Manifestation mot rasism och sexism på Gotland!

Då kom den då, den obligatoriska manifestationen som alltid ska dyka upp i spåren av något grovt som hänt. Och som vanligt är det Fi och V som är i farten eftersom de bryr sig allra minst om de som drabbas av dessa grova saker

manifestation-mor-rasism-och-sexism-pa-gotland

Som vanligt så ska det inte vara en manifestation MOT till exempel gruppvåldtäkter (som ju är det aktuella på Gotland) utan mot rasism och sexism. Vore det inte fantastiskt bra om de som arrangerar dessa manifestationer åtminstone EN gång manifesterade och tände sina ljus mot det som faktiskt är problemet och inte tvärtom? En enda liten gång…? Är det för mycket begärt…?

Naturligtvis kommer vi aldrig få se FI eller V ta ställning mot sådant.

– Vi vill visa att vi inte accepterar den förenklade beskrivningen av viljan att skydda svenska kvinnor från hot utifrån. Samtidigt vill vi stå upp för att vi inte accepterar våld mot kvinnor, oavsett vem det är. Manifestationen är för allas lika värde, säger Lisa Tunegård, FI Gotland

Undrar om Tunegård är beredd att säga det som Öhrlund sa:

Men låt oss bara för en sekund leka med gammalt hederligt sunt förnuft och fråga: Hur sannolikt är det att en rullstolsburen, kissnödig kvinna helt plötsligt får ett enormt begär efter att ha sex med fem eller sex fullständigt okända män inne på en toalett?

Om du är svensk politiker, framförallt äkta feminist, ska du nu resa dig upp och skrika att det väl är självklart att kvinnan ville bli hårt genomknullad av sex okända män.

Kommer hon att säga det på manifestationen? Högt så alla hör?

En text som arrangören har skrivit, ska läsas på flera olika språk; rumänska, dari, somaliska, persiska, arabiska och kurdiska.

Hon kanske ska läsa upp just det på de olika språken?

Men en manifestation ska det bli. Med ljus och allt. Men inte MOT det som är problemet utan i stort sett FÖR. Om det inte vore så allvarligt skulle man gapskratta, nu kan man bara flina fånigt och uppgivet för sig själv.

Sådan här fullkomlig idioti kan bara ske i Sverige. Inte bara det, är nog bara i Sverige som tidningar skriver om det som om det vore något riktigt och rätt och inte något totalt idiotiskt.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

125 kommentarer

 1. GL

   /  10/12/2016

  Mönstret på manifestationsarrangemangen påminner lite om NRA som har manifestationer på orter som haft skolskjutningar i USA.

  Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  10/12/2016

   Bara ett litet förtydligande:
   NRA = National Rifle Association,
   eller som svensk media lite slarvigt uttrycker det –
   ”den amerikanska vapenlobbyn”.

   Svara
 2. Gorby

   /  10/12/2016

  Ja visst är det konstigt.
  Annat var det när det demonstrerades mot våldtäkter i Indien. Då var det reportage i MSN om hur de stod upp mot våldtäkterna. Men när liknande händer i Sverige, och svenskarna gör detsamma, då är vi däremot rasister mm.

  Svara
  • Det har hållits ett antal manifestationer mot våldtäkt, m.m., t.ex.:
   http://goo.gl/kJL3WC (2013, Sundbyberg, ”Manifestation mot våldtäkt i Sundbyberg”)
   http://goo.gl/v09N1b 2014, Medborgarplatsen, Stockhom, ”Stor manifestation mot våldtäkter”, med talare som Birgitta Ohlsson och Gudrun Schyman)
   I en ”UNT”-artikel om den senare kan man läsa:
   ”Från plakaten i publiken kan man läsa ‘Kamp mot könsnormer och patriarkatet’, ‘Stoppa våldtäkt’ och ‘Vi vill ha en rättvis lagstiftning'”.
   http://goo.gl/64Pkum (2007, Sergels torg och på andra håll i världen, ”Manifestationer mot våldtäkter”, FN:s dag mot kvinnovåld, troligtvis våld mot kvinnor)
   http://goo.gl/mJVbQo (2005, Malmö, ”Män marscherade mot våldtäkter”, inkl. intresse från och eventuellt deltagande av Nationaldemokraterna)
   http://goo.gl/WOZzgg (2005, Stockholm, ”Högljudd minut mot våldtäkter”, ”Nog Nu”-demonstration”)
   http://goo.gl/mql5L3 (2011, Stockholm, ”Manifestation mot våldtäkt”, RFSU, Tjejjouren, Novahuset, m.fl.)
   http://goo.gl/arVzQG (2015, Strängnäs, ”Lugn manfestation mot våldtäkt”, inkl. hotbild)
   http://goo.gl/Zyyybt (hemsidan skapad 2015, ”Våldtäkt som vapen”, ”riksomfattande utställning där militärmuseer i hela Sverige deltar”)
   http://goo.gl/VKjXvJ (kanske 2013, kanske i Stockholm, ”Rapport: demonstration mot våldtäkter”, RBUF Stockholm, FATTA)
   http://goo.gl/l2OxUI (2007, Sergels torg, ”Manifestation mot våldtäkt”, ”Avantgarde”)
   http://goo.gl/bBFfxr (2015, Umeå, ”Manifestation mot våld och sexuella övergrepp”, ej officiellt mot våldtäkt men datumet sammanföll med ”Hagamannen”:s frigivning)

   Precis som de ”inrikespolitiska feministerna” vill ha det!
   Inte för att de bryr sig om kvinnor.
   Behövs det alltså fler manifestationer av samma snitt eller börjar den kostymen bli alltför trång?

   Svara
 3. Anonymouse

   /  10/12/2016

  OT: En liten uppföljning från tidigare händelse. Smaka på korrektheten och känn hur godheten och den moraliska överlägsenheten sköljer över själen. 😉

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6539070

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/12/2016

   Det finns bara en regel när det kommer till bra humor, den är inte rolig om ingen tar illa upp. Tar ingen illa upp är det inte bra humor. Pudlingen av blockethumoristen är prisvärd, hoppas nu bara att det är någon typ av metahumor.

   Ta feministisk humor, självklart skulle den kunna vara rolig, om den kränker vita män på ett finurligt sätt, och då främst rolig för de som vill driva med just vita män, jag hittar sällan någon större kreativitet i sådan humor, men det är jag. Försöker bra humor vara någon typ av konsensushumor där ingen ska känna sig kränkt är det givetvis inte bra humor, då är det endast mys i safe-spacet. Dålig humor handlar som oftast om hur bra alla är och att alla är lika mycket värda.

   Bra humor handlar som oftast om följande:

   Politiska motståndare (nazister, feminister, sossar, moderater, kommunister etc.)
   Kvinnor
   Män
   Sex, bögar, flator, horor och allt där emellan, you name it.
   Krig, sällan fred.
   Förståndshandikappade, psykiskt sjuka, eller andra med någon typ av nedsatt funktion, tjocka, smala, korta, långa.
   Samhällsklass.

   /Frida

   Svara
   • Allvarligt? Menar du verkligen att feministisk ”humor” inte kränker män? Vad säger du om Zolfagarys hatsida ”vita kränkta män” som gjorde ALLT för att kränka både män och vita?

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  10/12/2016

     Frågan är väl om det är ”äkta” feministisk humor, eller om det bara är helt vanlig klassisk gubbsjuk humor. 😉

     Svara
    • Anonymouse

      /  10/13/2016

     Får jag själv svara så såg jag främst ”vita kränkta män” som en politisk rörelse. Humor var inte det primära, det var bara något sekundärt man marknadsförde det som.
     Problemet var egentligen inte att man skämtade om vita män, utan hyckleriet. Man gav sig själv fritt spelrum att skämta om hudfärg och kön, medan man klassade allt som kom från en annan vinkel som sexism och rasism. Syftet var absolut för att kränka och håna vita män. Tycker absolut att det finns utrymme för hånande humor men självklart finns det nivåer. Det här med att balansera var inte Kawas styrka och det blev lite mycket:
     – Men aww lille gubben då, blev du lite kränkt nu, pusse pusse då.

     Svara
     • Visst var den politisk, men det tycker jag ALL feministisk ”humor” är.

   • Jans

     /  10/13/2016

    Humor eller inte humor, han har – inom lagens ramar – rätt att önska sig precis vad han vill i en kontaktannons utan att någon enda djävel har rätt att lägga sig i. Vad är det för beteende att hoppa på folk för hur de formulerar sina önskemål? Att önska sig en kvinna under 100kg är väl fullständigt normalt? Många kvinnor önskar sig ju t.ex. långa män, varför är det bättre?
    Nota benne: han önskar sig. Om han får vad han önskar sig är en helt annan fråga, han har inte rätt att kräva att få det han önskar men han har rätt att önska.

    Sedan fattar jag inte varför han publicerade på Blocket men det är en annan fråga.

    Svara
   • Anonymouse

     /  10/13/2016

    Det vore dock ett sant nöje att knåpa ihop lite egen konsensushumor. Vid framförande ska det riktigt kännas att piskan hängt över och att genusvetare lagt terminer på att dekonstruera dess alla hörn och kanter.

    Svara
  • Peter

    /  10/14/2016

   Är inte den där Eva samma kvinna som tyckte det var så fruktansvärt att militären önskade sig en balpartner under 100 kg?

   Svara
   • Peter

     /  10/14/2016

    Sorry ser nu att det är ganska uppenbart iom att det postats i samma inlägg…

    Svara
   • MiT

     /  10/14/2016

    Jo, samma Eva 😛
    Som om man inte anande från början vad hon var för sorts typ liksom… 😛

    Svara
 4. DÅRARNAS PARADIS! – (min spontana reaktion)

  Svara
 5. michael.

   /  10/12/2016

  Dom två partier som hårdast drivit på för att Gotland ska ta emot migranter vilket fått till följd att flera sexualbrott och våldtäkter skett pga detta ska alltså hålla en demonstration,i så fall borde den gå i skammens tecken för vad F! och V ställt till med.

  Svara
 6. ”The same procedure as every year…?”

  Svara
  • Musse

    /  10/12/2016

   Blev alla de kvinnorna våldtagna?

   Svara
   • I detta filmklipp menade du?

    Svara
    • Musse

      /  10/12/2016

     Ja precis.
     Det måste väl ändå vara ovanligt att äldre kvinnor vill ha ihop det med yngre män som de inte har ett dugg gemensamt med?

     Svara
     • Svenne

       /  10/13/2016

      Gambiaresor är inget nytt fenomen, har även diskuterats här på bloggen.
      http://www.sydsvenskan.se/2005-01-22/i-gambia-kallas-sexhandeln-semesterromanser
      ”Gambia är svårjobbat för journalister. Misstänksamheten är stor, en höjd kamera väcker högljudda protester, en presentation som reporter jagar bort.

      Att ställa öppna frågor om sexturismen är omöjligt. Därför ikläder jag mig rollen som nyanländ kvinna på jakt efter en ung gambier att roa mig med. Så jag snackar runt.

      Hos Osman, en ung servitör på ett av de populära dansställena i nöjeskvarteret i Senegambia, är restauranglokalen full. Vid de sextio borden sitter mest äldre kvinnor med unga gambier. Så är det nästan varje kväll under vinterhalvåret, förklarar han. När jag frågar ifall gambiska män är särskilt intresserade av äldre kvinnor skakar han på huvudet.

      – Nej, nej, nej. För de här männen är umgänget med kvinnorna som att gå till jobbet, säger han.”

     • Musse

       /  10/13/2016

      @Svenne
      Ok, så allt ovanligt sex är inte våldtäkt alltså?

     • Svenne

       /  10/13/2016

      @Musse Instämmer, allt ovanligt sex är inte våldtäkt. Låter uppenbart för mig. Jag hoppas på en noggrann polisutredning av vad den rullstolsburna gotländskan varit med om/drabbats av, och att ev. brottslingar får rättmätiga straff.

 7. Maktelitens inställning igen, igen och igen…

  Svara
 8. Musse

   /  10/12/2016

  Finns det något belägg för att rullstolsbundna kvinnor har andra sexuella preferenser än andra kvinnor?
  Var framgår det att hon var kissnödig när de eventuella sexhandlingarna inträffade?
  Var framgår det att de eventuella sexhandlingarna skedde eller överenskoms plötsligt?
  Var framgår det att de eventuella sexhandlingarna bestod av hårt genomknullande?

  Svara
  • MiT

    /  10/12/2016

   1: Nej. Tror du andra kvinnor i allmänhet gillar sex med 5-6 stycken okända?
   2: Hon behövde låna toaletten, har stått i varenda artikel. Jag börjar tro att du inte läst en enda rad någonstans om det här…
   3: Förstår inte vad du menar. Fi och V borde ta för givet att det är det som skett och högljutt propagera för det, det är vad det handlar om…
   4: Helt rätt, jag bara, liksom antagligen en hel del andra, antar att det är vad det handlar om om man vill ha gruppsex med 5-6 okända. Vilket du verkar anta att hon ville. Jag har dock ingen erfarenhet av gruppsex med okända (eller kända…) överhuvudtaget så jag gissar bara att det inte är vanilj man är ute efter.

   Svara
   • Musse

     /  10/12/2016

    1. Det finns en hel del som gillar det. Jag tror att det är ungefär samma andel som det finns män som gillar gruppsex. Betydligt fler än det finns folk som gillar gruppvåldtäkter.
    2.Hon säger det ja, som förklaring att hon var i lägenheten. Jag har inte sett någon uppgift om att hon inte fick det. Jag skulle för övrigt tro att det är vanligare att kvinnor gillar gruppsex än att rullstolsbundna kvinnor vill låna toaletter hos främlingar.
    3. Det var ett påstående i inlägget, att sexet skulle ha skett plötsligt och därmed var mindre troligt. Fi och V är annars helt på din linje att alla anklagelser som kvinnor riktar mot män är sanna.
    4. Jag antar ingenting. Efter de uppgifter, alltså inte skvaller som här utan riktiga uppgifter, som kommit fram så finns det mängder av olika möjliga scenarier, t.ex.:
    a) Det var en gruppvåldäkt.
    b) Det var gruppsex och hon skämdes efteråt och anmälde dem.
    c) Det var sex med någon eller några av dem och hon anklagade alla.
    d) Det var sex med någon eller några av dem och hon anklagade bara den/dem.
    e) Det var sexbrott av någon eller några av dem och hon anklagade alla, eller bara den/dem.
    f) Det hände ingenting sexuellt alls utan hon har hittat på det.
    g) Det var andra sexkontakter än ”genomknullning”
    Grunden för dina påståenden är ju inte ENS egentligkännedom om kvinnans anklagelser.

    Svara
    • MiT

      /  10/12/2016

     Jo, allt är möjligt. Möjligt är också att hon fick en mikrometeorit i huvudet och inte visste vad hon gjorde. Någonstans måste man ändå dra en rimlighetsgräns, tycker du inte? ”Men det var inte jag som rånade banken – Vi har film på dig. Jättetydlig film. -Måste vara en dubbelgångare!” Visst är det möjligt att folk har en dubbelgångare men inte rimligt att just den rånar en bank i samma stad som du bor i. Men möjligt är det. Och man VET ju inte…

     Svara
     • Musse

       /  10/12/2016

      Det finns ingen känd film av händelsen eller något känd påstående om dubbelgångare.
      Motsvarande jämförelse skulle vara att du häktas för bankrånet för att någon har anklagat dig för det, och det enda som finns är anklagelsen.

      Det finns en anklagelse, i detalj okänd, och så finns det några misstänkta, oklart om de ens är utpekade.

      Om jag anklagar dig för att ha våldtagit mig och min hund, är det då mest troligt att du har gjort det eftersom sannolikheten för att jag och min hund skulle vilja bli ordentligt genomknullade av dig är så liten? (och du borde bli häktad).
      Eller är det kanske så att det bara är en anklagelse oavsett vilka generella sannolikhetskalkyler man kan fantisera ihop?

     • MiT

       /  10/12/2016

      Om jag efter att polisen pratat med mig erkänt att jag haft sex med både dig och din hund samt att troligtvis MINST ännu en haft det vid samma tillfälle men nekat så är det svårt att inte tro att det faktiskt ligger till som du säger. Vi är också helt okända för dig sen innan, totala främlingar.

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  10/12/2016

      Var det inte en rattfyllerist som skyllde på Mollgan
      (Alfons Åbergs osynlige vän) och slapp straff?
      På tal om sannolikhet……..

      Jag tycker att kommentatorer som enbart
      kommenterar i syfte att provocera
      är ute i ogjort ärende.

      Vad vill man egentligen med att komma med
      antaganden och att vinkla saker som Musse
      och Muhammeds brorsa?

     • Musse

       /  10/12/2016

      @#NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)
      Suck…..
      Ja han skyllde på Mollgan, men det hade inget med att han friades att göra.
      Anledningen till att han friades var att man inte kunde bevisa att han hade kört bilen. Han kunde ha varit helt tyst och det hade blivit samma resultat. Gå inte på all skit som media skriver.

    • Frida Gustavlin

      /  10/12/2016

     Jag blandar mig i.

     Det lustiga är just att det blir en demonstration mot rasism, när rasism inte har något med saken att göra. Om det hade varit sex vita medelålders heterosexuella män som var misstänkta så kan du däremot ge dig fan på att denna demonstrationen mot rasism hade varit av helt annna kaliber, nämligen en demonstration helt fullspäckad av anklagande rasism mot just vita män. V och F! är förblindade av sin ideologi.

     Mig veterligen så är ”Stureplansvåldtäkten” den enda massmedialt uppmärksammade gruppvåldtäkten som skett med svenska och vita förrövare under de senaste tio åren. Jag kan mycket väl ha fel.

     När det kommer till denna påstådda våldtäkt förhåller jag mig dock avvaktande. Den kan mycket väl ha skett, rullstolskvinnan kan också ha hittat på allt. Jag vet inte.

     En sak är dock säker, gruppvåldtäktsmän är GENERELLT extremt överrepresenterade bland de som saknar svensk bakgrund med ursprung från specifika delar av världen. Källa: BRÅ 1996:2.

     Ang BRÅ 1996:2, sedan denna rapport publicerades, för 20 år sedan, har ingen liknande sammanställning gjorts av myndigheten, argumentet är att det inte är relevant, då överrepresentation och brottsbenägenheten sägs kunna förklaras med andra faktorer än ursprungsland/ursprungskultur.

     Låt säga att det är sant. Att ursprungskultur inte spelar någon roll. Blir det då mindre rellevant att manifistera mot gruppvåldtäkter bara för att förrövarna härstammar från utlandet?

     /Frida

     Svara
     • Musse

       /  10/12/2016

      Jag har aldrig sett eller hört om någon demonstration om att folk inte blivit häktade, alls. Det har varit en del demonstrationer från feminister mot friande domar och även i fall med fällande domar som de tyckt inte varit fällande nog.

      Stureplansprofilerna var oskyldiga.
      Det har varit massor av gruppvåldtäktsmål med svenska misstänkta. Nu begränsade du det till 10 år, men hela 90-talet var ju fullt med satanistiska nätverk som våldtog och mördade hej vilt, särskilt populärt var det ju att fäder våldtog sina barn eller bjöd ut dem på satanistiska gruppträffar.
      Var ett fall helt nyligen med en väktare som dömdes för att ha våldtagit två yngre kamrater för 16 år sedan, när han var 15. Anklagelserna var från början gruppvåldtäkter men det drogs ner till att enbart åtala väktaren.
      I ett nyligt mål om falskt tillvitelse, NJA 2015 s 1008, så var det en kvinna med vanföreställningar som anklagat flera svenska män för våldtäkt, en av dem blev fälld för det. Hon erkände att vissa anklagelser var falska men vidhöll bland annat en gruppvåldtäkt utförd av svenska män 2012.
      Killen som fick resning efter 9 år för bland annat gruppvåldtäkter mot sin dotter var svensk och de oidentifierade påstådda deltagarna var beskrivna som svenskar.
      I ett ganska uppmärksammat fall, HovR f. V. Sverige B 4484-07, så var en helsvensk kille från början anklagad för att vid tre tillfällen deltagit i gruppvåldtäkter mot samma tjej tillsammans med svenska kompisar. Han fälldes sedan för grov fridskränkning

      Invandrare är KRAFTIGT överrepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter, men den här uppfattningen att det bara skulle vara invandrare som anklagades för gruppvåldtäkter beror ju på att man enbart läser viss media som filtrerar bort alla fall med svenska tilltalade. Precis som att gammelmedia kommer slå upp sådana fall stort i fortsättningen och de som bara läser sådan media kommer uppfatta att det oftast inte är invandrare.

     • Frida Gustavlin

       /  10/12/2016

      Det där med satanistiska nätverk ska du nog ta med en rejäl nypa salt. Eller är det kanske så att denna uppsjö av satansdyrkare helt plötsligt fått sina onda andar utdrivna av den normkritiska exorcisten Gudrun Schyman, och att de därefter helt slutat med sina sataniska otyg?

      Det är klart som korvspad att inte bara invandrare gruppvåldtar, ingen har påstått något annat.

      Snart finns dock inte våldtäktsbegreppet kvar, om feministerna nu får som de vill med sin nya samtyckeslag. Min gissning är att brottstypen kommer tappa i värde, när en grov våldtäkt och ett ringa ofredande ryms inom samma lagparagraf.

     • Musse

       /  10/12/2016

      Ja det är klart att jag gör, det var ju helt påhittade anklagelser. Ändå har ett par tusen svenska män suttit i fängelse för sådana anklagelser, om man inkluderar bortträngda minnen och annan låtsasvetenskap. Det går mode i sexualbrottsanklagelser. Min poäng är att man ska gå på bevis och inte på anklagelser.

      Ja det passar ju bra att ta bort begreppet. Tidigare använde ju feministerna den uppblåsta statistiken och ändrade definitioner för att blåsa upp siffrorna ännu mer. När sedan invandringskritiker började använda feministernas siffror så är det väl inte lika roligt längre.
      För om statistiken skulle inrymma nya definitioner under rubriceringen våldtäkt så kommer väl avskaffandet av rubriceringen våldtäkt betyda att våldtäkterna kommer att försvinna.
      En annan rolig effekt kommer ju vara att enligt feministisk logik så vill de avkriminalisera våldtäkt. Feminister påstår ju att våldtäkt inom äktenskapet var lagligt fram till brottsbalkens införande, eftersom brottet innan dess hade ett annat namn.

      Grov våldtäkt ska ju bli grovt sexuellt övergrepp och synnerligen grovt sexuellt övergrepp. Så det kommer inte rymmas inom samma paragraf. Men det är ju så redan nu att tämligen harmlösa handlingar och riktiga våldtäkter ryms inom samma paragraf. Men det har inte påverkat begreppets laddning.

   • Rikard

     /  10/12/2016

    Hej.

    Jag tror du råkat ut för en trål-fiskare här.

    ‘Musse’, vet du vad ‘begging the question’ syftar på?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Musse

      /  10/12/2016

     Nej, vad betyder det?

     Svara
    • Musse

      /  10/12/2016

     Jag googlade lite snabbt och det verkar betyda cirkelresonemang.
     Men jag förstår inte varför du frågar mig det. Cirkelresonemanget ligger ju i inlägget där det påstås att kvinnans anklagelse måste vara sann eftersom hon knappast frivilligt gått med på det som hon tros ha berättat ska har hänt.

     Svara
     • Fredde

       /  10/12/2016

      Måste säga att jag håller med Musse, finns flera obegripliga scenarier
      – ensam kvinna i rullstol följer med okänd man hem för att låna toaletten…
      – kvinna följer med hem för gruppsex med 5-6 ensamkommande afghaner, går galet och ångrar sig…

      Det som talar emot det senare, en man säger sig ha haft sex övriga nekar.
      Det som talar för toalett historien, det finns obegränsat med godtrogna kvinnor som inte alls ser någon fara i att låna toalett av okänd afghan.
      Lex Lotta, där kvinnan ansåg att Martin Jonsson nog va en rätt hyvens karl ändå..

     • Rikard

       /  10/13/2016

      Hej.

      Det är den debatteknik du verkar föredra.

      Såhär:

      Har det framkommit att kvinnan ljugit?
      Har du belägg för att sexuell preferens har med våldtäkt att göra?
      Har du tillgång till andra uppgifter än de allmänt tillgängliga?

      Jag argumenterar mot dig genom att ställa frågor med antydda påståenden, även om mina är lite simplare konstruerade.

      I en debatt måste du nu redogöra för varför du svarar som du gör, och om du inte svarar endast ‘Ja’ eller ‘Nej’ är målet att snärja dig i påståenden som jag kan fortsätta bena sönder med upprepning av tekniken. Om du svarar endast med ett ord, kan jag spinna vidare på det och underminera din trovärdighet den vägen.

      Argumentationstekniken använd som jag hävdar här syftar alltså inte till att framföra en åsikt eller en ståndpunkt, inte heller till att utröna fakta eller sant/falskt, utan endast till att ‘vinna’ genom att själv framstå som en hederlig och oskyldiga frågare (där påståendena är invävda i frågan, och tycks bevisas av ställandet av densamma) och få motståndaren att snärja in sig i komplexa och komplicerade svar, vilket underminerar trovärdigheten då vi gärna uppfattar den som är kortfattade och troskyldigt frågande som mer ärlig. Den som till synes står till svars impliceras per automatik att ha något att stå till svars för.

      Du kan ifrågasätta det aktuella fallet baserat på fakta; t ex om du läst förundersökningsprotokoll eller liknande så kan du ju citera ur dessa med länk eller så. Eller varför inte länka till en faktakälla gällande handikappades utsatthet för sexuella övergrepp, eller kvinnors benägenhet för gruppsex?

      Du kan också ifrågasätta utifrån vad du själv tror, och varför, men då är det väl inte för mycket begärt att skriva det? Typ: ”Jag tror det är båg därför att…” eller så.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare
      Ps Brukar du skriva på Dag Öhrlunds blogg? Både språk och argumentation är väldigt likt en signatur där. Ds

     • Jans

       /  10/13/2016

      Jag tror jag kissar på mig av skratt. 😀 😀 😀
      Först skriver den pigge Musse att man inte skall lita på all skit som media skriver och sedan skriver han på fullt allvar om ett av 90-talets råttan-i-pizzansägner: de satanistiska pedofilnätverken. Eva Lundgren och kompanis fantasifoster…
      Jeee….

     • Svenne

       /  10/13/2016

      Ja, Eva Lundgrens villfarelser har diskuterats en hel del här på bloggen. För en översikt så googlade jag på ”Eva Lundgren toklandet”…

     • Musse

       /  10/13/2016

      @Jans
      Det där flög ganska långt över huvudet på dig.

      @Svenne
      Jag vet, och då har resonemanget från det här inlägget inte applicerats över huvud taget. Det är just det som gör mig sorgsen. Det visade sig ju vara identitetspolitik och inte förståelse för logik och rättssäkerhet. Det var att vita män anklagades som ledde till kritiken, nu när invandrade män anklagas så använder man samma resonemang som feministerna.

     • Musse

       /  10/13/2016

      @Rikard

      Jag förstår inte riktigt vad du menar med knep, teknik m.m.
      Om någon framför påståenden och en annan frågar om grunderna till de påståendena, är det ett debattknep?
      Annars kunde ju den som framför påståendena redogöra för grunderna till påståendena redan när påståendena framförs, så behövs inga frågor.

      I mitt inlägg efter det med frågorna så svarar jag ju på mina egna frågor och bloggägarens frågor.

      Jag kan lätt svara på dina frågor och jag kan inte se hur de skulle utgöra knep.

      1. Nej, och det har inget med saken att göra.
      2. Nej, och det har jag inte påstått.
      3. Nej, bara de allmänt tillgängliga, precis som alla som fantiserar här.

      ”Du kan ifrågasätta det aktuella fallet baserat på fakta”
      EXAKT!!

      Ps.
      Nej, aldrig hört talas om den innan du skrev det här. Ds.

     • MiT

       /  10/13/2016

      Å andra sidan så svarar du inte alls på de viktigaste frågorna…

     • Musse

       /  10/13/2016

      @MiT
      Då har jag missat dem. Vilka är de?

     • MiT

       /  10/13/2016

      Den om du inte tycker att det finns någon gräns för när det rimliga tar slut? En sorts rimlighetsgräns?

      Efter den så drog jag en överdriven liknelse om ett bankrån där rånaren fanns på film men att det ÄNDÅ kan finnas tvivel, överdriven alltså. Men du gick direkt loss och sa att vid den här händelsen så fanns minsann ingen film när det var rimlighet jag ville belysa och tog ett överdrivet påhittat exempel. Finns det någon gräns för när det rimliga tar slut enligt dig? För man kan säga en massa ”OM” och ”kanske” hela tiden om precis allt.

     • Musse

       /  10/13/2016

      Jo det håller jag med om. Det var bara det att de tecken på orimlighet som du använde var påhittade. Den är ett falskt dilemma.

      Det var för att din liknelse använde fakta som bedömningsgrunder och inte påhitt.
      En bättre liknelse är ju de här häxprocesserna om satanistiska pedofilnätverk. Om en flicka påstår att hon blivit gruppvåldtagen av sin pappa och andra män under satanistiska ritualer där man också offrat levande djur. Då kan man ju inte säga att anklagelsen blir starkare därför att det är så orimligt att flickan skulle ha gått med på sitt deltagande frivilligt. Eftersom det inte finns något som säger att ritualerna, djuroffren eller sexhandlingarna skett i verkligheten. Det antar jag att du håller med om.
      Men det är det du gör med det här fallet. Du utgår ifrån att den påstådda händelsen är fakta, och att den förnekande fadern därför påstår att flickan deltagit frivilligt.

      Jag tror också att du skulle hålla med om mig, om de anklagade hade varit svenskar.

     • MiT

       /  10/13/2016

      Nej, det var för att det inte var EXAKT likadana omständigheter som du bara struntade i det, inget annat. Ditt svar om att den här händelsen inte var filmad skvallrade om det.

      Så, finns det en rimlighetsgräns för dig? En gräns där det faktiskt börjar bli orimligt med att att hela tiden säga ”tänk om det är så här …” 3:e gången du får frågan nu… 😉

      Och det där med de satanistiska pedofilnätverken som offrade både djur och människor och dessutom åt av offren kan väl sägas vara orimliga från början och skulle såklart ha hanterats som just orimliga… Återigen, rimligt spelar roll.

     • Musse

       /  10/13/2016

      Nej det var det inte. Det var ingen liknelse. Det vi vet här är att en kvinna har anmält våldtäkt och att det finns fem misstänkta.
      Men man kan göra liknelsen mer lik. T.ex. att sätta förutsättningarna till att någon filmats vid ett rån och den misstänkte inte häktas. Är det då rimligt att utgå ifrån att man vet att den misstänkte är rånaren?

      Det blir tredje gången jag svarar också. Jag citerar från förra svaret:
      ”Jo det håller jag med om.”

      Ok, då är ju inte den liknelsen bättre. Men om jag säger att du rånade mig på en miljon och du förnekar. Ska man då häkta dig och utgå ifrån att ditt förnekande är orimligt eftersom det är orimligt att jag skulle ge dig en miljon frivilligt?

      Ser du verkligen inte den logiska luckan i ditt resonemang? Du påstår att deras oskuld är orimlig baserat på förutsättningarna som du har hittat på.

     • MiT

       /  10/13/2016

      Jag valde medvetet en skruvad för att alla skulle förstå att den var skruvad, det hjälpte visst inte. Nu är du där igen och ska medvetet missförstå trots att jag talat om att det är en överdriven liknelse, den har aldrig inträffat heller vad jag vet. Och om du svarar på den kan du säga att ”Jo det finns gränser även för mig” istället för att fortsätta med en massa om och kanske och medvetet missförstå…? Jag har inte hittat på några förutsättningar alls, det jag anser baseras på vad som kan vara rimligt och inte. Undantag finns alltid men det slipper man aldrig ifrån oavsett.
      Det är du som varit ologisk, du har t ex antagit att det finns ganska många som gillar gruppsex med 5-6 okända, att de är fler än de som gillar att gruppvåldta. Att de som gillar det ena eller det andra kanske samlas är också en grej att fundera över, en som gillar gruppsex med 5-6 okända kanske inte söker det på krogen? Medan de som vill gruppvåldta söker sig till varandra och där kan krogen vara utmärkta ”jaktmarker”. Chansen att hitta en som söker gruppsex med okända på krogen måste vara extremt minimal medan risken att där stöta på några som är på jakt efter någon att gruppvåldta förmodligen är större. T ex. Så var går dina rimlighetsgränser? Du håller med om att man någonstans måste dra ett ”streck” för vad som kan vara rimligt även OM något kan vara möjligt?

     • Musse

       /  10/14/2016

      @MiT
      Jag vet inte ens vad jag medvetet skulle missförstå.
      Det verkar däremot som att DU gör just det.

      Jag har flera gånger svarat att det är klart att man kan utgå ifrån att orimligheter inte stämmer. Jag gör det ofta, som i kommentaren om Ivar Arpis artikel här.
      Problemet är att de omständigheter som du anser är orimliga invändningar är PÅHITT av dig och INTE fakta.

      Jag vet inte hur jag ska förklara det närmare. Men tänk dig att jag angående Arpis artikel bara hade hittat på omständigheter kring det fallet som han skriver om och sedan hävdat att Arpis påståenden var orimliga utifrån de omständigheter som jag hittat på.
      Skulle du då inte reagera på samma sätt?

      Det var ju bara på en EN punkt som jag ifrågasatte om din rimlighetsbedömning stämde (alltså där invändningen inte var att du hittat på) och det var påståendet att rullstolsbundna kvinnor skulle ha andra sexuella preferenser än andra kvinnor.

      Hur vet du att de var okända? Inte ens det vet du, utan förutsätter bara.
      Jag vet att tusentals personer besöker swingersklubbar och andra tillställningar med gruppsex med helt okända människor. Helt klart fler män än kvinnor, men det saknas inte direkt kvinnor.

      Det finns väl inte ens något som tyder på att de fem misstänkta (som du hela tiden anger som 5-6 trots att bara fem är misstänkta och kvinnan enbart angett fem, den sjätte hördes som vittne) ens var på någon krog?

      Du vet inte ens om det förekommit något sex,
      du vet inte hur många som deltog i eventuella sexhandlingar,
      du vet inte vad för sorts sexhandlingar kvinnan påstått,
      du vet inget alls om vad männen sagt annat än att de förnekar,
      du bara hittar på omständigheter FÖR ATT få förnekandet att låta orimligt.

      Det var nyligen ett fall med en kvinna som fälldes för våldtäkt mot barn, gissa vad hennes första reaktion var när hon fick reda på att hon var avslöjad? Att anklaga de två ungarna för våldtäkt.
      Är det orimligt att det kan vara något liknande här?

     • MiT

       /  10/14/2016

      Son sagt, de som gillar nåt sånt samlas på ett ställe som du själv skriver, ex på swingersklubbar, där det anses vara säkert antar jag.

      I övrigt så är det uppgifter som stått i media som jag angett, inget jag ”hittat på själv” och där ingår även uppgifter från kvinnan själv. Men eftersom du inte har läst något om det så drar du på med att jag ”hittar på”. Om man läser det som finns om fallet så kan man få reda på att en av dem har erkänt att de hade sex med kvinnan medan de andra nekar men man är ganska säker på att ytterligare minst en har haft det. Att de var på väg hem från krog är kvinnans egna uppgifter.
      Du bara fiskar genom att försöka få det till att vi andra minsann inget vet och bara brölar och hittar på medan du minsann är så klok och noga har tänkt igenom precis allting. Trots att du inte ens har läst de artiklar som tar upp händelsen…

     • Musse

       /  10/14/2016

      För det första är det inte alls uppgifter från media, för det andra är det intressant att du litar så på uppgifter från media.
      Media har t.ex. inte skrivit vilken typ av sexhandlingar det rörde sig om, och ännu mindre att det rörde sig om hårt genomknullande.

      Vad då drar på med? Du har ju hittat på det.

      Om nu någon (åklagaren) är ganska säker på att det är TVÅ som genomfört sexhandlingar med henne, varför upprepar du då att det skulle vara FEM eller SEX? Är det inte enbart påhitt för att få förnekandet att låta mer orimligt?

      Kvinnans uppgifter är att hon var på väg hem från krogen tillsammans med EN man.

      Vad hennes målsägandebiträde sagt är ju att lagstiftningen är ett ”problem”, alltså att det hon berättat kanske inte ens är brottsligt, men att samtyckeslagstiftning hade hjälpt. Han har också angett att hon ska ha hävdat att hon drabbades av ”frozen fright”, ett nonsensbegrepp utan stöd i verkligheten som har ersatt bortglömda minnen och andra dumheter som används för att förklara frånvaro av bevis i sexbrottsmål.

      Du får gärna berätta vilka medieuppgifter du använder för att komma fram till att det är visat att kvinnan plötsligt blev genomknullad av 5-6 okända män.

     • MiT

       /  10/14/2016

      Det var MINST 5 st inblandade, en har erkänt sex och resten har nekat men man är ganska säker på att MINST ytterligare 1 haft sex med henne. Om det bara är TVÅ så anser jag att det är väldigt märkligt att ytterligare MINST 3 st till varit där. OM någon blir våldtagen av MINST två pers och ytterligare MINST 3 st till varit inblandade så förutsätter jag att det inte handlar om vaniljsex eller ens om ”sexhandlingar” utan om ganska brutalt.

      Ja, det var EN person som hon delade taxi med vad jag förstår men helt plötsligt så är YTTERLIGARE MINST EN TILL inblandad direkt samt ytterligare MINST 3 stycken. Att advokaten sagt att lagstiftningen är ett problem betyder INTE att det inte är brottsligt.
      Nej, jag tror inte heller att ”frozen fright” är speciellt vanligt men jag kan tänka mig att det kan inträffa, en ensam rullstolsburen mot MINST 5 st, vad ska man göra? Vad KAN hon göra? Om de också tar bort rullstolen för henne (vad jag förstått var hon inte helt bunden till rullstol utan kunde röra sig lite utan den)?

      Det handlar inte om att man ska lita blint på media utan att om vad de rapporterar är rimligt. Du verkar å andra sidan se lite annorlunda på rimlighet. Vill du tro att ”sexhandlingarna” är vanilj vid en (ev) gruppvåldtäkt så är det upp till dig.

     • Musse

       /  10/14/2016

      Men…..?
      Det är som att du bara larvar dig.

      Du vet inte om de 3 eller 4 som inte deltagit i sexaktiviteter har ”varit där”. Jag har knullat i samma hus/lägenhet som en massa andra personer utan att ha haft gruppsex. Jag har varit i samma hus/lägenhet som andra som knullat utan att jag haft med det att göra. Det gäller säkert för dig och nästan alla andra vuxna. Det är inte orimligt, eller hur?

      Kvinnan har följt med en man hem från krogen och det har skett sexhandlingar med honom, det kan vi vara ganska säkra på. Orimligt så långt?
      Åklagaren TROR att ytterligare en man haft sexuellt med kvinnan att göra. Jag kan tänka mig att det finns något i andras uppgifter eller något tekniskt fynd som gör att åklagaren uttalar sig så, men jag vet inte. Är det orimligt att kvinnan haft något sexuellt samröre med ytterligare en person?

      Vad fan får du ”plötsligt” och ”direkt” ifrån?
      Du hittar ju på!

      Att advokaten sagt att lagstiftningen är ett problem innebär att det är oklart om det hon har berättat är brottsligt. Han säger ju uttryckligen att om man hade en annan gräns för det brottsliga agerandet så skulle det inte vara samma problem.

      Att inte kunna göra något är något helt annat än frozen fright. Frozen fright inträffar ALDRIG, det finns inte. Nu är det förvisso lite oklart om det är kvinnan eller hennes ombud som drar in det. (Men allt är ju oklart). För han har också uttryckt det som att ”hon ger upp” efter ”tjat”.

      Du låtsas ju inte begripa och larvar dig bara. Jag tycker att det låter som rimliga förklaringar från de sex männen.
      1. Jag vet inget, jag kom hem från jobbet gick och la mig och sov. Träffade ingen annan person i huset.
      2. Jag och kvinnan delade en Taxi, hon följde med hem till mig och vi hade sex.
      3. Jag var i huset men hade inget sexuellt med kvinnan att göra.
      4. Jag var i huset men hade inget sexuellt med kvinnan att göra.
      5. Jag var i huset men hade inget sexuellt med kvinnan att göra.
      6.Jag var i huset men hade inget sexuellt med kvinnan att göra.

      Kan du inte bara berätta VAD i de sex förklaringarna som är orimligt? De förklaringarna från männen är ju vad man från media VET om hur de förklarat sin oskuld.

      INGEN inblandad har påstått att kvinnan ville bli plötsligt genomknullad av 5-6 män. Det är något som du har hittat på.

 9. Jan

   /  10/12/2016

  Tokvänsterns demonstration är egentligen för asylturism och asylsökandes rätt att begå gruppvåldtäkter på värdfolket samt mot sunt förnuft.

  Svara
 10. Hej

  Inte mycket jag vill hålla med om stats-mini-sterns uttalanden men han har rätt i när han sa att ”något har gått sönder i Sverige” och att ”vi? har varit naiva.”

  Svara
 11. En manifestation för idioti

   /  10/12/2016

  Jag kommer inte sörja det minsta om ärthjärnorna inom F! Gotland av en händelse skulle råka ut för samma sak som den rullstolsbundna kvinnan.

  EDIT: Jävla dumheter!

  Svara
 12. Lövey

   /  10/12/2016

  OT: ”Den blomstertid nu kommer” förtjänar inte att få illustrera alla de andra filmiska idiotsatsningarna som din tweet refererar till.

  Den kan bli både otäck och aktuell… …finns en teaser på youtube.

  Svara
 13. Svenne

   /  10/12/2016

  Apropå rasism… #Tourettes

  Svara
 14. Feministisk idioti

   /  10/12/2016

  Folk som tar parti för gärningsmännen i såna här sammanhang borde omyndigförklaras.

  Svara
 15. Hmm

   /  10/12/2016

  Musse här i kommentarsfältet gör mig lite sugen på att bli anarkist trots allt.

  Svara
 16. Och tänk: när MP går i graven så kommer F! ta över deras plats.

  Amen.

  Svara
 17. Det är otroligt vidrigt hur man behandlar gotlänningarna. Man är knappast rasist eller nazist för att dussintals kvinnor blivit våldtagna, än mindre en gruppvåldtäkt mot en rullstolsbunden kvinna som sedan inte ens får rättvisa.

  Att ingen faktiskt gjort något våldsamt mot gärningsmännen ännu chockar mig faktiskt lite, men känns som att det finns en risk för det.

  Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  10/13/2016

  Ang. Postnord och deras knagliga brevleveranser.

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/försvunnen-post-växande-problem-1.28764

  http://www.expressen.se/dinapengar/folkets-ilska-mot-postnord/

  50000 saknade eller försendade försändelser. Säg att en försändelse i snitt väger 150 gram, så snackar vi 7,5 ton. Värst verkar det vara i Malmö och Göteborg. Är det bara jag som tänker att möjligheten att ”klåfingrig” postpersonal kan spela in? Postnord skyller i vilket fall på sina dåliga sorteringsmaskiner.

  /Frida

  Svara
 19. Jans

   /  10/13/2016

  Detta säger de på Facebook:
  ”Vi kommer aldrig att acceptera rasisternas förenklade beskrivning av verkligheten och deras påstådda vilja att ‘skydda svenska kvinnor’ mot ett mystifierat hot utifrån”

  Och frågan man ställer sig blir naturligtvis: på vilket sätt är hotet ”mystifierat”? Det är väl synnerligen reellt? Vad är det som är mystiskt här? Tror de inte att hon har blivit våldtagen, tror de inte på rapporterna från sommarfestivalerna eller Köln? Om det är några som ”mystifierar” så är det väl Fi som försöker låtsas att saker som hänt inte har hänt? Helt i linje med deras postmodernistiska marxistiska verklighetsfrånvända världsbild.

  Svara
 20. MiT

   /  10/13/2016

  Svara
  • G

    /  10/13/2016

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/13/2016

    Ser med förtröstan fram emot pansargeneralens kommande mästerverk, ett verk som lovar att minst vara i klass med Tractatus Logico-Philosophicus av dårfinken Ludwig Wittgenstein, obegriplig för nästan alla, underskön i sin allsmäktiga sanningshalt.

    ”Wovon man nicht sprechen kann darüber muss man schweigen.”

    /Frida

    Svara
    • Ivar L

      /  10/13/2016

     Jag hoppas inte du jämför Wittgenstein med Arnstad. Det är som att jämföra guld med en hundbajs.
     😉

     Svara
 21. Jan

   /  10/13/2016

  Erik Hörstadius i en krönika i Affärsvärlden om vart vänstern tog vägen: ”Så länge vänstern framhärdar i grälsjuk världsfrånvändhet och delirisk migrationsutopism, kommer man att stå svarslös inför tidens stora frågor.” Det är bara att hålla med. Tyvärr har nog inte dagens vänster en aning om vad Erik pratar om här.

  http://www.affarsvarlden.se/kronikor/erik-horstadius/vad-hande-med-vanstern-6795024

  Svara
 22. Jan

   /  10/13/2016

  Expressens ledare om vår statsminister som tycker att det är okej att ljuga om stora samhällsproblem: http://www.expressen.se/ledare/en-direkt-forvanskning-av-verkligheten/

  Svara
 23. Jan

   /  10/13/2016

  Expressen utmärkta Karin Pihl dekonstruerar klyschorna i partiledardebatten. Hon är något så ovanligt som objektiv och slår åt båda hållen.

  http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/pihl-politiker-snalla-sluta-klyscha-er/

  Svara
 24. G

   /  10/13/2016

  ”Kronqvist: Sverige har inte stängt gränsen

  Flyktingmottagandet är fortfarande högt, men politikerna underskattar integrationsproblemen.”
  http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/sverige-har-inte-stangt-gransen/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/13/2016

   ”Vi måste sprida kunskap” och ”vi behöver mer kunskap” är bland de mer slappa och självfördummande flosklerna som finns. Om man nu jobbar dygnet runt som elitpolitiker så kan man väl förvänta sig att man tillgodogör sig aktuell kunskap, samt vågar ta ställning till denna kunskap i de frågor som man driver politik kring.

   Denna sämre typ av politiker är av samma skrot och korn som dagens färdigexaminerade civilingenjörer, ekonomer och andra blivande tjänstemannaakademiker, en sådan typ som läser dagstidningarnas karriärstips och mest fokuserar på att bli gruppchef, avdelningschef, regionschef och slutligen chefchef. Det är viktigare att ha ett hollistiskt helikopterperspektiv och slipa på CV:et än att lära sig sin skit.

   Tänker i kontrast på en som Olof Palme, som var ansvarig politiker för högeromställningen på sextiotalet, och sägs ha lärt sig allt, och då menar jag allt om hur omställningen skulle genomföras. Allt från hur gamla trafikskyltar skulle täckas över, med vilken tejp och plast, till de mest övergripande samhällsfrågorna.

   Nu låter jag som en bitter bakåtsträvare, men yrkesstoltheten var bättre för, politiker inkluderade.

   /Frida

   Svara
 25. G

   /  10/13/2016

  facebook.com/hanif.bali/videos/10153901962980686/

  Svara
  • G

    /  10/13/2016

   För mig syns bara video här bland kommentarerna, men gå till inlägget på FB och läs texten som hör till inlägget också! För de som inte ”orkar”, here you go…..

   ””Idag var det riktigt mycket oväsen utanför riksdagen – böner utropades och folk skanderade. När jag tittar ut trodde jag först att jag såg scener från Tehrans gator. Mycket riktigt var det shiiter som högtidighöll Ashura där man sörjer Hoseyn ibn Ali, son till Ali – Muhammeds svärson *och* kusin – som dog under den fortfarande aktiva blodiga arvstvist den så allseende profeten lämnade efter sig.

   Det var många hundratal där och flera funktionärer som delade ut flygblad och bar banderoller det stod ”Fråga mig”. Jag tog tillfället och frågade vilka som var arrangörer – svaret var Imam Ali Center, en shiitisk moské i Järfälla som gjort sig känd för att bjuda in hatpredikanter. I just den moskén hänger ett stort porträtt av Imam Khomeini.

   Khomeini var ledaren för den blodiga islamiseringen av Iran 1979 och har personligen beordrat dödsdomen till över 30 000 politiska fångar (även tidigare allierade) och intellektuella i Iran.

   Det tog mig precis 1 minut och 43 sekunder från att jag gick ut ur riksdagshusets dörrar och till att någon sa att ”Vi älskar Imam Khomeini”

   Khomeini skriver i ”Tahrir al Wasilah”:

   ”En man får ha sexuell njutning av ett barn så litet som en baby. Men han får inte penetrera henne vaginalt, men sodomisering är acceptabelt […] Det är bättre för en flicka att gifta sig i sådan ålder att hon påbörjar sin menstruation i sin makes hus än hennes faders hem. Den fader som gifter bort sin dotter så ung har en permanent plats i himmelen”

   Vad som var tragiskt var de många mycket trevliga men hjärntvättade ungdomar (bland annat de flickor jag pixlat i filmen) som utnyttjades som funktionärer åt dessa galningar. Alla ungdomar jag talade med var antingen helt aningslösa eller bara blint följande sin vuxenvärld. Jag försökte ställa dem lite kritiska frågor – men vuxna grep in och avbröt samtalet.

   Många av evenemangets deltagare var afghanska pojkar och män, den shiitiska gruppen ser just nu en enorm tillökning av just på grund av många unga ensamstående lågutbildade afghaner som saknar förankring och fast punkt i livet. Moskéerna suger upp dem i rasande takt, enligt samma modell som moskéerna gjorde innan revolutionen i Iran på 70-talet.

   En ung afghansk kille började skrika mitt på torget på sitt hemspråk Dari:
   – Må gud öka vårt antal, vi måste göra muslimer av dem allihopa!
   Han mottogs gillande med ryggdunkningar av vuxna i sin omgivning.

   Detta är inte första gången Iran använder ungdomar för destabilisering och radikalisering. På slutet av 90-talet började Iran finanisera ungdomsförbund och ”sommarläger” i Yemen för shiitiska ungdomar. Det handlade om att ”bygga en stark religös identitet” etc. I 15 år fostrade man hundratusentals religiöst förstärkta, ur dessa skrapade man runt 10 000 fanatiker och på några år rensat ut regeringen och övertagit makten i landet.

   Det som är tragiskt är hur det inte var en enda journalist på plats för att granska den oerhörda maktdemonstrationen av lojala islamistiska femtekolonnare utanför Sveriges riksdag.

   PS. Jag vill se en ordnad och saklig diskussion i kommentarstråden. Blir du förbannad? Jag med – räkna ner från 10 – men gör inte ner en viktig fråga genom att bli lika barbarisk som barbarerna själva. Påhopp på tjejerna i filmen kommer inte tolereras – de är barn – bli arg på deras föräldrars indoktrinering istället. Bli arg på regeringarna (vår egen och Irans) som finansierar indoktrineringen.””

   Svara
   • Ivar L

     /  10/13/2016

    Riktigt obehagligt och förmodligen relativt korrekt berättat av Hanif. Han har ingen anledning att hitta på sån’t här. Inte minst är jag intresserad av översättningar av vad människor i sådana här sammanhang säger på arabiska, dari och persiska. Storartat av Hanif att göra en översättning, något som jag väl i princip aldrig sett media göra. Vad är det de pratar om på sina egna språk, vad säger de om sin religion, om svenskarna, om vad de vill göra här i landet?
    Mer sån’t. Tack Hanif.

    Svara
   • Jans

     /  10/13/2016

    Undrar hur många av demonstranterna som har ljugit om sina asylskäl? De som kommer från Iran måste ju rimligtvis gjort det om de gillar den religiöse urdiktatorn Khomeini. Varför bor de ens i Sverige om de älskar Iran och shiadiktatur?

    Det känns extremt provocerande för mig som varit positiv till att ta emot flyktingar som flyr förtryck när man inser att många ljugit och bara är här för ett bekvämt liv bekostat av mig och för att försöka inrätta ett eller snarare två (shia och sunni) muslimska parallellsamhällen.

    Dock, viktigt att komma ihåg. Det finns utan tvekan Iranier här som flytt av goda skäl, speciellt under 80-talet. Det är ett svek mot dem med att ta emot dessa fundamentalister.

    Svara
 26. Svenne

   /  10/13/2016

  OT: #Detnyasverige

  Svara
  • Svenne

    /  10/13/2016

   Helsingborgs Dagblad: #Detnyasverige

   Svara
  • Jans

    /  10/13/2016

   Samhället kommer säga aja baja och om 10 år kommer den här killen att vara yrkeskriminell. Eftersom samhället bara sa ajabaja upp till han var 18.

   Svara
 27. Ivar L

   /  10/13/2016

  Om någon undrar varför det finns tendenser att bilda medborgargarden:
  http://www.svd.se/brottsoffer-tvingas-utreda-pa-egen-hand/av/ivar-arpi

  ”Brottsoffer tvingas utreda på egen hand”
  Skamligt och fullständigt mot hela idén med en rättsstat.

  Svara
  • Musse

    /  10/13/2016

   Frågan är väl hur mycket samhällsresurser man ska lägga på att en tjej ska få tillbaka sin mobil. Att inte polisen var mer intresserad av det påstådda rånet låter däremot konstigt, fast mer som att Arpi skarvar än att polisen skulle ha gjort fel.

   Jag har flera gånger varit utsatt för cykelstölder, en del cyklar mer värda än en begagnad mobiltelefon. Polisen har aldrig skickat ut bilar för att leta efter cyklarna. Vilket jag mycket väl förstår, det skulle vara billigare för polisen att köpa en ny cykel till mig.
   Men om jag blev RÅNAD på cykeln så tror jag nog att polisen skulle bli intresserad.

   Svara
   • Jans

     /  10/13/2016

    Du bekräftar Ivars berättelse med likartade vittnesmål samtidigt som du påstår att han ”skarvar”.

    Att polisen ”gjort fel” är inte heller centralt. Med begränsade resurser måste man prioritera, du kanske skall fundera lite på hur de prioriteringarna görs.

    Om du tror att det centrala här är värdet på prylarna så missar du nog det väsentliga i artikeln vilket naturligtvis är fullt begripligt när man ser hur du resonerar i andra diskussioner.

    Du lever förmodligen fortfarande i en slags förnekelsefas och tror att du genom att försöka vrida och vända på små oväsentliga detaljer kan skjuta bilden av ett samhälle på väg åt fel håll i sank. Schyffertsyndromet, att tro att så länge man kan beställa pizza så är allt frid och fröjd och man kan fortsätta rösta på vetvillingar.

    Svara
    • Musse

      /  10/13/2016

     Jag tror inte att du förstår hur jag resonerar eller kan göra några egentliga analyser. Du trodde ju att jag trodde på de satanistiska pedofilnätverken som alla populister var upprörda över på 90-talet, nu är ni upprörda över annat och har glömt vad ni trodde då. Nu tror du att jag är någon invandringskramare bara för att jag förespråkar logik och inte tror blint på alla anklagelser som riktas mot invandrare (eller anekdotiska bevis om att ungdomen är fördärvad numera, igen).

     Om polisen ska åka och leta efter grejer så har det såklart betydelse vad de grejerna är värda. Ett rån däremot kan/ska inte polisen prioritera ned bara för att det tillgripna har lågt värde. Men Arpis skrivning får det att låta som att det inte är något rån, men att han vill att läsarna ska tro det.

     Svara
     • Jans

       /  10/13/2016

      Som sagt, fokus på detaljer, i detta fall vad saker är värda samt den exakta brottsrubriceringen. Inte fokus på det väsentliga, helheten.

      Jag ser också att du kör med den klassiska och smått omoderna metoden att tillskriva någon en åsikt och sedan argumentera emot: ”nu är ni upprörda över annat och har glömt vad ni trodde då”

      Vad vet du om vad ”vi” trodde då?

      @Toklandet: Jag utesluter inte möjligheten att Musse är MJ.

     • Musse

       /  10/13/2016

      Brottsrubriceringen har såklart betydelse på vilken insats polisen ska göra. En fickstöld har inte samma prioritet som ett rån.

      Jag utgår ifrån att de som är populister idag var populister då.

      Vad är MJ?

     • Jans

       /  10/13/2016

      Ahh… nu ser jag att du faktiskt INTE trodde på satanistnätverk.

      Jag tror du, liksom en del andra, missar vikten av att vara någorlunda stringent. Det kanske finns en och annan som sitter och noga läser alla inlägg i detalj men de flesta gör nog som jag, skummar.

      Men egentligen är det strunt samma, min generella invändning mot dina invändningar kvarstår och ditt sätt att resonera påminner oerhört mycket om en MJ som brukade gå loss med långa oändliga diskussioner om detaljer här förr i tiden. Han trodde, liksom du, att han var mer upplyst än alla andra vilket nog är en av de sämsta utgångspunkterna för någorlunda fungerande debatt.

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  10/13/2016

      @Jans
      ”@Toklandet: Jag utesluter inte möjligheten
      att Musse är MJ.”

      Jag (#NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson))
      som vanlig och återkommande kommentator
      på Toklandet, uppskattar din ”heads up”.
      ”MJ” verkar bekant från andra bloggar,
      liksom Hmm, Sofia, Muhammeds brorsa,
      Ghost Of Democracy, Bröd-och-Burqua åt folket etc.

     • Musse

       /  10/13/2016

      Nej det är klart att jag inte gör.

      Jag är stringent.
      Jag tycker nu precis som alltid att generella sanningar inte bevisar något i ett enskilt fall. Även om de flesta våldtäktsanklagelser är sanna så bevisar det inte att en enskild våldtäktsanklagelse är sann. Även om de flesta gruppvåldtäkter begås av invandrare så bevisar det inte att en anklagelse mot invandrare om gruppvåldtäkt är sann.

      Jag har nog aldrig varit i en så här lång diskussion förut.

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  10/13/2016

      My bad…….

      Nu var jag otydlig.
      Vad jag menar är:
      ”bekant” = ökänd.

     • F.d. Ulf Andersson!

      När det gäller ärlighet och omtanke om mitt älskade svenska folk så borde du inte få skriva på Internet överhuvudtaget!

      Du förtjänar endast förakt för vad du skrivit om mig!
      LÖGNARE!

      #Hoppas du inte har något socialt nätverk#

     • Musse

       /  10/13/2016

      Jag vill bara säga att jag inte alls känner till något om ert internetgräl så jag lägger mig inte i det.

      Däremot känner jag igen de här reaktionerna från andra sektliknande ideologiska diskussioner på internet. Feminister, islamister m.m. Om någon kommer in och har en avvikande åsikt så börjar det genast spekuleras i om det är någon fiende som kommer med den eländiga krigslisten att framföra motargument. Fienden måste då snabbt rökas ut så att ingen utsätts för motargument eller att faktiskt behöva fundera på sina egna argument.

     • MiT

       /  10/13/2016

      Men du är ganska lik den där MJ, finns ett skäl till att folk undrar, har inget med avvikande åsikt att göra, finns flera som har avvikande åsikter. Men det där att leta upp ett litet ord som kanske är fel, att leta efter ”kanske”, ”om” och ”det kan ju vara så att …” i all oändlighet och säga/mena ”ni här” osv är typiskt för en som bara vill skapa oreda och kaos. Inte för att det ska komma något bra ur det utan enbart för oredans och kaosets skull. Man ska vända och vrida på precis allt och samtidigt låtsas att man är logisk, det är medvetna missade motfrågor, svarar på helt andra saker, det är medvetna missförstånd osv i oändlighet. Helhetsbilden är sådan.

     • Musse

       /  10/13/2016

      Jag håller inte alls med om att det är det jag har gjort.

      I det här fallet, alltså våldtäkten, så finns det mycket mycket lite information. Det som en massa demagoger och populister gjort är att de sedan fantiserat ihop en historia kring den lilla smulan information. Sedan används den fantasin för att bedöma situationen.

      Där ska jag säga att det skiljer sig lite från feminister. De brukar nämligen ha mycket information, de väntar till domen, men de väljer ut en smula av den att fantisera kring.

      Det du påstår i blogginlägget om själva våldtäktsfallet är ju inte fakta, det är fantasier kring den lilla smulan fakta som finns. Att det strider mot logik är väl inte att låtsas?

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  10/13/2016

      @Sofia

      ”#Hoppas du inte har något socialt nätverk#”

      #NoSocialNetwork, är ett sätt för mig att
      tala om att jag är emot ”det sociala nätverket” –
      det vill säga FaceBook – med antydan på filmen
      The Social Network
      http://www.imdb.com/title/tt1285016/?ref_=fn_tt_tt_4
      som handlar om FaceBook.

      Dessutom är bloggen PappaRättsGruppen stängd.
      Då har jag ju inget socialt nätverk på nätet?

      Självklart har jag ett socialt nätverk IRL,
      men va fan, hoppas får du gärna göra.

     • Hmm

       /  10/13/2016

      Klart jag skriver på andra bloggar. Vilka tänker just du på? 🙂

     • Jans

       /  10/14/2016

      @Musse:

      Det är rätt många som har olika åsikter här. Bland dem som skriver ofta vet jag att många är mycket mer höger och nyliberala än jag, och några som är mycket mer vänster också. Det finns några (inte många) som jag uppfattar som rasister och några antisemiter. Däremot är det inte så många som kör med din oerhört tröttsamma konfrontativa debattmetodik, som hela tiden antyder att du är mer upplyst än alla andra, samt är allt annat än stringent.

      Det enda jag har problem med är ditt sätt att debattera – inte åsikterna – för det fungerar inte konstruktivt. Att jag sedan tyckte det var värt att nämna MJ får du stå ut med, du behöver inte spela prinsessan på ärten för att vi misstänkte att en liknande extremt problematisk debattant skulle kunna tänkas ha återvänt under nytt namn.

     • Musse

       /  10/14/2016

      @Jans
      Jag känner inte igen mig i den beskrivningen.
      Hur har jag gjort det?

      Jag har inget som helst emot att anklagas för att vara någon annan, du får gärna påstå att jag är kungen och drottningen om du vill.

 28. G

   /  10/13/2016

  ””En flicka under 15 år har anmält att hon blivit utsatt för en våldtäkt av tre okända män.

  Övergreppet ska ha skett vid 05-tiden på söndagsmorgonen, utomhus i närheten av Lidl-butiken i Ektorp.

  – Flickan har anmält att hon då blivit våldtagen av tre för henne helt okända killar, säger Lars Bergh, inspektör vid polisen i Norrköping.””
  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/flicka-anmalde-gruppvaldtakt-om4332684.aspx
  ———-

  ”Det absolut värsta som man kan vara med om, det var min syster med om igår”, skriver systern till den flicka som har anmält att hon blivit våldtagen av tre okända män.

  – Hjälp oss att få fast de här idioterna. Jag vet att det är många som har sett och hört saker, säger hon när vi pratar med henne på tisdagseftermiddagen.

  Hon är fortfarande tagen efter händelsen och vill inte säga mycket mer, men vill gärna att läsarna får ta del av hennes ord från Facebookinlägget. Så här beskriver hon känslorna efter händelsen:

  ”Ska min 14-åriga syster behöva va med om det här? Ska min 14-åriga syster inte kunna gå ut på kvällen? Ska min 14-åriga syster inte vilja leva mer? Ska mitt lilla, lilla allt inte kunna gå ut utan att bli våldtagen?”, skriver systern och fortsätter:

  ”Det absolut värsta som man kan vara med om, det var min syster med om igår. Hon blev våldtagen av tre killar. Att se min systers liv förstöras på ett ögonblick. Att se den jag älskar mest helt förstörd, att se henne i ögonen och veta att hon i hela sitt liv kommer vara rädd för att gå själv eller att träffa killar. Jag vet att sånt här händer hela tiden mot tjejer/kvinnor i världen, men att se sin egen syster i ögonen och veta att det har hänt henne är nog det absolut värsta jag varit med om”.

  I inlägget, som på tisdagseftermiddagen hade delats över 1 200 gånger, ber hon alla som sett eller hört någonting om hjälp.

  ”Hoppas att alla kan försöka hjälpa mig och min familj med det här, för vi kommer inte kunna bli en hel familj igen förrän vi har fått tag på dom som har förstört hennes liv”, skriver systern.””
  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/ska-hon-inte-kunna-ga-ut-utan-att-bli-valdtagen-om4333127.aspx
  http://www.hoglandsnytt.se/14-arig-flicka-gruppvaldtagen/

  Ni som har FB får gärna leta upp inlägget av Systern på FB och posta länk till det här, om möjligt.

  Svara
  • G

    /  10/13/2016

   Jag tänker att som så ofta så kan det finnas mer detaljer i Fb-inlägget av systern om GM, som media tog bort då det inte är så ”viktiga” detaljer.

   Svara
 29. G

   /  10/13/2016

  facebook.com/emilia.g.eriksson/posts/10208656883314068

  Svara
  • Jans

    /  10/13/2016

   Ajaj, nu blir det nog manifestation igen. Mot mamman och hennes rasistiska insats.

   Svara
 30. G

   /  10/13/2016

  ”Det är ett konstigt samhälle ute i Tensta. Man har egna lagar och intriger och det händer otäcka saker. Det finns många klaner som agerar mot varandra, det är viktigt att förstå det.”
  http://www.dn.se/sthlm/nya-anklagelser-mot-awad-hersi-ska-ha-forsokt-paverka-vittne/

  Svara
  • Jans

    /  10/13/2016

   Det bästa vore om de bröt sig ur Stockholms kommun tillsammans med Rinkeby, Husby och Hjulsta så kan de organisera sitt samhälle och sin kommun som de vill ha det. Det har ändå inget med Sverige att göra längre.

   Svara
 31. G

   /  10/13/2016

  Två ledare av Sakine.

  ””Ledare: Befria normkritiken från intolerant rasprat

  Håller svenska museer och skolor på att bli uppfostringsanstalter, där alla ska tänka ”rätt” om mångfald? Normkritik har kommit att förknippas med intolerant identitetspolitik. Tyvärr ska sägas, för normkritik är i sig någonting bra.

  Att lära skolelever att tänka kritiskt, att uppmärksamma hur staten har förtryckt minoriteter, eller att ta hänsyn till att alla inte är heterosexuella eller ens cis-personer – varför inte?

  Ett normkritiskt perspektiv kan, precis som genuspedagogiken, vända och vrida på roller och värderingar vi ofta tar för givna. Offentliga institutioner ska behandla oss som likar, men inte utgå ifrån att alla är stöpta i samma mall. Att se mångfalden av människor och att främja tolerans är alldeles utmärkt. Men det är något annat än den identitetspolitik som kräver rättning i ledet, och vars anhängare inte är sena med att underkänna meningsmotståndare med epitet som ”vit”, ”man”, ”hetero” eller ”husblatte”.

  Nyligen ställdes till exempel en paneldiskussion på stadsbiblioteket i Stockholm in efter ilskna protester. Mittmedias avgående kulturchef Gunilla Kindstrand skulle ha lett debatten och hon menar att en ”aggressiv så kallad normkritisk påtryckargrupp” ifrågasatte den tilltänkta panelen. Paneldeltagarna, förutom konstnären Makode Linde, kritiserades för att vara vita. Linde ansågs dock ha fel åsikter och dög tydligen inte heller han.

  Kinstrand beskrev stämningen inför det inställda seminariet så här: ”vi som hade vänner i öst, på den tiden muren fortfarande stod där, kände igen den institutionella paniken för att uppfattas som bärare av fel sorts värden” (VLT, 3/10).(forts)””………..
  http://vlt.se/asikt/ledare/1.4364317-ledare-befria-normkritiken-fran-intolerant-rasprat

  ””Ledare: Förbud minskar inte rasismen, Schyman

  Gudrun Schyman krävde häromdagen att Sverige ska förbjuda nazistiska och rasistiska organisationer (Aftonbladet, 10/10).

  Schyman kritiserar bland annat att högerextrema Nya Tider efter många om och men tilläts delta på årets bokmässa i Göteborg. De bryter inte mot lagen, mässan har alltid varit öppen för antidemokrater på vänsterkanten och unkna åsikter bemöts bäst i fri debatt, sa de som tyckte att dörrarna skulle öppnas. Nej, rasismen legitimeras, hävdar de som ville motsatsen.

  Schyman antyder nu att somliga fann det ”spännande” att mingla med förintelseförnekare och rasideologiska antidemokrater. Men de som argumenterade för att Nya Tider skulle få delta, såsom SVT:s Janne Josefsson, gjorde det knappast för att få mingla med rasister. Däremot finns det – tack och lov – en annan syn på yttrandefrihet än den Schyman har.(forts)””……….
  http://vlt.se/asikt/ledare/1.4364325-ledare-forbud-minskar-inte-rasismen-schyman

  Svara
 32. Svenne

   /  10/13/2016

  OT: #satir #LööfsökerLöfven 😛

  Svara
 33. QED

   /  10/13/2016

  OT, men viss bildlikhet finns med ena demonstrationsledaren

  Svara
 34. Svenne

   /  10/13/2016

  UNT: Kommunen köper bostadsrätter åt flyktingar

  ”Uppsala kommun planerar att köpa bostadsrätter åt flyktingar för upp till 20 miljoner kronor. – Det blir en bra affär för kommunen, säger kommunalrådet Erik Pelling, (S).

  Till följd av en tvingande lag från i våras ska Uppsala kommun i år ta emot 616 nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd, men det går trögt att få fram bostäder. Därför ska kommunen i en första omgång köpa in åtta bostadsrätter för 11 miljoner kronor. I en andra omgång kan det bli frågan om att investera ytterligare 9 miljoner för samma ändamål.

  Flyktingarna ska få hyra bostadsrätterna under ett par år från det de flyttar till Uppsala. Tanken är att de sedan ska flytta ut från lägenheterna för att ge plats åt andra behövande eller för att kommunen ska sälja bostäderna.

  Detta enligt ett förslag som ska tas upp i kommunstyrelsen inom kort. Förslaget har stöd av en bred politisk majoritet och lär därmed gå igenom.

  Kommunalrådet Erik Pelling (S) anser att det blir en bra investering för kommunen.”

  Svara
  • Jans

    /  10/14/2016

   Normalt går ju i alla fall bostadsrättsköp med vinst, speciellt i större städer. Jag ogillar verkligen metoden men det kan ju bli plus i kommunkassan OM de någonsin säljs.

   Svara
 35. Svenne

   /  10/13/2016

  #debattvinnaren…

  Svara
 36. Svenne

   /  10/13/2016

  Svara
  • Jans

    /  10/14/2016

   Det är nog Putilov som ligger bakom på uppdrag av Putin.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: