Hjälp att hitta statistik

På Brå har man tidigare ganska lätt kunnat hitta statistik över anmälda brott, för hela landet eller kommuner. Man har bara gått hit och valt det man ville ha fram. Jag har använt det i något inlägg, till exempel ”Sverige är astryggt”. Det fanns bara till 2014 med men jag trodde då i februari att det berodde på att man inte hunnit få in siffror för 2015.

Grejen är att de inte kommer att mata in några siffror mer i de databaserna som man kan söka i och att 2014 är sista året som det är lättöverskådligt för om man vill ha siffror för 2015 så får man tydligen leta bland polisregioner men jag hittar fan inte kommuner/städer alls. Polisregioner är ju extremt trubbigt om man inte lättöverskådligt kan bryta ner i mindre enheter. Här står om anmälda brott, kan någon säga var man  hittar anmälningar som går att bryta ner till till exempel städer/kommuner där 2015 (och kanske även delar av 2016) ingår? Jag hittar det inte i alla fall…

Varför har man gjort det extremt svårt att hitta eller är det bara jag som är blind och väldigt dålig på att söka?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

31 kommentarer

 1. Sverige har aldrig varit tryggare

   /  10/14/2016

  Ni får lägga av nu alltså.

  Svara
 2. Fenomenet var nog orsaken bakom bildandet av…
  http://affes.wordpress.com

  Svara
 3. MiT

   /  10/14/2016

  Jag har fått hjälp med att hitta, det var nog jag som var lite blind i alla fall 😛
  http://bra.se/bra/brott-och-statistik/statistik/anmalda-brott.html
  Ganska långt ner kan man hitta vad man söker men det är LÅNGT ifrån lika enkelt att få fram enkla diagram som det var tidigare, snarare ett nästan enormt pysslande med kopierande och klistrande in i annat excel-ark eller liknande. Det som var enkelt och smidigt innan 2015 har blivit groteskt omständligt…

  Svara
  • Det beror nog på att det inte ligger i Brås politiska intressen att man får fram statistiken… 😉

   Svara
 4. G

   /  10/14/2016

  Ganska intressant att gå igenom svaren och se hur vänster/höger, kvinna/man och feminister reagerar, vänsterfolk och feminister tror som vanligt att de som inte tycker detta var en bra grej blir ”kränkta”, och vissa feminister försöker även förklara varför det ser ut som det gör och det låter precis det brukar, men för att balansera ut det hela är det ju skönt att se att det finns flera kvinnor av olika åldrar i tråden som inte heller håller med.

  Svara
  • Einar Berg

    /  10/14/2016

   Tomma tunnor skramlar mest.

   Svara
  • Rille

    /  10/14/2016

   Kvinnlig anti-kreativitet-kultur månne?

   Svara
  • G

    /  10/14/2016

   Jag antar för övrigt att det måste finns statistik på vilka det är som lyssnar på Dylan då så många, inklusive våra ”journalister”, skriver på ett sätt som om det bara är *män* som gillar/lyssnar på honom och uppskattar att han fick priset. Jag är man och jag har aldrig *gillat*/lyssnat på honom öht egentligen, mest troligt är det kopplat till hans röst som jag har svårt för. Men jag vet att en hel del av hans texter är bra. Det är möjligt att om någon gjort en bra cover på någon av hans låtar att jag skulle nappa lättare på det. Vem som får det här priset bryr jag mig inte om, så jag har ingen åsikt om jag tycker det är bra eller dåligt att just Dylan fick priset.

   Svara
   • Peter

     /  10/14/2016

    All along the watchtower med Hendrix är väl ett bra exempel på en cover som är bättre än dylans originalversion.

    Svara
 5. G

   /  10/14/2016

  Svara
 6. G

   /  10/14/2016

  Svara
 7. G

   /  10/14/2016

  😛

  Svara
 8. G

   /  10/14/2016

  Svara
 9. G

   /  10/14/2016

  facebook.com/ivar.arpi/posts/10153826936701218

  Svara
 10. G

   /  10/14/2016

  Ahaha!

  Svara
 11. G

   /  10/14/2016

  ””Bryr sig inte vänstern om kunskapsförfallet?

  Ola Wongs granskning av världskulturmuseerna vållar debatt.
  Här svarar han sina kritiker och undrar varför vänsterintellektuella inte oroas av museer som urvattnas på kunskap.””
  http://www.expressen.se/kultur/bryr-sig-inte-vanstern-om-kunskapsforfallet/

  Svara
 12. G

   /  10/14/2016

  Lång text men mycket bra läsning, det var värt att ”ödsla” tid på den.

  ”En fråga om värderingar”
  http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=3014

  Svara
 13. MiT

   /  10/14/2016

  ”Moderat oppositionsråd delade artikel från Fria tider”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6539683

  Svara
  • G

    /  10/14/2016

   Och vilka frågor av SR på det sen. Att de aldrig tröttnar på detta jagande.

   Svara
 14. G

   /  10/14/2016

  Svara
  • G

    /  10/14/2016

   Hela artikeln…
   ””Tolv minuter. Det kanske inte är så lång tid i sig. Men om den upptas av två proffsdebattörer med ett enda ämne att förhålla sig till är det mer än nog. När Studio Ett i P1 i onsdags upplät den åt vänsterliberalen Göran Rosenberg och leninisten Åsa Linderborg att diskutera den nya antisemitismen lyckades man ändå ge tidens relativitet en ny innebörd.

   Varför sprider sig en ny antisemitism? De båda sätter igång: ”Hopplöshet”. ”Högerpopulism”. ”Trump”. Lyssnaren väntar. ”Sociala medier”. ”Trump” igen. ”Östeuropa”. Vi behöver ”sociala reformer” och vi behöver ”politikens utvidgning”. ”Trump” – igen. ”Politikens möjligheter”. Slut.

   Inte ett ord om flyktinginvandring under hela sändningen.

   Är detta public service? Antisemitismen breder ut sig i Sverige och vi förväntas låtsas som om den inte är importerad från Mellanöstern? Förväntas de judar som flyr Malmö låtsas? Och de som ännu finns kvar och inte vågar ha kippa på sig på stadens gator? De vars synagogor förvandlats till säkerhetsfort?

   Ända till 2012 var anledningen till Malmöjudarnas trångmål insvept i svensk tystnadskonformitet då debattören Paulina Neuding slet bort höljet och frankt pekade på orsaken: Med flyktingströmmarna från Mellanöstern har också kommit regionens antisemitism. Och eftersom Malmö har tagit emot mycket av det förstnämnda har man också mycket av det sistnämnda.

   Neuding försökte åskådliggöra stadens radikala demografiska förändring för en utländsk läsekrets genom att nämna att Mohammed kommit att bli blivit det vanligaste namnet 2004. Följden blev att hon fick löpa gatlopp genom åsiktskorridoren med förkastelsedomarna haglandes över sig. Karin Petterson på Aftonbladets ledarredaktion slog något av ett eget hisnande rekord i smutskastning då hon klistrade fast Neuding vid Anders Behring Breiviks vilja att hindra muslimsk förökning: ”Det är en tankemodell som vetter mot Europas mörka hörn, och i den yttersta förlängningen mot Breiviks hat mot en sexmånaders bebis (Petterssons egen, min anm.)”.

   Åsiktskonsensus har konsekvenser. Malmös socialdemokratiske kommunalråd Ilmar Reepalu kände sig under denna tid fri att inte bara vända ryggen åt kommunens judar utan dessutom stryka antisemitismen medhårs med obehagligt mummel om deras egen skuld.

   Även den cyniske kunde ju tro att vi kommit längre i den offentliga debatten sedan 2012. Vi vet att Malmös judar inte är ensamma om våndan, i varierande mån löper judar risker över hela Sverige. Och för den som söker det ideologiska mönstret bakom den antisemitiska traditionen i Mellanöstern och återverkningarna i Sverige och i väst – som framför allt framträder inom vänstern – rekommenderas Johan Lundbergs Ljusets fiender (2013).

   Och nej, självklart handlar det inte om muslimer generellt. Men steget från att bocka av denna självklarhet till att mörka ett faktiskt problem är oacceptabelt långt. Man mörkar inte nödvändigtvis ett ämne om man inte vidrör det. Men om man gör anspråk på att täcka upp ett frågekomplex vari ämnet ingår och ändå inte vidrör det, vad skall det då kallas? Tycker Rosenberg och Linderborg att det är för jobbigt att hantera sådant som stör den egna världsbilden behöver de inte vara i radio. Inte programledaren heller för den delen.

   För Malmös judar, och för hela Sveriges för den delen, måste Studio Etts sändning ha upplevts som en tolv minuter lång skymf.””
   http://www.smp.se/ledare/skymfandet-i-p1/

   Ahahaha wow, Public *Service* till din tjänst.
   Att de aldrig fattar och lär sig efter alla sina ”misstag”.

   Svara
 15. Pelle2

   /  10/14/2016

  Ot:
  Fakebooken ingångsvärden driver med Mona Sahlins senaste klavertramp 🙂
  http://ingangsvarden.blogspot.se/2016/10/houston-we-have-problem.html

  Svara
 16. G

   /  10/14/2016

  Svara
 17. Pelle2

   /  10/14/2016

  OT:
  Radikalfeministen Frida Boisen levererar lite fint manshat till fredagsmyset:
  Hon skriker sig hes över att ingen kvinna fick något Nobelpris i år.
  I sedvanlig radikalfeministisk Tourettesstil inleder hon med att skriva om en pensiparad.
  Man kan verkligen undra vad det är som gör radikalfeministerna så fascinerade över könsorganen ? Dålig pott-träning eller att dom aldrig blir mentalt äldre än fem år ?

  Hon pratar om glastak trots att det bevisligen finns kvinnliga Nobelpristagare.
  Hon pratar tårögt om hur hon skall förklara för sin dotter varför det bara är män som får pris
  precis som hon själv säger sig ha gjort till sin mamma,

  Man kan ju återigen jämföra hur det lät på P3-guldgalan förra året när kvinnorna dominerade som pristagare. Radikalfeministerna fick en kollektiv spontanorgasm och pratade om hur rätt det var att de hårt arbetande och talangfulla kvinnorna fick i stort sett alla priser och det var ingen diskriminering mot män.
  Här en hyllningsartikel från DN där man inte problematiserar den kvinnliga dominansen..

  http://www.dn.se/kultur-noje/musik/kvinnorna-tog-hem-de-tunga-priserna-pa-p3-guld/

  Här är länken till Boisens misandriska krönika
  http://archive.is/7gCCi

  Svara
 18. G

   /  10/14/2016

  Svara
  • G

    /  10/14/2016

   (V)Emma tycker Janne är galen…

   Svara
 19. Pelle2

   /  10/14/2016

  Radikalfeministen Emma tycker att Janne J är galen. Hon kanske skulle rannsaka sig själv först innan hon fäller sådana omdömen…Själv anser jag att Janne J är 200% mer trovärdig än en sådan som Emma..

  Svara
  • Ivar L

    /  10/15/2016

   Jag tycker det var bra sagt av henne. Nu vet vi att hon är galen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: