Hedemoras Hederskultur

Sverige har ju enorma problem kopplat till invandring på något sätt, det är inte bara jättehög arbetslöshet utan även andra stora problem. Och kanske hänger de ihop lite också.

I Hedemora var det några dalmasar som förföljt, trakasserat och misshandlat en ung kvinna för att hon inte levde traditionellt och inte bar folkdräkt

kvinna-misshandlad-i-hedemora

Nå, alla förstår att det inte handlar om några dalmasar även om SR gjorde sitt för att undvika att nämna vad det handlade om. Och alla förstår också att man visst accepterar det för om man inte hade accepterat det hade man åtgärdat det för länge sedan…

Men en manifestation ska minsann lära de där med hederskultur en riktig läxa verkar de tycka i Hedemora. Nu ska de få så de tiger!

heder-i-hedemora

Manifestation blev det. Och dalmasarna… förlåt hedersmännen… nä det blev också fel för några hedersmän är de ju inte. Hedemoras Hederskultursivrare (där satt den!) dök såklart upp med några likasinnade. De var arga för att man ”satte ner foten” minsann. Att man verkligen visade att att nu är det allvar! Nu ska de nog förstå att att här tolererar vi inget sånt utan slår skoningslöst ner på alla försök och det effektivaste medlet mot Hedemoras Hederskultursivrare är manifestation, nyckelskrammel och tända ljus! De blev så skrämda att de hotade folk hit och dit. De vågade inget annat eftersom de vet att nu är det allvar! De tog mod till sig och hotade trots att de vet att straffen för att hota folk till livet är riktigt hårt i Sverige. Speciellt om man är muslim eller kommer från länder utanför Europa och från hederskulturer, då är vi extra mycket på tårna! De var inte bara arga, de var säkert också livrädda för de hårda straffen som de vet följer!

Allt kulminerade i förra veckan när hon konfronterade en ung man som hon hävdar har förföljt och förolämpat henne flera gånger. När hon stötte bort honom blev hon slagen i ansiktet, berättar hon. Händelsen är polisanmäld.

Efter det blev det väldigt upprörd stämning på sociala medier, enligt Anna Eling, ordförande för Liberalerna i Hedemora.

– Då bestämde jag direkt att vi gör en manifestation för det är så vi löser konflikter i Sverige. Vi gör det genom att försöka diskutera och tala om att ”det här är inte rätt”, säger Anna Eling till TT.

Japp! Man måste sätta hårt mot hårt och manifestera! För det är så vi kraftfullt och resolut löser svåra problem i Sverige! Vi säger ”det här är inte rätt”. Vi säger ”Fy på dig!”. Vi säger ”AJABAJA!”. Och som vi kan se runtom i landet så är det ett enormt mäktigt vapen mot svårlösliga problem. Det gäller att inte använda det kraftfulla vapnet för ofta och mot fel saker bara utan spara det till de riktigt allvarliga problemen! Jaga hare med en haubits är ju inte särskilt lämpligt! Rätt vapen till rätt ändamål.

Och för den som inte förstår så kan det finnas spår av lite ironi ovan.

Är inte Elings uttalande ett extremt tydligt exempel på varför vi har enorma problem i Sverige? Det hon ger exempel på hur vi löser problem är ju i själva verket nästan motsatsen till att lösa något. Vi löser aldrig problem utan vi bara tror/hoppas att vi löser dem genom att gömma dem under mattan, att de löser sig själva där i mörkret. Speciellt sådana där jobbiga problem, som Hedemoras Hederskultur, som alltmer envisas med att sticka fram sitt fula tryne runtom i Sverige. Vi har inte haft några rejäla problem att handskas med på väldigt länge så vi kan inte lösa dem när vi upptäcker dem helt enkelt. Vi står handfallna. Hon, och många andra, tror alldeles säkert att man löser dessa enorma problem med en manifestation men det måste väl ändå finnas någon som bara kan säga ”Lägg ner för fan, ni är patetiska. Normala människor skrattar åt er.”?

Det finns ingen genväg via manifestationer där man säger ”så här får man inte göra” och ”AJABAJA”, det enda som hjälper är krav, krav och åter krav på dem som vill ha hederskultur. Uppfyller man inte kraven så blir det konsekvenser. Nu har vi testat att säga ”fy på dig” i 40 år, har det hjälpt? Har det blivit bättre? Hur många tror att hedersknyffeln i Hedemora med polare var arga för att de manifesterade? Bara det att han öppet hotar folk där visar ju att han vet om att han kan pissa oss rakt i ansiktet utan egentliga konsekvenser. Han vet att de är orörbara i Sverige. Hans beteende visar att han skiter fullständigt i en tramsig manifestation. Han var nog inte ens arg utan han bara där för att visa hur mycket han föraktar oss i Sverige, han förnedrar oss med hjälp av sådana som vill tro att en manifestation hjälper mot något.

Och hur många som de i Hedemora har vi släppt in i Sverige de senaste 15-20 åren utan minsta lilla krav…?

Nå, en manifestation gör väl inte saken sämre i alla fall så just manifestationen i sig gör ju ingen skada. Om inte folk faktiskt tror att den gör nytta och inbillar sig att man inte måste ställa krav.

Intressant också vilka som INTE dök upp på manifestationen

Det var glädjande att manifestationen hade talare från L, C, M och S och redan nu kan vi alla säga ifrån till Hedemoras konservativa moralpoliser.

Sånt säger också en hel del. Jag tror inte alla de frånvarande partierna inser att det bara är ett spel för galleriet och därför inte dök upp…

**********

Ett annat exempel är från Norrköping där man lagt en motion i fullmäktige om att förbjuda täckande slöja på flickor under 15 år i de kommunala verksamheterna och det blev ett väldans hallå och förslaget röstades ner. Några intressanta meningar från den debatten

Jarl avslutade sitt anförande med att begära votering (omröstning) om motionen när debatten var över.

– Då hoppas jag att alla ledamöter är modiga nog att stå upp för flickor som lever i hedersförtryck, sa hon.

Moderaterna var de som lagt motionen och Jarl avslutade sådär.

– Hur många flickor har Sophia Jarl pratat med som känner sig förtryckta, frågade Christian Widlund (C) utan att få svar.

Och fick det där svaret från Centerns Widlund… Är det ens lagligt att vara så dum?

Motionen röstades ner.

Vi kommer aldrig att kunna ens närma oss en lösning på det här groteska problemet som drabbar så många, inte bara tjejer utan även killar (Abbas i Högsby, remember?), med sådana här politiker som vi har idag. De ovan är kommunpolitiker men rikspolitikerna är ännu värre…

De är inte intresserade av att lösa någonting, de vill att folk ska leva i skräck för vad som kan hända om de pratar med fel person eller har på sig fel kläder. Eller hemska tanke, visar sig ute utan manlig släkting som övervakar…

Eller så tror faktiskt politikerna att man löser något med en manifestation…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. Hedermora

  Svara
 2. Einar Berg

   /  10/02/2016

  ” I Hedemora var det några dalmasar som förföljt, trakasserat och misshandlat en ung kvinna för att hon inte levde traditionellt och inte bar folkdräkt ”.

  Tack för ett gott skratt. 😀

  Svara
 3. Angående bajset i skolgårdar – kan människor sluta behandla romer (som har samma uppfattningsförmåga som andra människor) som om de är dumma i huvudet? De fattar att de inte borde bajsa i skolgårdar oavsett dialog. De bara skiter i sagda dialog.

  Svara
  • G

    /  10/02/2016

   ”De bara skiter i sagda dialog.”

   Jaha, och då är man jävligt dum. Även om de inte _ÄR_ dumma i huvudet så beter de sig som om de åtminstone vore dumma i huvudet, och de tar ingen hänsyn öht till att det är en skolgård och inte vilken plats som helst. Det hade jag tyckt även om det inte varit romer som gör detta.

   Svara
   • Min poäng.

    Vi pratar om vuxna människor som kan uppfatta regler och annat. Inte barn. Inte människor med mentalt handikapp. VUXNA FUNGERANDE MÄNNISKOR.

    Skicka polisen på dom om dom inte kan bete sig, det gör vi med andra människor.

    Svara
    • G

      /  10/02/2016

     ”Vi pratar om vuxna människor som kan uppfatta regler och annat.”

     Det spelar väl ingen roll vad de kan uppfatta eller inte när de medvetet skiter i det som de kan uppfatta. ”är det fel att bajsa här, ja , men jag gör det ändå för skolbarnens skull”

     Polisen ? Ja de har säkert resurser över till sånt tjafs, det är ju skitgrejer som det här som polisen inte borde behöva slösa resurser att åka ut på.

     Svara
     • Vad föreslår du? Doftsprej med citrondoft som funkar på katter?

      Nej, Polisen är det enda rätta då det är ett upprepat beteende. Att de inte har resurser till det… ja då är samhället trasigt.

     • G

       /  10/02/2016

     • G

       /  10/02/2016

      Ja, samhället är trasigt här och var. Ibland läser man om fall där polisen inte hade tid eller inte kom fort nog. Vill helst inte läsa om en nyhet av typen ”polisen hade inte tid att komma till undsättning så det gick inte så bra…”, sen får man reda på att det var skolgårdsbajsare som tog upp deras tid.

      Citrondoft fungerade dock inte speciellt bra på en av våra katter när det behövdes. Tror inte det funkar bättre på människor, speciellt inte efter du sa att de inte är dumma och kan uppfatta saker.

     • Poliser har uppdrag som ibland kan ses som korkade.

      Och ja, att arrestera skolgårdsbajsare är ett av dom, även om jag inte tycker att det är prio nummer ett. Hur svårt är det att förstå?

     • G

       /  10/02/2016

      Nej inte ibland. Ganska ofta skulle jag säga att de åker ut på små skitgrejer.

      Jag vet att det är polisens uppgift, det är inte det det handlar om. Det här _borde_ vara ett lätt problem att lösa, med eller utan polis.

      Bra/dåligt ?…..

      ”Lägg ner polisens färdtjänst”
      http://folkbladet.se/opinion/lagg-ner-fardtjansten-om4315339.aspx

     • Jans

       /  10/03/2016

      Att avvisa och förhindra att människor bajsar på skolgårdar är självklart en viktig polisiär uppgift. Det finns smittorisk, är riktigt djävla äckligt och totalt demoraliserande för hela samhället om det får fortgå.

      Sedan är det ju så himla enkelt, förutsatt att lagrum finn vilket det väl gör? Om polisen ser till att ta i med hårdhandskarna omedelbart när sånt här sker så kommer de inte behöva åka ut på det speciellt ofta. Anledningen till att det bara går runt runt och de får åka gång på gång är ju daltandet. Tiggarna värdesätter varje dag de kan fortsätta använda skolgården så de har förmodligen inte ett dugg emot en lång och resultatlös ”dialog”.

 4. MiT

   /  10/02/2016

  En bekymrad journalist på SVT

  Svara
  • G

    /  10/02/2016

   Precis när Janne lyft SVT kraftigt…så är det någon som sänker SVT igen. Det var ju synd.

   Svara
 5. Men perkele – tittar på Yle; kommentar om Sverige? ”Deras armé är en tiondel av våran”.

  Det känns som det går bra nu.

  Svara
  • G

    /  10/02/2016

   Skenet kan bedra. Vår Genusarme är tuff som fan, du skulle se våra genusattacker mot fienden ujujuj så effektivt, fienden släpper vapnen och håller för öronen så fort armen börjar predika om genusvetenskap via jättestora högtalare.

   Svara
 6. Lögn- och hatmedier, Finlandstyle:

  https://svenska.yle.fi/artikel/2016/10/02/varning-lita-inte-pa-de-har-sa-kallade-nyhetssajterna

  Inte läst någon av dom, så kan inte säga buu eller bää.

  Svara
  • G

    /  10/02/2016

   ””Svenska rasistsajter genererar färre reaktioner på sociala medier

   Också i Sverige finns en uppsjö av rasistiska och så kallade alternativa medier. Enligt Landsorganisationen i Sveriges granskning har intresset för rasistsajter minskat dramatiskt i sociala medier.

   Under perioden november 2015 till maj 2016 minskade antalet reaktioner med 75 procent – eller från en halv miljon till 130 000 reaktioner. Som reaktioner räknas bland annat delningar och gilla-markeringar på Facebook.

   Sajterna som granskades i LO:s undersökning var Avpixlat, Fria Tider, Dispatch International, Samtiden, Nyheter Idag och Exponerat.””

   LO glömde dock ha med nazistsajten Nya Tider i granskningen 😀

   Svara
  • G

    /  10/02/2016

   😛 …..
   ””Den här listan är på inget sätt perfekt. Det finns så många falska nyhetssajter i olika länder och på olika språk att det skulle vara omöjligt att hitta och samla dem alla i den här artikeln. Vi fyller på listan med goda förslag – skriv in dem i kommentarsfältet. (Och nej, Yle, Hufvudstadsbladet eller något annat mediehus som förbundit sig till journalistreglerna räknas inte som ett bra förslag.)””

   Svara
   • Så NyheterIdag räknas som en ”bra” sajt pga journalistreglerna enligt Yle?

    Svara
    • Olof

      /  10/03/2016

     Fast Nyheter Idag räknas ju in bland de dåliga, med referens till LO’s inventering. Vilket naturligtvis ytterligare pekar på svårigheterna med källkritik, när inte ens författarna till en artikel om källkritik kollar om en av deras största källor till en del av artikeln inte följer deras uttalade särskiljande drag.

     Svara
     • Jans

       /  10/03/2016

      Hur man överhuvudtaget kan använda opinionsbildare som källor är obegripligt. Oavsett om de heter LO, Timbro eller Rädda Barnen.

      Man kan referera till dem och deras fabrikationer men det måste i så fall kompletteras för att bli trovärdigt som nyhet.

  • G

    /  10/02/2016

   YLE ska dock ha kudos för att de öht har ett kommentarsfält under sina artiklar! Tycker det sänder en bra signal. När öppnar SVT och SR sina lol ???

   Svara
   • P

     /  10/04/2016

    Att Svenska YLE har ett kommentarsfält betyder nästan ingenting eftersom de censurerar i det hårt. Kommentarer som går emot artikelskribenternas åsikter och världsbild publiceras inte, hur sakliga och välunderbyggda de än är.

    Svara
 7. Pelle2

   /  10/02/2016

  Ryggrads- och kravlösheten i det svenska samhället är skrämmande…

  Svara
 8. MiT

   /  10/02/2016

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: