Aktivister vid universitet och högskolor

Idag har 43 ”forskare” skrivit under en aktivistdebattartikel i SvD, ”Jakt på papperslösa gör oss till en polisstat”. Handlar alltså om att man ska utvisa folk som fått avslag på asylansökan, eller som på annat sätt illegalt befinner sig i landet, genom diverse kontroller. De 43 tycker att det är alldeles perfekt att sådana som ska utvisas av olika skäl ska få stanna i landet och bli försörjda av skattebetalarna.

På tal om att bli försörjd av skattebetalarna, här är de 43 som skrev debattartikeln och vad de sysslar med. Kan vara bra att ha i bakhuvudet när man funderar över vad skattepengar används till i Sverige. Visst känns det bra att genom skattepengar försörja de här personerna aktivsterna? Kan någon ge ett enda exempel på något användbart och nyttigt som de här människorna genom sina skattefinansierade jobb har bidragit med?

Vuxna människors lekskola handlar det alltså om… Kolla noga vad de leker med och googla gärna deras namn för lite mer information…

43-forskare2

43-forskare1

43-forskare3

43-forskare4

43-forskare5

43-forskare6

43-forskare7

43-forskare8

43-forskare9

43-forskare10

43-forskare11

43-forskare12

Ascher, en av de i Barnläkarföreningen som i högsta grad är har kämpat för att fullvuxna män ska få rätt att bo med riktiga barn på HVB-hem. Hans hårda arbete har bidragit till många tragedier på de hemmen…

43-forskare13

43-forskare14

My research interests and teaching experiences are shaped by gender and sexualities, postcolonial theories, diaspora and transnationalism, critical race and whiteness studies, Middle Eastern studies and Islam, queer and masculinities studies, diverse research methodologies and processes of knowledge productions”. Ok…

 43-forskare15a

43-forskare15b

43-forskare16

43-forskare17

43-forskare18

43-forskare19

43-forskare20

43-forskare21

43-forskare22

43-forskare23

Hittade bara detta om Öberg.

43-forskare24

43-forskare25a

43-forskare25b

43-forskare26

43-forskare27

43-forskare28

43-forskare29

43-forskare30

43-forskare31

43-forskare32

43-forskare33

43-forskare34

43-forskare35

 43-forskare36

43-forskare37

43-forskare38

43-forskare39

43-forskare40

43-forskare41

43-forskare42

43-forskare43

Jag är faktiskt lite chockad över hur många sådana här det finns på bara några få ställen, trodde inte det kunde finnas så många som i 1:a, 2:a och 3:e hand är aktivister på så få universitet och högskolor. Det kryllar ju av dem! Alla ovan anser att Sverige ska vara hela världens socialbyrå.

Hur många av de ovan kommer någonsin att bidra med något vettigt till Sverige för alla skattekronor de kostar? En? Två? Malmö högskola verkar bara vara ett gigantiskt drivhus för aktivister, existerar det ens något annat där? Är Malmö högskola verkligen bara en täckmantel för extremistisk aktivism? En kuliss för att dölja att det man egentligen sysslar med är extremism? Finns ens något annat där?

Kan någon berätta varför alla dessa totalt meningslösa saker som de ”forskar” om ska bekostas av skattemedel?

Det här håller för fan inte! Skattebetalarna kan inte bekosta deras trams i all oändlighet! Någon måste sätta stopp! Varför ska skattepengar finansiera deras tramshobbies?

Börja rensa i träsket! Ser ni inte vad de håller på med? Hur mycket sånt här tål Sverige?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

124 kommentarer

 1. Professor Eva Lundgren påstod att det fanns hemliga sällskap som samlades nattetid ute i skogarna där de utsatte nyfödda barn för satanistiska rituella övergrepp, varefter församlingen åt upp barnen – råa. Naturligtvis fann polisen ingenting. När EL utsattes för granskning för oetisk forskning, friades hon av sina kollegor. Och när ett antal akademiker anklagade henne för att hennes forskning var rena fantasier, så stod ett antal av hennes kollegor upp och och påstod att granskarna inte klarade uppgiften.

  Artikeln i DN innehåller en lista på namn på undertecknarna
  http://www.dn.se/debatt/eva-lundgrens-granskare-saknar-kompetens-for-uppgiften/

  Svara
  • Borgerlig kultur

    /  10/03/2016

   Inte svensk forsknings stoltaste ögonblick. En ”forskningsmetod” som går ut på att man föreställer sig hur verkligen borde se utifrån det man läst av vad andra som använt sig av samma forskningsmetod…

   Svara
  • Jans

    /  10/03/2016

   Evin Rubar (på UG:s föregångare ”Striptease” tror jag) hette reportern som drog ut trollet i ljuset. Även om Eva fick vara kvar så fick sig genusvetenskapen och Roks en rejäl törn. För mig var det ett uppvaknande.

   Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  10/04/2016

    Könskriget – Del 1

    Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  10/04/2016

    Könskriget – Del 2

    Svara
    • Jans

      /  10/04/2016

     Måste ses av alla som missat!
     Passa på att kolla på Hjernevask också!

     Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  10/04/2016

   Granskningen/slutrapporten
   http://www.nada.kth.se/~stefan/Granskarnas_rapport.pdf

   Mina bloggar är stängda och mina
   YouTube-kanaler raderade.
   Ni kände mig som Ulf Andersson (”PappaRättsGruppen”)-
   känn mig nu som #NoSocialNetwork.

   Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  10/04/2016

    Mitt svar, med länk ovan var till Sternococktail –
    den första kommentaren i inlägget.

    Svara
    • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

      /  10/05/2016

     Tumme ner bara för att jag inte lyckades svara
     Sternococktail med svarsknappen – vafan, man undrar ju?

     Svara
 2. G

   /  10/03/2016

  Wow, så jäkla gaaaalet! Fantastiskt bra Mit! Mycket bra att du också tar med skärmdumpar där de själva faktiskt skriver vad där gjort, gör och är intresserade och deras inriktning. Skulle jag vara en riktig forskare så skulle jag forska om varför så många forskare faktiskt forskare om det som de här ”forskarna” gör, vad som gör att de dragits till de här galenskaperna.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/04/2016

   Det om något vore en forskning i socialantropologi som skulle heta duga!

   /Frida

   Svara
 3. Jan

   /  10/03/2016

  Det här är ju en väldigt omfattande frågeställning som inte låter sig avhandlas på några rader; men på många sätt verkar det som att delar av våra universitet och högskolor har blivit ett stort Fas 3-projekt för överliggare. De här doktoranderna och docenterna tycks vara för evigt isolerade från den verklighet resten av befolkningen lever i där plus och minus måste gå ihop i slutändan. De bildar ständigt nya discipliner vars samhällsnytta kan ifrågasättas.
  Lustigt nog är de arbetarna längst ner i hierarkin som med sina skatter får betala de här charlatanernas livslånga sinekurer. De arbetare som en del av dem låtsas företräda.

  Svara
 4. Jan Guillous spalt om saken är en av de roligaste som Aftonbladet någonsin publicerat:
  ”Märklig tystnad när kannibalforskaren frias // Universitetet har granskat professor Lundgrens vetenskapliga studier och funnit allt i sin ordning. Det är i och för sig märkligt. Vad vi ser är i alla fall slutet på förra årets vildsinta debatt till bland annat frågan om alla män är djur.
  Men än märkligare tycks mej att det friande utslaget förbigåtts med tystnad bland landets feminister och Eva Lundgrens alla anhängare på våra kultursidor. Eftersom beslutet att överhuvudtaget granska den vetenskapliga halten i professor Lundgrens forskning väckte sånt raseri.”
  ”Det vetenskapliga underlaget för Eva Lundgrens anklagelser om vitt spridd kannibalverksamhet i Sverige är, enligt vad hon förklarat i Dagens Nyheter, att hon ”varit deltagande observatör i tre satanistiska grupper i Sverige och Norge under en tioårsperiod”. DN-reportern avstod tyvärr pietetsfullt från att följdfråga vad en ”deltagande observatör” är för någonting, eller vad en sådan gör.
  Dock säger sig Eva Lundgren under denna deltagande forskning ha upplevt fantastiska ting. De satanistiska ligorna är enligt henne vitt förgrenade i Skandinavien och det genomgående mönstret i ligornas härjningar är att de, förutom att vara iklädda kåpor och maskeradkostym, som förekommer i sådana här historier, äter upp de små barnen i slutet av, eller i samband med, sexorgierna.¤
  ”Eftersom denna påstått frekventa kannibalism inte gärna kan bedrivas utan riklig tillgång på färska barn och eftersom det är ytterst få barn som försvinner spårlöst, försökte Eva Lundgren länge förklara att det rörde sig om flyktingbarn från flyktingförläggningar, där man enligt hennes föreställning inte räknade barnen så noga.
  När det visade sig att teorin om försvunna barn från flyktingförläggningar inte höll övergick professor Lundgren till alternativa förklaringar. En var att satanisterna höll sig med särskilda barnaföderskor, som med kejsarsnitt levererade nästan färdiga foster till orgierna. En annan förklaring, berättad av ett barnvittne som Eva Lundgren sade sig ha fullständigt förtroende för, gick ut på att barnen importerades i småbåtar från ”andra sidan Östersjön”. Vid kaj packades barnen i små papplådor och forslades till orgiehögkvarteret. Där placerades de nakna i små gallerburar som hissades upp i taket och matades med gröt. När det var dags för orgier hissades utvalt barn ned och togs till orgiekammaren, där Eva Lundgrens barnvittne slaktade barnet med kniv och som belöning omedelbart fick äta upp offrets ena öga. Sedan styckades barnet och satanisterna satte igång att sexuellt förgripa sig på likdelarna. Populärast i den delen av verksamheten var att kopulera med det avskurna barnhuvudet. Denna berättelse och liknande finns återgivna i Eva Lundgrens vetenskapliga verk ”La de smaa barnen komme till meg”, utgivet i Oslo.”
  ”Enligt Eva Lundgren blir det en hel del rester kvar efter kannibalernas orgier ty som ett av hennes barnvittnen konstaterar ”så kan man ju inte äta allt”. Och resterna skulle således ha grävts ner i massgravar här och var ute i skogarna. Svensk polis har gjort en del efterforskningar när Eva Lundgrens närstående barnvittnen pekat ut platsen för sådana massgravar. Man har, föga förvånande, inte funnit några som helst spår.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article11667278.ab

  Svara
 5. Borgerlig kultur

   /  10/03/2016

  Snyggt. Du kom längre än jag 🙂

  Misstänkte de saknar kompetensen att bedöma detta… bättre än den vanlige lekmannen. Men vad annat var att förvänta.

  Svara
  • Fakebitch

    /  10/04/2016

   Det är få granskare förunnat att vara ”deltagande observatör” vid pågående kannibalverksamhet. 😦

   Svara
 6. Anonymouse

   /  10/03/2016

  Malmö högskola verkar vara det nya Södertörn. Intressant är att det snart ska bli ett universitet, närmare bestämt den 1 januari 2018. Det innebär bland annat MER pengar till forskning, så hoppas inte på det motsatta. Aktivistforskarna lär frodas och föröka sig.
  http://www.svd.se/gor-inte-malmo-hogskola-till-universitet/om/debatt

  Svara
 7. När Forum för Levande Historia tog sig orådet för att utsträcka sin verksamhet till att inte bara skildra nazisternas brott utan även kommunisternas, tog det fyr i helsike. Den svenske Vänsterparti-Stalin krävde i flera blogginlägg och tidningsartiklar att Forum för Levande Historia skulle läggas ned, och överpolitruken på Aftonbladet, Åsa Linderborg publicerade krav på att Forum för Levande Historia skulle avvecklas. Man hade nämligen, det skäl de angav, dristat sig att gyckla med de vänsterikoner som besökte Kambodja (då Kampuchea) och intygat att allt var förträfflig. Att massmorden på ”the killing fields” pågick som bäst, märkte man inte. (Man tänker på Röda Korsets inspektion av koncentrationslägret Theresienstadt).

  Upprop mot statlig kampanjhistoria // ”/—/ Som professionella forskare med historien som arbetsfält känner vi en växande oro över att historieämnet görs till slagfält för ideologiska regeringskampanjer och att den öppenhet, kritiska hållning och tolerans som Forum för Levande Historia var avsett att stimulera hotas. /—/” http://www.historieuppropet.se/

  Man kan lätt skratta sig till ljumskbråck när KOMMUNISTER klagar på ”ideologiska regeringskampanjer”! http://www.historieuppropet.se/

  Listan på undertecknarna – 466 stycken – kan väl antas vara en lista på en stor del av landets skattemedelsförsörjda vänstertomtar? http://www.historieuppropet.se/undertecknare.htm

  P.O. Enquist: ”Horhuset utrymt, städning pågår. Över detta kan bara hallickar känna sorg. Dock lär oss allt detta att kampen inte är ett historiskt monument, ett livlöst minnesmärke; den pågår.”
  Om Pol Pot-regimens tvångsevakuering av Pnomh Penh. Källa: Expressen 15/5 1975.
  https://sv.wikiquote.org/wiki/P.O._Enquist

  Svara
 8. Jans

   /  10/03/2016

  Det tragiska är ju att migration och områden med anknytning till denna behöver naturligtvis sin forskning men gissningsvis 95% av dessa forskare tycker antaagligen ungefär samma sak. Undrar vad de diskuterar när de har konferens? Det måste ju bli debatter om små små detaljer…

  Svara
  • Skeptisk

    /  10/04/2016

   Ett vart ord vägs på guldvåg och minsta lilla felsteg i något du skrivit eller sagt kan avslöja dig som kapitalets lakej.

   Svara
 9. G

   /  10/03/2016

  Postade samma dag här som det sändes i SVT Forum. Men postar igen då det handlar om forskning. Lyssna på vad Hellmark Knutsson säger från 13:00 till 14:20 in i videon….
  http://www.svt.se/nyheter/svtforum/hur-ska-svensk-forskning-bli-bast-i-varlden

  Svara
  • G

    /  10/04/2016

   Tips på hur man enbart kan ladda ner biten 13:04 – 14:20 i videon, utan att behöva ladda ner hela videon ? Vill gärna spara det för framtiden och påminna mig själv och andra om vad hon sade ifall forskningen blir än värre 😛

   Brukar använda utmärkta http://www.clipconverter.cc/ till andra sajter då det är mycket enkelt, men fungerar dock inte på sajter som SVT Play.

   Svara
   • Kristian

     /  10/04/2016

    Allmänt för ”streaming”: RTMPDump och RTMPDump Helper. Specifikt för svtplay: pirateplay.
    Vet inte hur gamla de senaste versionerna är.

    Svara
 10. Rikard

   /  10/03/2016

  Hej.

  Malmö högskola är en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, och som du säger, ett drivhus för extremism.

  Första varningssignalen såg man redan när den öppnade: en av flaggskeppskurserna var IMER – Immigration och Mänskliga Rättigheter. Istället för att erbjuda statsvetenskap med extra kompletterande kurser och uppsatser på C & D-nivåerna kastade man hela ämnet och valde det med rätt politisk profil. Academic Rights Watch har på sin hemsida en del om Malmö högskola.

  Kom ihåg att den (högskolan) var regeringen Perssons present till Reepalu för att lojalt leverera röster och mandat från Malmö, istället för att utmana Stockholmshegemonin i partiet, eller rentutav protestera mot den redan då massiva invandringen till Malmö (detta var innan övriga Sverige, ghetton undantagna, fick uppleva mångkultur och allas lika värde). Snart får den universitetsstatus.

  Som högre utbildning är den ett dåligt skämt, endast överträffat av lärarhögskolan med sina ras-segregerade toaletter (om dessa är kvar): ‘Orkanen’ är i sanning ett passande namn på byggnaden.

  Om man säger så här: fd elever och studenter som jag undervisat när jag jobbade i Malmö har berättat att studietakten inte är värre än att de går att arbeta halvtid till 3/4 – glesa scheman, lindrig läsbörda, och istället för att läsa källskrifter så läser man de delar kursledaren anser lämpliga. Min stående rekommendation (sedan snart tio år) är att välja Lund istället – eller ett jobb.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Jag har t o m gått en och annan kurs i Malmö. Jämfört med Lund förra årtusendet så var det som en tvålkopp (Malmö) jämfört med Atlanten. Ds

  Svara
 11. Jan

   /  10/04/2016

  Den ena högtravande krönikan efter den andra av Aftonbladets nya chefredaktör Sofia Olsson Olsén. Eller dubbelnollan som hon kallades hon fick sparken från Norran. ”Vi ska fortsätta vara en motpol mot fördumningen, mot polariseringen och mot indoktrineringen”.
  Visst, gumman…

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sofiaolssonolsen/article23640505.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   Det är ju fascinerande när en journalist på Aftonbladet menar att hon och hennes kollegor är något slags garant för att sanningen skall komma fram.
   Extra roligt blir det när hon pratar om att andra finner sanningar i sitt eget tyckande om saker.
   Det är väl snarast ett paradnummer bland de postmoderna radikalfeministerna som befolkar t.ex Aftonbladet att bete sig så.

   Snacka om att ha en grandios självbild och sakna verklighetsuppfattning..

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/04/2016

   …och sedan exemplifierar hon (chefredaktören) givetvis med exempel där han säger något dumt, och får representera det som är dumt, och en annan hon, som är chefredaktörens bäzta kompis, som är så klok att hon blir frustrerad av hans dumheter.

   Förvånad?

   Vill ni lyssna på idiotiska kvinnor (och män), slå på sveriges radio P1 imorgon klockan 9:30. Idag på ring P1 var det t.ex. en idiot till kvinna som grät ut för att hon inte fick göra fel i vården, ”ibland ger man fel medicin”, men alla ”gör fel”, det är inte ”mitt fel”, vi måste få ”göra fel”. Det kan gott chefredaktören använda som exempel nästa gång.

   /Frida

   Svara
 12. Mike E

   /  10/04/2016

  Svenska högskolor och universitet domineras mer och mer av pseudovetenskap och politiskt drivna ämnen.
  Sverige kollapsar på alla områden.

  Svara
 13. MiT

   /  10/04/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   Feministernas fascination för mens verkar sakna gränser. Det går snart inte en dag utan att det skall pratas om det.
   Vad blir nästa kroppsutsöndring som dom tvångsmässigt måste prata om ?

   Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  10/04/2016

    ”Vad blir nästa kroppsutsöndring som
    dom tvångsmässigt måste prata om ?”

    Squirt-vätska?
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnlig_ejakulation

    Svara
    • Pelle2

      /  10/04/2016

     Så länge det är en strikt kvinnlig kroppsvätska så är det helt ok…

     Svara
    • Pelle2

      /  10/04/2016

     Fast det är ju svårt för dom att problematisera något som är skönt som en orgasm.
     Möjligen kan dom väl klaga på att det blir blött i sängen eller vilket underlag dom nu befinner sig på när dom får en sprutorgasm:-)

     Svara
     • Kristian

       /  10/04/2016

      ”I finally had an orgasm, and my doctor said it was the wrong kind.”
      – Manhattan, 1979.

      Det går säkert att problematisera om man till exempel tänker (eller tänder) på fel saker vid fel tidpunkt.

    • Jans

      /  10/04/2016

     I grund och botten är det samma fascination som barn kan ha över bajs. Detta är inte vuxna människor.

     Det finns väl en och annan man som är oerhört fascinerad över sin ejakulation också? Men inte så det lyfts till medial nivå med artikelserier.

     Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  10/04/2016

    ”Feministernas fascination för mens verkar sakna gränser.”

    Ja, de (feministerna) verkar i alla fall lättroade……
    Mens – billig och bra underhållning?

    Svara
  • Jans

    /  10/04/2016

   Svd har haft en artikelserie om PMS.
   Detta är naturligtvis högst relevant och inget jag har invändningar mot men samtidigt har jag ju undrat lite:
   Fysiologi…hmmm…bilogi….aaahhh….
   Kvinnor drabbas…. Det måste väl ändå…

   Jodå, idag kom artikeln med den väntade ingressen:
   ”vissa menar att pms, och även den svårare varianten pmds, är en social konstruktion, något som skapats av olika faktorer i samhället”
   http://www.svd.se/lattare-att-fortsatta-se-det-som-inbillningssjuka/om/pms-mrad

   Lyckligtvis så balanserar de lyckligtvis tramset med att intervjua riktiga läkare som jobbar med svårartad pms, men att man ens skall behöva hålla på såhär och låtsas som att riktiga saker inte finns.

   Svara
 14. MiT

   /  10/04/2016

  Svara
 15. G

   /  10/04/2016

  Ang denna
  facebook.com/fredrik.wass/posts/10153996303276314

  som postades på förra sidan av Fredde, det är fan larvigt att läsa det Wass skrivit, mage prata om källkritik, fakta och sedan se dubbelmoralen om ”historien upprepar sig” bland kommentarerna. En del av historien lever kvar fortfarande i hjärnorna bland kändis- och kultur Sverige, varje jävla dag, men det är nog helt okej för ingen bryr sig ju om det! Om Wass och vissa andra på sidan nu är journalister eller mediefolk så är de en del av problemet, därför verkar bara EN specifik del av historien vara viktig att vara ”rädd” för. Man häpnar över att de är så förbannat enögda och insnöade, fy fan.

  Återigen. Cwejman skrev så bra häromdagen(läs hela!), bland annat om vilka åsikter som är okej och som gör att man blir inbjuden i värmen som dessa vänstermänniskor så ofta uttrycker sig när sånt de inte gillar får sin röst hörd. Även om en del vet det sedan tidigare om det s.k kultursverige så är det viktigt att det skrivs om det om och om igen. Jag tar med hela texten bara för att jag vet att vissa här är lata jävlar 😛 …(och nej, Jan, det är inte ”kommunisthat”.)
  .

  ””Där stod de, ett tiotal personer, med fanor och någon banderoll mitt på innergården. Det var första maj, tidigt 90-tal. Troligtvis var de medlemmar av det kommunistiska partiet KPML(r).

  Gården var rektangulär och på våningsplanens loftgångar stod ett fåtal personer lutade över räcken och tittade ned mot det lilla demonstrationståget. Det var många östeuropéer som bodde på vår gård. Serber, kroater, polacker och några tjecker. De lyssnade på svenskarna som talade om hotet från imperialismen och kapitalismens förtryck. Trots att jag var barn minns jag surrealismen i situationen.

  Östeuropéerna hade flytt, ofta helt utan sina ägodelar, från kommunistregimer. Så väcktes de med kampsånger, i sitt nya hemland, av en samling medelklassvenskar som ville förklara att de i själva verket flytt från friheten för att komma till förtrycket.

  Mötet med Sveriges kommunister och en offentlighet som höll dessa om ryggen har nog förvirrat en hel del svenskar med ursprung i Östeuropa. De har mött ett samhälle där man kan vara folkkär som hårdför stalinist och hatad om man står till höger om Folkpartiet.

  I Sverige är ryggmärgsreflexen inför högerextremismen vältränad. Det räcker med att ett par extremister står inklämda i något hörn på Bokmässan för att kulturpersonligheter ska engagera sig. ”Den nyss avslutade Bokmässan i Göteborg erbjöd i år monterplats åt antidemokratiska krafter”, skrev 103 författare i en debattartikel och varnade allmänheten för att de själva inte skulle trängas bland vinglasen på nästa års mässa (Expressen 27/9).

  Enligt debattörerna hade tidskriften Nya Tiders närvaro på mässan lett till att tidningens ”livsfarliga ideologi normaliserats”. Vad decennier av marxist-leninistiska, trotskistiska och Castro-kramande utställare gjort för normaliseringen av en ideologi med massmord på samvetet ville, eller kunde inte, de hundrade förklara. Dessa utställare som salufört böcker med innehåll som manar till väpnad revolt och avskaffande av parlamentarisk demokrati har aldrig motiverat några bojkotter. Vilket är rimligt. Bokmässan innehåller allt, och en inte oansenlig andel av allt är idioti. Men bara viss idioti är tydligen värd upprop som landar i bojkott av mässan.

  Att kommunister och andra som vurmar för vänsterextrema ideologier snarast är en del av inredningen i det finkulturella Sverige har de som undertecknade debattartikeln inte reflekterat över. På sätt och vis ger de uttryck för samma okunnighet som präglar många svenska elever: 95 procent känner till det nazistiska förintelselägret Auschwitz-Birkenau medan 90 procent inte känner till Gulag (DN 8/5 2007).

  Jag är ”vi” med Sverige i det mesta. Jag är född här, det är mitt land. Mitt språk och min vardag. Men på ett sätt kommer jag alltid vara ”ni” med Sverige och svenskarna. Det är detta lands ryggradslösa dubbelmoral. Gullandet med kommunister som alltjämt ursäktar, överslätar eller rentav stödjer diktatoriska mördarregimer som gör mig till en främling i mötet med svenskarna. Motståndet mot högerextremismen har varit framgångsrik. Och därigenom har ni gjort framsteg; bort från en tid när ni lät tyska divisioner åka tåg genom landet, bort från en tid när ni begrät de baltiska massmördare som utlämnades till Sovjetunionen.

  En svensk som jag emellertid alltid upplevt en stark gemenskap med, trots att jag aldrig träffat honom, är nyligen bortgångne radiojournalisten och författaren Kjell Albin Abrahamson.

  Abrahamson föddes i Östersund och var under flera decennier verksam som journalist. Han var under många år bofast i Polen, ett land som han beskrev som sitt andra hemland. Hans relation till landet var både professionell och privat. Han lärde sig språket, sederna och historien. Kunde kulturen och politiken. Få svenskar förmådde som Abrahamson förstå detta näraliggande, men ändå så avlägsna grannland.

  Dessutom hade han förmågan att applicera den kunskapen på nutida händelser. Abrahamson var den svenske journalist som längst levde i kommunistiska och senare postkommunistiska länder. Medan många svenska skribenter har traderat sekundärkällor har Abrahamson rättat och styrt upp. Det var också det sista han gjorde publikt i en krönika på Ledarsidorna.se (25/9). I den texten läxade han, med syrlig ton, upp DN:s kulturchef Björn Wiman som, likt många kultursideskollegor tidigare, skrivit en slarvig text om Polen.

  Det som kanske präglade Abrahamson mest i mötet med Polen och polackerna var erfarenheten av det totalitära. Det var också något han applicerade i sin gärning som skribent. Abrahamson skrev text efter text om hur han förundrades över den svenska offentlighetens gullande med kommunister. Han kunde inte, efter att ha levt så länge i ett land och med ett folk som ”nazism och kommunism vanställt” sympatisera med de som, på behörigt avstånd från verkligheten, koketterade med politisk extremism i Sverige.

  Om det är något budskap Abrahamson lämnar efter sig så är det detta: ”Att värna om nazismens offer men inte kommunismens är ideologisk halvtidshumanism”. Orden är hämtade ur hans sista bok, ”Låt mig få städa klart!” (Hjalmarsson & Högberg 2014). I den boken gör han för sista gången upp med såväl kommunismens tidiga svenska tillskyndare som dess nutida revisionister.

  Till skillnad från nazismen som efter andra världskriget blev omöjlig i offentligheten och inom alla institutioner, kunde kommunismen och dess många förgreningar leta sig in på universiteten, i tidningarna och kultursfären. Där kunde aktivisterna i lugn och ro relativisera, förminska och förvrida de kommunistiska regimernas brott. Det gjorde att kommunismen i någon mån har varit salongsfähig i Sverige, eftersom dess brott konstant har omdefinierats och reviderats i historieskrivningen.

  Att vara medlem i Sveriges oreformerade marxist-leninistiska parti utgör ingen skymf som omöjliggör en roll i det offentliga. Att folkkära personligheter, från Sven Wollter till Pia Sundhage, tillhör ett parti som ägnar sig åt historierevisionism rörande massmord uppmärksammas aldrig i hyllningsartiklarna. Deras partipolitiska tillhörighet anses vara en kuriös detalj, inget att uppröras över.

  Det är ingen som accepteras i offentligheten med brasklappen ”tja, han är nazist men vilken fantastisk röst han har!”. Det finns ingen fascist, högerextremist eller nazist vars politiska gärning eller bakgrund visas förståelse, ”han vill ju egentligen bara väl”.

  Den stora skillnaden mellan Sverige och Polen, och detta insåg Abrahamson som hade en fot i varje land, var att svenskarna aldrig på riktigt insåg vidden av kommunismens förbrytelser. Det var något avlägset som inte kunde ha något att göra med dessa goda, vänliga och demokratiska människor i svensk offentlighet. Ett pedagogiskt hinder har också utgjorts av den svenska vänsterns långvariga monolog som under ett halvt sekel gått ut på att rättfärdiga och blanda bort korten.

  Denna konstanta omtolkning av det förflutna pågår alltjämt enligt ett bekant mönster: När Stalins förbrytelser blev välkända så blev han helt plötsligt folkets fiende, en imperialist och kryptofascist. Då lutade man sig i stället mot Lenin som gick bort 1924. Denne påstått snälle marxist som i själva verket hade varnat för Stalins hänsynslöshet.

  Men inte ens den reträttpositionen höll. För även under Lenin förtrycktes och fördrevs folket i Sovjetunionen. Tiotusentals fängslades, torterades och mördades. Ofta helt utan rättegång och med vidsträckta konsekvenser för deras anhöriga som fängslades blott för sitt släktskap med ”folkets fiender”. Hur förklarar man bort detta? Man ändrade således definitionen för vad som var sann och oförfalskad kommunism.

  I vår samtid finns liknande exempel. Under Hugo Chavez tidiga regeringstid betraktades den venezolanska presidenten som det stora socialistiska hoppet. Han skulle frälsa Sydamerika undan imperialism och kapitalism. När slutligen ”2000-talets socialism” utmynnade i matköer, politiskt våld och ekonomisk kollaps bestämde man sig, i stället för att omdefiniera Chavez socialism, att låtsas om som om inget hänt. Det är bara en ensam Kajsa Ekis Ekman, Sveriges svar på den sovjetiska augustikuppens ideologer, som alltjämt anklagar oppositionen i Venezuela för att vara ”reaktionära och antidemokratiska krafter”. De andra som entusiastiskt hyllade Chavismen håller klokt nog truten numera.

  Ursäktandet av kommunismen, förklarade Abrahamson, handlade i mångt och mycket om att klasshatet varit ett ”finare sorts hat”. Det är också skälet till varför de vänsterextrema och högerextrema bemöts så olika i svensk offentlighet. I det senare fallet anses det röra sig om oförblommerad ondska, i kommunismens fall om godhet som landar i oavsiktlig olycka, som i exemplet med Venezuela. Det är också utifrån detta perspektiv som man ska förstå de 103 kulturpersonligheterna som uppmanar till bojkott av Bokmässan.

  Sverige är dubbelmoralens hemland, ingen annanstans paras lika entusiastiskt motstånd mot perifera högerextremister med en lika öronbedövande tystnad och passivitet mot vänsterextremismen. När Kjell Albin Abrahamson påtalade detta möttes han ofta med tystnad. Eller av kvävda skratt över jämförelsen mellan nazism och kommunism. Men Abrahamson hade rätt, Sverige är fullpackat med halvtidshumanister. Det är ”intellektuella” som inte lever efter de två deviser som Abrahamson gjorde till sina, Vaclav Havels ”Att leva i sanning” och Adam Michniks ”Att leva i värdighet”.””.
  http://www.gp.se/ledare/tack-kjell-albin-f%C3%B6r-att-du-st%C3%A4dade-upp-1.3824946

  Läs gärna Kjell Albins sista text på Ledarsidorna.se också om ni inte redan gjort det.

  Svara
  • Svenne

    /  10/04/2016

   Mycket välskrivet och läsvärt! Tyvärr så är socialister och kommunister närmast fullständigt faktaresistenta, deras flockmentalitet – ‘att sjunga med änglarna’ – förhindrar i det längsta varje ideologisk tillnyktring.

   Svara
 16. MiT

   /  10/04/2016

  Googla Jenny Nguyen och se vad det är för en. Varför sätter de nästan bara sådana här att spaka Sweden.kontot? Inte så konstigt att det blir massor av folk som kastar skit tillbaka när det nästan alltid bara strömmar skit från det?

  Svara
  • G

    /  10/04/2016

   Ibland är det bra, eller iaf neutralt. Men allt för ofta sätter de någon som inte platsar och/eller förvandlar kontot till sitt privata, så de postar samma skit som de gör på sitt eget privata konto, och det är inte syftet med @Sweden kontot om jag förstått det hela rätt.

   Nej precis, är man extrem får man också extrema motreaktioner, på gott och ont. Men vissa av kommentarerna i den tråden var ju roande att läsa, även de som var ganska over-the-top 😀

   Svara
  • G

    /  10/04/2016

   Ja gör det för tusan….

   Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   Om Jenny nu far så illa i vårt hemska, patriarkala samhälle så kan hon ju flytta någon annanstans. Ingen kommer sakna henne !

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/04/2016

    Om de nu kan sätta en vänsterextrem aktivist som dränker det svenska officiella Twitterkontot med märkliga konspirationsteorier om patriarkatet och hur rasistiskt Sverige är så borde de även kunna låta någon från Svenska motståndsrörelsen få komma till tals med sin unkna skit, kontot ska ju i all välmening spegla det svemska samhället.

    Kollade igenom vilka som hållit i kontot, en hel del helt vanliga typer, men titt som tätt slänger de självfallet in typiska vänsteraktivister. Vem är det minsta förvånad?

    http://curatorsofsweden.com/archive/

    Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  10/04/2016

   Undrar vad Jenny har för känslor
   för ”patriarken” (pappan) som har
   sett till att hon blev till,
   med andra ord – att hon finns?

   Å andra sidan verkar det tryggt att
   hon kommer att se till att feminismen kommer
   att dö ut på grund av att feministerna säger
   nej till att dejta män.

   Okej, jag glömde spermabankerna………….

   Svara
   • Kristian

     /  10/04/2016

    Glöm inte adoption. Där är man helt i händerna på socialarbetare och jurister – säkrast att ha rätt åsikt.

    Svara
  • Svenne

    /  10/05/2016

   Till och med svenska träd är rasister…

   Svara
 17. QED

   /  10/04/2016

  OT

  ”“Can’t we just drone this guy?” Clinton openly inquired, offering a simple remedy to silence Assange and smother Wikileaks via a planned military drone strike, according to State Department sources. The statement drew laughter from the room which quickly died off when the Secretary kept talking in a terse manner, sources said. Clinton said Assange, after all, was a relatively soft target, “walking around” freely and thumbing his nose without any fear of reprisals from the United States. Clinton was upset about Assange’s previous 2010 records releases, divulging secret U.S. documents about the war in Afghanistan in July and the war in Iraq just a month earlier in October, sources said. At that time in 2010, Assange was relatively free and not living cloistered in in the embassy of Ecuador in London. ”

  http://24usnews.com/breaking-julian-assange-releases-proof-hillary-planned-killed/

  Svara
 18. Pelle2

   /  10/04/2016

  PÅ tal o dom som skrev uppropet om att vi inte skall leta efter papperslösa flyktingar,’
  Vad menar dom egentligen ? Att vi inte skall göra någon bedömning av dom som söker asyl och släppa in alla som kommer hit ?
  Dom som är papperslösa är det för att dom inte har några asylskäl och då skall dom inte vara kvar.Om dom gömmer sig så måste vi leta efter dom.

  Det lustiga är att dom som vanligt inte har någon lösning på hur Sverige skall ha råd och möjlighet att ta emot alla som vill komma hit om vi gjorde som dom vill. Det skall bara lösa sig på något sätt…

  Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   För övrigt var det nästan skrattretande att se att de flesta som skrev under uppropet skrev något om att genus i sin profil. Vem är förvånad ??
   I uppropet skrev dom för övrigt om den osäkra åldersbestämningen av de asylsökande.
   Det kan dom tacka sina aktivistiska kamrater bland barnläkarna för.
   Om dom hade gjort bedömningar enligt vedertagna metoder, som dras kollegor i andra länder gör, hade osäkerheten minskat…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/04/2016

    Avslutningsorden är episka!

    ”Vi uppmanar därför regeringen att ta tillbaka åtgärderna och istället genomföra en politik som ger skydd till fler människor på flykt.”

    Jag vet hur vi kan få råd att ta emot fler, lägg ner samtliga avdelningar och instutioner på våra universitet och högskolor som sysslar med social arbete, genus, sociologi, pedagogik, så frigör vi även då en hel del lokaler som skulle kunna användas som förläggningar.

    Svara
  • Ett enkelt förslag: vi använder framöver Malmö Högskolas budget för att finansiera uppehället av illegala immigranter.

   Svara
  • Jans

    /  10/04/2016

   De som skriver sådana där upprop vet inte vad de menar rent konkret.
   De drömmer om en ljus och fredlig värld där alla är mätta sams och det inte finns krig men de har inte en susning om hur de skall kunna uppnå sin dröm så det drar till med vad som finns för handen och propagerar för det utan någon som helst konskevensanalys.

   Jag tror inte sedan asylkaoset drog igång på allvar förra hösten att jag sett ETT ENDA seriöst förslag på hur vi bör göra och vilka reella konsekvenser det ger och hur vi skall handskas med dessa konsekvenser. Det är helt enkelt bara pladder. Om det inte vore för den uppblåsta självgodheten hade jag tyckt synd om dem.

   Svara
 19. michael.

   /  10/04/2016

  En lista på vad som är fel i Sverige.

  Svara
 20. Frida Gustavlin

   /  10/04/2016

  Putins kolportörer har varit framme igen, nu har de lyckats hjärntvätta 0,054% av befolkningen, snart tar Ryssen Gotland. Hans Rosling har nämligen blivit gravt felciterad i random Facebookbild.

  http://web.archive.org/web/20161004065120/http://www.metro.se/nyheter/har-blir-hans-rosling-felciterad-i-facebook-bild-sprids-av-tusentals/EVHpjc!npEsEZsakNVw/?campaign_id=A100

  Hans Rosling påstås ha sagt:

  Kostnaden för flyktingmottagande i Sverige i år är dubbelt så hög som FN:s budget för hela världens flyktingar. För hälften av Sveriges asylmottagnings kostnader hade vi kunnat hjälpa hela världens flyktingar.

  När han i själva verket sagt följande:

  Flyktingmottagandet i Sverige i år kommer kosta dubbelt så mycket som FN har för alla flyktingar i världen. UNHCR:s budget för 60 miljoner flyktingar är hälften mot de svenska flyktingkostnaderna. Och då säger inte jag någonting om de svenska flyktingkostnaderna, men vi borde ha öst in mer pengar för att hjälpa människor där de flesta är. Men man får inte göra det så ensidigt så att det antingen blir att hjälpa människor i Sverige eller på plats. Först och främst på plats. Rejält. Sen också välkomna flyktingar hit.

  Vad rejält på plats betyder för att kunna finansiera ett välkommen hit kan man bara filosofera kring. Det viktiga här är att vi omgående…

  …stoppar pressarna och varnar för desinformation. Breaking news!!!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/04/2016

   Putins värsta mardröm är nämligen att vi ska emot allt för många flyktingar, eftersom det skulle göra Sverige till världens rikaste land och på allvar hota Rysslands militärmakt!

   Svara
  • MiT

    /  10/04/2016

   Och det som Viralgranskaren påstår stå i bilden står ju inte alls i bilden 😛

   ”Hans Rosling har alltså sagt delar av det han påstås säga i den virala bilden, men han har aldrig sagt att Sverige skulle kunna hjälpa alla världens flyktingar bara vi tog emot färre flyktingar i Sverige.”

   Det står ju inte ens i bilden? Man kan dra den slutsatsen av det som står i bilden men texten som står i bilden är inte alls den ovan

   Svara
  • Fakebitch

    /  10/05/2016

   Hur många UNHCR-budgetar behövs för att hjälpa hela världens flyktingar?
   Parallell: hur många feminister behövs för att skruva i en glödlampa?
   Parallell #2: hur många glödlampor behövs för att en feminist ska få en bra idé?
   OT-parallell: hur många antifeminister behövs för att en skruvad feminist ska börja skruva på sig och hamna ur gängorna (och i genusförsvarets kängor?)?

   Svara
   • Fakebitch

     /  10/05/2016

    Den där OT-parallellen är förstås en omvänd parallell.

    Svara
 21. Nils Dacke

   /  10/04/2016

  Efter att läst artikeln med respektive personbeskrivningar blev jag så upprörd att jag fick ta en extra tablett med betablockerare och en whisky. Det var bland det värsta tramset jag någonsin sett och dessa i de flesta fall tramsutbildningar skall bekostas med skattepengar.Finns det ingen gräns för dessa hitte på utbildningar inom den akademiska världen??

  Svara
 22. Pelle2

   /  10/04/2016

  OT:
  Allas vår Kristina LIndquist på DN skriver om åtstramningen som sker i Polska kvinnors aborträttigheter.
  Givetvis håller jag med om att det är för jävligt att dom vill göra en redan stram lagstiftning till i praktiken ett totalt abortförbud.
  Lindquist skriver dock att Sverige tillåter Polska kvinnor att komma hit och göra abort men att de anser att det är för dyrt och de vet inte om att möjligheten finns.
  Denna hjälp är dock inte tillräcklig enligt Lindquist utan hon vill att vi dessutom skall subventionera Polska kvinnors aborter.
  Återigen skall alltså Sverige ta ansvar för ett annat lands misslyckade politik. Det vi borde göra är väl att utöva påtryckningar på Polens regering och se till att dom skärper till sig.
  Sverige kan inte vara hela världens goda samvete och socialbyrå..
  http://archive.is/xWWOu

  Svara
  • När det var restriktiv abort i Sverige reste en del till Polen för abort på 60 talet. De kvinnor ansågs kriminella. Men man fick betala i Polen. Det är omvänt nu. Vi kan dock inte ha alla abortsökanden här, det sker ju redan över 30 000 aborter per år.
   Kan inte EU harmoniera detta när de kan besluta om storlek på jordgubbar och hur raka gurkan skall vara?

   Svara
 23. Pelle2

   /  10/04/2016

  Lite mera OT:
  Erik Helmersson måste ha kritiserat antirasiströrelsen och identitetspolitikerna för mycket för nu gör han avbön och menar att han lägger ner för mycket tid på att kritisera nyrasisterna istället för att kritisera rasisterna.
  Det är ingen som har sagt att det inte finns rasism i vårt samhälle.

  Nyrasisterna däremot påstår att vi och vårt samhälle är strukturellt
  rasistiskt och vill smeta rasism på oss alla. Varför skall vi acceptera det ?
  http://archive.is/sR7yE

  Svara
 24. Jan

   /  10/04/2016

  Även en blind höna finner ibland ett korn. Aftonbladets Anders Lindberg om hur Sverigedemokraterna lät sig köpas av Svenskt Näringsliv och välfärdslobbyn. Syftet är naturligtvis att förbereda en ny regering 2018. Då måste SD närma sig SN och Moderaterna.

  Det blir intressant att se vad som händer med SD i opinionen på sikt då regeringen stramat åt flyktingpolitiken samtidigt som SD valt politisk sida och sällat sig till Alliansen.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article23645647.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   En eventuell borgerlig regering behöver ju inte ta med SD i sin regering utan kan samarbeta med dom i sakfrågor precis som S gör med extremisterna i V.
   Detta naturligtvis om dom ställer upp på det.
   Skulle tro att S kommer att få så låga siffror att dom kommer att tvingas kompromissa en hel del med både V och MP och kanske ännu ett eller flera parti för att om möjligt få regera.
   Det kommer nog bli en ordentlig soppa vid nästa val om inget oförutsett inträffar.

   Kan säga att jag inte tycker att det är önskvärt med ett samarbete med SD men i frågor där man har samma syn på saken så borde det vara ok..

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/04/2016

    Det är nog den lättaste vägen för borgerligheten att återta makten, de behöver nog inte bjuda på många bullar till saften för att få SD:s värme, många av borgarpaktens partier driver redan delar av den åtstramningspolitik på invandringssidan som SD efterlyst.

    Frågan är då bara vad som händer valet 2022. Kramar borgarna SD sönder och samman när deras väljare får borgerlig politik som de kanske inte önskat, eller blir det lyckat för SD och ersätter till slut C eller L i en ev regeringsbildning, och går då C och L upp/ihop i opinionen då de rör sig närmare sossarna inför valet 2026, och ser vi sedan en renodlad mittenregering? Vem vet?

    En ska är dock säker, sviterna av de senaste årtiondenas asylhaveri kommer påverka oss långt efter 2026.

    /Frida

    Svara
  • Klimathotet

    /  10/04/2016

   Sant eller inte går inte att avgöra med en källhänvisning till Aftonbladet. Varför inte Kalle Anka? Anders Lindberg är en mytoman och fabulerande politisk aktivist, inte journalist. Förvisso inte ensam bland dem som kallar sig journalister.

   Svara
 25. Jan

   /  10/04/2016

  Nobelpriset. Bara vita gubbar. Vad säger Ebba Witt-Brattström om det här? När kommer feministerna att kräva kvotering av Nobelprisen? SVT kommer väl som vanligt att lägga allt fokus på Nobelfesten och kungligheterna. Med bara kvinnliga programledare plus en inkvoterad man som sidekick.

  http://www.expressen.se/nyheter/nobelpriset-i-fysik-2016-presenteras/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/04/2016

   Det är alltid ett jävla tjat om att kvinnor inte fått nobelpriset tillräckligt många gånger. De få kvinnor som fått nobelpriset lyfts alla fram som de bäzta och peppigaste av dem alla, denna information får ni smaka på varje år. Som t.ex Marie Curie, hon var bäzt ingen protäzt! Eller rashaterskan, tillika lesbabianen, Selma Lagerlöf, hon var också bäzt.

   Pepp!

   Svara
   • Jans

     /  10/04/2016

    Sedan när de hamnar på sjukhus och skall få nytta av behandlingen som de där vita gubbarna utvecklat då klagas det nog desto mindre däremot.

    Svara
 26. MiT

   /  10/04/2016

  Bara sånt här på @sweden när Jenny Nguyen spakar…

  Den bästa

  Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   Ja, Sverige koloniserade en ö under delar av 17 och 1800-talen.
   Vad vill hon att vi skall göra åt det 2016 ?
   Skall vi kollektivt piska oss själva för något som hände för ett par hundra år sedan ?
   Att våra förfäder koloniserade en ö har inte skit med oss att göra. Vi kunde inte förhindra det inträffade.
   Men det är väl typiskt sådana som Jenny som älskar kollektiv skuldbeläggning och arvssynd..
   Som sagt var,lämna landet om du hatar det så mycket !!

   Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  10/04/2016

    @Pelle2

    Jag håller med i det du skriver,
    och med denna kommentaren tänker jag på:
    ”Som sagt var,lämna landet om du hatar det så mycket !!”

    Vi (du och jag) skulle kanske ta och börja skramla ihop
    till en biljett till henne. Å andra sidan finns det många
    av hennes sort som borde lämna landet och det blir lite
    väl dyrt att samla ihop till flygbiljetter till alla dessa dårar.

    Svara
  • Jans

    /  10/04/2016

   ”Den svenskbedrivna andelen av slavhandeln från 16- till 1800-talet var dock mycket liten, med mellan 10 och 50 transporter identifierade som genomförda av svenskregistrerade skepp, beroende på källa och definition, det vill säga mellan 0,02% och 0,1% av de transatlantiska slavtransporterna.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk_slavhandel

   För övrigt samma Wikipediaartikel som Jenny läst för där nämns bojorna av järn också.
   Notera dock att det enbart, som alltid, är den transatlantiska slavhandeln som tas upp. Hur stor är Sveriges andel av världens slavhandel om vi tar ALL slavhandel? Inte stor.

   Men, då handlar det plötsligt inte bara om den förhatliga Västvärlden utan då måste man ju berätta om alla goa och fina länder i Afrika och Mellanöstern också och det vill man ju inte för de är det ju så synd om.

   Jag trodde syftet med det där kontot var att skapa en positiv bild av Sverige?
   Kan vara smart att släppa in lite nationalister eller vad tror ni?

   Svara
 27. Magnus J.

   /  10/04/2016

  Så leninisten och Nordkoreakramaren Henry Ascher försöker skrämma oss med en polisstat…

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Henry_Ascher

  Svara
 28. MiT

   /  10/04/2016

  ”Storslagsmålet fångades på video – Använder möbler som tillhygge inne på skolan”
  http://nyheteridag.se/storslagsmalet-fangades-pa-video-anvander-mobler-som-tillhygge-inne-pa-skolan/

  Svara
 29. NoBody

   /  10/04/2016

  OT:
  Undra hur tankarna är med texten på väggbonaden i bakgrunden. Är tvetydigheten uttänkt eller blev det bara en oavsiktlig referens till Maos projekt?
  http://www.gp.se/ledare/t%C3%A4nka-fritt-%C3%A4r-stort-t%C3%A4nka-r%C3%A4tt-%C3%A4r-st%C3%B6rre-1.3842085

  Hmm, uppenbarligen uttänkt. Kanske bara jag som inte vetat om detta konstverk….
  http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/konstvisning-i-kulturministerns-tjansterum/

  Svara
 30. Svenne

   /  10/04/2016

  GP: Aleksandra Boscanin: Tänka fritt är stort, tänka rätt är större

  ”Från att ha varit en institution med uppdrag att skydda oss mot yttre och inre fiender – till att också erbjuda socialt skydd – till att vilja skýdda sina medborgarna mot sig själva. Så kan den svenska statens expansionsprocess något förenklat beskrivas. Processen yttrar sig i en politik som successivt blivit allt mer uppfostrande mot medborgarna; uppfostrande i bemärkelsen att vi ska lära oss att tänka ”rätt”. Det är en tendens som kanske syns tydligast inom kulturpolitiken. Museer ska inte längre förmedla kunskap, utan de ”rätta” idéerna på områden som mångfald och jämställdhet.”
  //
  ”Varför gav statsminister Stefan Löfven Kulturdepartementet till ett parti som vid tillfället saknade kulturpolitik? Medan andra ministrar tillsattes för att förverkliga politik som de hade gått till val på var Miljöpartiets kulturpolitiska ambitioner ett svart hål. Sedermera har det fyllts med ett identitetspolitiskt trassel av intersektionalitet och postkoloniala teorier. Så har det plötsligt blivit viktigare att tänka rätt, än att tänka fritt.”

  Svara
 31. Svenne

   /  10/04/2016

  OT: Dagens Samhälle: Paulina Neuding om Chicagos ”katastroftillstånd”

  Svara
 32. Svenne

   /  10/04/2016

  OT: Äntligen… den relativa fattigdomen minskar i Sverige!

  Svara
 33. Kristian

   /  10/04/2016

  Gick igenom så många jag orkade via google scholar.
  För den som till äventyrs inte råkar använda den här sökmotorn till vardags kan sägas att den bland annat kan användas för att hitta namn i vetenskapliga artiklar, samt hur många andra som har refererat till ens verk. Den som är tillräckligt känd får en egen summa under ”Cited By” innan alla resultat visas. Att ”Cited By” uteblivit innebär inte att man är helt okänd, det är flera av personerna i listan som har publikationer som har ”cited by” för just den texten.

  Gad Sad har i bland annat ”What Do Professors Do All Day? A Lot! (THE SAAD TRUTH_136)” diskuterat vad universitetsprofessorer sysslar med. Det är inte främst undervisning. Genom att titta på hur mycket de producerat kan man få en aning om hur mycket valuta vi får för våra surt försnillade.

  Först ett par riktiga vetenskapare:

  Namn – Cited By – Totalt

  Bo Rothstein – 15275 – 19000
  Gad Saad – 2089 – 3910
  Jonathan Haidt – 36975 – 7880
  Paul Erdös – 65404 – 67400

  Sedan har vi det här gänget:
  Namn – Cited By – Totalt

  Jacob Lind – 0 – 31000 (vanligt namn?)
  Pouran Djampour – 0 – 14
  Maja Sager – 0 – 1170
  Emma Söderman – 0 – 507
  Diana Mulinari – 0 -6010
  Anders Neergaard – 380 – 2080
  Norma Montesino – 0 – 11400
  Henry Asher – 0 – 13200
  Shahram Khosravi – 749 – 821
  Helena Holgersson – 0 – 689
  Heidi Moksnes – 0 – 232 (Har bland annat skrivit i ansedda ”The Journal of Peasant Studies”)
  Erika Sigvardsdotter – 0 – 49 (”Presenting absent bodies: undocumented persons coping and resisting in Sweden”)
  Live Stretmo – 0 – 61
  Mikael Spång – 0 – 271
  Irene Molina – 0 – 20300
  Philip Lalander – 0 – 1140
  Sara Kalm – 0 – 2750

  Jag har skippat de flesta som bara är lektor, doktorand etc. eftersom de är i början av karriären.

  Svara
 34. MiT

   /  10/04/2016

  Den där senaste gruppvåldtäkten, på Gotland

  Svara
 35. Svenne

   /  10/04/2016

  OT: Maskrosornas Krig?
  https://archive.is/NtIS2

  Kitimbwa Sabuni refererar bl.a. till en Hollywoodfilm…

  Svara
  • Jans

    /  10/05/2016

   Hans vinkel är alltså att den lilla nyheten om Tensta-gate fått orimliga proportioner? På grund av att Awad Hersi är svart. Tvärtom snarare. Jag vet inte om jag missat något men jag tycker det talats väldigt lite om saken med tanke på att det är en rätt stor grej att MP sparkar en politiker som dessutom fått många personvalskryss. Jag som Stockholmsbo borde få mycket mer information om de oegentligheter den herren sysslat med.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/05/2016

   Jag undrar hur han och hans syrra kommer överens.

   Svara
 36. MiT

   /  10/04/2016

  Svara
  • Kristian

    /  10/04/2016

   Charlotta Stern på google scholar: cited by 951. Inte så tokigt.

   Svara
 37. Nu vaknade vissa och tycker att bruna råttor var inhumant.
  http://www.svd.se/djupt-oroande-nar-manniskor-kallas-rattor/om/debatt

  Svara
  • Kristian

    /  10/04/2016

   ”Att avhumaniseringen av den andre nu sker inför öppen ridå, i en text publicerad i en av Sveriges största tidningar är djupt oroande.”
   Det lät bekant:

   Svara
   • Jans

     /  10/04/2016

    Oj, vad jobbigt det blev nu för alla som använder andras anonymitet som slagträ.

    Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   Jättebra skrivet av Edward Blom och Annika Borg.
   Undrar vad Thomas Mattson på Expressen nu skall hitta på för att demonisera dom ?
   Fast å andra sidan tvivlar jag på att han har något samvete med tanke på hans samarbete med Researchgruppen och att han försvarar Cecilia Hagens artikel…

   Svara
  • Pelle2

    /  10/04/2016

   Cecilia Hagen svarar som sin kamrat Anne Ramberg att hon minsann är missförstådd,pratar med metaforer och att det är absurt att någon tar det bokstavligt.
   http://www.svd.se/cecilia-hagen-de-missforstar-mig-med-flit/om/sverige
   Jo,det var väl inte så kul längre när hon får välförtjänt kritik precis som hennes polare Ramberg. Hagen hade väl hoppats att hon skulle få medhåll och applåder…

   Svara
   • ”– Jag är emot rasism, och jag är emot rasisterna men inte så att jag skulle vilja mörda dem. Men jag skulle gärna vilja att de blev av med sina åsikter.”
    Hurdå? Hur tänks det gå till i praktiken? Är det inte positivt med en mångfald av åsikter?

    Svara
    • Jans

      /  10/05/2016

     Och inte minst, vilka är ”rasisterna” som hon talar om? Garanterat många som inte är rasister överhuvudtaget. I Sovjet kallades de för ”kontrarevolutionärer” och liknande. Människor som inte tycker som eliten, människor man helt enkelt vill få bort eller programmera om.

     Svara
    • trollan

      /  10/05/2016

     Alla dessa rasister som förväntat sig att de skyhöga skatterna de betalat i alla år skulle innebära trygghet när de behöver ta del av välfärden vid ålderdom eller sjukdom och nu får veta att det är inhumant att ha dessa förväntningar….Sickna unkna människor det finns.

     Svara
 38. Kristian

   /  10/04/2016

  http://www.the-american-interest.com/2016/07/10/when-and-why-nationalism-beats-globalism/
  ”If the story I have told here is correct, then the globalists could easily speak, act, and legislate in ways that drain passions and votes away from nationalist parties, but this would require some deep rethinking about the value of national identities and cohesive moral communities. It would require abandoning the multicultural approach to immigration and embracing assimilation.”

  Svara
 39. MiT

   /  10/04/2016

  Svara
 40. MiT

   /  10/04/2016

  Svara
  • Bra att man gick ut med beskrivning i SD-politikerns fall… förutom att denna inte var efterlyst. Men ja! Fler beskrivningar på gärningsmän! Yaaay!

   Svara
 41. Gorby

   /  10/04/2016

  OT:
  Måste få skratta lite efter allt elände som man läser om dagligen.

  Det har kommit en ny video med Söders hjältar
  De får verkligen med så gott som alla de senaste PK-poängerna haha

  Medverkande denna gång är Lennart “skäggbarn” Matikainen (http://archive.is/FslNI)

  Svara
 42. Gorby

   /  10/05/2016

  Ännu mer tokigheter, men nu från Canada.
  Där har reportern Lauren Southern försökt och fått byta kön från kvinna till man.
  Inte bara Sverige som är helt besatt av detta med kön mm.
  Skulle inte bli förvånad om vi i Sverige framöver också kommer att kunna byta kön och få det inskrivet i id-kort mm.

  I så fall skulle man kanske som vit man byta till kvinna, så kan man därefter bara dra “kvinnokortet” om man får kritik 🙂 .

  Svara
 43. Gorby

   /  10/05/2016

  Här är kanske en möjlighet till jobb för våra genusutbildare ”resurser”.
  Tidigare har det ju talats om en feministisk snöröjning i Karlstad.
  Nu kontrar Stockholm med att stan nu ska planeras feministiskt.
  Fan det blir bara värre och värre. Tar det aldrig slut?

  Lite citat från artikeln:
  ”Stockholm har varit för ”manligt”, men nu blir det ändring på det. Samtliga av Stockholm stads allmännyttiga bostadsbolag ska börja med feministisk stadsplanering.”

  ”Begreppet innebär att arkitekter och planerare har med sig feministiska teorier och metoder in i arbetet – och även ser till att hela tiden tänka vilka bygget är till för.”

  Ja dessa ”feministiska teorier och metoder” kommer nog lösa allt enligt mallen… haha

  Svara
 44. Gorby

   /  10/05/2016

  Dags igen för ÅF att för tredje gång rekrytera diskriminerande och bara rekrytera kvinnor.

  I oktober anställer ÅF endast kvinnor | Värmlands Folkblad
  archived 4 Oct 2016 22:33:23 UTC

  Svara
  • Pelle2

    /  10/05/2016

   Det var någon kvinnlig chef på Åf som sa att dom minsann inte diskriminerade män utan lyfte fram kvinnor eller något sådant.
   Resultatet är ju ändå att män inte har någon chans att få jobb hos dom under en månad..
   Med andra ord bara en feministisk omtolkning av begreppen som vi har sett så många gånger förut..
   Kan ju säga att ÅF kommer väldigt långt ner på min lista över arbetsgivare jag kan tänka mig att jobba för med tanke på deras könsdiskriminering…

   Svara
   • Jans

     /  10/05/2016

    ”Lyfta kvinnor” är bara ett annat ord för att diskriminera män. Dessutom ett rätt förklenande sätt att formulera sig som antyder att kvinnor behvöer hjälp och inte kan ”lyfta” för egen maskin.

    Jag är inte ingenjör med ÅF skulle jag verkligen akta mig för. Det handlar ju förmodligen inte enbart om vilka de anställer. Håller de på så redan vid anställning kan man ju räkna ut hur det ser ut för karriärmöjligheterna. I och för sig samma på mitt jobb men om man är så flagrant som ÅF så jagar man garanterat bort personer med ambitioner.

    Vad sysslar ÅF med, har de gott rykte annars? Kan det vara att de har många kunder från stats och kommunfinansierade verksamheter? Sådana gillar ju den här typen av sexism.

    Svara
 45. MiT

   /  10/05/2016

  Svara
 46. Svenne

   /  10/05/2016

  OT: Cecilia Hagen och brunråttorna…

  Svara
 47. Svenne

   /  10/05/2016

  Privilegium-bingo…

  Svara
 48. Pelle2

   /  10/05/2016

  OT:
  På tal om aktivister skriver Madeleine Leijoinhufvud och Fatta en artikel i Metro om hur dom vill att samtyckeslagen skall införas.
  Som vanligt menar dom att det är en norm för alla oss män att begå sexuella övergrepp mot kvinnor och att vi män är så korkade att vi inte vet att man inte gör några sexuella handlingar mot kvinnor utan deras samtycke.

  Dom avslutar med följande punkter som beskriver vad lagen kan leda till enligt dom:

  ” Har vi samtycke i lagen måste barn tidigt få lära sig om samtycke som begrepp och dess innebörd i skolan. Detta lägger grunden för ett brett proaktivt arbete gällande normer för kroppslig och sexuell integritet. Vi kräver att samtycke införs som begrepp i de nationella läroplanerna och läromedel inom för-, grund- och gymnasieskola.”

  Dom flesta av oss får lära oss av våra föräldrar vad som är rätt eller fel och hur man beter sig mot sina medmänniskor. Det har inte krävts någon samtyckeslag för det.

  ”Har vi samtycke i lagen behöver vi göra ett kunskapslyft bland alla yrkeskategorier som genom sin yrkesutövning kommer i kontakt med människor som utsatts för sexuella övergrepp. Det behövs ordentlig utbildning för att höja kunskapen om sexuella övergrepp för att relevanta aktörer inom rättsväsendet, till exempel domare, försvarsadvokater, målsägandebiträden, åklagare och poliser ska kunna agera utan att förstärka stigmatiserande föreställningar kring sexuellt våld. Vi kräver också utbildning för de yrken som inte arbetar direkt med sexuellt våld men ofta tvingas möta och hantera konsekvenserna, som lärare, vårdpersonal och socialarbetare.”

  Tror dom inte att de yrkeskategorier som arbetar med offer för sexuella övergrepp vet vad det handlar om redan idag ? Snacka om att dissa många yrkesgrupper !

  ”Har vi samtycke i lagen måste killar och män få möjlighet att lära sig vad samtycke innebär i praktiken. Sexualbrott är ett könat brott där 97% av misstänkta gärningsmän är just män. Detta kan vi inte blunda för i det förebyggande arbetet. Men ingen föds till förövare. Därför måste vi ge killar och män en chans att bryta dessa destruktiva normer så att de kan vara en del av förändringen. ”

  Tror dom att vi män är helt dumma i huvudet och saknar uppfostran?

  Vilka normer pratar dom om ?

  De allra flesta av oss män avskyr sexualbrott och skulle aldrig komma på tanken att utföra dom. Normen är att INTE begå sexualbrott. Dom som ändå gör det skiter i normerna och kommer aldrig bry sig om de utbildningar som Fatta och Leijonhufvud efterfrågar.

  För Fattas del handlar det säkert om att dom kommer att sätta ihop diverse genusutbildiingar och certifieringar som dom kan sälja dyrt och som skapar jobb åt genustomtar från Södertörn och andra genusinrättningar.
  Vad Leijonhufvud är ute efter är lite mera dunkelt. Hon kanske bara är en traditionell radikalfeministisk manshatare ??

  http://archive.is/EXjj8#selection-1059.3-1059.394

  Svara
  • Bo

    /  10/05/2016

   När det står att 97% av gm är män så inser jag att feminister och andra dårar omedelbart och undermedvetet tolkar det som att 97% av ALLA män begår eller är kapabla att begå (alt sympatiserar med gm) sexualbrott! Senaste siffran jag såg var att ngt mindre än två procent (2%) av befolkningen (troligen manliga) begår i princip 100% av de grova brott som sker. Dessutom är invandrarmän groteskt överrepresenterade i sexualbrott i förhållande till andelen av befolkningen (statistik finns hos BRÅ, även om den är föråldrad så lär knappast förhållandet minskat under senaste åren). Så det tjänar inget till att försöka få inhemska pojkar att förstå ngn ny norm. Det ÄR redan normen att fördöma och avsky sexualbrott och gm som utför dessa.

   Svara
   • michael.

     /  10/05/2016

    Helt rätt visst är det så att man inte ska fördöma alla grupper av invandrare t,ex från Vietnam och andra från öst Asiatiska vilka har mindre statistik när det gäller våldtäkter än etniska svenskar.
    Men det sjuka blir när man tittar på statistiken mellan svenskar och t,ex från afghaniastan och Irak(23 gånger så vanlig)osv så blir den lika stor som mellan kvinnor och män när det gäller våldtäkt,ska man då förneka detta.

    Svara
 49. Svenne

   /  10/05/2016

  OT: Tino Sanandaji om signalement

  Svara
 50. John

   /  10/05/2016

  Klubben för inbördes beundran. Intressant att nästan ingen utomstående citerar gruppen.

  http://www.nyteknik.se/ingenjorskarriar/karriar/professorer-for-mycket-dumhet-pa-jobbet-6579971

  Påminner om John Lennon’s ”No brotherhood of man”
  – men samma människor har väl SJÄLVA satt sig i en grupp?

  Där de själva är ”dom goda” medan andra är ”onda”, eller?

  Svara
 51. Einar

   /  10/05/2016

  Jag kommer ALDRIG att kalla mig feminist så länge jag bor i det här landet. Just pga av dessa pseudovetenskapliga doktorander.

  Svara
 52. Professor i anusvetenskap

   /  10/06/2016

  Snillen spekulerar ser jag.

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: