Bisarra oktober del 2

Oktober var ju väldigt bisarrt förra året och i inlägget igår tog jag bara med halva månaden eftersom det skulle blivit för mycket. Så extremt var det. Och sen bara fortsatte det…

Men först en grej från gårdagens Sydsvenskan

ensamkommande-brottas1

Ett 16-årigt ensamkommande barn som brottas. Charaderna fortsätter mitt framför näsan på oss som om inget har hänt. Man tycker att någon gång borde reportrar undra lite i artiklarna men det verkar inte ske, de anser tydligen att det är helt rimligt.

Jag tycker bilden är bisarr…

Nu till resten av oktober förra året

sluta-bc3b6la-c3b6ver-bensinpriset

Eva Franchell tyckte att man ska sluta böla över bensinskatten. Och illustrerar det med Flygande Maria. Franchell verkar på riktigt tro att det bara är att ta tunnelbanan när man ska någonstans på landsbygden runt Arvidsjaur. Eller Skövde.

nasseuniform-e1444912515825

Ryggradslösa Sveriges Radio utmärker ju sig med jämna mellanrum med sina aktivister vars enda kompetens är att de är radikalfeminister. Det är därför de anställts. De kan inget annat. De visar inte nåt annat i alla fall.

Vänsterextrem radikalfeministisk aktivist som är fixerad vid hudfärg och kön

Så ser kompetenskravet ut på Public Service ut gissar jag. Om de var ärliga med det så skulle de slippa att ständigt be om ursäkt…  Och vem ser inte ut som en nazist i en …nazistuniform? Hur skulle Anders Lindberg på Aftonbladet se ut i en? Kan garantera att Eva Franchell skulle se ut som Ilse Koch om man klädde ut henne i uniform…

berc3a4ttelser1-e1444949853897

Tajming är allt. Det saknade Zavala kan man väl säga när hon skrev om att allt viktigt är berättelser och i hennes berättelse så fanns inga tältläger i Sverige. Samtidigt som man kunde se det där till höger om hennes text, vilka artiklar som var mest lästa…

lc3b6fvenrc3a4ttvisefc3b6rmedlingen

Näsviseförmedlingen har nästlat sig in i smyg lite här och där utan protester, de smyger inte bara runt i korridorerna på SVT och vill att man ska räkna penisar och hudfärger utan även i riksdagshuset…

Länge leve Rättviseförmedlingen – ned med patriarkatet

hälsar Löfven…

swedin-vc3a4rldens-bc3a4sta-integration

Vi är bäst i världen på integration. Nu vet ni det. Att precis ALL tänkbar data som finns och används någorlunda hederligt säger att vi i princip är sämst i världen på integration spelar ingen roll, då väljer man noga ut vad man vill basera sitt påstående på. I det här fallet att vi till exempel lägger mest pengar på integration. Att man kapitalt misslyckas med varje krona man lägger är inte så viktigt, bara spenderbyxorna är på så är vi bäst!

inga-mc3a4n-e1445210572964

Ha, inga män!

clowner-e1445258177968

1 april varje dag del 12: Clowner och Miljöpartiets dröm om Reichskulturkammer. Helt bisarrt, vad asylsökarna trodde de skulle mötas av och vad de möttes av kan nog inte vara längre ifrån varandra. För vad de förväntade sig var heta suktande blondiner som skrek efter MÄN, gratis villor eller fina hotell, gratis pengar i massor och så vidare. Jo, det var (är fortfarande…?) den informationen som fanns i en del länder om Sverige.

De förväntade sig heta suktande blondiner som trånande skrek efter dem i massor på gratis lyxhotell eller i fina villor och möttes av clowner, svensk vinter, tältläger, fettaktivister, mensaktivister, hår i armhålorna och Fi…

I det inlägget står även en del om Miljöpartiets totalbisarra kulturmanifest…

zabi-nasro-e1445421333338

Göteborgs Posten hade ett bisarrt reportage om en ensamkommande 16-åring som bodde på ett boende i Borås. Det var väldigt synd om honom som hade gått och simmat hit och inte ens får gratis Wifi och gymkort  :-/

Felet var bara att han närmast hade semestrat sig hit enligt hans egna foton på sociala medier. Han var visst inte 16 år heller utan 24 år. Vilket vem som helst som såg bilderna i reportaget i GP kunde räkna ut med röven. Men inte GP själva… Måste vara ett av de absolut sämsta reportagen någonsin. Har sällan sett ett så öppet och tydligt falskt agerande tidigare.

Enligt GP så utmärkte han sig inte på något sätt jämfört med de andra på boendet. Den första självklara tanken är ju att här är en jätteskandal, ett helt boende fullt med ljugande vuxna som lajvar barn för skattebetalarnas pengar. Men så var det inte för Göteborgs Posten, de såg ett boende fullt av små barn och så plockade de bara bort bilderna från reportaget och vips så var 24-åringen 16 igen. De var inte intresserade av en jätteskandal som spelades upp framför ögonen på dem. Det är tecken på URKASSA journalister… Står lite mer om just det i det här inlägget.

ensamkommande-blir-yngre-e1445461005602

34-årigt ensamkommande barn, i SvD kunde man läsa om att de ensamkommande blir allt yngre och illustrerar det med bilden ovan. Enligt sociala medier där han lämnat spår så är han 34 år. Om de blir allt yngre och landar på 34 år just då så vill jag inte ens veta hur gamla de små telningarna var innan… Nu vet jag inte om han är 34 år men han är definitivt inte 17 år i alla fall…

aldersbedrageri-mot-migrationsverket

Jag frågade Migrationsverket om de polisanmäler tydliga bedrägerier. Det gör de inte… Det är HELT fritt att försöka blåsa Sveriges skattebetalare på vad som helst bara det sker genom Migrationsverket, då är det helt riskfritt. De anmäler inte alls för utredning oavsett hur tydligt det är. Försök ljuga för att skaffa fördelar för Försäkringskassan eller Skatteverket och se vad som händer…

ensamkommande-arvika-vc3a4rmland-e1445683134668

Bedrägeriet mot skattebetalarna. Mångmiljonbelopp försvinner varje dag!. Så är det, mångmiljonbelopp försnillas varje dag från Migrationsverket. På bilden ovan ser vi två små ensamkommande barn som leker med en fotboll på en parkering. Ungefär 1 miljon om året per barn kostar de små telningarna svenska skattebetalare via Migrationsverket.

aik-vam-demokratiministerns-pressis-e1445933382376

Och för att illustrera hur djupt sjukdomen postmodernism sitter i samhällskroppen så kan man se den ovan… Det var ingen ”bitter kommentar” eller skämt på något sätt utan normaltillståndet hos den som drabbats av sjukdomen. Man blir galen i huvudet helt enkelt! Bevisas av VARJE människa som drabbas! Man blir verkligen sådär dum i huvudet, varken mer eller mindre.

genusgodkc3a4nt-bibliotek-e1445968150858

1 april varje dag del 14: Genusgodkänt bibliotek på förskola. Genusgodkänt bibliotek på en förskola där man bara har böcker godkända av en genuspedagog…

sdtc3a4ndare2

SVT:s nuvarande USA-korrespondent trodde på fullt allvar att SD hade börjat sälja tändare så att folk skulle kunna tända på asylboenden. Att de börjat sälja dem efter att en lista med var man planerade boenden hade offentliggjorts alltså… Hon var inte ensam journalist om att faktiskt tro på det men vet inte om det är till hennes fördel utan säger väl mer om skrået som sådant, att de faktiskt finns ganska korkade människor där.

ensamkommande-barn-i-sc3b6derhamn1-e1445682458319

Charaderna fortsatte att rulla för öppen ridå. Till vänster kan vi se 17-åriga Ramish… De små liven längtade efter att få börja skolan.

kraftigt-c3b6kade-kostnader-e1446201571405

I det här inlägget kunde man se att kommuner börjat larma om vansinnet med vuxna män som, orkestrerat och sanktionerat av Migrationsverket lajvar barn för skattebetalarnas pengar. En miljon om året i snitt alltså… För bedragare. Som har hjälp av Migrationsverket.

Det var galna oktober 2015 det…

Inget tyder på att man kan luta sig tillbaka och tro att det är bättre i oktober i år…

Och sen kom november 2015…  😛

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

84 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  10/16/2016

  Sista meningen säger det mesta…. Suck…..

  Svara
 2. Sluta dalta med dessa ensamkommande

   /  10/16/2016

  Ibland kan man tro att Sverige är ett enda stort mentalsjukhus. Å andra sidan är det inte helt orimligt med tanke på att själva psykvården lades ner nångång på 1990-talet.

  Svara
 3. Svenne

   /  10/16/2016

  Reklamprofessorn… #bisarra #oktober #satir

  Svara
 4. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
  • Och på SvD skriver man: På söndagen hölls en demonstration i Visby efter de senaste veckornas högerextrema våldsdåd i staden. I samband med en motdemonstration skadades en kvinna lindrigt, men i övrigt inträffade inga större störningar, enligt polisen.

   SvD kommer till den misstänkta våldtäkten sedan men de flesta läser ju bara rubriken och det som är under med större bokstäver.
   Om det nu är lugnt i Visby kan Stockholm få tillbaka poliserna? Det brinner lite överallt.
   Jag undrar också om denna Oktober kan rappa upp lite och slå förra årets?

   Till sist, rätta mig om jag inte har fattat rätt.
   Rasism: om några asylsökanden/invandrare är misstänkta för våldtäkt eller brott.
   Brott/våldtäkt garanterat sant och snabb uthängning: om det är svensk blek man.

   Svara
  • Olof

    /  10/16/2016

   Och vi som undrat vad tusan de pratat om med den där våldtäktskulturen. Uppenbarligen har vi bara inte tittat inom rätt partier, även om man ju borde misstänkt det med alla ex- och/eller återfallstafsare eller annat obehagligt som frodats där. Samtycke är inte något för vare sig vänstern eller feminismen. Vare sig när det gäller politik eller sexualitet.

   Svara
 5. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
 6. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
 7. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
 8. G

   /  10/16/2016

  ”Och sen kom november 2015”

  Den månaden var ju kanon när den *humanitära stormakten Åsiktskorridoren* visade sig från sin allra bästa sida när asylsökande fick sova utomhus i regnet utanför Migränverket. Har bara läst Toklandet sedan Juli i år, men kan tänka mig vad vi kommer få läsa när tillbakablickar från November 2015 dyker upp ujujuj! Jag kan ju söka på bloggen och hitta det såklart, men väljer att vänta på din delikata sammanställning istället 😛

  Svara
 9. G

   /  10/16/2016

  Agenda 21:00 SVT2………

  ””Ryssland placerar ut kärnvapenbärande robotar vid östersjökusten – är kalla kriget tillbaka? Överbefälhavare Micael Bydén kommer till Agenda. EU kommer att översvämmas av flyktingar om man inte uppfyller avtalet med Turkiet. Hot från nära rådgivare till president Erdogan. Inrikesminister Anders Ygeman (S) i studion. Vad har hänt med flyktingengagemanget ett år efter den tv-sända stödkonserten som samlade stora delar av den svenska artisteliten? Reportage från Siljansnäs. Programledare: Mats Knutson.””

  Svara
  • G

    /  10/16/2016

   Nej, 21:15 börjar det, efter Aktuellt såklart, duh!

   Svara
   • Tack att du varnade så man kan syssla med annat. Orkar inte mer.

    Svara
    • G

      /  10/16/2016

     Ahaha ja, så kan man ju också se det. Du ska veta att jag känner som du. 😛 Jag tittar inte för att jag egentligen tror att det är bra, utan för att se hur bra/dåligt jobb SVT gör, hur de ställer frågorna, hur neutrala reportagen är och/eller sändningen överlag osv osv… Och sen tänker jag ”hur många som såg detta har kritiskt tänkande eller köper storyn rakt av”.

     Svara
 10. G

   /  10/16/2016

  Svara
 11. G

   /  10/16/2016

  Fi och V manifestationen på Gotland var toppnyhet i TV4nyheternas sändning kl19. ”högern har utnyttjat det här, och förvärrat situationen” sa en kille. En präst sa att Svenska kyrkan deltog i detta då ”alla människor lika värde” är viktig för SK.
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/manifestation-mot-rasism-och-sexism-3574652

  Ska bli intressant att se vad Rapport 19:30 säger om den också.

  Svara
  • G

    /  10/16/2016

   WTF, typ 20 sekunder ägnades åt manifestationen i Rapport, inget inslag, ingen intervju med någon öht. Så förvånad 😛

   Svara
  • Sverige är dubbelmoralens hemland

    /  10/16/2016

   Dessa hjärndöda zombies som demonsterar är lika medskyldiga till våldtäkten som de asylsökande.

   Svara
 12. G

   /  10/16/2016

  ”Folk” 😛

  ””Folk ropade: Inga rasister på våra gator

  Under det en timme långa programmet höll Tomas Pettersson och Saga Carlgren tal där de, bland annat, talade om alla människors lika värde. Talade gjorde även Mustafa Rezei, en av de killar från ett hem för ensamkommande och som skrivit en debattartikel om senaste tidens händelser.

  – Man blir jätteglad över att se att så många har kommit hit. Jag tycker att det är bra att man lyfter både rasism och sexism samtidigt, säger regionrådet Brittis Benzler (V).

  Liksom många andra la hon inte mycket fokus på representanterna från Nordiska motståndsrörelsen.

  – Jag tycker att det här är skitbra, vi är här för att visa att vi är många och att vi är flest. Jag tänker ignorera de som står borta vid Österport. Det märks vilka som är i överläge, säger Tove Jokiranta, medlem i Fi.

  Även Jonas Niklasson (C) var på plats på Östercentrum.

  – Det var trevligt att komma in till stan och lyssna på musik. Sen sitter jag i socialstyrelsen och jag känner att jag har lite ansvar för att vara här och se hur de ensamkommande tas emot, säger han.

  Manifestationen avslutades med att åhörarna stämde in i Tomas Petterssons slagord: Inga rasister på våra gator!””
  http://helagotland.se/samhalle/folk-ropade-inga-rasister-pa-vara-gator-13245437.aspx

  Svara
  • Vilket värde gav de till kvinnan i rullstol? Fanns hon?

   Svara
   • G

     /  10/16/2016

    En kommentar under en annan artikel på helagotland….

    ””Efter gruppvåldtäkt på rullstolsburen: Nu arrangeras antirasistisk demonstration .

    Jag kommer därifrån nu, och kan bara konstatera att de misstänkta gärningsmännen nu inte längre betraktas som just misstänkta gärningsmän, de har blivit syndabockar nu. Åtminstone om man får tro de talare som deltog.
    Snacka om devalvering av ett grovt brott mot en kvinna i rullstol. Inte en tanke gick till denna kvinna. Politik i sin värsta form enligt mig. För det var nog det som var syftet med mötet.

    Helt klart så har orden rasist och nazist kraftigt devalverats.””

    Svara
  • Feministisk idioti

    /  10/16/2016

   Inga hycklande feminister på våra gator heller i såna fall.

   Svara
 13. G

   /  10/16/2016

  ””Elev på S:t Eskil: ”Det här känns fantastiskt”

  S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna ska bygga ett könsneutralt omklädningsrum. Ett beslut som är minst sagt efterlängtat för eleven Mary-Jane Nehme.

  Vi berättade i går om att gymnasieskolan i Eskilstuna, efter krav från elevrådet nu ska bygga ett könsneutralt omklädningsrum som skolan hoppas ska stå klart i vår.

  Ett beslut som är minst sagt efterlängtat för Mary-Jane Nehme som går andra året på S:t Eskil. Hon identifierar sig som tjej men föddes som kille och har fått byta om i ett eget omklädningsrum.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/elev-pa-s-t-eskil-det-har-kanns-fantastiskt

  Svara
  • Svenne

    /  10/16/2016

   Varför kan inte alla få varsitt omklädningsrum?
   #curlinggenerationen #någonannanbetalar

   Svara
  • Einar Berg

    /  10/16/2016

   Hen kan gott fortsätta att klä om sig i eget omklädningsrum.

   Svara
  • Jans

    /  10/16/2016

   Någon som tror tjejer som identifierar sig som killar kommer att byta om där? Om ja, vad händer då… Potentiellt konfliktämne skulle jag vilja påstå. De skapar sig förmodligen ett bra mycket större problem än någon enstaka sur könskämpe som vill ha särrättigheter.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/17/2016

   Hon hänger på Nouw.com , källan till 80% av nyheter24:as ”debattartiklar”. Say no more.

   Svara
 14. G

   /  10/16/2016

  ””Stockholmarna uppmanas att öppna sina hem

  Stockholms stad vädjar nu till allmänheten att öppna sina hem för nyanlända. – I år och nästa år tar Stockholms stad emot över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd och behöver hjälp med boende, skriver man på sin hemsida.

  I och med den tuffa utmaningen startar man därför en kampanj i syfte att få stockholmare att engagera sig och i ett pressmeddelande skriver man:

  ”Kanske har du en lägenhet som går att dela av, ett källarplan eller någon annan boendelösning som är lämplig att hyra. Från och med måndag 17 oktober kan du anmäla intresse för uthyrning”.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stockholmarna-uppmanas-att-oppna-sina-hem
  .
  —————–

  ””
  …/…/…
  Varken hon eller Åsa Lindhagen, socialborgarråd (MP), vill bedöma hur stor risken är för att människor som fått uppehållstillstånd hamnar på madrasser i sovsalar eller idrottshallar. Att risken finns är uppenbar då de själva presenterar scenariot som möjligt.

  Åsa Lindhagen tror dock att stockholmarnas vilja att hjälpa till är stor.

  Jag möter ständigt väldigt engagerade stockholmare som vill bidra. Nu ger vi dem en chans att på ett ordnat sätt hjälpa till genom att hyra ut delar av eller hela bostäder, säger hon.
  …/…/…
  Det står nu klart att en stor majoritet av dem som fått uppehållstillstånd är ensamstående, företrädelsevis män. Tidigare har Migrationsverket sagt att gruppen består till hälften av familjer och till hälften av män, en uppgift som alltså reviderats.

  – Det är svårt att få besked om vilka som kommer, det förändras dag för dag. Det viktiga är att vi ser till att de som kommer bor så kort tid som möjligt i det första genomgångsboende vi kan erbjuda och att verktygen för att komma i gång med sitt liv finns på plats, säger Karin Wanngård.

  Den största förhoppningen sätts dock till att byggnationen av de redan beslutade modulhusen i Beckomberga, Örby och Sätra ska komma i gång, samtidigt som man projekterar för nya. Grimsta är ett sådant område där man påbörjat diskussioner.

  – Vi ska heller inte glömma att det finns de som under resans gång ordnar egna boenden och tar sig in på bostadsmarknaden själva, noterar Åsa Lindhagen.

  Bland dem som redan anvisats hit har olika medier under året rapporterat om att det finns ett stort missnöje.

  De har haft förväntningar på att få en lägenhet och så har de hamnat i ett modulhus där det ofta är svårt att ha något egentligt privatliv och därmed också svårt att just ”etablera sig”.

  Åsa Lindhagen är medveten om det:

  – Missnöjet beror på att man har höga förväntningar. Vi måste vara tydliga med att förklara att vi gör allt vi kan för att lösa den här situationen. Alternativet är att vi inte kan ta emot någon alls och så vill vi inte ha det.””
  http://www.dn.se/sthlm/stockholmarna-uppmanas-hyra-ut-till-nyanlanda/

  Missnöje ? LOL. Har ni kanske varit naiva och trott att hela världens befolkning är god och vill väl med andra ?

  Igår…

  ””Någon har försökt tända eld på ett asylboende i Fagersjö söder om Stockholm.

  Personal på boendet kunde stoppa elden innan den bröt ut.

  Det finns ingen misstänkt gärningsman.

  Det var vid 03.30-tiden natten till lördag som polis beordrades till ett asylboende i Fagersjö. Då hade någon ställt in en dunk med olja i ugnen på boende och sedan slagit på ugnen.

  När brandlarmet utlöstes märkte personalen vad som var på väg att hända och kunde stoppa branden.

  – Det började ryka innan det slog eld och brandlarmet utlöstes så personalen lyckades stoppa det, säger Sven-Erik Olsson vid polisen i Stockholm.””
  http://www.expressen.se/nyheter/nagon-forsokte-tanda-eld-pa-asylboendet/

  Idag…

  ””En stor brand bröt under natten ut på ett boende för nyanlända i Fagersjö i södra Stockholm. 37 personer har evakuerats.

  Först vid 09-tiden på morgonen uppgavs branden vara under kontroll – och först vid 14-tiden var den helt släckt.

  Under natten mot lördagen försökte någon att sätta eld på boendet i Fagersjö. Vid halv fyra-tiden på natten hade någon ställt en dunk olja i en ugn på boendet och sedan slagit på ugnen.

  Brandlarmet gick i gång och personalen kunde stoppa branden.

  Det är för tidigt att säga om det har något samband, säger Carina Andersson.””
  http://www.expressen.se/nyheter/kraftig-brand-i-asylboende/

  Nej nej nej, det har säkert inget samband öht!
  Seså, öppna upp ditt fina hem nu då, nu direkt, helst igår, vad väntar du på!

  Svara
  • Einar Berg

    /  10/16/2016

   Det var Andersson, Pettersson och Lundström som var framme nu igen. Jag som trodde att dom hade slutat men de här dumheterna.

   Svara
 15. G

   /  10/16/2016

  ””Lägret i Calais ska rivas – uppåt 300 flyktingbarn till Storbritannien

  Storbritannien ska nu skynda på processen med att föra över barn över Engelska kanalen

  Storbritannien har just inlett en process som syftar till att bortåt 300 ensamma flyktingbarn som finns i flyktinglägret som kallas ”Djungeln” i franska Calais ska släppas in i landet.

  Flykting- och migrantlägret ”Djungeln” i Calais har blivit en symbol för flyktingkrisen i Europa. Där finns i dag närmare 10 000 människor som hoppas kunna ta sig över till Storbritannien. Flera hundra av dem är ensamma barn. Enligt det brittiska Röda Korset är det yngsta barnet bara sex år gammalt.

  Storbritannien har hittills haft en mycket hård inställning till att ta emot människor som själva tagit sig till Europa. Landet har valt att istället satsa på att hjälpa de jättelika flyktinglägren som finns i länder i Mellanöstern, samt att ta emot 4 000 flyktingar per år från de lägren.

  Men nu har den nya inrikesministern, Amber Rudd, förklarat att Storbritannien ska skynda på processen med att föra barn som uppfyller villkoren från Djungeln över Engelska kanalen. Det är mest barn som redan har släktingar i Storbritannien. Den första gruppen med sex barn anlände i går. Andra grupper ska föras över den kommande veckan. Totalt kan det komma att röra sig om 300 barn.

  Anledningen till brådskan är bland annat att Frankrike har beslutat att tömma lägret och jämna det med marken. Inrikesminister Rudd har sagt att ambitionen är att få över så många barn som möjligt, innan lägret rivs.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6541641

  Svara
  • Motkraft

    /  10/17/2016

   Ekot försökte verkligen banka in ordet ”barn” i sin rapportering. Blev lite löjligt till slut, inte ”asylsökande”, inte ”flyktingar”, inte ”strandsatta”. Utan barn barn barn så ingen ska missa den inre bilden av de stackars små barnen som lever där, pojkar och flickor. För att förstärka budskapet så de ”så unga som åtta år” (eller liknande). Skulle knappast tro att en åttaåring finns där utan någon äldre anhörig.

   Men det gäller att banka in ”sanningen”. För om upprepar det tillräckligt många gånger så är det väl sant?

   Här är en bild på några av barnen i lägret

   Svara
 16. G

   /  10/16/2016

  ””Under fyra dagar deltar de 61 anställda på olika HVB-hem i Småland och i Blekinge i föreläsningar och seminarier. Och från Linnéuniversitetets sida hoppas man kunna dra igång ett helt HVB-program senast 2018.

  Abdifatah Ali lyssnar intresserat på föreläsaren Anna Herbert som talar om flykttrauma och bemötande.””
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/har-hojs-utbildningsnivan-for-hvb-anstallda

  Svara
 17. G

   /  10/16/2016

  ””Hade inte cigarett – blev slagen i huvudet

  En man i 30 års åldern fick i natt föras till sjukhus efter en misshandel i Rådhusparken i Ronneby.

  Det var vid ett-tiden som en person frågade mannen om en cigarett. När han sa att han inte hade någon blev han slagen i ansiktet och i huvudet.

  Enligt polisen rubriceras det som grov misshandel, men det finns ingen misstänkt för brottet.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6541488
  .

  ””Björn Ericson skrev bok för att upplysa nyanlända om Sverige

  Jag vill förmedla en schysst bild av vårt land på ett mångsidigt sätt. Det säger folkhögskoleläraren Björn Ericson från Torsång, som skrivit en samhällskunskapsbok för nyanlända.

  Björn Ericson har skrivit på svenska, arabiska och engelska för att nå ut till så många som möjligt.

  – Här finns de flesta samhällssektorerna skildrade, rakt upp och ner men på ett välkomnande sätt, säger han.

  Men det här är ju din bild av Sverige. Hur pass objektiva är beskrivningarna?

  – Det ska ju inte jag uttala mig om, men jag har fått väldigt bra recensioner av Bibliotekstjänst där man pekar på just att det är bra förklarat, säger Björn Ericson.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6541578
  .

  ””Sex män greps efter knivbråk i Borlänge

  Sex män i dryga 20-årsåldern misstänks för grov misshandel efter ett bråk i Borlänge på lördagseftermiddagen. När de greps beslagtog polisen också knivar, rakblad, baseballträn och järnrör.

  Ett vittne ringde polisen strax före klockan 16 på lördagseftermiddagen och berättade att ett 20-tal personer samlats vid Wallininstitutet i Borlänge och att det var högljutt och såg ut att kunna bli bråk.

  När polispatrullerna kom till platsen hade bråket börjat och poliserna grep sex av de inblandade, alla män. De släpptes senare under natten av åklagare men är fortfarande misstänkta för grov misshandel, eftersom de haft med sig tillhyggen.

  Ingen ska dock ha fått några allvarligare skador, vad polisen vet.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6541477
  .

  ””Lugn stämning under manifestation

  ”Det här är viktigare än jag själv”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6541619
  .

  ””Kritik mot utbildning av nämndemän

  Nästa vecka håller Studieförbundet vuxenskolan en utbildning för nämndemän i Jönköping. Men utbildningen gör nämndemännen olämpliga att döma menar Advokatsamfundets ordförande.

  Nämndemän som sitter i domstolar kan få gå en frivillig utbildning om sexuella övergrepp i Jönköping nästa vecka. Det är Studieförbundet Vuxenskolan som tillsammans med organisationen Fatta, en organisation mot sexuellt våld som står bakom.

  Och att det är en intresseorganisation för brottsoffer som håller i utbildningen väcker kritik. Advokatsamfundets ordförande advokat Bengt Ivarsson menar att nämndemän som deltar i utbildningen inte är lämpliga att döma.

  Det är ingen objektiv utbildning när det är en intresseorganisation som ordnar den. ”Fatta” ser allt ut brottsoffers synvinkel, nämndemän ska ha en objektiv utbildning, säger han.

  Han menar att organisationen Fatta gör jättemycket bra för att tillvarata brottsoffers rättigheter.

  Men de ska inte utbilda domare med agendan att det ska bli fler fällande domar, säger Bengt Ivarsson.

  Ivarsson säger också att man kan ifrågasätta om nämndemännen har behov av utbildningen, eftersom de är lekmän och skall vara med i domstolarna för att ge insyn. De ska enligt Ivarsson inte tillföra någon sakkunskap, det är inte tanken med nämndemän.

  Han anser att om man skall ha en sådan utbildning ska den arrangeras av Domstolsverket och vara opartisk och objektiv, och där olika intressen kan presenteras.

  Men Studieförbundet Vuxenskolans förbundsordförande Ulrika Carlsson håller inte med.

  Vi har ju tillsammans med de organisationer som står bakom den här utbildningen verkligen upplevt att det saknas kunskap om sexuella övergrepp.

  Det behövs utbildning för att nämndemännen ska vara de kloka allmänföreträdare som Ivarsson säger att de ska vara, säger hon.

  Men kan du förstå kritiken?

  – Nej, inte fullt ut. Jag förstår inte varför man ska vara rädd för att utifrån den här utbildningen få en större insikt det som brottsoffer upplever och varför.

  – Och eftersom vi vet att det finns en brist på kunskap har jag svårt att se hur man kan vara så objektiv som man kan önska, säger Ulrika Carlsson.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6541519
  .

  ””Nybakad polis tvångsplacerades i Nyköping – valde att bli montör

  I november går 100 poliser ut från Polisutbildningen i Växjö. En av dem är Philip Oppenheim. Han hade själv ansökt om få börja jobba som polis i Västra Götaland, men placerades mot sin vilja i Nyköping i Sörmland. Och nu väljer han att ta jobb som montör istället.

  – Jag valde att tacka nej för jag bor i Alingsås och vill inte komma ifrån familjen. Det är tråkigt för det är ju polis jag utbildat mig till och det är polis jag vill jobba som. Jag har lagt ner mycket tid och pengar på den här utbildningen, säger Philip Oppenheim.

  Men att ta jobb i Nyköping, om så bara för ett tag, är inget alternativ, säger han.

  – Jag vill ju hamna där jag bor. Jag har lokalkännedomen här också, och att hamna på en helt ny station i Nyköping betyder att jag får lära mig ett helt nytt område. Och när jag väl är där kommer jag att vilja söka mig till ett annat ställe och det gynnar ju inte dem heller.

  Något besked om varför Polismyndigheten placerade honom i Nyköping istället för i Västra Götaland har han inte fått. Och han vet fler nybakade poliser som råkat ut för precis samma sak.

  – Jag har hört flera som blivit placerade långt ifrån där de bor.

  Redan i dag är det stor brist på poliser på många håll i landet. Och Philip Oppenheim tror att det kommer bli ännu svårare för Polismyndigheten att locka nya poliser om man inte lyssnar mer till den enskildes önskemål.

  – Man tappar ju nyutexaminerade poliser, säger Philip Oppenheim.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6540681

  Svara
  • Jans

    /  10/16/2016

   Ta inte illa upp G men det ser ut som du behöver starta en egen blogg. Det blir för mycket text tycker jag.

   Svara
   • G

     /  10/16/2016

    Ingen fara, då slutar jag dela 😉

    Svara
    • Jans

      /  10/16/2016

     Men varför inte starta en egen blogg? Du kan ju pinga här. Du verkar ju ha såpass mycket att skriva om menar jag. 🙂

     Svara
     • G

       /  10/16/2016

      Nej, jag har inte mycket att skriva om. Det är inte jag som skrivit det som är inom citattecknen. En blogg, ”Toklandet 2” ?, nej det vore jävligt synd att stjäla besökare som egentligen borde besöka toklandet och MiT, bättre ha allt på ett och samma ställe. Jag har tillräckligt mycket som jag skulle vilja läsa varje dag men inte hinner, och jag tror inte jag är ensam om det. Så startas det en blogg till, så adderas ytterligare ett ställe till den listan. Kommentarsfältet här använder jag själv som en ”nyhetstjänst” då ni andra ofta uppmärksammar eller länkar till artiklar om olika sorts tokigheter som sker. En bra mix av nyheter, ledare och debattartiklar. Postas det en länk men ingen text, då finns det de som inte ”orkar” klicka på länken för att läsa hela, postas det text tycker andrar att det blir för mycket text, ibland räcker en textrad, ibland behövs mer för att förstå sammanhanget. Och ibland hela artiklar för de är så välskrivna, viktiga och borde läsas, s.k positiva nyheter som bara måste läsas. Men om alla tycker att fenomenet med galna clowner runtom i landet är tillräckligt tokigt för toklandet är ju svårt att veta, eller de s.k storbråken med järnrör, rakblad och gud vet allt, eller att polisen inte tar tillvara på nyexaminerade poliser på bästa sätt, (det är ju inte så att vi har stor polisbrist här i landet) så att de som utbildat sig till poliser som behövde förstärkning redan igår, skiter i det och istället börjar jobba med något annat pga hur polisen hanterar saken, ja, det är jävligt tokigt. Jag hade inte mycket att skriva, men nu blev det en hel del bara för det.

   • G

     /  10/16/2016

    FYI. Jag tog med det som jag tyckte var tokigt nog för toklandet när jag scrollade och läste igenom dagens nyhetsdygn från SR, men det gör jag inte varje dag då det tar ett tag att kolla hela listan med artiklar från alla redaktioner.
    http://sverigesradio.se/sida/nyhetsdygnet.aspx?sort=publisher

    Svara
 18. G

   /  10/16/2016

  ””Clowner attackerade kvinna i Västervik

  En kvinna i Ludvigsdal i Västervik larmade polisen på lördagskvällen efter att hon blivit attackerad av två personer utklädda till clowner. Kvinnans hund lyckades dock skrämma angriparna.

  Det var strax efter klockan åtta på lördagskvällen som kvinnan rastade sin hund. Två personer utklädda till clowner började följa efter henne.

  De utklädda gjorde också försök att skrämma henne, men kvinnans hund gjorde utfall mot de två, och hon kunde ta sig hem uppger polisen..””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6541421
  .

  ””Clowner jagade folk i centrala Landskrona

  Polisen larmades till Dammhagsskolan och Seminarieskolan i Landskrona där personer utklädda till clowner jagade människor.

  Enligt flera personer som anmält händelsen till polisen var ”clownerna” beväpnade med tillhyggen.

  Polispatruller skickades till området för kontroll och eventuell anmälningsupptagning.

  – Flera personer berättar om fyra personer som jagade personer med någon form av tillhygge. Ingen blir gripen, när vi kommer fram så finns där inga clowner, så händelsen avslutas från oss, säger Anna Göransson, presstalesperson på Skånepolisen.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6541516
  .

  ””Clowner anmälda för ofredande i Dalarna

  Personer som klätt ut sig till clowner fortsätter att störa folk i Dalarna. En tonårspojke i Gagnef blev förföljd på lördagskvällen och polisen har fått minst en anmälan om ofredande av clowner.

  Sedan i fredags kväll, när en flicka som var ute och red på Lugnet i Falun blev skrämd av en clown, har polisen fått in samtal från folk i Falun, Borlänge, Mora, Hedemora och Älvdalen som har sett clowner utomhus eller som velat berätta om andra som sett clowner.

  I Gagnef blev en 15-åring i går, lördag, förföljd av en clown när han skulle gå hem. Det upplevde han som obehagligt, enligt vad polisen säger, men har inte velat gå vidare och göra en anmälan.

  Däremot har polisens kontaktcenter under natten till söndagen fått in minst en anmälan från personer i Dalarna som upplever att de blivit ofredande av clowner. Det är ännu oklart på vilket vis clownerna ska ha ofredat.

  Dalfolk har också ringt polisen och berättat om clownkonton i sociala medier – det har startats många sådana de senaste dygnen. Clownrädslan beskrivs också som ett ”socialt virus”.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6541471

  Svara
  • G

    /  10/16/2016

   ””Clowner skrämde Flensbor

   Polisen i Sörmland fick igår in flera samtal från personer som blivit skrämda av clowner.””
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6541586
   .

   ””Åttaåring mötte clown i hemmet – flydde genom fönster

   När åttaåringen hörde någon komma in i hemmet trodde han att det var mamma som kom tillbaka. När han istället mötte en fullvuxen mansperson utklädd till clown blev han livrädd.

   Enligt polisen var det vid 19-tiden på lördagen som pojken i Skara hörde ljud från ytterdörren och gick för att möta sin mamma.

   – Men det var inte mamma utan en clown. Han blev rädd, så rädd att han hoppade ut genom ett fönster, berättar Emma Ekdahl, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

   Fönstret var på första våningen och pojken ska inte ha skadats i landningen. Clownen har gjort sig skyldig till hemfridsbrott, men har inte gripits.

   Vid ungefär samma tid larmade personal på ett boende på Breviksvägen i Tibro om en clown som med en kniv i handen jagade folk.

   – Men när vi kom dit och pratade med dem så hade ingen blivit fysiskt jagad, men en hade sett hur en utklädd person tittade in genom fönstret. Man ska då ha uppfattat att clownen hade en kniv, men något hot ska inte ha förekommit.

   Lite senare på kvällen, runt kl 23, kom samtal om två clowner som skrämts vid Billingehov i Skövde, clowner som körde bil och skrek i Falköping och om en clown med basebollträ i handen som rört sig vid Ica Maxi i Falköping:

   – Han ska inte ha hotat någon med det utan bara ha gått med det i handen, säger Emma Ekdahl.

   Tidigt i morse, vid sextiden, var det också en ung man som på Järnvägsgatan i Falköping mötte tre utklädda personer. En av dem hade en trasig flaska och den unge mannen blev på något sätt skadad i handen. Händelsen är rubricerad som misshandel.

   – Det finns uppgifter om tre stycken clowner, två i randigt och en i prickigt, säger Emma Ekdahl.

   Det var ju varit många samtal till er om clowner under helgen. Har ni stött på några?

   – Nej, vad jag kan utläsa av händelserapporterna så har vi inte det.

   Som polis, vad tänker du om utvecklingen?

   – Att den är oroväckande. Det är många som blir skrämda, många barn som blir skrämda. Och i de fall när man har ett tillhygge i handen eller tar sig in i någons bostad, då är det ju rena brott vi pratar om. Så det är klart oroväckande, säger Emma Ekdahl.””
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6541551

   Svara
 19. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
 20. Jans

   /  10/16/2016

  Stockholms stad erbjuder sig att betala upp till 12000 kr i månaden till den som hyr ut till nytillkomna immigranter:
  http://nyheteridag.se/politikernas-uppmaning-till-stockholmarna-oppna-era-hem-for-nyanlanda/

  1. Vem betalar?
  2. Vem kommer att nappa?

  1. Vi som jobbar.
  2. Landsmän till immigranterna, förmodligen till stor del inte några skattebetalare.

  Känns väl fint arrangerat av de rödgröna?

  Svara
  • Rikard

    /  10/17/2016

   Hej.

   Eftersom det går att hyra byggvagnar för två, för 199:- dygnet (strax under tretusen per månad och person) och det finns gott om plats i Stockholm att ställa dessa, begriper jag inte varför man väljer en dyrare och dummare lösning.

   Eller jo, det vet jag ju: det är ‘nånannan’ som betalar – och då får det kosta vad som helst.

   Privatisera invandringen helt – och den upphör.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 21. G

   /  10/16/2016

  ””Stenkastning mot ambulans efter olycka i Landskrona

  Vid 22-tiden på lördagskvällen blev en polisbil påkörd av en moped på Föreningsgatan i Landskrona. När ambulans kom till platsen blev den utsatt för stenkastning.

  Enligt polisen kan det eventuellt ha sprungit en person från platsen i samband med att mopeden körde in i polisbilen. Ambulans kallades dit.

  När ambulansen kom till platsen blev den och personalen utsatta för stenkastning.

  Ingen ska dock ha skadats vid händelsen, och enligt polisen blev det inte heller några större materiella skador.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6541438
  .

  ””Interkulturell förståelse viktig i lärarundervisning på Mälardalens högskola

  För att öka kunskaperna på lärarutbildningarna kring skolans möte med dom nyanlända har forskare på Mälardalens högskola gått samman och tagit fram en antologi.

  Professorn i Svenska Eva Sundgren som är en av dom två redaktörerna hoppas att boken ska öka dom blivande lärarnas förutsättningar att göra ett bra jobb på skolorna. Det bland annat genom att tänka på språkets betydelse i all undervisning.

  – När man är lärare och är medveten om hur ens eget ämnesspråk ser ut, och kan tillsammans med eleverna diskutera och använda språket på olika sätt så kan göra stor skillnad bara genom att arbeta med ganska små saker egentligen, säger Eva Sundgren.

  Men det handlar inte bara om språket utan också om lärarnas förhållningssätt.

  – Det fortsätter som en röd tråd att det är viktigt att det är en interkulturell undervisning. Man kan se det som att här har vi ett klassrum med olika kulturer och det är en resurs, säger Eva Sundgren.

  Antologin heter ”Skolans möte med nyanlända” och de båda redaktörerna, Eva Sundgren och Pirjo Lahdenperä har fått i uppdrag att ta fram ytterligare en antologi.””
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6541492

  Svara
 22. G

   /  10/16/2016

  Undrar om Sverige blir bättre om jag börjar kyssa vår fina svenska flagga på samma sätt som den muslimska kvinnan gjorde i Agenda när hon kysste den turkiska flaggan och sedan hängde upp den på väggen. Nej, då klassas jag direkt som ond nationalist och Özz Nöjen blir upprörd.

  Svara
 23. MiT

   /  10/16/2016

  Svara
  • G

    /  10/16/2016

   ”en vecka varje vår och höst”
   Så generöst.

   Svara
 24. Svenne

   /  10/16/2016

  #Ekot…

  Svara
 25. G

   /  10/16/2016

  Vill Jans inte läsa går det bra att hoppa över….

  facebook.com/ivar.arpi/posts/10153836206276218

  Svara
  • G

    /  10/17/2016

   ”det hade de inte resurser till.”

   Det var ju det jag sa ang skolgårdsbajsarna också, ingen ide att ens ringa när de inte har resurser. Även om det är det rätta att göra så spelar det ingen roll när det ändå inte finns resurser till det, man slösar bara sin egen tid när man riskerar få sitta och vänta några timmar i telefon innan någon öht svarar på 114 14. Kanske prova ringa direkt till Eliasson och be honom komma i egen hög person för att utreda problemet med bajsarna. Men hela 16 patruller till ett slagsmål så det inte finns några resurser över ifall polis skulle behöva infinna sig på annan plats, det går bra.

   Svara
   • Jans

     /  10/17/2016

    Ett samhälle där barnens skolgårdar och lekplaser kontinuerligt bajsas ner utan att polisen agerar är ett samhälle i förfall. Det är skrämmande och fruktansvärt demoraliserande. Jag känner till lekplatsen han talar om och den är egentligen jättefin och rolig för barn. Det är en skam att det blir såhär.

    Svara
    • Klimathotet

      /  10/17/2016

     Kan det vara fantomskitaren eller spökplumpen som härjar?

     Svara
     • Noger

       /  10/17/2016

      Eller Alibaba och de 40 rövarna?

  • Jans

    /  10/17/2016

   Du missförstår mig. Den typen av FB-post funkar ju utmärkt.
   Inte alls samma sak som att klippa ut kompletta texter från andra medier.

   Svara
   • G

     /  10/17/2016

    ”klippa ut kompletta texter från andra medier.”

    Det var det jag skrev ovan, allt är _inte_ kompletta texter, har alltid tagit med så mycket/lite som jag ansett nödvändigt, bara onödigt ta med mera än vad man behöver. Men tar inte för givet att folk faktiskt klickar på länken heller. Alltför många gånger har jag sett
    ”va fan gör de så för”
    ”klickade du på länken och läste hela”
    ”nej”
    ”det förklarar saken”.

    Så _ibland_ bättre ta med lite mer eller inte posta alls, alternativt bara en ensam länk utan någon text alls, då finns inget alternativ än att klicka på länken om man vill läsa.

    ”Den typen av FB-post funkar ju utmärkt.”

    Det var mängden text du nämnde, att det blir för mycket, det blir inte mindre text att läsa (färre tecken) bara för att texten är inbäddad i ett inlägg från FB, vad jag menar är att om jag istället skulle kopierat hela texten så skulle det bli lika mycket/lång text i en kommentar här, även om det kan _se ut_ som om det är mer text, exempelvis beroende på fontstorlek, det ser helt enkelt mer komprimerat ut när det är inbäddat på detta sättet från FB. En del FB-inlägg ser dock ut som ”wall of text”, och är ganska svåra att läsa som de är, då är det bättre att kopiera hela text och posta i en kommentar så man kan dela upp den i flera bitar och göra det lättare att läsa.

    Svara
    • Jans

      /  10/17/2016

     Jag vill nog påstå att det blir en helt annan sak att länka ett Facebookinlägg på det viset. Det blir en liten ruta med en ingress och vill man läsa vidare klickar man på ”see more”. Samma med Twittertrådar, en tweet och vill man läsa vidare klickar man på den. Det blir överskådligt och lätt att diskutera. Och alla vill ju inte läsa allt, det behöver finnas möjlighet att navigera. När man klistrar in stora textsjok (ibland kompletta, vilket tror jag strider mot upphovsrätten) med små citattecken runt så kräver det oerhört mycket av läsaren för att kunna följa det hela. Svårt att skilja analys och citat och blotta mängden gör det oöverskådligt. Det blir mycket scrollande, svårt att hitta en röd tråd e.t.c.

     Jag tycker du skall fortsätta skriva alltså men jag skulle få ut mer av det du skriver om du koncentrerade dig till det viktigaste. Som det är nu är det så mycket att jag oftast bara scrollar förbi. Så tycker jag, andra tycker säkert annat. Nu skall jag inte tjata mer.

     Svara
 26. Jans

   /  10/17/2016

  Vet inte om denna postats men det handlar om 2005 års undersökning av invandrares brottslighet och en hel del intressanta tabeller och slutsatser:
  https://affes.wordpress.com/2016/08/12/invandrarman-i-brottsaktiv-alder/

  Svara
 27. G

   /  10/17/2016

  Han ger sig inte…..

  Svara
 28. Ivar L

   /  10/17/2016

  En liten tanke apropå diskussionen i denna twittertråd:
  Antag att SD faktiskt vinner inflytande 2018, jösses vilken soppa dom hamnar i. Det kommer ju förmodligen bli de värsta åren på mycket länge i svensk politik. De prioriteringar som måste göras kommer att drabba alla som inte är välbeställda. Om det dessutom blir internationell lågkonjunktur i samma veva så blir det verkligen inte roliga år. Det blir ju inte lätt att försöka göra sina väljare glada och nöjda trots att kaoset helt och hållet är skapat av de andra partierna.

  Svara
  • G

    /  10/17/2016

   Liten rant om detta….

   Svara
 29. G

   /  10/17/2016

  Haha, det är bra, kör på bara….

  Svara
  • Klimathotet

    /  10/17/2016

   Vad har Kim Kardashian och en Porsche 911 gemensamt? Båda är baktunga 😛

   Svara
   • Vän av ordning

     /  10/18/2016

    Troligen går det inte att skriva en mer banal kommentar. Grattis.

    Svara
 30. Efter alla demonstrationer mot rasism och sexism – är det någon som kommer ihåg att en människa kanske har blivit utsatt för ett synnerligen grovt brott?

  Svara
 31. MiT

   /  10/17/2016

  Svara
 32. Gigas

   /  10/17/2016

  Plötsligt så händer det!!!

  ”Snälla kvinnor, skriv inte fler texter om dumma män”

  http://www.svd.se/snalla-kvinnor-skriv-inte-fler-texter-om-dumma-man/om/kultur

  Svara
  • Jans

    /  10/17/2016

   Du hann först. 😀
   Hon skriker i motvind kan man lugnt säga.
   Fast avslutningen är tråkigt kvinnoseparatistisk, stället för att klaga på män tycker Margit att hennes ”medsystrar” skall skriva om andra kvinnor. Som om det är det enda som man kan skriva om när man inte klagar på män. Nåja, det är ju en början i vart fall.

   Svara
   • Rikard

     /  10/17/2016

    Hej.

    Segregerande/separatistisk eller ej, så är det rätt metod.

    Det går inte att komma tillrätta med ett beteendeproblem (om man ser det som det) genom att fokusera all uppmärksamhet på det problematiska beteendet och i detalj om och om igen repetera vad det är och innebär: allt som då sker är att det lärs in hårdare. Hjärnan lär sig genom upprepning och kan inte ‘inte lära’ sig; endast lära sig ett nytt beteendemönster över det gamla.

    Ungefär som tjugo års fokus på en rasism som inte existerat nu skapat den; den som söker efter häxor finner häxor.

    Om hon och de hon riktar sig till skriver uppskattande eller nedsablande texter om kvinnor istället för att som hon beskriver älta mäns fel och brister (vilka äro fler än stjärnorna på himmelen – bakom varje man står ju en kvinna och säger vad han borde gjort istället när det är försent för att han skall ha nytta av informationen… 🙂 ) så blir ju fokuset naturligt på vad kvinnor är och gör, och därmed lärs det mönstret in istället.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 33. Sven

   /  10/17/2016

  Absolut att Migrationsverket skulle polisanmäla befarade försök till åldersfusk hos påstådda barn. Straff skulle vara försämrat läge för att få asyl oavsett förhållanden i övrigt.
  Om nu någon tyngre politiker läser detta forum så är mitt budskap att Ålderskontroll måste införas och samarbete ske inom EU för att se om personen är ålderskontrollerad på annat håll inom EU.
  Sen borde politikerna och även ”institutet mot mutor” och andra organisationer som jobbar mot korruption se till att börja diskutera det latenta problemet att Sverige fylls med personer från världens mest korrumperade folk. Afghanistan, Somalia, Irak, Syrien mfl. Alla dessa ligger i botten på Transparency Internationals lista angående korruption. ”Man kan ta somaliern ur Somalia men aldrig Somalia ur somaliern.”
  När snart 10% av Sveriges befolkning är födda i dessa länder kommer det att påverka korruptionstrycket i Sverige, jag tycker att det är naivt att tro annat.

  Svara
 34. MiT

   /  10/17/2016

  Svara
  • Gurkburken

    /  10/17/2016

   Hon har varit fertil i över tjugo år och har inte hittat någon man som vill skaffa barn med henne. Är det någon skattebetalarna ska hjälpa att skapa en dysfunktionell och kostnadsgenererande familj?

   Svara
 35. Pelle2

   /  10/17/2016

  OT:
  Margit Richert på SVD skriver en krönika om att kvinnor skall sluta att skriva nedsättande saker om män.
  Hon tar bl.a upp Cissi Wallins krönika i Metro där hon menade att män skulle lära sig att bli bra på att slicka fitta.
  Hon skriver då följande:
  ” Rubriken ”Kvinnor, sluta kolla på ’Girls’ och lär er suga kuk!” har jag på något vis svårt att se framför mig i dagspressen.”
  Sedan att hon landar i att de istället då kan ägna sig att skriva mera om kvinnor kan jag leva med.
  Att kvinnor skriver positivt om andra kvinnor har jag inget problem med.
  Däremot är jag förbannat trött på det eviga gnället från radikalfeministerna på oss män
  enbart utifrån vårt kön och att dom inte ens kan skriva något positivt om kvinnor utan att få in något negativt om oss män.
  Skall bli kul att se vilka reaktioner Richert kommer att få från radikalfeministerna när hon vill ta ifrån dom deras livsluft som gnällandet på män är..
  http://archive.is/4Kxx5

  Svara
 36. Pelle2

   /  10/17/2016

  Lite mera OT:
  Ledarsidorna uppmanar nu de som demonstrerade på Medborgarplatsen för en fortsättning
  på den generösa flyktingpolitiken att öppna upp sina hem för de som de flyktingar som nu skall placeras i Stockholm.och som det inte finns bostäder till.
  Är det någon som tror att Löfven,Schyffert,Virtanen,Gardell och Ernman t.ex kommer att hyra ut ett rum åt några flyktingar ?
  Han skriver också om att de pengar som kommunen erbjuder de som hyr ut åt flyktingar understiger marknadspriset. Det kommer ju säkert öka på intresset för att hyra ut ett rum..

  http://ledarsidorna.se/2016/10/vad-ar-problemet/

  Svara
  • Jans

    /  10/17/2016

   Snacka går ju. Kan knappast bli mer tydligt än såhär att det bara är läpparnas bekännelse det handlar om för dessa mediekändisar. Flyktingarna är inget som dessa människor bryr sig om, de är bara rekvisita i deras karriärbygge. Glöm inte Anne Ramberg och kol-14-experten Elisabeth Dahlin på Rädda Barnen!

   Svara
  • Rikard

    /  10/17/2016

   Hej.

   Eftersom jag är lat kopierar jag en post från mensanens blogg:

   ”Hej.

   Nu kanske jag skjuter snett, men borde inte sanningen vara att Stockholm väljer att inte klara av inhysningen?

   Där finns gott om områden för byggkutsar, vilka går att hyra, och som är vinterisolerade samt förberedda för VA, el och internetuppkoppling. Man kan dessutom hyra ett par stycken kutsar vilka är duschrum och pentry.

   Vill man inte använda Humlan så finns ju Tanto, Vitan och Gärdet eller Rålis.

   Det finns företag som tar 199:-/dygn för en bod för två personer, komplett med pentry samt mikro, kyl och vattenberedare.

   Jag tror det är Stockholmspolitikerna som vill ha mångkulturen där de slipper se den. Det vill nämligen jag, som sett den sedan 1995.”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare
   Ps Posten är min egen, för att förtydliga. Ds

   Svara
  • Olof

    /  10/17/2016

   Japp, svenskarnas ‘engegemang’ räcker tills det når den egna plånboken eller något eget ansvarstagande. Gärna några helger att dela ut kaffe på centralstationen så man kan känna sig ‘god’. Ta en selfie med en syrier och posta på fb. Ohh, vad man är bra.

   Men vi som bor här och vågar titta oss i spegeln ser en annan bild. Det som egentligen sägs är: ”Välkommen till Sverige, här är en kaffe, gå och dö i social misär i nått jävla ghetto nu, tack.”

   För det är så vi gör med våra egna. Vi har avskaffat familjen, vänskapsbanden och den sociala gemenskapen till förmån för myndigheternas hantering av och ansvar för allt från spädbarn till åldringar på sin dödsbädd. Vi behöver aldrig växa ifrån att leka tebjudning med dockhuset, för när lusten försvinner så har man inte tagit på sig ett personligt ansvar.

   Det blir den bittra verkligheten som många av de nyanlända upptäcker först när det är för sent. De där som stod och låtsades bry sig är någon annanstans och låtsas bry sig om någon annan. De flesta är inte villiga att göra ett skit för att hjälpa om det innebär arbete.

   Vad det några demonstranter som åkte till Sorgenfri varje morgon och kväll och städade toaletter, plockade upp bajs, fraktade bort skräp, ordnade till farligt avfall? Inte? Eftersom romerna där till slut tvingades bort med hänvisning till förhållandena, så hade de ju fått bo där. Om någon brydde sig tillräckligt för att städa. Några av de på medborgarplatsen som känner för att torka rumporna på de på skolgårdarna nu? Inte? Nån annans ansvar, typ?

   Den svenska folksjälen är iskall.

   Själv undrar jag hur jag skall göra med föräldrar om de blir långlivade. Klarar jag av att försörja dem och betala för privat vård och omsorg? Hur skall det gå med de vänner som av olika anledningar blivit utföräkrade och lever på föräldrarna när de är över 40? Om jag själv skall tvingas försörja nära och kära, ja då har jag ärligt talat inte råd att betala den svenska skatten längre. Eller skall jag också gå till medborgarplatsen och demonstrera och skita i dem sen?

   Sorry för ranten, men föraktet jag börjar känna för de ‘goda’ börjar bli avgrundsdjupt. Ungefär lika djupt som jag skulle misstänka det kommer att bli bland många av de nyanlända när de väl inser att det där välkomnandet inte är lika meningsfullt här i vår kultur som det kanske är i deras.

   Svara
   • Rikard

     /  10/17/2016

    Hej.

    Vill bara instämma, då jag är en av de där svenskarna som bor, och länge bott, i ghettot.

    Grogrunden för det Godhatets tyranniska hierarki och sortering som nu blommar i öppen dager lades under sjuttiotalet.

    Fast inte har vi avskaffat familjen – vi har låtit staten bli far och mor åt oss alla, och därmed är vi barn för alltid.

    Dags för tonårsuppror och vuxenblivande för Sverige och dess folk!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Olof

      /  10/18/2016

     Ja, jag gjorde det länge själv. Till skillnad från de flesta facebook vänner på vänsterkanten som i princip till mans tycks föredra att bo i exakt den stereotypiska miljö som man kan vänta sig.

     Jo precis. Det är fascinerande hur det fungerar, precis som med katter, sätter man in en ställföreträdande människa eller myndighet så stannar de mentalt kvar på barnnivå, och utvecklar inte hela sin repertoar av överlevnadsförmåga.

     Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: