetsare..

     Svara
     • Jan

       /  09/27/2016

      Jag är inte rädd för någonting. Jag försöker dock vara noga med fakta. Hans klocka kostar 700 kronor inte en kvarts miljon. Det graverande här är det falska beteendet att plantera lögner på nätet i syfte att misskreditera personer. Det är det jag vänder mig emot, ingenting annat. Att andra tycker att det är okej eller ditt allmänna sosseförakt kan jag inte göra något åt. Men det var inte det saken handlade om.

     • Pelle2

       /  09/27/2016

      Om jag har ett sosseförakt så har du ett minst lika stort Moderatförakt och letar med ljus och lykta efter saker att misskreditera dom för.

      Jag tycker heller inte att det är ok att påstå att Löfvens klocka kostar mera än den gör men som jag skrev i mitt första inlägg så finns det ju i så fall andra saker som man kan använda om man vill peka på att Löfven lever ett väldigt bra liv som inte direkt speglar det liv som hans väljare lever..

      OCH JAG TYCKER FORTFARANDE ATT DET ÄR OK ATT HAN LEVER GOTT SOM STATSMINISTER så att du inte behöver missförstå det.

      Vet inte om det är ett sosseförakt att påpeka det uppenbara hyckleriet som topparna i V och S sysslar med när dom låtsas vara en del av arbetarkollektivet och att dom värnar om arbetarna.

      Dom flesta i de partitopparna har väl knappt sett en arbetare på vykort och än mindre varit arbetare själva,Det handlar bara om en karriärmöjlighet dom har sett och tagit.. Löfven är som sagt var ett undantag…

      Kan säga att jag är bra mycket mera arbetare än någon av dom för jag har jobbat ett par år inom industrin och ganska många år som brevbärare men jag delar ändå inte deras ideologi…

    • Opie

      /  09/27/2016

     Men vem är det som ”planterar lögner på nätet”? Jo, ett gäng flashbackare. Inte mycket att yvas över tycker jag. På flashback florerar allehanda rykten. I jämförelse med din Aftonbladet och dess uppenbara lögnkampanjer, ständiga desinfomation och rena propaganda som pågått i åratal är det bara larv att ens ta upp ryktet runt hans klocka. Men nu börjar de bli desperata och hugger efter varje halmstrå.

     Svara
 22. G

   /  09/27/2016

  Jag postar denna av Svenne från förra blogginlägget här också, för det bör fan läsas av många flera, om Ramberg…..

  facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153952478133231

  Svara
  • G

    /  09/27/2016

   Läs kommentarerna också där Tino skriver och delar mera, fattar verkligen inte hur han hinner med allt han skriver om varje dag, mycket tacksam för det han gör, precis som för Mit.

   Noterar att Tino postat skärmdump från twitter bland kommentarerna när Strandhäll ”tramsar”, det är från samma diskussion jag postade häromdagen när hon hylade Ramberg, så han håller tydligen koll på läget på twitter också, herregud. Och noterar även att Tino är imponerad av Rebeccas Del2 om Ramberg, han skriver; ”Återigen: läs hela. Wow, just wow.” 😀

   Svara
  • G

    /  09/27/2016

   Tino Sanandaji Tog just en promenad vid Karlaplan, och såg en brun vän titta fram ur sin håla. Ett omen?

   Är det lilla Hanif som Tino fångat på bild ? 😛 lol….

   Som sagt, har har koll….

   Svara
   • G

     /  09/27/2016

    Ahh, bra att veta att det gick med bilder från FB också, klicka på tidsstämpeln under namnet så kommer ni direkt till inlägget på FB med tillhörande text, tänker främst på bilden om kritiserande tweets från vänster där han skrivit lite längre text om hur han ser på hot han får i mejlen exempelvis. Postar här för säkerhets skull ifall det inte fungerar som tänkt….

    Tino…..
    ””Hatvänstern uppskattar inte min kritik mot Anne Rambergs citat om att avskaffa allmänt rösträtt i demokratins namn, med orwelliansk DDR-definition om hur viktigt det är med ”demokrati” utan allmän rösträtt. En skriver om mig ”Sådana som han ska ha dubbelt pungbråck”

    Jag tycker inte att Anne Ramberg har ansvar för näthat av anonyma troll. Samtidigt vill samma vänstermänniskor som önskar mig och Hanif Bali fysisk skada att Hanif ska smutskastas för våldsretorik från anonyma högertroll som han inte styr över.

    Jag tar inte på mig offerkoftan varje gång någon bland vänstern skickar hotfulla mail eller önskar mig fysisk skada. Det handlar ofta om människor med personliga psykiska problem, och i ett land med miljoner invånare finns det alltid några knäppskallar. Samtidigt är Anna Rambergs svar mot SVD och Hanif Bali huvudsakligen den sortens näthat som hon försöker kleta på sina kritiker.

    Det är samtidigt viktigt att förstå varför jag modererar hårt med nolltolerans för övertramp och tar bort alla som vägrar följa regler om god ton. Jag kastade exempelvis ut en tjej igår som insisterade att skriva in Rambergs adress. Det finns mycket uppdämd hat på båda sidor i Sverige nu, och många omogna människor vill ha en ursäkt att ta till våld eller åtminstånde hot om våld. De triggas av varandras hets. Det är skadligt för debatten, men tolereras av både sverigevänner och pk-vänstern””

    Svara
    • Svenne

      /  09/27/2016

     @G Bra att du är på hugget, kör på! *tummen upp*

     Svara
   • Jans

     /  09/28/2016

    Om Sanandaji har rätt, vilket rätt mycket pekar på, så är det väl bra att han uttrycker ”avsky”? Eller menar Kim Ahola att det är fel att avsky människor som motarbetar demokrati? Är det fel att vara flitig som Tino i en så viktig fråga som demokratins bevarande?

    Svara
 23. I stoftet krälande

   /  09/27/2016

  Dumma vita män som byggt upp landet, med liv och hälsa
  som insats. Tagit oss från medeltidsstandard på mindre än
  hundra år till ett toppmodernt samhälle. Med en fantastisk välfärd.
  Ett samhällsbygge som endast var möjligt med hederliga, strävsamma
  medborgares insatser.

  Nä den vita mannen borde lagt sig på soffan i stenåldersgrottan
  och låtit allt bero, så hade vi varit kvar i medeltiden där minst ett
  barn i varje familj dog och kvinnorna dog i barnsäng svält bristsjukdomar och pest som härjade….

  Förlåt oss ni översteprästinnor i den svenska vita medel och överklassfeminismen!!!

  Svara
 24. G

   /  09/27/2016

  Några exempel 😛 för flera tweets se: http://twitchy.com/brettt-3136/2016/09/27/media-called-on-to-fact-check-debatenight-tallies-sexist-interruptions-of-hillary-clinton-instead/

  Jag håller med om att Trump avbröt Clinton alldeles för många gånger, men det har inte med hennes kön att göra, det är inte för att hon är kvinna. Samma skulle skett om det var en manlig preskandidat som Trump debatterade mot. Sluta koppla allt till hudfärg eller kön hela jävla tiden.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/27/2016

   Kampanjen är smutsig. Trump kör sina fultrick, Clinton kör sina fultrick, deras suporters kör fultricks. Det är normalt, det är val i USA.

   Clintons, och hennes kärlekssvans fultrick består som oftast att peka på att allt som den vita kvinnliga presidentkandidaten kritiseras för, eller utsätts för, såsom en frekvens i avbrytning, är ett bevis på mäns orättfärdiga ”könsmaktsöverordning”. Avsikten med detta tjyvknep är att försöka lura ”pöbeln” att Hilary är sex gånger så braig, jobbar tre gånger så mycket, men endast till en tredjedel av förtjänsten jämfört med Trump, bara för att hon är kvinna.

   Men, kvinnor kan också, om ni vill titta på en peppig avbryterska, kolla på t.ex. Maria Wetterstrand, hon var fenomenal på att avbryta. Målades mestadels ut som stark och peppig.

   /Frida

   Svara
 25. MiT

   /  09/27/2016

  Svara
 26. Pelle2

   /  09/27/2016

  OT:
  En idoldeltagare,Zeana Muratovic, säger i en intervju i Expressen , att hon vill kvotera in kvinnor till Idol eftersom årets omgång tydligen har fyra kvinnor och 8 män som finalister.
  Med andra ord är det återigen kön och inte kompetens som skall avgöra vilka som går till final..
  Man kan ju jämföra med tävlingen P3 guld förra året där det var åtta kvinnor och en man som var med i finalen. Detta hyllades i alla tonarter från feministerna och de kvinnliga deltagarna. Se t.ex denna artikel från DN
  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/kvinnor-tog-storslam-i-p3-guld/
  Då var det aldrig tal om att kvotera in män utan detta var bara rättvist och på tiden…
  http://archive.is/1nYsu

  Svara
  • Svenne

    /  09/27/2016

   Kom ihåg att feministerna måste hämnas 200.000 år av patriarkalt förtryck… #jämställdhet

   Svara
  • Jan

    /  09/27/2016

   Idol har ingenting med kompetens att göra. Det handlar snarare om likriktning. Programmets funktion är att hjälpa skivbolagen att marknadsföra menlösa, utslätade artister för en barn- och tonårspublik.

   Förmodligen 80 procent av den publiken består av tjejer. De vill inte ha tjejartister (enda undantaget är Beyonce) utan pojkar och pojkband att sukta efter. Därför är det logiskt att det blir flest pojkar i finalen. Kvoterar de 50/50 kommer hursomhelst de tjejer som ringer in och röstar rösta bort tjejerna en efter en.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/28/2016

   Jag minns en sådan tramasdebatt för några år sedan gällande Eurovisionfinalen i Sverige. Något år var det fler män och det var ju alldeles förskräckligt såklart och man borde göra något åt det och bla bla bla… något år sedanre vann Loreen och gick hela vägen och vann allt. Med samma röstregler. Svenska folket röstade helt enkelt på det som var bra. Med kvoteringsregler hade det förmodligen inte blivit någon Loreen utan någon nolla som kvoterats in istället.

   Svara
 27. Dum, dummare, SVT?

  Svara
 28. Pelle2

   /  09/27/2016

  OT:
  Cissi Wallin fick sina 15 minutes of fame efter sitt inlägg, som jag kommenterade tidigare idag,där hon skrev om att hon tyckte det var bra med gym enbart för kvinnor för dom behövde sina ”safe spaces”
  http://archive.is/Mnxeh

  Naturligtvis var det många som hade åsikt om detta könsseparatistiska inlägg och naturligtvis menar Wallin att de som hade mest synpunkter var vita,kränkta män.
  Jag kollade på några av inläggen som Expressen visade upp från hennes instagram och såg inte en enda kommentar från några vita,kränkta män.
  Däremot var det dels feministkvinnor som höll med henne och dels andra kvinnor som inte hade något problem med att träna med killar..

  Med andra ord en vanlig taktik från radikalfeminister som Wallin. Släng ur er något provocerande,invänta kommentarerna och tala om vilket hat hon utsätts för som kvinna av vita,kränkta män. Som taget ur en radikalfeministisk handbok…

  Hon säger sig inte ha något problem med gym enbart för män. Hoppas att någon gymägare testar det upplägget. Skall bli kul att se reaktionen från radikalfeministerna…

  Tycker också att vi skall tillmötesgå radikalfeministernas önskemål och separera oss män från kvinnorna i alla sammanhang så får vi se vilket trevligt samhälle vi kommer att få.

  Är också fascinerad av hennes man som väljer att leva med Wallin med tanke på hennes nedlåtande syn på män och manlighet. Hur står han ut ? Är han en masochist?

  http://archive.is/xj6Mu

  Svara
  • MiT

    /  09/27/2016

   Fast Wallin har ändrats rätt mycket de senaste åren, det måste man ändå säga.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/27/2016

    Det verkar vara dagsformen som avgör.
    För jag antar att du håller med mig om att det är sjukt när feministerna vill bygga upp ett samhälle som mest liknar en patriarkal hederskultur där kvinnor och män skall leva separata liv …
    Det är ju också ett hyckleri från deras sida att det är bara ok för kvinnor att bygga upp separata rum för sig när det passar dom medan dom i andra sammanhang vill tvinga sig in i rum där män dominerar…

    Svara
    • MiT

      /  09/27/2016

     Hehehe, ser det mer som små återfall då och då helt enkelt. För om man jämför nu med för några år sedan är det som natt och dag 😛

     Svara
     • Pelle2

       /  09/27/2016

      Så kan det vara. Hon kanske är en periodarfeminist 🙂

     • Grodan Boll

       /  09/28/2016

      Man får väl be henne skriva på sina vita veckor?

     • Pelle2

       /  09/28/2016

      Med tanke på att hon är en radikalfeminist så är det nog mest på de röda veckorna hon skriver;-)

     • Svenne

       /  09/28/2016

      @Pelle2
      För en radikalfeminist så är alla veckor röda:)

  • Frida Gustavlin

    /  09/27/2016

   Fick just öroncancer, råkade lyssnade på Wallin gråta ut på TV4-nyheterna (fråga inte ens varför jag tittade på TV4-nyheterna, det bara blev så), snyftningar om sin ointressanta relation till sin amning. Det är för fan inte sant vad vissa personer får uppmärksamhet för ingenting.

   Det har sammanlagt fötts omkring 107 miljarder människor de senaste 50000 åren, 99,999999999% av dessa har druckit bröstmjölk under sitt första levnadsår. Vem bryr sig om att Wallins barn knappast hade överlevt om de fötts för 100 år sedan.

   Sedan så tog jag mig en titt på hennes blogg (och fråga inte varför, det går inte att förklara) och fastnade för följande något märkliga formulering.

   ”Det enda som provocerat mig är när random amningsälskare tagit kontakt och ifrågasatt varför jag valde bort ammandet. Klart EN blir ledsen av såna skuldbelägganden. Men annars – vem bryr sig?”

   Hon blir ledsen, men bryr sig inte. Hur fan ska hon ha det, inte lätt att vara offer och peppig stark tjej samtidigt.

   Jag skiter högaktningsfullt i hennes ammande, hennes gråtmilda offerkofta, däremot så undrar jag hur MAN kan vara en EN när MAN ammar.

   Varför får ständigt dessa radikalfeministiska megafoner ta plats, de är exakt överallt, helt utan anledning?

   /Frida

   Svara
   • Svenne

     /  09/28/2016

    Tänk vilken peppig underhållning nyheterna ändå bjuder på… #amningkaos
    Wallin lyckades till slut penetrera motståndet, knäcka koden till tv-berömmelse – vad är nästa framträdande, Lets Dance eller På tåget? Hollywood? Ryggdunkningarna formligen haglar, karriären har återuppstått… #halleluja #prisagudrun #skatteåterbäringenharkommit 😛

    Svara
 29. michael.

   /  09/27/2016

  Erikas artikel kunde ha varit skriven av en nazist som ville vara ironisk,hon bekräftar genom artikeln att vita inom en nära framtid kommer vara en minoritet i USA och delar av Europa.
  Vita feministiska kvinnors hat mot vita heterosexuella män är så starkt så man gör allt för att köra västvärlden i botten,trots att varningslamporna blinkar frenetiskt för hur det framtida samhället kommer gestaltas,så starkt är deras hat mot vita män.
  Varför kan man fråga sig,antagligen för något så barnsligt och banalt att vita män varit duktiga och framgångsrika vilket väcker avundsjuka,för det är ju så framgång väcker inte bara beundran hos människor utan även hat mot de framgångsrika.

  Svara
 30. MiT

   /  09/27/2016

  Den gode Axel Edgren kämpar fortfarande på med sin rumsrena argumentation 😛

  Svara
 31. Svenne

   /  09/27/2016

  #sarkasm #pklogik

  Svara
 32. MiT

   /  09/27/2016

  Svara
  • Jan

    /  09/28/2016

   Rättssäkerhet för en advokat = Hur mycket pengar en advokat kan tjäna på en klient. Ju mer advokaten fakturerar desto högre rättssäkerhet.

   Svara
  • Jans

    /  09/28/2016

   Rättssäkerhet är förvisso viktigt men samtidigt är detta en guldkälla för oseriösa advokater att ösa ur genom att dra ut på asylprocessen. Men jag skulle hellre se en generell översyn av hela asylprocessen. De grundläggande problemen finns ju redan tidigt i processen med obefintliga bakgrundskontroller, avsaknad av åldersbedömning med mera. Likaså den lama hanteringen av avvisningsbeslut är en av de stora bristerna. Om det hela sköttes stringent och utan krusiduller så skulle vi förmodligen spara mycket mer än 100 miljoner genom att folk som ändå inte har asylskäl skulle avstå att ens försöka ta sig hit.

   Svara
 33. QED

   /  09/27/2016

  Svara
 34. Jan

   /  09/28/2016

  Nu dras även Kent Ekeroth in i rysshärvan med Putilov (en av mannens sju alias). Ekeroth överlever knappast en skandal till. Undrar var det här slutar?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23606014.ab

  Svara
  • michael.

    /  09/28/2016

   Gillar man Putin är man landsförrädare gillar man Trump är man rasist snart är det bara Hillary Clinton kvar som svenskar tillåts gilla.

   Svara
  • Ivar L

    /  09/28/2016

   Det är nog bra för partiet om han tar ett steg tillbaka.

   Svara
 35. Ivar L

   /  09/28/2016

  Tyvärr lever man inte för evigt och jag är ingen ungdom direkt men det är nästan så jag önskar att något av de västländer där vita sakta men säkert går mot minoritet faktiskt hamnar i ett läge där de vita röstas bort från makten innan jag lämnar jordelivet. Bara för att få se hur snacket kommer att gå…
  Tyvärr ligger ju Sverige rätt ”bra” till men kanske det ändå är större chans att det blir USA eller Tyskland?

  Då kommer det att hända saker, var så säkra. Då skall det också bli intressant att läsa krönikorna, för det som kommer att hända kommer att få Trump att blekna till ett nostalgiskt minne. Om det blir USA så är det bara att extrapolera Black Lives-matterrörelsen. Det kommer att bli en slags nollpunkt, starten på en ny era när plötsligt postkolonialsimen kommer att kännas oerhört inadekvat som förklaringsmodell för det våldet som följer.

  Erica Bjerström och alla som enbart ser förändringen med de postmoderna glasögonen är tragiska figurer utan fantasi och intellekt. De lever i villfarelsen att dagens samhälle och de bekväma liv de lever på något sätt är konstanter som aldrig kommer att förändras. Vad de framförallt inte fattar är att allt till slut kommer att handla om biologi och genetik. Flest individer vinner till slut, det går inte att komma undan matematiken här.

  Svara
  • Svenne

    /  09/28/2016

   Vi har redan Brasilien och Sydafrika att jämföra med…
   Vem vill se sina barnbarn växa upp i en kåkstad? /ret.

   Svara
  • Opie

    /  09/28/2016

   Men för fan Ivar! Har du inga barn eller barnbarn? Vill du att din avkomma, din framtid, ditt land, folk och kultur skall förtyckas, fördrivas och till sist utplånas?! Innan vi blir i minoritet har vi för länge sedan tagit saker i egna händer. Finns inte en chans att vi stillatigande låter oss utplånas. Svensken är svårstartad men det rör på sig så sakteliga. Som jag skrev ovan, ju förr dess bättre om man vi undvika onödig blodspillan. Ju längre förfallet tillåts fortgå desto hårdare metoder kommer krävas för att återställa ordningen. Hellre repatriering nu än förintelseläger sen.

   Svara
 36. Svenne

   /  09/28/2016

  Krossa #snygghetsnormen…

  Svara
 37. Jerry

   /  09/28/2016

  ”Hjälten var en vit heterosexuell cowboy”
  Märks att hon tittat för mycket på film. Cowboys i verkligheten var ofta mexikaner och färgade. Yrket hade funnits i Mexiko i hundratals år innan jänkarna erövrade Texas och snappade upp den kulturen. Vita kvinnor har dragit nytta av det välstånd som slaveriet gett dem. Det var en bitter kvinna som gjorde som såg till att Anne Frank hamnade i koncentrationsläger. Är man feminist försvarar man givetvis detta med att de var tvingade av patriarkatet.

  Svara
 38. G

   /  09/28/2016

  ””Karin Pihl: Rasfixering leder bara till splittring

  Black lives matter har kommit till Sverige. Hudfärgsaktivisterna menar väl men riskerar att underminera gemenskapen i samhället.””
  http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/rasfixering-leder-bara-till-splittring/

  Svara
  • Jans

    /  09/28/2016

   Jag tror faktiskt inte alla ”hudfärgsaktivister” vill väl. De vill precis samma sak som alla andra rasister och de drivs av ungefär samma idéer om överlägsenhet. Time will tell.

   Svara
 39. G

   /  09/28/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  09/28/2016

   Det är väl Ramberg som förespråkar att vi skall göra ekonomiska uppoffringar gentemot flyktingarna så då är ju Balis lösning alldeles utmärkt.
   Vi behåller rättssäkerheten, som Ramberg anser hotas,och Advokaterna får vara med och bidra till att göra livet bättre för flyktingarna som hon säger att vi skall göra.

   Fast vi vet ju alla att godhetsapostlarna är bara generösa med andras pengar…

   Kan tänka mig att Emma, som har startat eget i juristssvängen, inte är trakterad av att jobba gratis men hon tycker säkert att fattigpensionärerna gott kan vara med och bidra.

   För övrigt var ju hennes jämförelse mellan gratisarbete och kommunism intressant.
   Vad jag vet fick arbetarna i t.ex det gamla östblocket betalt för sitt arbete även om det inte var särskilt mycket..

   Svara
   • Svenne

     /  09/28/2016

    ”De låtsas betala oss, och vi låtsas arbeta…” sa man på den tiden… #full #sysselsättning

    Svara
 40. G

   /  09/28/2016

  Svara
 41. G

   /  09/28/2016

  Svara
 42. G

   /  09/28/2016

  ””Skolflickor ofredade på friluftsdag

  Flickorna i en mellanstadieklass var på friluftsdag i Slottskogen. Då utsattes de för sexuellt ofredande av pojkar från samma skola

  Att de sexuella ofredandena hade förekommit kom till lärarnas kännedom av en slump. De skulle ha samtal med eleverna om ett bråk som hade uppstått på en fotbollsplan dagen innan och inte blivit utrett.

  – I de samtalen framkom det att flickorna hade blivit tafsade på av tre pojkar, säger Anders Andrén, chef för sektor utbildning i stadsdelen.
  …[…]…
  – Det är något som har gått fel när man inte kan respektera en annan människas kropp. Sen är inte det här ett nytt problem. Jag har arbetat inom skolan i många år och sådana här saker händer tyvärr då och då, säger Anders Andrén.

  Han säger att han kan inte minnas något liknande ärende på den aktuella skolan under de senaste åren. Nu följer samtal med pojkarna som ska ha utfört övergreppen och deras föräldrar

  – Vi har ett ständigt pågående förebyggande arbete som naturligtvis blir än mer aktuellt nu. Lärare och rektorer pratar med eleverna om hur man ska vara mot varandra och vi arbetar med exempelvis normfrågor och föreställningar om pojkar och flickor.””
  http://www.gp.se/nyheter/skolflickor-ofredade-p%C3%A5-friluftsdag-1.3814320

  Svara
  • Rikard

    /  09/28/2016

   Hej.

   Oavsett skola, oavsett ålder, oavsett inriktning och oavsett vad som hänt, kan d u som är förälder alltid pricka i en och samma ‘åtgärd’:

   Samtal.

   Detta trots att det finns gott om utrymme för längre och kortare avstängningar, och till och med en sorts relegering.

   Fråga gärna dina barns lärare och rektor om de kan beskriva en konkret incident som skulle få dem att tillgripa avstängning. Förslagsvis på föräldra- eller skolmöte; lugn ton, och väv in fraser som klargör för åhörarna att du frågar för att du vill se värdegrunden upprätthållas. Be gärna någon filma, men glöm inte att inhämta samtycke först!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 43. G

   /  09/28/2016

  ””Ridning för att integreras

  – Min dotter Isabell Hellerstedt och jag ville dra vårt strå till stacken när det gäller att integrera nyanlända. Brottningen och fotbollen har redan gjort ett jättefint arbete med detta och vi ville också ”bjuda på vårt fritidsintresse”: hästar, berättar Anna Hellerstedt.

  Hon påpekar att det tyvärr är relativt dyrt att rida eftersom hästar äter mycket och det kostar att driva ett stall med ridskola.

  – Isabell och jag sökte pengar från Östergötlands indrottsförbund till detta och fick 25 000 kronor.

  – Det kommer att gå till hyra för hästar varje tillfälle, medlemsskap till alla deltagare, fika och bensinkostnader för hämtning och lämning. Under höstterminen, fram till jul, kommer vi att träffas på söndagar och fika, sköta hästar, rida och prata svenska. Vi riktar oss främst till ungdomar och unga vuxna.

  Grundidén är att vara fem personer med svenska som modersmål och lika många som håller på att lära sig svenska, att vara två och två (en svensktalande och en nyanländ) när de sköter hästen och sedan turas om att rida.

  – I helgen var vi sammanlagt 13 personer och det gick bra det också. Vi blir gärna ytterligare några.

  – De flesta deltagarna är mellan 13 och 24 år och kommer från Afghanistan, Syrien, Sri Lanka och Somalia.

  – Min andra dotter Emelie Lindström kommer att baka till våra fikastunder och min pappa Hans Hellerstedt hjälper till med hämtning för dem som behöver skjuts till ridskolan, berättar Anna Hellerstedt.””
  http://folkbladet.se/nyheter/finspang/ridning-for-att-integreras-om4308176.aspx

  Svara
 44. G

   /  09/28/2016

  Löfven som är starkt kritiskt mot att Ungern röstar i denna frågan sade för nån vecka sedan ”att utlysa folkomröstning i fråga efter fråga är att göra det lätt för sig, det är att lämna över ansvaret i svåra frågor”, ja din stolle, varför skulle du låta folket få säga sitt i den demokratur som Sverige börjar bli. Bättre lyssna på Rädda Barn och andra orgs! Det idioter som de på Amnesty inte verkar fatta är att främlingsfientliga och populister stärks automagiskt när länder misslyckas totalt med mottagandet, eller när ”flyktingar” som begått brott eller missköt sig men inte får några straff och/eller inte blir utvisade när det är möjligt.

  ””Ungern folkomröstar mot EU-plan

  Ungerns regering räknar med starkt stöd mot EU:s flyktingpolitik i helgens folkomröstning på hemmaplan. Premiärminister Viktor Orbán vill i stället bygga flyktingläger i Libyen.

  För att få ytterligare tyngd bakom sina argument har premiärminister Orbán även utlyst en folkomröstning, med en minst sagt ledande fråga. ”Vill ni att EU får rätt att beordra obligatorisk inflyttning av icke-ungerska medborgare utan parlamentets godkännande?” lyder frågan, som sannolikt besvaras med ett rungande nej nu på söndag.

  Ungerns främsta vän i sammanhanget är grannarna i Slovakien, där premiärminister Robert Fico i måndags kallade EU:s omfördelningsplaner för ”politiskt döda”.

  – Den som vill splittra EU kan få tala om kvoter. Den som vill samla EU får i stället komma upp med andra koncept för att bekämpa illegal migration, sade Fico till journalister i Bratislava, enligt Reuters.

  Och andra koncept har Viktor Orbán gott om.

  – De som kommer in illegalt måste samlas ihop och föras ut, sade Orbán i förra veckan och manade till skapandet av ett flyktingläger utanför EU.

  – Det skulle kunna vara på en ö, eller i kustområdet i Nordafrika. Alla som kommer illegalt måste återvända dit och därifrån kan de söka asyl, sade Orbán, som även vill slopa vapenembargot mot Libyen för att ge möjlighet åt landets styrande att få fast kontroll över sitt territorium.

  Från människorättshåll får dock den ungerska regeringen svidande kritik.

  ”Mot bakgrund av en giftig valkampanj har den infekterade antiflyktingretoriken nått botten”, skriver Amnesty International i en ny rapport där asylsökande säger sig ha blivit slagna, sparkade och jagade av hundar i Ungern.

  ”EU:s ledare måste organisera sig – inte Orbánisera sig. Om de inte klarar av att stå upp mot Ungerns brott mot EU-regler kommer främlingsfientliga och populister att stärkas ytterligare”, säger Amnestys Europachef John Dalhuisen, enligt Reuters.””
  http://www.svd.se/ungern-folkomrostar-mot-eu-plan/av/tt

  Svara
 45. Pelle2

   /  09/28/2016

  OT:
  Bloggen ingångsvärden ironiserar mycket roligt över förskolan som tyckte att en brandbil kunde leda till sexuella övergrepp:
  http://ingangsvarden.blogspot.se/2016/09/brandbilen-som-forsvann-fakebooken.html

  Svara
 46. G

   /  09/28/2016

  Var var var ???
  Var ser du att någon vettig människa lägger skulden på den som blir utsatt ?!?! Har aldrig sett en vettig svensk lägga skulden på den som blir utsatt, exempelvis pga klädsel! Förutom idioter som (V) Måns som skyller ifrån sig.

  ””Inte tjejers fel när killar tafsar”

  Att få klä sig hur man vill och bli respekterad borde vara självklart. Men fortfarande läggs ofta skuld på den som utsatts för övergrepp.

  Amanda: Hur ska man göra för att minska sexualbrotten?

  –  I somras när det var mycket sexuella övergrepp på festivaler pratades det mycket med tjejerna: ”vågade de gå på festival?” Men nästan ingen pratade med killarna. Normen måste bli att det är coolt att vara en schyst kille.””
  http://www.svd.se/inte-tjejers-fel-nar-killar-tafsar/om/junior

  Svara
  • G

    /  09/28/2016

   Om man inte heter Behrang ”jag kan det här, jag är jurist” Kianzad förstås…

   ”– Jag har samma ansvar som en snygg tjej i kort kjol har för att hon blir våldtagen.”
   http://archive.is/t7f6r

   Svara
 47. Jan

   /  09/28/2016

  Så här går det när skojarna i alliansen leker marknad på skattebetalarnas bekostnad. En socka kostar 6 000 kronor! Det tragiska är att ingen ställs till svars för dessa politiska svindlerier. Inte ens en ursäkt kan de pressa fram.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article23608825.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  09/28/2016

   Återinför tjänstemanna-ansvaret säger jag. Det är ju helt åt helvete att göra en sådan upphandling och den som gjorde det skall naturligtvis ha sparken !

   Svara
   • Jan

     /  09/28/2016

    Hur ska man kunna ha tjänstemannaansvar när allt läggs ut på entreprenad till kommersiella företag? Ju mer man sprider ut ansvaret desto svårare blir det att ställa någon till svars. Så här går det när man privatiserar av ideologiska skäl.

    Samtidigt talar jämt alliansen om skattesänkningar. Hur ska man ha råd med det när man slösar bort skattebetalarnas pengar i rena svindlerier? Visst, ett fåtal skumma ”entreprenörer” blir rika och en och annan politiker får sin del i härvan. Men vad gagnar det skattebetalarna?

    Svara
    • Pelle2

      /  09/28/2016

     Även om man lägger ut saker på entreprenad så måste det ju finnas en ansvarig beställare hos stat,kommun eller landsting och det är den personen som är ansvarig.
     Det borde ju vara väldigt lätt att ställa krav på entreprenörerna.

     Det är i alla fall min uppfattning att det många gånger är lättare att ställa krav mot en extern part. Internt blir det ju ofta en fråga om politik och annat som gör att ingen ställs till svars.

     Visst, alla entreprenörer/företag som anlitas av stat,kommun och landsting är skurkar och har enbart som syfte med sin verksamhet att blåsa sina kunder.

     Om verksamheterna däremot drivs i statens,kommunens och landstingets regi så uppnår vi nirvana och maximalt användande av varje skattekrona.

     Egentligen borde stat,kommun och landsting stå för allt företagande för dom är mycket bättre än alla andra företagare.Möjligen kan ju facket få vara med på ett hörn.

     För det finns ju inga kommunala eller statliga medarbetare som har gjort något bedrägligt och det finns ingen ideologi i att driva vård och omsorg i staten eller kommunens regi..

     Svara
     • Jan

       /  09/28/2016

      I det här fallet fungerade det ju bevisligen bättre innan alliansen tog över med sin nyliberala lekstuga. Men jag förstår attraktionen bland korrupta moderater. Det finns ju en hacka att tjäna på det här. Tjänster och gentjänster så att säga. Dessutom så slår man ju sönder förtroendet för samhället. Så att vi kan bygga det gamla klassamhället igen ur spillrorna. En dubbel vinst.

      Det är ingen slump att flera alliansministrar nu är ”konsulter” hos dessa välfärdsplundrare. Om vi nu ska ha den typen av statskorruption föredrar jag faktiskt att maffian bedriver den. De är nog mer hedervärda än valfri alliansskojare….

     • Pelle2

       /  09/28/2016

      Och alla välfärdsentreprenörer är moderater och alla som är ohederliga är också moderater medan sådana hedervärda ,socialdemokratiska kvittoklippare som Sigvard Marjasin inte har gjort något fel.
      Tjänster och gentjänster är väl dessutom Sossarnas paradgren som utnämner sina kompisar till departementschefer och annat på löpande band.
      Se t.ex olyckan Dan Eliasson som har misslyckats på varje statlig chefstjänst han har haft men som ändå får nya uppdrag
      .
      Det är väl i så fall heller ingen slump att Göran Persson och Björn Rosengren
      snabbt slank iväg till det privata näringslivet..

      Det där om maffian var väl ändå ett lågvattenmärke även för att kommma från dig..

     • Klimathotet

       /  09/28/2016

 48. Einar Berg

   /  09/28/2016

  Gud vilken tramsmaja. Svenska journalister missbrukar ständigt sin position. Jag skulle snarare vilja hävda att det är deras sista strid.

  Svara
 49. MiT

   /  09/28/2016

  Konspiration på hög nivå eller något på spåren? 😛

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: