Hyllningsartiklar

Ibland ser man hyllningsartiklar i tidningarna när någon klädkedja har vikt ner sig för några högljudda gaphalsar långt ut på vänsterkanten.

Det är samma sak den här gången, det är Åhlens som ska skippa pojk- respektive flickavdelningar i affärerna vilket givetvis hyllas och Expressen måste lyfta upp tramset

ahlens-hyllas-av-fisare1

Mamman Charlotte hyllar kan man läsa. Hon är ”kunden”.

ahlens-hyllas-av-fisare

Fast de kunde lika gärna skrivit ”Fisaren hyllar” eftersom det är Fisare hon är. Det hade faktiskt varit mer ärligt eftersom det ligger i fisarnas ideologi att hålla på med trams som om det är den viktigaste navelludden som finns. Man kunde åtminstone nämnt att hon är en Fisare.

Det här att som tidning försöka lura läsare att tro att även normala människor bryr sig om sånt här trams är väldigt oärligt.

Dock så hade de också med någon som tyckte det var trams, tror det är första gången jag ser det i sådan här tramsartikel.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

160 kommentarer

 1. Människorna som gud glömde

   /  09/28/2016

  Dessa extremvänsterfeminister är inget annat än själsligt könsstympade. De anser nog t o m att deras barn är könsneutrala.

  Svara
 2. Såg och tänkte lägga en länk, men vad snabb du var!
  Så, när skrotar Åhléns man- och kvinnoavdelningarna och har allt, även underkläder och skor, bara enligt storleken?

  Varför ska bara barn drabbas av den perfekta, rätta genusjämlikheten? Bör inte de vuxna föregå med gott exempel?

  Svara
 3. Hypocrita

   /  09/28/2016

  Är det bara jag som reagerar på tidningens rubriksättning? ”Tilltag”… Det låter mer som en form av bus i mina öron.

  Svara
 4. Skeptisk

   /  09/28/2016

  Män tappar i status om de klär sig kvinnligt? Hörde jag någon nämna David Bowie, spandexrockare och Marilyn Manson?
  Btw har väl knappast Åhléns herrkläder, så det handlar väl om att sälja till nya kunder.

  Svara
  • rp

    /  09/28/2016

   Tänk vilken status de haft om de klädde sig manligt istället.

   Svara
 5. Pelle2

   /  09/28/2016

  Att man delar upp klädavdelningen mellan herr och dam och pojk- och flickkläder handlar ju enbart om att vara praktiska.
  Jag som man är knappast intresserad av att köpa BH,trosor,kjolar eller klänningar så varför skall jag vada fram genom dom sakerna för att hitta något som jag vill köpa ?
  Kvinnorna och flickorna kan ju heller knappast ha de storlekar och skärningar på kläderna som män behöver så varför skall dom vada fram genom dessa kläder för att hitta något som passar ?
  Det handlar enbart om tramsiga symbolhandlingar för att stryka genusdårarna medhårs när man blandar klädavdelningarna..

  Svara
 6. Frida Gustavlin

   /  09/28/2016

  Hyllas!

  Snacka om billigt klickbete, fattig nättabloid!

  Svara
 7. Grodan Boll

   /  09/28/2016

  Med tanke på att Åhlens har en stor reklam drive nu med just Klädmaktsordningen som tema, får man klassa den här ”nyheten” som illa förtäkt reklam.

  Svara
 8. MiT

   /  09/29/2016

  Svara
  • Grodan Boll

    /  09/29/2016

   Fråga dem vad som kännetecknar etniskt svenskt. Det har ju varit lite diffust i debatten om det finns något svenskt och i så fall vad det innebär. Det vore ju bra om de, som har koll på läget, kunde definiera det för oss.

   Svara
 9. Svenne

   /  09/29/2016

  OT: Inte en hyllningsartikel… #Ramberg

  Svara
  • Pelle2

    /  09/29/2016

   Hanif Bali är skön !
   Skall vi gissa att det kommer ett svarsinlägg från Ramberg där hon pratar om hans och Moderaternas omänsklighet,hennes egen och hennes kollegors humanism och altruism, förföljelse och hat mot henne för att hon är en kvinna och om Balis hatsvans ?

   Det är som sagt var väldigt lätt för godhetsapostlar som Ramberg att slösa med andras pengar så att hon kan fortsätta att leva ett liv i sus och dus !
   Att några fattigpensionärer får det ännu sämre är ju som bekant ett rimligt pris att betala
   enligt Ramberg.
   Maken till hycklare får man leta efter !
   Finns det inga vettiga advokater som kan se till att sparka henne från hennes post innan hon skämmer ut yrkesgruppen totalt ?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/29/2016

    Nej, det gör det inte. Matriarken sitter på tronen som i praktiken dikterar vem som får vara jurist och inte. Som av en händelse finns det begränsat med kritik, i alla fall öppet och inte bakom anonyma alias.

    Svara
    • Jans

      /  09/29/2016

     Kanske att advokatsamfundet borde se över tillsättningsförfarandet? Går det inte att anonymt rösta om vem som skall vara företrädare så är det ju svårt att få bort dåliga ledare som skaffat sig en maktposition i förbundet. Problemet är ju bara att den som tar upp den tråden får Remberg med entourage över sig, riskfyllt. Känns som ett klantigt upplägg med tanke på att det är advokatenas eget förbund.

     Svara
     • Kristian

       /  09/29/2016

      Komprimerad version av Tony Benns frågor till folk med makt:
      * Vilken makt har du?
      * Hur har du fått den?
      * I vems intresse utövar du den?
      * Hur kan vi bli av med dig?

  • Jans

    /  09/29/2016

   Hanif kan skriva, vilken fröjd att läsa hur hycklarna avslöjas och Dantereferensen är naturligtvis extra kul i sammanhanget. Snacka om att debattera på en annan nivå än ”råttfångaren” Ramberg. Hennes texter är vulgära och otrevligt formulerade, gapiga. Hanifs har klass och stil och knorr.

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Så jävla bra skrivet! Direktlänk till inlägget på Hanifs FB ? jag måste spara det! 😛

   Svara
   • Kristian

     /  09/29/2016

    Visst är det bra!
    ”faktureringsbara timmar” är såpass viktigt att man nästan missar att han fått med en ”svans” också.

    Svara
   • Svenne

     /  09/29/2016

    @G Visst är H.B. bra! Tyvärr så har jag ingen länk – har Twitter men inte Fb, så det är Twitter jag trålar efter bästa förmåga…

    Svara
    • G

      /  09/29/2016

     Ja, nästan för bra lol, han utklassar ju sina motståndare så gott som varje gång han debatterar eller diskuterar på twitter/FB. Men jag klagar inte på det, bra skönt att se 😛

     Okej jag förstår, hoppas någon kan ge direktlänk då jag vill bokmärka inlägget för framtiden, ibland funkar google om man söker efter fraser ur texten, men inget funkar för att hitta denna hittills.

     Kan du hjälpa till med detta på twitter ?
     https://toklandet.wordpress.com/2016/09/28/hyllningsartiklar/#comment-90701

     Granskarna uppskattar och vill mycket gärna ha in tips, och denna tweet av Johanna är ju ett solklart tips till granskarna.

     Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Samma ämne 😀 LOL…….

   Svara
 10. Mike E

   /  09/29/2016

  Sett från utlandet så kan jag bara konstatera att Sverige är spritt språngande galet! Korkade ideologiska fanatiker styr nu Sverige med järnhand.

  Svara
 11. MiT

   /  09/29/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  09/29/2016

   Om Fadakar är missnöjd så var det säkert en bra debatt…

   Svara
   • Meh, låter som det blir en rörig debatt om programdirektören ändrat sig i sista sekunden.

    Men jag vet inte ens vad det handlar om, vet inte ens om jag bryr mig. Någon blev kränkt, buhu.

    Svara
   • Svenne

     /  09/29/2016

    Ja, debatten var underbar… Se den! Det finns iofs massor av referat, men det är nog den bästa debatt jag sett utanför politiken. #krossa #helinmaktsordningen 😛

    Svara
    • Nykteroklok

      /  09/29/2016

     Helin gav ett helt bisarrt intryck. Rufsigt hår, extremt konfrontativ. Hans ståndpunkt var minst sagt oklar. Det var som att han i sista stund hade kommit på att han inte längre jobbar på Aftonbladet, där han kunnat driva opinion som han vill, och därför snabbpluggat svt:s sändningstillstånd, eller programförklaring, eller något annat, och kommit fram till att ‘människovärde’, det ordet måste vi ju tycka lika om även på svt. Så då bestämde han sig helt godtyckligt för att debatten mellan Suk och Arnstad handlade om huruvida människor är lika mycket värda eller inte, och sånt får vi inte debattera på svt, så därför var debatten inte bra, och de som kritiserat den har således rätt.

     Svara
     • Svenne

       /  09/29/2016

      Instämmer, Helin var rejält vilsen – men jag undrar om han inte fått order från högre chefer att kritisera och kuva Aktuelltredaktionen…

    • G

      /  09/29/2016

     Haha, finns redan på tuben 😀
     Ska titta senare, men postar den här ifall andra vill se….

     Svara
     • Jans

       /  09/29/2016

      Jädrar, kolla på Jan Helin i denna debatt!

      Den fegisen har backat från en tidigare ståndpunkt men står inte för det och så lämpar han över ansvaret för att det gick åt skogen med Suk vs. Arnstad på Aktuellt. När det ju var Helins debattförbud som var en av orsakerna till att det blev så patetiskt dåligt. Den andra orsaken var naturligtvis att de bjudit in en pajas som Arnstad som motdebattör. Och som sagt, han står inte för sin tidigare ståndpunkt utan låtsas som att alla andra missuppfattat, inklusive ansvarig utgivare. Praktfegis av rent astronomiska dimensioner.

      Jan Helin framstår som en feg och synnerligen obehaglig översittare och med tanke på sin bakgrund som opinionsbildare är det uppenbart att han inte har på ett public servicebolag att göra. Janne Josefsson plockar ner honom rätt bra och Nike är också modig, han är ju deras chef får man tänka på.

      Förtroendet för den gubben är nog inte det högsta inom SVT nu, hoppas han åker ut.

     • Alltså.

      Såg ungefär 75% av det hela och det enda jag hörde från Jan Helin, när han inte nervöst stammade och drog håret bakåt, och påpekade om allas ”lika värde”. K, Helin, du låter som en nervös stammare – välkommen i klubben!

     • G

       /  09/29/2016

     • G

       /  09/29/2016

  • G

    /  09/29/2016

   Haha! Ja, han blockar ju folk som är av annan åsikt än han själv lol!….

   —-

   Hmmm det låter som att jag nästan är tvungen att titta på det här så jag inte missar något bra 😛 , ser ut som om Nike får beröm för väl utfört arbete i studion, och hyllningar att det fortfarande finns folk med integritet inom SVT. Att Klein inte håller med är nog inte konstigt, hon verkar ju vara av samma blod som Ehsan. Men att de blir irriterade är bara underbart att se, då njuter jag mmm.

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   !!! Andreas rekommenderade hycklaren Kristina till gårdagskvällens debatt pga varit ”saklig” i debatt på bokmässan och Aktuellts researcher Marlene höll med. Wow!

   Svara
   • G

     /  09/29/2016

    Tack för att du inte var intresserad ❤
    Visst, hon kanske är en "skicklig" debattör som Nike säger, men att vara saklig debattör är nödvändigtvis inte samma sak som att vara en skicklig debattör. Arnstad kan ses som en skicklig/listig debattör då han ofta kommer med fulspel, men inte så värst saklig när man kommer dragandes med 30-talet i varje debatt man är med i.

    Svara
    • G

      /  10/01/2016

     Skulle skrivit sakkunnig på nåt ställe här ovan, men det spelar nog mindre roll, Arnstad är ju varken sakkunnig eller håller sig saklig när han debatterar.

     Svara
  • QED

    /  09/29/2016

   Finns en svensk cover på Frank Zappas ”Bobby Brown” kallad ”Jan Helin”. Den är i och försig inte snuskigare en originalet. Länkar inte, men den hittas lätt på YouTube.

   Svara
 12. Pelle2

   /  09/29/2016

  OT:
  Ola Wong på SVD skriver om Bah-Kuhnkes nedmontering och politisering av muséerna
  http://www.svd.se/bah-kuhnkes-kulturpolitik-hotar-kulturarvet/om/kultur

  Svara
  • Pol Pot, Mao, Stalin… Man har provat utplåna historien förr.
   Skynda nu med barnen till Museum! I morgon kan det vara för sent.

   Svara
 13. Hmm

   /  09/29/2016

  Nope är på den andra sidan här.

  För 35 år sedan så fanns det bara en barnavdelning i de flesta varuhus. Finns ingen anledning att ha det annorlunda idag. Barnkroppar ser i stort sett lika ut om de är lika långa. Idag så är problemet ofta det att kläder tänkta för flickor är för tajta och de har svårt att röra sig. Så det är ett faktiskt problem.

  Sverige adopterade flick och pojkavdelningar från USA på 80-talet. Innan dess så var det betydligt mindre skillnader mellan kläderna för små barn även de som var köstypiska. (Tidigare än de så gick alla små barn i kolt dvs klänning. )

  Svara
  • Hmm

    /  09/29/2016

   PS Precis som ett par byxor inte är könstypiska på ett litet barn så behöver inte en tröja vara det heller. Förstår inte behovet och skulle underlätta att syskon kan ärva varandras gula t-shirt.

   Svara
   • Det där med att ärva kläder kan jag hålla med dig om – ärvde kläder från min storasyster och det var inga problem. Men vill barn som går på Åhléns ärva kläder?

    Svara
    • * vill påpeka att jag hade ekonomiska föräldrar som mestadels försökte köpa könsneutralt (brun, gul, grönt), då det var det deras ekonomi tillät. Jag gick inte omkring i kjolar.

     Svara
    • Jonas Bsson

      /  09/29/2016

     Och så gick det som det gick 😉

     Svara
     • Varken eller till ovanstående inlägg! 😮

     • Hmm

       /  09/29/2016

      Jag missuppfattade nog detta …

      ”Men vill barn som går på Åhléns ärva kläder?”

      Jag tänkte att man inte vill ärva billigare kläde från hm men märkeskläder går bra.

      Och jo jag har nog sett att många köper lite dyrare kläder med motiveringen att de ska ärvas

     • Grejen är – är det inte det vad det är? Bli opraktisk på Åhlens?

      Jag kunde inte bry mig ett bajs om jag så blev klädd i en potatissäck.
      Min mamma klädde mig i min systers kläder för att jag skulle växa ur dom.

      Hela diskussionen är värdelös.

    • Hmm

      /  09/29/2016

     Åhléns idag är inte samma som då. De har mest märkeskläder.

     Svara
     • Alltså. Jag är kyrkråttan. Jag är fattig och har inte råd med Åhléns… men varför skulle jag vilja ha råd med Åhléns?

  • Pelle2

    /  09/29/2016

   Anledningen till att vissa människor tjatar om gemensam klädavdelning för barn är knappast
   att de anser att det inte är någon större skillnad på en pojk- eller flickkropp när de är små utan det handlar om genusaktivister.
   Det är ju ingen som förbjuder föräldrarna till en flicka att köpa kläder som typiskt används av killar om dom vill det även om avdelningarna är separerade.
   Det finns ju dock klädesplagg som typiskt används av det ena könet som trosor,kalsonger och kjolar/klänningar.
   Då är det väl praktiskt att du hittar dom på en avdelning för flickor eller pojkar och inte behöver leta reda på en klädställning i ett blandat utrymme ??

   Svara
   • Sluta tänka praktiskt, börja tänka genus!

    Svara
    • G

      /  09/29/2016

     Dressmann – Dressmann XL – Dressmann Kids ?

     Svara
     • DressRAZISIMNAZISMFASCIZMARNIE – DressNAZISMFASCISMARNIE XL – Dress”Ni kanske kan ändra er, men ni blir antagligen RAZISMNAZIMFASCISTER” storlek liten.

   • Hmm

     /  09/29/2016

    Pelle2: Finns nog två läger där.

    Och finns ju egentligen ingen anledning att ha olika underkläder på små barn.

    I mitt fall som jag tänker så blir mer praktiskt med en avdelning och skulle lättare få ett större och varierat utbud.

    Och jag upprepar. Tjejkläder idag är vansinnigt opraktiska och alldeles för tajta och smala pojkar har svårt att hitta byxor som passar på sin avdelning.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/29/2016

     Jag säger inte att du har en dold agenda men dom som driver frågan är utan all tvivel genusdårar som vill utplåna könen när det passar dom.

     Svara
     • Hmm

       /  09/29/2016

      Nej jag är en som inte köper att vi ska klona allt som är dåligt med USA + tycker alla barn förtjänar bekväma kläder.

      Ledsen att göra dig besviken. 😉

 14. Pelle2

   /  09/29/2016

  Ledarsidorna skriver bra om aktuelltdebatten:
  http://ledarsidorna.se/2016/09/en-demokratisk-trafikolycka/

  Svara
 15. Jans

   /  09/29/2016

  Om det handlar om småbarn (säg upp till 4-5 år) så tycker jag det är helt ok. Rätt fjantigt med den uppdelningen när de är så små. Men högre upp i åldrarna blir det mer problematiskt, för då tycker jag nog affären skall skippa herr och damavdelningen för vuxna också om det skall vara någon slags konsekvens.

  Framförallt tycker jag fisare som jobbar för de här frågorna skall bojkotta alla klädkedjor som kör med herr och damavdelning. Dde kan väl gå samman och dra igång en unisexklädkedja, det borde väl tilltala massor med människor om man skall tro artikeln i Expressen. Men något säger mig att kvinnorna bland de här fisarna nog är precis lika intresserade som alla andra kvinnor av välsorterade och stora damklädesavdelningar. Det är lite ”don’t do as I do, do as I say” över det hela.

  Svara
 16. Jans

   /  09/29/2016

  Om det nu var någon som trodde att Sverige på riktigt stramat upp asylpolitiken så tro den fel. Sverige var naturligtvis fullständigt vettlöst förra hösten men den åstramning som skett är högst relativ, Per Gudmundson förklarar:
  http://www.svd.se/langt-kvar-till-eus-miniminiva/av/per-gudmundson

  ”Statistiken visar att Sveriges asylpolitiska åtstramning förvisso har reducerat antalet ansökningar – men att Sverige fortfarande tar emot fler asylsökande än majoriteten av EU:s länder.”

  ”Sverige skiljer exempelvis inte på flyktingar och övriga skyddsbehövande i vilka rättigheter man får, vilket de flesta länder annars gör. Den som får skydd i Sverige har i stort samma rättigheter som en medborgare, vilket är ovanligt.”

  Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Det är redan kört. Gå ner på stan, om du har möjlighet, vid tretiden en vanlig vardag och betrakta vilka som dominerar gatubilden. Där har du det nya Sverige. En socialbyrå för tredje världen. Jag kommer aldrig att rösta på något parti som godkänt det här kulturella och demografiska självmordet på en nation.

   Svara
 17. G

   /  09/29/2016

  ””Löfven: Åkesson gick in i SD när de fortfarande hade hakkorsflaggor

  ”Vi måste vara tydliga med vilket parti Sverigedemokraterna är. Det får aldrig någonsin i historien stå att det där visste vi inte riktigt, vilka de var”, säger Stefan Löfven.
  …[…]…
  – Han gick in i Sverigedemokraterna när de fortfarande hade hakkorsflaggor på sina möten. Det valet gjorde han. Jag skulle aldrig någonsin ha kunnat göra det. Det är i grunden ett rasistiskt parti med nazistiska rötter också. Det är bara så, säger Stefan Löfven.

  – Det är inte ett parti som alla andra, det tror jag att de senaste händelserna har visat. Och det finns en lång, lång rad argument för det.
  …[…]…
  Hur tolkar du det höga stödet för Sverigedemokraterna?

  – Jag har åkt land och rike i många år. Som IF Metalls ordförande. Som partiordförande. Det är klart att jag har märkt av den oro som folk känner. När klyftorna växer. När du känner att du inte får rätt utbildning för att komma vidare. Du blir kvar i långtidsarbetslöshet. Du har en bostadssegregation som är allvarlig. Du blir orolig för barnens skolgång. När den oron blir för stor är det lätt att attraheras av någon som kommer med det enkla svaret. Det är bara att titta i USA nu med presidentvalskampanjen. Någon kommer in och säger ”jag har ett enkelt svar”. Det är bara snabba repliker som på något vis rider på rädslan och osäkerheten och splittringen, säger Stefan Löfven.””
  http://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-akesson-gick-in-i-sd-nar-de-fortfarande-hade-hakkorsflaggor/

  Återigen, det är (V) och Sjöstedt som DU borde bry dig om Löfven, det är ju det partiet som du har aktiv kontakt med. När gick Sjöstedt in i (V) och vad var de för parti då, inte lika viktigt ? Nä. Och du klarar inte ens av att nämna något av alla de ord som gör att SD har högt stöd när du ”tolkar” SD:s opinionssiffror, patetiskt, se dig omkring för fan, tycker du att landet är sig likt ? Nej. Vad beror det på ? Jaaaaaa uhmmm ingen aning. Jag försvarar ingenting, men den här pajkastningen ang partihistoria som endast sker åt ena hållet är ju bara för patetisk.

  SD utesluter åtminstone folk ganska ofta, men Löfvens partner (V) gör ingenting, de har kvar förtroendet för politiker även efter att de dömts (som mannen jag tappat namnet på), samtidigt som de hackar duktigt på viktiga personer inom partiet som Amineh, påhejade av en kör som inte gillar det som hon uppmärksammar med exempelvis hederskulturen, och som dessutom kräver att hon utesluts. (V) har inget problem med fortsatt förtroende för de som faktiskt har dömts, men tappar omedelbart förtroendet om någon skulle dela en ”rasistisk” film en kort stund på sin FB-sida innan hon visste vem avsändaren var och tog bort den direkt.
  .

  ””Åkessons svar till Löfven: Det är ren lögn

  Enligt Sverigedemokraterna är det allvarliga och felaktiga anklagelser.

  – Som brukligt när det gäller Stefan Löfven så sträcker sig hans sakliga argument inte särskilt långt. När han utmanas av oss i den politiska debatten, drar han hellre till med fula epitet och felaktiga kopplingar, än att möta oss med relevanta sakpolitiska argument, hävdar Jimmie Åkesson.

  Sverigedemokraternas partiledare tycker att det är ”skrämmande” att Sveriges statsminister sätter ribban för den politiska debatten så lågt.

  – Vi har aldrig hävdat att det inte finns saker i vårt partis historia som vi inte står bakom, men några partimöten med hakkorsfanor har jag aldrig hört talas om. Det är ren lögn.

  Jimmie Åkesson tillägger att Stefan Löfven, om någon, borde veta att ett parti både kan utvecklas och förändras:

  – Själv engagerade han sig i Socialdemokraterna när man fortfarande ägnade sig åt att tvångssterilisera människor och betraktade homosexualitet som en sjukdom. Det säger dock väldigt lite om det parti han leder i dag.””
  http://www.dn.se/nyheter/politik/akessons-svar-till-lofven-det-ar-ren-logn/

  Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Här gäller det att vara hederlig. Stefan Löfvén har rätt. Sverigedemokraterna har nazistiska rötter. Att jämföra nazisterna med något svenskt riksdagsparti är också ohederligt. Centern (Bondeförbundet) och Moderaterna (Högerpartiet, Allmänna valmansförbundet) var väl isåfall de partier med mest nazistanstrykning. Dock gör man fel om man tror att folk röstar på SD för att de har ett nazistförflutet. Det gör de inte. De lägger sin röst på SD för att de är det enda parti som kritiserat massinvandringen.

   Jimmie åkesson är, för övrigt, en svag partiledare. Nuförtiden ser han mest utbränd ut om jag ska vara ärlig. Och lönnfet av all medicinering. Han borde bytas ut.

   Svara
   • G

     /  09/29/2016

    Ja, mycket hederligt uttalande av Löfven, oerhört statsmannamässigt!

    Men det finns väl ingen klok människa som påstått att han inte har rätt i det han säger om partiets historia, till viss del iaf, och Åkesson säger det han sagt i svar flera gånger förut; ”Vi har aldrig hävdat att det inte finns saker i vårt partis historia som vi inte står bakom”

    ”Dock gör man fel om man tror att folk röstar på SD för att de har ett nazistförflutet. Det gör de inte. ”
    Frågar du Löfven så är nog svaret att, jo det är därför, vad skulle det annars vara, lyssna på rådgivare Arnstad!!!

    Han har ju varit sjukskriven, han kanske är påväg att bli utbränd igen om du ser tecken på det ? Om det nu blir aktuellt med byte ser jag gärna Karlsson på den platsen, men han har sagt att han inte vill vara partiledare. Lönnfet ? Okej. I så fall finns det ju en annan partiledare som är värre än Åkesson och som vad jag vet blivit som h*n är helt utan medicinering hmmm, om det nu är Åkessons medicinering det beror på. Det är du som skriver det, själv har jag ingen aning och bryr mig faktiskt inte heller om det.

    Svara
   • Pelle2

     /  09/29/2016

    Jag är ingen SD:are men kan inte se att V har något att vara stolta över heller med sin bakgrund. Det ryktas att en byst av Lenin finns kvar på deras partikansli och Sjöstedt gick väl med när partiet hette VPK och officiellt kallade sig för kommunister.
    Ett sådant parti, med rötter i en massmördarideologi, går det alldeles utmärkt att samarbeta med tydligen…

    Svara
    • Jan

      /  09/29/2016

     Vad har Vänsterpartiet med saken att göra? Snacka om halmgubbe. SD:s naziströtter är alltså försvarbara för att V en gång i tiden hette VPK?

     Svara
     • Pelle2

       /  09/29/2016

      V har med saken att göra eftersom du tycker att man inte skall samarbeta med SD.
      Vad V kallar sig är väl ointressant utan det handlar om deras ideologiska bakgrund.
      Det är inte så många år sedan Ohly hyllade DDR,s ledning och Lasse Werner åkte till Moskva och umgicks med partiledningen där.
      Vänskapsbanden med Kuba är väl fortfarande intakta också.
      Jag har inte försvarat SD,s rötter men jag försvarar heller inte V,s rötter…

     • Kristian

       /  09/29/2016

      Det är vad V gör idag som är intressant.
      http://www.svd.se/miljonbelopp-till-extremister

     • G

       /  09/29/2016

      ”Jag har inte försvarat SD,s rötter men jag försvarar heller inte V,s rötter…”

      Precis, samma här! Det är det jag menar när jag skriver ”jag försvarar ingenting”. Man ska väl inte behöva förklara allt in i minsta detalj, så svårt att förstå ska det väl inte vara.

      Men det kan inte vara Jan som skrivit den här kommentaren, han brukar vara klokare än såhär……

      ”Ja, jag tycker att V är ett bättre parti än SD vad gäller ideologisk bakgrund. Det är jag knappast ensam om att tycka. Kommunismen är i grunden inte en illasinnad fascistisk ideologi nämligen. Att det gick åt helvete i Ryssland, Kina och Korea ska med nödvändighet inte belastas Marx eller den kommunistiska teorin. Det finns andra mer komplexa orsaker till det. Som Rysslands ganska brokiga och fattiga historia till exempel.”

      Det brukar heta så, och det är inte ”riktig socialism” i Venezuela osv osv…

    • Jan

      /  09/29/2016

     Det där är ingenting att bråka om. Det är självklarheter. Det är inte kommunismen som ideologi som är ond. Det är hur den har kommit att praktiseras i öst som är det.

     Den franska revolutionen och delar av upplysningstiden kan sägas vara kommunistiska (eller föregångare till kommunismen). Eller, för den delen, folktribunerna i romarriket. Eller Pariskommunen.Där begicks en hel del illgärningar också. Men det är inga moderater som vill klistra det på socialdemokratin idag. Eftersom det inte finns några ”spinningfördelar med det”. Fråga Schlingman….

     Men å andra sidan. Att förklara sådant för en moderat är naturligtvis meningslöst. Så därför avslutar jag debatten där.

     Svara
     • Pelle2

       /  09/29/2016

      Ja, det är ju vänsterns vanliga taktik när dom inte har några hållbara argument.
      Då är det bara att smutskasta motståndarna och sluta debattera…

   • Jan

     /  09/29/2016

    Som vanligt. Forumets 7-8 kamrat moderat är där med sina ”tumme ner”! Oväntat!

    Svara
    • Pelle2

      /  09/29/2016

     Ja, det är tråkigt att inte alla håller med den fina socialisten Jan i alla lägen och dessutom har fräckheten att tycka att Moderaterna kan ha rätt i något sammanhang.
     Svara istället på denna fråga :
     Tycker du att V är ett bättre parti än SD vad gäller deras ideologiska bakgrund ?
     Känns det bättre att få ett nackskott eller sitta i arbetsläger i kommunismens namn än nazismens?
     Själv tycker jag bägge ideologierna är lika vedervärdiga…

     Svara
     • Jan

       /  09/29/2016

      Ja, jag tycker att V är ett bättre parti än SD vad gäller ideologisk bakgrund. Det är jag knappast ensam om att tycka. Kommunismen är i grunden inte en illasinnad fascistisk ideologi nämligen. Att det gick åt helvete i Ryssland, Kina och Korea ska med nödvändighet inte belastas Marx eller den kommunistiska teorin. Det finns andra mer komplexa orsaker till det. Som Rysslands ganska brokiga och fattiga historia till exempel.

     • Pelle2

       /  09/29/2016

      Ok,intressant,
      Finns det något land som säger sig vara kommunistiskt där det inte har
      ”gått åt helvete” enligt din mening ?
      Är det i så fall inget fel på ideologin eftersom alla som uttolkar den hamnar i samma beteende ?
      Eftersom inget land som har kallat sig kommunistiskt inte har varit/är en diktatur som förföljer oliktänkande och mördar dom så anser jag att det är en mördarideologi som förtjänar lika mycket förakt som nazismen..

      Ja,det är ju uppenbart att det är många som tycker att det är ok att mörda och förtrycka oliktänkande i kommunismens namn och att regera tillsammans med deras arvtagare.
      Det säger ju en hel del om dom människorna tycker jag….

     • Pelle2

       /  09/29/2016

      För övrigt tyckte ju inte de gamla kommunistledarna Werner och Ohly att det hade gått åt helvete i Östyskland eller Ryssland eftersom dom hyllade ledarskapet i dessa länderna…
      Det är sådan företrädare för VPK som är V,s rötter…

    • Patrick

      /  09/29/2016

     Lär dig ta att du inte alltid får medhåll. Man blir sällan ihågkommen för sina styrkor utan för sina tillkortakommanden istället. På vardera sida händer det att folk ser åt sidan när dom mer extrema avarterna sprider sig så länge det är medblåst. Detta i sig bör man vara ärlig om att det sker på båda sidorna. Skall man tala om rent filosofiskt, vad spelar det för roll för offren om dom blev skjutna i pannan för att dom inte var ”arbetarklassen” eller för sin rastillhörighet? I båda utopierna vill man skapa något som dom anser vara positivt slutresultat. Tillvägagångssättet med extremt våld för att komma dit är det som avgör om en person/grupp är ond/onda eller inte. Att hävda annat är rent larv. Det visar också ens infantila och insnöade inställning.

     Svara
   • Senior

     /  09/29/2016

    Vad har du att säga om det socialdemokratiska svenska ”folkhemmet” och dess tvångssterilisering av ca 63 000 människor Jan?

    Svara
    • Jan

      /  09/29/2016

     För det första var det inte tillåtet att använda tvång för att sterilisera någon. För det andra så röstades lagen igenom med stöd av också de borgerliga partierna. För det tredje är det sådant som tillhör tidens gång. De här tankarna var ganska accepterade i Sverige på den tiden. Det kan man tycka är hemskt men det går inte att skriva om historien. Och att skylla allt på Socialdemokraterna är, naturligtvis, ohederlig retorik.

     Svara
     • Senior

       /  09/29/2016

      Att tvång användes råder inga tvivel om, och kunde de inte övertalas blev vissa t.o.m. lurade att tro de opererade blindtarmen. Det är av den anledningen som 80% av de som sökt skadestånd även fått det. Tvånget är konstaterat och bevisat.

      Sossarna har suttit i regeringsställning under hela tiden detta pågick, ända fram till 1976! Det är sossarna som lämnade in propositionen 1934, det är sossarna som drev igenom den. Det är sossarna som kunnat avskaffa den långt tidigare än 1976. Det är sossarna som steriliserade folk ända fram till 1976 då lagen avskaffades (då för övrigt en borgerlig regering övertog styret).

     • Rikard

       /  09/29/2016

      Hej.

      Jan, det är också frivilligt att simma när man hamnat i vattnet. Det råder inget tvång att simma.

      Angående Sveriges historia re: steriliseringspolitiken låter jag betydligt kunnigare personer tala för mig:

      ”Några exempel på steriliseringar som enligt vårt sätt att se inte var frivilliga kan illustrera begreppet tvång. Sterilisering ställs som villkor för utskrivning från anstalt eller institution; sterilisering görs på underårig eller omyndig; sterilisering görs med hänvisning till att personen bedöms vara ”sinnesslö”; sterilisering ställs som villkor för att göra abort; sterilisering ställs som villkor för att ingå äktenskap; och sterilisering ställs som villkor för att erhålla vissa statliga bidrag.”

      ”Trots att 1941 års lag i princip sades vara baserad på frivillighet är det väl känt att många ansökningar kom till under tvång och/eller påverkan från de myndigheter och institutioner genom vilka ansökningarna administrerades och formulerades. Den forskning och dokumentation som tidigare utförts (jfr t.ex. Broberg & Tydén 1991, Lindquist 1991, Runcis 1998) har dessutom kunnat konstatera hur initiativet till ansökningar om sterilisering i många fall togs av andra än den formellt sökande. Sådana initiativ kunde t.ex. tas av de myndigheter och institutioner som också utförde de undersökningar som låg till grund för medicinalstyrelsens bedömning av det enskilda fallet. Förutom de fall där den steriliserade själv inte hade undertecknat sin egen finns det med andra ord en mängd andra fall där ansökningshandlingen har skrivits under av den sökande själv men där andra förutsättningar har förelegat som tyder på
      att den sökande har påverkats eller på olika sätt tvingats att skriva under
      ansökan.” Citaten hämtade ur:
      [http://www.regeringen.se/contentassets/68b217b7f8e746a799536f3ad851c05e/steriliseringsfragan-i-sverige-1935—1975] sid 29-30, 60 -62

      ”I det allmänna medvetandet är begreppet rashygien idag mycket nära förknippat med nazismen och dess rasförföljelser. Det är därför lätt hänt att man låter denna association prägla bilden av rashygienens historia. Denna grundliga studie av den svenska rashygienen visar att man då skapar sig en förenklad och delvis rent felaktig bild av det verkliga skeendet.

      Det rådde länge en bred politiska enighet om behovet av rashygieniska åtgärder. Entusiasmen för att ”förbättra folkstammen” var, under större delen av 1900-talet, inte alls begränsad till den yttersta högerkanten, utan denna entusiasm var rikligt företrädd i alla de stora politiska riktningarna: bland konservativa, liberaler, socialdemokrater och bondeförbundare. År 1921 lades t.ex. en motion fram i riksdagen om inrättandet av ett statligt institut för rashygien. Motionen var undertecknad av representanter från alla partier, däribland högerledaren Arvid Lindman och socialdemokraternas ledare Hjalmar Branting.

      En av de mest inflytelserika rashygienikerna, Nils von Hofsten (Medicinalstyrelsens expert i rashygien/arvshygien 1935-1953), var en övertygad liberal. Under andra världskriget var han rektor för Uppsala universitet, och stod rakryggat pall mot antisemitism och andra nazistinspirerade tendenser vid universitetet.”

      ”Sveriges första steriliseringslag trädde i kraft år 1935. Den gjorde det möjligt att sterilisera en person mot hennes vilja. Sterilisering kunde ske om hon ”kommer att genom arvsanlag på avkomlingar överföra sinnessjukdom eller sinnesslöhet” (eugenisk [arvsbiologisk] indikation). Den kunde också ske om hon på grund av sinnessjukdom eller sinnesslöhet var ”för framtiden ur stånd att handhava vårdnaden om sina barn” (social indikation).”

      [http://www.vof.se/folkvett/ar-1992/nr-1/rashygienen-i-sverige/]

      För den som vill lära sig mer om detta rekommenderas boken ‘Oönskade i folkhemmet’ av Gunnar Broberg och Matthias Tydén.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

     • Jan

       /  09/30/2016

      Det fanns politisk enighet om det här i Sveriges riksdag. Det räcker så. Ska vi ta upp rasistiska tankegångar i Sverige under mellankrigstiden och senare så ligger nog knappast arbetarrörelsen sämst till. Högerns studentförbund ordnade till och med demonstrationer mot det faktum att Sverige tog emot judar från nazistiska dödsläger i slutet av och efter andra världskriget. Fast det är väl inte det viktiga här. Det viktiga tycks vara att klistra all skit på arbetarrörelsen och glorifiera den svenska högern. Det tänker emellertid inte jag delta i.

   • Jan

     /  09/29/2016

    Det var nog snarare diktatorn Stalin och hans regim som stod bakom dessa massmord. Knappast ideologin kommunism. Det finns ingenting i den ideologin som legitimerar massmord. Kommunismen i Västeuropa har heller aldrig haft den här våldsamma utvecklingen.

    Anledningen till att högern i Sverige ständigt återkommer till kommunismen är knappast i medlidande med Stalins offer utan snarare att man vill komma åt arbetarrörelsen och socialdemokratin genom att klistra Stalins illgärningar på dem. Så kallad halmgubberetorik.

    Man vill jämföra Stefan Löfvén med historiska massmördare. Jag tycker inte att det är en intellektuellt hederlig retorik. Men så är jag å andra sidan inte moderat. Heller inte anhängare av den historierevisionism som De Nya Moderaterna ägnade sig åt.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/29/2016

     Stalin kallade sig kommunist precis som Mao,Castro,Honecker med flera.
     Ljög dom menar du ?
     Det har väl inte funnits någon kommunistisk regim i västeuropa så ingen kan ju veta vad en sådan regim skulle ta sig till.Spåren förskräcker dock.

     Jag har inte sett att någon här har kallat Löfven för kommunist eller sagt att han skulle ta ansvar för vad kommunisterna har gjort.Däremot regerar han tillsammans med ett parti med kommunistiska rötter och genomdriver deras politik till vissa delar och det kan man ju klandra honom för.
     Du är rent ut sagt en oförskämd vänsterdemagog som demoniserar dina åsiktsmotståndare i sann socialistisk anda och sedan har du mage att klaga
     på vår retorik.
     Hur du har mage att påstå att vi med högeråsikter inte har medlidande med Stalins offer är ju helt sjukt..

     Svara
     • Jan

       /  09/29/2016

      1) V sitter inte i regeringen således kan Löfvén inte ”regera tillsammans med dem”. 2) Det sista du påstår har jag inte sagt. Läs rätt.

     • G

       /  09/29/2016

      Om M/alliansen (vem fan som helst) hade makten, skulle du tycka det var okej om de hade ett ”samarbete” (kalla det vad du vill) med SD på samma sätt/nivå som (S) har med (V) ?

      Det har inget med att sitta i regering med X eller regera tillsammans med X.

     • Jan

       /  09/29/2016

      Alliansen har redan ett ”samarbete” med SD. Även om de aldrig skulle erkänna det. SD har redan anpassat sin politik till Moderaterna för att underlätta ett kommande samarbete. Tacka välfärdskapitalistlobbyn för det.

     • Pelle2

       /  09/29/2016

      @Jan
      1.Utan V fanns det ingen regeringen Löfven så rent praktiskt är det ingen skillnad.

      2.Direkt citat från ditt inlägg:

      ”Anledningen till att högern i Sverige ständigt återkommer till kommunismen är knappast i medlidande med Stalins offer utan snarare att man vill komma åt arbetarrörelsen och socialdemokratin genom att klistra Stalins illgärningar på dem. Så kallad halmgubberetorik. ”
      ANLEDNINGEN TILL ATT HÖGERN I SVERIGE STÄNDIGT ÅTERKOMMER TILL KOMMUNISMEN ÄR KNAPPAST MEDLIDANDE MED STALINS OFFER.

      Vad är det att missförstå ? Du skriver rakt ut att vi inte har medlidande med Stalins offer utan vill enbart komma åt Sossarna.

      Om du nu skall vara oförskämd mot dina åsiktsmotståndare så stå åtminstone för det.

      Du har ju också sagt att du föredrar maffian framför moderata välfärdsföretagare så nivån på dina inlägg är under golvnivå.

      När du dessutom kommer ut som massmordsapologet, dv.s hittade ursäkter för Rysslands massmord på oliktänkande, så försvann mitt sista hopp om dig…

     • Jan

       /  09/30/2016

      Din läsförståelse är uppenbarligen inte den högsta. Jag har aldrig sagt att moderater inte har medlidande med Stalins offer. Det har de säkert. Det jag säger är att det primära för dem är att försöka vinna politiska poäng genom att klistra Stalins illgärningar på Socialdemokraterna. Förstår du skillnaden mellan huvudsats och bisats? Var du godkänd i svenska?

 18. Jan

   /  09/29/2016

  Fi för övrigt, precis som delar av radikal feminism, bottnar i sexism, homosocialitet och, dessvärre, penisavund. Några av de här kvinnorna skulle behöva en sejour hos doktor Freud för att komma tillrätta med sin läggning. Fi drömmer om ett könlöst samhälle. Vilket, som tur är, aldrig kommer att inträffa.

  Svara
 19. Jan

   /  09/29/2016

  Jan Helin går in med sin politiska agenda från Bladet i sin nya funktion på SVT. Vilket gör att hans, förmenta, objektivitet i sin nya roll kan ifrågasättas varje gång. Är det Aftonbladet eller SVT vi hör när Helin uttalar sig?

  Svara
  • G

    /  09/29/2016

   ”Är det Aftonbladet eller SVT vi hör när Helin uttalar sig?”

   En dålig mix av båda.

   Svara
 20. michael.

   /  09/29/2016

  Föräldrar ska skambeläggas om dom känner lycka över att ha en dotter eller son och därför köper flick eller pojkkläder,föräldrar ska läras att inte känna glädje över vilket kön barnet har detta tänk måste bli tabu.
  Barnen ska helst ses som och behandlas som könslösavarelser av föräldrar för att inte motverka genuspedagogiken på förskolan,endast när alla förnekar att man tillhör ett kön,så kan det feministiska lyckoriket uppstå.

  Svara
 21. Jans

   /  09/29/2016

  Mycket bra artikel om vår kulturministers nedmontering och politisering av muséerna:
  http://www.svd.se/bah-kuhnkes-kulturpolitik-hotar-kulturarvet/av/ola-wong

  ”Bara det senaste året har över tio anställda lämnat Världskulturmuseerna. Medelhavsmuseet har inte längre områdesexperter på Grekland, Rom eller islams kulturer. Likaså saknas intendenter för exempelvis Syd- och Centralasien. Med tanke på migrationen borde väl områdeskunskapsnivån höjas, men Follin talar i stället om behovet av fler generalister – till exempel en genusintendent. Myndigheten har redan en globaliseringsintendent.

  Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Genusintendent ? WTF är det för fel ahhhhhh!!!

   Svara
 22. Svenne

   /  09/29/2016

  Förlorarna gråter ut…

  Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Ser att hon är frilans med uppdrag åt SR. Hon bör få en varning åtminstone.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/29/2016

   Förstår att en sådan som Linder inte klarar av att ta debatten med Josefsson och helst önskade att han fick sparken eller tystades ner. Linder är en fin representant för åsiktskorridoren..

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Nu har hon låst kontot och ställt in så bara de som redan var följare kan läsa hennes tweets. Vad moget att i vuxen ålder inte kunna stå för det man skrivit/skriver och inte heller svara på frågor om det man skrivit.

   Svara
   • G

     /  09/29/2016

    Det var inte helt korrekt i förra kommentaren, man kan be om lov att få följa henne, men det är inte säkert hon accepterar förfrågan såklart….

    ”Endast bekräftade följare har tillgång till @johanna_linders Tweets och fullständiga profil. Klicka på knappen Följ om du vill skicka en följförfrågan.”

    Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Samtidigt är väl det här ett tecken på att man inte går lika säkert i åsiktskorridoren längre. Hon trodde nog att det var fritt fram för den här retoriken eftersom det är det i hennes kamratkretsar. Det är också typiskt beteende bland kulturmarxister att vägra debatten och blockera eller radera så fort de blir påkomna.

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Om ni ser någon vettig journalist tweeta om detta, posta dessa tweets här då. Vill se om det blir anklagelser om att ”försöka starta drev” den här gången också, som sist med Niklas.

   Svara
  • Anonymouse

    /  09/29/2016

   Skulle personligen kalla detta politiskt ställningstagande…

   Svara
   • Jan

     /  09/29/2016

    Det stämmer. Det är ett politiskt ställningstagande. Även om Linder inte förstår det. Det verkar som Twitter är ett farligt medium för journalister. Den förmenta opartiskheten blåser all väg.

    Svara
   • G

     /  09/29/2016

    Det där är dock en skärmdump från Facebook 😛 men skiten blåser all väg även där som du ser haha 😉

    Här är hennes sida: facebook.com/johanna.linder.581

    Jag kan inte se mycket då jag inte har konto som jag kan logga in på, men ni som har det kan ju undersöka och se om ni finner något mer intressant, eller om hon skrivit något om det som hon skrev på twitter, det kanske blev några reaktioner.

    Svara
    • G

      /  09/29/2016

     Som sagt, jag som icke-inloggad ser inte mycket på sidan alls. Men jag ser att hon har en favoritbok som heter ”Utvägar – feministiska” Det låter peppigt värre, inte sant mademoiselle Gustavlin ?

     Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Någon med twitter kan Pinga den där tweeten av Charlie till:
   https://twitter.com/avpublicservice

   Så kanske de skriver något om det på FB-sidan eller på twitter. Värt ett försök iaf.
   Då jag varken har Twitter eller FB kan jag inte hjälpa till med det.

   Svara
   • Svenne

     /  09/29/2016

    Skaffa Twitter så du kan göra som Du vill, jag lovar att följa! Twitter är beroendeframkallande, och så är det är riktigt kul ibland att jaga i flock:)

    Svara
    • G

      /  10/01/2016

     Jag har tänkt på det länge….men ännu inte bestämt mig. Ja det är sant, då kan jag göra som jag vill och slipper be andra som har twitter om tjänster 😛 Haha, du tror att jag skulle vara värd att följa hmmm osäker 😉 Jaga i flock = vara en del av en hatsvans 😛 😉

     Svara
 23. Jan

   /  09/29/2016

  Senator Tom Cotton har rätt i sin kritik av den svenska politiska korrektheten och dess negativa följder: http://www.expressen.se/nyheter/varningen-till-usa-gor-inte-som-sverige/

  Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Sverige, som ser sig själv som världsmästare i humanism, börjar alltså bli ett varnande exempel utomlands. Inte bara i USA och Ryssland utan även i våra nordiska grannländer. Samt, faktiskt, i en del arabstater. Tror ni att någon i åsiktskorridoren börjar dra öronen åt sig?

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Haha, det där är ju sjukt roligt. 😀 Men vad bra att ryktet om den humanitära stormakten Åsiktskorridoren sprider sig! Where do you live ? I live in Åsiktskorridoren, formerly known as Sweden.

   Svara
 24. Svenne

   /  09/29/2016

  Dagens Opinion om ”Jan-Helin bråket”:

  ” Vad sas egentligen på måndagens möte mellan SVTs programdirektör Jan Helin och Nyhetsredaktionen om hur extremister ska hanteras i public serivce-kanalen? Dagens Opinion har frågat SVTs ansvariga utgivare Ulf Johansson.
  Han var själv med på mötet vars innehåll väckte het debatt i direktsändning i Aktuellts 21-sändning i går, 28 september, med följande svall i sociala medier.

  Ord stod mot ord. Nyhetsankaret Nike Nylander, understödd av Uppdrag gransknings Jan Josefsson, refererade till mötet och sa att Jan Helin hade sagt att ”extremister aldrig kan vara en debatterande part” i SVT.

  SVTs ansvariga utgivare Ulf Johansson var själv med på mötet med Jan Helin i måndags.”

  Svara
  • G

    /  09/29/2016

   ””Ord stod mot ord. Enligt Nike Nylander ska Jan Helin ha sagt att det är stopp för extremister i SVT-debatter. Det förnekande han. Så vad är sant?
   – Det var en debatt mellan två personer i Aktuellt. Jag har ingen anledning att döma i den.

   Hur ändrar ni era arbetsprocesser efter detta?
   – Det är klart att vi har dragit lärdomar efter torsdagen (den kritiserade debatten mellan Nya Tiders redaktör Vavra Suk och journalisten Henrik Arnstad). Det håller vi på att resonera om.

   Kommer extremister att delta i debatter i SVT framöver?
   – Ja, vid rätt tillfälle. Det är ju jag och programdirektören överens om. Det sa han ju i går.

   Frågan är om ha sa det även på personalmötet i måndags?
   – Jag berättar inte om vad vi pratar om på interna möten.””

   Är det hans slutgiltiga titel ? ❤

   Svara
  • Rikard

    /  09/29/2016

   Hej.

   Spådom:

   SvT kommer att återgå till den modell som man tillämpade på åttiotalet: en tungt vägande och kompetent expert, med gott renommé inom sitt fält på den korrekta sidan, samt en osammanhängande extremist vilken görs till talesperson och förkroppsligat exempel avseende motståndarsidan. Reportagen från Sjöbo är en god mall, och värdigt ett socialistiskt land – som sig bör. Att patologisera och sjukdomsförklara regimkritik är ju en paradgren i socialistiska totalitära stater.

   Så vi kan se fram emot att man hittar någon som är rätt klädd (kängor, bomber, snagg alternativt Helly Hansen, lössnus, och kepa), rätt utbildad (dvs saknar jargong och retorisk vana) samt noga klippt och redigerad.

   Det är en god idé att se till att man har någon med sig som kan spela in en intervju (med registrerat samtycke!) som tredje part.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 25. G

   /  09/29/2016

  Wow! Varför har ingen länkat till denna fantastiska text av Nima?! Bara läsa hela!
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/utanfoerskap-kan-aldrig-legitimera-bilbraender-27724

  Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Ville ta med ett smakprov bara…..

   ”Vi osynliggörs, skriver sålunda den unga skribenten med egen kolumnplats. Ingen bryr sig om oss, säger den vars förortsprojekt finansieras av kommunen. Vi diskrimineras, säger den vars förening får bidragsmiljoner.

   FI-iranier som är lika vinterbleka som alla andra gaggar om ”bruna kroppar”, fastän till och med 30-talets rasforskare hade klassat dem som vita kaukasoider.”

   Haha lol :D. Precis som jag tycker, era vita kränkta jävlar! 😛 Läsa hela, det är en order!

   Svara
 26. G

   /  09/29/2016

  Ännu något som jag inte har läst, länken fanns i Nimas artikel ovan.

  ”Allt fler icke-vita svenskar organiserar sig själva utan att vilja bli en del av majoritetssamhället – genom allt från poesikollektiv till förortsföreningar. Men separatismen provocerar. SvD:s Duraid Al-Khamisi porträtterar ett nytt Sverige”
  http://www.svd.se/de-vill-inte-vara-en-del-av-det-vita-sverige

  Bland annat om Lewend bakom Kreol som väl MiT skrivit om tidigare om jag kommer ihåg rätt, och även de s.k Ortfestivalerna. Ska läs hela artikeln senare……….

  ”Han är utbildare inom demokratiprojektet Demo – Demokrati, Engagemang, Medmänsklighet och Organisering – hos Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer, LSU. Tillsammans med Anton Landehag har han skrivit den omtalade rapporten ”Kreol – ett spöke går runt i orten”. Rapporten tar sin utgångspunkt i en studiecirkel som startades av Megafonen efter upproren i Husby. Lewend Tasin använder beteckningen kreol för att beskriva den hybrid som uppstått i mötet mellan olika kulturer där rasifierade och icke-vita lever i ett vitt majoritetssamhälle.

  Lewend Tasin menar att samhället vägrar erkänna att de rasistiska tankemönster som skapades under kolonialtiden lever kvar och påverkar oss än i dag. Socialt, materiellt, kulturellt och demokratiskt. Han säger att många ungdomar i förorterna internaliserar rasismen och påverkas psykologiskt. Han talar om mindervärdeskomplex och självförakt, låg självkänsla och ”krabbmentalitet” – en upplevelse av att ”kan inte jag lyckas, så ska inte du heller göra det”.

  – Vi måste förstå hur rasismen har påverkat våra liv, tankar och känslor. Många unga män från förorten bygger muskler, köper stora hundar, bär vapen eller stora sedelbuntar för att distansera sig, hålla andra på avstånd. Bakgrunden är social utsatthet, internaliserad rasism och ett slags kompensation för underskott av demokrati och kapital.

  Självkänslan är så låg att vissa icke-vita inte ens vill inträda i vita sammanhang, säger han.

  – Vi är redan underordnade i en rasistisk maktordning och lever i en tid som både kategoriserar och delar in människor. För att skapa ett mer inkluderande samhälle behöver vi erkänna vår samtid som postkolonial. Vi behöver bygga våra egna strukturer inom kultur, journalistik, juridik. Först då kan vi utveckla rätt metoder och strategier för att övervinna hindren. Då kan vi stärka oss själva, varandra och våra områden. Och då krävs det att vi talar om oss själva, inte om andra. Att vi slutar se oss som själva som motpoler till vitheten.”

  Som sagt, orkar inte läsa hela nu…..

  Svara
  • Kristian

    /  09/29/2016

   Så de vill bygga ett eget separat samhälle för att få ett mer inkluderande samhälle?

   Svara
  • Tomas

    /  09/29/2016

   skriver en människa som är fullt ut betald av dom han inte vill veta av
   förklara någon snälla?

   Svara
   • Rikard

     /  09/29/2016

    Hej.

    Han vill ha den fred. frihet och det materiella välstånd som den vita (deras språkbruk – bara att anpassa sig) västerländska civilisationen skapat – men han vill inte leva i något av de länder, eller i någon av de civilisationer, som inte erbjuder de tre nämnda faktorerna, eftersom de saknas där.

    Intellektuellt sett är han kvar i trotsåldern, precis som de civilisationer han tror sig tillhöra eller företräda, men vars verkliga medlemmar skulle spotta på honom i förakt, då de endast ser en feg västerlänning.

    Trots allt utvecklas ju de icke västliga civilisationerna antingen i opposition mot, eller efterhärmande, väst (eller kombination beroende på hur specifik frågeställningen görs).

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare
    Ps Jag använder ovan professor Samuel Huntingtons definition av civilisation. Ds

    Svara
 27. Kristian

   /  09/29/2016

  Det går säkert att ha bara ”praktiska” kläder för barn upp till fem år. Eller tio.
  Förbjud mammor, fastrar, mostrar, far- och mormödrar att köpa ”söta” kläder till flickor, så går det av sig självt.

  Svara
 28. Frida Gustavlin

   /  09/29/2016

  Nästa gång ni hör rättviseförmedlingen yla om hur hemskt marginaliserade och osynliga kvinnor är i våra medier, kom då ihåg följande siffror. Källa: http://sverigestidskrifter.se/tidskrifter/a-o

  Av de där listade 342 tidskrifter gäller följande.

  52% av alla chefredaktörer är kvinnor, de står för 68% av den totala upplagan.
  48% av alla chefredaktörer är män, de står för 32% av upplagan.
  I två fall har jag inte kunnat se vilket kön chefredaktören har, inte ens när jag besökt tidskriftens hemsida.

  46% av alla ansvarig utgivare är kvinnor, de står för 59% av den totala upplagan.
  47% av alla ansvariga utgivare är män, de står för 37% av den totala upplagan.
  I 7% av fallen så har jag inte lyckats lista ut könet på ansvarig utgivare, dessa 7% står för en upplaga som motsvarar ca 4%

  I en hel del fall så är inte upplagan redovisad, verkar dock röra sig om någon slagsida på antingen kvinnliga eller manliga chefredaktörer respektive ansvariga utgivare. Det rör sig om 61 tidskrifter, dvs 17%. Min gissning är att avsaknaden av dessa inte slår så hårt på siffrorna ovan vad gäller könsfördelningen.

  Vad är Fridas slutsats?

  Tidskriftsmarknaden i Sverige är helt jämställd vad gäller fördelningen av antalet ansvariga utgivare och chefredaktörer. Ser man på upplagan som dessa ansvarar för så är marknaden inte jämställd, kvinnor basar över tidskrifter med större upplaga än män.

  Så var det med det, och om ni inte håller med om Fridas slutsats, gör er egen, siffrorna stämmer!

  /Frida

  Svara
  • Kristian

    /  09/29/2016

   Tack för analys och siffror!
   Vill minnas att det mesta som skrivs i ‘textbaserade’ medier skrivs av kvinnor; tidskrifter, böcker, noveller. (I motsats till TV/film där det är mest män)

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Wow. Fantastisk sammanställning och analys Frida! Grymt jobbat! Jag litar helhjärtat på din slutsats ❤

   Svara
 29. G

   /  09/29/2016

  Jo, lite roligt är det allt.

  Svara
  • Kristian

    /  09/29/2016

   Attityden från invandrare mot homosexuella? Eller Judar? Eller skämttecknare? Eller bara i allmänhet?
   Håller med vilket som.

   Svara
 30. G

   /  09/29/2016

  Svara
  • Kristian

    /  09/29/2016

   Skall klippa den och upprepa för alla som tror att M någonsin ‘tog ansvar’.
   Kappvändare och hycklare.

   Svara
   • G

     /  09/29/2016

    Ja partiet som sådant. Dock så tycker jag Ericson varit okej länge, åtminstone så länge jag haft halvkoll på honom, så vill inte klandra honom för hårt. Tror inte han ändrade sina åsikter och vad han tyckte och tänkte under Reinfeldt, utan han är en av de som hållit ut och låtit stormen blåsa över. Då pratar jag om mera personliga tweets, inte tweets där han pratar i ”alliansens namn” som här.

    Svara
 31. G

   /  09/29/2016

  Svara
 32. G

   /  09/29/2016

  😀 Om man vill att en högerperson ska lära sig nåt kanske en länk till en artikel på Politism skriven av ingen mindre än självaste Zolfagary om ”replik till högerpopulister” inte är bästa möjliga, men är man fackombud & vänster som Marlene så är det nog bra…..

  Svara
 33. Kristian

   /  09/29/2016

  Sargon of Akkad (youtube) påminner om att floskelfesten #HeForShe firar två år, och rapporterar från kalaset.
  Inbördes beundran? En hel del. Konkreta resultat? Vi väntar fortfarande.

  Svara
 34. G

   /  09/29/2016

  Jaha ja, vädret är fint och bilen går bra…..

  Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Från en Bagdad Bob (Tobias Billström) till en annan (Stefan Löfvén)! Bagdad Bob tycks ha en egen kult i Sverige!

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   ””Enastående hyckleri som Löfven ägnar sig åt”

   I en stor intervju i DN med anledning av att statsministern Stefan Löfvens regering kommit halvvägs i mandatperioden, kritiserar Löfven att det inte fanns mottagningssystem förberedda för att hantera de drygt 160.000 flyktingar och migranter som kom till Sverige under året.

   Det betecknar moderaternas migrationspolitiske talesman, Johan Forssell som ”ett enastående hyckleri”.

   Han vänder på resonemanget och menar att Stefan Löfven borde ha stramat åt flyktingpolitiken tidigare.

   – Stefan Löfven står och beklagar sig över att mottagningssystemet inte klarade av påfrestningarna under flyktingkrisen när han själv motarbetade varje förändring som Moderaterna tog fram för att skärpa flyktingpolitiken tidigare. Han stod på torget och sa att EU skulle ha öppna gränser mitt under krisen, han var oförmögen att göra de saker som krävdes för att lösa flyktingkrisen i tid, säger Johan Forssell.

   Var det fel att försöka ta emot de 163.000?

   – Det blev en kvarts miljon på två år, för ett litet land som Sverige finns det begränsningar för vad vi klarar av. Det visar sig med att det var svårt att ge tak över huvudet, och med omfattande integrationsproblem. Nu fick Stefan Löfven i stället göra en 180-graderssväng i migrationspolitiken.

   Enligt Forssell är Löfvens svar i intervjun bekymmersamma i två avseenden:

   – För det första verkar han öppna för att skärpningen av lagen, med tillfälliga uppehållstillstånd, inte gäller i tre år som det är sagt, utan två, och att man sedan får se. För det andra verkar Socialdemokraterna själva splittrade när det gäller migrationspolitiken. Att det finns en splittring mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet visste vi. Men om man går tillbaka till den politik som var före åtstramningen, då har man inte lärt sig någonting av krisen, säger Johan Forssell.

   Han tycker att det är märkligt att Stefan Löfven inte kan svara på frågan om Socialdemokraterna vill permanenta de tillfälliga uppehållstillstånden eller inte.

   – Han talar hela tiden om att ”nu håller EU på att se över på flera nivåer”, han skjuter ifrån sig ansvaret. Stefan Löfven är statsminister och borde ha en uppfattning om de tillfälliga uppehållstillstånden och den tillfälliga lagen. Om man inte vet vad man tycker i den frågan, hur ska man då kunna agera med trovärdighet i EU?

   Anser du att Sverige ligger på EU:s miniminivå i asylmottagningen?

   – Nej vi ligger lite över, för samtidigt som vi började strama åt gjorde andra länder det ännu mer. Om det behöver ändras eller inte återstår att se, men det viktiga är att vi inte om 1–2 år går tillbaka till det vi hade tidigare.””
   http://mobil.dn.se/nyheter/politik/enastaende-hyckleri-som-lofven-agnar-sig-at/

   Svara
  • Kristian

    /  09/29/2016

   Han menar kanske ”otrolig” i betydelsen ”inte trovärdig”?
   ”En fruktansvärd regeringsduglighet.”
   ”En hemsk regeringsduglighet.”
   ”En skräckinjagande regeringsduglighet.”

   Här fattas sannerligen visa beslut.

   Svara
 35. G

   /  09/29/2016

  Kämpa!

  Svara
  • Jan

    /  09/29/2016

   Inget ont som inte för något gott med sig. Kanske har advokaten Rambergs förehavanden bidragit till att öppna upp ögonen för folk vad en så upphöjd grupp som advokater egentligen sysslar med. Att casha in på mänskligt elände…

   Svara
 36. G

   /  09/29/2016

  Insanity: doing the same thing over and over again, but expecting different results.

  Svara
 37. G

   /  09/29/2016

  Varför ? Ahhh han tänker istället komma till Aktuellt imorgon Fredag och förklara vad SVT sa eller gjorde fel i Opinion kvällen före…

  Två till…

  Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Länkarna kommer i fel ordning, han tackade tydligen först JA men ändrade sig….

   Nu kommer det bli ännu en grej av detta med efterföljande debatter med koppling till SVT då en viss Peter hoppar av efter att först ha tackat ja.

   Svara
  • G

    /  09/29/2016

   Opinion Live………
   ”Veckans viktigaste samhällsfrågor debatteras och fördjupas. Del 6 av 19. Överdriver media och försvaret hotet från Ryssland? Det hävdar journalisten Mattias Göransson som möter DN:s Peter Wolodarski och försvarsutskottets Allan Widman (L). Läraren Per Kedland som fick nog och sa upp sig – ger han rätt bild av svensk skola? Med lärare och elever. Programledare: Olle Palmlöf.”

   Inte längre 😛
   Ska bli mycket intressant att höra läraren Kedland och vad eleverna säger.

   Svara
 38. G

   /  09/29/2016

  Hmmm……

  Svara
 39. G

   /  09/29/2016

  !!!

  Svara
  • Rikard

    /  09/29/2016

   Hej.

   Lite sent ute kanske, men ändå:

   ”…nej, att du är religös är inget skäl för maskering. Dock fortsatt tillåtet att täcka ansiktet av religösa, yrkes eller väderleksskäl…” Från Ygemans tweet ovan.

   Är det någon sorts kognitiv dissonans, eller är det medveten manipulation via valet av ‘skäl’ respektive ‘tillåtet’?

   Han säger ju att det är tillåtet av religiösa skäl, samtidigt som han säger att religion inte är skäl för maskering.

   Eller handlar det om en gudfruktig fisk, med tanke på att han skriver reli-gösa?

   Ser fram emot Black Army i gul-svart burka, eller varför inte klä ut sig till Bröderna Dalton?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 40. Haha, jag brukar inte länka Yle här, men det här är komiskt:

  http://areena.yle.fi/1-1828725

  TXT -> Routsi så får ni svenska undertexter.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: