En på Gotland som försöker i alla fall

Först av allt den som försöker i alla fall, det är en Kalle Fritz som är samhällsbloggare på helagotland.se. Han försöker få in lite rim och reson på alla som kastar stämplar hit och dit. Visst, även han faller i någon liten grop här och där och kämpar ändå lite med att till exempel försöka trivialisera överrepresentation med att blanda ihop det med andra. Han vågar inte ens säga att det FINNS en överrepresentation även om han verkar vilja det.

Problemet är ju inte att vi tagit emot flyktingar eller asylsökare för det ska vi göra! Problemet är att vi haft i princip öppna gränser utan minsta lilla kontroll under massor av år tack vare MP och Alliansen vilket inte bara har lockat asylsökare utan även lycksökare och kriminella. I massor! De har kunnat komma in utan minsta lilla problem. Vi har inte en aning om vilka som kommit in i landet de senaste 5-6 åren. Vi har tagit emot alldeles för många för att kunna säkerställa för dem vad som gäller i Sverige och också inte haft minsta lilla krav på att de också ska följa vad som gäller. När man sen upptäcker rent groteska saker så blir de inte ens utvisade! Man står där och bockar och bugar efter någon grov gruppvåldtäkt i landet och säger ”Ja de här gråskäggiga männen som står här kan inte straffas som vuxna eftersom de säger att de är 15 år. Och vi kan inte bevisa att de INTE är 15 år så de släpps ut” Man säger inte så ordagrant men det är vad man menar.

Under tiden medan allt detta pågår runt om i landet så kämpar man för att ljuga och dölja problem. Så här skrev jag igår

Hindra folk att få rätt information för att kunna fatta rationella beslut, stämpla alla som vill ha rätt information som nazistrasistfascister, undanhåll riktig vital information och statistik, hitta på ny information och statistik (eller tolka väldigt ”kreativt”…), anklaga alla vanliga hyggliga svenskar för saker som sker och som de är oskyldiga till och avskyr och kör massiva kampanjer för att få dem att sluta med vad de aldrig gjort (hur man nu gör det?), när informationen börjar läcka ändå så stämpla alla som tar del av den som nazister, mörklägg händelser som är besvärande för desinformationen som man villigt vill hjälpa till att sprida, säg att det bara är anmälningsbenägenheten som ökar och naggar mörkertalet i kanten när folk klart och tydlig ser vad som håller på att ske. Sist men inte minst, påstå att den som reagerar och tröttnat är precis likadan och har exakt samma kultur som de som begår sexövergrepp fast alla vet att inte är sant. Mata ut det i media! Och glöm inte armbanden där det på svenska står #tafsainte eftersom man gjort klart att det är svenskar som är värst i hela världen!

Som grädde på moset så säger man att de män som protesterar, och vars döttrar är de som blir utsatta, är det STORA problemet i landet och att det egentligen är deras fel. Som Fi gör men även andra har blivit ilurade att det är så, till exempel redaktionschefen på helagotland.se och andra journalister och politiker…

Jag tror nog att Fritz mycket väl vet om hur det ser ut med statistiken och att vi medvetet importerat ett stort överskott av just sådan här brottslighet. Medvetet alltså. Stort överskott. Men helt utan plan för hur man ska handskas med problemet. Priset betalar de tjejer och kvinnor som blir utsatta, inte politiker och journalister. Även de skötsamma invandrarna betalar ett ganska högt pris för detta! De kan tacka Miljöpartiet och Alliansen med Moderaterna i spetsen för detta…

Gotland har ju förvandlats till en nazistö enligt journalister och politruker både på ön och på fastlandet. Alla som är förbannade är nazister, galna politiker och redaktionschefer beter sig groteskt när de bockande med mössan i hand vill be om ursäkt för alla nazister och rasister som kommer med hemska fakta.

expo-och-gotland1

Expo ”har ögonen på Gotland”. De spanar. De smyger runt och antecknar. De matar in i register. Har du protesterat öppet? Då finns du garanterat i deras register under Nazi-kolumnen i databasen. Perfekt att ta fram i framtiden när du kanske söker nytt jobb och det har fallit i glömska varför du protesterat, att man inte alls måste vara nazi för att protestera. Då finns bara det hårda minnet i registret kvar. Nazi!

Tar upp vad Öhrlund skrev om vad som kan vara rimligt att tro

Men låt oss bara för en sekund leka med gammalt hederligt sunt förnuft och fråga: Hur sannolikt är det att en rullstolsburen, kissnödig kvinna helt plötsligt får ett enormt begär efter att ha sex med fem eller sex fullständigt okända män inne på en toalett?

Om du är svensk politiker, framförallt äkta feminist, ska du nu resa dig upp och skrika att det väl är självklart att kvinnan ville bli hårt genomknullad av sex okända män.

Undrar om den här riksdagsledamoten skulle säga att det låter rimligt och sannolikt? Kan det finnas någon som skulle drabbas av sådant enormt begär helt plötsligt? Är det inte väldigt många sådana de senaste åren i så fall? Någon kan det säkert finnas men det handlar ju inte om någon de senaste åren utan massor?

Och det har slumpat sig så att alla har haft begäret att göra det just med asylsökande…?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

77 kommentarer

 1. Hoppas att många läser denna artikel!

  Svara
 2. Pelle2

   /  10/11/2016

  Mp och alliansen skall definitivt ha kritik för den invandringspolitik dom bedrev men även Sossarna och MP drev samma politik under de första två åren av sin regeringsperiod.
  Så sent som hösten 2015 stod MP och S på Medborgarplatsen och sa att invandringsvolymerna är inget problem utan det kan fortsätta i all oändlighet.
  Den gemensamma nämnaren för dessa regeringar var att dom gjorde sig beroende av invandringsextremisterna i MP och det är det som skapade eländet…

  Svara
 3. Jan

   /  10/11/2016

  Ännu mera synd om svenska kvinnor. Här är det flickor som ska ha sin del av jämställdhetsmiljonerna. Notera att mer än hälften av läsarna inte håller med. Trots att texten är väldigt tillrättalagd. Har folk börjat genomskåda gråtvalsen?

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23687233.ab

  Svara
 4. Vad hindrar att man vänder på ditt avslutande resonemang:
  Undrar om den här bloggaren skulle säga att det låter rimligt och sannolikt? Kan det finnas någon asylsökande som skulle drabbas av sådant enormt begär helt plötsligt? Är det inte väldigt många sådana de senaste åren i så fall? Någon kan det säkert finnas men det handlar ju inte om någon de senaste åren utan massor?

  Och det har slumpat sig så att alla har haft begäret att göra det just med kissnödiga rullstolsburna, festivalbesökare och andra…?
  (spår av lite annan rimlighet förekom)?

  Är det inte att bejaka föråldrade könsroller och vanföreställningen om Patriarkatet att betrakta kvinnor som automatiskt passiva offer, med mindre och ”finare” begär än de automatiskt aktiva männen? Är det inte själva essensen av gynocentrism och feminism, låt vara selektiv sådan?

  Svara
  • MiT

    /  10/11/2016

   Du kan mycket väl ställa den frågan då fenomenet i stort sett alltid tycks innefatta asylsökare på något sätt. Tänk om du har rätt? Tänk om det faktiskt finns ett enormt uppdämt begär hos kvinnor att ha sex med 5-6 okända asylsökare på toaletter, i hytter, i buskarna, i parker osv? Och så har de sådan tur att de helt plötsligt kan dämpa det begäret? Det kan vara så också. Var och en får bedöma vilket som är troligast.

   Svara
   • Ja, tänk om jag har rätt? Vad talar för respektive emot? Finns det forskning på begär, vem som har det, vem som inte har det, varför och hur ”fel” begär kan elimineras?
    Ja, var och en får (ännu) bedöma rimligheten men det är väl framförallt feminister, som bekänner sig till tesen om Patriarkat, kvinnor som automatiska offer, etc?

    Svara
    • MiT

      /  10/12/2016

     Men dte handlar inte om något patriarkat utan vad som är rimligt. Vad som har minsta lilla uns av rimlighet.

     Svara
     • Och vem är bäst skickad och opartisk nog att avgöra det då? Ser inga skäl till varför begär inte skulle vara jämt fördelat mellan könen. Nu liksom tidigare.

  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  10/11/2016

   @ Muhammeds brorsa

   ”Vad hindrar att man vänder på ditt avslutande resonemang”.
   Just det. Det var det du gjorde. Du vände på MiT:s resonemang.
   Tycker du att det var lyckat att göra det?

   Svara
   • Ja, just det, korrekt uppfattat att jag vände på resonemanget, vilket aviserades av ”Vad hindrar att”. Skulle det ha varit oklart för någon? Om jag inte hade tyckt att det var lyckat, så hade jag inte gjort det. På vilket sätt menar du att det inte var lyckat? P.g.a. nedåttummarna? Är det du som har gett dem alla?

    Svara
    • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

      /  10/12/2016

     Jamen, jag får lov att tacka om du tror att det är jag som har
     tummat ner 15 gånger (i skrivande stund).

     Tanken har inte slagit dig att det finns fler än jag
     som tycker att du har problem med ditt resonemang/tänk?

     Svara
     • Jaha, varsågod då. Eftersom det är fullt möjligt för en person att ge flera uppåt-/nedåttummar. Fast det borde inte föranleda en känsla av smicker.

      Nej, den tanken har inte slagit mig, då jag inte ser några problem med resonemanget men obeaktat detta hade fått för mig att det var hög takhöjd här, i detta trygga rum, och bredare än i en slumpmässigt vald åsiktskorridor. Att det kort sagt gillades olika och att mångfald premierades framför enfald.

      Men även OM de tanken hade slagit mig, så hade det ändå inte utgjort något problem, eftersom det är en dygd att stå fast vid sina åsikter, oavsett hur vinden blåser och landet ligger.

  • Ivar L

    /  10/11/2016

   @Muhammeds brorsa:
   Tror du ens på det där själv? Att det är en patriarkal idé att ställa sig tvivlande till att den rullstolsbundna kvinnan ville ha sexet eller att att tro att det är osannolikt att alla de som drabbades på sommarens festivaler och i Köln egentligen ljuger allihop och var med på taharrush?

   Svara
   • Absolut tror jag på det, eftersom även ”fina flickor” kan och vill!
    Framförallt tror jag på att ingen utom de inblandade vet vad som försiggick och så är det nästan alltid i liknande fall, där vittnen saknas.
    Därför bör inte heller någon automatiskt skuldbeläggas eller offermarkeras innan ”rättvisan” har fått gå sin gilla gång.
    Jag tror även på att media, t.ex. bloggar som denna men också såväl ”gammelmedia” som ”alternativmedia” är en stor del av problemet, som bidrar till ”pöbelmentalitet” och tunnelseende reptilhjärnetänkande. Ca en femtedel av alla våldtäktsanmälningar är felaktiga eller falska, enligt polisen (goo.gl/Sp0to0, Örebro län 2004). Det tål att tänka på.
    Jag har dock aldrig antytt att alla kvinnor i dessa samanhang ljuger, har jag?

    Svara
  • bullshit

    /  10/12/2016

   ”Vad hindrar att man vänder på…”

   Det finns alltid undantag som bekräftar regeln. Men att kvinnor frivilligt skulle gruppvåldtas av massa okända män är ungefär lika trovärdigt och sannolikt som att offret för ett knivmord frivilligt sprang in i kniven tio gånger.

   ”Är det inte att bejaka föråldrade könsroller och vanföreställningen om Patriarkatet att betrakta kvinnor som automatiskt passiva offer, med mindre och ”finare” begär än de automatiskt aktiva männen? Är det inte själva essensen av gynocentrism och feminism, låt vara selektiv sådan?”

   Inte nödvändigtvis.

   Beror på vilka könsroller som anses föråldrade. Biologiska skillnader mellan könen upphör inte att existera bara för att vissa uttryck anses förlegade.

   Feminism är en offerideologi med den manliga beskyddarinstinktens goda minne. Men det är snarare beskyddarinstinkten som utnyttjas ideologiskt, än ett manligt bejakande av feminism och vanföreställningen om patriarkatet.

   Feminism är en effektiv ideologi när det gäller att förebygga strukturellt förtryck och förhindra att kvinnor slår huvudet i glastaket.

   Feminism är inte en lika effektiv ideologi när det gäller att förhindra att kvinnor faller offer för våldsbrott. Först efter det att kvinnan fallit offer kan hennes situation utnyttjas ideologiskt i en rättslig kamp om könsmakt och rättigheter. Men då är kvinnans liv redan förstört.

   Feminister kan leva med det.

   Män är bra på att förhindra att kvinnor faller offer för våldsbrott. Men det görs inte genom ett manligt bejakande av feminism och vanföreställningen om patriarkatet. Vad kallas män som hjälper kvinnor och trotsar ideologin? Kvinnohatare.

   Män kan leva med det.

   Svara
   • Ja, visst är det så att det alltid finns undantag som bekräftar regeln men hur kan du avgöra vad som är vad i dessa fall? Varför är det lättare för dig att ta till dig föreställningen om en ”våldtäktskultur” bland män än att kvinnor ljuger om våldtäkt?
    (https://goo.gl/Sp0to0, Örebro län 2004)
    Är det inte feminister som resonerar så?
    Varför skulle män frivilligt gruppvåldta okända kvinnor?
    Var du på plats där på Gotland och vet vad som hände?
    Knivmord fungerar ganska annorlunda, eftersom de ytterst sällan handlar om samtycke.
    När det dock gäller ”våldtäkt” vet man aldrig så noga. I synnerhet inte med tanke på den ständigt förändrade lagstiftningen.

    ”Inte nödvändigtvis.

    Beror på vilka könsroller som anses föråldrade. Biologiska skillnader mellan könen upphör inte att existera bara för att vissa uttryck anses förlegade.”

    Men könsroller är inte detsamma som biologiska skillnader mellan könen. Och de biologiska skillnaderna säger inget om att kvinnor är passiva offer med mindre begär än män.
    Eller om att de behöver skyddas och användas som förevändning, vare sig de vill eller inte.
    Såväl av feminister som andra, selektiva feminister. Det handlar snarare om könsroller. Vilka könsroller anser du vara föråldrade då?

    ”Feminism är en offerideologi med den manliga beskyddarinstinktens goda minne. Men det är snarare beskyddarinstinkten som utnyttjas ideologiskt, än ett manligt bejakande av feminism och vanföreställningen om patriarkatet.”
    Så du anser att beskyddarinstinkten, genom floskler som ”våra döttrar”, m.m., är någonting bra, oavsett?
    Då kommer man också snubblande nära tron på att Patriarkatet – manlig överordning – inte bara finns utan även är av godo.
    Vari ligger vanföreställningen, menar du? Antingen är man väl för eller emot den feministiska vanföreställningen om Patriarkatet? Som helhet.

    Det är en tanke, som syftar att trycka ned män.

    ”Feminism är en effektiv ideologi när det gäller att förebygga strukturellt förtryck och förhindra att kvinnor slår huvudet i glastaket.”
    Vilket strukturellt förtryck och glastak?
    Finns de menar du?

    ”Feminism är inte en lika effektiv ideologi när det gäller att förhindra att kvinnor faller offer för våldsbrott. Först efter det att kvinnan fallit offer kan hennes situation utnyttjas ideologiskt i en rättslig kamp om könsmakt och rättigheter. Men då är kvinnans liv redan förstört.”

    Ja, eftersom feminister inte bryr sig om kvinnors (eller mäns) väl, lika lite som ”gammelmedia”, ”alternativmedia” eller den här bloggen gör. De används framförallt som slagträn till förmån för olika ideologiska syften.

    ”Män är bra på att förhindra att kvinnor faller offer för våldsbrott. Men det görs inte genom ett manligt bejakande av feminism och vanföreställningen om patriarkatet. Vad kallas män som hjälper kvinnor och trotsar ideologin? Kvinnohatare.

    Män kan leva med det.”
    Det är vanskligt att generalisera så om män och varför skulle män generellt sett kunna leva med förnedring?

    Vissa människor, oavsett kön, är bra på vissa saker. Och som antytt, vem har sagt att kvinnor i allmänhet vill ha eller behöver hjälp? Det är att gå feministers ärenden, i och med att offerrollen bekräftas. Samtidigt som de gör gällande att kvinnor ska vara ”fria” och ”självständiga”, fast bara ibland.

    Svara
    • bullshit

      /  10/12/2016

     Jag har inte uttalat mig om några specifika fall.

     Det är en generalisering. Regeln är att kvinnor inte vill bli gruppvåldtagna av flera okända män. Det finns som sagt alltid undantag som bekräftar regeln. Det finns kvinnor som ljuger om våldtäkt.

     Jag menar att vi inte har en inhemsk våldtäktskultur som feminister påstår. Däremot har vi ett importerat problem med gruppövergrepp på badhus, festivaler och överfallsvåldtäkter/gruppvåldtäkter utomhus till exempel.

     Lagstiftningen är ett problem visst.

     Könsroller är inte detsamma som biologiska skillnader mellan könen. Biologiska skillnader avspeglas dock i generella uttryck och beteenden. Det finns därutöver såklart individuella skillnader och avvikelser.

     Du frågar mig vilka könsroller som är förlegade. Jag ligger inte sömnlös på nätterna och reflekterar över det. Personligen anser jag inte att könsroller är begränsande i någon egentlig mening.

     Lägger ingen värdering i manligt beskydd. Det är knappast dåligt för en familj, ett samhälle eller en nation. Tro det eller ej men en del har faktiskt döttrar. Det är således inte bara en floskel att beskydda dem. Poängen var att det ligger i vår (mäns) natur. Feminismen är precis som du påpekar inkonsekvent och motsägelsefull till sin natur.

     Det föreligger ingen förnedring i att män fortsätter vara män och hjälper kvinnor oavsett ideologiska invektiv. Dvs. ändrar och anpassar inte sitt beteende efter det. Feministisk ideologi ska såklart inte stå oemotsagd. Det är dock ingen förnedring i att ignorera eller vägra lyssna på feminister.

     Jag var ironisk med strukturellt förtryck och glastaket. Nej det är inte att bejaka feminism eftersom man gör åtskillnad på autentiska offer och feministiska låtsasoffer.

     Du ställer många frågor.

     Svara
     • Problemet med din generella regel:
      ”Regeln är att kvinnor inte vill bli gruppvåldtagna av flera okända män.”
      är att den logiskt sett förutsätter regeln: ”flera män vill gruppvåldta okända kvinnor”.

      Mer korrekt vore att göra en avancerad sannolikhetskalkyl, vilken…sannolikt skulle resultera i betydligt diffusare regler om hur verkligheten förhåller sig.

      ”Jag menar att vi inte har en inhemsk våldtäktskultur som feminister påstår. Däremot har vi ett importerat problem med gruppövergrepp på badhus, festivaler och överfallsvåldtäkter/gruppvåldtäkter utomhus till exempel.”

      Så våldtäktskulturen och Patriarkatet finns men är ”importerade” företeelser? Ett sådant synsätt är också en sorts feminism: kanske rentav utrikespolitisk feminism.

      Och jag menar att det inte finns någon våldtäktskultur alls, varken inhemsk eller utsocknes ”importerad”. Lika lite som det finns kriminell kultur rent allmänt. För att anknyta till regler och undantag, så är våldtäkter och annan kriminalitet undantag från regeln, d.v.s. kulturen och dess normer.

      Att vara kriminell innebär alltså att bryta mot normerna, snarare än följa dem.

      ”Biologiska skillnader avspeglas dock i generella uttryck och beteenden. Det finns därutöver såklart individuella skillnader och avvikelser.”
      Ja men finns det verkligen generella uttryck, nedärvda eller inlärda, som t.ex. säger att män ska beskydda kvinnor, oavsett om de tillhör familjen eller inte? Eller att kvinnor inte ”ska ta för sig”? I såfall är ju det ett uttryck för att Patriarkatet även är inhemskt. Och att de ”inrikespolitiska feministerna” har rätt.

      ”Du frågar mig vilka könsroller som är förlegade. Jag ligger inte sömnlös på nätterna och reflekterar över det. Personligen anser jag inte att könsroller är begränsande i någon egentlig mening.”

      Ungefär samma här men ganska ofta påminns man om det problematiska i dem, när olika grupperingar vädjar till dem, genom pathos snarare än logos. Vissa vill att de traditionella könsrollerna ska upplösas eller förändras men säger samtidigt emot sig själva. Andra vill bevara dem eller att det ska vara upp till var och en att bestämma.

      ”Lägger ingen värdering i manligt beskydd. Det är knappast dåligt för en familj, ett samhälle eller en nation. Tro det eller ej men en del har faktiskt döttrar. Det är således inte bara en floskel att beskydda dem. Poängen var att det ligger i vår (mäns) natur. Feminismen är precis som du påpekar inkonsekvent och motsägelsefull till sin natur.”

      Fast du verkar lägga en positiv värdering i manligt beskydd, då du valde ”knappast dåligt”. En del har även söner, vilka dock tycks vara eftersatta i sammanhanget.

      Att ensidigt fokusera på döttrarna innebär just gynocentrism och feminism. Jag förstod nog din poäng men vänder mig emot just den, eftersom att ”låta sig” styras av en könsbunden egenskap såsom ”att ‘vilja’ beskydda döttrarna” begränsar varje individs fria vilja.

      Vad talar för att det ligger i mäns natur att ”vilja” beskydda alla döttrar, även dem utanför den egna familjen?

      Snarare verkar det handla om att utifrån kommande män upplevs vara rivaler och inkräktare av reviret, vilket kan komma att riskera möjligheten till avkomma. Om man resonerar strikt biologistiskt alltså.

      ”Det föreligger ingen förnedring i att män fortsätter vara män och hjälper kvinnor oavsett ideologiska invektiv. Dvs. ändrar och anpassar inte sitt beteende efter det. Feministisk ideologi ska såklart inte stå oemotsagd. Det är dock ingen förnedring i att ignorera eller vägra lyssna på feminister.”

      Nja, förnedringen menar jag ligger i just det faktum att de ”inrikespolitiska” feministerna vill bli uppassade, o.s.v. för att därefter ändå basunera ut propagandan om Patriarkatet, mäns privilegier, sin egen offerroll och att de är självständiga. Så att männens hjälpsamhet aldrig blir värd någonting i praktiken.

      Om männen (de icke feministiska) ignorerar eller vägrar lyssna på feministerna, så bör de, i konsekvensens namn, inte heller hjälpa eller beskydda dem.

      Nej, såklart att ideologin inte ska stå oemotsagd men det gäller även för ”utrikespolitisk feminism”, d.v.s. det som maskeras som antifeminism.

      ”Jag var ironisk med strukturellt förtryck och glastaket. Nej det är inte att bejaka feminism eftersom man gör åtskillnad på autentiska offer och feministiska låtsasoffer.”

      Ok, ironi är inte alldeles enkel att uttyda i skrift.

      ”Du ställer många frågor.”
      Fråga bör man, annars dör man okunnig.

    • bullshit

      /  10/13/2016

     Du är välkommen att redovisa kalkylerna du pratar om, som du menar överensstämmer bättre med verkligheten.

     Den importerade problematiken med övergrepp mot kvinnor som genomförs i grupp känner alla till som inte lever under en sten eller i total förnekelse.

     Du försöker bortförklara fenomenet genom att hävda att kvinnor som utsätts för dessa övergrepp (varav en del blir grovt misshandlade eller rent av ihjälslagna) i stor utsträckning är ”med på noterna”. Det är en inställning som rättfärdigar övergreppen.

     Det är viktigt att utreda varje enskilt fall för sig eftersom falskanmälan förekommer. Men utgångspunkten att gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter sker på frivillig basis är extrem och absurd för att uttrycka det milt.

     Du talar om våldtäktskultur och patriarkat. Det är feministiska begrepp som DU använder.

     Det finns uppenbara kulturella skillnader. Ta hederskultur som exempel. Det är en viss skillnad på att hjälpa en kvinna från att bli våldtagen och kasta ner henne från en balkong i förorten.

     Beskydd av kvinnor och försvar av revir står inte nödvändigtvis i motsats till varandra.

     Det är möjligt att söner är eftersatta men hotbilden mot dem och unga kvinnor skiljer avsevärt.

     Fri vilja är en annan filosofisk debatt. Det är långsökt att hävda att manligt beteende skulle legitimera könsrollernas imaginära fotboja.

     Det sägs att män borde vara konsekventa och inte hjälpa feminister i nöd. Det är också många män som resonerar så åtminstone på ett teoretiskt plan. Men när det väl kommer till kritan i en skarp situation och de har ett aktivt val så kommer många av dessa män ändå att ingripa och hjälpa.

     Det är dessutom skillnad mellan att hjälpa feminister och att hjälpa kvinnor. Men det går inte alltid att visuellt avgöra skillnaden på plats i mörkret. Man kan inte alltid gå efter kroppsvikten heller.

     Svara
 5. michael.

   /  10/11/2016

  Kanske dags för Gotland att hålla en folkomröstning om att bryta sig loss från Sverige och bli en självständig stat,skulle säkert funka hur bra som helst med billigare sprit och ett jättecasino inspirerat från Las Vegas och inte dessa mellanmjölks casinon som nu finns i Sverige,vilket säkerligen skulle få turistnäringen att tiodubblas minst.
  Då kommer man även bestämma hur många migranter man vill ta emot och även upprätta en egen poliskår,så man slipper ha en främmandemakts poliser patrullerandes på ens gator och torg.

  Svara
 6. Jan

   /  10/11/2016

  Problemet är nog att feministerna ger blanka fan i de här våldtäktsoffren om de blivit våldtagna av ”korrekta” personer. Alltså invandrarmän (eller pojkar som de kallas av massinvandringsvännerna och medierna). Då tystnar feministerna och lägger istället krut på att kritisera de personer som reagerar på dessa, ofta, brutala våldtäkter.

  Olustigt nog så hamnar en nyanländ våldtäktsman högre på pk-skalan bland feminister och anti-rasister än ett kvinnligt våldtäktsoffer. Det är så identitetspolitiken fungerar.

  Svara
 7. G

   /  10/11/2016

  Bra igen MiT.
  Och jag tycker Fritz gör ett mycket gott försök med sin text, hoppas bara ingen missuppfattar det han försöker säga, men det finns det såklart alltid någon som gör, ofta med flit dessutom.

  Josefin Utas är lika bra som vanligt….

  ””Nu slår särbehandlingen till igen

  Intentionen med regeringens undantag från plan- och bygglagen är förstås god – man vill snabbt kunna inkvartera människor. Men i stället för att se de underliggande sjukdomsproblemen klamrar man sig fast vid att plåstret på såret ska se så snyggt ut som möjligt. Det är inte en långsiktigt hållbar politik.

  ”Undantag från vissa bestämmelser i plan- och bygglagen vid tillströmning av asylsökande” heter en promemoria från regeringen som just har varit ute på remiss.

  I den föreslås regeringen kunna meddela föreskrifter som innebär att kommunerna i ett krisläge kan köras över för att anlägga enklare flyktingboenden. Kraven som ställs på bostäderna blir lägre och placering av dem kan göras utan att ta hänsyn till allmänna intressen – och kommunmedborgarnas syn.

  Intentionen ter sig naturligtvis god. Meningen är att snabbt kunna inkvartera människor någonstans om ett krisläge uppstår. Men istället för att se de underliggande sjukdomsproblemen klamrar man sig fast vid att plåstret på såret ska se så snyggt ut som möjligt.

  I förslaget som handlar om bostäder just för asylsökande ligger inbäddat en syn på att det nödläge som finns just nu på bostadsmarknaden – oavsett hur många asylsökande som kommer framöver – ses som ett normalläge.

  Var ska de personer som bor i de enklare temporära bostäderna ta vägen sedan?

  Det råder stor brist på reguljära bostäder. Sveriges kommuner och landsting, SKL, skriver i en rapport som kom ut i förra veckan att de spår att befolkningen i Sverige kommer att öka med 650 000 personer fram till 2020. Det är ingen liten siffra. Redan nu köper kommuner in bostadsrätter och villor för att kunna ge tak över huvudet till nyanlända, det vill säga de som fått sin asylansökan godkänd. Vi har ett allmänt nödläge på bostadsmarknaden.

  Då: särbehandlingssamhället strikes again! Det är först när det kommer asylsökande som politikerna ids sätta in en högre växel för att skapa möjligheter att klämma in några extra bostäder snabbt.

  De som bott här under en längre tid förväntas acceptera sin lott. Unga människor som vuxit upp i Sverige tvingas bo hemma hos sina föräldrar trots att de skulle vilja ha flyttat hemifrån för länge sedan. Många av dessa skulle gladeligen hyra ett litet kyffe, även om det är spartanskt. En person som får en chans till ett temporärt jobb i en storstad skulle gärna ta något enkelt tak över huvudet om det bara fanns.

  Ett välmående samhälle kan inte byggas på undantag och särlagar för olika grupper. Lika rättigheter behövs och en helhet som hänger ihop.

  Ett hårt reglerat bostadsbyggande och en migrationspolitik som av välvilja tillåtits flyta fritt, det är ingen bra kombination. Och nu inrättas undantagslagar för att kunna hantera symptomen av detta. Det är inte en långsiktigt hållbar politik.(forts)””
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/nu-slar-saerbehandlingen-till-igen-28189

  Bra av Merit!….

  ”I Finland hanteras asylprocessen annorlunda

  ….Till slut kan konstateras att det vid ett besök på det finska Migrationsverket Migri den 27 september, där åtta av deras främsta experter och sakkunniga, inklusive generaldirektören, ingående och initierat presenterade olika aspekter av asylområdet, framkom att inga journalister eller politiker från Sverige besökt dem. Intresset för att ta del av Finlands sätt att hantera asylprocessen, utvisningar och annat som ingår i asyl- och migrationsområdet förefaller lågt””…..
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/i-finland-hanteras-asylprocessen-annorlunda-28196

  Inte förvånande, för enligt vissa så är Sverige bäst på allt, så det finns liksom inget att förbättra, ”in Sweden we have a system”.

  Svara
  • G

    /  10/11/2016

   Om en feminist hade skrivit Merits text ovan så hade följande stycke i texten sett ut såhär…

   ”Att söka asyl är inte ett brott, tvärtom är det en rättighet. I Finland har man kommit fram till att det knappast behövs ett rättsligt biträde för att någon ska kunna söka den förmån en har rätt till: internationellt skydd eller asyl (flyktingstatus). Om en har skäl att beviljas uppehållstillstånd så beviljas en det på grundval av sin egen sanningsenliga berättelse och de bevis en lagt fram för att styrka den. Eller också får en avslag för att hans förhållanden inte är sådana att de berättigar till vare sig skydd eller asyl. Fakta och omständigheter blir inte annorlunda om den asylsökande har ett juridiskt biträde vid sin sida.”

   Svara
   • G

     /  10/11/2016

    Faaan också, jag missade ju ”hans förhållanden”.., helvete! 😛

    Svara
    • Svenne

      /  10/11/2016

     Det blir En & Hen-kurs, 20 poäng, på Södertörn för dig… 😛

     Svara
 8. G

   /  10/11/2016

  Rayman beskriver ett problem, ehm jag menar ”utmaning” med media, på ett träffande sätt…

  ””Nej, alla medel är inte tillåtna för att kväsa populism

  ../…/…Tja, vi har ett medieskrå som har utpräglat svårt att låta bli att applicera ett hemtamt SD-varningsraster på allt de ser och beskriver. Det går helt automatiskt. Jag tänker på detta när jag läser ett förvisso intressant reportage i DN om staden Riace i Italien där integrationen enligt uppgift går jättebra (10-15 procent av de invandrade har fast jobb). Beskrivningen är inte utan luckor – det berättas om somaliskan Rawda som tjänar lika mycket/lite som en italienska (runt 700 euro i månaden) på sitt hantverksjobb.

  ”Rawdas hantverk är ingen fritidssyssla. Det är ett dagligt arbete med fasta arbetstider för vilket hon får en månadslön på 700 euro. Inte så mycket, men familjen har ingen hyra att betala och även gas och elektricitet är inkluderade.”

  Exemplet är tänkt att illustrera en lyckad integration och ja, det är bra att Rawda har jobb. Men frågorna som radar upp sig i bakhuvudet ställs aldrig i reportaget. Om Rawda inte har hyreskostnader – vem betalar då hennes hyra? Bor hennes italienska kollega också hyresfritt?

  Däremot bjuder artikeln på stränga tolkningar av uttalanden. När en grönsakshandlare kommer till stan för att sälja varor inleder journalisterna ett samtal med honom. Vad som sägs inledningsvis vet vi inte, men det vi får veta är följande:

  ”Plötsligt byter mannen ämne och kommer med ett rasistiskt utspel:

  – Mussolini betalade folk för att de skulle arbeta. I dag betalar vi dem för att de inte arbetar, säger mannen som inte vill uppge sitt namn.”

  Kanhända sade mannen i fråga mängder av rasistiska saker före och efter det ovan angivna citatet, det kan jag inte gissa om. Men det jag ser ovan är inte rasism, utan en invändning mot avsaknaden av incitament i fördelningspolitiken. Det är inte ens uppenbart att personen i fråga gillar Mussolini, även om det inte direkt bygger på hans pluskonto att han väljer just Mussolini som exempel på sin poäng. Dock: hans poäng är inte rasistisk per se. Och det är inte reporterns sak att skriva den tolkningen på läsarens näsa. Och tro mig, läsaren ser och drar slutsatser om ”media” av sånt här. Relevanta frågor ställs inte, men uppfostrande epitet placeras ut.(forts)””
  http://www.dagenssamhalle.se/blogg/2016/10/nej-alla-medel-aer-inte-tillatna-foer-att-kvaesa-populism-28236

  DN levererar som de alltid gör!

  Svara
 9. MiT

   /  10/11/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/11/2016

   Som aktivist feminist tycker jag att det de Danska frihetskämparna gör är helt rätt, självklart ska vi ska hjälpa dessa asylsökande till frihet och trygghet, bort från Danmark, denna otrygga av platser, där bomberna faller, barn lemlästas och summariska avrättningar sker på öppen gata.

   Sedan är inte heller Sverige någon bra plats, ett genomruttet rasistland, där de patriarkala strukturerna och den vita mannens överhet tvingar ner alla i dess omgivning i en djup gyttjepöl av förtryck.

   Därför ordnar Frida nu en möjlighet till fortsatt flykt mot den tryggaste av platser. Ställ upp med din bil och hjälp till, färden går upp genom en av de farligaste platserna på vår jord, Sverige. När vi når svensk-finska gränsen byter vi till hundspann och tar oss obemärkt förbi östra Lappland, genom dalar, över berg når vi till slut Nordkapp. Där väntar båtarna som tar oss vidare mot målet, trygghetens högborg, Svalbard.

   För en sak är säker, alla andra platser mellan Nordpolen och vilket annat land som helst är extremt osäkert och kränkande att vistas i.

   /Frida

   Svara
 10. MiT

   /  10/11/2016

  Svara
  • G

    /  10/11/2016

   Det Josefin pratar om här, se sida 42 ”Jag är inte längre trygg i Edsberg”
   http://epaper.mitti.se/epaper_mist/20160927/index.html#page/42

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/11/2016

   ”– Vi har ett problem med stök i just det här området, så är det. Det har pågått en längre tid och har varit stökigt på olika sätt.”

   Tillägg till modern parlör

   Våldsamt upplopp = stök
   Kasta jättetung sten mot poliser från hög höjd = mordförsök, men…
   …mordförsök = stök

   Så här ser förresten Leif GW Perssons stökiga skrivbord ut.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/11/2016

    Om det har varit stökigt en liten stund så kanske det inte gör så mycket, men om nu stöket varat länge, är det inte dags att städa, och då menar jag verkligen storstäda?

    Vaktbolag duger inte, såvida inte de får samma befogenheter och utrustning som polisen.

    Men det kanske skulle kunna vara en idé att prova, så kan de välutbildade högskolepoliserna ägna sin arbetstid åt dialog, backa undan, och andra mer kvalificerade sysslor. Så att stöket inte rikserar att bli stökigare.

    Svara
    • Ivar L

      /  10/11/2016

     Jag delar inte tweetens åsikt om verkanseld men själva poängen håller jag med om.

     Polisen MÅSTE agera med full kraft. Det kan inte låta en mobb frita sin (med största sannolikhet) kriminelle kompis. Även om grundorsaken till händelen är småbrott så är fritagningsförsök mot polisen extremt allvarligt om det inte bemöts med full kraft. Till att börja med kan de ju dra sina vapen och skjuta varningsskott. Det räcker nog rätt långt. De borde desssutom ha elpistoler när de vistas i dessa områden och inte tveka att använda dem vid minsta antydan till anfall. O.s.v…

     Svara
 11. MiT

   /  10/11/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  10/11/2016

   …därför att rasism, sexism och förakt mot andra människor alltid slutar med precis det här. Vi känner igen det från förr.

   Det finn inget gott människoförakt. Människor så förblindade av hat mot män, vita (och föralldel kvinnor och svarta) att de inte kan se väsentligheterna.

   Svara
 12. MiT

   /  10/11/2016

  Svara
  • Klimathotet

    /  10/11/2016

   Jo pladda på för fan. 😀 Det räcker snart till ett rep.

   Svara
  • Rikard

    /  10/11/2016

   Hej.

   Något som är oerhört komiskt är att hon till råga på allt arbetar som instruktör för kommunikation och hur man gör presentationer; hon är alltså professionell retoriker.

   Retorik är, bland annat, att konstruera logiskt sammanhängande argumentation. Om hon velat vara logisk, ärlig/hederlig och konsekvent (vilket inom retorik framhålls som god talekonst) så hade hon istället sagt: ”Jag anser att det finns åsikter som inte omfattas av yttrandefrihet, och att man därför kan och skall förbjuda dessa från att framföras, samt straffa de som gör så.” eller något åt det hållet.

   Det blir lite paradoxalt att försvara hennes yttrandefrihet, när hon vill ta ifrån mig min.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/11/2016

    Jag skulle säga att Elaine Eksvärd är arketypen av den perfekta listettan hos rasrättvisförmedlingen.

    * Hon är mörkhyad
    * Hon är kvinna, om ni missat att jag använder hon
    * Hon är förhållandevis ung
    * Hon har läst några terminer på universitet – fil. Kand – ergo extrempeppexpert
    * Hon bor självklart i en dyr bostadsrätt central i Stockholm

    https://rattviseformedlingen.se/lista/en-overtygande-lista-pa-skickliga-retoriker/

    /Frida

    Svara
 13. MiT

   /  10/11/2016

  Svara
 14. G

   /  10/11/2016

  ”Det är dags att vi packar väskan åt Eliasson.

  Eliassons första möte med polismyndigheten kom som 17-åring, då han och hans kompisar i Hedemora krossade en butikägares fönster för ”att han var kapitalist”. Nu tycker inte jag att domar för skadegörelse när man är tonåring ska ligga en till last när man är vuxen.

  Jag vill däremot illustrera dels hans politiska hemvist, dels den attityd som präglat hela hans karriär efter den där incidenten”……
  http://www.uvell.se/2016/10/10/dan-eliassons-walk-of-shame-33696019

  Svara
  • G

    /  10/11/2016

   Nu har jag läst hela och mår lite illa, det är fan helt jävla obegripligt hur han kan vara anställd öht egentligen, hade aldrig anställt honom om jag var företagare, men RPC blev och är han likt förbannat! Det _borde_ fan ha varit helt omöjligt att det skulle ske med den mannens track record. Hans jävla beteende och ohederlighet genom åren är ju obeskrivligt, totalt oacceptabelt flera gånger om! Han borde verkligen straffas på något sätt, böter, vad fan som helst, det tycker jag han förtjänar efter alla fel som han gjort och kommit undan med.

   Svara
   • Ivar L

     /  10/11/2016

    Läst igår. Det finns två möjliga förklaringar.
    1. Han har hållhakar.
    2. Våra företrädare på båda sidor (allians och rödgrönt) är fullständigt galna.

    Kan ju vara en kombination.
    Han borde sortera gem och koka kaffe åt poliser i yttre tjänst för all framtid.

    Svara
    • Rikard

      /  10/11/2016

     Hej.

     Får man föreslå alternativ tre?

     Han är ett tilltänkt offerlamm, rekryterad av någon som inte vill erkänna att det var ett misstag.

     Tänk vilken opinionsraket det kan bli sisådär tre månader före valet, när det meddelas att de i media mest uthängda GD:arna o.d. avgår/sägs upp.

     ”‘Statsministern visar att även en statsmans tålamod har en gräns och att folkets bästa måste gå före taktiska hänsyn’ skriver AL på AB.”

     ”‘En epok går i graven; hängivna och lojala tjänstemän som DE (rpc) är ett utdöende släkte, men deras frivilliga avgång visar tydligt vilken lojalitet och rättrådig, empatistyrd handlingskraft statsministern inspirerar till’, skriver GG på DD.”

     Ungefär så lär det låta i så fall.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 15. MiT

   /  10/11/2016

  Svara
 16. Dessutom undersöks om hot formellt har förekommit i sociala medier. Vice chefsåklagare Magnus Berggren i Uppsala bekräftar att han för dialog med polisen om inlägg som gjorts på nätet – skriverier som kan uppfattas hotfulla.
  – För att hitta adresser och annat kan man vara tvungen att gå via utländska servrar, säger han.
  Så, vi är alla misstänkta för att vara olämpligt upprörda. Jag är hemma, ring bara på. Har inte skrivit något hittills, men jag hänger ju här.

  Expressen idag.http://www.expressen.se/nyheter/utredning-om-hot-mot-rattsvasendet-kan-vaxa/

  Undrar om de hinner utreda den misstänkta våldtäkten?

  Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  10/11/2016

   FRA – Den enda myndigheten som faktiskt lyssnar på dig

   Svara
  • Ivar L

    /  10/11/2016

   Äsch våldtäkten, den glömmer vi. Nu gäller det att fokusera på det stora problemet med alla nazister som med Putins hjälp håller på att ta över Gotland.

   Det är förvisso ett farligt läge när folk går på rättsväsendets representanter, man får nog kallt räkna med att få polisen efter sig när man gör sån’t. Sedan är det ju det här med proportioner med tanke på vad som försiggår i förorterna VARENDA natt…

   Svara
  • Rikard

    /  10/11/2016

   Hej.

   En intressant parallell-situation infinner sig:

   Det är av högsta polisiära prioritet att förhindra att folklig vrede manifesteras på Gotland. Fullt korrekt, tekniskt sett, sätts därför stora resurser in för att se till att lynchning och mordbrand inte blir ett redskap för rättsskipning.

   Polispatrull utsätts för ett planerat och riktat attentat i Hallonbergen, varvid ett medborgargarde fritar en misstänkt. Ingen mobilisering i media. Ingen mobilisering av massiva polisinsatser. Ingen mobilisering politiskt.

   Så vad är skillnaden?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  10/11/2016

    Ja, du vet ju såklart vad skillnaden är.
    De är invandrare.

    Den andra skillnaden är att deras medborgargarden faktiskt agerar på riktigt, hela tiden. De svenska medborgaregardesbebisarna hinner aldrig komma så långt.

    Svara
 17. Notera hatet i Daniel Poohls ögon

   /  10/11/2016

  Expo är inte det minsta intresserade av att bekämpa rasismen i samhället, utan deras syfte är enbart att registrera oliktänkande i sann kommunistisk anda.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/11/2016

   Ja, jag börjar också tro att rasismen enbart är en förevändning. Det verkar vara en kombination av politisk fanatism och lockelsen i att leka eget polisväsende som skapat detta monster. Börjar inte organisationen likna upprättandet av spaningsdetaljen hos en olovlig kårverksamhet? Med tanke på att det finns kopplingar till våldsbenägna element i kretsen runt Expo så har vi embryot till något som kan bli riktigt farligt.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Olovlig_k%C3%A5rverksamhet

   Svara
 18. Svenne

   /  10/11/2016

  GP: Mattias Bred: Folkhemmet och globaliseringen

  ”Vad vi kommer att se är att gruppen ”papperslösa” växer – särskilt i Göteborg och Malmö. Socialtjänsterna kommer att ha alltfler klienter som de facto bor i kommunen men som varken har egen adress eller eget personnummer.

  Behoven av stöd till gruppen kommer att öka över tid. På sikt handlar det om hjälp att hitta bostad och om försörjningsstöd. Det är inte särskilt lätt att ordna boende och ett vitt jobb på egen hand för den som saknar personnummer. Om det offentliga samhället inte kommer till mötes blir priset högt i form av trångboddhet och kriminalitet.

  I Malmö har det rödgröna styret valt att ge ”papperslösa” samma rätt till stöd som andra. Det må sägas vara att stå upp för alla människors lika värde, men samtidigt slår man undan benen för såväl migrationspolitiken som välfärdsstaten. Varför ska personer som nekas uppehållstillstånd lämna landet om de ändå får socialt stöd? Varför ska medborgarna betala skatt till gemensamma välfärdssystem om dessa är öppna för alla?

  Vd:n för Göteborgs stadsmission, Lotta Säfström, beskrev under det nämnda panelsamtalet att det uppstår ett glapp när mänskliga rättigheter efterfrågas i ett välfärdssamhälle historiskt byggt kring medborgerliga rättigheter.
  Just spänningen mellan mänskliga och medborgerliga rättigheter kommer under lång tid att tvinga svenska politiker till svåra avväganden.”

  Svara
  • Rikard

    /  10/11/2016

   Hej.

   Det är fel tempus på texten – det där är en realitet i Malmö idag, och har varit det i över tio år. Så går det när socialdemokraterna får styra enligt sin ideologi och kan betala med andras pengar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Ivar L

    /  10/11/2016

   För det första: Stadsmissionen har ingen trovärdighet alls efter sina lögner om att tiggeriet inte är organiserat. De gick ut med det väldigt hårt och med tanke på vad senaste UG-reportaget visade så kan det knappast varit något som Stadsmissionen missat i sin verksamhet. De har vetat vilken människohandel som pågått men valt att hålla tyst med det för att inte riskera minskande donationer från allmänheten. Vem vill skänka pengar till människohandel?

   För det andra, Mathisas Bred skriver angående att utvisa alla som får avslag på sin asylansökan:
   ”Polisens organisation räcker inte till och det politiska priset skulle sannolikt bli för högt. Vi minns den uppskruvade reva-debatten 2013.”
   Det första kan jag hålla med om, polisen har det tajt men jag undrar om verkligen ett parti som tar tag i det på allvar kommer att förlora på det politiskt. Media kommer att gå bananas men media är inte folket och det är folket, inte media, som röstar. Sköts det rättssäkert så tror jag de flesta människor utom kanske 5-10% av väljarna tycker utvisningar och Reva är helt i sin ordning.

   Svara
  • Einar

    /  10/11/2016

   ”Undrar vad de papperslösa torkar sig med i röven efter de har skitit”.😜 (Klassisk tweet av Dan Park).

   Svara
  • G

    /  10/11/2016

   Med bredsidan, bra! Bred skriver ofta bra IMO.

   Svara
 19. Anonymouse

   /  10/11/2016

  Det är riktigt sjukt. Eller kanske inte så, vi lever ju trots allt i Sverige, tokfeminismens epicentrum. En man har lagt upp en kontaktannons på Blocket och sedan uppmärksammats av radio. Nu har fetmahyllande feminister upptäckt att den fräcka mannen har mage att ha preferenser på kvinnan som söks!? Till råge på allt handlar det om vikt! Hur vågar han? Alla vet ju att kloka och underbara feminister aldrig har krav när det kommer till partnerval.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6537957

  Hit har de små svärfarsdrömmarna lyckats ta sig, och det går bra att beskåda avgrundsvrålen och moralpaniken: https://www.facebook.com/p4halland/posts/1185505054849850?hc_location=ufi

  Svara
  • G

    /  10/11/2016

   Hel del lättkränkta (jag ser det iaf som en form av kränkhet) där i kommentarsfältet, indeed. Själv väljer jag inte bort någon storlek, men att en del verkligen blir så här upprörda, det är ju lite obehagligt, alla har sina preferenser, det vet dessa damer även om de nästan låtsas som att ”alla gillar alla” vilket är en fet lögn, men att outa sånt här offentligt är som att skjuta sig själv i skallen, han är ju DESSUTOM en man, och då blir det sähär bland kommentarerna….

   14 likes….
   ””Ida Blomstrand
   Vad vore en bal på slottet utan en manschauvinist som bordsherre? Vad vore en manschauvinist utan media som uppmärksammar denne? Frågorna är många, men frågan gällande varför vederbörande söker dejt via blocket tycks vara besvarad.””

   Såklart han är, måste du verkligen skriva det, han är ju man, så det är liksom självklart att han är, duh!
   Känns dock mer som om media flitigt ”uppmärksammar” någon som lutar kraftigt åt det här hållet, eller vad säger du, Ida ❤
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnochauvinism

   Svara
 20. Svenne

   /  10/11/2016

  Avdelningen Genusforskare tycker till…

  Tweetet:

  ”Föga förvånande är Zlatan Ibrahimovic den sportprofil som det skrivits mest om det senaste året. Genusforskaren Eva Olofsson förvånas inte heller över att bara fyra kvinnor är bland de 20 mest omskrivna i sport-Sverige.”

  Svara
  • Einar

    /  10/12/2016

   Nångång måsteju dessa vita kränkta kvinnor till genusforskare skaffa sig ett riktigt jobb istället för att bara fokusera på i-landsproblem.

   Svara
 21. G

   /  10/11/2016

  Tycker detta är en ganska så bra text av Piers om debatten…

  ””The night Bill Clinton and his loose zipper let Trump dodge the bullet that should have killed his campaign for good – and then walk all over Hillary””
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3831035/PIERS-MORGAN-night-Bill-Clinton-loose-zipper-let-Trump-dodge-bullet-killed-campaign-good-walk-Hillary.html

  Svara
 22. G

   /  10/11/2016

  ””Kvoterade festivaler – om staten får bestämma

  Är du festivalarrangör? Vill du utöka din budget? Fram till den 24 oktober kan du söka skattemedel för att utveckla jämställdheten på din festival. Kruxet är att du ska vilja kvotera in kvinnor.””
  http://www.gp.se/ledare/kvoterade-festivaler-om-staten-f%C3%A5r-best%C3%A4mma-1.3858200

  Svara
 23. Ivar L

   /  10/11/2016

  Nu har jag läst artikeln av Kalle Fritz och om han är pryoelev så är den väl ok, någon slags insikt. Om han däremot skall betraktas som en seriös skribent så är det bara att beklaga kvaliteten på de publicistiska produkter som vi förväntas läsa numera. Analysförmågan ligger på gymnasienivå och han ser i vart fall ut att vara över 20! Det duger inte. Det finns så otroligt många bloggare som ligger skyhögt över det här utan att vara uppbackade av någon tidning alls. Helt på egen hand.

  Visst kan man ju glädjas åt att en infantil vuxen med ogenomtänkta vänsteråsikter vinner någon slags insikt men i själva verket kanske man skall resonera tvärt om. Om människor som skriver och resonerar som 15-åringar anses vara värdefulla skribenter på redaktionerna, om detta är det enda de har att komma med så är det ju tack och gonatt med hela mediasverige, det är ju som ett skämt.

  Och faktiskt, när jag då och då hoppar ut i engelsspråkig massmedia, även sådan på vänsterkanten, så inser jag hur otroligt infantilt det blivit i Sverige.

  Jag menar, betrakta denna mening:
  ”Kommer man till Sverige så är del en del i integrationen att man anpassar sej till samhället. Vi kommer möta problem där, men det är problem vi måste lösa. Då majoriteten i Sverige inklusive jag vill ha ta emot flyktingar måste vi ju se sakligt på frågan. Vi kanske borde ta emot lite ensamkommande flickor med, men inga röster höjs för det systrar och bröder. Jämställt? Tystnad. Trots att det sannolikt skulle ta bort nära på 50% av alla de våldtäkter som flyktingar begår vare sej de är överrepresenterade eller inte.”

  Det börjar vettigt, att de som kommer skall anpassa sig men sedan kommer den ena insiktslösa tanken efter den andra.
  – Majoriteten i Sverige vill ta emot flyktingar… OK, lite av en överförenkling, speciellt med tanke på att nästan ingen som kommer är reell flykting.
  – Vi kanske borde ta emot lite ensamkommande flickor, jaha och var finns de tror du. Meningen visar ju att han överhuvudtaget inte fattar hur migrationsdynamiken i världen är beskaffad.
  – Det (lite ensamkommande flickor) skulle ta bort 50% av våldtäkterna. Rent påhittad siffra som ingen överhuvudtaget kan uttala sig om. Det skulle lika väl kunna leda till fler våldtäkter.

  Sedan kan man ju undra varför han skriver en krönika där den underliggande utgångspunkten är att vi måste våga tala om den sexövergreppsproblematik som följer i migrationens spår samtidigt som han påstår att han inte alls påstår att det är det som är problemet.

  Svara
 1. Manifestation mot rasism och sexism på Gotland! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: