Vad säger vanliga Gotlänningar då?

Apropå det här på Gotland, polisen har skickat sitt starkaste vapen dit, Dialogpoliser! Nu ska det bli ordning på Gutarna!

Helagotland.se passar på att fråga några på ön vad de anser om det hela

personer-pa-gotland

De väljer såklart att fråga politiker om stämningen på ön. Och tro’t eller ej, men bland svaren fanns faktiskt de som hyllade redaktionschefens korkade byfånetext (se slutet på förra inlägget)!

personer-pa-gotland1

Visst är det otroligt va, att politiker tycker den var jättebra?

personer-pa-gotland2

Och för att vara säker på att men verkligen ska få riktigt korkade byfånesvar så frågar man galningarna i Fi också. Och de levererar såklart!

Men vad de ansvariga på Gotland tycka och tänka egentligen? Det som är där nu är ju exakt vad de velat ha och kämpat för? Man har vetat om att kaos är enda möjliga resultatet av politiken som förts under många år, det under förra året var bara droppen som fick bägaren att rinna över. Och det vi ser är bara början. Allt sammantaget börjar tippa över, det är lite för mycket trubbel, lite för många överfall, lite för många ålderslögner, lite för många sexuella övergrepp, lite för många gruppvåldtäkter, lite för lätt för dem att slippa undan, lite för många knivbrott, lite för många rynkiga och gråsprängda 16-åringar, lite för många våldtäkter och så vidare.

Lite för mycket av allt helt enkelt.

Det vi ser på Gotland är nog det enda tänkbara resultatet så som man misskött hela invandringspolitiken sen 10-15 år tillbaka. Man får tänka på att polisen är i totalt kaos och sen länge prioriterar bort landsbygden och att det också politiskt finns intresse av att dölja problem som kan kopplas till invandringen vilket man tydligt ser på ”svaren” de på Gotland ger tidningen.

Och när det är som ovan då är det säkert jättebra för folks tålamod och välvilja att skylla övergrepp och brott som man VET är importerade på de svenska män vars döttrar är de som utsätts. Funkar jättebra som vi ser. Är ju perfekt att anklaga dem för allt, som diverse byfånar gör… Visst ser vi succén börja ta form på Gotland?

Just det, som lök på laxen kallas alla som är extremt oroliga och trötta på skiten för nazister och rasister också. Det ska nog övertyga dem om att de har fel…

Jag hade hellre sett att tidningen gått ut och frågat vanliga Gotlänningar vad de tycker istället för vad politiker tycker är värt exakt NOLL. Verkar vara lite som när SvD skulle fråga vanliga svenskar vad de tyckte om asylhaveriet för ett år sedan

sc3b6ka-kc3a4ndisar

sc3b6ka-kc3a4ndisar1

sc3b6ka-kc3a4ndisar2

Viss ser man att SvD kämpade stenhårt för att verkligen få reda på vad den vanliga svensken tyckte?

Jag är mer intresserad av vad vanliga gotlänningar tycker och tänker om situationen så om det finns några gotlänningar som tittar in här då och då så får ni gärna berätta i kommentarsfältet. Eller så kan ni maila. Eftersom helagotland.se inte alls är intresserade av er och vad ni tycker utan bara av de som skapat kaoset menar jag. De anser ju tvärtom att det är ni som är skyldiga till allt, de skriver det i klartext. Helagotland.se och politikerna spottar ju öppet på er?

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

77 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  10/07/2016

  F!:svaret var ju helt enligt reglementet.

  Lite lustigt att hon säger att det är ”verkligheten” att dessa brott inte ökat, brotten på mansnormen, och samtidigt har mansnormen ökat enligt F!, och därför behövs självfallet F! Mer än någonsin. Cirkelargumentation när den är som bäst.

  Sedan är det extra ironiskt att hon anklagar andra för att politisera frågan, när det enda hon själv gör är att just politisera frågan, undantaget hennes lilla medömkan om den rullstolsbundna tjejen.

  Vad nu samtyckeslagstiftning har med här att göra är högst oklart, men hon kanske har tillgång till den pågående förundersökning.

  /Frida

  Svara
  • Rikard

    /  10/07/2016

   Hej.

   Det som verkligen är det ironiska pepparkornet av gjutjärn är att Fi:or och andra kommunister brukar tala om att det privata är politiskt. Då är ju allt, precis allt, politik. Det är ju just kommunister som Fi, och andra folkmordssocialister, som hävdar att det är politik hur järnvägar ser ut och fungerar, eller trumpeter, eller glaciärer.

   Tydligen gäller inte det när det är enligt den normkritiska normen fel förövare av fel brott mot fel offer – då är det inte politik.

   Jag blir allt mer benägen att tro att vi kommer att behöva en process motsvarande de-nazifieringen av Tyskland om vi skall överleva – annars blir vi aldrig av med dessa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jan

     /  10/07/2016

    Fi har ingenting med kommunism eller socialism att göra. Hur länge tror du att ett liberalt parti som Fi skulle överleva i en kommuniststat? Fi är en fackförening för feminister. Fi:s ideologi är identitetspolitiken. Enkannerligen feminismen.

    Svara
    • Senior

      /  10/07/2016

     Feminism är bara ett annat ord för kommunism. Eftersom kommunism var förbjudet i USA var de tvigna att hitta på något annat; kalla det feminism och spela ut kvinnor mot män istället, så kan man tjata vidare om sina inbillade orättvisor. Samma skit i grunden, de har bara bytt målgrupp för reklamen…

     Jag fattar inte att du som brukar vara så klarsynt i de flesta andra frågor är så socialistiskt indoktrinerad….

     Svara
    • Rikard

      /  10/08/2016

     Hej.

     Jan, med all respekt, läs partiprogrammet om du inte gjort det redan, och häng inte upp dig på HBTQ+ samt genusretoriken.

     Kolla istället efter frågor som rör skattesatser, äganderätt, närings-, åsikts- och föreningsfrihet med mera.

     Ursprungligen var feminism en klassiskt liberal idé, i samband med emancipation, förvärvs & utbildningsfrihet samt arvs- och äganderätt, men det är enligt liberalism från sent sjuttonhundra och tidigt artonhundratal. Dagens feminism har inget med det att göra annat än till namnet, utan är helt inne på den socialistiska/kommunistiska totalitära planhalvan – genom taktiken att kapa andra organisationer och göra sig till dessas företrädare, varpå hela organisationens verksamhet blir en del i kampen. Helt enligt Lenin, och hans efterföljare inom den svenska vänstern.

     De svenska maoister, kommunister, socialdemokrater och andra folkmordsvurmare som höll emot mot feminismen av sent sextiotal och framåt fick se sig besegrade då de underskattade de radikala progressiva krafternas ‘+1-mentalitet’ – revolutionens slutmål är ju som bekant att revolutionen skall fortsätta (vilket är logiskt då ordet betyder att något går runt). Gruppen högröstade och aggressiva kvinnor föreföll företräda en majoritetsopinion och hotade dessutom SAP med inre splittring via den interna maktkampen som Palmes flickor bedrev – Kvinnolistan minns du säkert. När sedan Göran Persson ‘kom ut’ som feminist var saken klar; från läpparnas bekännelse blir man tvungen att gå till handling, och vad kunde vara lättare som symbolhandling än att låta feminism genomsyra humaniora inom akademien?

     Jag förstår att du inte vill att Fi:s feminism skall räknas till socialismen idé-familj – men titta i valmanifest och partiprogram. Gå på möten och lyssna (det har jag gjort, och jag var nära att ta till flaskan!) – det är samma blodröda näbbstövle-kommunism som det var 1975. Terminologin är nyare och jargongen förändrad; också det i Lenins anda och i enlighet med postmodern diskursteori. Konstant snabb förändring av språket låser in den kommunikativa makten hos partiets nomenklatura och intelligentsia – genom att dessutom förbjuda farliga ord och begrepp, samt skam & skuldbelägga kritisk analys behålls kontrollen. På ett par generationer är intellektuellt motstånd omöjligt. Om det påminner om Orwells böcker kanske jag skall påpeka att dessa handlar just om kommunism och socialism – inte ‘övervakningssamhället’ eller något liknande.

     Det är socialism, det är kommunism, det är feminism – för roten och fröet är detsamma: makten framför allt. ‘Kto, kovo?’

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
  • Olof

    /  10/07/2016

   Vad samtyckeslagen har med det att göra? Jo, ser du, en del av F! och andra har en fantasi att om lagen bara uttryckligen säger att det måste finnas samtycke så kommer gärningsmännen i sådana här fall att säga ‘njaaaa, hon sa ju inte nej, så jag trodde hon var med på det’ och då säger deras inre fantasifeministpolis i deras fantasiförhör ‘HAHA! Jag fick dig, för det är INTE SAMTYCKE! Det GODA segrade!’.

   I verkligheten kommer naturligtvis gärningsmännen att säga ‘hon stönade lustfyllt och gned sig mot mig och väste ”ge mid din stora k*k”‘. Och så var det förhöret avklarat och undersökningen nedlagd.

   I bästa fall.

   Har vi domstolar befolkade av Anne Rambergs identitetspolitiska kompisar är det bara att säga ‘I min kultur vill man ha k*k när man inte bär burka’ och saken är biff; ur hans synvinkel kunde han rimligen anta att samtycke fanns, hon indikerade tydligt sitt samtycke genom sin avsaknad av manliga släktingar och burka, och vips saknas mens rea och han kan inte dömas.

   Själv är jag för en samtyckeslag, men enbart under förutsättning att den inkluderar krav på underskriven aktivitetsbeskrivning och videoinspelning. Samtyckeslag utan explicit beskrivning av samtyckets utformning och krav på bevisnivå är helt enkelt fullständigt meningslöst och ger bara luft åt samma fria fantasier som F! politikern här ger uttryck för.

   Svara
 2. michael.

   /  10/07/2016

  Helagotland vet att man ljugit och ljuger,därav rädslan.

  Svara
 3. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
 4. Alex Nyström

   /  10/07/2016

  MiT, när folket äntligen tagit tag i högafflarna och med våld ändrat det samhälle de inte känner igen och inte vill ha, när det är dags att summera varför det gått som det gått, då är din blogg ett utmärkt tidsdokument. Inte för att du på något vis uppviglat till något, men därför att du gång på gång varnat och visat upp alla de dumheter och djävulskap vi dagligen antigen blir skedmatade med eller helt enkelt får nerkörda i halsen. Det ska bli klart och tydligt att många reagerat, att många försökt säga ifrån. Omvärlden ska veta att det sociologiska experimentet Sverige inte på något sätt var sanktionerat av befolkningen – inte ens den majoritet som röstat på de traditionella partierna.

  Med risk för att låta högtravande är det lite av ett balsam för själen att surfa in här och läsa. Inte bara för att man vet att man inte är ensam, utan också för att du skriver med ett engagemang och patos vi behöver mer av i det här landet.

  Svara
 5. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
  • Einar

    /  10/09/2016

   Snillen spekulerar. Facepalm! 😩

   Svara
  • Ivar L

    /  10/10/2016

   Rätt kul att den gamle jycklaren Schyffert numera blir jycklad.

   Jag gillade Killinggänget när det var som extremast och fick PK-etablissemanget mot sig (t.ex. ”Fonus Kids”) nu är rollerna ombytta. Den riktiga humorn vinner alltid.

   Svara
 6. Och det vi ser är bara början.

  Tveklöst är det så, tyvärr. Det blir lite tragikomiskt när man läser F!:aren. Tror hon verkligen att stämpla arga gotlänningar med fula stämplar och skylla på ”mansnormen” kommer göra dem mindre förbannade?

  Politiker tycks verkligen vara så världsfrånvända att de inte inser vilken krutburk de har laddat och tänt stubinen på …

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/07/2016

   Jag är genuint rädd för den dagen om/då slumpvis svenne får nog, tar lagen i egna händer och struntar i konsekvenserna, och media ger det uppmärksamhet.

   Svara
   • Senior

     /  10/07/2016

    Det är nästan så jag får intrycket att det är precis det de väntar på, för att få legitimitet att införa undantagstillstånd innan valet 2018….

    Svara
   • Då kommer ÖB att återbesätta Gotland med en hel brigad, beväpnad till tänderna med ‘Handbok Gender’

    Svara
   • Jag är genuint rädd för den dagen om/då slumpvis svenne får nog

    Jag med, jag med.
    Jag har fått höra att jag är modig som alltid har tre SD-pins på mig. Saken är att jag är inte modig, jag är rädd. Jag är rädd för den framtid vi går mot, där alla – oavsett om man är svensk sen generationer eller hitkommen – är förlorare. Jag är så rädd för den framtid jag ser att risken våldsvänstern utgör för mig blir en bagatell.

    Svara
 7. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
  • G

    /  10/08/2016

   Ahahaha 😀

   https://twitter.com/aurabogado
   Men hennes konto verkar vara stängt eller helt raderat, det existerar iaf inte just nu.
   Hon verkar även skrivit liknande goja förut då följande tweet här under från 24 Sep innehåller ett citat som tyder på det….

   Ahhh, och här en tråd om latino tjejen som var med i SNL som nämns i Dougs tweet ovan och vad hon skrivit tidigare på twitter, blm-svarta tar såklart illa upp, och denne reignofapril som uppmärksammar det hela har en ganska intressant twitterprofil själv, vad exempelvis #OscarsSoWhite syftar på är inte svårt att klura ut (alldeles för vitt på Oscarsgalan). Vissa har inget annat att göra än att leta upp tweets från 2011 enbart i syfte att skada personligt och tjejens komikerkarriär, det gjorde tydligen att hon stängde kontot, men verkar vara öppet nu igen. Så Aura och reignofapril verkar vara av samma skrot, varför Aura stängt kontot vore dock intressant att veta, kanske fick hon smaka på sin egen medicin.

   Svara
  • Ivar L

    /  10/10/2016

   Haiti har varit självständigt i två hundra år.

   Svara
 8. Kap Horn

   /  10/07/2016

  Hej

  Medan polisresurserna inte räcker till för att klara brott mm så är det tydligen inga problem att sätta in de få resurser som finns kvar mot en fredlig ”manifestation” av befolkningen.
  Något har redan gått helt åt pipsvängen i landet lagom, och värre kommer det att bli.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/10/2016

   Det är extremt stötande och samhällsfarligt att släppa brottslingar som begått grova brott. Jag skyller inte på enskilda åklagare, det är något fundamentalt tokigt i våra lagar när det gäller vissa brott.

   Svara
 9. Pistolekors

   /  10/07/2016

  åh nej, gick in och läste din blogg igen, blod trycket upp till osund nivå. ”…..men att se nazister och rasister utnyttja situationen….” mmmm, vanliga svensken blir ju inte upprörd, sånt här upprör endast nazister och rasister, ingen annan. Hur skall man egentligen tolka det?

  Svara
 10. Svenne

   /  10/07/2016

  Dialogpolisen invaderar… #ironi

  Svara
 11. Svenne

   /  10/07/2016

  #sarkasm

  Svara
 12. Svenne

   /  10/07/2016

  OT: Advokatsamfundets styrelse om Anne Rambergs ”Bruna Råttor”- uttalande:

  Svara
  • Rikard

    /  10/07/2016

   Hej.

   Så länge styrelsen har fullt förtroende för den som uttalar sig som deras ordförande står styrelsen bakom vad ordföranden sagt.

   Om styrelsen valt att offentligt klandra ordföranden för hennes uttalanden hade det möjligen gått att göra en annan tolkning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2016

   Hur kan dom klandra Ramberg för hennes uttalande men ändå ha ett förtroende för henne ?
   Hennes halvhjärtade dementi och redigering av sitt uttalande imponerar inte på mig. Snacka om att göra bort sig…

   Svara
   • Svenne

     /  10/08/2016

    Ja. Är det inte dags för nya friska förmågor att styra Advokatsamfundet? Hoppas på #exit #Ramberg…

    Svara
    • Ivar L

      /  10/10/2016

     Jag läser uttalandet som kritik, inlindad men ändå.
     Gissar att hennes dagar är räknade som generalsekreterare men som sig bör vill de ge henne en snygg sorti.

     Svara
 13. SKENBART UTANFÖR ÄMNET –

  Svara
 14. Svenne

   /  10/07/2016

  SVT Nyheter: Beslagen av batonger och elpistoler rusar i höjden:
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/dramatisk-okning-av-beslagtagna-batonger-pa-arlanda
  ”På Arlanda har beslagen av batonger skjutit i höjden. Hittills i år har tullen tagit 3177 batonger. Under 2015 beslagtogs 350 och under 2014 var siffran 147 batonger.”
  //
  ”Även beslagen av elpistoler på Arlanda har ökat markant det senaste året. Mellan januari och september har tullen tagit 713 elpistoler. 2015 tog tullen 148 och 2014 bara 69 elpistoler.”

  Svara
 15. Svenne

   /  10/07/2016

  OT: Att sitta i knä på regeringen:)

  Svara
 16. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
  • TreatGirlsGently

    /  10/07/2016

   Tänk bara om hon på Gotland hade haft det magiska armbandet…

   Svara
  • Ivar L

    /  10/10/2016

   OK, så Centerns partiledare hjälper Massi Fritz att kränga armband.
   Armband som i sin tur är reklam för hennes verkasmhet som advokat.
   Vad blir det härnäst, Coca-Colatröja i riksdagen?

   Svara
 17. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  10/07/2016

   Det är ett gigantiskt slag i luften och ett försök att slå in öppna dörrar..
   De allra flesta av oss skulle aldrig komma på tanken att begå sexuella övergrepp men dom som gör det skrattar enbart åt det patetiska armbandet…
   Det känns mest som ytterligare en inkomstkälla åt feministadvokaten Massi Fritz..
   Om Lööf såg till att det fanns en fungerande rättsapparat istället så skulle hon kunna åstadkomma en verklig skillnad..

   Svara
  • Jag skulle inte ta i Annie Lööf ens med tång

   Svara
   • Pelle2

     /  10/07/2016

    Jag tycker att det räcker att kritisera hycklarna som tror att det hjälper att ta på sig ett armband för att få stopp på de sexuella övergreppen för deras åsikter och inte för deras person som jag upplever att du gör.

    Svara
   • Grodan Boll

     /  10/08/2016

    ”I wouldn’t even rape her”

    Svara
 18. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
 19. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
  • Hur man blir bemött utomlands som svensk har förändrat sig rejält.
   Reste mycket i slutet 70talet och överallt möttes man med vänligt och med intresse. Vi var modell för jämlikhet, ekonomi, skola mm.

   Nu frågar folk om vi är galna, vilken pajas vi har till Statsminister, om den usla skolan, om vi tänker bli muslimer, varför stöder vi terrorister, om alla får pengar utan att jobba bara de kommer över gränsen… Samma frågor oavsett land.

   En gång sa jag finne i stället svensk och det var helt annan ton genast. Det är faktiskt tragiskt.

   Svara
 20. MiT

   /  10/07/2016

  Svara
 21. Pelle2

   /  10/07/2016

  OT:
  Jag tog i förra inlägget upp hur Virtanen försvarar postmoderna och nyrasistiska teorier
  och kallar FI och MP för liberala i en ledare.
  Karin Pihl på Expressen skriver en bra replik till rödvinsekonomen och kulturmarxisten Virtanen…
  http://archive.is/AdE1t

  Svara
 22. G

   /  10/08/2016

  Senaste två blogginläggen är lika bra som vanligt, MiT! ❤ Kan bara instämma med herr Nyström längre upp bland kommentarerna. Bara fortsätt!

  Alltså, ska SVT ha inslag varje dag i Rapport/Aktuellt om Afghanska unga män som riskerar få avslag på sin asylansökan, hur länge är en nyhet en nyhet egentligen.

  ""Landsbygden är inte enbart vänster, SVT""
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/landsbygden-ar-inte-enbart-vanster-svt/

  Att Po fick göra ett jobb för SVT efter hans fina uppförande på twitter mot andra för 1 år eller så sedan är inte så konstigt, passar som hand i handske.

  Ja, Anns senaste text på Ledarsidorna var kanonbra. Men man blir bara så uppgiven, arg, besviken. Förstår inte hur vissa kan leva med sig själva, hoppas iaf att de är mycket stolta över resultatet och vad Sverige har blivit, går inte ens samla tankarna och skriva något av det som cirkulerar i huvudet. 😦

  Svara
 23. G

   /  10/08/2016

  ””Hårdare etableringskrav på nyanlända

  Arbetsmarknadsministern: Rimligt ställa samma krav på nyanlända som på andra

  Regeringen och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson vill se skärpta etableringsregler för nyanlända. Bland annat ska man inte kunna säga nej till anvisade utbildningar, då blir man av med ersättning.
  ..[…]..
  Förslaget är ett resultat av migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och allianspartierna. Moderaterna vill samtidigt ställa fler krav på nyanlända.

  De nya reglerna för nyanländas etablering kan tidigast börja gälla i början av 2018.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6536382

  ””Fler borgerliga väljare vill ha någon form av blocköverskridande regering tillsammans med Socialdemokraterna än en alliansregering med stöd från Sverigedemokraterna. Det visar en opinionsmätning som Novus gjort för Ekots räkning.

  Nästan varannan alliansväljare eller 46 procent föredrar någon form av blocköverskridande regering framför ett stöd av Sverigedemokraterna. Det är något svagare stöd för den lösningen jämfört med för ett år sedan.

  En större grupp vill se en bred majoritetsregering bestående av Socialdemokraterna och alla fyra Allianspartier, medan en mindre grupp vill se en regering bestående av endast Socialdemokraterna och Moderaterna.

  Samtidigt föredrar 27 procent en minoritetsregering bestående av Allianspartierna med stöd av SD””…….
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6536280

  Svara
 24. G

   /  10/08/2016

  ””Antirasistiska stiftelsen Expo har ögonen på Gotland

  ”I själva verket går man nazistiska gruppers ärenden”

  Den partipolitiskt obundna stiftelsen Expo, som granskar rasism och intolerans, har haft Gotland ”på radarn”, senaste veckan efter hoten som kommit efter våldtäkten i Visby förra helgen.

  Reaktionerna på gruppvåldtäkten och nyheten om ett gotländskt medborgargarde har inte undgått Daniel Poohl, som är chefredaktör för stiftelsens tidskrift Expo.

  Det är en pågående trend i Europa med extremhöger och högerextrema grupper som ligger bakom mobilisering av medborgargarden och liknande sammanslutningar som ställer sig över lagen, säger Daniel Poohl.

  – Det görs ofta utifrån en föreställning att ”det finns en brottslighet som begås av flyktingar, som vår demokrati blundar för”. Då tar man den här rollen.

  Daniel Poohl säger att extremhögern och högerextrema grupper ser det som något som faller inom ramen för en strategi de har, samtidigt som våldet hela tiden finns närvarande hos dem.

  Tror du alla känner till att det är nazistiska krafter som ligger bakom?

  – Jag utgår från att de allra flesta inte har koll på det. Men det är mycket möjligt att man reagerat på nåt som men med lite information tolkat som någon form av orättvisa. I själva verket går man nazistiska gruppers ärenden och bidrar till en stämning som sätter hela rättsapparaten, därmed en av demokratins grundpelare, ur funktion.

  – Det finns ingen anledning att lita blint på att systemet fungerar perfekt, det gör det inte alltid. Men det finns också de som har en anledning att få det att se värre ut än vad det är.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6536258

  Svara
 25. G

   /  10/08/2016

  ””Riksdagsledamot oroad över medborgargarde

  Medborgargarden hör inte hemma i en fungerande rättsstat. Det säger riksdagsledamoten Hanna Westerén (S) efter de senaste dagarnas händelser på Gotland.

  Att vissa människor vill ta lagen i egna händer, efter den anmälda gruppvåldtäkten, tycker hon är obehagligt.

  Hanna Westeréns första reaktion var upprördhet över händelsen – det anmälda övergreppet, en kvinna som uppger att hon blivit våldtagen av ett antal män. Ett otroligt grovt brott, resonerar Hanna Westerén. Hennes andra reaktion var att det är ”helt vansinnigt sorgligt och upprörande att mäns våld & övergrepp mot kvinnor än en gång förvrängs till att handla om etniskt ursprung”, som hon skriver på sin FB-sida.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6536186

  Svara
  • Olof

    /  10/08/2016

   I en fungerande rättsstat.

   Jag tror inte det nog kan upprepas. I en fungerande rättsstat. Gång. På. Gång. I en fungerande rättsstat.

   Medborgarden är en naturligt reaktion när _vi inte har en fungerande rättsstat_.

   Vi HAR INTE en fungerande rättsstat.

   Myndigheter följer inte lagen. Människor som inte följer lagen tillåts vistats i landet utan rätt att vistas i landet. Människor tillåts ockupera andras mark. Människor tillåts parasitera på våra sociala system när de inte ens har rätt att vara här. Människor tillåts begå brott och komma undan för att de ljuger om sin ålder.

   Vi har inte en fungerande rättsstat, och som människor gjort i alla tider så kommer det att innebära att de organiserar sig för att med våld säkerställa att samhällets normer följs, som t.ex, DET ÄR INTE OK ATT VÅLDTA. Era jävla SVIN.

   Så fixa rättsstaten IGÅR. Inte idag, inte imorgon. Annars ser befolkningen till att straffet för normbrott blir jävligt mycket hårdare än rätt ett tolerant rättssystem skulle.

   Svara
 26. G

   /  10/08/2016

  ””Domare tror att okunskap ligger bakom skarpa reaktioner

  Mikael Mellqvist ser inte kritiken mot polis och åklagare efter förra helgens våldtäkt i Visby som ett misstroende av rättsväsendet. Han tror att de som reagerat på sociala medier inte känner till de regler som gäller inom rättsväsendet, till exempel kring hur misstänkta får frihetsberövas.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6536189

  Svara
  • Ivar L

    /  10/10/2016

   Det som alla jurister som resonerar i termer om okunskap är att, visst en del upprörda kanske inte kan lagens bokstav och visst åklagaren kanske gjorde formellt korrekt, men det är ju konsekvensen folk är upprörda över. Det har inget med okunskap att göra egentligen. De vill inte se gängvåldtäktsmän gå lösa på gatorna, de vill se dem sitta inspärrade oavsett vad som står i lagen. Således är okunskap fullständigt ovidkommande som argument när det gäller orsaken till upprördeheten.

   Kunskapsfrågan är intressant först när man skall reda ut frågan om vad som kan göras för att inte våldtäktsmän släpps ut på gatan innan rättegång.

   Svara
 27. Jerry

   /  10/08/2016

  Visst finns det rasister som utnyttjar situationen. Detta har ingenting med ras eller kultur att göra. Man importerar ligister. Debatten domineras av totala förnekare och rasister som skränar ut sitt hat mot judar och araber. Så kommer det att vara tills politiker vågar ta diskussionen om flyktingproblematiken. Man är inte rasist för att man vill slänga ut laglöst pack ur landet. Det är rimligt att sådana som våldtar kvinnor i rullstol ska ha förverkat sin rätt till asyl. Inte föras till fastlandet och leva under polisbeskydd. Men politikerna lever i sin bubbla och är maktfullkomliga. Snackar bara om att hålla SD borta från inflytande. Man kör över 20% av den svenska väljarkåren och idiotförklarar dem. Splittringen i detta landet har nog aldrig varit så stor. Man känner hur det brister i fogarna.

  Svara
  • Rikard

    /  10/08/2016

   Hej.

   ”Detta har ingenting med ras eller kultur att göra.”

   Om det är sant borde frekvensen sexuella övergrepp och våldtäkter vara en enkel funktion; och likadan i alla samhällen, länder och hos alla folk. (Ras kan utgå, det tillför inget, men kultur är definitivt en faktor.)

   Är det så?

   [http://www.womanstats.org/newmapspage.html]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jerry

     /  10/08/2016

    Jag vågar påstå utan att ha mött dessa killar, att de är allt annat än kulturella. Inte ens i deras hemländer är våldtäkt tillåtet. Ofta hänger man sådana personer. Här kan de härja som de vill. Det rör sig om slödder som skiter i både religion och kultur. De betraktar inte Sverige som sitt land och kanske inte ens hoppas få asyl. Passar på att roa sig medan de väntar på utvisningsbeskedet. Det första man borde göra när människor söker sig hit är att ta reda på om de verkligen är intresserade av att skapa sig en framtid i Sverige. Är de inte seriösa ska de åka ut. Jag är övertygad om att invandrare som redan lever här håller med. Inte heller de vill ha grannar som är kriminella. De enda som vill det är våra politiker. Härska genom att söndra, heter det visst.

    Svara
 28. Pelle2

   /  10/08/2016

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna och några andra försökte få till en hearing med partierna om hur vi skall skydda vår demokrati och vårt sekulära samhälle. Dom lämnade datumet öppet för när hearingen kunde ske. S tackade nej med motiveringen att dom inte hade tid fast det inte fanns ett datum för hearingen och den bara skulle ta ett par timmar,MP sa kanske och L sa ja. Dom andra svarade inte ens.

  Precis som Magnus Norell skriver så är svaren en indikator på hur laddad frågan är eftersom de flesta partierna väljer att inte delta i hearingen.
  Förmodligen vet dom inte hur de skall hantera detta eftersom om vi skulle ta strid för det sekulära samhället så skulle vi behöva konfrontera t.ex Islam..

  http://ledarsidorna.se/2016/10/hur-vill-vara-riksdagspolitiker-forsvara-vart-demokratiska-samhalle/

  Svara
 29. Pelle2

   /  10/08/2016

  P3 lever upp till sitt rykte.
  I dagens morgonpasset har dom bjudit in en svart kvinna som köper in smink för kvinnor
  med mörk hud.
  Naturligtvis är gästen feminist,pratar om intersektionalitet och gillar identitetspolitik.

  Hon pratar om vithetsnormen i Sverige som är ett land där vita människor
  ännu så länge är i majoritet.
  Tror hon att det är en framgångsfaktor för en majoritet att av kosmetikatillverkarna och försäljarna att vända sig till en mindre målgrupp ?

  Naturligtvis har hon startat ett separatistiskt forum för enbart svarta.
  Programledarna frågar lite lamt om varför de har ett separatistiskt forum men köper direkt hennes förklaring att dom behöver ett forum där dom kan prata med folk som känner igen sig i problemen och kan terminologin.

  Någon som tror att dom skulle applådera om jag som vit,heterosexuell ,svensk man skapade ett separatistiskt forum ? Förmodligen skulle jag kallas för både sexist och rasist…

  Dom läste också upp en fråga från en uppenbar feminist som sa en istället för man och som frågade hur hon kunde hjälpa till att lyfta fram smink för svarta kvinnor och avslutade frågan med att påstå att hon,som vit, inte kunde veta något om svarta kvinnors syn på saken och att hon som vit inte skulle ha något tolkningsföreträde.

  Med andra ord en vanlig morgon på P3 med radikalfeminism,identitetspolitik och intersektionalitet…
  Opartisk radio ?

  Svara
 30. Anonymouse

   /  10/08/2016

  Serietecknaren Liv Strömquist blir hedersdoktor på Malmö högskola.

  https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2016/Serietecknaren-Liv-Stromquist-blir-hedersdoktor/

  Svara
  • Pelle2

    /  10/08/2016

   Vem blir förvånad ? En radikalfeministisk vänstermänniska blir belönad av hennes vänner på Malmö högskola,,,

   Svara
   • Det är bara normalt. Så klart hyllar man kompisarna.
    Nu fick inte Putin fredspriset (än) men president Maduro af Venezuela föreslog att Hugo Chávez-priset för fred och självständighet ska tilldelas Rysslands president Vladimir Putin. Maduro beskrev honom som en fredskämpe.
    Grattis för freden i Ukraina?

    Svara
 31. Pelle2

   /  10/08/2016

  OT:
  Ola Wong på SVD skriver en bra replik till Virtanen och Bah Kuhnke angående politiseringen av kulturlivet och muséerna
  http://www.svd.se/vem-ar-det-som-har-kolonial-blick-egentligen/om/debatten-om-politiserade-museer

  Svara
 32. Musse

   /  10/08/2016

  Kommer ni ihåg när det bara var feminister som tyckte att våldtäkter var bevisade redan genom en anklagelse?
  Kommer ni ihåg när man på sådana här forum/bloggar genast kunde höra röster som pratade om rättssäkerhet, bevis, oskuldspresumtion m.m. när påstådda brott framställdes som bevisade och begångna redan genom att anklagelsen utslungades?

  Det var uppenbart en annan tid.
  I de 57 kommentarerna ovan nämns inte ens orden bevis, skuld, rättssäkerhet, påstådd eller oskyldig.
  Däremot pratas om brottet som något fastslaget och de anklagade som skyldiga. Det görs narr av personer som förklarar att det är helt i sin ordning att släppa människor fria I BRIST PÅ BEVIS osv.

  Hur har detta gått till?

  Svara
  • Rikard

    /  10/08/2016

   Hej.

   För att åklagaren släppte de anklagade baserat på att en traumatiserad kvinnas vittnesmål inte stämde överens med de misstänktas?

   För att åklagaren inte valde att placera de misstänkta i separat häkte medan teknisk undersökning gjordes?

   För att åklagaren inte verkar inhämtat läkare-/psykologutlåtande om kvinnans skador?

   För att ingen som läser denna blogg vill att någon våldtäktsman skall gå fri, oavsett ursprung?

   För att så många av oss är så luttrade av hur media och rättsväsende verkar prioritera olika beroende på offers och misstänktas hudfärg?

   För att svenska män allt oftare och allt hårdare utmålas som jordens avskum av rättsapparat, politiker och media, och svenska kvinnor som allt som passar dagens agenda?

   Kan det ha med saken att göra, tror du?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare
   Ps Eller tror du att det har att göra med att olika fall analyseras olika baserat på att de skiljer sig åt i grad, art och informationsmängd? Utan att du anger vilken våldtäkts respons du jämför med är det svårt att säga. Ds

   Svara
   • Musse

     /  10/08/2016

    1. Så hon var traumatiserad för att du vet att det hon påstår är sant?
    Ska man häkta människor baserat på en anklagelse?

    2. Separat häkte?
    De misstänkta var placerade i varsin anhållningscell medan den tekniska utredningen genomfördes.

    3. Hur verkar åklagaren underlåta det?
    Vad hade hon för skador?

    4. Nej, men ska man ordna det genom att häkta män och pojkar bara de anklagas och sedan fälla dem oavsett om det finns bevis eller ej?

    5. Media gör det helt klart. Liksom sådana här forum verkar göra samma sak fast med andra favoriserade grupper.
    Rättsväsendet gör det också, men inte som du tror. Invandrare får högre straff och fälls oftare på lätt bevisning.

    6. Hur gör rättsapparaten det?
    Domstolarna dömer både svenska och utländska män utan några bevis, precis som ni gör med utländska män här.

    7. Det kan vara så. Men det förklarar inte riktigt varför man skulle ta ställning om skuld i ett enskilt fall. Ska de här killarna sitta i fängelse för att tillfredställa någon slags kosmisk rättvisa?

    8. Jag har inte sett någon prestera ett enda bevis för den här våldtäkten förutom påståendet att kvinnan ska ha anklagat dem. Finns det något exempel där antifeminister försvarat den ordningen, att en kvinnas anklagelse ska räcka för att fälla en man, när det rört sig om en svensk man?

    Svara
  • MiT

    /  10/08/2016

   Som jag skrev i inlägget, lite för mycket av allting hela tiden. Idag går det inte att lita på att man inte skulle släppa av politiska skäl, så illa är det. Man får allt kolla lite sannolikhet också, att det finns några som glatt skulle ha löpandebandsex med 5-6 främlingar är nog helt sant. Att just den personen skulle råka sitta i rullstol också minskar sannolikheten till nära nog 0. Och några av dem har ju medgett att de utnyttjat situationen så varför ska man nämna de orden?

   Svara
   • Musse

     /  10/08/2016

    Var har du fått den informationen?
    Allt jag hittat på media och bloggar är bara vaga påståenden. Jag har inte sett något som visar att de var främlingar eller ens att sexhandlingar utfördes.

    Vad är sannolikheten att män skulle vilja ha gruppsex involverande flera män och en handikappad kvinna?
    Vad är sannolikheten att män skulle vilja våldta?
    Båda de är väl lägre eller minst i samma grad som sannolikheten att en handikappad kvinna skulle vilja ha sex med flera män?

    Jag påstår inte att det skulle vara ovanligt att ta en kvinnas ord som absolut sanning. Så har det ju varit i media sedan minst 80-talet. Jag bara ser en tydlig växling bland antifeminister. Tidigare var det ju typiskt att feminister framhöll att män skulle dömas på en kvinnans anklagelse och antifeminister menade att brott skulle bevisas.
    Feministerna satt ganska säkra, för de visste att kvinnor aldrig skulle drabbas av samma sak.
    För antifeminister är det inte alls en lika säker åtgärd mot en annan grupp. Åklagare och domstolar kommer inte hålla igen mot svenska män.

    Svara
    • MiT

      /  10/08/2016

     Då får du läsa media lite noggrannare, det har stått i vanlig media också.

     I Sverige och med svenskar är sannolikheten inte alls så stor gissar jag, kan vara annorlunda på andra ställen. Är ju ingen slump bara att just gruppvåldtäkter har gått från ett näst intill okänt fenomen till att vara om inte vanligt så ske ganska ofta i alla fall.

     Sannolikheten att män skulle vilja våldta är större i andra kulturer, det är fakta. Det är inget att ens diskutera. Betyder inte att det är det som gäller utan att det är mer vanligt. Är ingen slump att överrepresentationen från vissa områden/kulturer är väldigt stor vid just sexualbrott. Eller anser du att det är en slump bara?

     Nej, man ska inte bara döma på berättelse, det finns ingen som föreslår det här, det är bara lite för många ”slumpen” på alltför många ställen runtom i landet, det skaver jävligt mycket.

     Och återigen, kan man lita på att polisen/åklagare inte tar politisk hänsyn? Tänk bara på hur det gick till i rättegångarna efter den där i Fåfängan (tror jag det heter)… Litar du på att de inte tar politisk hänsyn?

     Svara
 33. Marie

   /  10/08/2016

  Blir oerhört upprörd och frustrerad över hur rättsprocessen går till.
  Det plus att visa stöd med den våldtagna kvinnan var det som fick många Gotlänningar att samlas. Jag är säker på att det var helt vanligt folk som protesterade och som inte tycker det är ok att hota någon, varken förövare eller åklagare. Sen att det finns rötägg som går över gränsen är bara att beklaga.

  Svara
 34. Svenne

   /  10/08/2016

  ”Go where the action is” #sarkasm

  Svara
 1. Nazistön | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: